![]() |
Osiedlowe Życie, kolejny dodatek do gry!
Cytat:
I co Wy na to? |
Odp: Apartment Life, kolejny dodatek do gry!
jeju kolejny dodatek -.- niedługo już gra mi się nie będzie chciała uruchomić, bo będzie tak zapchane...
|
Może być fajne :)
*___* |
Tłumaczenie:
"Twoi Simowie wprowadzają się do całkowicie nowego mieszkania, a ich życie już nigdy nie będzie takie samo! Zabawa i dramat czekają, aż twoi Simowie odkryją możliwość mieszkania w apartamentowcu (?) - od życia z nowymi sąsiadami do wścibskich osób, od których będziemy wynajmować mieszkanie, będą mieć możliwość budowania swojej reputacji, aby odwiedzać nowe miejsca w pobliżu. Zabierz swoich Simów do domów na przytulnych przedmieściach lub do gwarnych blokowców". No to chyba ma sens no nie? Chyba sobie już tego nie kupię, bo mój komp choć nowy może nie wytrzymać :P |
hm... to bedzie oficjalny? chyba miejsca brak *___*
Ale sie karte dokupi i git :) a tak w ogole ten dodatek to prawda? jak tak to supcio :P |
No jak dołączają ulotki do CW, to musi być na prawdę. Zapewne będzie do dodatek, a nie stuff pack.
|
Nie wiem, w sumie mam mieszane uczucia.
I nie bardzo widzę jak by to mogło być połączone z Czterema Porami Roku (ogródek na balkonie?, drzewka w doniczkach?) Może byc fajny, ale moim zdaniem to chyba plotka. |
Jak wyjdzie i mój komp go "utrzyma" to go kupię na 100%.
Na 70% nie kupię The Sims 3 :) |
Zapewne kupię dla urozmaicenia gry bo z zakupem TS3 poczekam przynajmniej rok od premiery (jak się okaże, że gra jest fajna, będą dodatki, hacki i inne takie).
|
Ten dodatek do TS2 moze byc fajny a co do tych 4PR to wiesz jak mieszkasz wbloku (nie wiem gdzie wiec bez urazy) to pewnie wiesz ze ogródek na balkonie nie jest taki sam jak na wlasnym podworku. mnie zastanawia tylko jak to bedzie wygladac. kilkanascie simow na jednej parceli :) moze byc CIEKAWIE :)
|
Cytat:
Skoro w CPR są ogródki to jak one będą wyglądać w bloku i gdzie, kurczę miejsce na drzewka? Jak na trawniku to ja się z sąsiadami o owoce bić nie będę ;P Poza tym słuszna uwaga - skoro w grze może być na parceli 8 Simów to jaki z tego blok? (chyba, że po kliknięciu rozwinie się cała lista dostępnych "apartamentów") Nie bardzo sobie po prostu wyobrażam jak to zostanie rozwiązane w całości :| |
Cytat:
|
Dodatek może być nawet fajny. Poczekam na kolejne info.
Pzdr. :) |
Boże nie będzie to blok, a raczej budynek gdzie jest kilka(naście?) mieszkań. Poza tym będzie można kierować tymi 8 simami, czy coś, a reszta będzie sobie, ale też nie za dużo ich... Tak to sobie wyobrażam.
|
Ja myślę, że to będzie na podobnej zasadzie jak mieszkanie w akademiku w NS ;)
|
Cytat:
Jednak ja zawsze jestem sceptyczna i wolę sprawdzać wszystko w działaniu np. nie mam jeszcze Czasu Wolnego, choc to już długo nie potrwa :D Po prostu jak wyjdzie dodatek to poczytam sobie recenzje, poradniki, TO forum i wtedy zadecyduję ;) |
Cytat:
|
Ale na pewno będą własne toalety i kilka pokoi w jednym mieszkaniu ;)
Jeśli będzie, kupię na 80 % |
Tłumaczenie angielskiej ulotki:
http://simy.focus.pl/gfx/games/apart...tment_life.jpg Hmmm napewno kupię :P pozdrawiam: kubuss |
Oj, bardzo wyczekuję. Ale mam nadzieję, że te mieszkania będą przyzwoicie duże ;*
|
a jak mam być szczera, to mnie się nie podoba ten pomysł ;c czuję, że AL będzie kolejnym niewypałem.
|
Ja i tak pewno kupię , mam każdy dodatek , od Studiów po Czas Wolny , uzależnienie :D Najgorsze jest to ,że lada dzień wychodzą 3 i co z tymi wszystkimi dodatkami :( mam nadzieję , że to sie jakoś połączy ? :con:
|
Hmm to ja dam coś więcej:
"Na łamach strony ABC Software pojawiły się dwa poddziały na temat dwóch simowych tytułów. Jeden z nich mieliśmy okazję poznać już kilka dni temu, to: Akcesoria IKEA. Drugi to absolutna nowość, który zapowiada się jako kolejny dodatek do gry, mowa tu o tytule: Apartment Life. Do obu tytułów podano także daty premiery. W przypadku akcesoriów firmy IKEA, data premiery podawana przez ABC Software to: 27 Czerwca 2008, natomiast Apartment Life powinien pojawić się na półkach 5 Września 2008 - kolejne plotki, czy potwierdzające się informacje, że nowy dodatek do The Sims 2 nadchodzi? Zapewne przekonamy się niebawem. " Hmm niedługo mi komputer pęknie od tych dodatków ;P Edit: Na innym forum o simach przeczytałem że raczej to będą akcesoria, a nie dodatek |
Jak dla mnie bezsens.
|
Cytat:
[COLOR=Cyan]niech to bedzie akcesoria prosze :happy2: |
No niestety to oficjalny dodatek do gry :)) Ja tam zawsze kupuje wszystkie dodatki...Więc i ten kupię :))
|
Cytat:
|
O jej o_O. Ja myślałam, że CW to kropka w dodatkach, finish, a tu proszę : ). Hmmm... ciekawe jak to będzie działać, mam nadzieję, że nie tak jak akademik w NS i, że będzie sporo nowych opcji ^^
|
hmm.... Apatrament life...???? ? bedzie o zyciu w apartametach....
///chyba go nie kupię poniewaz w spierniu lub we wrzesniu ma wyjs TS3 a co z tymi dodoatki nie można ich połaczyc a jest chodzi o następny dodatek to bedzie to The Sims 2 Online gra internetowa działa na wszytkich systemał i tez na laptopach///... |
A mi się to podoba ^.^ Od dawna czekałam na takie coś :P
|
Cytat:
|
Jesienią 2008 <3 na pewno kupię :>
|
em, po co oni robią taki dodatek skoro podstawową różnicą między ts2, a ts3 miała być własnie ta możliwość zamieszkania w bloku?...teraz ts3 to po prostu ts2 z inną grafiką i z mniejszymi mozliwościami, bo to na razie będzie sama podstawa. fajnie.
|
Cytat:
[IMG]11scao6[/IMG] |
W końcu dadzą sufit i kręcone schody :)
|
Może być ciekawie, ale jak narazie widziałam tylko jednego screena, czekam na więcej ^^
|
Oh! Kolejny dodatek? Jak dla mnie, to zbyt dużo tego i raczej nie kupię xD
Pozdro ;) |
http://images33.fotosik.pl/250/fa98adceb8c5b54e.png
Screen który widnieje po lewej stronie, został opublikowany na łamach forum BBS. Jest on pierwszym, oficjalnym screenshot'em nadchodzącego dodatku - Apartament Life. Dodatkowo z opublikowanych informacji przez jedną z producentek gry - MaxoidShannon, możemy dowiedzieć się, że w grze będzie sufit, a co więcej będziemy mogli zmieniać jego tekstury. Więcej informacji dowiemy się w przeciągu kilku miesięcy. na podstawie :http://simstown.pl/ |
Jezu sufit <33 jakby z mts'a nie można było ściągnąć ^^'
a link do obrazka nie działa :d |
wiem,ale nie wiem dlaczego,obrazek dodalam przez fotosika,tutaj mozesz powiekszyc obrazek
http://simstown.pl/ |
Poniżej macie tłumaczenie wiadomości MaxoidShannon (tłumaczenie: www.thesims.pl)
Cześć wszystkim! Nazywam się MaxoidShannon i jestem producentką The Sims 2 oraz dodatków i akcesoriów do tej gry. Grałam ostatnio w The Sims 2: Apartment Life i pomyślałam, że chcielibyście zobaczyć kilka nowych obiektów z gry. Zobaczcie sufit!!! (tak, on jest prawdziwy!!!) Będziecie mogli zmieniać tekstury sufitów. Wiem, że to nie jest dużo nowych informacji, ale jest to spowodowane tym, że gra jest we wczesnej fazie opracowywania, większą ilość nowości opublikujemy w przeciągu kolejnych miesięcy. Mam nadzieję, że to co widzicie, Wam się podoba! Porozmawiamy wkrótce! ~MaxoidShannon |
Jestem w szoku że w końcu wpadli na rozwiązanie, którego brakowało mi już od początku TS2 :P
No i kręcone schody! Nareszcie! :D (tak, są, ledwo widoczne) Chociaż ogólnie rzecz biorąc, na razie trzeba poczekać na jakieś konkretniejsze informacje ;) |
krecone schody przeciez sa juz dawno
|
Owszem są, ale nie w TS2! :P Pamiętam że to była nowość w Zwierzakach (Unleashed), dziwne że w przypadku dwójki dopiero przy ostatnim (na to wygląda) dodatku na to wpadli :|
|
Apatament Life podobno nie ma byc ostatnim dodatkiem do gry pomio tego,ze w przyszlym roku wychodzi 3
|
sufit i kręcone schody bwahahahaha
mam te "bajery" od kilku miesięcy za darmo. bardzo ładne i działające, z mts. oni chyba kpią. |
Mogli pomyslec wczesniej, a nie teraz kiedy kazdy moze takie miec. Mysle, ze teraz bedzie kopiowanie pomyslow internetowych tworcow.
|
kupię na pewno, zapowiada się ciekawe...
|
też odnoszę takie wrażenie. przykry jest ten brak kreatywności z strony maxisa i nie wróży dobrze na przyszłość.
edit: to było do wypowiedzi Sweetberry, szybkie cytowanie nie działa -_-" |
Nie wiecie,ze "najlepiej reklamuje sie bubel"?Ostatnio czytalam,ze do tej pory sprzedano 100mil.egz. gry,wiec ludzie i tak kupia,maxis osiadl na laurach i stad brak kreatywnosci,ja ma tylko cicha nadzieje,ze w trojce "nie skrzywdza" simow ukladem tanecznym,bo nie moge patrzec jak tancza
|
mnie ten tanieć akurat bawi XD. ale wolałabym , aby maxis działał kreatywnie, nie powielając pomysłów fanów. sam pomysł mieszkania w apartamentowcu jest ok, ale z tym sufitem to dowalili do pieca.
|
ble.. ja nie chce sufitu
|
Przynajmniej będzie można po ludzku kłaść sobie textury na sufit (tak samo jak na podłodze), a nie zmieniać kolejno po jednej "płytce" :P
Cytat:
|
Ja raczej nie kupię ;/. w 2009 wychodzi TS3 i już żałuję że kupiłam TS2 bo pewnie to odstawię i będe grać w 3. ;(
|
Ja,znając życie kupie.
|
Zygzak jak np wyjdzie TS4 :D Daje tylko taki przykład to powiesz że niepotrzebnie kupiłeś TS3 itd.:)
|
No fajnie, fajnie:D Ciekawe jak bd Simowie mieszkać w blokach. Tak jak w akademiku??
|
Nie chciałabym, aby było to na podobnej zasadzie jak akademik.
Wolałabym, by do mieszkań można było wprowadzać własne rodziny i gdybyśmy wchodzili na parcelę, na której jest blok pokazywało się okienko i można by było wybrać rodzinę, którą chce się aktualnie grać. |
Zgadzam się z Searle. Tak powinno być. Ale pewnie będzie jak w akademiku...ALE I TAK KUPIĘ> Na pewno mi się spodoba.. xD Bo simy będą mogły mieszkać w bloku xD
|
Odp: Apartament Life, kolejny dodatek do gry!
Kolejny ? Matko! Zaraz mi pieniędzy zabraknie!
Żartuje :p Fajo że nowy wychodzi |
Myślę, że ten nowy dodatek będzie fajny. Coraz bardziej realne bedą simsy, bo w prawdziwym życiu też są bloki. Napewno kupię ;)
|
Pierwsze informacje widać, na stronie już, ale przytoczę.
''Już teraz zapraszamy wszystkich do odwiedzenia naszego działu o The Sims 2: Osiedlowe Życie! Na chwilę obecną w dziale znajdziecie ogólne informacje o grze, zapowiedź Electronic Arts Polska'' a zapowiedź pod tym adresem: http://www.thesims.pl/index.php?mod=...ycie_zapowiedz |
W tym dodatku jak narazie podoba mi sie okładka(xP) i to że mogą mieszkać w bloku ^^.
|
to pewnie będzie świetne.Nie mogę się już doczekać!!
|
Idiotyczny pomysł. The Sims jest przecież o życiu małych miasteczek. Gdzie tu miejsce na bloki. I niby czemu miałoby to służyć? Chyba tylko wyciągnięciu kasy na kolejny dodatek.
|
mnei po screenach i zapowiedzi sie podoba. wreszcie mieszkanie w kamienicy.
|
Brzmi super, a na jednym screenshocie trochę wygląda to tak, jak w teledysku 4 minutes :)
Już sobie zamówiłam :) |
Mnie się tam podoba, brzmi ciekawie.
|
Przeglądałam sobie strony i trafiłam na...
http://www.edenstyle.it/TS2_Expansio...tment_ENGL.htm - zdjęcia z gry [?] |
Czyżby była też czarownica?... ciekwie się zapowiada... wiadomo już jakie to bedzie miało wymagania sprzętowe?
|
Czyli Apartament Life ma mieć też elementy Making Magic?
Dziwne połączenie. Ale, ciekawe, ciekawe. Jednak dalej uważam, że główne założenie AL jest sprzeczne z założeniem TS. |
No no nieźle się zapowiada
|
mi to tam się podoba i ciekawie się zapowiada
EDIT: ło i czarownice są i moga sporządzac eliksiry EDIT2: a widzieliście te nowe ciuchy?? |
Miodzik dodatek ^^
I boisko do siatkowki widac... |
zobaczcie tutaj
http://pl.youtube.com/profile_videos?user=simplaza&p=r |
Zapowiada się fajnie, czarownice, miotły do latania, plac zabaw, nowy taniec ^^ W tym dodatku jest coś z magii ;-) I to łózko na filmie już gdzieś widziałam... hmm takie rodem z jedynki ;D
|
W koncu jakies rzeczy dla niemowlaczków a nie tylko lezenie w kojcu :/
|
Cytat:
przed 70 % [po polsku TS2 OSIEDLOWE ŻYCIE ] http://www.thesims.pl/index.php?mod=...siedlowe_zycie jak edytowc sygnaqture????? |
Cytat:
a sygnature zminiasz w profilu ;] |
Nie wiem czy już były tutaj takie informacje jak były to sorty.
INFORMACJE POCHODZĄ ZE STRONY www.simfantastic.blog.onet.pl Oficjalne informacje: Dodatek wniesie triki magiczne! Nasz sim będzie mógł być czarownikiem lub czarownicą a przy okazji będzie mógł posiąść zdolność latania na miotle! • Osiedlowe życie wzbogaci "ogrodowe" wyposażenie dla dzieci - pojawią się nowe elementy placu zabaw np. karuzele, zjeżdżalnie • Nasze simy będą się także wyróżniać statusem społecznym W San Francisco, pojawili się także nasi znajomi z Włoch - serwis: EdenStyle.it, który w swojej relacji prezentuje wiele nowych obiektów - np. automat ze słodyczami. Możemy także zobaczyć więcej zdjęć z "magicznego" życia simów. Do sieci trafia co raz więcej relacji z prezentacji. • Osiedlowe życie pojawi się w sklepach na terenie USA ok. 26 Sierpnia. W Europie data premiery będzie prawdopodobnie nieco wcześniej. • Pojawi się nowe sąsiedztwo: Belladonna Cove - to właśnie tutaj będziesz mógł znaleźć najlepsze bloki mieszkalne • Za pomocą nowego kodu do gry, będziemy mogli zmienić typ parceli z mieszkalnej, na osiedlową • Aby mieszkanie nie było dostępne dla wszystkich mieszkańców twojego osiedla, musisz wstawić specjalne drzwi • Aby kupić mieszkanie po prostu klika się na drzwi do wybranego apartamentu, a następnie wybiera odpowiednią opcję • Za każdym razem, kiedy wchodzimy na teren osiedla, możemy wybrać którą rodziną będziemy chcieli kierować. • Za rachunki płaci się w każdy poniedziałek, za pomocą nowej skrzynki na listy • Podobnie jak w dodatku: "Na studiach", jeżeli nasz sąsiad sobie tego nie życzy, nie możemy zaglądać do jego mieszkania. Możemy to zrobić tylko wtedy, kiedy dostaniemy pozwolenie • Jeżeli będziesz słyszał, że twój sąsiad za ścianą hałasuje, będziesz mógł zapukać w ścianę dając mu do zrozumienia, że potrzebujesz spokoju :) • Między sąsiadami nawiązują się negatywne i pozytywne kontakty • Będziemy mogli wynająć prywatnego lokaja • Spacerując po mieście możemy się natknąć na bardzo ciekawe rzeczy na różnych parcelach publicznych. Możemy spotkać np. simów tańczących breakdance, maszyny ze słodyczami i napojami. Simowie uzdolnieni artystycznie, mogą także spróbować swoich sił na specjalnym podeście, gdzie robiąc różne "dziwne" rzeczy, mogą zasłużyć na uznanie innych simów a zarazem, na kilka simoleonów do słoika • Specjalnymi bohaterami dodatku będą czarownicy. Wraz z nimi przybędzie wiele nowych interakcji jak latanie na miotle. Będziemy mogli także produkować różne magiczne wywary w specjalnym kotle przy pomocy książki z przepisami. W wyniku różnych działań, będziemy mogli stać się dobrym czarownikiem bądź złym :). Kiedy zabawa w simową magię się nam znudzi, możemy kupić specjalną odtrutkę, która uwolni nas z czarnych szat ;) |
Kupię na pewno. :D
Zapowiada się fajny, ciekawy. :D |
jak cos to te simsy sie nazywają osiedlowe zycie juz sie nie moge doczkeac kiedy bedą
|
Heh, czyli jednak wyjdzie 'Magia" do simsów. Jest częścią osiedlowego życia, na screenach w linkach w newsie na stronie www.thesims.pl dobrze widac kociołki, zamek, i jednoznaczne znaczki magii, oraz coś w rodzaju texturki wiedźmy (prawdopodobnie KOLEJNY SIM DZIWOLĄG^^)
|
:| magia?
ALE PO CO ?! Czemu Maxis kopiuje pomysły ze starego dodatku do The Sims 1? Nie mogą wymyślić czegoś nowego i "świeżego"? Niby gra miała być symulatorem realnego życia -.- Na 100% nie kupię (ale jak nie kupię to będę miał brak w kolekcji xD, będzie ciężka decyzja) |
A ja uważam, że magia to może być ciekawy pomysł. Pamiętam, że z Abrakadabry najbardziej podobały mi się pojedynki na tych takich kamieniach, super byłoby zobaczyć coś podobnego w 3D :)
I jeszcze coś: http://simparool.nl/three/wp-content.../13%20copy.jpg Wibrujące łóżko!!! ZNOWU! xD |
boze wibrujace łóżko XD. skoro az tak im brakuje inwencji twórczej mogliby wydać mini packa "najfajniejsze przedmioty z jedynki w 3D" i przestać się ośmieszać.
|
Wibrujące łóżko? Zle mi się kojarzy ...
Mogli zrobić dodatek w rodzaju "Gwiazdy" z jedynki, byłoby na pewno lepiej xD |
Myślałem że sobie jaja robią z tą magią! :O
Szkoda że nie działa ta strona simpatrool.nl, bo nie widziałem fotki tego łóżka :P Racja z tym "The Best of TS1", nawet sama okładka natychmiast przywodzi na myśl pierwszą serię ze względu na te krateczki z simami w tle (właściwie cieniami simów)... To było charakterystyczne w każdej okładce TS ;) |
http://www.youtube.com/watch?v=3R2xj-lHxtY filmik z wibrującym łóżkiem :)
|
Śmiem marudzić, coś słabe te wibracje xD
|
Cytat:
|
ach wibrujące łóżko... stworzyło w mojej grze pierwszy homoseksualny związek...
ale na filmie jakies słabe te wibracje. |
U mnie w TS1 wibrujące łóżko osiągnęło status niemalże kultowego ;)
Cytat:
|
Hm... Takie łóżko może i fajne, ale jednak nie chce mi sie wracac wspomnieniami do jedynki...
No wiecie, ten brak dorastania i grafika nie z tego wieku... |
I będą czarownice, miotły, kotły itp...świetnie! Akurat potrzebuję tego do mojego FS!
|
Wg mnie to się zupełnie nie trzyma kupy... Co ma wciśnięta na siłę magia do "Apartament Life"?
P.S Działa już strona SimParool.nl |
kurcze, apartment life; ok, jak najbardziej ok, ale magia? nie,nie,nie. jeśli już MUSZĄ to wydawać, to oddzielnie, a nie wciskać to do innego, dobrze zapowiadającego się dodatku
|
Cytat:
|
ale mogli dac cos bardziej w klimacie np jak sim za dlugo sprzata przed blokiem, to zamienia sie w szalonego dozorce-nieumarłego, a nie dorzucili magię, która pasuje jak pięść do nosa.
|
Cytat:
|
Chyba nie producenci, tylko projektanci. Założyli, że każdy dodatek niesie za sobą jakąś fantastyczną postać. Szczerze powiedziawszy, ciężko wymyślić fantastyczną postać pasującą do osiedlowego życia. Dżina wsadzili już w Czasie Wolnym, musieli by coś w ten deseń wymyślić... coś uniwersalnego.
|
Moim zadaniem będzie nudny, robiony żeby było....
Osobiście sam tytuł mnie odrzuca... |
dozorce wampiro-rosline : DDDDDD
wyciagaja kase z ludzi. dodatki sa tylko po to ;p |
kurcze, czego wy chcecie. no fakt, trochę nie pasuje ta cała magia, ale W KOŃCU JAKIEŚ UROZMAICENIE JEST.
|
to bedzie tak samojak zwykle simsy tylko ze bedzie sie w apartamencie i nic nowego tylko ze bedą sąsiedzi blizej a powiecie co sądzicie a The Sims 2 Apartament Pets??
|
apartamnet pets ? xD fajny dowcip... so do Apartament life, jeżeli mój staruszek sprosta wymaganiom dodatku to ku[puje ;)
|
Cytat:
Gdyby wyszedł dodatek bez tego, taki sam lament by był drugiej cześci osób: "Zamiast jakis badziewnych apartamentów mogliby dać magię" Nie dogodzi się wszystkim jednocześnie. Chyba lepiej, żeby była ta magia, niz zeby nie było nic w zamian. Lamenty: "Po co robią kolejny dodatek, powinni skończyc na CW". Obowiązku kupowania go nie ma. Jak ktos ma ochotę, to może sobie wyobrazić, ze wcale nie wyszedł. Wyciaganie kasy. To juz słyszy się od zawsze. Przeciez z zalożenia celem kazdej firmy jest osiagniecie jak najwyższych zysków. EA nie jest tutaj jakimś wyjatkiem. To nie jest instytucja charytatywna (chociaż EA angażuje sie w wiele różnych charytatywnych akcji)! I tak pod tym względem sa bardzo uczciwi wobec konsumentów. Każdy dodatek jest niezalezny i nie wymaga posiadania poprzednich (nie wszędzie jest tak różowo). Nie ma nawet tej nieszczęsnej (jak w jedynce) kolejnosci instalowania! Przed wyjściem kazdego dodatku jesta cała masa dokladnych informacji i naprawdę mozna zdecydować, czy go chcemy, czy też nie. I nie oszukujmy się. Simsy maja niesamowicie niskie wymagania sprzętowe, zwłaszcza porównując je do innych gier. |
Ale fajnie bedzie z magią ;]
Hehe, w ogole bedzie super. A tak poza tym... Skad sa te filmiki na YouTube? Wiem, że z Apartament Life, ale skad maja juz ta gre? |
Cytat:
|
Dodatkowo wielu fanow dostaje gre do testow. Sa to zwykle administratorzy największych stron o simach.
