TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Videostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=153)
-   -   "Życiowe rozterki" (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52245)

Merve 20.09.2009 07:32

"Życiowe rozterki"

Hejka. Przedstawiam wam moją drugą produkcję. Film jak sama nazwa wskazuje opowiada o życiu. Nie przedłużam, zapraszam do obejrzenia nowego serialu. Mam nadzieję, że Wam się spodoba.

ODCINEK 1:
http://www.youtube.com/watch?v=qZi-2gMGT2s

ODCINEK 2:
http://www.youtube.com/watch?v=JOdpSTrwE8M

ODCINEK 3:
http://www.youtube.com/watch?v=yyubyXf0nE4

ODCINEK 4:
http://www.youtube.com/watch?v=42NvZXZFNBI

ODCINEK 5:
http://www.youtube.com/watch?v=Cx31xdAN-ow

I jeszcze jedno. Na samym początku będzie się wypowiadać Marta i umknęło mi tam kilka słów, więc dla jasności powiem, a raczej napiszę jak to powinno być.
" ... ojciec popadł w ciężką depresję I ZACZĄŁ PIĆ, odebrano mu prawa rodzicielskie ..."
To co wytłuściłam, to to właśnie mi umknęło. Mam nadzieję, że teraz będzie już wszystko jasne.

Liv 20.09.2009 08:39

Odp: "Życiowe rozterki"

NA YT dałam Ci ocenę, tutaj skomentuję.
Bardzo spodobał mi się film. Widać, że wiesz coś na temat kręcenia ;) Ruchy kamerą są w miarę płynne, jest czas (!!!) na przeczytanie napisów, zastosowałaś fajne efekty a muzyka jest miła dla ucha :)
Na początku przedstawiłaś wszystkich bohaterów, w tym także tych którzy nie pojawili się w odcinku... Rozumiem, że to będzie już stałe intro serialu?
Co do fabuły nie wypowiem się za dużo, bo to dopiero początek. Rozwinie się, powiem więcej. Na razie jest OK :)
Czekam na next.

Merve 20.09.2009 09:05

Cytat:

Napisał Liv (Post 1126420)
Na początku przedstawiłaś wszystkich bohaterów, w tym także tych którzy nie pojawili się w odcinku... Rozumiem, że to będzie już stałe intro serialu?

Tak, to będą "stali" bohaterowie serialu.

I dzięki za komcia. Czekam na pozostałe opinie :).

papatka 20.09.2009 09:37

Mi się nie podoba. Scenariusz jest do kitu (jak na razie) pospolity, za dużo dialogów naraz i
Cytat:

jest czas (!!!) na przeczytanie napisów
Właśnie nie ma a zatrzymywanie filmu przy każdym dialogu żeby go przeczytać nie jest zbyt fajne. :/ Zawsze oglądam film dwie minuty i jeśli jest denny wyłączam; w tym przypadku nie mogłam się doczekać drugiej minuty... 4.5/10

Merve 20.09.2009 09:45

Cytat:

Napisał papatka (Post 1126437)
Mi się nie podoba. Scenariusz jest do kitu (jak na razie) pospolity, za dużo dialogów naraz

Z tego co wiem to w filmie chodzi o to, żeby były dialogi i żeby było ich dużo.

Cytat:

Napisał papatka (Post 1126437)
Właśnie nie ma a zatrzymywanie filmu przy każdym dialogu żeby go przeczytać nie jest zbyt fajne. :/ Zawsze oglądam film dwie minuty i jeśli jest denny wyłączam; w tym przypadku nie mogłam się doczekać drugiej minuty... 4.5/10

Widocznie wolno czytasz. Może warto zapisać się na kurs szybkiego czytania?

blakistoni 20.09.2009 10:17

No,mi tam sie podoba :3
Ruchy kamera plynne,jest czas na przeczytanie tesktu. Fabula rowniez fajna,czekam az sie troszke rozwinie :>
Ogolnie ejstem na tak,czekam na kolejny odcinek. ^-^

Milou 20.09.2009 11:33

Nonono, mówiłaś mi coś niecoś o filmiku, ale nie myślałam, że aż do takiego stopnia! Jestem bardzo mile zaskoczona odcinkiem, jak powiedziała Liv, muzyka jest miła dla ucha. Bardzo mi się podobają ruchy kamerą oraz efekty. Cóż, w tym odcinku za wiele się nie dzieje, ale rozumiem, że to pierwsza część. Także rób szybciutko (xD) nexta i dawaj tutaj. Aha, zapomniałam- ale ta ciotka ma chate :O No i na razie z mojej strony to tyle. A ocenkę dałam na YT.
Pozdrawiam :)

Merve 20.09.2009 12:00

Dziękuję wszystkim za miłe komentarze. Kolejny odcinek już niebawem.

ddo bwayo 20.09.2009 12:42

Napisy są idealnie, trochę nie wyszło ruszanie kamerą gdy czytała na łóżko, i nogi jej wpadły w krawężnik w ogrodzie. Podoba mi się pomysł z zdjęciami koło łóżka. Zapowiada się średnio, zobaczymy jak będzie później.

