TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 1: Rozszerzenia (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=89)
-   -   Gdzie się podziały ... (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=5186)

Chiqa 26.05.2004 13:07

... nie nie te dawne prywatki, tylko gdzie się podziali ci dawni Simcholicy, Simmaniacy, ludzie dla których simy były czymś więcej niż tylko grą. Oglądam to forum już od bardzo dawna. Jeszcze zanim się do niego przyłączyłam, było żywe tętniące życiem, co chwila coś się działo. Pisze ten tekst właśnie na forum od Abracadabry, bo razem z nią odeszły moje złudzenia o Sim-fanach. Gracie w te gry, z nudów chyba, gdzie się podzał duch wiary. Spytałam kiedyś jakiegoś gracza, jak długo gra w simsy, on odpowiedział że już niegra tylko pomaga innym. To żenujące, ja sie na simach wychowałam, moje koleżanki pytają się "To ty jeszcze w nie grasz, mnie się znudziły już po 2 miesiącach" tacy ludzie nie są warci nazwania Sim-fanem, przykro mi gdy widze krótkie obrażające simsy wypowiedzi. Nobody Is Perfekt, wiem o tym, ale jeśli wam się one nie podobają to poco tu piszecie!!!

Tym wezwaniem odwołuje się do wszystkich nowych i starych graczy - dla których one nie są tylko grą, wyraźcie swoją opinię ODEZWIJCIE SIĘ!!!

she 26.05.2004 13:13

Ja gram codziennie w Simsy Abrekadabre i nie tylko! Codziennie odkrywam nowe rzeczy. Proszę napisz tu jakiś jeszcze temat bo , jak nie to go zamkną , a tego chyba nie chcesz! Co powiecie na to zdątko?http://www.thesims.pl/screenshots/abrakadabra/00.jpg

"Kitty" 26.05.2004 13:14

Cytat:

Originally posted by Chiqa@May 26 2004, 02:07 PM
... nie nie te dawne prywatki, tylko gdzie się podziali ci dawni Simcholicy, Simmaniacy, ludzie dla których simy były czymś więcej niż tylko grą. Oglądam to forum już od bardzo dawna. Jeszcze zanim się do niego przyłączyłam, było żywe tętniące życiem, co chwila coś się działo. Pisze ten tekst właśnie na forum od Abracadabry, bo razem z nią odeszły moje złudzenia o Sim-fanach. Gracie w te gry, z nudów chyba, gdzie się podzał duch wiary. Spytałam kiedyś jakiegoś gracza, jak długo gra w simsy, on odpowiedział że już niegra tylko pomaga innym. To żenujące, ja sie na simach wychowałam, moje koleżanki pytają się "To ty jeszcze w nie grasz, mnie się znudziły już po 2 miesiącach" tacy ludzie nie są warci nazwania Sim-fanem, przykro mi gdy widze krótkie obrażające simsy wypowiedzi. Nobody Is Perfekt, wiem o tym, ale jeśli wam się one nie podobają to poco tu piszecie!!!

Tym wezwaniem odwołuje się do wszystkich nowych i starych graczy - dla których one nie są tylko grą, wyraźcie swoją opinię ODEZWIJCIE SIĘ!!!

Jeśli wychowałaś się na TSto brawo ;) alechuba troche przesadzasz! ;) ja teraz mam dużo nauki i niemoge tyla grać TSy ;)

pozdr.

she 26.05.2004 13:16

Chiga to chyba dziewczyna.

"Kitty" 26.05.2004 13:21

OŁ :unsure: Myślałam że Chiga to chłopak :huh: Przepraszam już zmieniam :)

she 26.05.2004 13:25

To......... może będziemy tu wklejać zdięcia z abry i tak jak na TS2 , jest SUPER TEMAT to tutaj będzie coś podobnego tylko , że z abry?

Chiqa 26.05.2004 13:32

dla roztrzygnięcia waszego sporu Chiqa to dziewczyna (hiszpański chika= dziewczyna), i właśnie taka postaw jaką ma Ruda denerwóje mnie. Przykro mi że musisz się uczyć, ja też się uczę, ale znajduje też czas by pograć, nie gram może codziennie jak (sori zapomniałam jak się nazywasz) ale ja kocham simsy i twoja postawa, nie podoba mi się. Jeżeli w nie niegrasz to poco wogóle piszesz na ich temat. Madishon to poważny temat, jak chcesz wklejać zdjęcia to zrub z nich fotostory.

Ps. nie zamykajcie tego tematu!!!!

she 26.05.2004 13:36

Dobra , spoko! To była propozycja! To o czym my właściwie mamy tutaj gadać (sorry , bez urazy)?

