TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Lokaj (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46363)

MacieK 04.09.2008 02:58

Lokaj

:D

To znów ja i znów chyba będę marudzić ;) Hehe.
Nie sądzicie, że lokaj ma za mało fajnych funkcji w swojej pracy ?
Przygotowuje mało wyszukane potrawy i raczej mu się nie zdarza pilnować systematycznie drzwi aby witać gości. Uważam, że lokaj z The Sims 1 już lepiej się wywiązywał z tych obowiązków.
Mógłby odbierać telefony i mieć przynajmniej funkcję czasową aby ustalić z nim na którą godzinę życzymy sobie posiłki oraz ich rodzaj.
Eh czy tylko ja trafiam na takich niekompetentnych lokajów, pokojówki, opiekunki i ogrodników ? ;)

Björk 04.09.2008 08:20

Odp: Lokaj

Raz wzięłam lokaja, ale był zbyt denerwujący ;)

Isiulek 04.09.2008 08:38

Nom, mało ten lokaj robi, nawet kotu do miski jedzenia nie wsypuje ;|
Ale fakt faktem o ogród pierwszorzędnie dba ;]

MacieK 04.09.2008 22:15

Cytat:

Napisał Isiulek (Post 857952)
Nom, mało ten lokaj robi, nawet kotu do miski jedzenia nie wsypuje ;|
Ale fakt faktem o ogród pierwszorzędnie dba ;]

Tylko w prywatnej posesji :D Mógłby wokoło bloku trochę popracować w ogrodzie no ale rozumiem że to nie jego "działka". Heh ;)

O właśnie. Nie karmi zwierząt :(

ultraviolence 05.09.2008 17:02

Ja też miałam lokaja tylko raz (u Ćwirów :P) i po paru dniach wymówiłam mu pracę. Co chwila dzwonił do straży pożarnej, chociaż nic się nie jarało... Strażak przyjeżdżał i pojawiał się komunikat, żebym następnym razem uważała. Ledwo co wyjechał z mojej posesji, a lokaj znów po niego dzwonił... To było nie do zniesienia! Poza tym zamawiając opiekunkę do dziecka (wg terminarza), odprawiał ją bez mojej zgody i simka nie mogła iść do pracy po zasłużony awans... Grrr, jak zwykle w TS2 problemy z pracownikami :P Muszę chyba wejść na oficjalną stronę EA, może mają już jakiegoś patcha do OŻ...

Isiulek 05.09.2008 21:02

Cytat:

Napisał helena (Post 858850)
Ja też miałam lokaja tylko raz (u Ćwirów :P) i po paru dniach wymówiłam mu pracę. Co chwila dzwonił do straży pożarnej, chociaż nic się nie jarało... Strażak przyjeżdżał i pojawiał się komunikat, żebym następnym razem uważała. Ledwo co wyjechał z mojej posesji, a lokaj znów po niego dzwonił... To było nie do zniesienia! Poza tym zamawiając opiekunkę do dziecka (wg terminarza), odprawiał ją bez mojej zgody i simka nie mogła iść do pracy po zasłużony awans... Grrr, jak zwykle w TS2 problemy z pracownikami :P Muszę chyba wejść na oficjalną stronę EA, może mają już jakiegoś patcha do OŻ...

Fakt... przydałaby się jakaś łatka...

ultraviolence 06.09.2008 10:26

OŻ jest pełne błędów... Aż chwilami odechciewa mi się grać. Wiecie może po jakim czasie od wydania, pojawiła się łatka do CW? To wszystko strasznie mnie irytuje :P Nie dość, że EA nie postarała się co do lokaja, to jeszcze inni pracownicy nawalają...

MacieK 10.09.2008 16:21

Zwrócę nieco honoru lokajowi ;) W toku dlaszej gry stwierdzam, że lokaj jest nieprzydatny zupełnie w mieszkaniu ale jeśli chodzi o własny dom to jest idealny ! :D Lokaj okazał sie odpowiedzią na mojego niesumiennego ogrodnika. Wymuskał ogród do perfekcji (dwa dni nie wracał do domu bo ogród mam ogromny, haha, no i jaką pensyjkę zgarnął za te 'syzyfowe prace'). Lokaj zatem potrafi doskonale dbać o ogród co już jest jakimś pocieszeniem i rekompensatą niekompetencji innych pracowników. No ale... Osiedlowe życie nie polega na mieszkaniu w rezydencji własnej :(

Björk 10.09.2008 16:40

Cytat:

Napisał helena (Post 859247)
OŻ jest pełne błędów... Aż chwilami odechciewa mi się grać. Wiecie może po jakim czasie od wydania, pojawiła się łatka do CW? To wszystko strasznie mnie irytuje :P Nie dość, że EA nie postarała się co do lokaja, to jeszcze inni pracownicy nawalają...

