![]() |
The Sims 3: Wymarzone Podróże - Pytania i Odpowiedzi
Jak w temacie :);)
|
Odp: The Sims 3 Wymarzone Podróże: Pytania i Odpowiedzi
Czytałem na necie artykuł o kung fu i tam jest napisane że mistrzostwie mogą przywoływać siły natury.
O jakie siły chodzi? |
Może o jakiegoś Bożka, który ma władze nad jakimiś siłami natury :D
|
Zauważyłem , że nie można edytować niektórych parcel takich jak np. w Egipcie piramida albo sfinks . Wyskakuje okienko że jest wymagany kod do odblokowania tej możliwości . Wie ktoś może o jaki kod chodzi ?
|
Jak odebrać skarb badacza i te 1000 simpoints? Jestem zarejestrowana, obie gry mam zarejestrowane.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam grę od wczoraj i strasznie mi się podoba chiziaż byłem narazie tylko w Chinach. Mam pytanie czy wiza mi się przedłuża podczas rozwiązania zagadek?? I czy można coś zrobić z tym nastrójnikiem: Coś tam że odpoczął po wakacjach i to trwa 2 dni i dokiedy to jest to nie można na wakacje wyjeżdżać jest na to jakiś sposób???
|
W bazie wypadowej(chyba tak to się zwie) masz taką mieniącą się tablicę. Szukasz na niej okazji. Po wypełnieniu dostajesz punkty do wizy. W tym dzienniku masz w pasku przedstawiony poziom i ile procent aktualnej wizy. Z nastrójnikiem nic nie da się zrobić.
|
Cytat:
haha :) Po pierwsze o ile mi wiadomo jest tylko wersja multi-language :) w której są wszystkie języki . Po drugie zapoznaj się z regulaminem :) gdyż rozmowy o piractwie [pobieraniu gier z internetu:D:D ] są zabronione :) :) . |
gdzie w Chinach można kupić przyrząd do ćwiczeń i maszynę do robienia ciasteczek z przepowiednia?
|
Cytat:
|
PYTANIE TECHNICZNE
Mam grę bez łatek bo mi nie działają hacki/mody/stroje niektóre. czy po zainstalowaniu dodatku złatkuje mi tudzież hacki przestaną działać? czy też ściąga łatki oddzielnie i wystarczy że odłączę internet na moment instalacji? |
Cytat:
Ludzie czy tak trudno kupic orginalna gre? :rolleyes: @mod edit: tak trudno zraportować i nie dostawać zawału ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Żeby zainstalować dodatek potrzebny jest patch minimum 1.5 albo 1.6 teraz nie pamiętam . Na płycie patche już chyba są dołączone .
|
Mam problem. Otóż moja simka Bogusława, która jest aktualnie w drugiej podróży do Chin (udało jej się zdobyć wizę za pierwszym razem) wykonuje zadanie, którego nie zdążyła dokończyć na poprzednim pobycie w Shang Simla. To zadanie wymaga aby Bogusia medytowała 2 godz. w Ogrodzie Mędrca. Jednak w ogrodzie mędrca nie ma "przyżądu do medytowania" spędziła tam cały dzień, ćwicząc sztuki walki, siedząc, odprężając się, ale nigdzie nie było opcji medytuj nawet pojechałem do sklepu ogólnego sprawdzić czy nie ma jakichś specjalnych mat do medytacji, ale naprawdę nie ma. I jestem w kropce :(, bo tylko 16% brakuje jej do zdobycia 3 wizy i utknąłem. Nie wiem jak się medytuje. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dzięki :)
|
musisz kliknąć na simke,to pojawi się opcja medytuj
|
Odp: Pytania i Odpowiedzi
No tak, ale klikałem i jest tylko opcja zmień strój. Dodam, iż ma 1 punkt gotowania i 3 punkty sztuk walki (pomarańczowy pas).
|
Cytat:
Ja mam takie pytanko - czy u kogoś jeszcze po zainstalowaniu Podróży nie ma żadnych interakcji z innymi Simami poza "Przestrasz" i "Poproś o pozowanie"? :( Mój Sim z własną siostrą pogadać nie może ;/ |
Gdzie można zjeść regionalną potrawę w egipcie lub nauczyć się jej? Czy po prostu uczy się w trakcie gotowania?
|
Cytat:
|
Bindi akurat byłem w Chinach i tam nie można zjeść regionalnych potraw, ale można kupić przepisy w sklepie z książkami m.in. na sajgonkę i jakieś danie podsmażane chyba. Rocktechnika u mnie normalnie jest pozowanie do zdjęcia i przestrasz. Mam jeszcze jedno ale... czy to trzeba mieć poziom sportu 5 czy 5 poziom sztuk walki, aby medytować?
|
Nie znalazłam takiego pytania, więc pozwolę je sobie zadać.
Otóż: Czy dochodzą nowe fryzury i fasony strojów? |
BINDI - W Chinach w Kawiarni "Katania" można zjeść sajgonki i danie podsmażane.
NAROA - Tak, doszło kilka fryzur i ubrań. |
Podoba mi się, to, że doszedł długi warkocz. moja Lara Croft ma już swój warkoczyk! A czy są książki do łowienia nowych gatunków rybek?
|
tak , sa .
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Jak swojemu simowi mieszkającemu dajmy na to w Riverview kupić dom np. we Francji?
|
Cytat:
Z tymi interakcjami to na pewno błąd, normalne to nie jest, ja nie mam tego problemu ani w SV, ani w Egipcie... Masz aktualizację 2.2? |
mafiozo ; trzeba zadania robic
|
Witam mógłby mi ktos podac link do pobrania skarbu badacza bo na moim koncie TS 3 nie moge nic pobrac z store.The sims 3 nie mogłem zarejerstrowac i teraz wszystko co jest w store za darmo musze szukac na takich forach
|
Cytat:
A aktualizacje mam wszystkie - te, które się instalowały wraz z grą i tę, która się zainstalowała przy pierwszym włączaniu gry. |
Rocktechnika we Francji jest Księgarnia "Krąg wiedzy"; w Chinach książki sprzedawane są na Targu w jednym ze sklepów.
Pamiętaj, żeby klikać na kasę, a nie na regały z książkami. |
Tak gram już drugi dzień w Wymarzone Podróże, dotąd byłem tylko we Francji, gdzie poznałem narzeczoną, zdobyłem już wizę 3 poziomu... ;)
Ale nurtuje mnie jedno. "Nektar", czyli jak by na to nie patrzeć, wino... ;) Dlaczego po wypiciu kilku butelek nie ma żadnych efektów tak charakterystycznych dla tego trunku? EDIT: Cytat:
Ktoś już kupił dom? Może ktoś by opisał krok po kroku, co trzeba i jak to wygląda w praktyce? |
Gdzie można kupić skuter ? Na okładce jest, koleżanka też napisała na forum, że jej się podoba, bo skuterek jest w grze, a u mnie w pojazdach nie widzę go. :(
|
U specjalnego kupca można nabyć prawa do zakupu domku w miejscu wakacyjnym, ale która to opja to jeszcze nie próbowałam.
Utknęłam we Francji w La Gallerie d'Art przy zadaniu "Znajdź źródło odgłosów", nie potrafie znaleźć odpowiednich drzwi, jedno podziemie już przeszukane ale stamtąd nie da się przejść dalej, brak takiej opcji. Już nawet zastosowałam proszek mądrości zakupiony w Chinach ale nic to nie dało. Proszę o podpowiedź. Skuter kupuje sie na targu, tam gdzie suszone jedzenie i prysznic w puszcze. I zdaje się tylko w Egipcie i Francji bo w Chinach są rowery. |
@Bindi
Musisz znaleźć dzirę w ścianie przy schodach na dół, które są zastawione barierką, obok tabliczki, na której można przeczytać o powodzie zastawienia schodów, wtedy otworzą się ukryte drzwi prowadzące na taras, którym musisz iść do samego końca, tam będą kolejne drzwi, a za nimi schody na dół. Musisz znaleść tabliczkę na której pisze, że kustosz się zatrzasnął w krypcie czy coś w ten deseń. Będzie to w okolicy tych schodów, które są zablokowane przez barierkę na górze. Potem wrócić do tego, kto ci to zlecił i wrócić przenieść zwłoki na cmentarz (do jednej z krypt z kufrem zamkniętym na klucz (w którejś z pozostałych skrzyń w kufrach). ;) A co do domu... już kupiłem... tą opuszczoną nektarnie, czy jak się to zwie... Po prostu pojawiła się opcja "Kup wakacyjny dom" w menu telefonu... ;) |
Pytanie 1 - w jednym z egipskich grobowców jest wielki głaz, zastawiający dostęp do skrzyni, po kliknięciu na niego pokazuje się, że potrzebne jest coś z Chin, żeby się tego pozbyć. Nie zwróciłam uwagi na nazwę, co to jest i gdzie to znaleźć w Chinach? A może ktoś dostał się już do tej skrzyni i wie, czy jest w niej coś godnego uwagi?
Pytanie 2 - utknęłam w Chinach w jaskini w paszczy smoka... W sali, w której są takie czerwone dywaniki, są zablokowane drzwi, trzeba mieć klucz - kojarzy ktoś, gdzie go znajdę? Pytanie 3 - moja Simka zbiera w podróży wszystko, co wpadnie jej w ręce, z kolekcji ma pojedyncze lub nieliczne sztuki, i zastanawiam się, czy te wszystkie relikty, misy, figurki, nie wspominając o kamieniach, mogę tak po prostu sprzedać, czy mogą być jeszcze potrzebne? Nie ma pragnienia dotyczącego kolekcji, a wyciągnęłaby już z tego niemałą sumkę, bo pieniędzy to ona dużo nie ma, i nie wiem, czy opychać jak leci, czy warto zebrać całość danej kolekcji. Są za to jakieś premie? I czy te wszystkie obiekty odstawione do piwnicy (kochamy wszyscy zmianę aktywnej rodziny, kochamy...) będą z czasem tracić na wartości jak zwykłe meble? |
Dzięki. Myślałam, że można go kupić normalnie w trybie budowania. :)
Takie pytanko jeszcze co do hacka na cenzurę, w tej części nie działa.... :| mimo, iż jest wgrany, gra działa poprawnie cenzura jest. Jakiś hack, który działa w WP ? Ktoś kiedyś podał linka do hacka na cenzurę, ale nie mogę go znaleźć i nie wiem czy działa. :) |
Cytat:
a jezeli chodzi o budowanie na terenach wakacyjnych,to wystarczy kod testingcheatsenabled true nastepnie z shift klikamy na ziemie i pojawia sie opcje czy chcemy budowac,kupowac lub teloportowac tutaj naszego sima-przydatne,jak nie mozna znalezc przejscia i tym sposobem z pola biwakowego mozna zrobic piecio gwiazdkowy hotel |
Cytat:
@nmin zawsze można zakupić u kupca uniwersalny klucz kamienny albo złowić. |
Cytat:
@nmim albo użyć kodu TestingCheatsEnabled true i BuyDebug on, kupić jakikolwiek przedmiot (polecam dziurę w ścianie), kliknąć ją z CTRL+SHIFT w trybie kupowania i znaleźć w menu opcje aby po użyciu otrzymać rzeczony (konkretny klucz)... zdobywałem w ten sposób czasem Antyczne Monety... ;) |
Dzięki, udało się znaleźć jak się teraz okazuje banalne rozwiązanie jakim było pociągnięcie za świecę na ścianie :D - to jakby ktoś miał kiedyś problem z tym samym.
|
A czy jest w końcu zrobiona animacja podczas wsiadania do samochodu, na rower?
|
Cytat:
|
nie mam jeszcze dodatku, stad glupie pytanie: te domy wakacyjne jak sie kupi to sa one tylko do spedzania tam wakacji czy mozna w nich normalnie mieszkac, tak jak np. w sv?
|
Cytat:
dj_mafiozo, dziękuję, gram bez kodów - ale komuś się ten sposób na pewno przyda :) EDIT: Mam jeszcze pytanie w pewnym sensie techniczne... W dwójce w trybie kupowania wybierało się po prostu odpowiednią kolekcję, żeby obejrzeć zebrane wszystko to, co dochodziło w danym dodatku. Tu tego nie widzę, co prawda obiekty z dodatku mają ikonkę WP, ale jednak trzeba lecieć kategoriami, żeby je zobaczyć. Przegapiłam coś? |
Napiszcie mi poproszę, gdzie wgrać hack z modthesims na usunięcie cenzury, czy też do packages i czy działa w tym dodatku. Mam jeszcze jedno pytanko czy da się edytować pragnienie życiowe i ulubioną muzykę, danie, kolor ? Wiem, że można edytować cechy kodem, ale wyżej wymienionych nie da się. Bardzo proszę o pomoc. :)
|
Mam pewien problem. Dzisiaj zakupiłam dodatek i po włączeniu gry pasek wczytywania nie idzie do pszodu. Nie ma nawet muzyczki. Nie mam żadnych dodatków z internetu ani modów bo robilam reinstalke. Czy ktoś mógłby mi pomóc?
|
Nmin niestety nie ma podziału na dodatki i kolekcje także trzeba wszystko ręcznie szukać.
|
Cytat:
|
Ceiakwe pytanie czy problem ze sklepem: nie mogę ściągnąć nic ze sklepu.
Tj. mogłam, a teraz już nie. Pojawia mi się znaczek czerwony [przekreślone kółko] i się nie ściąga. Ani darmowych, ani kupionych w shopie. |
Cytat:
|
No właśnie na zmianę pragnienia kosztuje strasznie dużo punktów, a z dodatkiem Wp nie działa mi hack na punkty szczęścia. Co do tego smaku to bardziej chodzi mi o zmianę muzyki ulubionej.
|
Strasznie dużo pkt? 10000 to wcale nie tak dużo, zwłaszcza jeżeli dostaje się pkt za wypełnianie pragnień i nastrojniki
|
Cytat:
|
Ta nagroda nie jest droga, ale na zmianę pragnienia życiowego kosztuje aż 50 tyś pkt. :(
a ten hack na cenzurę z modthesims mam wgrać do packages czy tylko do ts3 ? |
Zmiana pragnienia kosztuje 10000 a nie 50000
|
Może mi ktoś napisać wymagania ? Nie mogę znaleść...
|
Tu masz wymagania : http://pl.thesims3.com/game/ep1/systemreq
|
Kolejne dwa pytania:
1 - jak wygląda sprawa Simów z różnymi stopniami wizy? Mogą wyjechać razem, i wtedy jeden wraca szybciej, czy w ogóle nie ma szans na wspólną podróż? I co daje nagroda "przygotowany podróżnik" z punktów szczęścia, czy ktoś już ją kupił? 2 - jak działają skrzynie, które można kupić w obcych krajach? Jeśli włożę tam rzeczy z plecaka, to czy znikną po zmianie aktywnej rodziny, czy zostaną? Jedną skrzynkę kupiłam, ale boję się sprawdzać. I czy te rzeczy będą z czasem traciły na wartości, czy ceny zostają takie same? P.S. Wiecie, że można ukraść dzieciom zabawki z ich domów? Po kliknięciu na "otwórz" na skrzynce z zabawkami, pokazuje się opcja "wszystko", jak na tych normalnych skrzyniach, i moja Simka wzbogaciła się o króliczka, samochodzik, kucyka i rakiety, bo nie chciało mi się oddawać ;) EDIT: I pytanie nr 3 ;) Ktoś już sprawdzał, czy pomocnik kolekcjonera, ten za punkty, działa także w otoczeniach innych krajów? |
Ja sprawdzalem, pomocnik dziala reszta niewiem.
|
Cytat:
Ad 2 - Skrzynie możesz postawić w pokoju i przełożyć tam wartościowe rzeczy z plecaka. Wątpię, by znikała ich zawartość po zmianie rodziny, bo po włożeniu do skrzyni każda rzecz staje się elementem wyposażenia domu, nie plecaka, a co do wartości, to niestety nie wiem, ale pewnie to jest tak ze znalezionymi kamieniami w mieście (ale nie wiem właśnie, jak to jest z tymi kamieniami, bo nigdy nie sprawdzałam ;) ). Ad 3 - Mam nadzieję, że pomocnik będzie działał na wakacjach! Moi podróżnicy mają jeszcze za mało punktów na kolekcjonera, ale sumiennie zbieram ;) |
PYTANIE PYTANIE PYTANIE :D
Gdzie mogę użyć tych Uniwersalnych Kluczy zakupionych u specjalnych sprzedawców? Jedyne co znalazłam to że one mi się nie przydadzą w normalnych grobowcach, a jedynie "stworzonych dla poszukiwaczy przygód". No i jestem w kropce, bo nie znalazłam żadnych drzwi ani skrzyni mogących uży tych kluczy. Pytanie numer dwa: W Al Simharze [??? no Egipt...] zaraz za targiem jest piwnica gdzie jest duuuuuużo siana. I są 4 nieotworzone jeszcze przeze mnie pary drzwi. Dwie wymagają klucza do magazynu nr4 i nr5 a dwie pary są po prostu z łańcuszkiem i nie idzie ich otworzyć. Chętnie przyjmę pomoc w obu przypadkach :) |
Czy w TS3 można grać w małym oknie?
|
w opcjach wyłączasz opcje pełnego ekranu i wtedy możesz grac i siedzieć np.w necie
|
Interesuję mnie jakie nowe nasiona będzie można szadzić (lub czy w ogóle będzie można) i czy one wliczają się do umiejętności ogrodnictwo??
|
Cytat:
I no tak, tak, potrzeba odpowiedniego poziomu ogrodnictwa aby je zasadzić! |
Cytat:
|
A nasiona nowych roślin skąd się bierze? W SV lub Riverview znajdę je "na mieście", czy należy ich szukać w krajach wakacyjnych? Byłam już we wszystkich trzech, ale prawdę mówiąc ani nie widziałam tych nowych roślin rosnących gdzieś, ani nasion nie znalazłam...
|
To słabo szukałaś, nowe rośliny rosną sobie np. przy domkach, można je też kupić u sprzedawcy jedzenia... ;]
|
sa cztery rodzaje winogron,wpisz kod buydebug i zobacz
|
Ja mam tylko owoce i warzywa kupione w sklepach + kilka znalezionych przypadkiem nasion rzadkich i wyjątkowych, zobaczymy, co z nich wyrośnie. Nie szukałam jakoś gorliwie ;)
|
Faktycznie jakoś się za nimi nie rozglądałam wielce ;) Będę patrzeć dokładniej, jak zdobędę trochę dłuższe wizy, bo 3 dni to stanowczo za mało! :
|
Na jaką przynętę można złowić rybę Doitsu Koi? I gdzie w Chinach najbardziej biorą?
|
@Searle dowiesz sie tego z książek wędkarskich kupionych na miejscu, a łowić można wszędzie gdzie skaczą ryby, smocze źródła są fajnym miejscem.
|
Dzięki Bindi.
A co daje nagroda szczęścia życiowego - Sen w transie medytacyjnym? Myślałam, że simce będzie wolniej spadała potrzeba snu, ale się myliłam. Jak medytuje, to też energii nie przybywa. |
Nagroda powinna gwarantować szybszą regenerację podczas snu, tj mniej godzin sim śpi. Ja tam żadnej różnicy w tym względzie nie zauważyłam, już lepiej zostawić punkty na menedżer nastrójnika.
|
Jak kupie Wymarzone Podróże, to gra będzie robiła problem (np. nie będzie chciała się zainstalować) tylko dlatego, że nie mam najnowszych aktualizacji? Nie mam zamiaru po raz kolejny ich pobierać (każdy wie czemu) , ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok, kiedy zainstaluje podróże bez pobranych aktualizacji ?
|
nie zainstalujesz dodatku bez aktualizacji,mi one akurat pomogly,bo moge wkoncu grac,wczesniej nonstop wywalalo mnie z gry
|
Ja mam tylko 2 aktualizację czy wystąpią jakieś problemy??
|
Cytat:
|
Pomocy! Już od 15 minut (realnych) staram się o pojawienie opcji "Oświadcz się", ale ona się nie pokazuje ;(
Czy to jakiś błąd w grze? Dodam, że sim miał kiedyś żonę, ale już jej nie ma :P |
Za słaby związek? Sim/Simka unika zobowiązań?
|
Nikt nie ma tej cechy, mają zauroczony. I dlatego nie wiem co się stało... Nie ma opcji "zaproponuj stały związek"
|
Może jednak zauroczenie jest za słabe, czasem trzeba poczekać, aż pasek dojdzie do samego końca, masz tak? To chyba indywidualna sprawa każdego Sima, ja musiałam tak czekać nawet przy dwóch Simach posiadających cechę "rodzinny" ;)
|
Mam pasek do końca. Ściągnęłam ostatnio dodatki, czy to może tworzyć problem? Jeżeli tak to czy da się nie usuwając tego dodatku, naprawić to?
|
Ważne
ma ktoś z was skaner i mógłby mi zeskanować książeczke z gry Wymażone Podróże bo jeszcze nie mam a chciałbym się przygodować i zobaczyć opcje ;P to podam maila |
Moja simka nauczyła się dania żabie udka, ale do ugotowania tego potrzebne są żaby :/ gdzie można je znależć?
|
Cytat:
|
W Egipcie też - łowiłam bez przynęty w losowym miejscu. :)
|
A mnie zastanawia czy komuś też wyskakuje takie jajo jak mi. Otóż ostatnio zauważyłam że po powrocie z wakacji mój sim ma zresetowane dni do wejścia w kolejną grupę wiekową :D Nie, żeby mi to przeszkadzało, i tak jestem fanką grania jednym simem cały czas, ale takie to... śmieszne. Ktoś też tak ma? :D
|
Jak spełnić pragnienie "5 - odkryć tyle gwiazd" Moja simka (dziecko) odkryła już 6, a to pragnienie nadal się nie spełniło. Co zrobić?
|
Nallina twoje pytanie powinno się bylo znaleźć w dziale podstawy TS3, tu się rozmawia o podróżach :P
To widocznie jakiś błąd, również nieraz tak miałam. Pozostaje skasować pragnienie i zająć się spełnianiem innych. |
Mam spory problem. Jak ostatnio grałam, to moja simka wracała z Egiptu, była już w swojej okolicy i wychodziłam z gry. Wystąpił jakiś błąd w zapisywaniu, powtórzył się parę razy, więc wyszłam bez zapisywania. Teraz wchodzę do gry, na tą rodzinę, a widok mam na Egipt, jednak bez możliwości kierowania simem, bo żadnego nie mam. Wie ktoś jak to naprawić? Nie chce tej rodziny stracić, wszystko mają maksymalnie rozwinięte, gram już nią kilkaset (simowych) dni. Proszę o pomoc.
|
spróbuj kodu resetSim
|
Cytat:
A ja mam pytanie, czy u was też tak jest, że jak sim wyjedzie w podróż i z niej wróci to jest odmłodzony, tzn. wiek mu się cofa? Czy to błąd gry, czy to ja mam buga? |
ja mam tak samo :O to chyba bug...
|
Chciałam kupić w Egipcie książki dotyczące fotografowania czy jakiś przepisów, ale są tylko standardowe z podstawy TS3.... w Egipcie nie da się jakiś nowych książek kupić ? Na targu są tylko te podstawowe... ehh
|
Agnieszka, ja kupiłam w Egipcie na targu książki z przepisami i książkę o fotografowaniu.
|
Na targu, czyli tam gdzie sprzedawane są książki ? Kurcze ja nie mam żadnych nowych....
