TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Archiwum [TS2] (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=532)
-   -   Dom pana Febo by Jarek [BRAK ZDJĘĆ] (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53694)

Jarek 01.01.2010 16:52

Dom pana Febo by Jarek [BRAK ZDJĘĆ]

Przedstawiam Wam dom pana Aleksa Febo zbudowany na maxisowskiej bryle jednak przerobiony w środku.
Licze , że spodoba się wam nie tak jak poprzednie mje wytwory.
Budowałem go starannie i licze , że to docenicie.
W tym domu jest pare zakamarków i ciężko było jakoś fajnie zrobić zdjęcia.
W razie gdyby nie spodobało się prosze o to by nie zamieszczać uszczypliwych komentarzy na jego temat.
Dość gadania - Oto on !!!

To tyle , zapraszam do komentowania !!

Elajza 01.01.2010 17:00

Odp: Dom pana Febo by Jarek

No troche mieszanina stylow. I kolory raza takie misz-masz. Najlepszy ze wszystkich jakie widzialam twojego wykonania, daje:
5/10 Trzymaj tak dalej i proboj az do skutku!;)

Jarek 01.01.2010 17:04

Elajza - Ciesze się , że sie podoba :)
kociara654 - To nie z dodatku tylko z www.parsimonious.org (To te znaczki na zielono trzeba troche poszperać).

Elajza 01.01.2010 17:07

Nie powiedzialam, ze sie podoba tylko, ze jest to najlepszy z twoich wytworow, a moja ocena srednia i trzymaj tak dalej: buduj, buduj i buduj, a dojdziesz do idealu.

Dastina 01.01.2010 19:47

Nie wiem skąd sciagnales te meble,ale są ,niestety,bardzo brzydkie.Szczególnie te łazienkowe.Ogród i cały kolor domu też mi się nie podoba.

Na plus :
-pokój dziecka(różowy)
-samochód.

Proponuję,abyś umeblował jakiś mniejszy dom.

--
A! I ściągnij sobie ładniejsze meble lub korzystaj z maxisa. :)
Pozdrawiam. Czekam na kolejne prace.

Jarek 01.01.2010 19:50

Cytat:

Napisał Dastina (Post 1183553)
Nie wiem skąd sciagnales te meble,ale są ,niestety,bardzo brzydkie.Szczególnie te łazienkowe.Ogród i cały kolor domu też mi się nie podoba.

Na to nic nie poradzo bo to kwestia gustu :(

ddo bwayo 02.01.2010 01:21

Meble mi się nie podobają, ale rzecz gustu.
Za mało okien, ogród mi się nie podoba, w kuchni tapeta fatalna, ale reszta może być. Lepiej niż było, pracuj.

αγάπη 02.01.2010 09:05

Mnie się nie podoba.
Bo ogród jest zbyt na ciapany, za dużo kwiatów i jeszcze ten staw.
Jeśli miałby to być normalny domek to okropne meble. Jeśli bajkowy to meble dobre ale urządzenie domku mnie się nie podoba.
A i jeszcze coś tapeta w kuchni jest w bardzo mocny
wzór więc moim zdaniem nie potrzebuje obrazów.
Tak jak ktoś Ci już tu napisał, spróbuj wybudować
jakiś mniejszy domek, i z normalnymi meblami.
Poszperaj w "Gdzie to mogę znaleźć ?! - The sims 2"
na pewno znajdziesz coś odpowiedniego.

jekyll 02.01.2010 09:17

Ogród ma za dużo kwiatków, kuchnia ma okropną ścianę. W innych pomieszczeniach również nie jest za ładnie. Ten ciemny drugi salon jest okropny.

Master of Disaster 02.01.2010 09:20

Cóż... nie jest taki zły, ale jak pisało parę osób wcześniej, straszne pomieszanie stylów. Myślę jednak, że się wyrobisz... musisz tylko zdecydować się na jeden styl i w nim starać się urządzić cały dom.

Mixliarder 02.01.2010 09:43

Za duży ogród...Facet jak mówisz żeby cie nie krytykowali to po co wystawiasz na forum

3/10

seattle 02.01.2010 10:18

Cytat:

Napisał Jarek (Post 1183394)
W razie gdyby nie spodobało się prosze o to by nie zamieszczać uszczypliwych komentarzy na jego temat.

Wiesz, to już jest trochę bezczelne. Rozumiem, że życzysz sobie tylko samych pochwał i zachwytów, tak? No, ale dobrze, niech Ci będzie, nie będę za bardzo komentował Twojego zacnego projektu. Powiem tylko jedno: dom jest beznadziejny i obrzydliwy od góry do dołu. Przyprawił mnie o atak epilepsji i wymioty.

1/10.

viconia 02.01.2010 12:10

Meble to nie kwestia gustu, ale raczej jego braku. Już z maxisowych mebli da się zrobić o wiele lepsze wnętrza.
Nie mogę napisać nic pozytywnego niestety na temat tego domu.
Za dużo wzorów, kolorów, stylów. Do tego jeszcze kiepskie zdjęcia z trybu budowy, brak sufitów, brak włączonego oświetlenia, grafika też nie na najwyższych detalach (mogłeś włączyć chociaż na czas robienia fotek).

