TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Fresc (By Linea) [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=48810)

Linea 29.12.2008 11:54

Fresc (By Linea) [BRAK ZDJĘĆ]

No cóż, ostatnia chałupka w 2008 roku, chociaż pewnie nie najnowsza, bo samą bryłę skleciłam dawno, dawno temu, jednak nie miała pomysłu na zagospodarowanie. Ostatnio mnie 'natchnęło' i powstał ot taki, nieduży modern dla singla z osobowością.

I póki tu jestem - Szczęśliwego Nowego Roku, samych udanych projektów i architektonicznych perełek. :-)

A więc zaczynając od początku: Dom zamieszkała młoda pani oceanograf z tysiącem pomysłów na minutę (jest także wyborową kucharką, pasjonuje się pisaniem powieści, nurkowaniem, pracowała jako opiekunka w przedszkolu "Moje Małe" na Wzgórzach.) wraz z bokserką, Bessie.

Pozdrawiam.

kubuss 29.12.2008 12:06

Odp: Fresc (By Linea)

Dom bardzo mi się podoba, ogród i w ogóle, ale za to zdjęcia kiepsko zrobione :/ Ale dom jest bardzo ładny. Ocena 10/10

pozdrawiam:
kubuss

Sheba 29.12.2008 12:10

Bardzo łądne wykonanie ;) Lecz ta kuchnia-nie jestem do niej zbyt pewna.

8,5/10

Pozdrawiam:
Sheba

NOTplastic 29.12.2008 12:14

Dobrze, że cię natchnęło, bo wnętrze jest cudowne. A co do bryły - zakochałam się w niej. Wogóle ta okolica ... Nic dodac nic ując . 10/10 .

asiolek 29.12.2008 12:17

Bardzo mi się podoba :)
Szczególnie łazienka - tak przyjemna ;p

Greenlyme 29.12.2008 12:31

Bardziej przypadła mi do gustu bryła, niż wnętrze. W pokojach nie podobała mi się zbyt duża przestrzeń, choć daję dużego plusa za piękne kolory.
8,5/10

Marian... 29.12.2008 12:38

Ufff, co z szczęście, że odzyskałem swoje konto! Miałem problem, bo nie mogłem nic pisać i nie wiedziałem o co chodzi, ale dosłownie w tym momencie rozwiązałem problem i mogę coś tu sklecić.

Widzę modernową bratnią duszę!;)
Cóż ja widzę: dom na zboczu, z przodu prosty, z tyłu niezwykły, bujny ogród, bardzo modernową bryłę... Nawet wygolony pod linijkę trawnik jest w moim stylu, absolutnie fantastycznie!!!
Wspaniały blat pod umywalkę w łazience, wypytałbym skąd go masz, ale pewnie edytują post...
Bardzo podoba mi się fakt, że zagospodarowujesz (tak jak ja robię i lubię zresztą) ogromne przestrzenie nie "dzieląc ich na pojedyńcze klatki". Wielki za to plus.

Ja jestem na tak. Absolutnie...;)

Pozdrawiam i zapraszam,
Marian...

Callineck 29.12.2008 13:20

Tak, ten dom to coś co na własny użytek nazywam "kobiecy modern".
Bryła taka typowo modernowa, piękny ogród.
Wnętrza bez zarzutu, bardzo pocoba mi sie połączenie koloru pomarańczowego z jasnym drewnem.
Przez to drewno pierwsza łazienka jest po prostu piękna.
Ale nawet w ciemniejszych połączeniach kolorów widać kobiecą rękę co sprawia że nie są ani trochę zimne.
Jedyny zarzut to kolor wody, moim zdaniem jest zdecydowanie za turkusowa.

W nadchodzącym roku życzę samych udanych projektów :)

@marianie - w każdym drzemie kobieta ;)

Marian... 29.12.2008 13:31

Tak ino się wepchnę jeszcze raz...

Callineck, cz tzn, że moje moderny są też kobiece O.o ???
:O:O:O:O
Olaboga!

Björk 29.12.2008 13:38

No i kolejna modernowa bryła, których już jest pełno ;)
Ale ratują całość ładne wnętrza, przemyślane dodatki z netu (oprócz tego paskudnego łóżka - a fuuuuu) no i ten kącik z rzeczką, jakuzi jest uroczy :)

seattle 29.12.2008 13:45

Z zewnątrz trochę barakowaty, wewnątrz ładny. Bardzo podoba mi się kuchnia

Dam 9/10

Lawend 29.12.2008 14:23

Podoba mi się bryła, łazienka i ten potok (rzeczka?) :).

