![]() |
The Sims 3: Zwierzaki - Pytania i odpowiedzi
Myślę, że już można stworzyć taki temat, by potem uniknąć bałaganu.
Ja już mam pytanie: Jak kot może zbadać koci domek? (jest to jedno z pragnień kota) |
Odp: Pytania i odpowiedzi
hmmm może Rozglądaj się? bo wczoraj dałam polecenie mojemu kociakowi i tak jak by badał.
A moje pytanie brzmi czy ja moge stworzyć hodowle psów i je sprzedawać? czy tylko jest forma do oddania do adopcji? |
nie mogę się połapać w tej grze :P
Co jedzą konie? |
Musisz dać koniom siano :P
|
a skąd je wziąć? :D kurcze zupełna nowość , na razie gram miastową rodziną ale nie mogę się połapać :D
|
Kupujesz stóg siana jak meble ;)
Konie lubią też lizawkę...a przynajmniej mój. |
a jak sobie moge kupic psa jak mam juz rodzine ? tak zeby moc go stworzyc ? a nie ze takie jak mam do wyboru w adpocji przez tel
|
jak masz stworzoną rodzinę to raczej nie :(
już wiem z tymi końmi :D ja mam źrebaka więc nie je siana :D ha ha moja inteligencja nie zna granic :D |
to bez sensu ;/ nie bede robic nowej rodziny bo mam juz ulubiona. moze da sie zrobic psa a potem go dokoptowac do rodziny :D przez polaczenie
|
ja probowalam zaadoptowac kociaka i zmienic wyglad za pomoca casu z nrassa,ale teraz nrass nie dziala z dodatkiem wiec dupa :( a tez chcialam miec wlasnego kota,psa i konia...
|
sprawdzałam, da się zmienić zwierzaka w cas'ie za pomocą kodu (testingcheatsenabled on) bez żadnych problemów ;)
|
jaka jest grafika koni? błyszczą się? ^^
|
z tego co widzę to się nie błyszczy ;) ale ja gram już w gotowej rodzinie więc koń jest biały w ciapki więc nie wiem czy to widać ale ja nic nie widzę :D ogólnie podoba mi się grafika ;)
|
trzeba zrobic w edycji miasta a potem go polaczyc z rodzina i git
|
Dziewczyny, można stworzyć nową rodzinę z samymi zwierzakami. Potem łączy się rodzinę z dowolną ludzką. Gotowe! :D Ale zauważyłam w demie jedną, wredną rzecz (mam demo + mod na ładowanie się dema w mini-świecie). Kojarzycie w CAS\CAP taki podłużny przycisk, z gotowymi modelami Simów\Zwierząt? No to jak mamy już 5 zwierzaków, dodajemy szóstego, to nie da się skorzystać z tego przycisku. Niby można wejść do menu z tymi modelami, ale nie daje się tego zaakceptować, bo podobno jest już osiągnięty limit zwierzaków. A to przecież nie prawda... Tym przyciskiem nie dodaje się przecież nowego członka rodziny, tylko zmienia się tego, który już jest... O zgrozo..
|
Pytanie do tych co już byli z psem na spacerze. B)
Jak to jest ze smyczą? Kupuje się ją, czy jest zupełnie domyślna? |
tak jest domyslna, wlasciciel zapina psa na smycz i sobie idzie
|
a ja się pytam gdzie jest temat na opowiadamy ze zwierzaków ? :)
|
Mam pytanie. Moje simsy zwierzaki przyszły dzisiaj (dwa dni przed premierą) mam edycję limitowaną. Po zainstalowaniu chcę włączyć grę, ale pisze że mam coś nie uaktualnione, co jest dziwne ponieważ zaktualizowałam wszystko (ogirin i zarejestrowałam grę na stronie sims3). Wiem, że w dzień premiery innych dodatków pojawiały sie aktualizację, czy to znaczy że muszę czekać te dwa dni?
|
Mam pytanie do grających. Czy smycz jest taka jak wózki z pokoleń? Tzn. czy jak jest jakaś pochyłość to smycz znika póki się jej nie przejdzie? :)
|
Cytat:
|
Czy w grze są jakieś rasy których nie było w CAP? Jeśli tak to jakie?
|
Cytat:
Pojawia się taki komunikat: ,,Wygląda na to że masz zainstalowaną nieoficjalną modyfikację gry, która nie pasuje do wersji gry the sims 3, którą aktualnie posiadasz, Zalecamy odinstalowanie tych modyfikacji lub zdobycie ich zaktualizowanej wersji - w innym przypadku gra może się załamywać lub będą występować znaczące błędy.'' Tylko nie rozumiem o co chodzi z tymi modyfikacjami? Mam jeden mod: NRaas (czy jakoś tak). ps. odinstalowałam zwierzaki i ponownie zainstalowałam (nic nie dało). |
Cytat:
|
Pozbądź się wszystkich modów i sprawdź, czy działa, jeśli tak, to winien jest któryś mod. Mam na myśli bardziej takie mody hacki, niż nieoficjalne dodatki. Bluzka czy krzesło raczej błędów nie powodują, ale np. stary decensor już tak...
|
Cytat:
Albo, np. poprawili jakieś rasy? Na przykład czarnego teriera rosyjskiego? :D |
u mnie na pochylosci, nie znikla smycz, moze zalezy na jakiej ale mialam pochyly chodnik i normalnie przeszli :), szli przez cale miasto do parku i ani raz sie smycz nie "odpiela", pies tylko przystawal co jakis czas i wachal chodnik ale to nie zalezne od pochylosci
a co sie tego moda tyczy, to u mnie ten komunikat wyskakiwal jakis czas temu juz, ale mozna bylo kliknac [dalej] i grac normalnie, nic nie usuwalam, nie instalowalam, sam sie pojawil jakis czas temu. Szczerze mowiac zapomnialam poprzenosic modow, folderu downloads itp przed instalacja, o dziwo nic nie protestowalo, wszystko poszlo gladko. mam teraz tylko problem ze nie moge polozyc nic na szafkach kuchennych ktore sa pobrane z neta, i na lozku tez sie nie przykrywaja jak spia chociaz np odprezaja sie i czytaja ksiazki na wyrku normalnie. |
Cytat:
ps. anie_1981 tobie również :) |
Gdzie moge w dodatku znalezc rosiewacze zwierzat, aby dac je do miasta ?
|
Tradycyjnie w buydebug. Pytajnik jest przeniesiony wyżej niż było to dotychczas.
|
Rozsiewacze zwierząt z dodatku, są w tej samej karcie w pytajniku, co ryby :)
|
Czy w zwierzakach dochodzą nowe kariery? I czy są prace, których normalnie nasi simowie nie wykonują typu pokojówka?
|
W końcu ktoś coś napisał! Czekałem na to od paru godzin... ;)
A dopowiadając na pytanie: nie, nie ma nowych prac, chociaż liczyłem na weterynarza :( |
;) no to rzeczywiście szkoda, ja natomiast liczyłam na jakieś tresera.
|
jest nowa profesja - koniarz :)
|
To jednak coś jest!!!??? :O
|
Nowa profesja !? Koniarz ?! Wspaniale O.o !!!
|
Na jakiej to działa zasadzie? Jakieś samozatrudnienie, czy co?
|
jeszcze nie wypróbowałam, ale jest do znalezienia w gazecie, "znajdź nową profesję", myślę, że działa na takiej samej zasadzie jak opieka dzienna lub projektant wnętrz, aczkolwiek sprawdzę z ciekawości wieczorem
|
Ja mam pytanie: jak poznać, że klacz jest w ciąży? I czemu w kolejce działania usuwa mi się działanie "postaraj się o źrebię"? Już 2 razy zrobiłam końskie BB i ... nic.
|
Już wcześniej pisałam ale nikt nie raczył odpowiedzieć: Czy w dodatku są jakieś nowe rasy, których nie było w CAP? Jeśli tak to jakie?
|
a ja mam pytanie jak adoptować szczeniaka albo w ogóle jakieś zwierze,w ośrodku adopcyjnym,który wybieramy przez telefon są tylko dzieciaki
|
Cytat:
EDIT: Ilona, ośrodek adopcyjny zwierząt jest luźno w opcjach telefonu, a nie w "Usługach". Jednak to demo mi się na coś przydało... |
1. Ile dni trwa ciąża klaczy?
2. Czy Sim może dosiąść konia, który jest w ciąży? Wczoraj Sim zaprowadził klacz do reprodukcji jadąc na niej, z budynku wyszli już osobno i zniknęła opcja "Dosiądź". Myślałam, że różne opcje znikną dopiero, gdy ciąża będzie już oczywista, tak jak u Simek dopiero po jednej dobie znikają wakacje itp. Nie wiem, czy tak ma być, czy to błąd ;) |
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć do jakiego folderu przenieść zapisane zwierzaki, które stworzyłem w Demo CAP ?
|
To zależy w jakiej masz formie zapisane te zwierzaki. Jeśli zapisałeś je do biblioteki (opcja z folderem), to zwierzęta są w katalogu SavedSims (po instalacji dodatku, po prostu te pliki muszą być w tym katalogu). Jeśli eksportowałeś do pliku sims3Pack (opcja ze strzałką i trybikiem), to są w katalogu Exports. Przenieś je do Downloads i normalnie zainstaluj.
|
Pliki mam w folderze SavedSims w Bibliotece. Przeniosłem je do folderu Downloads. Odpalam launchera i nic. Więc w jaki sposób je zainstalować?
|
Ojej, a czytałeś dokładnie, co Ci napisałam? Jeśli masz pliki w SavedSims, to tak ma być. One są już zainstalowane, Launcher nie będzie ich widział, jeśli będą w Downloads. Do Downloads wrzuca się TYLKO pliki sims3pack...
|
Już rozumiem , udało się . Po prostu źle przeczytałem na początku :) Dzięki anie_1981.
|
Cytat:
Cytat:
|
Nie liczyłam ale trwa bardzo krótko. Jeden dzień od zapłodnienia do ciąży i max 2 dni ciąża. (działam wiecznie na x4 (prędkość)).
Ja mam inne pytanie, można gdzieś kupić psa lub kota? Czy muszę je "WPROWADZAĆ" do rodziny? Wkurza mnie to bo gdy przyjdzie mi ochota na zwierzaka znow po połączeniu czworonoga z rodziną mam +_ 16,000 ... Gram bez kodu na kase i wydaje mi się to bez sensu... |
można je zaadoptować przez telefon lub komputer, można też wykupić od sąsiadów jeśli szczeniak/kociak/źrebię.
PS Można jeszcze przygarnąć bezpańskiego psa/kota lub dzikiego konia |
No rozumiem, ale w 2 bodajże kupując psiaka wybierało się mu (od wyglądu) cechy itp. Wykupując od sąsiadów dostępna jest każda rasa od "szczeniaka"? Czy tylko te które posiadają? Bo w stadninie konie się zmieniają ale czy szczenięta też? (rozumiecie)?
|
No ja nie rozumiem ;) i nie rozumiem dlaczego ty nie rozumiesz
|
Zobacz, chcę kupić konia w stadninie, mam kilka do wyboru. Jeżeli nie decyduję się na kupno, i chcę kupić za 2 dni (np) już mam inny wybór koni.
Kupując od sąsiadów mam do wyboru poszczególne rasy dostępne u nich tak? I są cały czas te same czy się.. zmieniają.. Mogę ustalać cechy zwierząt biorąc je od szczeniaka/kociaka? Czy są z góry ustalone? |
Niestety nie wiem, nie mam jeszcze zwierzaków (:() ale prawdopodobnie niemożna wybrać ras czy cech tylko są takie jakie mają sąsiedzi
|
Wkurzające to jest bo aby mieć kota/psa/konia z własnymi cechami trzeba go w2iecznie tworzyć samego i łączyć z rodziną..
Nienawidzę grania kodami, nie używam żadnego, i gdy stopniowo rozwijam rodzinę : bach... dodaję psa i mam kasę, a tak nie chcę :/ |
Cechy zwierzaków można zmienić przez ich szkolenie. Pilnując kota by pazury ścierał na drapaczce a nie na meblach dostanie ceche dzieki której nie będzie juz niszczył mebli itd
|
ale żeby łączyć psa do rodziny nie trzeba kodów
|
Wiem że można, ale nie zawsze trafisz na możliwość adopcji kota syjamskiego czy dalmatyńczyka np...
|
No to tak jak napisał narutoman. Tworzysz zwierzaka w cap a następnie łaczysz ze swoją rodziną i już masz takiego jakiego sobie zaprojektujesz.
|
Moim zdaniem łatwo można znaleźć nasze, upragnione rasy, jest dużo możliwości, można adoptować ze schroniska i od sąsiada lub znaleźć w mieście
|
Naruto wiem, ale mam rodzinę bez zwierzaka. Chcę np dobermana, tworzę go, i łącze z rodziną. Ale w tym momencie mam + 16,000... to mnie wkurza!
|
Co?! gdy ja dodaje kogoś do rodziny to nie dostaję dodatkowych pieniędzy...
|
Jak nie dostajesz? Przecież tworząc nową rodzinę ma ona jakąś gotówkę, łącząc ją z już istniejącą finanse się łączą..
|
nie wiem, jak następnym razem włączę simy to, to sprawdzę
|
Gram simami. Włączam "edytuj miasto" tam wchodzę do tworzenia rodziny. Zapisuje ją. Chwytam - umieść kopię, łącze i mam 2w 1 i pieniądze..
|
no to mówi się trudno, ja nie mam zamiaru dodawać rodzin, bo ja też nie gram na kodach właściwie to nie jest dla mnie żaden problem nie zależy mi na rasach psów...
|
Gdzie mogę znaleźć jednorożce? Czytałam, że trzeba szukać po tęczy ale jak na razie nie widziałam żadnej tęczy. :/
|
Ja już od pierwszego simowego dnia zauważyłam jednorożca, łatwo szukać takiej jakby zorzy na niebie( podobna do zorzy polarnej ) i wejść na widok mapy i tam dokładniej poszukać, wiem, że nadal będzie widać tą ''zorzę'' bo sprawdzałam :P i okazało się, że ten jednorożec był czarny ^^ :P. Teraz znaleźć go już nie mogę xP
|
enusiaq, zrób tak - adoptujesz psa z ośrodka lub bierzesz szczeniaka od sąsiadów i czekasz, aż podrośnie. Wtedy nie dostajesz pieniędzy za nowego członka rodziny. Następnie wpisujesz kod "testingcheatsenabled true", z wciśniętym Shiftem klikasz na zwierzaku i możesz edytować go w CAP. Tam już łatwo zmieniasz jego całkowity wygląd, cechy i co zechcesz :)
W każdym razie wchodzi mi do CAP i mogę zmieniać, nie sprawdzałam, co się dzieje po zapisaniu, bo nie chcę zmieniać swojego psa, ale nie masz nic do stracenia ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Zawsze to jakieś wyjście z sytuacji :) |
Wiecie może gdzie można kupić przeszkody do skakania i jak zrobić boks.? Przeszukałam już wszystko i nie mam pojęcia ;//
|
Wszystko znajdziesz w trybie kupowania w zakładce "Niezbędne dla zwierząt" < "Konie".
|
Jasminkaa, boksu się nie robi, tylko kupuje gotowy, do wyboru masz dwa rodzaje, droższy i tańszy.
|
Cytat:
|
przeszukałam cały temat i znalazłam jedną osobę, która ma ten sam problem co ja, mianowicie: mam w kuchni szafki, które pobrałam z internetu, ale sim jak robi na nich jedzenie to zupełnie go nie widać, a kiedy używa kuchenki- jedzenie przenosi mi się na podłogę do łazienki. jeżeli sim nie jest głodny i przygotowuję jedzenie, po odłożeniu go na szafkę jedzenie mi znika. znajduje je dopiero, kiedy przeprowadzę interakcję "sprzątaj dom". tak samo mam jak sim siedzi przy stole (krzesła pobrane z internetu). sim normalnie siada, a po paru sekundach odjeżdża do tyłu i nie siedzi na tym krześle, a w powietrzu. tak samo mam z łóżkiem i każdym dodatkiem pobranym z internetu. aczkolwiek jak zamienię wszystkie rzeczy pobrane z internetu na te z EA- wszystko jest okay.
moje pytanie brzmi: czy ktoś ma podobnie poza tą jedną osobą? |
Tu jest rozwiązanie tego problemu http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61926
|
@Wikki: dziękuje ci bardzo!
