![]() |
Kolejny domek by anka50925 (poprawione linki) [BRAK ZDJĘĆ]
Hej! Po pochlebnych ocenach pierwszego domu postanowiłam wstawić drugi. Dom zamieszkuje młode małżeństwo. Oto one:
No to tyle mam nadzieje, ze sie podoba. Czekam na opinie w komentarzach :). |
Odp: Kolejny domek by anka50925 (poprawione linki)
Hej! No to tak: z zewnątrz, pierwsze wrażenie, to nawet mi się spodobało. Robisz bardzo ładne wejścia. :) Bryły się nie czepiam, bo sama lepszych nie robię, aczkolwiek wydaje mi się, jakby za wysoki byłby dach. Fajny salonik- cieplutki ;), ładne kolory. Kuchnia- już ci mówiłam, jak bardzo podobają mi się te dodatki, są superowskie te szafki, ogólnie ładna kuchenka (czyt. kuchnia). Pokój dziecinny bardzo ładny, różowy, ale kolorystycznie fajnie dobrałaś. W sypialni trochę ciemno, ale fajnie pasuje ten niebieski, a łóżko idealnie współgra do całej reszty. No i toaletka :) też baardzo ładna, śliczniusie dodatki.
Ogólnie bardzo mi się podoba wykonanie wnętrz. Jestem pod wrażeniem i czekam na kolejne piękne domki. 10/10 Pozdr. :) |
dzięki ci a$$iulka23 ( moja najlepsza szkolna psiapsióło):)
|
Na początek powiem tylko, że łagodny nie będę.
1. Bryła. Tyle już razy było mówione o dachach, a ludzie dalej swoje. Jest za wysoki i to zdecydowanie. Sama bryła to brzydki klocek w brzydkim kolorze. 2. Salon. Meble i kolory dobrane odpowiednio. Ale zupełnie nie rozumiem ustawienia kanap. Czyli jeśli przyjdę tu w gości to mam do wyboru patrzec się w kominek lub w miskę z owocami, tak? 3. Kuchnia. Nowoczesne szafki, brzydkie krzesła i babcijne zasłonki. Całkowite poplątanie stylów. 4. Pokój dziecinny. Wszystko jest w jednym kolorze. A to nie wychodzi na dobre. Czasem warto pobawic się kolorami, pamiętaj o tym. 5. Sypialnia. To samo. Wszystko niebieskie. 6. Łazienka. Jedyne pomieszczenie, które jest dla mnie do przyjęcia. 7. Ogród. Zupełnie nie rozumiem po co w stawiku jest tyle fontan, fontanien, fontaniów (nie wiem jak to się odmienia). Przykro mi, 2/10 |
Po pierwsze do ogrodu dałam tyle fontan, ponieważ chciałam uzyskać taki efekt. A co do kolorów czy ustawienia mebli i dachu to każdy ma inny gust i inaczej sobie niektóre rzeczy widzi. Trochę jest mi przykro, bo się starałam, ale cóż nie każdy domek musi mieć dobre oceny. Jakoś się z tym pogodzę :), ale nie myśl sobie, że będę się nad sobą użalać. Cieszę się, że powiedziałeś to co naprawdę myślisz. Lubię szczerość ...
|
Achh... kolejny paskudnie wysoki dach. Jeszcze trochę i mi oczy wypali.
Popracuj DUŻO nad budowaniem dachów, oraz konstrukcją brył, bo ta jest przeraźliwie kwadratowa. Rozumiem, że te fontanny to tak celowo, ale wierz, albo nie, ładnie to to nie wygląda. Najlepiej wyszedł Ci jeszcze salon i sypialnia. W miarę znośne, niezłe połączenie kolorów. Widzę , że w kuchni też się starałaś, ale pomieszałaś całkowicie style i jest tak strasznie 'surowo' i nie mogę pojąc , na czym się ten stół trzyma ... Czyżby wynaleźli już lewitujące stoły, a ja nic o tym nie wiem ? ;) Pokój dziecinny jest strasznie ciemny, w życiu nie chciałbym być tym dzieckiem. Na jego miejscu bałabym się własnego pokoju. Łazienka też nie rewelacja, emm, i czy ja tu widzę poduszki w wannie ?:O Tak więc ocena końcowa to 3/10 |
Też zbytnio łagodny nie będę :( <żartuje sobie>
Dom nie najgorszy, ale widać, że budowanie idzie Ci co raz to lepiej ;) Ale popracuj nad robieniem zdjęć ;) 4/10 |
Nie rób zdjęć z góry, bo tak brzydko wygląda - podpatrz domy innych.