Jarek 02.01.2010 12:16

Cytat:

Napisał Czekoladowy.pl (Post 1183860)
Wiesz, to już jest trochę bezczelne. Rozumiem, że życzysz sobie tylko samych pochwał i zachwytów, tak?
1/10.

Nie nie życze sobie tak jak mówisz samych pochwał.
Przyjmuje krytykę ale tak jak mówie nie chce "uszczypliwych" komentarzy.

Cytat:

Napisał Arti (Post 1183838)
Facet jak mówisz żeby cie nie krytykowali to po co wystawiasz na forum

3/10

Nie mówie żeby mnie nie krytykowali tylko nie umieszczali zbyt "uszczypliwych" komentarzy.

Przyjołem do wiadomości , że dom jest po prostu słaby i widze , że muszę jeszcze sporo się napracować , bo widzę , że moje prace nie są dobre.
Staram się jak najlepiej wykonać dom jednak nie umiem was zachwycić i nie wiem czy dalsze zamieszczanie tego rodzaju prac ma jakikolwiek sens.

caalam 02.01.2010 13:50

przy twoim domu, moje wyglądają jak królestwo -.-

1/10

laisha 02.01.2010 15:42

Chyba strasznie lubisz miszać różne wzory i kolory, i strasznie ci to wychodzi. Nie będę wymieniać co mi się nie podoba, bo jest tego zbyt dużo. Jedymym + jest samochód.

jakubo123 02.01.2010 15:56

suchaj jesteś początkującym więc jak na takiego to okej tylko elewacja domu mnie nie urzekła i coś mnie nie rusza ale nie przejmuj sie 6\10

Charionette 03.01.2010 10:46

Nie, dom mi się nie podoba... Jest okropny. Przyjrzyj się pracom innych i dopiero wtedy zacznij tworzyć. Wyobraź sobie jak twój dom ma wyglądać.

Pozdrawiam

Sherlock 06.02.2010 11:55

Bardzo ładny domek ;) 10/10

P.S.

Najlepsza łazienka :D

EWA FARNA 16.03.2010 18:32

Ogród ładny :)
Lecz dom taki sobie :\
7,5/10

Sim711 28.04.2011 05:25

Mi podobają się tylko te kominki i gabinet bo wszystko jest pomieszane.
W kuchni meble są strasznie rozmazane.Więc jakieś 4.5/10

Savigge 12.06.2011 04:56

Jedyne co mi się podoba to salon w starym stylu. Z parsimonious raczej ciekawych rzeczy nie znajdziesz. Poszukaj na jakiś innych stronach nawet na polskiej Lazurowej Promenadzie

Cam 12.06.2011 08:35

Średnio mi się podoba. Wszędzie straszne zamieszanie (najgorsza jest kuchnia, nie wiem, czy wytrzymałabym w niej chociaż 10 minut!). Salon z pewnością jest drewniany, ale czy to stary styl...?
Dobrze by było, gdyby na zdjęciach nie było widać kratek.
Podsumowując: 4,5/10 :(

Karolka1231 21.06.2011 07:41

Uważam, że ogródek jest urządzony trochę zbyt dokładnie - wszędzie równe ścieżki, grządki tak samo. Może tylko mi to się nie podoba ,ale trudno.
Myślę też, że lepiej jakby cały dom urządzony był w jednym stylu.

4.5 / 10
Widać, że włożyłeś w to sporo pracy :)

agacarter 06.08.2011 15:19

Szczerze jakoś mi się trochę nie podoba.Ta bryła jest taka zwykła nic rewelacyjnego.Podoba mi się ten kolorowy ogródek.Kuchnia jest ładna nie jest zła ale trochę staroświecka :) bez obrazy.Łazienka jest super podoba mi się najbardziej wanna :P a i duży plus bo jest zielona :) Salon jest taki sobie po pierwsze mały po drugie nie podoba mi się to podejście na którym stoi tv ale za to podobają mi się kanapy :P Sypialnia dziecka ma ładny kolor ale meble są do bani :/ Drugi pokój dziecka też jest taki sobie po pierwsze ciemna tapeta a do drugie do bani łóżko.Łazienka u góry jest ładna ale nie pasuje mi kolor ścian i podłogi ale za to reszta jest fajna.Trzecia łazienka jest fantastyczna.Sypialnia jest taka sobie podobają mi się meble i kolor podłogi ale kolor ścian nie pasuje ponieważ jest za bardzo naćkane.Ten mały podest mógłby być większy. :P

Séverine 06.08.2011 16:32

Pomieszałeś wszystkie style jakie się tylko dało i chyba tylko dlatego żeby użyć dodatków z neta. Łazienka mi się szczególnie nie podoba. Najlepszy z tego wszystkiego jest chyba pokój dla małego dziecka. Może spróbuj zrobić mniejszy domek,taki starter dla pary bądź dla singla. I jak go już będziesz urządzał to postaraj się pościągać meble które będą do siebie pasować kolorystycznie. Jeśli nie ściągnięte to sam Maxis, ewentualnie jakieś dodatki z neta. A i jedna rada co do ogrodu. Nie rób takich rządków wszystkich kwiatów. Wybierz jedno wielkie miejsce, tam ,,zasadź" kwiaty a przy nich postaw np. ławkę czy tam stolik.
Pozdrawiam ;)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:57.