![]() |
Kawałek nieba
Witam was cieplutko, pragnę wam przedstawić moją nową produkcje pt. Kawałek nieba. Jest to mój pierwszy serial więc prosze o wyrozumiałośc i zapraszam do obejrzenia :)
1 Odcinek http://www.youtube.com/watch?v=1-erGZVJSko 2 odcinek http://www.youtube.com/watch?v=a2_rrpNDocI 3 Odcinek :http://www.youtube.com/watch?v=WBowrwNu8dg 4 Odcinek : http://www.youtube.com/watch?v=0p5Zeet_L-c 5 Odcinek http://www.youtube.com/watch?v=qPcYcBCptdo 6 Odcinek http://www.youtube.com/watch?v=xkrTN9BnHOQ ''Kawałek Nieba'' opowiada O Blair Jagger, dwudziestokilkuletniej pisarce powieści, która po kilku przejściach w życiu chciałaby wyjść z depresji i dokończyć książke. Między innymi pan narzeczony dał nogę z kościoła,ojciec umarł dzień po niedoszłym ślubie, a mama w ataku histerii wyrzuciła lapotp z jej powieścią życia przez okno. Oddani Przyjaciele wpadają na pomysł i wysyłają ją na pobyt w pensjonacie w New Lake, gdzie będzie mogła odpocząć i pomyśleć.Niestety, Blair jest zbyt rozstrzepaną osobą i za sprawą tego, ląduje zupełnie nie tam gdzie chciała. Zdezorientowana prosi o pomoc przechodnia który uświadamia ją o kilku sprawach i załatwia nocleg w małym miasteczku Golden Forest. To właśnie tutaj zaczyna się przygoda dziewczyny. Nareszcie zrozumie czego tak naprawdę potrzebowała w życiu, nieco dziwni i szaleni mieszkańcy sprawią że odnajdzie to czego pragnęła. Spokój, przyjaciół oraz prawdziwą miłość. Towarzyszyć temu będą zabawne oraz wzruszające sytuacje. |
Odp: Kawałek nieba
To tak. Napisy moim zdaniem powinny być niżej. Dopatrzyłam się ikonki.
Animacja napisów też mogłaby być inna. Scenki bardzo ładnie nakręciłaś i fajnie ci to wyszło jak na pierwszy raz. Fabuła jest dość ciekawa. Będę tu zaglądać. Na razie bez oceny, zobaczymy jak to się potoczy. Pozdrawiam :) |
Żeby nie przedłużać - podoba mi się :D Będę oglądać :)
|
Rzadko oceniam videostory tak pozytywnie :) To jeden z wyjątków.
Najlepsze w całym serialu są widoki za oknem pociągu, rzeka i ta farma - naprawdę ładna sceneria i oby taka towarzyszyła ci dalej. Dialogi są bardzo w porządku - wreszcie coś poza 'acha', 'dobrze', 'nie'. :P Historia naprawdę fajna, a że o pisarce to spodobała mi się jeszcze bardziej, anyway mogę spokojnie powiedzieć - tego jeszcze nie było ;] Spodobało mi się i będę z pewnością oglądać. |
I jest 3 odcineczek :
http://www.youtube.com/watch?v=WBowrwNu8dg |
Nie jestem jakąś pro w ocenianiu VS i wgl rzadko kiedy to robię (w porównaniu do FS), ale to Twojego autorstwa jest naprawdę dobre!
Fajna fabuła, dialogi w porządku, jedyne co zgrzyta to te niektóre niedopracowane animacje z TS3, które mieliśmy okazję oglądać. 10/10 |
Podobał mi się :) U ciebie nigdy widzę nie panuje nuda w fabule.
Do tego te oczy - aa! Najbardziej jak zwykle lubię te pejzaże ;D są naprawdę niezłym elementem. Muzyka też jest w porządku. Bardzo podoba mi się ta, gdy zapada zmierzch. Nie wiem do końca co mówić. Może tylko tyle, że mam nadzieję, że Blair będzie miała do czynienia z Dean`em, ale również ze Scott`em który możliwe, że okaże się zarozumiałym i pewnym siebie amantem :) |
A oto i 4 odcinek!
http://www.youtube.com/watch?v=0p5Zeet_L-c Dziękuje bardoz za pozytywne komentarze :) :) Oglądajcie i komentujcie dalej :) Ten odcinek nieco niedopracowany...przepraszam,pośpieszyłam się :( |
obejrzalam na razie dwa odcinki, ale skomentuje i najwyzej potem zedytuje.