A gdzie jest w Egipcie biblioteka pod piaskami ? Przeszukałam już wszystkie domu i nie mogę znaleźć.... |
Ja też miałam w Egipcie nowe książki, pierwszy tom fotografowania, przepisy na egipskie dania i parę regionalnych powieści czy coś takiego.
Jedna biblioteka, ale nie wiem, czy "pod piaskami", jest na pewno w domu, w którym mieszka małżeństwo, zaraz sprawdzę nazwisko. Moja Simka miała przeszukać tę bibliotekę, w okazji było napisane, że być może będzie musiała zaprzyjaźnić się z mieszkańcami, żeby ją wpuścili, ale weszła bez problemu, nie wiem, czy z tą przyjaźnią to taki bajer tylko, czy to dlatego, że wykupiłam jej "nieokrzesany, ale w dobry sposób". Nie widać wejścia od razu, idzie się do pomieszczenia w centrum domu, trochę pustego, i tam jest chyba ta dziura z przełącznikiem czy coś, w każdym razie trzeba kombinować, żeby znaleźć tam to wejście. Nazywają się Madbouli, nad rzeką pośrodku :) |
Aha dzięki za to nazwisko, ale nie mam żadnych książek.... czy macie hack na szybsze uczenie się z książek albo cenzurę w grze ? Może od tego mam te byki nie wiem juz... :(
Tak to błąd tych modów na szybsze uczenie z książek. Nauczyłam już simsa wszystkiego, więc póki co musze wywalić je z gry, wtedy mam te opcje. :) |
Frrancja itp. pokazują się jako wybór otoczien jak Sunset czy jest opcja "Wybierz się na wkacje do..."?
|
Tylko w aktywnej rodzinie można wybrać się na wakacje przez telefon lub komputer.
|
A gdzie w Egipcie mam się włamać do komputera, żeby jakiś relikt znaleźć, jestem niby w domu, gdzie jest haker, ale żadnych dziur w ścianie do badania nie ma...
|
Trzeba wyłączyć i włączyć stereo, wtedy w sypialni otworzy się tajne przejście (rodzina Lofti).
A zagadki z tego zadania rozwiazywałam z małą pomocą kartki i długopisu bo pamięci wzrokowej za bardzo nie mam;) |
To jest rodzina Badawi ? Tam pokazuje mi się, że haker, ale oni nie maja stereo ani nawet tv...
|
Badawi to mają wejście do piwnicy na zewnątrz o ile się nie mylę.
|
Właśnie nad ich domem pokazuje mi się simka z opisem haker.... to w jakim domu powinnam włamać się do tego komputera ? To jest po misji zostawienia łapówki w komputerowni....
|
Dotąd natrafiłam na 2 misje z komputerem w zadaniu i jedno było zostawienie łapówki w kufrze a drugie z tajnym ruchem oporu który znajdował się w rodzinie Lofti.
Czyżby było jeszcze trzecie zadanie komputerowe? |
Być może... mam zostawić po łapówce mam się włamać do komputera... haker pokazuje mi się właśnie w tej rodzinie, ale nie ma tam nic co mogłoby otworzyć jakieś tajemne przejście ehhh... wiza mi się kończy a do poziomu 2 brakuje mi 10%... :(
|
Moja Simka postarała się właśnie o dziecko z pewnym Chińczykiem i jest w ciąży, to nie było zbyt przemyślane, no ale zapisałam, i teraz chciałabym tego Chińczyka w jej mieście :D Mogłabym dodać kodem do rodziny, ale chciałabym, żeby on sprowadził się do SV razem z bratem i najlepiej razem z domem ;) Da się jakoś z edycji miasta? Jeśli zrobię kopię do biblioteki, to będzie to tylko kopia, a ja chcę tych konkretnych Simów, a nie ich klony...
|
W Egipcie mogłam kupić tylko 1 tom o fotografowaniu, gdzie kupię drugi ? Moja Simka już z 1 nie może się uczyć, a w Egipcie nie ma tomu 2...
|
No właśnie nie ma, może dalej można się uczyć tylko przez praktykę, jak sztuk walki?
|
A może w innym państwie jest ? Dalej nie wiem co z moim zadaniem....
|
Agnieszka, nie wiem, czy to jest to samo zadanie, ale w moim simka, by aktywować ukryte drzwi w sypialni musiała skorzystać z toalety w tym domu :)
I chyba w tej misji w podziemiach pojawiał się taki komunikat: http://img262.imageshack.us/img262/1421/59973015.jpg Nie znalazłam tam żadnych ukrytych drzwi, więc go zignorowałam. Po wypełnieniu tej misji nadal się pojawia. O co chodzi? Gdzie szukać tych kodów? |
Cytat:
Właśnie a propos tego bugu, o którym napisałem wyżej to też go macie? Bo to już drugi dość istotny bug jaki wyhaczyłem, poprzedni wiem, że nie tylko jest u mnie nie wiem jak z tym. |
Cytat:
Ja zignorowałam przygodę z tym włamaniem do komputera, ale spróbuję później, może faktycznie to chodzi o toaletę. :) A co jest w końcu z tą nauką fotografowania ? Tylko pierwszy tom, reszta praktyka ? |
Cytat:
|
gdzie znalezc MUMIATOMIUM ?
|
Cytat:
Mumiatomium powinno być zaznaczone w Egipcie na mapie, jeśli chodzi o misję ze znalezieniem 2 mumiatomium :). |
Cytat:
Ja nie używałam książki do nauki, bo bug u mnie polega na tym, że w sklepikach nie ma produktów regionalnych :/ |
Nie masz tych przedmiotów regionalnych dlatego, że masz zapewnge mod na szybsze zdobywanie umiejętności z książek. Ja miałam to samo. :)
|
Cytat:
A czy u kogoś jeszcze jest tak, że nie ma interakcji między Simami? Brat z siostrą nie może pogadać :( |
Cytat:
|
Co się dzieje? Włączam grę i "Nastąpił błąd podczas uruchamiania. Zobacz szczegóły w dzienniku"
|
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52936 ^^
A teraz moje pytanie. Jak włączę grę to leci filmik i wszystko jest normalnie.Dopiero jak się skończy to mi się gra wyłącza i wraca do pulpitu.A kupiłam ją dopiero wczoraj i dotąd w nią w ogóle nie pograłam ;( To coś przez aktualizację? Edit.Pytanie już nieaktualne |
rocktechnika - najprawdopodobniej brak interakcji jest wywołany przez jakiegoś hacka/moda :), który jest niezgodny z WP. Wywal najlepiej wszystkie hacki. Mialem to samo co ty przez hacka na ciążę nastolatek ;D
|
Podczas pobytu we Francji nie mogę kupić nic w kawiarni (jest komunikat, że kawiarnia jest zamknięta). Czy ktoś wie, o co chodzi? Dodam, że Sim czekał dwa dni na kogoś, kto go obsłuży i niestety się nikt nie zjawił :)
Ktoś wcześniej pisał o ciasteczkach z wróżbami, gdzie można je dostać? |
Kyerme a masz jakieś hacki, mody lub dodatki?
Swoją drogą stoisko z jedzeniem w Egipcie też u mnie wiecznie zamknięte mimo że dodatków z neta brak Ciasteczka z wróżbą można upiec w Chinach a nawet kupić maszynę i piec sobie w domu. |
Shorty & theground & agnieszka130187
Ok. Przejrzałam całe 20 stron z modami z MTS, weszłam w każdy z nich, skorzystałam z podanych tam nazw plików, przeszukałam cały folder Package i usunęłam 54 pliki. Sądzę, że usunęłam wszystkie hacki i mody - teraz czas na kontrolę jakości ;) Trzymajcie kciuki!! ;) EDIT: Działa! :) Gra strasznie muli, ale poza tym mam wszystkie opcje i możliwości! Dziękuję bardzo :) |
Bindi, nic nie mam, gra jest czyściutka. Właśnie wczoraj podczas gry to samo stało się w
Chinach. Sim obsługujący sklep z jedzeniem po prostu wyszedł i już nie wrócił od kilku dni. Mam nadzieje, że naprawią to patchem, bo to trochę denerwujące... Co do ciasteczek z wróżbami - wiedziałam, że w Chinach, tylko nie wiedziałam dokładnie, gdzie :) Tysiące razy byłam w tym sklepie, gdzie stoi maszyna i nie zaważyłam :P |
Coś się stało z grą bo nagle po kolejnym przyjeździe nie można w grobowach wchodzić w interakcje z przedmiotami, mam zadanie do wykonania zabrać figurkę, skrzynia oznaczona jest a nic nie mogę zrobić, nawet przechodzić przez drzwi, tylko na zewnętrznym wyjściu jest dostępna opcja :(
Co robić?? Dodatków nie posiadam, tylko store. |
bede miała na dniach tą gre, zastanawiam się czy jest opcja kąpania w morzu i opalania?
|
Niestety nie. W morzu można jedynie łowić ryby :)
|
to głupio strasznie ;/
|
Niestety jeżeli chodzi o tą isję co pisałam wcześniej, to nie działa skorzystanie z toalety... nie wiem jak w tej rodzinie znaleźć to wejście ehhh trudno. Mam pytanie odnośnie robienia nektaru.... gdzie mogę go kupić ? Znalazłam trochę w piramidzie, ale to wszystko i gdzie kupić maszynkę do robienia nektaru i czy da się robić z owoców, które są hodowane w SC i nie kupuje się ich na wakacjach, a tak ogólnie czy te owoce, które doszły nasiona można znależć tylko na wakacjach czy w SV też ?
|
Nektar można kupić w Nektartnii we Francji. We Francji również zakupisz maszynkę do jego wyrobu (w sklepie z artykułami ogólnymi, albo też w Nektarnii - nie pamiętam już). Wszystkie owoce można wykorzystywać do jego produkcji.
|
Siemka a gdzie mozna kupic obiekty od specjalnego kupca za monety ktore dostajemy za wykonywanie przygód nie moge znalesc tego kupca
|
first kupiec jest oznaczony na mapie fioletowym kółeczkiem z jego twarzą, wystarczy wyjść do poziomu mapy i zobaczyć. Najczęściej przebywa na targu, ale nie zawsze.
|
A co z tymi nowymi owocami co doszły, kupię je i znajdę tylko na wakacjach czy w otoczeniu SV też można zleźć te nasiona ?
|
Tylko na wakacjach. Do każdego kraju przypisane są inne owoce.
|
1. A co z kupnem domu? Czy można traktować dom we Francji jako "normalny" dom mieszkalny kiedy już się go nabędzie?
2. Można grać postaciami z poszczególnych krajów które tam mieszkają, mają swój domy? |
1. Tylko na czas wakacji.
2. Nie można grać innymi postaciami chyba że za pomocą manipulacji kodem jako członkowie twojej rodzinki ale są z tym problemy więc nie polecam. Cytat:
|
Rozumiem, ale można chyba sadzić te owoce w ogrodzie ? :)
|
Oczywiście:)
|
Skoro dali już postaci w tych egzotycznych miejscach - w ich własnych domach, mogła by być opcja grania tymi rodzinami, albo chociaż kupna domu na stale tam.. ://
|
Mam problem i nie wiem jak go rozwiązać, otóż w Egipcie zablokowali się mieszkańcy na tym moście, co nie można wejść sterującym Simem.... mam dostarczyć tajne akta, ale mój Sim nie może tam wejść (na tym moście jest osoba, której muszę te akta dostarczyć), stoją tak już ok 2 dni, pokazuje się, że są głodni, śpiący itd.. nie wiem co robić i dlaczego tak się przywiesiło.. :(
http://img691.imageshack.us/img691/3540/beztytuuqom.png |
Tak sobie gdybam, bo nie miałam takiej sytuacji - a gdyby testingcheatsenabled, kupuj na parceli, a potem moveobjects i przestawić sobie potrzebnego Ci Sima poza most? Tylko czy ten most jest w ogóle jakąś konkretną parcelą, czy elementem otoczenia? Nie kojarzę w ogóle tego miejsca...
|
Cytat:
|
Tak próbowałam i nic nie daje... :(
Niestety jak zwykle gra ma bugi, jestem w Egipcie drugi raz i w ogóle nie przychodzi to sprzedawca przedmiotów różnych, za pierwszym razem tu był, no chyba, że stoi na tym nieszczęsnym moście ehhh. |
macie w sklepach owoce i warzywa? i czy znajdujecie normalnie je na ziemi? bo ja odkad zainstalowalam podroze nie mam zadnych nasionek :/ nigdzie
|
Sephora, jeżeli mówisz o sklepach w SV czy Riverviev, to tak ja mam owoce i warzywa. Może to wina modu ? Ja nie miałam tych książek na wakacjach o fotografowaniu i przepisach przez moda na szybsze uczenie się z książek... Na wakacjach nie widziałam, aby można było je kupić... może je trzeba znaleźć (nasiona) ?
Swoja drogą jedzenie mam tylko naleśniki i jakieś ciastka w Egipcie, czy to też zależy od godziny jak w normalnym Simowym życiu ? |
Cytat:
|
Ja kupiłem we warzywniaku w Riverviev - nasionka: pomidora, winogrona, cebuli itd.
PYTANIE: Jest kod na pełne paski i czy jest kod "moveobjects on"? PYTANIE 2: We Francji są najlepsze aparaty? |
odpowiedź 2 najlepsze są w Egipcie (jest w instrulcji :D)
|
A te owoce co dochodzą da się kupić w krajach wakacyjnych czy trzeba samemu nasiona znaleźć ? Wyczytałam, że w Egipcie są owoce granaty, ale nie widziałam, aby gdzieś można było je kupić...
|
ODP 1:
Tak, obydwa są. Na pełne paski musisz wpisać kod testingCheatsEnabled true (bez początku "boolProp..") . I PRZY WYŁĄCZONEJ PAUZIE przytrzymujesz i przeciągasz sobie pasek. Możesz też za pomocą tego samego kodu przytrzymać shift i kliknąć na skrzynkę pocztową, wybierając opcję " wszystkie potrzeby statyczne" wtedy paski wszystkich domowników są zaznaczone na maksymalnie zielono i nie spadają. Gdy chcesz przywrócić normalne paski, klikasz z shiftem na skrzynkę i wybierasz "potrzeby dynamiczne". A co do move_objects: musisz wpisać moveobjects on/off do okienka kodów. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
no byc moze przez te ksiazki ale muzse ich teraz poszukac, mam nadzieje, ze nie bedzie to trudne
|
Cytat:
|
Owoce można też zebrać w krajach wakacyjnych.
W Chinach jest Sad Hana, gdzie rośnie pomelo i wiśnia. We Francji mamy Nektarnię z dwoma rodzajami winogron (trzecie znalazłam w jakimś grobowcu). A w Egipcie jest sad (nie posiada on swojej nazwy), gdzie można zerwać granaty i śliwy. |
Cytat:
Dodatkowe nasiona winogron mozna kupic u specjalnego sprzedawcy we Francji za antyczne monety. |
Cytat:
|
usunelam z folderu mods te ksiazki, ale one nadal sa w grze.. cos widocznie musialo zostac.. eh :/
|
Cytat:
|
Cytat:
Te same odmiany znalazłam jeszcze w Porzuconym skrzydle - grobowcu w Chateau de Landgraab |
Otóż mój problem jest następujący, mój sim nauczył się już chyba wszystkiego co mogłoby mu się przydać w bojach, stoczył wiele pojedynków, medytował ponad 200 godzin, złamał ponad 300 desek... Zostało mi wyzwanie które polega na zwycięstwie w turnieju. Jestem w Chinach i pokonałem już kilku przeciwników, moje postępy ustały kiedy następnym wojownikiem okazała się sprzedawczyni książek... Nie można jej zaprosić bo 24/7 jest w pracy, nie można też walczyć z nią na miejscu gdyż nie ma takiej opcji jak "sparing" czy sparing turniejowy... Siedziałem tam całe dnie, nocne myślałem co zrobić, chciałem ją nawet wziąć do rodziny albo ukatrupić ale pierwszej opcji nie da się wypełnić gdyż przycisk okej jest nieaktywny przy przeprowadzce a drugiej opcji nie da się wypełnić gdyż zamknięta na kilka godzin znika z parceli i wyświetla się komunikat iż nie mam czasu dla niej itp... Nie mam już pomysłów co robić... A bardzo mi zależy na wygraniu turnieju... Bez tego w sumie nie mam absolutnie ochoty grać... Hmm ostatnio bawiłem się kodami, chciałem skasować simkę z otoczenia za pomocą moveobjects on ale kod obejmuje jedynie granice mojego domku letniskowego a jak już wspomniałem nie da się jej zaprosić gdyż robi 24/7... Próbowałem też nabić relacje na milosc i najlepsza przyjazn ale nie pomoglo... Hmm, niby pojawia się opcja "sparing turniejowy" ale kiedy mam tak malo energi ze nie moge jej wybrac bo pisze iz sim jest zbyt zmeczony... W zadnym innym momencie sie to nie pojawia... Cholerne bugi...
Rozwiązanie: Użyłem kodu testingCheatsenabled true po czym kliknąłem na nią shift i wybrałem opcję zmień wiek, simka gdzieś pobiegła poza mapę a ja szybko zadzwoniłem po następnego przeciwnika... Wieku niby nie zmieniła ale sposób działa hehehe |
A nie ma na nim opcji poowitanie?
|
powiedzcie mi jak usunac te ksiazki z szybkim uczeniem? nie umiem ich znalezc i nie wiem ja sie ich pozbyc ;(
|
Sephora, a jakie masz książki do szybkiego uczenia te co w podstawie the sims 3 czy te nowe co "dorobili" do dodatku podróże ?
A w którym miejscu dokładnie w Egipcie jest ten sad ? Nie zauważyłam ehhh, choć byłam już dwa razy. |
Cytat:
Dlatego właśnie ja plikom z modami zmieniłam nazwy na swoje :D ;) |
Cytat:
|
Heh dzieki, ale sciagalam te ksiazki juz bardzo dawo temu, przed WP i usunelam juz ze zlosci wszystko z folderu mods, tylko ze to nic nie dalo, te ksiazki nadal tam sa ;{
|
Cytat:
Pomijam jeden mod, którego usunięcie nic nie dawało i musiałam reinstalować WP, bo się nie włączał, a przy samej podstawie działał i chodził świetnie, mimo, że był niby do WP :/ |
Usunelam z folderu podstwy bo do WP wogole jeszcze nigdy nic nie wrzucalam i tam nie mam niczego takiego ;-) no coz widocznie albo cos pominelam hmm? albo rzeczywiscie bede musiala jeszcze raz zainstalowac
|
Cytat:
|
Jestem w Egipcie, siedzę tam 5 dni i nie mogę znaleźć mumiatomium!!! Pisaliście wcześniej, że jest zaznaczone na mapie, ale u mnie nie ma!!!! Czy mógłby mi ktoś opisać gdzie ono się znajduje???
|
@up; to pojawia sie co jakis czas, trzeba czekac albo ew. kupic w sklepie (nie jest w stalej sprzedazy)
|
Cytat:
|
Cytat:
***************** Mam duży ogród z winogronami - tymi z Francji. Mam już ponad 400 zebranych winogron. I tutaj pytanie - Jak zrobić nektar? Czy muszę jechać do Francji? |
We Francji kupujesz specjalne urządzenie do wytwarzanie nektaru i możesz sobie robić nektar w domu.
Najlepiej od razu kupic kilka, bo czasami wyrabianie trochę trwa i można robić w kilku jednocześnie. |
Najlepiej trzy, bo proces nektaryzacji pierwszego kończy się właśnie około rozpoczęcia trzeciego.
|
Mam pytanie..
Otóż moja chcę moją simkę wyswatać z Francuzem, z którym ma dziecko. Tylko, że nie mogę go wprowadzić.. Próbowałam zawierać z nim małżeństwo czy też poprzez 'Zaproponuj wprowadzenie się', ale to nic nie daje. Czy nie można ich wprowadzić, czy to ja mam jakiś błąd? |
Jeżeli ktoś by poszukiwał to tutaj są książki do szybkiej nauki :)
|
chcialam się dowiedzieć jeśli mam 3 gb dodatkow do sims 3 to ile mam mieć ramu żeby mi ts3 i ts3wp razem z tym 3 gb dodatków z neta chodzily bardzo szybko bez zacinania?
|
Cytat:
|
jak sprawdzić, które dodatki i hacki powodują błędy?
|
Chyba nie ma innego sposobu, jak drogą eliminacji. Np. wywalasz hacki czy dodatki po 10 sztuk, wchodzisz w grę i sprawdzasz czy dany błąd jest jeszcze, jeśli jest, to wywalasz kolejną dziesiątkę i tak dopóki nie zauważysz poprawy działania gry. A resztę, z powrotem wrzucasz :D
|
nadal nie mam zadnych nasion nigdzie :[
|
Dzięki, za pomoc theground :)
|
Pytacie się o nasiona granatu.
