TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   TheSims.pl - archiwum (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=176)
-   -   Ocen administratora/moderatora! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59038)

lithium 12.01.2011 18:17

Ocen administratora/moderatora!

w zwiazku z ostatnimi wydarzeniami, roznymi pokatnymi skargami i tym podobne, wpadlismy na pomysl, abyscie mogli anonimowo (dlatego mozecie pisac od serca! byle bez obrazania i wulgaryzmow) ocenic administratorow i moderatorow forum!
ankieta znajduje sie tutaj:
http://www.ankietka.pl/ankieta/52769...deratorow.html

prosismy o wypisywanie zarowno zalet jak i wad danego admina/moda. np. administratora x nigdy nie ma, ale za to jest bardzo uprzejmy, moderator y jest niemily, ale utrzymuje porzadek na forum itp.
dzieki temu bedziemy wiedzieli, co powinnismy poprawic i czy jestescie zadowoleni z naszej pracy (problemow technicznych typu niedzialajace przyciski prosze nie brac pod uwage, bo to od nas nie zalezy). mozna wpisywac tez ogolne uwagi, czy dana osoba nadaje sie na administratora/moderatora, czy jednak nie. prosze jednak nie wpisywac lakonicznych wypowiedzi typu "tak", "nie", bo to nie wnosi niczego do ankiety.
aha i argumenty dobierajcie jakies naprawde zyciowe, a nie x smierdzi albo y lubi rozowy a ja nie.
z gory wszystkim dziekujemy za wypelnianie ankiet, to takze swiadczy o waszym zaangazowaniu na forum no i moze sie to obrocic na wasza korzysc (np moderator x zmieni swoje postepowanie i bedzie milszy)!

αγάπη 12.01.2011 19:35

Odp: Ocen administratora/moderatora!

A dla czego nie ma tam Oazis ?

Chryzantem Złocisty 12.01.2011 19:48

chciałabym was ocenić,ale nie mam żadnych zastrzeżeń :|
a jeśli mam,to mówię od razu.

lithium 12.01.2011 20:00

bo oazis jest juz raczej nieaktywna.
to opisz te dobre strony, bedzie wiadomo czego szukac u administratorow/moderatorow

Avantys Impremia 14.01.2011 12:14

No ja opisałam :>

Chryzantem Złocisty 14.01.2011 12:19

"Nie nigdy mi jeszcze pomógł"

ten kto to pisał przy każdym modzie (no poza bjork i liv),jest żałosno-śmieszny :D
fajnie poczytać,co ludzie sądzą o moderatorach,co prawda nie wiem kto co pisał,ale ciekawe to jest.

lithium 14.01.2011 17:40

noo! i nawet zgadzam sie z opinia na moj temat, jezeli chodzi o moje wady. tylko nikt nie zauwazyl, ze ciezko nad nimi pracuje! >D
dzieki, ze wypelniacie te ankiety, mysle, ze sie to przyda (no, poza tymi wpisami typu "tak" albo "nie wiem" ;p)

Liv 14.01.2011 17:51

A ja dzięki Wam wiem, ile osób mnie nie lubi! :D
I o poziomie, jaki reprezentują co poniektórzy również :) No ale to w końcu TYLKO forum o Simsach!
Dzięki za szczerość mimo wszystko :)

lithium 14.01.2011 22:19

ankieta zostanie zamknieta jak kazdy z adminow/modow osiagnie liczbe komentarzy 30. czyli pewnie sobie poczekamy;p w kazdym razie informuje.

Snerta 15.01.2011 09:46

To ja mam pytanie z innej beczki: czy wszystkie/poszczególne odpowiedzi w ankietach, zostaną na forum omówione, przedstawione? Ustosunkujecie się do nich? Fajnie byłoby wiedzieć, jak głosowali inni oraz jak Wy postrzegacie ich stanowisko.

Raven 15.01.2011 10:31

A proszę bardzo
Nie widać mnie na forum? Otóż siedzę na ukrytym (i nie tylko ja z załogi) ale administracja widzi mnie zawsze, więc nie ma za bardzo obijania się, do tego dość często jestem na forum w okolicach północy. Jeśli chodzi o to co robię to zajmuję się raczej robotą niezauważalną typu usunięcie, przeniesienie, edytowanie postów i tematów. Wsadzone ode mnie bany i warny można policzyć na palcach. Ot czasem trzeba komuś pogrozić paluchem i na tym starczy, a większą interwencję w spory to miałam może jedną. Jakoś tak się zdarza, że jak są większe akcje to mnie akurat nie ma i jak się loguje to jest już po wszystkim :|

lithium 15.01.2011 11:23

przedstawione chyba nie, bo jak sie wejdzie w link to mozna zobaczyc wyniki i poczytac. a przepisywanie tego troche by mi zajelo;p mysle jednak, ze mozemy sie do nich ustosunkowac, ale chyba kazdy admin/mod powinien sam zadecydowac czy i do czego chce sie odniesc. niektorzy w sumie nie maja do czego, Bjork zbiera same laury praktycznie i bardzo dobrze =D
a zobaczenie jak glosowali inni nie wchodzi w gre, to ankieta anonimowa. chyba, ze ktos bardzo chce napisac, ktore opinie sa jego, ale watpie w to;p

Snerta 15.01.2011 11:35

Cytat:

Napisał centa (Post 1348116)
przedstawione chyba nie, bo jak sie wejdzie w link to mozna zobaczyc wyniki i poczytac. a przepisywanie tego troche by mi zajelo;p mysle jednak, ze mozemy sie do nich ustosunkowac, ale chyba kazdy admin/mod powinien sam zadecydowac czy i do czego chce sie odniesc. niektorzy w sumie nie maja do czego, Bjork zbiera same laury praktycznie i bardzo dobrze =D
a zobaczenie jak glosowali inni nie wchodzi w gre, to ankieta anonimowa. chyba, ze ktos bardzo chce napisac, ktore opinie sa jego, ale watpie w to;p

Chodziło mi raczej o to, czy wybierzecie kilka trafniejszych/ciekawszych opinii i jakoś się do nich ustosunkujecie. Niekoniecznie osoba, do której komentarz się odnosił, ma wygłosić w stosunku do tego jakieś orędzie, a raczej pozostali członkowie kadry. Czasem zdarza się sporo negatywów, które często nie biorą się "znikąd", więc to o takie podsumowanie bardziej mi chodziło. Bo przecież ankieta ta ma na celu wychwycenie nieprawidłowości w pracy poszczególnych osób.
Dzięki za odpowiedź! =)

lithium 15.01.2011 11:47

wiesz, mi tez ciezko w sumie stwierdzic, ktore sa trafne. bo ja bym np. pewnych rzeczy o 'kolegach z zalogi' nie powiedziala;p moze sami wybierzcie opinie, ktore wg was sa najbardziej prawdziwe a my je skomentujemy?

Snerta 15.01.2011 11:52

Cytat:

Napisał centa (Post 1348127)
wiesz, mi tez ciezko w sumie stwierdzic, ktore sa trafne. bo ja bym np. pewnych rzeczy o 'kolegach z zalogi' nie powiedziala;p moze sami wybierzcie opinie, ktore wg was sa najbardziej prawdziwe a my je skomentujemy?

W sumie racja. Potem rodzą się niepotrzebne konflikty i niedomówienia, więc mój błąd, nie przemyślałam tego. Ale Twoja propozycja wydaje się być ciekawa i jak najbardziej na miejscu, więc jestem za. =)

Invidia Semper 15.01.2011 11:59

Cytat:

Napisał Liv (Post 1347829)
A ja dzięki Wam wiem, ile osób mnie nie lubi! :D
I o poziomie, jaki reprezentują co poniektórzy również :) No ale to w końcu TYLKO forum o Simsach!
Dzięki za szczerość mimo wszystko :)

hehe, nie ma to jak zwalić wszystko na poziomy^^ a ankieta ciekawa, ciekawa, uzupełniłam, nie wiedziałam nawet, że mamy tylu modów a forum

lithium 15.01.2011 12:17

no generalnie vivien juz zrezygnowala, ale nie bede jej stamtad usuwac, niech zostanie jak juz jest

lithium 15.01.2011 20:33

ok, sonda zamknieta, pozwolilam sobie zebrac tutaj cytaty, gdzie istnieja przynajmniej sladowe ilosci argumentow. nie przytoczylam tutaj tekstow typu "tak, jest swietna" albo "nie, nie sprawdza sie" chociaz teoretycznie sa to dluzsze wypowiedzi. wszystkie "tak" i "nie" podsumowalam lacznie. oczywiscie moglam sie walnac w obliczeniach, lub pominac czyjs komentarz, albo zdublowac, bo tego jest strasznie duzo;p ilosc komentarzy/glosow na tak/glosow na nie rozni sie, bo nie wszyscy wypelniali caly arkusz (nie wpisywali opinii o wszystkich). vivien nie jest juz w zalodze wiec ja pominelam.

