![]() |
Ocen administratora/moderatora!
w zwiazku z ostatnimi wydarzeniami, roznymi pokatnymi skargami i tym podobne, wpadlismy na pomysl, abyscie mogli anonimowo (dlatego mozecie pisac od serca! byle bez obrazania i wulgaryzmow) ocenic administratorow i moderatorow forum!
ankieta znajduje sie tutaj: http://www.ankietka.pl/ankieta/52769...deratorow.html prosismy o wypisywanie zarowno zalet jak i wad danego admina/moda. np. administratora x nigdy nie ma, ale za to jest bardzo uprzejmy, moderator y jest niemily, ale utrzymuje porzadek na forum itp. dzieki temu bedziemy wiedzieli, co powinnismy poprawic i czy jestescie zadowoleni z naszej pracy (problemow technicznych typu niedzialajace przyciski prosze nie brac pod uwage, bo to od nas nie zalezy). mozna wpisywac tez ogolne uwagi, czy dana osoba nadaje sie na administratora/moderatora, czy jednak nie. prosze jednak nie wpisywac lakonicznych wypowiedzi typu "tak", "nie", bo to nie wnosi niczego do ankiety. aha i argumenty dobierajcie jakies naprawde zyciowe, a nie x smierdzi albo y lubi rozowy a ja nie. z gory wszystkim dziekujemy za wypelnianie ankiet, to takze swiadczy o waszym zaangazowaniu na forum no i moze sie to obrocic na wasza korzysc (np moderator x zmieni swoje postepowanie i bedzie milszy)! |
Odp: Ocen administratora/moderatora!
A dla czego nie ma tam Oazis ?
|
chciałabym was ocenić,ale nie mam żadnych zastrzeżeń :|
a jeśli mam,to mówię od razu. |
bo oazis jest juz raczej nieaktywna.
to opisz te dobre strony, bedzie wiadomo czego szukac u administratorow/moderatorow |
No ja opisałam :>
|
"Nie nigdy mi jeszcze pomógł"
ten kto to pisał przy każdym modzie (no poza bjork i liv),jest żałosno-śmieszny :D fajnie poczytać,co ludzie sądzą o moderatorach,co prawda nie wiem kto co pisał,ale ciekawe to jest. |
noo! i nawet zgadzam sie z opinia na moj temat, jezeli chodzi o moje wady. tylko nikt nie zauwazyl, ze ciezko nad nimi pracuje! >D
dzieki, ze wypelniacie te ankiety, mysle, ze sie to przyda (no, poza tymi wpisami typu "tak" albo "nie wiem" ;p) |
A ja dzięki Wam wiem, ile osób mnie nie lubi! :D
I o poziomie, jaki reprezentują co poniektórzy również :) No ale to w końcu TYLKO forum o Simsach! Dzięki za szczerość mimo wszystko :) |
ankieta zostanie zamknieta jak kazdy z adminow/modow osiagnie liczbe komentarzy 30. czyli pewnie sobie poczekamy;p w kazdym razie informuje.
|
To ja mam pytanie z innej beczki: czy wszystkie/poszczególne odpowiedzi w ankietach, zostaną na forum omówione, przedstawione? Ustosunkujecie się do nich? Fajnie byłoby wiedzieć, jak głosowali inni oraz jak Wy postrzegacie ich stanowisko.
