![]() |
"Drewniana nowoczesność" by kubuss [BRAK ZDJĘĆ]
Nie mogłem się powstrzymać przed dodaniem następnego domu.
"Dom ma nowoczesną bryłę, wykonaną w całości z drewna. Bryła jest zgrabna, posiada mały ogród i aż 2 tarasy. Dach na górze jest prawie cały przeszklony." Spis pomieszczeń: hall, jadalnia, kuchnia, salon, łazienka i sypialnia. Testowany: tak Koszt: 52 245 simoleony Parcela: 2x2 Zapraszam do komentowania, oceniania i do głosowania w ankiecie :) pozdrawiam: kubuss |
Odp: "Drewniana nowoczesność" by kubuss
Bardzo ładny każdy twój projekt jest lepszy od poprzedniego .
Spodobała mi się bryłą jest dokładnie w moich klimatach . Wnętrze ma świetną kolorystykę i dobrze podobierane meble . Ocena 10\10 |
super wypasiona chata daję 10/10
|
Hehe dzięki za ocenki :)
|
bryła tylko troszkę za ciemna, jakis tam ogródek teoretycznie jest, za to ładnie wszystko komponuje się w nocy.
Na tarasie na dole też jest za ciemno i jest za dużo wolnego miejsca. W hallu też za dużo wolnej przestrzeni, ktorą jeszcze powiększyłeś dodając wielkie lustro. Nie podoba mi się kominek umiejscowiony z boku i ten malutki telewizorek. W salonie jest strasznie pusto. Kuchnia i łazienka w sumie mogą być , ale najlepszego pokroju też nie są. Generalnie powiem tak : Budowałeś dużo lepsze domy. |
jak zwykle mi sie podoba....i widac,ze "facet" uzadzal kuchnie,bo jest daleko od zlewu do piecyka :D,ale i tak 10/10
|
simziaba094 - a mi właśnie nowoczesność kojarzy się z przestronnością, minimalizmem i prostotą wykonania. Ale i tak dzięki za ocenkę :)
|
Nie podoba mi się bryła, za nowoczesna jak dla mnie :) Ogród też nie bardzo, taki jakiś bez ładu składu i porządku ... ale może to po prostu tak widać.
Dolny taras ok, chociaż bruzdzą mi te rzucone byle jak koce, na leżakach. Ale to już chyba nie od Ciebie zależy ;) Nie podobają mi się te kwadratowe światełka ... przywodzą na myśl raczej jakieś centrum handlowe niż dom. Hall dobry tylko strasznie wąskie to wejście do kuchni :D Jadalnia jest okropna :( Moim zdaniem w ogóle nie funkcjonalna. Stół i krzesła stoją we wnęce przez co trudno byłoby obsłużyć gości np. na kolacji. No i trochę pusto ... jakiś kwiatek by się przydał :) Do salonu nie mam zastrzeżeń. Ładnie Ci wyszedł :) Jedna uwaga - na stoliku do kawy powinno zawsze być trochę miejsca, w końcu trzeba gdzieś tę kawę postawić :) Kuchnia niestety mi się nie podoba. Kuchenka stoi zaraz przy ścianie przez co gotowanie staje się mniej wygodne. Ogólnie rozstaw szafek bym zmienił. Obecny sprawia że wolny jest tylko jeden blat. Co do umiejscowienia wieszaka na garnki: Z jednej strony ok bo jak umyjesz to wieszasz i woda ścieka do zlewu ale z drugiej daleko od kuchenki :) Łazienka jak łazienka - ok. Nie podoba mi się tylko kwadratowy zlew. Sypialnia ładna ale kanapa ... jakoś nie bardzo do sypialni ;) Duży plus za obecność kwiatów - wielu facetów stwierdza że są one w domu całkowicie zbędne ;) |
Seraf - dzięki za ocenę, przy budowie następnego domu zastosuje się do niektórych porad, jednak znając życie i tak zrobię wszystko po swojemu :P
|
Bardzo fajny domek;) jedyne co mi się nie podoba to taras na górze- podłoga zlewa się ze ścianami. Kuchnia wydje mi się też trochę smutna. ocena 9,7/10
|
Widać, że się postarałeś. Kolorom nie mam nic do zarzucenia, jednak jest kilka szczegółów, które mi się nie podobają...
