![]() |
Ulubiony i najgorszy cel życiowy
Jaki jest wasz ulubiony życiowy cel?
A jaki jest najgorszy? Wg. mnie najlepszy jest żeby zaprzyjaźnić sie z kimś, lub osiągnąć jakiś cel pieniężny. - Najprostsze :D A najbardziej nie lubię "Łamacz Serc" i "Zobaczyć Ducha bogatej małżonki" bo tego nigdy nie mogę wykonać :D |
Odp: Ulubiony i najgorszy cel życiowy
Ja najczęściej brałem cel kuchmistrza czy coś takiego
bardzo lubie gotować i nigdy mi sie nie znudzi ;d |
Ja nie lubię odnośnie celu dotyczącego kariery politycznej a lubię cele dotyczące rodziny ;)
|
A ja często biorę coś z typu: osiągnąć poziom 10 w karierze X.
Chyba nie ma takiego co bym nie lubiła.. |
Ja też nie mam takiego nielubianego. Najczęściej to biorę takie cele życiowe, które mi do simów pasują. Nie mam takich ulubionych.
|
Bardzo lubię osiągnąć 10 poziom w karierze x
albo to, że zgromadzić 50 tys $ w budżecie rodziny :P Nie znoszę natomiast: Sim renesansu, złoty język złote palce, zobaczyć ducha bogatej małżonki ;) |
Ja także lubię osiągać : 10 poziom w jakiejś karierze
Nienawidzę, natomiast : prywatne muzeum, łamacz serc i szachowego mistrza ( czy coś takiego) |
O, zapomniałam, mam ulubiony cel: Sim Renesansu. Czyli żeby 3 umiejętności rozwinąć do 10 poziomu. Lubię też podobne, np. "Złoty język, złote palce", jakiśtam jeszcze, ten jakby... że z logiką i sportem, albo ze sportem i sim-fu. Ogólnie lubię umiejętności. Często również biorę 10 poziom w X karierze. Za to nie lubię tego, no... żeby mieć byle ile zdjęć o jakiejś konkretnej wartości. Jednak nadal się trzymam poprzedniej wypowiedzi - najczęściej wybieram te pragnienia, które mi do simów pasują.
|
Lubię te cele życiowe typu: doprowadź daną karierę do 10 poziomu, doprowadź daną umiejętnośc do 10 poziomu itp.
|
Ulubiony to jest 10 poziom w karierze jakieś, zgromadzić 50tys. są też niektóre inne proste
Nie lubię za bardzo sim renesansu, i 2x 10 poz. w jakieś umiejętności, również teraz w karierze mam uratować 30 simow jako strażak tyle ze ja myślałam ze chodzi o 10 poz. bo nie doczytałam, a 10 poz. miałam już dawno, i tak bez spełnienia szczęścia życiowego mam ok. 112 000/111 000 pkt. |
Zebrać 50 tyś. SML albo mieć dom warty ok. 100 000 SML i te są najlepsze ;) . Nienawidzę celu urodzenia 5 dzieci aż osiągną wiek nastolatka.
|
A ja właśnie uwielbiam ten cel ;d jestem maniakiem tworzenia rodzin. I jeszcze lubię rozwijać karierę stróża prawa.
Nie znoszę zdobywania iluśtam przyjaciół lub kochanków. ;p |
Podczas swojego grania w trójkę miałem okazję sprawdzić "złoty język, złote palce", i powiem, że bardzo mi się spodobało :D
|
Ja lubię te cele o osiągnięciu szczytu w jakiejś karierze,o zdobyciu przyjaciół,o umiejętnościach niekiedy też ("złoty język,złote palce",to o połączeniu umiejętności sportowych ze sztukami walki) oraz z podróżniczych to o zbadaniu 6 grobowców w każdym miejscu-moją Simką-podróżniczką już prawie mi się udało to spełnić :)
|
Ulubiony to chyba z tym projektantem wnętrz ,bo często mi się pojawia gdy tworze simów.