|
A proszę bardzo
Nie widać mnie na forum? Otóż siedzę na ukrytym (i nie tylko ja z załogi) ale administracja widzi mnie zawsze, więc nie ma za bardzo obijania się, do tego dość często jestem na forum w okolicach północy. Jeśli chodzi o to co robię to zajmuję się raczej robotą niezauważalną typu usunięcie, przeniesienie, edytowanie postów i tematów. Wsadzone ode mnie bany i warny można policzyć na palcach. Ot czasem trzeba komuś pogrozić paluchem i na tym starczy, a większą interwencję w spory to miałam może jedną. Jakoś tak się zdarza, że jak są większe akcje to mnie akurat nie ma i jak się loguje to jest już po wszystkim :| |
przedstawione chyba nie, bo jak sie wejdzie w link to mozna zobaczyc wyniki i poczytac. a przepisywanie tego troche by mi zajelo;p mysle jednak, ze mozemy sie do nich ustosunkowac, ale chyba kazdy admin/mod powinien sam zadecydowac czy i do czego chce sie odniesc. niektorzy w sumie nie maja do czego, Bjork zbiera same laury praktycznie i bardzo dobrze =D
a zobaczenie jak glosowali inni nie wchodzi w gre, to ankieta anonimowa. chyba, ze ktos bardzo chce napisac, ktore opinie sa jego, ale watpie w to;p |
Cytat:
Dzięki za odpowiedź! =) |
wiesz, mi tez ciezko w sumie stwierdzic, ktore sa trafne. bo ja bym np. pewnych rzeczy o 'kolegach z zalogi' nie powiedziala;p moze sami wybierzcie opinie, ktore wg was sa najbardziej prawdziwe a my je skomentujemy?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
no generalnie vivien juz zrezygnowala, ale nie bede jej stamtad usuwac, niech zostanie jak juz jest
|
ok, sonda zamknieta, pozwolilam sobie zebrac tutaj cytaty, gdzie istnieja przynajmniej sladowe ilosci argumentow. nie przytoczylam tutaj tekstow typu "tak, jest swietna" albo "nie, nie sprawdza sie" chociaz teoretycznie sa to dluzsze wypowiedzi. wszystkie "tak" i "nie" podsumowalam lacznie. oczywiscie moglam sie walnac w obliczeniach, lub pominac czyjs komentarz, albo zdublowac, bo tego jest strasznie duzo;p ilosc komentarzy/glosow na tak/glosow na nie rozni sie, bo nie wszyscy wypelniali caly arkusz (nie wpisywali opinii o wszystkich). vivien nie jest juz w zalodze wiec ja pominelam.
Björk Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
centa Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nargynen Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kowalino Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Liv Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Raven Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gingers Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ilona Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ogólna ilość głosów na "nie": 1 centa ogólna ilość głosów na "tak": 30 ogólna ilość głosów na "nie": 2 Nargynen ogólna ilość głosów na "tak": 23 ogólna ilość głosów na "nie": 4 Kowalino ogólna ilość głosów na "tak": 30 ogólna ilość głosów na "nie": 1 Liv ogólna ilość głosów na "tak": 18 ogólna ilość głosów na "nie": 9 Raven ogólna ilość głosów na "tak": 15 ogólna ilość głosów na "nie": 5 Gingers ogólna ilość głosów na "tak": 13 ogólna ilość głosów na "nie": 4 ilona ogólna ilość głosów na "tak": 20 ogólna ilość głosów na "nie": 2 Czy macie jakies pytania? sugestie? watpliwosci? chcecie cos przedyskutowac? chcecie jakichs wytlumaczen? cokolwiek? to mozna pisac w tym temacie. aha i jak gdzies zrobilam blad w obliczeniach czy ogolnie to tez piszcie. |
czyli w z ankiety wynika, że najlepszymi moderatorami/administratorami są Kowalino i Bjork a najgorszą moderatorką jest Liv. Myślę, że ta sonda była dobrym pomysłem Oj centa, centa ;D Prawdziwa gwiazda wśród adminek czy to był Twój pomysł?;p
|
haha, az tak widac? >D
|
raczej. A tak na marginesie, zgadzam się z opiniami na temat Liv
|
no dobrze, widze, ze sie wstydzicie czy cos, moze ja napisze co sadze o niektorych wypowiedziach.
