![]() |
Ile czasu ładuje Wam się gra?
Tak jak w temacie.
Mi strasznie długo. Tworzenie nowej rodziny- ok.6-8 min :O Okolica- 3-5 min :O Kiedy wchodzę w jakąś rodzinkę- 8-9 min :O |
Odp: Ile czasu ładuje Wam się gra?
Napewno masz malo pamieci i ogolnie slaby komputer. Mi sie wlacza w kazdej z tych rzeczy jakas minutke, a do okolicy czasami nawet 40s
|
mi raz najdluzej od uruchomienia do wejscia w rodzinke łądowało się około 20 minut xD to dlatego, że świeżo zainstalowane i u mnie jakoś to wtedy zawsze wolniej łazi -.-
a tak to ogólnie od 3 do 8 minut xD |
Gra mi się włącza no gdzieś tak 5-6 min .
Otoczenie . zawsze 3 min . [ kiedys sprawdzalam 2 x :o] Tworzenie new . family . - z 4 min . - 5 . min ps . to zależy od kompa i pamięci komputera , xd |
Nie wiem - bo na nowym kompie nie instalowałem
Ale podejrzewam, że ładowanie gry jakieś ~20-40 sec by było otoczenie do 30-40sec tworzenie rodziny podobnie. Samo Sims2 może troszkę jeszcze szybciej, pełen zestaw (all co wyszło) - to już byłoby uzależnione od najwolniejszego podzespołu - dysku twardego. Bo komp parokrotnie przewyższa wymagania gry... |
Ładowanie gry chyba najdłużej mi zawsze schodzi. Z 6 minut pewnie.
Ładowanie okolicy i tryb tworzenia rodziny najkrócej gdzieś z 3. A ładowanie domku z rodzinką gdzieś tak pomiędzy, szybciej od ładowania gry ale wolniej od pozostałych. ;) |
Hmm. u mnie gra ładuje się szybko , moim zdaniem aż za szybko w porównaniu do tych wszystkich dodatków z neta i nie tylko. Ale zawsze dłużej czekam przy tworzeniu nowej rodzinki i przy wczytywaniu gry , reszta idzie normalnie ; ))
|
Mi się ładuje b. szybko. ;)
|
Chyba były już podobne tematy
Na szybkość ładowania gry mogą wpływać: ~ duża liość dodatków oficjalnych (kiedy miałam wszytskie, gra mi się cieła, teraz ograniczyłam się do 2 i jest już ok) ~ dużo dodatków z neta (j/w) ~ kody, hacki (niektóre psują gre) nom i tyle, raz czekałam 20 min, aby się wczytała liczn dosyć rodzina, przy zainstalowanych wszytskich dodatkach oficjalnych i z dużą ilością nieoficjalnych, ale pewnie bym czekała dłużej, nie wiem, bo wyłączyłam gre, wkurzyłam się ;) |
Mi się długo ładuje =/
Nie liczyłam, ale chyba coś ponad 5 minut. Ale wejście do gry, takie początkowe, kiedy widać logo gry itepe, ładuje się dłużej. Tak samo jest z wchodzeniem do rodzinek - ooo, to już jest strasznie długo ;] Dlatego właśnie gdy mi się ładują simsy, idę sobie zrobić coś do jedzenia, czytam zeszyt z francuskiego, albo czytam lekturę ;D Trzeba gospodarować wolnym czasem ;D |
Od kliknięcia w ikonke na pulpicie do wejścia do domu mojenrodzinki do 2 minut.
|
Tuż po zainstalowaniu wszystkich części była to niecała minuta, teraz po wgraniu dodatków z internetu (prawie 5 tys plików :P chyba czas wywalić przynajmniej połowę) to ok 5 minut.
Pamiętam co się działo przy starym komputerze, conajmniej 10 minut, to była męczarnia xD |
wow no to widze że prawie wszystkim gra ładuje sie bardzo szybko :D ja też tak chce :O
Hehe robie dokładnie tak samo jak Lizek ^^ po co marnować czas? ;D |
Ja też nie liczyłem ale nie zdążę sie podnieść by iść coś zrobić w tym czasie:D:D:).
|
Okolica jakąś minutę, tworzenie rodziny 1,5 minuty, a dom max 2. Mam CPR i Impreze, coś około 500 plików w Downloads ;d
|
Włączenie gry ok. 1,5 min ;d
Przejście do okolicy jakąś 1 min. Tworzenie nowej familii jakieś 30 sec. ;p Wchodzenie do rodzinki jakieś 40 sec ;pp |
Około 2-3 minut. Do Simsów trzeba mieć w miarę dobrze wyposażony komputer.
|
tak 2-3 minuty a czasem mniej
|
sama gra = 1 i 55 sekund XD
ttr = 30 sekund Miłowo, inne okolice = 1 minutę rodzinka (zależnie od działki i ilości simów, ale...) = 1 i 30 sekund of koz wszystko jest przybliżone, nie myślcie, że liczyłam co do setnej sekundy XD |
A mi się wszystko ładuje 1 min
Pozdr.:) |
No jak chce tworzyć rodzinę ok.3 min, okolice ok. 2 min, a wejść do rodziny ok. 6 min :(
Przez dodatki wchodziłam do rodziny ok. 30 in :( |
po zainstalowaniu duzej ilości dodatków i hacków gra włącza się jakieś 4 minuty, okolica-tworzenie rodziny minutę.
|
Mi ładuje się ekspresem... Czasem pół minuty...