|
Jak przygarnąć jednorożca? Pojawiła mi sie taka opcja ale jak zaproponowałem mu dołączenie do rodziny pojawiła sie chmurka w której było napisane ze najpierw musze udowodnić mu ze jestem przyjacielem wszystkich innych stworzeń
|
Hej. Mam edycję limitowaną, zarejestrowałam grę, ale mimo wszystko nie mogę pobrać tego darmowego sklepu zoologicznego z ich strony. To samo z River View i autem. Klikam i klikam i nic się nie dzieje, żadne pobieranie się nie zaczyna :(
Czy ma ktoś ten sklep zoologiczny? |
Mrufka - niektórym działa pobieranie specjalnych obiektów dopiero po zmianie języka strony na angielski, próbowałaś?
|
Już miałam w wersji angielskiej... teraz jak powiedziałaś zmieniłam na polski, i nadal nic :( zero pobierania. Co jest kurde? Nie ma innej drogi pobrania tego sklepu?
|
Mi się normalnie ściągnęło. Kiedyś jak kupowałem obiekty ze store to nie mogłem ich pobrać bezpośrednio do gry, więc musiałem najpierw zapisać ten plik, a później wstawić w ,,downloads", ale nie wiem czy w tym przypadku można tak zrobić.
|
Cytat:
Zamykam pytanie... Zmieniłam przeglądarkę internetową... i to pomogło. Tamta widać mi blokowała choć tego nie widziałam. Można usunąć moje zapytanie, ale może komuś się przyda. Dziękuję Kochani. |
jak mam rozmnożyć zwierzaki?
|
Musisz mieć parkę.... :P A tak w ogóle, to muszą się dobrze poznać i dopiero się to odblokowuje. No i w wypadku psów\kotów, musisz mieć budę, a w wypadku koni, boks....
|
Cytat:
u mnie nie było jeszcze jednorożców, za to latają dosłownie mi przez parcelę przezroczyste, czerwonawe najczęściej konie, irytujące, i nie można ich zagadać, bo zaraz znikają |
Jak uzupełnic siano w boksie? Oraz, jak jeździc np. w teren w zastępie? :P
|
Nie mam jeszcze Zwierzaków,ale interesuje mnie czy mozna łaczyć dwie rózne rasy np. psów by wyszła hybryda? Są wogóle jakieś konkretne rasy,czy tylko jeden model psa,któremu sami mozemy nadac cechy wyglądu jakiejs rasy?
|
Jeżeli dobrze rozumiem co masz na myśli toooo: jest sporo ras, które oczywiście można mieszać i wtedy będzie mieszaniec. :) Możesz tez właśnie mieć model psa i wybierać co tam sobie do niego chcesz.
|
Ja też chcę jechać konno w zastępie! A nie wiem jak. Jak raz miałam babkę i faceta, oboje w siodle, i kazałam jednemu iść gdzieś z tym drugim Simem, to mi pozsiadali z koni.
|
Mam takie jedno pytanie, a mianowicie, jak często spotykacie innych simów sterowanych przez komputer i ilu ich jest np. na praceli publicznej? Panuje tam pustka w tym nowym mieście? Proszę o odpowiedź..
|
skoro prosisz...:P grałam dwa razy dopiero, za pierwszym było mało zwierzów i simów w ogóle, a stado dzikich koni składało się z dwóch dorosłych i jednego małego.... ale za drugim razem było już normalnie, za simem na parcelę publ złazi się pełno simów i zwierząt, szczególnie na stadion dla koni.
Gra musi się jakoś załadować, nie wiem jak to nazwać...o, np kamieni też nie było w ogóle w nowym mieście, co mnie dobiło, dopiero za następnym odpaleniem było ich mnóstwo. Powodzenia |
Ja mam pytanie odnośnie rozmnażania koni, czy jeśli dobrze wytrenowaną klacz pokryjemy dobrze wytrenowanym ogierem, to czy wartość źrebaka będzie większa? Ma to jakiś wpływ na jego zdobywanie umiejętności itp.?
|
Cytat:
Dziękować Ci za odpowiedź, jeszcze nie kupiłem zwierzaków, ubezpieczam się przed kupnem :P Jeszcze raz dziękuje. |
Ja będę miała zwierzaki w poniedziałek, ale jestem ciekawa czy dochodzą jakieś nowe zawody?
|
Jest koniarz w opcji samozatrudnienia.
Ale dochodzą za to bardzo fajne cele życiowe: -baśniowy właściciel -budowniczy arki -dżokej -opiekun zwierząt -towarzysz psów -władca kotów -zoolog Jak dla mnie super |
Cytat:
|
Często spotykam innych Simów. Mój Sim bywa głównie w dwóch miejscach - w sklepie, w którym pracował dorywczo zanim zaczął zarabiać na konkursach skoków, i w tym miejscu, w którym można ćwiczyć skoki, zapomniałam nazwy. Zawsze pojawiają się tam inni Simowie, i to nie jeden, a kilku. Do tego wciąż widuję zwierzęta, głównie konie (i dzikie, i należące do kogoś). Zdarza mi się nawet, że w środku nocy patrzę na jakąś parcelę daleko od centrum, a ktoś tam jest.
Może ma znaczenie fakt, że używam sposobu na więcej osób w klubach? Mówię o tym przerabianiu pliku GraphicsRules. Narzekam za to na małe zwierzaki, strasznie ich mało, żółwia nie widziałam jeszcze ani razu, węża raz i kameleona raz. Do tego dwie papugi i kilka innych ptaków. Często przeglądam okolicę, żeby w razie czego wysłać Sima na łowy, i nic. Nie chcę wstawiać rozsiewaczy na swoją parcelę, bo jest dość mała i będzie to wyglądało nienaturalnie. |
Cytat:
I również przyłączam się do pytania o jazdę w zastępie... o ile istnieje taka opcja. |
Ja nie zauważyłam jazdy w zastępie, czy ogólnie w grupie. Może to trzeba zrobić tak jak z joggingiem, po prostu kazać dwom, lub więcej, ludziom kazać iść równocześnie w to samo miejsce...
|
Ponawiam moje pytanie odnośnie umiejętności koni. Czy jeśli źrebak narodzi się od dobrze wytrenowanej klaczy i ogiera, to będą z tego jakieś zyski? np. szybsze zdobywanie umiejętności, albo większa kwota za niego?
|
Raczej nie, jak para Simów ma wszystkie umiejętności to dziecko jakoś specjalnie nie jest uzdolnione. Już bardziej cechy charakteru i wyszkolenie wpłyną na zdobywanie umiejętności i cenę, niż pochodzenie od championów.
Choć mogę się mylić, może twórcy gry wprowadzili ten pomysł w życie..? |
Źrebak dziedziczy często cechy po rodzicach, więc jeśli z góry wiesz, że młode będzie sportowcem, to oczywiście lepiej rozmnożyć konie, które mają cechę "Szybki" lub "Zwinny" (czy jak tam się ta ze skokami nazywa). Nie da mu to umiejętności, ale wiadomo, że z cechą nauczy się jej szybciej.
Co do wartości źrebaka, w opisie umiejętności (wciskasz J i pokazuje się opis) było chyba napisane, że młode konia, który tyle a tyle wygrał jest cenniejsze. Nie jestem pewna na 100%, więc sprawdź sama, wystarczy jeden punkt, żeby wyświetlił się opis, ale to pewnie wiesz ;) Bindi, w świecie zwierząt to bardzo powszechne, że im więcej tytułów championa mają rodzice, tym więcej kosztują ich dzieci. Nie wiem, jak u koni, ale w hodowlach psów i kotów to norma. Dobrze, że w grze też tak jest. |
czy można, mając już zwierzaka w domu, sprawdzić czy jest on czystej krwi (i jakiej jest rasy) czy jest mieszańcem? nie mogę znaleźć takiej opcji
|
mhmmm, dziękuję za odpowiedź ;)
|
Kurde, pomóżcie ;/
Właśnie kupiłam grę, włączam robię se rodzinkę iii...... gra się zawiesza i wyskakuje błąd :( Nie mam jak pograć, cały czas tak się dzieje, grę mam zaktualizowaną, żadnych modów, tylko te dodatki ze store ze zwierzaków :( |
Kamis a może masz coś z komputerem nie tak? Bo ja miałem podobnie miesiąc temu, zmieniłem system i całe wnętrze komputera i teraz mi działa wszystko jak należy. Popatrz jak działają inne programy itp. oprócz simsów. Jeśli one też mają błędy to pewnie jest tak jak mówię :)
|
Nic innego nie ma błędów...
Powyłączałam programy typu aqq, hamachi, internet, i podziałała trochę dłużej, noale i tak wywaliło ;/ |
To w takim razie mogę polecić raczej tylko reinstalkę :) No chyba że ktoś ma podobny problem i się z nim już uporał :);)
Ale o ile mi wiadomo (choć nie sprawdzałem) gra nie działa bez internetu? :| Choć ja przy instalacjach dodatków i akcesori wyłączam internet gdyż uniemożliwia mi poprawne wgranie (EA menager). |
A ja mam pytanie co do kotów. Czy jest tak jak na prawdę czyli ,że wychodzą na cały dzień i wracają jak są głodne czy tak jak w 2 cały czas są w domu?
EDIT: I jeszcze jedno pytanko czy można samemu wybrać ile zwierzak będzie żył? |
Gdzie można znaleźć jednorożca ?? a i jeszcze jedno pytanie mam dwa konie i ogra i klacz ale zrobiłam żeby mieli żrebaka i zagrała ta melodyjka i po tygodniu simowym jeszcze klacz go nie urodziła i dlaczego tak jest???
|
Zwierzaczek nie zadawaj tego samego pytania w dwóch różnych działach tylko poczekaj na odpowiedź w jednym ;)
Źrebak powinien Ci się urodzić po takim samym czasie jak simowe dziecko. Poprostu masz buga. Jasanka sama decydujesz o tym co kot robi, sterując nim :) I możesz wybierać zwierzakom w opcjach gry długość życia :) |
Okk dzięki a i jeszcze czy da się uratować zwierzaka przed śmiercią to znaczy czy da się tak jak simów ,żę coś tam błagaj ... bliskiej osoby
|
żaden zwierz mi jeszcze nie zdechł, ale przypuszczalnie można. Wyjdzie w praniu :P No i zawsze możesz wyhodować kwiat śmierci i dać zwierzakowi, w końcu u zwierząt też jest zakladka z bagażem..
|
1. Jak rozmnaża się psy i koty?
2. Jakie umiejętności mogą nabyć i jakimi sposobami? |
Możecie jeszcze raz wytłumaczyć jak można zdobyć ten sklep bez posiadania edycji limitowanej ? :D
I czy dochodzą jakieś nowe zawody dla Simów/zwierząt ? |
@Królik - 1. Jak masz parkę i oni się mocno lubią to klikasz tam na nich i będzie "postaraj się o kocięta/szczenięta" Czy jakoś tak. 2. Skakanie i wyścigi dla konia, dla psa polowanie i oczywiście można go uczyć nowych sztuczek typu siad itp., dla kota też polowanie. A dla sima to jeździectwo chyba tylko. Nie pamiętam więcej.
@Beatrice - Ja to znalazłam w mojej historii pobierania ze store. Nie wiem jak inni. Jeżeli mi dobrze wiadomo to nie ma nowych zawodów. Dla zwierząt. A dla simów w samozatrudnieniu Koniarz czy jakoś tak |
Cytat:
|
Też mam pytanie,jak i gdzie złapac jednorożca?
|
Cytat:
|
Kaka, jednorożec pojawia się w nocy przy wodospadzie w Appaloosa Plains. Trzeba się zaprzyjaźnić z nim i ze wszystkimi dzikimi końmi, które za nim biegają. Później można go dodać do rodziny.
|
Mam pytanie wielkie - czy istnieje coś takiego jak sklep ze zwierzętami czy cnetrum adopcyjne?
Po prostu aby nie trzeba było dzwonić, a można było tam wejść... Gram w Hidden Springs więc muszę dodać "zwierzakowe" parcele, ale nie widziała sklepu ze zwierzętami... Albo inaczej: gdzie zdobyć myszkę? W "Lekcjach" kot się bawi myszką, ale nie widzę jej w trybie kupowania :O |
Wampirencja, ta myszka to jest zabawka która znajduje się w pudełku na zabawki dla zwierzaka. Chyba o to chodzi?
A ja mam pytanie, mój sim ma pragnienie żeby złapać węża, fajnie i super tyle że gdzie mam go złapać? |
deska22 - węże są na parceli, gdzie można się zatrudnić jako przestępca.
|
deska22, musisz po prostu wypatrywać węży na trawie, innej opcji nie ma. Do tej pory widziałam węża tylko raz, pod płotem w stadninie.
Ważne pytanie :P Czy nastolatek może brać udział w konkursach z udziałem koni, czy może to robić tylko dorosły? |
Pobrałam sklep... tylko gdzie on jest ? xD
Zmieniłam tryb parceli na Sklep Zoologiczny, potem weszłam w tryb budowy i te Gotowe budynki... Kasa fiskalna tam jest, ale sklepu nie ma :/ |
Ja mam troche pytanie z innej beczki :P
Podczas uruchamiania sie gry The Sims 3 Zwierzaki (jak i wczesniejszych dodatkow) wyskakuja podpowiedzi do gry. Jednak tym razem wyszlo mi iz moga polaczyc sie dwa miasta: Bridgeport i Sunset Valley. Czy komus z was udalo sie zrobic cos takiego? Jesli tak to poprosze o podpowiedz jak to zrobic. A własciwie to mam jeszcze jedna prosbe, czy ktos tak mily moglby napisac jak zdobyc sklep zooologiczny nie majac edycji limitowanej. Troche na tym forum zamieszania, wiec prosze o krotka ale konkretna odpowiedz. Pozdrawiam. |
Z tym połączeniem się miast to jejst jako ciekawostka, a dokładniej to jest tam napisane coś w stylu: " czy wiesz, że gdyby wszyscy simowie chwyciliby się za ręcę to połączą bridgeport i sunset valley 100 razy". To jest napisane coś w tym stulu, ale mogłam coś pokręcić bo dawno nie grałam ;)
|
Beatrice, sprawdź, czy masz dodatkowy plik w katalogu Library, w Documents and Setting. Tam lądują domy. Nazwy tych plików są nie do rozróżnienia, ale jeśli karzesz eksploratorowi Windows sortować pliki według daty, to powinnaś dojść do tego czy był nowy plik, czy nie.
oluchna89, logujesz się na głównej stronie Simsów 3, idziesz do zakładki Store, potem "Moje Konto", a jak pokaże się strona, to po lewo z okienka wybierasz "Historia Zakupów". Tam powinien być ten sklep. U mnie był. |
jak adoptować jednorożca? bo często jest nad jeziorem ale jak klikam zaproponuj wstąpienie do rodziny (czy jakoś tak) wyskakuje: Najpierw musisz mi udowodnić że jesteś miłośnikiem wszystkich zwierząt,wtedy rozważę twoją prośbę : / Czytałam że trzeba mieć 8 lvl wyścigów.... Ale nie pamiętam koń czy jeździec : /
|
Hej! Takie pytanko: Można sprzedawać szczeniaki z hodowli? Wiem tylko o możliwości oddania do adopcji?
Czy konie zamiast oczu mają czarne dziury czy tylko u mnie tak jest??:P |
Aguncja nie mam pojęcia - nie chciałam jeszcze nic sprzedawać :P Ale raczej tak skoro sąsiedzi mogą ci sprzedać psa to ty raczej też możesz sprzedać:rolleyes:
|
Cytat:
Czemu wszystkie napotkane dzikie zwierzęta uciekają przed moim simem? Kazałam simce pogłaskać jelonka, raz się udało, później ani razu. Po prostu klikam na zwierzaka, wybieram interakcję, interakcja mi się przekreśla a zwierzak ucieka... |
Nie doczekałam się odpowiedzi, ale sprawdziłam sama i napiszę innym - tak, nastolatek ze swoim koniem może brać udział w konkursach.
|
Cytat:
Trzeba mieć poprostu szczęście... To są dzikie zwierzęta są tak jak prawdziwe. Np Biegniesz w lesie nagle zauważasz jelenia, Biegniesz do niego bo chcesz go pogłaskać... przecież jeleń nie stał by i nie lizał ci ręki :D wiadomo ze by uciekł :P Więc powtórzę jeszcze raz: Trzeba mieć szczęście mi sie np NIGDY nie udało pogłaskać w simsach dzikie zwierze :rolleyes: |
Nie widziałam takiego pytania, albo przegapiłam :P
Czy dochodzą nowe cechy dla SIMA? |
Cytat:
Albo jakoś tak. :P |
Nie ma szału z tymi cechami. Spodziewałam się cechy alergik! :D Czyżby nie było?
|
nie ma takowej nowej cechy dla sima. są tylko te, które wymieniła Amusiaa.
|
No niestety Kiniusia1, sama nie wiem. W zasadzie też chciałabym cechę typu Nie toleruje Zwierząt.