bjork i kowalino zebrali praktycznie same dobre recenzje, wiec tutaj do niczego sie nie odniose;p musze przyznac, ze najbardziej zszokowal mnie komentarz o gingersie jakoby moda dostal za podlizywanie sie. generalnie nigdy nie zauwazylam, zeby cokolwiek takiego mialo miejsce. mi np. gingers nigdy sie nie podlizywal, nawet nie jestem pewna czy kiedykolwiek za cokolwiek mnie pochwalil =o a troche sie juz znamy. co wiecej, pamietam jak jeszcze bylam modem, a on wystosowal wiadomosc min. do mnie i do bjork, ze moderacja sie obija, nie robimy konkursow i tym podobne, narazajac sie na nasz niesmak;p po prostu zawsze pisal, co mysli i nadal tak jest. i glownie dzieki temu w moderacji cos ruszylo, ja np. wpadlam na pomysl odswiezenia czterech zywiolow. dlatego nie wiem, skad takie opinie. bo jest mily dla moderacji? jezeli tak, to pragne zauwazyc, ze wiekszosc z was jest, a ile osob wysyla bjork 'czesc milego dnia' to nie wspomne. wszyscy sie zatem podlizujecie?;p chyba, ze chodzi o cos innego, chetnie poczytam jakies dowody na to czy cos. bo moze nie wiem wszystkiego po prostu. co do liv - to nie jest taka straszna. wiadomo, ze dostanie warna czy bana nie jest mile, ale wielokrotnie sami jestescie sobie winni. gdyby kazdy z nas byl uprzejmy i poblazliwy, to zrobilby sie tutaj niezly chaos. spamowanie byloby na porzadku dziennym, a my nie nadazalibysmy z usuwaniem postow. bo do niektorych z was nawet po ktoryms tam warnie i banie czasowym nie dociera, ze macie tego po prostu nie robic. regulamin mowi jasno - 6 poprawnych slow, skladajacych sie na zdanie. to nie jest duzo, nie trzeba pisac elaboratow. wystarczy chocby "bardzo podoba mi sie twoja praca, jest swietna" i koniec. jest 6 slow. liv odwala kawal dobrej roboty, inni czesto maja obawy, jak zwrocic wam uwage po raz milionowy, liv bierze to na siebie i potem dostaje w tylek, bo narzekacie. liv ma dosyc specyficzny charakter, ja jej nie lubilam na poczatku i duzo czasu zajelo mi przekonanie sie do niej czy w koncu polubienie jej, ale dzieki temu wiem, ze jest rzetelna i mozna na nia liczyc. dlatego postarajcie sie ja tez zrozumiec - ma pilnowac porzadku, zaprowadzic dyscypline, chociazby jako taka. i na koniec co do raven - to nieprawda, ze nie pracuje, czy ze jej nie ma. jest w trybie niewidocznym, ale czesto ja widze na forum. i raven po prostu zajmuje sie drobnymi sprawami, typu usuwanie postow, edycja, przenoszenie tematow. takie rzeczy trudno dostrzec. ale gdy ktos zaraportuje post, czesto to jej odpowiedz widze, ze sie tym zajela. tak samo zawsze mozna liczyc na jej pomysl, jak dany konflikt rozwiazac. no, uf, chyba zawarlam wszystko;p |
Szczerze mówiąc mnie także zszokowała opinia o tym, że się podlizuję. Naprawdę nie przypominam sobie, żeby coś takiego miało miejsce z mojej strony. Po prostu staram się być miły dla każdego (co prawda nie zawsze sie da). Co do opinii, że dostałem moda po znajomościach - to prawda. Zresztą większość administracji dostaje rangi w ten sposób. Chyba lepiej jest wziąć kogoś kogo się zna i komu się ufa a nie pierwszej lepszej osobie.
|
No cóż, również zdziwiła mnie ocena Gingersa.