Marilyna 26.05.2004 14:02

Cytat:

Ja właściwie już nie gram w Simsy, bo czekam z utęsknieniem na The Sims2. Ale to, że nie gram, nie świadczy wcale o tym, że nie jestem ich fanką. Bardzo lubię tę grę. Gram w nią od początku jak wyszła, to jest już z pięć lat... ;) i mam wszystkie dodatki. Teraz włączam ją od czasu do czasu, ale praktycznie bardzo rzadko. W żadą inną grę nie grałam tak długa, a to o czymś świadczy, a mianowicie o tym, że gra mi się mimo wszystko nie znudziła...
Piszesz, że ktoś tam nie gra w simsy,tylko pomaga innym... Ja nie nazwałabym to "tylko". To bardzo ładnie z ich strony, że fani Simsów, pomagają innym, nowym, którzy w przyszłośc być może staną się i Sim-maniakami.
Zgodzę się z tym, że na forum są osoby, które w pewnym sensie obrażaja tą grę i szczerze mówiąc ich nie rozumiem. Ja dołączyłam do tego forum po to, aby móc pogadać z innymi fanami tej gry, jak ja. Oczywiście na inne tematy też się wypowiadam, bo jakby nie było, na Simsach świat się nie kończy :)

"Kitty" 26.05.2004 15:19

Cytat:

Originally posted by Chiqa@May 26 2004, 02:32 PM
dla roztrzygnięcia waszego sporu Chiqa to dziewczyna (hiszpański chika= dziewczyna), i właśnie taka postaw jaką ma Ruda denerwóje mnie. Przykro mi że musisz się uczyć, ja też się uczę, ale znajduje też czas by pograć, nie gram może codziennie jak (sori zapomniałam jak się nazywasz) ale ja kocham simsy i twoja postawa, nie podoba mi się. Jeżeli w nie niegrasz to poco wogóle piszesz na ich temat. Madishon to poważny temat, jak chcesz wklejać zdjęcia to zrub z nich fotostory.

Ps. nie zamykajcie tego tematu!!!!

Wkurzyłam się :angry: Dlaczego mówisz że nie gram w TSy, przed chwilą grałam w nie <_< Ja musze się uczyć bo jak dostane pałe z czegoś to szlaban na komp przez tydzień ;) :angry: <_< i wtedy niema grania wiec rozumie teraz <_< :( Gram kiedy mam ochote i kiedy mam wolne ;)
pozdr.

Megi 26.05.2004 16:23

Moje zdanie jest takie ze troche przesadzasz Co Ciebie obchodzi co mowia inni ludzie na temat Simsów?! Wazne ze Tobie sie podobaja.I chyba nie chodzi Ci o to ze ktos na nie zle mowi ale to ze patrza na Ciebie jako dziecko dlatego ze w nie grasz.Moje przyjaciolki tez w nie nie graja i co ja mam sie na nie obrazic bo mi sie podoba co innego a im co innego?A tym ktorym sie znudzilo i po kilku dniach nie grania w nie wroca po jakims czasie do gry.Ja mialam tak nie raz i mysle ze temat zaraz zamkna bo on nie dotyczy abry.

she 27.05.2004 13:30

Moje koleżanki ze starej szkoły grały w Simsy , te z naowej częściowo nie wiedzą co to jest , ale ja przez to nie tracę do nich sympatji.

Chiqa 27.05.2004 16:29

Nie chodzi o to że mam się obrażać na ludzi którzy simsów nie znają albo je krytykują. Chodzi o to że simy traca swojich dawnych fanów. Wszyscy namiętnie czekają na Thesims2 i grają w Ts od niechcenia. Gdy wyjdze na polski rynek TS2 to ludzie zupełnie zapomną o starych dobrych simach. To forum (jak przypuszczam) zostało Stworzone na potrzeby fanów the sims, kiedy nie było jaszcze wiadome że powstanie coś takiego jak TS2.Chciało by się powiedzięć The sims zrobiło swoje, the sims może odejść. Przez wiele lat cieszyło oczy trójwymiarową grafiką, a gdy Przyjdzie TS2 popadnie w zapomnienie. Niechcę by się tak stało, dlatego zaczełam ten temat, by mogli się nanim odezwać ludze którym los Ts nie jest obojętny. :huh:

Megi 27.05.2004 18:24

Chiga a kto powiedzial ze ludzie zapomna o starych simsach?!Ja napewno nie zapomne bo ta gra jest wspaniala.Ale to jest wiadome ze pojdzie w odstawke poniewaz beda lepsze Simsy rozumiem ze Ci jest tamtych szkoda ale zakladajac ten temat nic nie zmienisz a ludzie o starych simsach nie zapomna wroca jeszcze do nich :)