Björk

Cytat:

bardzo lubię Björk, ponieważ jest bardzo sympatyczna i miła i wg. mnie dobrze wykonuje swoją pracę :] jest to jedyny admin z jakim kiedykolwiek miałam do czynienia :D
Cytat:

Björk to wyjątkowa osoba, zawsze chętna do pomocy, pełna cierpliwości, kompetentna, z dużą kulturą osobistą. Najlepsza pośród całej załogi moderatorskiej.W mojej ocenie wzorowo wykonuje swoje obowiązki.
Cytat:

Tak, jest miła i pomocna.
Cytat:

Tak, jest raczej miły, pomocny, cociaż rzadko widać fo na forum.
Cytat:

Bardzo dobrze, jest uprzejmy i utrzymuje porządek na forum.
Cytat:

Nie mam zastrzeżeń.Jest bardzo miła i pomocna
Cytat:

Tak. Kochana, mądra, pracowita i z ogromną wiedzą. Szanuje i broni młodszych użytkowników.
Cytat:

bjork jest moja ulubiona administratorka. jest mila i pomocna, zawsze moje na nia liczyc.
Cytat:

Najczęściej widywana przeze mnie administratorka. Często zagląda na forum, wypowiada się. Mimo tego, że nie miałam przyjemności rozmowy z nią, to wydaje się być osobą sympatyczną i na właściwym miejscu. Brakuje mi jedynie ingerencji w rozwój z punktu widzenia administratora - nowe pluginy, styl, shoutbox. O ile obiło mi się o uszy, jest to spowodowane niedbalstwem i brakiem zainteresowania stroną h@, ale niektóre z tych akcji, wymagają tylko dostępu do ACP i aktywowaniu tego, co z vB wgrane jest automatycznie (czyli shoutbox).
Cytat:

mila, uprzejma, jak trza to surowa ;D
Cytat:

Zdecydowanie tak, dba o porządek, niezwykle ugodowa, bezstronna i super! Cierpliwa i wyrozumiała.
Cytat:

nie mogę się zdecydować, no Bjork jest bardzo miła, ale tak. uprzejma, nie daje banów :>
Cytat:

Tak, bardzo dobrze,ponieważ utrzymuje porządek na forum
Cytat:

Tak. Wprawdzie ja nie zawsze widzę jej pracę, bo sama nie jestem tak na bierząco na forum, by dostrzegać najdrobniejsze zmiany na nim. Jednak gdy kiedykolwiek czegoś potrzebowałam, Björk zawsze starała się pomóc, dlatego uważam, że jeśli chodzi o jej pracę na forum, to wykonuje ją całkiem dobrze.
Cytat:

Tak, chociaż ostatnio jakoś jej brak na forum. Ale pewnie to, że nie pisze zbyt wielu postów nie oznacza, że nie pracuje ;)
Cytat:

tak. i jest zawsze miła dla wszystkich.
Cytat:

Tak,jest aktywną,miłą osobą
Cytat:

Tak. Jest bardzo miła i przyjazna, zawsze pomoże. Wady...? Hm. Nie zauważyłam :D
Cytat:

Hm... Bjork jest z całą pewnością aktywną administratorkę, chociaż to nie jest aż tak widoczne. Śmiało mogę powiedzieć, że jest najmilszą adminką FTS(np. zawsze życzy wszystkim miłego dnia etc.). Bjork jest świetna.
Cytat:

No ba. Bjórk jest chyba najlepszą moderatorką, pomaga wszystkim, jest raczej wyluzowana i na luzie.
Cytat:

tak, traktuje każdego z użytkowników tak samo
Cytat:

Tak,jest miła,sympatyczna,dużo widać jej na forum.
Cytat:

Tak. Zawsze jest bardzo pomocna i chętna do pracy.
Cytat:

Tak świetnie, ponieważ zawsze mi pomaga!
Cytat:

raczej tak, chociaż rzadko widać ją na forum...
Cytat:

Tak, bo jest często aktywna, pomocna, miła.
centa

Cytat:

Tak. Sympatyczna, miła, zawsze szybko reaguje. Zjawia się niespodziewanie i staje się skuteczna.
Cytat:

Centa, kolejna administratorka, do której nie mam zastrzeżeń. Rzetelnie wykonuje swoje obowiązki, obiektywna i dyspozycyjna dla userów. Z poczuciem humoru i umiejętnością rozwiązywania konfliktów. Duży plus!
Cytat:

Tak, organizuje fajne i ciekawe konkursy, jest uprzejma i utrzymuje porządek na forum.
Cytat:

fajna, jedna z tych 'ostrzejszych' adminek, ale ja lubie :)
Cytat:

pomimo, ze nigdy nawet nie zamieniłam słowa z centą to mogę powiedzieć, ze jest ciekawą osóbką, zabawną. no i muszę jej pogratulować, że pomimo, ze niektórzy byli niezadowoleni z prowadzenia konkursu przez centę to dziewczyna się nie załamała i dalej prowadziła konkurs, za co jej dziękuję [no i pewnie nie tylko ja :D]. szacun :D
Cytat:

Tak, bywa ironiczna, ale jest sprawiedliwa i ma zdrowe podejście to swojej "władzy".
Cytat:

centa... czesto widuje ja na forum, jest mila i zawsze moge liczyc na jej pomoc. ogolnie bardzo pozytywnie. :)
Cytat:

zdecydowanie tak, jest aktywna, miła, pomocna, wielki +
Cytat:

Druga administratorka, której posty czasem na forum widzę - posty jak i jej skromną osóbkę. Pisze ciekawe opowiadania (tak! Czytałam je wszystkie) i już na początku widać, że los forum nie jest jej obojętny. Ta sama sytuacja, która zaistniała u Björk (ACP itd.)
Cytat:

raczej tak, dlaczego ? To jest admin z humorem, zawsze poradzi i ogólnie gut
Cytat:

centa dobrze wykonuje swoją pracę, jest miła i zabawna ale za łatwo ją złamać (konkursy).
Cytat:

Tak. Centa zawsze pomaga w rozwiązywaniu problemów, jest pomocna i uprzejma. Nie potrafię powiedzieć o niej nic negatywnego.
Cytat:

tak, sprawia wrażenie bardzo aktywnej, a jej posty są zabawne i zawsze raduja mą duszę.
Cytat:

Oooo tak. Bardzo lubię. Można pogadać, pośmiać się. Przyjemna osóbka, dobrze dba o forum.
Cytat:

Oj centa, centa ;D Prawdziwa gwiazda wśród adminek. Należy do osób bardzo rzetelnych i konkretnych, dlatego też swoją pracę wykonuje dobrze, jest aktywna.
Cytat:

Centa chyba bierze za dużo do siebie.
Cytat:

Tak,można się z nią dogadać, często jest na forum.
Cytat:

raczej tak, ale bywa czasem złośliwa dla userów
Cytat:

tak, widac ja w kazdym temacie, duzo sie udziela, pomaga
Cytat:

Tak. Centa jest bardzo sympatyczna.
Cytat:

tak, jest konkretna i obiektywna
Cytat:

tak, jest zła niedobra i nikczemna, wzbudza strach wsrod uzytkownikow, tak powinno byc
Cytat:

Tak, bo jest miła.
Nargynen

Cytat:

Tak, przestrzega regulaminy, pomaga.
Cytat:

Nargynen, spokojna i kulturalna, miła i pomocna, zwłaszcza przy zmianie nicków. Na plus!
Cytat:

Tak, jest prawie zawsze dostępny, wykonuje wszystko co powinnien.
Cytat:

chyba, choć ostatnio częściej ją widzę w offtopie
Cytat:

Nargynen ? No chyba dobrze, potrafi gadać z innymi userami
Cytat:

Tak. Fajna, sprawiedliwa i często na forum. Nie wyśmiewa i nie dokucza, nawet tym nieco męczącym userom.
Cytat:

coz. zazwyczaj widuje ja w offtope, jednak nie moge powiedziec, ze zle wykonuje swoja prace. jest pomocna zwlaszcza w sprawach wziazanych ze zmiana nicka itp. jest ok
Cytat:

Raczej nie, rzadko jest aktywna i rzadko postuje.
Cytat:

"ja tam sie nie znam, ale wiem, ze kolory dla grup uprzywilejowanych (modzi, admini, opy) to moze sie da ustawiac " To mnie po prostu powaliło. Administrator, który nie wie, że w ACP->Grupy->Zarządzaj Grupami można zmienić obrazek rangi, kolor, uprawnienia, wyświetlanie i wszystko, czego dusza zapragnie? Zrozumiem, jeśli ktoś nie zna się na bazie danych, nie ogarnia FTP, nie wiem, jak zrobić backup, ale, kurczę, to jest podstawowa funkcja potrzebna do tworzenia forum. A więc - nie, nie wypełnia swoich obowiązków sumiennie.
Cytat:

Tak, zdaje się być mało aktywna, poza tym pozytywna osoba i dobra moderatorka
Cytat:

Rzadko jest na forum jednak wydaje się, że dobrze spełnia swój obowiązek,jest pomocny.
Cytat:

Myślę, że jako forumowy szatan spisuje się całkiem dobrze. Często widzę ją na forum i wydaje mi się, że raczej się nie obija.
Cytat:

zazwyczaj tak, ale zdarza się, że długo trzeba czekać na zmianę nicku (nawet jak napiszę, że zmieni jutro popołudniu).
Cytat:

tak, sprawia wrażenie bardzo aktywnej, a jej posty są zabawne i zawsze raduja mą duszę.
Cytat:

Tak, widzę ją wszędzie! :D
Cytat:

W sumie to nie wiem. Jakoś rzadko widuję na forum
Cytat:

Tak, bez problemów przyjmuje każde moje zgłoszenie odnośnie jakichkolwiek problemów.
Cytat:

Tak. Jakoś go nie widuję, ale skoro jest jeszcze w ekipie, to coś musi robić.
Cytat:

Nargynen ostatnio jest mniej obecna w życiu forum, lecz jak znowuż zajmuje się forum, robi to bardzo dobrze, stara się, aby wszystko było dobrze,
Cytat:

tak, pomaga nowym uzytkownikom, jest mila
Cytat:

Raczej tak, chociaż jako moda rzadko widuję.
Cytat:

tak, jest bardzo miła, pomocna
Kowalino

Cytat:

Kowalino to super moderator, pomaga, cierpliwie tłumaczy nowicjuszom co i jak, delikatnie upominając, nikogo nie obrażając. Pomocny zarówno przy problemach z grą, jak i sprawach czysto technicznych, wielki plusik!
Cytat:

Oczywiście że wykonuje dobrze.Tylko zauważyłam/zauważyłem/zauważyło 8) że odkąd jest modem troche to podkreśla
Cytat:

Kowalino jest spoko bo podobno się interesuje II wojną światową i samolotami :D no i wydaje się być miły :D no i ofc widać też, że coś robi na tym forum :D
Cytat:

Tak, podoba mi się jego sopsob działania
Cytat:

Rzadko go widać na forum
Cytat:

Tak. Spokojny i obiektywny. Bardzo aktywny i służący dobrą radą.
Cytat:

Tak, na spokojnie wyjaśnił parę spraw, bez zbędnego rzucania się. Spokojna głowa, podoba mi się jego praca.
Cytat:

tak, zawsze uprzejmy, aktywny
Cytat:

Tak, jest aktywny, pomocny.
Cytat:

kowalino bardzo duzo udziela sie w tematach wziazanych z problemami z gra, za co ma u mnie wielkiego plusa. czesto widuje go na forum. bardzo pozytywnie :)
Cytat:

Tak, dużo pomaga.
Cytat:

Tak. Pracowity, poświęca dużo czasu na sprawy forumowe i zachowuje obiektywizm.
Cytat:

tak, zna się na rzeczy
Cytat:

Tak. On również jest bardzo pomocny i uprzejmy. Czasami widzę, że pozamykał tematy itp więc myślę, że pracowity z niego moderator ;)
Cytat:

Jak najbardziej. Przejął konkurs po Starlightcie i bardzo pomaga innym użytkownikom w problemach.
Cytat:

tak, wiele razy widziałam edytowane przez niego posty. poza tym jest bardzo aktywny w działach dotyczących domów, co mu się chwali. ogolnie mam wrazenie, ze to najbardziej pracowity modek.
Cytat:

Tak. Organizacja konkursów jest idealna ^^
Cytat:

Kowalino jest świetnym moderatorem. Najbardziej się do tego nadaje, ponieważ nie jest taki gburowaty, jak większość. Zwykły chłopak - wyluzowany. Tylko pare opcji więcej ;)
Cytat:

tak, chętnie pomaga i jest miły
Cytat:

Tak,jest często na forum,angażuje sie,służy pomocą.
Cytat:

Tak. Również bardzo Go lubię. Zawsze mi pomaga.

Liv

Cytat:

Strasznie się rządzi.I uważa że ona to guru.Uważa się za królową.Nie cierpie jej
Cytat:

Nie. Niesympatyczna, złośliwa i niechętna do pomocy.
Cytat:

Liv, chyba jedyna pośród moderatorów, której celem nadrzędnym jest banować i sypać warnami na ślepo, byle tylko poprawić swoje statystyki, które umieści w żenującej sygnaturce, głosząc całemu światu ileż to osób zdołała zbanować. Nigdy nie otrzymałam pomocy z jej strony. Na minus!
Cytat:

Oczywiście, jest najlepszym modem i zasługuje według mnie na admina. Zawsze stara się pomóc i doradzić, i wykonuje nałożone na nią obowiązki.
Cytat:

Tak, tylko jest trochę za 'ostra' :[
Cytat:

Liv to tylko straszy tymi bananami, a tak naprawdę z tego co widzę to to jest kul babka xD nie znam jej zbyt dobrze wiec niestety nie mogę powiedzieć zbyt dużo ale sprawia wrażenie miłej i gdyby się nadarzyła okazja to chętnie bym z nią zamieniła słówko lub nawet dwa xD
Cytat:

Nie. Pełna nienawiści do ludzi, jej rola na forum zawarta jest w jej rysunku profilowym.
Cytat:

to chyba najgorsza moderatorka tego forum. jest wredna i przebiegla. jej celem jest wlepianie jak najwiekszej ilosci banow ktorymi pochwali sie w durnej sygnaturze a nastepnie zacznie obgadywac w "offtopic".
Cytat:

Tak, jest bardzo miła.
Cytat:

Najaktywniejsza kadrowiczka. Udziela się, zagląda na forum, pracuje, w miarę swoich możliwości pomaga innym. Świetnie, prawdziwy zapał do pracy.
Cytat:

tak, al;e z zastrzeżeniami. Żyleta - Liv, to zaczyna nudzić, po prostu łapiesz każdego co złamie coś w regulaminie, fakt takie rzeczy powinno się tępić ale nie aż tak
Cytat:

Nie- puszy się z tego, że jest modem w bardzo dziecinny i irytujący sposób, na mój gust niedobry materiał na administrację
Cytat:

Tak. Liv często przywołuje użytkowników do porządku i jeśli chodzi o pracę, którą może zobaczyć zwykły, szary użytkownik, to naprawdę ją widać. Poza tym często udziela się w tematach pomagając rozwiązywać problemy. Naprawdę dobry z niej moderator.
Cytat:

Widać, że bardzo skupia się na dziale fotków z gry. Trzyma rygor, nie ma co! :d Tylko mogłaby trochę bardziej pobłażać w sprawach offtopu. Się uwzięła normalnie :D Ale spełnia swe funkcje idealnie! (aż za bardzo :))
Cytat:

tak, widze efekty jej działan to tu, to tam. i sprawia wrażenie bardzo sympatycznej
Cytat:

Nie, wywyższa się. Niby coś tam robi,ale wkurza mnie niemiłosiernie... Jest nie miła.. ;x
Cytat:

Tak. Zawsze pomocna i przyjazna. Trochę cięta, ale to chyba dobrze xD
Cytat:

żyleta
Cytat:

Jest zbyt ostra i często przesadza. Pilnuje porządku na forum,jednak często jej uwagi są bezsensowne.
Cytat:

Już mnie kilka razy zbanowała nie wiedzieć czemu :((((
Cytat:

Tak świetnie, ponieważ zawsze mi pomaga!
Cytat:

Często jej się chyba nudzi, więc zaczyna się czepiać każdego drobnego szczegółu.
Cytat:

Raczej tak, chociaż widac, że jest jedną z tych, które niemiłosiernie wlepiają bany.
Cytat:

swoją pracę wykonuje dobrze, ale bywa bardzo złośliwa i nieprzyjemna dla userów
Raven

Cytat:

Raven, obiektywna, bez obrzydliwej nadgorliwości, bardzo dobrze wykonuje swoje obowiązki. Zdystansowana i sympatyczna. Plusik!
Cytat:

(rzadko widuje)
Cytat:

Myślę, ze tak, wydaje się być miłą.
Cytat:

Tak, dużo pomaga.
Cytat:

Tak. Strażniczka offtopic. Nie narzucająca się i bezstronna w konfliktach.
Cytat:

Tak, bardzo dobrze. Zamyka kiedy trza i jest baaaardzo rozgarnięta XD
Cytat:

moze i czesto jest na forum, jednak tylko i wylacznie po to, by posiedziec w offtopie. mowiac szczerze nie widze efektow jej pracy.
Cytat:

Tak. Nie oczekuje oklasków, sławy i chwały, po prostu robi co do niej należy.
Cytat:

Raczej nie, jest mało aktywna, rzadko postuje.
Cytat:

Sama nie wiem. Jak już mówiłam nie zawsze dane jest mi widzieć pracę administracji. Ale co mogę o niej powiedzieć, to że jest miła, uprzejma i zawsze zabawi użytkowników nową przebojową historią z akademika.
Cytat:

Tak, inteligentna osoba,dobrze wykonująca swoją pracę
Cytat:

Nie wiem, nie widzę żeby się jakoś specjalnie udzielała na forum. (Nawet nie wiedziałem ze jest modem).
Cytat:

Ciężko mi powiedzieć, nie widuję jej często, sądzę, że tak pół na pół(dlaczego? właśnie dlatego, że nie widzę jej za często)
Cytat:

Tak,jest pomocna,roztrzyga trudne kwestie.
Cytat:

nie, nie widać zbytnio efektów pracy p.moderator
Gingers

Cytat:

Gingers- na ocenę nieco za wcześnie. Mam nadzieję, że oprócz podlizywania się, potrafi coś więcej.
Cytat:

Tak, dużo pomaga.
Cytat:

tak,jest bardzo aktywna na forum,daje dobre porady
Cytat:

sadze, ze jedyne co dobrze mu wychodzi to podlizywanie sie administratorom i innym uzytkownikom, nic poza tym.
Cytat:

Trudno cokolwiek powiedzieć po zaledwie kilku dniach. Poczekamy, zobaczymy, jak na razie chyba nie ma żadnego ukierunkowania. Jest wszędzie i nigdzie zarazem :d
Cytat:

Szczerze? Nie wiem z jakiej racji otrzymał tą rangę, lecz z własnego doświadczenia wiem, że jest osobą miłą, koleżeńską i pomocną, zobaczymy w przyszłości...
Cytat:

Ciężko powiedzieć, bo dopiero niedawno został moderatorem. Ale z tego co słyszałam, już od samego początku zabrał się porządnie do pracy, więc jestem na tak :)
Cytat:

jest modem od kilku dni, wiec coz. na pewno to aktywny uzytkownik.
Cytat:

Tak. Wiem, że mu zależało, żeby dostać moderatora i cieszę się razem z nim, że go dostał. Super koleś :D
Cytat:

Tak bardzo dobrze się sprawuje,pisz różne obronne posty jeżeli kogoś obrażają.
Cytat:

Jest pomocny i sympatyczny,można się do niego zwrócić z każdą sprawą.
ilona

Cytat:

Ilona, to cudowna osoba, z wielkim zaangażowaniem w sprawy dotyczące problemów z grą, jednocześnie niezwykle pomocna, chętna, cierpliwa. Myślę, że się sprawdzi w nowej roli. Właściwa osoba na właściwym miejscu. Wielki plusik!
Cytat:

Ilona zawsze pomagała i była miła, więc jako mod powinna się świetnie sprawdzać.
Cytat:

tak,lubię ją,a poza tym jest bardzo aktywna na forum
Cytat:

moim zdaniem zbytnio się wychwala tym, że ma moda
Cytat:

bardzo mila i pomocna zwlaszcza jesli chodzi o problemy z gra. bardzo pozytywnie :)
Cytat:

Tak, jest bardzo miła i pomocna.
Cytat:

Była pomocna już jako "zwykły użytkownik", więc stawiam, że jako mod będzie jeszcze bardzie pomocna :D
Cytat:

Tak. Kopalnia wiedzy, chętnie służy swoją wiedzą, nie interesuje się intrygami, zdaje się być w pełni profesjonalna.
Cytat:

Tak, bardzo dużo pomaga.
Cytat:

Bardzo pomaga innym użytkownikom, zna się kobita na rzeczy :) Jak najbardziej jestem na tak.
Cytat:

Ilona swoją posadę powinna otrzymać o wiele wcześniej. Należy do najbardziej aktywnych użytkowników, zawsze skłonna do pomocy i zna odpowiedź na każde pytanie, niczym Stefan Salvatore z "Pamiętników Wampirów" Jest najpilniej pracującą moderatorką.
Cytat:

O ilonie póki co również niewiele mogę powiedzieć. Wiem jednak, że jest bardzo pomocną użytkowniczką, przede wszystkim w tematach "Gdzie mogę to znaleźć".
Cytat:

jest modem bardzo krótko, ale dobrze się zapowiada. gdy nie była modem też robiła wiele dobrych i pożytecznych rzeczy.
Cytat:

Tak, jest genialna, uważam że to jeden z najlepszych wyborów.
Cytat:

Jest krótko moderatorem,ale jest aktywną,miłą osóbką :) więcej takich jak ona!
Cytat:

Również nie mogę jednoznacznie powiedziec Ilona i Gingers dopiero zaczęli, jednak mogę powiedzie, że ilona jeszcze jako zwykły użytkownik bardzo pomagała.
Cytat:

Nigdy nie widziałam jej postów *o*
Cytat:

Nie udziela się w niektórych działach,mimo to jest pomocna i miła.
Björk ogólna ilość głosów na "tak": 30
ogólna ilość głosów na "nie": 1
centa ogólna ilość głosów na "tak": 30
ogólna ilość głosów na "nie": 2
Nargynen ogólna ilość głosów na "tak": 23
ogólna ilość głosów na "nie": 4
Kowalino ogólna ilość głosów na "tak": 30
ogólna ilość głosów na "nie": 1
Liv ogólna ilość głosów na "tak": 18
ogólna ilość głosów na "nie": 9
Raven ogólna ilość głosów na "tak": 15
ogólna ilość głosów na "nie": 5
Gingers ogólna ilość głosów na "tak": 13
ogólna ilość głosów na "nie": 4
ilona ogólna ilość głosów na "tak": 20
ogólna ilość głosów na "nie": 2

Czy macie jakies pytania? sugestie? watpliwosci? chcecie cos przedyskutowac? chcecie jakichs wytlumaczen? cokolwiek? to mozna pisac w tym temacie. aha i jak gdzies zrobilam blad w obliczeniach czy ogolnie to tez piszcie.

Invidia Semper 15.01.2011 20:48

czyli w z ankiety wynika, że najlepszymi moderatorami/administratorami są Kowalino i Bjork a najgorszą moderatorką jest Liv. Myślę, że ta sonda była dobrym pomysłem Oj centa, centa ;D Prawdziwa gwiazda wśród adminek czy to był Twój pomysł?;p

lithium 15.01.2011 20:51

haha, az tak widac? >D

Avantys Impremia 16.01.2011 09:07

raczej. A tak na marginesie, zgadzam się z opiniami na temat Liv

lithium 16.01.2011 11:16

no dobrze, widze, ze sie wstydzicie czy cos, moze ja napisze co sadze o niektorych wypowiedziach.
bjork i kowalino zebrali praktycznie same dobre recenzje, wiec tutaj do niczego sie nie odniose;p
musze przyznac, ze najbardziej zszokowal mnie komentarz o gingersie jakoby moda dostal za podlizywanie sie.
generalnie nigdy nie zauwazylam, zeby cokolwiek takiego mialo miejsce. mi np. gingers nigdy sie nie podlizywal, nawet nie jestem pewna czy kiedykolwiek za cokolwiek mnie pochwalil =o a troche sie juz znamy. co wiecej, pamietam jak jeszcze bylam modem, a on wystosowal wiadomosc min. do mnie i do bjork, ze moderacja sie obija, nie robimy konkursow i tym podobne, narazajac sie na nasz niesmak;p po prostu zawsze pisal, co mysli i nadal tak jest. i glownie dzieki temu w moderacji cos ruszylo, ja np. wpadlam na pomysl odswiezenia czterech zywiolow. dlatego nie wiem, skad takie opinie. bo jest mily dla moderacji? jezeli tak, to pragne zauwazyc, ze wiekszosc z was jest, a ile osob wysyla bjork 'czesc milego dnia' to nie wspomne. wszyscy sie zatem podlizujecie?;p chyba, ze chodzi o cos innego, chetnie poczytam jakies dowody na to czy cos. bo moze nie wiem wszystkiego po prostu.
co do liv - to nie jest taka straszna. wiadomo, ze dostanie warna czy bana nie jest mile, ale wielokrotnie sami jestescie sobie winni. gdyby kazdy z nas byl uprzejmy i poblazliwy, to zrobilby sie tutaj niezly chaos. spamowanie byloby na porzadku dziennym, a my nie nadazalibysmy z usuwaniem postow. bo do niektorych z was nawet po ktoryms tam warnie i banie czasowym nie dociera, ze macie tego po prostu nie robic. regulamin mowi jasno - 6 poprawnych slow, skladajacych sie na zdanie. to nie jest duzo, nie trzeba pisac elaboratow. wystarczy chocby "bardzo podoba mi sie twoja praca, jest swietna" i koniec. jest 6 slow. liv odwala kawal dobrej roboty, inni czesto maja obawy, jak zwrocic wam uwage po raz milionowy, liv bierze to na siebie i potem dostaje w tylek, bo narzekacie. liv ma dosyc specyficzny charakter, ja jej nie lubilam na poczatku i duzo czasu zajelo mi przekonanie sie do niej czy w koncu polubienie jej, ale dzieki temu wiem, ze jest rzetelna i mozna na nia liczyc. dlatego postarajcie sie ja tez zrozumiec - ma pilnowac porzadku, zaprowadzic dyscypline, chociazby jako taka.
i na koniec co do raven - to nieprawda, ze nie pracuje, czy ze jej nie ma. jest w trybie niewidocznym, ale czesto ja widze na forum. i raven po prostu zajmuje sie drobnymi sprawami, typu usuwanie postow, edycja, przenoszenie tematow. takie rzeczy trudno dostrzec. ale gdy ktos zaraportuje post, czesto to jej odpowiedz widze, ze sie tym zajela. tak samo zawsze mozna liczyc na jej pomysl, jak dany konflikt rozwiazac.

no, uf, chyba zawarlam wszystko;p

Vanitas 16.01.2011 11:56

Szczerze mówiąc mnie także zszokowała opinia o tym, że się podlizuję. Naprawdę nie przypominam sobie, żeby coś takiego miało miejsce z mojej strony. Po prostu staram się być miły dla każdego (co prawda nie zawsze sie da). Co do opinii, że dostałem moda po znajomościach - to prawda. Zresztą większość administracji dostaje rangi w ten sposób. Chyba lepiej jest wziąć kogoś kogo się zna i komu się ufa a nie pierwszej lepszej osobie.