Nigdy tej osoby nie kojarzyłem z podlizywaniem się zarządowi forum itp. I nie do końca rozumiem co Wam tak przeszkadza w pracy Liv. Tak czepia się szczegółów, tak warnuje i banuje. Bywałem na forach, gdzie regulamin by przestrzegany do tego stopnia, że nawet admini/modzi meli po kilka warnów. A 5 warnów= perm ban. I jakoś nikt się nie skarżył. Jeśli Wam tak bardzo to przeszkadza to po prostu przeczytajcie regulamin i problemu nie będzie. Ja jakoś przez 3 lata mojego pobytu na forum nie podpadłem nigdy Liv, ani nie uświadczyłem nigdy warna. Jedynie raz słowne upomnienie od Haughtona ;) Jak widać to nic trudnego. : P |
jako głos szarego ludu przeanalizowałam te wypowiedzi(wszystko jest lepsze niż biologia) i w ocenach Liv chodzi nie tyle o ilość warnów/banów co o ogólne podejście do swojego moderowania i zielonego nicka- i nie zasłaniajcie się żadnym specyficznym charakterem, to nie doktor Hausa na Zeusa xd Co do Gingersa to po raz kolejny jako szary użytkownik nigdy nie zauważyłam żeby się komukolwiek podlizywał, miły gość i tyle, były gorsze przypadki, a Wy jesteście zazdrości czy co;p
|
no doktor house zdecydowanie nie >D
ale jakie ma podejscie? bo troche nie rozumiem. zyletowate? XD to raczej czesc jej pracy jakby nie patrzec szkoda, ze inni nie chca podyskutowac! |
to ja podyskutuje, żeby nam towarzystwo zapewnić:D chociaż Liv nie znam osobiście, zapewnie prywatnie jest miłą osobą, jako użytkownik publiczny, nie będę ukrywać, niejednokrotnie irytowała mnie swoją postawą, tak różną od postawy Bjork, czy Twoją. Ktoś tam wspomniał o durnej sygnaturze niejednokrotne wzmianki o tym, że to ona tu rządzi(choć zabij mnie, teraz nie będę szukać żadnej z nich;p). Z drugiej strony dotyczyło to nie tylko moderowania- więc stwierdzam że to po prostu taki charakter, z czym nikt nie będzie walczył, ważne, że jako moderator podobno wykonuje dobrze swoją pracę(mówię podobno bo nie mnie to oceniać) Zakończę stwierdzeniem, że nie każdy nadaję się na osobę sprawującą władzę, jednocześnie ciesząc się uznaniem innych, ot co:)
|
alez ja jestem zla i nikczemna ;>
liv tutaj nie rzadzi, moderacja to caly zespol ludzi generalnie. tak sie wydaje moze, ze to ona trzyma wladze, bo jest na forum czesto i pilnuje porzadku, w dosyc jakby to okreslic... konkretny sposob, o ile wiesz co mam na mysli;p ale tacy ludzie sa potrzebni, naprawde. i nie ma co zgrywac urazonego, to po prostu reguluje regulamin (yeah, piekne zdanie!). no nie kazdy sie nadaje, a teraz szczerze mowiac ciezko byloby kogos odpowiedniego wybrac;p zreszta po starlightcie (czy jak to napisac XD) jestesmy troche przeczuleni |
Cytat:
|
dlatego mówię, że nie chodzi tylko o moderację, ale o całokształt, zresztą, nie mam prawa wytykać nikomu wad, bo każdy ma ich pełno:) Słonek, Ty siedź cicho nikczemniku;p
|
no ogolnie robil nas w bambuko, twierdzil, ze zna sie na vbulletin, pokazywal nie swoje zdjecia ze to niby on no i przede wszystkim splagiatowal rysunek jakiegos kolesia na dA. (szczegoly ktory to rysunek w "ban(an)ach")
e: oj invuuuus |
Cytat:
Jeśli zaś chodzi o oceny to normalne jest, że użytkownicy nie przepadają za osobą, która wstawia im ostrzeżenia. Mało kto jest w stanie zrozumieć 'zasłużyłam, trudno, więcej tego nie zrobię'. Odbierane jest to najczęściej jako atak na własną osobę, zaś na atak najczęściej reaguje się atakiem... Jednak na tym forum i tak jest ogromny spokój, moderowanie takiego miejsca nie jest raczej szczególnie skomplikowane. Najpewniej jest to spowodowane grupą docelową. |
ciekawe,nieciekawe, w kazdym razie przykre. zreszta w dziale moderacji duzo bylo z nim incydentow, ale nie bede tego przytaczac.
