TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Przypadek:Duch (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=41830)

Chantelle 21.02.2008 06:53

Przypadek:Duch

Jakie psikusy zrobiły wam duchy? U mnie w Dziwnowie w rodzinie Widmo(czy jakaś taka inna)duch włączył wodę i zaczęły latać bąbelki,a po chwili przestał. Albo inny głupek w niebieskim kimonie z rudymi włosami wyjadał mi żarcie z lodówki. :angry:

Milou 21.02.2008 13:49

Odp: Przypadek:Duch

Heh, mi najczęściej włączają wszystkie telewizory jakie znajdują się w domu, straszą moich simów i również czasami odkręcają wodę w zlewozywakach i umywalkach.

ultraviolence 23.02.2008 10:07

To moje w takim razie za bardzo się nie popisują :D Zwyczajnie straszą, albo wskakują do przedmiotów (najczęściej do krzeseł przed łukiem weselnym).

Tulia 23.02.2008 10:21

Cytat:

Napisał helena
To moje w takim razie za bardzo się nie popisują :D Zwyczajnie straszą, albo wskakują do przedmiotów (najczęściej do krzeseł przed łukiem weselnym).

u mnie tak samo. Duch Liliany Przyjemniaczek ( utopiła się w basenie. ) wskakuje w wanny, chwile tam posiedzi i wychodzi. :con: :wacko: dziwne nie?

Milka48 24.02.2008 08:50

A moja simka która umarła bo się spaliła jako duch cały czas mi coś majstruje przy kuchence. Dziwne nie?

shiyo 24.02.2008 09:40

U mnie też w Dziwnowie . :0 .

grałam sobie ćwir aż tu nagle jakiś duch się pojawia i straszy moich simów albo wyżera jedzenie z lodówki . heh ^

Maxiso 05.03.2008 12:11

mnie jest gorsze przestraszyl mojego sima i wygonił go z miasta :P niewiem je jedzenia z lodowki lub topi dom niezły lol :1smutny:

Sweetberry 05.03.2008 14:52

Przestraszył i wygonił go z miasta? Nie wierze...

SylveX 05.03.2008 15:36

U mnie raz jeden w rodzinie Widmo grał na dziecięcych cymabałkach

=>kl@udiaa<= 05.03.2008 15:47

Duch psa przestraszył simkę na śmierć, a głupia tak pragnęła zobaczyć ducha.

Maxiso 06.03.2008 10:57

lub wejdzie mi do krzesla i gra w warcaby albo coś je hehe u mnie kiedyś Opiekunka umarła krowokwiat ją zjadł:D

jajczens 07.03.2008 21:33

U mnie duchy uwielbiają włączać radio...

Mamełe 08.03.2008 09:09

Cytat:

Napisał Sweetberry
Przestraszył i wygonił go z miasta? Nie wierze...

To jest coś takiego jak sim zle czuje sie w domu i odchodzi z rodziny z wlasnej woli

Maxiso 08.03.2008 13:55

ale nie duch sam ją wygonil :laugh: niewiem jak ale smieszne:d

Litka333 09.03.2008 11:57

MI najczęsciaj sa wszystkie urzadzenia elektryczne są właczone :);)

Lorena 09.03.2008 17:11

Pamiętam, że miałam kiedyś takiego staruszka, który po śmierci namiętnie zażywał kąpieli w bąbelkach :).
Czytałam kiedyś, że duchy simów używają tych przedmiotów, których brakowalo im za życia (czyli wyszłoby że staruszek za mało się w życiu kąpał xD).
Poza tym, ja nie lubię duchów i zwykle kasuję nagrobki albo przenoszę na cmentarz :). Normalnie, nie lubię i się boję xD. Nie lubię tych dźwięków jakie wydają i w ogóle xD.

Sara. 09.03.2008 20:14

Hmm... U Oliwki Widmo duchy wychodzą i rano wszędzie jest mnóstwo kałuży. No i jeden zabił Oliwkę. I wskakują do przedmiotów jeszcze :P

Hondirenda 09.04.2008 15:11

Miałam kiedyś przypadek, że duch wskoczył do toalety :shy: . Sim usiadł na toalecie. Jak skończył duszek wyskoczył.
Albo kiedy indziej w tej samej rodzince dziewczynka grała na play station, a jak skończyła duch tatusia przez play station ją przestraszył. Szkoda, że skasowała mi się rodzinka i zdjęcia... ;( :1smutny:

tysiulek13 09.04.2008 15:36

U mnie najczęściej wyjadają jedzenie z lodówki (żarłoki jedne xP ). A z wskakiwania do przedmiotów, to na razie zdarzyło mi się raz krzesło i parę razy sedes.