Wielebny 16.01.2011 12:13

No cóż, również zdziwiła mnie ocena Gingersa.
Nigdy tej osoby nie kojarzyłem z podlizywaniem się zarządowi forum itp.

I nie do końca rozumiem co Wam tak przeszkadza w pracy Liv.
Tak czepia się szczegółów, tak warnuje i banuje.
Bywałem na forach, gdzie regulamin by przestrzegany do tego stopnia, że nawet admini/modzi meli po kilka warnów.
A 5 warnów= perm ban. I jakoś nikt się nie skarżył.
Jeśli Wam tak bardzo to przeszkadza to po prostu przeczytajcie regulamin i problemu nie będzie.
Ja jakoś przez 3 lata mojego pobytu na forum nie podpadłem nigdy Liv, ani nie uświadczyłem nigdy warna. Jedynie raz słowne upomnienie od Haughtona ;)
Jak widać to nic trudnego. : P

Invidia Semper 16.01.2011 12:20

jako głos szarego ludu przeanalizowałam te wypowiedzi(wszystko jest lepsze niż biologia) i w ocenach Liv chodzi nie tyle o ilość warnów/banów co o ogólne podejście do swojego moderowania i zielonego nicka- i nie zasłaniajcie się żadnym specyficznym charakterem, to nie doktor Hausa na Zeusa xd Co do Gingersa to po raz kolejny jako szary użytkownik nigdy nie zauważyłam żeby się komukolwiek podlizywał, miły gość i tyle, były gorsze przypadki, a Wy jesteście zazdrości czy co;p

lithium 16.01.2011 12:26

no doktor house zdecydowanie nie >D
ale jakie ma podejscie? bo troche nie rozumiem. zyletowate? XD to raczej czesc jej pracy jakby nie patrzec
szkoda, ze inni nie chca podyskutowac!

Invidia Semper 16.01.2011 12:34

to ja podyskutuje, żeby nam towarzystwo zapewnić:D chociaż Liv nie znam osobiście, zapewnie prywatnie jest miłą osobą, jako użytkownik publiczny, nie będę ukrywać, niejednokrotnie irytowała mnie swoją postawą, tak różną od postawy Bjork, czy Twoją. Ktoś tam wspomniał o durnej sygnaturze niejednokrotne wzmianki o tym, że to ona tu rządzi(choć zabij mnie, teraz nie będę szukać żadnej z nich;p). Z drugiej strony dotyczyło to nie tylko moderowania- więc stwierdzam że to po prostu taki charakter, z czym nikt nie będzie walczył, ważne, że jako moderator podobno wykonuje dobrze swoją pracę(mówię podobno bo nie mnie to oceniać) Zakończę stwierdzeniem, że nie każdy nadaję się na osobę sprawującą władzę, jednocześnie ciesząc się uznaniem innych, ot co:)

lithium 16.01.2011 12:40

alez ja jestem zla i nikczemna ;>

liv tutaj nie rzadzi, moderacja to caly zespol ludzi generalnie. tak sie wydaje moze, ze to ona trzyma wladze, bo jest na forum czesto i pilnuje porzadku, w dosyc jakby to okreslic... konkretny sposob, o ile wiesz co mam na mysli;p ale tacy ludzie sa potrzebni, naprawde. i nie ma co zgrywac urazonego, to po prostu reguluje regulamin (yeah, piekne zdanie!).
no nie kazdy sie nadaje, a teraz szczerze mowiac ciezko byloby kogos odpowiedniego wybrac;p zreszta po starlightcie (czy jak to napisac XD) jestesmy troche przeczuleni

lay 16.01.2011 12:46

Cytat:

Napisał centa (Post 1348672)
no nie kazdy sie nadaje, a teraz szczerze mowiac ciezko byloby kogos odpowiedniego wybrac;p zreszta po starlightcie (czy jak to napisac XD) jestesmy troche przeczuleni

Cóż takiego się stało, jeśli można wiedzieć ;>?

Invidia Semper 16.01.2011 12:47

dlatego mówię, że nie chodzi tylko o moderację, ale o całokształt, zresztą, nie mam prawa wytykać nikomu wad, bo każdy ma ich pełno:) Słonek, Ty siedź cicho nikczemniku;p

lithium 16.01.2011 12:48

no ogolnie robil nas w bambuko, twierdzil, ze zna sie na vbulletin, pokazywal nie swoje zdjecia ze to niby on no i przede wszystkim splagiatowal rysunek jakiegos kolesia na dA. (szczegoly ktory to rysunek w "ban(an)ach")

e: oj invuuuus

lay 16.01.2011 12:50

Cytat:

Napisał centa (Post 1348680)
no ogolnie robil nas w bambuko, twierdzil, ze zna sie na vbulletin, pokazywal nie swoje zdjecia ze to niby on no i przede wszystkim splagiatowal rysunek jakiegos kolesia na dA. (szczegoly ktory to rysunek w "ban(an)ach")

e: oj invuuuus

A już miałam nadzieję, że coś ciekawszego ;x. Znam przypadki, gdy okazywało się, że osoba wybrana na moda jest innej płci, niż podawała ;].

Jeśli zaś chodzi o oceny to normalne jest, że użytkownicy nie przepadają za osobą, która wstawia im ostrzeżenia. Mało kto jest w stanie zrozumieć 'zasłużyłam, trudno, więcej tego nie zrobię'. Odbierane jest to najczęściej jako atak na własną osobę, zaś na atak najczęściej reaguje się atakiem...

Jednak na tym forum i tak jest ogromny spokój, moderowanie takiego miejsca nie jest raczej szczególnie skomplikowane. Najpewniej jest to spowodowane grupą docelową.

lithium 16.01.2011 12:54

ciekawe,nieciekawe, w kazdym razie przykre. zreszta w dziale moderacji duzo bylo z nim incydentow, ale nie bede tego przytaczac.
dlatego wlasnie nie wiem na ile brac na serio te wszystkie negatywne opinie. sa chyba malo miarodajne. chociaz te pozytywne chyba nie lepsze >D

Odyn 16.01.2011 12:59

prawde mowiac wole zeby inni sie wypowiedzieli na temat moich wynikow

ale to prawda, jestem cholernym leniem. przepraszam

lay 16.01.2011 12:59

Cytat:

Napisał centa (Post 1348685)
dlatego wlasnie nie wiem na ile brac na serio te wszystkie negatywne opinie. sa chyba malo miarodajne. chociaz te pozytywne chyba nie lepsze >D

Szczerze mówiąc niedawno się sama nad tym zastanawiałam. Uznałam jednak, że warto się im przyjrzeć. Mimo, że takie opinie są mocno subiektywne to idzie jakieś wnioski z nich wyciągnąć. Nie jest to niestety takie proste ;].

Ciekawe jak ja sobie z tym poradzę..

Odyn 16.01.2011 13:02

Cytat:

Napisał Slythia (Post 1348682)
A już miałam nadzieję, że coś ciekawszego ;x. Znam przypadki, gdy okazywało się, że osoba wybrana na moda jest innej płci, niż podawała ;].

ja mam na odwrot
moze napisze to raz na zawsze

JESTEM KOBIETA

lithium 16.01.2011 13:03

nie no mysle, ze wnioski mozna z nich wyciagnac i to calkiem sporo. pytanie tylko, czy rzeczywiscie jest zapotrzebowanie na samych uprzejmuch moderatorow.

o wlasnie, odniose sie jeszcze do tinki (nargynen)- ktostam przytaczal jakis jej cytat, ze niby nie umie czegos w panelu zrobic, nie pamietam dokladnie a nie chce mi sie szukac.
w kazdym razie ten cytat albo byl bardzo stary, albo nie wiem. bo ja wciaz sie ucze panelu, nie umiem zrobic wszystkiego, a zawsze jak pytam sie tinki, jak zrobic to czy tamto to jest to w stanie mi wytlumaczyc.