Kup je w Egipcie, na targu! ****************** te książki to okropne oszustwo! ****************** PYTANIE: "Postarałem się o dziecko" z Egipcjanką, mam pytanie czy ona tak po prostu urodzi i to dziecko będzie tam dorastać? Czy zostanę poinformowany? |
Cytat:
Ja mam 2 GB RAMów i ponad 2,5 GB dodatków z neta - troszkę się tnie (szczegóły wyglądu i grafika gry - wszystko ustawione na maxa). Jak miałam dodatków poniżej 2 GB, to było ok :) |
Pytanie 1: Czy da się jakoś wywołać konkretne przygody? We Francji mój sim dostaje juz tylko takie o dostarczeniu nektaru albo jedzenia albo mi mowi, ze nie ma ogłoszen i żeby spróbowac jutro a jutro znowu tylko nektary i jedzenie (juz mnie szlag z tym trafia), chociaż wiem, że jeszcze kilka misji mi zostało, bo np. pod nektarnią mam zablokowane dwie pary drzwi, do których potrzebny jest klucz z okazji.
Pytanie 2: Jak sie wpisuje tekst w inskrypcje? |
SHIFT+CTRL na przedmiocie.
|
Słuchajcie, nie ma może jakiegoś moda, dzięki któremu można zmieniać simowi wiek? Chodzi mi konkretnie o dni do następnego etapu bo już mnie szlag trafia przez to odmładzanie się po powrocie z podróży, dzisiaj wracam z żonką, gościu prawie na początku grupy wiekowej, a żonkosia za 13 dni nowy etap... Kod set age nie działa, macie jakieś pomysły?
|
Cytat:
Dominic dlaczego uważasz, że te książki to straszne oszustwo ? Ja mam te, które wygrywało się do podstawy (nie wiem czy to te same) i działały bardzo dobrze. Nauczyłam Sima i je póki co wywaliłam, bo powodują błędy - brak książek z przepisami w krajach wakacyjnych i nauki o fotografowaniu itd.... |
Pomocy! Francja - muzeum. Zdjęcie wszystko wyjaśni :)
http://qwituszek.wrzuta.pl/obraz/196...T/screenshot-3 |
Cytat:
|
Ja nawet nie zauważyłam, że Simy młodnieją po podróży, ale muszę to sprawdzić czy u mnie się tak dzieje. Swoją drogą już chyba jakąś łatkę powinni wypuścić... mam tylko nadzieję, że nie będzie żadnych błędów powodować....
Mamełe ja niestety spotkałam się też z kilkoma miejscami na wakacjach do których bladego pojęcia nie mam jak wejść. Wpisałam ten kod co by zobaczyć ile jest jeszcze pomieszczeń i już w ogóle w szoku byłam. A doszedł już ktoś z Was do tego co trzeba mieć z Chin, żeby wejść za tego duże głazy w piramidzie ? |
Duże głazy rozbija się toporem z Chin. można go też nabyc poprzed buydebug, chociaz ja akurat gram bez kodów.
|
Ja też nie zdobywam nic tym kodem buydebug, tylko chciałam zobaczyć co można mieć przedmioty po użyciu go i obejrzeć te ukryte pomieszczenia. Zresztą i tak wszystkiego nie ma, np. klucza w kształcie gwiazdy....
|
bo tam chyba jest taki klucz okrągły i jakoś na nim chyba sie wybiera
Swoją drogą... jak uzywa się tego uniwersalnego klucza, który można kupic u sprzedawcy? |
Mam małe pytanko czy we Francji pod targiem jest jakiś grobowiec? Jeśli tak to jak się tam dostać :)
|
Cytat:
A spróbuję ten okrągły. Co do uniwersalnego klucza kupiłam go i włożyłam w jakieś drzwi, a nie miałam kształtu klucza taki jaki był potrzebny i tym samym ten uniwersalny zniknął z wyposażenia. |
mi uniwersalny tez nie dziala :/
|
Nie widzę tam żadnego okrągłego klucza, tylko ten półksiężyca, mogłabyś jakąś fotkę pokazać czy coś ?
Jeszcze jedno.... Jestem w Egipcie 4 raz.... od 2 razu od pewnego dnia nie ma sprzedawcy przedmiotów różnych o żadnych godzinach.... Simowie się denerwują, nic nie można kupić, co zrobić ? Nie pomaga wyjazd i powrót, sprzedawcy jak nie ma tak nie ma. :( Gdzie w Egipcie rybę mumie można złowić ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Gdzie znajdę mumię, która mnie przeklnie? :)
|
W największej piramidzie jest ich kilka. Nie bierz ze sobą przysmaku mumii (niski poziom sztuk walki też pomaga).
Cytat:
|
Cytat:
W Sfinksie też mam wszystkie wybite i studnie już nie działają :( |
Co do znikających sprzedawców... Od początku gry ani razu nie spotkałam pracownika kafejki we Francji. Pojawił się dopiero, jak miałam za zadanie kupić jakiemuś Simowi dwa steki. Później zniknęła sprzedawczyni książek w Egipcie... Zauważyłam, że po zainstalowaniu dodatku Simowie bardzo często się "zacinają", np. w trakcie rozmowy... Mimo, że mają potrzeby wszystkie na minimum, to nie da się ich ruszyć, działa dopiero "resetSim". Pewnie nasi sprzedawcy też się gdzieś pozacinali. Trzeba czekać na patcha, wkurzające to jest :P Tak samo znikający topór Pangu, raz jest, raz go nie ma.
Odnośnie uniwersalnych kluczy: mogą one zastąpić tylko klucze o kształcie serca, półksiężyca i gwiazdy, nie mogą zastąpić natomiast kluczy nazywanych, np. Klucza do komnat służby. |
Moja Simka zamieniła się w mumię - wystarczyły dwie noce w przeklętym sarkofagu. Było fajnie, ot taka nowość. Po kilkunastu simowych dniach zaczęło mnie denerwować jej wolne poruszanie się więc postanowiłam przywrócić jej pierwotny wygląd. No i tu pojawił się problem. Simka, owszem, wygląda normalnie natomiast dalej porusza się jak paralityk. Zabawne, ale na dłuższą metę denerwujące. Ktoś też miał może taki problem?
Dodam jeszcze, że podczas podróży Simka zachowuje się normalnie. [IMG]http://i48.************/x1en9j.jpg[/IMG] I jeszcze jedno pytanie. Kiedy składałam pierwszy sarkofag w grze pojawiła mi się na nim opcja "Przywołaj mumię". Akurat nie skorzystałam, zostawiłam sobie tą przyjemność na później. Ale potem ta komenda już nigdy się nie pojawiła (na żadnym z sarkofagów). Błąd, czy da się to jakoś rozwiązać? |
Jak przedłużyć simowi życie? W sims 2 był ten eliksir z nagród...
Słyszałem iż w sims 3 na 10 poziomie ogrodnictwa można wychodować specjalną roślinę której zjedzenie odmładza sima o 1 dzień, pytanie moje brzmi skąd wziąć sadzonkę. Słyszałem także o jakimś odmładzającym sarkofagu lecz nie znalazłem żadnej z jego części. Czy to plotki czy prawda? Gdzie szukać tego sarkofagu... |
Cytat:
PYTANIE Simowie się zacinają! :O, biorę żeby sim się wykopłał to stoi koło prysznica i nic... przyspieszam i czekam z 2 godziny i dopiero się "odwiesza" już nawet do tego się przyzwyczaiłem :P ale wnerwiające czasem to jest jak sim spieszy się do pracy. Pamiętam że w podstawce też tak miałem, ale było tego mniej, w WP jest to częstsze. Dlaczego? Patch jakiś jest? Mod? |
Cytat:
Chciałabym też złowić tą rybę, bo nawet przeczytałam książkę na jaką przynętę, ale nie wiem, gdzie ją złowić co sprawdzam miejsca to nie widzę ryby mumii.... |
To jest sprzedawczyni takich dupereli, jakiś kamieni, zmumifikowanych misiów, ryb itp.
|
@kwiatuszek333 ta sadzonka to nic innego tylko roślina życia, można jeść normalnie (na surowo jak inne owoce) a sim młodnieje o 1 dzień.
@agnieszka ryba-mumia jest do złowienia w Egipcie, niezbędne są do tego punkty umiejętności wędkowania, ile dokładnie to niewiem, widać za mało tych punktów masz skoro nie widać ryby albo szukasz w złym miejscu... |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
:kwiatuszek333 Roślinę życia można hodować od 7. poziomu ogrodnictwa (nasiono specjalne). Dodatkowo można przygotować ambrozję (10. stopień gotowania i 10. wędkarstwa - potrzebne są przepis i ryba śmierci) - ten temat był już mnóstwo razy poruszany na forum:) |
Cytat:
|
Mam włączone starzenie się, jak i postęp historii. Gram przeważnie na epickim lub długim życiu.
|
Cytat:
|
skad mogę wziąć Wieże Eiffle?
|
Wpisujesz kod testingcheatsenabled true, potem wpisujesz kod buydebug on, wchodzisz w tryb kupowania mebli, będzie tam nowa ikonka "znak zapytania" i tam są wszystkie obiekty, których twórcy użyli przy tworzeniu terenów podróży, gdzieś tam będzie też wieża Eiffel'a :D Ponoć niektórym wchodzi to bez kodu testingcheatsebaled true, ale to już sama sobie sprawdzisz czy będzie on konieczny czy nie.
|
Mam 10 poziom wędkowania i nie natrafiłam na żadne miejsce w którym są ryby mimie, dlatego pytam gdzie dokładnie można je znaleźć. Również we Francji po jednym dniu sprzedawcy nie ma, mało tego dał mi do wykonania zadanie i teraz nie mogę go skończyć, bo tego kolesia nie ma.... mi również Simy z wakacji młodsze wracają....
A gdzie wieża Eiffla ślepa jestem, ale jej nie widzę, a ponoć jest.... ehhh bez łatki chyba nie pogram. :( |
Cytat:
|
Też nie znalazłem wieży Eiffla we Francji. Mało tego, Francja to chyba najbardziej "uwalona" okolica podróży. ;) Wiem tyle, że jest na pewno: w budynkach niedostępnych w normalnym budowaniu jest zarówno wieża Eiffla, jak i Łuk Triumfalny! :)
|
Miał ktoś okazję z kluczem do grobowca Isael i z kluczem do grobowca Jana Nectaux? Oba są pod nektarnią. Już trzeci raz mój sim siedzi we Francji i nadal nie może dostać tych okazji, tylko ciągle mu nektar każą robić :/
|
Cytat:
ja mialam tylko klatwe od mumii ;p |
Tak, Simka spała w sarkofagu. Złożyłam go z części znalezionych w grobowcach - za którymś razem trafił mi się Przeklęty Sarkofag Królów. Wygląda tak:
[IMG]http://i47.************/33boea8.jpg[/IMG] Żeby odwrócić "efekt mumii", trzeba się przespać w Błogosławionym Sarkofagu Królów. No i właśnie mam taki problem, że wygląd Simki powrócił, ale zachowanie się nie zmieniło. Nawet mieszkańcy miasta nadal mają odruch wymiotny na jej widok :D Co dziwne, podczas podróży wszystko wraca do normy (a w SV mam dalej powtórkę z rozrywki). |
Hmm
Jestem w Francji i dostałam zadanie sprawdzenia piwnicy. Schodzę do piwnicy, wkładam klucz, przechodze przez drzwi i nie wiem co dalej. Mam 3 posągi i 2 kolorowe dywany niebieski i czerwony, próbowałam poustawiac te posągi na rózne sposooby ale drzwi sie nie chcą otworzyc, wie ktos co trzeba zrobić? |
Cytat:
|
Chyba kojarzę to miejsce, wydaje mi się, że tam trzeba było pociągnąć za pochodnię - spróbuj :) Ale mogę się mylić :P
|
Tak trzeba pociagnac za pochodnie, ale przyznam ze w jednej rodzinie mi to zadzialalo, a w drugiej nie moglam tego zrobic, nie bylo takiej mozliwosci bo pokazywal mi sie kursos "domek" jak podczas odwiedzania jakiegos domu z rodzina
powoli zaczynaja mnie denerwowac te bledy;/ |
Co do tego błędu z paskiem starości to mimo iż niby odmładza sima, wiek i tak leci tak jak leciał... Kiedyś wrócilem emerytem z wakacji, wrócił mu pasek do początku a i tak zmarł za 2 dni tak jak miał umrzeć...
Skąd wziąć tą sadzonkę czy tam roślinę życia? I co z tym sarkofagiem o którym pisałem, jest taki w ogóle czy to była plotka? |
Moja simka ma 7 poziom fotografowania i wyskakuje jej pragnienie kupna nowego aparatu (obecnie ma aparat PstrykPstryk - czyli ten najprostszy) poszłam do sklepu ogólnego zarówno we Francji jak i w Chinach, klikam na kasę a tam znów ten aparat PsrtykPstryk!Nie wiem co mam dalej robić??
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No właśnie; skąd wsiąść tą roślinę życia?
|
Cytat:
Cytat:
|
We Francji powinna być fotografia! :(
|
W okolicach cmentarza jest zawsze dużo nasion specjalnych (szczególnie w SV).
|
Cytat:
|
Mamełe - no wiem :) to by zrobili 2 :P w Egipcie np. Archeologia czy coś takiego.
|
Ja to się nawet dziwię, że nie zrobili takiej umiejętności archeologia, są wykopaliska, poszukiwania skarbów i same skarby, ale nie ma do tego umiejętności, a szkoda :)
|
Gdzie można złowić rybę śmierci i tą rybkę przynętę na którą się najlepiej ryba śmierci łapie?
Czy można wskrzesić sima do poziomu normalnego człowieka, nie ducha czy mumii? ;) |
Cytat:
W Riverview rybę śmierci łowi się za cmentarzem, gdzie jest znak zakaz łowienia. Najlepiej kliknąć i sprawdzić wodę wtedy zobaczysz czy ta ryba już jest, jak znika po 3,00 w nocy pokazuje się zamiast niej czerwony śledź. Ponawiam pytanie, w którym miejscu w Egipcie złowię rybę mumię ? Czy ją też trzeba łowić o określonych godzinach ? |
To i ja mam pytanie...
Jaki kod jest wymagany, aby zmieniać bazę wypadową na wakacjach? ^^ |
Jak we Francji mogę dostać się do tej biblioteki Langraba ? Znaczy gdzie w tym domu znajdę klucz kamienny... cały dom już przeszukałam i nic....
|
Ten klucz można zdobyć chyba tylko przez wypełnienie jakiejś okazji, niestety nie pamiętam jakiej ...
|
Hmmmm w Egipcie kupuje się granaty i wiśnie, we Francji dwa rodzaje gron... w Chinach śliwka i co jeszcze ? Po za tym jakie jeszcze owoce dochodzą i jak je zdobyć ?
poproszę jakieś przepisy na nektar, gdyż mojej simce wyszedł obrzydliwy... :D |
W Chinach jest jeszcze Pomelo :D
|
ja widziałem taki za 100.000
55% śliwka 33% Wiśnia 11% Grono Renoit |
A skąd można zdobyć resztę tych gron ? Oprócz kodu oczywiście.
A macie jakieś przepisy na nektary ? |
Musisz szukac.
|
We Francji czy we wszystkich krajach wakacyjnych ? Przepisów też muszę szukać ?
|
We wszystkich, ja w chinach znalazłem dzrzewo z wiśnią i śliwką
A co do przepisów to jeszcze nieznałazłem |
Cytat:
|
Kurcze przeglądałam książki na wakacjach i żadnych przepisów na nektary nie znalazłam. Może jakaś fotka, które to książki ? :O
|
Cytat:
|
Aha. :) To od czego zależy, że nektar wyjdzie dobry. Moja Simka miała 3 poziom umiejętności a wyszedł okropny. :(
Daje coś Simom picie tego nektaru ? |
Cytat:
|
Agnieszko co do biblioteki Langraba, to aby się tam dostać musisz dostać klucz, który otzrymasz po podjęciu owej okazji (zapomniałem nazwy - dzisiaj ją wypełniałem) - wtedy już wszędzie sama trafisz. Co do owoców (z tego co pamiętam):
Epipt - granat, wiśnie i pomelo (ten jest trudniejszy do zdobycia bowiem nie można go kupić, ale gdzieś blisko targu w ogrodzie któregoś z domów rośnie). Nigdy jeszcze nie złowiłem ryby mumii, ale podejrzewam, że powinnaś kupić w księgarni poradnik na jakie przynęty łowic i tam będzie pisac gdzie je łowić. Chiny - śliwka, wiśnie. Francja - Na początku możemy kupić tylko Grona Cherimola Blan i Grona Renoit za 6 simoleonów sztuka Jak osiągniemy 3 poziom wizy we Francji to u specjalnego kupca można kupić najlepsze grona - Cranerlet Nuale oraz Gralladine Fran za 50 Antycznych Monet sztuka. Nie do kupienia lecz do zebrania od "przyrody" są grona Avornalino i Meliore. To wszystkie grona. We Feranci nie ma nowych owoców. Pro po nektarów najbardziej udane kompozycje jakie mi wyszły to: 1. Nektar 50% Jabłka 50% Grona Cherimola Blan 2. Nektar 3 Grona Renoit 3 Grona Meliore 2 Grona Avornalino 3. Nektar 50% Limonka 50% Grona Renoit 4. Nektar 50% Winogrona 50% Grona Renoit 5. Teraz zamierzam stworzyć kompozycję Nektar 50% Granat 50% Grona Meliore, powinna wyjść ładna mieszanka, bo granat to owoc egzotyczny i trudno dostępny w dodatku świetna jakość tak jak i Grona Meliore. :):):) |
Hej! Mam problem. Gdzie w Egipcie są mumiatamomy (nie pamiętam dokładnej nazwy) - należy je szukać wokół miasta. Proszę o pomoc :)
|
Picie nektaru wpływa na samopoczucie sima - dostaje ośmiogodzinny nastrójnik jesli nektar był dobrej (bardzo dobrej) ;ub lepszej jakości. Dlatego wyszedł twojej Simce okropny nektar, bo miała za mało punktów umiejętności. Mój Sim ma 7 poziom i zrobił nektar jakości wspaniałej używając trybu skoncentrowanego (produkują się dwie butelki oraz ich jakość jest wyższa) poznałem dotychczas takie tryby: podstawowy(tworzy 3 butelki lecz nie skupia się zbytnio na jakości) oraz masowy (produkuje większą ilość butelek, a jakość może nie być zadowalająca - przeciętna ten tryb idzie w masowa produkcję). :)
|
Witam !
Mam takie pytanie, czy da się przeprowadzić simy, na lokacje wakacyjne, gdyż są dostępne ceny budynków... Oraz jak przedłużyć wizę... Pozdrawiam ! |
Vlad Tepes domki letniskowe można kupować jak osiągnie się 3 poziom wizy. Poziom wizy wzrasta Ci po każdej ukończonej okazji, którą znajdujesz sobie na tablicy "z okazjami" przed bazą wypadową. :)
|
Pewnie od umiejętności zależy też jakie owoce można użyć ? Bo ja nie mogłam wsadzić ani normalnych winogron ani jabłek, tylko te z krajów wakacyjnych....
|
Gdzie i kiedy mogę znaleźć taki jakby młot do rozwalania kamieni? Proszę odpiszcie :)
|
pinka musisz czekać na okazję w Chinach lub posłużyć się kodem na odblokowanie obiektów wakacyjnych.
|
Jak się kupuje domki letniskowe??
|
Dołączam się do pytania ,chce żeby moi simowie mieszkali w np. Paryżu możliwe to?
|
Cytat:
A tak na poważnie, to trzeba mieć 3 poziom wizy i wtedy pojawi sie opcja w telefonie :) |
Okej, ale wtedy można mieszkać na stałe w Champs Les Sims? CZY tylko podczas podróży?
Agnieszka... owoce niezależnie od poziomu możesz użyć każde... zawsze ilość owoców, z których chcesz zrobić nektar musi wynosić 10 sztuk. Możesz kupić sobie 10 jabłek i z nich zrobić nektar lub z samych Gron, np. Meliore czy Renoit. |
Dziurawiec_Skąpolistny mozesz tam jechac na wakacje i zaraz wrócić albo zamieszkac tam na stałe ale to juz nie beda wakacje :D
|
Z tymi owocami to dziwne, bo próbowałam wsadzić normalne winogrona to nie dało się, wracały do magazynku.... mók Sim ma już możliwości kupienia domu w Egipcie i Francji, ale myślałam, że można tam po prostu mieszkać podczas wakacji, więc nie kupiłam.... swoją drogą we Francji udało mi się zdobyć 3 poziom wizy za pierwszym razem, w Egipcie dopiero za drugim. :D
|
A gdzie się pracuje, jeśli mieszka się na stałe za granicą?
|
Nie można mieszkać na stałe w otoczeniach wakacyjnych :)
|
Kyerme nie masz tutaj racji jak masz 3 poziom wizy to mozesz mieszkac tam na stałe
|
Gdzie w Egipcie znajduję się grobowiec skały?
|
Aa ten no....
