![]() |
Livin` Bronze by Liv [BRAK ZDJĘĆ]
Po bardzo długiej przerwie, kolejny domek mojego autorstwa.
Jak już mówi nazwa tematu, dominującym kolorem jest brąz. Drugim takim wybijającym się jest zielony, a trzeci- średnie/jasne drewno. Ulicę Pierwszą nr 3 w mieście Nieznanowo od niedawna zamieszkuje bogata rodzina Gaików. Po lewej stronie Maciek, znany w całym SimPaństwie programista. Człowiek zdecydowanie inteligentny, wykształcony, ale i o bardzo chłodnym nastawieniu do innych Simów. Obok niego jego żona Izabela, a na jej rękach mała Dorotka. Iza dnie spędza w domowym zaciszu opiekując się dzieckiem, które tak naprawdę jest jedynym jej towarzystwem. EDIT: Teraz jest dobrze :) |
Odp: Livin` Bronze by Liv
Bardzo ładny domek ;)
najbardziej mi się podoba sypialnia Ocena : 11/10 |
Ładny, ale mam 2 uwagi.
1 jest brak okien od strony podjazdu, jakoś dziwnie to wygląda. A 2 to taka, że w salonie użyłaś jasnych mebli a ściany ciemne. Ogólnie bardzo ładny 9/10 :) Ps. Powtarza się początek :D |
jak dla mnie domek piękny. bardzo podoba mi się łóżko :-) kuchnia taka sobie ale ogólnie i tak 10/10 bo całokształt mnie zniewala. chciałabym grac w takim domku :)
|
Liv słoneczko. Zdjęcia rodziny i bryły wkleiły Ci się dwa razy. :)
EDIT 1: Znacznie lepiej. :D Później edytuję i dopiszę komentarz. EDIT 2: Komentarz właściwy. Z wyjątkiem nieco pustego ogrodu, pustej przestrzeni w salonie - hallu, rowerku treningowego w salonie oraz lamp w kuchni i sypialni dziecka, dom mi się podoba. Najbardziej podoba mi się sypialnia rodziców. Bardzo klasyczna i stonowana - zachęca do drzemki. Dorzuciłabym tylko dywan i świece, ale i tak jest bardo dobrze. Polubiłam Twój projekt, mimo iż nie jest idealny, to daje wrażenie harmonii i wyciszenia. Widać, że miałaś konkretny pomysł i konsekwentnie go zrealizowałaś. Wyszło zupełnie nieźle. :) |
Bardzo ładny domek ;)
W moich ulubionych kolorkach :d Ocenka : 20/10 |
Ładny, prosty i przytulny. Może trochę zbyt ciemno.
9/10 ;) Czekoladowy.pl, Bonstons Mesejczusejcs. |
Musiaszę napisać komentarz do każdego pomieszczenia oddzielny, bo wręcz nie spospós opisać ten dom w jednym zbitym komentarzu ogólnie ;)
Bryła:Właśnie odkryłem, że jest to klocek z jednym wklęsłym rogiem :] czyli zbyt dużego urozmaicenia to nie ma :P Całość poprawił dach pod lekkim kątem (ja też kocham ten kod :D) , jednak jego czerń- trochę mniej mi sę podoba. W całej bryle nie ma żadnego czarnego elementu, jedynie ciemne brązy i to właśnie takich kolorów powinien być dach. Ale najbardziej we mnie uderzyła pusta ściana od strony podjazdu. Faktycznie, już nie raz się temu przyglądałem i odkryłem, że w starszym budownictwie faktycznie nie było okien w tzw. szczycie, jednak myślę, że dom jest na dzisiejsze czasy :) Za to muszę Cię pochwalić za rozkład pomieszczeń :) Na taki klocek jest on bardzo pomysłowy, jednak ucierpiał na tym np. salon, ale o tym