TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   The Sims 3 Po Zmroku-Wrażenia z Gry (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58145)

PoZmrokowiec 27.10.2010 18:02

The Sims 3 Po Zmroku-Wrażenia z Gry

O tym gadajcie w temacie Pytania i odpowiedzi, a nie pierwsze wrażenia!!! Nie zmuszajcie Modów do kolejnej pracy ;) ! Tu piszemy pierwsze wrażenia. Już Mody bardzo kombinują z tymi tematami

adamo030 27.10.2010 19:23

Odp: "The Sims 3 Po Zmroku" - nowym dodatkiem do TS3!

Grałem dziś dłużej i jestem zły. Przeniosłem się z Bridgeport bo nic NIC po prostu z nowych parceli się nie da dodać. Ale to nic. Przyjechałem do klubu w którym rzekomo miało być zatrzęsienie imprezowiczów. Od 20 do zamknięcia lokalu o 2 był tylko mój sim. Nuda, nuda, nuda aż zimno w nogi. Jeszcze idzie tak wolno ta gra że uch. Przeniosłem sie do Sunset Valley i tam mogłem poddawać bardzo dużo parcel. Jak mi się uda to może Wam pokaże Sunset Valley jak zmieniłem.

PoZmrokowiec 27.10.2010 19:25

Na ilość ludzi w klubach prawie każdy narzeka :( . Jak zrobisz to pokaż Sunset Valley. Testował ktoś metro?

nmin 27.10.2010 19:26

Cytat:

Napisał adamo030 (Post 1317066)
Przyjechałem do klubu w którym rzekomo miało być zatrzęsienie imprezowiczów. Od 20 do zamknięcia lokalu o 2 był tylko mój sim.

Miałam to samo, teraz moje Simy chodzą tylko do spelunek bez bramek, tam zdarzają się średnio po dwa Simy, ale też nie więcej. W lokalach z bramkami - ZERO.

PoZmrokowiec 27.10.2010 19:28

A może po jakimś czasie Simy będą gwiazdami i w klubach będzie więcej Simów. Pewnie jakiś mod się na to pojawi.

Kamis 27.10.2010 21:01

Odp: The Sims 3 Po Zmorku - Wrażenia z Gry

no właśnie. ja wiem czy tak mało? przed chwilą w klubie jest już 10 osób 4 osobistości ^^

Paka 27.10.2010 21:10

B)
czyli już są potrzebne hacki na większy ruch na ulicach i w klubach

właśnie -> co z tym ruchem na ulicach??

PoZmrokowiec 27.10.2010 21:23

Jest niedopracowany :( . Z tego co czytałem łatka nic nie dodaje :( .

dżin. 27.10.2010 21:39

Ach....kocham ten dodatek *.* te wszystkie nowe obiekty....ach... i to narzędzie basenów ^^

Lady88 27.10.2010 23:44

A tak apropo ilości Simów w klubach... Odkryłam coś ważnego. Mianowicie wzięłam raz gazetę aby zobaczyć czy coś smarują o mojej Simce i wtedy wśród info jest napisane jaki klub jest dzisiaj modny. Następnie jak przejdzie się w tryb mapy, to obok ikonki klubu pojawia się taki czerwony znaczek... W rezultacie gdy się tam wybierzemy to jest sporo Simów. W jednym zliczyłam nawet 11 + barman i bramkarz ;)

Ilona 28.10.2010 00:33

z tego co zdążyłam zobaczyć,zanim mnie wywaliło z gry

dochodzą nowe umiejętności gry na każdym instrumencie oraz coś z miksowaniem napoi,jeżeli chodzi o zawody ,to są dwa filmowe,z tego jeden na pol etatu i jeszcze jeden,ale nie pamiętam jaki-coś chyba z zespołem,w nagrodach mamy mapę osobistości,którą znajdziemy w plecaku i jest na niej zaznaczone do 5 poziomu osobistości,jeżeli chodzi o taniec,to w Nrass są tez ukryte umiejętności,jak nurkowanie,pocałunek węża oraz taniec,następnie wybrałam mate i są opcje taniec i taniec imprezowy,można również tańczyć z innymi simami i wywala mnie albo w cas albo w pokoju stylizacji

Lady88 28.10.2010 00:48

Mam pomysł jak zwiększyć ilość Simów w klubie... Z PZ pojawiła się opcja tworzenia grup, z którymi bawi się sim. Zaprosić najpierw do siebie z 10 simów, dołączyć ich do grupy a następnie całą grupą iść do klubu xD
Wypróbuję to jutro :P:P:P
Dobranoc ;)

MacieK 28.10.2010 03:50

Kariera: Gwiazda filmowa

No i doczekałem się. :) Mam coś z The Sims Gwiazda... okrojone w The Sims 3Po zmroku.
Jak Wam się podoba ta kariera ? Ja bardzo się z niej cieszę ale jak narazie to nigdzie nie widzę tego co zapowiadał zwiastun. Gdzie są przyczepy kempingowe ? No i błagam, EA nie róbcie mi tego... Sim znika w hangarze filmowym i... pracuje ? Oczywiście go nie widzę.
Zastanawiam się czy jak osiągnę więcej gwiazd poziomu osobistości to będę mógł pracować na zewnątrz, przy tej kamerze ustawionej na scenerii do westernu ? Czy o zgrozo kamera i całe plany filmowe to tylko dekoracja ? :(
Tak czy owak jestem wdzięczny chociaż za namiastkę mojego najbardziej ulubionego zawodu i dodatku do gry. ;)
Fani bycia gwiazdami, podzielcie się swoimi wrażeniami w temacie.

adamo030 28.10.2010 06:40

Ja byłem w klubie, który miał mieć dużo simów, a nikogo nie było. Cały czas obserwowałem też drzwi. A co do tego narzędzia to dla mnie jest jakieś dzikie. Bo normalnie powinno dać się obracać ten kształt, a tu jest w jedną stronę. A ja mam pytanie bo jest ta nowa aktualizacja, ale gdzie ja mam ją znaleźć żeby zainstalować?

Lady88 28.10.2010 07:43

Odp: Kariera: Gwiazda filmowa

Moim zdaniem tu nie chodzi o karierę... tu bardziej chodzi o życie gwiazdy, czyli to że jest rozpoznawany, że plotkują na jego temat, że go fotografują, że dostaje niżki w klubach i lokalach, że dostaje propozycje np. nakręcenia reklamy albo podpisywania książek, to że ma wejście do strefy dla vipów. Okrojone? a w sims gwiazda miałeś bramkarzy, limuzynę, drinki i fajny taniec imprezowy etc?
Ja uważam, że jest ok.

beata18ns 28.10.2010 09:23

mam :D installka i wszystko poszlo gladko, az dziw, zapowiada sie ciekawie, miesnie mi sie poobaja, teraz wrzuce sobie wszystkie mody i zobacze czy bedzie dalej tak kolorowo :D

Ilona 28.10.2010 13:14

jedyna grywalna okolica,z której mnie nie wywala,to ta ze store
teraz przynajmniej mogłam obejrzeć co doszło...no i zakochałam się w tej nowej kuchni,tym razem się postarali,jeżeli chodzi o przedmioty

hellraiser 28.10.2010 14:37

Lady88, naprawdę dostaje się propozycje nakręcenia reklamy? :D Ciekawe, jak to będzie wyglądać... Pewnie Sim wchodzi do króliczej nory i kręci reklamę... Ale pomysł ciekawy.

PoZmrokowiec 28.10.2010 14:45

Krótko mówiąc ! AHHHHHHA ! Mój przepiękny Sim David Seen zamieszkał w Bridgeport w apartamencie w wieżowcu. Przyjechali do Niego: WAMPIR :O ( na nazwisko miała Talon ), Osobistość z maksymalną ilością gwiazdek :O . David się z nim zaprzyjaźnił, zrobiłem z nim grupę i pojechałem do zwyczajnego klubu bez bramek. Ludzi było dość sporo, kupiłem Osobistości drinka z Happy Hour :D . W tej chwili mam 2 gwiazdki w 1 dzień. Suuupcio ekran ładowania i Bridgeport. Polecam ten dodatek.

Chryzantem Złocisty 28.10.2010 14:46

w gwieździe kręciło się klipy,piosenki w tym zajefajnym studiu nagraniowym,była MARYLIN MONROE,i na planie filmowym były różne scenerie,można było wybierać jak się chce zagrać lub zaśpiewać,no i muzyka z gwiazdy była genialna.
ta okolica "gwiazdorska" wyglądała super,i były różne kąpiele w SPA,i sauna,i to wszystko było widać!a nie że sim wchodzi do budynku i nie wiemy co robi.
i limuzyna też była,taka czarna albo różowa,pamiętam!
zamiast bramkarzy był lokaj,fotoreporterzy,natrętni fani...

adamo030 28.10.2010 14:50

A ja uważam że Bridgeport najfajniejszy to ma chyba ten most. A tak to lipa na calueteńkiej linii

PoZmrokowiec 28.10.2010 14:51

HEHE ! Jest budynek o nazwie ,,Kryształek Pikczers'' :D . Fajnie, bo jak jesteś gwiazdą, dostajesz darmowe rzeczy, rabaty.

EE tam. Fajny jest ten bar na wysepce z jakby mostem

adamo030 28.10.2010 17:33

A właśnie nie dałem tego w Sunset Valley. No teraz to wygląda miasto porządnie, a nie takie coś jak Bridgeport

nmin 28.10.2010 17:48

Po co porównujecie ten dodatek do Gwiazdy? Porównujcie do Nocnego Życia, bycie gwiazdą jest w PZ tylko jedną z możliwości... Mnie się ten dodatek jak na razie bardzo podoba, nawet mam już w klubach coraz więcej ludzi, chociaż nadal 2-3, a wolałabym więcej ;)

PoZmrokowiec 28.10.2010 17:49

Dla Ciebie lepsze jest przerobione Sunset Valley niż Bridgeport?! Ja zdecydowanie wolę Bridgeport. Są wampiry, nowi ludzi, gwiazdy, plany filmowy, metra itp. W Sunset Valley kompletnie mi się znudziła ta monotonność . Te same rodziny :(( .

adamo030 28.10.2010 18:39

Odp: The Sims 3 Po Zmroku-Wrażenia z Gry

Ale to wszystko możesz dodać. Metro itp możesz dodać jeśli Ci się chce. A ja wolę grać na mieście w którym mogę sobie coś zbudować jak zachce, a nie że ja godzinę będe kombinował jak koń pod górę gdzie jakąś parcelę nową upchać.

Lady88 28.10.2010 19:23

a czy zauważyliście, że na niebie pojawiają się chmury? oni chcieli dodać tu pogodę, ale wolą zrobić oddzielny dodatek. a to może być przedsmak ;)

hellraiser 28.10.2010 19:58

A chmury nie pojawiały się już w podstawie? W Twinbrook dodano całkowicie pochmurną pogodę, w Sunset np. się ona nie pojawia, natomiast w Riverview rzadko, ale tak. W sumie szkoda, że nie dodali pogody, ale jeżeli miała by być zrobiona na odpierdziel, to lepiej zrobić osobny EP. ;> Kurdee ja chcę już PZ :)

PoZmrokowiec 29.10.2010 10:17

The Sims 3: Po Zmroku - recenzja by PoZmrokowiec

PZ = Po Zmroku

W The Sims 3: Po Zmroku mamy nowe miasto, Bridgeport. Po Bridgeport chodzą ważne Osobistości, a za nimi czają się paparazzi. PZ oferuje nam także wampiry. Wampiry mogą jeść zupę z owoców plazmowych, którą mogą kupić w samochodzie z fast-foodami. W samochodzie fast-food są też np. zupa z małzy, burrito, taco, hamburgery, hot-dogi i jakieś inne. Po zjedzeniu z fast-fooda Sim może mieć negatywny nastrójnik -25 Zatrucie Pokarmowe i nastrójnik pozytywny +20 Mmm... Tłuste! Jest także sok z owoców plazmowych, jednak jeszcze nie wiem jak go zdobyć. Wampiry nie kąsają byle kogo! Mają umysł, który pozwala im na znalezienie najlepszego Sima. Można poprosić wampira o przemienienie. Ważne Osobistości można spotykać w eleganckich klubach i na innych parcelach. Nie możemy bezpośrednio odwiedzić gwiazdy w domu. Gwiazdy mają specjalną furtkę i domofon. Nieznajomych nie wpuszczają! Również nie można od tak gawędzić z gwiazdą! Sim, który ma mniejszy poziom Osobistości musi zaimponować gwieździe! W tym celu może wymienić imię znanej Osobistości, mówić o zawodzie, pracy i umiejętności. Może też zwyczajnie poprosić o autograf. Gdy Sim zaimponuje gwieździe może z nią normalnie rozmawiać, stworzyć grupę, kupić drinka w klubie, zostać najlepszym przyjacielem. Im więcej Osobistości znamy, tym mamy większy poziom Osobistości. Jeśli Twój Sim jest Osobistością masz własnego agenta. Nie widać go, ale dzwoni do Ciebie na telefon z okazjami. W klubach spotykamy miksologów. Miksolodzy podawają różne drinki, po których mamy różny nastrój. Podawają też nowe jedzenie np. naczos, pikantne skrzydełka. Sim może wykupić własny dom na obrzeżach miasta lub apartament w centrum miasta w wieżowcu z jacuzzi, bez jacuzzi lub wogóle bez balkonu. Do Twojego apartamentu od przychodzą normalnie różni goście. Jeśli masz w swoim apartamencie domofon, nie musisz do nich iść. Możesz po prostu odebrać domofon. Przy drzwiach twojego apartamentu jest nowoczesny zsyp śmieci, przy wejściu normalny kosz i nowa skrzynka na listy. W twoim wieżowcu mogą mieszkać też inne osoby. Gdzieś około 17:00 rozpoczyna się już nocne życie. Otwierają ekskluzywne kluby, gdzie Twój Sim nie zawsze może wejść! Te najlepsze kluby mają bramkę z wykidajłem( ochroniarzem ) . Sim wykidajłę może przekupić za maksymalnie 100SML, prześlizgnąć się gdy inny Sim rozmawia z wykidajłem, lub po prostu wejść gdy się ma około 5 poziom Osobistości. W gorszych klubach zazwyczaj nie ma bramek. W takich klubach jest nowy głośnik, miksolog, rzutki, cymbergaj, ubikacje itp. W najlepszych są długie, nowe fotele, modernistyczny wystrój, drogie i najlepsze drinki, ważne Osobistości, stacje z bańkami czekoladowymi, bananowymi i wiele wiele innych smaków za około 10SML . Według mnie dla zwykłych Simów najlepszą propozycją klubu jest ,,Kujon'' na przedmieściach.

Kopiowanie bez mojej zgody zabronione!

Chryzantem Złocisty 29.10.2010 11:13

nie bój żaby to tak beznadziejna recenzja że nikt jej nie skopiuje :D
i nie mówi się miksolodzy,tylko BARMANI,czy to tak trudno napisać?
ja rozumiem,że ta praca się może tak nazywa,ale pisanie ciągle miksolog brzmi debilnie

PoZmrokowiec 29.10.2010 12:18

Jest taki nowy klejnot o nazwie Oko Wampira. Spotkałem z w podziemiach klub dla wampirów i zaplecze gdzie był klejnot, szczątki i te drzewa z cmentarza. Klub to Plazma 501

Arkia 29.10.2010 13:19

Hmm, temat w sam raz dla mnie! :>

Na początku wprowadziłam wyprowadzoną rodzinkę do domu, w którym gram. Skopiowałam całość i przeniosłam do Bridgeport. Trochę się pobawiłam, ale... Ale nie. To miasto, o dziwo, mi nie pasuje. Nie mogłam się zachwycać odbiciami wody (tylko trochę mam zmienioną wodę w basenie, ale nie ma odbić), bo by mi się zacinało. No i ogólnie, jakieś takie... "cementowe", "szare", że tak napiszę, to miasto mi się wydawało. Więc wróciłam do zapisu w Twinbrook (dzięki Bogu, że go nie skasowałam...). A tam, z przynajmniej pół godziny ustawiałam na wzgórzu kluby. Ja cię trzasnę, tak się wnerwiałam! Musiałam ustawiać największe parcele, jakie się dało, później umieszczać jak najbliżej siebie, ale żeby się zgadzało, następnie musiałam zmieniać typ parceli na publiczny, zmieniać na "Ekskluzywny klub" czy "Lokalna knajpka", wsadzać na te parcele wieżowce, ustawiać je w odpowiednim kierunku, zamartwiać się, że to wygląda, jakby w ten róg kosmici wjechali, taki jest wystająco-płaski... Dobijało mnie to, zanim w ogóle zaczęłam grać. No ale zaczęłam. Uczyłam grać na instrumentach, zmieniłam cechę, pracę, łowiłam ryby... No ale chciałam wypróbować jakiś klub wieczorem. Puścizna, no ale cóż. Usiadłam simką przy barze, i zamówiłam chyba "Płonące trupy(**)" (w nawiasie cena), i... Pac. Koniec. Kropka. Pustka. Nicość! Zniknął barman, zaczęli znikać ochroniarze, moja simka też! A jak ją znalazłam, to była w domu. Do połowy w fundamencie. Resetsim nic nie dał. Dopiero moveobjects'em mogłam ją wyciągać. Już uff, już och, ale... Ale. Pozostałych dwóch simów nie ma. Śledzę, ale ich nie widzę. Wyparowali. I musiałam wychodzić bez zapisywania. Na szczęście zaraz po zbudowaniu superowego basenu zapisałam :D Taki mi ekstra wyszedł... Trudno go opisać, ale ogólnie ze wszystkimi szafkami i jacuzzi wygląda bosko :> A tak nawiasem mówiąc, to jedna simka zaprosiła moją na przyjęcie. Cieszę się, za kilka godzin widzę komunikat, no ale jest blisko, to jeszcze nie jadę. Była chyba za dwadzieścia minut impreza, więc wzięłam rower i moja simka pojechała. Ale co to? Nie chcą jej wpuścić! Patrzę na zegar... Się spóźniła. I nie chcą jej wpuścić. Głupole.

Jeszcze opowiem o tych wieżowcach, które umieściłam w Twinbrook. Mimo, że siostra odradzała, zrobiłam płotek wokół nich z obelisków i kolumn, z ozdób otoczenia. Wyszło hiper-super-ekstra-fajnie. Pododawałam drzewek, a pomiędzy budynkami ustawiłam rzędy wysokich iglaków. A choć w Twinbrook nie ma iglaków, to tam, pomiędzy wieżowcami, wyglądały one... Muuah! :>

Lady88 29.10.2010 14:05

fajnie poprawili sprawę z lustrami/ Pewnie wiecie, że normalnie jak obniżycie ściany to w lustrze odbija się wszystko to jak widać, czyli też miasto i te opuszczone ściany. a teraz? jak opuścimy sciany i zerkniemy na odbicie w lustrze to odbija się dane pomieszczenie a ściany są całe :D jak dla mnie super...

Cytat:

Napisał Arkia (Post 1317597)
No ale chciałam wypróbować jakiś klub wieczorem. Puścizna, no ale cóż. Usiadłam simką przy barze, i zamówiłam chyba "Płonące trupy(**)" (w nawiasie cena), i... Pac. Koniec. Kropka. Pustka. Nicość! Zniknął barman, zaczęli znikać ochroniarze, moja simka też!

a może to była pora zamknięcia lokalu i dlatego wszyscy zniknęli?

PoZmrokowiec 29.10.2010 14:14

Aha. Miałem jeszcze powiedzieć o cyfrowym akwarium na ścianę. Sprawdzałem je w lokalach i jednak pływają w nich prawdziwe ryby i jest opcja, że jakaś cyfrowa opieka jest. Wziąłem usuń ryby i pojawiły się np.

Doitsu Koi
Czarna złota rybka
Ryba wampirza
Glony morskie(jakoś podobnie)
Rozdymka

Niestety nie da się ich wziąć :( . Tylko ukraść :D .

nmin 29.10.2010 14:33

Cytat:

Napisał PoZmrokowiec (Post 1317620)
Sprawdzałem je w lokalach i jednak pływają w nich prawdziwe ryby

Oczywiście mam takie akwarium, bo od początku byłam go ciekawa. To nie są prawdziwe ryby, tylko cyfrowe, nie trzeba ich karmić i sprzątać im akwarium, ale wyglądają identycznie i do tego są większe, więc ogólnie miodzio. Nie musisz też mieć ryby w plecaku. Po prostu Sim klika pilotem i ryba pojawia się w akwarium, jaka tylko zechcesz :) Nie wiem, ile mieści się maksymalnie, ale na pewno dużo, bo umieszczałam ustniczki i wciąż jeszcze miałam miejsce, aż musiałam połowę usunąć, bo tłok był bardzo nieestetyczny. Jest też opcja "sterta różnych ryb" - wtedy dodaje się po prostu gromada różnych rybek, od płotki, przez ustniczka, po robo-rybę.
Do tego akwarium super wygląda jako ścianka działowa, u mnie między kuchnią i salonem, ścieśniłam wszystko maksymalnie, ale zmieściłam :D

PoZmrokowiec 29.10.2010 14:53

Ahaaa! No to nawet lepiej :) .

hellraiser 29.10.2010 17:07

Cytat:

Napisał PoZmrokowiec (Post 1317573)
Jest taki nowy klejnot o nazwie Oko Wampira. Spotkałem z w podziemiach klub dla wampirów i zaplecze gdzie był klejnot, szczątki i te drzewa z cmentarza. Klub to Plazma 501

Mógłbyś zrobić zdjęcie tego klejnotu i wstawić do tematu ze zdjęciami? Bardzo mnie korci jak wygląda ;]

Lady88 29.10.2010 20:53

nie wiem czy wiecie ale drinki wpływają na cechy naszych Simów na czas ich działania. Jest taki drink, który zalicza się do takiej grupy, której szczerze nie pamiętam jak się nazywa. Po tym jak moja simka go wypiła, to pojawiły jej się dwie cechy (m.in szalona) w miejsce dwóch innych. Po tym jak drink przestał działać wszystko wróciło do normy :P

Chryzantem Złocisty 29.10.2010 20:58

szkoda że te bary są otwarte na tak krótko,moja simka dopiero co zaczęła się dobrze bawić,a oni jej zamknęli klub :(

hellraiser 29.10.2010 22:56

Grałem dosyć długo, mogę się wypowiedzieć.
Ogółem uważam jak narazie, że dodatek jest spoko. Miasto jest ładne, ale na zwiastunach wyglądało na ładniejsze. Podoba mi się opcja tańczenia na blatach bądź stołach, nie wiem czemu ale moja Simka nie chce tak fajnie tańczyć na podłodze... Kluby są zamykane zdecydowanie za wcześnie, dopiero co moi Simowie się rozkręcają, a tutaj mi wyskakują, że zamykają ;o.
Kapel jeszcze nie wypróbowałem.
Narazie mi się podoba, zobaczymy jutrzejszy ciąg dalszy.

nmin 29.10.2010 23:15

Myślę, że prędzej czy później pojawią się mody na godziny otwarcia... Mam nadzieję, że pokaże się też jakiś na ilość ludzi w klubach. Np. "kto żyw w mieście, idzie imprezować" ;)

PoZmrokowiec 30.10.2010 16:56

Powiem trochę o miksologii . Sim na początku się uczy zwykłych drinków i podstawowego nalewania. Z czasem jest coraz lepszy, robi różne ewolucje ze szklankami, poznaje nowe drinki. Sim może wynajdować własne drinki i nadać im własną nazwę. Są różne rodzaje drinków:

-Imprezowy
-Energetyczny
-Romantyczny
-Zwariowany
-Możliwe, że jest jeszcze jeden rodzaj, ale nie znam, bo David ma tylko 9 poziom miksologii.

Po każdym z tych jest różny nastrójnik. Każdy drink robi się ze zwykłych składników, a zwariowane z tych, co mamy w barku np. limonka . Dodaję trochę zdjęć z robienia drinków:

http://images37.fotosik.pl/336/6b8e6fbfb53c63c7med.jpg

http://images46.fotosik.pl/341/4412e387abb47791med.jpg

http://images41.fotosik.pl/355/f4a9d2639ac63281med.jpg

Powodzenia!