Pushek tez kiedys dostal. Dawno temu... |
Dzieki i przepraszam za moja niewiedze ;]
|
http://thesims2.ea.com/about/ep8_index.php tu są foty
|
yeaaa premiera 8 dni po moich urodzinach, już wiem co sobie na urodziny kupię :P
|
Mam nadzieję, że Osiedlowe Życie zapewni nam skromne elementy "Własnego Biznesu". Jeżeli nie będzie można być właścicielem apartamentowca i ściągać czynsz to troszkę głupio będzie. ;P
|
Kubuss - Yeah Premiera w Moje urodziny :D
Już wiem, co sobie za prezent kupię :D A już strasznie zachorowalam na Osiedlowe Życie... Jakie piękne budowle będzie można robić... Niecierpię dodatków z neta, a zawsze mi brakowało sufitu, kaloryferów, spiralnych schodów... Z tego co pokazują na zdjęciach będzie naprawdę superwypasiony dodatek... |
Przypominam tylko, że akcesoria "Kuchnia i Łazienka", też wyglądały super na zdjęciach, a są do kitu. :P
|
No dokładnie zgadzam się z przed mówcą. Tak się napaliłam na The Sims 2 Zwierzaki bo niby taki ' WOW ' , a tu klapa . Nie mogę się doczekać aż ten dodatek wyjdzie , ale nigdy nie wiadomo jak to będzie wyglądało . Ale przyznam się że chciałam aby oddzielnie wyszedł dodatek ' MAGIA ' ale cóż jest jak jest. ;]
Pozdrawiam . ;****** |
Naprawde może być cool :]
|
Nie zależnie od niczego kupię ten dodatek, po prostu kupuję wszystkie dodatki(oprócz mini-dodatków). A uważam, że dzięki magii Osiedlowe Życie będzie na drugim miejscu(zaraz po Zwierzakach).
@2x up A czego do jasnej choroby się spodziewałaś po Zwierzakach? Jak sama nazwa wskazuje, to miały być Zwierzaki, jeśli się nie podobało, to po co kupiłaś ten dodatek? Jak dla mnie The Sims 2 Zwierzaki to był najlepszy dodatek do TS2. |
Apartament Life, bez tych dodatkowych "smaczków", jak magia byłoby moim zdaniem z dużym prawdopodobieństwem: kiepskie. Jakoś tak jakby nie wniosło nic poza mieszkaniem na kupie, to nie byłoby ciekawie, ale jak na razie to zmieniłem zdanie co do Osiedlowego Życia, kiedy posłuchałem zapowiedzi. Ale to są na razie tylko piękne opowiadania twórców gry. :P
Moim zdaniem Zwierzaki to kiepski dodatek. Liczyłem na dużo więcej. I tu nie chodzi o to, że "przecież wiadomo, że będą zwierzaki, więc po co kupujesz". Każdy temat można podjąć inaczej. TS1 Zwierzaki, było moim zdaniem genialne. TS2 Zwierzaki do pięt mu nie dorasta. Przede wszystkim, sterowanie zwierzakami jest trudne i uciążliwe. Kiedy mam więcej zwierząt w domu, to nie mam co liczyć na rozwijanie kariery i umiejętności Simów. Zwierzaki absorbują cały ich czas. Przez pierwsze minuty gry, kiedy głównie Zwierzaki człowieka interesują to nie przeszkadza, ale kiedy staną się one rutyną i chciałoby się, aby były zwykłą częścią rodziny, a nie jej oczkiem w głowie, jest kiepsko. Wybór mebelków i obrazów nawiązujących do zwierząt jest duży, ale ilość przedmiotów samych w sobie przeznaczonych dla zwierząt jest niezadowalająca jak dla mnie. Liczyłbym na tak... trzy strony akcesoriów dla zwierząt minimum. Jest 1,5. Zwierzaki lubię za: jedną figurkę kotka, wilkołaki, dobre animacje zwierząt i to, że mi teraz pod domem latają bezpańskie zwierzęta. To troszkę za mało. Wiem, oczywiście że tobie dalej będzie się ten dodatek podobał najbardziej(i pocóż to zmieniać, jeżeli ktoś ma radość to po co to zmieniać). Mi nie podoba się to co napisałem wyżej. |
*skapa*
będzie maaagia*o*. w końcu 8D |
Ja na 100% kupuje dodatek wydaje się być na zdjęciach zajefajny XD
|
z tego co tutaj bylo gdzies napisane zrozumialam, ze w kazdym "bloku" beda 4 mieszkania, tak? i do kazdego moge wprowadzic swoja rodzinke, ale przy wejsciu do bloku bede wybierala, ktora rodzina chce grac. dobrze zrozumialam? :>
|
na 85% kupie Osiedlowe Życie
na 25% kupie TS3 |
Odp: Osiedlowe Życie, kolejny dodatek do gry!
To na co czekałem. Zdjęcia, zdjęcia. Nie wiem, czy ktoś przedtem podawał linka, ale co tam.
http://polska.ea.com/ProductsScreens...d=14251&cur=1# a tak swoją drogą, to nie wydaje wam sie, ze nie skończą z dodatkami tak pospolicie. życie w bloku o_o" przeczucie mam, że to nie koniec. |
60 procent na to że kupię Osiedlowe życie. ten dodatek nie przypadł mi do gustu. nie bardzo ;/.
|
90 % na Osiedlowe życie
10 % na TS3 Bo mi sie nie podoba grafika |
Mi się podobają w Osiedlowym życiu otwierane okna, i okna na poddasze...
Na 1000% kupuję :D |
na otwieranie okien jest hack na mts :).
|
Rocket - wiem, bo go mam :D Ale mimo wszystko fajnie, że to wprowadzili... WRESZCIE...
A dopiero dzisiaj zauważyłam na screenach razem z tym pięknym oknem w dachu :D Tego mi brakowało :D AAAAA - MUSZĘ MIEĆ OSIEDLOWE ŻYCIE!!! teraz, natychmiast :D |
szukałam tego linka w tym temacie, ale go nie znalazłam, więc wstawiam;D
http://www.thesims.pl/index.php?mod=...tment_article1 - tłumaczenie tekstu z http://www.simplaza.de/ |
Nie rozumiem tych, co piszą, że woleliby aby magia i osiedlowe życie były oddzielnymi dodatkami - chcecie płacić 2 razy więcej?
Ja zbieram tylko expansion packi a nie akcesoria i brakuje mi TS2: Podróże, Czas Wolny i właśnie ten dodatek. Tylko tak się zastanawiam, który z nich jest najlepszy. Z tego co słyszałam, to większość napisała, że zawiodła się na podróżach. Może bym kupiła osiedlowe życie, ale kurczę, przecież ja zbiednieję przez te dodatki. Nie wiem czy opłaca mi się kupować grę, która po czasie i tak się znudzi, ale mimo wszystko to ciągnie mnie do tego. W sumie jak kupiłam sobie grę rpg, to w końcu też mi się znudzi, jak ją przejdę a do simsów zawsze później odzyskam zainteresowanie i będę grać. Więc mam dylemat - na co przeznaczyć kasę... uhh - czemu ja muszę być taka nieoszczędna? Nie wiem czy gadam na temat czy nie, bo już się zgubiłam. TS2: Czas wolny kupię na 80% TS2: Osiedlowe życie kupię na 45% TS3 kupię na 5% (czyli nie kupię, bo grafika wcale nie jest taka wspaniała, wiele rzeczy jest ściągniętych z TS2 i jedyne co mi się w tej grze podoba, to chodzenie i podglądywanie sąsiadów bez ładowania). Pozdrawiam wszystkich! |
strasznie jesteś nieoszczędna, skoro kupujesz tylko dodatki, bez akcesoriów, zastanawiasz się co jak ci się znudzi, itp. osoba nieoszczędna już dawno by coś kupiła.
Co do tego, czy chce się płacić dwa razy więcej za Osiedlowe Życie i Magię... są dwa punkty widzenia: dusigroszowy: jeden dodatek, płacimy jeden raz kogoś trzepniętego na punkcie Simów: jeżeli wpakują to do jednego dodatku to oba tematy mogą zostać mało rozwinięte, a magia potraktowana wręcz marginesowo. Bo nie ma się co łudzić, że w jednym dodatku będzie tyle co w dwóch poświęconych tym dwóm tematom. |
Cytat:
nie wiem ;p acha, to chyba offtop, co nie? wiem, wredna jestem ;[ ale czemu nie chcesz ts3? fajne moze byc, bo jak chcesz to mozesz zrobic nieplastelinowa twarz... zgadzam się ze Szczurem, lepiej byloby gdyby skupili sie osobno na magii i osiedlu. przyszlo by wiecej przedmiotow i w ogole... wyobrazacie sobie okladke the sims 2 magic? ja tak ;] miodzik :* a tak to osiedlowe zycie i okladka jak z the sims 1 ;[ pozdro ;] |
Cytat:
|
Każdy mówi że nie kupi the sims 3 bo nie będzie fajne ale ja kupie na 85% bo na pewno będzie lepsze od the sims 2 ja nie oceniam gry po zdjęciach tylko po opisie. monialko ts2 też było podobne od ts1 .
|
no cóż, na tym polega ta seria gier, że jedna jest podobna do drugiej.
bt5w: ja tam zwierzaki lubię :). dużo bardziej znudziło mi się na studiach. |
Zgubiłam się. Wiadomo kiedy wyjdzie w końcu ten dodatek?
|
Kurcze no, dopiero 4 września :( Nie wytrzymam...tak czekam na ten dodatek, napewno będzie super! Myślałem ze w Osiedlowe Życie pogram sobię w ostanie dni wakacji a tu kicha :(
Na 100% kupię osiedlowe życie Na 100% kupię TS3 Muszę mieć obie te gry!! Szkoda ze TS 3 dopiero w przyszłym roku, ale warto poczekać :P Pozdro |
Na stronie EA jest data premiery "Osiedlowego życia" 26 sierpnia 2008 :)
|
Cytat:
|
Pieknie,cudownie,nareszcie! :P
Juz myslalam,ze nie bedzie wiecej dodatkow!!! Wyglada fajnie :D |
EA nie przesuneło premiery która jest 26 sierpnia po co taki kit wciskacie niepoinformowanym ???
a co do ts3 nie kupie na 200% bo to badziewie, wogóle zapowiada się mega nudnie a co do plastelinowej twarzy to sobie skiny pościągaj i takie różne z neta i będzie git co do tego że dodatek z osiedlami i z magią powiniem być oddzielny mi to tam bez różnicy i tak kupię :) |
Coś mi się zdaje że na tych osiedlach gra się będzie czasem zacinać tak jak na dużych parcelach publicznych...mi się zawsze tnie jak jest duża parcela.
Czy kupię zależy od wymagań sprzętowych i albo czeka mnie reinstalka i podrasowanie mojego starego PC albo cała nadzieja w laptopie. Ale raczej chcę kupić tym bardziej że dla wszystkich którzy nie mieli zaszczytu grać w jedynke (zaliczam się do nich), Osiedlowe Życie będzie rewelacją dzięki magii. |
Mi też się zacina gra na 5X5,
Ja czesto gram na 2X2 (dochodzi ta parcela w na studiach), Mi już się nie chce kupuwać simsów 2 bo wydałem na 1 sporo i teraz czekam na 3 :) , Głupio jest... tak późno... |
Nie wiem, czy mój komp udźwignie kolejny dodatek. Zapowiada się średnio, ale się jeszcze zobaczy.
3 na pewno nie kupię, bo znając życie, musiałabym odinstalować pół, jak nie wszystkie sims2. Więc? |
Ogladalam obrazki-wyglada fajnie-na filmikach video tez widac wystarczajaco,zeby sie przekonac!:D
Pasuje mi! Kupie na 1000[...]0000000000000000000% :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D:D:D:D:D:D:D:D:D @Rocket: więcej zer się nie dało? |
Juz te dodatki robią na siłe :/ Ale zgadzam się z tym że co ma magia do osiedlowego życia :/ Kompletny bezsens :( Zresztą i tak to kupie bo zapowiada się ciekawie ale nie wiem co ma piernik do wiatraka (magia do osiedlowego zycia) Mam nadzieje że to już ostatni dodatek bo mój komputer ma 19 GB na c a juz nie mam co z niego wywalać tylko te simsy zajmują 400 mb na c zawsze :/ szkoda ze nie można ich instalować w całości na d albo e :(
|
A co ma Zombi do studiów? Co ma robot do prowadzenia przedsiębiorstw? Resztę wątków nierealnych jakoś się pod tematykę podciągnie.
I nie narzekać! Jak na tak złożony świat gry, to Simy na prawdę są lekkie i zajmują mało miejsca. A dodatki też po to są dodatkami(poza tym, że EA ma zarobić), żeby można było ich nie instalować i mieć lżejszą grę. Jak dla mnie magia może właśnie ten dodatek uratować od klapy. Na prawdę, nie narzekajcie. :P |
No ale to co innego bo tak samo co ma czarownica do życia osiedlowego ?
To nie jest to samo bo tu to jest juz pomieszanie z poplątaniem |
a mam pytanie, bo nigdzie nie znalazłam to czy ktoś może wie czy na osiedlu będzie można mieć zwierzęta? może o tym już pisaliście jak tak to proszę napiszcie jeszcze raz, bo czytanie całego tego tekstu przyprawia mnie o zawrót głowy...
|
Tak będzie można.
|
na pewno?? ;>
|
Cytat:
|
wiem, ale nigdzie nie spotkałam się z zapowiedzią, oficjalną, że będzie można...
|
TAK,na pewno ;).
|
to super bo już sie bałam, że nie będzie zwierzaków można mieć :)
|
Ja mam wszystkie dodatki, to i ten na stówę kupię. Moim zdaniem będzie tak jak z innymi dodatkami - będą wady i zalety. Tylko, że zanim wyjdzie TS2:AL muszę zmienić kompa bo na laptopie to się kiepsko gra :(, będę musiała zrobić małą zamiankę na komputery z tatą xD
Co do Sims 3 - czekam na nie z niecierpliwoscią ! Najbardziej podoba mi się to, że będzie można zmieniać buty xD i chodzić wszędzie, gdzie się chce ! Tylko mam takie pytanko... Czy będzie jakies połączenie TS2 z TS3 ? Jesli nie, mam taką nadzieję, że pogoda już będzie tam wgrana automatycznie. No a co do magii w The Sims 2 : Apartament Life, mnie to nie przeszkadza, o i tak nie zwracam nigdy na to uwagi, np. moje Simy nigdy nie były Wampirami, Wilkołakami itp. Nawet to i dobrze, że magia będzie teraz, bo potem by na pewno wydali następny epizod pt. Magia i znowy trzeba by było pieniądze wydać :P Mam nadzieję, że to już ostatni dodatek, bo nawet nie będziemy mieli czasu, żeby grać w te nowe dodatki, jak tu TS3 nie długo się pojawi ! Pozdrawiam. |
Fraise jak nie chcesz żeby wyszło więcej dodatków to masz wielkiego pecha !
bo wyjdzie i to nie jeden lub 2 tylko 5 ! i ja chcem żeby wyszło jeszcze duuuużo !!!! a ts3 to big badziewie i tego na 111111111%!!!!!!!!!! nie kupie |
JAk cOs To temat w złym Dziale,Powienien BYc W The Sims 2 Mini Packi Lub,Newsy
EDIT:Prosze o Przeniesienie tematu |
Dobry temat, Zoe. Rozszerzenie do TS2 - w dziale The Sims 2.
Co do Osiedlowego Życia - kupię. Ale dopiero po przeczytaniu waszych recenzji. Może nie będzie się opłacało? Ale życie na osiedlu będzie raczej fajne :) |
|
a skąd ci przyszło do głowy, że osiedlowe życie to mini pack, że chcesz to tego działu go dac? ;/ poza tym zawsze w tym dziale są tematy o nowych dodatkach więc weź się ugryź w palce zanim coś głupiego napiszesz!
|
Cytat:
Na razie nie ma kategorii Osiedlowego Życia, sądzę że można było znaleźć na to stosowniejszy dział, ale bez przesady. :P |
Hmm, mi się podoba. Bardzo.
Kupię. Nawet gdyby mi się nie podobało, to mając wszystkie pozostałe główne dodatki (minipacki tez miałam do kuchni i łazienki włącznie wszystkie, ale RR i H&M nie używałam więc usunęłam :P) kupiłabym dla samej kolekcji. Generalnie bardzo, ale to bardzo podoba mi się podział na klasy społeczne. Bardzo podoba mi się pomysł mieszkania w bloku, kamienicy (w końcu zapewne i tak bedzie wyglądało to jak to wybudujemy, możemy wybudować stylową kamieniczkę, albo szary blok ;p). Podejrzewam, że zwiększy się u mnie procent samotnych simów i par bezdzietnych, bo uważam, że w końcu i tak każda rodzina wyląduje w jednorodzinnym domku (parcela z kamienicą musiałaby być Bóg wie jakiej wielkości, by pomieścić i sad, i jeziorko, i basen, i szklarnię blablabla, a ja moge się bez tego wszystkiego na dłuższą metę nudzić... ;p). Wszystko po trzosze dlatego, że domek rozbudowywuję wg własnych potrzeb, jak trzeba to piętro dorobię, a tutaj... mieszkania widzę dla samotników, par bezdzietnych z ew. jednym dzieckiem ;p. Ale i tak fajnie się zapowiada - najpierw mieszkanko, dorabiamy się na domek, może zakładamy rodzinę, potem się przeprowadzamy. Magia też mi się podoba. Chociaż znając mnie, niewiele będę się nią zajmować (jak zresztą każda nadprzyrodzona postacia z simsow, procz simorosli ;p). Jej, wszystko mi się podoba, tzn. brakowało mi właśnie bloków i kamieniczek więc jestem w stanie delikatnej (bardzo delikatnej) euforii ;)... Ale wiem, że się rozczaruję, pewnie nawet kilkakrotnie. |
Ja kupię na 10000000000000000[...]00000%
Nie mogę się doczekać 26 sierpnia, niestety jeszcze tak długo :( |
Ja też kupie na 100% a teraz zbieram kase na nie ;PP
Jak myślicie? Ile będą kosztować? Tyle co inne, znaczy 80zł?? |
79.99 czyli prawie 80 zł ja se oczywiście kupie po 40 przed premierą hehehh mam znajomości
|
tak 79 zł. I wcale nie wyjdą 26 sierpnia tylko na początku września chyba 4/6.
edit: Lipstick to piractwo (pewnie specjalnie złościsz Alicję? :P) |
No ja zawsze kupowałam po 69.99 ( MediaMarkt)
|
Ola sory, ale ja z Lipsctick się już pogodziłam i kupowanie po tańszej cenie przed premierą nie jest piractwem pod warunkiem, ze płyta jest oryginalna.
|
A wątpię żeby była oryginalna przed premierą . Ale nie róbmy offtopu i żeby nie było, że się czepiam.
edit:200 post :) |
Nie wiem czy już ktoś dawał oficjalny trailer do gry ?? Jak tak to sorry http://pl.youtube.com/watch?v=x0zZapAvGfM <----- chyba oficjalny trailer ^^
|
Cytat:
A ja? Phi, kupię. Nie wiem tylko jeszcze skąd wezmę pieniądze. Cytat:
Pff, do tej pory nie oglądałam żadnych zdjęć, nic. Chyba pora dowiedzieć się, co to nowy dodatek przyniesie ^^' |
Cytat:
|
Zawsze jakoś sobie marzyłam żeby Simowie mieszkali w bloku a nie w domkach bo to staje się już dość monotonne. ;] Dobrze że zrobili ten dodatek ale pewnie nie kupie bo kiepsko z forsą . ;]
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja też gdzieś czytałam, że przesunęli datę premiery z sierpnia na bodajże 4 września.
|
Ludzie czy wy nie możecie po prostu zajrzeć do źródeł wiarygodnych, zamiast wygadywać głupoty, bo ktoś tak powiedział?? Na stronie Elecronics Arts jest wyraźnie napisane, że premiera jest 26 sierpnia 2008 roku.
Magda1984 to ty nie umiesz angielskiego, bo summer to nie są żadne WAKACJE tylko LATO! |
Cytat:
Zacznijmy od tego, co już przede mną powiedziano- summer to lat, nie wakacje. Dalej- skoro mamy już lipiec, to jedynym miesiącem wakacji zostaje sierpień- to jeśli faktycznie summer znaczyłoby wakacje. A poza tym- na polskim zwiastunie jest napisane sierpień 2008 ;) |
26 sierpień - 4 wrzesień .
kwestia 9 dni więc o czym wy wogóle mówicie ? :D |
Czytałam uważnie, tu macie ten temat jak nie dowierzacie http://forum.thesims.pl/showthread.p...racze+premiera.
Jakie problemy : / |
Cytat:
Cytat : Wieśniak napisał : ' Jak informuje niemiecki GameStar powodem opóźnienia premiery jest dopracowywanie dodatku oraz prace nad The Sims 2: Apartment Pets przeznaczoną na NDS. ' Lepiej mieć dopracowany dodatek niż dostać go szybciej i potem marudzić. :D |
premiera będzie 28 sierpnia świat a 29 sierpnia polska wiem od EA jakby co
|
ea.pl na tej stronie jest perfidnie napisane, że 26 sierpnia. No cóż może producenci się mylą ;D hahaha! weźcie skończcie głupoty pisać
|
O - na oficjalnej stronie wreszcie podali wymagania systemowe i sprzętowe...
Nawet nie jest tragicznie... Pójdzie :) Oto wymagania: SYSTEM REQUIREMENTS 1.3 Ghz processor (2.0 for Vista) 512 MB RAM (1GB for Vista) Windows(R) Vista, Windows XP, Windows ME, Windows 98 or Windows 2000 Operating System. 8x or faster CD/DVD drive At least 1.5 GB of additional hard drive space (5.0 GB total is required if installing both The Sims 2 and The Sims 2 Bon Voyage Expansion Pack at the same time.) A T&L-capable video card with at least 32 MB of video RAM. Supported video cards: ATI Radeon(TM) series 8500 or better (9600 or greater required for Vista) 8500, All-In-Wonder 8500 9000, 9200, 9500, 9600, 9700, 9800 X300, X600, x700, X800, x850 X1300, X1600, X1800, X1900, X1950 NVIDIA(R) Quadro(TM) series Quadro, Quadro2, Quadro4 NVIDIA GeForce series GeForce2 GTS and better (GeForce 6200 or greater required for Vista) GeForce 2, 2 GTS GeForce 3, 3 Ti GeForce 4, 4 Ti, 4200, 4600, 4800, MX 420, 440, 460 GeForce FX 5200, 5500, 5600, 5700, 5800, 5900, 5950 GeForce PCX 5300, 5900 GeForce 6200, 6600, 6800 GeForce 7300, 7600, 7800, 7900, 7950 S3 GammaChrome S18 Pro S18 Ultra Intel(R) Extreme Graphics (see note below) 82865, 82915 and above NOTE: If you have a non-T&L capable video card, such as Intel Extreme Graphics, then you need at least a 2.4 GHz processor. The Intel Graphics Media Accelerator X3000 card experiences known performance issues on High Settings. When graphic detail settings are set to Medium or lower, perforce is greatly improved. ME and 98 Microsoft OS have known issues supporting more than 1GB of RAM. |
Haa a ja mam jeszcze inną datę wyjścia gry na rynek "dokładna data premiery to 22 sierpnia." Haha i co wy na to :P
|
Taaaa...Coś o tym dodatku czytałam. Któregoś sierpnia albo września ma wyjść. Widziałam screeny. Zapowiada się niezła zabawa dla simsomaniaków:P Mieszkanie z innymi obcymi simami? Super pomysł! Na pewno kupię.:)
|
Jak na razie informacji mało, ale sądząc po zwiastunie i opisach zapowiada się całkiem fajny dodatek ^^ Odliczam do premiery :P
|
boshe czego ty alicja nie rozumiesz ?!
pisałam emaila do ea i mi odpisali że premiera najprawdopodobniej 29 sierpnia w polsce !!!!!!!! |
A ja gdzieś czytałam, że 26.
