![]() |
Z³odziej przypadkowy, czy skuszony?
Otó¿. Wiadomo, jak wygl±da naj¶cie z³odzieja ;)
Ale, co go kusi? Ja napotykam z³odzieja na pocz±tku, gdy gram siostrami kaliente, czy jako¶ tak. A tak, to przyznam szczerze, ¿e dawno temu z³odziej mnie naszed³, a tak, to tylko wtedy, gdy kodem go przywo³am. Czy z³odziej wystêpuje tylko w Mi³owie? Nie korzystaj±c do tego kodów, jak siê pojawi? Czy jest co¶ w codziennym ¿yciu naszych simów, ¿e go przyci±gamy? Od czego to zale¿y? Jest to losowe? Ja lubiê graæ realistycznie, ma³o u¿ywaj±c kodów. Ale szczerze mówi±c, ciekawie by by³o takie zaskoczenie ze strony z³odzieja. A nie wiem, co zrobiæ, by "komputer sam wpad³ na to", by mi podrzuciæ z³odzieja :con: |
Odp: Z³odziej przypadkowy, czy skuszony?
To normalne ¿e u sióstr Kaliente przychodzi bo ja te¿ tak mam. Mi raz przyszed³ do rodziny która mieszka³a na Przedmie¶ciu i mia³a auto no i on w³a¶nie to auto ukrad³. Nie wiem dok³adnie co mo¿e ich przyci±gaæ ale jest on w ka¿dym otoczeniu.
|
Aby zwiêkszyæ szansê na wizytê z³odzieja to:
1. Nie kupuj alarmu. Je¶li go masz to sprzedaj. 2. Umie¶æ w domu warto¶ciowe i drogie rzeczy. 4. Przestêpca jest ³akomy przede wszystkim na obrazy i rze¼by. 5. Nie blokuj drzwi i nie zamykaj ich na klucz. 6. Z³odziej najczê¶ciej przychodzi noc±. 7. Aby zwiêkszyæ prawdopodobieñstwo kradzie¿y je¶li masz dodatek W³asny Biznes za³ó¿ przedsiêbiorstwo domowe. 8. Je¶li ju¿ za³o¿y³a¶ dobrze by by³o aby by³o w miarê rozpowszechnione. To na tyle. Rzadko zdarzaj± mi siê w³amania w moich rodzinach. Wolê siê tego ustrzec. Je¶li ju¿ przyjdzie z³odziej to: 1. Nie wychod¼ z pokoju. 2. Zadzwoñ po policjê. 3. Unikaj kontaktu z nim. Nie mia³am takich prze¿yæ ale byæ mo¿e zrobi krzywdê. Powodzenia! |
Pisa³am o w³amaniach do domu. Teraz czas na samochód.
Aby ukradziono Ci samochód: 1. Nie instaluj alarmu. 2. Nie umieszczaj go w gara¿u i najlepiej na terenie domu z alarmem. 3. Jed¼ na parcelê publiczn±. Zwiêksza to prawdopodobieñstwo, ¿e ,,buchn±'' auto. |
Czytaj Regulamin Emilia
Cytat:
|
u mnie nigdy nie przyszedl zlodziej....nie mialam alarmu wszendzie byly najdrozsze zezby i nic
|
Z³odziej
U mnie z³odziejaszek przyszed³ do nabiedniejszej osoby w s±siedztwie - Siwy Best. Mia³a dwa pokoje ³azienkê i pokój ze wszystkim. Szczê¶cie, ¿e telefonu nie ukrad³, bo by mi ukrad³ wszystko :( . Odszkodowanie od policjanta nie wystarczy³o na odkupienie rzeczy... ;( Ukrad³ te¿ budê psa, w której spa³a suczka, ale o dziwo psa nie ukrad³... :O
|
Odp: Z³odziej
Cytat:
Jak ten los niesprawiedliwy - tak± biedulê okradaæ :D U mnie te¿ nieczêsto siê pojawia, ale dla mnie - im rzadziej, tym lepiej :) |
.