Paka 30.10.2010 16:58

imprezowy i zwariowany to myśle że to nazwa przykrywkowa dla napoji upijających :D

Lady88 30.10.2010 17:24

po zwariowanym zmieniają się cechy Sima (nie wszystkie, ale zazwyczaj dwie- na śmiałka i szalonego) i na czas działania tego drinka Sim posiada te dwie cechy zamiast innych dwóch, które mu wybraliśmy

adamo030 30.10.2010 17:34

No ja mam foty, ale tak jak mówiłem nie mogę ich dołączyć. Niech ktoś poda maila albo coś i wrzuci je tu

Chryzantem Złocisty 30.10.2010 17:36

http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=36366

dla pana adamo030 który sam nie ruszy dupy i nie poszuka :*

@down - faktycznie,strasznie męczące,włączyć stronę imageshack,wrzucić fotę i poczekać aż się załaduje.
jak jest z tym "tyle pieprzenia" to nie marudź i nie pierd...ziel,że Ci fotki nie działają.

adamo030 30.10.2010 17:42

No sory. Ale z tym to jest tyle pieprzenia. Ja daje normalnie załącznik i wysyłam. A nawet na tym z polskim ts3 to jest jakieś cudawianki

molly_k 30.10.2010 18:09

No ale za te przeklony to powinniście dostać kopa! :P
Ale ja nie o tym. Rozkładają mnie na łopatki nazwy tych drinków. Od dziś zamawiam w klubie "Bara-bara na plaży" :D

adamo030 30.10.2010 18:11

Ja nie przeklinam. Bo "pieprzenie" to nie przekleństwo. A co do tego to tak dziwnie z tymi fotami tutaj

molly_k 30.10.2010 18:16

Dobra, nie będziemy dyskutować na ten temat.
Co do tego dodatku dopiero odkrywam jego zaje..stość :D!
Sorry, ale inaczej się nie da tego okreslić.
Oczywiście wyprowadziłam się z apartementu do domku, bo jakoś mi nie przypasował. Samą okolice oceniam średnio. Brakuje mi tych kolorów, ciepła, które były w Sunset Valley. I ta woda w morzu (?) w grze jest taka ciemna.
Ogólnie to zabiera to zdecydowanie za dużo czasu :D.

Chryzantem Złocisty 30.10.2010 18:25

moje wrażenia jak na razie są takie

-windy strasznie długo jeżdżą,przez co sim niemal ciągle spóźnia się do pracy
-simy jeszcze bardziej "zmulają" przed jakąś czynnością,co jeszcze bardziej ich spóźnia do pracy
-ogólnie całe miasto jest zmulone,taksówki kursują strasznie powoli
-nadal robiony jest efekt sztucznego tłumu.gdy nasz sim gdzieś pojedzie,to nagle się tam zbiera połowa miasta,co po pewnym czasie wygląda idiotycznie
-bary i kluby są otwarte zdecydowanie za krótko!
-zdobycie popularności jest banalnie proste,wystarczy że poznasz w pracy kogoś znanego,zaprzyjaźnisz się z nim i już masz dwie gwiazdki
-gra nieźle obciąża komputer...przy grafice ustawionej na niemalże brzydką przycina się i zmula i tak
-wampiry są całkiem fajne,nie sądziłam że przemiana trwa trzy dni.dosyć ciekawie się nimi gra
-dużo fajnych drinków do wyboru,jacuzzi i bar bąbelkowy
-trzeba przyznać że meble zrobili nawet ładne,dużo ozdobników ale raczej takich łazienkowych,typu dozownik do mydła,ręczniki
-fryzury i ubrania są dosyć...ekscentryczne,ostatecznie jednak pasują do rozkapryszonej gwiazdki
-simowie-znajomi zapraszają Cię na imprezy,przychodzą w odwiedziny częściej niż wcześniej

podsumowując,dodatek nie jest zły,ale nie jakiś nadzwyczajny.
gdyby nie obciążał mi aż tak procka,to byłoby idealnie :P

adamo030 30.10.2010 18:48

No a ja myślałem że coś mi się z kompem dzieje. A co do miasta dlatego ja gram na sunset valley bo jest zdecydowanie więcej miejsca, ale dwa dni ustawiałem wszystko. Chcecie zobaczyć jak ustawiłem wieżowce to klikajcie w link, tylko musicie fotę pobrać. Oto link:
http://www.thesims3.com/
Potem na społeczność --> forum --> po zmroku i strona 55 bądź 56. Tylko coś jest problem chyba i się nie daje załadować ta społeczność. Ale próbujcie.

nmin 30.10.2010 19:54

Cytat:

Napisał Chryzantem Złocisty (Post 1318129)
-nadal robiony jest efekt sztucznego tłumu.gdy nasz sim gdzieś pojedzie,to nagle się tam zbiera połowa miasta,co po pewnym czasie wygląda idiotycznie

Chciałabym mieć taki problem, u mnie nadal nie ma ruchu :/

Chryzantem Złocisty 30.10.2010 19:59

u mnie to tak wygląda,że jak sim idzie np.do parku,to na gwałt nagle zbiegają się simowie,stoją w jednym miejscu i narzekają po pewnym czasie że im sie chce jeść czy sikać.
zupełnie jakby ich wyrwano z normalnego życia i kazano robić sztuczny tłum :D

Shiro 30.10.2010 20:14

Też tak mam. Nagle pojawia się sporo osobistości, wampirów i zwykłych osób. Co wejdę do klubu to zbierają się tłumy (dla jasności mam dopiero dwie gwiazdki, bo nie miałam czasu na grę).

Owl Finch 30.10.2010 21:05

Dodatek dobry, ale jest dużo niedociągnięć, o których na forum często się mówi.
Apartamenty mnie nie zachwyciły, tym bardziej, że nie można mieć jacuzzi na tarasie...
Nowe ubrania za to są jak najmilej widziane, są ładne i jest ich całkiem sporo. Dochodzi też dużo ciekawych opcji i nowe otoczenie jest bardzo w porządku.
Jednak nie powiem, że dodatek jest super, dopóki nie naprawią błędu, który powoduje, że PZ nie może być zainstalowane jednocześnie z Szybką Jazdą...

Lady88 30.10.2010 21:07

jak to nie może być? ja mam zainstalowane i to i to i wszystko śmiga.

Owl Finch 30.10.2010 22:53

Widocznie tylko na macach jest ten problem... Eh...

Chryzantem Złocisty 30.10.2010 23:10

kurnamać
moi simowie namiętnie się zacinają w windach...
mój wampir przyciął się jak go wyrzucili z knajpy u Gieńka i siedział w windzie 12 godzin!
zesikał się,zemdlał,prawie umarł z głodu bo nie mógł wyjść!

Lady88 31.10.2010 00:45

Ok... gram w to od pon (wiadomo nie non stop, ale trochę już ugrałam). Mogę więc opisać swoje wrażenia.
Jak już kiedyś wspominałam, każdy dodatek ma swoje plusy i minusy. I wszystko co w nim jest także.
Wampiry - nie pociągały mnie nigdy i teraz też mnie nie powaliły. Plusem jest to, że szybko się uczą w nocy. Można by się zamienić w wampira, nauczyć potrzebnych umiejętności, a potem zakupić to lekarstwo i wrócić do poprzedniego wcielenia ;).
Kluby - fajne, ale za krótko otwarte. Zanim Sim dojedzie, zanim wypije drinka, to chwilę potańczy i koniec. Nie przeszkadza mi to, że przychodzi mało Simów (mimo, że kilka razy miałam po 11 czy nawet 16), ponieważ idę tam aby moi Simowie tam zaszaleli, fajnie potańczyli czy też czegoś się napili.
Miasto - fajnie zrobione, ale szkoda, że nie ma zbytnio miejsca aby stawiać nowe parcele. Ale za to to cudowne odbicie w wodzie, most itd. Apartamenty... Te fajniejsze już pozajmowane, więc trzeba robić roszadę w edytorze miasta, bo te co są wolne to są takie sobie.
Ubrania, fryzury, dodatki - jak dla mnie w 90% się podobają, więc git, bo ja jestem wybredna co do tych spraw. Pamiętam, że ciągle jakieś ściągałam z neta, bo te EA były beznadziejne. A teraz? Ubieram Simów tylko w oryginalne ubrania ;).
Powiem tak... Dodatek fajny, ale troszkę się zawiodłam, bo np. miał być wolny taniec i co? Zwykła plotka :/ Zawiodłam, bo kilka info było fałszywych i sami rozumiecie jak człowiek się na coś napali, a później tego nie ma.
No to tyle na razie ;)

EDIT

Mam jednak wrażenie, że ten imprezowy taniec przychodzi z czasem i to nie tak łatwo. Właśnie się namęczyłam z moimi Simami aby zaczęli tak tańczyć. Byłam z nimi chyba z 3 razy w klubach i starałam się aby cały czas tańczyli na barze (bo wtedy właśnie od razu tak tańczą). Do tej pory mieli tylko tańcz i tyle. A teraz jest Taniec i Taniec Imprezowy i inne (zmieniają się co jakiś czas). Także wydaje mi się, że Simowie uczą się jakby tego tańca. A wy jak to oceniacie?

Violet 31.10.2010 08:34

może jest mało osób w klubach przez słaby komputer?

kaka123 31.10.2010 09:23

Mogli dodać umiejętność tańczenia.

nmin 31.10.2010 11:34

Cytat:

Napisał Violet (Post 1318329)
może jest mało osób w klubach przez słaby komputer?

Też o tym wczoraj pomyślałam, chociaż nie wiem do końca, jaki mogłoby to mieć związek, i zmieniłam ustawienia z najwyższych na ciut niższe, ale nic to nie dało. No, ale przynajmniej otoczenie śmiga, a wcześniej troszkę jednak muliło ;)

molly_k 31.10.2010 11:56

Drodzy moi, parametry komputera nie mają żadnego znaczenia dla ilości ludiz pojawiających się w klubach. Niestety nie wiem od czego to zależy. U mnie często są totalne puchy! Nawet bez barmana itp. A ludzi bawiących się raz jest bardzo mało, a raz sporo, ale nie tłumy. Nie wiem o co chodzi. Ale chciałabym, żeby w życiu była opcja gwiazda i żeby wpuszczali Cię razem ze znajomymi bez problemu :P. Nie to co spotkało mnie wczoraj ;).

Chryzantem Złocisty 31.10.2010 11:57

co zrobić żeby mieć odbicia w lustrach?
i jak ustawić grafikę żeby była na niskich,ale nie najbrzydszych ustawieniach?
na razie mam tak:

http://img830.imageshack.us/img830/7...nshot001fm.png

a i tak trochę zmula.
mogę coś jeszcze włączyć,żeby nie zmulić gry ale żeby ładniej wyglądało?

Wielebny 31.10.2010 12:18

Nie dziw się, że przymula skoro masz ustawioną rozdzielczość 1280x1024.
Gry zwykle najbardziej obciąża:
-wysoką rozdzielczością
-AA (antyallesling) (wygładzane krawędzi)
-Cienie, ale w przypadku the sims 3, gdzie cieniowanie nie jest zbyt szczegółowe, to nie powinno to wpływać na wydajność.

Wstępnie poradzę Ci tak:
-Zmień rozdzielczość na 1024x768 (możesz jeszcze niższą, ale wtedy gra będzie znacznie gorzej wyglądać)
Spróbuj resztę dać na średnie ustawienia i zobacz jakie będę efekty.
Podaj też może specyfikacje Twojego komputera.

Ogólnie nie byłbym wstanie grać w ts3, przy niskich ustawieniach graficznych, bo wtedy gra wygląda graficznie jak gry z 2003/4 roku :)

Chryzantem Złocisty 31.10.2010 12:28

zmieniłam rozdzielczość i paski stanu sima zasłoniły mi pół ekranu gry...

no cóż,widocznie mój komp już nie zdzierży kolejnego dodatku do simsów :D
ustawię sobie światła i cienie na niskie i jakoś muszę przeżyć,możliwe że mieszkanie w wieżowcu też bardziej obciąża grę.

a mój komp to:
AMD Sempron 2600+
1,5 GB RAM
NVIDIA GeForce 6200

adamo030 31.10.2010 12:35

Wiecie co? Najlepiej że w Sunset rozkładałem metro. I jedną parcelę oznaczyłem popularne miejsce (zupełnie przypadkiem). I parcela jest malusieńka i ja mój czyta gazetę i pisze: że popularne miejsce w mieście to właśnie ta stacja metra! I ja się patrzę a tu z 10 ludzi...

nmin 31.10.2010 13:00

Cytat:

Napisał adamo030 (Post 1318442)
Wiecie co? Najlepiej że w Sunset rozkładałem metro. I jedną parcelę oznaczyłem popularne miejsce (zupełnie przypadkiem). I parcela jest malusieńka i ja mój czyta gazetę i pisze: że popularne miejsce w mieście to właśnie ta stacja metra! I ja się patrzę a tu z 10 ludzi...

A gdyby tak w edycji miasta jakiś klub oznaczyć jako popularne miejsce?

Wielebny 31.10.2010 13:05

Cytat:

Napisał Chryzantem Złocisty (Post 1318436)
a mój komp to:
AMD Sempron 2600+
1,5 GB RAM
NVIDIA GeForce 6200

Przy takim leciwym PC, który ledwo spełnia minimalne wymagania to trudno spodziewać się wysokiej jakości i wydajność w ts.

Chryziu:
W zależności od monitora jakiego się posiada to przy niskiej rozdzielczości interfejs będzie trochę większy.

Chryzantem Złocisty 31.10.2010 13:09

leciwym pc?!no wiesz co teraz to on się poczuł urażony,rozumiem nazwać go złomem,bublem,gniotem,ale LECIWYM?

wiem że procek to nie jest arcydzieło,ale nie stać mnie na kupno czegokolwiek nowego do kompa

Wielebny 31.10.2010 13:14

No praktycznie nie widzę za bardzo sensu wymieniania jakiekolwiek części w tej kompie na trochę lepszą, gdyż np. zechcesz wymienić kartę graficzną to się okaże, że zasilacz za słaby i też trzeba nowy kupić, albo zechcesz zainwestować w nowy procek to się okaże, że Twoja płyta główna go już nie obsługuje :D

Lepiej odłóż sobie jakąś większą sumie 1500-2000zł i kup nowy PC, który Ci na trochę czasu starczy z 2-3 lata ;)

adamo030 31.10.2010 13:19

No ja właśnie tak zrobiłem z tym metrem... I było ze dwa razy po 10 ludzi

Lady88 31.10.2010 13:25

Cytat:

Napisał Kowalino (Post 1318433)
Ogólnie nie byłbym wstanie grać w ts3, przy niskich ustawieniach graficznych, bo wtedy gra wygląda graficznie jak gry z 2003/4 roku :)

Ojj ja tak samo... Mam wszystko na max, bo na szczęście mam dobrego kompa i tak jest ok. A gdybym miała coś na niskim lub średnim to by mnie szlag trafiał. :P

molly_k 31.10.2010 13:34

Największa przyjemność grać na wysokich detalach, widzieć sztukę realizmu postaci i budynków (ale napisałam :P). Bo gra na niższych detalach byłaby dla mnie "smutna". Ale rozumiem tych co nie mają sprzętu dobrego i muszą cieszyć się tym co mają. Też tak do niedawna miałam ;).

Katka_Psychopatka 31.10.2010 13:58

Ilość bugów w grze mnie powala :/ Moja simka np. nie może pójść do pracy. Posyłam ją do budynku, w którym pracuje, a ona za chwilę materializuje się przed drzwiami tego budynku. I tak cały czas :/
Moje wrażenia-zdecydowanie za dużo błędów, żeby nacieszyć się grą w spokoju.

nmin 31.10.2010 14:29

Hmm... Od roku, odkąd mam grę, grałam zawsze na najwyższych z możliwych ustawień, ale przy trzecim dodatku i drugich akcesoriach tak duże otoczenie jak Bridgeport trochę już muliło. Zmieniłam ustawienia tak, że tak, gdzie największe było "najwyższe" dałam "wysokie", tam gdzie największe było "wysokie", dałam "średnie". Jedynie Simów mam na "najwyższe". I gra mi się o wiele lepiej, otoczenie dosłownie śmiga - a może jestem nieczuła na graficzne wdzięki, ale nie widzę dużej różnicy :) Pewnie zobaczyłabym, gdybym grała na najniższych. Wolę komfortową grę z niemulącym otoczeniem, niż super grafikę i sekundowe opóźnienie w obracaniu otoczenia.
Tylko Simowie długo się ładują, czasem przez dłuższą chwilę są niewidoczni - może ich też lepiej dać na niższe?

Lady88 31.10.2010 14:48

chyba tak, mnie na szczęście się nie zacina na tych detalach co mam mimo, że to trzeci dodatek i drugie akcesoria :)

Chryzantem Złocisty 31.10.2010 14:52

ja się tak zastanawiam,czy jeśli usunę teraz WP,to gra trochę "przyspieszy"?
bo i tak nie korzystam z tego dodatku,więc chyba mogę go usunąć bez reinstalki simsów?

Kamis 31.10.2010 15:37

Przed chwilą od producenta dostałam jacuzzi za bycie osobistością xd [4 gwiazdki].

nati760 31.10.2010 15:51

Hej jak się zostaje barmanką xD? Wiem że takie głupie pytanie no ale nie wiem jak nią zostać xD
A tak poza tym dodatek bardzo fajny :]

Starlight 31.10.2010 15:58

mnie ogolnie gra nie zachwyca jakoś... z każdym dodatkiem gra staje sie coraz to bardziej nudna......

Chryz - Wierz mi, że co 2 osoba na forum nie ma full detali, niby gra wygląda ładniej, ale czy kupujecie gry tylko żeby się grafiką podniecać?

Wielebny 31.10.2010 16:03

Cytat:

Napisał Chryzantem Złocisty (Post 1318534)
ja się tak zastanawiam,czy jeśli usunę teraz WP,to gra trochę "przyspieszy"?
bo i tak nie korzystam z tego dodatku,więc chyba mogę go usunąć bez reinstalki simsów?

Gdyby usunięcie dodatku WP przyśpieszyłoby grę to byłoby to co najmniej dziwne.
Usunięcie nieoficjalnych dodatków w pewnym stopniu na pewno przyśpieszy grę.

Up:starlight:
Wiadomo, że grafika nie najważniejsza, ale granie w cokolwiek widząc same rozmazane tekstury odbiera mi zupełnie radość z gry.
Nie wymagam wszędzie grafiki rodem CryEnigne 2/3 (crysis/crysis 2) ale czerpię również radość z gry oglądając ładne widoki, które zapewnia lepsza jakość grafiki.
Taki Oblivion (2006) choćby, graficznie przy nim to ts3 może się schować, a wymagania znacznie mniejsze. :)

PoZmrokowiec 31.10.2010 16:21

W Bridgeport też są magicy :) . Magika spotkałem w wieżowcu Centrum Jeden Lew z jacuzzi. Ma na imię Jeremey Tompkins. Może podobnie się nazywa ;) . z zawodu jest magikiem ;) .

Kamis 31.10.2010 16:30

Cytat:

Napisał nati760 (Post 1318599)
Hej jak się zostaje barmanką xD? Wiem że takie głupie pytanie no ale nie wiem jak nią zostać xD
A tak poza tym dodatek bardzo fajny :]

Musisz wbić 1 pkt mixologii i to praca dorywcza jest. Klikasz na któryś z barów i jest ;)

molly_k 31.10.2010 20:24

Czy zauważyliście pewną rzecz (może juz tak było wcześniej a ja nie zauważyłam), mianowicie godziny pracy w większości miejsc zaczynają się od 13? Może po to, żeby się wybawili i wyspali? Nie wiem, ale to trochę burzy cały dzień. Bo poza pracą i zabawą nie ma się juz czasu na nic. Sam dojazd na imprezki, do pracy, do domu, zajmuje w kij czasu.

hellraiser 31.10.2010 21:13

Dziś moja Simka-Wampirzyca doznała tak zwanej wpadki :D Około dzień po dość udanym Bara-Bara, cieszę że dostanie awans na ósmy szczebel kariery filmowej, a tutaj skubana wychodzi i głaszcze się po brzuchu z komunikatem, że bierze sobie urlop macierzyński. Wrrrr! Ale przynajmniej dziecko urodziło się z ładnymi, lodowymi oczami i rudą grzywą :)

Lady88 31.10.2010 21:16

Cytat:

Napisał Chrzan (Post 1318809)
Dziś moja Simka-Wampirzyca doznała tak zwanej wpadki :D Około dzień po dość udanym Bara-Bara, cieszę że dostanie awans na ósmy szczebel kariery filmowej, a tutaj skubana wychodzi i głaszcze się po brzuchu z komunikatem, że bierze sobie urlop macierzyński. Wrrrr! Ale przynajmniej dziecko urodziło się z ładnymi, lodowymi oczami i rudą grzywą :)

ale wybrałeś wtedy bara-bara czy postaraj się o dziecko?
bo jak po bara-bara Simki też zachodzą w ciążę to trochę lipa :P

hellraiser 31.10.2010 21:21

No w tym rzecz, że Bara-Bara. Kurde, teraz się boję używać tej opcji, żeby nie mieć niechcianych dzieci. Trzeba będzie przerzucić się na telewizję :D

nmin 31.10.2010 21:42

Cytat:

Napisał Chrzan (Post 1318814)
No w tym rzecz, że Bara-Bara. Kurde, teraz się boję używać tej opcji, żeby nie mieć niechcianych dzieci. Trzeba będzie przerzucić się na telewizję :D

Bez jaj! Czyli jeśli wybiorę Simowi pragnienie życiowe "bara-bara w pięciu miejscach z pięcioma Simami", to trzy dni po każdym bara-bara będę musiała latać po mieście i sprawdzać, czy się nie rozmnożył?

Chryzantem Złocisty 31.10.2010 21:46

moi simowie robią bara bara bardzo często,a żadnej wpadki nie było jeszcze nigdy :|

unnami 31.10.2010 22:58

Hmmm.. moje wrażenia póki co są mieszane. Dodatek słaby. Bo niby co właściwie wnosi? Mamy iść do klubu i się bawić? Jaki jest cel tego dodatku?
W podróżach mogliśmy jeździć odkrywać zdobywaliśmy punkty za które można było coś kupić.
Kariera też całkiem sporo rzeczy wnosiła, całe te zawody i tam też było dużo do robienia.

A Po zmroku? Kocham nowe baseny, kocham fontanny, ale to nie jest to czego oczekiwałem. Myślałem że będzie tak jak w The Sims Gwiazda. Tam to wszystko było dużo lepiej przemyślane. Tutaj tak jakby im się nie chciało. Teraz znów bedziemy czekać półtorej roku albo więcej na jakiś większy dodatek. Ten nudzi się bardzo szybko.

I skoro zrobili zespoły i sceny to brakuje mi takich rusztowań:
http://foto.favore.pl/2008/10/14/20/...95065459_n.jpg

oraz takich świateł właśnie na scenę:
http://www.lim8.pl/upload/image/oswi...e/osw_est2.jpg
i
http://img.nokaut.pl/p/3b/75/3b75b5b...250500x500.jpg

i jeszcze coś. nie wybacze im braku kuli dyskotekowej!
http://chce.to/content/proxi/big.543...DA410833D7.jpg

Shiro 01.11.2010 10:39

Unnami jest kula dyskotekowa, tak samo jak jeden z tych reflektorów, wystarczy po prostu wejść w tryb kupowania i w lampy sufitowe.

Mamełe 01.11.2010 10:49

Cytat:

Napisał unnami (Post 1318873)
Hmmm.. moje wrażenia póki co są mieszane. Dodatek słaby. Bo niby co właściwie wnosi? Mamy iść do klubu i się bawić? Jaki jest cel tego dodatku?
W podróżach mogliśmy jeździć odkrywać zdobywaliśmy punkty za które można było coś kupić.
Kariera też całkiem sporo rzeczy wnosiła, całe te zawody i tam też było dużo do robienia.

A Po zmroku? Kocham nowe baseny, kocham fontanny, ale to nie jest to czego oczekiwałem. Myślałem że będzie tak jak w The Sims Gwiazda. Tam to wszystko było dużo lepiej przemyślane. Tutaj tak jakby im się nie chciało. Teraz znów bedziemy czekać półtorej roku albo więcej na jakiś większy dodatek. Ten nudzi się bardzo szybko.

Nastepny dodatek będzie za poł roku a za 3 miesiące akcesoria, jak zwykle. Ja sie spodziewalam czegos na styl Nocnego Życia z dwójki i w sumie nic mnie nie rozczarowało.

taka scenę, to mozna sobie wybudować za pomocą fundamentów, schodow, kolumn i podłóg ;)

Reflektory i kula to chyba sa z tego co pamietam (w buydebug?).

Edit: nie, jednak takiej kuli nie ma, tylko reflektorowe. w sumie bez sensu. Mozna sie tylko domyslac, gdzie dadza... ;/

molly_k 01.11.2010 10:55

Wygląd scen zależy od miejsca, ale można sobie je poprawić jak się chce. W ogóle dla mnie te imprezki, bary, ulice, za ciche, za puste. Czasu samo wyjście na miasto zabiera ogrom po to, by się nie wybawić. I te godziny pracy, przerażające! Sim pracuje do 19, a śpi do 12 :/.

Mamełe 01.11.2010 10:59

Cytat:

Napisał molly_k (Post 1318937)
Wygląd scen zależy od miejsca, ale można sobie je poprawić jak się chce. W ogóle dla mnie te imprezki, bary, ulice, za ciche, za puste. Czasu samo wyjście na miasto zabiera ogrom po to, by się nie wybawić. I te godziny pracy, przerażające! Sim pracuje do 19, a śpi do 12 :/.

No wiesz... calkiem jak w zyciu. Ja to jak wracam z pracy, to ostatnia rzecz na jaka mam ochote to imprezowanie. Dlatego najczesciej wychodzi sie w dni wolne, gdzie na drugi dzien tez jest wolne. ;)

Kamis 01.11.2010 11:01

Takie reflektory są ;)
A dodatek mi się podoba.

molly_k 01.11.2010 11:07

Mamełe, a ja się nastawiłam na codziennie picie i imprezowanie! Aj to bycie studentem wypacza pewne normy życiowe :P.