A nie ulubiony to chyba mieć ileś tam akwariów.No bo najczęściej tworze simki a co , mają być wędkarzami ? A dziadów nie chce tworzyć. ;D |
Najbardziej nie lubię tego o rodzinie, bo strasznie ciężko wychować tyle dzieciaków, ile Simowie chcą. Najlepsze są pragnienia dotyczące umiejętności.
|
Najlepsze dotyczące umiejętności oraz życie w luksusie, bo te najłatwiej spełnić :P
Najgorsze są te z dzieciakami |
Moje ulubione to Sim Renesansu i 10 poziom kariery :)
Najgorsze: 'Zobaczyć ducha bogatej małżonki' i rodzenie iluś tam dzieci! |
Ja uwielbiam:
* Zdobyć 50000 $ w funduszach rodzinnych. * Osiągnąć poziom 10 w karierze x Nie lubię za to: * Łamaczka serc * Zobaczyć ducha bogatej małżonki |
Moim ulubionym celem życiowym jest osiągnąć poziom 10 w karierach x lub zdobyć maksymalny poziom wizy w 3 krajach zagranicznych. To pragnienie z wizami przynosi dużo punktów szczęścia życiowego - aż 60000, dlatego lubię ten cel. Podoba mi się jeszcze cel "Wizjoner/ka".
Nie lubię za to Oportunisty i tego celu z 5 dzieci. Ostatnio, ku mojemu zdziwieniu, udało mi się spełnić pragnienie Oportunisty. Zrobiłem małżeństwo Sim-Simka, Simka miała to pragnienie, zabiłem męża i... nic. Pragnienie się nie spełniło. Potem, ta sama Simka ożeniła się z drugą Simką. Zabiłem jej małżonkę i pragnienie się spełniło. Myślę, że to pragnienie każe tworzyć związki homoseksualne :D, bo inaczej nie da się tego spełnić, no, chyba że tak u mnie tylko jest. |
Ja też bardzo lubię te cele, w których trzeba osiągnąć dany poziom kariery lub maksymalnie rozwinąć umiejętność.
Czego nie lubię? Nie tyle, że nie lubię, ale czego jak dotąd nie spełniłam, to: - Oportunista, czyli właśnie ten duch bogatego małżonka, - Dokonały ogród - chyba 10 wyhodowanych doskonałych warzyw, - Zawodowy pisarz - zarobić ileś tam simoleonów tygodniowo w honorariach. |
Cytat:
Miałam dwójkę Simów z tym pragnieniem, pierwsza Simka po śmierci odizolowanego od niej męża (no dobra, zamurowanego) trochę się naczekała, a drugi Sim przypadkiem znalazł się w pomieszczeniu, w którym akurat umierała jego żona, i spełniło się jego pragnienie. Ale lepiej czekać na ducha z nagrobka, bo po co ujemny nastrójnik z bycia świadkiem śmierci? ;) Ja to pragnienie nawet lubię, ale pod warunkiem, że mam akurat ochotę pograć złym Simem i namieszać mu w drzewie genealogicznym ;) |
na początku gry zawsze brałem ceche urodzonego kucharza i to pragnienie związane z kulinarią (nie mistrza przepisów)
|
moje ulubione to
- zarabiać ileś tam w honorariach - zdobyć 10 poziom w karierze x nie lubię zobaczyć ducha bogatego małżonka bo nigdy nie mogę tego spełnić :) |
Najbardziej lubię oczywiście te od karier, umiejętności (ale te już zależą od sima) oraz te bardziej praktyczne, czyli nauczyć się wszystkich przepisów i osiągnąć najwyższy poziom wizy we wszystkich krajach.
Nienawidzę: - "Doskonały ogród" bo nigdy nie chce mi się go spełnić, poza tym nie jestem fanem ogrodnictwa. - "Łamacz serc" - No ile można podrywać i zrywać z simami? - Wszystkich dotyczących zbierania określonej liczby kasy. - Tego o złowieniu 13 doskonałych ryb |
Ja lubię wszystkie, nie lubię tylko łamacza serc, bo potem mi żal tych załamanych simów i to z zobaczeniem ducha, bo raz uśmierciłam babkę i mąż zobaczył jej ducha i nie spełniło się. Może dlatego,że w chwili śmierci mieli ok. 5-6 tys. na koncie.