Liv 29.12.2008 14:46

Może wypiszę, co mi się nie podoba, żeby było szybciej ;)
- hall- jakiś taki "zapchany" mi się wydaje
- rzeczka- pomysł b.fajny, ale ten jej kolor... z leksza nienaturalny
- kuchnia- stół wchodzi w szuflady :O
- lodówka zasłaniająca okno (firankę)! :O
- kolory mebli kuchennych jakoś nie współgrają mi z resztą- myślę, że lepiej wyglądałby tam biały recolor ;)
To tyle.
Bardzo przypadła mi do gustu sypialnia ;) No i oczywiście ogród!
Reszta też mi się podoba, ale te jakoś w szczególności ;)
9/10

Souris 29.12.2008 15:58

Bardzo dobrze, że bryła jest modern, na dodatek ładna, takie właśnie lubię. Wnętrza są w porządku, jednak jest kilka niedociągnięć, ale przecież nic nie może być idealne, no nie? W hallu szczególnie nie podoba mi się obraz z różą, za bardzo rzuca się w oczy. No i jeszcze cały pokój sypialni, poza tego kącika z łóżkiem ;) Kuchnia ładna, chyba jak każdy set ściągnięty z neta i łazienka także. Ogród też jest fajny.

7,5/10

Wielebny 29.12.2008 16:12

Bryła B. mi się podoba z przodu taka nie pozorna a z tyły dwu poziomowy dom z oszkloną ścianą z widokiem na ogród ,

OgródDrzewa,choinki,krzaczki,kamyczki czyli bardzo ładny dobrze rozplanowany tylko nie rozumiem po co dałaś pokrycie tereny imitujące rzeczkę skoro mogłaś dać normalnie wodę wyglądało by znacznie lepiej .

Wnętrze
Kuchnia wyszła ci bosko szczególnie dzięki odpowiednio robionym zdjęciem ponieważ według mnie to czy wnętrze jest ładne zależy w dużej mierze od jego zaprezentowania .Z początku szło dobrze tylko czemu później resztę pomieszczeń pokazałaś/eś z góry ??
Ale przejdźmy do oceniania.
Ogólnie wnętrza są ładne przytulny , utrzymane w jednym stylu tylko strasznie razi mnie te łóżko
Możesz być zadowolona ze swojego projektu bo mi bardzo się spodobał i czekam z niecierpliwością na kolejne prace ,
OCENA
BRYŁA 10\10
OGRÓD 9\10
WNĘTRZE 9\10
OGÓŁ 9.3
Pozdrawiam
Kowalino

zelkam 29.12.2008 18:57

Nawet, nawet, choć nie zachwyca, jest wiele potknięć.
8,5/10

baranek yellow 29.12.2008 20:03

Boski dom, śliczne meble w kuchni, ale nie podoba mi się ten wazon z tymi zielonymi patykami w salonie, tak razi w oczy i psuje wrażenie, i ta wierzba, jakś taka wybrakowana 9/10

avenly 29.12.2008 20:31

Nie chce mi się za bardzo pisać, powiem tylko tyle: ogólnie dom ładny, jedynie nie podoba mi się kuchnia i ława w salonie oraz półka pod telewizorem. 9/10

Analisse 29.12.2008 21:29

Bryła nawet ciekawa, zastanawia mnie tylko czemu w jednym miejscu na dachu jest inny kolor i to dużo jaśniejszy...
Ogród - ta niby rzeczka jest brzydka, nie podoba mi się, jest bardzo nie naturalna, no i ta trawa "w paski" jak dla mnie nie pasuje, reszta ogrodu nawet fajna.
Hall jest ładny, ale okropnie wygląda ten dywanik wchodzący pod szafke (czy co to tam jest)
Łazienka jest fajna, bardzo by mi się podobała gdyby nie to pokrycie ścian we wzorki i panele podłogowe, ja wole kafle.
Kuchnia byłaby fajna gdyby nie ten stół zlepiony z szafką w której są szuflady. Nie lubie gdy ktoś używa moveobjects bez przemyślenia tego.
Salon nawet mi się podoba, jest fajny.
Przy schodach, jak jest ten yyy, pół piętro? kolor jest okropny, lepiej by wyglądało gdyby miało to same pokrycie co podłoga. Na ścianie to są kwiaty, czy coś wystającego z zewnątrz? brzydko to wygląda.
Sypialnia fajna, ale to łóżko i dywan mi się nie podobają.
To miejsce za ścianą gdzie jest łóżko - znowu nie przemyślane użycie moveobjects? To jest takie biurko? bardzo mi się nie podoba że wchodzi ono na drugi mebelek, gdyby nie było widać półki w kawałku tego biurka, było by fajnie, ale niestety.
Druga łazienka - gdy zobaczyłam tą wanne, to pierwsze skojarzenie było z toi-toi'em lub czymś podobnym :P nie podobają mi się panele podłogowe.
Dom jest dość ciekawy, fajny, nawet mi się podoba.