Lady88 01.11.2010 11:17

Nie każdy student ma w głowie tylko imprezy ... ;]
Moim zdaniem dodatek nie jest zły, ale mogli się bardziej postarać ;)

molly_k 01.11.2010 11:18

Lady88 ale ja mam równie lajtowy kierunek co Twój. Gdzieś wyczytałam, że studiujesz pedagogikę, no ja też :P.

Mamełe 01.11.2010 11:23

Cytat:

Napisał molly_k (Post 1318951)
Mamełe, a ja się nastawiłam na codziennie picie i imprezowanie! Aj to bycie studentem wypacza pewne normy życiowe :P.

Taaa piekne czasy, szkoda, ze trawaly tylko 5 lat. Potem jest znaaacznie gorzej. Bezrobotny lub na samozatrudnieniu sim bez dzieci, to na pewno moze codziennie imprezowac. :)

Lady88 01.11.2010 11:26

Rozumiem, że dopiero rozpoczęłaś? Uważasz, że lajtowy? Heh do bądź tak jak ja po obronie licencjata i już na studiach mgr ;] też zależy gdzie się studiuje. SGGW (jak to państwowa uczelnia) ma wykładowców, którzy studentów mają w 4 literach :P

Ja w simach wybieram się na imprezę ze 3 razy w tyg i z raz urządzam domówkę :P I zawsze przychodzi ktoś, kogo nie zaprosiłam hehe :P

molly_k 01.11.2010 11:31

Nie(stety) Lady88 jest od Ciebie starsza :). Powinnam skonczyć rok temu, ale z powodów osobistych jestem na 2 roku uzupełniajacych. UMCS Lublin. Lajtowy moze dlatego, że przyjemny i nauka jest łatwa :).
A przy okazji studiów chciałam żeby wyszedł dodatek Studia, ale patrząc na to jak spartolili apartamenty w PZ to chyba się boję i nie chcę tego dodatku :D!

Lady88 01.11.2010 11:35

Nauka na każdym kierunku jest łatwa i przyjemne pod warunkiem, że studiuje się coś co się lubi i co wybrało się po dogłębnym przemyśleniu :) Ja nie narzekam, że jest nie wiadomo jak ciężko, ale są takie przedmioty, które trzeba przeboleć ;)

Też bym chciała w TS3 Studia oraz pory roku, a zwierzaki też byłyby mile widziane :)

adamo030 01.11.2010 12:24

Nie zachwycił mnie ten dodatek. Szczerze to mnie nudzi i mi sie nie chce grać bo:
1.Mam wszystko na niskie,a komp jest dobry, a zamula że aż nie mogę;
2.Apartamenty to głupota tak po części bo mimo że to jest jak normalny dom, nie można do niego zaprosić gości;
3.Mam okazję np: zareklamuj drinka dajmy na to w Plazmie 501. Przychodzę,chcę zamówić i co? Ten koleś, albo laska odchodzi i se idzie gdzieś;
4.Zjazd windą trwa jakąś godzinę simową i jak mój miał do roboty (jest aktorem) o 12 i wyszedł po 11 chwilę to zjechał na parter dopiero o 11:55. No bez przegięć;
5.Ciągle proponuje mi okazje z tej durnej korsykańskiej restauracji, też bez sensu że ciągle jest jedna okazja.
Czekałem na ten dodatek, ale uważam że nie jest wart tych 89,90 które za niego dałem.

hellraiser 01.11.2010 14:07

Cytat:

Napisał adamo030 (Post 1318994)
Nie zachwycił mnie ten dodatek. Szczerze to mnie nudzi i mi sie nie chce grać bo:
1.Mam wszystko na niskie,a komp jest dobry, a zamula że aż nie mogę;

No to chyba nie masz dobrego komputera do Simsów. Mój ma tylko 2GB ramu, procek 2,16GHz, karta graf. 256MB tylko trochę przycina na Najwyższych, da się grać.

Co do następnego dodatku, pewnie zapowiedź kolejnego czeka nas za około 1,5 miesiąca ;)

adamo030 01.11.2010 14:33

No ja mam 2 Gb Ram i 1,5 Ghz procesor.

Wielebny 01.11.2010 14:49

Ale danych podaliście na temat kompa :P

Najbardziej zaintrygował mnie ten procesor 1.5ghz. Jedynie jaki model kojarzę z taktowanie zegara 1.5ghz to Pentium IV, do mocnych to on nie należy :D
Podaj lepiej dokładny model procesora, do tego karta graficzna i wtedy można osądzić, czy komputer sprosta wymaganiom gry
Choć z tego co słyszałem i na mocniejszych maszynach miasto Bridgeport przycina.

Lady88 01.11.2010 14:50

Ja mam na maxa ustawienia ale ja mam 6 GB ramu i procesor Intel Core i5 3,2 GHz...

@down
kartę graficzną mam NVIDIA Geforce GT 220

Kompa wymieniałam jakoś w marcu. Na szczęscie dobry zakup, bo Simsy nie tną się a można się cieszyć wysoki detalami ;)

Wielebny 01.11.2010 14:53

Ja aktualnie posiadam dosyć starszy komputer.
Pentium D 2.8 ghz 2x
3gm ram
Geforce 8600gt.
W trybie pauzy na najwyższych gra działa znośnie, ale w trybie życia to już o wiele gorzej.

Mój procesor mocno ogranicza możliwości mojego komputera.

molly_k 01.11.2010 14:54

Aj te przechwałki na temat parametrów komputera ;).
Ja swych nie podam, tylko tyle, że nie narzekam na parametry wizualne ani na prędkość ładowania.
"Apartamenty to głupota tak po części bo mimo że to jest jak normalny dom, nie można do niego zaprosić gości" - nie można? Dziwne. U mnie np można.
A co do tych okazji to fakt, też miewam dziwne, których się nie da wykonać :P. Ale muszę pochwalić (oby tylko nie zapeszyć) zaczęlo mi się podobać i chodzi bez zarzutów :p.

adamo030 01.11.2010 15:06

No ja nie wiem za bardzo dokładnie, ale jest jaki jest. Porównując wymagania na pudełku gry spełnia je więc...

Wielebny 01.11.2010 15:38

Nie ma co patrzeć na wymagania podawane na pudełku.
Patrząc na wymagania rekomendowane ts3, to na takim sprzęcie tam podanym to pograć można komfortowo na nisko/średnich, a wymagana minimalne pokazują, że na takim sprzęcie da się uruchomić grę, a nie grać płynnie na najniższych :P

lizzielovesit 01.11.2010 20:08

z tego co się naczytałam, to ta gra fajna, ale jesli chodzi o błędy to jakiś dodatek na słowo honoru...

Wielebny 01.11.2010 20:37

Ale zawsze można liczyć na to, że w najbliższym czasie pojawią się aktualizacje od Ee games naprawiające poważniejsze błędy.
Tak przynajmniej było przy poprzednich dodatkach.

adbox 01.11.2010 21:07

jestem totalnie zawiedziony tym dodatkiem
mam komputer:
procesor: 3,6 GHz
ram: 2,5
karta graficzna: 512mb
a gra mi się tnie na najniższych ustawieniach przy wyłączonych programach działających w tle oraz explorerem
oprócz tego simy zamulają, zanim wykonają jakaś czynność mija 1h simowska, na windę czeka się jakieś 1,5 h
sim często znika kiedy wychodzi z taxi, wszystkie simy narzekają ze są głodne i senne, teraz w momencie zamknięcia klubu sim w windzie zawiesił się na jakieś, hmm - cały czas?
ta gra to porostu żal..!!!!!

Chryzantem Złocisty 01.11.2010 21:09

no mój sim też się zaciął w windzie podczas wychodzenia z klubu,od 4 rano do 12stej siedział w windzie i niemal umarł z głodu ;/
windy same w sobie są strasznie niedopracowane,czeka się na nie godzinę i kolejną godzinę jedzie w dół,dodajmy do tego szansę że sim się zatnie/utknie w windzie to spóźnienie do pracy mamy gwarantowane.
a to zmulanie simów przed czynnościami to jakaś zmora,nienawidzę tego!

Kamis 01.11.2010 21:18

Cytat:

Napisał Chryzantem Złocisty (Post 1319268)
no mój sim też się zaciął w windzie podczas wychodzenia z klubu,od 4 rano do 12stej siedział w windzie i niemal umarł z głodu ;/
windy same w sobie są strasznie niedopracowane,czeka się na nie godzinę i kolejną godzinę jedzie w dół,dodajmy do tego szansę że sim się zatnie/utknie w windzie to spóźnienie do pracy mamy gwarantowane.
a to zmulanie simów przed czynnościami to jakaś zmora,nienawidzę tego!

Dokładnie. Mam nadzieję że dadzą jakąś łatkę czy coś:(

adbox 02.11.2010 08:51

Cytat:

Napisał Kamis (Post 1319277)
Dokładnie. Mam nadzieję że dadzą jakąś łatkę czy coś:(

tez mam taka nadzieje, ale pytanie teraz jak dlugo trzeba bedzie na nia czekac...

anie_1981 02.11.2010 11:19

Mam w końcu Po Zmroku, leży sobie na biurku, jak gdyby nigdy nic... No i w związku z tym opiszę parę moich spostrzeżeń... Po pierwsze, dodatek jest super i bardzo mi się podoba, nowe miasto jest bardzo fajne. Gra w Bridgeport ma zupełnie inny klimat niż na tych "wioskach". W lokalach mam raczej pusto, jedynie "U Kujona'" pojawia się z pięciu Simów, nie licząc moich i obsługi. Tak to raczej wieje pustkami. Moje Simy są zapraszane na przyjęcia domowe, ale byłam na takim przyjęciu może ze dwa razy, bo strasznie na nich nudno. Jest pusto i naprawdę już wolę iść do Kujona. Knajpa u Walusia, czy jakoś tak, ma bardzo słabego barmana, moje Simy prawie zawsze "zwracają" jego drinki... Mieszkanie we wieżowcach mnie nie zachwyciło, chociaż potrafię je już przebudowywać. Jest bardzo dziwnie i ogólnie to wolę mieszkanie w domku na przedmieściach. Przynajmniej moje Simy często jeżdżą tym uroczym mostem. Wampirami nie grałam, ani nie zamierzam grać, spiszę sobie nazwiska wampirów i pobiegam po domach, by je wyleczyć. Oczywiście podobają mi się nowe ubrania i fryzury, oraz obiekty. Jacuzzi, instrumenty, ozdoby... Wszystko jest bardzo fajne. Miasto mi się bardzo podoba i na razie gram moją rodziną z Bridgeport, Sunset Valley musi sobie poczekać...

A teraz mniej optymistycznie... gra jest workiem pełnym bugów. Niestety. Pierwszy zauważyłam już na początku, gdy moja Simka wyszła za mąż. Doszło nowe pragnienie, "pierwsze bara-bara z 'tą osobą'". Ale to bara-bara musi się odbyć w łóżku, jacuzzi się nie liczy. Poza tym, co jakiś czas muszę zapisywać grę pod inną nazwą, bo coś dziwnego dzieje się z Simami. Znikają i pojawiają się w innym miejscu, interakcja "sprzątaj dom", dostępna dla schludnych Simów to chyba wywołuje. Ale nie jestem pewna. To na razie tyle, bo tak w tej chwili więcej nie pamiętam. Gra oczywiście nieco bardziej się muli, ale maksymalne ustawienia grafiki pewnie mają coś z tym wspólnego...

PoZmrokowiec 02.11.2010 19:23

PZ wg. mnie jest bardzo niedopracowane! Gra jest pełna bugów jak mówiła anie! Miałem różne przypadki.

Z zespołem: Wywaliłem Simkę z zespołu i był tylko David i Ricky. Gdy pojawiła się okazja, David pojechał do klubu i zaprosił członków zespołu. Przyjechał klon mojego Sima Davida i Ricky. Gdy Sim poszedł odebrać zapłatę cały czas dostawał kasę i awansował, co sekundę( nadal był przycisk ,,Otrzymaj zapłatę'' ).

Z windą w Plazmie 501: Gdy David poszedł do klubu, wykidajły, miksolodzy, pianiści, goście czekali od otwarcia do zamknięcia na windę. Gdy wchodziłem od piwnicy winda działała i pojechałem nie na najwyższe piętro, tylko na parter. Sim długo czekał i wywalało go na zewnątrz.

Z cechami: David miał cechę Arogant, ale zmieniały się same na Szalony i Śmiałek.

Z windą w apartamencie: Kazałem Davidowi użyć toalety( :D ) i gdy jechał windą na górę po prostu siedział w windzie i nie dało się nic zrobić. Klikałem do sąsiada ,,Zadzwoń dzwonkiem'' i dopiero wtedy wychodził.

Ze stereo: Sim po kąpieli w jacuzzi ze stereo włożył je do wyposażenia i gdy wyjąłem je nie było żadnej opcji tylko rączka do przenoszenia.

To chyba wszystko, a teraz zagram w SV, bo co za dużo Bridgeport, to niezdrowo i się znudzi :D .

Kamis 02.11.2010 19:26

Cytat:

Z cechami: David miał cechę Arogant, ale zmieniały się same na Szalony i Śmiałek.
Być może po drinku. I mi Bridgeport też już się nie podoba :(

anie_1981 02.11.2010 19:49

A ja lubię Bridgeport... Fajne miasto. Zawsze to jakaś odskocznia od SV, a Bridgeport to jedyne miasto, w którym zamierzam grać, poza SV. Ani River, ani Twinbrook mnie nie zachwyciły. Nic absolutnie...

daniel12081212 02.11.2010 19:50

ja na chwile obecna nie narzekam na nic. Jedyne co mi się zmieniło to okna które są w ścianie i nic nie widać .... (okna pobrane z netu ktore działały bezproblemowo) ... inne działają ;)

anie_1981 02.11.2010 19:51

Mi też jedne okna nie działają, a takie były fajne....

daniel12081212 02.11.2010 19:52

Ja miałem jakie otwarte i zamknięte to tylko duże mi z nich działją ...

Lady88 02.11.2010 20:09

Cytat:

Napisał PoZmrokowiec (Post 1319643)

to po zwariowanym drinku, na czas jego działania zmieniają się 2 cechy

anie_1981 02.11.2010 20:12

Fakt, też tak miałam.

hellraiser 02.11.2010 20:27

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1319394)
Wampirami nie grałam, ani nie zamierzam grać, spiszę sobie nazwiska wampirów i pobiegam po domach, by je wyleczyć.

Ja bym na Twoim miejscu chociaż spróbował zagrać wampirami. Mnie też na początku nie kręciły, ale spróbowałem i okazały się fajne. Mają dużo korzyści: szybciej uczą się nocą, szybciej biegają, mają takie fajne oczy :P (zwłaszcza te jak z lodu)... No ale na obiadek jedzą krew. Ogółem wampiry oceniam pozytywnie, ale jeżeli Ciebie te klimaty nie kręcą, to i tak bym spróbował nimi zagrać na Twym miejscu, chociaż dlatego aby wykorzystać dodatek w stu procentach.

Zaciekawiły mnie te małe cmentarze w centrum miasta pod niektórymi budynkami. Za klubem Plazma 501 jest pochowana jakaś Lotta Kolano, a za teatrem pomiędzy śmietnikami jest nagrobek jakiegoś kolesia który zmarł z pragnienia. Ciekawe...

Chryzantem Złocisty 02.11.2010 20:28

dałam posta w złym dziale :D

Cytat:

Napisał Chryzantem Złocisty (Post 1319552)
no,przeprowadziłam sobie simkę i kawałek Bridgeport do Barnacle Bay i wreszcie mogę normalnie grać!
wzięłam sobie Kujona,Klub Banzai i Przybytek Walusia i jest pięknie.
żadnych wind,ścinek,zmulania i spóźniania się do pracy.AVE

Aktualnie gram w Twinbrook,bo się tam więcej budynków zmieściło.

anie_1981 02.11.2010 20:32

Chrzan, ja nienawidzę wampirów w każdej możliwej postaci, więc nie zamierzam nimi grać.

hellraiser 02.11.2010 20:35

Nie no dobrze, szanuję Twoje zdanie, to była tylko sugestia, nie zabijaj mnie :D

Jak już tutaj piszę, to powiem nawet, że gra chodzi mi szybciej. Wszystko szybciej się zapisuje, tnie się mniej nawet po ustawieniu refleksów wody. Dobrze było załatwić sobie ten dodatek :)

Chryzantem Złocisty 02.11.2010 20:36

no to mnie wprost odwrotnie,w Bridgefort to była jakaś makabra,co 3 sekundy ścina gry.
teraz w Twinbrook jak na razie gra się normalnie.

@down - jeny,nie wiem co się tak uparłam na to BridgeFort ;/

anie_1981 02.11.2010 20:40

To jest Bridgeport, a nie Bridgefort :D Ale mniejsza o nazewnictwo, mi się gra tnie na starym zapisie w SV, ale BP działa dobrze. Bardzo mało się tnie, tylko czasami coś się dzieje z Simami, znikają, pojawiają się gdzieś indziej na parceli, po chwili gra się zawiesza. W takiej sytuacji od razu robię pauzę, wszystkim Simom w domu robię resetsim, zapisuję grę pod inna nazwa, wyłączam ją i potem na nowym zapisie jest OK przez kilka simodni.

Lady88 02.11.2010 21:30

Haha wiecie co mnie spotkało? Mam dwoje Simów - małżeństwo. No i moja Simka ma nagrodę - wzmożona płodność. Zaszła w ciążę itd. No i w końcu zaczęła rodzić. Pojechali do szpitala, urodziły się 2 dziewczynki. I co? Simka najpierw podjechała metrem, a potem limuzyną, a ojczulek z drugą córcią? Przeszedł całą drogę na piechotę, co zajęło mu kilka Simowych godzin.

http://img100.imageshack.us/img100/7...ot2800x600.jpg

molly_k 02.11.2010 21:42

Koleś zrobił sobie test wytrwałości :D
Powiedzcie mi jedną rzecz. Czy u Was simy też namiętnie wymiotują? Idę do baru - przed wejsciem ktoś wymiotuję, odbieram nagrodę to samo, wchodzę ostatnio do klubu, a moja w korytarzu...wiadomo co! A nic nie jadła, nie piła drinków nie była głodna. To staje się niesmaczne :/ :P.

Lady88 02.11.2010 21:45

no niestety ale u mnie też tak było, ale teraz jakoś nie widziałam :P

nmin 02.11.2010 21:45

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1319713)
Chrzan, ja nienawidzę wampirów w każdej możliwej postaci, więc nie zamierzam nimi grać.

Ale uzdrawianie ich to strata czasu, naprawdę - po tych wampirach w ogóle nie widać, że nimi są, nieraz wcale bym się nie zorientowała, że ten Sim obok to wampir, gdyby nie nastrójnik o spotkaniu wampira ;)

anie_1981 02.11.2010 21:54

A obleśne mają zębiska....

Kamis 02.11.2010 21:55

A właśnie ja nie zauważyłam, żeby im się zęby zmieniły :|

anie_1981 02.11.2010 21:58

Zmieniły się... i Oczyska takie świecące... feee.

molly_k 02.11.2010 22:22

Zębiska mają obleśne! I takie szczęki brzydkie :/.
A mnie irytuje to, że co chwila jakiś sim z okolicy staje się wampirem :/.
A zmieniając temat: macie tak, że wybudowałam dom, zostawiłam pusty do czasu, aż się moja simka dorobi kasy, chcę ją wprowadzać, a tam ktoś już mieszka :/. Tak jest ze wszystkim - z apartamentami też.

Lady88 02.11.2010 22:25

nie praktykowałam czegoś takiego, ale jeśli tak jest to bez sensu :/

Ilona 02.11.2010 22:39

Cytat:

Napisał Kowalino (Post 1318609)
Wiadomo, że grafika nie najważniejsza, ale granie w cokolwiek widząc same rozmazane tekstury odbiera mi zupełnie radość z gry.
Nie wymagam wszędzie grafiki rodem CryEnigne 2/3 (crysis/crysis 2) ale czerpię również radość z gry oglądając ładne widoki, które zapewnia lepsza jakość grafiki.
Taki Oblivion (2006) choćby, graficznie przy nim to ts3 może się schować, a wymagania znacznie mniejsze. :)

tak samo twierdzi moj brat-z tego co widze,to gracie w te same gry-ze sa gry o sto razy lepsze graficznie i o co najmniej polowe mniejszych wymaganiach,a tutaj co dodatek,to gra muli i do tego strasznie duzo wazy

a teraz z innej beczki,gdzies ktos podawal adresy wampirow w tej nowej okolicy i akurat jak je potrzebuje,to bnie moge tego posta znalezc,a chce te rodziny skopiowac i przeniesc do innej okolicy,wiec jakby kto wiedzial,gdzie jest ten post albo znal adresy,to prosze o linka

molly_k 02.11.2010 23:00

Wiem, ze jedna rodzina wampirów mieszka (mieszkała w moim przypadku) w apartamencie z zielonymi oknami tuż przy moście.

anie_1981 02.11.2010 23:22

Molly_k, ja mam tak zawsze z tymi domami. Ja nie lubię budować domów, więc jak jakiś zbuduję to go chowam go do biblioteki. Jak z jakiś powodów zaczynam grę od nowa, to lubię te domy od razu porozkładać w mieście. Gdy za jakiś czas, chcę tam kogoś wprowadzić, to już tam ktoś mieszka.... Wtedy po prostu przeprowadzam tamtą rodzinę byle gdzie, a moją daję do tego domu. Ja to nazywam "sprzątaniem po postępie historii".

hellraiser 03.11.2010 07:59

No, te wyprowadzanie się jest baaardzo irytujące. Kiedy chciałem aby moja Wampirella chciała wyrwać jakiegoś kolesia z 5 gwiazdkami Osobistości, już chciałem dzwonić do drzwi, a raczej bramy, a tutaj okazuje się, że dom jest pusty. Wkurzyłem się i go szukałem po mieście, wprowadził się do jakiegoś Tenderlova czy jak mu tam i co najlepsze - byli w sobie zauroczeni :O Trudno, i tak wyszła za niego dla pieniędzy :P

Ogólnie jeszcze ciekawą rzecz zauważyłem. Kiedy moja Wampirella-Gwiazda 5 Gwiazdkowa wyszła za mąż po raz drugi, to jej mąż-nie celebryta, od razu dostał 3 gwiazdki. Ich dziecko zaraz po wejściu w wiek dziecka także dostało 3 gwiazdki. Niezły będzie mieć start ;)

anie_1981 03.11.2010 12:58

To z tymi gwiazdkami to normalne. Ja wprowadziłam do mojej 5-gwiazdkowej parki dodatkową Simkę, żeby im sprzątała. Od razu dostała 3 gwiazdki, a wyszła prosto z CAS'a.

A propos wampirów, to u mnie w Bridgeport już żadnego nie ma :D Nie wiedziałam, że mam ich aż tylu, gdyby było ich mniej, to bym je leczyła, ale że aż tak dużo... To spotkały się z niszczarką. Wiem wiem, mojej aktywnej rodzinie nie zagrażały, bo niby jak, skoro bez mojej zgody chyba się nie da zostać wampirem. Ale ja gram kilkoma rodzinami... Teraz mam tylko jedną parkę, ale ich syn jest już nastolatkiem. Niedługo założy rodzinę i się wyprowadzi, a wtedy nie będę miała wielkiego wpływu na to, czy staje się wampirem, czy nie. Dlatego skasowałam wszystkie wampy. Poza tym to też rodzaj testu, bo lokali wampirów nie skasowałam, ciekawe, czy miasto znowu się z czasem zawampirzy...

PoZmrokowiec 03.11.2010 15:11

Cytat:

Napisał Chrzan (Post 1319804)
No, te wyprowadzanie się jest baaardzo irytujące. Kiedy chciałem aby moja Wampirella chciała wyrwać jakiegoś kolesia z 5 gwiazdkami Osobistości, już chciałem dzwonić do drzwi, a raczej bramy, a tutaj okazuje się, że dom jest pusty. Wkurzyłem się i go szukałem po mieście, wprowadził się do jakiegoś Tenderlova czy jak mu tam i co najlepsze - byli w sobie zauroczeni :O Trudno, i tak wyszła za niego dla pieniędzy :P

Ogólnie jeszcze ciekawą rzecz zauważyłem. Kiedy moja Wampirella-Gwiazda 5 Gwiazdkowa wyszła za mąż po raz drugi, to jej mąż-nie celebryta, od razu dostał 3 gwiazdki. Ich dziecko zaraz po wejściu w wiek dziecka także dostało 3 gwiazdki. Niezły będzie mieć start ;)

A powiedzmy jakbys byl znany jak Britney Spears i bys mial zone z dzieckiem to by nie byli znani i traktowani normalnie?

hellraiser 03.11.2010 16:42

Drogi PoZmrokowcu, zwróciłem na to uwagę, bo to jest urzeczywistnienie gry. Bardzo dobrze, że tak zrobili, ponieważ, tak jak mówisz, gdy np. Madonna związała się z jakimś Jesusem, to on automatycznie stał się sławny za ten romans. W Simsach też tak jest i bardzo mnie to cieszy. Tak samo z dziećmi, dzieci gwiazd też są w jakimś stopniu sławne. Może nie w takim stopniu, jak rodzice, ale sławę mają.