MiNuTkA15 09.04.2008 16:31

Mi się wydaję ze duchy kiedy przychodzą, "bawią" się tymi przedmiotami które kojarzą się z ich śmiercią. Na przykład sim sie spalił to jako duch wskakuje do kuchenki. Sim umrał z głodu to jako dcuh wyzera jedzenie z lodówki, ten sim ktory sie utopil, wskakuje do zlewu, wanny, czy innego z tego typu urządzeń, sim ktory umarl przez porażenie prądem włącza wszystkie urządzenia elektryczne(telwizor,radio,gry) I tak dalej i tak dalej:) Przynajmniej mi sie tak wydaje :P

Rooxia 10.04.2008 13:47

Lorena mam tak samo, też nie lubię duchów i nagrobki odrazu kasuję... Miisiia13 chmm dobra teoria, rzeczywiście tak może być ;)

Iminashi 10.04.2008 14:44

ech... tez nie cierpie nagrobkow... a szczegolnie odglosowa wydawanych przez duchy i ich psikusow... brrrr...

zelkam 23.04.2008 19:12

Ja zawsze buduję cmentarz na parceli publicznej. I tam nigdy nie pojawił sie duch.

Alex 23.04.2008 19:41

A mnie nigdy nic nie zrobił duch O.O

Alderlain 24.04.2008 20:03

U mnie nie robią nic specjalnego.Zazwyczaj włączają telewizory i radia,wyżerają żarcie z lodówki i robią miny.Czasem też staną nad jakimś przedmiotem i zaczynają ryczeć -.o''

nelciagroch 03.05.2008 08:56

misia to nie prawda bo jak Moritmer umarł ze starosci to mi sie włączał telewizor a on nie umarł od prażenia prądem ;[

iskierka446 03.05.2008 09:29

ja też nienawidzę duchów w simsach i nagroibki kasuje

tenebres 03.05.2008 12:41

Mnie przestraszył na śmierć -.-, głupi... czerwony był ten duch xd

edzia114 06.05.2008 17:25

Jak np. weszłam se w rodzinkę Widmo to duchy grały na cymbałkach,wyżerały jedzenie z lodówki,bawiły się misiem(nie pamiętam ale chyba głowę mu obracały) no i ogólnie takie różne inne rzeczy jak tu piszą ;D

Callineck 06.05.2008 18:12

Cytat:

Napisał edzia114
bawiły się misiem(nie pamiętam ale chyba głowę mu obracały)

Dokładnie tak samo u mnie :)
Tylko duch wszedł do tego misia i miś zaczął lewitować.

W jednej rodzince duch psa ciągle kopie dołki. Jak właściciel koło niego stanął to pokazywał, że nie może przejść a psa się nie bał. Wywnioskowałam z tego, że duchy zwierząt nie straszą, ale jak widać błędnie :O

Tak samo też nie cierpię cmentarzy w ogródkach i ściągnęłam sobie cmentarze jako parcele publiczne - jeden dla Simów i jeden dla zwierząt ("Smętarz dla zwierzaków" ;P )

iskierka446 24.05.2008 13:02

ja jak weszłam so rodziny ćwir i zobaczyłam ducha najpierw parę razy wskoczył mi do krzesła przxed lukiem weselnym a potem wskoczył do stołu i jak wyskoczyl zaczął przeraźliwie ryczeć aż podskoczyłam na krześle przy kompie jak to zobaczyłam

Krystek175 24.05.2008 13:13

i//??? co sie stało??

BrAtZ_98 28.05.2008 12:51

a skąd macie te cmentarze?xD
Mi wskakują w przedmioty i straszą moich simów/XXX

Shinobu 07.03.2009 19:49

skoro duch wskakuje w rzecz która kojaży się z jego śmiercią,to czy jest jakieś podobieństwo gdy sim pożarty przez krowokwiata wskakuje do misia?

N9999 18.03.2009 13:54

Mi kiedyś jak była impreza wystraszył wszystkich gości ( z domownikami ). Nic się nie stało. Za to miałam super impre.