|
Najbardziej lubie i zawsze wybieram:
-fan sportu -kompozytorka hitów filmowych -zdobyc 10 w karierze kulinarna/kulnarny a nienawidzę... -lamacz serc -miec 5 (?) dzieci i wychowac je do wieku nastolatka... -zobaczyc ducha zmarlej malzonki... -o łowieniu 13 doskonalych ryb... -doskonaly ogrod |
Lubię:
-Perfekcja Fizyczna -Poziom 10 w karierze X -Sim Renesansu Nie lubię: -Łamacz serc -Doskonałe akwarium prywatne -Doskonały ogrodnik |
Ja najbardziej lubie:
-10(lub 9) poziom w jakiejś karierze -Zbadać w pełni 6 grobowców w każdym miejscu zagranicznym -Zdobyć maksymalny poziom wizy we wszystkich krajach -Poznać wszystkie przepisy Nie lubie: -Łamacz serc -Superpopularny Nienawidze: -Zobaczyć ducha bogatej małżonki |
Ja jak nie chce mi się kierować simem pod katem spełnienia celu życiowego, to biorę cośtam żeby mieć 50 000 $, później motherlode i po celu : D
Tak to lubię np, wysoki szczebel kariery, lub rozwinieta umiejętność, a nie cierpię 'mieć xyz kochanków' albo 'zobaczyć ducha bogatej małżonki/a' |
Cytat:
|
ja lubię cel wychować 5 dzieci do wieku nastolatka
ale nie lubię zobaczyć ducha małżonki |
Ja lubię mistrza/mistrzynię romansów (kiedyś przez mojego sima połowa simów z miasta się nienawidziła bo byli zazdrośni, a ja bardzo lubię jak oni się biją :D), często też biorę to żeby mieć 50.000$
Kiedyś z ciekawości wzięłam Stwórz 3 potwory i umęczyłam się jak cholera |
najbardziej lubię zdobywać xzy poziom
nie znoszę ,,zobaczyć ducha żony/męża/bogatej kochanki" itp. |
najgorszym celem życiowym to jest łamaczka serc i zobaczyć ducha bogatej żony czy jakoś tak, a moim ulubionymi są te zwiazane z kariera np. naukowca, lekarza, stylisty itd.
|
A ja najbardziej lubię ,, mieć 50000 tysięcy na koncie'' - wystarczy motherlode
Lubie też wychowac 5 dzieci do wieku nastolatka A nie lubie mistrzyni sztuk i potomkini da vincim |
Ja lubię jeszcze wychować 5 dzieci do wieku nastolatka, i wszystkie związane z rozwijaniem umiejetności.
|
To nie dało się tego dopisać do poprzedniego posta sprzed 30 min ? :|
|
A ja jeszcze nigdy nie brałam pragnienia zabicia swojego małżonka więc jeszcze nie wiem czy go lubię ;P. Ale z tego co już brałam to bardzo lubię:
x 10 w karierze kulinarnej x oraz dom warty 100 000 $ (lubię meblować ;D) A z tego co nie lubię (bo nie potrafię tego osiągnąć albo poprostu mam lenia :P) to: x złoty język złote palce (ponieważ nie lubię rozwijać umiejętności charyzmy) x i mieć 13 różnych ryb w akwariach czy coś takiego. Pamiętam,że raz to miałam i kupiłam 13 akwarii i mój sim złowił 13 rybek i nic! Oczywiście powkładał je do tych misek :P. Od tego momentu już nie biorę tego pragnienia. Oczywiście możliwe, że coś źle zrobiłam więc jak coś to wytłumaczcie jak to powinnam była uczynić. ;P A pragnieniem, które ani lubię, ani nie lubię to mieć 5 dzieci i wychować do wieku nastolatka. Na początku fajnie, lecz z czasem nudzą się już te bachorki. ;P |
Ja bardzo lubię z pieniąchami, z kumplami i z rodziną. Nienawidzęna tomiast: Osiągnij 10/9 poziom w karierze bla bla bla... i zobaczyć ducha bogatej małżonki.
|
Ja nie lubię tego dotyczace galerii fotografii i kolekcji reliktów. Najłatwiejsze jest oczywiście dotyczące pieniędzy.
|
doprowadzić sima do poziomu 10 w karierze X, czasem też wychować 5 dzieci do wieku nastolatka, nie lubię natomiast tych z umiejętnościami.
|
Moje ulubione cele życiowe to np: osiągnąć poziom 10 w karierze np: medycznej, albo zdobyć poziom 10 umiejętności.
Nienawidzę natomiast celów takich bardzo mało realnych np: takich jak z tym duchem bogatej małżonki.... |
Ulubione to: Sim Renesansu i związane z kasą.