Searle 03.11.2010 17:01

OK, W sumie niewiele grałam w ten dodatek (Cholerny brak czasu), to mogę już co nieco na jego temat napisać:

Nowe miasto jest bardzo fajne, ale poruszanie się po nim, to totalna masakra. Te windy i ślamazarne taksówki, dlatego postanowiłam, że będę używała testinga i teleportacji.

Kluby bardzo mis ie podobają, ale preferuję te bez wind. Gdy nadchodzi pora zamknięcia to szlag trafia, bo sim nie może się wydostać, gdyż po kolei simy opuszczają lokal. Moja simka wyszła z dyskoteki dopiero o 13 godzinie!

Podoba mi się to, że bardzo łatwo spotkać wampira. W Dwójce bardzo rzadko mi się to zdarzało i nigdy wampira nie miałam.

Bardzo fajne się nowe ciuszki ( w końcu coś porządnego). Mebli mało, ale też w sumie jestem z nich zadowolona.

Dużo rzeczy jeszcze nie wypróbowałam, ale postaram się to nadrobić :)

W rankingu dodatków plasuję ten tuż za Karierą bijąc się o drugie miejsce z Podróżami.

Mamełe 03.11.2010 18:49

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1319713)

Szkoda czasu na te zmiany, bo się i tak pozmieniają inne simy.

Chryzantem Złocisty 04.11.2010 16:20

więc cóż,ja już mam dosyć simsów jak na razie
mimo przeprowadzki do Barnacle Bay gra nadal mi się ścina co dwie sekundy,strasznie mnie to denerwuje....
jeszcze po włączeniu komputera na początku gra działała normalnie,ale teraz nawet po resecie od razu się przycina.

anie_1981 04.11.2010 18:01

Chryzantemie Złocisty, spróbuj zdefragmentować dysk...

Mamełe, ja już mam problem wampiryczny dawno rozwiązany... Wszystkie wampiry z Bridgeport zostały skasowane. Nie ma już kto kogo zarażać... :D

ChoreMelodie 04.11.2010 18:29

Jejejejeje, mam dodatek. : D
Grałam chwilę i mogę sie wypowiedzieć. Otóż dodatek fajny, fajne cluby, najbardziej mi przypadł Kujon. :3 Mieszkanie w wieżowcach, apartamentowcach nawet, nawet, lecz trochę małe. Fajne ubranka. Baaardzo mi się podobają wampiry. :> No cóż...instrumenty! Och, to czego mi brakowało. I te jacuzzi i aktorstwo itd. Mhmm...

Ogólna ocena: 7,5/10
Taka, dlatego, że mnóstwo bugów, gra się zacina na dosłownie każdym kroku.

Pozdrawiam. 3:

Paka 04.11.2010 19:10

Anie, system i tak wytworzy jakichś nowych wampirów więc to na nic :P

anie_1981 04.11.2010 19:38

To znowu ich skasuję... Przynajmniej będę miała zajęcie ;)

hellraiser 04.11.2010 19:40

Podziwiam Twoją wytrwałość, anie_1981 :)
Co prawda nie wiedziałem że gra tworzy nowe wampiry. Czyli automatycznie w SV, RV i TB też się pojawią?

Chryzantem Złocisty 04.11.2010 19:43

ja gram trochę w Barnacle Bay i się nie pojawił jak na razie żaden

anie_1981 04.11.2010 19:48

Bo moim zdaniem się nie pojawią. Dlaczego by miały? One nie są głównymi postaciami w grze, to tylko takie gadżety. Nowe rodziny są generowane przez grę. Wygenerował się Wam kiedyś sam "obywatel" w stroju służącej? Nie. A dlaczego nie? Bo gra musiałaby sama wpisać sobie kod na odblokowywanie tego typu ubrań, a żeby powstał wampir, muszą być zęby i tatuaż, a żeby były zęby i tatuaż musi być kod UnlockOutfit. Może to trochę mętne tłumaczenie, ale według mnie, na 95 % nie wygenerują mi się żadne wampiry.

marnios 04.11.2010 20:16

raczej wampiry przybywali by z nowo przybytymi simami do miasta, więc pozostaje kątrola każdej z nowych rodzin

anie_1981 04.11.2010 21:37

No właśnie o tym piszę, to mało prawdopodobne, żeby gra wprowadziła do miasta wampiry... Ja już parę dni w to gram i jeszcze mi się żaden nowy wampir w mieście nie pojawił. Były tylko te stare, które od początku mieszkały w mieście. Pokąsały, paskudztwa jedne, parę osób i je zaraziły, więc dostały bana :D

hellraiser 05.11.2010 15:04

A mi dziś przyszedł do głowy pomysł, żeby zarazić wampiryzmem całe miasto. Ale jednak uznałem, że pozarażam tych, na których mi zależy, czyli przyjaciół mojej zajefajnej wampirzej rodzinki.
Nie wiedziałem też, że wampirze nastolatki uczą się tak szybko umiejętności. Syn mojej Wampirki nauczył się perkusji na maksa w około 7 godzin, drugie tyle zajęło mu nauczenie się Sportu na ten sam poziom. Ale już dorosła uczy się wolno...

marnios 05.11.2010 16:02

wampiry szybko uczą się tylko w nocy

Mamełe 05.11.2010 18:40

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1320458)
Bo moim zdaniem się nie pojawią. Dlaczego by miały? One nie są głównymi postaciami w grze, to tylko takie gadżety. Nowe rodziny są generowane przez grę. Wygenerował się Wam kiedyś sam "obywatel" w stroju służącej? Nie. A dlaczego nie? Bo gra musiałaby sama wpisać sobie kod na odblokowywanie tego typu ubrań, a żeby powstał wampir, muszą być zęby i tatuaż, a żeby były zęby i tatuaż musi być kod UnlockOutfit. Może to trochę mętne tłumaczenie, ale według mnie, na 95 % nie wygenerują mi się żadne wampiry.

Mi w SV (nie gram wcale w nowym mieście) pozmieniało w wampiry też starych mieszkańców.

marnios 05.11.2010 18:47

samych pozamieniał czy wampir zmienił?

Mamełe 05.11.2010 18:51

Cytat:

Napisał marnios (Post 1320812)
samych pozamieniał czy wampir zmienił?

Jak tylko weszłam w zapis i pojechalam do sasiada (rodzina) Bunch ze zleceniem, to już byl wampirem. Nie wiem, czy tak błyskawicznie ktoś by go zaraził.
Oczywiście teraz jest więcej tych wampirow. Do miasta wprowadzily sie też nowe.

molly_k 05.11.2010 19:17

Mamełe ma rację. Też tak miałam. Mam przyjaciół, są normalni, za jakiś czas spotykam ich na mieście i są wampirami :/. Powymyślali jakieś kretyństwa, tak jak z tym nagłym zajmowaniam mieszkań/domów :/.

anie_1981 05.11.2010 22:43

Trzeba poszukać moda, może już jakiś jest. Nie wyobrażam sobie tej gry z ciągłym odwampirzaniem. Ja wampirów nie lubię, ale myślę, że innym też przeszkadzałoby na dłuższą metę ciągłe wydawanie 3 000 na odwampirzacze.

Kamis 05.11.2010 22:59

Ło. Super.
Przed chwilą dostałam cyfrowe akwarium naścienne i wannę 'majestatyczna grota', której nie można kupić, i jest wart 12000 tylko za bycie osobistością :O

@Edit
i znowu akwarium 8)

hellraiser 06.11.2010 09:02

Ja dostałem ostatnio to fajne auto. Teraz największa gwiazda w Bridgeport może się wozić! :P
Tą wannę o której mówi Kamis, moja Simka dostała już 3 razy. Dobrze, mam spory dochód ze sprzedaży. Akwarium, co dostałem, mam nadal, jest w salonie i pełni funkcję "dziel pokój i ładnie wyglądaj".

molly_k 06.11.2010 22:03

O tak, bycie gwiazdą jest cudowne! I jeszcze te prezenty, których nie można kupić :D. Oczekujesz co ciekawego dostaniesz a tu bum! Coraz fajniejsze rzeczy :D. Uwielbiamy prezenty, nie kobitki :D?

daniel12081212 07.11.2010 13:07

Z odpowiednim kodem można kupić wszystko ;)

molly_k 07.11.2010 15:34

Używając odpowiednich kodów można nawet nie grać :D
Bo nie ma to sensu.

hellraiser 07.11.2010 19:20

Dzisiaj mojej Simce zachciało się jechać do Chin. Myślę sobie, czemu by nie pojechać, odpocznę sobie chociaż te 3 dni od Bridgeport, tego hałasu, świateł i tak dalej. Chiny z nową wodą są przepiękne. Normalnie teraz to bajka. Jest tak ślicznie, że mógłbym tam zamieszkać :P No i jak tam cicho... Chyba teraz będę robił takie wypady za granicę na jakiś czas, żeby odpocząć od tego zgiełku. Ciekawe, jak wygląda Francja z nową wodą...

anie_1981 07.11.2010 20:59

Francja jak Francja, ale Egipt...

Nieidealna 07.11.2010 20:59

Wspaniały dodatek *.*
Nowe otoczenie super, a te nowe obiekty, możliwości... wspaniałe ^ ^

anie_1981 07.11.2010 21:30

Tylko te bugi mniej wspaniałe... Dziwna ta polityka EA. Wydawać grę od razu z błędami.

Owl Finch 08.11.2010 05:57

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1321897)
Tylko te bugi mniej wspaniałe... Dziwna ta polityka EA. Wydawać grę od razu z błędami.

Nie tylko EA. Eidos Interactive niegdyś wydało "Tomb Raider: Angel Of Darkness" również z masą błędów. W dodatku spóźnili się z premierą, to już w ogóle...

anjanka 08.11.2010 07:31

Wkońcu mam Simsy! Nie doczekałam sie paczki...10 dni czekałam! Wkurzyłam sie i kupiłam gre w sobote :D no i moje wrażenia to...SUPER! Mi sie dodatek podoba osobiście no są nie do ciągnięcia np.ta winda....Boże masakra jakaś :/ czekałam na nią z 3 godziny i wkońcu darowałam sobie i poszłam do innego klubu :D u mnie dużo simów sie bawi w klubach dzisiaj dodam zdjecie jak coś :D

anie_1981 08.11.2010 10:49

A co zrobisz, jak Ci listonosz przyniesie paczkę?

Chryzantem Złocisty 08.11.2010 11:04

sprzeda na allegro :P o ile ktoś kupi xD

anie_1981 08.11.2010 11:41

Można niby nie przyjąć paczki, jeśli zbyt długo nie przychodzi i nagle sobie przyjdzie.

anjanka 08.11.2010 13:37

Paczka nie przychodzi już 11 dni a pisali ze wysyła 3-4 dni...wiec nie przyjmuje! Ile można czekać! I pisali ze paczke wysłali w piątek pozniej ze w środe a jeszcze pożniej ze w sobote haha to coś kręcą

Chryzantem Złocisty 08.11.2010 13:40

a zapłaciłaś już za te simsy?

JBronkar 08.11.2010 21:32

Nie wiem gdzie wstawić mój post, więc tutaj napiszę. Myślę, że dobry wątek.

A ja niedawno wysłałam wiadomość do EA o błędzie. I dziś dostałam od nich. Zobaczcie i czytajcie!

http://img87.imageshack.us/img87/149...wytywaniex.png

Mam nadzieję, że aktualizacja wyjdzie niedługo np. może 2 tyg albo w grudniu. Tak mi się wydaje.

PS. Sorry za wielkość obrazka. UPS *-*"

Owl Finch 09.11.2010 06:25

Kurdę to ja chyba też do nich napiszę, żeby podczepili pod tą aktualizację możliwość instalacji Szybkiej Jazdy i PZ jednocześnie, na macu... Bo może to też przeoczyli ;/

anjanka 09.11.2010 06:55

Nie zapłaciłam :D bo zawsze biore za pobraniem... a było napisane że wysyłka 24-72 h i juz 11 dni minęło wiec jezeli coś sie przyczepią to napisze do allegro mam ich meile wrazie co

anie_1981 09.11.2010 16:48

Mi to się raczej nie zdarza. Z reguły trafiam na rzetelnych sprzedawców na Allegro. Chociaż raz trafiłam na takiego okropnego sprzedawcę, że nie mam pytań. Złamała mi się taka drabinka do rozkładanego basenu, zamówiłam drugą, to szła około miesiąca... Ale, że nigdzie nie szło jej dostać, to musiałam czekać.

anjanka 09.11.2010 16:52

TO sobie nie pogram ;( wczoraj komputer działał a dzisiaj....włączyłam komputer były te napisy tam i pozniej ciemno....:( przemieniłam nawet monitor i nic jest początek a pozniej nic...ktoś wie może o co chodzi? Teraz siedze na kompie taty ale ten jego komp to złom...

Chryzantem Złocisty 09.11.2010 16:58

wirus/zepsuty dysk/nie wiem co

mój stary komp włączył się,zaczął się ładować Windows i się ładował przez 5 godzin i nic.
no ale on już padł ze starości,na dodatek PZ go chyba dobiło :P

anjanka 09.11.2010 17:01

no a mój komp ma z rok jest nowy ,nic nie zamulał nic zero wirusa bo mam Kasperskiego na żadne strony podejrzane nie wchodze zreszto rzadko z niego korzystam bo większość dnia spedzam w pracy a pozniej sobie pogram, wczoraj było super ok a niedawno odpaliłam kompa były na początku napisy i pozniej ciemno! Nawet do ładowania Windowsa nie doszło...może coś z kartą graficzną...jutro pojade z tym kompem :( boje sie ze kasy wydam

Chryzantem Złocisty 09.11.2010 17:09

a w ogóle,to ja mam coś dziwnego z klubami,jak wchodzę np.do Kujona to przyjeżdża masa ludzi,podchodzą do baru a potem nagle wszyscy wychodzą,jadą gdzieś,wracają,wchodzą i tak cały czas.
rzadko ktoś zaczyna tańczyć albo zamawia drinka :P

Katka_Psychopatka 09.11.2010 17:20

Cytat:

Napisał Chryzantem Złocisty (Post 1322394)
a w ogóle,to ja mam coś dziwnego z klubami,jak wchodzę np.do Kujona to przyjeżdża masa ludzi,podchodzą do baru a potem nagle wszyscy wychodzą,jadą gdzieś,wracają,wchodzą i tak cały czas.
rzadko ktoś zaczyna tańczyć albo zamawia drinka :P

U mnie też się tak dzieje niestety. Mało tego raz zrobiłam imprezę urodzinową w Kujonie i wszyscy goście od razu wyszli, a Sim dostał negatywny nastrójnik związany z nieudanym przyjęciem :/

hellraiser 10.11.2010 13:58

A ja mam tak, gdy kliknę na kogoś i chcę potańczyć. Ten Sim wybiega jakby nie wiem, jedzenie za darmo dawali :P Trochę wkurzające.

Havka.Lavka 11.11.2010 18:41

Kocham ten dodatek. Bardzo podoba mi się takie życie... Kluby.... Imprezy....Sława.....Limuzyny.....Ekskluzywne domy......Wampiry....

Co do ilości simów w klubach (co jest wszędzie poruszane) zawiodłam się :\

unnami 11.11.2010 21:43

Cytat:

Napisał Mamełe (Post 1318935)
taka scenę, to mozna sobie wybudować za pomocą fundamentów, schodow, kolumn i podłóg ;)

ale mi chodzi konkretnie o ten element, te takie jakby rusztowanie, widział to ktoś na jakiejś stronie?

http://img560.imageshack.us/img560/1...095065459n.jpg
Cytat:

Napisał Mamełe (Post 1318935)
Reflektory i kula to chyba sa z tego co pamietam (w buydebug?).

reflektory znalazłem jakieś malutkie, statyczne, śmiech na sali. chodzi mi raczej o coś takiego jak ta kula gobo, ale wyglądające jak to, dające jedną wiązkę światła; skoro dali już zespoły i możliwość koncertowania, to takie rzeczy jak oświetlenie i scena powinni bardziej dopracować ;/

brak kuli dającej efekt kuli (nie jakieś statyczne g...o) to również niewybaczalny błąd

Lady88 12.11.2010 12:21

brak kuli i dja :(
ale nie jest najgorzej :)

Mistery 13.11.2010 11:04

Nie wiem czy macie to samo, ale gra chodzi mi szybko, natomiast interakcje ciągną się bardzo długo, nie wiem dlaczego.

αγάπη 13.11.2010 22:08

Np : Jak klikasz na sima, to długo ładuje ci się ten wybór opcji ? Bo mi tak ;/

Kasiula1981 14.11.2010 05:25

czego brakuje w The Sims?

Mi w "Po zmroku" brakuje opcji "udziel wywiadu" i "weź udział w reality show" powinna być też opcja np. w spa jeśli chodzi o celebrytki/celebrytów "zrób operację plastyczną" można by np. zmienić kształt ust itp. tak ogólnie to brakuje mi ogrodnika który by plewił i podlewał mój ogródek.

Mistery 14.11.2010 10:07

Nie, wybór szybko, ale jak klikam przykładowo Specjalne-Romantyczka-Pocałuj, to za nim ona go pocałuje to mija np: 1 godzina simowa, kończenie interakcji, z paska trwa 30 minut simowych. Gra ładuje mi się wolno, pasek zapełnia się w 6 minut, w ten czas kończy się muzyka i słychać telewizor bądź muzykę lub moje simy. W klubach jest mało osób, w tych bez bramki do 6 osób, ale mało osobistości moja Simka poszła do Kujona, i była tam ona(4 gwiazdki) i jakaś kobieta co miała gwiazdek: 1, w Plazma 501 - była sama. Trudno spotkać Matthewa Hamminga, i inne gwiazdy. Taksówki, co moją rodzinę minęło przyjeżdżają po 2 godz simowych. Paparazzi wiedzą rzeczy typu rozwód z Tomem Wordy, co dzieje się w Domu. Strasznie mnie wciąga, ale też przynudza tymi pustkami i bugami.

anie_1981 14.11.2010 11:01

Odp: czego brakuje w The Sims?

Jeśli chodzi o PZ, to brakuje mi wokalu w zespołach, możliwości mieszkania więcej rodzin we wieżowcach. Taniec we wszystkich stylach powinien być dostępny dla wszystkich. Nauka OK, ale powinno być tak, że można od razu tańczyć wszystkimi stylami, ale np. bardzo brzydko na początku. Denerwuje mnie też to, że gra sama tworzy wampiry, nawet, jeśli w mieście żadnego nie ma (nielogiczne, bo jak niby się miały pozarażać). Denerwuje mnie też lokaj, gotuje za dużo jedzenia, moje Simy nie nadążają jeść. i potem wszystko się marnuje. Jest na to mod, to chociaż to jest dobre, ale zachowanie tego lokaja mnie denerwuje. On powinien sobie siedzieć gdzieś sam, a nie się ciągle wcinać do rodziny. Ciągle chce razem z nimi oglądać TV, dosiada się do nich podczas posiłków. Ja mam odpowiednią ilość miejsc siedzących dla mojej rodziny. Często muszę kazać Simowi przeganiać lokaja, bo on nie ma gdzie usiąść. Oni powinni mieć cechy charakteru "samotnik", to byłby z nimi spokój.

Tak naprawdę to te niedociągnięcia nie są dla mnie tak straszne, jak bugi. Czego mi brakuje? Możliwości bezstresowego grania bez strachu, że zaraz coś się popsuje i trzeba będzie grać od nowa.

hellraiser 14.11.2010 11:51

@up mam identycznie. Pomiędzy interakcjami mija z pół godziny, się wloką w tych drzwiach, jakaś masakra. Jakby PZ nie mogło być tak dopracowane jak Kariera, która chyba nie wywołała u mnie żadnego błędu typu zacinanie się w drzwiach, wywalanie z gry itp. Zainstalowałem sobie Dwójkę i w nią gram, nie ma tam tych irytujących Simów gdzie żeby się ubrać potrzebują półtorej godziny, wyjść z domu godzinę bo oczywiście się zatną w drzwiach... Chyba dopiero teraz wykorzystam Dwójkę w 100%, na starym komputerze parcela ładowała się 5 minut, na nowym - w 20 sekund. Pozwiedzam sobie wszystkie parcele, wykąpię się w morzu, popatrzę jak pada śnieg, kupię psa... No i ustawiłem sobie podgląd rozmiaru świata (czy jakoś tak :P) na Duże żeby była "prawie" Trójka. No, to tyle.

figa 14.11.2010 11:58

W TS3 PZ brakuje mi:

- bardziej rozbudowanej kariery gwiazdy bo te zlecania typu przesłuchanie to naprawdę nie jest szczyt marzeń.

- gwiazdy dostają pełno obiektów, po pewnym czasie nie ma co z nimi robić, ileż razy można sprzedawać, na co potem wydawać te pieniądze? Wiem można kupować budynki ale one później znów przynoszą dochody, których w tej grze nie ma za bardzo jak "przehulać" :D
Mogłaby być opcja np. "oddaj przedmiot/przekaż kwotę na akcję charytatywną". Przecież w prawdziwym życiu gwiazdy wykazują się czasem szlachetnością.

- jak już wcześniej było wspomniane - brak wokalu, w ogóle brak kariery piosenkarskiej, nie ma też DJ-ów. No jakto? Kluby bez DJ-ów? Owszem, w eleganckich klubach są pianiści ale w dyskotekach aż się proszą DJ-eje.

- zgadzam się też z tym, że powinna być opcja operacji plastycznej oraz pójdę jeszcze dalej - opcja odsysania tłuszczu. Idzie puszysta simka do SPA albo szpitala a wychodzi szczuplutka :D
Wiem, że można simów męczyć ćwiczeniami albo skorzystać z nagrody za punkty ale dodatkowa opcja utraty kilogramów moim zdaniem byłaby ciekawa. Koszt takich operacji powinien być spory aby było co robić z pieniędzmi :P

Mistery 14.11.2010 12:05

Też mnie spotyka że np: idzie do pokoju i nagle jak by zamrożona została w drzwiach. Gdy nie miałem Aktualizacji simsów 3 do 1.17 i Po zmroku, wszystko chodziło jak marzenie. Nie działa mi także Book of Talent zna może ktoś zamiennik?

adamo030 14.11.2010 12:59

Ja też się zgadzam z tym SPA. Ale uważam również że powinno być coś takiego jak mikrofon, możliwość zbudowania WŁASNEJ restauracji (w dwójce były takie podesty kelnerskie). Co jeszcze, no ten ogrodnik to prawda, powinna być konsoleta DJ'a i sam DJ, bo klub ekskluzywny,a tu Ci kolo na pianinku ciśnie.

anie_1981 14.11.2010 16:26

Ja też mam to z tym zamrażaniem Simów, przy każdych schodach czy drzwiach. Co do Book of Talent to jest NRaas Master Controller. Jest o tyle fajny, że można zaznaczyć na liście kilka umiejętności na raz i potem wpisywać poziom umiejętności jaki chcemy, w wyskakujących okienkach.

Lady88 14.11.2010 16:30

U mnie czasami interakcje się tną, ale nie mam takich problemów jak wy.

nmin 14.11.2010 19:24

Właśnie włączam grę, chyba z tydzień nie grałam i wcale mnie nie ciągnęło, bo jak pomyślę o kolejnym pustym klubie albo wykonywaniu interakcji kilka godzin... :/ No trudno, używam testinga i gdy Sim zmarnuje zmuleniem się czas, w którym miał np. zjeść obiad, to podciągam mu pasek głodu kodem, teleportacji też używam.

Nie wiem, czy było to gdzieś na forum, ale - myślicie, że jeśli powywalam bramki z tych klubów z bramkarzami, to będzie w nich tylu ludzi, co w Kujonie i spelunkach?

Owl Finch 14.11.2010 19:42

Możliwe, że tak. Ja ostatnio zrobiłam własny klub i nie wstawiłam tam bramek. Jest bardzo dużo osób, w tym osobistości i wampirów itd, mimo, że myślałam iż tak nie będzie, bo klub jest spory (parter + 2 piętra) i ma od groma oświetlenia...

nmin 14.11.2010 21:07

Jestem w szoku, gra mi dziś nie muli, Simy robią wszystko natychmiast po wydaniu polecenia, zapisuje się raz-dwa, i w ogóle cud miód i orzeszki... Tyle, że oczywiście ludzi w klubach nadal nie ma.

miciurzynka 15.11.2010 19:15

ogolnie gra nie jest zla ale wlasnie te bledy najbardziej wkurzaja , ja zapisuje co jakis czas, juz raz musialam wkliknac kod reset sim bo utkneli w windzie na dzien, moj facet jest dziennikarzem i w sumie przez pisanie recenzji o innej gwiezdzie dostal 1 gwiazdke a 2 za imponowanie gwiezdzie na poczatku , mam pytanie jak dalej rozpracowywac zeby bylo wiecej gwiazdek,

a jeszcze jedno zonka dziennikarza jest hakerem i moze siebie wpisywac na liste do dyskotek itd. to wtedy ja normalnie wpuszczaja- ona ma tylko jedna gwiazdke i nie wiem jak im dac wiecej u mnie nie ma w miescie nikogo z 5 gwiazdkami wszyscy z 1 ;/ , wiec niech ktos mi doradzi bo juz mi sie nadawac z tymi gwiazdami nie chce i paparazzi tez proboje zaimponowac i nic.. ;/

marandile 15.11.2010 19:24

gralam całą niedziele, ale stwierdzam, ze dodatek jest kiepski, wampiry sa takie jak w dwojce, dostanie 5 gwiazdek to tylko zaprzyjaznienie sie z paroma osobistosciami, caly czas pod ratuszem jest 30 simow, a reszta miasta jest pusta, musze jeszcze wypróbować nowe instrumenty i miksologie.