Pierwsze, co mi się rzuciło w oczy to ten telewizor wiszący na ścianie jak obraz. Jeżeli już korzystasz z dodatków internowych to widziałam gdzieś taki fajny, co można go ustawić na stolikach do kawy, szafkach itp. Wiszący bardzo psuje widok. Druga rzecz, która mi się nie podoba to przeszkolony dach nad sypialnią. Jak Sim, który imprezuje może sobie odespać, kiedy słonko mu nad ranem tak mocno daje po oczach, a pomieszczenie się strasznie nagrzewa :D Sam dach jest spoko, ale nadaje się bardziej do mini szklarni, a nie nad sypialnię :) Akurat kuchenki się nie czepnę bo to w grze optymalne rozwiązanie: lodówka, blat, kuchenka :) Ale wanna jest wg mnie paskudna. Może ujmę to inaczej - bardzo, ale to bardzo razi moje oczy :) Tym razem dam tylko 8/10, bo jednak zrobić fajną bryłę jest trudno, ale zastanawiałam się poważnie nad 6/10 :) Pozdrawiam. Ps. Poza tym dzisiaj mam dobry humor bo naprawiłam w końcu włosy zepsute przez takiego jednego frajera :D |
Świetne.
10/10 |
Z wielką satysfakcją odznaczyłem opcję 'okropny'.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Powiem tak: przystopuj. Domki wstawiasz na forum raz na dwa, trzy dni. Wogóle się nie przykładasz. Każdy twój dom jest taki sam. Prosta bryła, zero fantazji i sztuczne plastikowe meble w środku. Każdy twój dom to dzaiłka 2x2. Ten dom świetnie nadawał by się na 3x3, miałbyć jeszcze miejsce na podjazd i lepszy, kameralny ogród. Pozatym taras na dole powinien być na scenie albo fundamencie. Wewnątrz: Hol - dwa wiklinowe kosze, blat i schody. Pusta ściana. Jadalnia - stół i krzesła. W dodatku krzesła biurowe :O zupełnie nie pasują. Lepsze by były jakieś prościutkie. Salon - conajmniej okropny. wszystko jest ściśnięte i ten kominek. Sofa nie pasuje, kominek zbyt bilsko ściany. Kuchnia - blee. Móglbyś dostawić jeszcze dwie szafki i nie byłaby pusta, ale ładne staranne szafki. Sypialnia? Aaa! Ikea! Iwelkie naświetlenie w dachu, ZA DUŻE! POzatym strasznie biedna ta sypialnia. Nienowoczesna sofa to prościutnich łóżek i etażerek. i te rolety... Dom nie jest conajmniej brzydki, ale okropny. Powinieś wreszcie porządnie brać się za domy, a nie wsytawiać wszystko co zbudujesz. |
Bardzo ładny, jak zwykle. Bryła w porządku, ładnie wygląda w nocy, gdy wszystko jest oświetlone. W środku zima, ale wiem, że nowoczesne domy mają to do siebie, więc się nie czepiam. Wnętrze jest ogólnie trochę za puste, ale umeblowanie, ozdoby itd. raczej bez zarzutu. 8/10
Aha, i do pana powyżej: jakoś nikomu innemu nie przeszkadza ilość domów, wstawianych przez Kubussa. |
bardzo ładny 10/10
|
Muszę przyznać, że mnie zaskoczyłeś tym projektem. Większość Twoich prac była podobna do siebie a ta proszę no no :)
Bardzo fajna bryła, jednak nie pasuje mi odcień drewna, wydaje mi się, ze jest on za ciemny. Przyczepie się również do okien. Chyba lepiej wyglądały by całe przeszklone duże okna bez tych przegródek na szybie. Wewnątrz domu jest bardzo przyjemnie. Fajnie dobrane podłogi i kolory ścian. Choć trochę puste. Wybierając pomiędzy parterem a piętrem wybrała bym piętro. Muszę jednak przyznać, że stricte nowoczesna ta bryła to nie jest. Co nie oznacza, że mi się niepodobna. 7/10 |
Cytat:
Myślę po prostu, że Kubuss powinien się ograniczyć. Spróbować zapomnieć o działce 2x2 i zbudować wielką willę, o skomplikowanej bryle. No bo wszystkie jego domy są takie same. ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Zresztą niech Kubuss sam się wypowie na ten temat. |
Aaaaaa...Cudne :* Kocham twoje domy ! Och Kusu$ :P
10/10 Pzdr.ShebuL |
Uwaga odpowiadam zaczynając od posta nr 13