A ja was zamęczam tymi pytaniami :D ale mam następne: Czy w Twinbrook, Sunset Valley, Bridgeport itp. Też spotkam dzikie/bezpańskie zwierzęta, np: szopy, jednorożce? Może nie w BP nie, bo tam sobie nie wyobrażam dzikiego konia w centrum miasta :D |
To ja też spytam czy komukolwiek z Was podczas zabawy z psem udało się rzucać freesbee ?? bo było to na filmiku z EA jeszcze przed premierą no i nie mam pojęcia gdzie można takie freesbee zdobyć? czy ktoś gdzieś je widział lub widział taka interakcje?
|
nie wiem czy to pytanie juz bylo ale... jak adoptowac jednorozca? glasklam go, karmilam itd ale nie pjawilo sie nic by adotpowac :|
|
Amusiaa: w SV na pewno tak. Sama tam gram i już niejeden raz zdarzyło mi się spotkać dzikiego konia, szopa czy jelenia :D nie wiem jak jest z innymi lokacjami, ale podejrzewam, że tak samo.
|
ja ponawiam pytanie, bo nie dostalam konkretnej odpowiedzi
czy dochodzą jakieś nowe zawody? jeśli tak to ile ich jest i na czym polegają? wiem, męczę, ale jutro już będę mieć zwierzaki i chcę wiedzieć co i jak :D |
Nie ma nowych konkretnych zawodów jak policjant, biznesmen itd. Jedyna nowość, co oczywiste, związana jest z umiejętnością jeździectwa - jedyną jaka dochodzi (chociaż ponoć jest jeszcze jeden ukryty skill związany z odszukiwaniem zwierzaków, coś jak skill tańca) - czyli możliwość samozatrudnienia jako 'koniarz" jak zwał tak zwał... Zarabiasz na wyścigach, niestety odbywają się one w króliczej norze i nie widać nic poza tabelą z końmi;)
Aaa i jako że gram poki co tylko koniem, nie wiem czy pojawiły się też umiejętności związane z psem/kotem, ale raczej wątpię, ktoś by już o tym pisał...jakoś nie mogę sobie wyobrazić co to mogłoby być:P |
Cytat:
|
Doszły jakieś nowe i ciekawsze interakcje z psem i kotem niz te z Sims 2 ? :D
|
Hej, ja mam takie pytanie: czy można edytować sierść zwierzęcia w trakcie gdy? Czy tylko przez tryb tworzenia? :( Jeśli tak, to istanieje kod, aby móc je zmieniać?
|
Cytat:
Myślę, że liczba zwierzaków też się podniesie. |
Rosemarie, nie nie ma nowych prac.
|
Cytat:
|
Moja Simka kupiła kote z sąsiedzkiej adopcji. Teraz ten kot ma kocięta. Czy moge je sprzedać,albo tez oddać sąsiadom? Czy jedyna mozliwość pozbycia się kociąt to biuro adopcyjne?
|
Jest jedna nowa, ale profesja. Koniarz ogólnie fajne, dostaje się dodatkową kasę za konkursy jazdy konnej :D.
|
chcialam adoptowac jednorozca ale jak kliknelam "zapros do domu" czy jakos tak to wyskoczyl komunikat "najpierw udowodnij ze jestes przyjacielem wszystkich zwierzat..." co robic? :|
|
anka91, musisz adoptować psa, konia i kota. Jak już jednorożec będzie w Twojej rodzinie, możesz je oddać.
|
Cytat:
|
musze adoptowac? to dupa bo mam juz 5 zwierzakow :/ ehh no to stworze inna rodzine heh dziekuje Ci za odpowiedz :)
|
anka91 bzdura, nie musisz wcale adoptować, tylko się zaprzyjaźnic z jakimis dowolnymi. Albo tylkoz dzikimi końmi, też taką wersję słyszałam, która poskutkowała
Kozak nie wprowadzaj w błąd. |
jaja, nie wprowadzam w błąd. Mi nie zadziałało zaprzyjaźnianie się z końmi, a z resztą one przeważnie uciekają(dzikie).
|
no to ja juz nie wiem czyja wersja jest prawdziwa :(
|
anka91, Zawsze możesz przetestować i tą i tą. :) Możliwe, że u Ciebie zaprzyjaźnianie się z końmi zadziała, chociaż wątpię. Trzeba pokazać, że jest się przyjacielem wszystkich zwierząt, a nie tylko koni, czy psów.
|
no to musze z moimi ptakami zolwiami wezami jaszczurkami kotem psem i konmi tez sie zaprzyjaznic? z wszystkimi? heh ciezko bedzie ale sproobje obie wersje ;) chociaz myslalam ze adopcja jednorozca bedzie latwiejsza :P ale dobrze wymyslili z tym ;)
|
no bo jest łatwa, napiszę więc jeszcze raz: zaprzyjaźnij się z kotem, psem i koniem, mogą należeć do sąsiadów:P nie musisz przygarniać, za cholerkę:P
co do dzikich koni - zaprzyjaźniłam się z nimi bez zadnego problemu |
jaja, No to masz szczęście, bo przed moimi simami uciekają jakby zobaczyły ducha. Nie ważne czy mój sim je ogląda, czy próbuje podejść.
|
ooo no to poszukam u sasiadow ;)
|
Może to dlatego, że z nagród dla konia wybrałam "przyjaciela wszytskich" czy jakos tak, to niby sprawia ze dzikie konie częsciej przychodzą na parcelę...no więc nie przychodzą, ale spotkane na mieście dają się zaczepiać ile wlezie;) nie wiem jak jest bez tej nagrody, bo nie interesowałam się dzikusami wcześniej:P
tylko ten źrebak gdzieś zaraz znika |
Ja mam pytanie z innej beczki, wiecie dlaczego papuga często nie chce się uczyć mówić? Bo ja mam tak, że jak dam jej dłużej spokój to się chce uczyć, ale musi przynajmniej z dobę mieć przerwę z nauką, a nauka jednego słowa nieraz ciągnie się przez 3-5 sesji... Wiecie może od czego to zależy? W dwójce było prościej... Jak ja mam dwa małe ptaki i 4 duże, do tego 3 konie, dwa psy, gryzonia, jaszczurkę, węża i żółwia, to trochę trudno znaleźć czas na uczenie papugi.... A one nie żyją zbyt długo...
|
nie zauważyłam, zeby papuga nie chciała się uczyć. Ale fakt, że są w tej grze tępe strasznie, już od początku próbuje nauczyć arę mowić, trzymam się jednego tematu z listy, i mimo że upłynął juz z tydzień simowy, ona ciągle ma ten temat w liście do nauczenia....ręce opadają;) myślałam ze to bug;)
hehe a ja przewidując ze nie będzie mi się chciało kazać zajmować tyloma stworkami wybrałam sobie na razie tylko dwa ptaki, małego i dużego, potem przerzucam się...hm..może na gryzonie? ;P |
A ja mam takie pytanie, do czego służy taka figurka i za co ona jest?
http://imageshack.us/photo/my-images...nshot204p.jpg/ Tresowałam konie i dosłownie pojawiła się przy koniu. Mam już 2 sztuki:O |
To jest gnom, nie mam pojęcia, za co się go dostaje, bo u mnie też pojawił się znikąd. To na pewno gnom, bo zmienia miejsce. Niedawno zastanawiałam się, dlaczego oba konie nie idą jeść siana, a okazało się, że to coś tarasuje przejście...
|
dla tych co nie wiedzą mam odpowiedz na pytanie jak szybko zaprzyjaźnić się z dzikim koniem :)
Karmie je czosnkiem !!! i nigdy żaden nie odmówił :P jak mim daje to mają nad sobą chmurkę, że lubią czosnek :P Dziwne ale działa :) |
Czy taki piętrowy schowek na siano (czy jak to się tam fachowo nazywa :D) można zbudować, czy to się gdzieś znajduje gotowe w dekoracjach? Znaleźć mi się nie udało, a co do budowy to nie bardzo wiem jak to zrobić, bo np nie mogę znaleźć drabiny. Ta mała przybudówka ze skośnym dachem też jest do zbudowania czy do znalezienia? I ta podłoga na pierwszym zdjęciu też mi się podoba a nie wiem jak to zrobić. A coś takiego na swojej posesji chciałbym też mieć :P Chodzi mi o takie coś:
http://img803.imageshack.us/img803/8...reenshot2w.jpg[/URL] http://img685.imageshack.us/img685/5...reenshotkz.jpg[/URL] |
To trzeba samemu zbudować :)
|
Cytat:
|
Wiem jak zbudować podłogę, musisz wstawić parę kolumn a na drugim piętrze położyć mały płot tak jak na zdjęciu. A jeśli chodzi o drabine to jej tam nie ma :|
|
Cytat:
|
Ten czarny budynek to tylko dekoracja, nie idzie zrobić drabiny :)
|
Zaadoptowałam psa ze schroniska. Ma pchły. Nie wiem dlaczego, ale nie mogę mu dać kąpieli na pchły, jak go wkładam do wanny, on z niej natychmiast ucieka. Później wyskakuje mi komunikat, że w związku z tym, iż za długo przebywałam z zapchlonymi zwierzętami, ja również mam pchły. Pchłami zaraziły się pozostałe psy, które mieszkają ze mną. Wszystkie mogę wykąpać, ale tego ze schroniska niestety nie. On się ciągle drapie i zaraża pozostałe. Jak mam się pozbyć tych pasożytów ? :/
|
Cytat:
1.Może ma jakieś słabe nastrójniki(energia,głód,pęcherz itp)i dlatego ucieka. 2.Może jakieś mody psują grę. 3.Premiera Zwierzaków była niedawno jeszcze ma mnóstwo błędów może niedługo pojawią się jakieś łatki. |
Angie60 dziękuję za odpowiedź, niestety nie mam żadnych modów ani dodatków z internetu. Nastrójniki ma wszystkie zielone, jest zadowolona. Jaj jej daję kąpiel na pchły to ona wchodzi do wanny po czym natychmiast z niej wyskakuje. Pozostałe psy mogę wykąpać bez problemów... Mam nadzieję, że naprawią ten błąd, bo mam już wszystkie psy zapchlone... :s
|
Gdzieś na innym forum znalazłam coś takiego : "Po kojącej kąpieli w szamponie przeciwpchelnym Twój zwierzak może swobodnie biegać na zewnątrz bez ryzyka złapania pcheł. Lekarstwo będzie działało długo potem i będzie odstraszać te dokuczliwe pasożyty. Szybkie psiknięcie higienatorem zwierzęcym to też niezły sposób, by nie złapać pcheł! " A gdzie można nabyć ten HIGIENATOR ? :/
|
A higienator to nie ta wielka czyszcząca maszyna?Jeśli tak to możesz kupić go za 10 000 punktów szczęścia życiowego :)
|
Ja zwierzaki adoptowane ze schroniska mogę normalnie kąpać, raz mialam problem, bo simka nie mogła wykąpać psa, ale to była wina wanny ściągniętej z internetu. Zmieniłam na inną i jest ok :)
|
adrianah1, wpisz po prostu kod testingcheatsenabled true i z wciśniętym Shiftem kliknij na nastrójniku, żeby go usunąć. Powinno pomóc. Ja tak robię, gdy zwierzak ma pchły, a Simowie mają tylko kabinę prysznicową - przecież nie kupię wanny tylko po to, żeby wykąpać zwierzaka, skoro w rzeczywistości można kąpać pod prysznicem :P
|
nmin och nie pomyślałam, dzięki, bardzo się przydało.
A teraz mam inny problem. Suka ze schroniska, już bez pcheł, jest 7 dzień w ciąży... jak to długo jeszcze potrwa ? :/ Narutoman tak masz rację sprawdziłam :) mój pies niestety nie ma jeszcze 10000 pkt :/ |
Cytat:
Rozwiązywania takich problemów kodem nie polecam :P Gra bez kodów jest znacznie ciekawsza :) Co do ciąży, nie wiem dokładnie ile trwa, ale siedem dni to chyba trochę za długo. A skąd wiesz, że jest w ciąży? Czy pojawił się komunikat? |
Tak pojawił się komunikat, a suczka ma bociana w swoich nastrójnikach... nie wiem w jaki sposób powinna przebiegać ciąża, ale jej się nawet brzuch nie powiększył, może u zwierząt się nie zwiększa ? Kurcze mija już właśnie 8 dzień i nadal nic... szukałam na innych forach i tez nic nie znalazłam.
Jeśli chodzi o kąpiel. Relacje z człowiekiem były maksymalne, a pies nadal uciekał z wanny. W rezultacie pchły znikły po 2 dniach, ale po każdej zabawie na łące pies znowu je ma i problem z kąpielą powraca :s |
ktoś już pisał na forum o ciąży konia która trwa i trwa...to bug pewnie. następny..
|
Mylisz, że ona w ogóle kiedykolwiek urodzi te szczenięta ? :s
|
może kiedyś zaskoczy;P moj zwierz jeszcze nie jest zaciążony, zobaczymy..a póki co możesz się cieszyć z dodatkowego pozytywnego nastrójnika u psiaka;)
|
Jakieś nowe magiczne gnomy, kamienie lub metale?
|
Ha ha jaja niezły pomysł, to prawda, pies jes super zadowolony. Niestety po 24 simowych dniach, nadal nic :s na dzisiaj dałam już sobie spokój z gra :s
|
Ciąża trwa (u koni) ok. 2 dni. U mnie pojawiła się przy pierwszej ciąży informacja, że klacz będzie spodziewać się źrebaka. Może spróbuj kilka razu użyć opcji "postaraj się o ...".
|
opcja "postaraj się o szczenięta" już się nie pojawia, bo suka od 24 dni simowych jest w ciąży :s Bocian niosący bobasa nadal jest, a szczenięta coś nie mogą przyjść na ten świat :s
|
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym, z Twojej wypowiedzi wynika, że nie stosujesz kodu tylko w przypadku bugów: Cytat:
|
Macie też takie coś, że w czasie jazdy rowerem rower jedzie normalnie tak jak trzeba, a sim jest w pozycji jakby siedział na tym rowerze ale jest obok niego i odwrócony plecami do boku rowera? :D bo u mnie tak jest z kazdym rowerem dlatego sprzedałem i zbieram na auto :P
|
U mnie, jak koń biega pomiędzy tymi... Tyczkami? do ćwiczenia biegów to najpierw biegnie dobrze, później skręca i biegnie przenikając przez płot, a później przez ścianę stajni, a na koniec ,,teleportuje" się kilka razy i biegnie normalnie.
WTF? |
Hej. Jak mam nauczyć kota umiejętności łowiectwa?
Mam simkę i kota, oboje są przyjaciółmi, ona ma cechę :"lubi koty", on cechę "łowca", ale gdy klikam na niego, nie pojawia mi się opcja "ucz polowania" (czy podobna, jaka pojawia się w przypadku psa). Nie wiem czego mam jeszcze spróbować :) |
monikaa, niech kotek bawi się z zabawkami: myszką lub kulką papieru (znajdziesz je w tym pudełku z zabawkami dla zwierzaków).
|
a ja nadal nie moge adoptowac jednorozca, ciagle pisze ze musze udowodnic ze jestem przyjacielem zwierzat.. zaprzyjaznilam sie z dzikimi konmi, koniem, psem i kotem sasiadow i moimi zwierzakami i dalej nic pomozecie?
|
anka, a ile masz zwierzaków w domu? Gdzieś czytałam, że trzeba mieć mieć 3 lub 4 zwierzęta sterowalne w rodzince, z którymi sim musi być najlepszymi przyjaciółmi.
|
w domu mam 1 psa, 1 kota i 3 konie, do tego (nie sterowalne) 2 papugi, kruka, kowalika, slowika, wiewiorke, szynszyle, weza, 2 zolwie i szczura. Jestem najlepszymi przyjaciollmi z 1 moim koniem kotem i psem. oprocz tego jestem tez najlepszymi przyjaciolmi z wlasnie jednorozcem
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Co daje magia jednorożca(błogosław,przeklnij) oprócz tych nastrojów(te takie małe kwadraciki z obrazkiem)?
|
Jednorożec morze jeszcze się teleportować, wznieść ogień i go ugasić. Jak na nim galopujesz to pojawia się taka jakby ''zorza'' a jak jest w dobrym nastoju, ma tęczę nad głową. :3
|
Narutoman, Nie zrozumiałeś/łaś mnie. Chodziło mi o to, czy błogosławienie, przeklniecie daje coś więcej niż nastroje.
|
łeś ;)
To raczej nic więcej nie daje oprócz lepszego/gorszego samopoczucia. |
Hejka.