Helena - do CW to trzy łatki wyszły, a ostatnia to pod koniec czerwca, albo nawet i w lipcu ;)

tiki taki i kasztanki 10.09.2008 18:01

Mnue lokaj tak wnerwia ,że nie wiem co!! zamias zajmowac sie domem cwiczy sobie!! HELP!! ŁATKA BY SIE PRZYDAŁA!

domilika 11.09.2008 12:23

a może zamiast łatki jak w zyciu należy zmienić lokaja, to znaczy tego wywalić, a wziąć nowego co??

EA chyba już dawno uprzedzała, że nie wszyscy pracownicy są sumienni!!

ultraviolence 20.09.2008 11:08

Cóż, warto próbować. Ostatnio jeden porwał mi małe dziecko z parceli i nie mogę go odzyskać!

lithium 20.09.2008 12:06

mnie denerwowal lokaj ktory zajmowal sie dziecmi, gdy wsadzalam malucha do kojca to on go wymowal choc energia byla na czerwono ;] wiec go wywalilam i mam swiety spokoj.

demoranger 20.09.2008 17:39

A moj lokaj... ciągle mi robi jedzenie

corvus 21.09.2008 18:28

Eeee...jak zrobić lokaja???^_^
offtop...so sorry ;)

ultraviolence 21.09.2008 19:44

Hmm, po prostu kliknij na telefon -> Usługi -> Lokaj i go zamów. Jeśli natomiast chodzi Ci o stworzenie własnego lokaja... Podejrzewam, że z pomocą boolPropa byłoby to możliwe. Po wpisaniu tego kodu w okolicy, wystarczy wejść tylko w tworzenie rodziny, następnie kliknąć SHIFT + N. Wyskoczy takie okienko u góry po prawej stronie. Od tej pory masz dostęp do wszystkich ciuchów Maxisa - łącznie z łaszkami Mrocznego Kosiarza, terapeuty, towarzyskiego króliczka czy pokojówki. Ciuchy lokaja też powinny tam być. Niestety, po wprowadzeniu własnego kamerdynera, masz go pod kontrolą i nie zachowuje się on jak typowy NPC. Wtedy pozostaje ściągnąć InSIMenator i z pomocą jakiegośtam edytora (nie pamiętam już niestety jakiego), ustawić tego sima jako NPC, przez co odchodzi od rodziny i "żyje" na własny rachunek, wałęsając się po okolicy ;)

Hyh, no tak... Rozpisałam się :D

corvus 25.09.2008 19:04

Dziękować Helena...DZIĘKOWAĆ!!!Dziękować!
I zowu off...No ale jak będę miała już lokaja to zrobie Edit ;)

Miyoki 04.10.2008 15:48

A mój lokaj jest fajny ^^:
-przygotowuje świeże posiłki
-naprawia zniszczone sprzęty
-sprząta
-przyjmuje gości

Nie mam do niego żadnych zastrzeżeń ;)
Ale mam do tresera zwierząt :/
Chciałam, żeby nauczył mojego psa podawać łapę, to tylko przyszedł, pogłaskał psa, skorzystał z toalety, pooglądał telewizję i powiedział, że nie ma nic więcej do roboty, wziął kasę i poszedł :(

Ale lokaj jest ok.

ultraviolence 04.10.2008 21:39

Monialka, a instalowałaś patcha do Zwierzaków? Możliwe, że łatka to poprawi :) Sprawdzałam u siebie, jak jest z tą tresurą - u mnie jest okej.

Miyoki 04.10.2008 21:56

To już wolę sama tresować psy i koty, bo nie chcę mi się ściągać patcha i potem z tego kompa przenosić na laptopa, który nie ma dostępu do internetu o_O.