cerastes 29.12.2008 22:04

Projekt prezentuje się poprawnie .
Najciekawiej wygląda bryła . Ogród choć wydaje się ładny , moim zdaniem - stylem - nie łączy się płynnie z domem .
Wnętrza stonowane w kolorystyce stanowią neutralne tło dla mebli i dekoracji .
Tradycyjnie widać w Twoim projekcie ambitne podejście i staranność . :)

Constantia 29.12.2008 22:37

Mi się nadal podobają tak owe bryły, chociaż, prawdę mówiąc, trochę mi się przejadły. Jedyny plus to fakt, że łatwo się w nich gra. Przód mnie nie zachwycił, ale jak zobaczyłam tył i ten zakątek przy rzeczce to naprawdę mi się to spodobało. A także podłogi. Kocham drewno, a i tapety pasują. A rzeczą, która mi się najbardziej nie podoba to łóżko. Okropne :P

Edit: A łazienka jest wręcz urocza :)

Agula_87 31.12.2008 09:03

Rewelka :) Jest śliczny

10/10 :)
pozdrawiam :)

Sweet.Dreams 31.12.2008 09:59

Nawet ładnie :)
Nowocześnie i nawet w porządku :D
Bardzo ładny ogródek
I cóż dodać?
Pozdrawiam ;)

haughton 31.12.2008 11:21

Bardzo ładny i starannie wykonany projekt. Zrobiłaś ciekawą i zgrabną bryłe, która ciekawie kontrastuje z otoczeniem i przyciąga oko (przynajmniej moje :)). Podoba mi się również elewacja domu, bardzo lubię te brązowe panele (tribeccasims, o ile mnie pamięć nie myli ;)), które tutaj przełamują jasne pokrycie ścian. Roślinność otaczająca budynek również jest dobrze skomponowana i nie "zagłusza" bryły.

We wnętrzach moja ulubiona odmiana modernu: ciepło i kolorki. Po raz kolejny udowodniłaś, że masz smykałkę do łączenia kolorów i wzorów - dom faktycznie wygląda na urządzony kobiecą ręką, wszędzie przewijają się kolory ziemi upiększone akcentami w bardziej żywych barwach i dodatkami dekoracyjnymi w odpowiednim stylu. Podoba mi się bardzo sypialnia z wydzielonym miejscem na kącik do pracy, ale pozostałe pomieszczenia również są oryginalnie zaaranżowane i ciekawe. Jedyne co mnie drażni to brak barierki na piętrze przy schodach, ale to naprawdę drobiazg. Świetna robota! :)

Chantelle 31.12.2008 12:30

bez komentarza...10/10

Lawend 31.12.2008 13:00

Bardzo mi się ten domek podoba, naprawdę. A szczególnie ta bryła. Może dałabyś go do ściągnięcia (chyba, że zawiera płatne dodatki)? :)

brzos 31.12.2008 13:16

Dołączam się do prośby Lawend.
Dom jest cudny. Nic dodać, nic ująć. :)

Anema 01.01.2009 16:32

Ten dom to prawdziwa perełka :D Jest świetny :D
100/10

Linea 03.01.2009 09:47

Dziękuję za wszystkie oceny i komentarze.
Niestety domu do ściągnięcia dać nie mogę, z uwagi na to, że całość zawiera płatne dodatki i myślę, że mój wapniaczkowaty komputer by nie przeżył pakowania całej parceli. ;-)
Pozdrawiam.

Lapis 03.01.2009 10:51

No to tak strasznie nie podoba mi sie ta woda z tyłu domu ;p
W hallu brzydki jest ten obraz żółty
Straszne jest to łóżko w sypialni
W salonie brzydka ta lampa koło sofy

Ocena
-1 za tą wode z tyłu
-0,5 za ten obraz
-1 za te łóżko

7,5/10

yuppie 04.01.2009 16:17

Jest bardzo ładny i przypadł mi do gustu.I ocenka szczera.
10/10

treys 04.01.2009 18:35

bardzo, bardzo ładnie, naprawdę dobra robota.
szczególnie urzekły mnie te motylki wiszące na roletach w przedpokoju <33
świetna jest też pierwsza łazienka oraz ten strumyczek płynący z tyłu domu <3.
jedynie nie bardzo mi się kuchnia podobała, chyba bym tą falowaną półściankę na jakąś inną zamieniła.
w ogóle to dom przecudny, kocham go. ten jest chyba najlepszy ze wszystkich twoich prac.
10/10

dżin. 05.01.2009 20:13

Uwielbiam domy tego typu :)

Tylko potem zdjęcia są nieładnie zrobione:(
Bryła jest cudowna i stylowa
W środku jeszcze lepiej, prawie się czuję jakbym był w tym domu
Kto by nie chciał zamieszkać w takim domku...Ah ciągle zdycham.
Ogród też mi się spodobał, taki żywy, zadbany i w ogóle taki fajny...znowu ah...
Można było się tego spodziewać po Tobie, ponieważ należysz do użytkowników, którzy przepięknie budują:)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:06.