Piszę bo jestem posiadaczem simsów Zwierzaki i mam kilka pytań 1. Czy wam też napęd nie czyta żadnej płyty z simsami bo ja już próbowałem ze 100 razy i wreszcie ruszyła instalacja :( Zapewniam was,że inne płytki czyta 2. Co jest potrzebne do nabycia konia? 3. W jaki sposób wogóle nabyć zwierzaki. 4. Widziałem w filmiku jak pies goni złodzieja czy można jakoś go nauczyć. 5. Czy to prawda,że jak sim umiera to kosiasz przyjeżdża na czarnym rumaku? 6. Po czym poznać,że Kotka?suczka, Klacz jest w ciąży? Na razie to tyle pytań. |
2,3 - Zwierzaki można adoptować przez komórkę lub komputer, można przywłaszczyć sobie dzikiego konia, bezdomnego psa lub kota. Można też odkupić źrebiątko, szczeniaczka, kociątko od sąsiada.
5 - Nie, to nie jest prawda. Gdy koń umiera Mroczny na niego wsiada i razem jadą do ''portalu''. Na resztę pytań nie znam odpowiedzi ponieważ nie nabyłem jeszcze zwierzaków. |
1. U mnie wszystko OK, za pierwszym razem ruszyła instalacja :)
2. Można stworzyć CAP'ie, adoptować przez telefon, adoptować od sąsiada albo przygarnąć dzikiego konia lub adoptować jednorożca. 3. Adopcja przez telefon, od sąsiadów, w CAP'ie lub przygarnąć bezdomne zwierzeta. 4. Nie wiem :( U mnie był już złodziej, ale mój pies tylko szczekał. 5. Jak napisał Narutoman :) 6. Wyświetli się informacja oraz w nastrojnikach pokaże się, że spodziewa się potomstwa |
Cytat:
|
co się stanie jeśli
zostawię zwierzaki w domu Przyjedzie opieka tak jak do niemowlaka? |
nie, możesz nimi grać normalnie albo same się sobą zajmą, jeśli masz włączoną wolną wolę dla zwierzaków.
|
Mam pytanie dotyczące zwierzaków w TS3 po zmroku. Czy mogą normalnie mieszkać w wieżowcach?
|
Pies i kot na pewno, potrafią korzystać z windy. Ale koni to ja jakoś w BP nie widzę...
|
Czy te małe zwierzaczki, co można je złapać na trawie to są dobrze widoczne, czy trzeba przylizać kamerę tak, jak w przypadku robaków? I gdzie one w ogóle występują? Na parcelach publicznych czy np na parceli mojego sima też mogą się pojawić?
|
Searle - małe zwierzątka występują głównie poza parcelami i są w miarę dobrze widoczne tylko trzeba patrzec często na ziemie kiedy np jeździ się konno ;) Polecam Ci szukac małych zwierzątek w parkach poza miastem, ja na przykład znalazłem wiele zwierzątek na polanie nad rzeką i w takim kanionie który jest w górach nad miastem ;)
Małe stworzenia działają na takiej samej zasadzie co owady więc na parceli mieszkalnej można wstawic odpowiednie rozsiewacze ;) |
W dziale "Wrażenia z gry" ktoś napisał, że można gotować karmę dla zwierząt.
Jak to zrobić, bo jak klikam na kuchenkę to nic takiego nie ma :( |
Trzeba kliknąć na lodówkę, poza tym trzeba mieć przynajmniej 1 lub 2 stopnie umiejętności gotowania
|
Mam pytanie. Czy można mieć rodzinkę bez simów? Same zwierzaki
|
Tak, można tworzyć same zwierzaki, wyskoczy Ci poprostu komunikat o tym, że te zwierzaki trzeba dodać do jakiejś rodziny w mieście, aby nimi grać :)
|
Einarr, dzięki za wskazówki. dzięki temu udało mi się złapać żółwia.
Myślałam, że te zwierzątka będą gęściej występowały. A jest w SV jakieś skupisko tych małych zwierzaków, gdzie można znaleźć ich parę rodzajów? |
Mi się pojawiła jakaś papuga niedaleko willi Ćwirów (poza jakąkolwiek parcelą), ale sama też dodałam rozsiewacze w parkach, przy jeziorach. Ciekawe, czy pomocnik kolekcjonera pokazywałby zwierzaki...
|
No właśnie moi simowie próbują zdobyć ten Pomocnik Kolekcjonera, ale jeszcze trochę punktów im brakuje :)
A jak przenieść jedzenie dla zwierzaków z wyposażenia zrobione przez sima ? Nie mam przy tym żadnej opcji. |
Tak Pomocnik Kolekcjonera pokazuje wszystkie zwierzaki (żółwie, ptaki, jaszczurki, węże, gryzonie).
|
mam kilka pytań mam zwierzaki ale jeszcze wszystkiego nie ogarnąłem więc :
Jak można przygarnąć zwierzę króre się zna do swojego domostwa ? Jak można adoptowac zwierzaka w ośrodku adopcyjnym ? Jak sie robi stadnine na swojej posesij ? Jak zwierzę może załatwić randkę swojemu panu ? i tyle :D |
Moje pytania
1) Gdzie mogę znaleźć stóg siana ? 2) Jak zrobić stajnie ? |
A jak załatwić koniem potrzebę pójścia do toalety? Czy jedynym wyjściem jest czeaknie aż zrobi sam z siebie, czy tak jak z simem można wybrać dowolny moment? Nigdzie takiej opcji jak dotąd nie znalazłam.
|
Cytat:
|
Właśnie u mnie się na nic kliknąć nie da, nigdzie nie mogę znaleźć danej opcji.. zaraz zobaczę, bo denerwuje mnie to ;)
|
Poczekaj aż ten pasek 'pęcherz' będzie naprawdę niski, spróbuj wtedy...
|
Cytat:
2.) tworzysz zwykły budynek z tymi największymi drzwiami, a w środku zamieszczasz gotowe boksy, które znajdziesz w zakładce konie (patrz pow.) |
Cytat:
Aby pies jadł karmę przygotowaną dla niego klikasz w pustą miskę i masz opcje, oprócz napełnij miskę, to coś ala : napełnij miskę wybornim jedzeniem dla zwierząt czy jakoś takoś. |
Mój Sim ma 10 poziom gotowania, a opcji z gotowaniem jedzenia dla zwierzaków, jak była tak nie ma. Początkowo ugotowałam kilka potraw, po czym zniknęła opcja. Ma ktoś pomysł, co się mogło stac?
|
Wiecie może jak pokazać jednorożcowi, że jest się przyjacielem wszystkich zwierząt? Bo inaczej nie chce dołączyć do mojej rodziny... :<
|
enusiaq dzięki!
Meraya, musisz mieć w rodzince trzy lub cztery zwierzaki, z którymi Twój sim jest najlepszymi przyjaciółmi. |
A Ja ma pytanie czy można sprzedawać koty i psy?? Wiem, że można oddawać je do adopcji, ale czy można je sprzedawać tak jak konie??
|
Witam! Po zainstalowaniu TS3 Zwierzaki powróciłem do swojej pierwszej simowej rodziny, w której jest 7 Simów i podczas gry Simka Stella, gdy wybrała się do sklepu zoologicznego zauważyła przed Nim dzikiego konia. Nie ukrywam, iż dziki koń bardzo mi się spodobał, więc zacząłem interakcje - ciężko było zdobyć jego przyjaźń, a raczej jej, bo w kontaktach pisało Dziki koń - przyjaciółka. Tu się zaczynają schody... Po zaprzyjaźnieniu się z dziką klaczą pojawiła się opcja adopcji, ale wyświetliła się także informacja - masz za mało punktów jeździectwa. Jako, że nikt w rodzinie nie posiadał takowych umiejętności, kazałem Stelli korzystać z podręczników jeździectwa, gdyż przy dodaniu konia do rodziny i uczeniu się jeździectwa poprzez jazdę i ćwiczenia - brakłoby mi miejsca na dzikiego konia... Tak więc Stella uczyła się i uczyła... 5 poziom nie mogę adoptować dzikiej klaczy, 7 poziom nie mogę adoptować dzikiej klaczy - nie wiem sam ile potrzeba punktów jeździectwa, ale zaczynam się już niecierpliwić. Czy to jakiś błąd? Zaadoptował ktoś z Was dzikiego konia? Jak to wyglądało? Ile potrzeba pkt. jeździectwa? Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję. D_S :)
|
Dziurawiec_Skąpolistny - dopiero od 8 poziomu jeździectwa można adoptować dzikie konie. Sam nie adoptowałem, aczkolwiek pokazała mi się taka informacja, gdy moja Simka zdobyła ten poziom. Więc musisz jeszcze poćwiczyć ;)
|
Pokryłam moją dobrze wytrenowaną klacz (skoki i wyścigi) z ogierem (wytrenowanym dosyć dobrze w skokach) urodził się źrebak, który gdy dorósł miał umiejętność skakania na poziomie 6 i wyścigów na 4. Czy jest to jeden z bugów gry, czy może to jest w zwierzakach naturalne, że źrebięta odziedziczają umiejętności po rodzcicach?
|
Odziedziczają raczej, choć ja już nie wiem. Źrebaka nie trenowałem po
urodzeniu, obrazu go sprzedałem :D |
Ponawiam pytanko. Czy ktoś już wie jak zrobić taką podłogę w schowku na siano?
http://img803.imageshack.us/img803/8...reenshot2w.jpg |
Ja mam takie pytanie, czy jeśli sprzedam konia to mogę go potem odzyskać, i czy na ten czas sprzedaży znika on z moich kontaktów?
Aha i jeszcze, czy można jakoś usunąć konikowi za pomocą pochwał cechę "niewyszkolony"? Bo żaden z rodziców takiej nie miał, ba! mieli nawet zwinny i szybki a tutaj taki biedaczek mi się urodził... |
grzro
Robisz tak: - nakładasz normalną podłogę, byle jaką, i tak nie ma to znaczenia - stawiasz te niskie płotki (najniższe) w kratkę lub wg uznania. Możesz np. tak jak jest na zdjęciu, które zamiescileś: - teraz wpisujesz moveobjects on i wstawiasz to sianko na to :D - potem usuwasz podłogę. Tadam! |
Przyznam szczerze, że zarejestrowałam się specjalnie żeby Was o coś zapytać...
Przejrzałam google, a także tematy forum i niestety nie znalazłam odpowiedzi na swoje pytanie. Otóż, mam pewien problem. W zasadzie nie jestem pewna, czy ktokolwiek uważa to za problem oprócz mnie, ale osobiście mnie to irytuje... Tworzę psa, kota, konia - za każdym razem pragnę żeby był to rasowy zwierzak. Dlatego wybieram gotową rasę. No i właśnie, tu pojawia się problem, bo pupil jest teoretycznie rasowy, a po zatwierdzeniu staje się kundlem ;/ (Można to sprawdzić oddając go do adopcji i ponownie adoptując - tam wyświetla się `kundel` lub konkretna rasa, w przypadku moich zwierząt są ZAWSZE kundlami). Wie ktoś może jak zapisywać zwierzaka żeby był rasowy? Czy po prostu się nie da i nikomu oprócz mnie to nie przeszkadza? Z góry dziękuję ;) |
Jak chcesz, żeby był rasowy TO NIC NIE ZMIENIAJ
to pewnie przez zmiany kształtu głowy, itp. |
Cytat:
twój sim musi te konie wyszkolić :) |
Bluszczyk, no właśnie nic nie zmieniam. Dodaję jedynie cechy i to wszystko :/
|
Słuchajcie ja mam problem. Mam 2 dorosłe psy, przyjaźń na maksa, a jak je ucze w domu czy na zewnątrz polowania, to nie rośnie im skill w ogóle... cały czas pusty pasek :( może tego polowania trzeba uczyć w jakiś specyficzny sposób? ktoś pomoże?
|
Cytat:
|
Dokładnie Ariall.
Może znajdzie się ktoś kto miał ten sam problem i wie jak sobie z tym poradzić?? |
Witajcie :) A ja mam pytanie odnośnie lonżowania źrebaka..
Kiedyś pojawiło się na forum to zdjęcie http://www.simowie.info/images/games...creens/166.jpg ktoś wie jak to zrobić? ;) ps. trochę za duży obrazek, ale nie wiem jak to zmienić ;( |
Cytat:
W moim przypadku były to błędne pliki. Jeśli takowe posiadasz zalecam wyczyszczenie folderu Mods ( jeśli nie chcesz ich tracić wrzuć je do nowego folderu, najlepiej stworzonego na pulpicie ) a następnie odpal grę. Jeśli błąd będzie nadal się pojawiał spróbuj tego samego z simspackami ( również możesz przerzucić je na tenże czas do innego folderu ). A jak nic nie pomoże to spróbuj reinstalacji. To powinno rozwiązać Twój problem. ~ Przepraszam.. nie zauważyłam, że w innym temacie napisałaś, że problem został rozwiązany. Aabee, to chyba nie jest lonża tylko prowadzenie konia. Ale jeśli się mylę dołączam się do pytania. ^^ |
Ja już znalazłam rozwiązanie kochana trzeba zainstalować mod overwatch i śmiga :)
|
aabee - klikasz na konia i wybierasz opcję "prowadź".
|
no tak, to wiem ale myslalam ze da sie lonzowac ; (
wyglada na to ze akurat to tylko zdjecie z takiej perspektywy zrobione.. |
Jest taki specjalny stojak, przy którym jest też poidło i sianko- o ile mi wiadomo do niego można konia uwiązać. Właśnie stamtąd chyba był ten screen. : )
|
Mam trochę dziwne pytanie. Otóż jak otrzymać rasowego szczeniaka? Skrzyżowałam 2 psy rasy cocker spaniel (owszem zmieniłam im barwę i długość sierści w kreatorze oraz długość uszu) i okazało się, że po oddaniu szczeniaka do adopcji, jest przy nim napisane: kundel. Czy aby otrzymać rasowego psa, nie mogę nic zmienić w wyglądzie jego rodziców?
|
Ja w ogóle nie mogę robić rasowych psiaków, nie wiem dlaczego (pisałam o tym wcześniej, ale nikt nie udzielił odpowiedzi).
Wydaje mi się, że nie możesz nic zmienić w wyglądzie rodziców. Zrobiłam coś takiego, że adoptowałam psa rasy basenji, i zmieniłam mu kilka rzeczy w kreatorze. Oddałam do adopcji i okazało się, że stał się kundlem, więc chyba podobnie jest w Twoim przypadku. Twoje cocker spaniele stały się kundlami, dlatego szczeniak nie mógł być rasowy. Może się mylę, ale raczej nie ; ) |
a ja dziś zrobiłam nową rodzinkę w ogromnym domu, jeden pies i zwierzątka klatkowe. potem będę chciała jednorożca znaleźć. ale póki co - gdzie i jak znajdować ptaki? zależy mi na sokole
|
Sokoły to rzadkie, duże ptaki, możesz po prostu często biegać po mieście, lub własnoręcznie wstawić gdzieś rozsiewacze.
|
rozsiewacze? hehe widać że naprawdę mało jeszcze wiem o tej grze :)
|
wpisujesz kod testingcheatsenabled on zatwierdzasz i wpisujesz buydebug on. Nastepnie w trybie kupowania pojawia się dodatkowa zakładka ze znakiem zapytania i tam w którymś z katalogów są wszystkie "rozsiewacze".
|
Gdzie ja znajdę jednorożca?
|
Mnie to same odwiedzają co ileś nocy. Przychodzą na parcelę.