Ale przynajmniej lokaj jest ok ^^
I nawet mu napiwki duże daję za dobrze wykonaną pracę ;)

Alusiaczek 06.10.2008 15:17

Mnie lokaj wkurza.Poniewaz nie gotuje mi potraw.A tak to tylko sprzata i dzieckiem sie opiekuje

zelkam 06.10.2008 15:36

U mnie nie sprząta, nie opiekuje się dziećmi, nie gotuje,nie ścieli łóżek, tylko stoi w kuchni przed blatem kuchennym i sprawdza palcem, czy jest czysty, a ta naprawdę jest strasznie brudny (blat oczywiście). A ostatnio moim simom dziecko ukradł. Wziął je na ręce i wyzedł za parcelę.

Björk 06.10.2008 16:58

Cytat:

Napisał zelkam (Post 872347)
U mnie nie sprząta, nie opiekuje się dziećmi, nie gotuje,nie ścieli łóżek, tylko stoi w kuchni przed blatem kuchennym i sprawdza palcem, czy jest czysty, a ta naprawdę jest strasznie brudny (blat oczywiście). A ostatnio moim simom dziecko ukradł. Wziął je na ręce i wyzedł za parcelę.

łatka do OŻ naprawi problem z wynoszeniem dzieci :)

zelkam 07.10.2008 16:58

Wiem, dlatego ściągnęłam.

Madzia123 30.10.2008 07:19

co do lokaja to mi karzdy stoji w syopialni i nic nierobi tylko co pochwile sie drze ze niemorze wyjsc chociaz dzwi są otwarte

Analisse 31.10.2008 13:55

Wziełam se raz lokaja, przygotował jakąś potrawe, przy czym zrobił pożar, posprzątał troche, i nic więcej nie robił, stał w miejscu lub troche pochodził. Stwierdziłam że się nie opłaca.

yuppie 30.11.2008 11:33

Lokaj jest nawet fajny ale nie ma wszystkich funkcji jakich bym chciała żeby miał np. nie karmi zwierząt.

Paka 30.11.2008 15:52

Hahaha ;D
U mnie lokaj mnie wkurza wtedy, kiedy chce zdobyć range z ogrodnictwa i mi sam roślinki pielęgnuje ;[ ;( ;D
Albo jak moja potrawe dopiero co zrobioną do zmywarki wkłada ;(
Zdecydowanie lokaj z The Sims był lepszy! ;]

Alisha 30.11.2008 16:45

Podobno zabiera dzieci, ale Latka pomaga...
Na razie wstrzymam sie z zdaniem, szczególnie ze jeszcze go nie spotkalam...
Moze na Mikolajki dostane zasilacz?
:)

Julia 28.12.2008 16:33

Mi też to się średnio podoba, bo po co mi jedzenie, jeśli moi simowie mają zaspokojona potrzebę Jedzenia . Aaaa, mam pytanie, czy lokaj musi mieć jakiś własny pokój albo coś ?

MacieK 20.01.2009 01:20

Cytat:

Napisał Julia (Post 923306)
Mi też to się średnio podoba, bo po co mi jedzenie, jeśli moi simowie mają zaspokojona potrzebę Jedzenia . Aaaa, mam pytanie, czy lokaj musi mieć jakiś własny pokój albo coś ?

Nie musi. On nie mieszka u swoich pracodawców, tylko spędza cały dzień i dłuższą część wieczoru ;) Facet nie ma życia w sumie :D Chyba rzadko chodzi do LuLu albo Mrocznej Krypty potańczyć, bo odsypia robotę. Hehe ;)

Chloé 21.01.2009 14:52

Mój lokaj bardzo często przypadał jedzenie i struł mi rodzinkę, rzadko ugotował coś jadalnego. Ma ręce pełne roboty bo to liczna rodzina, więc często zostawia jedzenie na piecu i idzie np naprawiać sprzęt i nic go nie obchodzi że wszczyna pożary :D dziecka jeszcze nie wyniósł.
Nie mniej przy licznej bogatej rodzinie jest b pomocny.