Ale, tam kilka dni więcej świata nie zbawi xD Ale powinni się zająć The Sims 3 bardziej, niż kolejne dodatki do The Sims 2. |
No własnie pewnie zadam głupie pytanie ale to już jest ostatni dodatek czy będą jeszcze jakieś ?
|
A skąd to ktos ma wiedziec? : o Jeszcze ten nie wyszedł a Ty bys juz następny chciała? :P
|
Cytat:
|
no było coś takiego chyba jeszcze 6 ale dokońca niewiem poszukaj bo na tym forum była cała masa takich pytań
|
Cała masa a żadnego nie znalazłam . Nie obrażając nikogo ta wyszukiwarka jest do kitu nie można nic znaleźć . :P Szukałam na googlach jedyne co się dowiedziałam to : ' The sims 2 Osiedlowe życie To najprawdopodobniej ostatni dodatek do The sims 2 potem będzie The sims 3 ... ' czyli najprawdopodobniej ...
|
|
Cytat:
|
Cóż, szczerze mówiąc średnio mnie interesuje nowy dodatek, ale sufit i kręcone schody na pewno mi się przydadzą - pomimo tych z MTS2, ten sufit to katorga jak dla mnie, a wybór kręconych schodów jest znikomy. Tak czy inaczej, wnioskując ze zdjęć, wiadomo że apartamenty działają jak akademiki - kiedy wprowadzisz swojego Sima/rodzinę, pozostałe pokoje są automatycznie zasiedlane. Nie podoba mi się strasznie ta "wspólna skrzynka" pocztowa. Kilka skrzynek na paliku, przy drodze... Straszne. Spodziewałem się raczej skrzynki wiszącej w bloku na klatce, no ale cóż. Jak widać, doszła też magia. Można było się tego spodziewać. ;) Na pewno podoba mi się fakt, że będzie można oficjalnie budować piwnicę. Szkoda tylko, że dodatek nie wprowadzi (a może EA mnie zaskoczy?) wreszcie budowania pomieszczeń na poddaszu, do tego dachowych okien. Dojdą nowe interakcji pomiędzy dziećmi i z dziećmi. Skoro są wspólne place zabaw, to myślę, że będzie można zabierać ze sobą te małe dzieci, które do tej pory zmuszone są zostawać z nianią pod nieobecność opiekunów. Skoro są zjeżdżalnie i karuzela, to pewnie będzie też piaskownica? Jest na pewno szafa "w pokoju", opcja zatrudnienia lokaja, możliwość dzielenia mieszkania z lokatorami. No cóż, może być ciekawie, ale zobaczymy. Sufity i kręcone schody - to do mnie przemawia! ;)
|
To Prawda re sufity i kręcone schody!!! To będzie dla mnie super dodatek :) Chciałabym też żeby pomiędzy małymi dziećmi a małymi dziećmi można było zawierać dużo interakcji :))
|
do mnie ostatecznie przemówiła magia <3 nie spodziewałam się, ze wypuszcza cos takiego do dwojki, a tutaj niespodzianka. bez wzgledu na cala reszte, tylko z tego powodu nabede ten dodatek w dniu premiery (ciul ze szkola, tam bedzie magia! :D)
|
No ale magia to juz nie realistycznie nie prawdasz???
|
a kto mowi, ze realistyczne?
najbardziej w ts1 jarała mnie właśnie magia, tutaj będzie tak samo. realizm mam za oknem, stykam się z nim na codzień, więc bardzo chetnie uciekne w mniej realistyczne simsy :) |
hehe :)) Ale jednak to troche urozmaici gre wg mnie potrzebne jest coś takiego jak w jedynce Gwiazda ;]
|
Cytat:
Przykład - Assassins Creed, GTA IV.. |
jest już wersja przedpremierowa http://eastore.ea.com/store/eaemea/p...ceid=smint0009
|
Ja napewno kupię ten dodtek i to też ze względu na magię, no i trochę się rozczarowałam bo myślałam, że zrobią z tego osobny dodatek, a tak to pewnie będzie kilka czarów i innych opcji i koniec...w the sims 1 to było fajnie, pojedynki, zbieranie składników, te karuzele czy co to tam było, czarna dziura xD, chciałabym to wszystko w the sims 2.
|
Ja kupie na pewno. Zauważyłem, że tyle jest teraz nowości o The Sims 3, ze prawie nikt nie zwraca już uwagi na Osiedlowe Życie - nawet ja o tym zapomniałem. Niedawo mi się przypomniało, że będzie Belladonna Cove.
|
Dodatek wydaje mi sie bardzo fajny.
Magia faktycznie nie jest realistyczna, ale do tej pory mieliśmy wampiry, roboty, simorośle, które w codziennym życiu nie spotkamy :) Miałam Sims 8in1 i bardzo lubiłam Abrakadabrę, bo trzeba było się namęczyć, by zdobyć składniki i stworzyć zaklęcia. Na pewno zaopatrzę się w ten dodatek. Mam nadzieję, że się nie rozczaruje :) |
Oby było dużo opcji związanych z magią ! Tak jak w The Sims 1 .
|
Ten dodatek jest super na 100% będę miał go jeszcze przed premierą!
|
dominik12 w jaki sposób?
Ciekawa jestem naprawdę :). |
Nie wiecie może czy w Angli będzie wcześniej? Bo jestem obecnie w Angli i mam tu zwykłe sims 2.
|
w angli juz jest i ja będe z tamtąd miał
|
Tak szybko jest ? To aż taka różnica czasowa ?
|
Dominik12 - czy Ty jesteś kolejne wcielenie Zoe Costillo, Krystka z dużą ilością numerów, Kate i Książę Kaspian?
Fajnie :D A ja mam Simsy 5 :D |
Hahaha. Może Ci się pomyliło z innym dodatkiem? Coś mi się zdawało że to nie jest prawda. Ehh. haha .;D
|
Star - osoby, które wymieniłam w poście podawały się za mieszkańców Londynu i tam już nawet podobnież Simsy 3 chodzą...
Niestety tak się sklada, że mam koleżankę w tym mieście, też fankę Simsów... OŻ wchodzi tak jak w całej Europie czyli około 26 sierpnia... najwyżej parę dni wcześniej :) |
Ej to wkoncu jest czy nie ?
Edit ps.Aha sorki nie doczytlam ostatniego postu :/ |
Jak ktoś mi nie wierzy to macie na tej stronie: http:\\www.ebay.co.uk i wpiszcie w wyszukiwarke The Sims 2 Apartament Life
|
http://www.allegro.pl/item408645632_...ie_nowka_.html
na Allegro też można już kupić i spójrz na datę wysyłki :) W dniu premiery czyli 26 sierpnia 2008 r. :D |
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00197YSHO/ref=s9sims_c4_img1-rfc_g1?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-4&pf_rd_r=0EFZCDS7XF6RHZ2DVTHS&pf_rd_t=101&pf_rd_p=139046191&pf_rd_i=468294
Sorki że taki długi ten link ale wysyłają w ciągu trzech dni roboczych czyli będą w piątek P.S. ja nie mieszkam w angli |
Ok. Ale:
Availability: This item will be released on August 29, 2008. Pre-order now! Items for dispatch to UK will be sold by Amazon's Preferred Merchant. (Why?) |
dostaniesz 29 sierpnia plus 3 dni przesyłki to nawet później niż Ci co kupią w premierę xD
|
No właśnie gościu Ty umiesz czytać po angielsku ? :D
|
Gdyby umiał to by nie pisał głupot, więc po co to pytanie. : /
|
czyli raczej w Anglii nie mieszka bo tam trzeba znać angielski a jak mieszka to jestem ciekawa jak po angielsku sie porozumiewa xD
lol :D :D :) |
Cytat:
|
Aha no tak przepraszam nie zauważyłam :(
|
a ten dodatek jest osobno jak bezludna czy do the sims 2
|
do the sims 2
|
O jej niech już będzie premiera!
Nie mogę się doczekać, śni mi się ten dodatek po nocach!!! |
Już kasa odłożona .... Czarownice!!!!
|
Ja juz mam ten dodatek.Mam prawie wszystkie dodatki.Moi rodzice mi je kupuja.Sa cudowni.
|
Cytat:
|
Cytat:
OMG. Co Ty nie powiesz, na prawdę? lol : / |
a ja mam propozycje, zeby kazde posty typu "a ja juz mam osiedlowe zycie/ts3" ignorowac...
|
@up Tak to chyba będzie najprostsze rozwiązanie ale po prostu doprowadzają mnie do szału takie osoby .
|
im wieksza reakcja, tym wiecej dzieciakow bedzie tak robic ;)
|
Ciekawe jak będzie można parkować samochody przy bloku...?
I ciekawe, ile rodzin własnoręcznie stworzonych będzie mogło mieszkać w jednym bloku? |
Nie wiem czy ktos wstawił link, bo nie chciało mi się tyle czytać (mam nadzieją że mi wybaczycie;)) . Tu macie napisane wszystko o osiedlowym życiu http://www.thesims.pl/
|
No, to jest strona główna tego forum, więc raczej nie ma potrzeby wstawiania linku. Chyba, że ktoś korzysta tylko z forum i nie zagląda na stronę główną.
Muszę zamówić Osiedlowe Życie. Czarownice bardzo pasują do konwencji jednego z moich miasteczek. ^^ Możliwość budowania domków "na kupie" w zasadzie też się przyda. Mam nadzieję, że nie przekombinują, z każdym dodatkiem opcji jest więcej, wiele z nich mogło by być ze sobą powiązanych, a nie jest bo są w różnych dodatkach. |
Ciekawę jak to będzie z tą magią.. mam nadzieję,że to nie będzie tylko kociołek,dwa zaklęcia i koniec..Czyli mówicie że oficjalna data premiery 26 sierpnia...(tylko tak się pytam - muszę się upewnić kiedy czatować przed sklepem..:D
I ciekawe czy osiedle(a) to będzie oddzielna okolica jak np.Miłowo czy pod okolica np.Lazurowa promenada? |
jest wiele wersji 22.08 26.08 4.09 etc.
Ja tez bym chciała dokładnie wiedzieć bo pierwszego dnia premiery jadę do empiku z rodzicami i niech mi kupują (spóźniony prezent na urodziny). |
wydaje mi sie, że 26.08 bedzie w europie, a 29.08 w USA. Gdzieś tak chyba wyczytałam :O
|
Cytat:
|
To mój pierwszy post na tym forum więc dlatego chciałbym się przywitać. A teraz co sądzę o dodatku. Moim zdaniem będzie to jeden z najlepszych. Nowa możliwość tańca, mieszkanie w blokach, będzie można urządzić plac zabaw dla dzieci simów. Ten dodatek będzie super
|
Już wiem, że 4 własne rodziny w jednym bloku...
Fajnie... A bloki będą miały garaże!!! :D Wiecie coś na temat "przenośnych kampingów"? Przyczepy??? |
a wiecie że OŻ to ostatni dodatek do TS2?
na oficjalnym czacie z EA zostało to potwierdzone przez twórców gry |
Szkoda że ostatni.Na wikipedi pisze że premiera 26 sierpnia.Czyli w moje imeniny.Jestem na 90% pewna że dostanę ten dodatek.;)
|
26? to idealnie. 5 dni i mi sie znudzi, i mozna isc do szkoly 8)
|
Cytat:
EDIT: O kurczę, będzie latanie na miotle! :D |
w sumie to dobrze że już ostatni dodatek, bo co jeszcze maxis/ea mogą wymyślić? w przyszłym roku będzie the sims 3 :D cieszmy się :D
|
Podobno premiera OŻ jest na 26 sierpni a ja na stronie Empiku w Łodzi widziałam że już można kupic za 69,99 :/ dziwne nie...?
|
Cytat:
|
Jak to ostatni dodatek :( Czemu ? szkoda :(
|
ciekawe czy w empiku wyjdzie zestaw The Sims 2 + The Sims 2 OŻ, tak jak z czasem wolnym.
|
Naprawdę Ciebie to ciekawi, czy nabijasz posty? :)
Trochę nie podoba mi się kwestia kolejnego sąsiedztwa. Wolałbym dzielnicę do już istniejących sąsiedztw. |
przeciez mozesz sobie postawic bloki w swoim sasiedztwie, do ktorego jestes przyzwyczajona. nie bedzie przeciez tak, ze tylko w belladonnie bedziesz mogla miec bloki, a w kwitnacych wzgorzach czy gdziekolwiek indziej juz nie
|
Cytat:
Moja płyta od podstawy jest tak porysowana że napęd jej nie czyta, a muszę wszystko odinstalować. To wie ktoś czy wyjdzie taki zestaw? |
a moim skromnym zdaniem nic nie pobije TS2,Napewno kupie kontynulujac tradycje ale bede popylal w 2.No co mazna lepszego wymyslic?Tworcy spalili sie na 2 i jescze tyle dodatkow.Ja wiem ze TS to zyla zlota ale chyba 4 nie zrobia bo co jeszcze?W 2 jest wszystko!Oni robia juz to tylko dla forsy zeby ludzie kupowali i potem nawet sie rozczarowali.Juz widac na TS2 ze poszli w full komerch.przeciez gdzie to sie nadaje od 7 lat?To ziomy z pierwszej klasy i juz beda bara-bara ogladac?Jeeszcze nie ma oznakowac zeby te dzieci wykiwac!Przeginaja!TS1 bylo 12+ a Ts2...Widzilaem na YT trailer 3.Glupie!
|
"Moja płyta od podstawy jest tak porysowana że napęd jej nie czyta, a muszę wszystko odinstalować."
mozesz skopiowac sobie plytke zawsze... PS. zobaczymy co to za cudo xD |
Cytat:
|
Cytat:
co do OŻ to juz odliczam dni do premiery! |
Mam pytanie. W różnych źródłach są różne informacje. Jaką wielkość musi mieć pamięć RAM, aby gra działała poprawnie???
Pozdrawiam SiMsMaNiAk |
Zależy ile do tej pory masz dodatków. Ja mam 512 RAM i 5 dodatków i gra jakoś mi śmiga. Osiedlowe Życie potrzebuje do zainstalowania 1,5 GB wolnego miejsca.
|
Czyli 512 MB RAM wystarczy??? Bo ja mam 5 dodatków i 2 mini-packi i nie wiem, czy przy 6 dodatkach gra będzie działać. Nie potrzeba 1 GB RAM-u?
|
Powinno.. ja mam 6 dodatków i 4 mini - packi 512MB Ram -u i śmiga jak należy..albo jestem wyjątkiem albo nie potrzeba 1 GB ;)
|
ja mam 1,5giga i chodzi wolno. wszystko zalezy od grafy, ilosci programow uruchomionych w tle, ilosci miejsca wolnego na dysku systemowym... nie da sie jednoznacznie powiedziec, ze 512mega styknie i smigac bedzie pieknie
|
Jak myślicie ? Starczy mi pamięci na wszystkie dodatki do the sims 2 ????? Bo ja mam 2 giga ram pamięci ,a moja karta graficzna ma 1 giga. Jak myślicie starczy ?? Bo nie jestem pewien.
|
nie starczy. ja mam na twardym 7 giga i ledwo starcza, bo każdy dodatek zajmuje 1 giga + mini packi.
|
jemu chodziło o ram... starczy spokojnie, powinno smigac.
/offtop, ale ciii: Diamentowa, użyj programu do odzyskiwania danych. gdziej dawałam link do takiego, ktorym uratowałam popękaną płyte, rownież niewidoczną dla napędu, może Tobie też pomoże. |
na gry-online.pl pisze, że 26 sierpnia. czy to prawda? bo gry-online.pl czasem zmienia.
|
jak w wymaganiach jest napisane, ze trzeba 1gb ramu, to trzeba 1gb ramu... i nic na to sie nie da poradzic. ja do tej pory mam wszystkie dodatki i mini packi, mam 512, teraz chodzi, ale wiem, ze osiedlowe zycie juz mi nie pojdzie...
i to troche komplikuje sprawe :/ |
Cytuję:
"Wymagania sprzętowe dodatku: • 1.3 Ghz processor (2.0 dla Windows Vista) • 512 MB RAM (1GB dla Windows Vista) • System operacyjny: Windows(R) Vista, Windows XP, Windows ME, Windows 98 lub Windows 2000. • 8x lub szybszy napęd DVD • 1.5 GB wolnego miejsca na dysku" Więc powinno się pograć na 512 =) |
ja mam 256 mb ramu i wszystkie części the sims mi chodzą, chociaż gra się tnie niemiłosiernie na większych parcelach, ale na małych to da się spokojnie. oczywiście podczas wszelkich wyjść na parcele publiczne, to mogę nauczyć się na połowę egzaminów w czasie ładowań :) albo obiad ugotować he he...
|
ja nie kupię dlatego bo juz miejsca nie mam !!!
|
Wiem, że to pytanie padało już wiele razy, ale w końcu nie wiem.
Kiedy jest premiera dodatku w Polsce :D ??? 26 sierpnia, czy 29 sierpnia? |
Niektórzy mówią,że 26,inni 28..ale najprawdopodobniej 26 :]
|
Jak 26 jest premiera ; D to już za 6 dni haha ; ) Doczekać się nie umię tylko szkoda że tak pod koniec wakacji ; /
|
Cytat:
to wyzej to masz ze sprawdzonego zrodla? bo sama juz nie wiem, czego sie trzymac i czy dokupywac kosc :/ |
1 GB RaM-u?
Jestem w kropce.. Nie wiem komu ufać xD Chciałam kupić ten dodatek,ale skoro będzie 1 Gb to mi nie pójdzie..:/ Ale i tak kupię,chociażby po to,aby stał na półce :D Poszperam w necie jakie są wymagania.. EDIT: ulżyło mi! Na allegro pisze,że 512.. |
Cytat:
I teraz nie wiem juz sam czy wyjdzie 26 czy 29 :/ miałem iść we wtorek zamówić u mnie w sklepie ^^ (tak u mnie najpierw trzeba zamówić, aby było w sklepie xD). |
już się nie mogę doczekać
|
czyli w koncu jak z ramem?
512mb czy 1gb? :> |
512 MB
(jakby coś to przeleciałam całe allegro - wszędzie tak było :D) Aby nie było offtopa - zapowiada się całkiem fajny dodatek :) apartamenty,sufit,łóżko z TS1,czarownice,latanie na miotle,czary... |
512MB
Żaaal, już sie nie moge doczekać, wie ktoś którego będzie wkońcu ? W PC-Formacie pisze, że 26, w Clicku, że 29, a w jakiejś innej, że 28 ^^. |
no to valbon ^^ nie musze juz nic ladowac w ten komputer zeby moc grac, ekstra.
idac za strona ea - premiera jest 29 sierpnia. |
na EA parę dni wcześniej było napisane że 26 sierpnia ;D
|
http://www.polska.ea.com/games/14251,pcdvd/
moze sie premiera przesunela czy cos. w sumie imo, jesli komus wierzyc, to tylko eagames, ALE jak to bedzie, to zobaczymy idac 26. do empiku czy mm ;] |
cholera! jak jeszcze parę dni temu wchodziłam to było napisane że 26 sierpnia! no ale na niektórych stronach
są jeszcze inne daty więc dlatego od jutra codziennie odwiedzam mediamarkt w poszukiwaniu Osiedlowego Życia :D EDIT: kotka22 chyba 29.08 znając EA nigdy nic nie wiadomo ^^ |
Oni te daty zmieniają jak skarpetki..
Czyli w końcu 28..? (sama się pogubiłamxD) |
kotka22, na stronie ea jest napisane, ze premiera będzie 29. sierpnia. co, z reszta, pisalam juz wyzej.
|
Serwis Gry-Online.pl ponownie udostępnił poradnik do The Sims 2 Osiedlowe Życie, który przed tem usunął.
Poradnik do pobrania pod tym linkiem: http://www.gry-online.pl/poradnik_pdf.asp?ID=11681 Warto pobrać, dużo ciekawych informacji się dowiaduję =). |
kto to słyszał, już jest 21.08 a jeszcze nie wiadomo dokładnie kiedy premiera! :[
|
To dzisiaj już 21?! jak na stronie Ea pisze, no to chyba już 29... cassant, nie możesz się doczekać, co? :D
|
jeśli mozesz wyślij mi poradnik na maila [email protected] bede wdzeczna !!!!!!!
|
JUUUUPIIIIIII ! Mama mi powiedziała , że moge dostać OSIEDLOWE ŻYCIE NA UUUURRRROOOODDDZZZIIINNNYYY (urodziny) czyli 5 września.
PS : Dla użytkowników , którzy niewiedzą jak superowy jest ten dodatek niech sobie przeczytają o nim w internecie. |
Dziś 22 i niewiadomo kiedy premiera....
Dłużej nas w niepewności nie wypada trzymać...26 jest już przecierz za 4 dni,28 za 6, a 29 za tydzień..a może oni powiedzą kiedy premiera w dniu premiery? xD EDIT: Jak dobrze wiedzieć..:D |
kotka22, na stronie ea jest napisane, ze 29. mozliwe, ze rzuca wczesniej na polki (empik ma taki zwyczaj), ale wydaje mi sie, ze to jest oficjalna data...
|
stotko a nie wiesz ile dni wcześniej mogą "rzucić" te simsy? bo do 29 to ja chyba nie wytrzymam.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja sobie zamówiłem pocztą, to może przyjść parę dni wcześniej, ale kurczę pewnie i tak odbiorę później, bo mam remont i jak przyjdzie listonosz w domu będzie tylko ekipa. :(
|
Szczur, mysle, ze "poczta" wysla w dniu premiery, zazwyczaj tak robią. ale wiadomo - oni moga miec ustawiona date premiery np. 26. i wtedy wysla ;)
|
Przestańcie się tak zachwycać, jeszcze się doczekacie :) W końcu to tylko kilka marnych dni... Nie musicie mieć chyba gry w dzień premiery? To raczej nie jest kwestia życia lub śmierci :P Ja osobiście czekam z cierpliwością. Co prawda już dawno zamówiłam je w necie, ale mi się nie spieszy - przyjdą to będą i już. Nigdy nie lubię zachwycać się dodatkiem przed włączeniem go na komputerze. Wolę nie zapeszać.
|
A ja sobie tam spokojnie kupie ten dodatek za jakiś miesiąc bo narazie mam za duzo innych wydatków :P
Aha, a jakby się komuś przydała ta informacja to w Saturnie zawsze kupowałam dodatki 3 dni przed premierą |
Byłam dziś w EMPIKU i powiedzieli mi, że u nich gra będzie 26 sierpnia!!! Już się nie mogę doczekać!!!
|
ja już normalnie nie mogę! wedlog mnie to będzie jeden z lepszych dodatków do simsów2. jestesem teraz w Warszawce, u siostry i mam nadzieję, że zostanę tu do premiery i wrócę z płytką w torbie, ale niestety chyba będę musiała wcześniej wrócić. na pewno ten dodatek będzie super! jejku ja już nie moge normalnie już chce to mieć!
|
Bardzo się ciesze ,że wyjdzie nowy dodatek .Aktualnie niemam simsów ,ale ustaliłam z koleżanką ,że ja kupie sobię osiedlowy styl,a ona pożyczy mi the sims 2,nocne życie,zwierzaki,czas wolny i podruże ,a druga the sims cztery pory roku.jestem wiec bardzo podniecona i niemogę się doczekać.
|
podróże przepraszam za błąd
|
od 26 sierpnia tak gdzieś do 30, musimy wybrać się z koleżanką do Empika i kupić ten bajerancki OSIEDLOWY STYL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
|
nieno jestem tak podekscytowana że zaraz WYBUCHNĘ!!!!!!!
|
* Osiedlowe Życie ^^
Nie spamuj ... |
Miley, w tej ekstazie podniecenia radze ci zajrzec do regulaminu, jesli nie chcesz zarobic bana za spamowanie.
i przypominam - istnieje opcja EDYTUJ... |
Ja już chce miec ten dodatek Jak bedzie w sklepie to odrazu kupuje!!!
|
dzisiaj byłam w Auchanie w Empiku podeszłam do sprzedawcy i się zapytałam kiedy będzie u nich w sklepie OŻ to powiedział, że 26 sierpnia można go już u nich nabyć. Świetnie, czyli już za 3 dni.
|
To się dobrze składa, bo 26 jadę do Wawy, to do Empiku też się wstąpi =).
|
fajnie macie , u mnie narazie w portfelu pustka . ; D
a Miley - dziecko się za mocno podnieciło , haha ! |
Ja tez kupie tak szybko,jak sie da!
|
Mam pieniądze odłożone od dawna, zważając na fakt, iż będzie to już ostatni dodatek. 26 sierpnia, 17:00, heh, historyczna data jak dla mnie.
|
Ja dzwoniłąm właśnie do BOK w empiku i powiedzieli mi, że 26 będzie u nich można było kupić OŻ. Bardzo się ciesze! super gdyby tak było x:DD
|
Tez nie moge sie doczekac bo bedzie sporo fajnych opcji,jak np "popros sasiada o opieke nad dziecmi" :)
ale najgorsze jest to ze w mieszkaniu jak sie bedzie chcialo zwierzaka to mozna tylko jakiegos glupiego psa,i to ciagle w kojcu,wogole nie bedzie chodzil po mieszkaniu i nie bedzie tych potrzeb..to tak jakby miec swinke w klatce...to zepsuli..bo fajniej byloby gdyby byl normalny pies z ktorym trzeba chodzic na spacery zeby mieszkania nie zalatwil :) no coz...wielka szkoda...wielki minus mieszkan.. |
To co pies będzie cały czas leżał ? I nawet nie będzie się załatwiał ? Bez sensu ...
|
Cytat:
|
też pierwszy raz słyszę o tym psie. :o
jeśli tak będzie no to lipa... |
Po co wogóle ten dodatek Zwierzaki ? Nie dość żę jest przez internautów uważany za jeden z najgorszych dodatków ( zresztą też to potwierdzam ) to jeszcze ma nie być użyteczny do dotatku OŻ ?
