![]() |
Mój pierwszy dom proszę o ocenę!!!
[IMG]http://i43.************/ogce1s.jpg[/IMG]
[IMG]http://i40.************/161lra8.jpg[/IMG] [IMG]http://i43.************/lxmky.jpg[/IMG] [IMG]http://i40.************/2d6o7l4.jpg[/IMG] proszę o ocenę w skali 0/10 |
Odp: Mój pierwszy dom proszę o ocenę!!!
zrób zdjęcia każdego pomieszczenia oddzielnie, przecież tu nic nie widać.
|
Nie będziemy oceniać, jeśli nie mamy co!
|
:O tylko tyle zdjęć, jeszcze takie małe i ciemne.
Z tego co widać bryła jest wielka, nie zbyt ciekawa, ogród również nie jest ciekawy. W środku domu każde pomieszczenie wielkie i puste, w kilku pomieszczeniach jedna i ta sama podłoga. Nic więcej nie da się powiedzieć. To co widać - nie podoba mi się. |
A co tu ocenić ale widac z tego pierszego zdjęcie ze to jest straszne duże.
Dodaj zdjęcia każdego pomieszczenia../ |
Nie ma zbytnio czego oceniać...
W każdym razie, z tego co widać na tej czwórce, nie jest ciekawie :/ |
Z tego, co się dopatrzyłam: okropność.
W skali 0/10 dostaniesz ..........-1/10 Fuj! EDIT: Przeczytajcie komentarz Hefalump przy "posiadłości Cartagina": Cytat:
|
Właśnie, chcesz ocenę to dostaniesz 0/10, chociaż i ta jest za wysoka. Niektórzy robią domy na taką notę ale przynajmniej się starają, mało ale zawsze.
|
Oj przestańcie (Wolcik uspokaja swoje nerwy na święta :D)
Zainwestujcie w lupę - albo poproście o nią w swoim liście do Św. Mikołaja :P Jedziemy: To jest dom, czy parcela publiczna? Chyba dom, skoro tak jest napisane w temacie. A więc, dom nie może przypominać parceli publicznej (i odwrotnie) Masz u mnie plusa za korzystanie z dodatków z internetu. No chyba, że te choinki są Maxisowskie. Tak, czy inaczej, fajnie, że chciałeś wprowadzić motyw świąteczny. Basen - A może jednak jest to parcela publiczna? Czyżby to Kryta Pływalnia? :D Nie podoba mi się, że co kratkę jest oświetlenie - i nie ma krzesek dla publiczności :D Basen na zewnątrz - Twoi Simowie lubią pływać, prawda? :D Czy jeziorko jest zamarznięte? Myślę, że Tak. W takim razie masz bardzo dobry system grzewczy i woda w basenie prawie paruję :D Kładka - Już rozumiem. Kryta pływalnia nie jest do użytku publicznego, bo tę funkcję pełni Basen na Zewnątrz - a kładka to miejsce dla widowni :D Salon na piętrze - Nie podoba mi się dywan ;/ Zrobiłeś z niego bardziej salon gier. Nie widzę kuchni ;/ ********************* Koniec aluzji ;d Naćpałeś przedmioty przy ścianach, co jest błędem początkującego architekta. Nie wspomnę o identycznej podłodze - niedopuszczalne. + za ogród ;p Ocena: 1/10 Popatrz na pracę innych (Vibratoria, haughton, Kowalino, Bjork, Rainbow, etc [Kto chce się dopisać na listę - pisać na PW xD] ;p) Pozdrawiam :) Woltuwa PS Przypominam, że zwrot "Wolcik" zastrzeżony dla jednej osoby ;) |
Wolcik się rozpisał, więc ja zostawię tylko lakoniczną notatkę.
Hefalumpie "pokazałeś" bardzo słaby projekt. Można by rzec, że najgorszy jaki "widziałam" na forum w ostatnim czasie. Zakładam z resztą, że ten projekt to żart kiepskiego formatu. Zwłaszcza, że projekty pokroju 'Cartaginy': Cytat:
Bez oceny cyfrowej, bo nawet na zero trzeba sobie zasłużyć. |
o.O omg przerażające.
