TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   "Życie, to nie bajka..." (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50612)

Połówka 10.05.2009 21:36

"Życie, to nie bajka..."

Witam wszystkich ;dd
Jest to moje Pierwsze FS więc proszę wziąć do pod uwagę ;]
Jestem gotowa na WSZYSTKIE oceny i Uwagi.
I te dobre, i te złe xdd

Od razu mówię, że zrobiłam 2 błędy. Napiszę je na końcu ;p
Więc...

PROLOG
http://images39.fotosik.pl/118/78ca2e904bec8bf9.jpg

A teraz błędy : zamiast napisać "Małą dziewczynką" napisałam "Małą dzieczynką"
A drugi.Najgorszy. Że jak ona tam leżała martwa to było to "Zzz". Nie wiem jak je się usuwa :( Jak ktoś wie, to proszę napiszcie ^^

Czekam na komcie ;dd

BlackDevil 10.05.2009 21:57

Odp: "Życie, to nie bajka..."

Pierwsza! ^^ Ostatnio coś mnie naszło na srogie ocenianie :P
"chciała bym" powinno być "chciałabym" Zawsze jak piszemy cząstkę "bym" to piszemy chciałBYM i BYM chciał .
"nierozumiałam" powinno być "nie rozumiałam". Jak by było "niezrozumiałe" to by było razem.
A resztę błędów już wymieniłaś ^^
Ocenę liczbową dam po następnym odcinku, jeśli w ogóle będzie.

Połówka 10.05.2009 22:11

Cytat:

Napisał Czerwona Truskawka (Post 1018371)
Pierwsza! ^^ Ostatnio coś mnie naszło na srogie ocenianie :P
"chciała bym" powinno być "chciałabym" Zawsze jak piszemy cząstkę "bym" to piszemy chciałBYM i BYM chciał .http://www.forum.thesims.pl/images/smilies/wink.gif
"nierozumiałam" powinno być "nie rozumiałam". Jak by było "niezrozumiałe" to by było razem.
A resztę błędów już wymieniłaś ^^
Ocenę liczbową dam po następnym odcinku, jeśli w ogóle będzie.

Masz racje ;p
I przepraszam za to ;]
Ale zmęczona też już jestem... ;d
A następny odcinek będzie.Bo już w trakcie robienia xdd

aluminium. 11.05.2009 13:03

A gdzie FotoStory.?
Czytałaś regulamin.?

Gio 11.05.2009 13:50

Cytat:

Napisał Daaagi (Post 1018569)
Czytałaś regulamin.?

Kochana Pani Daagi. Komiksy również zaliczają się do Fotostory. Nawet jeżeli tylko początek jest przedstawiony w zdjęciach, może dalej będzie to te standardowe fotostory.

A co do BARDZO KRÓTKIEGO prologu. Naprawdę trudno cokolwiek powiedziec, ale zdjecia są ładnie skomponowane w całośc. Tylko tyle :)

Pozdrawiam!

Liv 11.05.2009 14:45

Może na dzień dobry:
http://linna.modthesims2.com/download.php?t=227410
Teraz już wiesz ;]

Hmmm, powiem, ze krótko i troszkę dziwnie. Co się tej matce stało? Na co zmarła? I tak zaraz leżał trup przy dziecku? O.o (w dodatku na trawie)
Więc... Komiks? Bez opisów uczuć, wydarzeń i całej reszty pierdół? Pomału trzeba będzie się zastanawiać, jak to w skali oceniać... (tak to jest, gdy wszyscy piszą ciągiem, a nagle jedna osoba wstawi ci komiks i trzeba kombinować ;])
A może to tylko początek taki jest? Nie pogardziłbym :P
Bez oceny.

Do reszty: nie zapominajcie, że kiedyś "FotoStory" nazywało się właśnie komiksami ;] (czasy BR, chociażby)

Charionette 11.05.2009 15:38

Krótkie i trochę dziwne... Może zamiast pisać jakie błędy popełniłaś, trzeba było sprawdzić wcześniej i ewentualnie poprawić. Zobaczymy jak pierwszy odcinek, póki co niezbyt mi się podoba.

Oceny nie dam. Poczekam na odcinek.

Pozdrawiam

Połówka 11.05.2009 17:23

Cytat:

Napisał Daaagi (Post 1018569)
A gdzie FotoStory.?

Sorrka ale pierwszy raz robie FotoStory.W ogóle się tym nie interesowałam wcześniej...Czy to nie może by w formie komiksu ?

Cytat:

Napisał Liv (Post 1018648)
Co się tej matce stało? Na co zmarła? I tak zaraz leżał trup przy dziecku? O.o (w dodatku na trawie)

No powiedzieć tego nie mogę ;]
A dziecko podeszło do niej.A na trawie no to wyszła i umarła .

Dzięki wszystkim za komentarze ;] Postaram się poprawić w następnym odcinku.

pąpą 11.05.2009 19:41

Nie wiem czemu, ale przypomina mi to fs Mineai "Kukła". Może dlatego, że też jest pisane w formie komiksu. Ocenię (standardowo) po trzecim odcinku, a teraz mam co do tego fs mieszane uczucia.

Invidia Semper 11.05.2009 20:45

Hm... na złą formę zwrócili uwagę przedmówcy, ja powiem, że tekst jest strasznie banalny i oklepany- jeżeli zrobisz z tego coś ciekawego to chylę czoła, no chyba, że wciąż będą teksty typu "czy to ma sens?"- no ogólnie to to bezsens jest=p

aluminium. 12.05.2009 13:05

Cytat:

Napisał Tincia (Post 1018752)
Czy to nie może by w formie komiksu ?

Może być jak pisali ludzie powyżej. Na razie brak oceny i poczekam na 1 odcinek.