Skąd masz wogóle takie informacje ? |
ja tam jakos w to nie wierzę ;p
|
Mam poradnik z gry online o nowym dodatku,i czytałam tam o tym. Były tez fotki. I żeby mieć psa w mieszkaniu trzeba kupic kojec,kliknać na ten kojec i pokaza sie zwierzaki, tak jak w klatce z szynszyla, 4 rozne psy (roznia sie kolorami), a wygladaja jak szczeniaki w normalnych simsach zwierzakach.
I mozna je karmic,i sprztac im kojec Mozna tez sie z nim bawic i brac na rece, i tyle..bez sensu. Tym bardziej ze kojec jest brzydki. Bez sensu to zrobili |
Cytat:
oczywiście trzeba smsa wysłać nie wiem dlaczego miałabym kłamać, po prostu dziele się swoją opinią bo czekam jak chyba wszyscy na ten dzień..i się ciesze...tylko to mnie rozczaowało z fajnych rzeczy które wyczytałam to skakanie na skakance, czyli tak jakby kazdy sims w swoim wyposazeniu ma skakanke, fajne rzeczy na placu zabaw dla dzieci,gesty powitalne ( 5 roznych) i nowe umiejetności do nauczenia klikając na regały z ksiązkami: bezpieczenstwo przeciwpozarowe, zarzadzanie gniewem, długowiecznosc, fizjologia i porady dla par a rzeczy, fajny jest zsyp na smieci zamiast kosza, ktory wisi na scianie :) |
Hmmm... dziwne troche no ale jeszcze dwa dni i zobaczymy jak jest naprawde
|
Prosze to screen z poradnika, bo niestety jest zabezpieczony i nie mam jak wklejac samych infor czy fotek wiec zrobilam screen..zaraz umieszcze tez pozostale dotyczace gestow i tego co pisalam
http://img297.imageshack.us/img297/6913/simsnj4.th.jpg |
http://img145.imageshack.us/img145/2637/sims2bo8.th.jpg
http://img167.imageshack.us/img167/4959/sims3xc2.th.jpg http://img49.imageshack.us/img49/8848/sims44ax7.th.jpg http://img135.imageshack.us/img135/3...msy5wu0.th.jpg http://img49.imageshack.us/img49/678...zwy6yd3.th.jpg http://img247.imageshack.us/img247/5...zwy7li2.th.jpg http://img147.imageshack.us/img147/6...zwy8nh1.th.jpg tez bym chciala żeby poradnik kłamał i zwierzeta można było mieć tak jak w normalnych domach bo tylko w kojcu to ewentualnie szczeniaki.. ale przecież psy mogłyby być normalne,i koty też |
To jest bez sensu ' można ignorować swojego zwierzaka ' kurde te Zwierzaki to pieniądze wydane w błoto. Jestem strasznie wkurzona .
|
z tego co zrozumialam, to OPROCZ normalnego posiadania zwierzaków, mozna miec tez takie. wiec bez stresow - jesli macie zwierzaki to bedziecie mogli miec normalnego psa czy kota.
|
mam nadzieje ze bedzie tak jak mowisz, i normalne zwierzaki tez beda mieszkac w mieszkaniu,bo niestety czytalam caly poradnik a bylo duzo stron i nie bylo nic o posiadaniu wyklych zwierzakow w mieszkaniu
i nie spotkalam sie z zadnym zwiastunek czy zdjeciami gdzie bylyby pokazane normalne zwierzeta w mieszkaniu..bo w domach jak do tej pory to tak..no nic,zobaczymy za dwa dni |
czytałam ten poradnik i powiem wam ze te 6 zl. to warto było wydać a zreszta to z telefonu taty xD. Poradnik ma 113 str. i pisze w nim wszystko akie sa nowe interakcje itp. No tak faktycznie to jest tak z tymi zwierzakami ale mam nadzieje ze bedzie tak jak mowi stotka ze bedzie mozna miec zwierzaki tez normalnie. A zreszta to zwierzaki to wedlug mnie najglupszy dodatek (bez urazy dla tych ktorzy uwazaja ze jest najlepszy) i prawie nigdy zwirzakow nie kupuje, no chyba ze ptaka.
|
będzie tak, wystarczy czytac ze zrozumieniem.
to, ze nie ma ich na zdjeciach nic nie znaczy - w koncu czy na fotkach z "czasu wolnego" sa atrakcje z "podrozy"? spokojnie, tworcy gry nie są chyba tak glupi, zeby najpierw wydawac jeden dodatek, a potem z niego rezygnowac ;) |
nie badz tak agresywna w swoich wypowiedziach
nie musisz się chyba dowartościowywać poprzez uszczypliwe komentarze nie powiedziałam że zrezygnowali by w zupełności, tylko kłopotliwe okazało się im posiadanie psa w w mieszkaniu,tego normalnego a miałam prawo tak myśleć bo skoro jest normalny dodatek Zwierzaki to po co robić takie małe paskudztwo w kojcu- tego po prostu logicznie nie potrafiłam wytłumaczyć ale być może jest tak, że wyszli na przeciw tym użytkownikom którze nie koniecznie posiadają dodatek Zwierzaki, i mając chęc posiadania pupila, mogli się zadowolić takim byle czym Poza Tym stotka ja nie pisałam o fotkach,ale o poradniku, który miał dużo stron, faktycznie część rzeczy było w nim nie koniecznie ok,wiec jeśli ktoś na 130 stronach piszac o zwierzakach pisze tylko o tych małych pso- świnkach to może człowieka zastanowić, tym bardziej że w poradniku sporo tłumaczą naprawde prozaiczne rzeczy z poprzednich cześci simsów |
Cytat:
Już nie moge sie doczekać. Poradnik fajny, ściągnęłam sobie, chociaż w kilku miejscach jako nowośc dają rzeczy z podstawy (psychoterapeuta) |
Nie kazdy ma tez inne dodatki .. wiec mogli by tez duzo innych rzeczy w gorszej wersji dodac :) czemu sie ograniczac tylko do petsow :)
|
Nie ma się co martwić, że nie będzie można posiadać zwykłych zwierzaków w bloku mieszkalnym! Gdyby tak było, to po jaką cholerę miały być wydawane Zwierzaki? Traktuję tego psa w OŻ jako małe urozmaicenie... W końcu jak napisali - kontakty z tym pupilem będą tylko nieznaczne, więc właściciele dodatku Zwierzaki nie mają się co martwić - na pewno da radę wykorzystać pierwotnych czworonogów w grze :)
|
Ten dodatek coraz mniej mi się podoba...
Ale chyba będzie lepszy od Zwierzaków. ;p |
Uff ulżyło mi . ;D A się zezłościłam hehe .
|
magda1984, przede wszystkim nie atakuj mnie. ja sie nie dowartosciowuje (bo nie muszę, nie mam kompleksów) ani nie jestem uszczypliwa, tylko wytlumaczylam, ze widocznie ktos cos zle zrozumiał i ze mozna miec zwierzaki. sprostowałam tylko czyjas wypowiedz, ktora dawała do zrozumienia, ze nie mozna (moze twoja, a moze nie twoja - nie wiem, nie pamietam). wiec prosze, bez tekstow, ze sie dowartosciowywuje czy bog wie co - bo ci sie to tylko wydaje :)
na szczescie zostalo juz to wyjasnione, ze mozna miec i psa w kojcu, i normalnego. Cytat:
|
Pobrałam ten poradniczek i warto bylo...
Jak zobaczyłam stronę"Lokaj" to myślałam,że z krzesła spadnę :D Wg.mnie ten dodatek będzie bardzo fajny..może nawet i najlepszy..? Dziś skoczę do sklepu z grami ,i zapytam się kiedy będą mieli..a nóż widelec przed premierą..? |
ja mysle, ze juz jutro bedzie mozna go dostac w empiku czy mm :)
|
Cytat:
|
Cytat:
no trudno. a pytałaś się może kiedy będą w mm? |
Cytat:
|
Czytałam czat z twórcami i było pytanie czy można mieć zwierzaka w apartamencie i odpowiedź była że można mieć i można zabrać swojego zwierzaka. Max można mieć 2 zwierzaki, więc chyba nie daliby plamy z tymi kojcami....
|
Heh, byłem napalony, że zamówię u mnie w sklepie, a sprzedawca do mnie, że nie ma w hurtowni i będzię w październiku ^^. Więc teraz czas wejść na merlina ... : /
|
Kurczę ciekawość mnie zżera jaki to będzie ten ostatni dodatek .
No i bardzo się ciesze że będzie można mnieć normalne zwierzęta. Pozdrawiam gorąco , życze miłego czekania i fajnego grania . ^^ |
Już jutro bedą simsy 2 sperzeazy ja juz zamówiełm po po jutrze juz bede miał!!! Juz sie nie moge doczekac!!
|
Myślę że zwierzęta będzie można posiadać ale ogródek już nie za bardzo. Czytałam że w dodatku jest dużo błędów, np. nie widać od razu co jest na ekranie, kiedy przeskakuje się z jednego na drugie piętro. Poza tym tłok!! Dużo simów na niewielkiej powierzchni, będą często na siebie wpadać. Ale chętnie w to pogram i jak zwykle nie mogę się doczekać. Najgorsze jest że już mi zrobili smaka na sims 3 a to dopiero w nowym roku!!! Jka ktoś wejdzie w posiadanie tego dodatku to piszcie jakieś neewsy o nim :)
|
Cytat:
|
@up - to ironia czy są serio?
Co do tematu - u mnie będą za około tydzień o.O Zamówiłam,zapłacę więcej,ale będę miała za 2 dni ^.^ Bo u mnie nie ma MM ani Empików.. Serio było ?o.O Czemu ja nie mieszkam w Toruniu :( |
serio :c
znaki |
Omg, jaki ja pr0 jestem -.-" sprawdziłem w jednym sklepie, nie było, poszedłem zamówiłem na merlinie, potem chodze po mieście i widzę, że jest w kafejce do kupienia ^^. Nie no super ;o... No to sobie poczekam ...
|
A czy ktoś widział gazetkę Gry Extra o OŻ, która wychodzi przy okazji każdego nowego dodatku do TS2? Siostra zbiera :D
|
Jak ktoś już będzie miał ten dodatek, to niech szybko napisze wrażenia z gry ;)
Jestem ciekawa, czy będzie to dobry dodatek |
I tak sobie kupuję z 2-3 dni po premierze, wolę najpierw poczytać recenzje, poczytać opinie na forach. Choć od zawsze chciałem by była opcja wynajmowania mieszkań, chciałbym sobie powkurzać sąsiadów xd I ta magia mnie ciekawi. Oby wszystko było tak dobrze i miło jak w zapowiedziach, a się zapowiada jeden z najlepszych dodatków do The Sims ;f
|
W empiku najprawdopodobniej już jest miało być wczoraj wieczorem już w Warszawie
|
Cytat:
|
Ja wlasnie sie zbieram zraraz i jade po ten dodatek najpierw na miasto a potem do mm do M1 bo facet z mm mi poqwiedzial wczoraj że dzisiaj będa.
|
Cytat:
aLE MASZ FAJNIE , Ja to muszę objechac całe miasto w poszukiwaniu tej gazety , ale zawsze gdzieś jest ;-] A co to jest mm ? |
Ja bym już chciała w nie grać...nie moge się doczekać wyjścia do EmPiKu xD Macie jakieś stronki z fotkami z OŻ ??
|
Cytat:
A tu filmik http://www.simy.focus.pl/index.php?s...=&start_from=& |
Aaa będzie apteczka dzięki której sim może myć zęby :D
Tak jak w jedyce :D Tego mi brakowało :) |
Osiedlowe życie kupię na 100% a sims 3 kupię na 69%
|
nie chce mi się czytać tylu postó więc jeśli ktos już o tym pisał to sory.
Ale musicie to wiedzieć! Już od wczoraj w empiku warszawskim w promenadzie (nie wiem jak w innych) można dostać oż!!! trzymalam jejuż w ręcę. panie z informacji mi je pokazaly z zaplecza, bo nie były wystawione jeszcze. mieli jakiies 66 sztuk! tak mowiła. chciałam już kupić, ale moja siostra powiedziałą, że kupimy jutro. za niedługo po nie jade!!! Super!!!!!! |
Jeżeli wczoraj było 66sztuk to teraz może ich już nie być!Zależy ile było klientów w sklepie.
|
Ja też za chwilę się udaję do EMPIKU. Mam nadzieję, że jeszcze ich nie wykupili :D
|
wczoraj nawetnie były wystawione, więc myślę, że dzisiaj będą. miałam siostrze w biurze pomagać, ale normalnie ręce mi się trzęsą i nic chyba z radości nie zrobie dopóki nie będę ich miała już u siebie!!!
|
to jak już bedziecie miały to dajcie jakies swoje fotki z gry xD
|
Ale ile będą kosztować? Czy w MM będzie jakoś taniej z powodu premiery (np. 69, 90)?
|
w empiku kosztuje 66,90. tak mi się wydaję, że tak na stronie pisze. w mm tonie wiem.
|
Będzie kosztować..
ok 79.90 xD Zazwyczaj tylke kosztuje... A ta pani ze sklepu nie dzwoni,że dostawa przyszła.. :C Trudno.. @up - szkoda,że u mnie ni ma Empiku...... |
Ja kiedyś specjalnie jeździłam po sklepach, żeby sprawdzić ile kosztują simsy w MM i w Empiku - kosztowały tyle samo ... ;x
|
Mam je, ale jest problem: wymagane jest 1 GB RAM-u, a ja mam 512 MB, ale i tak zainstaluję i sprawdzę. Trzymajcie kciuki!!!
|
MASZ??
Ale zaraz - 1 GB RAM-u? :O Miało być 512 :( Jak Ci się uda to daj fotki @down: uff :P Rozsądne..ale na 512 pójdzie..? |
rozsądne wymagania sprzętowe: Pentium 4 2 GHz, 1 GB RAM, karta grafiki 64MB (GeForce 6200 lub lepsza), 1.1 GB HDD, Windows 98/Me/2000/XP/Vista (Źródło: Gryonline.pl)
U mnie na półkach jeszcze nie ma, za parę godzin się pójdzie. |
ja mam na laptopie 2gb ramu, wiec nie bedzie zle. to tniecie co jest u mnie, chyba minelo. xD
|
Kurczę - 1 giga :o
Mam nadzieję, że jak sobie kupię, to będzie działało na moim laptopie ... |
Monialka - wymagania komputera muszą bezwzględnie spełniać wymagania gry...
Niestety :C EDIT: ej,a jak 1 Gb ram dla xp to ile dla Visty..? Jeśli tyle samo,cała nadzieja w laptopie :D |
YATTA :D
mam osiedlowe życie :D Właśnie rozkminiam ;) A jako bonus można ściągnąć koszulki dla simsów z logiem The Sims 3 :) |
bjork - jak będziesz mogła to daj gdzieś screeny ;)
|
tez mam, ale nawet na wymagania nie spojrzalam ^^' i kurde, mam 1,5gb, powinno pojsc, ale chcialam do tego jeszcze kilka dodatkow doinstalowac ;c
ciekawe w takim razie, ile bedzie miala 3 XDDD dobra, lece instalować :> |
Idę do sklepu, potem editnę i opiszę pierwsze wrażenia :c
|
Aż strach pomyśleć ile będzie miała trójka o.o
Pewnie nawet więcej niż "Wiedźmin"... Podoba mi się, że w tym dodatku będzie magia... ale ciekawe na jakiej zasadzie będzie to działało? A te mieszkania to trochę przytłaczające będzie, ale chyba fajne - zawsze jakieś urozmaicenie. |
Dam... Wygląda super, jak się ogląda książeczkę :)
Weszłam do gry i jestem pod wrażeniem nowych możliwości budowania :) Nowa okolica nazywa się "Jaskinia Pokrzyku", chociaż już wypatrzyłam błąd bo gdzieniegdzie nazywają ją "Zatoką pokrzyku". Nowe narzędzie widoku z bliska i możliwość zbudowania własnej garderoby z lustrzanymi drzwiami :) Cieszę się jak dziecko :) A oto screeny: http://i233.photobucket.com/albums/e...ez_tytuu_1.jpg http://i233.photobucket.com/albums/e...Snapshot-1.jpg Wieczorkiem, jak chcecie dam więcej... A może by założyć osobny temat na OŻ? EDIT: Ale wymagania ma już rodem do 3 ;) Nawet zastanawiam się nad dołożeniem RAMU... |
bjork super dawaj więcej :)
W galerii powinien być nowy wątek an temat Oż |
Cytat:
Aaaa - czy rozumiecie moją radość? :D zaryzykuję stwierdzenie, że najlepszy dodatek do Simsów :D A ponieważ lubię robić własne okolice, więc przyda się, to co ściągnęłam od Sub Zero :) |
Cytat:
|
Minimalne wymagania sprzętowe wymagają 512MB RAM, więc pójdzie spokojnie ^^.
A w Merlinie jużmają OŻ i wysyłaja w ciągu 24 godzin =). ma nadzieję, że jeszcze przed szkołą sobie pogram ... |
bjork czekam z niecierpliwością an więcej fotek a i uważaj na rozkładane łóżko słyszałam że może zabić sima ;)
|
Cytat:
Ale w drodze powrotnej odwiedzę empik :D Pozdrawiam |
:D :D
Czyli na 512 pójdzie? Jupi!:D U mnie będą..może jutro.. Jak macie to dajcie screeny xD EDIT:Ciąć?Ważne,że pójdzie.. |
Pójść to pójdzie, ale może ciąć...
|
Ja juz mam wlasnie wrocilam ze sklepu, zaraz jak wejde do gry bo sie instaluje to porobie zdjecia i wkleje :)
|
to jak jest w koncu z ta pamiecia? 512mb dla xp i 1gb dla visty czy ogolnie 1gb?
|
512dla xp a 1gb dla visty
|
Pytanie do tych co mają, czy są mieszkanie w których na podwórku są miejsca parkingowe lub garaże ??? Czytałam czat z producentem i napisał, że można mieć samochody w tych mieszkaniach gdzie właśnie są garaże lub miejsca parkingowe czy ktoś już zauważył czy dużo jest takich domów ??? Bardzo proszę o odpis i napiszcie jak to jest ztym psem czy kotem czy normalnie drepta po mieszkaniu z góry dzięki. :)
Wyczytałam też,że będzie możliwość posiadania własnego helikoptera.... ciekawe jak :) |
Ja nie mam OŻ ale z tym psem jest tak,że ci co nie mają zwierzaków mogą go mieć w zagrozie..
A ci co mają mogą mieć normalnie psa/kota Tak wyczytałam xD |
W jakiej cenie dokładnie jest ten dodatek w empiku? Z góry dzięki za odpowiedź.
|
osobiście to się zawiodłam straaaaaasznie. myślałam, że będzie można urządzać sobie według własnego pomysłu mieszkania. ale nie, nawet drzwi nie można zmienić. zwyczajny akademik. tyle, że tam to nie przeszkadzało, bo i tak był jeden pokój. ale tu? masz kilka pokoi i nic, a nic ze scianami/drzwiami/oknami zrobić nie możesz.
może i było to mówione, ale ja o tym nie słyszałam/czytałam i przyznam, że jestem nieźle wkurzona. |
Bardzo proszę o odpis i napiszcie jak to jest ztym psem czy kotem czy normalnie drepta po mieszkaniu z góry dzięki.
Nie wiem kto zrobił ten cały nastrój grozy na temat zwierzaków. Tak, będą mogły normalnie dreptać po mieszkaniu. Ten pies w kojcu jest jedynie bonusem do OŻ. |
Cytat:
|
Kochany Empik ;f Rano mówili, że będzie po 13, a teraz mówią że za kilka dni będzie 0.o Zostaje przez neta zamówić, albo czekać:P Chyba to drugie, się jeszcze zastanowię czy warto xd
|
Nic nie można zmienić? Zupełnie..Koloru ścian? eee....No nieźle.
|
Kolor ścian/podłóg/sufitu można, ale nie można przebudowywać domków :P. To chyba oczywiste, w końcu tylko wynajmujesz.
|
No wiesz, w normalnym życiu też se bloku nie przebudujesz ;)
Zatem nie narzekajmy xD |
Czytaj post einfachso. To ze nie można przebudować to się domyślam i wcale tego nie oczekuję.
|
Ej - ja już wybudowałam blok według własnego uznania na parceli zwykłej ;)
Poźniej wpisujesz: changelotzoning apartmentbase i proszę masz blok mieszkalny :) Myślę, że w drugą stronę też można przebudowywać. |
Bjork- wrzucisz kilka fotek? :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja mam pytanie na temat tego dodatku - jakie są mieszkania, małe? Czy można się w nich spokojnie poruszać? Ile osób się tam zmieści?
I czy można pukać do drzwi sąsiadów i ich odwiedzać? Z góry dzięki z odpowiedź ;) |
powiem wam ,że fajna gierka ...właśnie wróciłam z Empiku =) 79zł
|
Napiszcie coś o tych garażach czy miejscach prakingowych. :)
|
Monialka - mieszkania są rożne,zależy jakie kupisz ;)
Sąsiadów można odwiedzać |
Zróbcie zdjęcia mieszkań itp i wrzućcie plisssssssss
|
miejsca parkingowe... ja narazie w mieszkaniu spotkalam sie z garazem pod mieszkaniem...
|
Dobra dajmy im się najpierw nagrać ;D. Potem może napiszą coś więcej o tym dodatku
|
Ustycha01 - http://www.simowie.info/dzial-40,the...e-galeria.html
+ 28 sierpnia wyjdzie gazetka o The sims 2 osiedlowe życie - "Gry extra - wydanie specjalne" to tylko tak dla ciekawych. Kosztuje niewiele - 6,90 z płytą CD/DVD. Ale zazwyczaj tego mało zamawiają, więc radze się śpieszyć z kupnem. :) |
Ja mam i mialam zdjecia wrzucic ale przeciez z gry sie zdjec nie da (ktos tak napisal gdzies) a w paincie to glupio wchodzi :(
|
Z gry można zrobić zdjęcia i wrzucić na forum...klawiszem C
A co do tematu: jutro jadę do Bydgoszczy i zawadzę o Empik to kupię :) |
Spróbuj na stronie : http://imageshack.us/
|
te wlasnie simsy rozpakowuje no i zobacze na wlasne oczy co z tym zwierzakami :))) hehehe
zycze sobie milego grania..z kompa mnie pewnie jutro odleja pol przytomna:) |
Ja mam 512 MB RAM, tak jak pisałam wcześniej, ale mimo to kupiłam grę i działa!!! Wcale się nie zacina.
Moim zdaniem, jest to najlepszy dodatek. Najbardziej podoba mi się to rozkładane łóżko i ta apteczka do mycia zębów i twarzy :P Fajne są również te automaty z jedzeniem i napojami. Można kupić tam (m.in.): piwo korzenne, lemoniadę, colę, ciasteczka czekoladowe, czipsy. Są również specjalne stoiska, gdzie można kupić hamburgera, hot-doga i gyros. Jest naprawdę duży wybór ubrań, w różnych stylach, także naprawdę SUPER!!! Pozdrawiam SiMsMaNiAk |
W końcu można myć zęby ^^
Takiej apteczki mi brakowało (a była w TS1) i ubrania... :> Chyba niedługo się skuszę, bo jak będzie szkoła, to nie będę miała zbyt dużo czasu na granie :( |
A to mycie zębów na czym polega? Trzeba to robić ? Bo w TS1 nie grałam , znaczy kiedyś , ale już nie pamiętam .
|
Normalnie myją zęby i im higiena rośnie.
|
aa . Dziękuję za odpowiedź.
Kurczę , ale bym chciała ten dodatek . |
Głupek za ladą z Empiku. POwiedział, Że simy będą za 2 dni, potem zatelefonowałem, i się okazuje że są na półkach :O Wróciłem ze sklepu z nową grą, właśnie zainstalowałem. Potem napiszę wrażenia ^^
|
Hehe, byłam w empiku, a tam OŻ za ladą schowane. Trzeba było prosić. Za 79,90, właśnie instaluję
EDIT:ale muza przy starcie;D |
dawajcie zdjecia :)
ja jeszcze musze troche poczekac na gre, ale chetnie zobacze, co tam jest ciekawego. |
Są jakieś nowe interakcje? Nowe ubrania są fajne? Są jakieś nowe fryzury lub makijaż?