Pamiętaj o suficie. |
Brzydki dach, brzydki cegły, źle posuatwiane sofy
Poczekam na następny projekt :) |
Avenly poduszki nie są w wannie tylko na takiej sofie, ale to tylko tak nawiasem
|
Witaj
Sam nie umiem budowac brył i dachów (a już szczególnie dachów) ale choć staram sie je obniżyć wszystkimi możliwymi sposobami zeby tak nie sterczały....jak Twój. Bryła ma w dodatku okropny kolor, pozatym okna są biale, drzwi do domu i garaż brązowe. A ogród conajmniej dziwny... W salonie nawet przytulnie ale strasznie dziwne ulożenie kanap, bez sensu. Kuchnia jak juz ktoś wsypomniał to jest calkowite pomieszanie stylów, ktore sie za soba nie komponują wogole. Pokój dziecka...brrr, bez przesady z tym różem. Sypialnia rodziców znów ciemna ale znosna. Łazienka mi sie wogole nie podoba. Podsumowując popracują nad bryla i dachem, używaj jaśniejszych kolorow, włanczaj światła do zdjec i rób zdjecia z perspektywy oglądajacego a nie z lotu ptaka. Ocena 3/10. |
Szczerze powiem, że bałabym się zostawić dziecko w takim pokoju. Cały wystrój wydaję się być bardzo "ciężki" Bardziej mi pasuję ten dom dla starszych osób. Łazienka by była ładna, tylko znów wszystko jest w liczbie mnogiej dwa żyrandole dwa kwiatki dwa niezidentyfikowane obiekty na ścianach- po co? W sypialni specjalnie taka symetria? W innym ujęciu byłoby to przyjemne dla oka.
Całość, wybacz nie podoba mi się. 4/10 |
Jak dla mnie dwie pierwsze fotki są zbędne, nie interesuje mnie kto jest właścicielem domu, wole myśleć że jest do wzięcia ;)
Bryła - nie jest zbyt ciekawa, za bardzo pomarańczowa, nie podoba mi się dach, jest za wysoki. Ogród strasznie pusty. Salon - nie podoba mi się, zwłaszcza pokrycie ścian i podłoga, jakoś nie pasują. Ustawienie takie sobie. Kuchnia - też ściany i podłoga nie zbyt dobrze wyglądają. Nie podoba mi się też stół, wydaje mi się, że bardziej na zewnątrz by się nadawał. Pokój dziecinny - za ciemny Sypialnia - również za ciemna Łazienka - nie podoba mi się Ogólnie - dom jest zbyt cienmy, chłodny... niestety ale nie podoba mi się |
Ehh... chciałoby się powiedzieć z wierchu całkiem, całkiem, ale wewnątrz jest ciutkę gorzej, a mianowicie podzielam niektóre zdania powyższych kolegów i koleżanek.
Ogółem będę surowszy, bo to Twój już drugi dom więc... 5/10 pkt. |
Szczerze to dom mi się nie podoba, ani bryła, ani ogród, ani wnętrza. Ocena: 2/10
Ale to tylko moja ocena nie przejmuj się nią. kubuss |
Nie przejmuję się Waszymi ocenami . . . Szczerze powiedziawszy to też nie za bardzo mi się podoba, ale postaram się w następnych projektach bardziej się przyłożę. Dzięki za komcie, niektóre ostre, ale ja też nie jestem dla niektórych miła w stosunku oceniania. Cieszę się, że jesteście wobec mnie szczerzy. Pozdrawiam!
|
Widać że się starasz ;)
7/10 |
Hmm...Dom nie jest piękny, ani nie jest brzydki... To niektóre pomieszczenia psują ten domek...nie wiem poco zrobiłaś pokój dla dziecka, bo nie widzę go...ale możliwe, ze simka jest w ciąży...ogółem 7/10
|
W wewnątrz dom prezentuje się całkiem dobrze. Gdybyś zbudowała mniejszy dom byłby on bardziej ustawny, a tak to miałaś dużo powierzchni do "ogarnięcia". Mimo to wyszło nie najgorzej. Musisz popracować nad robieniem większych zdjęć, gdyż te są mało widoczne. Domek z zewnątrz jednak wypadł dużo gorzej niż w środku. W szczególności razi mnie ten gigantyczny dach. Co do fontann to akurat ten element dekoracyjny mi się spodobał, jednak brakowało mi trochę drzew, kwiatków i tych rzeczy :)
Jak na drugi dom to całkiem nieźle ;) |
hej! domek całkiem niezły. Bez dokładnej oceny opisowej 10/10
|
Hmmm... Dach za wysoki. Bryła mogłaby być bardziej pomysłowa... Nie taka... kwadratowa. Salonik cieplutki. Całkiem ładnie urządzony. Pokój dziecinny też. Nie mam większych zastrzeżeń. Chociaż... Parę rzeczy by się znalazło:) Ale i tak całkiem nieźle. Coś ok. 7/10. Powodzenia w dalszym tworzeniu;)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:18. |