TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Dom Kruka [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=44110)

Michele 21.06.2008 16:26

Dom Kruka [BRAK ZDJĘĆ]

Witam ponownie.
Do domu, który prezentuję tym razem, przyłożyłam się bardziej niż do poprzedniego. Tak jak poprzedni jest złożony z dodatków z internetu. Chyba nie mam nic więcej do dodania, zapraszam do oglądania.

Dom z zewnątrz, ogród, ganek i przedpokój widoczny przez szklane drzwi.

Jak poprzednio proszę o uzasadnione oceny i wskazówki.

Pozdrawiam:)

Litka333 21.06.2008 17:14

Odp: Dom Kruka

Ładnie.Nie podaoba mi się ten ciąg drzew i co to za dół obok domu ? A po za tym jest wszystko ok. 8,5/10 :)

Ruika 21.06.2008 17:39

Bryła całkiem całkiem, szkoda tylko, że poszedłeś na całość z tą zielenią. Komin koniecznie do poprawy, zielony nie prezentuje się zbyt dobrze.
Wnętrze domu jest dość schludne. Choć trochę za ciemne - brak oświetlenia (bardzo poważny błąd)
Nie podobają mi się w salonie okładziny ścienne z podłogowymi. Zbyt się zlewają. Pomysł z kominkiem również nie za bardzo przypadł mi do gustu.
Kuchnia jest perfekcyjna ;] Łazienka natomiast zbyt ciemnia a wystarczyło by ja TYLKO oświetlić.

Wielebny 21.06.2008 17:40

Bardzo ładny dom .
Ciekawa a zarówno prosta bryła o ładnej kolorystyce
Ogród ładny tylko drażni mnie ten rząd sztucznie wyglądających krzaczków , lepiej była zachować odstęp 2 kratek między każdym krzakiem wyglądało by bardziej estetycznie.
Wnętrze jest bardzo ładne podoba mi sie połączenie koloru zielonego i tej cegły w salonie.
Jedynie w łazience jest za ciemno przydało by się dobre oświetlenie albo zmienienie kolory ściany czy podłogi na jaśniejszy.
Bardzo ładny jest dom i czekam z niecierpliwością na następne
Ocena 9\10
Pozdrawiam

ZuuZaa 21.06.2008 18:07

omg to jest boskie, chociaż w sypialni troszkę za pusto. 10/10

Nikol112 21.06.2008 18:09

Bardzo ładny domek ..../ Nie podobają mi się te drzewa ale to tylko szczegół :)

Edytka 21.06.2008 18:36

Na zewnatrz nie za bardzo, ale w srodku super zwlaszcza kuchnia i jadalnia 10/10

Panna Lawenda 21.06.2008 19:23

Bardzo ładny, bez zastrzeżeń.Nie podobają mi się jedynie te drzewa.
6/10 (-1 punkt za drzewa)

Wickoo 21.06.2008 19:24

Cytat:

Napisał Ruika (Post 806460)
Bryła całkiem całkiem, szkoda tylko, że poszedłeś na całość z tą zielenią. Komin koniecznie do poprawy, zielony nie prezentuje się zbyt dobrze.
Wnętrze domu jest dość schludne. Choć trochę za ciemne - brak oświetlenia (bardzo poważny błąd)
Nie podobają mi się w salonie okładziny ścienne z podłogowymi. Zbyt się zlewają. Pomysł z kominkiem również nie za bardzo przypadł mi do gustu.
Kuchnia jest perfekcyjna ;] Łazienka natomiast zbyt ciemnia a wystarczyło by ja TYLKO oświetlić.

Tak, jakbym czytał moje myśli :)
Tyle tylko, że mi łazienka się totalnie nie podoba.
Z bryłą domu faktycznie coś jest nie tak jak powinno.