5. Nie blokuj drzwi i nie zamykaj ich na klucz. Ja zamkne³am i tak wszed³. |
u mnie by³o 5 drzwi i bez problemu przesed³
a u mnie kiedy¶ przyszed³ no i tak 1.klikno³em na z³odzieja i by³y opcje takie jak normalnie 2. da³em po¿egnaj siê 3. poszed³ o to raz mi siê tak zda¿y³o i podej¿ewam ¿e to by³ b³±d w grze |
Ja w pierwszy dzieñ po premierze gra³am bez kodów, mia³am tylko ³ó¿ko i lodówkê. Ostatecznie zosta³a bez lodówki.
Kradna byle co. W Sims1 to kradli w zasadzie tylko RTV |
A to mozna drzwi zamkn±c na klucz? Nie wiedzia³am... jak to zrobiæ?
|
Mo¿na zamykaæ jak ma siê W³asny Biznes, wtedy wystarczy klikn±æ na drzwi, wyskoczy - wstêp tylko dla mnie, wstêp tylko dla wspó³lokatorów i wstêp zakazany dla wszystkich simów. Wybierasz to co chcesz i co¶ tam siê klika³o, chyba zamknij czy jako¶ tak ;P
|
Z³odzieja kusi pusty dom, tzn. wszyscy ¶pi± albo s± w pracy.
|
mozna zamykac tez jak sie ma same zwierzaki albo pdoroze, czyli od WB w gore :) co do zlodzieja... odradl mi biedna rodzinke (czyt. przecietna). nie miala ona drogich rzeczy, a i tak zostala okradziona :P wiec to chyba zrzadzenie losu... albo cos w tym stylu :)
|
Ja mam cpr i mogê zamykaæ
|
A ja jak zamykam drzwi, to on i tak je otwiera xD
|
Z³odzieje lubi± ogl±daæ TV.
Zawsze przy³azi nied³ugo po zakupie pierwszego lepszego telewizora ;P |
CZy zlodziej moze zrobic krzywde?
|
Nie raczej krzywdy nie mo¿e zrobiæ ;d
|
Gram w ju¿ od tszech czy dwóch lat w simsy2 i nigdy jeszcze nie pszyszed³ :(
|
Ten sam "problem". Nigdy z³odzieja na oczy u siebie nie widzia³am ;)
|
Generalnie mówi±c, to Emilia wypisuje g³upoty. Te czynniki nie maj± wp³ywu na czêstotliwo¶æ pojawiania siê z³odzieja.
¦mieszne w ogóle s± niektóre tezy.. Gdy jeste¶ na mie¶cie W OGÓLE nie ma szans na kradzie¿ auta. Z³odziej nie zrobi nikomu krzywdy, a na w³a¶cicieli reaguje tak jakby ich nigdy nie by³o. Drzwi zamkniête/otwarte nie dotycz± z³odzieja. Nawet EA mówi³o o tym przy premierze tego ficzera. |
ja za to zauwa¿y³±m ¿e jak simy maj± obawe w³amywacza to wtedy jest wiêksze prawdopodobieñstywo ¿e przyjdzie do tego z obaw± ni¿ do tego co nie ma takiej obawy.to samo jest z po¿arem.dwa moje simy bez umiejêtno¶ci gotowania...jeden bez obawy po¿aru a drugio ma obawe.i co?ten z obaw± zrobi³ po¿ar a by³ w dobrym nastroju.a to samo by³o u kaliente.dina sie ba³a i bêc.ale nie jest tak zawsze.to tylko jest wiêszksze prawdopodobieñstwo.
|
z³odziej w ts2?
