![]() |
Odp: Nowa Simowa Telewizja! - Nabór
Mam jedno pytanie (myślę, że nikt na mnie nie nakrzyczy za zadanie go): w zgłoszeniu trzeba umieścić link do produkcji. Czyli trzeba najpierw umieścić ten serial, program czy teledysk umieścić na You Tube.pl i podać ten link do You Tube?
|
Cytat:
Jeśli chodzi o link, to najlepiej byłoby gdybyś film zamieściła właśnie na YouTube :). |
Dobrze, chciałam się tylko upewnić. No, skoro tak chętnie odpowiedziałaś na pytanie, to zadam jeszcze kilka:
Gdybym "zakfalifikowała" się do tej TV, to kręciłabym serial. I chcę zapytać, czy musiałabym od razu nakręcić wszystkie odcinki, czy nie? Czy polegałoby to na tym, że dodaję, kiedy chcę? I jeszcze jedno: do kiedy można się zgłaszać? Przepraszam, że tak wypytuję, ale jeszcze nigdy nie brałam udziału w takim przedsięwzięciu (dobrze napisałam?) jak Simowe TV... |
Cytat:
Jeśli chodzi o termin zgłaszania, umówmy się, że produkcje zgłaszacie do skutku. Jeśli zobaczymy, że zainteresowanie będzie duże, poinformujemy Was o dacie zakończenia zbierania zgłoszeń do TV ;-). |
Cytat:
|
Mam pytanie?? Czy w tej telewizji będą reklamy??
Nie wiem czy tak się da, ale chciałbym się tym zająć |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam! ;-) |
Cytat:
|
Cytat:
|
No to świenie :) W takim razie ja zrobię reklamę :)
|
A o jakie produkty chodzi?
|
Cytat:
|
chodziło mi na przykład o kanapy (tak jak mówił Alien) lodówki itp.
|
No dobrze, ale co z prawami autorskimi do muzyki?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
P_aula mam pytanie a po 30 kwietnia to jak mamy zgłaszać?
|
Mam takie małe pytanie ;)
Są seriale, filmy, reklamy, teledyski.. A np. Pokazy mody? Chodzi mi o to że np. jak ktoś tworzy ciuchy lub chce zaprezentować twórczość kogoś (za zgodą) to robi wywiady z gośćmi, projektantami no i ten pokaz na wybiegu.. [?] Ewentualnie jakieś gale lub simowa wersja Sopot Festiwalu czy coś w tym stylu? |
Cytat:
Cytat:
|
Odp: Nowa Simowa Telewizja! - Pytania
Cytat:
EDIT: Ponad połowa (niemalże wszyscy) filmowców wrzuca filmy na YT. Jak bym chciał zgłosić Przypadkowe szczęście (27 odcinków w sumie), to chyba bym prędzej umarł. :laugh: Przemyślcie to jeszcze raz. A zresztą niektórzy mogą nie mieć wszystkich odcinków na dysku i co wtedy? ... Wtedy wystarczy wejść na YT, gdzie znajdzie się wszystkie odcinki od razu. ;) |
dokładnie zgadzam się z Designer dobra 10 odcinków ale powiedzmy ktoś chce więcej niż 10??? Youtube to chyba najlepszy sposób an filmy
|
Cytat:
Eee...?...Jeśli tak będzie to niestety będę musiała zrezygnować gdyż z filmów ,które zgłaszałam tylko jeden teledysk mam na kompie ;/ ... Sory ,ale to jest głupie...Nie lepiej z YT? :shy: |
Cytat:
Jeśli chodzi o ten nasz własny system... Alien napisał Wam o czymś, czego nie uzgodnił ze mną. No więc sprostuję całą sprawę - filmy zgłaszacie normalnie z YouTube bądź z innych tego typu Internetowych "telewizji" i to wszystko ;-). Resztą zajmiemy się my. Pozdrawiam! |
Dlaczego nie można zgłaszać seriali, które będą emitowane w innych telewizjach? Przecież w czasem zdarza się, że ten sam serial jest emitowany w dwóch telewizjach w tym samym czasie. I nie mówię przy tym o telewizjach z innych krajów. Serial mimo, iż jest w jakiejś telewizji należy do twórcy i sądzę, że to on powinien mieć prawo do decydowania, gdzie zgłasza serial, a decyzję o ewentualnej emisji niech podejmą admini.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A gdzie będzie emitowane to TV ? Coś jak normalna telewizja :laugh: ?