Troche gorzej jest z przyjazdem na parcele publiczną |
Zanim się wczyta to okropnie długo ale mam już na to sposoby hehe trochę dziwne : pare razy przyciskam Shift minimalizuje mi sie gra, właczam ją i już się ładuje :] a tworzenie rozdzin, wchodzenie do domów itp. to szybciutko. Jeśli masz dużo dodatków (normalnych i z neta) to będzie gra wolniej chodziła. Zależy na jakim kompie :) pozdrawiam xD
|
Po usunięciu dodatków z neta to sie włacza strasznie szybk, aż sama sie zdziwiłam.
|
Mi się ładuje w 1,5 minuty ;)
|
Mi ładuje sie 2 minuty, wchodzi do rodziny ok. 5 min., a wchodzi w menu tworzenia rodziny coś koło 4 minut :/ kiepsko.
|
Zanim zacznie mi się ładować, czekam 1 minutę, później się wczytuje tak kolejną minutę. Do otoczenia wchodzi... hmm, to zależy, do jakiego. Do Miłowa najdłużej, ok. 2 minuty. Najlepiej mi wchodzi do mojego własnego otoczenia, gdzie są tylko 2 parcele. :D Do rodziny wchodzi mniej więcej 2-3 minuty. :P
|
Mi sama gra ładuje się minutę. Otoczenie półtora, a rodzinka niecałą minutę.
Ale to mierzyłam zanim zainstalowałam 2 nowe akcesoria i teraz wydaje mi się że ładuje się trochę wolniej... |
Sama gra max. 8 min.- min. 2 min. Otoczenie, zależy jakie. Dom, tryb tworzenia rodziny zawsze ok. 3 min.
|
- gra laduje się niecalą minute :D
- tworzenie rodziny niecala minute :D - wlączanie rodzinki niecalą minutę :D i w ogóle wszystko mi się nie calą minutę :D |
U mnie ładuje się tylko:
okolica 10 sekund tworzenie rodziny ok. 15 sekund wejście do rodziny max. 30 sekund |
U mnie kiedyś(oj, zaraz po wydaniu Na Studiach) na moim ompie ładowało się DWIE GODZINY i wtedy zrezygnowałem z Simsów. Teraz wróciłem do nich i gram na laptopie, dlatego jestem strasznie w tyle i żałuję tych lat bez ukochanych Simsów... T_T
|
Okolica 25 sekund
Tworzenie rodziny 30 sekund Wejście do rodziny 30 sekund Całkiem szybko ;] |
Okolica jakś minuta
Tworzenie rodziny około 30 sekund Wejście do rodziny jakaś minuta więc u mnie nie najgorzej ;) |
u mnie po jakieś 30 sekund no może więcej troche
|
;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( A u mnie sdimy ok 5 min rodzina 2 i resza 2
Pomocy poradcie mi blagam |
Hm...:
- masz słaby komp? - słabą karte graficzną - słaby procesor - duzo dodatkow z neta??? To mogą nyć przyczyny |
Od jakiegoś czasu usuwam z folderu Downloads co się da, żeby zostały mi tylko te rzeczy, które naprawdę będę potrzebować i które mi się podobają, bo zaczyna mnie to denerwować, jak gra mi się ładuje około 5 min. (a tak było).
No i tak mam teraz 100 coś dodatków co daje jakieś 30MB i gra mi się ładuje tak: Otoczenie - 1:30min Tworzenie rodziny - 1:24min Z trybu tworzenia rodziny do otoczenia - 1:14min Rodzina 4 osobowa - 1:08min Rodzina 6 osobowa - 1:20min Jak na razie jestem zadowolona, choć chciałabym żeby ładowała sie jeszcze ciut szybciej :) |
Jeszcze niedawno żeby wej ść do rodziny potrzebowałam 25 minut. Teraz znacznie mniej, bo wywaliłam prawie wszystkie dodatki.
Wcześniej folder Downloads zajmował mi ponad 10GB |
Z ciekawości zainstalowałem wszysteki EP i mini packi łącznie z Free Time (~11.5GB gra + ~1.3GB w moich dokumentach z ~500 dodatkami).
Ogólnie gra się ładuje dość szybko (sama gra może ~2-2.5min). Ale sposób działania gry - klapa, kompletna klapa - ewidentny pokaz jak można przeładować silnik gry... gra chodzi strasznie... |
Długo, ale z dodatkami bardzo długo!
|
Ja mam 3 dodatki a gra ładule mi się prze 18,8 sec. Liczyłem. :shifty:
|
Mitroche długo
Włączenie : 6 min Tworzenie rodziny : 8 min wchodzenie do rodzinki : 3 -4 min Mam 3455 dodatków z neta :) |
Do gry bez intra: 18 sek.
Do otoczenia: ok 20 sec. Tworzenie rodziny: 30 sec. max Parcela bez rodziny: 15 sec. Wprowadzenie rodziny: 25sec. max Tak więc chyba nieźle :P |
Gram bez dodatków.
Ładowanie się głównego menu - 10 sek. Otoczenie - ok. 18 sek. Parcela pusta - 10 sek. Parcela z simami - 20/30 sek. Tworzenie rodziny - ok. 20 sek. |
Mam zainstalowane wszystkie główne dodatki oprócz Zwierzaków, oraz z minipacków SiE oraz I! no i nieco ponad 1GB dodatków z neta (a ich ilość nieprzerwanie rośnie:)).
Ladowanie głównego menu - ok. 1-2 minut Otoczenie - j.w. Tworzenie rodziny - jakieś 3-4 minuty. Parcela z simami - jakieś 2-3 minuty (ale to zależy, bo np. duże parcele ładują się nieco wolniej, mniejsze szybciej itp.) Nie narzekam, zwłaszcza, że gra chodzi mi całkiem płynnie. Jak gram bez dodatków z neta to każde ładowanie trwa poniżej minuty ale ja bez dodatków nie potrafię żyć więc jest, jak jest :). |
U mnie na początku było fatalnie wolno. Ale teraz nie narzekam :P
Włączenie gry - 1-2 min. Otoczenie - niecała minuta. Wejście po raz pierwszy do np. gotowej maxisowej rodziny - ok. 2 min. Wejście któryś raz z koleji do jakiejś rodziny - minuta. Nie tak źle jak na początku xd" |
Nie mam dodatków z neta. Mam wszystkie dodatki i minipacki: "Impreza!", "Rozrywka rodzinna", "Szyk i elegancja", "Moda z H&M".