Uki 28.05.2004 07:11

Simsy to juz przerzytek teraz czekam na sims2

tomik 28.05.2004 10:46

Ja też gram w simsy dośc często jeśli mam czas... z drugiej strony czasmi zaczyna mi się zdawać ze za mało sie dzieje na ekranie więc właczam nfs under. pogram i znów simsy :)

soral twój mózg jest przezytkiem...

do wszsytkich którzy tak namiętnie czekają na tę grę...
Nie zdziwcie sie jeśli gra TS2 nie zaspokoji waszych skrytych pragnień bo napewno tak nie będzie. Nie wszyscy bedą z niej zadowoleni. Boję sie ze bedzie maniana ze wszyscy sie rozczarują... nuie ładujcie się tak na tyą grę.. nie dajcie się zwariowac. Spytajcie sie samych siebie.
Czy napewno chcę tę grę? (ja ją osobiście pragne :P )

Raf_use 28.05.2004 11:15

Bez urazy ale czytajac ten temat niezle sie usmialem :D Ja bardzo lubie simsy i rozumiem ze ktos tez je moze lubic,ale...przeciez w koncu to tylko gra!!! Ja nie rozumiem jak ktos moze do tego tak emocjonalnie podchodzic...to musi byc chyba bardzo niedojrzala osoba ;) Simsy to tylko "wirtualna rzeczywistosc" a nie prawdziwe zycie. To dosyc smieszne ze komus jest przykro ze gra pojdzie w zapomnienie, jak setki innych. Taka jest kolej rzeczy, ze wychodzi cos nowego, lepszego i wiadomo ze wszyscy sie na to rzuca...A simy i tak jak na gre u trzymaly sie dlugo...Jednoczesnie to ze wychodza nowe simy nie oznacza ze nie mozna grac w stare, przeciez kazdy moze grac w co chce. Kogo to obchodzi czy cos jest nowe czy stare, kazdy gra w to w co lubi i nie ma sensu z tego powodu wypisywac na forum jakichs oskarzen i nie uzasadnionych zalow. Pozatym to oczywiste i naturalne,ze po tak dlugim czasie forum "zamiera" bo ilez mozna pisac o tym samym i powtarzac to co juz zostalo wiele razy powiedziane. Mozna by rzec, ze o the sims zostalo powiedziane juz prawie wszystko i teraz mozna jedynie pomagac nowym, mniej doswiadczonym graczom. :) Jak wyjdzie the sims 2 to znowu bedzie o czym gadac i czym sie ekscytowac ;)

tomik 28.05.2004 12:33

heh lata są tłuste lata są chude :)

she 28.05.2004 12:44

Zabardzo się tym przejmujesz Chiqa. To , że już wszyscy popuścili z wielbianiem tej gry , to nie znaczy , że nie lubią tej gry! Jek wyjdzie TS2 to same je będziesz chciała mieć i będą tak samo fajne jak Ts1.

Wróbelek 28.05.2004 12:57

Tak pojawienie się nowej części The Sims 2 to rewelacja, ale nie zapominajmy o starszych częściach one służyły nam już kilka lat !! :)

Chiqa 01.06.2004 06:43

widze że nieczułość dominuje. zero patriotyzmu, zero współczucia. zamykajcie ten temat . z wami to gadać jak do ściany.

she 01.06.2004 12:43

NO TAK! Rozumiem . Chciałaś żeby Ci współczuć że inni już się tak tym nie fascynują. Już się wszyscy wyrazili na ten temat i Ci odpowiedzieli , więc dlaczego mówisz , ze z nami jak do ściany????? <_<

Magi 01.06.2004 16:59

Zagadzam się z tomikiem! Wszyscy tak czekają na tą gre tak się podniecają!
A skończy się na tym że się rozczarują...
Im dłużej czekam na te simsy tym mniej je chce.
Niedługo powiedza że będą w grudniu i wtedy będzie mi już wszystko jedno.
Także napalicie się na te simsy a to nie będzie takie EKSCYTUJĄCE.
I co wtedy wrócicie do the simsów jedynki.
Więc nie fascynujcie się tak nimi!
Jak już będą i tak jak mówili będą wypaśne to wtedy będziecie się
tak zachwycać... :blink:

Megi 01.06.2004 17:07

Chiga mozesz nas nieobrazac to do Ciebie mowi sie jak dos sciany my Ci tlumaczymy a Ty i tak swoje.