a tak, kiedys cos takiego by³o... mogliby jakas ³atke wprowadzic, zeby pojawia³ sie czesciej, bo tak bez z³odzieji nudnawo jest... |
Hmm... Czy to dziwne, ¿e u mnie jeszcze ani razu nie przyszed³ z³odziej? W ¿adnej rodzinie ;] Nawet u sióstr Kaliente
|
musisz uzbroiæ siê w cierpliwo¶æ ;)
|
No tak, gram w simy od 2 lat i ani razu i nie przyszed³... £oj, wed³ug mnie to dziwne...
|
Pamiétam jak zlodziej w the sims 1 przyszedl... i co? ukradl mi kuchenke! A moi glupi simowie tak dlugo sie budzili i dzwonili ze dostali tylko reprymende od policjanta (albo policjantki... - nie pamietam :P) Natomiast ,,Pan Z." przyszedl do sióstr Kaliente kiedy obydwie byly w domu! Ukrad Jaccuzi (tak to sie pisze???) i jeszcze cos... Ale na szczescie zadzwonily po policje i pózniej policjantka go pobila i aresztowala... :))
Wiecie ze kiedys: 1. Widzialam (w dzien!) zlodzieja na parceli publicznej i to w dzien (postanowilam zplatac jej [to byla ZLODZIEJKA!] figla: za pomoca kodu [AgeSimsCheat on] zmienilam ja w male dziecko... :D) 2. Pózniej, po kradziezy u siostr Kaliente jedna z nich zaprosila zlodzieja! Chociaz byl aresztowany! A potem go pobila i wygrala! ;)))) |
Do mnie zlodziej przychodzi w najmniej oczekiwanej chwili. i to obojetne czy mam super haciende czy zwykly domek z dwoma krzeslami. Jedak zauwazylam ze odwiedza moje simy dosc czesto kiedy pracuja w nocy, i nikogo nie ma w domu ale tez jak simy spia. dla nich to bez roznicy.
|
Cytat:
Cytat:
i to niesprawiedliwe jak np. z³odziej ukrad³ rze¼bê za 2000 simoleonów a zawsze od policji dostaje tylko 500 simoleonów raz mi siê zdarzy³o ¿e przyszed³ z³odziej i mnie okrad³ i zadzwoni³am po policje jak zwykle siê pobili policja z bandyt± i z³odziej wygra³ i9 uciek³ i nie dosta³am ani grosza odszkodowania FeverEDIT: U¿ywaj opcji Edytuj! |
A do mnie ju¿ chyba od 3 lat jak gram w simsy nigdy z³odziej nie przyszed³ nawet jak mam drogie rzeczy, nie mam alarmu. Dosyæ dziwne to. o.O
|
Do mnie przychodzi tylko po u¿yciu boolPropa. Nawet jak nie kupuje alarmów, kupujê drogie rze¼by i obrazy to i tak nie przyjdzie.
|
Mi dosyæ czêsto przychodzi³ z³odziej (kiedy nie mia³am ¿adnych dodatków ) czesto go tez boolpropem przywo³ywa³am :P
I z tego co pamiêtam to policjanta bi³a siê bi³a z w³amywaczem i..przegra³a:| pojawi³ siê komunikat (i mordka policjantki)" jeszcze Ciê dopadne" czy co¶ takiego:| nie dosta³am zadnego odszkodowania za skradzione przedmioty;/ I czêsciej przychodzi³ mi do biednego domu :P |
Dziwne :o U mnie w przeci±gu kilku tygodni by³ 3 razy.. Maja na imie np Gerwazy :o
Ale rym x) |
Ahahaha.!