Gio 20.09.2009 12:54

No tak wiesz ^^ Sama czołówka i napisy końcowe trwają 1,5 minuty, więc odcinek trwa baaardzo niewiele :D Ale podoba mi się- żadnych efektów specjalniejszych (:|) po prostu taka zwykła monotonia- ale przynajmniej dopracowana.

A czasu na przeczytanie tekstu jest w sam raz- przynajmniej nie wiszą na ekranie przez minutę i denerwują widza :D
pozdrawiam

papatka 20.09.2009 16:29

Cytat:

Napisał Naroa (Post 1126439)

Tak, to prawda ale mogłaś podzielić te kwestie na mniejsze żeby nie zajmowały pół ekranu.

Cytat:

Napisał Naroa (Post 1126439)
Widocznie wolno czytasz. Może warto zapisać się na kurs szybkiego czytania?

Tak, wolno czytam ale chcę oglądać film, a nie czytać napisy -.-

Sherlock 20.09.2009 19:49

Papatka - Twoja produkcja też ma napisy, więc nie wydziwiaj. Chcesz wyjść na wielkiego krytyka, ale Ci to jakoś nie wychodzi O_o

papatka 20.09.2009 20:04

I co, że ma napisy? Na pewno będą dłużej na ekranie -.- koniec off topu

mario 20.09.2009 21:40

Mam pytanie. Komu niby ona opowiada "historię" swojego życia i dlaczego przy tym uśmiecha się do kamery? Całkowicie zbędny zabieg. Jeszcze potem mówi nie wiadomo do kogo, że idzie pooglądać telewizję... Wygląda to co najmniej dziwnie i nienormalnie. I kto w domu posługuje się tak sztucznymi określeniami? Tak... Dialogi mega sztuczne. Scenografia też raczej kiepska. No i głupio brzmi ta ucięta Ewa Farna na końcu. ;P Mogłaś zastosować stopniowe ściszanie. Ogólnie to nic ciekawego. Nie podoba mi się. Fabuła jest banalna. Takich seriali jest setki. Każdy z nich jest o wszystkim i o niczym, a ja takiego czegoś nie lubię. 4/10 za odcinek numer 1.

PS. Napisy jak dla mnie leciały normalnym tempem. Przeczytałem wszystkie bez problemu.

Mizia 20.09.2009 21:52

Napisy także przeczytałam bezproblemowo, choć jak dla mnie czcionka zbyt krowiasta i zasłania pół ekranu. Scenografia średnia, taka jakich pełno, simy też nieszczególne, mało charakterystyczne. Muzyka nie trafia do mnie w ogóle. Ale nie oceniam, bo wszystko może się zmienić, chociaż fabuła banalna strasznie. I pewnie jak w przypadku większości videostory zakończy się góra po 3,4 odcinku bo autorowi/autorce się już nie chce. Czekam co będzie dalej.

Merve 21.09.2009 07:55

Cytat:

Napisał Désignér (Post 1126908)
Mam pytanie. Komu niby ona opowiada "historię" swojego życia i dlaczego przy tym uśmiecha się do kamery? Całkowicie zbędny zabieg. Jeszcze potem mówi nie wiadomo do kogo, że idzie pooglądać telewizję...

Po pierwsze Marta swoją historię opowiadała widzom. Chciałam użyć w tym celu syntezatora mowy, ale nic z tego nie wyszło, więc musiałam dać napisy. Zapewniam, że gdyby to było mówione na prawdę byłoby dużo ciekawsze.
Po drugie simka uśmiecha się do kamery, bo nie miałam żadnego hacku na pozy i nie wiedziałam jak zrobić, żeby była smutna, gdy będzie to mówiła.
A po trzecie to zupełnie się z tobą nie zgadzam Designer, że ten "zabieg" był zbędny, gdyż gdybym tego nie zrobiła to z pewnością nie wiedzielibyście, dlaczego ta Marta mieszka z ciotką i takie tam. Każdy wymyślałby sobie coś innego, a poza tym na pewno byście się dopytywali dlaczego bla bla bla ... a tak wszyscy od razu wiedzą czemu ona nie mieszka z rodzicami.

mario 21.09.2009 13:02

Ja wszystko wiem, dlaczego to zrobiłaś i w ogóle, ale dlaczego ona opowiada historię widzom? ... I jakim widzom? Co, ona kręci reality show? To kompletnie nie trzyma się kupy. Mogłaś to zrobić w formie pisania pamiętnika. Wyglądałoby to o wiele lepiej, a przede wszystkim poprawnie. Pozdrawiam. ;)

Malfurion 22.09.2009 04:10

Dostaje duzo wiadomosci aby skomentowac kogos filmik na YT i zazwyczaj sa to filmiki puste, slabe i nudne, sa jednak wsrod tej niskiej polki filmy ktore same sie wybronia.

