![]() |
Odp: Manton by vibratoria
Kurcze. Wystawiłam dom w tym samym czasie co Ty ;( Przy Twoim wszystko gnije więc bardzo mi przykro.
10/10 |
Szczerze mówiąc to mi się nie zbyt podoba. Tutaj pofabryczna dzielnica a wewnątrz Merc i dużo nowoczesnych akcentów. Może, jest to dobre połączenie, ale mi się nie podoba!
|
Ejj,wspaniały jest,ujęłaś świetnie klimat :]
Piękny 10/10 |
Bardzo dobry projekt, że jestem Twoją wielką fanką już wiesz:D.
Aha, czy mi się wydaje, czy ten fortepian, na jednym zdjęciu jest szary, a na drugim czarny??? A może to tylko kwestia oświetlenia??? Ktoś już wspomniał, że zbyt nowoczesny, może trochę tak, z jednej strony stara dzielnica, a w środku taka nowoczesność, lecz zarazem połączona z klasyką. Super, ach, jaki talent! 10/ 10 ( a cóż innego mogłabym dać?) |
Wspaniały!
Kolejny świetny projekt! 10/10 |
Oj Vibratorio, mam jedno pytanie:
Dlaczego, ten dom jest taki fajny? :P Idealnie pasowałby dla człowieka, który lubi bałagan, a jednocześnie uwielbia malować, czyli dla mnie :D Zamordujesz mnie tymi sowimi domami Co mogę powiedzieć o bryle?hm...super,(po prostu brak mi słów) Jak już mówiłem, ten dom jest ideą dla artysty Ten bałagan i w ogóle to wszystko Podziwiam Cię za talent! Manton jest zbyt piękny, aby ocenić go liczbowo(wykroczyłby poza skalę :D) |
No cóż...ja pewnie nigdy czegoś takiego nie zbuduje, bo zwyczajnie nie potrafię. Podoba mi sie, jednak z jednej strony są deski ze starą niebieską farbą sprzed 20 lat z z drugiej nowy błyszczący fortepian... Ogólnie jednak bardzo ładny..dom:)
|
Bryła mi się nie podoba...chociaz pomysł fajny... wnętrze jest bardzo ładne.
Ocena: 10/10 |
Ja z kolei klimat rozumiem, świetnie udało Ci się go oddać :)
Jak zwykle fantastyczne drobiazgi i dekoracje, jesteś w tym niezrównana. I genialna pracownia artysty. Ale paradoksalnie najbardziej podoba mi sie ta obłażąca z niebieskiej farby podłoga :D oraz pokój kapielowy i bardzo przytulna sypialnia. |
Niezbyt jestem zachwycona twoja pracą...z tego powodu ,iż w środku panują za 'pstrokate' kolory i obiekty [?]
7,5/10 Pzdr.Sheba |
Dom jest świetny !
Jedyne co mi się nie podoba to bryła. Cała kolorystyka jest bombowa , a w domu panuje "nieład artystyczny" I wiesz? wcale mi nie przeszkadza , że nie ma ogrodu. Bo wnętrza mnie tak zauroczyly , że nie mam ochoty opuszać domu i oglądać go zewnątrz.Uwielbiam twoje projekty bo w kazdym jest coś innego , coś co mnie zaskakuje ;). Chcialabym jeszcze zaznaczyć , że swietna aranżacja tego wyglądu od ulicy mam na mysli te poprzewracane śmietniki itp. Ocena 9,5/10 ;) czekam na kolejne domki. pozdro ^. |
Osiedle wygląda jak by mieszkali tam sami wieśniacy ale wnętrze zdradza ze jednak mają trochę kapuchy czyli dom dla ludzi skąpych
ale ma coś w sobie 9,8/10 |
Tak prawde mówiąc to bryła mi się nie podoba , no ale to dzielnica przemysłowa więc chyba jest oki.
Wnętrza bez zastrzeżeń , jak zwykle wszystko na swoim miejscu i właściwa kolorystyka ścian jak i prawidłowy dobór mebelków. Podoba mi się samochód w garażu i sam garaż też. Z zatkanym palcami nosem przeszłam się wokół domu , wiadomo dlaczego znowu nie wywieżli śmieci, ach te psy! xd<żartuje> ocena 9/10 . |
Mam mieszane uczucia co do tego fabrycznego domu. Podzielam zdanie Dominic z wierzchu fabryczna cegła wszystko utrzymane w stylu tamtych lat, ale nie pasuje mi do starej fabryki nowoczesne wnętrze, a już najbardziej ten merc. Gdy zobaczyłem po raz pierwszy ten dom ujrzałem tą zachodnią cegłę oczarował mnie ten budynek myślę Vibratoria pokazała nam wszystkim na co ją stać ;), ale wnętrze ugasiło po części moją podnietę.