Ja te¿ tak zrobi³am z Din± Kaliente. Tyle, ¿e ja wcisnê³am co¶ innego, chyba rozmawiaj....I teraz ten Gordon Król, czy jak mu tam jest najlepszym przyjacielem Diny...;D |
U mnie by³ ju¿ bardzo dawno i te¿ mia³am tak jak niektórzy pisz± , ¿e przyjecha³a policja i z³odziej siê pobi³ z policjantem, wygra³ z³odziej i sobie uciek³ i te¿ nie dosta³am odszkodowania ;/ Ale jako¶ mi nie brakuje tego ¿e ju¿ d³ugo do mnie nie przychodzi...
|
wed³ug mnie to jest losowe ale powinni wprowadziæ jakie¶ odszkodowanie chocia¿ 200
|
Cytat:
|
Z³odziej ?? Z³odziej jest u mnie rzadkim zjawiskiem, ale jak ju¿ przyjdzie, to mu wspó³czujê. Mam takiego hacka, z jakiej¶ strony z hackami dozwolonymi od lat 18 taki ³añcuch, w który mo¿e simka siê zakuæ, a sim wtedy do niej podchodzi od ty³u i ... Jest tam te¿ opcja "Ask to use...". Ka¿dy kto zna chocia¿ parê s³ów po angielsku bêdzie wiedzia³ o co chodzi. No i kiedy wcisnê "Ask to use..." to pó¼niej wybieram z listy imiê z³odzieja. Nastêpnie z³odziej siê zam zakuwa w ³añcuch. Teraz mo¿na go biæ batem, lub z nim ...(to dla homotubisiowych simów). Je¶li w³±czymy opcjê "naked"(czy jako¶ tak), to wtedy sim jest go³y. Mo¿na go tam przytrzymaæ np. 30 dni, a potem nacisn±æ "Let sim free" i od razu klikn±æ na ¶ci±gniêty z neta pistolet i nacisn±æ "Shoot
@up Ja te¿ gram bez kodów, a kasa siê zawsze znajdzie. Jeden dzieñ bez kuchenki simy wytrzymaj± na pizzy, a drugiego dnia pójd± do pracy i zarobi± na kuchenkê. |
Cytat:
no ba, u mnie co 2-gi dzien sa rachunki :P jezu, co ja porobilam z tym boolpropem i simpe :O |
Dla mnie ju¿ mniejszym cheatowaniem jest u¿ycie kodu(czego staram siê nie robiæ) ni¿ ¶ci±ganie seks zabawek i pistoletów. :P
|
@up ¦ci±ganie seks zabawek i pistoletów ³ata tylko niedorobienia autorów gry xD, a u¿ywanie kodów to po prostu chamskie oszukiwanie.
@2x up Je¶li nie kupisz pizzy, to simy umr± z g³odu(no chyba, ¿e ich chipsami z lodówki wy¿ywisz), a z pierwszego szczebla kariery siê zarabia 100+ simoleonów. No mo¿e prawda, ¿e jeden dzieñ nie wystarczy, ale parê dni mo¿na siê pomêczyæ. |
Do mnie jeszcze z³odziej nie przyszed³, a d³ugo gram w t± grê, prócz jednego przypadku w domu kaliente. Siostry siedza sobie na dachu przy jacuzzi a zlodziej kradnie jacuzzi na ich oczach i w ogole go to nie wzrusza...
|
Gdy przyjedzie siê na parcelê bubliczn± autem w³asnym, to mo¿e kto¶ je buchn±æ? Nie spotka³am siê z tym.
|
Nie, nie ma takiej opcji. Niestety ;P
|
Ja mia³em tylko raz z³odzieja. To by³a nowa rodzinka, ca³e 20 000 $ wyda³em na starter i nie zosta³o mi na alarm. Mia³em zamiar go kupiæ kiedy simy siê wzbogac±. A tu pierwszej nocy przychodzi z³odziej i okrad³ mi pó³ domu! Wiêcej go nie widzia³em...
|
U mnie zlodziej przychodzi rzadko...
