![]() |
Gry na pegazusa ^^
Każdy pewnie pamięta te stare gierki? :D
Ja właśnie szukam jednej jest ona tutaj na tym filmiku http://www.wykop.pl/link/90029/100-n...usa-w-10-minut 2:35 - w tym momencie. ktos wie co to ? |
Odp: Gry na pegazusa ^^
Aaaaj przypomina się dzieciństwo :D Mario - to już legenda, ale pamiętam te kaczki, czołgi, dr. Mario (tetris z tymi kapsułkami), królik (Bugs?), mario z king kongiem... Zawsze się bałem strzelać do takich kowbojów, ta gra była straszna;) i zawsze się głowiłem, jak ten pistolet działał że raz trafiałem a raz nie:D ahh..
Tej gry niestety nie pamiętam... |
Ta gra to byla Treasure Island 2 :)
Przypomniało mi sie Pamiętam taką gre ze można bylo wybierać postacie z disneya i sie chodzilo po takim zamku. Albo Flinstonowie ahh :) Mam dalej tą konsone i co najlepsze dziala (mam wszystkie stare gry ^^ ) |
obozezazdroszcze <3 aż mnie naszła ochota by zagrać, niestety moja konsola nie działa już od dawna.
|
Ostatnio miałam sobie podłączyć grę, ale mój telewizor nie ma takiego wejścia :<
Z chęcią pograłabym sobie w Super Maria, Bombardiera, Strzelanie do kaczek i inne fajne gry... ; )) |
mam gdzieś.... Stary telewizor i działa :D
Stare dobre czasy . |
Uwielbiam gry z pegazusa... Nawet niedawno ściągnąłem kilkanaście na komputer (ze strony www.emuinfo.pl) ;) Ach, co za uczucie móc znowu w to grać :D
|
pelen oldschool
strzelanie do kurczakow : ( |
Cytat:
http://i4.photobucket.com/albums/y11...k_hunt_dog.gif Najlepsza gra w jaką grałem to był hokej na lodzie (oryginalna nazwa to Ice Ice! Hockey Challenge czy coś takiego) <3 e: haha, to to! http://www.youtube.com/watch?v=UnEeJMLdXJs e2: Cytat:
|
Ja to strasznie lubiłam, ale już nie mam tej konsoli:( Zresztą pewnie nawet gdybym miała, nie podłączyłabym jej już do niczego tak, by działała. Ale Mario, strzelanie do kaczek i Mała Syrenka to były moje ulubione, reszty nie pamiętam;(
|
Żuber!!! Mam tą gre :D Nawet mam pisolet do niej :D
|
W ogóle to co do pytania Starlight wystarczyło przejrzeć komenty na wykopie. :>
Cytat:
|
Pegasus - całe moje dzieciństwo! :)
Uwielbiam Tank 1990, Rock Man (Mega man), Tetris, Contra, Dizzy adventures i wiele wiele innych :) Przy okazji poszukuję gry - może Wy znacie tytuł? Ta gra jest praktycznie taka sama, jak Pac-Man, tylko, że szybciej się poruszał i zmieniały się plansze (plansze były duże) Może ktoś kojarzy? |
Pegasus o mój boże przypomina mi to całe moje dzieciństwo tyle gier aż miło wspominać:
3Goal moja ulubiona taka piłka nożna z tej serii było też taka bijatyka uliczna, zbijany (coś w rodzaju boiska do siatkówki) Hokej jakaś inna bijatyka) Ja już nie mam pegasusa a szkoda to całe moje dzieciństwo |
@Searle: Może o to chodzi?
|
MAPPY LAND!!!!!!! jeeeeeeeee
ja mialam jakas konsole ale byla dziwna. niemiecka? i gralo sie na klawiaturze, nei wiem czy to to samo co pegazus . ale mi sie teskno zrobilo |
Nie, Sherlock, nie o to.
Tam był widok taki, jak w oryginalnym Pac-manie. el Bandito - pewnie chodzi Tobie o Comodore? :) |
TAAAAAAAK!!!!!!!!! dziex, sama bym tego nie odszukala! to bylo Commodore 64 i nawet gdzies znalazlam filmik ze 'SPACE PILOT'. ile ja bym dala zeby w to pograc chyba bym sie odrealinila do reszty juz. najdziksze wspomnienia z dziecinstwa, juz nie chodzi o sama konsole ale o okolicznosci i wszystko. jezu!
|
commodore 64 jeszcze mam w piwnicy :( piekne czasy. a zwlaszcza ta kosmiczna muzyczka.
|
ja tez to mam, ale bezpiecznik poszedl czy cos takiego, a tata zawsze sie wstydzil dac do naprawy taki staroc
|
tanki, jak ja kochałam tanki!