Włączenie gry - 1 min. Otoczenie - 30 sek. Tworzenie rodziny - 1,5 min. Parcela z simami - 2 min. Tak mi chodzi odkąd mam lepszy komputer. Na tym starym to w trakcie ładowania mogłam sobie spokojnie herbatkę zrobić. |
5GB dodatków z internetu
Wszystkie dodatki i prawie wszystkie minipacki I ładuje się tyle, że w tym czasie odrabiam co krótsze zadania. 6-10 minut (od włączenia gry do wejścia do rodziny). |
Ja właśnie z przerażeniem stwierdziłam,że po doinstalowaniu CW czas ładowania mojej gry do ekranu głównego wzrósł do...7:12:20 O__O
Mam wszystkie EP,z MP tylko Święta. Dodatków jakiś...1 GB O__O opanujsięztymściąganiem |
Wszystko coś koło 40 sekund. Tylko parcela publiczna gdzieś tak z półtorej minuty. A to tylko dlatego, bo niedawno zainstalowywałam simsy na nowo i teraz gram bez dodatków z neta :D Trochę kijowo, ale wolę grać tak, niż by mi się miała gra 10-15 minut ładować.
|
Mi do ekranu głownego z 10-30 min xP wszytko mi sie tak ładuje xP tylko parcele publiczne z 10 min :D A dodatków z neta to mam ... :)
|
Wszystkie mozliwe dodatki. Wszystkie mozliwe minipacki. 2GB dodatkow. Czas wgrywania: jakies 15 minut.
|
wczoraj zmierzyłam ze otoczenie około minuty. liczby które podajecie mnie przerażają
|
Cytat:
Mi mniej niż minutke, szybciorem :) |
Taaa? Mi na początku się minutkę ładowało... a po dodatkach z necia i po boolpropu ok. 12-15 min(!)
|
Mi na początku sie z 2,5-5 xD
Mam laptopa (Windows XP) reszte podam jak będe na swoim kompie xD ale takto to to nie jest zły xP |
mi się wszystko ładuje około 1 minuty
|
Do przejścia w menu 38 s
Do przejścia w okolice 40 s Do przejścia w tworzenie rodziny ok 50 s Do przejścia w rodzinkę ok 1 m 2 s :) |
Wejście do menu z wyborem okolic - 1 minuta i 4 sekundy
Załadowanie okolicy - 32 sekundy Parcela (duży dom) - minuta i 10 sekund Folder Downloads liczy 2.17 GB, komputer ma 4 lata ale dodana pamięć RAM i zmieniona karta graficzna. |
Wejście do menu ładuje mi się jakieś 2 minuty, ponieważ mam strasznie dużo dodatków (pobranych i do gry). Natomiast parcele ładują mi się gdzieś około minuty.
|
mi ogólne właczenie gry (po filmiku) trwa ok 5 minut
wchodzenie do rodzinki: 2-3 minuty parcela publiczna:6 minut |
Mi wszystko ładuje się od 3 do 6 minut. Jakby gra miała lepsze i gorsze dni :)
|
Cytat:
To okropnie długo. Jak mi się tyle ładowało na starym kompie to prosiłam rodziców by mi zmienili :) |
Mi wszystko ładuje się ok. 5 minut, rekord wynosi 10, komp miał kryzys osobowości ;) czyli wirusa i wszystko tak wolno szło.
|
Hm...mi się ładuje od 2-3 minut :shifty:
|
Heh i to ja narzekam, że mi się długo ładuje o_O Nie wiem co w takim razie mają powiedzieć niektórzy z Was...
U mnie wszystko ładuje się nieco ponad minutę |
mam ponad 8 000 dodatków, gra ładuje mi się około 5 minut.
|
ok. 1-2 minut. mam trochę dodatków z neta, ale nie narzekam ;D
|
Sama gra ok. 4 min. (ponad 2500 plików w folderze Downloads), okno tworzenia rodziny gdzieś 2-3 min., już nie pamiętam, a BodyShop też jakieś 3-4 min.
|
Z powodu mojego kompa nawet 5-8 minut, mi się rodzinka wczytuje [jak dużo na niej gram to szybciej].Wczytanie tworzenia rodziny 5 minut. a samo tworzenie rodzinki zawsze ok 30 minut no bo tak jakoś zdecydować się nie mogę jaki fryz, makijaż, ubiór itp. Otoczenie jakieś 5 minut. Wyłączenie z zapisaniem gry 10 minut. Bo wczoraj wyłączyłam grę odeszłam od kompa, gdy się wyłączyła całkiem akurat wygaszacz ekranu się włączył. Ogólnie wychodzi ze gra wczytuje mi się 5-10 minut.
|
U mnie wczytuje się zdecydowanie za długo :), ale to wina mojego kompa i pamięci 512 RAM przy czterech dodatkach i tyleż samo akcesoriach.
Moje bratanice maja 2x lepszego kompa i tylko podstawę i im tak szybko śmiga, że tylko pozazdrościć :) |
pół minuty. tworzenie rodziny - 12 sekund, rodzina - ok. minuta.
|
Gra około 10 min., potem wczytanie okolicy jakieś 3 min. i rodziny (w zależności od wielkości parceli) do 8 min... xP Potem oczywiście gra się cały czas tnie.
Przez to już prawie w ogóle nie gram. |
Szybciutko :)
Minutka, dwie. Czasem łapie "zawias", ale to głównie jak jadę na miasto simem :D |
Mi ładuje się 4 minuty gra, otoczenie 3 min, i rodzina też około 3.
|
mi się najdłużej ładuje przejście do otoczeń, jakieś 5 minut, rodzinka 2, ale mam ponad
10 000 dodatków z neta:-) |
Mi się kiedyś ładowała 40 min. xD Mam komputer 2,4 GHz
|
obecnie ok. dziesięciu minut jedna rzecz ;x muszę coś wywalić z downloadsu ;D
|
U mnie ładuje sie około 5-6 minut z tym ,że mam ponad 5 GB w downloadsie ;)
|
Mi bardzo szybko. Niecałą minutkę :)
|
Ja dokładnie nie wiem, jakoś tak 2-5 minut, a mam sporo rzeczy w Downloadzie.
