TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Salon Fryzjerski (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=49930)

FREEQ 12.03.2009 15:53

Salon Fryzjerski

Witam, mam pytanie, jak stworzyć salon fryzjerski?
Kupuję fotel fryzjerski i co dalej?

aluminium. 12.03.2009 15:56

Odp: Salon Fryzjerski

No na pewno otwórz sklep i kup zawieszkę.

Łezka 12.03.2009 16:19

No tak... wygospodarowujesz sobie pomieszczenie. Przed wejściem dajesz tabliczkę otwarte/zamknięte, drzwi, okna, światło, fotel ogólny wystrój i telefon później dzwonisz przedsiębiorstwo domowe lub jeśli jest to na parceli publicznej to nie musisz dzwonić w cale, ale jeśli w domu to wybierasz zakładkę przedsiębiorstwo i klikasz załóż domowe. Nie potrzeba żadnej kasy fiskalnej i już!

alishia 12.03.2009 19:11

no i zatrudniasz ludzi ;)
chyba, że masz wystarczająco dużo mieszkańców ;D

cherrie 16.04.2009 20:43

ach, jeszcze czekasz na klientów i ich obsługujesz :)

Aya de Chat 17.04.2009 01:16

Simy jeśli chcą żeby była dokonana obsługa to siadają na tych krzesłach czy stoją przy nich? Bo ostatnio mi właśnie stali przy nich, nie umiałam nic zrobic, zdenerwowałam się, i poszło wszystko w cholerę :D

Ah, i tak kliknęłam na krzesło i tam, że pracuj. Nie pamiętam jak się opcja dokładnie nazywała.

zelkam 17.04.2009 14:08

Może sim chciał skorzystać z usługi, tylko nie przydzieliłaś jakiegoś sima do tego zajęcia?

Aya de Chat 17.04.2009 23:46

Przydzieliłam na zasadzie kliknięcia na fotel i 'pracuj jako stylistka' czy jakoś tak. Zresztą napisałam wyżej, o innym przydzielaniu nie mam pojęcia... : <

sympathique. 18.04.2009 09:00

Chyba trzeba ich przekonać, aby skorzystali z usługi ;) Tak jak przy sprzedaży produktu.

chupa_chups 18.04.2009 09:05

Cytat:

Napisał kago-to-ja (Post 1002725)
Chyba trzeba ich przekonać, aby skorzystali z usługi ;) Tak jak przy sprzedaży produktu.

A gdy ich przekonasz, a nikt nie będzie stał przy tym krześle, to usiądą i poczekają ;)

Coś o tym wiem, bo się dziwiłam, czemu oni odchodzą xDDD

Pzdr ;)

Edit:
200 post!!! O_o

kavala 06.07.2009 16:44

A u mnie przybyłe simy odmawiają zmiany fryzury. Raz się jeden zgodził, ale za darmo. Dlaczego?

Słonecznik 03.03.2011 13:29

Masz też wywieszkę "Otwarte, Zamknięte"? Jeśli nie to kup. Również trzeba zatrudnić pracowowników. W tym celu klikasz na telefon lub komputer. Jak to już zrobisz musisz przydzielić robotę pracownikom- klikasz na tym fotelu. Ah i jeszcze jedno- trzeba ustalić cenę- również klikasz na fotelu i wybierasz Ustal cenę. Na samym początku radzę dać niską (wiem to z własnego doświadczenia, bo jak przychodzili do mnie klienci to tylko stali i oglądali obrazy a jak chciałam im zaproponować zmianę wyglądu to zawsze odmawiali) Miłej zabawy, Słonecznik.

KAJA401 19.11.2012 23:12

Ja też się przyłączę do tego tematu i zapytam^^ Trzeba kogoś zatrudniać do domowego przedsiębiorstwa?? nie może moja simka sama pracować jako fryzjer??? Nigdy nie otwierałam biznesu i zależy mi by ten wypalił a salon fryzjerski najbardziej jest moim zdaniem łatwy do otwarcia.
Także podsumujmy muszę zrobić pomieszczenie umeblować je tabliczka otwarcia zadzwonic by otworzyc ten biznes i dać tylko ten fotel fryzjerski żadnej kasy ani nic??

LovettBon 21.11.2012 15:33

Nie musisz nikogo zatrudniać, potrzebujesz tylko jednej osoby do obsługi jednego stanowiska. Chociaż osobiście doradziłabym Ci zatrudnienie fryzjera, a ty sama zajmij się sprzedażą, bo klienci zastanawiają się tak samo jak przy kupowaniu zwykłych towarów i trzeba ich zachęcać interakcją "Sprzedaż".

KAJA401 22.11.2012 17:11

Oki wypróbuję to dzisiaj i dam znać czy zadziałało^^

Kindża 26.10.2013 12:20

mnie sie zdaje że chodzi ci o to co dalej zrobic jak kupisz fotel
fryzjerski tak no to potem dzwonisz na przedsiembiorstwo domowe
i klikasz na zatrudnij pracowników tylko patrz kto ma jakąś prace

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:36.