Nie lubię związanych z powiększeniem rodziny i z przyjaciółmi. Zawsze mi to nie wychodzi. Sporadycznie gram Oportunistą ale tylko czasami ;) |
Najbardziej lubie to z pieniędzmi, oraz karierą. nie cierpie tych związanych z rodziną i przyjaciółmi
|
A ja nie mam ulubionego i znienawidzonego :P Zależy jakiego Sima tworze i wtedy wybieram.
|
Moje ulubione to:
-wychować 5 dzieci do wieku nastolatka -mieć majątek przekraczający 50 tyś simoleonów Nie lubię za to: -łamacz serc -zobaczyć ducha cośtam |
Lubię wszystkie oprócz jednego...
Wychować piątkę dzieci do wieku nastolatka. Nie lubię mieć dużo dzieci, nie chce mi się za bardzo opiekować nimi i dlatego. |
Ja najbardziej lubię :
- zgromadzić 50 tyś. w funduszach rodziny -nauczyć się wszystkich przepisów - osiągnąć 10 poziom w jakiejś karierze Najbardziej nie lubię : - łamacz serc -zobaczyć ducha zmarłej żony/ męża -mieć 5 dzieci |
Ulubione :
- Nurzać się w pieniądzach :P - 10 poziom w jakiejś karierze - Nauczyć się wszystkich przepisów - Zdobyć jednorożca - I te cele życiowe żeby się zaprzyjaźnić z psami kotami coś takiego :D Nie lubię -Łamacz serc -5 dzieci - Złota rączka (żeby osiągnąc 5 poziom w iluś tam karierach" - Sim/ka Renesansu :| żeby osiągnąć 10 chyba poziom w trzech różnych umiejętnościach.. - Nie pamiętam .. :P |
+
-sim renesansu -znawczyni kulinariow, czy cos takiego -i te zwiazane z karierami, np.fenomen mody itp - -oportunista -miec 10 kochankow - cos tam z pieniedzmi |
Już tu się wypowiadałam, ale tym razem napiszę konkretniej.
ulubione: - nurzać się w pieniądzach, - znawczyni kulinariów, - 10 poziom w jakiejś karierze (najczęściej wybieram lekarza) nie lubię: - wychować 5 dzieci do wieku nastoletniego, - sim/ka renesansu, - łamacz serc |
Ja często biorę Budowniczy Arki :DD nie ma celów życiowych których bym nie lubiła;)
|
Mój ulubiony cele życiowe to te z "osiągnąć szczyt kariery ....."
A najgorszy to ten z mieć 20 chłopaków naraz czy jakoś tak |
Nigdy nie biorę łamacza serc B) Wzięłam raz i stwierdziłam że to niewykonalne.
A biorę ze np. Zdobądź ileś tam zwierząt :P I tak je później usuwam :D |
Zawsze biorę nurzać się w pieniądzach bo wystarczy dodać kasę motherlode a potem se z powrotem poprzednią kasę ustawić familyfundsem
|
Ja najbardziej lubię cele pieniężne, związane z kasą - chyba najłatwiej osiągnąć, chociaż gram bez kodów :P
No i z umiejętnościami. :) Najgorszy? Hm... Chyba "Budowniczy Arki", dochodzący w Zwierzakach. |
Ja najbardziej lubię "Nurzać się w pieniądzach" czy coś takiego bo łatwo to wykonać, a najbardziej nie przepadam za "Złoty język złote palce" nigdy mi się nie udaje tego zrobić,albo nie lubię też "Łamacz serc" więc prawie nigdy tego nie biorę :D
|
Cytat:
Moje ulubione cele życiowe to te związane z karierą, umiejętnościami i dziećmi. Tak jak większość nie lubię jeszcze ducha zmarłej małżonki, bo takie pragnienie samo w sobie jest beznadziejne, a co dopiero wykonanie :D |
A ja mam pytanie - postanowiłam zrealizować ostatnio pragnienie chyba przez większość nielubiane - "łamaczka serc" czyli zostać dziewczyną 10 facetów :D (sama za nim nie przepadam, no ale choć raz trzeba spróbować). Moja simka zdobyła pierwszego chłopaka i status w opisie celu zmienił się na 1/10. Przy podrywaniu kolejnego chłopa był problem - żeby zostać jego dziewczyną simka musiała zerwać z poprzednim facetem i dopiero wtedy zostać dziewczyną tego drugiego - status nadal wskazuje 1/10 (zamiast 2/10) a związek poprzedni jest ustawiony na "były chłopak". Czy ktoś wie, jak w ogóle zrealizować to pragnienie życiowe??
edit - już wiem - nie należy zrywać z sympatią smsem tylko osobiście, bo jak zerwiemy przez sms to gra resetuje cel (co jest ogólnie lipą). |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:09. |