Zawsze jak mi się ładuje, coś rysuję albo czytam :D |
mi czasem 10 min i wiecej >_< mam niedużo dodatków a czasami trzeba czekac wieki...
|
mi po paru sekundach ale ja mam mało dodatków...;/
|
Gra 9-20 sek
otoczenie 14-18 sek parcela 6-10 sek tworzenie rodziny 10-19 sek |
Kilka minut.
|
Gra - około minuty
Otoczenie - 30 sekund, chyba, że pierwszy raz w nie wchodzę.. Parcela - zależy jaka, duża: 1:30, a mała 30 sekund. Tworzenie rodziny - to szybciutko, 10 sekund i już ;D |
Jeśli zmieniam coś w ustawieniach grafiki - do 30 MINUT
Tworzenie rodziny - 2 minuty okolica- 5 minut rodzina - 10 minut 1 minuta w świecie simowym - u nas 4 sekundy. Straszne. Czasem gra ma swoje 'humory' i szybko się ładuję a czasem ślimaczy że cholera |
Oj pamiętam czasy gdy folder z dodatkami z neta miał 8 gb i miałam 512 ramu ładowało się i ładowała. Czasem zdążyłam zrobic sobie kawę i ją wypic. Teraz wszystko razem łącznie z wejsciem do Trybu tworzenia rodziny lub juz do domu jakies 4-5 minut.
|
Na początku - 5 min.
Do okolicy - 7 min. Rodzina - 6 min. |
Mi Gre Wchodzi W Mniej Niż Miute, Okolice W 30 Sekund, Rodzine W 45 Sekund, Ale Fajnie, No Ale Mam Core 2 Duo E8600
|
Up@: Już się tak nie chwal...
mi ok.3-5 min. |
15 sekund otoczenie.
15 sekund rodzina . Zelkam co tobie tak wolno? :D |
Komputer już stary, zobacz sobie:
ADM Athlon (TM) XP 2000+ 1.66 GHz, 512 MB RAM. :( |
Uruchomienie gry 2 min., otoczenie mniej niż 2, a rodzina mniej niż 1 minutę na Athlonie 2,8 GHz z 2 GB Ram
|
Ehhh. jasne u mnie tak samo długo ładował wczytywanie od startu 5min, otoczenie 5, rodzina 5 min, wchodzenie do rodziny tez 5 min, wszystko mam samo 5 min. Ale i tak będę miała wymianę na komputer. Bo mam swoją laptopa i prosiłam mojego taty na wymianę i zgodził. Ale nie tylko, kupi mi nową RAM. :D Jupi. :D i jestem ciekawa czy będą szybko trwał np. minutę :D.
|
Czasami te kwadraciki (jak się ładuje gra - ufo, simoleony, pożar i inne takie kwadraciki) ładują mi się szybko po kolei. To mnie wtedy zadziwia. Wtedy trwa to ok. 1:30, ale czasami dłużej. Najdłużej to chyba mi się ładowało 6min.
|
Ze stoperami siedzicie przed tymi komputerami? x)
|
Ok 3 do 6 minut :)) zależy jak działa komu komp :P
|
Mi kiedyś ładowało się szybko, ale jak kilka tygodni ściągałem dodatki z neta, a mn. z www.TheSims2.ea.com, a potem je usuwałem to gra co każde włączenie zawieszała się.
Teraz również mi wolno chodzi. Ale niedługo będę miał nowy komputer i tam na pewno będzie chodzić szybko:D |
Ja mam 2 komputery i 1 laptop, ten laptop wolno chodzi :(( ponieważ ma 1,5GHz z Visty a komputer nowy ma 2,21GHz i komp szybko chodzi :D ciesze się, ja wymienię laptop na komp, komp ma XP. I dlatego. :) tak pomyślałam. :) aha
-start 2min lub 1min -okolice 1min -tworzenie rodzin 45sek -wchodzenie rodzin 45sek -wyjście gry około 30sek i tak jestem baaaaardzo zadowolona :) |
bez dodatków z neta, na XP gra ładowała mi się ok 2-3 min, parcela - w zależności od wielkości i liczby mieszkańców 1-2 min
z dodatkami z neta (ok 3gb) trwało to pare minut dłużej bez dodatków z neta, na Viście niecała minuta, parcele od 20sek do 1 min z dodatkami ładowało się tak jak bez dodatków na xp tyle że przy viście było już 1gb ramu więcej :P |
Mi to na normalnym pudle tak około 1 minutki pozdro :)
|
liczac od klikniecia w ikonke do wejscia do domu to jakies ~15minut
straaaasznie dlugo T_T |
Mi nawet krótko. Każde ładowanie minuty nie przekroczy.
|
Szczesciara z Ciebie, Ritty.
Mi sie laduje 2- 3 minutki... |
Mi dosc szybko, chociaz czasem zdarzy sie z 20 minut ;x
|
z 10 minut na początku okolica szybciej tworzenie rodziny z 5 tak samo z większymi parcelami
no ale w download mam 9 258 plików i dużo oficjalnych :) |
pliki sciagniete w DOWNLOADS bardzo spowalniaja gre...u mnie ladownie trwa w tej chwili lacznie 5-6 minut a wczesniej ( bez dodatkow ) doslownie w mgnieniu oka...
|
Mam kilka, dosłownie kilka (nie licząc paru recolorów) dodatków, ale mam naładowane tymi typu NŻ.
Słaby komputer i nie wytrzymuje, żeby zainstalować Zwierzaki, musiałam odinstalować NŻ czy CW... Tak, NŻ. A co do tematu, to coś około 5 minut, następne 5 wejście w otoczenie, 5 tworzenie rodziny, 5-10 ładowanie parceli. A ile ja mam tych dodatków, parenaście... |
mnie co najmniej 5 minut ale zdarza sie że i 45 min. i dalej sie nie chce włączyć :D:D głupi komp xD
|
Ja kiedys dokładnie liczyłam i wyszło mi 7 minut... xD A mam pełno plików w download.
|
Ja też policzyłam i od włączenia gry, aż po wejście w rodzinę ( z tym, że jak zaczyna się filmik na początku, to od razu włączam Enter i go omijam) mija równe 6 min.