|
Mam pytanko;
Jak się zgłosić do tej nowej simowej telewizji? |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli macie jeszcze jakieś pytania - śmiało pytajcie! :-) |
Mam, pytanie. Czy jeżeli po 30 kwietnia prześlę się do was film to czy wy go wtedy odrzucicie?jeszcze jedno. Czy będzie jakieś logo na serialach, które wam prześleliśmy. Pytam bo oglądam czasem STV i tam na ekranach serialali jest logo TV. I chce więdzieć czy wy takie logo możecie zrobić.
|
Cytat:
|
..::lOvE::..
Raczej tak. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Powiem ,że fajny pomysł , oby wypalił :)
|
Czy po 30 kwietnia, kiedy te wszystkie seriale i inne skończą być emitowane będzie jeszcze jakiś nabór?
@down nie zauważyłam, przepraszam |
Cytat:
|
Ostatnie pytanie:
Jeżeli np: zrobię teledysk i jeżeli do was go zgłoszę po 30 kwietnia to czy go dodanie bezpośrednio na "moje konto" czy będzie ten teledysk leżał do następnego naboru. Apropo konta :D Czy będą jakieś konty jak w STV? Znaczy się nie konta tylko zakładki z filmami? EDIT: Acha i jeszcze coś - Co ile miesięcy albo tygodni będą nabory? :P |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
A gdyby ktoś nagle zrezygnował ? Co w tedy dzieje się z godziną poświęconą na ten serial ? I czy grozi to jakimś wyrzuceniem ,ze stacji ?
|
Aha. Sory że tak pytam ale nie mogę sie doczekać. A to już za tydzień i jeden dzień! Czy będzie jakiś program - chodzi mi oto, że np: mój film będzie emitowany o godz 12.00 czyjś tam o 13.00. Będzie takie coś? A istotne mnie męczy pytanie! Czy autor jednego serialu może zrobić drugi serial i go wrzucić na waszą ramówkę? :D
EDIT: A czy będą jakieś kategorie produkcji? np: filmy, seriale, reklamówki, pokazy mody, teledyski? I jeszcze jedno. Mój kuzynek jest anglikiem i też ma simsy i też nagrywa filmy a nie zna polskiego. Czy zrobicie jakąś specjalną kategorię na produkcję zagraniczne i czy zrobicie jakieś wersję językowe dla TVS? |
Mozna dawać filmy pełnometrażowe i robić je we dwójkę? ;D
|
Cytat:
Cytat:
Jednocześnie mam nadzieję, że za jakiś czas dojdziemy do poziomu nadawania do kilku filmów dziennie ;-). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Kolejne pytanie ;P
Czy jak będzie gotowa ramówka to jak np: kilknę na odcinek czyjegoś serialu to wtedy wyświetli się ekran na stronie TVS czy zrobicie link do YouTube? A czy wiecie w jakim programie sie robi loga TV? :D I jeżeli ja robię serial z odcinkami to co ile czasu muszę wstawiać kolejne odcinki i czy za "zaniedbanie" filmu będą jakieś "kary" np: zbananowanie na forum albo wyrzucenie z TV? xP Acha i czy zrobicie coś w rodzaju "Film wieczoru" albo "Film dnia" albo jakieś cykle jak w TVN? EDIT: Ale dlaczego nie przyjmujecie filmów z innych TV? Ja wiem że to bez sensu ale weźcie np: film Jamesa Camerona "Titanic" raz był emitowany na Polsacie a chyba w 2004 leciał na TVP1 |
Nabór jest do 30 kwietnia , więc muszę się zastanowić , bardzo mnie korci , ale byłaby to moja pierwsza poważniejsza produkcja.
|
Ja zacznę robić produkcję dopiero od następnego tygodnia prawdopodobnie, bo mój brat do szkoły wyjeżdża na weekend. Jeśli nie będzie reinstalu systemu to dam jakiś zwiastun mojego nowego serialu lub teledyski, ewentualnie dam coś jak SimWiadomości.
Co do tych SimWiadomości: Można robić coś takiego? |
Czy można zgłosić videostory które ukazało się tutaj?