Muszę zobaczyć jakieś fotki ;) Jak się choć trochę nacieszycie grą to dajcie na forum |
Można robić bara-bara w szafie;)
|
Cytat:
|
80 zł? wydaje mi się, że w MM będą tańsze. Bo ogólnie, Empik ma droższe gry.
Kurcze, przez Was już nie mogę się doczekać, kiedy pójdę po te simsy ^ |
A tak swoją drogą: kiedy powstanie dział o OŻ?
A co do tematu: proszę,dajcie fotki.. @up no ja też :P |
kotka22 - po co Ci fotki.. masz przecież pełno działów np na STL, czy thesims.pl , gdzie są zdjęcia z gry. Poczekaj, niech się nacieszą grą xd
+.. ej. serio nic nie można przebudowywać? |
Ja będę miała już jutro ale sie cieszę :D
|
Nie można w trybie życia usuwać, dodawać ścian itp.ale podłogi,tapety itp można :D
|
jest na to kod jak w akademiku
|
Cytat:
|
changelotzoning apartmentbase wpisujesz jak masz już blok wybudowany ;)
|
Cytat:
czy sie myle? ;P |
Uuuumrę!!!! Zacina się! Tak, że muszę wyłączyć kompa!!! Już drugi raz!!! Jestem wkurzona!!! Za każdym razem zdążyłam pograć minutę i jak wchodzę w tryb budowania to dupa.
EDIT:Wywaliłam Downloads. Działa. Jeszcze helikoptera nie używałam, ale jest w samochodach. |
Helikopter zawsze lekko przycinał mi grę, gdy moi simowie jechali do pracy, ale żeby w mieszkaniu mieć helikopter xD ?
Ciekawe.... |
kiedy będzie oddzielny dział dla the sims 2: osiedlowe życie?
|
Ta. Moje wrażenia. Nieco dziwna nazwa otoczenia. Stworzyłem sobie rodzinkę i wynająłem mieszkanie. Otworzyłem drzwi, żeby sąsiedzi do mnie przyszli i żebym się zapoznał. Po zaprzyjaźnieniu się z jednym, powiedział, że da mój numer telefonu znajomemu. Ogólnie, fajne te domki wielorodzinne, cały czas jest z kim pogadać. Też spotkałem czarodziejkę, ale nie zdążyłem się zaprzyjaźnić (Przy okazji - prszy samym zagadnieniu do tego sima dostałem 30 punktów znajomości). Ogólnie to za mało się nagrałem by ocenić tą grę xd wracam do gry.
|
ja już mam! i super bo mogę sobie tylko okładke pooglądać. ;/ dopiero w niedziele wieczorem zagram, bo teraz jescze do Berlina będę jechać i normalnie masakra... :( w książeczce nie ma nic ciekawego a na to liczyłam. no coz, dawajcie zdjęcia jak macie jakieś ajne to sobie chociaż pomarzę.
|
Ja się zaczęłam śmiać z interakcji ,,Ssij twarz" xD...a ja nic magicznego jeszcze nie spotkałam.
A co do działu OŻ...zawsze powstaje tydzień po premierze, ale co tam! |
Cytat:
A co do interakcji, jak widzę dwóch facetów robiących powitanie "cmok cmok" to śmiać mi się chce xd |
Cytat:
Hahahahahah! O Boże! Ale śmiesznie się uczą breakdance'a. Najlepsze jest jak podciągną ramiona i wciągną brzuch xD |
wiecie, ze nawet fajne te boki sa, tak bez ruszania scian?
strasznie te rury mi sie podobaja : ) ciuchy nic specjalnego, a fryzury... denerwuje mnie to, że jest jedna x4, bo za kazdym razem ma inny kolor spinki/gumki ;x btw, mogli by już dział zrobić :> |
Chciałem ogłosic moją strone o the sims 2 :) Oczewiście nie jst jeszcze szczególnie skończona ale już zapraszam do rejestracji :*
http://simsy123.tnb.pl |
Ale mi smaczek narobiliście..
Mam pytanie:jest 5 nowych gestów,prawda? Czy ktoś mógłby mi je wymienić..? Dziękuję z góry xD @up - ktoś prosił o tą stronę?Jeśli nie to regulamin się kłania ;) Dziękuję za podanie :D Michal707 - nie spamuj,proszę.. EDIT: te maty są na publicznych lub osiedlach,bodajże nie są do kupienia ;) |
"Piątka", "Podpucha", "Cmok Cmok", "Serdeczny uścisk" "Mocny uścisk dłoni".
Edit: Gdzie są te maty na Break Dance : |
Rejestrujcie się na mojej stronie :) Prosze :)
|
16 osób czyta ten temat :o
Proszę, niech da ktoś fotki zwierzaków w bloku. Czy poruszają się normalnie czy siedzą w tym kojcu? |
Cytat:
Aha chciałam się zapytać gdzie jest ta apteczka do mycia zebów i przeciez bylo w zapowiedzi ze sa otwierane okna :/ A tu nie ma ;( A co do screenow to nie wiem w jakim folderze sa, ale poszukam i jak znajde to dam. Koty poruszaja sie normalnie, a zreszta bylo juz o tym na poprzednicvh storonach |
OMG - otwierane okna to podpucha, bo owszem jest jedno, ale uchylone na stałe :(
|
madusiaX super! czekam z nieceirpliwością na zdjęcia, daj jak najwięcej ;)
|
Cytat:
|
chyba w moje dokumenty/ea/thesims2/screen shoots, czy jakośtak. nie mam teraz dostepu zeby sprawdzić, ale tak mi się wydaje.
|
Nie ma :( No trudno narazie ide grac, moze popróbuje print screnem ale to duzo roboty :(
|
A ja nie wiedziałam, że te zwierzęta w tych kojcach będą jak papugi w klatce.
|
mam pytanie dla ludzi którzy już grają: czy te zwierzęta są tylko w tych kojcach, czy normalnie funkcjonują jak zawsze??
|
Jeśli nie masz dodatku Zwierzaki możesz mieć zwierzaka w kojcu . Ale jeśli masz dod. to możesz mieć normalnego . :) Tak przynajmniej stwierdzili inni . ;D
|
Ten kojec ze zwierzakiem to jest yrozmaicenie dodatku OŻ
|
Ja mam dodatek Zwierzaki i te w kojcu nie są takie jak normalne. Są tak jak mówiłam: jak papugi. Nie są jako członek rodziny. Trzeba nakarmić, wyczyścić kojec, ale to wszystko.
|
No tak ale to jest opcja dla tych którzy Zwierzaków nie mają. Ale Ci co Zwierzaki mają mogą posiadać kojec jak i normalnego zwierzaka .
Ale ja niestety nie mogę tego sprawdzić . Tak mówili przemili użytkownicy . |
Ale myślałam na początku, że z tym kojcem chodzi o to, że podczas nieobecności właścicieli, można normalnego psa wsadzić do kojca.
Właśnie próbowałam się zaprzyjaźnić z czarownicą. Maja już w kontaktach 80 i chyba nie da się:/ |
A przepraszam co by się miało dać z czarownicą ?
Właśnie jaka to magia w OŻ ? ;D |
Cytat:
|
Ja tak samo. Może jak będzie najlepszym przyjacielem, bo związek życiowy mam dopiero 25 ;p Zagrałem maxistowską rodziną, można od razu stać się wiedźmą. Fajny jest mroczny pałac. Kupiłem składniki, kliknąłem na kocioł i nie ma opcji robienia czaru 0.o może się za dobrze nie przyjrzałem...
P.S. Wyczytałem w pomocy że są jakieś kocie chowańce 0.o |
Cytat:
|
Ja też gram maxisową rodziną i nie mogę być od razu..w jakim sensie od razu?
A jak spotkam czarownicę na publicznej, to zawsze przywołuje te kocie chowańce |
Cytat:
Cytat:
Ale na szczęście mam dodatek Zwierzaki ;) |
Można pogłaskać, dać przysmak, ale to już chyba wszystko.
A chowańce, to po prostu czarodziejskie koty czarownic |
czy komuś już udało się przywołać taikego kota widmo o jakim mówili na czacie twórcy?? Jeśli tak to jak on wygląda?? czy on jest w rodzinie? jako normalne zwierze, czy znika i się pojawia??
|
Cytat:
P.S. Odkryłem, że zaklęć się nie robi, klika się na postać i można rzucać jak się ma składniki. |
Że tak nie na temat, czy simsy jak umyją zęby to sie tak fajnie szczerzą jak w jedynce?
mnie kręci, aby kupić. Ale poczekam. Jestem oszczędna i jak stanieją to na wirtusie kupie. Moze nawet na gwiazdkę uda mi sie dostać **. Zawsze kilka dyszek w kieszeni na suffpacki. |
Jeżeli stanieją, bo jak czekałam na spadek ceny Historii z Bezludnej wyspy, to po pół roku udało mi się kupić 10zł taniej. A teraz w Tesco na dodatek podrożało, bo kosztuje 40 zł więcej, więc nie jestem pewna, czy opłaca się czekać...
Ale też bym chciała kupić ten dodatek ;] Zwykłe uzależnienie |
Normalnie się napaliłam na tę grę xD, miałam kupić za miesiąc czy dwa, ale po przeczytaniu niektórych postów w piątek jadę do Saturna po simsy :P, dajcie jak najszybciej jakieś fotki z gry.
|
O boże! Już mam kisiel w gaciach żeby w to zagrać :D.
|
Nie mam pojęcia, jak umyć zęby;D
|
Cytat:
Cytat:
Nie dość, że uwielbiam magię, to jeszcze kody będą niepotrzebne ;) |
Fajna ta magia. Bawiłem się nią nieco (Dopóki komputer mi się nie zawiesił :( ) i bardzo ułatwia życie. Póki co udało mi się awansować jedną simkę w dobrej magii (Gram rodziną Serducho) a w ciemnej nie zdążyłem. Dobre zaklęcia to: Poprawiacz samopoczucia (Wiedźmy mają od początku, czar dobry, i tanie to, Łuska smoka i Mistyczny pył tylko),Wypalacz kałuż (W sensie, że one znikają za pomocą ognia, czar neutralny od samego początku), Poprawiacz sylwetki (Coś dla leniwych co nie lubią ćwiczyć :P Magia Światła, poziom 1. Jest też odwrotna wersja czaru, ale to raczej na nielubianych sąsiadów xd) i domowy strażak (Gasi ogień, 2 poziom Magia światła) Ogólnie, przydatna ta magia, tylko strasznie czasochłonna :( (Nie pisałem nazw czarów, bo to za trudne jak dla mnie :P).
|
w lustrach ona nie jest ;] trzeba poszukać, najlepiej poprzez kolekcje i wziac ta z osiedlowego zycia, wtedy apteczka bedzie na 100% ;)
|
Nie widziałam żadnej apteczki, ale jutro spojrzę znowu.
Skiter...skąd wiesz jak się te czary nazywają? U mnie są nazwy nie z tego świata;P EDIT:Ano właśnie. Ja nie mam kolekcji. A chciałam zobaczyć jakie nowe rzeczy doszły. I nie mogę. |
Cytat:
Jutro, jak sobie jeszcze trochę pomęcze czarownice, dam spis zaklęć (Oczywiście będe aktualizował, póki co mam po 3 poziomie :P) P.S. Moja Zła wiedźma stała się trochę... zielona xd |
a tez tej aptezki znalezc nie moge no ! :(
|
Cytat:
|
Ja w lustrach nie moglam jej znalezc ale byla gdzies w tych dekoracjach, sa jakies 2 rodzaje tych apteczek tam :)
Sa bardzo fajne nowe ubrania,strasznie mi sie podobaja:) oczywiscie najwiecej dla kobiet :) Smieszn e jest to bo na jednym blokowisku umiescilam rodzine z tym dzieckiem raczkujacym,ale nią nie gram,tylko inna, i smiesznie jest jak ten dzieciak sobie pelza sam po podwroku tak jak reszta sasiadow :) a to ssij twarz jest zabawne :) w interakcje oprocz gestow jest tez "opowiedz o.." i 5 roznych opcji, cos takiego:) i fajne jest jeszcze przy zakochanych simach "przytulaj sie pod oblokami" chyba we flirtuj czy w czyms tam,i wtedy simy dwa sie klada w objeciach i patrza w niebo :) |
Cytat:
|
Tylko jedno mnie rozczarowało. Miałam nadzieję, ze zrobią tak jak w Abrakadabra, że w ostatnim dodatku zaktualizuja filmik na poczatku :P
|
Mam OŻ od wczoraj i trochę znudziło się już po jednym dniu grania, jakoś gra nie wciaga (a np od CPR nie mogłam się oderwać)...
Od razu poczyniłam kroki by stać się wiedźmą i mam 3 wiedźmy w jednym mieszkaniu - złą, neutralna i dobrą. Rewelacją są trony dla wiedźm regenerujące siły - wszystkie paski potrzeb na max. Acha i moje 2 wiedźmy mają już umiejętności magiczne na maxa. Nie moge znaleźć informacji do jakiej grupy społecznej należy dany sim. Wie ktoś gdzie to jest? |
Ja tam mam wiedźmę dobrą 7lvl i złą 5lvl. Fajne jest to wygnanie sima ;P
|
osiedlowe życie może być bardzo fajnym dodatkiem niedługo to mój komputer nie zmieści wszystkich gier
|
Ja już mam Osiedlowe życie.
Miasto jednak nazywa się Jaskinia Pokrzyku . xD |
To ja mam pytanie do tych, którzy już grali- czy jest jakaś nowa kariera?
|
To ja mam pytanie do tych, którzy już grali- Czy można mieć tam samochody ? Czy najpierw trzeba mieć NOCNE ŻYCIE ?
|
A ja sama mam pytanie.
Jak zamieszkać z kims? Bo ja nie umiem ;< |
kliknij na komputerze lub gazecie i tam będziesz miała opcje "szukaj współlokatora" , a na telefonie masz opcje ,że mozesz zamieścić ogłoszenie i ludzie czyt. simy sami do ciebie dzwonią :)
|
Cytat:
Trzeba mieć Nocne Życie do samochodów ,ale nie zwróciłam uwagi czy jak mieszkasz na osiedlu to jest jakiś podjazd na auta. |
Ehhh...Kurcze nie wiem jaki dodatek wybrać na urodziny...Nocne życie czy Osiedlowe życie...Ehhhhhhhhh....
|
Nocne życie jest chyba lepsze :)
|
Ja bytm radfzila Nocne zycie ale jest juz o tym dzial ;)
Wlasnie stalam sie dobra wiedzmą :( A chcialam zla byc ;pp |
Co do porównania Nocnego Życia z Osiedlowym - Nocnemu życiu dałbym 5/6. Spotkania z grupą, randki, auta, nowe obiekty, kluby, dobry dodatek. Osiedlowemu dałbym 5/6, bo zawsze marzyłem o mieszkaniu w blokach. Fakt, mogą być naraz 4 rodziny, ale to wystarczy. I fajne nowe interakcje :) I ta magia - cudo jak dla mnie xd. Ale raczej sobie poczytaj recenzje w różnych serwisach, zastanów się co wolisz.
@Up - moja ulubiona to neutralna. Zaprosićz 10 sąsiadów i Odsyłać ich za pomocą czaru (Wtedy mają status: "Wygnany" xd) |
Ale w tym mieszkaniach, tak samo jak w domach jednorodzinnych, może mieszkać 8 osób?
Czy jest coś w tym dodatku co Wam się osobiście nie podoba? |
a ja będę miał dziś. ;]
Cytat:
|
Jeszcze 1 pytanie
Jak stac sie wiedzma ?xd |
Musiusz spotkac inną wiedźme i zaprzyjaznic sie z nia a potem poprosic o wprowadzenie w tajniki magii czy jakos tak
|
A gdzie jest ta opcja?
Bo ja jej nie widze :< |
powiem tak - samo mieszkanie w blokach - super jest.
magia - zepsuli caly klimat abrakadabry. w abrze magia byla tajemna a tutaj wiedzmy sie swieca, maja ciapki na skorze i samo robienie czarow jest beznadziejne... [img]http://i35.************/2yooizd.jpg[/img] tragedia, moja ulubiona simka ma jakies zolte kropki na ciele. beznadzieja :< |
Cytat:
Pozdrawiam Mam jeszcze takie pytanie czy ktoś wie po ile Jest OŻ w tesco ??? Czy w Auchen je też można kupić i po ile, bo w komputerowym w moim mieście nie wiedż kiedy będzie, bo premiera dpiero 29 a w hurtowni jeszcze nie ma. |
Mnie też się nie podoba pomysł magii, po prostu nie lubię takich udziwnień.
|
W Tesco zapewne kosztuje tyle samo, co w empiku (79,90) albo nawet drożej
Cytat:
|
Ja mam OŻ i nie narzekam, na razie wprowadziłem się do małego bloku a magie "zostawię na deser".
|
według mnie dobrze że wprowadzili magie, kto nie chce i komu się nie podoba nie musi jej używać, a kto chce niech korzysta. ;]
|
Nikt mi nie odpowiedział na pytanie:
a) ile osób mieści się w mieszkaniu - czy tak jak w domu jednorodzinnym także 8 osób? b) Co Wam się w tym dodatku nie podoba? |
tak, rodzina moze byc nawet 8 osobowa, ale na blok przypadaja 4 mieszkania
|
A jak dokładnie wygląda czarowanie? Bo mówiłaś, że jest bez sensu. ;>
|
Ej mam pytanie. W bloku mam swoją rodzinke i są jeszcze dwie i administrator budynku. I czy właśnie administrator też zalicza się do mieszkańców? Czy w bloku może zamieszkać 4 rodziny nie zliczając administratora.
|
administrator chyba nie, nie wiem bo nie zwrocilem uwagi.
czarowanie to dnnnoooo, nie ma czegos takiego jak zbieranie skladnikow na czary, wszystkie skladniki ROBI sie w kotle (mozna nawet robic meble .... xd) i jak masz w rzeczach sima potrzebne skladniki to rzucenia zaklecia to rzucasz. chociaz nie podoba mi sie to ze jak jestes dobrym czarozdiejem to nie ma zaklec zlych i na odwrot, bez jaj, czasami potrzebne sa i te i te zaklecia. no ale. |
Nadal nie moge przeprowadzić się do żadnego bloku :/
Proszę o pomoc :P Nie mam żadnej opcji na telefonie,gazecie,komputerze. Tzn.Nigdzie |
Aha Mika, bo jakoś jestem ja, 2 rodzinki i administrator w bloku tylko... ale może się wprowadzi ktoś jeszcze :)
@up: ja stworzyłem nową rodzinkę chociaż na starej miałem prawie wszystko na maxa :p |
normalnie wprowadzasz sima do bloku jak do domu xd
|
Mi jakoś nie idzie xd
|
no jak masz rodzine w skrzyni to bierzesz rodzine, klikasz na blok i wybierasz w tym okienku zeby nie laczyc z rodzina ktora juz tam mieszka i juz =d
|
napsiała alicja008 ja wyczarowałem i to wygląda jak norlany kot tylko ,ze swieci ,chowańca moze miec kazda czarownica.
|
No, bo najpierw musisz przenieść rodzine do skrzyni, a w telefonie, komputerze itp. tego chyba nie ma...
|
wychodzisz z parceli, pakujesz rodzine do skrzyni, potem do mieszkania.
Cytat:
|
Ej mam znowu pytanie; gdzie znajduje się ten kojec dla psów bo nie widze...
|
różne -> zwierzaki (taka miska) =.=
|
Aaaa, nie wiedziałem że to to :P Dzięki
|
Cytat:
|
tak, to prawda
|
Nie moge na nikogo rzucic zaklecia :/
Czemu? |
Jeszcze nie próbowałem "zaawansowanie" czarować ale powód to chyba to że musisz się podszkolić...lub coś w tym stylu.
|
Ale ja już na maksa jestem wyszkolona xd
|
no to ugotuj w kotle skladniki.
|
Juz ugotowalam xd
|
Ja przed chwilą kupiłam sobie OŻ o.o
Normalnie mnie zszokowała ta decyzja - szczególnie, że ja nigdy nie kupuje tak wcześnie jakiegoś dodatku. Niestety będę mogła zagrać w to dopiero jutro :( Mam nadzieję, że się opłacało... btw - mogli by rzeczywiście już zrobić nowy dział |
Sry że nie na temat ale... mogli by jak tu @up wspomniała zrobić osobny dzieł dla OŻ, na www.simy.pl (to nie reklama) dział do OŻ jest już od 2-uch miesięcy...
|
no wlasnie. jakie sa czary? przydal by sie insimenator. :D zaraz pogram sobie. juz wyrzucilem ikonke ikea.
|
Cytat:
Tu są opisane czary Jasnej Strony,na następnych stronach czxary neutralne i Ciemnej Strony :P |
Cytat:
|
Tak można kupić od innych :)
|
a skad brac skladniki i gdzie jest ksiega czarow?
|
Cytat:
|
chciałbym się dowiedzieć czy namojej pamięci RAM (512 MB) ruszy Osiedlowe Życie
|
Kiedy w galerii będzie wątek o osiedlowym życiu i dział ??
Dam trochę fotek .Bo dzisiaj dostałam grę :D tutaj jak przytulają się pod gwiazdami taka opcja http://img413.imageshack.us/img413/6...3f5c181yk7.jpg Tutaj pocałunek w tańcu (nowa opcja) http://img357.imageshack.us/img357/8...75c16fdnj9.jpg mycie zębów http://img175.imageshack.us/img175/8...75c164fal4.jpghttp://img139.imageshack.us/img139/5...b5c1651bh7.jpg kręciołek http://img517.imageshack.us/img517/8...d5c177exk5.jpg A tutaj zrobiłam aby pokazać sufit http://img517.imageshack.us/img517/9...f5c161abm3.jpg |
a kiedy ta wrozka przychodzi?
|
Ustycha01 - a jak sim robi tego kręciołka, to jest możliwość, że w 'locie' puści dziecko i mały sim upadnie?
I czy sufit jest tylko w mieszkaniach, czy jest także w normalnych domach na przedmieściach? I czy jeżeli jest też w normalnych domach, to czy jest opcja w ustawieniach, żeby go usunąć? |
Mam Osiedlowe życie :D
Właśnie instaluje,jak się nacieszę to editnę i dam fotki ^.^ Jedno mi się najbardziej podoba: że można walić w ścianę,jak sąsiedzi hałasują xD EDIT: ma 512 ram ruszy Osiedlowe życie,a przynajmniej powinno :P |
Mnie sie podobaja niesamowicie nowe ozdoby do okolicy. W koncu mozna zrobic "drogi" między domami
kotka22 ruszy. Ja mam tyle i hula jak trzeba :) |
Monialka można tą opcje wyłączyć i jest nawet w domkach bo to jest opcja obok aparatu i kamery
A nie da się żeby sim puścił małego sima podczas kręciołka jest jeszcze jedna opcja ''gest'' |
Cytat:
|
A są tylko nowe ubrania, czy też jest nowa biżuteria, nowe fryzury, makijaż...?
|
Nowe ubrania i fryzury, nowego miakijażu i biżuterii brak. Ciuchy są na prawdę fajne a fryzury takie sobie, męskie fryzury tylko z czapkami niestety :(
|
ale kiedy ona mi da te rzeczy? przyszla zla na parcele publiczna, zrobila burze i zaraz leciala. w dodatku piorun walnal moja simke.
|
Trzeba się z nią zaprzyjaźnić aż pojawi się opcja "popros o naukę magii" czy jakos tak.
http://www.gry-online.pl/S024.asp?ID=781&PART=35&PAGE=1 |
Cytat:
Nie mogę się doczekać aż pójdę do swojego domu i zainstaluje ten dodatek ;) Sub-Zero - ja bym się zemściła. |
Cytat:
|
ludize, czy wszystkie wiedźmy mają cielesne udziwnienia?? w sensie, że te ciapki, albo są zielone? i czy wszystkie wiedźmy się świecą? nawet jeśli się je ubierze w zwykłe ciuchy?? i jeszcze czy komuś udało się przywołąć kota widmo??
|
Cytat:
|
Nie mogę się doczekać, kiedy przyjdzie mi ten dodatek :D Jutro chyba powinien być... A tak w ogóle, mam jedno pytanie do szczęśliwych posiadaczy OŻ:
Czy sim stający się np. złą wiedźmą, porzuca swój dotychczasowy wygląd na cześć zielonej skóry i czarnej sukni z kapeluszem, czy poprostu może władać magią bez konieczności takiej drastycznej przemiany? |
A ja znalazłam błąd - bo napisali, że aby zmienić wysokość rzeczy wiszących wciskać Ć i ń, a trzeba [ i ].