Co to jest ten "Skarb Badacza' co go mozna pobrać z neta? |
Jak kupiłaś Simsy 3 WP oryginalne, to wystarczy że je zarejestrujesz i pobierasz darmowy set dodatków "Skarb Badacza" ze store. (beznadziejny :])
|
Cytat:
|
Jestem chłopakiem ;[ nie mylić proszę :D
|
Cytat:
|
Czy chodzi o "buydebug"?
|
Tak żeby nie było wątpliwości należy dopisać on/off żeby włączyć/wyłączyć kod :)
|
Bardzo wam dziękuję za pomoc :)
|
Czy w The Sims 3 także można wykupić za punkty eliksir życia?
|
Niestety nie można, bo on w ogóle w The Sims 3 nie istnieje. Sim może wyhodować życiodajną roślinę, po której zjedzeniu cofnie mu się pasek życia lub przyrządzić ambrozję .
|
Jak zamieszka się na stałe w lokacji wakacyjnej to można tak samo odwiedzać miejsca,rozwiązywać zagadki itp?
|
W lokacji wakacyjnej nie można zamieszkać na STAŁE.
|
W lokacji wakacyjnej można zamieszkać na STAŁE :D
Należy miec tylko 3 poziom wizy.A wszystkie przygody sa takie same :D |
Może sprawdźcie bo jedni mówią, że można na stałe inni że nie można :D A jeśli można na stałe to niby gdzie simowie wtedy pracują?
|
Cytat:
|
Dokładnie! Można wyjechać na bardzo długo, ale trzeba zawsze na te kilka dni wrócić do zwykłego otoczenia. Nie można za granicą pracować. A sprawdzał ktoś, czy można dzieci rodzić, czy też trzeba wrócić? :P
|
Mamełe - o to mi chodziło.
Po prostu jest się NA WAKACJACH dłużej [napis magia świąt ma inną czcionkę?] |
Cytat:
|
Cytat:
|
W jaki sposób (oprócz oficjalnego zadania) mogę zdobyć topór Pangu?
Wypełniłam już konkretną misję, ale po pewnym czasie topór wyparował z mojego wyposażenia. I jeszcze pytanie dotyczące owadów. Otóż w rejonach wakacyjnych nie pojawiają mi się owady przypisane do danych miejsc. Na przykład zamiast skarabeusza pojawia mi się toniak, zamiast pluskwiaka - również toniak. Próbowałam nawet "rozsiewać" je przy pomocy kodu 'buydebug', ale i tak zamiast nowych owadów pojawiały mi się te już dobrze znane z Sunset Valley. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Wymarzone podróże .Pytanie...
Witam. Mam prośbę potrzebuję informacji na temat tego dodatku.
Gdzie simy mogą pojechać na wakacje w wymarzonych podróżach? Jakie nowe cechy pojawiają się w wymarzonych podróżach? Jakie nowe pomieszczenia mogą wybudować w swoich domach w tym dodatku? Dzięki... |
Odp: Wymarzone podróże .Pytanie...
Tak trudno było wejść na jakąkolwiek stronę związaną z grami i poszukać
np. tu ? http://pl.thesims3.com/game/ep1 |
Również witam nowa forumowiczkę. :)
Simy mogą wyjechać do Al Simhary w Egipcie, Champs Les Sims we Francji oraz Shang Simla w Chinach. Są trzy nowe cechy: Oko fotografa (sim szybciej uczy się umiejętności fotografowanie, zdjęcia sa lepszej jakości oraz ich wartość jest większa), Zdyscyplinowanie (Simowie uczą się szybciej umiejętności sztuki walki, rzadziej przegrywają w walkach oraz sparingach), Poszukiwacz przygód (Ci Simowie uwielbiają przygody, zawsze mają pozytywny nastrójnik gdy wyjadą na wakacje, zdobywają szybciej kolejne poziomy wizy) W The Sims 3 Wymarzone Podróże można wybudować piwnicę, aby to zrobić zostało wprowadzone specjalne narzędzie umożliwiające profesjonalizm. :) |
paulinko, nazywaj poprawnie tematy. poza tym, moglas to napisac w 'pytania i odpowiedzi'. no i do tego napisalas dwa identyczne tematy...
ten przenosze, tamten usuwam. |
Ej bardzo potrzebuję pomocy, nie wiem jak usunąć mody zainstalowane za pomocą monkey helper, mam tylko jednego moda, a one wgrywają się automatycznie po kliknięciu "install to sims 3" i nie mogę właśnie znaleźć gdzie one są żeby je wyrzucić, ktoś pomoże?
|
Kontakty sima w podróży
Mój sim podczas podróży nie może z nikim rozmawiać. Klikam na sprzedawców, mieszkańców i nic się nie pojawia, żadnej reakcji. Tez tak macie? O co w ogóle chodzi ?
|
Przeglądnąć mody i usunąć ten, który to powoduje.
|
Wyskoczył mi komunikat "mistycznego głazu potrzebny jest magiczny obiekt z chin". A gdzie mogę znaleźć magiczny obiekt?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Legalnie, to musisz w Chinach przejść misję "Topór Pangu". Nielegalnie musisz skorzystać z kody "buydebug" (najpierw wklepujesz "testingcheatsenabled true", później "buydebug", inaczej nie da rady) i znaleźć w katalogu przedmiotów podzielonych wg funkcji (powierzchnie, komfort, elektronika - tzn. po prostu tryb kupowania) w kategorii "?" topór, powiesić go na ścianie i zdjąć go łapkami Sima. |
Wiecie co, ten błąd gry jak po wakacjach wracali simowie odmłodzeni to prawdopodobnie był spowodowany tym, że na wakacjach używaliśmy opcji "zmień wygląd" na lustrze i "zaprojektuj strój" na szafie bo to te dwie interakcje powodowały ten błąd, zauważyłem to, jak w domu kazałem simom się przebierać i zmieniałem im fryzury i faktycznie, jak nie zmieniałem na wakacjach to wracali w tym samym wieku, dla tego u niektórych ten błąd występował u innych nie bo niektórzy musieli używać zmiany wyglądu. Ale jeśli ktoś już zaktualizował grę najnowszym patchem, problemu nie będzie bo on to naprawia. Ameryki nie odkryłem niestety :D
|
Mam pytanko czy mozna jakims kodem miec odrazu w pelni te wizy czy trzeba robic te zdania?!
|
Raczej nie ma takiego kodu.
|
do HNL - dziękuję - pomogło :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
gdze jest sklep oólny proszę pomuszcie? z góry DZIĘKUJĘ
|
Cytat:
|
mam głupie pytanie,
ale gdzie jest wieża Eiffla? Pisze, że jest ale ja jej znaleźć nie mogę. |
Można ją umieścić jeśli wcześniej wpiszesz kod
Najpierw testingcheatsenabled true a potem Buydebug on :) Potem wejdź w tryb kupowania i zobaczysz nową kategorię obiektów . Tak przy okazji . Widział ktoś już gdzieś stronę z nowymi otoczeniami do ts3 :) Bo te z giełdy wymian jakoś nie zachwycają . |
a co z nowymi możliwościami kariery? chodziły pogłoski, że sim może podjąć nowe zawody.. jednak w grze nie doszukałam się żadnych niowych budynków ani ofert..
|
Cytat:
|
Cytat:
hmmm buydebug on jakoś mi nie działa. gdzie jest ten tryb kupowania? w edycji miasta ? żadna mi nowa kategoria nie wyskoczyła :( |
Wchodzisz normalnie na jakąś parcele i wtedy wpisujesz Buydebug on .
Potem w tryb budowania i tam pojawi się nowa kategoria obiektów o nazwie chyba [Kontrola błędów] |
Ikonka ? i wchodzisz i tam masz wieżę :)
|
W Chinach chce kupic lamacza desek i drewniany manekin ale na targu nie widze go nigdzie w sklepach pomóżcie!
|
jest na targu w sklepie z roznymi przedmiotami
|
ale ja na targu widze tylko jedzenie ksiązki i lerikty nie widze 4 kupca
|
bo, ten "ogólny" sklep jest na podwyższeniu, w sensie na fundamentach, a pozostałe są budowane na ziemi ;)
|
Dobra teraz ja :D.
Moi Simowie utknęli w piramidzie :D. Ile będę czekać żeby mogli wyjść? |
Cytat:
|
Jak utknęli, to i tak wrócą do domu, gdy skończą się wakacje :D
|
:D to sobie poczekam :(( jeszcze 3 dni :D
|
zna ktos kody by zaspokoic ich potrzeby?
|
Witajcie.
Zamierzam niedługo kupić sobie WP. Lecz mam pytanko... Czy po nauczeniu się Kung-Fu. Będzie można się posługiwać tą sztuką walki z dala od Chin ? Np. pojawi się opcja walcz ? PS I czy będzie można to wykorzystać na złodzieju ? ^^ |
ehh tak a na zlodzieju nie wiem
|
i nie ma walcz tylko sparing
|
jest jakis szybszy sposob zeby wrocic do sunset v.?
|
Trzeba wybrać odpowiednią opcję na telefonie ("zakończ wakacje" czy "wróć do domu", nie pamiętam).
|
Ja też mam małe pytanko. Czy jeśli zaktualizuję grę do wersji 1.8 to będzie działała wolniej? Będę wdzięczny za odpowiedź :)
|
i ja mam zna ktos kod zeby zaspokoic potrzeby simów? plis
|
wpisujesz kod testingcheatsenabled true i przeciągasz paski potrzeb (nie na pauzie)
|
siemka, teraz ja mam problem!
otoz zainstalowalam sobie dzisiaj wp, uprzednio robiac save'y z podstawki. no i po wgraniu dodatku podmienilam wszystkie pliki, ale nie dzialalo, wiec zainstalowalam na nowo dodatek i wgralam tylko rzeczy z folderu 'save'. na szczescie wszystko gra, tylko, ze nie mam poprzednich modow, ubran, fryzur itd. no i moje pytanie - czy moge spokojnie wgrac uprzednie ubrania, fryzury itd? czy gra jednak tego nie udzwignie? bo o modach to nawet nie marze, domyslam sie, ze musze czekac az zostana zaktualizowane do wp ;p |
znaczy nowa łatka usuwa wszystkie mody i obiekty z neta :(
|
Kurcze, właśnie chciałem ją zainstalować bo przy zapisie gry pojawia mi się error 13. A propos czy jest jakiś inny problem by nie wyskakiwał ten problem?
|
Jeśli chodzi o obiekty ze store to łatka powoduje błąd, który usuwa owe przedmioty z gry, jednak jest sposób, aby je wgrać. To nie jest mój pomysł, przeczytałem o tym na forum, na oficjalnej stronie TS3, napisała o tym użytkowniczka anie_1981 , mam nadzieję, że skoro podałem autorkę, to mogę tutaj umieścić ów patent. A więc należy wszystkie obiekty ze store jakie posiadamy wrzucić do folderu Downloads, w katalogu (domyślnie) C\Documents and Settings\Moje dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3\Download, następnie zainstalować wszystko w oknie startu Sims 3 (launcher). Program mimo pomyślnej instalacji obiektów w grze nie będzie. Należy w takim razie wejść do C\Documents and Settings\Moje dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3\DCBackup, skopiować całą zawartość katalogu do folderu Mods\Packages w katalogu gry. I gotowe, obiekty będą w grze, jednak nie działa to na pobrane Riverview. Najlepiej te obiekty posegregować w kategorie np. ubrania, fryzury, czy meble (tutaj można dodatkowo posegregować wg zestawów). Ponoć nieposegregowane wpłyną gorzej na płynność gry, ja posegregowałem i wszystko jest ok.
|
A gdzie mozna kupic przedmiot to rozwalania duzych skal? wiem ze w chinach,ale nie ma go ani na targu ani u tego kupca. Pomozcie.
|
Trzeba wykonać odpowiednią misję.
|
u kupca ogulnegobylo to pytanie na poprzedniej stronie!
|
Cytat:
|
Gdzie znajdę Smoczą Jaskinię ?
|
W Chinach.Wejdź w podgląd mapy i poszukaj
Mam pytania jak mi np Jabłoń zwiędni i ma status jałowe to musze wyrzucic? @modedit: uzywaj opcji edytuj. |
Cytat:
|
Ok.I jest jakiś kod żeby nauczyć się bez czytania itp umiejętności bo testingcheatsenabled true tego nie robi
|
Nie ma takiego kodu, jest za to mod, nazywa się book of talent. Tutaj masz linka do tego, jest to zaktualizowane do dodatku więc możesz instalować, ja tego nie używam bo nie lubię modów :) http://www.modthesims.info/download.php?t=383662
|
Co daje życiodajna roślina
|
po zjedzeniu jej sim staje sie mlodszy o jeden dzien. mozna z niej wyrabiac ambrozje (potrzebna jeszcze ryba smierci) i ona odmladza sima az na sam poczatek grupy wiekowej, w jakiej sie obecnie znajduje.
|
Ok.Dzięki a można robić niej nektar?
|
przeciez niedawno sam pisales, ze potrzebujesz jej do wyrobu nektaru.......
|
zyciodajna roslina to owoc życia?
|
TAK!
xxxx |
Poczytałam.
Chcę dodać, że dom wakacyjny można kupić również za pomoca internetu ( najlepiej mieć w ekwipunku laptopa ). Było pytanie, jak rozpocząć przygodę w cudzym domu . Raz użyłam wieży stereo, innym razem skorzystałam z toalety, a jeszcze innym po prostu przełączyłam widok na najniższy poziom i tam były schody, których kazałam użyć mojej Simce. Już nie potrafię powiązać tych sposobów z konkretnymi przygodami. Znalezione w piramidach: kwiat śmierci, owoc życia i ognisty owoc zasadziłam u siebie w ogrodzie, po powrocie z wakacji. Krzew śmierci można "ożywić" po zebraniu kwiatu. Mężem mojej Simki jest Chińczyk. Zaprosiłam go do domu. Podgrzałam atmosferę. Oświadczyłam się i wzięłam ślub. |
gra mi się nie chciała włączyć po wybraniu rodziny więc z myślą że pomoże ,wyjęłam folder Mods (miałam tam kilka rzeczy) gra zaczęła działać!
ale czy to znaczy że nie będę mogła mieć tych rzeczy zmodyfikowanych? :( |
Nie wiem czy to pytanie już padło, trudno przebijać się teraz przez tyle postów, więc zapytam: gdzie mogę kupić taki jakby drewniany drąg do ćwiczeń sztuk walki? Simka nieraz miała już pragnienie dot. chęci jego kupienia, a ja już nie mam pomysłów, gdzie tego szukać. Na targu nie ma, u specjalnego kupca też nie, nawet tam, gdzie można przeprowadzać ćwiczenia.
|
Na taargu jest ale ten kupiec jest na fundamentach
|
Cytat:
ja tez mam pytania: 1. czy to normalne, ze jak mam wielopokoleniowy rod, to drzewo genealogiczne sie jakby zmniejszylo? bo ostatnia moja simka, ktora urodzila corke i teraz ma wnuczke, ma w drzewie tylko rodzicow i dziadkow... podejrzewam, ze to znowu moja gra sie zepsula, ale chcialabym miec pewnosc. (dodam, ze poznalam ja z prababcia i w kontaktach widnieje jako rodzina) 2. to glupie pytanie XD ale gdzie moge znalezc mumie? bo bylam w kilku grobowcach w egipcie i we francji ale takowych nie widzialam. 3. czy po wlozeniu ekwipunku do skrzyni i zmianie aktywnej rodziny po powrocie te rzeczy nadal tam beda? |
1.Jak ci calego drzewa niepokazuje a masz przy naprzykład jakimś simie trzy kropki?
2.W Egipcie w Sfinksie najlepiej są 4. 3.Sądze że tak |
no wlasnie nie, konczy sie na dziadkach.
|
to nie wiem ja mam takie ...
|
Cytat:
|
A ja mam pytanie:
Jak zrobić zdjęcie Sima-fotografa? Jest to jeden z punktów do wypełnienia przy zbieraniu kolekcji zdjęć. Ale jak to zrobić, by ktoś robił zdjęcie i zrobić wtedy jemu zdjęcie? Jeszcze nie widziałam żadnego Sima, którym nie sterowałam, by robił zdjęcia! |
Cytat:
|
A co z tą paczką, którą muszę włożyć do skrzyni w siedzibie MorcuCorp? Tyle czytam o tym, a dalej nie wiem. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć gdzie jest ta skrzynia? ;<
Nieaktualne, poradziłam sobie ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
A teatr miejski?
|
Chyba chodzi o kino.
|
Cytat:
|
no wlasnie u mnie sie juz nie pokazuje, nie wiem czemu, jakby nagle zniknela mi polowa dalszej rodziny... no ale dzieki.
|
witajcie, od kilku godzi jestem szczęśliwą posiadaczką owego dodatku, który póki co jest dla mnie skarbem nieodkrytym :D
w związku z tym mam pytanie, powiedźcie mi proszę, czy można grać rodzinami zamieszkującymi chiny, francję, czy egipt? jeśli tak to jak tego dokonać? pozdrawiam! :D |
@up - niestety nie można, chyba że sprowadzisz je do otoczenia macierzystego co do latwych nie należy bo pojawiają się czasem błędy.
|
Cytat:
|
W lustrze odbija się wszystko, tylko nie sim, co jest w sumie bez sensu trochę.
A co jeśli nie mam drugiego sima? :C |
Cytat:
PS. Poprzedni problem rozwiązałam, po prostu nie zauważyłam czwartego sklepiku. ;) Znów mam pytanie, tym razem chodzi o nagrody szczęścia. Mam już ich całkiem sporo i niedawno wybrałam taką, która (przynajmniej wg mojej interpretacji) powinna dodawać energii w trakcie medytacji. Medytuję, medytuję i nic, energia normalnie spada. Ma ktoś może taki problem? |
A jak się nazywa ta nagroda i jaki ma opis?
|
Cytat:
|
Ta nagroda to Sen w transie medytacyjnym. Faktycznie nie wiele ona daje. Może jedynie to, że sim potrzebuje nieco mniej snu niż zwykle, ale sprowadza się to tylko do może 1 - 2 godzin.
|
Gdzie znajde tyberium?
|
Cytat:
|
robilem to 3 dni ludzkie
|
Cytat:
|
a mi nie mi klejnot i diam,enty
|
Gdzie można:
Zakupić Tom o fotografii 2 i 3 (jedyneczka w Egipcie :)) -Z przeklętych sarkofagow wyskakują mumie, i czy jest przy tym zdarzeniu jakikolwiek filmik (nie daj bóg) ?? Duo- Po kiego jest w WP fałszywy wielbłąd :O :D |
1. Nie ma takiekich
2. nie 3 Do dekoracji |
Alicjo również rozglądałem się za tymi tomami w innych krajach, ale istnieje tylko pierwszy tom w przeciwieństwie do wyrabiania nektarów, których można się nauczyć tylko czytając książki - do kupienia we Francji tom I, II, III. :)
|
Pytania:
Gdzie są fragmenty zwykłego sarkofagu? Już znalazłem 2 w Smoczej jaskini i 2 w Terakotowej armii ale brakuję mi jeszcze jednego. Dodam że te fragmenty w Chinach są. Gdy medytowałem ponad 150 godzin (wypełniłem jedno z dodatkowych osiągnięć) pojawiła się opcja podczas medytowania transfer spokoju która mnie teleportuję i jest znacznie wygodniejsza od zeneportcji bo można ją używać do czasu aż skończy się nastrójnik medytacji, a gdy się użyje zeneportacji to tylko raz można bo nastrójnik znika i znowu trzeba medytować. Czy któs już zauważył ten transfer spokoju? I jeszcze zakupiłem sen w transie medytacyjnym ale to w ogólnie nie pomaga bo sim nie spi o co chodzi? |
Pytania:
-Jak włożyć skarb do skrzyni, krok po kroku? -Z jakich sarkofagów wyskakują mumie??!?? -Jeśli mój sim rozbije namiot w piramidzie, a konkreknie np. pokoju z trzema sarkofagami królów, to może coś na niego napaść? |
1. Otworzyć skrzynię tak jak przy zabieraniu z niej rzeczy, i przeciągnąć do niej to co chciałabyś tam włożyć.
2. Myślę, że różnie, ponieważ mi z bardzo wielu sarkofagów wychodziły. 3. W to szczerze wątpię. |
3. Jeśli Twój Sim będzie spał przez kilka godzin w namiocie to mumia po jakimś czasie się znudzi i wejdzie z powrotem do sarkofagu (jeśli już jest na zewnątrz).
|
Czy to możliwe, że w mojej grze nie ma przepisów na regionalne potrawy?
czytałam już odpowiedzi tym wątku ale w żadnej księgarni, w żadnym otoczeniu wakacyjnym nie ma |
Cytat:
|
Cytat:
|
czy istnieje jakis kod/hack aby wszystkie cechy byly dostepne w kazdej grupie wiekowej? bo troche irytuje mnie fakt, ze dzieci maja tak malo cech do wyboru :{
|
Szukałam w szukajce i znalazłam tylko, ze maszynę do nektarów można kupić we Francji. Gdzie dokładnie ? Na targu ? U kupca specjalnego ?
|
ja swoja kupilam u kupca co sprzedaje 'rozne obiekty' (nie pamietam jak to sie dokladnie nazywalo)
|
zelkam-W nektarni :p
|
Żelkam ja również maszynę do wyrobu nektarów kupiłem u sklepikarza w Nektarni, ale w sklepie ogólnym wydaję mi się, że również jest ona dostępna. :)
|
Dzięki bardzo :)
Rzeczywiście, było do sprzedania w nektarnii, tylko ja kupowałam tylko nektary na stojakach, a na kasę nie nacisnęłam ;3 I mam jeszcze jedno pytanko : czy składniki nektaru ( nie mylić z jakością składników ! ) mają wpływa na nektar ? Tzn. czy np. nektar z dobrych pomidorów i sałaty będzie się różnić od nektaru z dobrych gron Chercośtam Blanc i limonek ? |
Tak smakiem ale nektar nie da sięz sałaty zrobić;[
|
Podałam przykładowo .__________.