I, jeżeli już wiadomo, jakie będą kategorie produkcji? Czy np. zwykły user może robić simowe wiadomości, i tak dalej... |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Banów na forum za to nie będzie :P Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
A możecie mi powiedzieć co to za program do tworzenia loga. Plissska. I skąd go można ściągnąć, oki?
|
A jaki polecacie program do kręcenia seriali ?
|
Super!!!
Ja zrobię Simowe Wiadomości!!! Jeśli ktoś będzie też chciał to robić to niech zgłosi się do mnie na gg to uzgodnimy jakie tytuły, żeby nie były identyczne ;) Moje gg: 11254312 |
Do krystek2165
Sorka, ale ja już zrobiłam nowe simowe wiadomości. Tylko nie wiem czy zrobiłeś takie trzy tematy: start nowej telewizji, aktorki H2O - wystarczy kropla w Polsce i otwarcie Restauracji deDaggo |
19OlusiaSims92 Mi chodzi o to jaka nazwa tych Simowych Wiadomości żeby nie było dwóch takich samych. A co do pierwszego wydania to tematy są w trakcie wymyślania.
|
Bożee, każdy robi co chce. Po co się pytać wzajemnie o zgodę? :P Albo jakieś głupie ustalanie, kto co i w ogóle. :D
|
Designer: Wiem, że to nie potrzebne, ale co będzie jak będą dwie stacje Simowych Wiadmości o tym samym tytule?;)
W końcu musi być coś żeby się nie powtarzało i było jedyne w swoim rodzaju :P |
Nie, ja te wiadomości je nazwałam FPW (Fakty, Prawda, Wiadomości) :D
|
Kiedy będą wyniki naboru?
|
Witajcie po dość długiej przerwie :).
Cytat:
Za wszelkie utrudnienia gorąco przepraszam i zachęcam do zgłaszania swoich produkcji! P.S. Końca dobiegają prace nad stroną TVS :). Niebawem pierwsze szczegóły! :-) |
A ja tego nie kapuje. To bedzie ze sie wchodzi na jakas strone i sie wyświetla ekran i od razu cos leci??
|
zastanawiam się czy zgłosić się?? Nie wiem jak to będzie wyglądało i wogóle.
Czy po naborze mogę się zgłosić? |
Cytat:
Jeżeli masz jakiś dobry film (według ciebie) to go umieść i się nie przejmuj że ktoś ci piszę, że tam nudny ważne żeby tobie się podobało. Mi tak zawsze piszą a ja się nie przejmuję. Zgłoś się. A co do pytania to jeżeli "jurorzy" że się tak wyraże ocenią twój film czy jest wart puszczać go w telewizji internetowej, ale wątpie żeby jurorzy byli tak wredni że ci odrzucą film. Chyba że masz jakiś film ze scenami przeznaczonymi dla dorosłych to wtedy im się nie dziwie ale raczej powinni ci go przyjąć. pzdr. Oluśka =D EDIT: Mam zrozumiałaś treść mojej odpowiedzi :D Narq :P |
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam! :) |
Hmm... jeśli zgłoszę się po naborze, to mój serial musiałby poczekać? ( byłby puszczony dopiero jak skończy się jakiś inny?)
|
Mam pytanko (troszkę zboczone) ale wiecie. Mogę zgłosić serial gdzie akcja toczy się w Dzielnicy Czerwonych Świateł a losy są wokół pewnej prostytutki. Pytam bo nie wiem czy takie seriale możecie pusczać?
|
Cytat:
Cytat:
Miłego wieczoru :). |
No nie wiem. Bo w jednym odcinku są tańczenia na rurze. Więc. No nie wiem i chce mieć pewność czy to wyemitujecie?
|
Cytat:
|
Zgłosiłam się.
Jak się dowiem, czy mnie przyjęliście? |
Cytat:
|
OK.
A czy muszę mieć serial zapisany na dysku, czy można jakoś wgrywać do TV z YouTube'a? Bo ja mam na dysku 2 odcinek, a 1 tylko na youtube... |
Cytat:
|
Mam pytanie.
