TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Knavesmire Manor [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=48828)

Seraf 30.12.2008 04:40

Knavesmire Manor [BRAK ZDJĘĆ]

No więc ..... naszło mnie coś dziwnego i zamiast ładnego (przynajmniej w moim mniemaniu), małego, przytulnego domku na przedmieściach wyszło coś innego. Jest to co prawda na przedmieściach ale na pewno nie jest to małe i przytulne (jak zresztą sama nazwa mówi). W pewnym momencie miałem już dość tego "domu" ale jak się zaczęło to i skończyć trzeba. W środku widać świąteczne ozdoby jako że zacząłem robić domek jeszcze przed świętami a skończyłem jak widać już po .... ; )

Przed rozpoczęciem prezentacji jeszcze jedno; czy da się jakoś powiększyć parcele dostępne w grze? Dom jest zbudowany na największej dostępnej ale ja nie pogardziłbym większą.

Zapraszam;

Knavesmire Manor

Sypialnie: 6
Łazienki: 7,5
Piętra: 2
Miejsca garażowe: 4

Przepraszam za ogromną ilość zdjęć ale nie chciałem niczego pominąć, brakuje zdjęć kilku pomieszczeń ponieważ są zbyt małe by zrobić sensowne zdjęcia. Zresztą i tak w temacie jest ich już 80 (tyle ma limit) więc nie dało by rady więcej.

Dziękuję za oglądnięcie prezentacji a tych którzy czują się jeszcze na siłach o napisanie komentarza. : )

Björk 30.12.2008 06:51

Odp: Knavesmire Manor

Czuję się na siłach :D
Piękny... Jak ja Ci zazdroszczę tego pomysłu. Co prawda nie obyło się bez błędów (co robią kosmiczne fotele w starodawnym gabinecie? i łóżko w jednej sypialni drewniano - czerwone, a pościel bladoniebieska ;))
To co najbardziej mnie urzekło to umiejętne połączenie kolorów. Jest ich tak dużo, a mimo wszystko tworzą zgrabną całość. No i w ogóle umiejętność zagospodarowania takiej wielkiej bryły. Mistrzu... a już szczególnie podziwiam za wykorzystanie tych rur podsufitowych. Strasznie mi się spodobały, ale nigdy nie wiedziałam, gdzie je wrzucić... .
No i bardzo ładnie wybrałeś dodatki z neta :)
Dzieś wieczorkiem - ściągnę od Ciebie pomysł i sama wprowadzę simów do takiej rezydencji ;P
Aha - trawnik Ci się za bardzo odcina od otoczenia...

Souris 30.12.2008 08:19

Bardzo ładnie, szczególnie bryła i tyle Ci powiem ;)

10/10

Liv 30.12.2008 09:13

Pięknie, profesjonalnie, stylowo, z pomysłem... Braknie epitetów na określenie Twojego dzieła :O
Jestem zszokowana- udowodniłeś mi, że nawet taki wielki dom da się rozplanować i umeblować. Jestem pełna podziwu.
Nie dość, że profesjonalnie wykonany, to jeszcze meble łanie podobierane, nie odbiegające od siebie style...
Na nic innego, jak 10/10 nie zasługujesz (chyba, że ocena powyżej skali :D)

Coś mi się obiło o uszy, że bodajże na MTS były jakieś większe parcele. Ale nie jestem pewna.

I jeszcze tak poza sprawą budownictwa: piszesz FS? No to w takim razie czekam na to, by móc je przeczytać i ocenić :)

Marian... 30.12.2008 10:14

No, no, całkiem niezłe. Bardzo udany projekt, niecodziienny pomysł i umiejętne wykonanie, widać wprawioną rękę.