Kamis 15.11.2010 19:27

Cytat:

Napisał miciurzynka (Post 1325965)
ogolnie gra nie jest zla ale wlasnie te bledy najbardziej wkurzaja , ja zapisuje co jakis czas, juz raz musialam wkliknac kod reset sim bo utkneli w windzie na dzien, moj facet jest dziennikarzem i w sumie przez pisanie recenzji o innej gwiezdzie dostal 1 gwiazdke a 2 za imponowanie gwiezdzie na poczatku , mam pytanie jak dalej rozpracowywac zeby bylo wiecej gwiazdek,

a jeszcze jedno zonka dziennikarza jest hakerem i moze siebie wpisywac na liste do dyskotek itd. to wtedy ja normalnie wpuszczaja- ona ma tylko jedna gwiazdke i nie wiem jak im dac wiecej u mnie nie ma w miescie nikogo z 5 gwiazdkami wszyscy z 1 ;/ , wiec niech ktos mi doradzi bo juz mi sie nadawac z tymi gwiazdami nie chce i paparazzi tez proboje zaimponowac i nic.. ;/

Lola Belle czy jak ona ma 5 gwiazdek. I Mathew Hamming nie wiem jak ich się pisze :P Musisz poznawać każdą osobistość i dobrze by było się z nimi zaprzyjaźniać.

miciurzynka 15.11.2010 19:59

Cytat:

Napisał Kamis (Post 1325992)
Lola Belle czy jak ona ma 5 gwiazdek. I Mathew Hamming nie wiem jak ich się pisze :P Musisz poznawać każdą osobistość i dobrze by było się z nimi zaprzyjaźniać.

no wlasnie ja nie mam nikogo takiego , wszyscy znani maja po jednej gwiazdce moj facet ma 2 i nie wiem jak dalej dzialac.. ;/

Cytat:

Napisał Kamis (Post 1325992)

no wlasnie ja nie mam nikogo takiego , wszyscy znani maja po jednej gwiazdce moj facet ma 2 i nie wiem jak dalej dzialac.. ;/

Kamis 15.11.2010 20:34

On mieszka za mostem w tej 'sferze vipów' musi być:<

nmin 15.11.2010 20:35

Cytat:

Napisał miciurzynka (Post 1326010)

Ale grasz w Bridgeport czy innym mieście?

Lady88 15.11.2010 21:21

ona pisała,że w SV...
jeśli tam nie masz osobistości, to raczej nie zdobędziesz tych gwiazdek

miciurzynka 15.11.2010 21:58

jestem w SV w takim razie moge jakos skopiowac rodzinke - z tymi osiagnieciami co juz mam itd.i umiescic kopie w bp i tam zrobic sobie 5 gwiazdek czy cos.. ? jak to zrobic jesli da rade?

Color 15.11.2010 22:29

Ok, Po Zmroku to najlepszy dodatek do trójki.
Bo Wymarzone Podróże to tylko trzy nowe miasta, robienie nudnych misji (RPG im się zachciało -.-), Kariera to tylko kilka nowych karier a większość z nich jest nudna.
Po Zmroku: wampiry, kluby, extra muza, gwiazdy, piękne miasto no i super ubrania. ^ ^
I cyyycki. xD (musiałem to napisać). Bary są spoko a wampiry też. ;pp
Oceniam dodatek: 8/10 boo jest dość dużo błędów.

anie_1981 15.11.2010 22:38

Ja oceniam 7/10, ale gdyby nie było błędów, a przynajmniej nie takich poważnych, to bym oceniała 9/10. 1 punkt odebrałabym za wampiry, bo ich nie lubię, i za takie drobne rozwiązania, które mi się nie podobają. Np. tylko jedna rodzina we wieżowcu, brak wokalu, brak DJ'a i takiej jego konsolety (nie wiem czy dobrze to nazywam). Reszta nie jest na tyle poważna, by nie mogły tego naprawić mody. No ale myślę, że z błędami poradzą sobie łatki, mam przynajmniej nadzieję, bo jeśli nie, to będę zmuszona odłożyć PZ na półeczkę i nie grać w ten dodatek. To co się u mnie w grze wyprawia to istne szaleństwo. Nie da się grać. Co chwilę muszę przenosić rodzinę z domem do nowej wersji miasta, bo problemy gonią problemy.

Color 15.11.2010 22:51

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1326055)
Np. tylko jedna rodzina we wieżowcu

Ciekawe, bo jak dziś grałem w Po Zmroku to z drzwi obok apartamentu mojej rodziny w simach wyszedł jakiś facet, i zjechał windą.
Ale DJ im nie podaruję. D:

miciurzynka 15.11.2010 23:23

chyba szal na twilighta odbil sie na simsach ze nie podarowali tych wampirow juz, wiem ze byly wczesniej itd. ale teraz u mnie to co 2 to wampir - same sie chyba zmieniaja a bynajmniej jak zycie sie toczy dalej to zawsze jakis tam sie znajdzie, juz jednemu dal sie moj koles napic- sam dobrowolnie - jaki uprzejmy no hehe, to pozniej 20 h mial niedobor hemoglobinki buahha, on jak cos wymysla to jaja z tymi opisami nie raz

czy moge zrobic tak ze z SV przeniose moija rodzinke z cala chata nawet itd.
do BP , ?? juz dawno nie gralam w simsy i nie pamietam .. ;/ to jest moj wielki powrot - wgralam wszystkie dodatki , ;)

anie_1981 15.11.2010 23:29

Możesz tak zrobić. Idziesz do edycji miasta, klikasz na swoją rodzinę i wybierasz ikonę folderu. To jest opcja "zapisz do biblioteki czy tak jakoś. Potem idziesz do nowego miasta i umieszczasz parcelę ze swoim domem i ludźmi na jakieś pustej parceli, która jest przeznaczona pod budowę domów, a nie parcel publicznych. Gotowe.

miciurzynka 16.11.2010 00:16

dzieki za podpowiedz , wlasnie tak robie zaraz zobacze czy dziala , bo cos nie moglam zagrac w nowym miescie zadna rodzinka , ;/ wiec ciekawa jestem ...

marandile 16.11.2010 00:35

Cytat:

Napisał Color (Post 1326059)
Ciekawe, bo jak dziś grałem w Po Zmroku to z drzwi obok apartamentu mojej rodziny w simach wyszedł jakiś facet, i zjechał windą.
Ale DJ im nie podaruję. D:

No bo mieszkaja niby inne rodziny, ale w czarnych dziurach, a w kazdym apartamencie jest jedno normalne mieszkanie.

Katka_Psychopatka 16.11.2010 18:03

Recenzja http://hadret.com/2010/11/14/the-sims-3-po-zmroku/
:)

Ilona 16.11.2010 21:12

ostatnio miałam dziwna i denerwującą sytuacje,moja simka dostała zlecenie,aby wypić drinka w Prosperity-czy jak to się tam pisze,usiadła przy barze,aby go zamówić,a pani miksolog sobie ja olała i poszła piętro niżej posłuchać gry na fortepianie,natomiast drugi miksolog zaciął się przy drzwiach wejściowych i musiałam go skasować

jako ciekawostkę dodam,ze mając pragnienie dostania się do VIP-ów wystarczy kliknąć na bramkę i wybrać opcje wejdź,olewając bramkarza

anie_1981 16.11.2010 22:55

Katka_Psychopatka, recenzja naprawdę jest trafna. Ja dałabym grze 9/10, gdyby nie bugi. W zasadzie to mam gdzieś niedociągnięcia w stylu jedna rodzina (grywalna) na wieżowiec i takie tam. Ale bugi... masakra. Jedno mnie tylko zastanawia... W recenzji była mowa, że jedna łata do PZ już wyszła, ale to chyba jakieś "nieporozumienie". Łatka nie była do PZ, tylko do podstawki i poprzednich dodatków/akcesoriów. Łat tych wymagały poprzednie odsłony, żeby można było zainstalować PZ, ale typowo do PZ jeszcze nic nie wyszło. Przynajmniej launcher o niczym mnie nie informuje, a też i na oficjalnej stronie gry nie ma wzmianki o łacie "do Po Zmroku". Poza tym nie mam się czego doczepić, z recenzją się w 100 % zgadzam i mogę się nawet pod nią podpisać.

Katka_Psychopatka 17.11.2010 19:57

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1326395)
Katka_Psychopatka, recenzja naprawdę jest trafna. Ja dałabym grze 9/10, gdyby nie bugi. W zasadzie to mam gdzieś niedociągnięcia w stylu jedna rodzina (grywalna) na wieżowiec i takie tam. Ale bugi... masakra. Jedno mnie tylko zastanawia... W recenzji była mowa, że jedna łata do PZ już wyszła, ale to chyba jakieś "nieporozumienie". Łatka nie była do PZ, tylko do podstawki i poprzednich dodatków/akcesoriów. Łat tych wymagały poprzednie odsłony, żeby można było zainstalować PZ, ale typowo do PZ jeszcze nic nie wyszło. Przynajmniej launcher o niczym mnie nie informuje, a też i na oficjalnej stronie gry nie ma wzmianki o łacie "do Po Zmroku". Poza tym nie mam się czego doczepić, z recenzją się w 100 % zgadzam i mogę się nawet pod nią podpisać.

Dzięki :)
Hm, faktycznie popełniłam błąd z tą łatką. Myślałam, że aktualizuje ona także najnowszy dodatek. Poprawię to-dzięki za zwrócenie uwagi na to :)

anie_1981 17.11.2010 20:08

Po Zmroku mnie normalnie zadziwia. Z reguły stary zapis sprzed instalacji łatek/dodatków chodzi wolniej i ma więcej błędów niż taki nowo utworzony. To teoretycznie normalne. Ale w przypadku Po Zmroku mam zupełnie na odwrót. Znudziło mi się ciągłe przenoszenie moich ludzi do nowej wersji miasta, bo mi znikają. Dlatego na razie ich spakowałam do kosza i czekają na lepsze czasy. Wróciłam do mojego starego, dobrego zapisu z Sunset Valley i na razie wszystko działa. Nie wiem dlaczego tak jest. Zaczynam nową grę, to chwilę pogram i są problemy, odkurzam stary zapis (powstał na "Karierze") i wszystko jest OK. Bardzo to dziwne nie sądzicie? Ale nie chcę na razie pisać tekstów w stylu "już wszystko OK", bo już parę razy myślałam, że jest OK i znowu były problemy.

Jeszcze chciałam wrócić do kwestii wampirycznych. Ja już raz czy dwa bawiłam się starym zapisem na PZ i zdążyłam zaliczyć jedną noc, więc jeden mieszkaniec miasta zdążył się zmienić w wampira. No i sobie myślę, że go wyleczę, ale nie chciało mi się zmieniać aktywnej rodziny. On już był stary, więc myślę "zabiję go i z głowy". No i tak się zdarzyło, że akurat ten wampir sam przyszedł do mojej rodziny. No i użyłam NRaasa żeby go zabić "z głodu". Jak już Mroczny sobie poszedł pojawiła się taka urocza informacja, że normalnie myślałam, że spadnę z krzesła :D "To przykre, kiedy sąsiedzi umierają z głodu. A wystarczyło zadzwonić i poprosić o kanapkę". :D

Wampirencja 18.11.2010 01:32

Już to pisałam i się powtórzę - mam jeden jedyny bug, który sprawia, że mój sim przestał nabywać umiejętności bez kodów. Ale on wyszedł na wierzch po kilku dniach gry.
Dla mnie gra działa płynnie, nic nie znika ani się nie psuje, savy chodzą jak należy.

A nawet dodam że boję się łatek, bo po łatkowaniu zawsze gra przestaje płynnie działać :( Wraca do pulpitu, mam błąd zapisu itp... nie grałam dosyć długo, od kiedy wyszła łatka do Kariery i ją automatycznie gra nakleiła.

anie_1981 18.11.2010 08:51

Wampirencja u mnie z tymi łatkami jest na odwrót. Moja gra chodzi lepiej po instalacji łatek. Wyjątkiem była taka około WP, która dodawała piwnice. Miałam wtedy kłopoty z budowaniem piwnic i basenów. Na inne łaty nie narzekam...

Uladiabula 22.11.2010 15:36

A wiecie gdzie mozna spodkac prawie wszystkch simow z miasta? W kurorcie ''Buena Vista'' na drugiej czesci mista gdzie sa domki. To co zobaczycie to masakra.
Moj lokaj znika tam po kilku dniach i pozniej tam go odnajduje i zwalniam :P

Vanitas 22.11.2010 15:55

Zainstalowałem ten dodatek wczoraj i mam mieszane uczucia. Nie spodobała mi się ta luksusowa dzielnica Bridgeport - teren jest tam koszmarny. Simowie są tylko w tych najgorszych klubach w tych lepszych zazwyczaj bawi się tylko moja simka. Dodatkowo gra muli niemiłosiernie a komputer spełnia wymagania.

anie_1981 22.11.2010 16:04

Jak zwykle wydali niedoróbkę, ale teraz to pobili własny rekord bugów. Simy blokują się, znikają, anulują im się komendy, nie chcą chodzić do szkoły/pracy, znikają lokaje, zdarzają się niewidzialne Simy. Totalna masakra.

SimowaFanka23 23.11.2010 15:11

ja wiem moja kuzynka mi mówiła że trzeba sima najlepiej zamienić w SuperGwiazdę to będzie jakieś 345455 simów

hellraiser 23.11.2010 19:32

Cytat:

Napisał SimowaFanka23 (Post 1328087)
ja wiem moja kuzynka mi mówiła że trzeba sima najlepiej zamienić w SuperGwiazdę to będzie jakieś 345455 simów

Eee, że co?

Malfurion 23.11.2010 20:11

Mi sie osobiscie ten dodatek jak najbardziej podoba ;)
Minusa moja umnie za to ze Bridgeport jest takie szaro-bure. Ale ogolnie to fajny dodatek :)

anie_1981 23.11.2010 21:50

Dodatek jest świetny! Wcale nie żałuję, że go kupiłam. Ale te błędy są bardzo poważne i bardzo denerwujące. Dlatego będę miała większą przyjemność z gry, gdy wyjdzie łatka naprawiająca błędy. Chwilowo bardzo mało gram w Simsy, z powodu tych błędów.

hellraiser 25.11.2010 14:34

Ciekawe, kiedy zapowiedzą kolejny dodatek. Aż mnie skręca od środka, co to mogłoby być. W sumie, lepiej niech zapowiedzą trochę później, niech dodatek zrobią dobry, a nie na odwal się. Pewnie pomiędzy kolejny dodatek wsadzą mini pack z kilkoma mebelkami.

Chryzantem Złocisty 25.11.2010 14:37

mam nadzieję,że dadzą coś w stylu pogody i pór roku.
zaśnieżone Bridgeport...

aż boję się domyślać,jak mogliby schrzanić zwierzaki.
w EA wszystko jest możliwe.

molly_k 25.11.2010 15:23

Mi osobiście szczególnie marzą sie zwierzaki, ale zgadzam się. Po PZ strach się bać jakby mogły wyglądać.
Natomiast pory roku? Bridgeport jest wystarczająco brzydkie i zatłoczone same w sobie. A jakie korki by były :D.

anie_1981 25.11.2010 15:44

No ja jednak się skłaniam do zwierzaków... Uwielbiam zwierzaki i to właśnie ich mi najbardziej brakuje. Podróżowanie w trójce moim zdaniem schrzanili, Kariera i Po Zmroku są fajne, ale nie na to czekałam. Ja ciągle nie mogę się doczekać właśnie zwierzaków. Jak będę miała np. dalmatyńczyka masakrującego kanapę i ganiającego listonosza, to będę zachwycona. A gdyby jeszcze jako bonus dali koniki i możliwość konnych przejażdżek po peryferiach miasta to będę szczęśliwa jak nie wiem... Pomarzyć można... To, że kiedyś dodadzą zwierzęta do trójki jest "wysoce prawdopodobne". Ale to, że dadzą konie, jest "wysoce nieprawdopodobne, wręcz niemożliwe".

hellraiser 25.11.2010 16:32

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1328580)
A gdyby jeszcze jako bonus dali koniki i możliwość konnych przejażdżek po peryferiach miasta to będę szczęśliwa jak nie wiem...

Już sobie to wyobrażam, jak konie biegną szalenie po drodze, idiotycznie skręcając tak jak samochody. (Mówiąc o drodze, nie myślę o tych drogach w mieście :P)

Co do samego pomysłu, jestem za. Ogólnie zwierzęta to bardzo duże urealnienie gry. Ale nie chciałbym, aby twórcy ograniczyli się do zwierząt domowych. Gdyby dodali konie, byłoby wspaniale. Mieć własną stajnię... Tego jeszcze w Simsach nie było. Mogliby dodać także dzikie zwierzęta oprócz domowych, takie jak dziki, sarny itd. Skoro łączą dodatki, to mogliby połączyć zwierzęta z porami roku. To byłoby dobre połączenie, komponujące się.

jatomamx3 25.11.2010 19:09

Oj też bym bardzo chciała zwierzaki :) Nie tylko domowe ale właśnie jakieś... kury krowy konie itd. Możecie się śmiać ale marzy mi się taka...wiocha w simach :D

anie_1981 25.11.2010 19:40

Wioch Ci u nas dostatek, Sunset Valley, Riverview, Twinbrook... Barnacle Bay też wygląda jak wiocha. Miejski klimat ma tylko Bridgeport. Może dlatego właśnie, że to miasto a nie wiocha, tak mi się podoba, no bo to coś nowego, innego.

molly_k 25.11.2010 20:28

anie,jemu chyba chodziło o kózki, krówki, kurki... No byłoby śmiesznie :D
Ale na razie nie ma co gdybyć, bo ni widu ni słychu o nowym dodatku ;).

jatomamx3 26.11.2010 10:51

molly_k jestem kobietą... :D:D:D tak właśnie chodziło mi o taki zwierzaczki ^^

molly_k 26.11.2010 11:52

Bardzo bardzo przepraszam :). Miło poznać :).

anie_1981 26.11.2010 22:55

Mogłyby wyjść dwa osobne dodatki, Zwierzęta Domowe i Ranczo, albo Farma, Wiejskie Klimaty...

Frettka 01.12.2010 17:20

Mam dość tego dodatku... Surrealizm i "wynalazki" w stylu wampira narzuca mi się na siłę. Trzy godziny spędziłam na ustawianiu parcel z klubami w Riverwiev, żeby nie grać w żadnym otoczeniu z wampirami. I co? Po kilkunastu simowych dniach odkryłam, że postacie naturalnie przypisane do tego otoczenia JAKIMŚ CUDEM się zwampiryzowały.

Żenada. Generalnie, dodatek kupiłam jako eksperyment, bo w ogóle nie ciągnie mnie "ten typ gry". Jestem raczej z gatunku zramolałego gracza, który zachwyca się nad tym, że jego simowa rodzina w trzecim pokoleniu dorobiła się wielkiej i bogatej winnicy (co zwykle poprzedzone jest długotrwałym i niskodochodowym grzebaniem w ziemi od czasów simowego protoplasty-założyciela rodu...). Jak się gra sześcioosobową rodzinką (co bardzo mi odpowiada) to nie ma wiele miejsca na "imprezowanie". To jednak nie jest z mojej strony narzekanie, ale zwykłe stwierdzenie faktu - wszak wiedziałam, co w dodatku będzie i sama go sobie sprawiłam.

Ale narzucanie mi wampirów jest nie fair!!! Ja je kasuję, a one pojawiają się na nowo. O ile mogę grać wiejską, niepozorną rodzinką z przedmieścia i ignorować kolorowe neony miasta, to nie da się zignorować faktu, że przyjaciel rodziny nagle zmienił się w obleśnego trupa. I to na dodatek trupa, który ma problemy z poruszaniem się w słońcu.

Granie wampirem na dłuższą metę okazało się strasznie ograniczone i nudne. Jeśli ktoś ma awersję do tego typu nienaturalnych elementów w The Sims, to dodatku nie polecam.

Czy ktoś wie, jak pozbyć się wampirów TRWALE??? Dzięki za odpowiedź już z góry.

anie_1981 02.12.2010 14:55

Ja wiem, ja wiem! Mod... tylko to Cię uratuje. Gra zmusza nas do grania wampirami, bo niestety twórcom gry się wydaje, że wampy są tak super, mega cool, że każdy będzie chciał nimi grać. Dlatego każdej nocy gra zmienia przypadkowych sąsiadów w wampiry. Gdyby nie to, że gra ma tyle bugów, że trzeba ją ciągle zaczynać od nowa, całe miasto byłoby wampirze i nie byłoby już żadnych normalnych Simów. Ja osobiście nie cierpię wampirów, o czym pisałam na długo przed wydaniem dodatku. Nawet nie chciałam kupować "Po Zmroku", właśnie z ich powodu. Jednak pojawiające się niusy i filmiki sprzed wydania gry, błędnie utwierdziły mnie w przekonaniu, że gra nie będzie zmuszać do korzystania z elementu wampirzego. Była tam mowa, że będą się rodzić wampirzątka, jeśli jedno lub oboje rodziców to wampiry. A żeby Sim mógł się stać wampirem, musi zostać przez niego ugryziony, może poprosić o to zaprzyjaźnionego wampira. Takie rozwiązanie wydało mi się idealne. Nie chcesz wampów, to ich kasujesz i nie ma kto zarażać normalnych ludzi. Ale EA lubi "uszczęśliwiać na siłę"...

No to do rzeczy, bo się rozpisałam o wampirach, a powinnam podać już linka do moda. Jeśli nie wiesz jak zmusić grę do korzystania z modów, to zapraszam na mojego bloga lub stronę z poradnikiem. Nie będę podawała do tego linków, bo być może nie potrzebujesz pomocy. Jak coś to pytaj.

http://www.modthesims.info/download.php?t=424796

Trzeba się zalogować, a podczas logowania zaznaczyć opcję "remember me".

Doti554 08.12.2010 13:44

Przeczytałam jak ktoś napisał że nie wie czy wampiry będom zabijać simów lub gryzć bez ich pozwolenia.
Napisze na te pytanie odpowiedz wampiry nie będom zabijać ludzi nie będom ich gryzć bez pozwolenia ani nie trzeba ich zaczepiać aby was ugryzły mogom poprostu same was zaczepić.
Wampiry zanim same was ugryzom zapytają was czy mogom waszego sima ugryzć jeśli on się nie zgodzi to go nie ugryzom.
Nie mam tej gry coprawda ale chyba wszystko o niej przeczytałam jak ktoś ma jakieś pytania to pisze tutaj ja będe codziennie sprawdzać.
Więc jak ktoś nie wie czegoś to tutaj przysłać pytanie sprubuje na wszystkie odpowiedizeć.:DD

Ja rozumie że wile wam brakuje ale przyznajcei lepszej gry nie zrobicie.
Zaraz ktoś coś usłyszy z tych komentarzy zademontuje to wszystkiem że ta rzecz będzie wszyscy sobie kupiom the sims 3 po zmroku tylko dlatego bo usłyszy te plotke a kedy zacznie grać w the sims 3 [po zmroku okaże się że tej rzeczy nie będzie...
:(

Adamo czy ty wogule nic nie cyztałeś nie będzie tam restauracji co orawda ale włsane kluby możesz zrobić :/

hellraiser 08.12.2010 16:29

Doti554, błagam, pisz wyraźniej i po polsku, bo nie można Cię zrozumieć. Używaj także opcji "Edytuj".

Co do gry, wkurzyło mnie i to bardzo to, że po reinstalce gra nadal się tnie. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego. Mam tej gry już serdecznie dosyć.

karolajn 08.12.2010 19:07

Szczerze powiedziawszy, to zawiodłam się bardzo na kolejnym żenującym dodatku do trójki i powoli dochodzę do wniosku, że dwójka była znacznie lepsza.

Mój komputer bez problemu obsługuje i grafikę i wielkość gry - także winda jeździ szybko, nie zacina się, fakt w klubach ludzi mało - ale tu nie mam zbyt doświadczenia, bo grałam tylko 1,5 godziny i już mi się odechciało grać.

Może aktualizacja coś pozmienia - ale zainstaluję ją dopiero jak powstanie nowy dodatek - bo na ten dodatek na pewno nie wydam nawet złotówki.

Ktoś wcześniej napisał, że apartamenty wyglądają jak grobowce - i to jest najtrafniejsze określenie. Kto chciałby w takiej ciemnicy mieszkać - a poza tym oczy się męczą od patrzenia na tę głupią czerń.

Tak naprawdę ten dodatek nie wprowadza nowości! W dwójce apartamenty były rozwiązane znacznie lepiej. Tutaj miasto samo w sobie przytłaczające, ciemne, fakt Nowy Jork wygląda podobnie, a właściwie miasto przypomina Long Island.