Łezka 20.03.2009 16:18

Hmm... zwykle duchy wchodzą do lamp, krzeseł itp., ale w jednej rodzinie, a mianowicie u rodziny Wojtylów uzbierałem 13 nagrobków i każdej nocy miałem jakieś 4 duchy to kiedyś, gdy zrobiłem wesele w ogrodzie i ściemniło się wylazły te 4 duchy i kiedy mój sim skończył jeść tort i miał obniżone potrzeby to duch jego pierwszej żony go przestraszył i zmarł ten sim przez te potrzeby wesele skończyło się katastrofą.

Kurczaczek 27.03.2009 07:31

to jest duch psa?? :O

Milencia606 01.04.2009 19:20

Ja tylko w tej rodzinie Widmo miałam ;)
Włączali petardy telewizory . ;p

Bella Ćwir 05.04.2009 20:26

Ja jak grałam u Ćwirów (oni mają dużo grobów) to w nocy Aleksander wyszdł na dwór i ciągle go duchy straszyły jeden po drugim i tak sie przestraszył że umarł

magTom 08.05.2009 17:18

Mój duch grał kiedyś na pianinie. Czy to ma jakikolwiek związek z jego śmiercią? Mój Sim jak się spali to później jest czerwony, a inne są białe lub niebieskie. W każdym razie mam kolorowe duchy.

gladi95 28.06.2009 20:51

Wyżera mi jedzenie z lodówki, zostawia kałuże wody, itp

annamaria93 29.06.2009 14:57

Mi wskakują do lampy i stolika, straszą domowników.
O, albo niedawno umarła mi taka staruszka, co miała platynową aspirację, to po śmierci pojawiała się mężowi jako duch i go... całowała.
Nikogo nie straszy, tylko chodzi po domu i się uśmiecha.

Albo jest tak, że te, co zmarły na skutek jakiegoś nieszczęścia, to są u mnie w kolorze lekko czerwonym, a te co ze starości, to białawe.

Ritty 29.06.2009 17:00

U mnie kiedyś było sporo zmarłych z platynową aspiracją, a i tak straszyły :(

emila454 29.06.2009 19:44

Czynności jakie robią są powiązane z ich śmiercią.
Śmierć z głodu - zagląda do lodówki i je czasem coś z niej
Śmierć z utopienia się - wchodzi do wanny itp.
Śmierć ze spalenia się - majstruje przy maszynach gazowych
A co do innych śmierci to nie wiem. Wyjaśnię też wam kolory itp.
spalenie się - duch czerwony, dymi
utopienie się - duch niebieski, zostawia po sobie kałuże
starość - prześwitujący
satelita - pomarańczowy albo różowy (skleroza xDee)
muchy - fioletowy
innych tez nie pamiętam (powtarzam - skleroza ^^)

Miczka 04.07.2009 19:12

Wskakują do stolików i straszą mi domowników.

kitka^^ 18.07.2009 15:31

mój tylko bąbelki do wanny wlewa:)
Bo zginął podczas gdy moja simka go malowała więc chyba jej nie lubi ;)

Violet 22.07.2009 11:58

a mam pytanie jakie sa kolory duchow kopnietych pioronem i uderzonych przez grad

Sherlock 22.07.2009 12:46

Odkryłem coś takiego:

~ Jeśli sim się spali, będzie się dymił podczas nawiedzania.
~ Jeśli sim został porażony prądem, będzie się elektryzował i 'umierał' podczas nawiedzania.
~ Jeśli sim się utopi, będzie zostawiał co kawałek kałużę wody podczas nawiedzania.
~ Jeśli sim umrze z głodu - będzie kradł jedzenia z lodówki lub huśtał się na jej drzwiczkach podczas nawiedzania.
~ Jeśli na sima spadnie satelita, będzie co chwilę na niego spadała (tylko że niewidzialna) podczas nawiedzania.

