TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   Najlepsza grupa wiekowa.! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60599)

Deer 16.06.2011 11:28

Najlepsza grupa wiekowa.!

Jaka jest według was najlepsza grupa wiekowa.? Pełne beztroski dziecko czy może przepełniony nadzieją nastolatek.? Decyzja należy do was. Pamiętajcie i weźcie pod uwagę wszystkie opcje które daje każdy wiek. W komentarzach możecie uzasadnić. ^^

Spectrum 16.06.2011 12:10

Odp: Najlepsza grupa wiekowa.!

Ja wolę młodego dorosłego, ponieważ może robić co tylko zapragnie imprezować, założyć rodzinę lub pracować ;)

Cynthia 16.06.2011 12:54

emeryt:) kocham tych beztroskich staruszków, którzy chcą wykorzystać resztę swojego życia...

Krimii 16.06.2011 14:05

Młody dorosły - może korzystać z życia pełną parą. Może imprezować jak nastolatek, być spełniony jak Emeryt i ustatkowany jak dorosły. W sumie doprowadzam młodych simów do tego wieku, bym mogła grać pełną parą...

Verdi 16.06.2011 14:30

Dla mnie najlepszy jest nastolatek - pierwsze miłości, randki, praca (dorywcza wypady do przyjaciół(ek) na plotki, szkoła (tak, tak... jeszcze, ale zawsze nie ma sima przez te kilka godzin :D), przygotowanie do dorosłego życia, zbieranie doświadczenia życiowego, a w Pokoleniach pojawiły się jeszcze świetne psikusy :P Poza tym jakoś lubię tą grupę wiekową (być może dlatego, że sama jestem nastolatką ;)).
W Pokoleniach doszło trochę nowych interakcji dla dzieci, więc też jest dosyć ciekawie, młody dorosły, wiadomo - może jeszcze szaleć, ustatkować się, spełniać się zawodowo - nic, tylko "żyć, nie umierać" ;).
Reszta to, dla mnie, jest tak mniej interesująca. Wolę te, które wymieniłam powyżej. ;)

nmin 16.06.2011 16:06

Nie rozumiem, dlaczego wymieniasz wszystkie grupy wiekowe, a akurat dzieci łączysz w jedną opcję. Małych dzieci nie lubię mieć, średnie są w porządku.

anie_1981 16.06.2011 16:17

Moją ulubioną grupą wiekową są młodzi dorośli. Mają najwięcej możliwości. No i również się zastanawiam, po co łączyć małe dziecko i dziecko z podstawówki w jedną kategorię. To są zupełnie różne grupy wiekowe i mają różne możliwości. Ja np. małych dzieci nie lubię, denerwują mnie, ale dzieciak z podstawówki, powiedzmy, że jest OK.

Rosemarie 16.06.2011 16:18

Ja najbardziej lubię grać simami mlodymi dorosłymi, mogą korzystać z życia pełną parą, bez żadnych ograniczeń.:)

Owl Finch 16.06.2011 19:45

Oczywiście, że młody dorosły, bo ma całe życie przed sobą a dostępne są dla niego już wszystkie opcje (normalna praca, miłość, zakładanie rodziny, imprezowanie itp.).

neville 17.06.2011 09:21

Młodzi dorośli simowie nie mają zajęc pozalekcyjnych.

Dnem natomiast jest łączenie Dzieci i Małych Dzieci.
Przecież każdy ma inne opcje! :/

Nie wiem czemu umieściłaś tą ankietę tutaj i czemu wgl ją umieściłaś jak już taka jest.

Jak dla mnie temat do zamknięcia.

doman145 17.06.2011 13:43

Bardzo podobają mi się nowości u nastolatków, choć jedynej rzeczy której brakuje mi wśród tej grupy wiekowej to możliwości bara-bara ;)

Verdi 17.06.2011 17:13

Cytat:

Napisał doman145 (Post 1406538)
Bardzo podobają mi się nowości u nastolatków, choć jedynej rzeczy której brakuje mi wśród tej grupy wiekowej to możliwości bara-bara ;)

Przecież w grę grają jeszcze dzieci, które nie muszą być uświadomione, że nastolatkowie już robią bara-bara. ;)

karolajn 17.06.2011 18:10

jak dla mnie to młody dorosły, jeszcze ma tyle życia przed sobą :P emeryci mnie nudzą i nie chce mi się zwykle nimi zbyt długo grać, małe dzieci też są nudne. Większe dzieci i nastolatki działają, ale to nie to samo, co młody dorosły :P

nmin 17.06.2011 20:28

Cytat:

Napisał Verdi (Post 1406578)
Przecież w grę grają jeszcze dzieci, które nie muszą być uświadomione, że nastolatkowie już robią bara-bara. ;)

Gra jest dla wieku +12, młodsze dzieci grają na odpowiedzialność rodziców. Konia z rzędem temu, kto znajdzie mi dwunastolatka nieświadomego, że bara-bara znają też nastolatki.