http://www.emuinfo.pl/info/screeny/4/46848%5B2%5D.png i strzelanie do talerzy(nie do kaczek, to było smutne, a pies wk***iający) |
szukalam tego <3. i jeszcze bylo cos takiego z drabinkami. to bylo dziwne.
|
o boze, tanki! i inne tego typu
mario <3 w ogole to kiedys mialam na kompie, ktos wie, gdzie to mozna jeszcze sciagnac? |
Cytat:
Niemal wszystkie gry na pegasusa + emulator |
Moją ulubioną grą na pegazusa był oczywiście... Mario :D
Nawet teraz dość często sobie podśpiewuje melodyjkę :D Ściągnęłam sobie jakoś pół roku temu 168in1 i mam tam mnóstwo gier z pegazusa, które kiedyś miałam na jednej kasetce :3 W tym Mario :3 Lubiłam jeszcze grę we Flinstonów i Contra. Cytat:
|
Też grałem w tanki jeju stara historia a ja pametam też taką gre coś w rodzaju Wrestleru tam się grało Rycerzem, Policjantem, Diabłem, jakiś dziwnym storem z dodatkowymi rękami, i jakiś turek.
a tak z innej beczki kto ma jeszcze stary Atari ST????? |
Cytat:
Polecam wszystkim fanom żarłocznej kulki :) |
|
żuber, dzieki :>, ale juz sobie poradzilam z tym, ze sciagnelam sobie wirusa
hmmmm, pamieta ktos jak sie nazywala gra gdzie lazilo sie ludkiem jakims czy czyms i podkladalo bomby w labiryncie :| w kazdym badz razie zabijalo sie duszki badz inne zle stworzonka! (moglam pzmieszac dwie gry, ale nvm) prosze o pomoc, chce do tego wrocic :< |
DYNABLASTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! jeszcze do niedawna mialam to na kompie B)
|
albo bomber man dla mnie to te same gry.
|
lasic, remus dzieki!
to raczej bomber man |
Mario >333
Jeszcze w to gram :> |
Cytat:
|
A kto zna super dogdeball??
Albo Lunar Ball??? niestety tanków na tej stronie nie ma(albo jestem ślepy) Buziaczki |
Tu były pomieszane dwie gry, teraz jestem pewny ;) Więc jeszcze raz:
Gra I Na końcu boss w telewizorze. Gra II 1) Jednym z bossów było 5 czarownic (chyba fioletowych), z których tylko jedna była właściwa [trzeba było ją odnajdywać i atakować]; 2) Był jeszcze taki, który puszczał błyskawice, przemieszczając się w powietrzu (tzn. pojawiał się, puszczał błyskawicę, znikał, pojawiał się w innym miejscu, puszczał błyskawicę, znikał, itd.); 3) W pewnym momencie zjeżdżało się na dół taką jakby 'windą' i co kawałek było coś do zabijania.; 4) W którymś momencie (przed ostatnim bossem chyba), było takie coś, że po kolei trzeba było zabić każdego z wcześniejszych bossów; Może teraz ktoś z was skojarzy... EDIT: Jezu, znalazłem !!! EDIT 2: Przeszedłem całe, i... powyższe dwie gry to tak naprawdę jedna gra xD |
hahaa, teraz zaje jest logo google co mozna pograc se w pacmana na nim! <33
A co do pegazusa do dzisiaj gram jak nudzi mi sie ale na kompie ^^ Ulubione gry do Tanki, bignose! (<3) mario (no podstawa!) contra no i tam jakies inne ; dd |
Może i ja jestem młoda ale wszystko doskonale pamiętam jak się pykało na TV z krewnymi jak przyjechali xDD to było to ^^
tanki mam na kompie, czasem grywam na emulu. a strzelanie do kaczek to był mój faworyt po prostu <33 potrafiłam sie poryczeć jeśli rodzeństwo mi nie chciało dać xDD i nieraz chciałam strzelać w psa^^ to były czasy... jeszcze kupa innych gier, które aktualnie leżą popsute na strychu ;( |
ej, ale jak masz 11 lat to nie możesz pegazusa pamiętać, bo go już nie produkują :C
|
bo grałam kiedys, kiedys, nawet nie pamiętam ile lat wtedy miałam ^^ nie działa mi już mój pistolet do kaczek, ani ten pegazus.
|
Bignose, Mario, Dizzy, Contra... jezuuu.... albo Księga Dżungli :D całe dzieciństwo... mam jeszcze gdzieś tego pegazusa tylko dżoje mi nie działają, aż naszłą mnie chęć żeby go wyciągnąć z worka i pograć :rolleyes:
|
Zawsze jak byłam u kuzynów to graliśmy albo w mario, albo w żółwie ninja. To były czasy... :)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:18. |