I twoj film wlasnie taki jest, pomimo ze nic szczegolnego w filmie sie nie dzieje, to jest cos co przykuwa i z checia obejrze kolejny odcinek. Krytyke natomiast bierz sobie do serca tak aby bylo jej coraz mniej ;)

Merve 27.09.2009 06:31

Po ciężkim tygodniu pracy w końcu udało mi się zrobić drugi odcinek. Sory, że tak długo musieliście czekać.
Odcinek 2:
http://www.youtube.com/watch?v=JOdpSTrwE8M

Milou 27.09.2009 10:35

No, fajne xD

A tak na serio to świetny odcinek, tylko muszę się do czegoś przyczepić. Nie wiem, czy tylko u mnie, ale w szkole jak ta Pati "pocałowała" tego Arutra to się przyciął film z 2-3 razy. Zauważyłaś to, czy u mnie coś jest nie teges? Poza tym jest absolutnie spoko, napisy są w porządku i bardzo spodobały mi się ruchy kamerą. Zwłaszcza w tej dysce na początku. Heh, fajnie też odwaliłaś z tą czarownicą i Halloween xDD Film bardzo mi się podoba, ja chcę już następny odcinek! No i to tyle. :) Pozdro.

P.S Aha, zapomniałabym. Widziałam też na YT jakiś też Twój nowy serial, bodajże "Rodzinna farma", czemu nie wystawisz go na forum?

Papaaa ;)

Merve 27.09.2009 11:12

Cytat:

Napisał Milou (Post 1129860)
A tak na serio to świetny odcinek, tylko muszę się do czegoś przyczepić. Nie wiem, czy tylko u mnie, ale w szkole jak ta Pati "pocałowała" tego Arutra to się przyciął film z 2-3 razy.

To prawda i to nie jest tylko u ciebie.
Cytat:

Napisał Milou (Post 1129860)
P.S Aha, zapomniałabym. Widziałam też na YT jakiś też Twój nowy serial, bodajże "Rodzinna farma", czemu nie wystawisz go na forum?

Nie wiem. Stwierdziłam, że może się nie spodobać forumowiczom, sama nie wiem czemu.

Merve 28.09.2009 07:17

Sory, że post pod postem, ale nikt już nie skomentował drugiego odcinka, a ja już mam trzeci. Zapraszam do obejrzenia.
Odcinek 3:
http://www.youtube.com/watch?v=yyubyXf0nE4

Mizia 28.09.2009 11:23

Naroa ja nie mogę tego 3 odcinka obejrzeć. Coś jest nie tak. Inne normalnie mogę obejrzeć, a tego nie. W ogóle się nie doczytuje:/

Milou 28.09.2009 12:58

Hmm, to dziwne, bo u mnie wszystko gra.

No nieźle, akcja fajnie się rozwija, ciekawa jestem jak się to dalej z nimi potoczy, a zwłaszcza, co kryje ta jej ciotka. Cóż, dowiem się tego w następnych częściach. Pozdro :)

Merve 28.09.2009 13:07

Cytat:

Napisał Mizolec (Post 1130411)
Naroa ja nie mogę tego 3 odcinka obejrzeć. Coś jest nie tak. Inne normalnie mogę obejrzeć, a tego nie. W ogóle się nie doczytuje:/

Hmm dziwne. Z tego co tu piszesz wynika, że nie widzisz napisów. Zgadza się?

Gold_Chocolate 30.09.2009 16:39

Hej. Słuchaj film świetny bardzo przyjemnie się ogląda. Miło że zwracasz uwage na szczegóły ( simowie mają różne ubrania niż wcześniej ) . Miło się ogląda . Kiedy następny odcinek .?

Merve 30.09.2009 16:57

Jeżeli mi się uda to dzisiaj "skręcę", a jutro rano wstawię.

Gio 30.09.2009 18:18

dobra, w drugim odcinku wkurzały mnie te nutki lecące z podium DJ, a tak to super :) teraz napisy były jakoś dłużej- niepotrzebnie. Jak ktoś nie umie czytać to jest taki magiczny przycisk "pause" :D

Jak doglądne trzeci to zedytuję,
pozdrawiam

Merve 30.09.2009 20:06

Cytat:

Napisał Giovánni (Post 1131430)
dobra, w drugim odcinku wkurzały mnie te nutki lecące z podium DJ

A idzie te nutki jakoś usunąć? Jakby co to kod showHeadlines off miałam włączony.