Mam nadzieję, że komuś się to przyda ;) A i już umieściłam własna kamienicę w temacie domy the sims 2 - jakby kto był ciekawy, jak wygląda OŻ... |
Ja nie mogę wciskać ć, bo mi się minimalizuje gra i jestem na pulpicie :(...
|
czy to prawda że OŻ potrzebuje aż 1 GB pamięci RAM?
|
monialka a czy masz sterowniki do karty ATI?
|
Cytat:
Nawet u złych wiedźm poprostu, zamieniając się w wiedźme zmienia strój i kapelusz, a gdy będzie sie uczyć czarnej magii to po jakimś czasie simowi robi się zielona skóra. |
Cytat:
tak, mam. jak chciałam napisać historię sima, to nie mogłam wciskać "ć", bo mi się wyłączało a skoro do czegoś te litery w tym dodatku mogą się przydać, to wolałabym mieć możliwość pisania "ć" |
musisz więc wejść do menu sterowników swojej karty graficznej i wyłączyć opcję włączania klawiszowego. też kiedś miałem taki problem ale poradziłem sobie z nim w taki sposób
|
No właśnie jest taka opcja że można pod obraz pod obrazem powiesić ale trzeba wcisnąć ć lub ń a mi to nie działa
|
Co do błędów/niedopracowań: zauważyliście, że w kręconych schodach można używać narzędzia balustrady, słychać dźwięki, i za "usunięcie" są nawet oddawane pieniądze, tylko że nie widać żadnych efektów wizualnych? :P Zastanawiam się czy miało się dać usuwać i wstawiać balustradę ale występuje jakiś błąd, czy też może nie miało być takiej opcji, ale twórcy zapomnieli usunąć ją do końca...
Edit: Ustycha, nie wciska się ć i ń, właściwie nie istnieją nawet takie klawisze :rolleyes: Już wcześniej zostało powiedziane że używa się do tego przycisków [ oraz ] |
Ale magia w jedynce była zdecydowanie lepsza...ech...szkoda, że dali tylko tyle. Kiedyś trzeba było zdobywać składniki i magimony, były kryształy w ogrodzie, dużo fajniejszych zaklęć itp. A teraz to tak na odwal się.
I też nie wiem jak to jest z tymi ozdobami na ścianę... Odkryłam, że gdy wcisnę SHIFT+ALT na podłogę lub ścianę, będą wyświetlać mi się informacje o nich po angielsku. Nawet nie wiedziałam;O EDIT: O dzięki, zapomniałam o ,,[" i ,,]" Ale nadal nie mogę znaleźć apteczki, ani folderu z dodatkami OŻ w kolekcjach;/ |
Cytat:
wszystko teraz robione jest na odwal, by tylko zarobic. w pierwszych dodatkach to sie jeszcze starali, zeby ludzie to kupowali. a teraz? i tak wiedza ze takie osoby jak ja np. kupia, a oni zarobia, wiec po co maja sie wysilac? |
No..i była w abrakadabrze jeszcze kościlda..a teraz jest lokaj xD
Dam jedną fotkę,wiem,że mało ale moje xD : http://images37.fotosik.pl/5/71fe9cbc775b38af.jpg - Sabrina Deja Vu myje zęby :D A co do dodatku - mam 512 a wymagane jest 1GB..ale nie tnie się zbytnio..tylko dłużej się ładuje ;) EDIT:sory,że takie małe,ale pierwszy raz daję zdjęcie na forum.. |
RoxyFM Ja apteczkę mam w kategorii łazienka w ozdobach to wygląda jak zwykle lusterko na tej miniaturce poszukaj
Ale w podpowiedziach jest napisane ze ć lub ń trzeba wcisnąć |
Podpowiedzi kłamią xD
Nie ma takich klawiszy....... |
Też zauważyłąm to z tym ć i ń... Bjork, bo ja u ciebie w kamienicy widze samochody, ale nie w garażach przyłączonych do domów tylko na zwykłch podjazdach osobno. Cyz ludzie zamieszkujący są ich właścicielami, czy to tylko taka atrapa?? ;) jak ktoś wie, to proszę o odpowiedź.
|
Napiszcie proszę ten kod na burzenie ścian w apartamentach.
|
a ja wciskam "[" i "]".
Gdy stajesz sie wiedźmą twój strój codzienny już nie jest taki jak sobie wybrałaś. A ciapki , zielona skóra i świecenie się wiedźmy jest wtdey gdy będzie na jakimś poziomie magii. Ja już wyczarowałam kota..jest taki sam jak normalny ,czyli też trzeba go karmić itp. ,on się tylko świeci :) |
Znalazłam apteczkę w tym takim, gdzie się wybiera kuchnia, salon, łazienka itp. Nie to ogólne, typu armatura, hobby itd.;D Ale w tym to nadal nie wiem gdzie jest. No trudno będę musiała ją znajdywać tak jak znalazłam.
|
Cytat:
|
Czacha - Nie, nie jest do końca normalny ;)
Nie musi używać kuwety xD |
oj szkoda ze jest sie zielonym nawet w zwykłych ciuchach... to duze utrudnienie gry jak dla mnie bo nie chce zielonego sima a chciałam, zeby duzo magii umiał złej...
|
A ja mam pytanie, bo mi się jeszcze sierściucha wyczarować nie udało - Potrzebne do tego Zwierzaki? Bo pisze że potrzebne drapaki i te pe, a w katalogu nie widzę... :p
|
tak trzeba mieć zwierzaki
P.S. czacha daj zdjęcia tego kota, co? proszę :) |
Ee..mam pytanie xD
No więc: czy można się wymieniać składnikami tak jak w jedynce? Np.Oko traszki za np.Smocze łuski..? Bo tej opcji nie zauważyłam (mam magicznego sima)albo to przeoczenie albo nie można...z góry dziękuję za odp. ;) @up - ten kot świeci na biało albo zielono w zależności od charketru sima który go wyczarował ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Podejrzewam, ze niedługo będziemy musieli czekać na pojawienie się "patcha" na MTS2 na normalne ubrania i karnacje u wiedźm :D |
Niestety nie można :/
Alicja008 jak zrobię to odrazu dam :) A jest możliwość ,że zrobimy oddzielny temat na Osiedlowe Życie tak jak mają inne dodatki ?? |
możliwość jest, ale zanim jakiś adnim czy tam ten kto się tym zajmuje to utworzy to przypuszczam, że jeszcze troche czasu minie ;)
P.S. przepraszam, że ciągle zjadam końcówki wyrazów, ale dopiero bedę miała kolację więc jestem głodna ;) |
hehe xD Smacznego :)
|
Rozumiem,że z psem trzeba wychodzić na spacer ??? Jak się miało swój dom to szedł do ogródka,bo mojemu simowi się z im na spacery nie chciało chodzić he
|
ależ dziękuje ;)
a kiedy się doczekam tego zdjęcia kota??;> agnieszka 130187 chyba mozna psa wypuszczac z domu tak zeby polatał. tak mi się wydaje. dobra ja musze oddac kompa szwagrowi wiec papa |
kto mi wytłumaczy czym są żywe pomniki?
A właśnie - da sie zmieniać fryzury i ciuchy czarownic ;D bo dzisiaj zmienialem |
Żywe pomniki to ludzie pomalowani na srebro...jak w realu na mieście;D
|
Ejj a ja jutro jadę do Media Expert i se kupie ^^ już nie mogę się doczekać :P
|
Cytat:
i takie coś jest w tym dodatku? i to są normalne simy czy npc? |
Są kotki i troche magii xD
Kotki : http://img50.imageshack.us/img50/788...15c1f64gf0.jpg http://img50.imageshack.us/img50/788...eb4c20febc.jpg http://img79.imageshack.us/img79/447...75c1f5aii4.jpg http://img79.imageshack.us/img79/447...148e26c300.jpg i troche Magii ;D http://img367.imageshack.us/img367/4...55c1f51ko5.jpg http://img367.imageshack.us/img367/4...f3da2a6284.jpg http://img360.imageshack.us/img360/1...35c1f3fbl4.jpg http://img360.imageshack.us/img360/1...1fe7980780.jpg |
Cytat:
---- http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=299163 tu jest już hack(?) na normalną skórę dla wiedźm. ---- A skąd się bierze chowańca? |
Będę się bała rozkładać te składane łóżko, skoro one może zabić sima ^^
Szczególnie jeśli bardzo będzie mi zależało na tej rodzinie. Jestem ciekawa, na czym będzie polegało pocenie się simów... Będą plamy pod pachami, czy to nic nowego, tylko ten sam zielony dym |
a czym ten kot sie różni od normalnego kota ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
o wow xd ale duzo xd myslalem ze mogą mówić albo coś ;D ale ok
ktos ma juz tego patcha na skóre ? ? |
Cytat:
A ten posąg w centrum, to podobno może być Bella Ćwir o.o |
na zdjeciahc kotów zauwazylem ze kot złej wiedźmy jest czarny, chudy i emanuje zieloną poświata, dobrej jest puszysty i białą poswiatą.
Ej. nei rozumiem jednego, gram sobie w OŻ, i nagle na parceli pojawiły sie pioruny .. a złej wiedźmy nie było w pobliżu. |
Kolejny plus ten gry ze miedzy tymi dziećmi raczkujacymi pojawia sie interakcja "przytulaj", szkoda ze tylko ta jedna ale zawsze cos :)
A i doszla nowa zabawa z tymi dziecmi procz laskotania i podrzucania, mianowicie "akuku" :))) http://img384.imageshack.us/img384/1...ggg1zp3.th.jpg |
egoista - masz CPR, więc to, że jest burza, to normalne zjawisko ;)
|
ale błyskawice w cpr są normalne, a te były takie jakby pokazane w tle domu i był dzwiek burzy .wszystko tak jak gdy pojawia sie wiedzma.
|
Może jej nie zauważyłeś? Albo jak uciekała, to zrobiła burzę?
|
Monialka, mam do Ciebie prośbę, mogłabyś wkleić linka do tego chatu, bo akurat go szukałam.
|
niewiem moze sie pojawiła =D ale jej nie zobaczyłem.
Breezy9592 (Aug 7, 2008 12:02:13 PM) Czy są nowe sposoby umierania? MaxoidShannon (Aug 7, 2008 12:02:13 PM) Tak są, bądźcie ostrożni gdy będziecie otwierać składane łóżko. |
A mi sie dodatek tak strasznie nie podoba juz po pierwszym dniu grania rodzinką w bloku wyprowadziłam ją do swojego domu, ponieważ mieszkanie nigdy nie jest takie jakie chce, np rodzina z trrojka dziecki ciezko grac w bloku :( Jeszcze jeden minus za te okna.! I jeszcze jeden za dziadoską magie w the sims była owiele lepsza1 :( Jedyny plus tej gry to nowe fajne ciuchy i fajne interakcje aha i jeszcze jedno, nie rozumiem np. umiejetnosci "dla par" albo "fizjologia" nawet jezeli sie tego nauczy to co przy tym zyska ?
|
madusiaX - nie strasz mnie :(
Bo dopiero co go sobie kupiłam i jeszcze w niego nie grałam i trochę będzie mi żal wydanych pieniędzy (w dodatku nie moich). W sumie to ja nie grałam w TS1 w Abrakadabra, więc może "czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal" i będzie mi się podobało pierwsze spotkanie z magią... |
Nie no gra jest spoko ale dla takich ludzi np. ktorzy lubią zycie na kocią łapke z pragnieniami romansowania albo poszukiwania przyjemnosci. Ja tam wole Pragnienie załozenia rodziny wiec życie w bloku poprostu mi nieodpowiada. Pierwsze wrażenia supaer, i tak pewnie jeszcze wszystkiego nie odkryłam, ale mam zamiar nastepnymi pokoleniami mojej nowej rodzinki.
|
Ja rzadko biorę pragnienie romansowania, poszukiwania przyjemności czy popularności :(
Ale może stworzę sima, który będzie szukał mnóstwa przyjaciół... Może akurat mi się spodoba? Nie wiem. Oby. Może zmienię swoje upodobania do robienia grzecznych, idealnych rodzinek? ^^ |
Jakoś mnie nigdy nie kręciło romansowanie no przyznam że kilka razy miałam takie simki ale długo nimi nie grałam.Osiedlowe życie jest w jednej opcji do tworzenia rodziny fajne. Robisz Dziewczyne i wprowadzasz ja do najtanszej przyczepy kampingowej potem poznaje chlopaka obydwoje ciezko pracuja zareczaja sie i przeprowadzaja do jakiegos fajnego miłego bloczku, pracują dalej gdzieś do 50000 i potem kupują dom i zakładają rodzine :) Właśnie tak zrobiłam nawet fajnie, bo gra stała się bardziej realna no i to moje ukochane skakanie na skakance xD
|
Ja też tak mniej więcej będę robić, jak skończę z moją rodziną ^^
Będę grała bez kodów na kasę itp i będzie wszystko dobrze i będę grała realistycznie xD |
Ja dodatek będę miał jutro ale po tych wszystkich waszych opowieściach już mi się podoba ^^ Ogólnie to zawsze marzyłem o mieszkaniu w bloku dla mojego sima, przeważnie gram singlem i tu moje pierwsze pytanie są jakieś małe mieszkania 1 góra 2 pokoje, kuchnia i łazienka, i kolejne pytanie czy są recolory do rozkładanego łóżka i czy to łóżko jest jedno czy dwu osobowe ?? A co do magii to nie lubię i jestem przeciw niej The Sims 2 to gra symulująca życie więc co ma do niego magia ?? Oczywiście jak będę miał czas to się pobawię w czarodziejów i czarownice ^^
|
A zombie, wilkołaki, wampiry czy inne stwory są w prawdziwym życiu? ^^
Z tego co widziałam na fotkach, to łóżko składane jest dla dwóch osób i pewnie da mu zmieniać kolor. A co do mieszkań to możesz też zamieszkać w przyczepie a tam na pewno jest jeden "pokój" :P Jak już pisałam zagram dopiero chyba jutro i nie będę mogła pisać dużo na forum, więc w 100% nie powiem jak jest. |
A można mieszkać w przyczepie ??
|
Cytat:
- Łóżko jest tylko dwuosobowe i strasznie mnie to zawiodło ale przeżyje i ma recolory chyba trzy(chodzi mi o kolory tego drewna) Edit: Można mieszkać w przyczepie ale ta przyczepa to zwykły dom tylko że troche piodchodzi wyglądem do przyczepy. |
Kubuss mieszkania są naprawde różne - od wielkich, do malutkich ;D
Jak chcesz to sam mozesz zbudować apartament xd |
magdusiaX jestem chłopakiem ^^
egoista to dobrze bo kocham miniaturowe mieszkania :P |
ojć przepraszam bardzo ale same dziewczyny na tym forum, :P:P:P Wiec myslalam ze ty tez ;p
|
Hehe nie ma za co :P Idę spać, jutro po południu idę do Naszego Leszna kupić se OŻ
|
Aha chciałabym jeszcze powiedzieć że wy wszyscy tu piszecie że klupiliście w empiku za 79.90 a ja w mm o 10 zl. taniej, naprawde warto kupowac w mm.
|
W MM jest taniej :(
o nie... Ale trudno, to był impuls. Poszłam do empiku zobaczyć jak wyglądają i ile kosztują i potem słyszę: "jak chcesz to ci kupię". No to teraz mam ^.^ A akurat po drodze było, bo zakup nie był zaplanowany... |
Dam jeszcze parę fotek :
http://img529.imageshack.us/img529/6...b5c210efa9.jpg http://img529.imageshack.us/img529/6...38be702c88.jpg http://img293.imageshack.us/img293/9...d5c1a30av5.jpg [URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=293&i=snapshot55c0ac01d5c1a30av5.jpg] http://img80.imageshack.us/img80/10/...15c19bdlf8.jpg http://img80.imageshack.us/img80/10/...f638aa19f1.jpg http://img83.imageshack.us/img83/366...35c1971xn5.jpg http://img83.imageshack.us/img83/366...ccf28617cd.jpg http://img373.imageshack.us/img373/4...95c1972lx6.jpg http://img373.imageshack.us/img373/4...b36f003e22.jpg |
A nie mówiłam, że szybcy są? :D
http://modthesims2.com/showthread.php?t=299163 Co prawda miganie zostało, ale będzie trzeba to przezyć ;) |
Wstawiam nowe zdjęcie otoczenia [IMG]Tongue[/IMG] wczoraj zrobiłem więcej ale nie moge ich znaleść [img]Confused[/img]
http://img210.imageshack.us/img210/578/snapshotsy3.png http://img210.imageshack.us/img210/5...08565d83af.jpg P.S To mój setny post |
czacha super zdjęcia kotów. a powiedz mi one są w rodzinie?
|
Tak są..
sama mam chowańca xD Taki biały..dam potem fotkę ;) |
o super :D
|
Eyy w MM jest o 10 zł taniej ^^ A u nas Jest Media Expert ?? to chyba to samo nie ??
|
Tak co do ceny to ja dzisiaj jadę do Saturna, koleżanka już wczoraj kupowała i tam są po 64,90
|
U mnie też jest Media Ekspert..nie to nie to samo xD
|
Hmmm ja może jeszcze zahaczę o Avans ^^ Sprawdzę po ile tam mają. Ahh i ewentualnie TESCO :P
|
Heh, raz poszłem sobie przedstawić się maxistowskiej rodzinie i mnie zaprosili do środka xd Dość późno to odkryłem :P Fajnie się czułem jako gość.
|
mam od wczoraj :) ale nie moglam dlugo grac, bo mialam tyle na glowie... jeden wniosek - majac 512mb pamieci i pare innych dodatkow (w tym kilkanascie z neta) dokupienie pamieci by sie przydało... na szczescie tata nie ma zadnych obiekcji i we wrzesniu juz mi beda smigac :)
pierwsze wrazenie, no przyznam, ze nienajlepsze. ale gralam tylko 10 minut i obczajalam nowe fryzury i ciuchy (i tutaj, dobrze, ze tyle ich jest, ale troche smutno, ze tylko takie... specyficzne ;) ), no i meble - i tutaj jestem pod wrazeniem, bo sa bardzo ok. no nic, ide grac, to podziele sie wieksza iloscia wrazen i zrobie jakies zdjecia ;) |
Ja też może dam jeszcze kilka jak zrobię ..teraz idę grać ;) :) :D
|
ej no, naprawde taka roznice sprawia wam 10zl? ;p
|
Zrobiłem z mojego sima nautralnego magika :P B. fajne czary.
|
Cytat:
Mogliby już zrobić ten nowy dział o Osiedlowym Życiu... o.o |
oj no dajcie spokoj, 10zl nikogo nie zbawi xd
|
No fakt,ale jakby na to spojrzeć: 10 zł to połowa mini-packa xD
Albo na pakiet rzeczy z neta..różnie to można wykorzystać ;) |
Cytat:
|
gra mi chodzi jak krew z nosa, wiec chyba bede musiala uciec z bloku do domu, bo tego nie wytrzymam :P
ale kilka zdjec (niestety musialam wylaczyc gre, bo dziecko chciało "poukladac puzzle" :<; wiecej zrobie [m. in. czary] pozniej :) ) slawne automaty :) tutaj Kotek (tak ja nazwalam z braku pomyslu) zamowila orenzadę [IMG]http://i35.************/2cpxrw3.jpg[/IMG] to jest zywy pomnik, a Kotek daje mu napiwek ;) [IMG]http://i36.************/2chmeso.jpg[/IMG] Kotek spotkala zla wiedzme! czas na plotki. [IMG]http://i36.************/2r6nw1s.jpg[/IMG] tak wygladaja czary w wykonaniu wiedzmy (niedstety nie zdazylam uchwycic piorunow) [IMG]http://i38.************/2nk89c7.jpg[/IMG] [IMG]http://i33.************/1217f45.jpg[/IMG] i Kotek stala sie zla wiedzma :) [IMG]http://i38.************/52exy8.jpg[/IMG] [polowa robionych noca, bo takie mam niestety szczescie... dzien jest za krotki :P] |
Te czary mają takie dziwne nazwy..połapać się nie mogę,gdyby nie księga czarów xD
Ale jak nie mam księgi to ludzie..nic nie umiem xD Ej ja mam pytanie:Moja simka zakochała się w czarodzieju (dobrym) i mają u góry i na dole kontakty na 100 ale nie ma opcji "naucz magii" czy coś podobnego - ale wiecie o co chodzi..? Teraz pytanie: czemu nie ma tej opcji...?Czy może dlatego ,że ten czarodziej z nią mieszka..? EDIT: ta rzecz to..pojemnik na czynsz - i taka skrzynka pocztowa w jednym XD |
Krew z nosa leci szybko :D
a co to za 'rzecz' przy złej czarownicy rzucającej zaklęcie? |
Wow, jaki merlin jest szybki =), we wtorek zamówione, dziś już jest :D. lece instalować :p.
|
Nie mam szczęścia do tych wiedźm, chodzę po najróżniejszych parcelach i jeszcze żadnej nie spotkałam. Może zdążyliście już odkryć jakieś 'sprawdzone' miejsce? ;)
O co chodzi z tymi żywymi pomnikami? |
szczerze? według mnie najlepsza była jedynka, i te abrakadabra, gwiazda, itp. to były świetne dodatki. Teraz EA chyba robi te dodatki, do TS2 tylko tak, żeby były, na odpieprz. Teraz mają ważniejszy projekt na głowie - the sims 3.
Ej, ta skynka, to pudło wygląda okropnie. + gazetka do TS2 Oż, miała wyjść dziś, a nie mogę jej znaleźć w żadnym kiosku. :/ |
czy ktoś wie gdzie można nauczyc sie break dancu ??
|
Ta skrzynka z początku kojarzyła mi się z tym pudłem z kablami elektrycznymi (tylko brakuje nalepki z czaszką ;p)
A wiedźma wygląda bardzo ciekawie, tylko nie ma garbatego nosa :< |
Cytat:
|
Mi tak samo, myślałam, że to właśnie coś z elektrycznością...
I dobrze, że potem razem ze skórą nie zmienia im się nos na bardziej garbaty ^^ Zawsze można se zmienić nos... |
ta skrzynka to jest od tylu, dlatego taka bylejaka ;) wracam do gry i dam wam więcej zdjec :D
|
Łiiiiiii, przyszło! :D Idę instalować, a potem zabiorę się za "rozpracowanie" gry :)
|
Znalazłam dwa kody do OŻ
apartmentBuildBuyRestrictions [on/off] odblokowanie budowania/kupowania na parceli osiedla changeLotZoning [apartmentsublot/apartmentbase/secretwitchlot] zmienia typ parceli Moja wielka prośba czy ktoś może przetłumaczyć ten kod ze zmianą parceli o te typy parcel,bo są napisane po angielsku a na stronce gdzie te kody znalazłam nie ma przetłumaczenia. Domyślam się tylko,że ten secretwitchlot to sekretna parcela czarownic..... Sprawdzcie proszę czy działają i czy tym pierwszym można budować ściany kupić okna itd i proszę napiszcie to tłumaczenie... |
Kupiłam wczoraj i jestem całkiem zadowolona.