Spodziewałam się nowych, ciekawych rozwiązań - a tu jeśli są nowe, to żenujące - jeśli są na bazie dwójki, to nie dorastają dwójce do pięt.

Myślę, że specjalnie tworzą błędy, żeby ci, którzy korzystają z nieorginalnych simsów, nie mogli sobie pograć. Bo łatka jest możliwa do instalacji tylko po pierwszym uruchomieniu gry. Nie powiem - mądrze. Ale wystarczy pograć godzinę, by wiedzieć, że dodatek ten jest chybiony.

EA spada na psy. Ocena surowa - ale w moim odczuciu prawdziwa.
No ale z drugiej strony, bez tego dodatku? Też nie bardzo, chociaż ja się spokojnie bez niego obejdę.

anie_1981 11.12.2010 15:38

Aktualizacje można pobrać np. z simprograms, a co do dodatku, to ja również mam do niego pewne zastrzeżenia, ale ogólnie to bardzo mi się podoba. Nie żałuję, że go kupiłam, ale mam tyle błędów, że to odbiera mi połowę radochy z gry. Mam nadzieję, że błędy zostaną naprawione, wyszła już jedna łatka, ale moim problemom z grą nie zaradziła. Czekam na następne. Jeśli do czasu wydania nowego dodatku/akcesoriów nie wydadzą łaty, która naprawdę coś naprawi, to nie wydam na tą serię Simsów ani grosza więcej.

Co mi się nie podoba...

-Apartamenty są niedopracowane, te czarne dziury są okropne, to że tylko jedna rodzina może w nich mieszkać też. Wiem, że można mieć we wieżowcu dwóch czy trzech sąsiadów, ale nie można nimi sterować.
-Wampiry... nie lubię ich, jeśli już są, to OK (ludziom się podobają), ale gra nie powinna zmuszać do grania nimi, a to robi. Co noc kilku sąsiadów zmienia w wampiry.
-Lokaje są denerwujący. Za często robią posiłki i wtrącają się za bardzo do rodziny u której pracują. Ja mam tyle miejsc siedzących przed telewizorem ile Simów w rodzinie. Gdy Simy zaczynają oglądać TV, to lokaj się do nich przysiada i ktoś z rodziny musi go przeganiać, bo nie ma gdzie usiąść.

To tyle, na razie nic innego "nie po mojej myśli" nie znalazłam. Z dobrych rzeczy to podobają mi się...
-jacuzzi,
-instrumenty,
-obiekty,
-ubrania,
-fryzury,
-bary/kluby/dyskoteki
-Nowe miasto mi się baardzo podoba.

lukasz91112 11.12.2010 19:36

Moje pierwsze wrażenia nie są zbyt pozytywne. Na pierwszy rzut oka, no fajnie się włącza :D myślę może być ok! No ale już za chwilkę się pojawia małe apropo! 2 min wczytywania, a mój sprzęt jest niezły 4GB ramu procesor 2x3.00.
Dobra to się da przeżyć, 2 minuty mnie nie zabiją. Dalej się gra całkiem przyjemnie. Zostałem pozytywnie zaskoczony co do ilości fryzur, ubrań itd.
No, muszę przyznać to jest ta mocniejsza strona, lecz już za chwilę doznaje szoku! Wprowadzam się do bloku i wnioskuje że od domu różni się tym, że jest winda i jest wysoki! No ale cóż i to jakąś zniosłem. Dobra umeblowałem mieszkanie, pora rozejrzeć się po okolicach miasta (Bridgeport). No i cóż. Chyba chciano zrobić z tego NY, lecz, ludności na ulicach jest za mało, (jak i zresztą w lokalach!). A osobiście to chciałbym powiedzieć że bardzo niewygodnie się w to gra! Gdy jestem w klubie trudno utrzymać np. kontakt z moją grupą i postawić im drinka, gdyż po chwili nieobecności wśród grupy, wszystko się rozpada i dostaję pouczenie że nie umiem imprezować! To mały skrót moich wrażeń, jestem trochę zażenowany!
daje temu dodatkowi 7.5/10, to i tak według mnie rozsądna ocena.

Na tle Sims 3 Kariera moim zdaniem to Klapa! Wypadało by jeszcze dopracować nieco rozgrywkę w klubach, gdyż będąc w klubie z grupą gra przypomina mi grę zręcznościową, a nie symulator. Myślę, iż tą grę da się przetrawić, jednakże nie jest to szczyt możliwości ea. Mimo tych wszystkich wad, w grę warto zagrać, chociaż by z powodu fajnych miasteczek.

anie_1981 12.12.2010 19:07

Mi się PZ podoba i dostałoby u mnie 9/10 pkt, gdyby nie to znikanie Simów. Żaden jak dotąd dodatek tak mi się nie spodobał. Nigdy też nie spodobało mi się żadne inne miasto niż Sunset Valley, ale Bridgeport jest po prostu urocze. No fakt, są niedociągnięcia, w stylu apartamentowców itd, ale ja tam nie żałuję, że mam ten dodatek. Narzekam tylko na bugi, ale w końcu je przecież naprawią.

hellraiser 12.12.2010 19:55

A u mnie PZ dostałoby 8/10 pkt. Jeden punkt odejmuję za bugi, drugi za tę przerażającą szarość terenu i wody i okropną zieleń w Bridgeport. Ale ogólnie miasto ma klimat czystomiejski, czego nie miały miasta pozostałe. Szkoda, że gra mi się tam tnie, nawet po zrzuceniu ustawień na średnie.
Aha, dzisiaj jak grałem w Simsy, moja Simka raz znikła identycznie jak u Anie_1981. Oby tak się już więcej nie robiło...

anie_1981 12.12.2010 22:35

Przykro mi :( Kurcze gdyby oni wreszcie to naprawili! Napisałam im w piątek maila, ciekawe co odpiszą. Jeżeli cokolwiek, bo raz im się zdarzyło nie odpisać. Robią tak chyba wtedy, kiedy nie wiedzą co powiedzieć, bo wypadałoby się przyznać do błędów w grze.

Chryzantem Złocisty 12.12.2010 22:37

przesadzacie robaczki,ja na simsy trójkę nie wydałam złamanego grosza i jak mi coś nie działa,to przestaję grać i gram w co innego :P
jest tyle ciekawych gier,że można sobie od simsów odpocząć.

anie_1981 13.12.2010 16:58

Ja tam wolę mieć oryginalne gry. Ładnie wyglądają na półeczce. No i nie gram tylko w Simsy. Jednak gdy na forach o Simsach zaczyna się pisać o innych grach, to te posty są usuwane, no bo offtop. Ostatnio najwięcej gram nie w Simsy właśnie.

karolajn 13.12.2010 19:00

Cytat:

Napisał Chryzantem Złocisty (Post 1334309)
przesadzacie robaczki,ja na simsy trójkę nie wydałam złamanego grosza i jak mi coś nie działa,to przestaję grać i gram w co innego :P
jest tyle ciekawych gier,że można sobie od simsów odpocząć.

Ja na simsy trójkę też nie wydałam złamanego grosza i nie wydam! A tak naprawdę zamiast grać w gry, które nigdy się nie kończą, można poczytać np. książkę. Ale i tak każdy wie, że wszyscy, co są zalogowani tutaj grają w simsy - mniej lub bardziej.

Pograłam już więcej i mogę powiedzieć więcej:

- Jak na wielki och ach Nju Jork Sity to Bridgeport jest za małe.
- Niby dlaczego wszystko musi być na najwyższym lub prawie najwyższym piętrze?
- Wieżowce - żenada - mieszka w nich za mało ludzi, nie można chodzić po piętrach.
- Metro rozwiązane jest beznadziejnie - nie rozumiem, po co sim idzie do metra, jeśli trzy razy szybciej byłby na piechotę (no ale tu simiańska logika wchodzi w grę, więc powiedzmy, że ok)
- Za mało mebli urozmaicających grę
- Za mało dodatkowych interakcji (btw. jak do tej pory nie pojawiła mi się opcja, że Sim chce iść na randkę)
- Ja również za wampirami nie przepadam - ale powiedzmy, że zmierzchowa moda i te sprawy - no i wcześniej w dwójce ta opcja też się pojawiła.
(brakuje jeszcze simPottera)
- Nie podoba mi się to, że simy, których mój sim nie zna, próbują przyjść w odwiedziny.
- Nie można sobie wybierać apartamentu w wieżowcu.
- Wielka mi balanga - za nim sim zjedzie windą, dojedzie do klubu (metrem np.), wjedzie windą do góry - to już połowa imprezy minęła

Ale i tak jeszcze bardziej żenująca była Kariera
Po zmroku u mnie 4/10 - ale ja zawsze byłam wymagającym graczem (jak to ładnie powiedzieć wymagającą graczką ;-) )

Owszem są rozwiązania w porządku - na które niektórzy pewnie czekali - ale jest ich nieco za mało.

natussy 13.12.2010 21:41

słuchajcie, ja mam taki problem.

gram rodzinką w Sunset Valley, powstawiałam te puby, kluby itd.
moja Simka chce być sławna, ale w mieście jest za mało osobistości!

wklepałam testingcheats i wzięłam na skrzynce żeby znała wszystkich, potem przejrzałam jej kontakty i zaprzyjaźniłam się z tymi gwiazdami, ale żadna z nich nie ma więcej niż 1 gwiazdkę.

da się jakoś zrobić się sławnym bez znajomości?d
albo dodać sobie simów-Osobistości?

anie_1981 13.12.2010 23:00

Możesz skopiować rodzony-Osobistości z Bridgeport. Ale jeśli chcesz mieć osobistości to chyba wypadałoby tez mieć to miejsce pracy dla aktorów czy coś. Nie wiem na pewno, po prostu "głośno myślę".

natussy 14.12.2010 11:04

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1334651)
Możesz skopiować rodzony-Osobistości z Bridgeport. Ale jeśli chcesz mieć osobistości to chyba wypadałoby tez mieć to miejsce pracy dla aktorów czy coś. Nie wiem na pewno, po prostu "głośno myślę".

tak, to też wstawiłam.
jeśli moja Simka zostanie aktorką to będzie sławna bez znajomości?

anie_1981 14.12.2010 14:53

Nie ma pojęcia. Ja nie korzystam z wszystkich nowości w grze. Mało mnie obchodzi bycie gwiazdą, wampiry totalnie olewam. Gram teraz wyłącznie w Bridgeport, tam nie ma problemów z małą ilością "gwiazd".

Kamis 14.12.2010 15:08

Jest jeszcze jeden sposób:
Od czasu do czasu dostajesz od swojego 'menadżera' okazję typu wypij drink tu i tu. Po jej wykonaniu dostaje się punkty osobistości.

patryk916 18.12.2010 19:49

Ja oceniam cały dodatek 12/10.Jest kilka fajnych ubrań i wieżowce.Imprezy.Bajeczny most i nowe miasto.Ogólnie super.Moja ulubiona knajpa to "U Gieńka".Przeważnie jest tam 5-6 osób.

anie_1981 18.12.2010 22:46

A jak tam jakość drinków? Bo moje Simy strasznie znoszą tamtejsze drinki...

figa 18.12.2010 23:03

Moim simom jeszcze nigdy drinki nie zaszkodziły, chyba jest im obojętne co i gdzie piją :D
Szkoda bo nie wiem jak się objawia ten negatywny skutek, natomiast często moje ludki mają pozytywne nastrójniki typu "szalona zabawa" itp. i wtedy na jakiś czas zmieniają im się cechy charakteru, np. pojawia się o ile dobrze pamiętam cecha "dusza towarzystwa" lub "śmiałek".

Jeśli chodzi o dodatek Po Zmroku to gdyby nie masa błędów, mało rozbudowana kariera aktora i brak krętych schodów (tego nie wybaczę EA :D) zaliczyłabym go do udanych, nowe otoczenie bardzo mi się podoba, niektóre ubrania i fryzury są fajne ale dali mało obiektów.

anie_1981 19.12.2010 13:32

Mi się Po Zmroku bardzo podoba, no ale te bugi... Kręte schody naprawdę by się przydały. Albo gdyby dało się chociaż zbudować jakąś formę półpiętra. Ja nie mam na myśli tego podestu, bo on moim zdaniem to schodom niewiele pomaga. Ale gdyby można było budować fundament na fundamencie, albo gdyby były kolumny na połowę ściany, lub jeszcze lepiej, można by było samemu dostosować ich wysokość. Wtedy każdy mógłby zbudować sobie takie schody, jakie tylko by mu się żywnie podobały. Ale oni tylko więcej ograniczeń nam dają. Np. od któreś łatki czy dodatku nie można już budować schodów do piwnicy, jeśli dom stoi na fundamentach. Wcześniej można było skasować fundamenty w polu 1x6 i po kłopocie. 1 pole zajmowały schody z fundamentów na ziemię, 1 pole przerwy i 4 pola na schody od ziemi po piwnicy. Teraz trzeba kombinować, żeby tak mieć. Tak czy siak wygląda na to, że trzeba mieć schody do piwnicy na dworze. No moim zdaniem bez sensu.

Doti554 19.12.2010 17:03

Ludzie nie narzekajcie w końcu w każdej grze soą plusy i minusy ale jak widzicei teraz się postarali bo są o niebooo lepsze ubarnia i fryzury ubrania mnie średnie cieszą bo mam z dodatków pondad 200nalke fryzurki na maxa nie wiem ale w tujce c miałam mały problem nie mogłam ich ścią gać apratamenty metro nowe miasto ochroniaże chcecei wiencejmoge i wymienac więcej...:D

Hej a mam takie pytanie jak tworzyć nagłówki w the sims 3 po zmroku.
Pliss o szybkom odpowiedz jak ktoś wie oczywiście.

Te osoby które uważajom że ta gra jest głupia to odrazu mówie są porombani co wy nie widzicei ile doszło w tej grze nikt nie zauwarzył że są sławy jest tak jakby one były w the sims 1,2,3 od 100 lat a wcale tak nie jest mogom chodzić za wami paprazi pzreważnie już się pojawiajom jak ma się 3 gwiazdy popularności tak słyszałam i ne mówcie mi mże nawet nie mam tej gry bo ją sobie kupuje pod kniec grudnia więc jak już mówiłam gra jest na serio superr. :]

anie_1981 19.12.2010 22:00

Ktoś tu musi naprawdę popracować nad ortografią... Tyle osób już zwracało uwagę na tą ortografię, a tu nic nie trafia... A wystarczy włączyć opcję sprawdzania pisowni w przeglądarce...

Tak właściwie, to dzisiaj się zastanawiałam, dlaczego ciągle gram w tą trójkę, skoro jest tyle błędów i niedociągnięć... I doszłam do wniosku, że mimo wszystko, chociaż w dwójce było zdecydowanie mniej błędów, to jednak parę dużych plusów trójki sprawia, że nie chciałabym znowu grać w dwójkę. Główne plusy, to oczywiście otwarte otoczenie i to, że wszyscy się starzeją równomiernie, a tego mi zawsze w Simsach bardzo brakowało. Narzekam dużo na błędy, bo są denerwujące, ale wierzę, że w końcu zostaną naprawione. Inaczej sobie tej gry nie wyobrażam. Ostatnio mam w grze okres spokoju, bo gram mało w Simsy i nie zdążył mi się jeszcze popsuć zapis. Ciekawe, czy ten mój stary zapis jeszcze żyje (chwilowo nim nie gram), on jak na razie nie ma błędów, tylko nowe zapisy utworzone już po instalacji Po Zmroku mają problemy.

muffindance 26.12.2010 01:17

mi sie podoba gra, tylko denerwuje mnie wieczne zacinanie sie i wylaczanie w nieodpowiednim momencie, tak to jest calkiem ok. ;d
polubilam kluby, a najbardziej to wampiry. nawet ta jezdzaca kanapka mnie nie denerwuje juz tak bardzo. tylko ciuchy mi sie nie podobaja (z wyjatkiem bransoletek xd), a fryzurami jestem zachowycona. no i jeszcze kwestia mebli - podobaja mi sie tylko nowe urzadenia do kuchni i lampy, tak to nic. znaki zodiaku tez lubie, no i regulator rozmiaru piersi. :p
moim simom spodobalo sie nocne zycie. :rolleyes:

Pinezka 26.12.2010 19:10

W The sims 3 Po zmroku gram od trzech dni i przyznam, że jest to dodatek ciekawy, ale również przepełniony błędami. Chociażby okazje w Bridgeport, które są nie do zrealizowania, gdyż dotyczą parceli z Sunset.. Jest to dość irytujące. Ogólnie nie poznałam jeszcze całości tak dobrze, by oceniać, czy jest to udany dodatek, czy też nie. Poczekajcie aż stanę się wampirem :D Na razie testuję.

anie_1981 26.12.2010 22:11

To z tymi okazjami na nieistniejące budynki podobno naprawia łatka. Nie wiem, bo w ogóle z okazji nie korzystam, mam włączoną opcję "stłumienie okazji".

eklera123 27.12.2010 18:54

U mnie gra ma 8/10
Fryzury, ciuchy, meble - świetne! EA się postarało. Kluby, apartamenty, wieżowce są super. Wampiry.. hmm.. wszyscy je lubią, ja zresztą też, ale jakby nimi tak grać długo to by się znudziło. Chyba ściągne mod, aby ich nie było bo mnie denerwują już. Za co odejmuje punkty? Jeden odjęłam za błędy. Od znikających simów, po jakieś ,,błędziki''
Drugi za to, że gra chodzi po prostu tak jakby chciała a nie mogła. Wlecze się jak.. nie mam słów. Te błędy i w ogóle zaczęły się po instalacjii Po zmroku, więc to nie wina kompa czy dodatków.

anie_1981 27.12.2010 20:35

Zgadza się. Błędy są winą Po Zmroku. Ja nigdy nie narzekałam na nic poważniejszego niż błędy zapisu i wyłączanie się gry po jakieś godzinie grania. Czasami był problem z podzieleniem rodziny. No i trochę takich drobiazgów, jak biegające ciągle Simy po zabawie w berka. Ale to co się teraz dzieje to masakra. Simy blokujące się na łóżkach, znikające, niewidzialne... Gdyby się gra wlokła, to jeszcze bym mogła sobie to jakoś wytłumaczyć. Ale mam grafikę na maksa, a nic się nie tnie. Gra chodzi płynnie jak marzenie, więc dlaczego mam te głupie błędy... Z modów korzystałam zawsze. Błędy, które powodowały znikały po ich usuwaniu. Z reguły to była moja wina a nie modów, bo dawałam ich złe wersje, albo wrzucałam grze takie mody, które miały ze sobą konflikt.

Gdyby jednak nie błędy to naprawdę byłabym na maksa zachwycona grą. Byłoby 8/10 pkt, a tak jest 6/10.

hellraiser 27.12.2010 20:38

Wiesz co Anie, tak sobie myślę, że może jakaś fryzura albo ubranie powoduje te znikanie Simów? Może spróbuj wyrzucić wszystkie mody, ubrania itd. na simowy tydzień i zobaczyć jak się ma sprawa...

anie_1981 27.12.2010 20:44

Chrzan ja już wszystkiego próbowałam... Zainstalowałam od nowa Windowsa, całą grę, bez modów, dodatków z neta, a nawet bez Store. Zaczęłam nową grę i po dwóch tygodniach było dokładnie to samo.

Kamis 27.12.2010 22:39

Haha, kolejny bug.

Więc tak. Moja simka Katrine jest z Bradem Tenderlove, ale to mniejsza o to. Urodziła synka Vincena. Po ponownym zajściu w ciążę urodziła drugiego synka Dante [taaak, to te imiona ;D]. I jak widać Vinc był pierwszy ale on ma jeszcze 6 dni do stania się dzieckiem, a Dante, urodzony jako drugi ma 3 dni do stania się dzieckiem. Wtf?

MaTi14191 28.12.2010 08:07

Re: The Sims 3 Po Zmroku-Wrażenia z Gry

Kamis to weź może zrób mu teraz urodziny i będzie ok

eklera123 28.12.2010 13:00

MaTi14191 ale to nie chodzi o to, że się naprawi czy coś, tylko o to, że EA robi jakieś głupie błędy i tyle. Jeszcze co do Po Zmroku. Wczoraj moja simka spała normalnie w łóżku a w pewnym momencie mi znikła. Dopiero przy wstawianiu się pojawiła.. Hmm.. Po zainstalowaniu Kariery nic mi się nie działo, ale oczywiście EA produkują dodatek za dodatkiem nie patrząc na błędy. Tak myślę czy nie odinstalować PZ. Wole grać w kariere i podstawke. Te błędy już mnie tak wkurzają, że nie wiem!

anie_1981 29.12.2010 15:28

Sporo ludzi ma to znikanie Simów (łącznie ze mną). A mi jeszcze ostatni wróciły błędy zapisu 16. Ta gra to wielka niedoróbka.

Kinkarus 30.12.2010 09:27

Taa, błąd zapisu 16 był moją zmorą, ale wszystko wróciło do normy, jak odinstalowałam i zainstalowałam z powrotem. Chociaż raz simka mi zniknęła...

kalafjor 30.12.2010 10:04

Ale mnie denerwuje fakt, że jeśli na parceli jest choćby niemowlę, to dorośli i tak się nie mogą kąpać nago w jacuzii.:((

Raz wyskoczyła mi taka wiadomość, że chyba ten klub jest tak gorący jak Connor Frio z hipotermią. xDD

Vanitas 30.12.2010 10:06

@up: a mi się wyświetliło, że ten klub jest bardziej gorący niż Hank Goddarg (czy jakoś tak) kiedy przypadkowo się podpalił :P Rozwaliło mnie to =D

kalafjor 30.12.2010 10:09

Mieszkańcy Sunset ROX! xDD

anie_1981 30.12.2010 10:18

Mi się podobają teksty, jak np. umrze jakiś sąsiad, powiedzmy z głodu: "Sim umarł z głodu. A wystarczyło zadzwonić i poprosić o kanapkę..." albo porażenie prądem: "Simka zmarła z powodu porażenia prądem. A przecież mogła zadzwonić po fachowca, nie musiała sama naprawiać..." No i teksty z rybkami z cyfrowego akwarium, gdy się je ogląda: "żal mi tych ryb, nie mają świadomości", "Czy cyfrowe ryby śnią o cyfrowej karmie?" i mój ulubiony tekst "rybciu nie jesteś prawdziwa!". Jak tak się bliżej zastanowić, to nie tylko ta rybcia "nie jest prawdziwa", Sim, który ją ogląda też...

hellraiser 30.12.2010 10:24

O, nie wiedziałem o tym, że jak się ogląda cyfrowe akwarium, to coś gadają. Ale fajnie.
Za to wiem, że jak się gapią na to wampirze łoże, to gadają coś w podobie: "Ale to zimne... Podobnie jak xxx"; "Nie wiem, co xxx w tym widzi... Ja wolę swoje ciepłe, miękkie łóżko" Więcej nie pamiętam.

kalafjor 30.12.2010 10:34

Mi powiedziała, że nie chce wiedzieć do czego to służy.:)

anie_1981 30.12.2010 10:45

I słusznie, już ją lubię!

Porando 31.12.2010 21:26

A mi jeszcze nic nie powiedziała xd anie,ty chyba nie lubisz naprawdę wampirków ;p ja tylko nią jestem tylko dlatego,żeby mieć na max wszystko - robię drink zysku umiejętności i ten drink działa 4 godz. simowych.A to,że jestem wampirkiem to szybciej mi się uczy (od 18:00 do chyba 6:00) xd np.mam już 10 poziom miksologii i parę umiejętności poniżej 10

anie_1981 01.01.2011 09:01

Ja nie cierpię wszystkiego, co ma związek z okultyzmem. Czyli np. wampiry, duchy, zombiaki, voodoo itd. Omijam takie rzeczy szerokim łukiem. Bawiłam się chwilę mumią, żeby zobaczyć jak to wygląda, ale mnie nie wciągnęło, za to wampa nie miałam ani razu i jakoś nie żałuję. Z takich dziwnych "nie simów" podobają mi się roboty, ale za bardzo kłopotliwe są jak dla mnie.

Matis78 01.01.2011 10:59

Genialny dodatek!!
Najbardziej spodobało mi się zakładanie własnych zespołów i nowe instrument (najbardziej perkusja), a także kluby, puby, dyskoteki, apartamentowce, przyrządy imprezowe (że tak to nazwę), nowe mebelki, fryzury i ubrania i że można zostać osobistością i zaprzyjaźniać się z nimi.
Po wyłączeniu gry moje wrażenie: wow XD
Ogólnie dodatek warty był kupna i dużo nowych rzeczy wprowadza że już nie wspomnie o wampirach które są genialne!
To jest najlepszy z wszystkich do tej pory wydanych:)

karolajn 01.01.2011 11:25

Cytat:

Napisał Matis78 (Post 1341286)
Ogólnie dodatek warty był kupna i dużo nowych rzeczy wprowadza że już nie wspomnie o wampirach które są genialne!
To jest najlepszy z wszystkich do tej pory wydanych:)

Stary, a ile w to grasz :D :D ? dwa dni :D ?

Matis78 01.01.2011 11:26

Cytat:

Napisał karolajn (Post 1341327)
Stary, a ile w to grasz :D :D ? dwa dni :D ?