Arisane 18.06.2011 13:41

Młody dorosły, ma przed sobą wiele czasu na rozwój, może wziąść ślub, imprezować, ćwiczyć wszystkie umiejętności, zakladać rodziny, a krótko nie żyje ;)

Biała 18.06.2011 16:20

Według mnie najlepszy jest nastolatek :)
Pozostają niektóre interakcje od dzieci i zostają dodane nowe od młodych dorosłych :)
Randki, psikusy, pidżama party :P, jazda samochodem :D

Aperlaxive 18.06.2011 16:50

Dla mnie młody dorosły ;)
Najwięcej możliwości

karolajn 19.06.2011 09:06

właściwie to każda grupa jest w miarę fajna, oprócz małych dzieci, bo wiecznie robią to samo i nie da się tego uniknąć.

Madelaine 19.06.2011 10:46

Młodzi dorośli. Praca, zakładanie rodzin (uwielbiam ciężarne simki), po prostu żyć nie umierać.

hellraiser 19.06.2011 12:20

Oczywiście młody dorosły - tak jak wspomnieli już poprzednicy, ta grupa wiekowa ma największe możliwości rozwoju, mogą w pełni korzystać ze wszystkich dóbr jakie są w grze, zakładać rodzinę i tak dalej.

DiamentowaSimka 19.06.2011 13:20

Nastolatek: Prawdziwa miłość,matrualny bal i pierwszy posmak niezależnośći

shan 19.06.2011 13:29

Zdecydowanie młody dorosły- może pracować, założyć rodzinę itp.

Searle 20.06.2011 12:18

Zdecydowanie młody dorosły, bo ma chyba najwięcej możliwości. W sumie to podobnie jak u dorosłych, ale u nich już robią się zmarszczki wokół ust i nosa i brzydko to wygląda :)

Lady_1999 21.06.2011 12:46

Dziecko! takie słotkie dziecko z zajęciami pozalekcyjnymi, domkami na drzewie itp

Maszka 21.06.2011 13:09

Młody Dorosły na 100% :D No bo on może już mieć rodzinę. Może zaszaleć, może już pracować a także jest młody :D .Dorosły taki jakis dla mnie... stary ;) .Niemowlę tylko śpi, je i sra - nic więcej. Małe dziecko też dla mnie nie za bardzo, bo też sra, je, śpi, ale można go uczyć np. chodzenia itd. Dziecko to już nie co lepiej :) bo może się BAAAWIĆ i właśnie te domki na drzewie, ale nie może sobie jedzenia przygotować :( .Nastolatek to prawie moja ulubiona grupa wiekowa :D pierwsza miłość, kary, studniówka, szalone imprey, praca dorywcza itd. Bardzo lubie nastolatków. Młodzi dorośli byli na początku. Dorośli tez na poczatku. Emeryci jakos ... staro :| .

Savigge 30.06.2011 05:29

Nastolatek i Młody dorosły, choć w ankiecie kliknąłem na nastolatka B) nastolatkowie mają takie fajne ciuchy i ciekawe interakcje, a młody dorosły (a zwłaszcza młoda dorosła) mają oprócz ciekawych interakcji, ciekawe ciuchy (szczególnie podobają mi się te dla simki buty białe z tymi obcasami, takie... wysokie? ) i ciekawy styl bycia :)

Fatumka 04.07.2011 14:03

Ja jak Ciasteczko Mniam ;) też wybrałam nastolatka, chociaż lubię go na równi z młodym dorosłym.
Ale skoro już mamy dyskusję o wieku to powiem, że bardzo podoba mi się możliwość ustawienia dokładnie każdego wieku! Np. moje niemowlęta mają teraz dokładnie 2 dni a potem podrastają, o! :D Czysty geniusz, jeśli ktoś nie lubi jakiejś grupy wiekowej, albo którąś uwielbia i chciałby ją maksymalnie wydłużyć :)

Melasa 07.07.2011 15:29

Jak dla mnie to nastolatki. Świetnie się bawiłam łamiąc wszelkie zakazy, po czym musiałam zostać w szkole w kozie (za zalenie szkoły), oprócz tego przeżywałam pierwszą miłość itd.