Ale czy będzie się różnić jakością i ceną ? |
Tak ilość i rasa owoca jest ważna
|
Cytat:
|
Moja simka poskładała elementy królewskiego sarkofagu i wziąłem tam opcje postaraj się o dziecko, po tym gdy kliknąłem na sarkofag pisało wezwij mumię no i tak zrobiłem i ku moim zdziwieniom z sarkofagu wyszła mumia, którą mogłem kontrolować ! I nie atakowała nikogo , mogła sobie gadać, znaleźć pracę normalnie prawie jak ludzkie, poza paroma wyjątkami (na przykład to że gdy przeszedłem na potrzeby swojej mumi to potrzebę pęcherzu i spania miała owiniętą w bandaże i pisało że nie musi spać.) No przyznam trchę wolno się rusza ale może rozmawiać z innymi simami na unikalne tematy. Ale to jeszcze nie koniec! Gdy wydałem polecenie mumii żeby poszła spać do sarkofagu królów to weszła i bardzo długo nie wychodziła (mumie nie potrzebuję snu, mogła by tam siedzieć ile tylko zechce) więc przerwałem spanie i u góry pojawił się napis, że z mojej mumii zostały zdjęte bandaże i pokazał mi się normalny sim z Egiptu który u mnie zamieszkuję. Mumia, ale teraz już sim ma na imię Krzystostep Muzzeus II czy jakoś tak xD O co w tym wszystkim chodzi? O jeszcze co to za klątwy mumi? (Dodam, że mojej simce po tamtej nocy w sarkofagu urodziły się bliźniaki dziewczyny xD )
|
Cytat:
|
Simons, mumia jest urozmaiceniem gry. To, że wyszła z sarkofagu i mogłeś ją kontrolować jest normalne.
Śpiąc w Sarkofagu Królów widocznie odmłodniała (Przeklęty Sarkofag postarza). Nawet nie wiedziałam, że tak można, ale to dobra wiadomość, bo nie chciałabym mieć długo mumii w rodzinie (nie lubię tych niezwykłych stworzeń). |
Cytat:
|
mógłby podać ktoś jakieś działające mody przyspieszające naukę
próbowałam te z mts ale przez jeden nie ma przepisów regionalnych a przez drugi gra w ogóle nie działa |
Z roślin została mi do sfotografowania czerwona róża. Nie wiem gdzie ją znaleźć :/
edit: już znalazłam :) |
Siemka a ja mam pytanie co daje spanie w sarkofagach i wogule który najlepszy i pytanie 2 słyszałem cos takiego jak czaszka która tworzy się gdy zbiera się zadkie kamienie i metale
|
Ja słyszałam, że spanie w Błogosławionym Sarkofagu Królów powoduje nagły wzrost znajomości zasad ortografii.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
starly ...
czy jak gram simka w SV to czy w otoczeniach wakacyjnych jest wtedy wlaczony postep historii? bo zrobilam tam dla simki egipcjanina i ciekawi mnie czy powinnam go juz stamtad zabierac, bo jednak nie chcialabym aby w miedzyczasie dorobil sie zony i dzieci ;p |
Chyba jest włączony (przy równocześnie aktywnej opcji w otoczeniu podstawowym), bo czasami pojawia się informacja, że 'taka a taka osoba' (z otoczenia wakacyjnego) za niedługo dokona żywota.
No i równocześnie przy tym misje bywają anulowane, czy na przykład zmienia się kupiec specjalny (mi się zdarzyło). |
Centaureo w każdym z otoczeń postęp jest włączony. Sprawdzona informacja - w Egipcie zaprzyjaźniłem się z kupcem specjalnym, następnie wyjeżdżałem do Francji po ok. dwóch tygodniach stwierdziłem, że zaproszę przyjaciółkę z Egiptu. Przyjechała siwa, zgarbiona jednym słowem jako emerytka, poznałem ją jako dorosłą/młodą dorosłą. Za jakiś tydzień otrzymałem telefon w nocy, że kupiec specjalny (zapomniałem imienia) chyli się nad grobem, może nie jest jeszcze za późno żeby złożyć wizytę temu Simowi. Gdy następnym razem byłem w Egipcie to już był nowy kupiec, czyli musiała biedaczka umrzeć ze starości. :)
|
Ekhem, mam pytanko (To chyba właściwy dział :P)
Jeśłi ustawiam sarkofag, i w nim mumię: Płeć-Mężczyzna Szansa - 0 Skarb- brak Mumia może mi wyskoczyć? I gdzie, do kaczki znajdę płód rolny bardzo dobrej jakości we Francji, bo jest taka misja. |
Płód rolny bardzo dobrej lub lepszej jakości to chyba tylko przez ogrodnictwo na własnej parceli, niestety.
|
Wiecie może skąd wytrzasnę 2 i 3 część o fotografii?
|
|
A bez dodatków da się je zdobyć ..??
|
Nie da jej się zdobyć. Z książki można się nauczyć tylko pierwszych 3 punktów. Przecież w rzeczywistości też byś się nie nauczyła tego tylko z książki :)
|
Cytat:
I czy mógłby mi ktoś pomóc, gdyż kiedy używam narzędzia budowy komnat (dodatkowych przedmiotów i opcji ([http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52932 Dla niezorientowanych tutaj jest temat o budowie komnat])) i klikam na przedmiot z wciśniętym shift i ctrl to niekiedy nie pojawiają się dodatkowe opcje. |
Cytat:
|
A może ktoś wie, dla czego w kreatorze świata, kiedy wgrywam swoją własną teksturę, i chcę ją pokryć teksturą która już jest w programie, to nie ma płynnego przejścia, mimo, że opad i przeźroczystość są zmniejszone? Kiedy nakładam swoją teksturę na tą twórców, albo twórców na twórców, wtedy jest ok. Rozwikła ktoś tą zagadkę??
|
Było to pytanie już.
Ponawiam je, bo poprzednim razem nie otrzymałam odpowiedzi :/ Mam misję z Chin, gdzie muszę znaleźć w komnacie w Charteu De Landgraab klucz jakiegoś wroga Landgraaba. Za Chiny (bo to misja z Chin :D) nie mogę go znaleźć w żadnej skrzyni, nic. Ktoś wie cokolwiek o tym kluczu?? |
Czy wie ktoś jak zrobić, by drzwi otwierały się, gdy sim stanie na przełączniku. Oczywiście wszystko to buduje się za pomocą narzędzia budowy komnat.
|
moja simka podczas podróży do chin zauroczyła się w miejscowym, zaszła w ciążę, gdy podróż dobiegła końca zaprosiła go do siebie, zaproponowała stały związek, małżeństwo; wzięli ślub, mimo, że się pobrali mieszkali w osobnych państwach - by go wprowadzić musiałam sobie poradzić kodem, dlaczego tak jest, że 'dobrowolnie' nie chcą?
|
Cytat:
Dobrowolnie |
Cytat:
|
mam pytanie czy ktoś używa Inteen do trojki?bo go ściągnęłam i jak moja ciężarna nastolatka idzie pod prysznic,to widać tylko głowę i nogi,wie może ktoś co z tym zrobić?ściągnęłam tylko pierwszy plik
|
http://www.modthesims.info/download.php?t=373053
Są też wersje dla facetów (dorosłych i nastolatków), jak i dodatkowo "ubrania ciążowe" |
Mam problem z wycieczkami. Wyjeżdzam moją simką do Chin i niby jest ok. Wszystko sie zaladuje i pokazuje mi się to mieszkanie simów, ale nie ma simów. Nie ma ich na panelu i nigdzie? :< Jakiś błąd czy co?
|
hmm, też tak mam ale zazwyczaj po kilku minutach się pojawiają (całe miasto musi się załadować, a simy ładują się ostatnie)
|
Nie wiem czy też tam macie, ale kiedy wieszam zrobione przez sima zdjęcie na ścianie i chcę zmienić obramowanie tego zdjęcia przez opcję "Zmiana stylu" gra mi się zacina. Jest jakikolwiek kod, czy to zwykłe niedopracowanie i tyle ? Czarne ramki kompletnie nie pasują do jasnego pokoju.
|
dobra - przyznac sie kto wie dlaczego po zainstalowaniu wp gra nie widzi plikow packages? gdzie w ogole one powinny byc - w katalogu sims 3 czy wp? szukalam odpowiedzi wszedzie, ale nie moge znalezc :D
|
Musisz przenieść folder Mods z folderu The Sims 3 do folderu, w którym masz zainstalowane WP.
|
Ja słyszałem, że powinny być w TS3 i tak mam. Wszystko działa poprawnie :>
|
Nie wiem dokładnie, bo przestałam używać .packages, ale widziałam, że sporo osób na forum tak doradza.
|
probowalam i tu i tu i nigdzie nie widzi ich w laucherze. nie mam pojecia o co kaman i wkurza mnie to z lekka, bo sporo mam tych plikow... nie myslalam, ze bedzie z tym problem.
|
Te pliki nie pokazuja się w launcherze :> Są od razu w grze
|
ale zanim zainstalowalam wp pokazywaly sie chyba :]
|
Ostatnio zauważyłam, że po spełnieniu celu życiowego sima zostaje puste okienko - wygląda to tak, jakby sim nie miał celu. Czy ktoś ma też taki błąd? Czy tak się stało po jakiejś aktualizacji?
|
Ja mam cel życia ale jak go spełnie to on jak robi się srebny i ma takie gwoździe
|
Ok, już wszystko w porządku.
Moi simowie pojechali na wakacje i pojawił się obrazek spełnionego celu. |
Samozapłon na wycieczce
Hej!! Mam pewien problem, a nie wiem na jakim forum mogłabym go umieścić. Wysłałam swoją simkę do "Paryża", gdzie zaprzyjaźniła się z pewnym starszym panem. Ale TYLKO I WYŁĄCZNIE zaprzyjaźniła!! :P Potem stamtąd wyjechała i powróciła po kilku dniach. Okazało się, że ten facio był jej miłością, ale umarł i ona ma teraz złamane serce, i w dodatku mają razem CÓRKĘ. Samozapłon bez ciąży? Jak oni się w sobie zakochali bez mojej wiedzy? :( I to on urodził tę córkę, czy jak, bo moja simka nie chodziła z ciążowym brzuszkiem!!
Wie ktoś coś może na ten temat?? Sorki za zakładanie nowego postu, już poczytałam o problemach innych ale nie wiem jak go usunąć :/ |
Nie wiem czy takie pytanie już było, jeśli tak to wybaczcie. A mianowicie czy wie ktoś co zrobić by można było kupić, poza miejscami wakacyjnymi, np. aparat fotograficzny, czy też ten stojak do rozbijania desek? Istnieje na to jakiś kod, czy coś w tym stylu?
|
Cytat:
|
Odp: Samozapłon na wycieczce
Cytat:
Nic nie można zrobić, to jest bug (błąd gry w moim języku) Twórcy sobie przebimbali i bach! Mi się nic takiego nie zdarzyło, ale czytałam posty innych użytkowników. |
Małe pytanko. Czy w dodatku dochodzą nowe ścieżki kariery ?
|
Nie, nie dochodzą.
|
Mam małe pytanko pomimo zdobytych wiz moje wakacje nie mogą trwać dłużej niż 3 dni. Co może być tego przyczyną? :) Czy trzeba uzbierać ich określoną ilość czy wykonać wszystkie misje?
|
Także mam pytanie. Jak mogę nauczyć się umiejętności fotografowania?
|
@up: robiąc zdjęcia :|
|
No właśnie nie wiem. Jak najadę na ikonkę, że Sim chce się nauczyć umiejętności fotografowania, to tam jest napisane, żeby poszukał kursu O_________o.
|
Jeśli sim ma aparat w wyposażeniu to na niego (aparat) klikasz i wybierasz 'Zrób zdjęcie'. Każde zdjęcie to trochę punktów umiejętności :>
|
dodatkowo w egipcie sa ksiazki na temat fotografowania. tylko ja np mialam problem z uchwyceniem spa [bo teatr juz nie naprawiony przez latke podobno].
|
Cytat:
Zaczyna się zawsze od dni 3, a potem - razem z wizą- 5, 8... Próbowałeś/łaś przesunąć kursorem z 3 na 5?? To chyba jedyne rozwiązanie, jeśli nie problem gry. |
3/4 - wejdź w dziennik podróży, kliknij na dany kraj i tam zobaczysz, czy twój sim posiada już wystarczający poziom wizy, aby mógł pojechać na dłużej niż 3 dni.
Mam pytanie: Czy można kupić sobie dom w jakimś kraju i w nim normalnie mieszkać? |
Uuq - z tego co wiem to chyba nie. Ale możesz przecież umieścić kopię rodziny w bibliotece, przejść do edycji danego miasta i przeprowadzić tam swoją rodzinę :> Ale nie wiem czy zadziała, bo tak nigdy nie robiłam xD
|
@up: nie działa, niestety :<
|
Witam!
Czy miał ktoś misję z kustoszem we Francji? Znalazłam jego szczątki, mam je w wyposażeniu i jestem na cmentarzu, ale za chiny ludowe nie mogę ich nigdzie położyc. Co powinnam zrobic? |
Pytanko: na co złowić krokodyla?
|
Cytat:
http://forum.thesims.pl/showpost.php...3&postcount=19 |
Cytat:
|
Czy jest jakiś inny sposób niż czekanie żeby sim mógł pojechać do innego miejsca (czas oczekiwania 2 dni)
|
Cytat:
to od razu szybciej będzie mijać czas. Ja miałam sima z i bez tej cechy. Pierwszy miał możliwośc podróży po niecałych (!!!) 2 dniach. Następny po 3 dniach >:/ |
Cytat:
a potem klikasz z shiftem na nastrojnik powycieczkowy i mozesz jechac od razu. |
mam zyciowy problem, mianowicie co trzeba zrobic, zeby medytowac w tym ogrodzie medrca? (mam taka misje z tym sim fu)
w ogole nie widze takiej opcji, ani na simce, ani na tym ogrodzie... :| aha, jakby to mialo jakies znaczenie, to ma 4 poziom sim fu. |
Opcja ta pojawia się po kliknięciu na sima, musi on jednak mieć odpowiedni poziom tych walk. Wydaje mi się, że 6 ale pewna tego nie jestem :D. Poćwicz trochę simem i spróbuj wtedy jeszcze raz :).
|
no spoczko, czyli za niski poziom, tak myslalam, ale wolalam sie upewnic niz jak glupia cwiczyc a potem by sie okazalo, ze cos przegapilam XD
dzieki! |
Cytat:
|
Dzieki Mamełe:)
Czy jest jakiś szybszy sposób ( w ostateczności hack ;/) Żeby szybko urósł poziom wizyty? |
Tzn. poziom wizy? W 4 dni można osiągnąć maksymalny poziom a hacka nie widziałem ;D
|
Ja osobiście osiągnęłam go w 3 dni :) W chinach.
Podobno można zrobić simowi niebieską i zieloną skórę. O co kaman? |
Można podczas tworzenia sima zmienić kolor skóry na dowolny :) masz tam przed regulacją ciemności skóry takie kółko, jak klikniesz to mżesz wybierać spośród sześciu innych kolorów, m.in. właśnie zielonym i niebieskim.
|
Aha. To o to chodzi. To można se na'viego z Avatara zrobić :)
Ale tak z innej beczki. Da się znaleźć supernovium (taki metal) normalnie w naturze?? |
Nie, można tylko stworzyć go poprzez eksperymenty z wystawą.
Supernovium stworzysz dodając kilka metali z otoczeń wakacyjnych, chociażby Miedź, Platynę itp. jednak nie mogą być wszystkie takie same, bo wyjdzie Ci Wielki Ignoit. A teraz ja: Bardzo ważne dla mnie pytanie : Czy tworząc bryłę składającą sie tylko z surowych, niepomalowanych ścian, podłogi z podstawy i schodów (też z podstawy) mogę ją udostępnić, mając WP, aby userzy, którzy mają tylko podstawę, mogli ją pobrać ? Aha, no i potrzebuję konkretnych odpowiedzi - a nie :"chyba tak", "skoro w TS 2 jest tak, to tutaj...".... |
Czy granaty można dostac tylko w Egipcie? Dostałam misję we Francji, że mam dostarczyc 5 granatów, więc trochę dziwi mnie wyprawa do Egiptu ;)
|
Cytat:
Najlepiej jak jest się w jakimś kraju pozbierać owoce i kruszce i mieć je w wyposażeniu, bo potem są one potrzebne w innym państwie. |
co robić żeby sim usiadł"po turecku" w dowolnym miejscu?
|
Kazać mu medytować chyba...
|
mhmm Dziecko z Sunset Valley potrafi medytować ?
A cos innego? |
zrobić piknik?
|
Cytat:
|
To nie piknik ani zabawa.
Bo dorosłym Simem też się dało. |
A mnie zastanawia jak można użyć uniwersalnego kamiennego klucza. Wydałam na nie kupę złotych monet i nie wiem co z nimi zrobić.
|
Uniwersalny klucz zastępuje klucze serca, gwiazdy i półksiężyca. Nie działa natomiast do komnat, które odblokowywuje się przez okazje.
|
Hej, mam dwie okazje do których muszę znalezc czerwone pluskwiaki. Ktoś wie gdzie je mogę znalezc? Szukałam w mieście i nie natrafiłam na ani jednego :/
|
O pluskwiakach już było na forum.
Małe to i ruchliwe to nieprawdopodobnie. Pojawia się i znika w różnych miejscach. Trudno je złapać. Spróbuj patrzeć na mapę. Powinno być oznaczone ich aktualne położenie. |
Czy ma ktoś podobny problem do mojego? Simka przespała się w przeklętym sarkofagu - stała się powolną mumią, po czym przespała się w błogosławionym sarkofagu - złamała przekleństwo, wygląda normalnie ale dalej porusza się i wykrzywia jak mumia... Tylko jak jest na własnej parceli, na lokacjach wakacyjnych chodzi normalnie. Pewnie jakiś bug w grze ale nie mam pomysłu jak się go pozbyć. Przeklęłam ją jeszcze raz i jeszcze raz odczarowałam - efekt ten sam :(
|
Cytat:
|
jak się wzywa mumie do domu?
|
Cytat:
Części sarkofagów można znaleźć w grobowcach. |
Cytat:
|
mam 5 glinianch słoi w wyposażeniu i 4 sarkofagi i nic, jak klikam to jest tylko śpij, i oglądaj
|
Nie jestem pewna, ale chyba ta opcja jest dostępna w nocy. Spróbuj.
|
nie, to nie to, ale czy to musi być antyczny słój z gliny, czy jakikolwiek
p.s. mam słoje, ale nie wyświetla mi sie kolekcja reliktów ,,gliniane słoje'' p.s. czy to musi być sarkofag w grobowcu czy zrekonstruowany w domu/ |
Mi pojawila sie opcja w domu
|
hej, a jak sie wpisze ,,testingcheatsenabled true'' i kliknie na coś ,,usuń to'' , to można jakoś to odzyskać?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pomocy! wpisalam kod "buydebug" bo chcialam kupic klucz kamienny pisze zeby umiescic go w swiecie gry i uzyc interakcji aby zmienic ksztalt prosze o pomoc bo nie wiem co zrobic !!
: Nie wazne juz wiem ;) |
Cześć!
Mam pytanko: mam już chyba wszystkie pieczęcie z egipskich grobowców, brakuje tylko jednej. Jest to chyba coś w stylu "jama zaginionych dusz", tylko nie wiem, gdzie szukać tego grobowca. Próbowałam chyba wszystkiego: szukałam na cmentarzu, w ruinach, łza Horusa też nic nie pomogła... Pomocy! |
Hej mam problem jak wpisze sie kod "buydebug" to mozna rozsiewac wykopalisk to gdzie go umiesic aby cos wogole mozna bylo wyzbierac??
|
Mam pytanie dotyczące zwiedzania grobowców itp w grze.
Nie grałam od 3 miesięcy blisko, ale wtedy większość grobowców już zwiedziłam simem. Teraz chciałam zagrać zupełnie innym simem, ale gdzie nie opjadę, to wszystko już jest odkryte lub zrobione, a jedyne misje to znajdź kawałki tytuanu, owoce i inne, mało zabawne rzeczy. Można jakoś "odświeżyć", aby wszystko znowu było do odkrycia bez re-instalacji simów bądź kasowania obecnych simów? byłabym wdzięczna za pomoc |
Hmm, to jest problem, który też mam. Brakuje mi już tylko pieczęci grobowca odkrycia, ale przybrana matka mojej simki już wzięła pieczęć i teraz szukam igły w stogu siana, czyli na całej parceli, a może on ciągle jest w poprzednim domu...?
Też chciałabym to jakoś zresetować, ale nie sądzę, żeby dało się coś zrobić poza stworzeniem nowej gry ;(. |
Cytat:
|
Pomocy! Jak zrobic to z tymi gablotami zeby mozna bylo cos wyszlifowac ?? wogole nie wiem o co w tym chodzi podajcie przyklad jakiegos ukladu
|
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53236 :)
Po prostu kupujesz największą gablotę i układasz na niej w dowolnej konfiguracji różnie wyszlifowane kamienie, które sim ma w wyposażeniu. Potem wciskasz guzik - nieodwracalną trans..costam i już. Efekt zależy od ułożenia, ale to już trzeba samemu dojść bo porady dane w w/w temacie nie zawsze się sprawdzają. A ktoś wie jaką aktualizację zawierają WP? Chcę sciągnać coś ze store a pisze że do tego wymagana aktualizacja 1.5.0.002000 i niewiem teraz czy ściągać czy nie. Pytanie takie głupie bo gram na lapku bez możliwosci dostępu do neta i mogę polegać tylko na zaktualizowanych oficjalnych dodatkach a płytce. NA jeszcze nie mam. |
Jeśli dobrze pamiętam, po WP zaktualizowało mi się do 2.2., głowy nie daję, ale chyba jakoś tak.
|
Dzieki ;]
Mam pytanie dlaczego nie mam efektow specjalnych czy moglam cos wylaczyc w opcjach?? |
Cytat:
|
Dostałem od koleżanki jakiegoś Sima .sims3pack, ale chciałbym go edytować. Jest jakaś możliwość? Dodam, że wyświetla mi się on w dowolnym nowym zapisie w liście rodzin ze skrzyni.
|
Mam pytanie odnośnie misji "Świątynia Niebios" w Chinach - Shang Simla.
