![]() |
Wstrętna rezydencja [BRAK ZDJĘĆ]
Wiem, zjecie mnie wszyscy za ten dom. Jest okropny, mówię to od razu. Jeśli ktoś nie chce cierpiec niech odejdzie! Dom był prawie skończony przed świętami, ale różne sprawy sprawiły, że musiałem usunąc simsy. Przede wszystkim WIELKIE podziękowania należą się Tajemniczemu Dostawcy, bez którego dom nie mógłby byc dokończony :)
OCZYWIŚCIE JEST CLEAN!! Dobra, dosyc tego gadania, do rzeczy: Rezydencja należy do pewnego angielskiego arystokraty,który jednak pragnie zachowac anonimowośc ;) A oto i ona: Uff to już wszystko. Gratuluję tym, co dotrwali do tego momentu. Oceniajcie kto żyw! Chyba dostanę bana za wstawianie takich okropności. P.S. Kocham antyreklamę ;) |
Odp: Wstrętna rezydencja
Tfu - paskudny ;)
No przecie - sam tak napisałeś :D Tylko czytaj uważnie, bo nie będę powtarzać: A już serio to nie będę obiektywna i napiszę, że go UWIELBIAM. Moje ulubione meble, styl, symetria, rozkład pomieszczeń, jeziorko... No cieszę się, że go pokazałeś :) niby nic odkrywczego, ale ma swój urok :) |
Hmm... no nie przesadzaj, nie jest taki okropny :D
Najbardziej rzuciły mi sie w oczy okna w kuchni. Takie jakis za dlugie... Widac ze ida pod szafki i drewno od okien wchodzi na szafki. A tak to to nie ma za bardzo do czego sie przyczepic... 7/10 bo to jednak nie moj styl. |
To jest PIĘKNE zero dodatków z neta co uwielbiam :)
pięknie super extra itp. itd. 10/10 |
na serio to jest PIĘKNE . Nie wiem, co ty chcesz od tego swojego domu,
jedyne co mi się nie podoba to biblioteka . ;d |
Brzydkie?! Gościu, coś Ci się chyba pomieszało ;)
Nie powiem, są rzeczy, które nie spodobały mi się, ale plusy przeważają. Paski, paski widzę... Za dużo tam tych pasków- jakaś tapeta w stylu kącika myśliwskiego mogłaby zabłysnąć na ścian niektórych pokoi, bo tak jest on w większości ZAPASKOWANY! :O Jakoś strasznie nie podoba mi się ta tapeta w salonie- mogłaby nie być jednak biała... Drugi salon rzeczywiście nie wyszedł, ale to już wiesz ;). I sypialnia dla gości też mi się nie podoba. Ale... Jestem urzeczona BIBLIOTEKĄ i GABINETEM- taki fajny klimat mają :). I ogródek- również, bardzo mi się podoba. A cała reszta jest OK. 8,5/10 |
co ci się nie podoba w tym domu.
przecierz jest ładny. |
Mi się nie podoba, że szafki w kuchni zachodzą na dość nisko położone okna.
A reszta jest bardzo ładnie zrobiona. Udowodniłeś, że nawet z maxisa można zrobić projekt odmienny od reszty, z pomysłem i spójny stylistycznie. Całość prezentuje się szykownie i elegancko. Idealnie może nie jest (mi się nie dziw, bo jednak jestem uzależniona od dodatków z neta), ale widać, że się starałeś i włożyłeś w projekt sporo serca. Najbardziej spodobała mi się biblioteka na strychu - ma taki starodawny, tajemniczy klimat kojarzący się z poszukiwaczami skarbów. Bryła jest rewelacyjna, a stajnie to taki smaczek dodający całości realizmu. Ogólnie - dobra robota. |
Bardzo ładnie ci to wyszło ;)
Dom i otoczenie bardzo mi się podoba, brakuje mi tam jedynie jakiś ścieżek w ogrodzie, czy czegoś takiego... W kuchni nie podoba mi się ten pusty stół, mogłeś coś na nim postawić, i te okna wchodzące w szafki niezbyt zachęcająco wyglądają ... Reszta w większości mi się podoba. Jak na maxis to jest naprawdę ładnie =] |
Sypialnia gościnna mi się nie podoba, reszta za to bardzo :)
Świetny pomysł i wykonanie. |
No i po co piszesz, że paskudny, jak jest śliczny? ^^
Z taką bryłą się jeszcze nie spotkałam, przypomina mi zamek. Bardzo orginalna, za to plus. W środku większość pomieszczeń mi się podobała, kilka z nich nie (np. pomieszczenie z fortepianem). Oprócz tego, znalazłam jeszcze kilka niedociągnięć, które jednak nie psują mi wrażenia o całości. 9/10 |
Niektore miejsca kojarzą mi się z Ks...cośtam Manor.