jest bardzo fajnie - nie przesadzasz: nie ma ani milionow zwiastunow, co sekundy innej muzyki, wymyslnej czolowki, jest po prostu serial. i to mi sie podoba! jest kilka niedociagniec, czasem dialogi sa troche sztywne albo niektore sytuacje dosc dziwne - ja np. nie pojechalabym w niewiadome z obcym facetem ;D no ale rozumiem, ze to tylko serial, nie wszystko musi byc idealnie wiarygodne. albo po prostu nie kazdy ma takie opory. montaz spoko, w jakim programie robisz? ; ) fabula tez ciekawa, taka lekka i pogodna, idealna na serial obyczajowy. no, zatem podsumowujac: jak na debiut jest naprawde swietnie, ogolem (porownujac do innych seriali, choc w trojce to chyba pierwszy jaki widze!) bardzo dobrze, ciekawie, ladnie zmontowane. ide ogladac pozostale czesci, pozdrawiam. aha, zapomnialam o najwazniejszym, masz jeden minus! muzyka w pewnym momencie sie urywa, i ostatnie sekundy (a nawet ponad pol minuty!) leci w ciszy - to irytujace, moglas dodac potem inna muzyke :> @edit. dokonczylam ogladac te odcinki i mam wciaz pozytywne odczucia. czekam na dalsze losy bohaterki. rozumiem problem z yt - tez kiedys tak mialam, no i skoro tak, to wybaczam ta urwana muzyke ;p |
Ależ bardzo dziękuje :)
Robię to w najzwyklejszym movie makerze :) A muzyka urywa się ponieważ nasze cudowne you tube wyłaczyło mi ściezkę dźwiękową i musiałam podmienić dźwięk ;/ NIedługo dodam 5 odcinek, ale muszę trochę pomęczyć bo mam problemy techniczne, ale obym z nich wybrnęła :) |
I jest piąty odicnek :D
http://www.youtube.com/watch?v=qPcYcBCptdo Tylko że skasowało mi się otoczenie, więc budynki w 6 odcinku mogą się lekko różnić :) No ale, oglądajcie prosze i oceniajcie :) |
o, dlaczego ja dopiero terwaz zauwazylam, ze jest odcinek? :)
wiesz, tak naprawde to nie wiem, dlaczego - bo szczerze mowiac, ani fabula, ani wykonanie nie sa superprofesjonalne i powalajace - uwielbiam ten serial, jest po prostu swietny! raczej blahy i ma kilka usterek, ale jakos totalnie mi to nie przeszkadza, ma fantastyczny klimat i bardzo mi sie podoba, az sama sie dziwie. jakos tak mnie relaksuje ten serialik : DD czekam na kolejny odcinek. ps. a mam cos, co mi troche przeszkadzalo, mianowicie napisy imo za szybko znikaly. |
Cytat:
I muszę ci powiedzieć, że strasznie polubiłam Scotta ;D Ten koleś naprawdę potrafi rozbawić :) Mam nadzieję, że kolejny odcinek już wkrótce ^^ |
kiedy nastepny odcinek? :{
|
Obejrzałem na razie 4 odcinki i muszę przyznać, że serial jest naprawdę świetny!
I czy to na serio jest Movie Maker?! Jak zrobiłaś taką cudowną grafikę?! Oczywiście, z całym szacunkiem, daję ci symboliczne 10/10. I mam nadzieję, że następny odcinek będzie szybko. Jutro obejrzę odcinek piąty i skomentuję. Pozdrawiam, Sherlock Holmes! I oczywiście czekam! Powodzenia! EDIT: Ale mi piramidka wyszła XD |
Ten serial jest fantastyczny.. ; ] Naprawdę wciąga... ;D Czkeam z niecierpliwością na kontynuacje.. ; )
|
No i zaliczyłem piąty odcinek :D Mam nadzieję, że szósty pojawi się szybko, bo chcę wiedzieć co będzie dalej. I zauważyłem, że w każdym odcinku, poza czwartym, jest "CDN". Czyżbyś przy czwórce zapomniała o nim? ;) Dobra, nie wnikam w takie małe szczegóły, bo serial jest naprawdę super! Czy ja czekam na kontynuację :) Obyś ją szybko zrobiła, bo czasami potrafię być niecierpliwy. Zwłaszcza, jeśli coś wciągnie tak bardzo, jak twoje dzieło. No i nadal nie mogę uwierzyć, że to Windows Movie Maker. To jest po prostu nie możliwe, bo: grafika jest przepiękne, no i te efekty, i w ogóle! Gdybym nie wiedział, że w nim montujesz to zdecydowanie stawiałbym na dużo bardziej zaawansowany program do obróbki wideo. Hm, to chyba wszystko, bo już nie wiem, co więcej pisać. Może jeszcze wspomnę coś o fabule :) Bardzo dobrze wszystko przemyślane. W pierwszym odcinku scena z matką jest nawet wzruszająca, no i ten zbieg okoliczności, albo, jak powiedziała główna bohaterka, przeznaczenie, to naprawdę ciekawy pomysł. Widać, że wszystko jest przemyślane i zawsze, po każdym odcinku, zostawiasz sobie taką furtkę, że w każdej chwili można to kontynuować. Jak już powiedziałem, pomysł oryginalny, a zarazem bardzo interesujący. Golden Forest to rzeczywiście przepiękna okolica i sam bym się skusił pomieszkać tam jakiś czas ;)