Moja Simka Bogusia podjęła się tej misji na kilka godzin przed końcem wakacji... zanim pojadę z powrotem do Chin chciałem wiedzieć, czy aby wykonać tę misję należy mieć 10 poziom w Sim Fu? |
Mój sim ostatnio uczył się fotografowania z książki kupionej w Egipcie. Za każdym razem, gdy zdobył jeden punkt umiejętności wyskakiwał komunikat: "..., aby poznać nowe tematy zajrzyj do dziennika fotografii..." czy jakoś tak. I choćby to było najgłupsze pytanie świata to je zadam. Gdzie znajdę ten dziennik?
|
Alicja to tak nacisnij "J" i wyskoczy ci się okienko poszukaj tam Fotografowanie
|
Cytat:
|
1)Z czego najlepiej zrobić nektar? Bo mi za nic nie chce wyjść jakiś porządny! :( A daję najlepsze owoce
2)Jaka jest najlepsza jakość owocu? Chodzi mi o "doskonały" czy "Świetny" czy może jakiś inny |
Klitamnestra...
1. Wyszukiwarka nie gryzie, ale zrobiłem to za Ciebie... ten temat wszystko jest napisane: http://forum.thesims.pl/showthread.p...hlight=Nektary 2. Najlepsza jakością owocu jest jakość doskonała. |
Wie ktoś jak zdobyć książki z Egiptu, Chin i Francji nigdzie nie wyjeżdżając? W kodzie buydebug tego nie zauważyłam.
|
|
a gdzie mozna kupic w chinach przyrzad do cwiczen? bo na targu nie moge znalezc
|
Cytat:
Przypominam, że sklep ogólny znajduje się na fundamentach, więc będąc na targu musisz przełączyć na wyższe pieto, by ten sklep się ukazał. |
Moje pytanie być może już kiedyś padło, ale nie mogę znaleźć niczego podobnego.
Czy jest jakikolwiek sposób, żeby grać otoczeniem wakacyjnym? Właśnie kopiuję sobie do biblioteki wszystkie rodziny z Shang Simla razem z domami i będę je wrzucała do normalnego otoczenia, ale SV ani River nie są tak ładne, jak oryginał, i wolałabym móc grać tymi Chińczykami w ich naturalnym środowisku... Może da się jakoś pogrzebać w folderach, czy coś, żeby z tych światów wakacyjnych zrobić normalne? |
jedyne co wiem,to można przedłużyć sobie wakacje nawet do 1tys.dni
http://www.modthesims.info/download.php?t=395834 oraz zakupić dom wakacyjny przy zerowym poziomie wizy http://www.modthesims.info/download.php?t=395505 ale musisz wiedzieć,ze Twój sim nie może pracować w otoczeniu wakacyjnym,no chyba,ze będzie pisał książki albo oprawiał ogródek |
Nie chcę grać moim Simem, tylko Chińczykami mieszkającymi sobie w swoich chińskich domkach ;) I oni nie muszą pracować, bo zakładam właśnie utrzymywanie się z uprawy ogródka, pisania książek itp, a na szkole dla dzieci mi nie zależy, będą się uczyć ciekawszych rzeczy.
Na razie zrobiłam taki myk, że wysłałam Sima z SV na wakacje, a potem modem zmieniłam aktywną rodzinę na jedną z chińskich, tyle, że ich czas to czas pozostały do końca wakacji Zadeckiej, i za dwa dni gra w Chińczyków się skończy. Tu pomocne mogą być te mody :) Jedyny problem, który pozostaje, to ten, że tubylcy się nie starzeją, nawet kodem. Wiek mogę zmienić na następny przez edycję w CAS, ale ciąża pewnie się nie uda. |
jeżeli chodzi o ciąże,to polecam ten mod http://www.modthesims.info/download.php?t=387793 ,myślę,ze teraz możesz grac swoimi chińczykami
|
A ja mam pytanie odnoście UFO ;P
Czy UFO może porwać sima taka jak w ts2? I oddać z ciążą/ryjem kosmity ? |
Takie pytanko odnośnie ciąży... Czy Sim-Duch i mumia mogą mieć dziecko?
|
Cytat:
|
@up:
Thx No to drugie pytanie. Nie mogłam nigdzie znaleźć jakiegoś poradnika. Jak wrzucić jakąś muzykę do radia w simsach? ;P Prosiłabym krok po kroku, dokładnie :] 100 post! :D |
@up: Otwierasz kolejno foldery: Dokumenty (jeżeli masz Windows XP to Moje Dokumenty) -> Electronic Arts -> The Sims 3 -> Custom Music
Wstawiasz tam własną muzykę (w formacie mp3). Z tego co wiem, muzyka powinna się pojawić jako oddzielna stacja w radiu. Tego ostatniego zdania nie jestem pewna, bo nigdy nie wgrywałam muzyki do TS3 ;D |
Ponawiam moje pytanie :P
Czy sim-mumia i sim-duch mogą mieć dzieci? Czy mumia wogóle może mieć dzieci, nawet z normalnym simem? |
Podejrzewam, że sim-mumia może mieć dzieci, pod warunkiem że jest płci męskiej, wszak występuje w grze jako emeryt, przynajmniej u mnie.
A czy z duchem to pewnie też (skoro zwykły sim może) ale muszą być zachowane również zasady płci i wieku. |
Mógłby mi ktoś napisać jakie są wszystkie kolekcje reliktów w każdym państwie
|
Zabrałam moją simkę do Francji i znalazłam szczątki uwięzionego kostucha które mam pochować na cmentarzu ale nie wiem w którym miejscu i jak, bo jak przeciągam je na ziemie to sie nie da ich upuścić
|
|
Na tym cmentarzu jest kilka małych "domków", szczątki należy włożyć do skrzyni wewnątrz jednego z nich - przeciągnąć z wyposazenia, właściwa skrzynia będzie oznaczona refleksami (bodajże trzecia od lewej o ile mnie zawodna pamięć nie myli)...
ed: otóż to, Searle... |
Mam pytanie: Kiedy Sim zostanie przeklęty przez mumię i nie lecząc się z niej umrze, to jaki typ śmierci będzie widniał na różowo-czerwonym polu na nagrobku? Bo wiadomo, gdy Sim spłonie w pożarze to w "polu nagrobkowym" jest płomień, a gdy utonie to imitacja fali i ręka, czy też z głodu to talerz ze skrzyżowanym widelcem oraz nożem. A w tym przypadku jak to jest?
|
JA mam taki problem, że po poprawnym zainstalowaniu po poprawnym zaktualizowaniu włączam grę pojawiają się moje wcześniejsze zapisy, wybieram mój stary zapis i po chwili ładowania się gra nagle się wyłącza! jak chciałem stworzyć nowy zapis stało się to samo! Prosze o rade co mam w tej sytuacji zrobić!
|
Nie wiedziałam gdzie zadać pytanie wiec będzie tu.
Moja koleżanka ma problem, a ja nie mogę jej odpowiedzieć, bo nie mam dodatków do 3: Czy gdy ma już zainstalowaną podstawę i do tego zainstaluje jakiś dodatek\akcesoria to czy wkłada płytę tego dodatku czy podstawy? Napisałam jej, że w 2 trzeba było z najnowszego dodatku, ale ona chciałaby wiedzieć dokładnie. (Nie pytać się mnie czy nie może spróbować, bo sama nie wiem) |
Wkłada się płytę dodatku, ja używam NA.
|
Dzięki wielkie nmin :)
|
czesc. mam pytanie.
czy piracka wersja sims 3 bedzie dzialac z legalnym dodatkiem? |
Sorry, madzia, ale nie rozmawiamy tu o pirackich wersjach gry, więc nie możemy Tobie odpowiedzieć na to pytanie.
|
Pomocy! Miałam ulubioną simkę, Annę. Zmarła. Postawiłam jej grób na cmentarzu. Potem chciałam ten cmentarz przebudować. Weszłam w tryb edycji miasta, weszłam w cmentarz, zaczęłam go przebudowywać. Zobaczyłam, że wszystkie nagrobki zniknęły! Była tam cała kupa nagrobków rodziny Niemił, i znalazłam je w wyposażeniu tej rodziny, ale kiedy przeszukałam wyposażenie dzieci Anny, nigdzie go nie było! Pomocy!
Update: Znalazłam Annę w wyposażeniu rodziny, która nie miała z nią nic wspólnego... Ale pojawia się drugi problem: nie mogę jej wyciągnąć z wyposażenia! Help! |
A jak klikniesz na ten hmm, taki budynek na cmentarzu [katakumby?] to nie ma opcji "Zajmij się zmarłymi" ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Klitamnestra-czy chodzi Ci o coś takiego,jak opisałam w tym poście (u mnie działo się tak tylko w jednym zapisie gry)? Jeśli tak,to ja rozwiązałam problem w taki sposób:
Stworzyłam sobie nową grę,weszłam do pierwszej lepszej rodziny i powysyłałam Simów na wakacje po kolei do każdego kraju,żeby w folderze Moje Dok.->Electronic Arts->The Sims 3->Saves->[nazwa nowego zapisu] pojawiły się 3 pliki zaczynające się na China,Egypt i France. Skopiowałam je i wkleiłam do folderu 'mojego' zapisu gry (tzn.zamieniłam te uszkodzone pliki otoczeń wakacyjnych,które już tam były) i wszystko jest w jak najlepszym porządku (a nawet tym lepiej,bo otoczenia te mi się zresetowały i dawniej splądrowane grobowce również powróciły do stanu pierwotnego ^^). Mam nadzieję,że w miarę dobrze to wytłumaczyłam,ale nie ręczę,bo predyspozycji niestety do tego nie mam-jak coś,to pisz na PW :) |
Cytat:
Tak, mam wszystkie aktualizacje. Update: Włączył się Egipt, simowie byli, ale nie ci co trzeba! To była rodzinka z gry, z której przeniosłam pliki... Tak na prawdę, to ZAWSZE, kiedy grzebię w nieznanych mi plikach, cosik naknocę i są potem problemy -,-" |
A wróciłaś tamtą rodziną do domu? Tzn. tą,z której save'a kopiowałaś?
|
mam pytanie
dlaczego w wersji na telefon jest francja, egipt, chiny i USA, a na PC jest tylko egipt chiny i francja? to mnie zaczęlo wkurzać i to pytanie nie daje mi spokojnie grać. |
Mam mały problem. Otóż moja simka Kythra Evil znalazła 10 części Sarkofagu Królów i 5 słojów. Złożyła z tych pierwszych 2 Przeklęte Sarkofagi Królów. Słoje miała w wyposażeniu. Klikając na Sarkofag wybrałem opcję "Wezwij mumię". Kythra podeszła do Sarkofagu, a polecenie znikło. Żadna mumia się nie pojawiła, nawet Kythra przespała się później w sarkofagu. Co można na to poradzić?:|
|
Cytat:
|
Elizabeth Swann- Może dlatego że gra WP na telefon jest mniej rozbudowana i musieli coś dodać żeby było troszkę ciekawiej? W każdym razie nie radze porównywać The Sims 3 na komórkę i na komputer. Dla mnie to są dwie różne rzeczy. Ja mam główną część simsów 3 na telefonie i to jest takie nudne że zasypiam po pół minucie, a na kompie mogłabym grać całymi godzinami...
|
Mam pytanie
Jak jesteście na wakacjach, np. w jakiś piramidach, to czy widać Sima tak jak w TS2 w sklepie, czy może obserwujesz sobie piramidę, i czekasz aż twój Sim wyjdzie ? |
Marzycielko,oczywiście widać Sima w piramidzie,na tym polega cała rozgrywka :) I,rzecz jasna,nie ma tam nic do zwiedzania,tylko do,hm,odkrywania ;)
|
Dokładnie, można dostawać misje właśnie w piramidach i tam normalnie kierujesz simem ; ) jak np. w domu.
|
Dziękuje ;)
|
hejhej, gdzie można kupić aparat fotograficzny? póki co byłam tylko we Francji i nie wiem gdzie jest :{ nie moge znalezc zadnego kupca
|
Cytat:
We Francji i Chinach tylko 1. |
Nadine aparat fotograficzny kupuje się na targu głównym w sklepie ogólnym. W Chinach oraz Francji możesz kupić jedynie amatorskie aparaty (takie żółte z czerwoną z lamą). Jednakże w Egipcie możesz zakupić i amatorski aparat, i w miarę dobry, i wysokiej jakości Nikon za około 4 500 simoleonów.
|
Chcę kupić jeden z dodatków do Sims 3. Waham się między pierwszym (według kolejności), a drugim (sprawiającym lepsze wrażenie).
Wymarzone Podróże dodają do podstawki coś więcej niż tylko fryzury ? Podczas gdy członek rodziny wyrusza na pół roku na wakacje, co dzieje się z resztą rodziny? |
'Mu
Wybierając się w podróż dokonujesz wyboru pomiędzy trzema możliwymi lokacjami: * Al Simhara w Egipcie * Shang Simla w Chinach * Champs Les Sims we Francji. Następnie wybierasz na ile dni chcesz się wybrać oraz ewentualnie decydujesz czy jedziesz jednym Simem czy też inni będą mu towarzyszyć. Jeśli jednym simem reszta domowników zostaje w domu.Simowi nie przybędzie dni życia tak jakby podczas podróży się nie starzał, a simka będąca w ciąży nie przejdzie jej kolejnych faz i nawet pomimo długiego pobytu nie urodzi dziecka na wyjeździe. Kiedy wyruszysz w podróż to czas w mieście oraz w domu Twojego sima zostanie niejako zatrzymany - po ukończeniu wyprawy powrócisz dokładnie w tej samej minucie. Simka w zaawansowanej ciąży czy oraz małe dzieci nie mogą podróżować. Sim nie wyrusza na pół roku tylko możliwy czas podróży zależny jest od poziomu wizy.Wyższy poziom otrzymujesz dzięki zdobywaniu punktów wizy, które otrzymujesz za wykonywanie zadań.W każdej z trzech lokacji obowiązuje osobna wiza. Wykonując więc zadania w Chinach zdobywasz punkty tylko dla chińskiej wizy. Zdobycie wyższego poziomu wizy nie oznacza, że aktualna podróż zostanie przedłużona, a jedynie, że kolejna może być dłuższa. Pierwsza podróż trwa max 3 dni zaś max czas podróży to 12 dni, można tez przedłużyć ten maksymalny czas 12 dni do 15 dni dzięki Certyfikatowi Partnerstwa kupionemu u specjalnego kupca. Jednak dla każdego kraju musisz kupić u lokalnego kupca osobny certyfikat, a możesz go zakupić dopiero, gdy zdobędziesz trzeci poziom wizy. Podróż można również przerwać w każdej chwili jeśli masz na to ochotę. W podróżach dochodzą nowe ubrania, fryzury, umiejętności a także obiekty:obiektów w tym zestawie jest 40 . No i oczywiście nowe trzy ogromne, porównywalne wielkością do Sunset Valley otoczenia . Możesz zajrzeć do działu Wymarzone Podróże i troszkę poszperać... o tu masz chociażby jeden wątek ze zdjęciami --> http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52911 |
'Mu maleńkie sprostowanie... Owszem dochodzą trzy otoczenia, ale wakacyjne - tylko do użytku podróżniczego... Grać możemy (jako rodziną, prowadzić ich losy itd.) tylko w Sunset Valley oraz jeśli pobrałaś to Riverview. Al Simhara, Shang Simla, a także Champs Les Sims wyłącznie przeznaczone na wakacyjne otoczenia.
|
Jak mozna zbudowac lamane schody ?
|
Cytat:
|
Wow, dzieki :)) Niestety moje proby sie nie powiodly... bede musiala obejsc sie bez schodow :)) Najwyrazniej jestem beznadziejnym budowniczym :))
|
adrianah1
nie poddawaj się!!! ja sama mam w planach stworzyć takie schodki, jestem pewna, że Tobie to się uda tylko próbuj! metodą prób i błędów na pewno je zrobisz ;) |
Gdzie znaleść owoce życia?
|
Owoce życia rosną w wielkiej piramidzie w Egipcie.
W innych otoczeniach znajdziesz tylko nasiona, zbieraj specjalne, w którymś z nich powinien być ten owoc. |
Bindi: Wiem, że są nasiona (chyba przy cmentarzu), tylko ja chciałam od razu owoce, bo nie lubię grzebać w ogródku. Dziękuję za odpowiedź.
|
Jak mogę odbyć ten punktowany sparing? Gdy jestem w Shang Simpla, to z nikim nie mogę się pojedynkować...
|
Czarionetko wystarczy, że klikniesz na telefon i wybierzesz opcję bodajże "wyzwij na pojedynek" lub "wyzwij przeciwnika" coś takiego. Wówczas dzwonisz i przydzielają Ci losowo partnera sparingowego. :)
|
Nie wiem, co zrobić. Wysłałam moją jedną simkę na wakacje do Egiptu. W momencie, gdy szła z walizką do taksówki, po inną moją simkę przyszedł Kosiarz. Ta Simka nie "zdążyła" jednak umrzeć, bo włączył się ekran ładowania Egiptu. Po powrocie zastałam tę simkę wiszącą tam, gdzie przyszedł po nią Kosiarz, ale nadal widnieje jako członek rodziny. I tak już od paru simowych dni. Nic nie mogę z nią zrobić. Co mogę zrobić, żeby pomóc tej simce przejść na drugą stronę? ;)
|
Chciałabym sobie kupić dodatki do TS3, ale mam parę pytań.
Czy TS3 WP dużo różni się od TS2 Podróże ? Czy są jakieś hotele, czy można wejść do tych świątyń i tak dalej ? Czy grę opłaca się kupić ? |
W WP nie ma hoteli są jedynie namioty :S
A szkoda |
Moim zdaniem WP jest dużo lepszym dodatkiem niż Kariera. Do świątyń możemy wejść, szukać tam skarbów i wykonywać okazje. Hoteli nie ma, chociaż we Francji i Chinach są "bazy wypadowe", które funkcjonują trochę jak hotel :P Ale tylko trochę, bo nie ma własnego pokoju, są tylko poustawiane łóżka. Są wspólne łazienki, kuchnia itd. a poza naszym simem, są tam simy z różnych stron świata, kontrolowane przez komputer.
WP polecam i uważam, że jest warte kupna :) |
Dziękuje chyba się zdecydowałam.
|
Cytat:
|
Hm, może masz ustawione niskie wymagania, czy coś w tym stylu? Bo ja zawsze jak przyjadę do Chin czy Francji to mam multum simów w strojach podróżników, w Chińskich kapeluszach, lub tych Egipskich tunikach...
|
Nie sądzę, żeby to była kwestia ustawień gry, wszystko mam ustawione na najwyższy poziom. Miejscowych Simów spotykam, ale nie w bazach wypadowych - a turystów nie widziałam jeszcze nigdy.
Tyle, że jak mówię, bardzo mało korzystałam z podróży, może to był jakiś błąd gry. Kupiłam dodatek zaraz po premierze i grałam w niego na najnowszej jak na tamten dzień aktualizacji, potem już nie. |
Ja mam pytanie odnośnie pamiątek tzn.
Jak się pójdzie zwiedzać grobowce , piramid itd. to można te itemki co się zdobędzie będzie można ustawić w domu jak się wróci z wakacji? |
Matthew093 - chodzi Ci o relikty? To tak.
|
hmm no nie wiem ;D chodzi mi ogółem o itemki co w kryptach/grobowcach się zdobywać? I tak to są jasiek meble specjalne aby układać te itemki na nich ?
Jutro tzn dziś jadę do BestBuy kupić sobie The sims 3 WP wiec się pytam. |
Matthew093 - podczas badania grobowców można znaleźć relikty. A meble są, to takie długie szafki. :)
|
Czy ktoś mi może powiedzieć o co chodzi z informacją w prawym, górnym rogu, na załączonym obrazku?
To jest jakaś wskazówka? Jeśli tak, to do czego i gdzie mam szukać? http://img831.imageshack.us/img831/4467/77099192.png |
Gdzie jest Wieża Eiffla w Francji?
|
@up:
Nie ma. |
Cytat:
|
Właśnie doświadczyłem (a raczej moi Simowie) błędu z dodawaniem niechcianych dzieci. Otóż moja Simka zaraziła się klątwą mumii w Chinach no i chciałem ją uleczyć Sfinksem (specjalnie), a przy okazji zrobić sobie wakacje. No i po przyjeździe zauważyłem, że moja Simka ma nastrójnik 'złamane serce'. No to patrzę, czemu, ano dlatego że jej mąż zmarł, ale jej mąż stoi obok. Patrzę na drzewo genealogiczne a tu ona ma jakąś nastolatkę na córkę z jakimś wstrętnym staruchem Mussaką Sasamuką czy jak mu tam, nie no myślałem że mnie krew zaleje. I tu pytanie - jak się jej pozbyć? Czy ona będzie tak na zawsze jak wyjadę tą rodziną do Egiptu? ;/
No chyba że tak ma być, to ja ją chętnie przygarnę i się nią zajmę... Edit: Już nieaktualne. Pomimo zapisu gry z tym dzieckiem gra cofnęła się do czasu gdy rodzina zamierzała wyjechać do Egiptu. |
Chinskie wazy
Brakuje mi dwoch. Z jakies 4 znalazlam tam gdzie Dong Huo. Brakuje mi dwoch. Ktos wie gdzie mga byc? ;)
|
słuchajcie, co jest ze śpiewaniem ?? moja simka śpiewa piosenki jak by jej słoń na ucho nadepną ale w Chinach np. spotkałam simkę co ślicznie śpiewała. mam 10 poziom muzyki i nie wiem, czy to jest zależne od trenowania?? tak samo jak i z wężem ze trzeba pograć i sie sim nauczy ładnie grać ??
|
A może to zależy od barwy głosu sima?
|
mój sim chce podróżowac z innym simem, z którym nie mieszka. Klikając na telefon i wybierając funkcje podróżuj mogę podróżować tylko z osobą z którą mieszkam. Jak wybrać osobę z poza domu? Muszę się bardziej zaprzyjaźnić czy wprowadzić?
|
niestety - wprowadzić.
|
Gdzie jest kopalnia? Wiem, że gdzieś w Egipcie, ale nie wiem dokładnie gdzie. I nie chodzi mi o tę co są tam takie żółte oczy i kilof przed nią, tylko taką co można do niej wejść. Jest w niej nawet jedna misja. To jest kopalnia... miedzi chyba.
|
cherrie to nie będzie na takim półwyspie? Dużo tam można właśnie miedzi znaleźć.
|
Jak zwykle tydzień tego szukałam napisałam na forum i zaraz dostałam tam misje xd Ale i tak dzięki. To mam jeszcze jedno pytanie: moja simka nie chce już kopać w tych miejscach w każdym kraju porozrzucanych po całym mieście, to ma ikonkę pędzla. W żadnym nie chce kopać, bo mówi, że nie może się tam dostać :/ podeszłam nią nawet pod samo miejsce wykopaliska a ona dalej nie chce tam kopać. Da się to jakoś naprawić?
|
Mam to samo. Myślałam, że to dlatego, że grałam simbotem... Widać to jest poważniejszy błąd.
|
Obozowisko.