W punktacji mógłbym odjąć za kilka niedociągnięć (jak np wspomniane wcześniej fotele w gabinecie, odcinające się od otoczenie pokrycie terenu==>wina zbyt małej działki jak mniemam oraz zbyt duże puste przestrzenie w domu), ale są to właściwie drobiazgi, a całość jest na prawdę przyzwoita i miło się tą pracę ogląda.
Ocena: 9,5-10/10

Gratuluję i pozdrawiam,
Marian.

seattle 30.12.2008 10:30

Genialny! Brak mi słów! W końcu jakiś nie ultra-hiper-modern, bardzo, bardzo mi się podoba.

10/10

Greenlyme 30.12.2008 11:26

Bryła jest niesamowita! Poradziłeś sobie z jej rozmiarem i zamiast klocka, wyszło coś na prawdę porządnego. Wnętrza zapierają dech - zwłaszcza te schody przy wejściu, czy kuchnia. Jedyne, co mogę zarzucić, to oczywiście nowoczesne meble. Najbardziej mnie zraził kosmiczny telewizor w ostatniej prezentowanej sypialni. 9,5/10

Julia 30.12.2008 11:36

Osobiście bardzo mi się podoba, chociaż niektóre pomieszczenia mogłyby być lepsze np. toaleta dla służby, bardzo ładna toaleta (ta największa) . Troszke za dużo stołów . Ogólnie to fajnie . ; ) Moim zdaniem . ; >

Intenso 30.12.2008 11:55

Oł Maj Gat! To jest boskie. Na początku myślałam, że to jakaś akademia, ale... 10/10

Linea 30.12.2008 14:24

Na początku myślałam, że to kolejny, maxisowy blok mieszkalny ze znikomą ilością mebli, sterylny i nudny.
A tu psikus! ;-)
Udało Ci się fajnie zagospodarować duże przestrzenie - wieeelki plus za to, nie ma wrażenia pustki, wszystko fajnie się komponuje, nawet jeśli łazienki są bardziej w stylu modern.
Jedyne czego mogłaby się czepić, to czerwona sypialnia, w niby stylu orientalnym - ogólnie nie przepadam za tym kolorem.
widzę tu dodatki świąteczne - fajnie by było, gdybyś dał jeszcze foty domu (rezydencji?:P) przykrytej śniegiem, fajny klimacik by był... :-)

Pozdrawiam.

fajniutka 30.12.2008 14:38

Jest to niesamowite, lecz sądzę, że nie umiałbyś grać w tak olbrzymim domu. Wiem jednak, że robisz to tylko na pokaz.

10/10

haughton 30.12.2008 15:05

Bardzo cieszy mnie fakt, że mamy w tym dziale kolejny rozwijający się talent. Suszyłem Ci kiedyś głowę powtarzając w kółko, że marnujesz się z maxisem namawiając jednocześnie do korzystania z dodatków z Internetu i nieskromnie przyznam, że miałem rację. :D
Po pierwsze - wyrazu podziwu za zagospodarowanie tak dużej bryły. Po drugie - pochwała za samą bryłę (wyszedł Ci bardzo przyjemny dla oka, dumnie stojący wśród zieleni, elegancki dwór) oraz ładnie komponujacy się z nią ogród. Po trzecie - brawo za dobrze skomponowane, eleganckie pomieszczenia. Po czwarte - gratulacje za dobór kolorów i aranżację.

Kilka rzeczy mnie drażni: przemieszane miejscami style (meble raz klasyczne, raz nowoczesne), pustawe gdzieniegdzie ściany i drzewko bonsai w niebieskiej doniczce - druga na liście najbardziej obrzydliwych rzeczy stworzonych przez Maxis (tuż po posłaniu dla psa, przypominającego skrzyżowanie rzymskiego namiotu bitewnego z podstawą pod katafalk).