Ogółem ocena : 7,9/10 pkt. |
A mnie się podoba połączenie nowoczesnego designu wnętrz z pofabryczną bryłą 'z tamtych lat'. I plus za zdecydowane kolory i mocne akcenty - kojarzy mi się z jakąś szaloną, kreatywną rodzinką, która miała bardzo nowatorki pomysł zagospodarowania starej, opuszczonej fabryki. (Huh, ależ mam wyobraźnię... :P)
Brawo. |
Dom taki sobie. Moja ocena 7/10
|
Bryła domu stanowi doskonały przykład fabrycznej architektury !
Jestem pełna podziwu dla Twojej wyobraźni i wiekiego talentu . Pomysł zrealizowany znakomicie ! :) Brak ogrodu jest w tym przypadku atutem , gdyż zupełnie nie pasowałby do tego typu architektury . Uboga roślinność i celowo zaaranżowany " śmietnik " , tworzą właściwą atmosferę dla fabrycznej dzielnicy . Niesamowity realizm , to wielki atut Twoich projektów ! Wnętrza nowoczesne , ale nie minimalistyczne . Stare , drewniane podłogi i proste " wzory " ścian , stanowią świetne tło dla niebanalnej kolorystki i stylu umeblowania . Pomieszczenia utrzymują klimat i zachęcają do wizualnego zwiedzania ! Projekt tak jak lubię : dopracowany w najdrobniejszych szczegółach i zmieszany z realizmem ! Twoje prezentacje zawsze zaskakują nowością , są ambitne , a jakość ich wykonania - godna najwyższej oceny ! ;) |
Strasznie podoba mi się klimat tego domku :)
Z zewnątrz przypomina ruderę, a w środku to piękny domek! 10/10, bo cóż innego?! |
Z zewnątrz bardzo pamysłowo, ale nie przypadło mi do gustu ;/
Wnętrz bardzo ładne, bardzo podoba mi się kolorystyka ;) 9/10 |
Dom jest rewelacyjny. Takiego umeblowania i urządzenia wnętrza dawno nie widziałam. Wszystko wygląda przecudownie :) ocena nie inna jak 10/10
|
Cudowne...
10/10 |
pieknie, ladnie tak 'pomieszalas'; stary wystroj z nowoczesnym akcentem, nie moge sie do niczego przyczepic ;D 10/10
|
Bryła wygląda jak kloc - fakt. Ale to nie znaczy, że trzeba projekt oceniać niżej...
Świetnie odzwierciedliłaś to o czym napisałaś na wstępie. Ładnie wygląda na zewnątrz choć, jak mówiłaś, nie wykonałaś ogrodu, który moim zdaniem by trochę oszpecił ten projekt. Wewnątrz jest bardzo ładnie, bez przepychu Spodobał mi się pomysł z łazienką. Ładne, nie gryzące się (o dziwo) kolory i pomysłowo oddzielone pomieszczenie z wanną od tego z kibelkami :D. Sypialnia bardzo ładnie Ci wyszła, ale te jeansy na łóżku... Nie podobają mi się. Po prostu. Salon. Wow! :D Świetny pomysł z tą częścią górną. Pomimo kilku malutkich usterek, podoba mi się. Pozdrawiam i życzę kolejnych, pięknych projektów :) |
Bardzo Wam dziękuję za oceny i przemiłe komentarze. :D
Niezmiernie cieszy mnie fakt, że znacznej większości projekt się spodobał, tym bardziej, że jego ukończenie było szalenie karołomne. Cytat:
|
Już rozumiem :D
|
Musisz zrobić poradnik,w których będzie jak sie robi szklane dachy :P
Ok, przechodze do domu - jak widze takie budowle, to mi się NY przypomina ^^ Fajnie tobie to wyszło, tylko ten merc jakoś nie pasuje, ale reszta spoko ;] 10/10 :) |
Kolejny świetny projekt! :)))
Wszystko jest idealnie i starannie dobrane no i świetne dodatki. Ocena 10/10 |
Hmm... ciekawy pomysł, nie powiem aby mi się z zewnatrz bardzo podobało, ale chyba o to chodzi?