4 zdjęcia wg ciebie wystarczą? to jesteś w błędzie. ocene? jaką ocene? to na wielgachny minus zasługuje. jeśli to żart to naprawdę żenujący. |
AAAAAAAAA! Tracę zwrok [img]Birggin[/img]! To żart? Z palcem w czterech literach (mam nadzieję, że myjesz bo budowaniu ręce *żart*)?
Do jest okropny, ale ja wspaniały i wyrozumiały Dominic (poniosło mnie) postanowił wyszukać dobre punkty domu! Próbował, ale... ...za wiele nie znalazł! Tylko to, że meble jako tako do siebie pasują! Pusto i beznadziejne! Prosisz o ocenkę - 1/10! @down: aha, wrabiać to my, ale nie nas! |
Robię lepsze bo to jest dom mojego brata.Starszego i gorszego!
|
Cytat:
|
Gościu, jaja sobie robisz?!
Wstawiasz dom brata, a podpisujesz się, że Twój :/ Albo po otrzymaniu takich ocen NIE CHCESZ się przyznać do porażki. W każdym bądź razie, Twoje podejście jest i tak ŻENUJĄCE. |
@up. no dokłanie.
jakby wszystkim się podobało, to by napisał, że to jego : o 10 latki tak robią - coś się nie podoba, to piszą ze to -koleżanki -brata/siostry -mamy/taty -babci/dziadka -sąsiadki ;/ no coz, trza się do takich osob przyzwyczaić... ^^ |
Wiecie co? Wiecie?
Hefalump ma 10 lat!!! Uczy się dopiero i przydałyby się wypowiedzi bardziej budujące, a nie "Dno kompletne". Kilka osób się mądrze wypowiedziało, że dobrze by było gdybyś porobił większe zdjęcia. Niektóre kolory strasznie się gryzą. Ale np salonik na piętrze całkiem fajnie by się prezentował. Zresztą bryłę - gdyby była mniejsza też możnaby zaliczyć do ciekawych. A dla Ciebie Hefalumpie jest nauczka, by się nie przechwalać i z nikim nie porównywać :) Bo to nikomu nie służy. @Bakalia - nie dziesięciolatki tak robią, tylko osoby, które nie chcą się przyznać do błędu :) Bez wypominania nikomu wieku. Ale z drugiej strony weźmy pod uwagę, że człowiek 10 letni jeszcze nie ma tyle wiedzy co 17 letni i warto brać to pod uwagę przy ocenianiu. Oczywiście - wytykajmy błędy - niech się chłop uczy, w końcu zbuduje coś co się komuś innemu spodoba. Ale bez przesady: krytyka to krytyka, a chamsto pozostanie chamstwem. A tak naprawdę, to ważne by budowniczemu się podobało, by simy miały wszystko, co do szczęścia potrzebne. A jak innym się nie spodoba, to mówi się trudno i żyje dalej. |
Cytat:
Po drugie: Ty wyrozumiały? Chyba zarozumiały - tu się zgodzę. Nie bądź już taki do przodu, lepiej przypomnij sobie swoje początki, bo były porównywalne. Przestań ciągle opierdzielać innych/młodszych. Bo co taki dzieciak pomyśli? Nie chcę tutaj psychologować, ale tak nie można. Mając 10-12 lat po takiej dawce zbesztania dostanie się kompleksów i Bóg wie, czy nie czegoś gorszego. Człowiek w tym wieku wstawia swoje budowle, bo chcę się dowartościować, usłyszeć jak mu idzie budowanie. Czy nie można było tego łagodniej powiedzieć, np: "Słuchaj, z przyjemnością ocenimy, jak wstawisz więcej zdjęć :-)"?? Cytat:
Tak więc Hefalump'ie: Nie załamuj się, bo wierzę, że to nie ty masz problem. Buduj dalej, oglądaj prace innych, rób więcej zdjęć, nie poddawaj się a będzie super :) Życzę powodzenia i Wesołych Świąt :D A pozostali niech lepiej przeczytają wypowiedź Bjork. Pozdrawiam :) Woltuwa |
Ten temat założył mój brat na moim koncie!
|
To napisz do moderatora prośbę o zamknięcie/usunięcie tematu.