Zaznaczam tylko, że mam wszystkie dodatki i akcesoria, a komputer ma 3 lata. |
Mam mnóstwo dodatków z neta, dlatego włączenie gry na moim uzytkowniku zajmuje mi ok. 5 min, czasami nawet dłużej (dla porównania moja siostra nie ma dodatków z neta i włacza sie u niej ok. 1 min. Cała reszta otoczen, tworzenie rodziny to ok. 1 min.
|
U mnie też wszystko jakieś 7 - 10 min :x To jest strasznie wkurzające. Jak mi się zwolni 1 GB i ostatecznie mam 2,5 GB wolnego miejsca na C to szybko, ale aktualnie mam wolne 1,90 GB i jest meeegaaa żółwiaście :o
|
No a u mnie=
-start 2min -okolice 1min i 30 sekund -tworzenie rodzin 1min -wchodzenie rodzin 1min -wyjście gry około 2 min lub 1 min ...;] |
Cytat:
Nie wiem ile u mnie się ładuje, ale wiem, że najdłużej włączenie gry ze względu na /Downloads/. Ponadto, gra najbardziej zwolniła po zainstalowaniu zwierzaków. |
10-15 minut
|
Mi się ładuje do 5 minut
|
jak tworze rodzine to może 0,5 minuty, tak samo z wchodzeniem do rodziny może 1 minuta albo pół
|
hi hi
kiedyś moja koleżanka poszła do swojej koleżanki i jak grały w simsy to np. naciskały 'stwórz rodzinę' szły na spacer, wracały i jeszcze się wczytywało mi osobiście się długo wczytuje, ale ja mam wszystkie dodatki, oprócz imprezy oraz rezydencji i ogrodów |
mi zależy, najdłużej ok. 25 minut. tragedia . ale cóż .!
|
Mnie na starym kopmie (5-letnim odszedł od nas w maju tego roku) wczytywało się tak:
otoczenie : 7-10 min. rodzina : standardowo 12-15 min. tworzenie rodziny : ok. 8 min. parcela publiczna : 17-20 min. wakacje nawet zdarzyło mi się, że poszedłem obejrzeć serial i dopiero wczytała się Wioska takemizu po pół godzinie:( ogólnie spowodowane było to brakiem pamięci RAM której miałęm 256kb a teraz mam od czerwca nowego kompa na którym jest 2giga RAMu i gra chodzi płynniutko szybciutko niewiem czy tez rzeczy wczytują się w 2 min. |
Pierwsze uruchomienie, 27.02.2009 ok. godz. 20.45
gra- 60 sek otoczenie- 30 sek tworzenie rodziny- 25 sek parcela (niezabudowana)- 15 sek Downloads- 0 Oto moja gra. |
Do wyboru otoczeń - ok. 2-2,5 minuty
Wejście do otoczenia - 30-40 sek. Tworzenie rodziny - 1-1,5 min. Do rodzinki (zależy też od wielkości parceli i wielkości rodziny) - średnio 40 sek. |
to ja mam tak...jak dopiero zaczynam grać w simsy to wszystko sie tam ładuje do 1min. ale po paru godzinach a nawet po pół godzinie to około 5min. do 10min. ;/
|
Do wyboru otoczeń ok 5min, otoczenie ok 4min, tworzenie rodziny 7min a wchodzenie do domku ok 4-6min
|
Powyżej napisałem ile czasu mi się wczytuje, ale na starym kompie było jeszcze źle bardzo z wczytywaniem wakacji, więc nie korzystałem z podróży, a teraz mogę.
|
Sama gra ok. 5 minut, otoczenie czy rodzina 1-2 min. Nie tak najgorzej, biorąc pod uwagę, że mam prawie wszystkie dodatki i ok. tysiąca dodatków z internetu.
|
Mi teraz kiedy mam wszystkie dodatki to ładuje się :
okolica : ok 2 min rodzinka: 3-5 min tworzenie rodzinki: ok 2 min. parcela: ok 2 min. W sumie nie jest tak źle. ale mogłoby być lepiej... |
Cytat:
Osobiście to mam mało pamięci na kompie ale nie ładuje sie tak strasznie długo. |
Chciałam się dopytać, czy bardzo będzie mi się "przymulało". Zainstalowałam Sims2 na komputerze mojego chrzestnego, chodziło jak marzenie. ^^
"Rozsądne wymagania sprzętowe: Pentium III 800 MHz, 512 MB RAM, karta grafiki 32MB (GeForce 2 lub lepsza), 3.5 GB HDD" A tak wygląda mój komputer: "System: Microsoft Windows XP Professional Wersja 2002 Dodatek Service Pack2 Zarejestrowano dla: *** *** (...) Komputer: AMD Atholn 4 Procesor 1.10 HHz, 256 MB RAM" :/ Wolne miejsce na przeznaczonym dla simsów dysku to dokładnie: 6 002 016 256 bajtów5,58 GB, a pojemność tego dysku to 14,6 GB [15 719 587 840 bajtów] |
Im więcej dodatków tym dłużej of course:D. Mój komp i tak laguje, a co dopiero z dodatkami:D. Od kiedy mam więcej ramu to idzie całkiem, całkiem. Wczytanie, wejście do otoczenia i wejście na parcelę zajmuje ok, 5 min. (To dużo?) Najdłużej ładuje się, gdy chcę jechać z moją rodzinką na parcelę publiczną, myślę, że korzenie zapuszczę w oczekiwaniu na zakończenie ładowania:D. Żal.
|
Oooo to widze że mi szybko, włączenie gry około 30 sekund, potem ładowanie do miasta około minuty tworzenie rodziny też szybko :)
Ps. też mam sporo dodatków :) |
ja np. mam wszystkie dodatki i akcesoria i mi się też długo ładuje. No, pomijając, że mam najwyższą jakość, a słaby komp, ale ja nie umiem grać na słabej grafice :D
Może ogranicz download i dołóż pamięci? |
U mnie najdłużej trwa, gdy wchodze na robienie rodziny. Z dobre 2 minuty o.O
|
Mi się wszystko ładuje od ok 20 sekund do minuty. Jak jakaś większa parcela z dużą ilością mieszkańców to właśnie z minute, a jak mała to dużo krócej.