później. Ocena bryły: 7.5/10 Ogród:Gdzie się podziały te piękne ogrody Twojego autorstwa? Parę drzewek ustawionych w równym rządku tylko po to, aby nie było zbyt pusto to naprawdę nie da się nazwać ogrodem. I ten bezmyślny podjazd (jeszcze w dodatku bez samochodu :P) zawalił całą sprawę kompletnie. Jedynym ratunkiem wydawałby się garaż- zapełniłby te puste, niezaorane pole i urozmaiciłby kształt bryły ;) Ocena: 6/10 Salon:Jest w nim zdecydowanie zbyt pusto. Nie podoba mi się rowerek treningowy (szczególnie, że stoi przy drzwiach frontowych), dwie takie same kanapy i dużoooooo wolnego miejsca po środku i w tym takim jakby "skrzydle" ;) I to jest właśnie defekt takie rozmieszczenia pomieszczeń, bo rozumiem, że nie ma czego tam na środku postawić :) Ocena: 6.5/10 Łazienka: Pomieszczeniem jest prostokąt więc nie można było zbyt bardzo kombinować w ustawieniu mebli, przez co najzwyczjnej postawiłaś je na dwóch ścianach równoległych do siebie- czyli nie można było gorzej :) Przszkadza mi też duże okno, które mimo tego, że jest zasłnięte żaluzją, to sprawia takie nieprzyjemne wrażenie utraconej prywatności :P Ale kolorystyka jest świetna. Ma w sobie taki "łazienkowy klimat" i za ten właśnie klimat 9/10 :D Pokój dziecka:- Pusto, pusto i jeszcze raz pusto! Cały środek pomieszczenia jest zbyht pusty i nie wystarczą nawet ściśle poustawiane pod ścianą zabawki. Za to kolorystyka jest jak najbardziej trafiona :) Ocena to: 7/10 Kuchnio-jadalnia:- muszę powiedzieć, że mi się podoba, jednak wcale nie pasuje mi jej umiejscowienie dopiero po pokoju dzieckia. Nie powinno być odwrotnie? I ostatnio kuchnie zamknięte są jakoś mało modne, więc trochę Ci nie wyszło :P Kolorystycznie jest niby wszystko w porządku, ale myślę, że meble i jasna lodówka trochę to wszystko zrypały :/ I te wielkie płyty na suficie- jakoś budzą we mnie przerażenie :D 7.5/10 Sypialnia: Jak dla mnie zbyt neutralna i za mało kontrastów :D, takich jak np. w pokoju dziecka :) Czyli dokładnego zdania na temat tego pomieszczenia to ja nie mam :P Pomieszczenie wydaje się być dobrze zagospodarowane przestrzennie, lecz brakuje mi jakiegoś akcentu "3D" na ścianie naprzeciw łózka ;) Ocena 8/10 Ogólnie myślę , że stać Cię na więcej :) Średnia ocen: 7,36 Pozdrawiam! |
świetny domek w świetnym stylu :) i bardzo fajnie dobrane kolorki.
10/10 (; |
Ten domek jest zbyt piękny, aby określić go słowami :D
Te meble i to wszystko :D Gratulacje Ale mam jedną uwagę: Włączaj światło! 9/10 Pozdrawiam |
Będę szczera: Bryła taka nijaka. Już myślałam, że będzie to takie badziewie (przepraszam za wyrażenie),ale kiedy 'zajrzałam' do środka... oniemiałam z wrażenia. Świetnie połączone kolory, dające wrażenie takiego ciepłego, przytulnego domku. Zabrakło troszkę ogrodu, ale jak dla mnie jest super!
9.5/10 PS. Daj domek do ściągnięcia... |
Dom na prawdę bardzo mi się podoba. Nie widzę w nim żadnych uchybień.