EDIT: Jeszcze odnośnie tych sokołów, to jest mod na kupowanie drobnych zwierząt klikając "uzupełnij", na klatki\terraria. Pisałam o nim w dziale modów. http://forum.thesims.pl/showpost.php...41&postcount=1 |
wiem o modzie, ale i tak pomagam sobie kilkoma kodami wiec nie chce az tak duzo bo gra straci sens ;p
|
Witajcie wiecie może gdzie mogę znaleźć owoc życia oraz krzew ognistych owoców czy jakoś tak ? W nowej okolicy oczywiście AP.
|
Możesz znaleźć w nasionku lub kupić kodem buydebug on/off, lecz najpierw musisz wpisać kod testingcheatsenabled true/false. Gdy zrobisz to, co chcesz, możesz wyłączyć kody, piszcząc to słowo, które podkreśliłam zamiast napisanego kusywą.
|
Nie chcę używać kodów, bardziej by mnie interesowało położenie tych oto roślin w nowej okolicy Zwierzakowej :D
|
To nasionka, jak mówiłam.
|
No tak, tylko że nasiona są losowe, a mnie bardziej interesują krzaki tegoż owocu.Mogę szukać pół dnia tego nasiona i nie znajdę, a mogę szukać 3 minuty.
|
Gdzie można kupić piłke dla psa bo mi się w trybie kupowania nie pojawia? :|
|
A gdzie ja znajdę przepis na karmę dla zwierząt? bo w księgarniach nie ma?
|
Cytat:
|
Czekaj czekaj, osobno jest piłka dla psa, zabawki są też w koszyku z zabawkami, ale psy bawią się tylko gryzakami. Inne piłeczki, myszki itd, są dla kotów...
|
Cytat:
|
A ja tak czytajac wasze wypowiedzi, nadal zastanawiam sie nad kupnem tego dodatku.... Mam tylko podstawe wiec bylby on moim pierwszym. Sporo osob ma jakies problemy typu rozciagajace sie zwierzaki, wyskakujac bledy, albo wywalanie z gry.... Doradzcie czy warto ja kupowac?
|
Nikt Ci nie powie "tak, kupuj", czy "Nie, nie kupuj". Błędy są, ale za to są zwierzaki.
|
Moi Drodzy :) Zainstalowałam w euforii Zwierzaki bez wyjęcia folderów mods i downloads i teraz mam problemy: nie mogę nic postawić na rzeczach ściągniętych i różne inne błędy. Mimo, że wywaliłam dodatek, aktualizację i zainstalowałam je po wyjęciu folderów nadal mam te błędy. Lubię moje śiągniete dodatki i nie chcę z nich rezygnować. Czy jest na to jakiś inny sposób? :(
|
molly_k - po najnowszej aktualizacji trzeba naprawić dodatki z neta przez odpowiedni program. Poczytaj ten temat - http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61965
|
Bardzo dziękuję za pomoc :) Zabieram się do naprawiania.
|
Jest możliwość zmiany wyglądu konia? Bo z tego co zauważyłam u kota można zmienić nie tylko wygląd obroży, ale też zmienić jego ubarwienie, czy wygląd ogona (kikut bądź cały ogon), a przy koniu takiej opcji nie mam, a chciałam mu zmienić co nieco (kupny jest, więc nie przeze mnie zrobiony).
I jak można jeździć na oklep? Niby mam już odpowiedni poziom jeździectwa (inaczej bym nie wiedziała, że tak można), ale odpowiedniej opcji nie ma. A jak dam Simce, by wsiadła na konia, bez używania opcji 'osiodłaj', to i tak koń zakłada siodło (swoją drogą - fajny piruet koń robi xD ) |
Cytat:
1. klikasz na konia i wybierasz Edytuj siodlo, i tam mozesz tez ubarwienie wybrac ;d 2. klikasz na konia ->osiodłaj ->prowadzenie i jak kon juz sie 'przebierze' w uzdę to klikasz ->dosiądz ;) |
Cytat:
|
Dzięki aabee - nie potrzebowałam zmieniać konia i pewnie dlatego przeoczyłam... Masakra ze mną :D
Też mam ten problem co Remus, tyle, że ja kontynuuję rodzinkę sprzed powstania Zwierzaków, może to stąd się ten błąd bierze? |
Cytat:
|
Co to znaczy"Oferuj Ogiera do reprodukcji" nie wiem co się stanie?
|
Zapewne małe źrebięta ;)
Nie używałam jej, ale prawdopodobnie dostaniesz małego źrebaka, albo kasę za przekazanie genów dalej ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ja rowniez kontynuuje rodzine, ktora mialam przed zwierzakami i mam tą opcje po kliknieciu na lodowke, ale zauwazylam ze karme simka przygotowuje w mikserze... |
A ile maksymalnie można mieć zwierzaków i simów
|
Cytat:
Czyli np jeśli bedziesz miał 8 simów, możesz mieć jeszcze 2 zwierzaki. A jeśli bedziesz miał 6 zwierzaków to bedziesz mógł mieć jeszcze 4 simów. |
Mam mikser ale nadal nie mam opcji, by przygotować karmę.
Czy to znaczy,że muszę gotować na nowi?? |
Cytat:
|
Ja też nie mam opcji gotowania dla zwierząt... Mam ją tylko w Appaloosa Plains, ale ani w SV, ani w BP tego nie ma... Może dlatego, że nie gram od początku, tylko korzystam z zapisów sprzed dodatku, ale mimo wszystko ta opcja powinna być dostępna.
|
Nie potrzeba miksera, gdyż mój Sim w AP miał możliwość ugotowania pokarmu dla konia posiadając jedynie: lodówkę, kuchenkę i blat. Nie wiem jak w SV, ale jestem na dobrej drodze adopcji dzikiego konia. Jak to się stanie sprawdzę czy można przygotować posiłek dla niego. :)
|
A masz nową grę w SV rozpoczętą, czy korzystasz ze starego zapisu? Bo u mnie to może być kwestia nie tyle miasta, co starych zapisów.
|
Ja gram na nowym zapisie i mam tę opcję.
|
Słuchajcie, mam pytanie. Otóż mam konia i chcę, aby uczył się skoków. No to klikam i czekam i czekam, a on nic nie robi. Mój kolega ma kota i klika na opcję ''Ucz...'', ale sim nic nie robi. Wiecie może co z tym zrobić? Albo czym to jest spowodowane?
|
Hejka mam kolejne pytanie słyszałem coś,że w sklepie spożywczym można kupić marchewkę bo gdy klikam koniem na sima i ma opcję "Błagaj o Marchewkę" i tu jest pytanie gdzie ja znajdę marchewkę w sklepie spożywczym????
|
anie_1981, ja gram na starych zapisach i mam tą opcje wiec to od czegoś innego musi zależeć
Remus Lupin z tego co pamiętam marchewka jest normalnie w sklepie w dziale z warzywami ;) |
No a właśnie, czy nasionka marchewki też można znaleźć?
|
Cytat:
|
Gram w Sunset Valley na zapisie z 06.06.2009r. :P także sprawdziłem i nie mam takiej opcji na lodówce, klikałem kilkoma Simami, ale nic - nawet nie pomogły umiejętności kulinarne na poziomie 6 mojej Simki Stelli, mają mikser, zmywarkę, zgniatarkę do śmieci :D i nic... Sam już nie wiem co na to zaradzić.
|
Hey, a może to zależy od zawartości lodówki\plecaka Sima? Sama już nie wiem co o tym myśleć.
|
Bug gry? nie wiem czy kupno lodówki też wam pomaga.
|
Ja kupowałam nową lodówkę, ale taką samą, jak stara. No a stara lodówka jest ze Store... Musze przy okazji sprawdzić, czy to ma znaczenie...
|
witam ;)
Przeglądałam temat ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłam :D 1. Czy można sprzedać zwierzaka?? Gdy mam szczeniaki, jedyną opcją jest oddaj do adopcji? 2. Mam w domu dwa stworzone psy, wybierałam rasę Husky, ale jeszcze im trochę sierść zmieniłam, rozstaw uszu, oczy, i teraz patrzę a oba są jako "kundel" dlaczego? |
Odpowiadam na pytanie 2.
Otóż każda zmiana poza kolorem oczu i bodajże sierści jest traktowana jako odstępstwo od docelowej rasy - gra traktuje inny rozstaw uszu, czyli zmiany w budowie jako inną rasę, której nie rozpoznaje, a więc przypisuję rasę kundel. Odnośnie przygotowywania pokarmu dla zwierząt. Aniu moja Simka jest rolniczką, a więc ma wszystkie dostępne warzywa i część owoców, które istnieją w grze (zaraz sprawdzę marchewki czy można sadzić) nie możliwe jest, aby nie miała składników. Poza tym Sim w AP nie miał nic w wyposażeniu, a mógł przyrządzać potrawy dla konia (nie miał też i miksera). Jeśli chodzi o lodówkę to w SV mam drugą jeśli chodzi o cenę, kupioną w tamtym czasie (2009) - sprawdzę czy to coś zmieni jak kupię nowszą. :) |
Dziurawiec_Skąpolistny dzięki ;) Ale rozumiem że umaszczenie mogę zmienić dowolnie? Te wszystkie warstwy, kolor oczu?
|
Tego pewien nie jestem - zmiana koloru oczu nie ingeruje w rasę, a jak jest z nakładaniem wzorów/umaszczenia to szczerze powiedziawszy nie wiem. ;-)
Edit: Marchewki można kupować tak jak i inne warzywa w supermarkecie. Zakupiłem także nową lodówkę oraz steki, pieczenie itd. - nadal nie pojawiła się opcja przyrządzania pokarmów dla zwierząt. : -( |
Mam pytanie: Czy koty też mogą polować? Klikam simem na psa i jest opcja ''ucz polować,, czy jakoś tak ale jak klikam na kota to takiego czegoś nie ma.
|
Co do marchewki - nasion nie widziałam, ale można po prostu zasiać gotową marchewkę. Trzeba mieć do tego odpowiedni poziom Ogrodnictwa, zdaje się, że piąty.
Kot oczywiście może polować. Podobno na początek dobrze, żeby bawił się zabawkami, na przykład myszką albo kulką. Potem będzie już mógł czaić się na ofiarę ;) |
Dziękuje za odpowiedz :)
Mam jeszcze jedno pytanie: Gdzie moge oddać zwierzaki do adopcji? |
Telefon -> Oddaj do adopcji, coś takiego. :3
|
Dzięki :)
I jeszcze jedno, maleńkie, ostatnie pytanko: Podobno można zaadoptować zwierzaka od sąsiada, jak mage to zrobić? |
Narutoman dzwonisz ;) czyli klik na telefon i tam jest opcja.
|
No to, to wiem ale mi chodzi o to czy da się zaadoptować od sąsiada a nie przez telefon.
|
Kurcze, wiesz, że nie wiem? Przyszedł do mnie pies, niby "sąsiada", ale nic nie mogłam zrobić. Fakt faktem, głupia, nie próbowałam uderzyć do właściciela tylko mordowałam się z opcjami "wokół" psa :P
Pokombinuję jutro, ale tak czy siak podczepiam się pod pytanie. (: |
Cytat:
nie zawsze jest ten znaczek, trzeba czekać aż akurat ktoś będzie miał do oddania zwierzę ;) ja z kolei chciałam się zapytać w jaki sposób wygrać wyścigi międzynarodowe? moj kon ma na maksa wszystkie umiejętnosci, simka też jezdziectwo max, wyscigi zaawansowane wygrywa bez najmniejszego problemu, od razu "ląduje' na pierwszym miejscu, a w międzynarodowych ciągle na trzecim... |
Wiedziałem że coś z pomarańczowym znaczkiem na mapie, bo ktoś pokazywał w swoim gameplay'u. Tule że u mnie tego nie było dlatego sie martwiłem. Dzięki z odpowiedź. ;)
|
Cytat:
|
Nesyetta przypuszczam, że to jakiś bug... Na szczęście ja nie miałam tego problemu, ale przypomina mi to na przykład windy w Bridgeport... Jak się zacięły to na amen i sim mógł stać i stać i lać po nogach i z głodu paść a winda nie jechała i koniec.
Niestety nie wiem jak Ci pomóc... :( Moje PYTANIE: Jak można znaleźć jednorożca? Mój sim ma takie pragnienie, ale jakoś w okolicy żaden się nie pałęta... Za to jak widzę dzikie konie to podchodzi do nich, próbuje je jakoś zachęcić do siebie ale uciekają... Ostatnio simka zdobyła opcję zaklinania koni, więc może tak spróbuję... ALE nadal nie wiem gdzie wypatrzyć jednorożca, macie pomysł? |
Jednorożce śmigają tam przy wodospadzie, tam tam na takiej działeczce z oczkiem no i wodospadem. Jak się pojawia, to nad nim widać taką hm.. tęczę? zorze polarną? No bynajmniej, one tam się 'spawnują'. A i nie zawsze są, może być że 3 noce pod rząd go nie ma, albo 3 dni pod rząd jest D:
|
Cytat:
a co do dzikich koni to musisz je męczyc az do skutku, kilka razy ucieknie a w koncu podejdzie i pozniej znow pewnie ucieknie ;) |
A gdzie ja znajdę jelenia ponoć dochodzą jelenie i szopy?
|
Mi ostatnio jeden jeleń przebiegł tuż obok domu, superowo to wyglądało, ale jakoś nie próbowałam go ścigać czy coś i nie szukałam szczególnie. A mój domek to ten ze stajnią i dwoma takimi torami dla koni niedaleko Bazy Przygody, więc może tam się kręcą ;)
EDIT: Aha i dziękuję za wszystkie odpowiedzi! Zaraz idę grać i będę szukać tęczy :D |
Cytat:
|
Jeśli chodzi o jelenie i szopy - można im się przyglądać oraz je pogłaskać, ale czasem się nie dają. Znaleźć można tak jak było powiedziane w lasach/górach, lecz same często wychodzą na obrzeża miasta, tudzież wychodzą do miejsc zadrzewionych - moi Simowie mają pole uprawne i mieszkają na zadrzewionej parceli ze stawem - non stop jakiś szop przebiega, a nawet dwa jelenie były (jeden Bambi, a drugi był cały czarny - to jakiś błąd gry). PS: Dzikie konie czasem piją wodę z mojego stawu. :) Można też postawić ogrodowego gnoma - krasnala z tabliczką mającą na celu wabienie wszystkich, a w tym i dzikich zwierząt --> Tryb Kupowania zakładka z ozdobami lub rzeczy dla zwierząt - ogólne. :) Pozdrawiam D_S
|
Już któryś raz widzę na mojej parceli dziwne małe figurki koni w przebraniu. Pojawiają się nie wiadomo skąd i służą nie wiadomo do czego. Za nic nie mogę tego rozszyfrować. Czy ktoś się spotkał wg. z takim czymś ?? Jak się na to kliknie to jest jest jedynie opcja oglądaj i nadaj nazwę obiektowi Zenyatta.
http://i43.************/11tlzpd.jpg |
To są podobno magiczne gnomy, nie wiem czemu sie pojawiają.
|
Dobra, z kolei mnie męczy kwestia rozrodu - da się pokryć klacz swoim ogierem, czy koniecznie trzeba wybierać te ze stadniny, czy co to tam stoi? xd
Bo te wszystkie Tuptusie i inne to mi czempiona nie spłodzą, a klaczy marnować nie chcę... D: |
Przy zagrodzie jest opcja ''bara - bara,, jeśli o to chodzi
|
No właśnie u mnie jej nie ma. D:
Są jakieś warunki do spełnienia, żeby się pojawiła? ; / |
No tak jak ludzie, konie najpierw muszą się zaprzyjaźnić
|
W takim razie jeszcze jedno pytanie. Od pewnego czasu w jednej rodzinie wyskakuje mi co jakiś czas taki komunikat. Trzy to już tłok szczególnie dla romansu, aby wszystko wróciło do normy trzeba tę liczbę zmniejszyć. Czy chcesz to zrobić ? I zawsze klikam tak, ale nie mam pojęcia o co w tym chodzi. Tym bardziej że moja simka nie ma żadnych romansów xD
|
Mi też w jednej rodzinie wyskakiwało, więc przyłączam się do pytania :)
|
ja tak miałam jak mi przyszedł gość do domu podczas randki :)
|
Aaa już mi sie przypomniało. Gdy twoi simowie mają randkę i ktoś chce dołączyć do grupy to taki napis wyskakuje. :)
|
Czyli jeśli moja simka nie miała randki to uznać to za bląd gry ?
|
Chyba tak :)
|
Cytat:
Mi się Zenyatta pojawiła kiedy adoptowałam drugiego konia. Generalnie nic nie robią, ale dlatego, że są magiczne "przemieszczają się". Niby nie chodzą ani nic, ale co jakiś czas po prostu pojawiają się w innym miejscu w domu ;) |
Jak nauczyc kota lowiectwa?
|
Hefalump - niech kotek ćwiczy polowanie na kulce z papieru lub myszce z kocimiętką.
|
Okidoki czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, gdzie dokładnie znaleźć jednorożce? Np jakiś screenshot mógłby pomóc, czy coś... Bo od 3 simowych tygodni nocami wypatruję tej tęczowej łuny i jakoś nic nie znalazłam ^^"
Z góry wielkie dzięki! :) |
Jak mnie te gnomy denerwują... Mam już moda na zmniejszenie ich pojawiania się, ale chyba ściągnę taką wersję, gdzie się wcale nie pojawiają... W ogóle to powinien powstać temat "Co Cię denerwuje w Simsach..." Oj długa by była moja lista :P
|
|
Nie mogę znaleźć tych gryzoni , ptaków,jaszczurek itd. Często się gdzieś pojawiają ? Gdzie najczęściej ? Raz żółwia widziałam nad wodospadem , ale mnie ugryzł i uciekł :P
|
Najlepiej kupić sobie urządzenie do kolekcjonowania i tam można zlokalizować gryzonie i inne rzeczy.