Kiedyś jak miałam starego kompa to nawet i z 5 minut sie ładowało. |
Start gry ok. 2 minut w porywach, otoczenie mniej niż pół minuty, tryb tworzenia rodziny jak wyżej, wchodzenie do rodziny jak wyżej.
Ogólnie to kiedyś mi wskakiwała szybciej, ale dodatki robią swoje :) |
mi dosłownie kilka sekund. Jedynie na początku ładowanie gry trwa ok. 40 sekund
EDIT: Teraz, gdy mam wszystkie dodatki, to czekam do us... śmierci :/ |
Max. minuta:D:D
Ale jak gram i nie zapisuję potem to kilka sekund:) Z tym, że nie mam dodatków:) |
Mi minuta normalny domek a czasami mieszkam w Szałowej Hacjencie gdzie jest ekstramalnie dużo sprzędu na każdym kroku i ten dom ładuje się z 5 min i chodzi gra tragicznie.
|
Nowa rodzina - 1,5 minuty
Okolica - 2 minuty Parcela publiczna - 5 - 7 minut |
Start to będzie gdzieś z 5 minut
Otoczenie 2 minuty Rodzinka 1 minuta Tworzenie sima 1.5 minuty To i tak mało przy mojej burzy dodatków z neta xDD |
Mi się wszystko szybciutko ładuje bo mam nowego kompa. Chyba, że jakiś nowy dodatek to wtedy nieco wolniej.
|
Szybko :P
Menu - 10 sekund Otoczenie - 15 sekund Rodzinka - 15 |
Wszystko mi się ładuję 30 sek :P :)
|
wczytywanie - krótko. otoczenie krótko. tworzenie rodziny - dosyć długo. ostatnio mi się komp psuje, więc idzie to czasem drastycznie powoli. najgorsze jest zapisywanie gry.. czasem czekam 8 min ;/
|
Mój komp ma 2 lata, a długość ładowania u mnie zależy od tego czy wyłącze jakieś programy ściągające itp. czy nie.
Wszystko od 1 min do 3 min. |
Hahahahaha
A ja was wszystkich przebiję mi sama gra włączała się ok. 30 min(ale się nie dziwie bo miałem około 8 gb dodatków a teraz mam około 1 gb i włączają się w 4-5 min ) |
2 min - 5 min.
A tak w szczególe, to im więcej grasz rodziną, to tym szybciej Ci się ładuje gra. Chociaż ja tak myślę ;) |
mi kiedyś króciutko... ;)
ale teraz zaistalowałam osiedlowe życie, cztery pory roku i ikea urządza dom to ładuje się jakieś 2 - 3 min. wszystko |
Ja mam pełno dodatków i trochę z neta i szybko jakoś idzie.
Może dlatego ,że mam od krótkiego czasu nowy komputer z dużą pamięcią itp. Kiedyś,jeszcze na starym kompie,musiałam długo czekać.Byłam baardzo zdenerwowana. |
mam sporo dodatków z internetu, 2 dodatki, 2 mini packi. i łącznie, jak dzisiaj zmierzyłam ze stoperem : ), ładuje się 2,46 min. całkiem niezły czas.
|
W tej chwili już nie mam ts2.
Ale gdy miałem razem ze wszystkimi dodatkami i akcesoriami oraz dodatkami z neta. Gra wczytywała mi się przeważnie 35-45 minut + 5 minut wejście do okolicy + 3-4 minuty wejście do parceli . |
Z minutę-góra dwie, ale na laptopie 15min. (rzadziej 10min.)
|
Już nie mam TS2, ale pamiętam że ładowała mi się około 3-5 minut.
|
Hah! przyspieszyła :P
Menu - 8 sekund Otoczenie - 12 sekund Rodzinka - 10 sekund |
Łącznie to ta z 10 - 15 min, wcześniej wczytywała mi się jeszcze dłużej, ale pousuwałam "kilka" rzeczy. ;)
|
Mi też nie za szybko:
I wejście do gry - 30 sec Wejście do otoczenia - 1 min 20/30 sec Wejście do rodziny/pustego domu/parceli - 1.30 min Wyjazd taksówką z domu - zależy od pojemności parceli (1.20/1.50 min) |
Wejście do gry - minuta
Do okolicy - 40 sec Tworzenie rodziny - 30 sec Wejście do rodziny - 30 sec ( jak jest mniejszy domek to wtedy jakieś 20/30 sec, jak jakiś większy to około 50 sec) |
Jak grałem dwoma dodatkami to ze 2 minuty - od kliknięcia w ikonkę po wejście do rodziny
Teraz mam 5 dodatków i ładuje się z 5 minut... Hah ;p Można dostrzec pewną zależność xD |
mi krótko się ładuje (to zależy od ilości simsów na parceli oraz wielkości domku)
|
Mi się gra ładuje różnie. Ale szybko zazwyczaj :) no ale to też zależy od dodatków nie tylko z neta, one też spowalniają grę :)
|
przez osiedlowe życie nie mogę wchodzić do bloków:(
Ładowanie trwa ponad godzinę - tylko gdy wchodzę w rodzinę otoczenie - 5-10 minut a bloki mi się wogóle nie ładują zainstalowałem sobię łatkę, mam nowego laptopa a nie działa według mnie to chamstwo przez co już więcej nie kupię simsów wolę trójkę |
wprawdzie już nie mam TS2, ale ładowało mi się krótko, kilkanaście sekund (ok. 20 sek.)
|
Sama gra - 1minuta
Familly - 3-5minut Tworzenie rodziny 2-5minut Otoczenie - 2-6minut. |
teraz,jak mam prawie wszystkie dodatki wgrane i "kupę" śmieci z neta to długo..nie patrzyłam co prawda na zegarek.