Słodka Ślicznotka 12.05.2009 13:13

nie wiem ja potrzebuję dużo tekstu w fotostory i komiksach też no ale obrazkami nie pogardzę więc czekam na następny odcinek czy co to tam jest i proszę o więcej tekstu:)

Połówka 12.05.2009 14:23

Niestety będę musiała zacząć nowe FS...
Siostra usunęła konto gdzie były te wszystkie fryzury i rodzinki ...
Nawet w pliku TheSims 2 nie mam pliku "download".
Chyba trzeba odinstalować Simsy i usuną cały ten folder, to potem będzie na nowo ?

Liv 12.05.2009 15:05

@up: to, że usunęła konto wcale nie znaczy, że nie możesz skończyć FS.
Myślisz, że skoro fryzury zniknęły z dysku, to nie ma ich już na necie? A rodziny też nie da się utworzyć na nowo?
Cytat:

Nawet w pliku TheSims 2 nie mam pliku "download".
W folderze, moja droga.

Pokazałaś dopiero 2 postaci, które właściwie bez problemu możesz odnowić, nawet z drobnymi zmianami w rysach twarzy. Jakbyś miała np. 6 bohaterów, to fakt- byłoby gorzej. Ale jedna/dwie Simki? Z przyjemnością bym się z Tobą zamieniła ;] (gdy byłam prawie w połowie FS komp mi się zepsuł i 6 bohaterów musiałam robić na nowo- w dodatku wcale nie byli tacy prości do odtworzenia...)

Więc czekam na kolejny odcinek.

Charionette 12.05.2009 15:28

O lol... To są postaci, których twarzy prawie, że nie było widać... Bez problemu da się zrobić nowe. Nawet z innymi fryzurami. Mi w trakcie robienia zdjęć do ZM główna bohaterka umarła (za dużo zabawy boolPropem :D), ale poradziłam sobie z tym i wygląda inaczej... Dlatego bez żadnego ale chcem widzieć odcinek... I kropka :D A jak nie to pogadamy inaczej :)

Volturia 12.05.2009 15:31

Komiks? Jasne. Tylko więcej treści! Narazie za krótko jak dla mnie. Zaczyna się całkiem pospolicie, jednak czekam na następny rozwój wydarzeń i mam nadzieję, że nieco zwiększysz rozmiar zdjęć i objętość tekstu ;)

Połówka 12.05.2009 19:15

No okej ;d Postaram się zrobić co tylko się da.A wiem w folderze jest "download".
Moje dokumenty --> EA Games --> The Sims 2 --> Download (lub coś jeszcze przed tym, teraz nie pamiętam bo usunęłam simsy) i tego właśnie nie ma ;(
Ale zainstaluję na nowo...No cóż ;d

BlackDevil 12.05.2009 19:23

a nie możesz nam dać samego tekstu w dziale tworczosci pisanej? przeciez bez zdjec tez moze byc, a komiks bez zdjec tez ujdzie :)

Liv 12.05.2009 19:28

@up: właśnie- jeśli potrzebujesz więcej czasu na odzyskanie strat możesz wstawiać sam tekst bez zdjęć, a potem uzupełnić "ubytki" ;)

Połówka 12.05.2009 19:30

Cytat:

Napisał Czerwona Truskawka (Post 1019892)
a nie możesz nam dać samego tekstu w dziale tworczosci pisanej? przeciez bez zdjec tez moze być, a komiks bez zdjec tez ujdzie :)

Hmm... Jakoś sobie chyba poradzę z komiksem ;dd Tylko najgorszy problem, że wszystkie fryzurki trzeba od nowa.Bo mieliście rację...To tak naprawdę tylko 2 postacie ... Karolina i jej Ojciec (którego już mam zdjęcia do pierwszego odcinku ;d) A ze zmianą domu to chyba zrozumiecie... ;]
Dobra biorę się do instalacji ^^

Red Trumpet 12.05.2009 21:03

Cytat:

Napisał Tincia (Post 1019904)
Dobra biorę się do instalacji ^^

No bierz się bierz, bo jestem ciekawa co wymyślisz :)
Na razie fs, znaczy komiks nie jest najlepszy, ale jeśli dodasz więcej tekstu i lepsze zdjęcia, będzie dobrze :)
Powodzienia w instalowaniu :D

BlackDevil 13.05.2009 12:43

i tak ma być :D
a ja czekam na nastepny odcinek ^^

Słodka Ślicznotka 13.05.2009 12:54

no oczywiscie ja tez czekam na kolejną porcje komiksów :D

Noemi 13.05.2009 19:03

Nawet mnie zaintrygowało. Komiks Okey, ale dłuższy. Za krótko się czyta...

Połówka 14.05.2009 12:32

Musicie troszkę poczekać :( (Nie chcą się zainstalować ;//) Bo bez tego dodatku nie mogę.Bo mam wcześniej WB od koleżanki pożyczony a bez płyty nie działa
EDIT: I nie chcę, żebyście myśleli, że mam takie wymówki, bo niby srogo oceniliście i boję się dalej to robić ;// Dla mnie to nie są srogie oceny, tylko wskazówki za które dziękuję.Jeśli ktoś myśli, że to tylko wymówki to niech tu po prostu nie zagląda...

BlackDevil 14.05.2009 16:14

wierzymy ;]
a tak na marginesie - napisz sam tekst, jak już wcześniej mówiłam i wstaw go do tworczosci pisanej, a pozniej wstaw tu ze zdjeciami ;)
i wyslij mi PM-a jak juz go napiszesz :D

Smutna252 11.08.2009 00:03

Ja już się naczekałam...kiedy ten nowy odcinek????

Aśka132323 11.08.2009 00:07

nie no już sierpień....kiedy ten new odcinek???

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:00.