Moja kolej słuchajcie mnie to nie jest pytanie ale nie wiem gdzie to dać. Jeśli macie kota wyszkolonego na łowcę z 8/9 poziomem to może łapać ryby z.......wakacji bo mój kot złapał żabę i smoczą rybę nie kłamię gram w brigepoint i dopiero teraz zauważyłem,że wcale nie trzeba jechać na wakacje. |
Mam pytanko.
Mój pies (niestety nie mój, tylko mojego sima) ma pchły. I o dziwo nie zapytam się jak go oczyścić z pcheł ale o skutki nastrojnika. Ma nastrojnik że ma pchły i on skończy się za 2 dni? I co wtedy sie stanie? Pchły go zjedzą? |
Nie? XD
Pcheł już nie będzie. :D |
Cytat:
|
Jakie umiejętności mogą nauczyc się psy i koty? Oprócz tego szukania ;p ( łowiectwa chyba ):D
|
Cytat:
Oj, jeszcze moje pytanie. Gdzie można zakupić rasowego psa/kota/konia? Bo jeżeli chodzi o koniki to patrzyłam w ośrodku jeździeckim i były same mieszańce. Czy z adopcji sąsiedzkiej można mieć rasowe zwierzątko? :P |
Czy ogólnie można zaadoptować jakieś rasowe zwierze? Bo ja cały czas mam mieszańce. :|
|
Ej mam rodzinkę w Bridge Port i pytanie mam
Czy tam występują dzikie konie, jelenie, szopy i jednorożce? Jeśli tak to gdzie jednorożca znaleźć? |
Chyba Bridgeport :P
Nie wiem jeszcze nie sprawdzałem. |
Już ktoś pytał czy w innych miastach są dzikie zwierze, no i są, jednorożce też:)
|
W mieście ściągniętym z neta widziałam szopy i jelenie, do jednorożców tak czy siak mnie nie ciągnie, więc nie wiem. Ale skoro w mieście nie stworzonym przez EA są takie zwierzaki, to domyślam się, że w tych 'oryginalnych' tym bardziej. d;
|
Co do domowego jedzonka dla zwierząt:
1. gram na starym zapisie w mieście SV 2. Simka ma ogrodnictwo i gotowanie na maxa 3. Wszystkie gatunki roślin dostępne w mojej grze (prócz kilku rzadkich winogron z simsowej francji oraz roślin z PZ którego nie mam) posiadam 4. Mam w pełni wyposażoną kuchnię oprócz ekspresu do kawy bo wszyscy moje simy to jacyś kawoholicy O.o 5. I nie mam żadnych dodatków z neta, tylko to co gra na płytach dała. I gotować dla milusińskich nie mogę... W sumie sprawdzę jeszcze, czy to tylko w SV, czy np. nowa rodzina w AP też nie będzie mogła. Cytat:
Wychodzi na to, że cwana emerytka podbiera sobie tą mychę, żeby nikt inny nie mógł się nią bawić, bo tylko ona miała ten nastrójnik i to już kilka razy, cwaniara xD Cytat:
Cytat:
Moje pytania :) 1. Prawda li to, że nie można zwierząt ze sobą na wakacje wziąć? Nawet jak ma się już wykupiony dom? 2. Znalazł ktoś jednorożce w SV? 3. A czy ja dobrze rozumiem, że pies może znajdować tylko 'skalne' rzeczy (minerały, skały kosmiczne etc.), a kot tylko organiczne(wszelkie kolekcjonerskie zwierzątka plus to, co Zwierzaki dały)? Czy kot też może kopać za kamieniami, a pies polować na zwierzęta? |
1. Prawda.
2. Jeszcze nie. 3. Pies zbiera tylko, skały, liście itd. a koty tylko małe zwierzątka. |
Tyle gram, a dopiero adoptowałam jednorożca. Mój ma rozwinięte maksymalnie umiejętności skakania i wyścigów i stąd moje pytanie: czy każdy jednorożec ma rozwinięte te umiejętności na max?
|
Mój miał, a nie przypominam sobie, żebym podnosiła mu poziom Nraasem. Skoro jestem kolejną osobą potwierdzającą to, to pewnie wszystkie jednorożce tak mają ;)
|
Na filmiku zapowiadającym jest pokazane że psy gonią złodzieja...
Już miałam ze 3 razy złodziei i nic. Można psa jakoś wytresować do tego ? |
Hej. Mam maly problem.. Wybudowalam sobie dom i wszystko ładnie pięknie, ale nagle zaczęły pojawiać mi się stare, poniszczone przedmioty. Przeróżne. Tak, jakby spadały z nieba ;D Przyuważyłam, że one po prostu się pojawiają, tak o. O co może chodzić? Da się temu jakoś zapobiec? Nie mam już sił usuwać ich co chwilę. A gnomów żadnych nie mam..
|
Czy na tej działce nie było kiedyś złomowiska? Wpisz dwa kody. Najpierw TestingCheatsEnabled true, a potem BuyDebug on. Być może w paru miejscach, bądź w jednym, pojawią się białe pudełka z jakimiś obrazkami.... To są rozsiewacze, one powodują pojawianie się gdzieniegdzie różnych rzeczy.
|
Cytat:
EDIT: Rasowe zwierzaki są dostępne w schronisku, muszą się po prostu tak owe wylosować. :) |
anie_1981 wielkie dzięki, podziałało : )
|
To znów ja i znów pomarudzę o jednorożca... A mianowicie: czy można jakoś sprawdzić, czy gra w ogóle generuje jednorożce?
Dostałam od was tak dokładne instrukcje, że już po prostu nie mam pojęcia, co może być nie tak. A różne bugi już się zdarzały, więc może to będzie to... |
Wiecie co twórcy powinni dać taką nagrodę coś podobnęgo do lokalizatora nasion bo ja już obszukałem wszystkie zakamarki tego brigerpoitna i czekałem każdą noc nawet kupiłem te gnomy co wabi te jednorożce i jelenie i nie ma. Do mnie przychodzą jedynie bezpańskie psy i koty.
|
Fatumka, jeśli masz moda NRaas Master Controller, to możesz kliknąć na komputer\NRaas\Master Controo\ller\Sim\Pokaż... Pojawi się okienko, w którym wybierasz kategorię Simów, zjeżdżasz na dół, gdzieś po drodze mijasz "Rodzaje Bytów Okultystycznych". Klikasz na to a potem akceptujesz "V". Pojawi się znowu okienko i wybierasz o jakie stwory Ci chodzi, Będzie tam coś ze słowem "Jednorożec", lub "unicorn".
|
Anie dzięki! Jak zawsze jesteś pomocna :D Mam moda, pokombinuję przy najbliższej okazji :)
|
Jak już jesteśmy przy jednorożcach i Nraasie, to mam pytanie. Z ciekawości sprawdziłam, czy mogę zrobić jednorożca z konia poprzez opcję "Okultyzm" i owszem, mogę bez problemu, ale niestety taki jednorożec nie ma rogu i w ogóle nie ma tych rogów w CAP. Jest jakaś możliwość dodania go? Normalnie bym nie kombinowała, ale jeśli postaram się o źrebię jednorożcem i zwykłym ogierem, to chcę mieć pewność, że urodzi się jednorożec - jeśli zwykły koń, to zmienię go w jednorożca, ale szkoda tego rogu... :P
|
Da się zrobić tak, żeby po wybraniu opcji "Jedź na przejażdżkę" czy jakoś tak (u konia) żeby jechały GALOPEM nie stępem? Bo taki wolny chód wiecznie jest nudny... A chcę, żeby Simowie jeździli konno.
|
Cytat:
|
1. Co daje błogosławienie jednoroga? Są jakieś korzyści z posiadania tejże istotki, czy to takie raczej dla szpanu, "bo magiczne"?
2. Od jakiego wieku można jeździć konno? /tu wybaczcie, wiem, że mogę sama sprawdzić, ale tnie mi się tak gra ostatnio, że boję się, że jak wyjdę z rodziny to już nie wejdę z powrotem. ;/ |
Pytanka mam czy da się otworzyć stadninę, bo nie mam gdzie trzymać konia na mojej parceli a chciałabym żeby gdzieś miejsce miał :D
I czy można jakoś zdobyć auto opieki społecznej dla koni jakimś kodem?? |
Cytat:
2. Nastolatki mogą już jeździć. Cytat:
2. Raczej nie. 2. |
A można otworzyć własną stadninę?
i czy mogę trzymać tam konia w tej gotowej stadninie jak nie mam miejsca w domu? |
Jeśli masz TS3 Kariera to możesz sobie kupić tą działkę.
|
Dzięki, i wtedy będę mogła tam trzymać konia?
|
No, będziesz musiała go pilnować żeby nie uciekł do domu albo najlepiej kliknąć na drzwi/furtkę i wybrać opcje ''zablokuj dla zwierzaków,, czy jakoś tak, to wtedy tam zostanie.
|
Dzięki za odpowiedź ,ale jeszcze się dopytam, bo jeśli np nie chcę kupić tej stadniny tylko chcę zrobić własną wcisnąć tam swojego konia/e i prowadzić takie coś da radę?
|
Nie rozumiem, chcesz oznaczyć stadninę jako ''dom,, dla konia?
|
Mniej więcej ;D
|
Nie idzie tak zrobić, stadnina to jest miejsce publiczne tak samo jak basen czy biblioteka. Ale jak mówiłem możesz go tam zaprowadzić, wybrać odpowiednią opcję przy furtce i zapewnić mu miejsce do spania, wodę oraz siano.
|
@up tylko weź go w tym boksie utrzymaj na dłużej.. hahah xD
powinna być opcja do zamykania boksów jak furtek, ot! |
Mi nie chodzi o zagrodę tylko o płot, przy płocie zawsze jest furtka i tam jest opcja dzięki której można zamknąć zwierzaki.
|
Aaahh, okej, wtedy byłoby okej. Kurczę, przecież nawet na małej parceli da się zrobić jako taki, mały domek na wodę i siano, czy chociaż postawić ten słupek do przywiązywania.. i tyle. a koń niech biega, pf. xd
tyle ode mnie, koniec offu. :D |
Ooo, szukałam właśnie fajnego pomysłu na nową rodzinę i mi go podsunęliście - wybiorę najmniejszą możliwą parcelę i zbuduję stajnię, w której Sim będzie mieszkał wśród byle jakich mebli gdzieś między stogami siana obok boksów swoich koni, taki biedaczek będzie z niego, potem dorobi się pewnie na wyścigach, ale nie będę dla niego zbyt łaskawa ;)
|
@vernile, jakiego offu? Odpowiadamy przecież na pytanie.
@nmin, cieszę się że dzięki nam dostałaś ''objawienia,, ;) |
Podsunęliście mi pewien pomysł... Może będę mogła mieć konie w BP :P Mam tam już jedną stadninę, jako obiekt publiczny. Próbowałam kupić konia, ale uznałam, że tam to bez sensu. Jednak skoro mogę kupić drugą działkę...
|
Na parceli publicznej nie da się zrobić żeby zwierzęta czy ktokolwiek nie przechodziły po prostu przez bramę??
Chodzi mi głównie o zwierzaki , żeby nie przechodziły. Albo czy da się takie coś kodem zrobić? |
Hey no to inaczej... Jak się wpisze testingcheatsenabled true, to można się teleportować z wciśniętym shiftem. No to może w ogóle nie wstawiać furtki i niech się konie tam i z powrotem teleportują... :P
|
A ja mam pytanko: czy u Was w miastach jest dużo bezpańskich zwierząt?
Od czasu do czasu jakiś psiak czy kociak przyjdzie na moją parcelą mieszkalną, ale na mieście już ich nie widzę. |
Searle, ja spotykam, nie często, ale jednak - ot, nie ma jakiegoś Grunwaldu, ale na przykład koni dzikich to ja nie widziałam w AP... no, może jednego, dwa.
|
Ja ciągle spotykam dzikie konie, psy i koty to już mniej, ale konie bez przerwy. tyle że chodzą po mieście, a nigdy żaden do mojego domu nie przyszedł. Ostatnio moja simka zobaczyła nawet jelenia.
|
Do mnie rzadko przychodzą małe znajdy, za to dzikiego konia, a właściwie źrebaczka widziałm wczoraj. Był piękny :)
|
A u mnie w SV widziałam dzikie konie, są szopy i sarny, czy tam jelenie, ale bezpańskich zwierzaków na publicznych parcelach to już nie widuję.
|
A ja mam pytanko odnośnie oddawania zwierząt do adopcji. Czy one się "w tej adopcji" starzeją? Chodzi mi o to, czy np. gdybym oddała szczeniaka do adopcji, a za ileś simowych dni chciała go znowu adoptować, to wciąż byłby szczeniakiem?
|
Nie, nie starzeją się. ;)
|
Co do tej odpowiedzi z tym kodem to raczej nie o to chodzi ;D Chodziło mi że na parceli publicznej żeby nie właziły mi zwierzęta :D
|
Cytat:
Cytat:
|
Tak, tylko najprościej mówiąc chciałam wybudować prywatną stadninę na małej parceli, tylko że nie chcę aby tam wchodziły mi zwierzęta , bo z racji że nie mam miejsca na mojej to chcę zbudować na parceli publicznej, bo tak to będę mogła normalnie konia odwiedzać . I nie da się zrobić tak ,aby tam nie wchodziły zwierzęta, czy ktokolwiek na to , czy jednak istnieje kod czy cokolwiek aby po prostu tam nie wchodzili o to chodzi
|
Spróbuj zmienić typ parceli na "Zakaz Wstępu".
|
Ja mam pytanie, bo chcę się przenieść do SV czy tam sąsiedzi mają już zwierzaki czy trzeba im stworzyć i dołączyć?
|
Da się jechać z sąsiadem na przejażdżkę koniem? :X
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ja to wogole nie mam złodziei w domu...moze dlatego ze mam alarm :D
|
kuciek, ja się z czymś takim w mojej grze nie spotkałam. Nie wiem, czy to nie jest po prostu zrobione na potrzeby trailera, ale spróbuj jeszcze z psem, który ma cechę agresywny. Może on będzie gonił złodzieja?
|
Cytat:
|
A jak długo żyją te małe zwierzaki niesterowalne?
|
Wybudowałem sobie dom na podmurówce i do każdego wejścia prowadzi kilka schodków a mam małego szczeniaka który nie potrafi chodzić po schodach. Jak można taki problem rozwiązać, żeby piesek sobie sam wychodził i wchodził do domu kiedy chce? Próbowałem ukształtować teren ale nie wychodzi. Ktoś ma jakiś pomysł? Z instrukcją wykonania bym prosił :P
|
Kuciek - w któreś z psich cech masz napisane, że będzie gonił złodziei, jeśli się napatoczą. Chyba właśnie agresywny, albo coś w rodzaju 'odważny' (niestety nie wytłumaczę ci dokładnie, bo psów nie trzymam).
