![]() |
Salon Fryzjerski
Witam, mam pytanie, jak stworzyć salon fryzjerski?
Kupuję fotel fryzjerski i co dalej? |
Odp: Salon Fryzjerski
No na pewno otwórz sklep i kup zawieszkę.
|
No tak... wygospodarowujesz sobie pomieszczenie. Przed wejściem dajesz tabliczkę otwarte/zamknięte, drzwi, okna, światło, fotel ogólny wystrój i telefon później dzwonisz przedsiębiorstwo domowe lub jeśli jest to na parceli publicznej to nie musisz dzwonić w cale, ale jeśli w domu to wybierasz zakładkę przedsiębiorstwo i klikasz załóż domowe. Nie potrzeba żadnej kasy fiskalnej i już!
|
no i zatrudniasz ludzi ;)
chyba, że masz wystarczająco dużo mieszkańców ;D |
ach, jeszcze czekasz na klientów i ich obsługujesz :)
|
Simy jeśli chcą żeby była dokonana obsługa to siadają na tych krzesłach czy stoją przy nich? Bo ostatnio mi właśnie stali przy nich, nie umiałam nic zrobic, zdenerwowałam się, i poszło wszystko w cholerę :D
Ah, i tak kliknęłam na krzesło i tam, że pracuj. Nie pamiętam jak się opcja dokładnie nazywała. |
Może sim chciał skorzystać z usługi, tylko nie przydzieliłaś jakiegoś sima do tego zajęcia?
|
Przydzieliłam na zasadzie kliknięcia na fotel i 'pracuj jako stylistka' czy jakoś tak. Zresztą napisałam wyżej, o innym przydzielaniu nie mam pojęcia... : <
|
Chyba trzeba ich przekonać, aby skorzystali z usługi ;) Tak jak przy sprzedaży produktu.
|
Cytat:
Coś o tym wiem, bo się dziwiłam, czemu oni odchodzą xDDD Pzdr ;) Edit: 200 post!!! O_o |
A u mnie przybyłe simy odmawiają zmiany fryzury. Raz się jeden zgodził, ale za darmo. Dlaczego?
|
Masz też wywieszkę "Otwarte, Zamknięte"? Jeśli nie to kup. Również trzeba zatrudnić pracowowników. W tym celu klikasz na telefon lub komputer. Jak to już zrobisz musisz przydzielić robotę pracownikom- klikasz na tym fotelu. Ah i jeszcze jedno- trzeba ustalić cenę- również klikasz na fotelu i wybierasz Ustal cenę. Na samym początku radzę dać niską (wiem to z własnego doświadczenia, bo jak przychodzili do mnie klienci to tylko stali i oglądali obrazy a jak chciałam im zaproponować zmianę wyglądu to zawsze odmawiali) Miłej zabawy, Słonecznik.
|
Ja też się przyłączę do tego tematu i zapytam^^ Trzeba kogoś zatrudniać do domowego przedsiębiorstwa?? nie może moja simka sama pracować jako fryzjer??? Nigdy nie otwierałam biznesu i zależy mi by ten wypalił a salon fryzjerski najbardziej jest moim zdaniem łatwy do otwarcia.
Także podsumujmy muszę zrobić pomieszczenie umeblować je tabliczka otwarcia zadzwonic by otworzyc ten biznes i dać tylko ten fotel fryzjerski żadnej kasy ani nic?? |
Nie musisz nikogo zatrudniać, potrzebujesz tylko jednej osoby do obsługi jednego stanowiska. Chociaż osobiście doradziłabym Ci zatrudnienie fryzjera, a ty sama zajmij się sprzedażą, bo klienci zastanawiają się tak samo jak przy kupowaniu zwykłych towarów i trzeba ich zachęcać interakcją "Sprzedaż".
|
Oki wypróbuję to dzisiaj i dam znać czy zadziałało^^
|
mnie sie zdaje że chodzi ci o to co dalej zrobic jak kupisz fotel
fryzjerski tak no to potem dzwonisz na przedsiembiorstwo domowe i klikasz na zatrudnij pracowników tylko patrz kto ma jakąś prace |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:36. |