Skrzynka jest taka duża u mnie tylko, kiedy są w niej rachunki. Slumsy im się tam udały, takie prawdziwe xDDD Czary są, e...takie sobie. Myślałam, ze będą dużo lepsze. A tu takie coś - przygotuj składnik w kotle, jak będziesz mieć ich odpowiednio to masz dostępne zaklęcia. Ale dobrzy czarownicy nawet fajnie wyglądają, jak się im ubranie i fryzurę zmieni. Ogólnie podoba mi się Jaskinia Pokrzyku, dodatek jest całkiem udany ale mógłby być lepszy. |
apartmentbase to apartament ;]
|
bo base znaczy podstawowy, czyli może podstawowy apartament?
|
Jak wybudować własne osiedle bo wybudowałam ale traktuje to jak zwykły domek :(
|
wpisz kod: changelotzoning apartmentbase
a ja chcialem sie zapytac, czy w jednym apartamencie moze mieszkac najwiecej 4 rodziny? bo zrobilem apartament 8 mieszkanń, ale jak naciskam na niego w otoczeniu, to widze tylko 4. |
w każdym apartamencie mogą mieszkać tylko cztery rodzinki ...
|
Bloki są z góry zaplanowane na 4 rodziny, więc w żaden sposób tego nie przeskoczysz.
|
wg mnie to glupie rozwiazanie. powinno byc wiecej mieszkan.
edit: sprawdzilem te kody i jak wpisze changelotzoning apartmentsublot, to nie zauwazylem zadnej roznicy od apartmentbase, a secretwitchlot tez nie wiem co to jest, ale wtedy nie mozna zapisywac. |
Cytat:
|
Cytat:
A ja się trochę zawiodłem... http://img168.imageshack.us/img168/4396/sim1yi7.th.jpg Te "alejki międzyosiedlowe" są okropne, zarówno te luksusowe jak i te z kontenerami. http://img409.imageshack.us/img409/6976/sim2yi8.th.jpg Sufity - zawsze białe, wszędzie takie same, w dodatku chropowate takei jakieś... ;/ |
Ale podobno kolory sufitów można zmieniać tam, gdzie są podłogi
|
Cytat:
jak tajne stowarzyszenie Fizzly 8 simów na parcele? Nie ma chyba takiego limitu kolory sufitów mozna zmieniać |
Sufit możesz zmieniać nakładając na niego podłogę :d
|
chyba nie jestem w temacie, ale fizzy głupio gadasz. 8 simów w rodzinie moze byc x cztery apartamenty. do tego moga byc tylko 4 twoje rodziny, ale mieszkan moze byc wiecej. Zamieszkają tam rodziny kierowane przez komputer.
|
Czy ktoś wie czy w Auchan kupie simsy OŻ ??? Jadę tam dziś odebrać materac z reklamacji a czytałam w necie,że EA wspólpracuje z Auchan odpiszcie i jak znacie to podajcie cenę.
|
czy wszystkie wiedźmy świecą?? ;> bo widziałam zdjęcia na których wiedźmy nie świeciły. jak ktos może dać zdjęcie wiedźmy doś zaawansowanej, w zwykłym stroju to będę bardzo wdzięczna :)
|
Ey jest ogień byłem w Media Expert i co i dupa nie mają OŻ myślałem że zawał dostane na środku sklepu ale pocieszali że może jeszcze dzisiaj dojdą, a jak nie to dopiero za tydzień *umarłem*
|
Ja już posiadam OŻ. Grałam już sobie i muszę powiedzieć, że bardzo mi się podoba. Muszę tylko następnym razem przekształcić kamienicę na zwyczajny dom żeby wprowadzić modyfikacje. Po za tym bardzo mi się podoba. Może dla tego, że ja nigdy nie tworzę dużych rodzin. :)
|
alicja - swiecą tylko te "Okrutnie złe"..albo po prostu te najgorsze,tak samo jak te "Bardzo miłe" wiedźmy które świecą na biało ;)
|
Cytat:
Wypróbuję te sufity, znaczy kolorowanie ich :) |
Tak sie ciesz!Mysle tylko o tym....:)
Wiedzieliscie ze jest nowy rodzaj pocalunku?''Prawie zjadajacy partnera''-Pocalunek Gdzieniegdzie przeczytalam,ale zdiecia nie moglam zdobyc...:( |
'ssij twarz' a nie 'prawie zjadajacy partnera', skad zes to wziela xd
|
Ej mam pytanie. Założyłem nową rodzinkę i nigdzie nie mogę spotkać czarownika (faceta). Wiecie gdzie najczęściej można go spotkać?
|
Ja tez to widzialam,Ginny....
na www.simplaza.de Potem idziesz na Die Sims 2 Potem na Apartment Leben Niezle przetlumaczylas!:9 |
Halooo, ktoś mi powie gdzie można najczęściej spotkać wiedźme???
|
na parceli publicznej.
one losowo przychodza na parcele, wiec nie mozna powiedziec ze TUTAJ mozna ja spotkac o 15:04, a TAM w ogole. dobre przychodza w dzien, złe w nocy. jak sie bedzie miala pojawic to gra zacznie troche wiecej myslec, przynajmniej tak bylo u mnie. no i jesli zobaczysz gdzies blyskawice - znak, ze wiedzma jest na parceli. |
Cytat:
a sufity da sie kolorowac - nawet zmienili nazwe dzialu z 'podlogi' na 'podlogi i sufity' |
A czy na parceli publicznej gdzie mamy mieszkania, czy takie sklep, park itp.?
|
sklep, park.
mieszkania nie są na parcelach publicznych. |
Na parceli publicznej..ale dokładnie nigdy nie wiem,idę na publiczną i przychodzi xD
|
Dzięki, ale ja ciągle jestem na publicznej w dzień i noc czasem i nic :(
|
Ale to bez różnicy czy to jest Lazurowa Promenada, Przedmieście, czy inna parcela publiczna?
Dzisiaj sobie zainstaluję i mam nadzieję, że zagram - ale się cieszę :) |
To wpisz boolProp testingCheatsenabled true i z wcisnietym klawiszem SHIFT nacisnij na skrzynke pocztowa i wybierz make NPC... Witch/Wizard
czy cos takiego(jeszcze tego nie mam,ale to narbardziej prawdopodobne........) |
nie wiem, czy jest jakas roznica miedzy przedmiesciem a publicznymi z tej jaskinii czxy jak to sie nazywa... ale ja znalazlam na tym drugim - przy trzecim podejsciu.
|
Ja tez mysle ze nie ma roznicy-to niejwiecej to samo.....
Do Pochno sprobuj to co napisalam poprzednio,wtedy pojawi sie u ciebie na parceli ''domowej''/''apartamentowcowej'' |
O nie nie nie... żadnych boolProp'ów
|
Dlaczego?Chcesz spotkac wiedzme?
To jedyne wyjscie,jak nie ida na publicznych...sorry Nie warto troche zaryzykowac,uzywajac znienawidzonego kodu,zeby zdobyc to czego sie chce? |
jak zobaczysz karaluchy i usłyszysz blyskawice - to znaczy, że zła wiedźma albo już jest na tej parceli, albo zaraz się tu pojawi ;D
A jeśli zobaczysz, ze ziemia świeci to oznacza, że dobra wiedzma gdzies jest w poblizu xd |
Mi tam dodatek się podoba ^^.
-Sufity da się kolorować. A bycia wiedźmą jeszcze nie próbowałam ;D. Rozkładałam to łóżko dużo razy i nie chce mi nikogo zabić! xD |
SunShine - mi też nie chce xD
Cały dzień kazałam simowi rozkładać i wkładać (wpisywałam Maxmotives) i nic..może ono zabija jak sim nie ma kondycji...spróbuję xD |
Ale Wy jesteście sadystyczni ! :D
Chcecie zabić sima łóżkiem? I na dodatek go tak zmęczyć rozkładaniem i składaniem xD Po jakimś czasie używania na pewno się zabije :P |
Łeh... biedne simy, teraz muszą rozkładać i składać.
Ja tam spotkałem wiedźmęza pierwszym podejściem (Ale miałem większe szanse, bo rodzinę Serducho zrobiłem też wiedźmami). I to naraz Dobra I Zła! xd |
A z tym składaniem jest tak jak ścieleniem? Tzn. czy jak sim chce pościelić łóżko a ty mu każesz robić coś innego, to on to olewa, bo musi pościelić to łóżko? ^_^
To łóżko, te łóżko co za różnica, ale dzięki z poprawienie ;) |
To zależy czy jest już w trakcie ścieleni (wtedy nie przerwie ścielenia) czy nie(wtedy przerwie ścielenie).
P.S. Nie pisze się te łóżko tylko TO łóżko. |
Lol byłem jeszcze raz w Media Expert i mi powiedzieli że nie mają, ja im na to: -A w innych miastach już dawno mają !!, a babka do mnie: - To niech pan jedzie do innego miasta i sobie tam kupi. I kicha ^^ teraz muszę jechać gdzieś indziej i zamówić tam :P/
|
Cytat:
kilka nowych fotek [IMG]http://i36.************/osfyh4.jpg[/IMG] [IMG]http://i35.************/x4i2v4.jpg[/IMG] [IMG]http://i37.************/nxa2x.jpg[/IMG] [IMG]http://i36.************/23m21io.jpg[/IMG] [IMG]http://i35.************/epnh1y.jpg[/IMG] jezeli ze zlej wiedzmy chce sie stac dobrą, to musze kupowac nowy kociol i nowa ksiege czarow? btw. skora wiedzmy jest normalna, bo sciagnelam moda z mts2 (nie moglam patrzec na mojego zielonego Kotka :/) |
stotka - racja, ja używam tylko maxmotives w ostatecznościach (głód i energia czerwone)
Już niedługo sobie zagram :) Nie mogę się doczekać, kurczę, nie mogę tyle o tym myśleć :D |
Grałam dziś dość krótko, ale mam jedno pytanie. Co jeśli już znudzi mi się bycie wiedźmą? Jest tak jak w przypadku wampirów, że można coś wypić/zażyć? Może to banalne ale pytam na wszelki wypadek, żeby simki nie stracić. ;)
|
Możesz wypowiedzieć życzenie by stać się normalnym simem :)
|
Uff ulżyło mi :D Teraz tylko ściągnę skina z mts2 i mogę czarrować :) A czy wiedźmy mają jakieś szczególne wymagania? (patrz wspomniane wcześniej wampiry)
|
Tak szczerze, to nie wiem za bardzo o co Tobie chodzi z tymi wymaganiami dla wiedźm ^.^. Możesz jakoś wytłumaczyć? A jak będę znała odpowiedź, to zrobię edycję.
|
nie maja zadnych wymagan :) (a przynajmniej ja nie zauwazylam)
co do wczesniejszego pytania - taki eliksir mozna kupic lub samemu upichcic. czy ktos zna kod na to, aby mozna bylo budowac (np. zmieniac okna) w bloku, w trybie zycia? ten wczesniej podany mi nie działał... chyba, ze trzeba go wpisac w otoczeniu (ja wpisywalam w rodzinie). ewentualnie jakis mod, cokolwiek... :( |
Szybko mi się znudził ten dodatek- grałam w sumie jakieś 7 godzin. Pomysł magii nie podoba mi się wcale zarówno w Sims 1 jak i 2. Zamiast tego autorzy mogliby zaproponować bardziej życiowy dodatek. Najlepiej zrobić ankietę dla fanów gry i realizować ich pomysły:) Pozostaje mi czekać na trzecią odsłonę.
|
Co do wapmów, źle się wyraziłam. chodziło mi o to, że egzystować mogły tylko nocą bo w interakcji z promieniami słonecznymi wiadomo co się działo. :)
Dzięki, ciszy mnie, że wiedźmy nie mają specjalnych potrzeb/wymagań. |
Mam osiedlowe życie od dzisiaj:) Grałam tylko chwilkę ale juz moge powiedzieć że mam mieszane uczucia co do tego dodatku. Nie podobają mi się prawie żadne meble. Są dziwne, brzydkie i nigdzie nie pasują. Większość mieszkań wyglada jak z 'kiepskich' albo i jeszcze gorzej, no ale wiadomo ze to wszystko można sobie przebudować. Sufit tez nie jest jakś super fajny, bo w tych małych mieszkankach praktycznie wcale go nie widać i tak naprawde służy tylko do robienia efektowniejszych zdjęć czy filmów. Widzę że twórcy poszperali trochę w internecie i zrobili sporo żeczy które można było już dawno ściągnać z neta jak np. rózne ozdoby : jakieś pudełka z wisiorkami, wiertarki z rozsypanymi wokół narzędziami itd. No i kaloryferek który mozna było juz dawno ściągnąć z neta. Podoba mi się plac zabaw, garderoba i wielkie akwarium, tak naprawę te najważniejsze, i najfajniejsze żeczy umieścili na okładce i reszta nie jest już taka fajna.
Magią i czarami szczerze mówiąc się jeszcze nie bawiłam, ale z tego co piszecie zapowiada się interesująco:):) |
I co jak wam sie podoba ten dodatek , mi tak sobie troche nudny ale podoba mi sie to, ze mozemy uczyc sie duzo rzeczy kiedy klikniemy na biblioteczke =D
Ale tak to brzydkie meble itd pogralam z godzine i juz mi sie znudzilo :/ |
No nie wiem czy brzydkie. Kwestia gustu/wymagań. Mnie się to podoba, dobrze mi się gra, nic nie muli. Grałam jakieś 3h i nawet się nie rozkręciłam.
|
A ja mam takie pytanie, wie już ktoś może co trzeba zrobić żeby używać tej biblioteczki i przechodzić na drugą stronę?
|
Cytat:
|
Czy jeśli wyprowadzę z mieszkania jedną rodzinę, to czy meble i inne rzeczy będą wpisane do majątku tej rodziny, którą wyprowadzę (czyli zostaną sprzedane).
I czy mogę wprowadzić do mieszkania simów z innego mieszkania?? |
zostana sprzedane.
odnosnie drugiego pytania - chodzi ci o to, ze beda mieszkac dwie rodziny w jednym mieszkaniu? |
Trochę niejasno zadane pytanie. Mozesz ich wyprowadzać tak samo jak z domków, tzn trzeba wpierw przenieść do skrzyni rodzin a potem do innego mieszkania.
Mozesz połączyc obie rodziny w 1 mieszkaniu jeli liczebność na to pozwala - przy wprowadzaniu są 2 opcje - wprowadź sima do pustego mieszkania i połącz z istniejacą rodziną (czy jakos tak) |
Cytat:
A co do gry to mnie się podoba. Fajnie słychać baraszkujących nocą sąsiadów zza ściany ;) Sim może zdobyć nowe umiejętności ucząc się z książek: - porady dla par, dożywotnie szczęście, fizjologia, opanowanie gniewu, zabezpieczenia przeciwpożarowe. Fajne jest też jak Simy skaczą na skakance! :) Mieszkania w blokach są kiepskie, ale wystarczy ładnie je umeblować i nie jest źle. Motyw magii - to nie dla mnie. Wolę grać "życiowo". Są też nowe gry komputerowe tj. Fifa 08, MySims, Spore, Commander&Conquest. |
Odnośnie tych sąsiadów..ja nic nie słyszę...:/ ( wiem, że to baardzo poważny problem jest, ale byłam ciekawa tego pukania w ścianę :D)
|
Cytat:
|
Tak tylko czytałam, że wtedy sim może zapukać w ścianę, pójść opierniczyć tych sąsiadów. Właśnie dlatego zastanawiam się czy może tak cały dzień czy tylko np. w nocy.
|
może jestem jakaś niekumata, ale jak rzucać czary? mam wiedźmę, mam odpowiednie składniki
|
Jestem bardzo ciekawa kiedy administracja założy temat :)
|
Wiem wiem może jestem upierdliwy ale mógłby ktoś dać zdjęcia mieszkań jak wyglądają, ale tych małych ^^ Ja będę miał simsy dopiero za 6 dni :/
|
A ja nie rozumię co jest nie tak, moja simka zaprzyjażniła się z Samanthą Serducho, która jest obecnie bardzo dobrą wiedźmą, kontakty mają na maxa, a i tak nie pojawia się opcja wprowadź na drogę magii czy jak to tam leciało.
|
Kubuss - zrobię zdjęcie mojego mieszkania, chociaż nie wiem czy ono jest bardzo małe :) Sama czekałam na foty, znam twój ból. Coś jeszcze chcesz?
|
mnie zbytnio mieszkania nie rajcują tak jak pare małych domków na jednej parceli ;D
|
Eyy dzięki ^^ Ahh i są małe mieszkania bo ja dużych nie lubię. I mogłabyś dać zdjęcie tego łóżka rozkładanego i spraw żeby w Media Expert były już Simsy :D
|
Hej , moze wiecie gdzie mozna spotkac czarownice lub czarownika (pytanie do osob ktore juz maja The sims osiedlowe zycie ) ??
|
Heh, co do łóżka to mogę dać foty. Jest też takie łóżko z serduszkiem. Co do ostatniej prośby nie jestem władna by ją spełnić. :D
Edit: Na parcelach publicznych, nie ma reguły. |
Cytat:
1.Kontakty długotrwałe muszą być na poziomie 20 lub więcej 2.Musi być odpowiednia pora dnia - dzień dla dobrej wiedźmy i noc dla złej. |
Daje kilka fotek przepraszam za ich jakość bo są robione moim telefonem poniewaz gdy robie zdjęcia klawiszem C to mi sie gra zacina (mój komputer nie spełnia wymagań)
http://img292.imageshack.us/img292/1007/dsc00034ac3.jpg http://img292.imageshack.us/img292/d...pg/1/w2048.png http://img413.imageshack.us/img413/2959/dsc00035tt4.jpg http://img413.imageshack.us/img413/d...pg/1/w2048.png http://img213.imageshack.us/img213/4523/dsc00037pn0.jpg http://img213.imageshack.us/img213/d...pg/1/w2048.png http://img292.imageshack.us/img292/4561/dsc00039rb5.jpg http://img292.imageshack.us/img292/d...pg/1/w1536.png |
troszkę przyduże;)
|
Zdeka nic nie widać. :P Ale to nic .
|
Chyba są trochę zbyt wielkie te fotki.
Obiecane fotki :) Parter mieszkania (głównie garaż bez większego zastosowania) http://img98.imageshack.us/img98/988...15c4181um2.jpg Część mieszkalna (jako że nie mam CPR to jadalnia na balkonie :) ) http://img254.imageshack.us/img254/1...b5c4174vh5.jpg Oto widok całości, moje mieszkanko drugie od lewej. http://img155.imageshack.us/img155/9...95c4173aw2.jpg |
Wstawiam te zdjęcia jeszcze raz
http://img162.imageshack.us/img162/8512/dsc00034ca1.jpg http://img162.imageshack.us/img162/d...jpg/1/w640.png http://img297.imageshack.us/img297/3042/dsc00035hm4.jpg http://img297.imageshack.us/img297/d...jpg/1/w640.png http://img162.imageshack.us/img162/4872/dsc00037nr7.jpg http://img162.imageshack.us/img162/d...jpg/1/w640.png http://img162.imageshack.us/img162/6795/dsc00039pd6.jpg http://img162.imageshack.us/img162/d...jpg/1/w480.png |
No..teraz ja dam fotki :D
: http://images45.fotosik.pl/6/1c9817d779d0d86e.jpg - tutaj magiczne teleportacja zaklęciem ;) : - http://images31.fotosik.pl/352/98182c048c7adc87.jpg - moja simka na tronie światłości.. Na miotle:http://images34.fotosik.pl/352/c3bf54ecfa535d8e.jpg Resztę dam potem.. |
Moim zdaniem jest to najlepszy dodatek po CPR. Mieszkam w skromnym mieszkanku (bo duże te 2-u piętrowe wyglądają jak dom...) . Zdjęcia dam później a teraz może wam opisze jak wygląda...
Więc tak. Mieszkam na 3 piętrze za współlokatorem (licząc z parterem), gdy wchodzimy na wprost widzimy salon, obok niego sypialnia, przy niej niestety BARDZO mała łazienka w której ledwo co zmieścił się kibel, prysznic i umywalka. Gdy wchodzimy do mieszkania zaraz po prawej stronie jest kuchnia, połączona z salonem. W budynku brak garaży lecz na parterze mieści się nawet jacuzzi. Moja sąsiadka jest fajna i chodzimy sobie razem do parku rano czasem :P Mój współlokator wprowadził się do mnie dziś i chyba go wypie'rdole bo od razu jak wszedł to się kłucił ze mną -.- Sąsiad nade mną też jest OK i lubimy się. Sąsiadka nad moją sąsiadką (:D) ma malutkie dziecko dziewczynkę a męża nie ma ponieważ odszedł od niej bo go okropnie wkurzała. Mnie też wkurza, jest głupia. Ciągle mi do mieszkania wchodzi i ogląda filmy a ja wtedy "magikuje" i puszczam na nią pszczoły. Administrator budynku jest fajny i bardzo się lubimy. Obecnie mieszkam sam ze współlokatorem (już nie długo go wypie'prze z mieszkania). Miałem żonę ale niestety przy rozkładaniu łóżka ją zabiło :( To tyle. Zdjęcia dam później jak już współlokatora się pozbędę. |
Głupie jest to że jak się weźmie kojec dla psów, to potem jest taka opcja: "przygarnij zwierzaka". Tylko że tego szczeniaka w ogóle nie ma w rodzinie (tak jak papugi i chomiki). Szczeniak jest wiecznie młody i nie da się go wytresować. A prawdziwych szczeniąt nie można włożyć do kojca :/
|
Cytat:
|
nie są one dopisane tam gdzie sprzatanie, technika etc. ale przydaja sie w zyciu simow. dzieki nim mozna latwiej np. rzezbic (cwiczyc) cialo, simy nie panikuja tak podczas pozaru itd. (oczywiscie za kazda rzecz odpowiada inna umiejetnosc).
ktos byl ciekawy, jak wyglada "hałasowanie" sasiadow. slychac przsuwanie lozka itd., a wyglada to u nas tak: [IMG]http://i34.************/sm62o2.jpg[/IMG] [IMG]http://i36.************/2hnc0mf.jpg[/IMG] i jeszcze troszke teleportacji :) [IMG]http://i34.************/246l84x.jpg[/IMG] [IMG]http://i35.************/2hgu4wm.jpg[/IMG] [IMG]http://i38.************/andb9h.jpg[/IMG] |
Hej Stotka, pamiętasz skąd ściągnęaś tą fryzurkę? Fajna!
|
stotko dziękuję bardzo :) moi sąsiedzi są inni, nie chcą hałasować. Ah, czy te hałasy słychać tylko w nocy czy w dzień też?
|
Cytat:
|
Co do tych umiejętności, to jest tak, że uczysz się jednorazowo do zapełnienie tego paska.
Jak już skończysz naukę, pojawia się komunikat co daje zdobyta umiejętność. No i pojawia się to we wspomnieniach. Są takie : fizjologia wychowywanie dzieci opanowywanie gniewu zabezpieczenia przeciwpożarowe porady dla par dożywotnie szczęście |
Tak jak zwierzak..nie ma punktów tylko jak się uczy np.panowania nad gniewem to pojawia się wspomnienie,że umie na nim panować ;)
|
Nie moge sie doczekac tego dodatku....
Jest tam magia i (a na to najbardziej sie ciesze...) te ''prawie-zjadajace-partnera''-pocalunki:P Napewno wygladaja wiecej niz namietnie...:P Mowilam juz ze nie moge sie doczekac?:P |
Nie prawie zjadające..
Ssij twarz.. xD |
Cytat:
Cytat:
zasady przeciwpozarowe - sim umie lepiej gasic pozar i nie wpada w panike, gdy on wybucha opracowywanie (albo opanowywanie) gniewu - gdy stanie sie cos złego, to szybciej sobie z tym radzi lub jest spokojny caly czas dozywotnie szczescie - wysoka aspiracja utrzymuje sie dluzej fizjologia - latwiej zlapac dobra kondycje i dluzej utrzymuje sie dobra forma pomoc parom - opcja "napraw zwiazek z..." jesli cos sie zepsuje wydaje mi sie, ze wychowywanie dzieci bylo juz w CW. Cytat:
moja sasiadka wczesniej byla cicho, tylko nagle ja cos tak naszlo i halasowala co chwile ;) moze sie msci :D |
OK sorry,mowilam ze bylam na tej stronie co ginny,ale nie moglam lepiej przetlumaczyc..:P
A moze masz jakies zdiecie? |
Bjork wrzucala zdjecie nowych pocalunkow w swoim temacie z simowym osiedlem :)
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46152 tutaj |
A ja mam kolejne pytanie: Czy w OŻ są możliwe pojedynki magików? xD Na razie żadnego nie posiadam, bo nie mogę spotkać tej francy, co czaruje... :P
|
Aha dzieki,ale moze cos z przyblizenia,od boku jak sie usta ruszaja(:P ale jestem zakochana w simowych pocalunkach....:P)
Dobre pytanie,helena..... tez je sobie zadawalam... |
Nie są możliwe..szkoda.. a ta franca jest na parceli publicznej - w dzień dobra w nocy zła
|
A już myślałam, że będzie na co popatrzeć... A to ja wiem :) Łażę po wszystkich i ani dobrej, ani złej. One się chyba przede mną chowają! xD
|
Skąd wziąść tron dla czarownic??
|
zrobic w kotle, gdy bedzie to juz mozliwe (gdy sim nabierze umiejetnosci)
|
A ile jest wszystkich zaklęć ze złej czarownicy i do czego one służą??
|
Jest taki temat..do czego służą..?