Jest możliwość postarzenia zwierzęcia na podobnych zasadach ja Sima? Bo jak się nam czas dłużył, to można było zakupić tort i wyprawić Simowi urodziny, a jak to zrobić u zwierząt? Ewentualnie można to zrobić którymś z kodów? |
Cytat:
|
Bodajże wpisując kod "testingcheatsenabled true" z przytrzymanym shiftem kliknać na zwierzaka i jest opcja "wywołaj zmianę wieku".
|
Ponawiam pytanko. Czy jest możliwość zrobić coś w domu z podmurówką i schodkami na tarasy żeby mały szczeniak który nie potrafi sam chodzić po schodach mógł wychodzić i wracać do domu kiedy chce bez pomocy?
|
Raczej nie.
|
grzo, mnie też denerwuje, że za każdym razem szczeniaczka czy małe kociątko trzeba brać na ręce i znosić, ale chyba nie ma na to żadnego sposobu.
|
Można zrobić dom bez fundamentów, ale masakrycznie to wygląda.
|
Nie ważne jaka parcela publiczna , to nie mogę na niej zablokować drzwi
na żadnej,a zakaz wstępu jest tylko na niektóre parcele. |
Ja to "zakaz wstępu jest tylko na niektóre parcele"? Możesz przecież pustej działce ustawić "Zakaz wstępu", a potem ją dowolnie zabudować...
|
Dziękuję za odpowiedzi :)
Mam alarm, złodziej wszedł do domu gdy pies miał wybraną opcję "strzeż domu". Jak złodziej wszedł to miał coś w stylu "bądź niemiły dla obcych" czy jakoś tak ... Zaraz spróbuję z cechą agresywny |
Nom , w sumie tak, ale nie ma takiej opcji przy furtce na parceli publicznej aby zwierzak nie uciekł z zagrody.W domu mogę.
|
a jak zapisac sie na zawody? tzn wyscigi konne np?
|
Po 17.00 się odbywają w tygodniu, w weekend chyba o 12.00, ale nie jestem tego w 100% pewna.
Musisz wsiąść na konia, podjechać do stadniny i dopiero wtedy kliknąć na nią (jak nie siedzisz na koniu, to się gra czepia, że nie możesz wystartować bez konia) i po kliknięciu masz do wyboru: - wyścigi - skoki - biegi przełajowe. Po kliknięciu jednego z nich masz do wyboru poziom trudności (podstawowe, zaawansowane i międzynarodowe). Oczywiście trzeba mieć odpowiedni poziom odpowiadającej zawodom umiejętności u konia oraz jeździectwa u Sima. |
ale chodzi o ta stadnine gdzie mozna adoptowac konia tak?
|
Tak, dokładnie :)
|
bylam juz na wyscigach :) zajelam 1 miejsce, bede dalej trenowac i brac udzial w zawodach, dziekuje za rade ginsei :)
|
Wyścigi są świetne, za zajęcie jednego z czterech pierwszych miejsc dostaje się dobre pieniądze jak na dwie godziny pracy :)
|
Proszę bardzo Anka ;)
Ja będę teraz celować w międzynarodowe :) |
im dłużej gram tym mam wrażenie że te simy jakieś mega niedorobione. Czy jest szansa na jakąs aktualizację która właśnie likwidowałaby problem niemożności kupienia zwierzaka? Czy EA Games poprawia czasem takie niedociągnięcia?
|
co masz na myśli mówiąc 'niemożność kupienia zwierzaka'?
|
Cytat:
Jest jakiś mod który zwiększy liczbę dzikich zwierząt ? |
Czy hodowla koni i branie udziału w zawodach to opłacalny biznes i trudna praca? Na jaką kasę można liczyć przy wygraniu zawodów na różnych poziomach albo może przy sprzedaży dobrze wytrenowanego konia?
|
Moim zdaniem warto brać udział w zawodach. Jeśli Sim ma cechę Koniarz, a jego koń jest Szybki albo Zwinny, to oboje bardzo szybko zdobędą umiejętności. Same zawody trwają może z godzinę, a co do konkretnych kwot - za podium w zaawansowanym konkursie skoków jest chyba powyżej tysiąca simoleonów, i w sumie po tygodniu regularnej jazdy można już wygrać taki zaawansowany konkurs. W sumie bardziej opłaca się 3-4 miejsce na wyższym poziomie, niż pierwsze na niższym.
|
..zwłaszcza, że w ciągu dnia możesz minimum dwa razy wziąć udział w zawodach (trzeciego razu jeszcze mi się nie udało zrobić, ale próbuję :P )
|
czy mozliwe jest po polaczeniu konia z jednorozcem ze urodzi sie maly jednorozec? lub czy bede mogla edytowac tego zrebaka by zrobic mu róg?
|
Ej mam sima w BridgePort i na jakimś bloku pisze (na mapie raczej)
sąsiedzka adopcja zwierzaków. Co to znaczy? |
Cytat:
|
To jest DARMOWA adopcja urodzonych szczeniąt, kociąt, źrebaków
|
Cytat:
edytować się chyba nie da, ale jest szansa ze sie urodzi maly jednorożec, ale to chyba kwestia przypadku bo za pierwszym razem urodził mi sie jednorozec a za drugim normalny konik ;p |
Witam,
specjalnie się zarejestrowałem na tym forum, żeby się was o coś spytać. Mianowicie czy można wyłączyć całkowicie te sąsiedzkie adopcje? Mam wyłączony postęp historii i cały czas się pojawiają u sąsiadów zwierzaki do adoptowania. Nic bym do tego nie mial ale te zwierzaki zostają na zawsze w okienku znajomości(mają ciemniejsze tło) i strasznie mnie to drażni jak ta osoba ma 30 zwierzaków w tymże okienku. Może ktoś zna np. sposób żeby te zwierzaki znikały po jakimś czasie to też będę wdzięczny. Pozdrawiam. |
Hejka ja mam kolejne pytanie.
Jeśli zmienię aktywną rodzinę na inną powiedzmy Rodzina A ma konia i kota i gdy gram rodziną B, która nie ma zwierząt to czy przez sąsiedzką adopcję mogę z rodziny A Zaadoptować Konia i Kota. Co daję samozatrudnienie "Koniarz"? Edith: Słyszałem coś o myszce z kocimiętką i koty niektóry są na haju i tu pytanie gdzie kupić taką myszkę |
gdzie moge znalesc sowe lub sokola? chcialabym miec te ptaszki u simki w domu :) dodam ze mieszkam w appoloosa planes :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam :)
Wyłączyłam starzenie się w grze. Co się dzieje w tym momencie z ciążą konia? Chciałabym mieć źrebaka, ale obawiam się że urodzi się tylko wtedy, kiedy starzenie się jest uruchomione (klacz jeszcze nie jest jeszcze w ciąży). |
Tak??? Ale nie ma tylko kulka z papieru i inne dla kota
|
Witam jestem nowa na forum:) i mam pierwsze pytanie
Jak pobrać sklep zoologiczny? pytam się ponieważ nie umiem go pobrać |
Sokoła można też znaleźć w Egipcie :) Ja go tam znalazłam.
|
Cytat:
|
Nie prawda, ja nie miałam edycji limitowanej, ale mogłam pobrać ten sklep ze Store, za darmo. Wystarczy się zalogować na głównej stronie Simsów wejść w Store\Moje Konto\Historia zakupów.
|
Cytat:
Dla kota są: kulka papieru, motek wełny oraz myszka z kocimiętką - najbardziej żarówiastoróżowa rzecz z tego pudełka Cytat:
Cytat:
|
Okey anie, ja sam nie mam tej gry (wole 2) jednak śledząc "ploteczki" pisali że będzie można go pobrać tylko z edycją limitowaną.
|
Ok dziękuję :) Źrebak się szczęśliwie narodził, zaraz zdjęcia w odpowiednim temacie.
|
odpowiadam na wlasne pytanie bo chyba nikt nie wie ze tak mozna..
a więc.. po polaczeniu jednorozca z koniem rodzi sie maly jednorozec :D oto slodki dowód :D http://img831.imageshack.us/img831/6...enshot132s.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
|
o, dziekuje Searle, napewno go kupie :D
|
Remus - raczej będziesz mógł zaadoptować jedynie te zwierzęta, które się urodzą temu koniowi i kotu.
Nie wiem co daje koniarz |
Mam pytanie co do niezwykłych przedmiotów które mogą zostać odnalezione przez psa: otóż znalazłam i zrekonstruowałam Szkielet Mini-dinozaura, 2 części Diamentowego Psa i jedną Kamiennego Hydrantu, czy są jakieś inne przedmioty? Mile widziane screeny.
Sowę widziałam kiedyś przy Wodospadzie w AP, ale nie dało jej się złapać. |
Nie wiem czy było już te pytanie, a mianowicie czy w Zwierzakach zmienili "wygląd" oczu. Bo po zainstalowaniu miałem stworzyć sima, wchodzę w CAS i spoglądam na oczy ów sima, a one się o wiele różniły od tych oczu z podstawy...
|
Czy da się zrobić żeby zwierzęta zablokować na parceli publicznej oczywiście kupionej w zagrodzie? Chodzi mi o konie. Albo czy chociaż kodem da się to zrobić.
Ponawiam to pytanie. |
Nie, ale możesz je przecież pilnować żeby nie wróciły do domu.
|
Cytat:
Sam wygląd oczu od instalacji dodatku się nie zmienił. |
Pisaliście, że można krzyżować rasy psów i kotów (tworzyć "mieszańce") podczas gry.
Czy można skrzyżować rasy psa lub kota przy samodzielnemu tworzeniu zwierzaka? |
Biała, sama tego nie robiłam, ale z tego co pamiętam, dziecko dwóch dorosłych osobników można stworzyć tak samo, jak w CAS tworzy się dziecko "ludzkie". Najpierw ustalasz wygląd rodziców, a potem klikasz na smoczek. Sęk w tym, że chyba nie stworzysz szczeniaka/kociaka/źrebaka, tylko od razu dorosłe zwierzę.
|
Przed instalacją oczy były "simowe", lecz po instalacji, były takie inne, bardziej realistyczne. xd
Jak znajdę zdjęcia to pokaże... xd |
ee, jak dokonac samozatrudnienia 'koniarz'? czy komus sie pomylilo i chodzi o sama ceche? bo patrzylam w ratuszu i nie da sie tam tego zarejestrowac
+ czy jak oddam kims zwierzaka do adopcji to potem jak przejde do innej rodziny i bede chciala wziac ze schroniska to tam bedzie to zwierze? |
Nie wiem, jak jest z ratuszem. Ja rejestruję samozatrudnienie przez komputer - Sim wchodzi, rejestruje samozatrudnienie, po czym jedzie do ratusza "podpisać niezbędne papiery". Oczywiście żeby pokazała się opcja Koniarza, musi mieć minimum jeden stopień umiejętności Jeździectwa.
|
nie mam takiej opcji na komputerze :< a ma 10 stopien, kon ma wszystko na 10 i wygrywa juz nawet miedzynarodowe no ejjjjjjj
|
W ratuszu jest opcja samozatrudnienia na stanowisku: koniarz. Może twój Sim ma za małą umiejętność jeździectwa, albo nie posiada koni?
|
no wlasnie napisalam, ze ma na 10 stopniu jezdziectwo, ma dwa dorosle konie :{
|
Cytat:
|
u mnie też oczy sima są inne jak klikałam na ciemniejszy odcień brązu to były ciemne oczy a teraz jasne... i sama musze sobie ustalać jak ciemne mają być oczy a nie mam żadnego dodatku
|
Może już się tu pojawiły takie pytania, ale i tak zapytam.
Czy można sprzedawać/oddawać simom z miasta swoje dorosłe zwierzaki? Czy można sprzedawać/oddawać simom z miasta swoje szczeniaki/kociaki? I jeśli tak, to jak? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam jeszcze jedno pytanie: czy da się robić zwierzęce bb poza parcelą domową? Bo gdy wybieram taką opcję u mojego psa i suki kogoś tam to tylko się przytulają i nic.
|
Chciałabym się odwołać do pytania, które znacznie wcześniej zostało zadane, a dotyczyło kocimiętki.
Myszka z kocimiętką znajduje się w pudełku z zabawkami dla zwierząt. Jednakże okazało się, że zabawek dla psów jest 3, a dla kotów 6, a w związku z tym, że w każdym pudełku są 3 zabawki dla psa i 3 dla kota, ta kocia część zabawek jest losowana i nie zawsze można trafić na taką z myszką z kocimiętką. Więc jak ktoś nie ma, to musi kolejne pudełko kupić ;) |
Cytat:
|
Dzięki! Dziwne że nie ma tych rzeczy w Buydebugu, a szkielet ludzki w nim znalazłam.
|
Hej.Wiecie gdzie można zdobyć taki obiekt jak stos siana,oraz różne inne przyrządy treningowe dla koni?
|
poszukaj w trybie kupowania takiej łapki psiej, a potem wybierz z zakładek wizerunek konia - tam wszystko będzie.
|
ile trwa ciąża u klaczy? :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
mam pytanie czy koń gdy się starzeje traci na wartości? czy lepiej sprzedac wytrenowanego konia zanim sie zestarzeje?
|
A ja chciałam zapytać czy jest możliwość przyśpieszenia ciąża u zwierzęcia, zamiast czekać te 3dni?
|
Cytat:
nie ma niestety ;/ |
Cytat:
|
Ja mam takie pytanie-niepytanie.
Otóż zawsze mnie smuciło to, że bogaty sim z okolicy nie poprosi o rękę mojej simki i jedyną opcją żeby wspólnie zamieszkali u niego było w edycji miasta przenieść simkę. Ostatnio jednak poczas oświadczyn dotarło do mnie, że w panelu wprowadzania mogę wprowadzić simkę do niego! (W sensie, że nie przenieść go na prawą stronę tylko ją na lewą w panelu przeprowdzki i sprzedać jej dom [czyli ten, w którym aktualnie grałam] i wprowadzić się do domu sima stworzonego przez eagames). I tutaj pojawia się moje pytanie- Czy ja po prostu dopiero teraz zauważyłam, że tak to można rozwiązać czy to jest po prostu usprawnienie wprowadzone przez dodatek zwierzaki? |
ShiinaLP zawsze można bylo przenosic tak rodziny, o ile Cie zrozumialam. Mowisz o opcji na telefonie lub komputerze? A jeżeli mocno zalezy Ci na oswiadczynach tego sima, to zawsze mozesz zmienic aktywna rodzine i bedac nim, oswiadczyc sie jej. :)
|
Stephenowa, mówię o opcji wprowadzania się podczas zawierania małżeństwa (gdy małżonek wprowadza się do aktywnego sima). Nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby sprawdzić czy aktywny sim może się wprowadzić do małżonka, a tu się okazało, że może.
O zmianie aktywnego sima wiedziałam, ale właśnie chodziło mi o to, aby tego nie robić. :) |
Było przed zwierzakami - musiałaś nie zauważyć, bo przy okazji ślubu wyskakiwało okno dotyczące kogo chcesz przy okazji przeprowadzić. Jeśli nie było tego na 'podstawce', to ja się z tą opcją spotkałam, jak już miałam WP i Karierę oraz te akcesoria.
|
Ah, wiec nie zrozumialam. :p Jestem pewna, ze byla ta opcja przed zwierzakami, chociaz ja z niej nie korzystalam nigdy, bo wprowadzam simy do siebie przed slubem. Az sprawdze, jak bede grac. :p
|
Kochani ja mam mega szybkie pytanie. Oglądając simy niektórych z Was zachciało mi się pościągać dodatki. Tzn: tylko i wyłącznie oczy, makijaże, usta itp. gdzie to wgrać? I czy gra sie nie popsuje?
|
Cytat:
|
Cześć Miśki! :) Mam pytanko. W rodzinie mam dwóch simów (rodzeństwo), oraz dwa konie. I papugę, jeśli się liczy :P I któregoś razu facet baraszkował ze swoją lubą i zauważyłam zupełnie przypadkowo, że nie mogą zrobić sobie simiątka. Okazało się, że w rodzinie jest za dużo simów... Dwóch simów? Dwa konie? Za dużo? Co prawda klacz jest źrebna, ale przecież nie urodzi więcej niż jedno. Zawsze rodzą jedno. :(
|
A czy u lubej jest miejsce na dziecko?