Widać, że chciałes zrobić projekt jak najbardziej realny (zadbałeś nawet o instalacje wodno-kanalizacyjne i wentylację ;)) i efekt końcowy jest na bardzo przyzwoitym poziomie. Czekam na następne projekty. :)

asiolek 30.12.2008 15:19

Niektóre pomieszczenia nie podobają mi się bo są trochę chłodne ( głównie przez dominującą w nich biel ) Ale większość mi się podoba.
A bryła jest naprawdę mistrzowska :)
9/10

yuppie 30.12.2008 15:41

Podoba mi się...:0
Coś mi się tam nie spodobało ale to nic..
9/10

Seraf 30.12.2008 16:00

Dziękuję wam wszystkim za oceny ^^ Po trudzie jakim było zbudowanie tego domu wiem już że było warto :)

Björk - Fotele miały służyć powiewowi nowoczesności ale być może nie wyszło to tak jak miało :) Co do bladoniebieskiej pościeli, zauważ że pasuje do odcienia tapet a samo łóżko do reszty mebli :) Nad kolorami spędziłem bardzo dużo czasu więc bardzo się cieszę że Ci się podobały :) Rury wyszły tak jakoś bardzo spontanicznie :D Co do trawnika ... gdybym miał tylko większą parcelę ...

Souris - Dziękuję :)

Liv - Sam sobie musiałem udowodnić że tak wielki dom da się dobrze i gustownie zagospodarować, dziękuję za ocenę i komentarz :)

Marian - Te puste przestrzenie są dziełem nowości otoczenia :) choć i tak za domem powinien rozciągać się wielki las który "ustawiłem" w widoku otoczenia :)

Czekoladowy.pl - Dziękuję :) U mnie ultra-hiper-modernu raczej nie uświadczysz ;)

Greenlyme - Jak już pisałem wyżej te nieliczne nowoczesne meble miały być powiewem nowoczesności, i być może nie wyszło ;)

Julia - Łazienka służby miała być prosta i skromna :) Dlatego nie upiekszałem jej zbytnio.

Intenso - Dziękuję :)

Linea - Mnie znów orientalny pokój bardzo się podoba :) Ale to już kwestia gustu :) A nad tym śniegiem pomyśle :)

Fajniutka - Dom ma już swoją rodzinę i całkiem przyjemnie mi się tam grało ;) Moje domy rzadko są tylko na pokaz.

Haughton - Suszyłeś mi głowę a ja Twoje rady i przepowiednie wziąłem sobie do serca i oto co wyszło ;)
Cytat:

Napisał Haughton
wyszedł Ci bardzo przyjemny dla oka, dumnie stojący wśród zieleni, elegancki dwór

Bardzo się cieszę ^^ Co prawda oryginalny projekt przewidywał także długą piękną aleję wysadzaną dębami ale niestety parcela jest zbyt mała ...
Mieszankę stylów już tłumaczyłem i mam nadzieję że zostanie mi ona wybaczona :) A drzewko bonsai .... z jednej strony nigdy nie mogę się powstrzymać przed postawieniem go ponieważ bonsai to jedna z moich ulubionych roślinek :) Z drugiej masz rację, doniczka jest ohydna i tak na marginesie bonsai nigdy w tak wysokich się nie sadzi ;)
Dziękuję za komentarz, jest dla mnie bardzo ważny :)

Asiolek - Pomieszczenia są chłodne i takie miały być :) Chodziło o poczucie elegancji :)

Yuppie - Dziękuję :)

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za oceny i komentarze :) Są dla mnie bardzo ważne, a pozostałych zapraszam do komentowania :)

Björk 30.12.2008 16:09

Cytat:

Napisał Seraf (Post 925441)
Fotele miały służyć powiewowi nowoczesności

No to wyszło tornado ;P

Seraf 30.12.2008 16:18

Zdarza się ;)

serek95-12 30.12.2008 16:46

WOW! To jest cudowne! No po prostu piękne!