U Mnie:

- zostawiają kałuże
- włączają sprzęt
- kąpią się
- wskakują do przedmiotów
- straszą xd
- jedzą i huśtają się na drzwiach lodówkowych
- znikają i pojawiają się nagle

Ciekawostka: Jeśli sim ćwiczy grę w szachy i na parceli jest duch, można na niego kliknąć i będzie interakcja 'Zaproś'. Jednak pomimo tego, duch nie przyjdzie zagrać partyjki :D

yuppie 22.07.2009 14:53

Fajne ja tez musze to zaobserwoać;))
Nigdy na to nie zwracałam uwagi ;D

ultraviolence 22.07.2009 23:22

Cytat:

Napisał Sherlock Holmes (Post 1078032)
Odkryłem coś takiego:

~ Jeśli sim się spali, będzie się dymił podczas nawiedzania.
~ Jeśli sim został porażony prądem, będzie się elektryzował i 'umierał' podczas nawiedzania.
~ Jeśli sim się utopi, będzie zostawiał co kawałek kałużę wody podczas nawiedzania.
~ Jeśli sim umrze z głodu - będzie kradł jedzenia z lodówki lub huśtał się na jej drzwiczkach podczas nawiedzania.
~ Jeśli na sima spadnie satelita, będzie co chwilę na niego spadała (tylko że niewidzialna) podczas nawiedzania.

To akurat żadne odkrycie, ale... ta ciekawostka jest niezła :). Muszę kiedyś spróbować.

Dżiglipaff 28.07.2009 00:02

u mnie tez kobitka, ktora umarla z głodu wskakiwala do mikrofalówki (drzwiczkami)

a z ta platynowa aspiracja to jakas lipa, juz kilka takich simow mi zmarlo i zawsze wszystkie strasza ;/

Coccinelle 28.07.2009 12:12

U mnie najczęściej to duchy wskakiwała do krzesła xD

Ale tesh zdażało się że wskakiwały do lodówki i się kąpi w wannie B):D

Gienka 28.07.2009 16:00

A mi się zerzygał do kibla ;))

Patiglr 29.07.2009 07:13

U mnie zawsze dorosłe duchy pierwsze co robią to idą do sypialni, stają przy pustym dwuosobowym łóżku i zaczynają klaskać, wiwatować i się cieszyć.. ^^" Nie wiem czemu, ale to szczegół.. Gdy zaczynałam grać, to raz grałam u tej Oliwki w Dziwnowie.. Wyszłam na chwilę do kuchni, wracam, a tu połowa ogrodu zalana.. Od tamtej pory postanowiłam, że nie będę trzymać nagrobków.. ^^

Sherlock 12.08.2009 13:17

Bardzo często włączają telewizor ;D

Nattalciaa 18.09.2009 11:52

Włączają TV, wyjadają z lodówki, rozwalają zabawki moich niemowląt i ostatnie (najgorsze) zabierają mi kasę żeby mieć więcej potomków. To było straszne :(

Liv 18.09.2009 14:28

Cytat:

Napisał Nattalciaa
zabierają mi kasę żeby mieć więcej potomków. To było straszne :(

Wydaje mi się, że masz zbyt bujną wyobraźnię ;]
Albo wytłumacz mi to jaśniej, daj screena albo coś.

@topic: duchy u mnie w grze nie występują, bo staram się likwidować nagrobki z obrębu parceli (zazwyczaj zostają w wyposażeniu Sima, najczęściej małżonka lub dziecka, który akurat mieszkał ze zmarłą osobą :P)
Robię tak, gdyż mnie wkurzają.

Łezka 18.09.2009 14:34

What? "Zabierają kasę żeby mieć więcej potomków"? OMG Można jaśniej. ;)

blakistoni 19.09.2009 16:57

Ja zazwyczaj nie mam nagrobkow na parcelach,trzymam je w wyposazeniu pierwszego lepszego sima z rodziny xd Ale kilka razy zapomnialam je 'schowac' . Ale duchy tylko wskakiwaly do przedmiotow i bodajze wlaczyly tv,wiec nie tak zle ;)

Łezka 19.09.2009 17:23

Aktualnie mam jeden nagrobek, ale duch wstał tylko raz w noc po swojej śmierci minęło 6 dni i się nie pokazuje.

Anique 21.09.2009 15:09

Cytat:

Napisał Felis_silvestris (Post 1126121)
Ja zazwyczaj nie mam nagrobkow na parcelach,trzymam je w wyposazeniu pierwszego lepszego sima z rodziny xd Ale kilka razy zapomnialam je 'schowac' . Ale duchy tylko wskakiwaly do przedmiotow i bodajze wlaczyly tv,wiec nie tak zle ;)

A jak 'schowac' nagrobki do wyposażenia sima?