Czasami sama go przywoluje kodem:P boolProp testingCheatsenabled true z nacisnietym klawiszem SHIFT na skrzynke pocztowa i MAKE NPC....Burglar I prosze bardzo...3simowe minuty potem(dla nas 3 sekundy) przychodzi(tak bylo u mnie...:)) |
Z³odziej pojawi³ siê ostatnio przez przypadek i boolProp ;) Po jego schwytaniu ca³a moja rodzinka mia³a go w kontaktach, nawet niemowlak i praktycznie przez ca³e ich ¿ycie (ca³y okres doros³o¶ci i w przypadku dzieciaka a¿ do bycia nastolatkiem) byli na niego w¶ciekli. Kiedy nienawi¶æ opad³a z dziwnych wzglêdów pasek kontaktów nagle pokazywa³ soczyste, zieloniutkie 100. Z³odziej sta³ siê przyjacielem rodziny. Samoczynnie :P
|
Mi z³odziej nie przyszed³ w 2 odk±d mam zwierzaki ;/ To chyba zbieg okoliczno¶ci. Ja tam nie chcia³abym, ¿eby mnie z³odzieje nachodzili, wiêc siê ciessze :)
|
Ja widujê z³odzieja rzadko.
Ale, ¿eby zwiêkszyæ prawdopodobieñstwo, ¿e ptzyjdzie najlepiej jest je¶li w domu mieszka 1 lub 2 osoby. < sprawdzone > xD |
A niby dlaczego 1 lub 2 osoby? ;o
|
Hej przyszed³ do mnie zlodziej to musi byæ jaka¶ bajka dla dzieci niektórzy mówi±,¿e z³odziej nie przychodzi gdy siê ma alarm inni mówi±,¿e przychodzi do biednej bez alarmu rodziny przed chwil± po³o¿y³em moj± rodzinê spaæ i patrzê i alarm mi sie w³±czyl przyszedl z³odziej ale policja przegra³a i uciek³ mi zwyklê z³odzieja mo¿na wy³aæ kodem ale to jaka¶ bzdura pierwszy raz przyszed³ z³odziej bez kodu
|
Do mnie zawsze przychodzi jak zapomnê alarm kupiæ ;P Wtedy sobie o tym przypominam ;D
|
Ja zawsze mam kupiony alarm. I do jakiej¶ takiej ¶rednio bogatej rodzinki przyszed³ ju¿ 2 razy.
|
Do mnie jeszcze nigdy z³odziej nie przyszed³ :O
|
To musi byæ jaka¶ bajka dla dzieci
Z³odziej zawsze przychodzi do bardzo bogatej rodziny jak siê ma alarm to mi on przyszed³ jak po³o¿y³em spaæ Nysia pamiêtam tak± sytuacjê jak jeszcze mia³em The Sims 1 tam by³a wielka willa i tam wprowadzi³em jak±¶ rodzinê i wiesz co co chwila z³odziej przychodzi³ prawie co codziennie Nawet jak zainstalowa³em alarm to ten dupek dalej przychodzi³ oczywi¶cie w nocy. |
A ja nie pamiêtam kiedy ostatnio widzia³am w³amywacza u mnie to znaczy w domu moich simów ;). Pamiêtam, ¿e przyszed³ do rodziny Kaliente w Mi³owie :).
|
Ha, u mnie dzisiaj by³. Tzn. gra³am niezbyt bogat± rodzink±, w której nie ma alarmu. A tu nagle trafi³ siê awans i premia, wiêc wyposa¿y³am w najlepsze elektroniczne sprzêty. I szczê¶cie, ¿e zamontowa³am alarm, bo jeszcze tej samej nocy z³odziej mnie odwiedzi³.
|
Do Kaliente przychodzi zawsze ;) Nawet we wspomnieniach maj± zapisane...
|
Jejku. Ja te¿ nie pamiêtam kiedy ostatni z³odziej mnie odwiedzi³. Gram do¶æ bogat± rodzink± na osiedlu. Mo¿e na osiedle nie przychodzi?
|
u mnie raz przed reinstalk± u Kaliente(??) a gram 2-3 lata do mojej rodny ani razu...
