![]() |
Dziwne dziecko
Problem, który ujawnił mi się, to dziwne dziecko.
Simka miała bliźniaki, z których jedno było niewiedzieć czemu niewidzialne, a drugiemu nic nie brakowało. Dopiero jak miały przejść do wyższej grupy wiekowej, te niewidzialne zamieniło się w małego "potworka" (screen poniżej) http://img13.imageshack.us/img13/6305/dzieckoj.jpg Czym jest to spowodowane? Z góry dziękuje za pomoc . |
Odp: Dziwne dziecko
A masz nieoficjalne dodatki? Często to ich wina.
|
Kiedyś miałem podobny przypadek, ale nie AŻ w takim stopniu...
Spróbuj kliknąć na szafę i wybrać "Zaplanuj strój". Zmień mu ciuszek, zatwierdź i sim powinien wyglądać OK. Przynajmniej był OK w moim przypadku... Ale spróbuj. |
Cytat:
Spróbowałam dać żeby je przebrać, ale nic to nie daje... |
Spróbuj zainstalować ponownie grę, simy podstawę jak i dodatki. Bo masz grę z płytki, prawda? Jak nie, to może ściągnęłaś jakiś wirus z grą.
|
Hej !
Miałam takie coś i to jest zwyczajne "zwieszenie w grze" Więc spoko. Zrób mu urodziny i jak będzie "dzieckiem" (następny rozdział życia) zmień mu ubranie w garderobie, i wszystko będzie ok ;-) |
Cytat:
|
może zmień fryz albo go uśmierć :)
|
a jak mam dziecko uśmiercić, skoro jak jedno nie będzie miało zapełnionych pasków, to opieka społeczna weźmie mi resztę dzieci "normalnych"... a zaznaczam ze nie mam oryginalnej gry i nie działają mi wszystkie kody, więc nie mogę dać na spalenie czy zagladę wbijając jakiś kod...
|
hm, o piratach nie rozmawiamy. wybacz.
|
Cytat:
|
jest to wina ciuchów stworzonych poza oryginalnymi dodatkami, które nie mają zablokowanej opcji przynależności do konkretnej grupy wiekowej.
Wtedy jak nawet planujesz tworząc małego sima na początku gry, masz dostęp do odzieży powiedzmy "ekstrawaganckiej" jak dla malucha, a po przymiarce tworzą się właśnie takie potworki. W przypadku simów urodzonych w grze ciuchy dostajesz losowo. Pozostało Ci tylko poczekać do młodego dorosłego. Rób mu codziennie urodziny z tortem. A młodego już odpowiednio ubierzesz. Miałem to samo, ale powywalałem te ciuchy i teraz mam spokój. |
Masz rację to wina ubioru. Problem rozwiązuje pozbycie się konkretnej odzieży, w innym przypadku będzie się to powtarzało. Na granych simów mamy wpływ i ich możemy korygować, ale gra wybiera ubrania dla innych i takie potwory będą cały czas chodzić po ulicach.
|
Grunt to wyczaić które ciuchy powodują problemy. Jeśli je skasujesz, to gra wygeneruje jakieś inne ciuchy i dzieciaki powinny już wyglądać OK.
|
ja też tak mam to w tedy biore dorosłego i daje jakoś tak i przebieram na jakieś ciuchy które mi sie spodobają
|
Kiedyś moja simka ukończyła nową grupę wiekową.Miała opcje,zmiany w simologii itd. ale była zniekształcona do postaci dziecka.
|
To też wina ubrania.
|
Naprawiłem to kodem reset sim
|
TO jest wina ubrań z internetu. Najlepiej byłoby usunąć te ciuchy, które mogą nosić dorośli i małe dzieci... bo takie błędy ciągle będą się powtarzały.
Miałam to samo. Weszłam w "Zaplanuj strój" --- zobaczyłam, jakie ciuchy są dla dorosłych, a są pobrane z internetu, potem w Start gry --- Obiekty Zmodyfikowane. Szukałam danego stroju i usuwałam go :) |
ja wiem założyłaś mu kąpielówki . zmień ubranie
|
pirat czy nie to dziwi mnie że kody nie działają przyznam, że kiedyś tam (dawno temu) miałam pirata i mi jakoś działały :P
|
Wina ściągniętych rzeczy, na 100%. Reinstaluj grę. Mi pomogło.
|
niee , to raczej wina nieoficjalnych dodatków
|
I oto mi chodziło.
|
problem z dzieckiem...help?
co ja mam zrobić jak "unormalnić" to dziecko xD
http://imageshack.us/photo/my-images...enshotgtc.jpg/ ogólnie wszystko było ok zawsze a teraz to ja już nie wiem |
Zmień dziecku ubranku to wtedy na pewno będzie normalne uwierz mi :)
Mam nadzieję że pomogłam :) |
a nie mówiłam że dodatki z neta psują grę?? pousuwaj te dodatki z neta a jak nadal tak będzie to na pewno problem z kartą graficzną
|
Hmm... A może spróbuj przez program startu ts3 odinstalować ściągnięte ubrania. Tylko te, które nie są dotępne przy tworzeniu bobasa zostaw sobie.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:29. |