Sweet.Dreams 30.12.2008 18:06

Po prostu cudo!!
Nie mam słów..
Gratuluję pomysłu. Wykonanie piękne..
Po prostu (wielkie) WOW ;)

Constantia 30.12.2008 19:17

Przepiękny, cudowny! Doprawdy! Meble w salonie i plan dużej łazienki połączonej z garderobą po prostu mnie zachwycił! Z zewnątrz, ten cały ogród oraz rośliny wspinające się po ścianach... Po prostu piękny. Nie pasują mi tylko ściany w sypialni nr 2 na piętrze, niebieska pościel w dwóch innych i krzesła w gabinecie :p

Callineck 30.12.2008 23:58

Bardzo ładny dom, rezydencja z prawdziwego zdarzenia :)

Foyer robi imponujące wrażenie.
Bardzo też mi się "ogród zimowy", kuchnia, collection room, główna łazienka, pomieszczenie z rurami (kotłownia?) i ogólnie pomieszczenia gospodarze.
Ale chyba najbardziej podobaja mi się schody dla służby :P Są znakomicie odwzorowane.

Co do uwag krytycznych, to większość została juz wymieniona, od siebie dorzucę tapetę i dywan w orientalnej sypialni oraz leżankę w sypialni głównej.

Sunshine__ 31.12.2008 09:03

Piękny dom! WIesz, przypomina mi w niektórych pomieszczeniach dom ojca Kevina z Filmu Kevin sam w domu 4 czy jakoś tak. 10/10, oczywiście.

kubuss 31.12.2008 17:23

Łaaa, ale wielgaśny :D Bryła jest b.ładna, wnętrza też. Najlepszym pomieszczenie wg mnie jest kuchnia. Super ogród. Ocena: 10/10

pozdrawiam:
kubuss

doman145 31.12.2008 19:33

Genialnie zrobiony widac ze duzo pracy włożono w ten dom 10/10

Analisse 31.12.2008 20:14

Duży dom, bryła taka sobie, ogród pusty, niby coś w nim jest, ale jak dla mnie to za zielono tam, jak tak patrze z góry. Salon skromny i fajny. Jadalnia jest troszke za ciemna. Biblioteka/gabinet - bardzo fajne, tylko ten kominek mi jakoś nie pasuje do tego pomieszczenia, i zielone zasłonki niezbyt ciekawie wyglądają. Kuchnia podoba mi sie, jedyne co mi przeszkadza to zasłonki wiszące nad oknami. Ale w tym domu jest dużo jadalni :P ta mniej oficjalna jest fajna. Ogród zimowy - te roślinki na ścianie mi się bardzo nei podobają, moim zdaniem bardziej pasują na zewnątrz. Łazienka na parterze troszke za niebieska. Sypialnia dla służby może być, nawet fajna. Pralnia taka nawet. Sypialnia dla gości jest ładna, łazienka może być. Sypialnia na piętrze jest ładna, tylko troszke za szare te ściany. Sypialnia na piętrze nr 2 nie bardzo mi się podoba, za to łazienka jest ładna. Sypialnia nr 3 w miare fajna, łazienka nie zbyt. Pokój gier nawet. Collection room
te zielone zasłony sie mi nie podobają. Master bedroom fajny, tylko ten tv nie bardzo pasuje. Master bathroom and closet - fajne.
Nie bardzo lubie takie duże domy, ale ten nawet mi się podoba.

Seraf 01.01.2009 08:09

Serek95-12 -Dziękuję :)

Dominic - Hehe dzięki :)

Sweet.Dreams - Dziękuję :)

Constantia - Dziękuję :)

Callineck - Dywan w orientalnym przyznam że też mi się nie podoba ale nie mogłem lepszego znaleźć :)

Sunshine - Nie wiem, nie oglądałem. Nie mniej jednak dziękuję :)

Kubuss - Dziękuję, kuchnia to moje królestwo ;)

Doman145 - Dziękuję :)