|
w trojce raz mnie nawiedzil, kiedy bogata singielka gralam
a dwojka... ojej, no to sporo. gram zameznymi raczej |
Simy mojej siostry pojecha³y raz na parcele publiczn±, a tu sobie przechodzi z³odziej. Zacz±³ gadaæ z simem z innej rodziny. Czy tego sima z którym gada³ mo¿e okra¶æ? ;(
|
Na pewno nie ;p
Jak z³odziej tylko przechodzi po parceli, jest zupe³nie nieszkodliwy ;) |
U mnie prawie nigdy nie ma z³odziei :(
|
Nigdy siê jeszcze nie spotka³am ze z³odziejem w sims 2. W zdjeciach zrobionych przez matixa jest w³amywacz.
|
Ja ze z³odziejem siê tylko 2 razy w Mi³owie.Najpierw u sióstr Kaliente a drugi raz u mojej simki. Ale by³o to bardzo dawno temu , na samym pocz±tku mojej przygody z dwójk±... :)
|
¦mia³o mogê stwierdziæ ¿e do ka¿dej rodziny choæ raz przychodzi z³odziej. Mia³em w³amywaczy do¶æ czêsto. Z³odzieje przychodz± zawsze gdy ca³y dom ¶pi, dlatego je¶li Wasi Simowie to nocne marki nie spodziewajcie siê z³odziei :P
|
Ja mia³em parê razy z³odzieja, ale zdarza³o siê tak, ¿e ucieka³ policjantowi po walce...
|
Cytat:
A od czego to zale¿y czy siê bêd± biæ czy nie??? |
Cytat:
Je¶li nie masz alarmu, to musisz szybko zadzwoniæ po policjê, bo inaczej z³odziej ciê okradnie i ucieknie :P |
ok ja mia³am z³odzieja ale tylko u sióstr Kaliente
|
Ja z³odzieja mnia³a bardzo dawno u sióstr Kaliente, a tak to nie
|
³ee, mnie dzisiaj odwiedzi³...
A ta muzyczka jak on przychodzi jest straszna T_T Nie nawiedzê jej :< |
U sióstr Kaliente chyba ka¿dy mia³ z³odzieja.
Uda³o mi siê zauwa¿yæ, ¿e im wiêkszy i bogatszy dom ma sim, tym rzadziej przychodzi z³odziej. Mo¿e to wydawaæ siê dziwne, ale tak w³a¶nie jest, przynajmniej u mnie. |
Cytat:
|
A mi dwa razy przylaz³ :d do Kaliente i do mojej simki. Jak stworzê w³asne otoczenie to i tak przypl±ta siê z³odziej? Z góry dziêki.
Ps:Jestem tu pierwszy raz. |
Mi w 1 ZAWSZE krad³ kompa bo sta³ w ogródku ogrodzony i 1 krzes³o :D A w 2 asimasch to byle co... ale czêsto ma romans jak mnie okradaj± to potem z³o¶æ mija i nie brakuje przyjació³ do avansu ^^
|
Mi raz ukrad³ Basen O_O A tak normalnie to telewizor , kompa i mikrofalówkê.
|
@up a mi wiewiórkê.
Czasem jak mi siê nudzi wabiê, ale zawsze go ³api± ^^ Raz mi chyba TV ukrad³. |
Tak,rzeczywi¶cie z³odzieje s± w ka¿dym otoczeniu,nawet tym w³asnym.