Do różnych nikczemnych celów xD |
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46177 wszystkie zaklecia + wierszyki tlumaczace, co robia/do czego sluza
ps. ktos pytal o wlosy - http://sumomo.modthesims2.com/showthread.php?t=196565 |
A można wyczarować jakiegoś kota jak się jest zła wiedźmą, czy tylko dobrą??
|
mozna wyczarowac tzw. chowańce - jest to mozliwe zarowno dla dobrych, jak i złych wiedzm
|
A co trzeba zrobić żeby wyczarować, jakie składniki sa potrzebne itp??
|
Cytat:
|
No tak, chociaż mnie się nie zapisało wychowywanie dzieci. :/
|
Cytat:
|
Nie ma takiej, można samemu się stać neutralną.
|
A ja mam pytanie: jak można się "stać" czarownicą?
|
Trzeba spotkać czarownicę (Można trafić na parcelach publicznych, raz mi przeszła koło domu), zaprzyjaźnić się i powinna być odblokowana interakcja "Pokaż mi drogę Światła/Mroku".
|
Cytat:
|
Czy można wyrzucić współlokatora z mieszkania i czy jest jakiś kod, żeby móc nim sterować??
|
Można wywalić..wystarczy nacisnąć na nim i wybrać opcję ;)
A o kodzie nie słyszałam.. |
a jak zdobyć współlokatora? xD
|
Można zamieścić ogłoszenie przez telefon i potem wybrać ;)
|
W komputerze, na telefonie albo w gazecie jest opcja "szukaj współlokatora" czy jakoś tak.
|
albo w gazecie wybac jednego z dostepnych.
|
Albo nacisnąć na kogoś i wybrać
zaproponuj - badz wspollokatorem czy cos takiego xd |
Cytat:
|
Zależy jak na to spojrzeć..
są możliwe "bitwy" czarownic/wiedźm ale takie simowe czyli policzkowanie,zaatakowanie ;) U mnie się ta królowa dobrych wiedźm Filomena Abramek biła z tą najgorszą,nie pamiętam imienia ;) |
Cytat:
Ale ciekawie jest przy spotkaniu "trzeciego stopnia" bardzo dobrej mocy z bardzo złą (konkretnie to chodzi mi o bara-bara w łóżku) wtedy te unoszące się światełka niebieskie i zielone się mieszają plus fajerwerki i to daje ciekawy efekt wizualny. |
Bindi, zrob koniecznie fotki tego bara-bara :D dobrze? ^^
|
OK, zaraz jak zrobie to wkleję o ile ktoś mnie nie ubiegnie (Simsy mam na innym kompie).
|
@UP
o piratach nie rozmawiamy !!! |
a kto tu o piratach gada ? ._.
|
O jakich piratach?! Grę mam na innym kompie a konkternie na laptopie bo pecet z którego w tej chwili piszę jest tak styrany że gra się wczytywała pół godziny a taka gra to żadna przyjemność.
Głeboko nad tym ubolewam, ale niestety nie moge dać tu obiecanych fotek gdyż nie mam odpowiedniej dyskietki żeby screeny z laptopa przenieść na zwykły komp, no chyba że ktoś ma jakiś inny sposób jak to zrobić, bom w sprawach technicznych zielona jak zła wiedźma :( |
No dobrze, zła i dobra wiedźma może przywołać chowańca. A neutralna?
I czy jeśli jestem np. złą wiedźmą, później zmienię się w dobrą, to czary tej złej zostają i można ich używać? |
Cytat:
2. Ktoś napisał w innym temacie, że nie. |
Napisałam szybciej kod na budowanie i kupowanie w OŻ czy Wam ten kod działa, bo ktoś na forum napisał,że kod nie działa,a jest niby z oficjalnej stronki :(:(:( odpiszcie :)
|
mi tez nie dziala,jak wpisuje to pokazuje ze cos tam nieprawidlowe
i dalej funkcji nie ma budowania i kupowania odblokowanej a wpisywalam dokladnie dalam sobie spokoj,i zrobilam wedlug uznania na wlasnej,zwyklej parceli mieszkania i wpisalam ten inny kod changelot apartamentbase jakos tak :) i wtedy zmienia sie zwykla parcela w osiedle:) |
Mnie również te kody nie działają, ale mam jednak inny problem. Zrobiłem własne osiedle i kodem changelotzoning apartmentbase zamieniłem na apartamenty, jednak jak wprowadzam rodzinę na parcelę to okazuje się że część mebli znika. Wie ktoś może w czym tkwi problem? jeśli tak to bardzo proszę o pomoc
|
Może jestem ciemna, ale nie potrafię przesuwać obiektów umieszczonych na ścianach...
Prubuję 'ć' i 'ń' ale mi nie działają, słyszłam też że można je przesuwać klawiszem 'i' ale to również nie przynosi efektów ;/ |
Cytat:
|
Wczoraj odbyła się światowa premiera dodatku Osiedlowe Życie i w niektórych miasta Polski dodatek też jest dostępny. Jestem juz jego posiadaczem i chciałem opublikowac wam oficjalne kody do dodatku które są zawarte w folderze Support w grze... Oto one:
changelotzoning [residential | community | apartmentbase] Zmienia typ odpowiedniej parceli: residential (mieszkalna), community (publiczna), hotel. Zanim zmienisz typ parceli używając tego kodu, sprawdź, czy nie mieszka tam żaden Sim. Aby użyć tego kodu, wejdź na parcelę, której typ chcesz zmienić, a następnie wpisz kod, wybierając jedną z podanych opcji. Zauważ, że zmiana typu parceli z plażą w parcelę mieszkalną poważnie narusza teren parceli oraz fragment oceanu. Odradzamy to działanie. printLotClass Powoduje wyświetlenie klasy parceli (niskiej, średniej lub wysokiej), a także odpowiedniej wartości numerycznej klasy. changeLotClassification [low | middle | high] Zmienia klasyfikację parceli. Parcela zachowa tę klasyfikację do momentu użycia poniższego kodu. clearLotClassValue Usuwa działanie kodu „changeLotClassification” na parceli i przywraca jej prawidłową, obliczoną wartość. Źródlo www.thesims.pl Serwis Snooty Sims, który uczestniczył w holenderskiej prezentacji gry The Sims 2 Osiedlowe życie umieścił na łamach swojej strony 3 kody do nowego dodatku: PrintLotClassification [low/medium/high] Brak wyjaśnienia skutków wprowadzenia kodu. apartmentBuildBuyRestrictions [on/off] Odblokowanie trybu budowania/kupowania na parceli osiedla. changeLotZoning [apartmentbase/apartmentsublot/secretwitchlot] Zmienia typ parceli źródło www.simowie.info |
Taki mały bonus, jeżeli ktoś chce przestawić okno lub drzwi.
Wystarczy KOCHANY Moveobjects on i przestawiacie sobie. według własnego uznania. Wiem, bo robię tak w akademikach (: kupiłam gazetkę o OŻ. Kurcze belans, cienka, 22strony za 7zł?! Nie opłacało się, ale jak już się kupiło... Ja bym prosiła o scenerra jak wygląda zabawa na placu zabaw o.o Czy zwierzak będzie 'sam' chodził do sąsiadów? o.o |
Cytat:
Dziwne,że ten kod nie działa.... ehhh pewnie te z oficjalnej stronki będą działały. Może jakiś hack na te ściany ??? |
Nie ma, bynajmniej ja nie widziałam (:
Moveobjects on Ci nie działa? o.o Nie wiem, ja nie mam OŻ, czekam aż stanieje. XD |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
chodzi o klawisze [ i ] ;) |
moveObjects on nie działa. tzn. nie da sie nim przesuwac okien/drzwi, ani stawiac obiektow poza mieszkaniem (np. teleskopu)
a te kody, ktore podała agnieszka130187, mozna znalezc w pliku readme.txt (ew. przeczytaj.txt). zadna nowosc. |
Dam fotkę chowańca,chyba nie dawałam: http://images34.fotosik.pl/353/7e21269751409528.jpg
|
on jest taki przezroczysty?
|
No..taki pół przezroczysty,w końcu to WIDMOWY kot :P
|
Cytat:
|
no to dyskietka, plyta cd, pendrive, mp3 albo wrzucic na telefon i potem przerzucic, jesli sie ma taki telefon oczywiscie ;)
|
Bindi strasznie Cię przepraszam ale z tamtego posta tak wynikło - po prostu źle zrozumiałam .
Teraz możesz komórką przenieść . Jeśli masz odpowiedznie USB . ;) |
Kilka zdjątek ;)
- http://images35.fotosik.pl/6/b067ee8a576628f9.jpg - teleortacja :P - http://images31.fotosik.pl/353/7f5560280aac8fe8.jpg - skanie na skakance.. Odkryłam,że jak się usiądzie simem na fotel który można zrobić w kotle to skaczą w górę wszystkie potrzeby :D |
Sprawdzaliście, w ilu apartamentach są garaże?
|
Ok STAR, nie ma sprawy.
Cytat:
Dzięki bardzo za porady techniczne :) chyba najlepszy będzie pendrive. |
Cytat:
|
a u mnie przesuwa się [ i ] ;p
już zauważyłam pewne wady,otóż nikt nie zajmuje się krzakami i roślinami na zewnątrz,ta cała dozorczyni nic z tym nie robi. Ktoś wywalił śmietnik przed blokiem,pełno robactwa,a nikogo to nie interesuje ;/ dopiero jakiś mieszkaniec zabił karaluchy,ale posprzątać nikt nie raczy w końcu moja simka wszystko ogarnęła,ale był to pierwszy i ostatni raz,nie będę marnowała jej czasu na coś czym powinien się zająć ktoś inny wiem czepiam się,ale mnie to okropnie denerwuje,tak samo jak te durne kundle przewracające hasiok i kopiące dziury gdzie popadnie ;/ szkoda że nie można postawić tej samej tabliczki co w TS1,sprawiającej że zwierzęta omijały naszą parcelę do magii się jeszcze nie dobierałam,ale obawiam się że moja Wanilia zabierze się za czarnoksięstwo po studiach ;p meble i fryzury nawet nawet,ale te ubrania dla kobiet to za przeproszeniem takie jak dla bab stojących pod latarnią -___- Niestety moja simka wzięła za duże mieszkanie,buli bajońską kasę i nawet nie mogę jej tej hawiry porządnie umeblować,ale po powrocie ze studiów poszukam jakiegoś mniejszego mieszkanka ;p |
Co do ubrań dla kobiet to się zgadzam ;p;p
Ale dochodzą bardzo fajne kolorowe koszulki dla nastolatek :) Fryzuy bardzo mi się podobają, zawsze brakowało mi właśnie jakichś takich kucyków ;) Możecie mi powiedziec o co dokładnie chodzi z tym widmowym kotem? Zwykły kot może się takim stać? |
Kota możesz przyzwać z "Pustki" i opiekować się nim jak zwykłym kotem,tyle że magiczny kot nie potrzebuje kuwety ;p
musisz mu zapewnić zabawki,myszki,drapaki,itepe,karmić go,a będzie Twoim towarzyszem jednak jeśli pójdziesz na jakąś parcelę publiczną lub wyjedziesz na wakacje to ów kicia zniknie,ale możesz ją po powrocie "wywołać" znowu ^^ A ja też mam pytanko,czy wiedźma musi koniecznie nosić to ubranko i kapelusz,czy może mieć normalnie ubranie?I kiedy to ubranie czarodziejskie przyodziewa?Bo obawiam się że moja Wanilia wyglądałaby idiotycznie w tej kiecce xD |
@UP - Tak, można, klikasz na szafę i wybierasz opcję "Zaprojektuj Ubranie... Ubranie Codzienne".
Czapkę zdejmiesz klikając na lustro i wybierając opcję "zmień Wygląd". |
jesli sa karaluchy, to klikasz na telefon i powiadamiasz dozorce o robactwie - on przychodzi i to psika, sprzata itd. tak samo, jesli cos sie nam zepsuje w mieszkaniu - nie trzeba wzywac mechanika, tylko zglosic to dozorcy, on sie tym zajmie.
Chryzantem, wyzej juz ci napisano, ze mozna, ale jesli cie to interesuje i nei chcesz, zeby twoja simka byla zielona, to sa hacki, ktore zostawiaja naturalna karnacje :) mi sie w dodatku podoba ta cala reputacja oraz to, ze gdy jest sie dla kogos poznanego milym, to moze on nas zapoznac z jakims simem albo zalatwic nizszy czynsz u dozorcy. ale i tak jest, jak dla mnie, drogo. place 720 (bo mam wspollokatorke, ktora moja simka wlasciwie traktuje jak dmuchaną lale :D) + rachunki... nawet nie moge sobie poki co porzadnie umeblowac tego mieszkania. |
Oj stotko wybacz mą nieuwagę ;p
Wiem o tym hacku na karnację,ale mi chodziło o ubrania ^^ No właśnie,moja simka ma tylko umeblowaną kuchnie,łazienkę i łóżko w sypialni,w salonie pustka xD A jest nastolatką i nie mogę jej znaleźć dobrej roboty,więc całymi dnami maluje obrazy. Współlokatora jej nie załatwiam bo i tak niedługo idzie na studia ;p |
Wczoraj sobie w końcu pograłam i... hmm.. 6,5/10.
Ubrania super - bardzo mi się podobają. Fryzury - kobiety mają ich chyba 17, ale tak naprawdę, to 4, bo rzeczywiście różnią się tylko kolorem jakiejś małej spineczki albo gumeczki - ale mi się nawet podobają. Osiedle - no nic ciekawego. Fajnie mieć współlokatora - bardzo mi się to podoba, ale nie lubię mieszkań. Zawsze jak tworzę domy, to jakieś duże jednopiętrowe. Magia - ...;x No nie wiem co mam powiedzieć. Może zaraz ktoś mi pomoże, bo ja nie wiem o co chodzi. Parcele - mogą być, nic specjalnego, ale mogą być...Od razu na jakiejś spotkałam wiedźmę. Czy ktoś wie, gdzie są ludzkie posągi - czy jakoś tak? Trafiłam na bardzo hałaśliwego sąsiada, ale nie pukam za często, bo sama hałasuję w nocy :D . Ale czasami jak moja simka się uczy a sąsiad akurat w tym pokoju hałasuje, to moja simka sama wstaje i wrzeszczy do ściany ^^ Dobra teraz pytanie: Stałam się dobrą wiedźmą na maxa, umiejętności magiczne mam na maxa, żadnych składników mi nie brakuje i nadal NIE MOGĘ NIC wyczarować. Jedyne co mogę to atak pszczół z czarnej magii. Nie rozumiem tego! Jestem dobrą wiedźmą a mogę tylko jeden atak i to na dodatek z czarnej magii? Niech ktoś mi odpowie... Chyba nie często będę korzystać z tego dodatku :( |
Cytat:
|
No nie moge,ten dodatek jest coraz bardziej denerwujący!
Co sobota przyjeżdża frajer z pizzą i mi zostawia pod drzwiami,mimo iż żadnej pizzy nigdy nie zamawiałam!I pokazuje sie,że dozorczyni mnie zaprasza na jakąś impreze,której nie ma ;/ http://images46.fotosik.pl/6/0e77b21dbfad9827m.jpg Boje sie jak to będzie wyglądać za pre tygodni ;/ najgorzej że ta pizza sie nie psuje i nie da sie jej wyrzucić,a tykać jej nie zamierzam jeżeli to miało być jakieś "urozmaicenie",to troche twórcom nie pykło ;/ |
Mnie także dozorczyni zaprasza na imprezę weekendową. Zrobiła jakieś hamburgery i nic. Nikt nie przyszedł, prócz mojej simki o.o
|
A kiedy ta dozorczyni zaprasza??
|
Cytat:
A tak w ogóle, to z tym dodatkiem jest więcej pożarów o.O. Simka nie jest wcale taka zła w gotowaniu a mimo to, jak przygotowuje "naleśniki flambirowane" - a szczególnie jak robi ten efekt końcowy, tj. podpalanie naleśników, to ona zaczyna się podpalać... Dziwne |
Cytat:
|
Zna ktoś kod, który umożliwia staerowanie współlokatorem??
|
Chryzantemie, powiesz mi kochana w jakim mieszkaniu mieszkasz? Prubuję zmienić i szukam jakiegoś fajnego.
|
Taki ten beżowy blok co w nim mieszkają dwie rodziny - laska z dzieckiem i facet z dzieckiem,taki z balkonami na rogu ;p koło kawiarni "Cośtam Rozprysk" ;p
Mieszkanie takie se,dwa pokoje,wieeelki salon,kuchnia z jadalnią oddzieloną,kibel i mały balkon ale jak takiego szukasz to bierz ^^ wiem że mieszkanie na samej górze ma dwie łazienki,ale nie ma jadalni,a to moje to właśnie te co opisałam,na trzecim piętrze ;p |
mieszkalam w nim przez chwile, ale jednak jak dla mnie bylo za duze i sie przenioslam gdzie indziej (ale za to mam basenik :D)
mnie tez dozorca co tydzien zaprasza na impreze (na ktorej nikogo nie ma), ale tylko raz mi sie zdarzylo, ze dostalam pizze - z tym, ze była przyniesiona do kuchni i ja akurat sama zjadlam :D mi wspolokatorka tez co chwile wzniecała pozary, wiec chyba oplaca sie nauczyc tych calych zasad przeciwpozarowych. ja je usuwalam czarami :) |
Dzisiaj jak grałam to mi się wydarzyło coś dziwnego... ^^
Otóż przechodził sobie niejaki Jacek Makarewicz, więc go powitałam i zaprosiłam do domu. Wcześniej dałam ogłoszenie o poszukiwaniu współlokatora w telefonie i zadzwonił telefon. Okazało się, że dzwoni właśnie ten facet, co przyszedł do mojego mieszkania. Dobra tam, przyjęłam go i zaczęłam się zastanawiać, co ten sim teraz zrobi. Myślałam, że wychodzi po walizkę, ale nie. Przyszedł do mnie ten sam sim, z takim samym imieniem i nazwiskiem, czyli Jacek Makarewicz, tak samo ubrany. I mam w mieszkaniu dwóch takich samych simów. Klony o.O Tylko, że jeden jest współlokatorem a drugi tylko gościem. Jak oni ze sobą gadają, to nie podnosi się u nich wskaźnik kontaktu. Jak ja gadam z jednym albo drugim, to mi się podnosi wskaźnik, tylko jednego. Czyżby kolejny błąd dodatku? |
Ktośtam się pytał jak kierować współlokatorami:
Jeśli współlokatorzy są tak samo oznaczeni jak zwierzaki (nie wiem, bo nie ma OŻ) to powinien działać kod boolProp controlPets on , ten kod działa również do gości na wakacjach. |
buhahahaha rozbawiłaś mnie
ja na wakacjach uzywałam boolprop testing... i make selectable. trzeba było wyjść i wejśc na parcelę i działało. |
Cytat:
|
U mnie działa.
|
Cytat:
|
Mogę nimi kierować itp. ale nie mogę cofać interakcji. Są na szaro, na to pomaga kod na anulowanie interakcji zwierząt, jest chyba w pliku readme od zwierzaków.
|
Dzisiaj simka chciała odebrac poczte. Nie swiecilo sie nic, ale byla taka opcja. Simka odbiera poczte, skrzynka zmienia sie w skrzynke taka przy domu jedorodzinnym i potem znowu na zwykla mieszkaniowa i nic nie odbiera :o
I magia znowu zaczela mi dzialac :) |
Cytat:
Zlikwiduje to łatka, jak w końcu wyjdzie :D |
a czy np. w miłowie też można zwiedzać okolice.
i czy np. w tym no tym nowym mieście to można mieć zwierzaki , i naprzykład z tego miasta iść na studia itp. ? |
Wszystko można, jeżeli masz odpowiednie dodatki do gry i jeżeli przypiszesz okolice uniwersytetu, wakacji, lazurowej promenady, przedmieścia itp do nowego otoczenia.
|
Szkoda, że w Miłowie nie można na parceli publicznej spotkać żywego posągu lub breakdancerów (chociaż ich jeszcze nie spotkałam o.O! )
|
Cytat:
Wejdź w parcelę publiczną z widoku otoczenia i postaw żywe posągi oraz maty dla breakdancerów :) Są tam gdzie huśtawki i place zabaw :) |
te simsy są super?
ja je instaluje dopiero dzisiaj.. ok 16.. xP |
zaraz, zaraz.. jakie żywe posągi? :>
jest coś takiego? (rzadko jeżdżę na parcele publiczne .) |
No oczywiście, że jest coś takiego xD
Chyba w parku ;) |
Cytat:
A i owszem :) Sim cały wymalowany złotą lub srebrną farbą stoi gdzieś na parceli publicznej i od czasu do czasu się porusza, zbierając za to napiwki. W Polsce można spotkać takich ludzi w większych miastach; na jakiś starówkach bądź nadmorskich miejscowościach - tam gdzie jest kupa turystów :) Ostatnio byłam gdzieś simką w mieście i spotkałam taki posąg... Podałabym Ci pełną nazwę tej parceli, niestety nie pamiętam, gdzie to było. Musisz sama pojeździć i poszukać. Pewne jest, że znajdują się one na sto procent w parcelach publicznych dodanych przez dodatek Osiedlowe Życie. |
wiem, że w Polsce są takie 'posągi', ale zaciekawiło mnie to,
że w simsach też można je spotkać xD Dziękuje Ci bardzo za pomoc :) |
A ten posąg jest do kupienia w zwykłym domu, tylko obawiam się, że może nie działać prawidłowo ;)
Ale w ogóle na świecie mnóstwo jest takich żywych posągów: w Londynie, na Ukrainie i pewnie w innych miastach tyż :) |
Sprawdzałam, Monialka ma rację - żywe posągi są W PARKU :) Bjork, można? A w jakiej kategorii się one znajdują? Ech, nie mogę jakoś na nie natrafić. Mam tylko na publicznych :D
|
Nie tylko w parku, ja w kawiarni napotkałam.
|
A ja grałam sobie wczoraj i zauważyłam kilka nowości, których jeszcze nie odkryłam :D
1) Jeżeli na parceli spotkają się dwa simy, które umieją tańczyć breakdance, to jeden drugiego może wyzwać na pojedynek w tańcu... 2) Nastolatki (jeżeli mają dobre kontakty) mogą "obściskiwać się" w wbudowanej szafie... Ciekawe, czym jeszcze mnie OŻ zaskoczy... Cytat:
|
Fajnie właśni tańczą ten "breakdance" sam widziałem pojedynek ;)
|
Wow.
Rodzice maja w tym tygodniu kupic zasilacz. :) |
oglądałem filmiki na you tubie i są tam czarownice i czarodzieje czarują i takie tam :http://pl.youtube.com/watch?v=UcYZFz3ltw0
|
Cytat:
Są w hobby/rekreacje. |
Dzięki, Żela :) Jak będę miała okazję, to wpadnę i poustawiam kilka na moich parcelach.
|
Kurde. Taniec klasyczny doszedł w tym dodatku tak? Ja myślałam, że to jest neutralna opcja, skoro dzieci mogą tańczyć ze sobą ten taniec. Ale jak wzięłam na przyjęciu urodzinowym (przez co wszyscy się bili i nienawidzili i w dodatku, o dziwo, ocena przyjęcia była rewelacyjna) homoseksualistę, by zatańczył taniec klasyczny ze swoją przyjaciółką, by jakos ożywić przyjęcie, zostało to odebrane jako zdrada i jego partner się na niego wkurzył (a nie chciałam do tego doprowadzić). Tak właśnie się zastanawiałam nad tym, czy to jest neutralne czy nie, ale te dzieci mnie przekonały :/
eh... |
U dzieci jest tylko jako przyjaźń, czoć chyba potem pomaga w nastoletniej i dorosłej miłości z tym simem/simką. Zaś u dorosłych jest tak samo jak "wolny taniec", choć niepotrzebnie dodawali tą opcję.
|
Na początku OŻ nawet mi się podobało, a potem zaczęłam żałować kupna. Nie doradzam...
|
Pozwole sobie odświezyć temat. Czy mnie sie wydaje, czy to nie miało być w OŻ??
http://thesims2store.ea.com/productL...tegoryId=10658 |
Cytat:
|
Hm.... według mnie dodatek jest bardzo fajny, chociaż wyobrażam sobie grę bez niego. Mam problem, bo kompletnie nie rozumiem o co chodzi z tymi czarami, magią i wiedźmami, ale to szczegół;p.
Witam na forum:). |
Cytat:
|
Osiedlowe życie (oczywiscie chodzi mi o the sims 2) jest wypier papier kocham czary i zawsze wybieram magie neutralną brała bym magie swatła i ciemnosci ale magia swiatła jak sie zrobi żeby simks lub sim byli czarodziejami to mają takie błyzczące kropki na skurze a jak magia ciemnosci to jest skura zielona:(
|
Moim zdaniem to fajny dodatek ;)
Dochodzi wiele ciekawych opcji, jak np. wiedźmy, sufity, czary czy osiedla :) Mam pozytywne zdanie na temat tego rozszerzenia ^^ |
Jedyny dodatek, który średnio mi się podoba. Jedyny plus tego dodatku to czarownice i nowe fajne meble i rzeczy dla dzieci. Mieszkanie na osiedlu jest fajne na samym początku potem jednak zawsze przenoszę rodzinkę do jednorodzinnego domku.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:15. |