Rzeczywiście dominuje tu brąz, zieleń oraz jasny brąz. Ładnie się to łączy ze sobą, moja ocena to 10/10. Pozdrawiam. |
@up: Zobaczę co się da zrobić ;)
Dzięki za wszystkie dotychczasowe komentarze i opinie :) |
Fajny domek najfajniejszya jest łazienka ale jest dużo wolnego miejdca w niekturych pomieszczeniach 7/10http://forum.thesims.pl/images/smilies/rolleyes.gif
:rolleyes: |
Minus za ogród:P
Minus za pusty hall Minus za te cegły, przez co w domu panuje chłod( taki dosyć:P) Mnus za te fotele przed domem- a jak ktoś je ukradnie?! PLUS za ffffajną łazienkę i kuchnię!! Są piękne !:D PLUS za ffffajną kolorystykę ;] (Te minusy potraktujmy jako jeden mały minus:P) Super okna, dom nowoczesny i dlaatego 9/10 :) |
Piękny domek. Tak realistyczny, że aż chciałoby się w nim zamieszkać:D.
Wszystkie wnętrza mi się podobają. Hall z salonem jest trochę pusty, ale na zdjęciach tego nie widać. Dopiero na rzucie. Strasznie mi się podoba ten komplecik na ganku:P. Mam tylko zastrzeżenie do łazienki a konkretnie do okien w niej. W simach to by nie przeszło, ale w rzeczywistości każdy mógłby się położyć i pod tymi żaluzjami oglądać sobie do woli:P. Dasz ten domek do ściągnięcia :D? |
Domek bardzo mi się podoba.Szczególnie te deski chyba w przedpokoju.
Co do bryły to mam zastrzeżenia za prosta trochę ale cóż,z bryłą też mam zawsze problem więc sie nie czepiam ;) Jeszcze co do samej bryły to podoba mi się ten obniżony dach,ładnie to skomponowałaś,aczkolwiek do ogrodu się trochę przyczepię.Gdzie wystrój ogrodu? Jedno drzewko raczej nie wystarczy. Pomieszczenia mi się podobają,dopasowanie kolorów i mebli. Ogólnie : 8/10. |
O :D
Bardzo jestem zafascynowana tym nieo innym projektem ;) Przypadł mi bardzo do gustu... Tyle ,ze nieodpowaiada mi ta surowość domu i w pewnych miejscach też i wnętrza... Jednak fotka nr. 11-Zakochałam sie :D B.ładnie wyszedł Ci pokoik dziecka...również jestem zafascynowana kuchnią ;] Długo moglabym wymieniać ^^ 9/10 Pzdr.Sheba |
Projekt prezentuje się bardzo estetycznie . ;)
Ładna neutralna kolorystyka wnętrz i ładne mebelki . :) Ocena : 8/10 |
Ten domek przypadł mi do gustu. To zdecydowanie mój styl.
Bardzo ładna łazienka, a także kuchnia. Niemam innego wyjścia tylko wystawić ocene 10/10 Ps.Izabela z pierwszego zdjęcia bardzo kogoś mi przypomina, tylko nie mgę skojarzyć. |
Bryła taka sobie, ogród pusty, nie podoba mi się.