dlatego wlasnie nie wiem na ile brac na serio te wszystkie negatywne opinie. sa chyba malo miarodajne. chociaz te pozytywne chyba nie lepsze >D |
prawde mowiac wole zeby inni sie wypowiedzieli na temat moich wynikow
ale to prawda, jestem cholernym leniem. przepraszam |
Cytat:
Ciekawe jak ja sobie z tym poradzę.. |
Cytat:
moze napisze to raz na zawsze JESTEM KOBIETA |
nie no mysle, ze wnioski mozna z nich wyciagnac i to calkiem sporo. pytanie tylko, czy rzeczywiscie jest zapotrzebowanie na samych uprzejmuch moderatorow.
o wlasnie, odniose sie jeszcze do tinki (nargynen)- ktostam przytaczal jakis jej cytat, ze niby nie umie czegos w panelu zrobic, nie pamietam dokladnie a nie chce mi sie szukac. w kazdym razie ten cytat albo byl bardzo stary, albo nie wiem. bo ja wciaz sie ucze panelu, nie umiem zrobic wszystkiego, a zawsze jak pytam sie tinki, jak zrobic to czy tamto to jest to w stanie mi wytlumaczyc. |
Cytat:
|
Cytat:
Tylko czy chodzi o to, by moderatorzy byli mili, uprzejmi etc, czy o to, by dobrze wypełniali swoją pracę nie tworząc zbędnych konfliktów? Z czerwonego stołka czasem nie widać jest wszystkiego, zwłaszcza podejścia danego moda do użytkowników. Często jest tak (nie tutaj!), że moderator wydaje się być dobry, lecz traktuje użytkowników jak najgorsze możliwe zło, zwykle nieświadomie. Dlatego takie akcje są dobre, można uzyskać z nich sporo informacji. No i sprawiają, że użytkownicy myślą, że ich zdanie liczy się dla kolorowych! :D. Nargynen, panel znam bardzo dobrze. Dobrze wiem, jak ciekawa jest ta mieszanka polskiego i angielskiego, na dodatek na każdym forum prezentująca się inaczej. Lecz według mnie jakoś specjalnie trudny w obsłudze nie jest. |
Cytat:
|
jak dla mnie jest, biorac pod uwage ile razy kombinujac z tym forum cos prawie pokasowalam, i to byly polecenia po polsku
kiedy porusza sie gdzies i trzeba cos robic na chybil-trafil, albo chociazby sytuacja, w ktorej ja cos przestawialam i wywalal mi sie idiotyczny komunikat, a cencie juz nie |
nie wiem, dla mnie panel nie jest taki prosty. nie mowie tutaj oczywiscie o jakichs prostych rzeczach typu zmiana nicka, dostosowania grup itp. ale probowalam cos robic z tymi przyciskami itd. to zawsze wyskakiwaly jakies dziwne komunikaty po angielsku, ze akcji nie mozna cofnac, ze trzeba na cos uwazac itd. nie jestem az tak odwazna, zeby w ten sposob ryzykowac, jakby forum siadlo to wszyscy by mnie chyba zlinczowali;p
a, jeszcze byla wzmianka o shoutboxie - to wspolnie doszlismy do tego, ze takowy nie jest potrzebny, wiec po prostu tego nie wprowadzilismy, chociaz teoretycznie jest taka mozliwosc. |
To jakim cudem ja jeszcze nic porządnie nie popsułam? Owszem, raz udało mi się sprawić, że pół strony się nie wyświetlało, lecz udało się wszystko naprawić w parę chwil. Najbardziej nie lubię jedynie przestawiania połowy dzałów na forach wraz z edycją uprawnień.
|
nie wiem, prawda jest taka, ze to forum potrzebuje jakiegos webmastera. ale niestety nikt nie ma kasy, zeby takowego zatrudnic hehe.
|
Cytat:
Zawsze można kogoś poprosić, by drobne rzeczy naprawiał za darmo. |
no zajmowac sie sprawami technicznymi. bo my mamy mala wiedze na ten temat, a robienie wszystkiego na chybil-trafil nie jest dobrym pomyslem.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a ja ci wcale nie zarzucilam, ze czegos nie umiesz, po prostu ja nie lubie poruszania sie w ciemnosciach na chybil trafil - to jest wlasnei dla mnie cala trudnosc w tym caym panelu.
|
Cytat:
Jeszcze chcę nauczyć się sama dogrywać dodatki, lecz jak na razie nie chcą mi dać tej możliwości ;x. |
Od zielonego koloru mi odbiło, przyznaję się bez bicia.