Fisia 25.08.2011 06:04

Dla mnie też nastolatki. Fajnie, że mogą pójść na studniówkę, robić psikusy, uczyć się jeździć... Chociaż dobry jest też młody dorosły :D

Levkoni 25.08.2011 20:36

Lubię nastolatków i młodych dorosłych. Tych pierwszych dlatego, że jest to coś pośredniego między dorosłymi a dziećmi, mają zarówno możliwości z dzieciństwa (chodzenie do szkoły, zajęcia dodatkowe, płatanie psikusów) oraz fajny jest czas jak mają fochy, natomiast z dorosłości mają już możliwość zakochiwania się, chodzenia na randki, korzystania z przedmiotów, z których korzystać nie mogą jako dzieci itp. Młodzi dorośli to chyba wiadomo, po prostu są młodzi, piękni i mają dużo możliwości :D No a dodatkowo w pokoleniach w końcu fajnie mi się gra dziećmi. Już nie chodzą tylko do szkoły, odrabiają lekcję i się bawią skrzynią z zabawkami. Teraz aktywnie uczestniczą w moim simowym graniu :)

patryk916 26.08.2011 08:08

ja zagłosowałem w tej sondzie na nastolatków :D

Angelka_96 26.08.2011 17:15

Najbardziej lubię młodego dorosłego, ponieważ może w tym czasie skupić się na karierze (ja zawsze mam taką strategię najpierw kariera, potem rodzina) ;)

miłośniczka zwierząt 03.09.2011 19:21

według mnie Nastolatek bo może więcej psikusów płatać ;) niż dziecko w wieku szkolnym:D no i też, może znaleźć sobie dziewczynę , nauczyć się jeździć samochodem, chodzić na studniówki i uczyć się wszystkich umiejętności ;).

Ejak 04.09.2011 13:43

Cytat:

Napisał Absolem (Post 1439026)
Lubię nastolatków i młodych dorosłych. Tych pierwszych dlatego, że jest to coś pośredniego między dorosłymi a dziećmi, mają zarówno możliwości z dzieciństwa (chodzenie do szkoły, zajęcia dodatkowe, płatanie psikusów) oraz fajny jest czas jak mają fochy, natomiast z dorosłości mają już możliwość zakochiwania się, chodzenia na randki, korzystania z przedmiotów, z których korzystać nie mogą jako dzieci itp. Młodzi dorośli to chyba wiadomo, po prostu są młodzi, piękni i mają dużo możliwości :D No a dodatkowo w pokoleniach w końcu fajnie mi się gra dziećmi. Już nie chodzą tylko do szkoły, odrabiają lekcję i się bawią skrzynią z zabawkami. Teraz aktywnie uczestniczą w moim simowym graniu :)

Na pisze krótko, ale mam identyczne zdanie http://forum.thesims.pl/images/smilies/cool.gif.

Godka99 14.09.2011 17:27

Ja najbardziej lubię jednak młodych dorosłych :)

Chloé 15.09.2011 13:07

Odkąd tylko gram w Simsy niezmiennie uwielbiam młodych dorosłych, ale nastolatki też niczego sobie, zwłaszcza po Pokoleniowych ulepszeniach.

Laselight 17.09.2011 10:47

najbardziej lubie młodych dorosłych i nastolatków . młodzi mogą imprezować do woli , mogą pracować . dorośli są za starzy , a dzieci za młode xD

Angie60 25.10.2011 14:56

Ja lubię nastolatków studniówka,pierwsza praca,pierwsze zauroczenie i psikusy.

Rosemarie 09.12.2011 18:37

@up ja tak samo.
Studniówka, psikusy,zajecia dodatkowe. :)

Dashing 21.01.2012 19:12

Wybrałem młodego dorosłego tylko z jednego powodu:Nie ma godziny policyjnej tak jak przy nastolatku i można dzięki temu imprezować do rana. :D

Megan 28.01.2012 18:00

ja lubię nastolatki i młodych dorosłych:)

MiniMous 03.02.2012 15:56

Chyba najbardziej lubię nastolatków i młodych dorosłych , ale zagłosowałam na tych 2 :).