|
Mało zdjęć, i co tu można oceniać? Kiedy nic nie widać.
|
ty naprawdę jesteś nienormalny :(
z tego co widzę ten bar(pod gołym niebiem) jest naprawdę gorszy od tego. Wydaje mi się, że napisałeś(że ten dom jest twojego brata...) bo się zawstydziłeś. I to jest taka wymówka, ale ok. |
Lepiej nie rób następnego domu 1/10
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I może lepiej naprawdę już zakończyć tą dyskusję, skoro wszystko zostało już wyjaśnione? :D Bóg zapłać. Woltuwa |
Wiecie co? Biję pokłony przed Woltuwą i Bjork. Mają 100% rację. Owszem, dom nie należy do najpiękniejszych, ale każdy ma wzloty i upadki. Hefalump niestety zaczął od upadku, ale podobnie startowało wiele forumowiczów. No na przykład ja waszym zdaniem w ostatnich dwóch domach się nie popisałam, i co? Mogłabym się załamać, ale nie.
Hefalumpie, przyłączam się do wypowiedzi Bjork, ćwicz dalej, rób lepsze zdjęcia i oglądaj prace innych a będzie lepiej. I ja również polecam innym komentatorom przeczytanie ujmującej wypowiedzi Bjork. A i nawet Maxis z samych dodatków (bez akcesoriów) może wyglądać ładnie. Będę obserwować Twoją pracę Hefalumpie :) |
słabo ;/ 2/10
|
Cytat:
Amen! EDIT: Woltuwo, ja myślę że każdy jest świadomy co pisze i wydaje mi się, że nie musisz pełnić funkcji dodatkowego moda! |
Uch... Nie dość, że zdjęcia są małe, to domek jest... no niezbyt udany. Jest zdecydowanie zbyt wielki (nawet jacyś bogacze nie mają takich ogromnych :P). Niektóre pomieszczenia są puste (tak widać na zdjęciach). Za chęci dam 2/10.
|
Dominiku, no jasne, przecież lepiej jest zjechać osobę po całości. Nie wiem, co chciałeś osiągnąć robiąc ten offtop. Mówiąc "I może lepiej naprawdę już zakończyć tą dyskusję, skoro wszystko zostało już wyjaśnione?" miałem na myśli to, że ... a zresztą co ja się będę produkował. Przeczytaj wypowiedź moją i Bjork z poprzedniej strony a myślę, że domyślisz się o co chodzi i co miałem na myśli.
Życzę Szczęśliwego Nowego Roku. Woltuwa. @EDIT: Dominiku, wierz mi, że nie każdy. I dziękuję za wino ;) |
po tym domie przestaje oceniać inne, PONIEWAŻ OŚLEPŁEM!
|
propanuję zamkonąć temat a co do domu niema takiej skali aby ocenić ten dom
|
olka1945 od tego jest autor tematu i moderatorzy.
Amen. |
Mój pierwszy domek nie był lepszy, prawdę mówiąc miałam problemy z postawieniem fundamentów. Może nie zachwyca pod względem estetycznym, ale na pewno łatwo się w nim gra i nie zajmuje wieków na załadowanie. Ćwicz dalej i nie rzucaj się na forum publiczne z każdym projektem :) 1,5/10
Mogę tylko zaproponować byś budował pomieszczenia troszeczkę mniejsze, które by można było inteligentnie zagospodarować. Twoje są z pewnością za duże i ubogo udekorowane. Dobrym wyjściem może okazać się wstawianie półścian. Jeśli chodzi o ogród, to nie powinno się stawiać drzew w rzędzie. Oczywiście czasami chce się uzyskać efekt korytarza, ale do tego dobieraj te same drzewa. Zajrzyj do poradnika istniejącego na forum. Jest tam wiele pomysłów, które byś mógł wykorzystać. Ewentualnie przyjrzyj się projektom innych użytkowników. Co do innych... To naprawdę się rozczarowałam. |
Dom jest za wielki, źle podobierane kolory, bryła jest brzydka. Ogólnie to nie ma co oceniać.
pozdrawiam: kubuss |
Chanel ja proponowałam a nie prubowałam zamknąć...
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:04. |