Liv 21.09.2009 15:17

W panelu sima masz taką ikonkę "nagrody". Zaraz jak na nią klikniesz wyskoczy Ci plecak. Weźmiesz jakąś rzecz (jak w tr. budowania i kupowania) i po prostu ją w tym plecaku umieścisz ;)

Milencia606 24.09.2009 16:37

u Mnie raz właśnie w rodzinie Widmo ta młoda spała i duch zaczął puszczać wode w jej łazience (rozbudowałam im dom) A jak matka myła naczynia to duch wyskoczył i pokazał coś w rodzaju GŁUPEK

Thea 16.12.2009 14:05

Ja jak gram u Oliwki Widmo to mam całe podwórko w kałużach. Albo w mojej własnej rodzince mam nawiedzoną mikrofalówkę .. xd

Elajza 16.12.2009 20:01

Śmierć ze starości:duch biały
Spalenie:duch czerwony i będzie się dymił
Porażenie elektryczne:duch żółty i będą z niego sypały iskry
Śmierć głodowa:duch pomarańczowy i będzie wynosił jedzenie z lodówki
Utonięcie:duch niebieski i zostawia kałuże
Mordercze muchy:duch fioletowy
Choroba:duch zielony
Śmierć ze strachu: duch różowy
Przygniecenie satelitą:duch taki przezroczysty i spada na niego satelita

TojaJestem 23.12.2009 18:55

U mnie najczęściej się kompię :P

PS:Duch Może wszystko co zwykly sim :P

Desire 26.12.2009 08:01

mi duch weszedł w zabawkę

Meona 26.12.2009 08:10

Mi najczęściej wskakują do miśków. :P

Matti93 26.12.2009 09:52

mi najczęściej psują w domu wszystko to co można ;/ (telewizor, komputer itp.)

NedaPL 26.12.2009 12:13

Ja mam rodzinkę Lock, w której jest 16 grobów i duchy przodków ciągle straszą moją dorosłą simkę i nastolatkę w nocy gdy one śpią.

matixziomal 29.12.2009 16:28

zauważaliście że zachowania duchów się powtarzają ? zależy to od śmierci czytałem o tym w poradnikach temat ''12 sposobów na śmierć" czy jakoś tak

Wiktoria__07 15.05.2010 09:25

hahaha!!! pamietam jak gralam na cwirach tylko ie pamietam czy w 1 czy w 2 byla noc przyszlyduchy i taka muzyczka byla a ja mialam gdzies 7 lat i jak byla ta muzyczka to tak siewystraszylam ze az wyszlam z domku hahahahah!!!

Wiktoria__07 13.06.2010 12:22

A ja mam tak:

~Utopienie
-Niebieski
-zostawia kałuże
~Spalenie
-czerwony
-dymi
~Zagłodzenie
-biały
-wynosi żarcie
~Porażenie prądem
-żółty
-samoistnie rażą się prądem
~Strach
-różowy
~Choroba
-zielony
~Muchy
-fioletowy
~Satelita
-pomarańczowy
-KASA! Wystarczy sprzedać satelitę, która nigdy nie kosztuje mniej niż 1000 §.
~Starość
-Przezroczysty
Jest jeszcze:
-Piorun
-Grad
-Oparzenie słoneczne
Do tych pozostałych waymagane CPR
uff no mam nadzieję że pomogłam :)

Meliona 13.06.2010 13:13

matixziomal: Też to czytałam.

Wiktoria__07: Jest opcja edytuj...

angel14 13.06.2010 13:29

ale mam pytanie, przeczytałam chyba w dwóch albo w trzech wypowiedziach że sim moze umrzec przez jakies "mordercze muchy" co to znaczy?? czy te muchy sa rowniez w zwyklej dwojce czy tylko w ktoryms z dodatkow??

Wiktoria__07 13.06.2010 13:43

One są w zwykłej dwójce jak twój sim długo nie zmywa naczyń to się muchy zlatują i jak ich jest ta strasznie dużo to jak sim wchodzi do tych much to one go zjadają xd próbowałam :):):) fajnie przed nimi ucieka :D

rukia 15.06.2010 11:18

Mnie ciągle straszą duchy które zginęły ze starości

Starość-Biały/szary
Pożar-Czerwony
Utonięcie-Niebieski
Strach-szary(jakoś tak)
Grad-Nie wiem
Satelita-Nie wiem
Choroba-Chyba zielony

