TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z gr± (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Nie mog± się wyprowadzić!! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=41876)

sympathique. 23.02.2008 13:31

Nie mog± się wyprowadzić!!

Kiedy klikam na gazetę, żeby jaki¶ Sim wyprowadził się z domu, on czyta, czyta, odkłada i nic się nie dzieje. Nie przyjeżdża żadna taksówka. Sim nie jest w domu sam, mieszka w nim kilku Simów. W innych rodzinach tak samo. Co robic? ;(

PS. Mam oryginalne Simsy.

Iminashi 23.02.2008 13:40

Odp: Nie mog± się wyprowadzić!!

Ech... Nie za bardzo wiem o co chodzi :) U mnie jak użtje się opcji na gazecie "poszukaj domu dla siebie" to wyskakuje mi komunikat, w ktorym kaza mi dzwonic po taxi, ale opcja "wyprowadz sie". dzwonie i wyprowadzam sie. mam nadzieje ze mnie zrozumiecie :D pozdra :)

sympathique. 23.02.2008 13:58

To trzeba jeszcze klikn±ć na telefon, żeby się wyprowadzili? Dziwne.

Nuda 23.02.2008 14:01

U mne nie trzeba dzwonić nigdzie.
Klikam na gazetę --> poszukaj domu dla siebie--> wyskakuje okienko z osobami do wyprowadzki--> przyjeżdża taksówka i sim wsiada.
Użyj może komputera..

sympathique. 23.02.2008 14:07

Komputera też używałam. Nic się nie działo. :(

KAJA401 24.02.2008 12:51

eee ale numer u mnie jest zupełnie inaczej :O ja jak biorę ta gazetę i robie poszukaj domu dla siebie to wyskakuje mi okienko z osobami które chce żeby sie ze mn± przeprowadziły i wyskakuje mi komunikat ze mam "użyc panelu kontroli żeby przenie¶c rodzinę" czy jako¶ tak, i wtedy wychodzę z tej rodziny idę do menu głównego tam gdzie tez jest tworzenie rodzin i wtedy przenoszę rodzinę tam gdzie była wcze¶niej zanim ja wybrałam i wtedy znowu ja biorę i wsadzam do innej chaty.Jeszcze nigdy nie przyjechała po mnie taksówka!? :O

She 24.02.2008 12:56

KAJA401 - to dlatego, że chcesz przeprowadzić wszystkich simów z danej parceli. Każdy tak ma :P

Iminashi 26.02.2008 08:57

ja musialam dzwonic jak mialam tyko podstawe. teraz tez tylko na gazetke :)

Dami 26.02.2008 14:07

musz± być na parceli wszyscy członkowie rodziny. inaczej nigdy nikogo nie wyprowadzisz.

sympathique. 01.03.2008 09:58

Hmm może spróbuję zainstalować łatkę, wtedy będzie lepiej może.

Tusiek 02.03.2008 10:39

Spróbuj wynie¶ć rodzinę z domu przez skrzynię rodzin. Tam jest taka ikonka, która przedstawia trzy osoby i strzałkę. WeĽ myszk± t± ikonkę i kliknij na dom, zktórego rodzina ma się wyprowadzić. Wtedy wyprowadzisz cał± rodzinę.

nelciagroch 03.03.2008 15:37

a może chodzi o wiek sima ja miałam dorosł± i co niemogłam dopiero jak jej matka stała się emaerytk±

Iminashi 03.03.2008 16:44

Cytat:

Napisał nelciagroch
a może chodzi o wiek sima ja miałam dorosł± i co niemogłam dopiero jak jej matka stała się emaerytk±

a myslisz ze jakie to ma znaczenie? u mnie dorosli moga sie wyprowadzic i zapewniam- jak masz orginal to u Ciebie też.
poza tym co ma do simki jej matka? lepszej bajki nie slyszalam :laugh:
a co do problemu, to mozesz rownie dobrze spakowac lub skopiowac ulubione rodzinki, odinstalowac i zainstalowac gre. duzo nie pomoglam, ale nic... zly dzien mam :(

edzia114 08.05.2008 19:48

U mnie jak klikam na gazetę/komputer to wyskakuje kto ma się wyprowadzić itp. No i wtedy przyjeżdża taksówka i simowie żegnaj± się. A u Ciebie to może być bł±d gry.

Searle 09.05.2008 13:46

Je¶li wyskoczy to okienko z simami do wyprowadzki i je¶li z naszym simem nie wyprowadzamy nikogo, to wtedy klikamy ten haczyk na dole, je¶li klikniemy krzyżyk, to anulujemy cał± wyprowadzkę.

Mamełe 27.07.2008 10:57

Od¶wieżam, bo wczoraj mi sie tak zrobiło w grze.
Gazeta i komputer nie pomagały. Nie wyskakiwalo okienko do przeprowadzenia, nic sie nie dzialo, po prostu polecenie znikało.
Okazało sie, ze to wina nagrobka, który mialam na parceli. Sim który umarł nie został zarejestrowany przez grę jako martwy. Dopiero jak przeniosłam nagrobek na parcelę publiczn±, to pozostałym simom wyskoczyło wspomnienie o ¶mierci tamtego i juz mogli się wyprowadzić. Może komus sie przyda.
Nie wiem czy to bł±d gry, czy też jakiegos dodatku.

student067 27.07.2008 21:01

Kliknij <--- jesli mnie lubisz to klikni III jesli mnie nie lubisz to kliknij ---> Kliknij

bubel-96 27.07.2008 21:19

student067 - nie offtopuj takimi głupmi postami.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:31.