Gio 30.09.2009 20:14

wiem że tego nie da się wyłączyć ;) Jedyną radą byłoby przenieść tańczącą parę gdzie indziej, ale nie ma do Ciebie o to wątów :D

Merve 30.09.2009 20:34

Cytat:

Napisał Giovánni (Post 1131561)
wiem że tego nie da się wyłączyć ;)

Ehh,, trochę szkoda, a cóż ...

papatka 30.09.2009 20:40

Skomentuję ci jedynie 2 odcinek bo reszty nie mam zamiaru oglądać oO

-Muza z czołówki rozwala XD oO
-Te MMowskie przejścia... ble ><"
-Do dialogów zmniejsz czcionkę tak bardzo jak się da i zmień na Ariala albo Verdanę ;p
-Boż... te dialogi... oO "-Kocham cię. -Ja cieie też. -pięknie wyglądasz. -ty też..." Masakra -.-
-Źle dobierasz muzykę jeszcze trochę i ci blokną ;p Hana Montana XDDD
-Błagam! Włącz ten TAB! OO'

Dalej mi się nie chce pisać ;p

Merve 01.10.2009 14:13

Cytat:

Napisał papatka (Post 1131594)
Do dialogów zmniejsz czcionkę tak bardzo jak się da i zmień na Ariala albo Verdanę ;p

Czcionkę będę wybierała sobie taką jaka mi się podoba.
Cytat:

-Źle dobierasz muzykę jeszcze trochę i ci blokną ;p Hana Montana XDDD

Jestem bardzo ciekawa jakiej ty użyjesz to swojego serialu.
Cytat:

-Błagam! Włącz ten TAB! OO'

TAB mam cały czas włączony i już nie wydziwiaj.

Powiem ci jeszcze tylko, że na twojej opinii mi nie zależy i tak jak powiedział już Scherlock Holmes: chcesz wyjść na wielkiego krytyka, ale jakoś ci to nie wychodzi.

papatka 01.10.2009 16:01

Nie musisz słuchać mojej krytyki jak nie chcesz, ale jakbyś słuchała to twój serial byłby lepszy serio ;]]

Cytat:

Z pewnością jakichś soundtracków.

caalam 01.10.2009 16:58

Nie podoba mi się. Już po czołówce wyłączyłam.
-Muzyka mi się nie podoba.
-Czcionka mnie bardzo wkurza
-Od razu widać, że tworzyłaś to w WMM.
I wiele, wiele więcej.

Merve 01.10.2009 17:03

Cytat:

Napisał Quenna (Post 1131844)

Nie rozumiem jak można oceniać film oglądając tylko jego czołówkę.

papatka 01.10.2009 17:18

Cytat:

I wiele, wiele więcej.

Nareszcie ktoś normalny xd.

Cytat:

Czołówka świadczy o dalszej części filmu (chodzi o estetykę).

Merve 01.10.2009 20:09

Cytat:

Napisał papatka (Post 1131858)
Nareszcie ktoś normalny xd.

Nie obrażaj użytkowników, którym mój serial się podoba mówiąc, że są NIENORMALNI!

Gold_Chocolate 02.10.2009 14:44

Cytat:

I wiele, wiele więcej.

Sorry , ale co ma do tego WMM . ? Chyba chodzi o fabułę , wykonanie itd. A nie w jakim programie się tworzyło .?

Merve 02.10.2009 15:08

Cytat:

Napisał juzia234 (Post 1132275)
Sorry , ale co ma do tego WMM . ? Chyba chodzi o fabułę , wykonanie itd. A nie w jakim programie się tworzyło .?

Zgadzam się z tobą w zupełności. Może WMM nie jest idealny, ale zły też nie jest.

Gio 02.10.2009 18:30

Cytat:

Napisał juzia234 (Post 1132275)

Nawet w głupim programie można stworzyć pożądny film- tak jak zrobiła to Naroa. Ponadto też zgadzam się, że nie mam pojęcia jak można coś oceniać po czołówce- jestem pewny że w telewizji też oglądałabyś połowę mniej seriali, gdybyś spoglądała tylko na czołówkę ;)

Gold_Chocolate 03.10.2009 09:17

Cytat:

Napisał Giovánni (Post 1132443)
Nawet w głupim programie można stworzyć pożądny film- tak jak zrobiła to Naroa. Ponadto też zgadzam się, że nie mam pojęcia jak można coś oceniać po czołówce- jestem pewny że w telewizji też oglądałabyś połowę mniej seriali, gdybyś spoglądała tylko na czołówkę ;)

O tej telewizji to jestem pewna ;D To tak jakbyś kupił książkę .... Okładka się nie spodobała i już do kosza .?