she 02.06.2004 13:52

Jeśli założyłaś(Chiqa) ten temat po to żeby nam wypominać że już nie jesteśmy simmanjakami to to jest po prostu bez sensu <_< <_<

Chiqa 03.06.2004 17:57

Niechcę wcale wzbudzac niczyjego współczucia. Poprostu jest mi żal że Simsy zostaną zapomniane i chcę w was wzbucić sumienie. Nielubie się użalać nad sobą, i niechcę byście w myśleli że ja się użalam nad sobą. Co jak co ale też czekam na Simsy 2 i nie zamieżam ich bojkotować. Boję się tylko że ludze zapomnieją o srarych dobrych simsach i zaczną się rozczulać nad nowymi, jakby były pierwszą tego typu gra w polsce. Mam do was tylko jedna proźbę nie zapomnijcie co było pierwsze.

SOSIk_ona 03.06.2004 20:45

A ja gram w simsy i nie zapomne o nich :)

zapoOo 04.06.2004 19:21

Yooukii :) Właśnie dołączyłam do waszego grona stałych ludkuuuf z forum. Wprawdzie kiedyś popisywałam tu sobie ae to byłooo dawnooo:)Trafiłam na ten temacik. To prawda, że na forum tętniące kiedyś życie popadło w melancholijną nude ale myśle , że to normalka. Tak się dzieje przed każdą nowością. :D Ja niestety dopiero wczoraj dostałam abrakadabra więc się mi nie znudziły ale pzyznaje, że każdy z dodatków ma swoje 5 min a potem następujee innny i tamta płyta leży w plastkiwym zakużonym opakowaniu. Myślę, że nie ma się co martwić ci co są wierni simom wierni pozostaną!!!!!!! Pozdrawiam :) ZaPoOo :rolleyes:

Megi 04.06.2004 19:29

Cytat:

Originally posted by Chiqa@Jun 3 2004, 06:57 PM
Niechcę wcale wzbudzac niczyjego współczucia. Poprostu jest mi żal że Simsy zostaną zapomniane i chcę w was wzbucić sumienie. Nielubie się użalać nad sobą, i niechcę byście w myśleli że ja się użalam nad sobą. Co jak co ale też czekam na Simsy 2 i nie zamieżam ich bojkotować. Boję się tylko że ludze zapomnieją o srarych dobrych simsach i zaczną się rozczulać nad nowymi, jakby były pierwszą tego typu gra w polsce. Mam do was tylko jedna proźbę nie zapomnijcie co było pierwsze.
Zrozum ze te stare bede zostawione!!!!!Tak jest bylo i bedzie ze jak jest cos nowego to stare w odstawke.Ale napewno nikt o pierwszych nie zapomni przynajmniej ja nie zapomne

Jala 12.06.2004 10:52

A ja uważam, że temat powinien być zamknięty ! Chiqa bez obrazy, ale jak byśmy nie byli simfanami to nie wchodzilibyśmy na te forum, i nie odpowiadalibyśmy w postach. Sorry ale do Ciebie jak do ściany bo nie kapujesz, że temat nie ma sensu [Nie mogłam sie powstrzymać od komentarza :lol: ].

Nindë 12.06.2004 11:23

Zrozum ale kazdy ma swoje zdanie!! Ja gram ale nie ciagle..Tobie tez ro sie znudzi!! Sama zobaczysz jak jeszcze bedziesz wymieniala opinie komu sie znudza a komu nie..Powiesz juz mi sie znuzdily..Kazda gra sie nudzi czym predzej tym pozniej..Wedlug mnie takie spory sa bezsensu..

Simuś 12.06.2004 11:58

Mi też simy sie nudzą(po 3 latach :blink: )

Eveline 12.06.2004 12:29

Chiga ... to naturalne, że jak przychodzi coś nowego, to stare powoli odchodzi. To chyba oczywiste, że większość odstawi stare simy, kiedy wyjdą TS2. Gdyby wszyscy myśleli tak jak Ty, to nadal byśmy oświetlali domy lampami naftowymi, bo bojkotowałabyś pojawienie się elektryczności. Gry się rozwijają i bardzo dobrze. Po co grać w coś przestarzałego, skoro można mieć fajną grafikę i nowe możliwości? A co do Twoich zarzutów w związku z tym, że ludzie nie grają w simy. Wiesz, nie wszyscy mają na to czas. Nie każdy ma ten komfort co Ty, że idzie do szkoły, odrabia lekce i ma czas dla siebie. Skończ szkołę, zacznij pracę i wtedy pogadamy o tym, ile grywasz w simy. Bo ja np. nie rzucę wszystkiego po to, żeby codziennie "wyrobić limit" gry, bo to przecież nie o to chodzi. Gra ma sprawiać przyjemność, a nie uzależniać. Lubię pograć od czasu do czasu, dla przyjemności. Żal mi takich maniaków jak Ty, co to nawet dnia bez simów nie wytrzymają. Ciekawe jak sobie poradzisz, kiedy w Twoim życiu pojawią się prawdziwe obowiązki.