Uff, rozpisałem się... Pozdrawiam! EDIT: @down: Jak ja w nim coś robię to nie jest tak idealnie :( |
@up: Ale co ty masz do movie makera? Ja nim dość sporo robiłam i grafika nigdy mi się nie psuła ;P
A autorkę chyba nam generalnie gdzieś wcięło :( |
Doczekamy się nowego odcinka ? ; (
|
Cytat:
|
To samo z YouTube - ostatnio logowała się miesiąc temu ;(
Ale cóż - pozostaje tylko czekać :] |
Miejmy nadzieję że autorka nie wycofała się z kontynuowania
|
Musiecie mi wybaczyć moją nieobecność :)
Zwyczajnie nie miałam czasu, cały czas w biegu, nawet siedzieć nie mam czasu a ferie spędzałam nad morzem :) No, może teraz znajdę trochę czasu :) Biorę się do roboty, wielki powrót :D Ach, no tak. Owszem, robię i w movie makerze ale kolorki podrasowałam w MAGIX, naprawdę dobry program;) No dobra, biore się za ten odcinek :) |
uuf nareszcie jestes! czekamy z nieciepliwoscia B)
|
Oto i 6 odcinek:)
Robiony na szybko, więc mam wielkie obawy :O http://www.youtube.com/watch?v=xkrTN9BnHOQ Życzę miłego oglądania! |
hehe blair w kazdym odcinku sie gdzies gubi albo cos ;pp
odcineczek bardzo fajny, mimo twojego pospiechu wyszedl dobrze... no to sie porobilo, musze powiedziec, ze zaskoczylas mnie tym rozwiazeniem z deanem i scottem, bo spodziewalam sie, ze blair wybierze jednego z nich i zostana para a tu prosze... budujesz napiecie : D fajnie, fajnie jest i wciaz ten sam klimat! aaa mialam cie jeszce pochwalic za ujecia krajobrazow (na poczatku) - swietne. nie kaz nam czekac tak dlugo na kolejna czesc! |
Zgadzam się z przedmówcą. Fajnie , że w serialu tak jak w realu , są walentynki. Po prostu CUDO .!
Pozdrawiam (; |
Napisz mi koniecznie, co to za piosenka z czołówki!!
Bardzo fajnie wymyśliłaś, że nasi serialowi bohaterowie również obchodzą walentynki. Wybrałaś piękne auto (mam na myśli to czerwone), a przy tym ciekawe ci wyszły ujęcia. Kurczę, fajna piosenka leci w tym odcinku, tylko szkoda, że on taki krótki, no ale nieważne. Nie no - spoko ta impreza ;D He-he, ale się pobili ten Scott z Deanem ;D I potem ten Alec... Cóż, szkoda, że to się tak skończyło, myślałem że to przyjęcie walentynkowe wypali... Chyba miałaś zły humor, co? =D Były momenty humorystyczne, a ja takie właśnie lubię^^ Pięknie się ta Blair urządziła (zakończenie), no - zobaczymy, jak to dalej będzie. / Ogólnie: Czekam na kolejny odcinek, ten bardzo mi się podobał, pozdrawiam i jeszcze raz czekam! ;D Twój widz, Sherlock Holmes^^ |
Jestem doprawdy mile zaskoczona tak pozytywnymi opiniami:) Bardoz dziękuję.
Wiem ze odcinki są niemiłosiernie krótkie, lecz to z powodu iż trudno mi znaleźć trochę wolnego czasu. Jednak obiecuję że siódmy odcinek pojawi sie w tym tygodniu:) Piosenka z czołówki : Alyson i Amanda Michalka- Chemicals React Utwór z odcinka szóstego : Neja- Who's gonna be. |
Dzięki bardzo;*
A że tak zapytam: Kiedy wreszcie kolejny odcinek? :P |
Przyznam, że VS bardzo interesujące i ciekawe :D
|
Cytat:
Podoba mi się to VS, jest wciągające pomimo braku jakiejś zawrotnej akcji. Piękne ujęcia przyrody i krajobrazów - za to należy Cię najbardziej pochwalić. Co mi się nie podoba: - te napisy, tak jak ktoś już zwrócił uwagę, powinny być niżej, - przedział w pociągu powinien bardziej przypominać przedział :) - w 3 odcinku, jadąc samochodem, przejechali kogoś na rowerze :) - myśli bohaterów powinny być napisane np kursywą, - czasami robisz też literówki w wypowiedziach. Ale poza tym fajny serial :) |
Rzadko kiedy oglądam video story, a ten przyznam - spodobał mi się :)
Kiedy kolejny odcinek? :< |
Witam was!
Dzisia wieczorem wstawię siódmy odcinek :* |
O, super. Bardzo się cieszę.
Już się bałam, że nie będzie kontynuacji. |
No wreszcie, już się bałam, że...
W każdym razie bardzo się cieszę, że wróciłaś :) |
Yees.! jeden z moich ulubionych seriali wreszcie powraca ;] Z niecierpliwością czekam na wieczór.! :)
|
Tradycyjnie są opóźnienia :P
Ale wybaczam, bo wreszcie doczekam się odcinka ;) A tak przy okazji: ile odcinków planujesz nakręcić? |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:20. |