Odyn 16.01.2011 13:06

Cytat:

Napisał centa (Post 1348693)
o wlasnie, odniose sie jeszcze do tinki (nargynen)- ktostam przytaczal jakis jej cytat, ze niby nie umie czegos w panelu zrobic, nie pamietam dokladnie a nie chce mi sie szukac.
w kazdym razie ten cytat albo byl bardzo stary, albo nie wiem. bo ja wciaz sie ucze panelu, nie umiem zrobic wszystkiego, a zawsze jak pytam sie tinki, jak zrobic to czy tamto to jest to w stanie mi wytlumaczyc.

tu tez dodam, ze nikt nas, jako mlodych adminow, panelowania nie uczy, nie mamy do tego instrukcji obslugi, a wiele polecen jest po angielsku - albo jeszcze gorzej, w dziwnej mieszaninie angielskiego i polskiego - czasem naprawde dlugo trzeba dochodzic do odpowiedzi, co jak poprawnie zrobic, zeby nie spieprzyc przypadkeim polowy tego forum...

lay 16.01.2011 13:07

Cytat:

Napisał centa (Post 1348693)
nie no mysle, ze wnioski mozna z nich wyciagnac i to calkiem sporo. pytanie tylko, czy rzeczywiscie jest zapotrzebowanie na samych uprzejmuch moderatorow.

Panel jest przecież prosty ;]. Nawet ciężko jest w nim cokolwiek popsuć, sprawdzałam.

Tylko czy chodzi o to, by moderatorzy byli mili, uprzejmi etc, czy o to, by dobrze wypełniali swoją pracę nie tworząc zbędnych konfliktów? Z czerwonego stołka czasem nie widać jest wszystkiego, zwłaszcza podejścia danego moda do użytkowników. Często jest tak (nie tutaj!), że moderator wydaje się być dobry, lecz traktuje użytkowników jak najgorsze możliwe zło, zwykle nieświadomie. Dlatego takie akcje są dobre, można uzyskać z nich sporo informacji. No i sprawiają, że użytkownicy myślą, że ich zdanie liczy się dla kolorowych! :D.

Nargynen, panel znam bardzo dobrze. Dobrze wiem, jak ciekawa jest ta mieszanka polskiego i angielskiego, na dodatek na każdym forum prezentująca się inaczej. Lecz według mnie jakoś specjalnie trudny w obsłudze nie jest.

Invidia Semper 16.01.2011 13:09

Cytat:

Napisał Nargynen (Post 1348692)
moze napisze to raz na zawsze

JESTEM KOBIETA

akurat i myślisz że ktoś Ci uwierzy(offtop, nie mogłam się powstrzymać)

Odyn 16.01.2011 13:12

jak dla mnie jest, biorac pod uwage ile razy kombinujac z tym forum cos prawie pokasowalam, i to byly polecenia po polsku
kiedy porusza sie gdzies i trzeba cos robic na chybil-trafil, albo chociazby sytuacja, w ktorej ja cos przestawialam i wywalal mi sie idiotyczny komunikat, a cencie juz nie

lithium 16.01.2011 13:17

nie wiem, dla mnie panel nie jest taki prosty. nie mowie tutaj oczywiscie o jakichs prostych rzeczach typu zmiana nicka, dostosowania grup itp. ale probowalam cos robic z tymi przyciskami itd. to zawsze wyskakiwaly jakies dziwne komunikaty po angielsku, ze akcji nie mozna cofnac, ze trzeba na cos uwazac itd. nie jestem az tak odwazna, zeby w ten sposob ryzykowac, jakby forum siadlo to wszyscy by mnie chyba zlinczowali;p

a, jeszcze byla wzmianka o shoutboxie - to wspolnie doszlismy do tego, ze takowy nie jest potrzebny, wiec po prostu tego nie wprowadzilismy, chociaz teoretycznie jest taka mozliwosc.

lay 16.01.2011 13:18

To jakim cudem ja jeszcze nic porządnie nie popsułam? Owszem, raz udało mi się sprawić, że pół strony się nie wyświetlało, lecz udało się wszystko naprawić w parę chwil. Najbardziej nie lubię jedynie przestawiania połowy dzałów na forach wraz z edycją uprawnień.

lithium 16.01.2011 13:20

nie wiem, prawda jest taka, ze to forum potrzebuje jakiegos webmastera. ale niestety nikt nie ma kasy, zeby takowego zatrudnic hehe.

lay 16.01.2011 13:21

Cytat:

Napisał centa (Post 1348705)
nie wiem, prawda jest taka, ze to forum potrzebuje jakiegos webmastera. ale niestety nikt nie ma kasy, zeby takowego zatrudnic hehe.

A co owy webmaster miałby robić?

Zawsze można kogoś poprosić, by drobne rzeczy naprawiał za darmo.

lithium 16.01.2011 13:24

no zajmowac sie sprawami technicznymi. bo my mamy mala wiedze na ten temat, a robienie wszystkiego na chybil-trafil nie jest dobrym pomyslem.

Odyn 16.01.2011 13:25

Cytat:

Napisał Slythia (Post 1348704)
To jakim cudem ja jeszcze nic porządnie nie popsułam? Owszem, raz udało mi się sprawić, że pół strony się nie wyświetlało, lecz udało się wszystko naprawić w parę chwil. Najbardziej nie lubię jedynie przestawiania połowy dzałów na forach wraz z edycją uprawnień.

dzialy to i my umiemy robic

lay 16.01.2011 13:26

Cytat:

Napisał Nargynen (Post 1348713)
dzialy to i my umiemy robic

Nie napisałam, że nie umiem, jedynie nie lubię tego.

Odyn 16.01.2011 13:28

a ja ci wcale nie zarzucilam, ze czegos nie umiesz, po prostu ja nie lubie poruszania sie w ciemnosciach na chybil trafil - to jest wlasnei dla mnie cala trudnosc w tym caym panelu.

lay 16.01.2011 13:41

Cytat:

Napisał Nargynen (Post 1348718)
a ja ci wcale nie zarzucilam, ze czegos nie umiesz, po prostu ja nie lubie poruszania sie w ciemnosciach na chybil trafil - to jest wlasnei dla mnie cala trudnosc w tym caym panelu.

W razie problemów ja lubię męczyć niektóre osoby na gadu, które także mają czerwony kolorek na forach z vb. Panel jest ten sam, nawet linki są zwykle identyczne, więc zawsze znajdzie się ktoś, kto pomoże ;].

Jeszcze chcę nauczyć się sama dogrywać dodatki, lecz jak na razie nie chcą mi dać tej możliwości ;x.

Liv 16.01.2011 14:27

Od zielonego koloru mi odbiło, przyznaję się bez bicia.
Staram się z tym walczyć, tylko, niestety, efekty nie są zbytnio widoczne (+zdaję sobie sprawę, że choćbym nie wiem co dobrego robiła, dla niektórych będę zawsze tą "najgorszą").
A może to po prostu dumna z tego, że mogę dla forum zrobić trochę więcej niż inni? Wiadomo, społeczność tworzą wszyscy, mają wkład w jej rozwój przez pisanie postów czy chociażby samo przeglądanie tematów. Ja, oprócz tego, dodatkowo jeszcze pilnuję porządku i od czasu do czasu przeprowadzę MTU do TS2. I naprawdę jestem dumna z tego, że mogę robić, to, co lubię :) I nie chodzi tu o dawanie warnów, bo naprawdę, nie przepadam z tym (tak samo z dawaniem czasowych za spam, bo to dla mnie sygnał, że użytkownik leje na regulamin i modów). Chętnie bym w ogóle tego nie robiła, gdyby użytkownicy przestrzegali regulaminu, co przy odrobienie chęci jest możliwe. Są na forum zresztą tacy userzy i nie tylko w moderce.
Staram się być wyrozumiała. Staram się być w porządku i odpuszczać od czasu do czasu. Ale miło by było, gdybym dostała to samo od Was ;)

Gingers się podlizuje? Wow, pierwsze słyszę! :O Pewnie, jest miły i skromny, ale czy to zaraz musi oznaczać złe zamiary?

Co do reszty załogi, cieszy mnie, że macie taką dobrą opinię o nich :) Sama uważam, że moje koleżanki i koledzy odwalają kawał dobrej roboty :)

Btw, zdaje się, że od dobrych kilku lat wszyscy modzi mają tą funkcję "po znajomości" i w najbliższym czasie to nie ulegnie zmianie.

Mroczny Pan Skromności 16.01.2011 14:49

ja też dostałem od Liv dwa warny, ale skoro je dostałem to zasłużyłem.i wcale nie czuje do niej niechęci, wręcz przeciwnie,to do niej zawsze zawracam sie o pomoc,nie tylko w sprawach "moderatorskich" ale ogólnie forumowych :) przeciez po to sa moderatorzy zeby pilnowac porządku i Liv bardzo dobrze wypelnia te obowiazki.