Nie tydzień:)

Artek89 01.01.2011 11:46

Nie zaprzeczę że ten dodatek jest chyba najbardziej urozmaicony ze wszystkich .Ale jak wszystkie inne z czasem zacznie się nudzić :P Ale na szczęście niedługo nachodzi The Sims Średniowiecze który wychodzi w marcu :P

anie_1981 01.01.2011 14:20

Ja nie kupię tego czegoś o średniowieczu. Lubię średniowieczne klimaty, ale co to za średniowiecze bez koni? Gdyby były, EA by się tym chwaliła, bo to by był pierwszy raz, gdy w simsach pojawia się, koń. I co, jak Sim będzie szedł na drugi koniec wiochy, to będzie szedł z buta? A może będzie się pojawiać kareta...

Matis78 01.01.2011 14:23

Ja mam zamiar kupić i już pieniążki odkładam:)
Uwielbiam średniowiecze, a co dopiero simsów i średniowiecze:)

Artek89 01.01.2011 15:04

Nowy wersja simów średniowiecze naprawdę wygląda zachęcająco :P Ja nie kupie na pewno ale siorka pewnie chłopaka nakłoni aby jej kupił albo sama kupi bo ona uwielbia simsy i ma każdą część the sims 3 to właśnie od niej posiadam swoja zainstalowaną wersje :) Chodziarz nie interesowałem się tą grą to naprawdę jest wciągająca jak i ciekawa ;)

jekyll 01.01.2011 16:20

Muszę przyznać, że Bridgeport jest naprawdę fantastyczne! Te wieżowce, oświetlenie w nocy, to jest dopiero coś!
Rozgrywka również ujmująca. Bycie gwiazdą, bycie rozpoznawalnym, rozdawanie autografów itd. Wszystko pięknie, ale jednak czegoś mi brakuje, ale nie wiem co...

Cóż, ale i tak uważam, że Wymarzone Podróże są lepsze :D

Matis78 01.01.2011 17:50

O zapomniałem o gigantycznym minusie miasta Bridgeport (czy jakoś tak), a mianowicie autorzy zapomnieli o nas! Chodzi mi tu o miejsce w tym mieście.
Np. chciałem stworzyć swój klub i szukałem miejsca 15 minut, ale znalazłem tylko że tam się działka mieściła 10x15 bodajże, do bani z tym:(
Nie mogę se miasto do mego gustu przystosować:(

Chryzantem Złocisty 02.01.2011 11:40

gram teraz dwójką simów.simka zdobyła jedną gwiazdkę popularności,bo zaprzyjaźniła się z jakimś tam kolesiem (gram w Twinbrook)
i się zaczęło.gdy została dziewczyną mojego sima,obydwoje zdobyli drugi poziom osobistości.po zaręczynach już trzeci - a żadne z nich nie znało nikogo sławnego!
nie zależy mi,żeby byli sławni,więc nie rozwijam ich w tym kierunku.
już mam dosyć ciągłych telefonów od agentów: wręcz czek,zabawiaj chore dzieci,ćwicz 4 godziny,zaprzyjaźnij się z kimśtam...wrrrrr!
telefony moich simów się urywają,a nie mogę wyciszyć okazji,bo pracują w domu (rzeźbiarz i pisarka) i okazje związane z pracą chcą spełniać.

może się da jakoś usunąć poziom osobistości.bo z jednej strony mnie to śmieszy,gdy simka słyszy plotki o sobie,że została aresztowana,a niemal w ogóle nie wychodzi z domu i nikogo sławnego nie zna,a z drugiej strony mam już dosyć anulowania okazji związanych z osobistością.co najmniej 6 telefonów dziennie do każdego sima.

Pinezka 02.01.2011 11:53

Matis78 - Mam ten sam problem. Niby dodali edycję miasta, ale co z tego?! Nawet nie ma gdzie wstawić działki w Bridgeport. Jak już mi się udało wstawić większa na miejsce mniejszej, zrobiła mi się gigantyczna skarpa na tyle..
Chryzantem Złocisty - Myślę, że tego właśnie brakuje w PZ. Po licznych skandalach, albo przez niewychodzenie na miasto, gwiazdki powinny znikać. Bo skoro sim nie udziela się w społeczeństwie, dlaczego jest sławny? Powinni o nim wtedy zapominać. Zresztą, zdobywanie gwiazdek jest strasznie łatwe.. Za łatwe! Moja simka miała 3 gwiazdki po 5 - gwiazdkowych rodzicach. Związała się z zupełnie nieznanym simem, który po stałym związku dostał dwie gwiazdki, a po małżeństwie obydwoje dostali jeszcze po jednej..

hellraiser 02.01.2011 11:57

Ja w średniowiecze raczej zagram. Ciekawe, ile to będzie ważyć. Jak zbyt dużo (czyt. 6GB w górę) to raczej mi się odechce...

Matis78 02.01.2011 12:04

Cytat:

Napisał Pinezka (Post 1342043)
Matis78 - Mam ten sam problem. Niby dodali edycję miasta, ale co z tego?! Nawet nie ma gdzie wstawić działki w Bridgeport. Jak już mi się udało wstawić większa na miejsce mniejszej, zrobiła mi się gigantyczna skarpa na tyle..
Chryzantem Złocisty - Myślę, że tego właśnie brakuje w PZ. Po licznych skandalach, albo przez niewychodzenie na miasto, gwiazdki powinny znikać. Bo skoro sim nie udziela się w społeczeństwie, dlaczego jest sławny? Powinni o nim wtedy zapominać. Zresztą, zdobywanie gwiazdek jest strasznie łatwe.. Za łatwe! Moja simka miała 3 gwiazdki po 5 - gwiazdkowych rodzicach. Związała się z zupełnie nieznanym simem, który po stałym związku dostał dwie gwiazdki, a po małżeństwie obydwoje dostali jeszcze po jednej..

Tak, to "imponowanie" osobistością jest tak łatem że aż śmieszne.
Ja tylko patrze na ich wygląd czasami na strój i już wiem: "a to pewnie sportowiec", "o to rockmen"
Banał, a jeśli chodzi o te gwiazdki to rzeczywiście, powinny znikać za jakiś skandal, albo chociaż żeby ludzie źle o naszym/innym simie źle myśleli, np. wytykali palcami.

Chryzantem Złocisty 02.01.2011 12:30

no moja para simów pewnie po ślubie będzie miała 4 gwiazdki...aż się boję,co będzie się wtedy działo.
a wszystko przez to,że kiedyś zaprzyjaźniła się z simem,którego teraz już nawet nie ma w kontaktach.

Artek89 02.01.2011 12:38

4 gwiazdki to nic mój sim ma już wszystkie i co chwile dzwonią telefony ze zadaniami czy coś takiego i jest zapraszany na imprezy prawie co dzień w simowym świecie :P Dosłownie mam masakrę z tym :)

anie_1981 02.01.2011 15:44

Ja wyłączyłam okazje i mam święty spokój :-)

Pinezka 02.01.2011 15:54

anie - Okazje czasem się przydają. Ale te związane z celebrytami bywają namolne..

Chryzantem Złocisty 02.01.2011 16:48

no ja nie mogę wyłączyć okazji,bo moi simowie pracują w domu i okazje związane z pracą są potrzebne

Artek89 02.01.2011 17:58

Dzięki ani nawet nie wiedziałem że można to wyłączyć ale poszukam gdzie to się wyłącza bo mój sim pracuje jako aktor więc jemu to potrzebne nie jest :)

Pinezka 02.01.2011 18:38

Artek89 - Okazje można wyłączyć w opcjach gry. Aktorzy też często mają jakieś okazje, grałam aktorką. :)

anie_1981 05.01.2011 14:33

Mnie absolutnie okazje nie kręcą. Podoba mi się ten dodatek i podoba mi się miasto BP, ale akurat sława to mnie najmniej obchodzi. Ja zbyt długo grałam w jedynkę i dwójkę i przyzwyczaiłam się do monotonnego życia w domu. Rzadko wypuszczam z domu moich Simów. Zwłaszcza, odkąd dowiedziałam się z któregoś forum, że z kodem TestingCheats można usunąć nastrójnik. Dlatego zwyczajnie pozbywam się nastójnika "Istne szaleństwo", który pojawia się Simom po kilkudniowym niewychodzeniu z domu. Nie widuję więc raczej Paparazzich. Czasami stoją przy domu, ale niezbyt często.

Chryzantem Złocisty 05.01.2011 14:36

no,moi simowe też mają często ten nastrójnik,co mnie śmieszy,bo nikt od siedzenia w domu nie zwariował...a simowie nie są typami "imprezowiczów".
a paparazzi u mnie też czatują pod oknami,bo moja para wampirów po ślubie ma 4 gwiazdki,jak przewidywałam.
jeden cwaniaczek się czaił przy oknie,gdy Christopher się załatwiał w łazience,wyglądało to śmiesznie :P
dobrze że nie czytają gazet,pewnie byłby nagłówek "słynny rzeźbiarz oddający mocz!zdjęcia tylko u nas!" :D

anie_1981 05.01.2011 19:10

Mam na tarasie jakuzzi i jak moje parki mają mieć bara bara w jacuzzi i akurat przyjdzie Paparazzi... No to oczywiście nie chcą mieć bara bara w takiej sytuacji. Trochę mnie to irytuje, bo ten Paparazzi nie ma absolutnie możliwości ich podejrzeć, ale cóż tak już jest i już. Ostatnio mało gram w Simsy. Stąd też mało mnie na forum.

natussy 05.01.2011 21:59

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1343274)
Zwłaszcza, odkąd dowiedziałam się z któregoś forum, że z kodem TestingCheats można usunąć nastrójnik.

serio? możesz o tym coś więcej napisać? :)

anie_1981 05.01.2011 22:21

Wpisujesz kod testingcheatsenabled true, a potem wciskasz CTRL i klikasz na nastrójnik, którego nie chcesz... Np. Jak ktoś rozpuszcza plotkę, że Twój Sim coś tam zrobił złego. On wtedy dostaje negatywny nastrójnik i można się go pozbyć tym sposobem.

patryk916 09.01.2011 14:09

Metro

Często jeździcie metrem?Okradają was?Lubicie ten sposób simowego transportu?

Po prostu piszczcie co sądzicie o metrze w sims 3 po zmroku

Ilona 09.01.2011 14:39

ja polecam muzykowanie w metrze,dostaje się najlepsze napiwki i wole ten transport od auta,bo jest szybszy

Kamis 09.01.2011 14:43

Ja pousuwałam wszystkie metra. Strasznie mnie denerwują. Za długo to i w ogóle. Nie lubię :(

MaTi14191 09.01.2011 15:04

A ja tam lubie metra szybkie są ale i tak wole auta ;)

hellraiser 09.01.2011 15:29

A mnie te metra irytują jak Sim nie ma auta. Przejedzie taksówką (wooolną...), ma do pracy rzut beretem, ale do najbliższej stacji metra podbiec musi i dzięki temu do pracy się spóźnia, bo jak ostatni idiota biegnie taki kawał...

anie_1981 09.01.2011 19:12

Ja z metra w w ogóle nie korzystam. Raz tylko jak zmieniłam na chwilę aktywną rodzinę, to dzieciak wracał do domu metrem, zamiast autobusem szkolnym, nie wiem dlaczego. W sumie staram się za bardzo nie ingerować w wygląd Bridgeport, i dlatego nie kasuję stacji metra, a zmiany w wyglądzie miasta są kosmetyczne. Pozbyłam się klubu Plazma dla wampów. Nie mam ich, więc po co mi ich klub... Zamiast niego, w mieście stanął wieżowiec mieszkalny, jakiś z kosza na domy. Dodałam też do miasta moją siłownię. Jest też dom, który kiedyś zbudowała Lady88, Matika i Feng z dziećmi tam mieszkają. To cała moja ingerencja.

patryk916 10.01.2011 12:58

Ja lubię jeździć metrem w simsach

Chatoyant 10.01.2011 13:34

Co do metra to mnie też troche czasem denerwuje, jak sim zamiast jechać normalnie samochodem albo wziac takstowke to biega sobie radosnie po miescie w poszukiwaniu stacji...
A co do moich wrażeń z gry.. no cóż, musze przyznać, że czekałam na ten dodatek, pewnie dlatego, że bardzo lubie TS2 NŻ. Cieszylam sie na mozliwosc wyjscia na jakas imprezke, nowe ciuchy, fryzury (ktore sa chyba jednym z najwiekszych plusow tego dodatku). Co do klubow, to niestety, ale troche sie zawiodlam... Czesto sa w nich pustki, a zabawa w nich trwa zbyt krotko (wiem ze jest mod dzieki ktoremu mozna ustalic godziny otwarcia, ale moim zdaniem powinna byc taka opcja od razu w grze :/). Poza tym denerwuje mnie samo nowe miasto, te polaczone budynki to jakas totalna PORAŻKA! Dostaje ciagle jakies okazje od agenta, a w ogole nie moge ich spelnic! Poza tym, gdy jeden z moich simow postanowil byc detektywem nie mogl rozwiazac wiekszosci zagadek wlasnie przez te durne polaczenia! w niektorych sytuacjach pomoglo przeniesienie budynków z sunset, ale niestety, tylko w niektorych... poza tym ciezko bylo je umiescic bo oczywiscie w tym miescie w ogole nie ma miejsca! Ehh...

Jako ze gra umozliwia opcje bycia wampirem, postanowilam z tego skorzystac, gdy moja pierwsza simka zaczela sie starzeć :p bycie wampirem jest nawet okeej, ale na dluzsza mete staje sie troche nudne. Denerwujace jest to, ze gdy zaczelam grac w sunset to okazalo sie ze w niewyjasnionych okolicznosciach kilka przypadkowych simow przeszlo na "ciemna strone mocy" ;d, ale o tym to juz ktos chyba wspominal.

Kolejna "wielka nowoscia" sa osobistosci. Na poczatku bylo nawet fajnie... zdobywanie gwiazdek, zadania od agenta, nagrody itd. itd. jednak gdy wnuki mojej parki gwiazdorow, ktore mialy prowadzic normalnie zycie, ciagle dostawaly te okazje itp. przestalo to byc fajne, a zaczelo robic sie meczace... szkoda, ze nie ma jakies opcji by móc odejsc z tego całego szoł biznesu. ;d

Podsumowujac, według mnie szału nie ma, ale dodatek nie jest zły. Może troche marudze, ale spodziewalam sie czegos o wiele lepszego skoro to juz TS3...

Pinezka 10.01.2011 13:35

Metro bywa demotywujące, a w szczególności dojeżdżanie do niego wolną taksówką.. Wkurzające jest również, jak napisał Chrzan bieganie simów ze stacji metra do obiektu docelowego.. Najlepiej jednak mieć własne auto. Ciekawa jestem, czy istnieje jakaś możliwość posiadania samochodu w wysokościowcu..? Zauważyłam, że simowie mogą mieć auto w wyposażeniu i z niego korzystać. Ale w jaki sposób umieścić takowy sprzęt w wyposażeniu sima, jeśli nie mogę go nigdzie umieścić na terenie wysokościowca..?

Chryzantem Złocisty 10.01.2011 13:56

moje simy też tak robiły,zamiast biec prosto do pracy to po drodze musiały metrem jechać -.- (dlatego już nie gram w Bridgeport)
pinezko,sprawdź czy możesz moveObjectsem gdzieś umieścić ten samochód,a potem dać do wyposażenia sima.

MaTi14191 10.01.2011 13:58

Pinezka-A ja zrobiłem tak że w apartamencie umieściłem auto tylko trzeba kupić to na czym jest auto i dać auto a potem do wyposażenia

patryk916 10.01.2011 13:58

można też w edycji miasta postawić kilka miejsc parkingowych na "trawniku" pod blokiem

Pinezka 10.01.2011 18:43

Dziękuję bardzo wszystkim, przetestuję, gdy tylko odpalę grę :D

Natix 11.01.2011 15:02

Można też wpisać kod testingcheatsenabled true i kliknąć z shiftem na podłoże wokół wysokościowca i kliknąć kupuj na tej parceli i w ten sposób dodać miejsca parkingowe.
Wiem, że po kupieniu auta nie ma go gdzie postawić, ale jak się już w ogóle ma i jedzie się gdzieś, i jak się dojedzie i tam nie ma miejsc parkingowych, to auto automatycznie idzie do wyposażenia.

patryk916 12.01.2011 15:36

Można też zrobić tak,że postawi się miejsce parkingowe w domu,kupi się auto,potem auto da się do wyposażenia,a parking się sprzeda.

anie_1981 14.01.2011 22:51

Z odpowiednimi kodami we wieżowcu da się wszystko zrobić. Tym bardziej ze względu na te metra wypada mieć choćby najtańszy samochód.

patryk916 15.01.2011 13:11

Znalazłem sposób na ustawienie jacuzzi w wysokościowcu:D.Po prostu trzeba użyć kodu moveobjects on :)

anie_1981 15.01.2011 17:14

No to nie takie oczywiste. Dopiero najnowsza łata to umożliwiła. Po instalacji samego PZ, bez tej łaty nie wystarczył kod MoveObjects on. Trzeba było wpisać jeszcze dwa inne. TestingCheatsEnabled true i taki, którego nie pamiętam. Wyłączał te ograniczenia we wieżowcach.

patryk916 16.01.2011 11:12

A ja wpisałem testingcheatsenabled true potem moveobjests on i mogłem postawić jacuzzi gdzie mi się podoba.Nawet postawić na jezdni.

Ilona 16.01.2011 11:20

już dwie osoby napisały,ze ta mozliwosc daje najnowsza aktualizacja,wiec dyskusje na ten temat można zakończyć

poczytaj sobie tutaj http://pl.thesims3.com/game/patches/-352479128

brzos 21.01.2011 11:58

metro okropnie mnie wkurza, ale ogolem gra jest spondzo. brakuje mi jednak typowych melin :( dlatego zrobilam meline z przybytku walusia

TheSims3Fan 05.02.2011 20:53

Pierwsze wrazenie:
Metra nie widac
Hotelu słabe i głupie bo wchodzic mozna tylko na własne piętro (teraz mieszkam w jednorodzinnym :D )
Rzadko w barach cos sie dzieje i wpuszczają.

Ashley 05.02.2011 21:26

Metra mnie wkurzają. Nienawidzę ich! :P
Co do tych wieżowców, to okropne są te czarne plamy. Strasznie brzydko to wygląda i dokładnie tak jak osoba powyżej, przeprowadziłam się do domu jednorodzinnego :D
Jeśli chodzi o knajpy, to u mnie nikogo nie ma! Prawie zawsze jestem sama, to samo z miejscówkami gdzie niby jest większość simów - bzdura. Jeśli chodzę do klubów to tylko wtedy, kiedy robię imprezy, tzn raz w tygodniu (najczęściej piątek lub sobota), lub wtedy kiedy pojawi się taka okazja (np. dzwoni do mnie agent z jakąś okazją gdyż moja simka jest osobistością).
Ogólnie dodatek jest świetny, ale oczywiście ma kilka minusów.

TheSims3Fan 05.02.2011 22:10

Ja jeszcze dodam , że tylko na imprezie udało mi się ''kogos'' poznac.

Nadine 06.02.2011 12:47

osobistosci czesto kreca sie pod tym budynkiem od kariery filmowej, po planie filmowym i tak dalej ;p

Rosemarie 09.02.2011 19:37

Ja jestem szczęśliwą posiadaczką od wczoraj. :) Nie miałam dużo czasu żeby pograć, ale od razu musiałam przetestować wampiryzm i sławę. :D Dodatek ogółem jest fajny, fajnie że wampiry mogą mieć normalnie dzieci i chodzić w dzień. Osobistości, aktorstwo, kluby, cos fajnego. :)

jekyll 09.02.2011 20:25

Nie wiem, czy się już wpisywałem. Ale muszę przyznać, że motyw gwiazdy bardzo mi się podoba. Znajomości, rozdawanie autografów, imprezy itp. Tego mi brakowało!
Metro myślałem, że będzie jakieś ciekawsze, urozmaicone, a tu nic. Cóż, bywa i tak.

Czekam do kolejnego dodatku. Po cichu liczę na pogodę :)

anie_1981 09.02.2011 21:42

A ja po cichu liczę na zwierzaki... Ale pogoda jest u mnie zaraz na drugim miejscu.

Frettka 23.02.2011 08:50

Dobra. Poddałam się - i ten post to nie tyle zwykłe rozgoryczenie, co podkreślenie tej znacznie mniej "kolorowej" strony gry.

Po tym, jak zwalczyłam wampiryzm za pomocą moda sądziłam, że wszystko będzie dobrze. Jakież było moje zdziwienie i rozczarowanie, kiedy okazało się, że w dodatek PZ nie da się grać NIE BĘDĄC supergwiazdą. Nie zauważyłam tego wcześniej, bo świadomie dążyłam do tego,żeby mój Sim taki status właśnie uzyskał. Ale później wpadłam na pomysł gry rodziną spokojną, cichą, żyjącą w cieniu gwiazd. On - pisarz, ona - nauczycielka. Kiedy po kilkunastu dniach nie mogłam odgonić papparazzich, telefon wył z propozycjami nowych "gwiazdorskich" okazji, a mój Sim nie mógł nawet w spokoju skończyć rozdziału książki (drugiej w jego życiu, żeby nie było) - spasowałam.

Wniosek: gra narzuca wampiryzm, narzuca status osobistości (niezależnie od okolicy, w jakiej się gra - opisana wyżej sytuacja miała miejsce w SV) i posiada masę wkurzających błędów. Żeby uwolnić się od tego zgiełku i koszmaru po prostu wywaliłam PZ. Żal mi półścianek, regulacji wysokości obiektów na ścianach, fryzur i ciuchów oraz kilku innych detali. Ale to mała cena za święty spokój.

PS. Taka ciekawostka - zawsze uwielbiałam wysyłać swoich Simów na wakacje. Odkąd mam PZ w każdym otoczeniu wakacyjnym (a czasami również w domowym, co jest już przerażające), nastrój mojego Smia spadał maksymalnie w dół mimo zaspokojonych potrzeb i braku negatywnych nastrójników. Jeśli nie ma kilku do kilkunastu wysoko pozytywnych nastrójników jednocześnie, Sim pozostaje przygnębiony. Nic nie da się nim robić - wyświetla się napis "zbyt kiepski nastrój". Wyśmienicie.

Dodatek ma zalety, ale warto też jasno podkreślić jego duże wady. Tak ku przestrodze przyszłym kupującym. Nocne Życie w The Sims 2 było bezkonkurencyjnie lepsze. Jestem głęboko rozczarowana. EA wydało bubla, który - nie tylko ze względu na moje osobiste preferencje - spada daleko w dół, za Karierą i WP.

Chryzantem Złocisty 23.02.2011 09:00

ja miałam to samo z Arabellą i Christopherem.ona dostała 2 gwiazdki za poznanie jakiegoś gwiazdora,potem osiągnęli 3,kiedy się zakochali (Arabella i Christopher),4 gdy zaręczyli i 5 jak wzięli ślub.
stali się sławni właściwie za nic.
a nie dało się normalnie grać - cały czas telefony od "agentów" o durnych okazjach typu jogging czy poznaj sima.nie mogłam wyłączyć okazji bo para pracowała w domu i musieli otrzymywać jakieś zlecenia.
i to paparazzi wiecznie kręcące się przed domem...to było strasznie denerwujące.
gdyby tylko dało się jakoś wyłączyć to "gwiazdorstwo",od razu grałoby się przyjemniej.nie każda simowa rodzina marzy o sławie i chodzeniu na przyjęcia...

Chatoyant 23.02.2011 13:46

No te okazje od agenta to cos strasznego, dlatego ja zawsze akceptuje jedna i i jej nie wykonuje. Tak w ogóle to nie wiem, jak można wydać Gwiazdę do jedynki i NŻ do dwójki, a potem takie COŚ...

Rainbow 23.02.2011 17:23

Osobiście uważam Po Zmroku za najlepszy dodatek do The Sims 3 - podoba mi się możliwość wyjścia na dyskotekę czy do klubu oraz gwiazdorstwo,choć to ma też swoje irytujące strony.Przede wszystkim brakuje mi możliwości 'zniesienia' sławy.Logiczne i realistyczne jest to,że popularność przechodzi z pokolenia na pokolenie,że dzieci celebrytów mimowolnie też stają się sławne,jednak chciałabym mieć sposób 'schowania w cień' niektórych Simów : dziecko dwóch Supergwiazd automatycznie ma 2 lub 3 gwiazdki,a popularność zwiększa właściwie poprzez nie robienie niczego.Paparazzi włóczą się za Simami wszędzie,czy to na plażę czy do Chin i fotografują ich nawet przy wykonywaniu najprostszych czynności...bardzo działają mi na nerwy skandale,które nie dość,że powodują gwałtowny i bardzo duży spadek nastroju (czego na wakacjach nie możemy zlikwidować ;|),to w dodatku sprawiają,że Sim traci przyjaciół (niekiedy 20 za jednym 'zamachem'...).
Świetnie zrealizowano za to wampiry. Podoba mi się ich wygląd oraz nowe możliwości,w szczególności to,jak szybko mnoga uczyć się umiejętności,jednakże wolałabym,gdyby długość ich życia była taka,jak u zwykłych Simów.
Bardzo podobają mi się nowe ubrania,fryzury również,w porównaniu do poprzednich dodatków i podstawki,prezentują się ładnie.Cieszę się,że wprowadzono wreszcie półścianki,powinno to być już w podstawce.

