TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Przekaż biznes! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53266)

kalafjor 16.12.2009 15:13

Przekaż biznes!

Hej! Mam pytanie czy właściciel biznesu może przekaza biznes innej osobie bo mam tak że właścicielka nic nie robi a moja simrośla pracuje jak wół! A to właścicielka dostaje laury i nagrode "najlepszy z najlepszych".

Remus Lupin 16.12.2009 15:17

Odp: Przekaż biznes!

Jedynie co mi przychodzi do głowy to jest taka opcja przekazanie aktu własności i jak to klikniesz to ona będzie miała twój biznes tak mi się wydaje.

Mixliarder 16.12.2009 18:58

Remus dobrze mówi właściciel aktu dostaje wszelkie nagrody

kalafjor 16.12.2009 19:47

A gdzie jest ten akt i jak moge go dac tej simce??

Searle 16.12.2009 21:49

Nie ma go w wyposażeniu sima?

Remus Lupin 17.12.2009 12:12

U mnie jest w wyposażeniu ale jeśli go nie masz to możesz ten akt własności zamówić przez telefon lub internet

Mixliarder 17.12.2009 15:33

Nie nie klikasz na sima któremu chcesz dać (nastolatek,dorosły) Nie trzeba aktu!.
I interakcje (Przekaż akt własności)

Milou 17.12.2009 17:47

A czy ta simrośla to członek rodziny, tzn. jest spokrewniona z założycielem biznesu? Z tego co pamiętam, jak grałam w WB, to mogłam przekazać tylko osobie z rodziny.

kalafjor 18.12.2009 16:05

Oni wszyscy są współlokatorami. Zaraz wejde do gry to sprawdze czy jest ta opcja. Mam pytanie czy reporter może przyjś jeszcze raz?? Bo to ta niedobra dostala nagrode najlepszy z najlepszych i fajnie byb bylo zeby i tamta miala. Pozdro ;)

Remus Lupin 18.12.2009 16:16

Tak może przyjśc drugi raz

U mnie w biznesie domowym przyszedł zanim mój biznes dopszedł do 1 poziomu

kalafjor 20.12.2009 08:01

No i nic nie ma tej opcji ani nic w wyposarzeniu myślałem że to bo nie są rodziną ale jak kliknela na meza to tez nic nie ma :( Co mam robic?

Sory że post pod postem ale chce żeby mój temat się pojawił. I mam pytanie pomoże ktoś bo czekam jak głupi i nie wiem co mam robic Pozdro ;)

Łezka 20.12.2009 09:45

Podróże wiem jedno jeżeli Twój nic nie robiący Sim nie jest spokrewniony z Simoroślą, która haruje jak wół to nie przekażesz jej akt własności, bo to można uczynić tylko w rodzinie, czyli: matka może przekazać synowi, syn ojcu, a ojciec wnuczce, ale nie współlokatorowi czy przyjacielowi. Nie wiem jak jest, np. Matka, która urodziła syna to czy może przekazać prawa synowej. tego nie wiem, ale z matki na syna to na pewno.

Remus Lupin 20.12.2009 13:17

Dziurawiec ma racje.

Ale możesz to zrobić kodem boolprop żeby dodać tą simorośla do tej rodziny wtedy do skrzynki rodzin i masz przekazany biznes.

kalafjor 20.12.2009 14:10

Ale nie wiem czy to działa bo próbowałem żeby ta robotka mężowi przekazała akt i nie ma takiej opcji. ;(

Remus Lupin 20.12.2009 14:30

To może spróbuj ją dodać do rodziny jak masz bliskie relacje to powinna być opcja zaproponuj -> wprowadź się

Potem przekazujesz jej biznes i to wszysyko.

Jeśli to nie pomoże to nie wiem.

kalafjor 20.12.2009 18:31

Ale oni wszyscy są w tej samej rodzinie tylko współlokatorzy! A gdzie jest ta opcja bo nawet na mężu się nie da? Jest tylko opcja przekazuj=>i tam umiejętności handlu i takie tam.

Remus Lupin 20.12.2009 18:36

Czy to jest biznes na parceli publicznej czy domowy możliwe że na publicznej się nie da przekazać innej osobie nie wiem.

kalafjor 20.12.2009 18:37

On jest na domowej... Więc nie wiem ide zaraz gra to napisze czy działa.

Remus Lupin 20.12.2009 18:47

Ja tez mam domowy biznes i tą opcje widzę bo nie zatrudniałem pracowników w pierwszej rodzinie też była opcja przekazania.

Nie wiem co się stało z Twoją grą.

Też chcę ci pomóc.

kalafjor 20.12.2009 21:10

a w jakiej kategorii jest ta opcja??

Remus Lupin 21.12.2009 12:50

[IMG]http://i47.************/2j2cfth.jpg[/IMG]

Klikij na simke dajesz na więciej zaproponuj i tak jak na obrazku

kalafjor 21.12.2009 15:10

Zaraz odpisze czy się udało. A czy oni są małżeństwem??