Staram się z tym walczyć, tylko, niestety, efekty nie są zbytnio widoczne (+zdaję sobie sprawę, że choćbym nie wiem co dobrego robiła, dla niektórych będę zawsze tą "najgorszą"). A może to po prostu dumna z tego, że mogę dla forum zrobić trochę więcej niż inni? Wiadomo, społeczność tworzą wszyscy, mają wkład w jej rozwój przez pisanie postów czy chociażby samo przeglądanie tematów. Ja, oprócz tego, dodatkowo jeszcze pilnuję porządku i od czasu do czasu przeprowadzę MTU do TS2. I naprawdę jestem dumna z tego, że mogę robić, to, co lubię :) I nie chodzi tu o dawanie warnów, bo naprawdę, nie przepadam z tym (tak samo z dawaniem czasowych za spam, bo to dla mnie sygnał, że użytkownik leje na regulamin i modów). Chętnie bym w ogóle tego nie robiła, gdyby użytkownicy przestrzegali regulaminu, co przy odrobienie chęci jest możliwe. Są na forum zresztą tacy userzy i nie tylko w moderce. Staram się być wyrozumiała. Staram się być w porządku i odpuszczać od czasu do czasu. Ale miło by było, gdybym dostała to samo od Was ;) Gingers się podlizuje? Wow, pierwsze słyszę! :O Pewnie, jest miły i skromny, ale czy to zaraz musi oznaczać złe zamiary? Co do reszty załogi, cieszy mnie, że macie taką dobrą opinię o nich :) Sama uważam, że moje koleżanki i koledzy odwalają kawał dobrej roboty :) Btw, zdaje się, że od dobrych kilku lat wszyscy modzi mają tą funkcję "po znajomości" i w najbliższym czasie to nie ulegnie zmianie. |
ja też dostałem od Liv dwa warny, ale skoro je dostałem to zasłużyłem.i wcale nie czuje do niej niechęci, wręcz przeciwnie,to do niej zawsze zawracam sie o pomoc,nie tylko w sprawach "moderatorskich" ale ogólnie forumowych :) przeciez po to sa moderatorzy zeby pilnowac porządku i Liv bardzo dobrze wypelnia te obowiazki.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
i nie pierodlcie,że Livci się przewróciło w głowie,bo jakby tak było,to by już dawno ode mnie dostała ochrzanto. (już Gingersowi bliżej do tego,ale póki co,jeszcze nie dostał sodówki) ekipa wykonuje dobrą robotę (chociaż czasami w sytuacji nagłej modka można że świecą szukać,a się go nie znajdzie),ale inna sprawa,że nasze forum nie ma problemów ze spamerami czy botami. i stał się cud - dopuścili niedawno do kawałka tortu nowych ludzi,więc wiecie...zawsze jakiś znak postępu! najlepiej swoją robotę robi Bjork.bez wielkich przyjaźni forumowych,podlizywania się,przeżywania czyichś błędów.jest profesjonalna,a zarazem sympatyczna. Trauma zachowuje się podobnie,więc też na plus. Ilona się dopiero uczy,ale daje sobie całkiem dobrze radę. wydaje mi się,że w ekipie to kobiety są mocniejszą stroną ;) chociaż...Kowalino,mimo wszystko,zawsze jest tym "rodzynkiem". |
Dobra zakończmy tą dyskusję na temat Liv, jest jaka jest, trudno.