Wiem,¿e jeden z³odziej nazywa siê Gordon. |
U mnie w Jaskini Pokrzyku by³a Ewelina Grosik ;) Raz j± przywo³a³am, bo chcia³am sprawdziæ jak Wielka Stopa straszy z³odziejów :D No ale na mojej ulubionej rodzince za nic nie chcê spotkaæ siê z przypadkowym z³odziejem. Kupujê alarmy i robiê robot-stró¿a, czy co¶ takiego :D
O w³a¶nie, jeszcze dodam ¿e bawi³am si boolpropem, a dok³adniej testowa³am opcje na skrzynce pocztowej. Nie znam dok³adnie angielskiego, dopiero siê uczê, i kliknê³am opcjê ''Make NPC... Brawler''. Dopiero po 30 sekundach skapnê³am siê, ¿e ''brawler'' to z³odziej. No, przynajmniej nauczy³am siê nowego s³ówka... :D A tak przypadkowo to jeszcze z³odziej nigdy mi nie przyszed³, na ¿adnej rodzince. W sumie to dobrze :D |
@up: stra¿obota :D
U mnie w sumie wcale nie ma z³odziejów - chyba, ¿e Simy maj± naprawdê du¿o drogich rzeczy u siebie, co w mojej grze jest rzadko¶ci±. Ale bywa³o i tak, ¿e siê obkupi³am i zapomnia³am o alarmie. No i faktycznie facet w czapeczce przyszed³ ;> Najfajniejsze by³o, gdy gra³am w rodzinie, gdzie mam Sima pracuj±cego w zawodzie przestêpcy. Mia³ obawê "Zobaczyæ z³odzieja" czy co¶ takiego. Pewnie ba³ siê konkurencji :D |
U mnie z³odziej pojawia siê gdy:
1.Mój Sim mieszka sam 2.Nie mam alarmu antyw³amaniowego Raz do jednej mojej Simki z³odziej przyszed³ dwa razy w krótkich odstêpach czasu.Zwykle z³odzieje kradn± mi telewizor,jakie¶ rzeczy z ogrodu i maszynê do æwiczeñ.Kiedy¶ gdy wezwa³am policjê to gliniarz przegra³ walkê z w³amywaczem,niestety ;( |
Cytat:
BURGLAR, nie blawle. Moja siostra mia³a tak samo, tyle, ¿e chcia³a go¶cia przywo³aæ, wiedzia³a, ¿e to force i co¶, klika³a wszystkie force i... biegiem do mamusi :D Gdy ona pobieg³a, wykurzy³am jej tego z³odzieja. :P A raz, w jedynce przyszed³, i w³a¶ciewie nie raz, to siostra siê troszeczkê ba³a, a ja odpatrza³am, ¿e tryby b. i k. siê blokuj±, natomiast gdy w simsach 2, gdy komputer by³ w salonie-sypialni, ona biegiem do mamy, nie wiedzia³am czemu, rzuci³am wzrok z monitor, zablokowany tryb budowy i kupowania, ju¿ wiedzia³am co siê ¶wiêci... S³ysza³am równie¿ ( w jedynce ) jak±¶ muzyczkê, gdy przy³azi z³odziej, wiêc w dwójce pewnie te¿ by³a. Potem dopiero pomog³am wywaliæ jej tego z³odzieja. |
http://www.youtube.com/watch?v=FMvZClYP_tA&NR=1 - muzyyyyczka z TS1 :D
Ja siê jej o dziwo nigdy nie ba³am xD http://www.youtube.com/watch?v=qw2cZ1uZRe8 - i z TS2 :D |
Na Angielskiej Wiki o simsach wyczyta³em ¿e jak RAZ w³amywacz siê zjawi, to prawdopodobne...znacznie jaki¶ czas pó¿niej mo¿e siê zjawiæ nastêpny, wiêc siê nie dziwcie siê ¿e u siostrzyczach Kaliente zjawia siê po raz kolejny.
|
Cytat:
Jak siostra wyjdzie z pokoju pos³ucham sobie :D Ok, to ja dam muzyczkê z TS3 :D Które siostra siê nie boi. http://www.youtube.com/watch?v=7SXZOMcVA6o |
Ja spotka³am z³odzieja dzisiaj - po raz pierwszy odk±d gram w Simsy. "Odwiedzi³" moj± now± rodzinkê w nocy (Mieszka ona w kwitn±cych wzgórzach) . Ukrad³ telewizor, wieszak, obraz i rega³ z ksi±¿kami. Niestety, gdy zadzwoni³am na policjê by³o ju¿ za pó¼no - zd±¿y³ uciec. By³am trochê z³a, bo to niezbyt bogata rodzina, ale mimo to zapisa³am grê.
