TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Problem z SimPe!! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=47366)

baranek yellow 25.10.2008 11:29

Problem z SimPe!!

Mam nadzieje że dobry dział ;p
No więc po dłuższej nieobecności SimPE na moim komputerze postanowiłem go zainstalować znów. Włączam pierwszy raz i już jest problem. Kiedy ładują się te napisy, przy jakimś tam ładowaniu zacina się i nie chce się ruszyć. Akurat oglądałem film więc czekałem pół godziny i nic :( Musiałem resetować komp, a jak próbowałem znów, jest tak samo! :( Mam zainstalowany ten program do tego i nie wiem o co chodzi!! Pomóżcie, aktualnie jest mi potrzebny!

legolas 25.10.2008 11:31

Odp: Problem z SimPe!!

Włączasz go i na dole pisze np loading...16%?
Też miałem tak w starej wersji.
Wyłącz wszytkie pogramy jakie masz włączone np. Mozilla Firefox itp.
I czekaj a ci się załaduje!

baranek yellow 25.10.2008 11:48

Ładowania nie mam w % tylko wyskakują mi jakieś Loadingi po angielsku a mi się zacina na "Loading Refresh File Table" i czekami i nic! Kiedyś mi się włączało od razu :( I nie mam żadnych włączonych programów

arbuzuje 25.10.2008 21:26

U mnie również problem z tym programem. Instaluję wszystko ładnie, klilkam na ikonkę, żeby włączyć i guzik z pętelką! Słychać sygnał błędu Windows, ale zero komunikatu i nic się nie dzieje :(

Mamełe 26.10.2008 11:27

Cytat:

Napisał arbuzuje (Post 884065)
U mnie również problem z tym programem. Instaluję wszystko ładnie, klilkam na ikonkę, żeby włączyć i guzik z pętelką! Słychać sygnał błędu Windows, ale zero komunikatu i nic się nie dzieje :(

U mnie jest identycznie

arbuzuje 01.11.2008 17:53

Halo, problem nie rozwiązany! Takie to SimPE sławne, a ja nawet odpalić nie mogę ;] Wzywam na pomoc!

baranek yellow 01.11.2008 19:02

No ja też!!!!! Help me :(

Rocket 01.11.2008 20:24

macie wymagane dodatki do widnowsa (Microsoft .NET Framework, Windows Installer, Service Pack)?

figa 02.11.2008 13:24

Też zauważyłam, że coś jest nie tak z tym SimPE (najnowsza wersja do OŻ). U mnie troszkę za długo się ładuje wybrana okolica - staje na 19%, potem najpierw żyłuje procesor a później mieli dyskiem by wreszcie otworzyć okolicę. Dodatkowo często program się zacina np. podczas edycji sima (zaczyna chodzić jak żółw po czym nagle wraca do normalności). Musi być jakis błąd w programie albo coś. Mam w Windowsie wszystko co potrzebne do prawidłowego funkcjomowania SimPE.

baranek yellow 02.11.2008 17:44

Ja też mam wszystko, nie wiem co to może być

arbuzuje 04.11.2008 07:56

No ja też, niestety posiadam nawet te durne Service Packi, bo mi w serwisie to wgrali ;/ Tak czy siak, SimPE nie działa.

Mamełe 06.11.2008 06:08

Arbuzuje zainstaluj jeszcze raz Frameworka :)
Jeszcze odznaczyłam niemiecką dokumentację przy instalacji i poszlo :)

Callineck 06.11.2008 15:13

Dzięki za radę, wczoraj cały dzień się z tym męczyłam, nie chciało wczytać "Przeglądarki Simów"
W końcu musiałam zainstalować wersję do CW :(

EDIT: U mnie niestety nie poszło.... :(

StalinekS 07.11.2008 17:13

SimPE to obszerna aplikacja która zjada dużo pamięci komputera. Więc musicie trochę procesów wyłączyć. Ale wszystko jest opisane w temacie
Wasza zmora czyli "Aplikacja..."

Dla leniwych - http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=47064
..............................................

Ja bym radził wam nie SPAM ować tylko cierpliwie czekać na odpowiedź. Bo niestety za SPAM admini karzą :(

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:55.