Kasss 21.01.2009 17:24

U mnie miałam raz lokaja. I był świetny. Robił jedzenie kiedy trzeba, sprzątał, a ja wylegiwałam się na leżaku i pływałam w basenie =)

Kasss

MacieK 21.01.2009 23:29

Cytat:

Napisał Kasss (Post 938580)
U mnie miałam raz lokaja. I był świetny. Robił jedzenie kiedy trzeba, sprzątał, a ja wylegiwałam się na leżaku i pływałam w basenie =)

Kasss

Kolejny dowód na to, że Maxis stworzył zróżnicowanych pracowników NPC. Są Ci lepsi i Ci koszmarni jak się okazuje. :)
Duży plus to to, że zajmuje się niemowlętami ale zdecydowany minus to fakt, że nie karmi on zwierząt. Nigdy nie napełnił jeszcze w mojej grze żadnej miski dla zwierzaków. :(

RoxyFM 22.01.2009 00:59

Ja prawie zawsze biorę lokaja, bo od razu sprząta kałuże, zmywa naczynia i wyrywa chwasty;p

Łezka 22.01.2009 12:13

Ja miałem dwa razy do czynienia z lokajem:
I. Pierwszy raz zatrudniłem go jak byłem na studiach simem, a że mieli wynajęty domek więc pomyślałem przyda się - AKURAT wszczynał pożary wzywał policję poża sam próbował ugasić i spłonął. Hehe
II. Drugi raz zatrudniłem go do 4 -ro osobowej rodziny i nie dość, że spalił jedzenie, wywołał pożar, dziecko zabrała mi opieka społeczna to jeszcze spaliła mi się cała kuchnia z drogimi meblami.

dżin. 22.01.2009 19:36

Ja jeszcze nigdy wynajmowałem lokaja, wolę pokojówki, są niebo lepsze

simswerka 24.01.2009 17:28

Mi się mój lokaj podoba. Tylko robi jedzenia jak obydwaj simowie są głodni. A jak tylko jedno to nie. Biorę wtedy Nakłoń do -> Podaj posiłek ale ostatnio podał mi te puszki :/ Sprząta od razu gdy coś jest brudne ;]
Przeczytałam cały ten wątek i się przestraszyłam opowieści o dzieciach. Czy on zawsze wynosi dzieci? ;( Może zwolnię go na czas gdy dzieci będą w wieku niemowlęcym i małymi dziećmi. Poradźcie.

żabelka5 24.01.2009 20:09

Mój lokaj "toruje drogę" wszystkim nawet swoim pracodawcą...
Przydatny gdy simka(lub sim :P) jest w ciąży. Srzątnie dosyc szybko. Denerwująca jest jego "mania otrzepywania ubrania" :p

ultraviolence 26.01.2009 12:31

Cytat:

Napisał simswerka (Post 940702)
Przeczytałam cały ten wątek i się przestraszyłam opowieści o dzieciach. Czy on zawsze wynosi dzieci? ;( Może zwolnię go na czas gdy dzieci będą w wieku niemowlęcym i małymi dziećmi. Poradźcie.

Zainstaluj patcha do OŻ, pobranego z oficjalnej strony EA, a nie będziesz miała takich problemów :) U mnie pomogło.

Cytat:

Napisał Kasss (Post 938580)
U mnie miałam raz lokaja. I był świetny. Robił jedzenie kiedy trzeba, sprzątał, a ja wylegiwałam się na leżaku i pływałam w basenie =) Kasss

W moim przypadku to lokaj robi tego jedzenia aż za dużo... Potem nie ma kto tego jeść i zepsute jedzenie psuje wystrój kuchnii. A jak ześmierdnie, to zamiast posprzątać - robi nowe i ustawia je na podłodze, bo stół zajęty... Dopiero później zajmuje się sprzątaniem nieświeżego jedzenia :/

Aya de Chat 26.01.2009 12:59

Lokaj to najgorsze zło jakie EA wykombinowało. Jest męczący i bezużyteczny. Zdecydowanie wolę zatrudnić pokojówkę, przynajmniej przyjdzie, posprząta, a zrobienie jedzenia to chwila, także...

simswerka 26.01.2009 20:15

Cytat:

Napisał helena (Post 941836)
Zainstaluj patcha do OŻ, pobranego z oficjalnej strony EA, a nie będziesz miała takich problemów :) U mnie pomogło.

W moim przypadku to lokaj robi tego jedzenia aż za dużo... Potem nie ma kto tego jeść i zepsute jedzenie psuje wystrój kuchnii. A jak ześmierdnie, to zamiast posprzątać - robi nowe i ustawia je na podłodze, bo stół zajęty... Dopiero później zajmuje się sprzątaniem nieświeżego jedzenia :/

nie umiem intalować patchów. Nie wiem na czym to polega nawet.