TheSimka3 26.02.2012 11:44

Nastolatkowie i młodzi dorośli :).

Muffi 05.11.2012 20:28

Młody dorosły - nie ma ograniczeń z interakcjami, ale nie jest też stary, nie chodzi do szkoły, ma dużo możliwości itd.

olaawolaa 18.11.2012 15:21

Młody dorosły. Najwięcej możliwości.

Carmelec 07.01.2013 17:28

Zdecydowanie młody dorosły - zero ograniczeń. Najgorsze są niemowlaki, nigdy nimi nie gram bo od razu robię z nich małe dzieci bo jak już ktoś napisał- śpią,jedzą i srają.

Mixy 07.04.2013 18:18

Mi osobiście najbardziej podobają się nastolatkowie np. ich psikusy są bardzo zabawne.

Muffshelbyna 08.04.2013 18:33

Mi, jak większości, najbardziej podobają się młodzi dorośli. Po prostu mają najwięcej możliwości. Dorośli niby też, jednak... to nie to samo. No po prostu, młodość górą :D
Nastolatkowie też, lubię ten ich bunt, opcje psikusów, ale nie mają tyle możliwości, co młd.

ajditia 28.04.2013 11:41

Ja najbardziej lubię nastolatków i młodych dorosłych. Tak jak napisała muffinka808:
Cytat:

Napisał muffinka808 (Post 1683591)
Nastolatkowie też, lubię ten ich bunt, opcje psikusów, ale nie mają tyle możliwości, co młd.

:D

scavo 03.06.2013 16:58

Młody dorosły, gdyż najwięcej można podczas tej grupy wiekowej zrobić, i wyglądają ładniej od zwykłych dorosłych xD Zawsze mam ustawione dla młodych dorosłych tak po 21 dni, a dla dorosłych z 5 xD

cookie. 04.06.2013 13:50

Młody dorosły zdecydowanie.

Kestrel 06.06.2013 17:15

Młody dorosły. Najbliższa memu seru grupa z racji, że sama w realnym życiu do niej należę :D Młodość w połączeniu z możliwościami jakie oferuję swoboda dorosłości. Awesome.

reveurme 07.06.2013 15:53

Ciężko mi się zdecydować. Każda grupa wiekowa ma jakieś swoje plusy i ciekawe opcje, oprócz niemowlaków, jak dla mnie. Dzieciaki bawią się na domkach na drzewie, mają ślizgawki i chodzą na zajęcia pozalekcyjne, nastolatki buntują się, zakochują, płatają psikusy, jednym słowem jest zabawnie :D Młodzi dorośli zakładają rodzinę i stają się bardziej poważni, a z drugiej strony mogą jeszcze szaleć, chodzić na imprezy. Emeryci też są bardzo fajni. :)

Sadystka 20.04.2014 14:59

Młody dorosły daje najwięcej możliwości i to właśnie tą grupą wiekową gra mi się najprzyjemniej.

miłośniczka zwierząt 21.04.2014 11:05

Według mnie Nastolatek i Młody dorosły bardzo lubię te dwie grupy wiekowe. Nastolatkowie wtedy mają więcej możliwości płatania psikusów . Młodzi dorośli najczęściej u mnie już zakładają rodziny.

Weraxera 11.11.2014 13:57

Młody dorosły :)

Orbit 14.12.2014 10:56

Moim zdaniem to młodzi dorośli.

Fantastyczna 28.03.2015 11:07

Ja najbardziej lubie nastolatków i młodych dorosłych ale bardziej to drugie :fun:

Nusso 18.05.2015 21:04

Uwielbiam młodych dorosłych, ale nastolatkowie z pokoleniami są świetni :D

Nina14! 19.05.2015 15:39

Moim zdaniem najlepsi są młodzi dorośli,ponieważ nie muszą siedzieć do simowej 15 w szkole,mogą studiować,lenić się,mają pełno czasu ( w moim przypadku) dla koni...no i oczywiście bo są młodymi dorosłymi i mogą zaszaleć xD
Dorosłych też lubię,ale trochę mniej,a dlatego,że potem czeka ich starość.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:29.