TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Jak zuploadować simów? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50277)

Simka12 11.04.2009 13:24

Jak zuploadować simów?

wyjaśnię o co mi chodzi:
stworzyłam sobie simkę w warsztacie i chciałabym,aby teraz można było ją pobrać na moim onetowym blogu.jak to zrobić? Pomóżcie!!

Nomad 11.04.2009 13:42

Odp: Jak zuploadować simów?

Jak wchodzisz i masz zakładkę "twórz simów" to potem masz "spakuj sima do pliku" i wybierasz po prostu którego.

aluminium. 11.04.2009 14:43

Ale ona chce by była na onetowskim blogu a tam raczej sie nie da jak dobrze pamiętam.

Ellie 11.04.2009 15:09

no to potem chyba musi wgrac np. na sendspace i podac link ?

PaaalinKaaa 12.04.2009 08:41

A ja mam podobne pytanie. Czy da się już całą parcelę z simami zapisać na komputerze żeby po wgraniu dodatku ją przywrócić do gry? Jeżeli się da. To jak to zrobić?

aluminium. 12.04.2009 09:55

Link tak ale żeby ściągnąć z tego blogu to sie nie da.

Cytat:

Napisał PaaalinKaaa (Post 998254)
A ja mam podobne pytanie. Czy da się już całą parcelę z simami zapisać na komputerze żeby po wgraniu dodatku ją przywrócić do gry? Jeżeli się da. To jak to zrobić?

Powinno się zrobić zapasową kopię, ale częściej zostają rodziny itp.

PaaalinKaaa 12.04.2009 10:50

Ale jak wgram dodatek, np. Nocne życie to usówają się wcześniejsze zapisy gry...
To da się już gotową parcelę jakoś zapisać na dysku, a po zainstalowaniu dodatku tylko ją wrzucić do gry?

Björk 12.04.2009 11:16

Nie. PO dograniu nowego dodatku wszysto pozostaje bez zmian (parcele, rodziny, itd).
To dopiero przy odinstalowaniu jakiejś części gry trzeba uważać :)

PaaalinKaaa 12.04.2009 16:18

Ale ta rodzinka co ja ją teraz zrobiłam to zostanie? Bo jej nie było tak po zainstalowaniu gry... I takiego oficjalnego dodatku. Bo kiedys mi chyba się usunęło... a teraz kręce serial w grze i nie może mi się usunąć...

mario 12.04.2009 21:05

Cytat:

Napisał Björk
Nie. PO dograniu nowego dodatku wszysto pozostaje bez zmian (parcele, rodziny, itd).

Oj, nie zawsze tak jest. Jakiś czas temu zainstalowałem Czas Wolny i wszystko poszło się za przeproszeniem pieprzyć. :D Cały folder EA Games w Moich Dokumentach zamienił się na standardowy przy pierwszym uruchomieniu gry. Tak się wkurzyłem wtedy. :D Także trzeba z tym uważać. :)
Cytat:

To dopiero przy odinstalowaniu jakiejś części gry trzeba uważać
Tu z kolei nie miałem problemów z tym nigdy. :D Jedynie simy nie miały np. fryzur lub ciuchów z tego dodatku, który odinstalowałem. ;)

PaaalinKaaa 13.04.2009 10:39

O wlaśnie też jak Czas wolny instalowałam to wszystko przepadło...
Więc da się tą rodzinkę jakoś zapisać na dysku, a potem w razie czego dodać do gry?

mario 13.04.2009 13:37

Oczywiście. :) Skopiuj najlepiej cały folder EA Games z Dokumentów i go zachowaj w bezpiecznym miejscu, a w razie jakiejś reinstalki albo czegokolwiek, co spowodowałoby, że folder przepadnie, po prostu zamień go na ten, który wcześniej zachowałaś. :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:28.