Marian... 21.06.2008 19:28

Dom jest bardzo ładny, podoba mi się. Bryła jest w porządku, choć niczym nie zachwyca. Mam wrażenie, że czegoś jej brakuje, ale nie mogę powiedzieć, że jest zła- 8,5/10.
Wnętrze- też ładne. Nie podoba mi się tylko ta szara komoda w przedpokoju, czy gdzie tam ona stoi, bo nie bardzo mogłem dostrzec. Poza tym w sypialni trochę pusto i skromnie, a łazienka w ogóle nie przypadła mi do gustu. Jest jakaś taka bez pomysłu. Natomiast kuchnia - to zupełnie inna bajka! Efekt przepiękny, sam chciałbym posiadać takie dodatki i tak pięknie je skomponować. Nic dodać nic ująć. Salonik też przepiękny i taki żywy, gustowny. W jadalni przemyślałbym jeszcze pomysł z tymi cegiełkami, ale co się komu podoba... Za wnętrze ogółem 7/10- odejmuję za tą łazienkę i sypialnię.
Wart pochwały jest również ogród. Mnie się podoba. Fajne drzewka, chociaż może całość jest zbyt liniowa i schematyczna. 9/10.

Sweetberry 21.06.2008 19:51

Bardzo ładny, 10/10

Souris 21.06.2008 21:12

piękne, cudowne i w ogóle...bryła jedna z najlepszych jakie widziałam (na forum), a wnętrze znakomicie dobrane 10/10

Fiorella 21.06.2008 21:35

Ładny dom, ale ogród mi nie pasi. Taki za "sztywny". Nie podoba mi sie również wanna w łazience i kolor tapety w salonie. Reszta super. Ocena: 9/10

bouffe 22.06.2008 17:53

Śliczny. Mnie się podoba.

Ocena: 10/10

Eclipse 22.06.2008 21:38

Bryła nie jest zbyt zachwycająca, ta zieleń mnie dobija. No i co to jest ten dół?

Jednak rekompensuje to wnętrze. Po prostu nie mam do niego zarzutów. Wszystko świetnie ze sobą współgra.

Ocena: 10/10.

Michele 23.06.2008 09:37

Ten dół to pozostałość po równaniu terenu, nie moja wina. Jak do tej pory nie udało mi się owych dołów wyeliminować. Jakieś wskazówki co do tego?

Bardzo dziękuję za wszystkie opinie ;)

Majuchowata 23.06.2008 10:36

Dom jest ładny. Z zewnątrz wszystko ok, ale nie podoba mi sie łazienka.

9/10.

avenly 24.06.2008 12:50

Zbyt klockowata bryła.
Nie podobają mi się te tuje przy płocie.
W środku jest spoko, aczkolwiek...
...przedpokój i sypialnia są strasznie ciemne.

eWeLiNkA303 29.06.2008 08:27

Nic mnie tu nie zaskoczylo, ale jest ok 7/10, podobaja mi sie krzesla chyba w salonie i szafki w kuchni, stad moja prosba czy mozesz powiedziec skad to masz?

asiolek 29.06.2008 10:25

Bryła i ogródek mnie nie zachwyca (chociaż te "kwiatki w murze" są śliczne) ale wnętrze jest prześliczne! kuchnia, sypialnia, salon, wszystko mi sie podoba;p 9/10

Molly 04.07.2008 19:28

Bardzo ładny dom i nowoczesny x/. Nie podoba mi się ten ciąg drzew w ogrodzie ale to mały szczegół 9/10

Michele 04.07.2008 20:33

eWeLiNkA303, krzesła są z holysimoly, a szafki w kuchni z modthesims2, jak włączysz kuchnie to pokażą się na pierwszej stronie.

maniakwiatek 06.07.2008 10:01

Bryła- klocek
Środek- ładny
ocenka- 8/10

Souris 06.07.2008 10:10

Bryła jest nawet ładna gdyby nie ta pustka zieleni panująca z tyłu domu i nie za bardzo pasujące do siebie okna 7/10

Ogród nie jest jakiś wyjątkowy, powtarzam znowu , że za mało roślin, powinno być także inne ubarwienie terenu. Na prawdę ładniej by się prezentował.

Salon z jadalnią jest ładnie umeblowany po za tym obrazem i czarnym słoneczkiem - nie pasują, zamiast tego może jakieś duże lustra?

W kuchni podobają mi się ściany dobrane idealnie do mebli, za to duży plus.

Sypialnia z gabinetem mimo wszystko za pusta, przykro mi to mówić ale ściany chociaż są ładne, źle ustawione. Tam w lewym kącie koło łóżka wyglądają fatalnie.

Łazienka jest strasznie ciemna, nic praktycznie nie widzę, bo dodatkowo w pokoju mi słońce świeci.

Ocena - 7,1/10

sasi11 06.07.2008 16:04

Fajny 8/10

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:33.