Ale podoba mi się, szczególnie jeziorko. 8,5/10 |
Jaki gustowny domek,
bardzo mi się podoba ze względu na przedmioty z RIO ........ Chociaż to nie mój styl, to jeden z wyjątków:) 10/10 |
Eyy powiem Ci że dom mi się podoba w szczególności bryła, wnętrza też niczego sobie. Ocena: 10/10
pozdrawiam: kubuss |
rezydencja super :) szczegolnie podoba mi sie ogrod zimowy- swietnie urzadzony ;) 10/10, no, inaczej sie nie da :)
|
Cytat:
Nie no, moim zdaniem jest piękny, prawdziwy pałac. Meble dobrze rozmieszczone, wszystko pasuje. Gratuluję 10/10 i życzę więcej takich udanych domków. Pozdr. |
Projekt na zaskakująco wysokim poziomie ! :)
Szczerze przyznam , że jestem zaskoczona tak ładną prezentacją tym bardziej , iż jest ona pozbawiona dodatków z internetu . Bardzo poprawna architektura domu i aranżacja wnętrz . Widać przygotowanie do prezentacji tematu . Udało Ci się uzyskać realistyczny efekt bardzo przyciągający uwagę . :) |
Krótko - przepiękny. Jeden z najlepszych jakie widziałem w ogóle i nareszcie brak dodatków z netu, za co ode mnie wielki plus. Ponadto wszystko w moim stylu - oceny innej niż 11/10 nie może być ;) Brawo.
|
Przyznaję,że zupełnie nie mój styl,ale bardzo ładnie. :) Podoba mi się. Tylko fakt te okna w kuchni nie najciekawsze i drugi salon jak dla mnie zbyt ostre i zlane kolory. Tak wszystko w jak najlepszym porządku. :)
|
Gadasz, że jest brzydki jak cholera, żebyśmy gadali, że jest taki cudny?
Ogólnie zmieniłabym niektóre obiekty, ale mi sie podoba :) Daję 10 |
mala korekta do nazwy-Wspaniala rezydencja
10/10 |
Super <3 ;D
B. mi się podobaa. |
Fajna bryła, nie lubię za bardzo tego stylu i dom obejrzałem w ekspresowym tempie, ale wydaje się całkiem przyjemny :)
|
Ale mnie wkurza taka krytyka. ;/// Dom jest ładny, bardzo ładny. Fajny styl. Widać, że znasz się na rzeczy.
|
Jeeeeej, jaka świetna <3. 10/10 ;D
|
Skoro straszna,to po co ją dajesz na forum?,żeby nei było offtopa...dom jest straszny!,moja ocena to 0/0
|
Szafki w oknach, nowy trend.
No masz rację, jest obrzydliwy, przez ciebie dostałam jakiejś choroby, wypłać mi odszkodowanie! A tak na prawdę to bardzo mi się podoba. Dodatków z neta bardzo mało, za co wielkie dzięki, bo jakoś tak mam sentyment do maxisowych domków. W sumie mogłabym opisać co mi się w każdym pomieszczeniu podoba, a co nie, ale wydaje mi się to zbędne, gdyż mi się wszystko podoba! Jedynie te szafki w kuchni na tych oknach. Tak piękny dom i tak wielki błąd. Ale nadrobiłeś go wnętrzem i dlatego też masz ode mnie pełną dziesiątkę. Oby tak dalej. Pozdrawiam i życzę jak najlepszych domków |
Piękny dom, naprawdę mi się podoba. Nie wiem czy mogę, ale proszę: daj do ściągnięcia!!! Byłoby super zagrać w tej rezydencji. Bardzo prosze i podziwiam. :)
|
bryła i ogród- bardzo fajne, pomysłowo zrobione, widać że to nie byle jaki dom.
wnętrze- urządzone ze smakiem. zastanawiam się tylko po co dwie lodówki w kuchni :d kolorystyka taka trochę nie bardzo bo za ciemno jak dla mnie. za to świetna łazienka <3. ja strasznie nie lubię takiego stylu wnętrz ale nie mogę ci zniżyć oceny tylko ze względu na mój gust więc: 9/10 |
Jak wstrętna to po co dajesz?
Oglądałam go jak miałam bana...Muszę przyznać, że b. ładny. 10/10 Cytat:
|
Nie rozumiem takiego gadania. Skoro jest taki paskudny, to najwidoczniej bezsensem jest to, że go nam pokazujesz.
Cytat:
|
Na początku chciałem wspomnieć że ogromny Plus za to że cała projekt jest clean zbudowanie coś ciekawego i ładnego bez użycia dodatków z netu to nie lada wyczyn
Przejdźmy do oceny Bryła jest bardzo ciekawa ze względu na kształt a także dużą liczne ozdób architektonicznych nadających domowi realizmu . Ogród Dużo zieleni w szczególności drzew zasłaniających dom i nadających posesji tajemniczego charakteru , ale i też nie braknie małych zielonych polan Wnętrze Zaraz na pierwszym zdjęciu zraziła mnie trochę ta podłoga ale po dłuższym namyśle stwierdziłem że jednak tam pasuje i nawet ładnie wygląda. Reszta pomieszczeń bardzo gustowanie urządzone może gdzie nie gdzie mógłbym stwierdzić że, np. dany mebel nie pasuje ale nie miałeś zbytnio dużego wyboru . Ogólnie jestem pod dużym wrażeniem za staranne wykonanie i efekt końcowy. Ocena Bryła 10\10 Ogród 10\10 Wnętrze10\10 Ogól 10\10 Dom jest clean więc użyłem innej skali oceny ; I czy mógłbyś dać dom do pobrania chętnie ściągnę może jak kiedyś zacznę grać w simsy ta rezydencja na pewno mi się przyda. Pozdrawiam Kowalino |
Ten domek jest extra ;)
Daję również plus za to, iż jest to clean, chociaż nie do końca wierzę, że on nim jest, ponieważ przy wejściu, na pierwszym zdjęciu zauważyłam donicę z jakimś kwiatkiem czy czymś, ale niech będzie. 10/10 |
A teraz słuchajcie (a raczej czytajcie) uważnie, bo nie będę powtarzac!