Analisse - Hmm miałem po prostu podziękować za opinię ale jako że mamy Nowy Rok to pełen dobrych chęci i humoru napiszę nieco więcej ;)
Bryła nie jest "taka sobie" front dla tych którzy nie wiedzą jest dość klasyczny. A sama bryła typowa dla dworów. Ogród jest stylizowany na styl francuski, niestety z braku większej parceli w grze nie byłem w stanie zrobić większego. I dość zabawne wydaje mi się stwierdzenie że ogród jest "za zielony" ;) "Skromny" to ostatni przymiotnik jakim określiłbym salon, same meble są ciężkie i ozdobne. Jadalnia jest utrzymana w ciepłych kolorach sprzyjających jedzeniu.
W bibliotekach zwykle spotyka się kominki więc nie wiem co konkretnie Ci nie pasuje, a zielone zasłony pasują jak ulał, świetnie przełamują brąz ścian i podłogi. Wątpię czy można powiedzieć że w domu jest za dużo jadalni, każda ma swoje hmm powiedzmy "zastosowanie". Owszem te rośliny są przeznaczone na zewnątrz ale jak sama nazwa wskazuje to Ogród Zimowy ;) Łazienka na parterze jest utrzymana po prostu w jednolitej tonacji. Nie rozumiem co chcesz powiedzieć o pralni mówiąc "taka nawet", rozumiem że cos Ci się nie podoba ale mogłabyś powiedzieć co ;)
Sypialnie + łazienki i pokój gier zostawiam bez odpowiedzi bo nie napisałaś co sprawiło że coś Ci się nie podoba bądź podoba.
Collection room - widzę że bardzo nie lubisz zielonych zasłon :P
I tyle, dziękuję za komentarz ;)

Dziękuję wszystkim za oceny i komentarze ^^ A tych którzy zostali zapraszam do ocen i komentowania ^^

Oldź 01.01.2009 15:06

Przepiękny dwór/pałacyk. Aż nie wiem co mam powiedzieć. No zatkało mnie. To jest jeden z najpiękniejszych, jak nie najpiękniejszy dom jaki widziałam na forum. Cudowny jest. Gratuluję umiejętności zapełnienia tak dużej powierzchni. Zaintrygowały mnie te przewody i rury wentylacyjne.
Oceniam 10/10, bo jakżeby inaczej.

zelkam 01.01.2009 18:55

Jest świetny, choć w niektórych miejscach jest trochę za dużo wolnej przestrzeni. 9,5/10

Lawend 02.01.2009 08:13

Ładny dom. Taki luksusowy i duży. Wow. :)

Chantelle 03.01.2009 06:43

Chociaż bryła jest wielka umiałeś ją zagospodarować.Połączyłeś ze sobą trzy różne style-klasyczny,wiejski i modern.Wnętrze na pół maxis,a na pół dodatki z neta.
Za tą całą ciężką pracę...(bez zastanowienia)10/10

I tak z ciekawości-ile czasu budowałeś ten dom?

D@vid 03.01.2009 08:58

W skali od 1 do 10 daje 11.
Bardzo ładny dom. Jedna rzecz mi się nie podoba na czwartym zdjęciu, chodzi mi o tą białą, dużą figurkę. Jak dla mnie za duża. Ale reszta jest naprawdę bardzo ładna.

Chelseaa 03.01.2009 16:16

80 zdjęć? W ogóle nie zauważyłam, że aż tyle podczas oglądania :) Dom jest cudny - nie ma co się rozpisywać. Tyle pracy, wysiłku i cierpliwości, naprawdę - podziwiam. Kapitalny projekt! 10/10 - oczywiście :)

Holly 03.01.2009 16:39

Bardzo ładny, ale wydaje mi się, że za pusty. Mógł być odrobinę mniejszy. 10/10

cerastes 10.01.2009 11:36

Bryła prezentuje się wyniośle i okazale .
Wnętrza sprawiają wrażenie trochę pustych , biorąc pod uwagę rozmach całego projektu .
Przyznam jednak , że bardzo podoba mi się Twój zmysł aranżacyjny . :)

Milou 10.01.2009 12:14

Śliczny. Niby duży i przestronny, ale bardzo dobrze wszystko rozmieszczone. Pięknie wygląda z zewnątrz jak i środku. Co tu dużo pisać 10/10

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:08.