![]() |
Odp: Osiedle PRL
Musiałaś się nad tym nieźle narobić! Ale mi się podoba. Tylko temu szaremu budynkowi mogłaś dać inny kolor. Wnętrza budynków są ładnie urządzone, ale w starym stylu, jak widzę. Mnie się ten styl nie za bardzo podoba, lecz każdy ma swój gust :) Bloki z zewnątrz naprawdę mi się podobają. Ogółem daję 7,5/10.
|
Mogę określić jednym słowem: WOW. Bardzo dobrze zachowałaś klimat PRL'u łącząc niektóre elementy z nowoczesnymi obiektami. Od zewnątrz bardzo ładnie, ta szarość to specjalnie, taka naturalność. Bardzo mi się podoba 10/10
|
Jak dla mnie to baardzo udany projekt, dopracowany i wogóle
Bryły jak bryły co tu ukrywać zwykłe klocki ale nie mogłyby być inne bo toi bloki otoczenie kojarzy mi się z latami 80 szare osiedle na którym coś powoli zaczyna się zmieniać Wnętrza są super idealnie pasują do reszty pracy, dopracowane w każdym calu ;) No jestem zachwycony 10/10 |
G E N I A L N E
Jak zobaczyłem jadalnię - WOW! Sypialnia wg mnie wyszła Ci najgorzej, ale w sumie nie dało się tego inaczej zaaranżować. Twoim celem było zapewne stworzenie obrazu typowego polskiego blokowiska. No i Ci nie wyszło- za mało syfu na zewnątrz :D I mury takie czyste... ahh :rolleyes: |
@up, racja, jest zdecydowanie za mało syfu na zewnątrz :D
Podobają mi się te lekko zniszczony plac zabaw oraz garaże. Jeśli chodzi o wnętrze, b. fajnie wygląda łazienka i salonik (piecyk&niezastąpione paprotki ♥), efekt psuje tylko czujnik dymu, no i ta sztaluga w sypialni. Kuchnia jest ok, tylko przydałoby się poustawiać więcej ozdób (talerze, szklanki, itd.). Na balkonie obok prania brakuje jakiegoś roweru i innych bałaganów :P Ogólnie rzecz biorąc, projekt bardzo udany, chociaż mi osobiście brakuje kilku szczegółów. :) |
Całość genialna!!! Mieszkanie-podoba mi się tylko salon,ale odrazu przychodzą mi do głowy skojarzenia z roznymi filmami jak "Kogiel Mogiel" czy "Czterdziestolatek". Idealne do fotostory lub videostory.
|
świetne. mieszkania są super, takie klimatyczne. i wogóle cud miód i orzeszki. a to jest normalnie taki apartament, i tam może kilka rodzin mieszkać, czy tylko jest jedno mieszkanie tak jak w apartamentach z pz ?
|
Jejku! Takiego szukałem godzinami po internecie! Jest idealnie idealne :D
Prooooooooooooooooooszę Cię daj to osiedle do pobrania. |
o właśnie. dołączam się do prośby :)
|
:O Rany, super... no, może trochę za ładne i za porządne na zewnątrz, no i w sumie, jak na PRL, wygląda... bogato? Cóż, coś jak osiedle budowane co najmniej dla rodzin kierowników (głowy za to nie dam). Ale fajne, przywołuje wspomnienia (choć u mnie to bardziej znane ze starych filmów :D). Tak czy inaczej... super. I ja chętnie bym pobrała, w końcu kiedyś zagram w tę trójkę.
|
Łał normalnie wszystko jest tak realistycznie musiałaś się napracować .. he te szare bloczki są wspaniałe pod wrażeniem jestem ;)))
duże ode mnie 10 możesz zbudować teraz nowoczesną kamienice i bloczki/;) |
Niesamowite! To jest tak realne, że nawet nie wygląda jak gra... :)
|
Jak na domki simów, które zwykle wyglądają jak w Ameryce, czy coś- to jest niesamowite! Te realia ^^
Klatki schodowe, skrzynki, parkingi i place zabaw. Daj to do pobrania, plis <3 |
Genialne! Całkowicie oddałaś urok tamtych lat. Mieszkanie wygląda bogato, przypomina mi miejsce, gdzie mieszkał Piotruś z "Kogel-Mogel" :D
10/10 - mistrzostwo! |
Anastazja, Bluszczyk, Einarr, Gio, Chatoyant, Saheli019, suomii, Master of Disaster, Agrafia, słonko, Kloa, arancie, dziękuję Wam ślicznie za komentarze :)
Oficjalnie nie bardzo mogę dać parcelę do pobrania z powodu dużej ilości nieredystrybucyjnych dodatków, mimo to proszę mi dać znać na PW a zobaczę co da się zrobić ;) @suomii Osiedle działa jak apartament z PZ ale po usunięciu wszystkich kul będzie jak zwykła parcela, po dołożeniu pokoi mieszkanie może zmieścić dowolną liczbę simów. Pozdrawiam |
Bardzo wiernie odwzorowałaś klimat tamtych czasów. Bloki wyglądają tak realistycznie i nawet garaże są. We wnętrzach również zadbałaś o wszystkie detale: odpowiednie wzory na tkaninach, kolory, meble (wersalka! :D). Z całej, doskonałej aranżacji wyłamuje się tylko piec. Idealnie nadawałby się on do starej kamienicy i bardziej wytwornego wnętrza. Piec na planie kolistym, to nie byle co. :P
Podsumowując - fantastyczny projekt. ;) |
Dziękuję :)
Racja, piec bardziej pasuje do starej kamienicy a może i dworu. Pamiętam, że do Dwójki był prostokątny piec kaflowy ale do Trójki takiego nie znalazłam, gdybym umiała zrobiłabym sama. |
Ten projekt jest po prostu genialny. Bardzo mi się podoba. Super odwzorowałaś PRLowskie mieszkania.
Wiele mi się podoba: te zardzewiała huśtawki, odrapana farba na klatce schodowej, piec kaflowy, wersalka z ceglastej, chropowatej tkaniny - miało się taką :) Extra. Do niczego się nie przyczepiam :) Poza konkursem: masz moda na otwierania okien, czy są to specjalne okna, które można otwierać? Wolałabym to pierwsze, by nie musieć ściągać tylu rodzajów okien. |
Searle - dziękuję :)
Jeśli chodzi o okna to jest to należą do kompletu Tilt and Turn i Casement Window z TSR by madaya74, nie można ich otwierać, nie mam też moda na otwieranie bo staram się mieć jak najmniej modów. |
Nie mogę wyjść z podziwu.Nieźle Ci to wyszło!
|
Świetnie, wszystko bardzo realistyczne... Dołączam się do prośby. 10/10
|
osiedle bardzo mi się podoba. widzę że robisz mi konkurencję :D
generalnie też się zbieram do budowy czegoś podobnego, lecz zanim to zrobię to skończę stare projekty :D 9,5/10 odjąłem za kilka drobiazgów tj. brak graffiti na ścianach :D a na serio to trochę lokalizacja parkingu, śmietnika i garaży mi nie pasuje :) |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:00. |