![]() |
Drugi Domek Na Tym Forum by: Sunshine__ [BRAK ZDJĘĆ]
Hej Wszystkim ;) ! Dziś chciałabym pokazać Wam mój drugi domek... Na forum, oczywiście.
Zapomniałam o rzutach domku, więc dam je w edycji... No więc jest to dom Rodziny Dream. Małżeństwo z dzieckiem. Zaczynamy! Koszt parceli ok. 90 000 simoleonów. dom doskonały nie jest... Jeszcze nad nim popracuje. |
Odp: Drugi Domek Na Tym Forum by: Sunshine__
Fajne dodatki, ale nieudolnie poukładane. Nie podoba mi się, jest pusto i nieciekawie.
Za to bryła i ogród całkiem, całkiem :) |
hymmm.... wszystko mi się podoba z wyjątkiem pokoju dziewczynki i troche pusto ale nie jest źle :) 8/10
|
no wszystko fajnie, szkoda, że tak mało
zdjęć domu w dzień, bardzo podoba mi się kuchnia . ; ] |
W pomieszczeniach jest ładnie,
ale za ciemno :( Te dodatki z neta pasują do kolorystyki domu, ale są tak jakby, porozrzucane po całym domku Pomieszczenia są naprawdę przemyślane i pomysłowe Bryła kompletnie nie podoba mi się, Tak samo jak jej otoczenie Pracuj dalej nad domami :) 7/10 |
Dom całkiem ciekawy, tylko zdjęcia są niewyraźne.
Łazienka na górze- tragedia. Zielone kafelki, czarna(straszna)wanna- myślę, że to do siebie nie pasuje. |
Cytat:
Sama parcela bez domku kosztuje 1200 simoleonów ;] Cytat:
.... Domek: zdjęcia bryły wg mnie niewidoczne. Nic nie widzę. I tu mogłaś się popisać oświetleniem na zewnątrz... A pomyśl, gdyby do p. Dream (btw, niezłe nazwisko ;))tak w nocy niespodziewanie przyjechali goście? Prędzej pozabijaliby sie na tych schodach wśród ciemności, zanim by trafili do wejścia... Domek na wzgórzu, ale to wzgórze jakoś nienaturalnie strome... I brak drzew ;P. Wnętrze: nie przypadło mi do gustu, mówiąc pokrótce. Korytarze świecą pustkami, w łazience dziwne pomieszanie kolorów (coś podobnego już widziałam w którymś domku, chyba nawet to było w Twoim...). Poza tym, każde pomieszczenie w innym kolorze. Jakbyś jeszcze jakiś pokój zrobiła na żółto-niebiesko, miałabyś domek w barwach tęczy... Ogólnie domek jakoś mi się nie podoba. 5/10 Cytat:
A jeśli już ma coś być, to rzuty... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja po prostu czasem w taki sposób zwracam uwagę, zazwyczaj na niedopracowane szczegóły- to wszystko... W każdym razie, skoro w jakikolwiek sposób Cię uraziłam, przepraszam. EDIT: Proszę, są zdjęcia z dnia i jednak tam SĄ drzewa! :O Zwracam honor. |
Ojej. Zdjęcia ciut niewyraźne, ale pal sześć ^^
Ja bym się bała mieszkać na takim urwisku :P A nuż się dom zsunie? Z zewnątrz jest nienajgorzej, szkoda, że basen nie ma może jakiegoś bardziej skompilowanego kształtu. Jakieś krzaki przydałyby się faktycznie z przodu. Łazienka mi się nie podoba. Zupełnie. Kuchnia- urzekła mnie :P Może to za sprawą kolorów. Podoba mi się też kolorystyka w sypialni rodziców. Mam tylko dziwne wrażenie, że ściany są puste, a to, co na nich wisi to tylko dlatego, że raz na jakiś czas sobie o obrazach przypominałaś ;) Oczywiście nie próbuję nikogo urazić, takie po prostu mam (jak sądzę mylne, tak, tak) wrażenie. Pokój córki wydaje mi się niestety smutny, a łazienka na górze, podobnie jak ta na dole- nie podoba mi się. Ogólnie w domu podoba mi się zestawienie kolorów, może z wyjątkiem łazienek. |