Czasem myślę,żeby coś "wyrzucić" ,ale zanim się zastanowię co,no bo wiecie,każdy dodatek wiąze się z innym,a poza tym nie chce tracić czegoś,i tak to jest ,że męcze się , czekam,czekam,i czekam,ale wkońcu pojawia się czarna plama i następnie otoczenie gry !! Wtedy jestem hapy ;] |
Wejście do gry - 30 s
Do okolicy - minuta Tworzenie rodziny - 2 min Wejście do rodziny - na dużym 2 min na małym 30 s |
Mi się bardzo krótko ładuje max. minuta.
|
Po reinstalce Windowsa i przerzuceniu się na cracka:
ładowanie gry - niecałe 5 minut (ponad 15 000 plików w Downloads :)) otoczenie - minuta tworzenie rodziny - trochę ponad 2 minuty Czyli gdzieś o połowę szybciej niż przedtem :) |
Jak na razie:
sama gra - 5 minut otoczenie- 2 minuty tworzenie rodziny - 3 minuty (mam jakieś niecałe 15 000 plików) planuję kupić dodatkowy ram, więc myślę, że to się skróci o połowę ;) |
sama gra - 4 minuty
otoczenie - 3 minuty tworzenie rodziny - 2 minuty zero ściągniętych plików ;3 |
Tworzenie rodzinki ok. 1 min 30 sek . :P
Okolica baardzo szybko . ok. 30 sek . Wchodzenie w rodzinkę 1-2 min . :) |
Sama Gra 40 sek.
Otoczenie około 20 sek. Rodzinka 30 sek. |
Mi się wszystko expresem ładuje
|
Coś wam się za długo ładuje. Mi do danej miejscowości gdzieś 6 sekund, do rodzinki i z parceli 7, a do tworzenia rodziny 10. Może wy macie o wiele więcej dodatków, domów i gratisów ode mnie bo ja mam 1 dodatek i trochę tego z neta;D
|
Gra ładuje się 10 sekund, okolica jakieś 7, do tworzenia rodziny też 7, do rodziny i na parcelę publiczną 4 sekundy.
|
Mi się ładują 3 - 5 min.
Ale to zależy od komputera. Jak mi się ładują, to idę po picie albo coś :P. Trzeba wykorzystywać wolny czas :D. |
Mi wszystko oprócz tworzenia rodziny ładuje się do 2 min.A tworzenie rodziny jakieś 5-6 minut.
|
Mi gra włącza się ok. 3-5 min.
Rodzinka max 2 min. Tworzenie rodziny też max 2 min. Otoczenie tak samo. Mam ok. 11 tys. dodatków z neta, zajmują prawie 3 Gb. Aaaa i nie mam karty graficznej dlatego tak wolno ;P |
Ogólnie około 3-5 minut. Czasem trochę dłużej. :)
|
Gra - około 1,5 minuty.
Rodzina - około 45 sekund, tworzenie rodziny tak samo. Otoczenie - równa minuta. |
Kiedyś, przed wymianą komputera ładowało mi się wszystko od 15 do 30 min (zależy ile dodatków było zainstalowanych). xX'
|
Jasny. To macie zasyfione simsy :)
U mnie wszystko trwa max. 40 sek, zazwyczaj 20-30 |
u mnie około 3-6 minut.(mam dużo dodatków)
|
mi ładuję się ok. 2-3 min.
mam dużo dodatków, ale może to kwestia kompa. kiedyś szło mi nawet 7-8 min. * ___________ * |
boze, tak mnie to wnerwia, ze szkoda slow. mam w sumie superdobry komputer, fakt, ma juz rok, albo poltora, ale nalezy do tych szybszych. moj folder eagames wazy 72 GB, ale to glownie przez filmy, ktore regularnie przegrywam na plytki. moj download to jakies 20-30 tysiecy dodatkow. Na poczatku laduje sie tak 5-8 minut, otoczenie minute, w sporadycznych przypadkach trzy. rodzina tak samo jak otoczenie a potem juz sie rozkreca i chodzi dobrze.
|
Mi najczęściej po 5 minutach a otoczenie... 10 minutach rodzinki 3 minuty ! To są max
|
Tworzenie rodziny Rodziny 20-30 sekund
Otoczenie 10-20 sekund Dom 15-25 sekund Szybki komp co nie ;) |
Gra - około 40 sek - 1 min.
Otoczenie - około 20 - 30 sek. Rodzinka - około 40 sek - 1 min. Tworzenie rodzinki - 50 sek - 1.20 min |
Ok. 20 minut do czasu, aż wejdę do rodzinki! W tym czasie robię sobie herbatę i ją wypijam :) Albo jakiś posiłek i go konsumuję.
|
Do czasu wejścia do rodzinki ok. 30 minut :D Potem drugie tyle xD
|
Mam mało dodatków(własny biznes, impreza. Nocne życie i młodzieżowy styl niezainstalowane.) tak więc ładuje się bardzo krótko. Po 30 sekund KAŻDE ładowanie. :)
|
Gra-1 minutę
Tworzenie rodzinki-z 2-3 minuty |
Mi około 2 min włącza się gra, okolica 50 sec. a rodzinka ok. 3 min. Ale nie jest tak źle :)
|
ostatnio bardzo długo. Czasami idę coś zrobić przychodzę za min. a tu ledwo co ruszyło. Większa ilość dodatków. Można się przyzwyczaić :)
|
jak wchodzę do okolicy : ok. 18 sek.
tworzenie rodziny : ok. 30 sek. gdy wchodzę w rodzinę : zależy od tego jak duży mają dom, ile osób liczy rodzina ale najczęściej 1,5 min. ^^ |
Ładowanie gry: 1 min.