Kiedy będzie nowa strona TVS? |
Cytat:
|
Nowa Simowa Telewizja! - Pytania
Minął czas naboru. Jeśli będe miał teraz nowe odcinki to jak je zgłoszę?
|
Cytat:
|
Kiedy będą w końcu wyniki tego naboru?
|
Cytat:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=43265 ? |
Coś malutko tych produkcji. ^^ Ale może się poszerzy ramówka. Na razie nie ma co startować. Musicie mieć co najmniej 10 porządnych seriali. :)
|
Cytat:
P.S. Jak nie wystartujemy teraz, to potem będzie coraz ciężej :). Czas wakacji to najlepszy moment na start tv. |
Ano chyba, że dochodzi kilka seriali od was. ;) Ale jak wam się skończą serie seriali, to nie będzie dobrze.
|
Wakacje to dobry pomysł...A co z serialami uważa,że zgłosiło się dużo jak narazie potem się zobaczy...Mam pytanie.
Czy to będzie jak w STV? Że seriale są puszczane od tej do tej??? |
Cytat:
Cytat:
|
Więc ostatecznie można robić reklamy?
@down: a no to się cieszę. Musze tylko wkleić sowją na youtube - mam nadzieję, że 39 sekund to nie za mało? |
Cytat:
|
o fajnie...To ja zrobię duuużo reklam
A czy reklamy to reklamy maxisowskich rzeczy??? I jeszcze jedno: Można zrobić wiadomości? Sport? |
Cytat:
Cytat:
P.S. Korzystając z okazji chciałam poinformować, iż do wszystkich osób, które zgłosiły swoje produkcje do tvs, wysłana została już wiadomość z informacjami oraz pytaniami dot. emisji Waszych filmów w tv :). Przepraszam, że nie zrobiłam tego w piątek, ale po prostu nie starczyło mi czasu. Pozdrawiam! ;-) |
NOWY SIMowY SERIAL NA TVN BEDZIE !!!!!chcecie cos wiecej napiszcie do mnie o gg
|
Cytat:
|
Mam pytanie a czy można robić jakąś muzyczną listę przebojów ale tak prezenterka bęzie simowa ale ni wiem czy można jakieś wycinki prawdziwych teledysków? bo nie umiem tworzyć simowych teledysków
|
Wydaje mi się, że nie można dawać prawdziwych teledysków... (prawa autorskie!)
|
zreszto to jest simowa telewizja.Nie wydaje mi się,że nie można tylko,że NIE MOŻNA!!!
|
No, też tak myślę ;) Dziwnie by to wyglądało xPP
|
Cytat:
|
Kiedy "wystartuje" TVS ?
|
uu... będzie TVS ? ;)
Taka... konkurencja STV? xd A ten, mogłabym też zrobić jakiś serial teledysk..? A najchętniej to bym robiła reklamy tzn. nie blogów i stron tylko jakich takich simowych przedmiotów, simowych sklepów itd...? hm? |
Ekhm.
To było w zeszłym roku, na razie jak widać TVS nie ma. |
O, przepraszam. Nie spojrzałam na datę. >>'
|
jak TVS już dawno wystartowało nie wiecie czy to ze mną jest cos nie tak?
|
Cytat:
z tego co wiem to TVS wystartowało i... zgasło, nie ma go. cisza. |
Chyba to była zua inwestycja.
Po co to było???? |
nie wiem właśnie :\
a ja tak się podniecałam jak mój kiczserial przyjeli, a tu ciap, nie ma tvs xd |
No jak to nie ma TVS? :D Jest! xDD
http://thesims.pl/tvs/ Ten sam odcinek serialu leci już od paru miesięcy. :D No ale TVS jest przecież. :P |
a faktycznie xd
|
mam pytanie, czemu na tej stronie tvs są stare rzeczy ? i nic nowego ?
|
Cytat:
hmm... pomyślmy... bo nie ma się kto tym zająć? |
A teraz w ogóle się strona nie wyświetla tylko "404 not found"
|
ej a jaki jest ich e-mail bo chce zgłosić swój serial który najprawdopodobniej będzie dziś
|
Cytat:
|
ale napiszcie
|
ehm... teraz to się wyświetla stronka i białe tło ...
|
@up: telewizja jest nieaktywna od kilku miesięcy, zamiast niej jest to ustrojstwo.
@down: BARDZO simowa |
Jakby nie patrzeć to to w końcu jest simowa telewizja :D
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:31. |