Megi 12.06.2004 13:12

Eveline moze wreszcie Ciebie zrozumie i przyjmie sobie do serca to co napisalas <_< :)

Chiqa 12.06.2004 17:41

Błagam zamknijcie ten temat. Ulży wszystkim, a wszczególności mnie. Nie jestem simmaniakiem w sensie że nie moge żyć bez simów. Mam też swoje życie. Jestem normalną nastolatką, lubię czytać i moje życie nie stacza siędo samych simsów. A wy traktujecie mnie jak idiotkę. JA poprostu lubie simsy!!! Zlitujcie się zamknijcie ten temat. Ja na nim już i tak nigdy nie odpowiem. Cześć żegnajcie, adije!

Megi 12.06.2004 18:00

Nie uwazamy Cie za idiotke przynajmniej ja.

A jezeli autorka tematu chce zeby temat zostal zamkniety to go zamknijcie :)

Eveline 12.06.2004 19:25

Cytat:

Originally posted by Chiqa@Jun 12 2004, 06:41 PM
Błagam zamknijcie ten temat. Ulży wszystkim, a wszczególności mnie. Nie jestem simmaniakiem w sensie że nie moge żyć bez simów. Mam też swoje życie. Jestem normalną nastolatką, lubię czytać i moje życie nie stacza siędo samych simsów. A wy traktujecie mnie jak idiotkę. JA poprostu lubie simsy!!! Zlitujcie się zamknijcie ten temat. Ja na nim już i tak nigdy nie odpowiem. Cześć żegnajcie, adije!
Najpierw wytykasz forumowiczom, że już nie ma prawdziwych simfanów, którzy grają codziennie w simy itp. teraz, kiedy ludzie wypowiadają swoje zdanie na ten temat, które nie zawsze jest Tobie przychylne Ty podkulasz ogon i uciekasz. Nie uważasz, że to dziecinne?

Pinia 12.06.2004 19:45

A ja tam nie czekam na TS2. Jak będą to będą. Komputer to "pożeracz" naszego czasu i pieniędzy. Pieniędzy, dlatego bo kupujesz grę (ok.70zł albo i więcej) i czasu, bo wiem, że Simsy wciągają totalnie. Ostatnio nie grałam w TS, bo się uczyłam, ale miałam na to ochotę. bo to fajne. A ty Chiqa nie możesz rozkazywać czy kazać komuś nie pisać na forum tylko, dlatego bo nie gra w Simsy! Jak chce to niech sobie pisze na tym forum! Jego rodzice za to płacą nie Ty, więc nie rozumiem czego sie tu czepiasz! Forum jest po to żeby sobie pomagać, mogę sie założyć, że skożystałaś wiele razy z rad niegrających! <_<

Converse 13.06.2004 04:23

Cytat:

Chiqa
Nie bardzo rozumiem Twojego apelu do użytkowników http://aquarius.neostrada.pl/smil/shocking.gif A szczególnie tego fragmentu, który wnosi bardzo ciekawą kwestię - pomaganie nie jest przejawem zaangażowania. Jest czymś wstydliwym i gorszącym.
Tak przynajmniej można wywnioskować, przyłączyłaś się 10 listopada 1993r, a większość Twoich wypowiedzi ogranicza się do założonego wyżej tematu.
Bardzo ładnie że długo i namiętnie grasz w tą grę. Ale ona sama nic sobą nie wnosi i nie wniesie do Twojego życia.
Forum jest żywe, ponieważ tworzą je żywi ludzie. I jak wielu różnych mamy użytkowników, tak wiele różnych i ciekawych tematów jeszcze na nas czeka.

Eveline 13.06.2004 09:19

Cytat:

Originally posted by Paulina Wierzgacz@Jun 12 2004, 08:45 PM
Jak chce to niech sobie pisze na tym forum! Jego rodzice za to płacą nie Ty, więc nie rozumiem czego sie tu czepiasz!
Dlaczego z góry zakładasz, że za wszystkich forumowiczów płacą ich rodzice :blink: ? Zwróć uwagę, że wielu forumowiczów utrzymuje się już samodzielnie.
A co do tematu, to chyba wszystko już zostało powiedziane. A skoro nawet jego autorka stąd "uciekła" to chyba czas go zamknąć.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:37.