A do dyskusji ze strony 4. Panel jest tam trudny, szczególnie zakładka z prefixami i Konfiguracją |
Cytat:
Co do Gingersa, nie ja napisałem ten post o podlizywaniu się ale w jakimś stopniu się z nim zgadzam. Może nie podlizuje się ale uważam że nie powinien zostać modem, ponieważ jest więcej bardziej "wartościowych" osób które mogły by być modami, i nie mówię u o sobie chociaż pewnie tak pomyślicie ale na przykład aniołek która zawsze pomaga w dziale "gdzie mogę to znaleźć ?" a gingers nie robił nic dla forum, bynajmniej nie widać tego :| Tylko wszystkim swoim znajomym mówił jak bardzo chciałby zostać modem/adminem. Jednak, z tego co widzę sprawdza się więc okej, ale dalej nie wiem na jakiej podstawie go wzięliście. Co do Liv to nie wiem co o tym myśleć, dla mnie była pomocna i ja jestem jej wdzięczny, no i ludzie błagam was komentarze typu : Nie bo dała mi bana/warna są głupie, trzeba było pomyśleć przed zrobieniem czegoś, bo liv nie daje banów 'od tak' tylko na jakiejś podstawie (wiem bo sam dostałem od niej ostrzeżenie) ^^ |
Nie tylko aniołek :) jeszcze Miwako, bezsenna, Chryzantem,
|
@Up - dałem tylko przykład.
|
Wiem, a ja dałem również przykłady :)
|
Cytat:
|
Zabijesz mnie jak w przeciągu 4 lat nie dostaniesz moda, ok ?! :D:D
|
nie,nie chcę iść do więzienia za zabójstwo :(
a za 4 lata...Polska będzie miszczem świata! |
nie, nie pójdziesz :>
|
Moglibyście tą konwersacje przenieść na profil? ;)
|
straszliwie długa ta konwersacja,zaiste :O
no więc właśnie.to jest to,czego nie lubię w modkach - czepianie się pierdół (takich prawdziwych pierdół) widocznie ktoś to musi robić,albo ktoś ma za dużo czasu w domu... |
Kowalino jest niekompetentny, ja już dawno rozebrałam choinkę, a on wciąż ma czapkę w avie.
cytując jedną z odpowiedzi przy ankiecie: "BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN" hwhwhw sama nie wypowiedziałam się w ankiecie, aczkolwiek nie mam większych zastrzeżeń co do załogi moderatorskiej. być może niektórych widać bardziej, innych mniej, ale panowanie nad chaosem tworzonych przez grupę 3,248 aktywnych użytkowników, w tym w większości ludzi poniżej 15 roku życia, jest cholernie niewdzięczną robotą. ogromnym plusem jest to, że co i rusz widzę jakieś konkursy, zarówno związane z serią TS, jak i nieco luźniejsze, odbiegajace od ścisłej tematyki forum - to się ceni. co do zarządzania panelem i zapotrzebowania na webmastera - nie znam dogłębnie technicznej strony forum, ale od zawsze było tak samo. jest przejrzyście, jest w porządku, niepotrzebne kombinowanie mogłoby namieszać. jest taki old school, a przy obecnej załodze niemożliwa jest powtórka z rozrywki w postaci burdelowego 2006 roku SZ. |
Cytat:
Gingers bardzo dużo postów raportował. Takie osoby się ceni i bierze do moderacji. Kowal i Starlight (pomijając jak skończyła się jego kariera) dzięki temu też dostali uprawnienia. A Chryzia ma trochę grzechów na sumieniu :D (bo warny na profilu zniknęły jakimś cudem :|) |
juz nie wspomne o tym, ze gingers nawet na gg mi pisal, co mozna byloby usunac, przeniesc itd. i zawsze ludziom pomagal. czasem mam wrazenie, ze czepiacie sie z czystej zazdrosci. i w zasadzie on jako jedyny mial checi by cos zrobic jak jekyll zrezygnowal z dawania newsow na tsp - to on pisal do shootersa, ze chce sie tym zajac. tak to pewnie do tej pory na stronce byloby pusto. wiec naprawde, nie umniejszajcie zaslug niektorych.
w sumie dziwne, ze o mnie nikt tak nie napisal, ja tez sie jakos temu forum nie przysluzylam! |
centarła się czepia i jest u pani :(
livka,ja się nie nadaję na moda.nie ten typ osoby (od tego jest ktoś taki jak Gingers czy Ty). i w sumie nie chciałabym być modem... |
skarzypyta :| jak w przedszkolu!
nie no po prostu mnie mierzi taka gadanina o podlizywaniu sie i bog wie czym jeszcze. zaraz sie okaze ze dostalismy lapowki :{ |
dżindżi to chłopak.wy to dziewczyny.