Cytat:
|
Ja jeszcze nie gra³am w 1 ale ta muzyczka jest taka STRASZNA :D
|
Cytat:
Ok, ustawiam na max g³o¶no¶æ i... nic. Nawet drgniêcia. Z dwójki te¿. |
Osobi¶cie zauwa¿y³em ¿e gdy mamy jakiego¶ zwierzaka to z³odziej na 95% nie przyjdzie bo w nocy ca³y czas co¶ siê dzieje.
|
Do mojej bogatej rodzinki na przedmiesciu pierwszy raz przyszed³ z³odziej Gustaw Krzesiwo ale ¿e nauczona na b³êdach zainstalowa³am wcze¶niej alarm to oczywi¶cie przyjecha³a policja. Uda³o siê Gustwa z³apaæ i dosta³am nagrodê. Po tym ca³ym niemi³ym wydarzeniu moje simy mia³y non stop w chmurkach ow± sytuacjê a Gustwa wszyscy mieli za wroga. Po d³ugim czasie z³o¶æ im mine³a i wszyscy z Gustawem siê zaprzyja¼nili. Przychodzi³ czêsto na pokera. Siedzia³ czasami ca³± noc a¿ do rana i zostawa³ na ¶niadanie :) ale to nie koniec. Otó¿ pewnej nocy s³yszê znajom± muzykê... patrzê z³odziej... kto.... GUSTAW. W jakim by³am szoku !!! Jak on tak móg³ !! Po tym wydarzeniu moje simy non stop p³aka³y !!! :( koniec histori :)
|
U mnie czêsto tak, by³o ¿e najpierw moje simy by³y z³e na z³odzieja potem siê z nim zaprzyja¼ni³y a potem on znów do nich przyszed³ i znowu by³y z³e na niego.
|
Z regu³y robi³am z nudów naci±gane w³amania (tzn. kodem), ale raz, najzupe³niej niespodziewanie, z³odziejka mi siê trafi³a w dzielnicy studenckiej. Dobrze, ¿e mia³am alarm.
|
a mi nigdy nie przychodzi bo nie klade simow w tym samym czasie spac :'D
|
Nie mam zwyczaju wywo³ywaæ z³odzieji kodem (póki co),wolê przypadkowo przychodz±cego (ciekwaostka-dotychczas po 2,5 latach gry z³odziej by³ u mnie 2 razy,raz trzy lata temu i raz dzisiaj xD )
|
Ta muzyczka przy z³odzieju mnie za ka¿dym razem przera¿a XD. Pamiêtam, ¿e by³o tak raz, ¿e moja Simka wypu¶ci³a z³odzieja :P. Ale tak to zazwyczaj pojawia siê u mnie jedynie w rodzinie Kaliente :/.
|
U mnie z³odziej to codzienno¶æ. Ka¿d± rodzinê któr± gram trochê d³u¿ej w³amywacz nawiedzi³ przynajmniej dwa razy.
|
Dlatego zawsze mam alarm, bo nawet jak bieda piszczy to kradn± mi np sofê.. A co do muzyczki to ta z 2 wcale nie jest taka straszna. W 1 by³a tak okropna, ¿e czasem zatrzymywa³am grê i przera¿ona ucieka³am z pokoju XD
|
Muzyczka z jedynki zawsze powodowa³a u mnie ciarki :/
|
ja tam uwa¿am, ¿e czê¶ciej z³odzieje przychodz± jak simowa rodzinka nie ma alarmu, bo wtedy jest im ³atwiej okra¶æ. U mnie w 2 ju¿ tak dawno z³odzieja nie by³o, ¿e nie pamiêtam kiedy ostatnio on u mnie by³.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:20. |