Remus Lupin 21.12.2009 15:14

Jasne.

To już ostatnia moja pomoc bo jakiś mod się do mnie przyczepi zresztą już sie przyczepił

kalafjor 21.12.2009 15:59

Niestety na mężu nie ma tej opcji :( Ale mam pomysł bo jest opcja przekazuj=>motywacje i przekazuj=>znajomości to są te nagrody biznesu co się za gwiazdki klienta dostaje i moim zdaniem najpierw trzeba przekazać wszystkie bonusy a dopiero potem się to pojawi. Ale dzieki za pomoc jak wszystko przekaże to napisze czy się udało. Pozdro ;)

Remus Lupin 21.12.2009 16:16

Niestety to ci bardziej niepomoże

Masz orginał? albo masz jakiś bug albo on wcale nie jest rodziną próbowałaś na pewno dodać go do rodziny.

Dziwna sprawa.

kalafjor 21.12.2009 19:15

No mam oryginał bug wątpie bo nigdy ich nie miałem, a te roboty napewno są rodziną bo mają ślub i mają kontaktu 100% sproboje jeszcze odją i doda kodem do rodziny jeszcze raz ale to jutro. ;)

Łezka 22.12.2009 14:04

Podróże (nie pamiętam dokładnie) może jest opcja na akcie własności przedsiębiorstwa ta opcja z przekazaniem własności? Masz zainstalowane łatki do gry?

kalafjor 22.12.2009 17:10

Ale gdzie jest ten akt własności?? Mam łatke.

Remus Lupin 22.12.2009 17:42

W wyposażeniu sima w panelu nagród

Łezka 22.12.2009 18:05

Akt własności możesz trzymać w ekwipunku Sima lub umieścić gdzieś w domu. :)

Remus Lupin 22.12.2009 18:20

To miałem na myśli,ze w tym plecaku.

Szkoda,że nie ma takiej opcji jak dawanie save Twojej rodziny i zobaczenie co się dzieje.

kalafjor 22.12.2009 19:22

W wyposażeniu sima?? Tam w plecaku tych z aspiracji czy z pracy?? Zaraz wejde to zobacze. Edit: Ja w wypsażeniu nie mam aktu probowałem nagrode najlepszy z najlepszych wstawic do plecaka i pierwszy sprzedany simoleon ale to nic nie daje.

Łezka 22.12.2009 20:08

Podróże sorry wprowadziłem Cię w błąd. Akt własności to ma się wtedy, gdy sim kupi parcelę publiczną, a jeżeli masz przedsiębiorstwo domowe to nie możesz mieć tego aktu. :P

kalafjor 22.12.2009 20:29

No to jak moge przekazac biznes??

Remus Lupin 23.12.2009 11:55

A spróbój takie coś jak nie możesz przekazać biznes:

1. Zamknij lokal
2. Oznacz cały towar na nie sprzedaż
3. Wsadź cały towar do plecaka sima właściciela
4. Kliknij na telefon wybierz opcje przedsiębiorstwo -> zamknij przedsiębiorstwo domowe
5. Klikij na mężu czy ta na kogoś innego z rodziny na telefon Przedsiębiorstwo -> Otwórz przedsiębiorstwo
6. Wystaw cały towar który ma w plecaku właściciel i zaznacz na sprzedaż
7. Otwórz Lokal i ciesz się,że masz nowy biznes ten sam tylko to mąż prowadzi

kalafjor 23.12.2009 16:57

No niby tak ale zaczynam z poziomem 0. :( A miałem 7 :( Sproboje jeszcze coś zrobic a jak nic to najwyżej zamkne i otworze jeszcze raz. A tak a propo mam śmianie bo sklep zamknięty od tygodni (nie chce mi się) a pisze mi że fundusze wzrosły dziś o ileś tam simoleonów za dobre inwestycje ;) Ide gra zaraz napisze jak zrobiłem. Pozdro ;)

kalafjor 26.12.2009 10:08

Sory że post pod postem. ;)

Zamknąłem biznes i otworzyłem nową simroślą jest narazie dobrze ale mam problem z telefonem gdy chce gdzieś zadzwonic to sim podnosi słuchawke i odkłada spowrotem. Próbowałem wymieniac ale to nic nie dało, każdy telefon na parceli taki jest. :(

Remus Lupin 26.12.2009 13:13

Znam ten błąd skądś i chyba wiem skąd miałem tak samo tylko na wakacjach w
Trzech Jeziorach w jednym z hoteli pomogło jak zmieniłem kwatere gdzieś czytałem,że problem rozwiąże telefon komórkowy jeśli oczywiście masz NS

kalafjor 26.12.2009 14:58

No mam mam. Dziwny jest ten problem bo nawet nowy telefon nie działa.

Remus Lupin 26.12.2009 15:26

Spróbój odblokować telefonem komórkowym gdzieś na forum był taki temat jak rozwiązać ten problem

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:14.