1. Ukształtowanie terenu.
Paskudne. Można by jakoś ukryć tą paskudną różnicę w wysokościach - popatrz jak zrobiła to vibratoria w Regenbogen, czy Spruce. Nie mam nic przeciwko nierównemu terenu, jednak ten jest za mocno poharatany . 2. Pseudo-rzeczka. Nie podoba mi się. Raz, że wypływa znikąd, to kończy się - o zgrozo - na ulicy. Nie wiem, czy wiesz, ale systematycznie podmywany i nawadniany asfalt wkrótce się rozleci ;/ 3. Schody (wejście). Ciekawy pomysł, z wykonaniem gorzej. Sam odcień schodów jest fajny, ale w zestawieniu z z trawą za ciemny. No i co to za pomysł, by schody prowadziły do basenu? :D 4. Podjazd i Ogród. Samochód ustawiony tak nijak, bez przemyślenia. Na Twoim miejscu darowałbym go sobie, a w zamian za to zrobił atrakcyjniejszą ścieżkę prowadzącą do Schodów. I zrobił Ogród (odsyłam do wyżej wspomnianych projektów vibratorii) 5. Bryła. Nie podoba mi się. Miał być modern, ale nieprzemyślane rozmieszczenie okien + ciemna elewacja + biała obwódka = negatywne wrażenie. Do tego ten dziwny kształt. 6. Lustrzana nakładka. Widzę, że znowu popełniłeś ten błąd. Nakładka nie powinna odbijać nieba. Zamontuj sufity z OŻ, lub z internetu, wciśnij TAB i klawiszami "Q,W,E,A,S,D,Z,X" wykadruj ujęcie. Rób zdjęcia przy narzędziu pokrycia terenu (wtedy siatka znika), lub w Trybie Opcji (też siatka znika). I włączaj pauzę, a zdjęcia rób za dnia. 7. Kuchnia. Widzę, że preferujesz zagracenie. Ja też, ale kurde to jest totalny syf. Tam masz blat przeznaczony do spożywania posiłków - może jakieś talerze, szklanki, wino (;D). 8. Pokój dziewczynki. Ała.. Jeżeli decydujesz się na jeden zestaw, to może zadbaj o to, by kolorystycznie rzeczy do siebie pasowały - nie wiem, czemu łóżko jest niebieskie. A ten laptop to przegięcie - nie pasuje tam ani trochę. I ogólnie pustka w pokoju. 9. Łazienka na górze. Nie podoba mi się wanna. Dziwny ma kształt. Czy za nią jest prysznic? A gdzie toaleta, umywalka, lustro, szafki, etc.? 10. Reszta. Ujdzie w tłoku. 11. - Cytat:
Cytat:
PS Nie miałem za miaru Cię obrazić. Po prostu napisałem, co według mnie jest źle. Wolt. |
ojoj . jakoś zdjęć jest OKROPNA! ogólnie bardzo fajne dodatki ,ale ujęcia są takie , takie ...
Taa kuchnia jest taka zawalona. Moja ocena 6/10 |
Bryła trochę za bardzo kanciata, wnętrza świecą pustkami. Ale ogólnie to fajnie. Ocena: 9/10
Powidz mi tylko skąd masz tę "świecącą" podłogę, miałem ją kiedyś w grze ale mi się skasowała. pozdrawiam: kubuss |
Cytat:
|
kubuss nie jestem pewna, ale chyba są na stronie Murano http://www.muranomobilia.com/product...millenium.html
|
Cytat:
Klikasz na "Show Items" i pobierasz plik "Millenium - Shader File" oraz " Reflective Floor 1x1" (tylko to jest darmowe, ale wystarczy, by mieć lustrzaną nakładkę w grze) :D |
Cytat:
|
Podoba mi się tylko kuchnia i jadalnia.
Bryła mi sie nie podoba wogóle , nie mój gust. Ukształtowanie terenu jest ciekawe i pomysłowe. ocena 7/10 za teren i kuchnie xd |
No nie jest taki zły, ale za dużo dodatków z neta domek bardzo nowoczesny teren (przpraszam) OHYDNY. OCENA: 6/10
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:43. |