A tak wgl. jak chcecie krytykować to może jej powiedzcie co ma zmienić , a nie co ma źle i że już czołówka do bani .!

Volturia 03.10.2009 10:28

Cóż, po pierwszym odcinku nie byłam ani trochę pozytywnie nastawiona, Bogu dzięki, że trzeci już mnie bardziej zachęcił ;] Szczerze mówiąc, na początku myślałam, że to będzie klapa, bo naprawdę było nuudno, poza tym dialogi były mało ciekawe ( intro również ).
Chętnie zobaczę jednak co będzie dalej, bo zaciekawiła mnie postać Patrycji. Mam nadzieję, że impreza nie zakończy się typowo ( tak jak można by się domyślić, na korzyść Marty i jej obiektu westchnień )
Gł. bohaterka mnie nieco irytuje - jest mocno infantylna. Jeżeli chodzi o ruchy kamerą i przejścia - źle nie jest.

Hm.. mam jeszcze parę uwag, ale do wszystkich;
- filmu nie da się ocenić po czołówce, bo tak i już xp
- WMM nie jest zły, stworzyłam na nim około 22 filmy i wiele z nich jest b. dobrze oceniana na YT.
- Porządny film nie zależy od programu

mimo wszystko czekam na next i pozdrawiam . 6/10

Becia 03.10.2009 20:11

Obejrzałam jeden jedyny odcinek, bo dalej nie mogłam, ponieważ YTB szwankuje. ; oo Więc tak, co mi kurde nie pasii.. Óh, óh. Beaatriiikkkszzz wchodziii w traaans. ; oo

Czołówka.
- Znaczki nad domkami - można zrobić tak iż wyprowadzasz, lub kręcisz te domy w których żaden sim nie mieszka.. Te znaczki na serio kompromitują.
- Brzydka czcionka, taka byle jaka, taka jaka ci wpadła w łapska, przez co sprawia iż film wygląda na odpieprzony. 8D
- Emh, gdy był napis "Życiowe rozterki" - nie dość że "Rozterki" napisane z małej litery, to się "zjeżdżały" z chmurami.
- Brzydkie efekty z napisami - takie WMM - I tu nie chodzi że jak się nie ma SV czy czegoś tam, to w WMM nie można zrobić czegoś mega. *-*
- Nudna ta czołówka - zero oryginalności, zero.. zeroo, zerrooo!.
- Badziewne przejścia WMM. ; x
- Brzydkie simy.
1. odc.
- Wszystko za szybko się dzieję..
- No helloooł, nikt nie czyta z prędkością światła, a ja na pewno nie będę co chwilę "pauzować" filmu. ^^
- Skaczesz tą kamerą. ; o
- Szła w płotku. O jak fajnie. *-*
- Zero zbliżeń twarzy - a to bardzo ważne, i zazwyczaj się tego zawsze czepiam.
- Nudno tą kamerą operujesz.. jedna scena potrafi trwać nawet 10 sekund. ;o
- Jak było to że tamta młoda gadała, że świetnie się gada, to tamta powinna powiedzieć "mi", a nie "mnie". oo'
- Hahah, co to wisiało w górze?, czyżby kolczyki?, trzeba było ich wcale nie zakładać. ;O
- Nie umiesz wyciszać, muzyka się nagle urywa. ;o
- Było widać niebo.
- Jak nie masz modyfikacji kamery, to wcale nią nie ruszaj... x_x
- Były literówki.
- Buhah, film trwał mniej niż, czołówka i napisy końcowe razem wzięte. ; o
- Brzydkie napisy końcowe. ; o Ten oczo***ny pomarańcz. ;o
- Dialogi są sztywne.. zero luzu. ; o
- Brzydka scenografia.

Ogółem film mi się nie podoba, ponieważ takich filmów o nastolatkach były miliony..
Fabuła jest całkiem oklepana. ;o

Cytat:

Cytat:

Cytat:

Po pierwsze Marta swoją historię opowiadała widzom. Chciałam użyć w tym celu syntezatora mowy, ale nic z tego nie wyszło, więc musiałam dać napisy. Zapewniam, że gdyby to było mówione na prawdę byłoby dużo ciekawsze.
Po drugie simka uśmiecha się do kamery, bo nie miałam żadnego hacku na pozy i nie wiedziałam jak zrobić, żeby była smutna, gdy będzie to mówiła.
A po trzecie to zupełnie się z tobą nie zgadzam Designer, że ten "zabieg" był zbędny, gdyż gdybym tego nie zrobiła to z pewnością nie wiedzielibyście, dlaczego ta Marta mieszka z ciotką i takie tam. Każdy wymyślałby sobie coś innego, a poza tym na pewno byście się dopytywali dlaczego bla bla bla ... a tak wszyscy od razu wiedzą czemu ona nie mieszka z rodzicami.
Cytat:

Czcionkę będę wybierała sobie taką jaka mi się podoba.
Cytat:

Cytat:

TAB mam cały czas włączony i już nie wydziwiaj.
Cytat:

Dziewczyno, powiem ci jedno - naucz się przyjmować krytykę, bo jeżeli dalej będziesz tak postępować jak teraz postępujesz, daleko nie zajdziesz, mówię ci. Ty tylko czekasz aż ktoś ci powie: "O!, to jest supeerr, nie mogę się doczekać" - a jeśli jest inaczej, zawsze poszukasz jakiegoś głupiego "alee". Oo'
Cytat:

Nie obrażaj użytkowników, którym mój serial się podoba mówiąc, że są NIENORMALNI!
Nie są "nienormalni" tylko nie znają się na rzeczy - w tym problem. ; ]]
Cytat:

Masz rację, to nic nie ma wspólnego, ale popatrz na dobre filmy dobrych filmowców którzy montują w WMM - ich filmy stają się hitami. ; o Ale jest jedno ale, WMM trzeba używać z głową, bez kiczowatych przejść i "efektów" które robią siarę twojemu filmowi.
Cytat:

Nawet w głupim programie można stworzyć pożądny film- tak jak zrobiła to Naroa.
Śmieszny jesteś. ; o Mwahah. XDD
Cytat:

A tak wgl. jak chcecie krytykować to może jej powiedzcie co ma zmienić , a nie co ma źle i że już czołówka do bani .!
A co twoim zdaniem oznacza krytyka dziecino?. Krytyka to takie coś, iż ktoś ci wytyka te błędy, a ty je starasz eliminować. Chciałaś napisać coś mądrego, ale niestety nie wyszło ci. ; D
Cytat:

Powiem ci jeszcze tylko, że na twojej opinii mi nie zależy i tak jak powiedział już Scherlock Holmes: chcesz wyjść na wielkiego krytyka, ale jakoś ci to nie wychodzi.
Hahah, to mnie rozbroiło. Ktoś ci się stara pomóc, a ty go masz brzydko mówiąc w dupie? - twój problem.. jak chcesz to stój w miejscu i nie rozwijaj swoich umiejętności. Lol, pewnie powiesz do mnie że ja się biorę za krytyka.. - a no to dobrze myślisz, właśnie że się biorę, jestem jedną z najlepszych i chwalonych reżyserów na CS, i każdy kto słucha i przyjmuję je z pokorą, jest coraz lepszy, i kto wie.. stanie się reżyserem?. ; )

To tyle ode mnie.

Merve 03.10.2009 20:33

No to co mam zrobić by czołówka i napisy końcowe były ciekawsze?

papatka 03.10.2009 20:36

No zgadnij Oo
Óó Beciu... ale miałaś trans xD Oczywiście - zgadzam się z tobą w zupełności, co do literki ;]

Gio 03.10.2009 20:40

Cytat:

Napisał Naroa (Post 1133052)
No to co mam zrobić by czołówka i napisy końcowe były ciekawsze?

Po pierwsze niech będą krótsze.
Po drugie niekoniecznie musisz w czołówce pokazywać bohaterów- wystarczą same napisy kto występuje, a w tle mogą przeskakiwać jakieś simowe krajobrazy. To takie proste a ładne :)
Po trzecie napisy końcowe niech lecą na jakimś ładnym tle- albo np. na fragmentach z filmu albo na scenach usuniętych :D

Merve 03.10.2009 20:43

Dzięki Giovanni. W piątym odcinku postaram się takie coś zrobić, bo czwarty mam już zrobiony, tylko muszę go na YT wstawić.

Becia 03.10.2009 20:49

"No to co mam zrobić by czołówka i napisy końcowe były ciekawsze?"
Co do czołówki - To zależy już od Twojej inwencji twórczej.

Gold_Chocolate 04.10.2009 13:25

Beatrix rzeczywiście niektóre punkty twojej wypowiedzi są słuszne ok.

Ale z niektórymi przesadziłaś :

- Brzydkie simy.

Co dla ciebie znaczy ładny sim . ?
Wg. mnie te simy są ładne. Więc o co ci z tym chodzi . ?

caalam 04.10.2009 15:36

Co za zamieszanie z tą czołówką, jeju -,-. Po prostu tego nie dało się oglądać, rozumiecie ? Gdybym obejrzała to minutę dłużej to nie wiem jakby to wpłynęło na moją słabą psychikę.

Becia 05.10.2009 07:23

Oh Józiu, Józiu.. nie miałaś się o co doczepić już mojej wypowiedzi. Po prostu mi się nie podobają i tyle..