Dziękuję wszystkim za komentarze i oceny ;) Co do okien i szafek w kuchni... tak, wiem, paskudne. Jednak miałem do wyboru szafki wchodzące w okna lub zmianę okien, co jednak psuło widok zewnętrzny. Więc wybrałem tzw. "mniejsze zło". Zapewniam także andżixx, że dom jest całkowicie clean, a donica z kwiatem dochodzi bodajże w RiO. Domu narazie nie dam do pobrania, bo szczerze to nie chce mi się bawic w naukę zamieszczania. Może kiedyś... Jeszcze raz dzięki za oceny. |
Bardzo ładna rezydęcja i wcale nie jesty wstrętna.
-Podoba mi się bibloteka jest ogromna i ciekawa. -Podobają mi się też schody prowadzące na piętro, fajnie dobrane kolory - Ładnie dopasowane zestawienia kolorystyczne w pomieszczeniach. - Ogród zimowy , oraz gabinet bardzo mi się podobają ale naj lepszy pomysł to bryła domu i stajnie za to duży plus. Ogród jest miłym miejscem do spacerów. Ocena 10/10 z dużym plusem.xd |
Skoro już trzymamy się tej konwencji...
Uważam, że ta obrzydliwa terakota w szachownicę pasuje raczej do łazienki, niż hallu/holu/czy jaką tam oficjalną wersję przyjęła Rada Języka Polskiego ; ) Salonik myśliwski? Pfff, w saloniku prawdziwego arystokraty ściana uginała by się od poroży zajmujących każdy wolny skrawek ściany : D I jeszcze jedna uwaga - dwie sypialnie!? Powinno być ich co najmniej 14, tak, żeby [przyszła, jeśli jej nie ma] żona arystokraty i jego szóstka dzieci [nieślubnych, jeśli nie ma żony] miały trochę prywatnej przestrzeni... A tak poza tym to paskudne, fuj, okropne, wstrętne, eh, chciałbym taką rezydencję... ^_____________^ 9/10 za szachownicę oraz brak poroży i sypialni : p |
Bardzo ładny! Zapomniałam co miałam dalej napisać, ale 10/10
|
Podoba mi się ogród zimowy i schody z tymi balkonami na piętrze...
Bardzo ładne, fajnie wygląda na zewnątrz ;) |
Rozumiem, że nazwałaś go "Wstrętna rezydencja",ponieważ chciałaś przykuć uwagę forumowiczów :) Bryła jest wspaniała, a tak ładnych domów clean jeszcze nie widziałam. Jednye co mi nie pasuje to to okno w kuchni które wchodzi na blat,a le reszta jest super, cud, miód :D
Oczywiście ocenka 10/10 xD |
naprawde śliczny domek .. podoba mi się biblioteka..
|
No to szkoda, że nie dasz do ściągnięcia ale trudno. :(
|
Mogę powiedzieć tak:
Jeśli chcesz wybrzydzać i lamentować nad swoim "paskudztwem" to lepiej się wogóle nie bierz za robienie domów To tyle o autorze przejdźmy do konkretów Dom jest urządzony w stylu retro i ze smaczkiem średniowiecza plus dla ciebie jest duży i własciwie bez oporów mozna go nazwać willą Jedyny minus jaki dostrzegam to sypialnia goscinna nie umiem jednak określić rodzaju wstrętu poprostu mi nie pasuje więc po naradzie ogólnej przyznaje tadaaa... 9,5/10 pkt. Congratuleszyns itd :D |
"Wstretna rezydencja" cóz za skromność. Nie wiem jak ty, ale to bym chciała tam mieszkać...
Bardzo mi się podoba ten styl i elegancja domu. Tylko w korytarzu i sypialni trochę za biało i to nadaje smutny nastrój tym pomieszczeniom. Ocena: 9/10 |
Czego chcesz ?
W końcu to rezydencje :) 7/10 |
Ogólnie bryła mi się podoba, w środku to tak średnio 6/10
|
Nie bądź dla siebie taka surowa. Domek masz przepiękny. Tylko nie wiem czemu jakoś mi się ta jadalnia nie podoba. Ocena 9/10
|
Oooojeeej... Mi się tylko nie podobają te okna w kuchni, co było już powiedziane wcześniej - przez innych. Ogólnie to usta z podziwu otworzyły mi się już przy pierwszym zdjęciu... więcej takich domków ;] Pozdrawiam |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:00. |