Jest ich jeszcze wiecej

rudzielec 15.06.2010 21:02

Jeden z moich simów utopił się w basenie, jak przyszedł pewnej nocy, to zaczął zostawiać tyle kałuż z wodą że moja simka nie nadążała ich zmywać. Chciało mi się śmiać bo jęczała że jest głodna, a po chwili narzekała na bałagani i tak w kółko :D

Nieraz też duchy wskakiwały mi w różne przedmioty które lewitowały przez kilka chwil a potem opadały na ziemię :D

Czyli nic szczególnego :P

rukia 17.06.2010 12:47

Cytat:

Napisał rudzielec (Post 1260056)
Jeden z moich simów utopił się w basenie, jak przyszedł pewnej nocy, to zaczął zostawiać tyle kałuż z wodą że moja simka nie nadążała ich zmywać. Chciało mi się śmiać bo jęczała że jest głodna, a po chwili narzekała na bałagani i tak w kółko :D

Nieraz też duchy wskakiwały mi w różne przedmioty które lewitowały przez kilka chwil a potem opadały na ziemię :D

Czyli nic szczególnego :P

Racja duchy które umarły z głodu żrą ci jedzenie a duchy które się utopiły zostawiają kałuże. Duchy które umarły przez pożar chyba wskakują w przedmioty-a może te ze starości ?

Sherlock 17.06.2010 13:05

@up: Wszystkie duchy mogą wskakiwać do przedmiotów, ale każdy z osoba ma inną "interakcję" ;) (Zależy w jaki sposób umarł ;p)

Ana021 17.06.2010 13:58

Spalony:dymi się
Przez elektryczność:samoistnie poraża się prądem
Choroba:Co jakis czas zachowuje się tak jakby umarł z głodu
A pozostałe nie wiem,bo nie sprawdzałam:)

Kinkarus 17.06.2010 15:03

Pamiętam jak 2 duchy wyjadały mi żarcie z lodówki. Albo jak mój ulubiony sim umarł kiedy duch go wystraszył. :(

Wiktoria__07 17.06.2010 15:06

Podobno jak sima wystraszy jakiś duch tak że nie przeżyje to potem ten różowy (bo taki jest kolor ducha który umarł na "zawał") duch będzie jakby chciał się zemścić i będzie częściej straszyć naszych simów :):):)

Sherlock 17.06.2010 15:09

Cytat:

Napisał Wiktoria__07 (Post 1260775)
Podobno jak sima wystraszy jakiś duch tak że nie przeżyje to potem ten różowy (bo taki jest kolor ducha który umarł na "zawał") duch będzie jakby chciał się zemścić i będzie częściej straszyć naszych simów :):):)

O, tego nie wiedziałem. Dzięki ;)

Wiktoria__07 17.06.2010 15:17

W sumie też tego nie wiedziałam dowiedziałam się tego od mojej koleżanki która jest koleżanką jednej dziewczyny która jest specem simowym

Simka18 21.06.2010 05:57

U mnie raz było tak , że duch mojej simki która umarła ze starości nie straszyła tylko np poszła do swojego syna i go okryła czy cos takiego ;)

Sherlock 21.06.2010 07:44

Jeszcze taka mała ciekawostka - jeśli za życia simowie będą mieli złe relacje, a potem jeden z nich umrze, to ten drugi będzie mógł kopnąć nagrobek ;) A jeśli zamiast nagrobka postawi się urnę, to wtedy ten sim będzie mógł ją rozbić ;)

Nie wiedziałem, gdzie to dać =)

Simka18 21.06.2010 07:50

Aha fajna ta ciekawostka bo ja o tym nie wiedziałam a tyle juz gram w the sims 2 he he ;)

Duch_Utopienia 05.09.2010 21:35

hmmmmm u mnie to gosci lub wrogow topie i wychodza duchy nawet zone utopilemXD a dziecko se zostawilemxD kurcze klopotu z tymi duchami caly czas za nimi woda sie pojawia a potem chwasty rosna;/ musze wokol grobow oczko wodne robic bo nie przejda chociasz czasami przeplywaly jak gralem dziwnowe u jakiejs widmo to tam duzo grobow bylo :O a c do levitovania jak gralem na rodzince widmo to tam mloda spala a duch miska nad nia levitoval o pamietam ze duch calyczas wchodzil w krzeslo;/ jak usiadl to on zszedl z krzeslaxD raz jeden ukradl mi jedzenie z lodowki to chyba sim ktory umarl z glodu;O

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:24.