Łezka 27.01.2009 12:40

Więc Patcha instaluje się tak ( oraz skąd go pobrać) : Wchodzisz na stronę
www.thesims2.com dalej klikasz na zakładkę Help następnie klikasz na zakładkę Patches i wybierasz Patcha do TS2 OŻ i następnie instalujesz go na pulpit/dysk, gdy już się ściągnie to na ten gotowy plik klikasz dwa razy wtedy on się instaluje automatycznie oraz samorzutnie naprawia błędy w grze. MAM nadzieję, że pomogłem.

POZDRAWIA:

Milka84 28.01.2009 12:32

Moi też tacy są cały czas oglądają TV i nie zajmują się tym czym się zajmować powinni. Mam nadzieję że w The Sims 3 naprawią ten błąd (nie wiem jak to inaczej nazwać "tragedia") ;)

Madelaine 28.01.2009 18:26

Miałam go raz :/ I dziękuje bardzo. Mój kotek o mało nie umarł by z głodu! Ale o ogródek dba dobrze :)

aluminium. 23.02.2009 13:15

Cytat:

Napisał helena (Post 858850)

to musiało być irytujące, ale jak to czytam to śmiać mi się chcę ( chodzi mi o to, że ciągle dzwonił po straż) ;D

PS.Jestem tu nowa, więc HEJKA WSZYSTKIM :)

Ja tam lokaja nie mam :)

Sama robię wszystko no i cała rodzinka którą zrobiłam...
:}

ultraviolence 23.02.2009 18:21

Daaagi, wtedy to nie było śmieszne a wkurzające :) Na szczęście po zainstalowaniu patcha, wszystko jest już pod kontrolą.

aluminium. 23.02.2009 18:23

Rozumiem.
Ja nie mam tego patcha i dzisiaj sobie zatrudniłam lokaja.
U mnie jest Oki.
Oprócz tego, że ciągle ubliża sąsiadce ;D

Ellie 23.02.2009 18:45

nienawidzę lokajów -.-
w TS1 był już lepszy, ale ten jest okropny ^^
szczególnie mnie denerwuje, jak robi co ileśtam godzin posiłki, nawet jak oni zjedli przed chwilą.

ogólnie nie lubię żadnej pomocy domowej, chyba, że opiekunka ;]

Alisha 23.02.2009 19:10

Mi zaden nie zabrala dziecka, moze dlatego ze mu nie pozwolilam. :D
Za kazdym razem kiedy je podnosil przechodzilam do trybu kupowania, bralam mu dziecko z reki (moveObjects on) i dawalam z powrotem do kojca. ;)
Moze to sposób na niego kiedy wynosi dziecko a nie chcecie latki? :)

ultraviolence 23.02.2009 19:29

Alisha, ale po co męczyć się z kodami, skoro łatka załatwia nie tylko tę sprawę z porywaniem dzieci? Lepiej zainstalować patcha i cieszyć się grą bez błędów, niż za każdym razem wpisywać moveObjects i latać kamerą za lokajem krok w krok, aby zobaczyć czy przypadkiem nie zbliża się do kojca w niecnych celach :D

Alisha 23.02.2009 19:47

No tak, ale niektórzy NIE chca sciagac latki! ;)

psychickid 24.02.2009 08:59

A dlaczego niektórzy NIE chcieliby ściągnąć łatki? Skoro łatka rozwiązuje wszystkie problemy, to po co się męczyć z kodami.

Patch jest po to, by naprawić błędy w grze, więc nie rozumiem o co Ci chodzi.

martusia_re2 28.02.2009 15:35

heh mnie lokaj też strasznie denerwował bo wzięłam go do takiego średniego mieszkania. ^^ . jestem nadal zwolenniczką pokojówki i ogrodnika. :)) Lokaj jest przydatny do dużych rezydencji ;] psychickid zgadzam się z tobą łatka jest od naprawiania błędów. no ale niektórzy nie chcą ściągać. :P

bubel-96 28.02.2009 17:17

Ja np. nie mogę ściągnąć łatki, jeżeli mi życie miłe. Brat mi łep ukręci.

Co do tematu. po Waszych komentarzach, nawet go nie brałam ;P.