Gold_Chocolate 05.10.2009 17:26

Ok. Nie mam zamiaru dalej ciągnąć tego tematu bo nie chce się z tobą kłócić wręcz przeciwnie , wydaje mi się że ty też .????

Naora kiedy bd następny odcinek ?

Merve 06.10.2009 11:11

Odcinek mam już zrobiony, muszę go tylko wstawić na YT. Tylko, że jest z tym trochę problemu, bo net mi wolno chodzi. Może jutro rano go wstawię, ale nie obiecuję.

Gold_Chocolate 07.10.2009 15:33

:) A tak wgl. mam pytanie do Beatrix. Czy masz może swój simowy serial . ? Z chęcią bym obejrzała ;D ?

papatka 07.10.2009 16:50

Cytat:

Napisał juzia234 (Post 1134904)
:) A tak wgl. mam pytanie do Beatrix. Czy masz może swój simowy serial . ? Z chęcią bym obejrzała ;D ?

Ma dwa teledyski...

Merve 07.10.2009 16:56

Cytat:

Napisał juzia234 (Post 1134904)

Cytat:

Napisał papatka (Post 1134972)
Ma dwa teledyski...

Prosiłabym, abyście takie rozmowy prowadziły na privie, a nie na stronie mojego serialu. Dziękuję.

Gold_Chocolate 07.10.2009 17:09

ojj. sorki Naora ; )

Merve 07.10.2009 17:13

Cytat:

Napisał juzia234 (Post 1134987)
ojj. sorki Naora ; )

Jak już to Naroa :).

ODCINEK 4:
http://www.youtube.com/watch?v=42NvZXZFNBI
Sory, że tak długo musieliście czekać.
I dla wiadomości PAPATKI ZMIENIŁAM CZCIONKĘ NA ARIAL (W WYPOWIEDZIACH BOHATERÓW)

papatka 07.10.2009 17:28

-Coś ci się jakość spaprała . o.o.
-Nie zmieniłaś tej muzy z czołówki. -.- .
-"-Ojej! Zaczęło padać w dzień! -Chodźmy do tego butiku z ciuchami w nocy!". Tak daleko był?. ;oo .
-Też się tak podniecasz jak butik widzisz?. loll. ;o.
-U ciebie w butiku też są grille?. ^^'.
-2:08 wiechałaś w sufit.
-"Wow! rewelacja!" nawet nie spojrzała na tą sukienkę . ;p.
-Chmurka była.
-Ble. Te przejścia są okropne. >.<.
-"...aż tak wredna." Ta Patrycja to mówiła, tak? ;o.
-Nie zdjęłaś tych kolczyków co nie mają recoloru...
-Oczo***ny fiolet na końcu. >.<.
-nie pisz "zapraszam na kolejny odcinek" to wsiowe jest. xD.

Milou 07.10.2009 17:37

O taak, Panna Papatka, znowu ma wąty.
Ale ok.

Najbardziej podobała mi się scena na sali. Fajnie było w tym butiku, chociaż też się zastanawiałam nad tym grillem xD. Muzyka jest spoko, ujęcia też, każdy słucha czego chce więc -heloł! Ciekawe czy rzeczywiście coś się stanie z tą Martą, a zwłaszcza, co w końcu z tą jej ciotką. Dla mnie jest w porządku, jak każdy odcinek i serio nie mam nic przeciwko, więc mi nie truj zaś na gg xD ;) Dobra, poczekam na następny odcinek, w którym miejmy nadzieję coś się wyjaśni. Paa, pozdro :)

Merve 07.10.2009 17:37

Cytat:

Napisał papatka (Post 1134996)
-Coś ci się jakość spaprała . o.o.

Pisało, że film jest jeszcze przetwarzany i jego jakość może się poprawić.

Cytat:

-Nie zmieniłaś tej muzy z czołówki. -.- .

Powiedziałam, że czołówkę zmienię dopiero w piątym odcinku. Widać jak czytasz.
Cytat:

-"-Ojej! Zaczęło padać w dzień! -Chodźmy do tego butiku z ciuchami w nocy!". Tak daleko był?. ;oo .
-Też się tak podniecasz jak butik widzisz?. loll. ;o.

To było po godzinach lekcyjnych, więc późnym popołudniem, a że się wieczór zrobił to nie była moja wina.
Cytat:

-U ciebie w butiku też są grille?. ^^'.

Ja tego butiku nie tworzyłam, więc pretensje o te grille miej to twórców.
Cytat:

-"Wow! rewelacja!" nawet nie spojrzała na tą sukienkę . ;p.

A czy za każdym razem musiałam ją pokazywać? :|
Cytat:

-"...aż tak wredna." Ta Patrycja to mówiła, tak? ;o.