Severé 16.01.2011 15:23

Cytat:

Napisał Liv (Post 1348748)
Od zielonego koloru mi odbiło, przyznaję się bez bicia.
Staram się z tym walczyć, tylko, niestety, efekty nie są zbytnio widoczne (+zdaję sobie sprawę, że choćbym nie wiem co dobrego robiła, dla niektórych będę zawsze tą "najgorszą").
A może to po prostu dumna z tego, że mogę dla forum zrobić trochę więcej niż inni? Wiadomo, społeczność tworzą wszyscy, mają wkład w jej rozwój przez pisanie postów czy chociażby samo przeglądanie tematów. Ja, oprócz tego, dodatkowo jeszcze pilnuję porządku i od czasu do czasu przeprowadzę MTU do TS2. I naprawdę jestem dumna z tego, że mogę robić, to, co lubię :) I nie chodzi tu o dawanie warnów, bo naprawdę, nie przepadam z tym (tak samo z dawaniem czasowych za spam, bo to dla mnie sygnał, że użytkownik leje na regulamin i modów). Chętnie bym w ogóle tego nie robiła, gdyby użytkownicy przestrzegali regulaminu, co przy odrobienie chęci jest możliwe. Są na forum zresztą tacy userzy i nie tylko w moderce.
Staram się być wyrozumiała. Staram się być w porządku i odpuszczać od czasu do czasu. Ale miło by było, gdybym dostała to samo od Was ;)

Gingers się podlizuje? Wow, pierwsze słyszę! :O Pewnie, jest miły i skromny, ale czy to zaraz musi oznaczać złe zamiary?

Co do reszty załogi, cieszy mnie, że macie taką dobrą opinię o nich :) Sama uważam, że moje koleżanki i koledzy odwalają kawał dobrej roboty :)

Btw, zdaje się, że od dobrych kilku lat wszyscy modzi mają tą funkcję "po znajomości" i w najbliższym czasie to nie ulegnie zmianie.

Wiecie co ? Ja się cieszę że Liv ma moda, ale prawda trochu Liv poprzewracało się w głowie :)

Chryzantem Złocisty 16.01.2011 15:26

Cytat:

I nie chodzi tu o dawanie warnów, bo naprawdę, nie przepadam z tym (tak samo z dawaniem czasowych za spam, bo to dla mnie sygnał, że użytkownik leje na regulamin i modów).

cmoq :* nie leję na Ciebie bejbe :(

Cytat:

nie zdaje Ci się.niektórzy tu będą mieć modka do usranej śmierci ;)

i nie pierodlcie,że Livci się przewróciło w głowie,bo jakby tak było,to by już dawno ode mnie dostała ochrzanto. (już Gingersowi bliżej do tego,ale póki co,jeszcze nie dostał sodówki)

ekipa wykonuje dobrą robotę (chociaż czasami w sytuacji nagłej modka można że świecą szukać,a się go nie znajdzie),ale inna sprawa,że nasze forum nie ma problemów ze spamerami czy botami.
i stał się cud - dopuścili niedawno do kawałka tortu nowych ludzi,więc wiecie...zawsze jakiś znak postępu!

najlepiej swoją robotę robi Bjork.bez wielkich przyjaźni forumowych,podlizywania się,przeżywania czyichś błędów.jest profesjonalna,a zarazem sympatyczna.
Trauma zachowuje się podobnie,więc też na plus.
Ilona się dopiero uczy,ale daje sobie całkiem dobrze radę.
wydaje mi się,że w ekipie to kobiety są mocniejszą stroną ;)
chociaż...Kowalino,mimo wszystko,zawsze jest tym "rodzynkiem".

Severé 16.01.2011 15:34

Dobra zakończmy tą dyskusję na temat Liv, jest jaka jest, trudno.

A do dyskusji ze strony 4.

Panel jest tam trudny, szczególnie zakładka z prefixami i Konfiguracją

αγάπη 16.01.2011 15:54

Cytat:

Napisał centa (Post 1348609)
no dobrze, widze, ze sie wstydzicie czy cos, moze ja napisze co sadze o niektorych wypowiedziach.
musze przyznac, ze najbardziej zszokowal mnie komentarz o gingersie jakoby moda dostal za podlizywanie sie.
generalnie nigdy nie zauwazylam, zeby cokolwiek takiego mialo miejsce. mi np. gingers nigdy sie nie podlizywal, nawet nie jestem pewna czy kiedykolwiek za cokolwiek mnie pochwalil =o a troche sie juz znamy. co wiecej, pamietam jak jeszcze bylam modem, a on wystosowal wiadomosc min. do mnie i do bjork, ze moderacja sie obija, nie robimy konkursow i tym podobne, narazajac sie na nasz niesmak;p po prostu zawsze pisal, co mysli i nadal tak jest. i glownie dzieki temu w moderacji cos ruszylo, ja np. wpadlam na pomysl odswiezenia czterech zywiolow. dlatego nie wiem, skad takie opinie. bo jest mily dla moderacji? jezeli tak, to pragne zauwazyc, ze wiekszosc z was jest, a ile osob wysyla bjork 'czesc milego dnia' to nie wspomne. wszyscy sie zatem podlizujecie?;p chyba, ze chodzi o cos innego, chetnie poczytam jakies dowody na to czy cos. bo moze nie wiem wszystkiego po prostu.

co do liv - to nie jest taka straszna. wiadomo, ze dostanie warna czy bana nie jest mile, ale wielokrotnie sami jestescie sobie winni. gdyby kazdy z nas byl uprzejmy i poblazliwy, to zrobilby sie tutaj niezly chaos. spamowanie byloby na porzadku dziennym, a my nie nadazalibysmy z usuwaniem postow. bo do niektorych z was nawet po ktoryms tam warnie i banie czasowym nie dociera, ze macie tego po prostu nie robic. regulamin mowi jasno - 6 poprawnych slow, skladajacych sie na zdanie. to nie jest duzo, nie trzeba pisac elaboratow. wystarczy chocby "bardzo podoba mi sie twoja praca, jest swietna" i koniec. jest 6 slow. liv odwala kawal dobrej roboty, inni czesto maja obawy, jak zwrocic wam uwage po raz milionowy, liv bierze to na siebie i potem dostaje w tylek, bo narzekacie. liv ma dosyc specyficzny charakter, ja jej nie lubilam na poczatku i duzo czasu zajelo mi przekonanie sie do niej czy w koncu polubienie jej, ale dzieki temu wiem, ze jest rzetelna i mozna na nia liczyc. dlatego postarajcie sie ja tez zrozumiec - ma pilnowac porzadku, zaprowadzic dyscypline, chociazby jako taka.

no, uf, chyba zawarlam wszystko;p

Ok za to co tu napiszę pewnie mnie zjecie ale ok.
Co do Gingersa, nie ja napisałem ten post o podlizywaniu się ale w jakimś stopniu się z nim zgadzam. Może nie podlizuje się ale uważam że nie powinien zostać modem, ponieważ jest więcej bardziej "wartościowych" osób które mogły by być modami, i nie mówię u o sobie chociaż pewnie tak pomyślicie ale na przykład aniołek która zawsze pomaga w dziale "gdzie mogę to znaleźć ?" a gingers nie robił nic dla forum, bynajmniej nie widać tego :| Tylko wszystkim swoim znajomym mówił jak bardzo chciałby zostać modem/adminem. Jednak, z tego co widzę sprawdza się więc okej, ale dalej nie wiem na jakiej podstawie go wzięliście.
Co do Liv to nie wiem co o tym myśleć, dla mnie była pomocna i ja jestem jej wdzięczny, no i ludzie błagam was komentarze typu : Nie bo dała mi bana/warna są głupie, trzeba było pomyśleć przed zrobieniem czegoś, bo liv nie daje banów 'od tak' tylko na jakiejś podstawie (wiem bo sam dostałem od niej ostrzeżenie) ^^

Severé 16.01.2011 15:56

Nie tylko aniołek :) jeszcze Miwako, bezsenna, Chryzantem,

αγάπη 16.01.2011 16:00

@Up - dałem tylko przykład.

Severé 16.01.2011 16:01

Wiem, a ja dałem również przykłady :)

Chryzantem Złocisty 16.01.2011 16:01

Cytat:

Napisał Severé (Post 1348801)
Chryzantem,

stary NIE W TYM ŻYCIU :)

Severé 16.01.2011 16:03

Zabijesz mnie jak w przeciągu 4 lat nie dostaniesz moda, ok ?! :D:D

Chryzantem Złocisty 16.01.2011 16:04

nie,nie chcę iść do więzienia za zabójstwo :(
a za 4 lata...Polska będzie miszczem świata!

Severé 16.01.2011 16:08

nie, nie pójdziesz :>

Wielebny 16.01.2011 16:09

Moglibyście tą konwersacje przenieść na profil? ;)

Chryzantem Złocisty 16.01.2011 16:29

straszliwie długa ta konwersacja,zaiste :O

no więc właśnie.to jest to,czego nie lubię w modkach - czepianie się pierdół (takich prawdziwych pierdół)
widocznie ktoś to musi robić,albo ktoś ma za dużo czasu w domu...

stinkfist 16.01.2011 16:29

Kowalino jest niekompetentny, ja już dawno rozebrałam choinkę, a on wciąż ma czapkę w avie.

cytując jedną z odpowiedzi przy ankiecie:
"BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN BAN"

hwhwhw

sama nie wypowiedziałam się w ankiecie, aczkolwiek nie mam większych zastrzeżeń co do załogi moderatorskiej. być może niektórych widać bardziej, innych mniej, ale panowanie nad chaosem tworzonych przez grupę 3,248 aktywnych użytkowników, w tym w większości ludzi poniżej 15 roku życia, jest cholernie niewdzięczną robotą. ogromnym plusem jest to, że co i rusz widzę jakieś konkursy, zarówno związane z serią TS, jak i nieco luźniejsze, odbiegajace od ścisłej tematyki forum - to się ceni. co do zarządzania panelem i zapotrzebowania na webmastera - nie znam dogłębnie technicznej strony forum, ale od zawsze było tak samo. jest przejrzyście, jest w porządku, niepotrzebne kombinowanie mogłoby namieszać. jest taki old school, a przy obecnej załodze niemożliwa jest powtórka z rozrywki w postaci burdelowego 2006 roku SZ.