Wnetrze jest piękne, jak zawsze, lecz bardzo kontrastuje z tym co zrobiłaś na zewnatrz. Z początku myslałam, że zaprezentujesz nam wnętrze starej fabryki, a tu ładne mieszkanko. Nietypowe... Ocena: 10/10 |
grzyzie mnie to, że takie ładne wnętrza, a tak na zewnątrz. Wg. to nie trzyma się kupy.
No, ale ok. 10/10 |
lalala xdd. oo czikeny ^^ ten dom jest booski. Ale, ale o jezu brak ale, hmm co ja pocznę xdd moja ocenka^^ : 10/10 dziękuje za przeczytanie mojej bardzo długiej opinii!
|
Po raz kolejny zaskakujesz w wielkim stylu. Bez wdawania się w szczegóły: oglądając bryłę nastawiłem się na typowo postindustrialne wnętrza - a tu taka miła niespodzianka. :) Jak zwykle w Twoich pracach widzę oryginalne pomysły, przepiękne kolory i zestawienia aranżacyjne, do tego miły, przytulny klimacik i idealnie dobrane dekoracje. Potrafisz idealnie oddać każdy motyw, który przyjdzie Ci do głowy i co najważniejsze - zrobić to tak, że osoby oglądające fotki również mogą odczuć klimat panujący w domu. Brawo, brawo, brawo. :)
|
(vibratoria, pozwolisz, że napiszę za Ciebie epistołę do tego projektu?)
Droga Vibratorio! Po raz kolejny udowadniasz, że nie jesteś przewidywalna. Spodziewałem się, czegoś zupełnie innego, że fabryka pozostanie nadal fabryką, a tu proszę.. niespodzianka :D Garaż... Widnieją tam beczki... Czyżby to WMW?? :D Już lubię tych mieszkańców :D Wnętrze.. Tak jak wspomniałem - Wielkie zaskoczenie :D Wszystko idealnie dobrane do siebie, podoba mi się. Ciekawym pomysłem był widok salonu z piętra i wprowadzenie tam motywu z kościoła - organista na piętrze wyższym :D ale, ale... mam kilka pytań: 1. Dlaczego nigdzie nie ma fajek?? Jak mogłaś zapomnieć! :( 2. Gdzie wisi bazarowa podomka pani W.?? 3. Jakie symboliczne znaczenie ma klatka z motylkami, która została z niewiadomych przyczyn wymalowana czarnym kolorem na niebieskich płytkach w łazience? 4. Numer mieszkania to 518. To znaczy, że na tej ulicy było/jest co najmniej 518 fabryk? 5. Czy do mieszkania wchodzi się przez drzwi garażowe?? Tak mi się zdaje, bo cała reszta zewnętrznych szyb to okna. Amen. |
Tym, którym jeszcze nie dziękowałam - dziękuję. :D
A z Tobą Wolcik się rozprawię indywidualnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
**(Simowie w simowym świecie nie mogą wejść przez żadne z okien). |
Cudeńko 10/10
|
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Moje oczy nie wytrzymają takiego nawału stylu i piękna! Przerażasz mnie O.o Jedyne co nie pasuje za bardzo, to te główne schody na zewnątrz, ale i tak muszę zbierać zęby z podłogi.
|
Bryła
Bryła bardzo mi się spodobała . Typowa blokowisko niczym z starej dzielnicy przemysłowej bardzo ciekawy pomysł , Ogród To co jest moim zdaniem w zupełności wystarczy więcej roślin zepsuło by klimat domu. Wnętrze Jak zawsze urządzone z starannością , gustownie i z dbałością o szczegóły . Jedyne co mnie razi to podłoga w salonie które wygląda jak ze starego magazynu , Nie wiem czy takie było twoje zamierzenie oddając surowość domu w każdym razie mi to się nie podoba , Ocena + Bryła + Oryginalny pomysł na umiejscowienie domu + Wnętrze + Dbałość o szczegóły - Podłoga w salonie Ocena Liczbowa Bryła 9/10 Ogród 6/10 Wnętrze 9/10 Ogół 8/10 Pozdrawiam Kowalino |
Świetny pomysł, żeby zrobić parcelę w takim stylu :) 10/10
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam ^^ |
Fajny, podoba mi się, dopracowany i wg. ładnie wszystko. Mam tylko wrażenie, że ten cały wielki piętrowy salon z fortepianem i pięknymi kanapami nie pasuje do reszty, zarówno jak i do wnętrza domu, oraz do budynku.
|
Bryła świetna, wnętrza bardzo mi się podobają. Czyli jak zwykle :D Ocena: 10/10
pozdrawiam: kubuss |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:17. |