Nie, to mówił Artur. LOGIKA!
Cytat:

-Oczo***ny fiolet na końcu. >.<.

Jak dla ciebie. Nie musi ci się podobać.
Cytat:

-nie pisz "zapraszam na kolejny odcinek" to wsiowe jest. xD.

Tutaj nie miałaś już się czego doczepić, więc takie coś mi wytknęłaś, ale dobra nie bd już tego pisać.

papatka 07.10.2009 21:04

Stosuj się lepiej do mojej krytyki bo daleko nie zajedziesz, mówię serio. Nie umiesz przyjąć krytyki i za każdym razem masz jakieś 'ale'... -.-

Cytat:

To było po godzinach lekcyjnych, więc późnym popołudniem, a że się wieczór zrobił to nie była moja wina.
Kody się ma.

Cytat:

Nie, to mówił Artur. LOGIKA!
Wyglądało jakby to ona to mówiła więc wiesz...

Cytat:

Jak dla ciebie. Nie musi ci się podobać.
No nie musi, ale to drażniące.

Gold_Chocolate 09.10.2009 17:47

Naroa według mnie wszystkie poprzednie odcinki były fajne , ale ten ci jakoś nie wyszedł . Na początku przez parę sekund musimy się gapić w fontanne.... Jeśli chodzi o fabułę tego odcinka.... Dopiero pod koniec zaczyna się coś dziać . Ogólnie 5/10 .

Merve 14.10.2009 07:14

Hejka. Po małej przerwie dodaję 5 odcinek:
http://www.youtube.com/watch?v=Cx31xdAN-ow
Jest on zrobiony w nowym programie( Ulead VideoStudio). Jak zapowiadałam wcześniej jest nowa czołówka tyle, że nie z krajobrazami, bo to mi niestety nie wyszło, choć poświęciłam na to wiele godzin. Mam nadzieję, że ta też się wam spodoba.

Edit: Po obejrzeniu tego odc na YT znalazłam pewne nieścisłości. To moja wina, bo nie dodałam jednego wątku podczas rozmowy Arlety z Karolem podczas posiłku, a więc powinno być tak:
(Arleta) To na jak długo przyjechałeś?
(Karol) W zasadzie to sam nie wiem, zależy jak będą sobie we firmie radzić.
(Arleta) Mam nadzieję, że jak najdłużej.
(Karol) Ja też mam taką nadzieję.
Sory, że tak wyszło. Następnym razem sprawdzę dwa razy czy wszystko jest ok.

Milou 14.10.2009 07:46

Hejo!
No więc po obejrzeniu odcinka mam... pozytywne wrażenia. ;)
Otóż.
Ogólnie cały odcinek był fajny, bardzo mi się spodobał ten sen Marty. Czołówka przypadła mi do gustu i myślę, że jest lepiej niźli (xD) napisy na tle. Fajne efekty, tylko za szybko te napisy na początku kto występuje. Odc. spoko jak najbardziej, poczekam na kolejną część, bo widzę, że coraz bardziej zaczyna się coś dziać. Pozdro :)

Merve 14.10.2009 07:50

Cytat:

Napisał Milou (Post 1138369)
tylko za szybko te napisy na początku kto występuje.

Tak ... wiem, na następny raz postaram się je trochę zwolnić. Dzięki za koma.

Merve 15.10.2009 15:56

Sory, że post pod postem, ale nikt już nie skomentował kolejnego odcinka, a muszę to niestety napisać. Otóż mam dla niektórych bardzo przykrą wiadomość. Nie zobaczycie już kontynuacji tego serialu, gdyż komp mi się skraczył i miałam dzisiaj robiony format, więc simsy i wiele innych zostały usunięte ;(. No to tyle. Dziękuję wszystkim, którzy oglądali mój serial. Pozdrawiam.

Gio 15.10.2009 16:01

ale my się nie obrazimy, jak zrobisz kontynuację z innymi odtwórcami ról. Liczy się akcja, a nie to kto ją wykonuje :)

Merve 15.10.2009 16:35

Cytat:

Napisał Gio (Post 1139176)
ale my się nie obrazimy, jak zrobisz kontynuację z innymi odtwórcami ról. Liczy się akcja, a nie to kto ją wykonuje :)

Niby tak ... zobaczę jeszcze co da się zrobić :)

Milou 15.10.2009 17:24

No, fajnie by było. Liczę, że będziesz kontynuować, zresztą jutro Cię do tego przekonam ;) Jak napisał Gio, nic się nie stanie jeśli będzie kto inny grał :) Pozdr.

Phuture. 15.10.2009 17:30

O, szkoda, że wcześniej tutaj nie zajrzałam. :)
Szkoda, że Ci usunęło Simy, bo serial mi się bardzo podoba. :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:04.