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm |
ja zabije cente siłą twórczą i też nie zostanę modem, życie jest brutalnie skarbeńki:D
|
smutne, nie roziwne kariery w twym opowiadaniu!
ej zaraz kowalino tez jest chlopakiem........... ups. |
ahahahahah.centarło,wkopałaś go teraz
|
Cytat:
|
No i prawda wyszła na jaw : P
Chłopak i simsy to powoli oksymoron :) |
wyszło szydło z worka
Kowal nie ma fiforka! |
moze faworka?
ok, badzmy kulturalni i nie zamieniajmy tego zacnego tematu w wielki spam. moze ktos jeszcze ma jakies pytania, watpliwosci, zazalenia?;p |
Cytat:
|
nie rozumiem na czym ta krzywda miałaby polegać?
jeśli mówisz o zepsuciu i demoralizacji - bardziej niż jest teraz to już się mnie nie da |
Wracając do tego panelu admina - nie jest na tyle trudny, by nie można było się w nim połapać, o trudnym i zagmatwanym panelu można mówić w IPB, tam panuje niezwykle artystyczny nieład.
Takie pytanie z innej beczki - macie dostęp do całego panelu, czy niektóre opcje zablokowane? Dostęp do bazy danych? FTP? Jeśli o te przyciski chodzi. Sam bbcode jest w porządku, bo jeśli ktoś zna polecenia, to można wszystkich standardowych używać normalnie, więc jest to pewnie kwestia samych 'obrazków', w których padły linki, bądź została dodana jedna kropka za dużo w kodzie. A jeśli boicie się czegoś schrzanić w ACP, to warto zainwestować w czystego vB, na którym spokojnie można przećwiczyć większość akcji. Nie wiem też, dlaczego tyle osób uczepiło się Liv. Według mnie jest ona najaktywniejszą osoba w kadrze. Na forum jest często, odwala kawał dobrej roboty i udziela się w tematach. Szczerze wątpię, by te opinie były obiektywne i w jakiś dosłowny sposób odzwierciedlały jej osóbkę. Jeśli warn ma czegoś człowieka nauczyć, to lepiej go wlepić niż pozwolić młokosowi żyć w nieświadomości. |
Na forum aktualnie są tylko Junior admini, czyli administratorzy nie posiadających pełnych praw etc.
Dysponujemy kontem Pushka, mającego pełne prawa. Szukamy tylko kogoś co by się na nim na jakiś czas zadomowił i zrobił co trzeba. "WebMaster" Już upatrzyłem sobie jedną osobę i być może jutro wszystko już będzie wiadome. |
Jak coś to posiadam kilka for (3) vB i ogólnie znam panel :) Ale zależy to od was.
Mała uwaga. Możecie dodać prefixy postów ? Wtedy będzie już ładniej (ACP --> Prefixes Threads) lub zrobić Change Lot ? |
Cytat:
|
to chyba dobrze,ułatwi im to robotę
|
Jej, to jesteście naprawdę ograniczeni w funkcjach i nie dziwię się, że taki zastój poszedł pod względem technicznym. Plus jeśli nie macie dostępu do FTP, to kiepsko, naprawdę kiepsko, bo to skutkuje ubytkiem w pluginach.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
czuję się połechtana aż w samo serduszko.dziękuję za chociaż jedno dobre słowo dzisiejszego dnia ;)
|
Wiem, że odświeżam, ale totalnie nie wiedziałam gdzie to dać.
Skoro Liv zrezygnowała z funkcji moderatora, to kto teraz moderuje jej działy? |
wszyscy inni administratorzy i moderatorzy.
|
Ok, dzięki :)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:33. |