Edit: Literówka ;].

aluminium. 28.02.2009 19:24

Cytat:

Napisał Alisha (Post 966773)
No tak, ale niektórzy NIE chca sciagac latki! ;)

Ja nie chcę ściągać łatki.
Zgadzam sie z Tobą Alisha.

alishia 28.02.2009 19:45

ja czasami biorę .. ale trafiam na takich, co przychodzą, żeby sobie wskoczyć do basenu (o ile takowy posiadam) albo ślęczeć przez tv..

ultraviolence 01.03.2009 12:03

A ja się muszę zacząć ich trochę chwalić, bo jeden z moich lokajów (Sławomir Dalej) bardzo dobrze sobie radzi: sprząta, karmi dzieci i gotuje kiedy potrzeba(!), naprawia sprzęty, perfekcyjnie zajmuje się ogrodem, a nawet stuka w ścianę do sąsiadów, kiedy są zbyt głośno :D Tak się zdziwiłam, że aż postanowiłam zrobić mu fotkę :D Nie wiem, czy można tu wstawiać screeny, ale raz kozie śmierć:
http://img11.imageshack.us/my.php?im...0c76b1e01d.jpg
Poza tym zauważyłam, że jeśli mam w domu lokaja, sprzątaczkę i ogrodnika, wtedy właśnie lokaj się obija (nawet jeśli sprzątaczka i ogrodnik skończą swój etat i pojadą do domu)... a kiedy jest sam, wykonuje swoją pracę tak jak powinien :)

aluminium. 01.03.2009 14:10

Ale masz szczęście ;)

U mnie był jeden, sam a i tak się obijał...

PS.Też miałam tego Sławomira Dalej i on był naj...<33
;D

Katara 01.03.2009 18:38

Mój lokaj jest najlepszym jakiego spotkałem.....sprząta otwiera drzwi itp...spoko :D

Bacardi 31.12.2009 15:02

a można mieć lokaja bez dodatku OŻ?

Candle 31.12.2009 15:05

chyba nie... nie wiem czy w innych dodatkach jest taka możliwość. Ale raczej nie

Mixliarder 31.12.2009 15:29

Można z internetu ściągnąc

aluminium. 31.12.2009 15:32

Cytat:

Napisał Niuśka (Post 1182592)
a można mieć lokaja bez dodatku OŻ?

W żadnym z poprzednich dodatków nie ma lokaja ;)

Vanitas 31.12.2009 15:32

@Arti: no nie wiem :/

http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=37460 - tutaj masz poradnika na coś podobnego do lokaja :)

kicia2009- 31.12.2009 22:14

Ja mam jakos dobrego lokaja,bo robi mojemu simowi dobre jedzenie(czesto homara)i strzyże caly ogrod (yhy) i nie wzywa strazy ani policji i jest ok...

Bożydar 21.02.2010 17:11

Doświadczenie zbyt wielkiego nie mam, gdyż moje rodziny to prawie zawsze 1 sim. Jak go zatrudnię to godzinę coś robi a później tylko chodzi palcem po blacie, wole pokojówki. Ogrodów nie mam więc nie wiem.

Sherlock 21.02.2010 19:00

Lokaje są fajne :D

Gosiaz135 21.02.2010 20:36

Ostatnio w wszystkich rodzinach zatrudniłam lokajów :D

Shrek x3 21.03.2010 07:17

u mnie lokaj to dziwak nic nie robi tylko stoji se na moście albo jedzenie robi albo wnerwia dzieciaki ale ostnio go zwoliłem zatrudniłem nowego no ten nowy jest lepszy :)

Łezka 21.03.2010 10:22

Ja zatrudniłem lokaja tylko 2 razy... Jako ogrodnik i pokojówka się sprawdzał, ale nigdy nie robił mi jedzenia, a jak już to najzwyklejszy ser z kluskami. :/ Gdy zapalił się dywan przed kominkiem i miałem automatyczne, sufitowe "gaszacze" to lokaj zadzwonił po straż i jak przyjechała to "gaszacze" ugasiły, a pożarnictwo skasowało 500 simoleonów.

Titellè 10.04.2010 11:02

U mnie najprawdopodobniej jest to błąd, ale nie ma w ogóle opcji, by zadzwonić po lokaja. Choć pewnie i tak bym z niej nie korzystała.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:49.