Reasumując,stwierdzam,że dodatek ten jest bardzo udany i dodaje realizmu życiu Simów (oczywiście pomijając wampiryzm :D),jednak zgodzę się co do tego,że nowe możliwości trochę się 'narzucają'.

anie_1981 23.02.2011 17:57

Ja też uważam Po Zmroku za najlepszy dodatek. Dużo nowości doszło i po raz pierwszy spodobało mi się inne miasto niż Sunset Valley. Ale same dyskoteki mnie aż tak nie kręcą. Mi się podobają nowe obiekty, instrumenty, meble, ozdoby, jacuzzi. Możliwość budowy fontann i basenów dowolnych kształtów. Wiem, że niektóre możliwości dodano też w łatkach, jak te baseny, okna w basenach itd, no i suwaki. Moim zdaniem coraz lepiej im ta seria idzie. Jeszcze gdyby się przyłożyli, dopracowali na maksa i pozbyli się tych bugów...

Frettka 23.02.2011 18:07

Hmm... A wiecie co? Odinstalowałam wszystkie dodatki, pozostawiając jedynie podstawkę. Potem zainstalowałam kolejno: WP, NA i Karierę. Grałam na płycie startowej z Kariery. A opcje z PZ nadal były w grze! Zniknęły co prawda obiekty, otoczenie, wampiry i gwaizdorstwo, ale suwaki, możliwość umieszczania obrazów na różnych wysokościach, znaki zodiaku etc. pozostały.

Dziwne i ciekawe. Ale mi to raczej odpowiada niż przeszkadza.

PZ byłby dla mnie również idealnym dodatkiem -gdyby nie odebrano mi mojej wolności kreowania świata i rozwoju postaci. Niestety nowe "opcje" całkiem zlikwidowały możliwość grania "po staremu". Ja tak po prostu nie umiem, ale to już kwestia osobistych przyzwyczajeń. Tak czy inaczej, w PZ na spokojne (co nie znaczy nudne) życie Simów nie ma co liczyć.

anie_1981 23.02.2011 18:11

Co konkretnie masz na myśli z "graniem po staremu"?

Ilona 23.02.2011 22:15

Cytat:

Napisał Frettka (Post 1365783)
Hmm... A wiecie co? Odinstalowałam wszystkie dodatki, pozostawiając jedynie podstawkę. Potem zainstalowałam kolejno: WP, NA i Karierę. Grałam na płycie startowej z Kariery. A opcje z PZ nadal były w grze! Zniknęły co prawda obiekty, otoczenie, wampiry i gwaizdorstwo, ale suwaki, możliwość umieszczania obrazów na różnych wysokościach, znaki zodiaku etc. pozostały.

Dziwne i ciekawe.

Nie trzeba dodatku PZ,żeby to mieć,wystarczy zaktualizować grę do 6.1. coś tam,wejdz na glowna strone i poczytaj o aktualizacjach albo zobacz w Nowosciach

Frettka 24.02.2011 08:26

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1365785)
Co konkretnie masz na myśli z "graniem po staremu"?

Jakikolwiek schemat gry bez gwiazdorstwa. Zyskiwanie przyjaciół, zaręczanie się i ożenek bez przyrostu "gwiazdek". Bo gwiazdki to telefony i papparazzi. Możliwość umówienia się z przyjacielem, bez irytujących sytuacji, w których on wychodzi nie wiadomo dlaczego po chwili, a ja dostaję nastrójnik "beznadziejna zabawa w grupie" czy coś w ten deseń. Chodzi mi o to, że rozumiem jeszcze tą gorączkę w Bridgeport, ale czasem mam po prostu ochotę wrócić do ciszy w SV i nie jest to możliwe.

anie_1981 24.02.2011 10:35

Ja korzystam z NRaas'a i usuwam te gwiazdki. Paparazzi mnie denerwują.

Chryzantem Złocisty 01.03.2011 20:47

okej,zaliczyłam teraz takie małe WTF
moja simka spotyka się z Raulem Pahlem.i z nikim innym.są w stałym związku,w ogóle super.
i pewnego dnia pokazał się negatywny komunikat o plotce - że niby kogoś oszukała publicznie.
pasek znajomości z Raulem spadł do połowy,a był pełny.spotkałam się z nim i pojawiła się opcja "przyznaj się do zdradzania"...
ja się pytam,jakiej zdrady,skoro ona z nikim innym nawet nie próbowała flirtować?

anie_1981 01.03.2011 21:22

No to jakiś bug... przyznaj się do zdrady, a potem przeproś i sztucznie przeciągnij pasek kontaktu z kolesiem na maksa. Oczywiście z kodem TestingCheatsEnabled true.

Truskawkowa Marihuana 06.03.2011 17:22

Lady88 ma racje.
To zależy do którego klubu się wybierzecie.
Jeden jest nudny, a drugi który jest opisany w gazecie- superowy!

lazuryt00 06.03.2011 21:21

Moje pierwsze wrażenie...OMG:) Super:) W pierwszy dzień (grania, simowych było chyba z tydzień) obeszłam wszystkie kluby:) Od dziury do wieżowców:)

sebi27 16.03.2011 19:50

Mam od kilku dni jeszcze wszystkich mozliwości nie zobaczyłem ,bo szkoła ale jak narazie fajny dodatek

anie_1981 22.03.2011 20:28

Mi też się Po Zmroku podoba. Prawdę mówiąc, to ta seria się robi coraz lepsza z dodatku na dodatek. Wymarzone Podróże mi się w ogóle nie podobają, instaluję je tylko dlatego, że jestem kolekcjonerką Simów, no i jest tam parę obiektów, które mi się podobają. Kariera jest całkiem fajna, ale też mnie jakoś szczególnie nie rzuciła na kolana, jest jednak o niebo lepsza od Wymarzonych Podróży. Po Zmroku ma dużo ładnych obiektów i ubrań, dużo nowych i fajnych opcji i na dodatek miasto, które mi się podoba.

sebi27 22.04.2011 16:43

Ja mam takie szczęście że jak zawsze u kogoś jestem to ktoś z tej rodziny umiera np. ze starości lub jako wampir się spali xdd

Hefalump 22.04.2011 19:09

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1368381)
No to jakiś bug... przyznaj się do zdrady, a potem przeproś i sztucznie przeciągnij pasek kontaktu z kolesiem na maksa. Oczywiście z kodem TestingCheatsEnabled true.

Wiem że dopiero co patrzyłem na ten temat,ale zauwazylem ze podana jest bledna odpowiedz.Moze inni gracze tez nie beda wiedzieli o co chodzi,a to nie jest blad.Paparazzi moze puscic falszywa plotke (bara-bara w miejscu publicznym,zdrada,bojka).Wtedy wybieramy 1 z 4 sposobow:
1.Po prostu czekamy az nastrojnik zniknie badz go czitem usuwamy
2.Idziemy do ratusza i tam robimy sprawe w sadzie,jesli wygramy dostaniemy kase.
3.Mozemy w biurowcu gdzie bierze sie prace dziennikarza sprawic by to publiczne oskarzenie przeszlo na wybrano osobe (pogarsza relacje oczywiscie)
4.Idziemy do biurowca gdzie bierze sie prace dziennikarza i dajemy lapowke paparazzi

sezam27 26.04.2011 17:30

Według mnie najgorszy jest ruch w klubie. Niby na obrazkach taki tłok a gdy moja simka przychodzi tam to....... nic. Czasem zdarzy mi się spotkać paparazzi ale nawet nie mam komu drinków postawić :(
Wogóle się zawiodłam na tym dodatku. Myślałam że będzie lepszy.

sezam27 26.04.2011 17:33

Jedynie ubrania i meble są fajne. A może to poprostu ja się szybko nudzę grami?

miłośniczka zwierząt 26.04.2011 17:42

jak tak czytam wasze opinie o tym dodatku to jakoś tak coraz mniejszą mam ochotę by go kupić.

suomii 26.04.2011 18:25

@up
ja tak samo. na razie nie miałam pieniędzy, a teraz w końcu mam, ale pojawiają się coraz większe wątpliwości...

Beatrice 27.04.2011 11:12

Ja osobiście tylko miałam 2 bugi: zawieszenie w windzie i lokaj, który chodził cały czas do toalety ;p moim zdaniem PZ to narazie najlepszy dodatek. Wiele możliwości, kariera aktorska, meble, fryzury itd. Ja gorąco polecam :)

miłośniczka zwierząt 02.05.2011 14:27

Dzięki jakoś teraz mam bardziej tak optymistyczne nastawienie na kupno tego dodatku.;) Chociażby ze względu na fajne ciuchy i fryzury no i meble ;)

suomii 05.05.2011 12:34

i wampiry :> dzisiaj lece do media markt kupić. zobaczymy co z tego będzie. i czy mi wejdzie w ogóle bo mam cholernie mało miejsca ;/ poza tym ostatnio simsy mi się zawiesiły i czekałam godzinę i nic. zresetowałam i jak włączyłam od nowa to musiałam f1 wcisnąć o.o także zobaczymy jakie będą błędy, moze nie będzie tak źle, jak się spodziewałam :)

Trykuu. 05.05.2011 14:15

Co do ludzi w klubach.
Naprawdę nie wiem o co chodzi bo u mnie w klubach jest średnio po 6/7 osób

hellraiser 05.05.2011 14:20

@up, nie każdy ma super wypacykowany i wybajerowany komputer, więc nie każdy będzie mieć te 6 czy 7 osób w klubach. Jak mam 4 osoby które nie wychodzą po wejściu do klubu, to jest to całkiem niezły wynik. Niektórzy mogą mieć i 15 osób w klubach, inni 7, a jeszcze inni 3. To zależy od komputera.

Trykuu. 05.05.2011 17:22

ale ja mam słaby komputer

Edit: Moja simka przez ponad 5 godzin wychodziła z klubu =/ przegiecie

suomii 06.05.2011 10:12

łał. u mnie w kujonie były 2 osoby + moja simka i barman to 4. ale mam bardzo słaby komputer. wogóle nie da się grać, cały czas się zacina. sim przed wykonaniem czynności stoi bez ruchu przez około 1-2 godziny simowe. no cóż, życie ;/ ale dodatek ogółem fajny, miasto rewelacyjne :)

Trykuu. 06.05.2011 10:52

Może spróbuj jeśli nie masz ustawionych wszystko na najniższych ustawieniach?

suomii 07.05.2011 07:26

nie lubię grać na najniższych, poza tym już jest trochę lepiej. odinstalowałam parę dodatków z neta których w ogóle nie używam i jest git ;p

theqatrick 08.05.2011 07:39

Ja mam 0 osób często w klubach. Nawet jak zmienię ten plik w folderze gry na same "czwórki" to może są 2.

Trykuu. 08.05.2011 07:54

To dopiero musi być nudno ...
a co zrobic aby sim tanczył na stole? Bo w klubach widziałem że inne simsy tanczyły a jak ja kliknąłem na stół to nie było żadnej reakcji :(

suomii 09.05.2011 13:43

@up . U mnie też się nie da. Chyba sim musi sam zacząć tańczyć, ja tak miałam, że simka wlazła na stół i tańczyła ;p

Björk 09.05.2011 15:49

Można tańczyć na stole i barze po zamówieniu jakiegoś drinka (chyba KZDPA). Przynajmniej moje simy tak mają, choć przed reinstalką nie sprawdzałam.

miłośniczka zwierząt 24.05.2011 16:23

no cóż dodatek fajny a nawet bardzo fajny myślałam że będę miała masę błędów ale nie ma ich nawet tak, dużo. Moja simka też tańczyła na barze po wypiciu jakiegoś tam drinka.

Cynthia 02.06.2011 19:04

Cytat:

Napisał theqatrick (Post 1397172)
Ja mam 0 osób często w klubach. Nawet jak zmienię ten plik w folderze gry na same "czwórki" to może są 2.

ja tam mam masę simów w klubach, najgorzej jest u mnie w KUJONIE (!) i Strefie sportowej.
Najwięcej zawsze u Walusia 8)

Trykuu. 11.06.2011 19:23

Nie wiem.
Zostać w Brigdeport czy przenieść się do Sunset Valley?

Rosemarie 12.06.2011 18:11

u mnie najgorzej jest w wodniku i kujonie. nie ma nawet z kim potańczyć.
@up jeśli wolisz wiejskie klimaty to Sunset Valley, a jeśli chcesz trochę życia dla swoich simow to Bridgeport, ja osobiście wolę BP.

Owl Finch 13.06.2011 06:03

Cytat:

Napisał Trykuu. (Post 1405168)
Nie wiem.
Zostać w Brigdeport czy przenieść się do Sunset Valley?

Ja wolę SV, bo jest mniejsze i przejrzystsze. Nie ma tam klubów, ale to nie problem wstawić gotowy/ściągnąć z neta/zrobić samemu.

Meona 13.06.2011 16:32

wampy wporzo :> moja Alice ma 10 poziom miksologii i 7 grania na... jak to się nazywa?
key-boardzie? XD coś takiego. nauczyła się tego przez 1 i pól doby :)

Niuchaaa 25.06.2011 13:21

Cytat:

Napisał Trykuu. (Post 1397176)
To dopiero musi być nudno ...
a co zrobic aby sim tanczył na stole? Bo w klubach widziałem że inne simsy tanczyły a jak ja kliknąłem na stół to nie było żadnej reakcji :(

U mnie pojawia się ta opcja jeśli sim ma cechę "dusza towarzystwa" : >> Słyszałam też, że jak się dobrze bawi (długo tańczy, pije drinki). :)

suomii 26.06.2011 19:33

jak zmienię ten plik w tym takim folderze na same 4 to mi się nie będzie cięło ? ogólnie mam słaby komputer, ale nie tak bardzo, a bridgeport i tak mi się tnie więc nie wiem czy ryzykować, a wogóle naprawdę jest po tym tak dużo simów w klubach?

Gio 27.06.2011 08:50

Cytat:

Napisał suomii (Post 1409352)
jak zmienię ten plik w tym takim folderze na same 4 to mi się nie będzie cięło ? ogólnie mam słaby komputer, ale nie tak bardzo, a bridgeport i tak mi się tnie więc nie wiem czy ryzykować, a wogóle naprawdę jest po tym tak dużo simów w klubach?

U większości graczy to działa (powiedziałem u większości, ale jeszcze nie słyszałem o nikim, u którego to się nie sprawdziło :P) Oczywiście, że wydajność wtedy spadnie, ale warto spróbować. Zawsze możesz wrócić do poprzednich ustawień.

suomii 27.06.2011 12:05

dobra spróbowałam i nie zadziałało :/ poszłam koło 11 do walusia to czekałam 2 simowe godziny na barmana , później byłam w banzai i też nikogo nie było. w kujonie nie sprawdzałam , zazwyczaj jest tam u mnie do 4 simów ale to już max. btw, przed klubem który sama zbudowałam są tłumy o.O ale nie chodze tam bo jest brzydki :p

Trykuu. 27.06.2011 14:11

suomii to pobierz kluby proste. Ja gram na pobranych i nierzadko jest tam od 15-20 simów co mnie samego zadziwia.

suomii 27.06.2011 15:50

mam parę pobranych, mam też całe miasto Queenstown i stamtąd kopiuje kluby do innych miast. ogólnie trochę się zdziwiłam bo mam Kujona w Twinbrook no i poszłam a tam ani jednej żywej duszy, wkurzyłam się i poszłam do Czerwonego Spotkania a tam zonk: 10 simów stoi w środku o.o

Searle 27.06.2011 17:14

@ up: należy mieć nas uwadze tzw. gorące(?) miejscówki. Każdej nocy zmienia się popularność danego klubu, czyli w jednym może nie być nikogo (o czym poinformuje Cię odpowiedni komunikat), a w innym tłumy (tu również pojawi się komunikat).

suomii 27.06.2011 18:17

wiem wiem ;p tej nocy akurat gorącą miejscówką było banzai.

Coccinelle 06.07.2011 16:09

Hejka :)

Niestety nie mam tej części TS3, ale mam pytanko...czy warto jest kupić ten dodatek? :>

Spectrum 06.07.2011 16:14

Cytat:

Napisał Coccinelle (Post 1414059)
Hejka :)

Niestety nie mam tej części TS3, ale mam pytanko...czy warto jest kupić ten dodatek? :>

Myślę, że warto kupić PZ, bo wprowadza wiele nowości, jest w nim piękne miasto, można zostać gwiazdą, są paparazzi
Ja się nie wachałem z zakupem i nie żałuję, że kupiłem ;)

Ejak 23.07.2011 18:58

W 50% zgodzę się z velocifero, ale i tak bez tego dodatku nie mógłbym się obejść. Bardzo urozmaica życie moich Simów i moją rozgrywkę.

Owl Finch 23.07.2011 19:12

Velocifero ma rację, dodam jeszcze, że zabawa w klubach nie ma sensu, bo simy najpierw przez godzinę jadą windą na dane piętro, później czekają na barmana, zdążą zamówić jeden drink i... Pojawia się informacja, że klub zamknięty, trzeba przyjść jutro...

Trykuu. 24.07.2011 08:05

Ooo tak to drażni. Ale jakoś nie umiem grać bez tego dodatku. :<

Lubie 24.07.2011 10:44

Gdy ostatnio wybrałem się do klubu i kupiłem najdroższe żarcie, barman nie zdołał mi go podać a bar był zamknięty i simoleony poszły się *****.. :(
Mimo ze ten dodatek jest niefajny, i tak z nim lubię grać.. :D

suomii 24.07.2011 12:32

zgadzam się po części. mimo wszystko jest to mój 2 ulubiony dodatek (na 1 miejscu pokolenia). wkurzające są te windy w klubach, ale ja robie tak, że rzadko gram w bp, i moje simy mieszkają albo w twinbrook, albo sv i daję tam tylko te kluby, które są w 'normalnych' budynkach, a nie w wieżowcach. a np klub wampirów, czy ekskluzywny buduję sama i nie mam problemów z windami :P

kasiakaplon5 25.07.2011 10:03

Z tego co przeczytałam prawie wszyscy nażekają na zbyt małą ilość simów.
Ja osobiście uważam, że zwiastuny są troche przesadzone. Tam niby pełny klub simów itp.
Też tak sądziłam. Musicie tam troche pomieszkać simami.
Wtedy inni simowie będą również osobistościami i kluby będą pełne.

Ejak 25.07.2011 11:19

kasiakaplon5 To nic nie da, że będą osobistościami, naprawdę ;)

carineesz 25.07.2011 11:29

Cytat:

Napisał suomii (Post 1420971)
wkurzające są te windy w klubach

Mnie też wkurzają, nie ma co. Gram jakimś Simem, który jest w klubie pełnym Simów (wiem, rzadko spotykane) i nagle klub zamykają, najcześciej i na szczęście zdarza się, że normalnie wychodzą, ale czasami zdzarza się, że mój Sim i gromadka jadą do pomieszczenia z drzwi wejściowymi/wyjściowymi i nagle pare Simów, w tym mój, stają przed windą, którą jechali i stoją (!), chociaż za ich plecami drzwi do wyjścia :( Usuwam za pomocą kodu windę, wszystko ok, ale gra się po chwili wyłącza.

Aleksandra 09.12.2011 13:27

Mnie denerwuje to , że tylko raz zainponuję jakiejś Osobistości i sama się nią staję . . . Powinno być trufniej się nią stać . :)

miłośniczka zwierząt 09.12.2011 13:57

Też tak uważam może z 6 dodatkiem to naprawią mogli by utrudnić stanie się osobistością.

Rosemarie 13.12.2011 15:26

@up No właśnie, przecież to nie ma sensu. Imo trudniej powinno zostać osobistością, a nie tylko poprzez zaprzyjaźnienie się ze sławnym simem. :) Liczę, że z 6 dodatkiem naprawią ten błąd. ;)
Poza tym te windy w klubach są irytujące, wszyscy simowie nagle do windy ruszają i nie sposób normalnie wyjść z klubu, dlatego moi simowie wychodzą godzinę przed zamknięciem.

ultraviolence 13.12.2011 20:18

Nie tylko w klubach i windach simowie mają problemy z poruszaniem się i ogólną organizacją... Ale fakt, to bywa uciążliwe, że głupie wyjście/wejście do klubu trwa tyle czasu. Czasem zdarza mi się taka sytuacja, że wydaję simowi polecenie, on stoi 40 simowych minut jak kołek i dopiero, jak dobija do godziny, bierze się wreszcie za robotę. Irytujące :P

Olik605 16.12.2011 13:21

Ja gram już w po zmroku od roku i trochę jednak mało ludzi w klubach, ale na brak gwiazd i nowych fryzur oraz ubrań nie narzekam.

Pink Panther 24.05.2012 11:03

Jestem tu nowy. Małe problemy z rejestracją nie pozwoliły mi dołączyć do Was wcześniej, ale wszystko już naprawione :) Więc jeśli jestem tu z Wami w całej swojej e-okazałości napiszę coś o moim ukochanym dodatku.

Ze wszystkich dodatków, jakie kiedykolwiek wyszły do trójki, najbardziej przypadł mi do gustu właśnie "Po zmroku". Gram w to gdzieś... no, będzie już prawie rok. Nie pamiętam, kiedy go kupiłem, ale gdzieś w wakacje lub chwilę po nich. Według mnie jest świetny. Cudowne nowe miasto, wiele nowych możliwości, kluby, bary, sława, kariera, pieniądze... - to jest to, co uwielbiam! Na brak fryzur i ubrań też nie mogę nic złego powiedzieć. Fakt, w lokalach jest bardzo mało Simów. Jednak zauważyłem, że w "Kujonie" każdego wieczoru jest ich dość sporo.

Jak już pisałem, to mój ulubiony dodatek. Zapewne dlatego, że jednym z moich wielu, niektórych nierealnych, marzeń jest właśnie sława. Rozpoznawalność. Swoja twarz na okładkach znanych magazynów.

Muffshelbyna 04.03.2013 18:42

Ten dodatek jest świetny, gdy ktoś nie gra z kodami na kasę, to gwiazdki osobistości są bardzo pożyteczne ^^. Podobają mi się kluby, jaccuzi, to fajne urozmaicenie, a Bridgeport jest pięknie oświetlone nocą. Fajny dodatek ;)

simsowa1328 25.11.2013 19:37

Mhmm... Moje wrażenia z gry... Ciekawe, to było dawno, ale coś tam pamiętam. The Sims 3 Po Zmroku to jeden z moich ulubionych dodatków! Jest świetny! Bardzo go lubię, jak i Rajską Wyspę. Ogólnie bardzo mnie zaciekawiła, zwłaszcza apartamenty, i - coś co naprawdę lubię - osobistości!
ZALETY GRY THE SIMS 3 PO ZMROKU:
- Apartamenty!
- Osobistości!
- Nocne kluby!
- Miksologia!
- Nowe instrumenty!
- Kariera - aktorstwo!
WADY GRY THE SIMS 3 PO ZMROKU:
- Mało simów w klubach.
- Ciągłe napady paparazzich.
- Jedynie sąsiedzi NPC w apartamentach.
- Nieznaczne problemy z grą.

Lubie 25.11.2013 19:39

simsowa, to, że masz mało simów w klubie nie zależy od dodatku. Ja mam wiele simów tylko dlatego, że bawiłem się w plikach gry.

Piwusia 14.02.2015 12:55

Dodatek wydaje się być naprawdę ciekawy, zainstalowałam go kilka dni temu i przede wszystkim bardzo podobają mi się nowe ubrania i opcje związane ze zdobywaniem gwiazdek popularności. Bridgeport to naprawdę ładne, duże miasto, w którym wiele się dzieje. Tak naprawdę odkrywam dopiero trzecią generację (mam cztery dodatki do niej), więc nie miejcie mi za złe, że wypowiadam się jak kompletny laik. :p Trochę w trójce przeszkadzają mi królicze nory i na pewno nie jest to idealna odsłona pod wieloma względami, ale "Po Zmroku" jest nawet lepszym dodatkiem niż "Nocne życie" do dwójki.

Miyoki 30.06.2015 12:40

Mam w końcu wolne więc sobie gram w simsy (nie grałam od ostatnich wakacji) i zainstalowałam sobie ten dodatek.

Jak mnie denerwują te punkty osobistości.
Ok, na początku są spoko, bo ja nie używam kodów, więc wprowadzam zawsze simów do jakiejś taniej rudery, jak wystarczająco zarobią sami, to im daję lub remontuje dom na fajniejszy. Więc jak mi ludzie dają za darmo drogie przedmioty to mi się to przydaje ^^

Ale jak mi ciągle paparazzi przyłażą pod dom to mega irytuje... Albo najgorsze jak jakiś "fan" chce zdjęcia albo autograf. Przez to mi jedną ważną część ślubu zepsuli - uroczyste krojenie tortu...
Sim mi przerwał, bo ktoś go kurna wtedy o autograf chciał poprosić...

Wiem, że to można wyłączyć.

Ale czy da się wyłączyć to, żeby do mnie simowie przestali wydzwaniać, by chcieć się umówić na randki? Są po ślubie, nie chcą romansów, ale zawsze przynajmniej jedna osoba dziennie do nich zadzwoni, by się umówić na randkę.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:33.