Wchodzenie do otoczenia: Ok. 40 sek. Tworzenie rodzinki: Jakieś... 30-40 sek. Wchodzenie do rodzinki: 20-30 sek. |
wszystko ok. 40 s:)
|
U mnie jest różnie - od momentu uruchomienia do grania konkretną rodziną potrafi się włączyć w 2 minuty, ale też jest tak, że podczas włączania wywala komunikat że płyta jest nieoryginalna (co jest bzdurą bo wszystko mam legalne), trzeba kilkakrotnie ponownie włączyć a wtedy można spokojnie pójść zrobić sobie herbatę :)
|
Mi tez gra ładuje sie dosc długo, szczególnie tryb tworzenia rodziny z którego jednak od dawna nie korzystałam. Podczas czekania kręce hula hoopem - już straciłam 2 cm w talii :P
|
Mi gra ładuje się bardzo szybko. Tworzenie rodziny - jakaś minuta, reszta również jedna lub dwie minuty. Czasem się zdarza, że 3. :)
|
mi dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo ale to pewnie dlatego że mam stary komputer ;/
|
Wejście do gry - ok.7 minut
Miasto - ok. 9 minut Rodzina- ok. 6 - 10 minut Tworzenie rodziny - ok. 4 Może dlatego, że mam komputer zawalony ;). |
Cytat:
jak ja bym nie miała żadnych dodatków z neta, to mimo tego, że mam wszystkie części simsów, to ładowałoby mi się w takiej prędkości, że nie zdążyłabym ziewnąć :D na starym kompie ładowanie (samej gry) trwało to ok 15 minut przy liczbie 7 GB dodatków z neta, teraz na nowym lapku sprawa ma się nieco inaczej ;) wczytywanie: 10 minut ładowanie otoczenia: ok. minuty :P (trochę to dziwne ale tak jest) tworzenie rodziny: ok. 4 minut ładowanie domków: od 2 do 5 minut ( w zależności jaką chałupe wczytuje) :P dodam tylko, że liczba moich dodatków od tamtego czasu znacznie wzrosła i wynosi 10,2 GB :) |
Parę sekund, raczej migiem, mam zainstalowane TS2 i cztery czy pięć dodatków:)
|
Mam TS2 i dodatek zwierzaki,ale mam nowy komp mojego taty,więc gdzieś 5-15 s. ;].
|
Maksymalnie to minutę :)
|
Ładowanie gry: 1,5 min
Ładowanie miasta: 1 min Ładowanie rodziny: 1 min Mam UC, zero dodatków CC, a na kompie mam zainstalowane praktycznie tylko Simsy... (2 i 3). To chyba nie tak źle? xD |
Heh, z półgodziny zawsze przynajmniej będzie. Cóż - urok dodatków z sieci. Całe szczęście, wyłącza się znacznie szybciej.
|
Też mi sie długo własnie ładuje kiedyś myślałem, że coś mam nie tak z kompem, lecz okazało się, że to jednak nie to. Ściągnąłem sobie dużo dodatków modów i pierdołek, które bardzo mi zamulały, więc pousuwałem tego, bo miałem dość takiego ładowania i błędu.
EDIT by Caesum: usunięta reklama. |
To u was coś szybko.
Przy ponad 22 tysiącach dodatków z internetu gra ładuje się za długo, wiec za jakiś czas powywalał 1/4 rzeczy i będzie czyściej :) Ładowanie gry- 40min.- 1 godzina. Ładowanie otoczenia- 3 min. Ładowanie domu- 5-10 min. Ładowanie stworzenia rodziny- 5 min. Gdy gra już się załaduje pogram z 10 minut i wyłączam grę :( |
Ładowanie gry - 3 minuty
Ładowanie otoczenia - 1 minuta Ładowanie domu - 1 minuta Ładowanie tworzenia rodziny - 2 minuty Nie mierzyłam z zegarkiem w ręku, ale jakoś tak będzie. Najzabawniejsze jest to, że grając samą podstawą na starym kompie ładowało mi się wszystko chyba dwa razy dłużej niż na nowym z UC :D |
Mi też gra ładuje się mniej więcej tyle co Dianie. :) Gram teraz bez CC, nawet bez dodatków Maxis Match, które bardzo lubię i cieszę się grą clean. Chociaż z dodatkami też raczej by mi Simsy nie muliły.
|
Ładowanie gry - 1 minuta
Ładowanie otoczenia - około minuty Ładowanie domu - 3 minuty Ładowanie tworzenia rodziny - poniżej minuty |
Nie wyobrażam sobie czekać prawie godzinę na załadowanie jakiejkolwiek gry :o U mnie wszytko w TS2 ładuje się około minuty, może nawet mniej, a dodatków cały czas przybywa.
|
caille - masz UC?
|
Ładowanie gry - 7-10 minut
Ładowanie całej reszty - poniżej minuty |
Ładowanie gry trwa u mnie z 6-8 minut, a ładowanie otoczenia, domów, CAS 2-3 minuty.
|
Cytat:
|
U mnie ładuje się do 2 minut. Zwłaszcza jak któryś raz z kolei uruchamiam tą samą rodzinę/otoczenie.
|
Od momentu włączenia gry do wejścia do mojego miasta ok. 20 - 30 min...
|
okolo 20 sekund ale mam ssd
|
2-3 minuty, czyli tak średnio, bo mam sporo modów.
|
W zeszłym roku, gdy zasobność folderu Downloads wynosiła ok. 7 GB, gra wczytywała się ponad pół godziny, co doprowadzało mnie do szewskiej pasji, bo po tak długim czasie oczekiwania odechciewało mi wszystkiego.
Obecnie Downloads waży niecałe 3 GB, dodatki są posegregowane w folderach i zmniejszone za pomocą Compressorizer'a i wczytuje się ok. 10 minut, co uważam za przystępny wynik, biorąc pod uwagę fakt, na jak słabym sprzęcie jestem zmuszona grać :) |
mam 7 GB dodatków, gra ładuje mi się z 30 minut, a ja dostaję białej gorączki i odechciewa mi się grać jak tylko wejdę na parcelę :rdlaugh:
|
8.81 GB dodatków i ładuje się około 15minut. Porażka, ale nie mam pomysłu jak usuwać dodatki, których nie używam. W grze chociaż mam podgląd na przedmioty i ciuchy, ale usuwanie z poziomu gry nie działa. :/
|
Na pewno mniej niż 10 minut, pewnie dlatego bo nie mam ściągniętych żadnych modów (choć rozważałam) więc gra i bardzo szybko się ładuje i bardzo szybko mogę zacząć grać jakąś rodziną.:)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:22. |