Liv 16.01.2011 16:51

Cytat:

Napisał Curious
Tylko wszystkim swoim znajomym mówił jak bardzo chciałby zostać modem/adminem.

Gadałam z nim niedługo zanim został modem. Wiedziałam, że on dostanie (zresztą był moim kandydatem na to stanowisko), nawet wspominałam mu o tym, a on skromnie stwierdzał "Nie, no co Ty! Inni nadają się bardziej ode mnie".
Gingers bardzo dużo postów raportował. Takie osoby się ceni i bierze do moderacji. Kowal i Starlight (pomijając jak skończyła się jego kariera) dzięki temu też dostali uprawnienia.

A Chryzia ma trochę grzechów na sumieniu :D (bo warny na profilu zniknęły jakimś cudem :|)

lithium 16.01.2011 17:07

juz nie wspomne o tym, ze gingers nawet na gg mi pisal, co mozna byloby usunac, przeniesc itd. i zawsze ludziom pomagal. czasem mam wrazenie, ze czepiacie sie z czystej zazdrosci. i w zasadzie on jako jedyny mial checi by cos zrobic jak jekyll zrezygnowal z dawania newsow na tsp - to on pisal do shootersa, ze chce sie tym zajac. tak to pewnie do tej pory na stronce byloby pusto. wiec naprawde, nie umniejszajcie zaslug niektorych.
w sumie dziwne, ze o mnie nikt tak nie napisal, ja tez sie jakos temu forum nie przysluzylam!

Chryzantem Złocisty 16.01.2011 17:11

centarła się czepia i jest u pani :(

livka,ja się nie nadaję na moda.nie ten typ osoby (od tego jest ktoś taki jak Gingers czy Ty).
i w sumie nie chciałabym być modem...

lithium 16.01.2011 17:15

skarzypyta :| jak w przedszkolu!

nie no po prostu mnie mierzi taka gadanina o podlizywaniu sie i bog wie czym jeszcze. zaraz sie okaze ze dostalismy lapowki :{

Chryzantem Złocisty 16.01.2011 17:20

dżindżi to chłopak.wy to dziewczyny.

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Invidia Semper 16.01.2011 17:23

ja zabije cente siłą twórczą i też nie zostanę modem, życie jest brutalnie skarbeńki:D

lithium 16.01.2011 17:26

smutne, nie roziwne kariery w twym opowiadaniu!
ej zaraz kowalino tez jest chlopakiem........... ups.

Chryzantem Złocisty 16.01.2011 17:28

ahahahahah.centarło,wkopałaś go teraz

Invidia Semper 16.01.2011 17:32

Cytat:

Napisał centa (Post 1348876)
smutne, nie roziwne kariery w twym opowiadaniu

rozwiniesz rozwiniesz, nie wypuszczę Cię tak łatwo słonek i siedź cicho cholera!

Wielebny 16.01.2011 17:32

No i prawda wyszła na jaw : P

Chłopak i simsy to powoli oksymoron :)

Chryzantem Złocisty 16.01.2011 17:33

wyszło szydło z worka
Kowal nie ma fiforka!

lithium 16.01.2011 17:47

moze faworka?

ok, badzmy kulturalni i nie zamieniajmy tego zacnego tematu w wielki spam. moze ktos jeszcze ma jakies pytania, watpliwosci, zazalenia?;p

Odyn 16.01.2011 18:52

Cytat:

Napisał Chryzantem Złocisty (Post 1348859)
centarła się czepia i jest u pani :(

livka,ja się nie nadaję na moda.nie ten typ osoby (od tego jest ktoś taki jak Gingers czy Ty).
i w sumie nie chciałabym być modem...

My bysmy Ci tym modem krzywde dziewczyno zrobili

Chryzantem Złocisty 16.01.2011 19:00

nie rozumiem na czym ta krzywda miałaby polegać?
jeśli mówisz o zepsuciu i demoralizacji - bardziej niż jest teraz to już się mnie nie da

Snerta 16.01.2011 19:51

Wracając do tego panelu admina - nie jest na tyle trudny, by nie można było się w nim połapać, o trudnym i zagmatwanym panelu można mówić w IPB, tam panuje niezwykle artystyczny nieład.
Takie pytanie z innej beczki - macie dostęp do całego panelu, czy niektóre opcje zablokowane? Dostęp do bazy danych? FTP?
Jeśli o te przyciski chodzi. Sam bbcode jest w porządku, bo jeśli ktoś zna polecenia, to można wszystkich standardowych używać normalnie, więc jest to pewnie kwestia samych 'obrazków', w których padły linki, bądź została dodana jedna kropka za dużo w kodzie.
A jeśli boicie się czegoś schrzanić w ACP, to warto zainwestować w czystego vB, na którym spokojnie można przećwiczyć większość akcji.

Nie wiem też, dlaczego tyle osób uczepiło się Liv. Według mnie jest ona najaktywniejszą osoba w kadrze. Na forum jest często, odwala kawał dobrej roboty i udziela się w tematach. Szczerze wątpię, by te opinie były obiektywne i w jakiś dosłowny sposób odzwierciedlały jej osóbkę. Jeśli warn ma czegoś człowieka nauczyć, to lepiej go wlepić niż pozwolić młokosowi żyć w nieświadomości.

Wielebny 16.01.2011 20:12

Na forum aktualnie są tylko Junior admini, czyli administratorzy nie posiadających pełnych praw etc.
Dysponujemy kontem Pushka, mającego pełne prawa.
Szukamy tylko kogoś co by się na nim na jakiś czas zadomowił i zrobił co trzeba. "WebMaster"

Już upatrzyłem sobie jedną osobę i być może jutro wszystko już będzie wiadome.

Severé 16.01.2011 20:16

Jak coś to posiadam kilka for (3) vB i ogólnie znam panel :) Ale zależy to od was.

Mała uwaga. Możecie dodać prefixy postów ? Wtedy będzie już ładniej (ACP --> Prefixes Threads) lub zrobić Change Lot ?

Rocket 16.01.2011 20:24

Cytat:

Napisał Liv (Post 1348848)
Gingers bardzo dużo postów raportował. Takie osoby się ceni i bierze do moderacji. Kowal i Starlight (pomijając jak skończyła się jego kariera) dzięki temu też dostali uprawnienia.

nie pisałabym tego tak wprost. jeżeli przeczyta to ktoś, kto ma silne ciśnienie by ostać modem zaleja Was raporty.

Chryzantem Złocisty 16.01.2011 20:25

to chyba dobrze,ułatwi im to robotę

Snerta 16.01.2011 20:27

Jej, to jesteście naprawdę ograniczeni w funkcjach i nie dziwię się, że taki zastój poszedł pod względem technicznym. Plus jeśli nie macie dostępu do FTP, to kiepsko, naprawdę kiepsko, bo to skutkuje ubytkiem w pluginach.

lay 16.01.2011 20:30

Cytat:

Napisał Chryzantem Złocisty (Post 1349012)
to chyba dobrze,ułatwi im to robotę

Nie zawsze, Nie ma nic gorszego niż fala zbędnych raportów ;].

lithium 16.01.2011 20:41

Cytat:

Napisał Elizabeth (Post 1349017)
Jej, to jesteście naprawdę ograniczeni w funkcjach i nie dziwię się, że taki zastój poszedł pod względem technicznym. Plus jeśli nie macie dostępu do FTP, to kiepsko, naprawdę kiepsko, bo to skutkuje ubytkiem w pluginach.

nom, generalnie trabimy o tym juz od x czasu ale ok, wiec to nic odkrywczego

Odyn 16.01.2011 20:47

Cytat:

Napisał Chryzantem Złocisty (Post 1348923)
nie rozumiem na czym ta krzywda miałaby polegać?
jeśli mówisz o zepsuciu i demoralizacji - bardziej niż jest teraz to już się mnie nie da

bo masz charakterek i o ile mysle ze bylabys dobrym modem, to po co cie w jakis sposob ograniczac

Chryzantem Złocisty 16.01.2011 20:49

czuję się połechtana aż w samo serduszko.dziękuję za chociaż jedno dobre słowo dzisiejszego dnia ;)

Meryam 13.01.2012 18:11

Wiem, że odświeżam, ale totalnie nie wiedziałam gdzie to dać.

Skoro Liv zrezygnowała z funkcji moderatora, to kto teraz moderuje jej działy?

lithium 13.01.2012 18:19

wszyscy inni administratorzy i moderatorzy.

Meryam 13.01.2012 20:14

Ok, dzięki :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:33.