forgotten - jak będę chciał przystopować to przystopuję, ale nie będzie mi nikt rządzić. To raczej moja sprawa czy wystawię 4 czy 100 domów, nie twój interes. Hall jak już, a nie hol. Jest tam nie pusto, a przestronnie, chciałbyś wejść do zagraconego hallu i przewracać się o niepotrzebne rzeczy ?? Bo ja nie. Jakby nie patrzeć to nowoczesne domy mają to do siebie że są "surowe" i przestronne, a nie zagracone !! Jadalnia - krzesła nie są biurowe, a jadalnia jest po to żeby była użyteczna, a nie żeby była na pokaz :P Kuchnia - dwie szafki o_O to znów byś się czepiał że jest zagracona. Salon - jest wystarczający kanapa, telewizor, szafka i kominek na zimowe dni. A co do kominka to gdzie go miałem ustawić ekhm jakiś pomysł ?? Sypialnia - wiem że kanapa nie pasuje ale nie miałem co tam ustawić żeby nie było pusto. Według mnie przeszklony dach jest oryginalny ^^ Wiesz jakoś innym moje domy się podobają, może jesteś jakimś ewenementem ?? A domy buduję po to żeby były funkcjonalne i pożyteczne, a nie na pokaz :P Jesteś tu od miesiąca, a się rządzisz jak byś był tu od początku istnienia forum ?! Greenlyme i Ruika - dzięki bardzo za ocenkę. Sheba - ^^ dawno nie oceniałaś moich domów dzięki :P pozdrawiam: kubuss |
Cytat:
A skoro Twoje domy mają być funkcjonalne i nie na pokaz to po kiego diabła je tu wystawiasz? :D Tak miałam ochotę zauważyć niekonsekwencję... Co nie znaczy, że pochwalam styl Forgotten, który delikatnie rzecz ujmując nie napisał miłego posta z tym "może przystopuj" :) Pozdrawiam :) |
Cytat:
|
Ech Ty zarozumiały padalcze :D
Trza Ci przytrzeć noska :) |
Rewelacja :) Bradzo mi się podoba :)
10/10 |
Kubuss - No ,ale to tylko prez to ,że byłam na wakacjach. Nie mialam kontaktu z internetem przez pełen miesiac. Ale i tak miło widzieć Ciebie w takim nastawieniu do domów. Czekam na następne :P
Pzdr. ShebuL_ |
Kubuss- bez wątpienia należysz do moich ulubionych projektantów na tym forum!
Uwielbiam te nowoczesne klimaty, są takie... otwarte i nie kierują się jakimiś konkretnymi regułami, uwielbiam jak w projekcie można wyczuć nutkę stylowej elegancji! Bryła nie jest Twoim projektem, ale oryginał odwzorowany wspaniale! A wnętrze- świetne, wszystko tak dobrze podobierane, nowoczesne, ale ciepłe, klimatyczne, DOPASOWANE... etc 10/10, jakżeby inaczej... |
Oj, pięknie. Wszystko jest wspaniale, ładny nowoczeny dom, takie lubię. Z zewnątrz prezentuje się pięknie, podobnie wewnątrz. Troszkę tylko nie przypadła mi do gustu łazienka, jest nieco ... sam nie wiem... pusta i bez życia. Ale nie jest też najgorsza, nie będę przecież przez taki drobiazg oceny zmniejszał;)
oczywiście 10/10 |
Dzięki za ocenę :P
pozdrawiam: kubuss |
Uwielbiam twoje domki 10/10
|
Ja cien ormalnie zaraz zabije !
To jest cudowne , świetne, śliczne, boskie... no nie wiem, słów mi zabrakło... 99/10 Przez to myślelnie nad wyrazami [ nie nad oceną xd ] mam podwyższony cholesterol... xd |
W sądzie głosowałem, jeszcze post :D
Domek jest cudny. Ma taki fajny klimat. Wszytsko jest na swoim miejscu, nie jest napchane. A zdjęcia wyszły tak realistycznie, że zaczynam mieć wątpliowści, która z tych dwóch fotografii domku jest prawdziwa :) Oczywiście 10/10 |
Podziwiam ^.^
Ten domek jest piękny, wzorujesz się na innych. Estetyka i piękno to u Ciebie podstawa 10/10 |
Inspiracja, Twoje wykonanie i wykończenie domu robią wrażenie... ;-)
|
Twoja bryła jest o niebo lepsza, niż ta która posłużyła jako "inspiracja". ; )
Pomimo że nie lubię tych nowoczesnych klocków, ale to już o gustach się nie dyskutuje. :P Najbardziej podoba mi się łazienka i kuchenne meble. Chociaż sypialnia mi się nie podoba i taras. 8/10 |
Śliczny. Zresztą jak zawsze :) 10/10
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:19. |