Witam, wiecie może czy może być w jednym otoczeniu wakacyjnym parę obozowisk ? I jaki jest kod aby można było remontować obozowisko ?
|
Chyba może być kilka obozowisk. Można bez kodu edytować, klikając "edytuj miasto" jak w normalnym otoczeniu. A jeśli się mylę, to można kodem. Wpisujemy "TestingCheatsEnabled true", a później klikamy na parcelę z wciśniętym shiftem i wybieramy "buduj/kupuj na tej parceli"
|
Czy ktoś wie, gdzie mogłabym znaleźć muzykę z otoczeń wakacyjnych? Zależy mi głownie na Simharze. No chyba, że można jakoś ją "wyciągnąć" z gry.
Po prostu owa muzyczka mnie wenuje i fajnie byłoby ją znaleźć na swoim winampie ;p |
tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=dOXDg..._order&list=UL jest soundtrack z Egiptu, niestety wszystko co znalazłam =(
ale na profilu tego ktosia masz jeszcze inne soundtracki, z Chin i Francji: http://www.youtube.com/user/Simasters a tutaj jeszcze kilka piosenek z sims 3 ogółem: http://www.youtube.com/user/Cjdamon042 jeśli chcesz to ściągnąć to wejdź na www.video2mp3.net, wklej link z youtuba w białe pole i kliknij 'convert'. mam nadzieję, że jakkolwiek pomogłam =) |
Szkoda, że tylko tyle, ale i tak dzięki :)
|
Czy można mieszać dodatki? Mam już Wymarzone Pdróże, a jeśli chciałabym np. Po Zmroku, to czy mogę pojechać jakimś Simem z Bridgeport na wakacje, czy tak się nie da. Liczę na szybką odpowiedź.
|
Tak, można.
|
A ja mam takie pytanie...
Gdzieś znalazłem w necie zdjęcie jakiejś smoczej roślinyrośliny :D. Jakie plony ona wydaje? Gdzie można znaleźć nasiono do tej rośliny? A może to zwykły fake? Pozdrawiam. Jak było to pytanie to przepraszam. |
To chyba fake, bo nigdy się z tym nie spotkałam... Ale jeśli to nie fake, to niech ktoś coś o tym napisze :D
|
Piszę w tym temacie, żeby nowego nie zakładać. Otóż mam problem z podróżowaniem. Moja simka wyjeżdża na wakacje do Chin, wszystko sie wczytuje, całe miasto, ale simki nie ma. Większość opcji na panelu jest nieaktywna, nie pojawia się także miniaturka simki. Podczas edycji miasta na samej górze nie wyświetla się napis 'Powróć do rodziny' tylko 'Powróć do Ustawień gry'. Kiedy wybiorę tę opcję wyświetla się takie okienko jak przy zmianie rodziny i mogę wybrać jakąś z Francji. Nie sprawdzałem jak jest z innymi miastami. Ktoś wie jak to rozwiązać?
|
Gingerds-również miałam problem z wakacjami i to chyba nawet podobny.
Ja stworzyłam nową grę,wybrałam jakąś tam rodzinę,pojechałam ją na wakacje w miejsce,gdzie miałam problem w 'mojej' grze,szybko wróciłam (to wszystko po to,by utworzył mi się plik tej okolicy w Moich Dokumentach),potem skopiowałam tenże plik (Moje Dok. -> EA -> Saves -> [folder nowego zapisu] -> [plik z nazwą miejsca,np. China_xxxxx]) i wkleiłam do folderu z 'moim' zapisem,tak,aby się zamieniły. :) |
Rainbow - dziękuję, dziękuję :> Zaraz spróbuję i napiszę jak poszło :]
|
Ja mam takie pytanie, które mnie strasznie nurtuje. Grałam rodziną Ćwir, a kilka pokoleń potem miałam rodzinę złożoną z Jamesa (ojciec), Lily (matki), i dzieci: rodzonego Harry'ego i adoptowaną Opal. Kidy Harry wyprowadził się z domu, Ćwirom urodziły się Trojaczki, pierwszy raz w grze. Kidy dziewczyny podrosły, i były pełnoletnie, postanowiłam pojechać z nimi do Champs Les Sims. Po przyjeździe nie miałam już ani Trojaczek, ani żadnych interakcji. Po prostu zniknęły. Co mam z tym zrobić?
|
To pewnie błąd grze spróbuj ściągnąć jakąś aktualizacje
To teraz ja. Oto moje pytanie: gdzie jest grobowiec pustynnego oceanu |
Wejdź w tryb miasta,żeby patrzeć gdzie co jest i będzie pewnie gwiazdka.Jeśli chodzi o misje z reliktem życia to w Piramidzie Niebios chyba.Wiem,że to może nie ten temat,ale mam problem.Wyjechałem na wakacje do Chin na 8 dni.Gdy przyjechała tam,simka była tak jakby niewidzialna.Gdy coś wspominała,wyglądało jak by była pod ziemią.Nie wiem co mam robić.Pomocy !
|
Hm. Ja tak mam, ale po chwili sim się pokazuje i wszystko jest ok...
|
gdzie jest relikt wieczno
|
przepraszam relikt wiecznosci
|
używaj opcji edytuj...Relikt wieczności jest w Piramidzie Wiatru.Bodajże.
|
Ostatnio w grobowcu nie mogłem nacisnąć na podejdź tu, ani na przejdź przez drzwi. :d
Tylko w tym pierwszym pomieszczeniu. Gdy naciskam, żeby simka poszła oddać komuś jakąś rzecz w ramach okazji, to mi się interakcja pojawia u góry, a chwilę potem znika. :d Zaobserwowałem to we Francji. :d |
Coś ta Francja po którejś aktualizacji nieźle szwankuje... Jest napakowana błędami do tego stopnia, że nie można tam rozwijać poziomu wizy, więc nie ma tam po co jechać O_o
|
Bez sensu...
Lubię ten kraj.:(( |
Mówię na serio - gdzie znajdę relikt wieczności ? Zaznacza mi Wielka Piramida,a pisze Piramida Wiatru...Gdzie on w końcu jest ? Okej,już nic,znalazłem i przeszłem całą Wielką Piramidę i tam jest.
|
Jak można kupić dom za granicą?
|
telefon>nieruchomosci>kup dom wakacyjny :)
|
Więc tak. Zwiedza się grobowiec, i jest się w połowie ale kończą się wakacje. Jak się tam wróci to grobowiec trzeba odrywać od nowa, czy będzie w takim stanie jakim go zostawiłam?
|
Będzie w takim stanie jak go zostawiłaś, no chyba, że pojedziesz innym simem, wtedy wakacje się "zresetują"
|
Meggie, zrób tak jak opisał bartolomeo, ale warunek jest taki, że musisz mieć 3 poziom wizy w kraju, w którym chcesz kupić dom.
|
Hyyym ostatnio znudów zajazalem mojej simce w drzewko genealogiczne (ona i jej maz byli tworzeni sami) i znalazla tam dziwnego chinskiego chlopca. które miala martwego juz ojca dziadka. i z kad on sie wziol? na dodatek ten chlopiec ma przyrodniego brata ktory jest doroslym lub mlodym doroslym. moze mi ktos to wyjasnic? :)
|
@up jest to błąd bardzo powszechny. Jeżeli chcesz mu zapobiec, nie wyjeżdżaj na wakacje.
|
no cuz skoro tak to pozostaje mi tylko zignorowanie tego. wieksze drzewko tez jest fajne ;D
a ze gram bez zadnych kodow to wyprawy to glowne zrudło dochodow ;P a tak poza tematem, trudno sie buduje domki za 20k ;D ale teraz mam juz piekny duzy dom ;) |
Cytat:
|
Dobrze, dziękuję najmocniej :D
|
Czy można przeprowadzać sparring z simem kompletnie nie znającym Sim-Fu?
Byłam w Chinach, w moim domku wakacyjnym (już przekopałam wszystkie grobowce itd.) i wzięłam się za Sim-Fu. I dostałam okazję, żeby medytować w ogrodzie przez 3 godziny. Poszłam do ogrodu i siedziałam tam 3 godziny i okazja się nie zaliczyła. Jak się medytuje? Dodam, że wtedy simka miała jakiś 5 poz. Sim-Fu. |
Klikasz na swojego sima i wybierasz opcję "medytuj". Nie wiem przy którym poziomie Sim-Fu jest ona dostępna. Nawet nie jestem pewna czy medytacja nie zależy od logiki... No nie jestem pewna, bo po prostu w dwójce medytacja była związana z logiką, w trójce to nie pamiętam...
|
Carolyn, to nie zależy od logiki. Przy piątym poziomie Sim-Fu dostajesz powiadomienie, że Sim może teraz medytować. ;p
|
Aha, dzięki. Czy medytację można przeprowadzać tylko tam? W sensie tylko w tym ogrodzie?
|
Można nawet na ulicy :P Po prostu klikasz na swojego sima i wybierasz odpowiednią opcję, tak samo jak zmiana ubrania.
|
Dzięki :)
Wie ktoś, jak można zdobyć książki z okolic wakacyjnych nie jadąc tam? Bo obiekty wiem (testingcheatsenabed true i buydebug on) ale książki to nie wiem. Ja osobiście nie lubię penetrować grobowców, chyba, że francuskich. Wolę spacerować i zwiedzać tak ogólnie. I zawsze przywożę kupę książek :) |
Mod na (między innymi) książki z miejsc wakacyjnych:
http://www.modthesims.info/download.php?t=427297 |
Dzięki ;)
A czy można wysłać jakiegoś sima na wakacje, np. do Francji i nie mieć nad nim opieki? W sensie, że zajmować się rodziną pozostawioną w rodzinnym mieście? |
Cytat:
|
Aha. To szkoda, bo ja chciałam tak zrobić :)
|
nie wiem dlaczego...ale znikł mi topór pangu...gdy chce kupić go kodem nie jest widoczny w trybie życia...czy ktoś rozwiązał ten problem? czy raczej to juz koniec zabawy?
|
Topór Pangu jest w wyposażeniu rodziny, w trybie zakupów. Wyciągasz go stamtąd, umieszczasz gdzieś i wtedy Twój sim weźmie go bez problemu. Też się z tym trochę męczyłam :P
|
jeszcze nie sprawdziłem, ale dziękuje za podpowiedź... :)
|
no niestety było by za pięknie, nie mam topora w wyposażeniu, ale za to mam kolejny problem, a mianowicie nie mogę ukończyć misji we francji z tym przepisem na nektar. eksplorując wcześniej grobowiec izael wszedłem do grobowca jeana necteaux (oba są połączone) i zbadalem wcześniej ten sarkofag w którym później znajduje się ten przepis (kolejny cel misji) i teraz mogę co najwyżej obejrzeć sarkofag nie mogę już go ponownie zbadać co jest mega irytujące bo nie mogę zakończyć tej misji a żadna inna przygoda nie wyskakuje mi gdy chce szukac czegos innego...czy ktos wie jak automatycznie zakonczyc misje? jest na to jakis kod?
|
Można anulować misję tak samo jak okazję. Klikasz prawym przyciskiem myszy na ikonkę misji, w panelu okazji. A z tym toporem to dziwne...
|
rozumiem i tak też robiłem z tym, że jak szukam czegoś nowego na tablicy ogłoszeń to nie wyskakuje nic po za tym nektarem, choć w sumie chyba nic już większego do roboty we Francji nie ma...znalazłem wszystkie 9 znaków z kolekcji...o to mi chodziło..
|
Mam problem.Pojechałem moja simka do Francji żeby kupić nagrody przygodowe.Pojawiło się nazwisko Andre Lefebre Kupiec Specjalny.Ale nie było opcji kup obiekty.Proszę o pomoc.
|
Ekhm, mam pytanie. Mam inną Simkę, nową grę. Kiedy jechałam do Shang Simla, moja Kelly z poprzedniej gry, tak jak Aneda z nowej, otrzymały przygodę ze zbadaniem smoczej jaskini, potem kontynuowały tę misję budując posążek medytacyjny. Problem w tym, że Kelly tę misję ukończyła, a Aneda nie. Nie wiem, nie mogę zobaczyć nigdzie kontynuacji tej przygody. Aneda ma szósty poziom sztuk walki i pierwszy poziom wizy. Od wizy to zależy? A drugi problem to taki, że nie mam przygody z nektarnią. Kelly ma trzeci poziom wizy we Francji, ale tej przygody nigdy nie miałam. Tak samo jak z ruinami Karnaku. Czyżby czekała mnie (uh, aż się boję to napisać) reinstalka?
EDIT:Znalazłam! Przynajmniej tę z Dong Huo i Toporem Pangu. Do pozostałych miejsc jeszcze nie jechałam, ale widziałam w buydebug, że jest kluch do ruin karnaku. Jednak kiedy sprawdzam wszystkie ściany, nie mogę się tam dostać. |
Zacznę od początku.Jade pierwszy raz do Egiptu i badam grobowiec "Kopalnia Miedzi" i znajduję w nim dużo reliktów.Ponownie jadę do Egiptu i nie ma parceli o nazwie "Kopalnia Miedzi".Pomóżcie pliiiiiiiiiiiiiiiis.
|
Więc zacznę od początku. Na mapie nie ma zaznaczonej jako takiego grobowca kopalni miedzi. Owszem, możesz tam wejść i go zbadać, ale to nie sprawi, że będzie on na mapie.
|
Jeszcze jeden problem.Jade do chin a mojego sima nie widać jest tylko ten zielony rąb.Wracam z wakacji a sima nadal nie ma.Jak to naprawić?
|
Postęp historii i starzenie się
Mam pytanie do osób grających długo z włączonym starzeniem się i postępem historii. Czy simy z otoczeń wakacyjnych się starzeją? Czy rodzą się im nowe dzieci? Czy jak przyjeżdżacie wnukiem to spotykacie tych samych simów czy ich potomków?
Ja gram z wyłączonym starzeniem się, ale chciałabym, żeby te simy francuskie czy egipskie się starzały. Czy można włączać starzenie się tylko na czas wakacji? Z tego co wiem na moje simy w Sunset nie miałoby to wpływu a te z okolic wakacyjnych powinny się starzeć. Dobrze myślę? |
Jeżeli te opcje są włączone, Simowie powinni normalnie żyć w otoczeniach wakacyjnych.
|
Zna ktoś listę grobowców w chinach?
|
Cytat:
|
Ja zbadałem te wszystkie grobowce i dodam że w świątyni niebios są dwa,a nadal brakuje mi dwóch reliktów z kolekcji grób chiński.
|
A gdzie są gorące źródła
|
chyba gdzies kolo swiątyni niebios ale pewna nie jestem
|
zebrałem 5 słoi glinianych zrekonstuowałem sarkofag królów
kliknołem interakcje wezwij mumie i nic mumi nie ma do tej pory |
Cytat:
Potem wpisz kod buydebug Z wciśniętym SHIFTEM kliknij na sarkofag Kliknij w "możliwość wystąpienia mumii"(lub coś podobnego) opcję "Zawsze" Zbadaj sarkofag |
@up maciu 67 chodzi o wezwanie mumii tak żeby dodała się do rodziny,a ty napisałes jak zrobić żeby w sarkofagu była zwykła mumia.Maciu 67, a czy wybrałeś tę interakcje w nocy,bo jeśli nie,to poczekaj do zmroku i wtedy kliknij wezwij mumie i wtedy powinna się zjawić.
|
Wezwałem mumie w nocy i nic.
|
Mam dwa pytania :
1. Czy można kupić dom na wakacjach jezeli tak to jak? 2. Byłam we Francji i byłam w posiadłości Langbarda (nie wiem jak to sie pisze) i tam ogień był czy da sie to pokonać? |
1.Tak można po osiągnięciu 3 stopnia wizy
2.O który ogień ci chodzi?Wrzuć screena. I ten facet nazywa się landgraab. |
@up ten "Ogień" to najpewniej pułapka ognista, która znajduje się w grobowcach.
|
Cytat:
|
W 'Chatce' Landgraab'a - jeśli chodzi o pułapki, to chyba nie da się ich rozbroić (jest wiadomość), o ile dobrze pamiętam... Zresztą i tak brakuje mi 'kluczy'...
|
Cytat:
|
@up - o ile wiem, uniwersalny klucz jest nie tylko we Francji, a poza tym, z tego co pamiętam, jeśli jest potrzebny np. Kamienny Klucz Magnetytu, to uniwersalny na nic się nie zda...
|
Nie wiem, bo nie kupiłem, widziałem tylko opis u specjalnego kupca.
|
Cytat:
|
Dzięki, za informacji, przynajmniej nie kupię, na razie kupiłem tylko za antyczne monety te 2 rodzaje gron z Francji.
|
Hej.
Od dawna posiadam dodatek WP i mam malutkie pytanie da się jakoś wywołać przygodę bez klikania na tablice mam na myśli jakimś kodem? |
wpisujesz w oknie kodów "TestingCheatsEnabled true", klikasz na tablicę ogłoszeń z wciśniętym shiftem i wybierasz odpowiednią opcję.
|
Nie ma tej opcji są takie jak w zwykłych skrzynkach.
Cytat:
zrobiłem połowę zadań z Francji |
No to masz ten błąd o którym było na forum już 123834823308123 razy... Coś sprawiło, że szczególnie we Francji nie można znaleźć żadnej okazji, albo jakieś głupie ewentualnie, typu "przynieś żabę"
|
Mam pytanie odnośnie celu życiowego: Bezdenna piwniczka nektaru. Chodzi w nim, by posiadać 50 butelek nektaru oraz ogółem nektary warte 10 000 simoleonów.
Mój sim wyrabia nektary, ale nie wlicza mu się to. Czy to muszą być doskonałe nektary, czy też wyrabiane z własnoręcznie wyhodowanych owoców? |
Cytat:
Jeżeli chcesz wywołać przygodę bez klikania na tą tablicę, to musisz mieć mod Nraas MasterController, i tam wywołujesz sobie dowolną przygodę pod zakładką "Okazje". Dzięki Nraasowi mogłem ominąć błąd z przygodami we Francji i normalnie wypełniać przygody. |
Pragnienie życiowe.. ;D
Zostać mistrzem SimFu , czy coś takiego.. Jak to zrobić ?? |
Cytat:
|
@Lubie,musisz wygrać turniej SimFu w Shang Simla.
|
witam. mam w the sims 3 podroze misje w egipcie w ktorej mam za zadanie odnalesc pechowy relikt króla hoojiba. moze mi ktos powiedziec gdzie on jest? jak przechodze w podglad mapy to mi wyskakuje gwiazdka nad rynkiem i pisze "ach, gdzie jest moj zgubiony skarb". nie wiem kompletnie co mam tu zrobic. prosze o pomoc. pozdrawiam
|
Zbadaj to miejsce.
Czy już to robiłeś? |
tez mialem z tym klopot, gdyz trudno znalezc to miejsce. musisz dobrze popatrzec, o ile pamietam na targu za jednym ze sklepow jest w chodniku dziura, ktora uaktywnia podziemia znajdujace sie pod tym sklepem. tam szukaj reliktu.
|
nexter, za restauracją w Egipcie jest taka szopa, a w niej dziura podłogowa/schody do podziemi targu.
|
mam dwa pytania;
1. Czy jest jakiś kod albo mod żebym mogła kupić dom za granicą? 2. Czy jak hajtnę się z simem z egiptu to bede mogła u niego mieszkać? |
1. Kupić dom za granicą można mając trzeci poziom wizy, bez kodów i modów. Chyba, że chodzi Ci o to, żeby tam mieszkać na stałe. W tym wypadku nie mam pojęcia :P
2. Raczej nie, możesz przywieźć sima z egiptu ze sobą, do miasta w którym mieszkasz. |
Cytat:
|
Jak się nie mylę, to muszą być wyrabiane samemu, i być doskonałe. Ale ręki uciąć nie dam :P
|
Cytat:
|
gangreno mój sim pracuje jako wytwórca nektaru, a nadal ma 0/50 butelek i 0/10000 simoleonów.
|
A jak przetrzymujesz te wyprodukowane nektary? W wyposażeniu Sima, czy w stojakach na nektary?
|
Dzień dobry, dzień dobry, mam takie super szalone pytanie. Jedna simka pojechała do Francji. Czas pobytu się skończył, więc wraca do domu. Pokazało mi już moje miasto, mój dom, moją rodzinę ale bez wycieczkowiczki. Wszyscy członkowie rodziny mieli nastrójnik żałoby. Wiecie tak mniej więcej co mogło się stać? To znaczy, ja sobie już sama ideologie sprawiłam, że jakiś wypadek samochodowy czy coś :D Ale tak ciągle mnie to zastanawia czy jestem sama z taką niespodzianką czy może ktoś też miał.
|
gangrena - najpierw trzyma w wyposażeniu, ale potem przekładam do szafki na wina.
