TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   dodatki do dodatku the sims2 (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=47100)

Mafinda00 11.10.2008 14:32

dodatki do dodatku the sims2

Witam.. Nie moglam nigdzie znalezc na forum porady na temat tego co trzeba zrobic aby sciagniete pliki do sims 2 dzialaly np w the sims 2 zwierzaki.
Chodzi mi glownie o folder " downloads" w korym mialam moje fryzury itp..
Gdzie mam go skopiowac aby te wlasnie dodatki byly w sims zwierzakach?

Vanitas 11.10.2008 14:44

Odp: dodatki do dodatku the sims2

Musisz te ściągnięte pliki otworzyć za pomocą winrara lub winzipa i wypakować je do moje dokumenty> EA games> The Sims 2> Downloads i oczywiście musisz mieć te dodatki które są wymagane. w grze muszisz włączyć zawartość modyfikowaną i obiekty pojawią się po 2 włączeniu gry

Rocket 11.10.2008 19:23

to co działało Ci w podstawie powinno zadziałać i w zwierzakach. bez żadnych zmian.

Mafinda00 13.10.2008 19:05

Zrobilam tak wlasnie i pomimo tego, ze mam wlaczona ta opcje w grze zeby dzialaly te pliki zmodyfikowane to tych dodatkow i tak nie ma :/
Tzn wlosow, ciuchow i makijazu, bo przedmioty typu obraz to sa w grze takze ja nie mam pojecia co jest tego przyczyna...
Zainstalowalam sobie takze dodatek podroze i w tym dodatku tez nie ma wlosow itp........

blakistoni 13.10.2008 19:07

Może nie masz meshy?

Mafinda00 13.10.2008 19:38

Wszystkie meshe mam....

arbuzuje 13.10.2008 20:03

Color Enable Package może pomóc.

Mafinda00 17.10.2008 14:19

A jak to sie uzywa?:P

blakistoni 17.10.2008 14:24

Instalujesz..i to wszystko! CEP zrobi wszystko..za ciebie :))

Mafinda00 17.10.2008 14:29

No dobra :P ale do czego to sluzy?

Woltuwa 17.10.2008 14:31

CEP służy do poprawnego działania recolorów obiektów :)

Dodam jeszcze, że CEP to właściwie hack, modyfikujący grę. Poprostu "Widzisz" wszystkie możliwe opcje kolorów danego obiektu.

Pobierz wersję "CEP_Windows-AutoInstaller.zip" -< wtedy CEP sam się "wsadzi" do folderu Moje dokumenty -> EA Games -> the Sims 2 :)

@Down.
Pani K. była wolniejsza :P

blakistoni 17.10.2008 14:31

Hm..to takie "cuś" co sprawia,że dodatki z neta są widoczne :D
Polecam,używam i wszystkie dodatki są w grze :P

EDIT: Pan W. był szybszy ;)

Björk 17.10.2008 14:36

Ale wiecie, co... skoro działało w podstawie to w Zwierzakach też musi działać na tej samej zasadzie... A po każdym nowo zainstalowanym dodatku trzeba od początku włączać wyświetlanie zawartości zmodyfikowanej w folderach, bo automatycznie się ta opcja zeruje :)

Bravurka 17.10.2008 14:41

grze muszisz włączyć zawartość modyfikowaną
Jak to zrobić?
Czy wystarczy wkleić wybrany dodatek?

Björk 17.10.2008 14:58

Nie w opcjach gry (F5) jest takie coś jak "wyświetlanie zawartości zmodyfikowanej w folderach". Trzeba to zaznaczyć, wyjść z gry i wejść ponownie. No i dodatki muszą być w downloads w Moje Dokumenty :)

Bravurka 17.10.2008 15:25

Pisze tu nie zakładam nowego tematu:
Zarejestrowałam się na modthesims2 i che ściągnąć łóżko lub inną rzecz i wyskakuje strona z napisami:

No cookies found!

No valid MTS2 login could be found. Please note that you must be logged into MTS2 to use this server.

Reasons for this not working are:

* If you are logged in, then make sure you aren't using any kind of cookie blocker, like Norton Internet Security.
* Try allowing "modthesims2.com" in your security software for cookies.
* MAKE SURE you have ticked the "Remember Me" option when logging in. If you do not, then you will not be able to download.

Generated by getfile.php

Björk 17.10.2008 15:30

Chyba najprościej zacząć od tego, żebyś się zalogowała i kliknęła opcję "remember me" czyli zapamiętaj mnie :) Ta opcja jest zaraz obok tego okienka, gdzie wpisujesz login i hasło i ma być zaznaczona :)
Uwielbiam Brawurkę :) Jestem wielki dzieciuch :D

Mafinda00 18.10.2008 15:51

Zainstalowalam... grrr i tak nie dzialaja...

arbuzuje 18.10.2008 17:23

A wypakowałaś te pliki w ogóle? Końcówka (rozszerzenie) plików to .rar czy .package ?

Mafinda00 19.10.2008 20:02

Cytat:

Napisał arbuzuje (Post 879683)
A wypakowałaś te pliki w ogóle? Końcówka (rozszerzenie) plików to .rar czy .package ?

Kurde czuje sie teraz jak ktos umyslowo niepelnosprawny :P
Pewnie, ze tak nie jestem taka ciemna, mowie mam wszystko idealnie wypakowane sraty taty, to cos zmodyfikowane wlaczane i nie wiem o co kaman. Zaraz sie wkurze i simsy pojda z dymem ]:->

arbuzuje 20.10.2008 16:25

Hej spokojnie, szkoda gry ;) I wybacz moje pytanie, ale czasem pokazują się tu ludzie, którzy nie wiedzą nawet jak mają na imię, więc ciężko wyczuć :P

Mafinda00 21.10.2008 20:42

Cytat:

Napisał arbuzuje (Post 880917)
Hej spokojnie, szkoda gry ;) I wybacz moje pytanie, ale czasem pokazują się tu ludzie, którzy nie wiedzą nawet jak mają na imię, więc ciężko wyczuć :P

Spoko ja z simsami mam dosc duze doswiadczenie takze nie wiem dlaczego te dodatki mi nie dzialaja, bylam juz az tak zdesperowana, ze musialam napisac na forum :P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:46.