W środku jest znacznie lepiej. Pomieszczena są dość przyjemne dla oka. Nie podoba mi się kwiatek w łazience i duże okna, ale na szczęście są rolety. Do czego by tu jeszcze się przyczepić... O! Widze. W każdym pomieszczeniu - sufit. W kuchni kafle na suficie, w innych pomieszczeniach panele podłogowe na suficie... to też mi się nie podoba. Ogólnie dom jest przytulny, fajny, podoba mi się. |
Super domek :D
Daj do ściągnięcia |
Fajny, może być, good house. Ocena: 9/10 pkt. Wiesz co... zapomniałem do czego miałem się przyczepić. ;)
|
Moi drodzy, z tym "daj do ściągnięcia" wbrew pozorom wcale nie jest tak łatwo :(. Trzeba się liczyć z redystrybucją i w ogóle. A ten domek to jest 97% net, więc oddzielanie i wyszukiwanie tego wszystkiego jest okropnie pracochłonne, szczególnie dla osób z natury leniwych (do których zaliczam się także ja). Najchętniej olałabym to wszystko i zrobiła po swojemu, no ale... :(
Chociaż w sumie nie mam pojęcia, jaka kara by mnie za to ewentualnie czekała ;] I jeszcze dzięki za wszystkie komenty ;) Wyciągnęłam z nich jeden wielki wniosek, dzięki któremu moje kolejne domki powinny być jeszcze lepsze :) |
Łał. Bardzo ładny domek. Pokój dziecka jest super. Ogólnie to nie mam o czym pisać bo tu wszystko jest ładne :D Ocena: 10/10
Powiedz no mi tylko skąd masz te płytki (?) na ścianie w kuchni, przydałyby mi sie do nowego domu. kubuss |
Długo nam kazałaś czekać na swoje prace :) ale było warto ;)
Domek ładny i przytulny, chociaż miejscami trochę pusto ale jest ok :) ocena : 9,9/10 pozdrawiam :) |
Ładnie, ale momentami za pusto. 8/10 bo nie mam siły pisać ;)
|
Wszystko bardzo ładnie dopasowane!
Śliczne kolory i w ogóle! 10/10 |
Ah, tak! ; )) Śliczny, spokojny i bez przepychu. ; D Bardzo mi się podoba i kojarzy z apartamentami na przedmieściach Chicago, a dokładniej - podobnie wyglądają tak szkoły ( z zewnątrz ;p ) 9.5/10 Dla mnie za mało zieleni, mały detal ;)
|
Bardzo ładny domek , ładnie dobrane i dopasowane wnętrza kolorystyka pomieszczeń wyraża taki ład i porządek.
Podoba mi się łazienka oraz pokoik dziecka reszta też bez zarzutów!:D Brakuje mi tylko bujnego ogrodu , a szkoda że go nie ma?! ocena 9/10 |
Dom jest ładny.
Nie podobają mi się jedynie kwiaty w łazience, podłoga w kuchni, jak dla mnie lepiej by było gdyby była jednolita, albo panele albo kafle? (nawet nie wiem co to jest :P) No i sufity... ja tam wole gdy są zwykłe, najlepiej białe, a nie drewniane czy z jakiś kafli... tak jak jest to np w kuchni, to samo co jest na podłodze jest i na suficie. 8/10 |
Domek jest przepiękny i nadzwyczajnie przytulny. Po prostu brak mi słów na jego opis. Moja ocena 10/10. Pozdrawiam. Czekam na kolejne domki twojego autorstwa.
|
yyyyy taki strasznie pusty
ładne meble 6/10 |
Świetny domek, naprawdę. Jestem pod wrażeniem. Kiedyś miałam grę The sims 2 ale nie wiedziałam że można zrobić w niej zrobić tak gustowny domek ;);) Oczywiście 10/10 (szkoda że nie można więcej) Pozdrawiam
|
Bryła średnio wygląda dziwi mnie to że z jednej strony domu w ogóle nie ma okien , staraj się robić więcej wnęk itp. Ciemna cegła drzewa i to patio ładnie się komponują tylko ta trawa zbyt zielona - nie jest zbytnio realistyczna.
Podjazd jest wporządku! ;) Salon jest elegancki ale za putsy patrząc na rzut z góry widać jak mało zagospodarowany jest ten pokój.Mam lekkie zastrzeżenie do drzwi , nie są złe ale dobrał bym jakieś inne bo te wyglądają przeciętnie.Łazienka ładna stonowana i wielkością jest w sam raz :).Pokój dziecka wygląda nieźle choć mało dziecinnie, nie podobają mi się te sztucznie wyglądające obrazy! (palma itd.) W kuchni jest przyjemnie tylko krzesła dał bym inne ale tutaj Ciebie rozumiem chciałaś nawiązać do całego stylu domu :).Sypialnia jest OK. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:38. |