W pragnieniu chodzi o bezdenną piwniczkę - u mnie piwnicy nie ma. Myślicie, że w tym może być problem? Ktoś mógłby to sprawdzić? |
Witam wszystkich , mam problem , czytałam nawet że ktoś miał taki sam ale chyba nie uzyskał odp. mam jednak nadzieje ze mi sie to uda:) Mianowicie jestem w Egipcie mam zadanie do wykonania "Wejdz do biblioteki pod piaskami" probuje juz drugi dzien tam wejsc , nawet zaprzyjazniłam sie z ta rodzina ktora tam mieszka ale i tak nie moge wejsc poniewaz oni sa kupcami i nie wracaja w ogole do domu i to uniemożliwia mi wejscie i nie moge zaliczyc tego zadania. Bardzo Was porosze o wskazowki jak wejsc do tej biblioteki bo zaczynam sie martwic ze nie jest mi dane jezdzic do Egiptu ;) Pozdrawiam
|
Cytat:
|
Życie we Francji, Chinach czy Egipcie
Mam ważne pytanie. Czy można się przeprowadzić do krajów wymienionych w tytule? Bądź stworzyć tam własną rodzine? Gdy edytowałam Francję skopiowałam jedną simkę do jednej z rodzin tam zamieszkałych. Problem tkwi w tym, że nie wiem jak zagrać tą rodziną bym mogła wyprowadzić moją simkę z tej rodziny i wprowadzić do nowego domu. Proszę o odpowiedzi, z góry dziękuje!
|
Odp: Życie we Francji, Chinach czy Egipcie
Niestety nie można tam zamieszkać na stałe. Po osiągnięciu 3 poziomu wizy można kupić dom za granicą i najwyżej jeździć tam na długie wakacje.
|
Hej a czy można przyspieszyć klątwę mumii? :D Bo nie chce mi się czekać te 14 dni aż mój sim stanie się prochem...
|
Nie da się, jako że nie ma do TS3 kodu na manipulację czasem :P Ale jest jakiś mod aczkolwiek nie pamiętam jego nazwy, po prostu go nie używam. :)
|
Aha... no to mówi się trudno :)
|
Skąd wziąć skarby do własnych grobowców? Wpiasłam kod buydebug ale tam nie ma skarbów, co prawda jest generator skarbów. generator wstawiam w grobowcach ale jak mój sim tam przyjdzie to skarbów nie ma. Skąd je wziąc?
|
Kliknij na skrzynię z włączonym shift+ctrl+c i wybierz opcję wybierz jednorazową informację o składniku skarbu czy jakoś tak,tam będziesz miała skarby.A odnośnie generatorów to musisz poczekać,tak jak z rozsiewaczami.
|
Cytat:
|
Narto, jeśli się nie mylę, to stoi koło Sfinksa.
|
Dzięki, sprawdzę. :)
|
Witam
Zainstalowałem kolejno: podstawę, karierę, po zmroku, a teraz Wymarzone Podróże. Gdy odpalam jednak grę uruchamiają się Sims Po Zmroku - Wymarzonych Podróży brak. Czy to mogłoby wynikać z nieprawidłowej kolejności, w jakiej zainstalowałem dodatki czy z czegos innego? Z góry dzieki |
Z jakiej płyty uruchamiasz grę? Jeżeli z WP, i nie jest ok, to prawdopodobnie właśnie nieprawidłowa kolejność dodatków. [WP, K, PZ]
|
mst, Po Zmroku jest najpóźniej wydanym dodatkiem i z niego grę należy uruchamiać. Co znaczy, że Podróży brak? Simy nie mają opcji wyjechania za granicę?
|
Ja instalowałam PZ po Zwierzakach i mam wszystko z PZ (tyle, że w ekranie ładowania mam Zwierzaki, w końcu one są 'najmłodsze' wśród dodatków u mnie zainstalowanych), więc to nie powinno wynikać z kolejności. Chyba, że rzeczywiście kolega zobaczył ekran ładowania PZ i się przeraził, że nie ma WP, a nie sprawdzał dokładnie reszty.
Ewentualnie może zainstalował gdzie indziej ten dodatek - chyba jest to możliwe, bo w końcu gra nie wmusza instalacji na określonym dysku/katalogu. |
The sims 3 wymarzone podróże-kolejny problem
heja znowu problem z tym cholernym dodatkiem!! :((
przeszłam cały egipt i byłam w chinach i muszę znaleźć ten klucz do smoczej jaskini i jadę sobie do francji lalala śpiewam sobie bo była muzyczka :D ale tu nagle muzyczka znika!! pasek trochę naładowany ale muzyki nie ma i pokazuje mi się myszka i naciskam na klawiaturze flagę windowsa żeby iść na pulpit i znowu wrócić do gry ;D Moja siostra przy tym nawet była i tu hops idę na pulpit papa giereczko a siora takie oczy :O ja mam tak tylko jak jadę do francji, egipt i chiny działają jak łatka i nie wywala mnie ale ta francja jest wkurzająca!! Czy aktualizacja pomoże??(jeśli będzie) |
OKlimas możliwe, że popsuł Ci się zapis. Miałam kiedyś podobnie i nic już na to nie poradziłam.
|
2 problemy, 1 pytanie i 1 dziwactwo
Problem nr1
Moja simka po wyciśnięciu owoców na nektar przebiera się w strój do Sim Fu, a powinna w codzienny. Problem nr2 Mój sim dostał misję od asystentki Kamela (która działa przeciwko MocuCorp) żeby jej udowodnić, że jestem po jej stronie muszę jej przynieść 2 kawałki mumiatomium. Co to jest ? Metal, kamień, minerał, klejnot. I gdzie to można znaleźć ? Pytanie nr1 Da się zrobić własną nektarnię na parceli publicznej w mieście domowym (nie wakacyjnym)? Dziwactwo nr1 Wczoraj wieczorem o mało zawału serca nie dostałem. Mój sim przegrał walkę z mumią. Dobrze ,że go nie przeklęła. W każdym razie mój sim ma 5 poziom sportu, 7 sztuk walki. Na dodatek ma cechy : odważny wysportowany, poszukiwacz przygód. EDYCJA: Dzięki suomi, zdążyłem sam dojść do tego gdzie szukać mumiatomium. Znalazłem je u kupca reliktów na targu. Znaczniki mi się nie wyświetlały, może jest bardzo rzadkie. Mała rada : trzeba też ustawić kasę nektarową (w menu budowy, w obiektach publicznych) i stojaki na nektar, po ustawieniu stojaków, kikamy na każdy z wciśniętymi klawiszami ctrl. i shift. Wybieramy opcję "na sprzedaż". Stojaki zapełnią się nektarem. EDYCJA: Teraz mam się z czego cieszyć ginsei. Gdyż mój sim dostał zadanie, miał się poparzyć, przemoczyć i dać się przekląć.:redface: |
no to co do problemu nr 1 to nie za bardzo wiem co zrobić, ale
nr 2 mumiatorium to metal, wejdź w podgląd mapy i jeśli masz z nim misję to powinny się pokazać znaczniki na mapie, gdzie to jest. Da się zrobić własną nektarnię. Musisz otworzyć konsolę kodów ctrl+shift+c wpisać kod 'testingcheatsenabled true' a potem 'buydebug on'. W nowej zakładce będzie maszyna do nektaru, a kiedy wybierasz parcelę, klikasz na 'zmień typ' , 'publiczna' i z rozwijanego menu wybierasz opcję 'nektarnia'. No a co do przegranej walki, to mógł to być przypadek, moi mimo odwagi prawie zawsze przegrywają. |
Wiesz ymon... Moja Simka miała 10 i w umiejętnościach sportowych i w Sim-Fu, a i tak została pokonana przez mumię i przeklęta :P
|
Mam taki problem, a właściwie to ten problem istnieje w grze mojego kuzyna, czasami u niego gram... Więc stworzyłam sobie simkę i wyjechałam nią do Egiptu. Jednak gdy już byłam na miejscu, jej w ogóle nie było, miała niebieski wskaźnik nastroju. Jak potem wzięłam inną rodzinę w Egipcie i przyjechałam do domu, to było, że ta simka nie żyje... Nie wiecie, jak to można naprawić? :>
Zrobiłam jeszcze inną rodzinę, właściwie to taką samą jak ta simka i się powtórzyło. Co robić? |
Miałam tak samo kiedy po zainstalowaniu WP od razu uruchomiłam grę, wyłączyłam z nią, znowu wyjechałam z simem na wakacje i problem powtórzył się... WP zainstalowałam po zwierzakach, więc zrobilam reinstalkę i wszystkie dodatki zainstalowalam pokolei od daty wydania i problemu juz nie bylo. :) Nie wiem czy jakoś Ci to pomoże...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam taki dziwny problem i nie wiem jak z nim poradzić...
Otóż od kiedy zainstalowałam grę The Sims 3 Wymarzone Podróże to po jakimś czasie zrobiło mi się z grą coś dziwnego; podczas grania zawieszała (sama od siebie). Często muszę restartować komputer, aby wyjść z gry bo inaczej niestety się nie da. Czym to jest spowodowane? Czyżby nowym dodatkiem? Mój komputer spełnia wszystkie wymagania i nie mam żadnych dodatków z internetu więc dziwie się czemu powstał taki problem... |
Orientujecie się, czy zdjęcia zrobione przez Sima, gdzieś się znajdują fizycznie na dysku? Czy, żeby je mieć, trzeba printscreenem je traktować?
Jeśli ktoś nie rozumie, to wyjaśniam jaśniej - chciałabym móc przeglądać zdjęcia, które mój Sim zrobił aparatem fotograficznym. Jednakże, chciałabym je obejrzeć poza grą, a nie w grze. Jak to zrobić? |
Od którego poziomu w Sim Fu jest czarny pas? Bo moje simki ćwiczą całe dnie i noce (na kodach ;p) I mają 7 lvl (Nie jestem pewna bo z pamięci pisze ://)
|
Czarny pas daje zdobycie 9 lub 10 poziomu. Dawno nie grałam więc nie pamiętam czy mistrzowskim był czarny.
edit: sprawdziłam i czarny pas jest od 9 poziomu. |
Czy ktoś może wie, w którym kraju i gdzie dokładnie znajdę grobowiec, w którym jest komnata ze znacznikiem "grobowiec wróżek"? Co to jest Klucz Uroku i co otwiera? Czy znajdę tam pieczęć z grobowca wróżek?
|
Jak zdobyć to coś do rozbijania głazów?
|
Może to nie jest odpowiedni temat, ale skoro jest zatytułowany pytania i odpowiedzi...
Mam pytanie, które mnie dopadło dziś, gdy wracałam do domu. A mianowicie: Czy mumia może jeździć na koniu? Bo jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić. |
@Yuka: dostaniesz bodajże po którejś misji w Chinach i będzie on w świątyni niebios na ścianie. Słyszałam, że niektórym ten topór znikał. Nie wiem, czy zostało to poprawione, bo nie mam WP, ale w takim przypadku zostaje buydebug.
|
Cytat:
No i dzieci rodzić nie może ale to oczywiste. |
mam problem. Czytałam już kilka pytań o to na forum, ale w większosci odpowiedzią było zainstalowania patcha albo granie inną rodzinką. U mnie to nie pomogło :(
Mianowicie, po wyjeździe na wakacje nie ma moich simów. Mogę wejść do otoczenia i wprowadzić nową rodzinkę, siedzieć na wakacjach ile wlezie (pasek wakacji się nie zapełnia), ale kiedy wrócę, sim jedzie do domku poprzedniktów (którzy zniknęli wcześniej) a sam robi się niewidzialny. Tzn można nim grać i w ogóle, ale to nie widac D: Co robić? nie chce mi się instalowac gry. Wcześniej miałam inne problemy z nią i właśnie po reinstalce tak się skrzaczyło :( |
ponawiam pytanie :))))
jeszcze może zapytam inaczej http://www.simprograms.com/the-sims/...ld-adventures/ czy to jest oficjalna strona twórców? czy moge z niej ściągnąć patcha bez problemów? |
Dżiglipaff, mnie się wydaje, że oficjalna jest tylko pl.thesims3.com ;)
|
Wiem, że ktoś to pewnie już pisał, ale jak wyjadę na wakacje to nie ma simów tylko taki turkusowy:| pasek, nie pamiętam już, ale czym to może byc spowodowane?
mam wszystko aktualne, jeśli to nie tutaj to bardzo przepraszam, ale to wazne :( |
Niestety po prostu błąd. Pomaga przeprowadzenie rodziny do innego miasta.
|
dzięki Bjork, spróbuję ;>
|
lol, dzięki Bjork ;o
pytalam o to z meisiąc temu, odświeżałam 2 razy temat i nikt nie odpisał :O |
Takie pytanie:
Co daje medytacja ? |
Podnosi umiejętności sim-fu a po dłuższym czasie gdy sim lewituje daje nastrójnik "grzyb medytacyjny" na kilka simowych godzin. I to chyba wszystko.
|
Cytat:
EDIT: O, Bindi mnie wyprzedziła :D |
A jak w takim razie medytować? :O Trzeba znać Sim-fu?
|
Medytować można zdaje się od 6 poziomu sim-fu.
|
Od piątego poziomu.
|
Dziękuję :>
|
Dzięki, ale długo medytował mój Sim i był jakiś nastrójnik o teleportacji, ale nie mogłem/umiałem się teleportować.
|
Cytat:
|
Mam kłopot ze znalezieniem jednego reliktu z kolekcji grób chiński.
Mam już: -Skarbiec Dong Huo, -Świątynia smoka, -Jaskiń pod targiem, -Sal zaginionej armii, -Przybódówki stanowczej pięści, -Ustronie stanowczej pięści, -Jaskinia gorących źródeł, -Grobowca pierwszego cesarza. Nie mogę znaleść ostatniego reliktu. Jak się on nazywa i gdzie można by go znaleść? @uv: Nie musisz pisać tego samego po dwa razy. Skoro nikt nie odpowiada na Twoje pytanie, oznacza to, że nikt nie zna odpowiedzi. Poprzedniego posta skasowałam. |
Był tu kiedyś wątek "wszystko co można zbierać i kolekcjonować" poświęcony stricte dodatkowi WP i był tam wykaz wszystkich możliwych reliktów do zebrania ale nie mogę go znaleźć, chyba został skasowany bo jest już taki wątek w dziale ogólnym Sims 3 ale nie doszukałam się w nim tego posta (swoich też nie :P).
Próbowałeś szukać na blogach? Czasem użytkownicy umieszczają takie indeksy tematyczne. edit: http://pl.sims.wikia.com/wiki/Grobowiec na tej stronie jest wykaz wszystkich grobowców, w Shang Simla jest ich 9 a widzę że relików masz tylko w 8 więc pewnie ostatni będzie w tym brakującym z Twojej listy. |
mój sim musi zebrac 3 czerwone pluskwiaki w chinach. Misję otrzymał pod koneic pobytu i nie zdąrzył przejechać z jdnego krańca mapki (gdzie był jeden robak) na drugi (gdzie były dwa). Przyjechałam do Chin drugi raz i był tylko jeden robaczek. Jak&Kiedy&Gdzie mogę złapac trzeciego i ukończyć tę misję?
|
Czerwone pluskwiaki pojawiają się rzadko i zazwyczaj w pojedynczych sztukach. Po upłynięciu doby powinny się jakieś pojawić. Ja anulowałam misję i brałam inną by nie marnować czasu na czekanie, po niej znów się podejmowałam i wtedy dostępny był na mapie pluskwiak. Ale nie zawsze, nieraz musiałam kilka razy anulować. Tak samo było z mumiatomium.
|
nie no problemu nie ma, bo i tak moge jezdzić do chin już na 8 dni, więc nie ma pośpiechu, tak tylko pytałam, może są jakieś sposoby
jeszcze takie pytanie co do kamieni - we wszystkich miastach wakacyjnych znajdują się wielkie głazy, na których jest opcja "zbadaj" i sim może je przesunąć (rozbić?) posiadając pewien przedmiot z Chin. Co to jest za przedmiot? |
Cytat:
|
Młot Pangu, przydatna rzecz :) Poza głazami rozbija też gruz jednym ruchem.
|
Witam :) Czy jest jakiś sposób na szybkie podbicie ilości punktów wizy? Jakimś kodem, czy czymś? Kilka razy podbijałam te wizy misjami, tak jak należy, ale to już nudne... Robię te misje biegiem, bo czas leci a ja chcę mieć domek i spokojnie spędzać wakacje ;)
|
Hej, mam problem z wakacjami... Gdy wyjeżdżam na wakacje, to nie pokazują mi się okienka ze zdjęciami rodzinki, a gdy w końcu mi się pokazały, to w pewnym momencie odłączyło jedną osobę z rodziny, a po powrocie do domu, miałam same puste zielone okienka bez wizerunków członków rodzinki. Czy wie ktoś może, czym zostało to spowodowane?
|
Witam,
Czy wy też tak macie, że podczas podróży nie działają wam pory roku? |
Tak. Wszyscy tak mamy, poniewaz podczas podrozy nie ma por roku. I dobrze, bo nie wyobrazam sobie sniegu w Egipcie.
|
Dobrze? Ja bym chciała zobaczyć pory roku na wakacjach, zwłaszcza w Chinach i Francji, a w Egipcie to bym sobie wieczne lato ustawiła ^^ A może znacie jakieś mody, żeby mieć pory roku w podróży?
|
Traveler Twallana http://nraas.wikispaces.com/Traveler
|
Hallgerd - dziękuję za info, znam travelera, ale nie wiedziałam, że może on włączać pogodę na wakacjach! Super :)
|
Cytat:
|
Problem z klejnotami z wakacji...
Mam simkę alchemiczkę, a jako że potrzeba do większości przepisów klejnotów czy metali, a niektórych w macierzystym mieście ni ma, czasem pojadę tą rodzinką do, np Chin, w poszukiwaniu minerałów.
Jak wrócę, to owszem, wszystko cacy, niczego nie zostawili, ale wszystkie klejnoty wyglądają jak Lapiz Latzuli (?)... Jak je połóżę na ziemi, nic z nimi zrobić nie mogę, maszyna do szlifowania ich nie widzi. Jak chcę oszlifować, muszę je z ekwipunku simce kazac brać... O co z tym może chodzić? |
Odp: Pytania i odpowiedzi
Ja mam pytanie. Nie wiem gdzie je skierować, więc może i dobrze trafiłam :)
Otóż grałam simką w Chinach. Nie "szukałam przygód" tylko chodziłam po różnych komnatach. No więc chciałam odkryć wszystkie komnaty w Jaskini Smoka. Czyli można się domyślić, że powłączałam wszystko, co się da ;) No i sęk w tym, że teraz mam misję, że muszę w tej jaskini walczyć z jakimś mistrzem. Muszę nastąpić na przycisk w podłodze. Mam te wskaźniki, ale niestety już kiedyś go uruchomiłam i teraz nie mogę nic zrobić.. Przez przypadek dodatkowo go usunęłam, więc nie mogę skończyć misji. I nie wiem co teraz zrobić, aby to naprawić. Miał już ktoś może taki problem? Wie ktoś może jak to naprawić? Jeżeli tak, to bardzo proszę o odpowiedź. I z góry dziękuję :) |
Mam problem z wysłaniem moich Simów na wakacje. W zasadzie to gdziekolwiek poza miasto, bo na Uniwersytet Simowy również nie chcą pojechać. Podczas gdy ładuje mi się zielony pasek przy jakimś otoczeniu, to po kilku minutach gra mi się zawiesza. Czy ma to związek z zastosowaniem wobec tych Simów kodu testingcheatsenabled w stosunku do wywołania zmiany wieku? Jak to naprawić? :( Jeśli to ważne, to kod był stosowany od etapu "noworodek" (2 Simów), "małe dziecko" (2 innych Simów) oraz "dziecko" (2 jeszcze innych Simów).
|
ABC3003 - uważam, że ten kod nie ma nic z tym wspólnego. Prędzej mody, o ile jakieś posiadasz.
|
Czy jeśli przeprowadzę rodzinę z SV do innego miasta, to stracę poziom wizy, wypełnione misje itd. ? Bo jeśli tak, to na razie, przed przeprowadzką wstrzymam się z wyjazdami. A jak nie, to dalej będę wyjeżdżać. To dla mnie ważne, bo simka jest podróżniczką.
|
Biecka nie stracisz poziomu wizy.
|
Gdzie mogę kupić sprzęt do ćwiczenia sztuk walki? I w ogóle albo jestem ślepa albo w Chinach nie ma sklepu ogólnego, z suszonym jedzeniem itp...
|
Sprzęt do sztuk walki powinien być w komisach w Chinach, tak mi się przynajmniej wydaje, ostatecznie jest jeszcze BuyDebug on. Sklep z suszonym jedzeniem powinien gdzieś być, poszukaj dobrze. Dawno nie jeździłam za granicę Simami, a przynajmniej nie od premiery tego dodatku, tak więc lokacji ci nie podam, a zresztą, to w Chinach i we Francji byłam tylko raz, najbardziej kręcił mnie Egipt... ten piasek... piramidy... piasek... Nil... piasek... krokodyle... piasek... No wiesz, Egipt jest super...
|
Jest na targu, ale na fundamentach (nie od razu na ziemi jak inne sklepy) i mogłaś go nie zauważyć.
|
Dziękuję już znalazłam, no i faktycznie jestem ślepa :)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:13. |