Bo ja cię zrozumiałam tak, ze kierujesz rodzeństwem i z tego rodzeństwa, facetem baraszkowałaś z kobietą, która nie jest w twojej aktywnej rodzince. W takiej sytuacji dziecko będzie zamieszkiwać z matką, a co za tym idzie - możesz mieć nawet jednego Sima, ale jak rodzinka wybranki jest ośmioosobowa, to się skichać możesz, a nie zaciążysz ;) Ograniczenia są takie: max Simów - 8 max zwierząt - 6 suma zwierząt i Simów - 10 Więc mając 2 rodzeństwa możesz mieć spokojnie 6 zwierząt, przy trójce zwierząt (gdy ci się konie oźrebią), możesz mieć 7 Simów. Przepraszam, że post pod postem, ale właśnie przeczytałam w nowym CD-Action (w recenzji Zwierzaków), że jest możliwe zamiana zwierzęcia w Sima. To prawda? Słyszeliście coś o tym? Ponoć jest 'coś' co jest w stanie to zrobić... |
Tak, ale w wersji na konsole. Zwierzaki mają coś takiego jak moce karmy.
|
Tego, to już nie napisali... Albo znowu ja nie doczytałam, że to na konsolę...
Dzięki Anie :) |
cześć mam pytanko?
za pomocą kodu dodałam do rodziny jednorożca i jak mogę np edytować go czyli dodać mu bródkę i ośli ogon? ponieważ jak klikam na jednorożca moją simką to nie ma takiej opcji żeby go edytować może ktoś mi pomóc?:) |
@beata18ns
Jest jeszcze opcja adoptowania od sąsiada, który chce się pozbyć zwierzaka. Klikasz na laptopie albo komputerze opcję w stylu "Adopcja sąsiedzka", albo coś, nie pamiętam. Rodzina Fox ma do oddania źrebaki :) |
@zuzapets
Wciśnij w grze Shift+Ctrl+C na raz. Pojawi ci się okienko i wpisz tam kod: boolproptestingcheatsenabled true I gdy go wpiszesz naciśnij enter. No i teraz trzymając SHIFT klikasz na jednorożca i masz opcję 'Edytuj w Panelu Tworzenia', czy jakoś tak. :) |
Vivienne dziękuję:)
Vivienne niestety tej opcji nie ma mimo iż wpisałam od nowa ten kod:/ |
testingcheatsenabled true to wpisz
|
Oo. Odnośnie złodzieja i zwierzaków.
Na mojej parceli pojawił się włamywacz. Mam dwa pieski, Otis ma cechę: agresywny, Tańka nie. Ale gdy złodziej zaczął się czaić do wejścia cykłam na Otisa wywołując komendę: strzeż domu i się zaczęło. Oti jeżył się i warczał, złodziej nawet nie przekroczył furtki domu! Przyjechała Policja, było łubudu i Oti dostał pochwałę. Tak samo przepędzam paparazzich :D Otisa nawet listonosz się boi, mimo iż nie zawsze on pilnuje domu, chyba wystarczy cecha: agresywny. Tańki boją się tylko wtedy, gdy pilnuje :D http://img18.imageshack.us/img18/1672/18144927.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img443.imageshack.us/img443/3884/45807939.jpg Uploaded with ImageShack.us |
enusiaq dzięki. Teraz żaden paparazzi nie wejdzie mi na ganek :)
|
Ja mam w ogóle wyłączoną sławę, dzięki modowi NRaas Story Progression. Modem NRaas Master Controller ustaliłam wszystkim ludziom w mieście sławę na "0". I tak widuję paparazzich na mieście, ale nikomu nie robią zdjęć. Stali się bezrobotni... Ja mam psa, ale w nocy śpi, nie chce jej się stróżować... Zresztą to nie musi, służąca u mnie nigdy nie śpi, uzupełniam jej potrzeby kodami, tak więc włamywacze omijają dom moich ludzi.
|
Cytat:
|
Dokładnie. Nie tylko wygląd konia, ale też można ustalić siodło na co dzień, do skoków itd.
|
jeśli pytanie się już pojawiło, to przepraszam, ale czy w appaloosie można w ogóle spotkać wampiry / jakiekolwiek sławy? jak na razie nie trafiłam na żadną / żadnego :(( zrobiłam nawet specjalnie bar wampirów i nic. macie na to jakiś sposób?
|
Jest tylko jeden sposób zrób kopie domu wampirów i sław zapisz je do biblioteki oczywiście musisz być w BP i wstaw je do miasta od zwierzaków.
|
Może musisz trochę poczekać. U mnie w AP pojawiły się dosyć szybko, nic nie musiałam robić.
|
Anie - a ta twoja służąca jest najęta, czy masz ją w rodzinie? Bo strasznie dużo ci w domu pomaga - mój lokaj taki chętny nie jest :P
enusiaq, a próbowałaś Tańką stróżować dom? Jestem ciekawa, czy tylko od tej cechy 'agresywny' zależy gonienie złodzieja... |
Tańką próbowałam na innych Simach (listonosz itp) też działa :) Ale Otis ma cechę agresywny, i jak u nas przychodzi listonosz to pojawia się mu (listonoszowi) w chmurce pysk psa przekreślony w czerw kółeczku wkłada poczte i ucieka.
|
Hej mam kolejne pytanko?
Jak chcę dodać mojej klaczy jednorożca bródkę i ośli ogon to chcę wejść w edycję siodła ale nie ma tam takiej opcji pomożecie mi?:) |
Cytat:
|
Beatrice wiem że był temat poruszany ale co do edytowania siodeł to jedynie u jednorożców mi się taka opcja nie pojawia tylko u koni mi się ta opcja pojawia
jagbym pisała post za postem to przepraszam:) |
O.o to nie wiem dlaczego tak jest, u mnie ta opcja była normalnie, zarówno u koni jak i u jednorożców...
|
Nie wiem gdzie zapytać... czy jest mod "postęp historii" (nie wiem jak się nazywał) do dodatku zwierzaki, nie widzę w aktualizacjach modów.
|
hej mam pytanie czy wie ktos moze jak dojechac do miasta w the sims 2 pets na konsolo PSP
|
Cytat:
Zależy jakiej "firmy" chcesz tego moda, NRaas Story Progression od Twallana, jest zaktualizowany pod Zwierzaki. Korzystam i nie narzekam. Co prawda mod jest po angielsku i ma mnóstwo opcji, ale jak się go "obcyka" to jest naprawdę świetny. Należy pozostawić włączony postęp historii EA w opcjach, a mod sam przejmie kontrolę nad grą. Jednak należy wejść w "General Options" i w rubryce "Story Progression" dać na "true", bo ostatnio domyślnie jest "false" (wyłączony). Można to zrobić klikając na Sima\komputer\Ratusz i wybierając: NRaas\Story Progression\General Options... Zauważyłam, że wyszła wersja 72 moda NRaas Master Controller i nowy moduł cheatowy. Dobrze, może Twallan poprawił niedociągnięcia. W ogóle to warto śledzić stronę NRaas Industries. Cytat:
ginsei, mam dodatkową Simkę, ubraną w uniform służącej, jest w pełni sterowalna i nie jest wynajętą pokojówką, ani lokajem ;) Ubranie i fryzurę służącej można zdobyć wpisując kod UnlockOutfits on, przed wejściem do Tworzenia Sima. |
A czy jest już zaktualizowany mod na wyłączenie wspomnień?
|
Ja mam ten mod na Zwierzakach i nie pojawiają się nowe wspomnienia, więc tak, jest, działa, gra i buczy ;)
Dzięki Anie - tak właśnie podejrzewałam :) |
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Helena, dostęp m.in. do mts może blokować Ci antywirus, mam tak samo na lapie odkąd mojego antywira zakutalizowali. Jeśli trochę pokombinujesz możesz odblokować.
Mam pytanie o ciążę konia; po ilu bara bara pojawiał się Wam źrebaczek? podejrzewam ze to powinno wyglądać jak u simów: no wiecie, jak będzie bachorek, słychać muzyczkę po :P a u mnie nic, już kilka dni męczę te bidne konie ;) no i specjalnie zaadoptowałam jednorożca, a tu tyłek.. |
Mi zawsze za 1 strzałem :biggrin:
|
Woohooer od NRaas'a ma opcję ustalania szansy na zapłodnienie. Moje Simy i ich zwierzaki, zapładniają za pierwszym razem :P
|
Cytat:
|
Czy da się zrobić żeby zwierzęta zablokować na parceli publicznej oczywiście kupionej w zagrodzie? Chodzi mi o konie. Albo czy chociaż kodem da się to zrobić.
Ponawiam |
Cytat:
|
Hej mam do was kolejne pytanko ilu mogę mieć max simów na parceli? czy mogę mieć np
4 simów i 6 zwierzaków na jednej parceli? |
ok, dzięki za otuchę:P będę próbować z tą ciążą dalej:D
zuzapets, możesz mieć chyba 8 simów i 6 zwierzaków naraz, poprawcie jeśli się mylę. Inne pytanie czy komp tyle wytrzyma;) |
Jaja wielkie dzięki:)
|
Jak nie grając na kodach można mieć jednorożca ?
|
Ja mogłam mieć tylko 10 osób w domu :P I miałam 5 simów i 5 zwierzaków :P Nie wiem jak inni ale ja miałam tak :P
|
Bo maksymalna liczba postaci to 10, ale zwierzaków może być tylko 6. Czyli jak chcemy mieć 6 zwierzaków, to Simów można mieć już tylko 4. A jak mamy 8 Simów, to zwierzaków tylko 2. Ciekawi mnie, czy można teraz mieć 10 Simów...
|
Jak urządzić "sąsiedzką adopcje" gdy np.suczka mi się oszczeni?? W telefonie mam tylko "oddaj zwierzaka do adopcji".
|
Nie da się zrobić sąsiedzkiej adopcji... To działa tylko tak, że Nasi Sinmowie biorą szczeniaka\kociaka\źrebaka od sąsiadów, ale sami nie mogą tak oddawać zwierząt...
|
Jak nie grając na kodach można mieć w rodzinie jednorożca ?? :)
|
Musisz mieć najpierw siódmy poziom jeździectwa. Potem zaprzyjaźniasz się z Dzikimi Końmi (daj przysmak, gładź) i czekasz na jednorożca. Jak już się zaprzyjaźnisz, to dostaniesz opcję "zaproś jednorożca do domu" czy coś podobnego. A teraz moje pytanko. Czy dobrze podejrzewam, że nie można zmieniać koloru sierści i rogu w CAS? A jeśli można, to jak to zrobić?
|
Cytat:
|
Ale ja nawet nie mam takiej opcji. W żadnej rodzinie i na żadnym zapisie nie mogę tego zrobić. Czy to jakiś błąd?
|
Mam pytanie - czy w zwierzakach dochodzę jakieś nowe ubrania i fryzury?
|
Cytat:
|
Dziękuję :)
Początkowo myslałam, ze nie zainteresuje się Zwierzakami, ale podczas "pisania listu do mikołaja" tak mnie wzięło, zaczęłam oglądać wszystkie zdjęcia, czytać informacje i chcę już choinkę a pod nią simsy ;D |
Jak uprawiać Jogging razem ze psem normalnie?
|
Cytat:
|
Nie wiem czy znajdę tu kogoś kto zna odpowiedź, ale warto spróbować. Orientuje się ktoś w simsach na konsole? PS3? Czy da się tam budować domy? Generalnie chciałbym się dowiedzieć jak bardzo wersja konsolowa różni się od wersji PC
|
Czy w zwierzakach można mieć lokaja?
Podczas gry simce pokazało się pragnienie, by wynająć lokaja, ale w usługach nie ma takiej opcji, zainstalowanych Po Zmroku nie mam. O co chodzi? |
Lokaj jest dostępny w dodatku TS3: Po zmroku, ze Zwierzakami nie dochodzi...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Chyba się nie da, tak jak nie da się jechać z grupą konno... Możesz spróbować pokombinować z klikaniem gdzieś na mapie i wybieraniem "idź tam z...", a potem spróbować wybrać "trucht" jako prędkość (o ile się da, bo dawno nie kazałam Simom biegać).
|
czy przy adopcji zwierzaka (dokladniej psa) mozna wybrac rase?
|
Teoretycznie tak, ale pod warunkiem, że akurat w puli znajdą się jakieś rasowe pieski. Równie dobrze może być tak, że tylko kundle są do adopcji. Wszystko jest w opisie piesków, jak na nie klikniesz podczas adoptowania
|
dziekuje ginsei :)
|
Mam tą grę od wczoraj ale gram tylko u babci która niedawno kupiła sobie nowy komputer (na moim prędzej bym dostała szału niż zaczęła grać). Jeśli było już takie pytanie to przepraszam ale nie przeglądałam całego tematu. Jak mieć szczeniaki/kociaki/źrebię? Jak tworzyłam rodzinę to zrobiłam simkę, kota i dwa psy, ustawiłam, że psy będą ze sobą (dwa beagle-partnerzy). Kupiłam budę bo z tego co pamiętam to w dwójce była ona potrzebna żeby były szczeniaki. Ale nie było żadnej opcji typu ,,postaraj się o szczeniaki z..." Wiecie może co zrobić, żeby psy miały szczeniaki? Z góry dzięki za odpowiedzi.
|
Cytat:
Ale i tak dzięki |
olanowiak - Partnerzy muszą mieć ze sobą bardzo dobre relacje. Po jakimś czasie bawienia się ze sobą, wąchania klikając na partnera pojawi się w opcjach romantycznych 'postaraj się o szczeniaka'. Oczywiście na parceli musi stać buda, bo inaczej nic z tego.
|
Czyli tak: Można mieć hodowlę zwierząt?
Ile najwięcej zwierząt można mieć? Czy są jakieś fajne nowe fryzury/ubrania? Moglibyście dać zdjęcie? ;D |
feIKA chyba nie można mieć hodowli zwierząt
zwierzaków można mieć max 6 na parceli co do ubrań i fryzur to moim zdaniem niektóre ubrania są fajne;) A teraz mam pytanie? wiem że to pytanie wstawiałam w problemy z grą ale wstawię tutaj To tak: Dzisiaj grałam moją rodzinką i moje 2 psy miały interakcję obwąchuj się czy jakoś tak i jak chciałam anulować tą opcję to anulowałam ale okienko z tą opcją dalej było a psy się nie ruszały czyli nic nie robiły nie chodziły nic i co ja dawałam nowe interakcje psom czyli idź tu itd to też nic co mogę w tej sytuacji zrobić? mam np wczytać ostatni sejw? poproszę o szybką pomoc:) |
Na początku chciałam podziękować Anie za odp. odnośnie story progresion :)
Nie wiem jak poradzić sobie z takim problemem: w opcjach gry mam zaznaczoną opcję starzenia się, jednak mimo to nie działa. zuzapets trzeba wpisać w okno kodów resetSim imię i nazwisko zwierzaka |
Sprawdź, czy masz w Story Progression włączone starzenie się, powinno być włączone, ale lepiej sprawdzić. Teraz na szybko to nie wiem gdzie konkretnie jest ta opcja, spróbuj kliknąć na komputer: NRaas\Story\Progression\Town Options. Pojawi się okienko i sprawdź "Allow Aging" czy jest przy tej opcji "True", czy 'False", i ustaw "Allow Aging" na "true".
|
Zrobiłam jak pisałaś. Niestety okazało się że mam włączone(true). To mogę pożegnać się z tym zapisem? Bo co innego mogę zrobić? chyba nikt nie miał tego błędu...:( uwielbiam tą grę
|
Czy u Was też tak rzadko przychodzą bezdomne psy/koty? :( Ja ich prawie nie widuję, a właśnie chcę, żeby przychodziły.
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze mam pytanko odnośnie jednorożca. Da się go jakimś kodem przywołać? Mam sima, który jest koniarzem, zna trzy zaprzyjaźnione konie, zaadoptował dwa dzikie, minął mu cały okres bycia młodym dorosłym i nigdzie nie widziałam jednorożca. :( Mieszka w tym miasteczku ze zwierzaków na A :P |
U mnie te gnomy nie działają, zanim postawiłam to brzydactwo nic bezdomnego nie przychodziło, po postawieniu (w krzaczorach, żeby nie raziło:P) też nic do przygarnięcia nie przychodzi, tylko psy sąsiadów zaczeły częściej szczekać mi pod bramą. Lipa z tym jest, bo też chciałam cokolwiek przygarnąć;)
xMalwina: przyznam, że ja też nie mogłam żadnego jednorożca dorwać, dopóki ktoś nie napisał, że znalazł go "śledząc" dzikie konie. Chodziłam simem od popołudnia za stadkiem (siedziały w parku dla psów praktycznie cały dzień), aż wieczorem pocłałowały nad to urokliwe jeziorko; mimo że nieraz tam zaglądałam i nie było go tam nigdy, to tego razu się jakimś cudem pojawił. Może to bez związku, ale nie tylko ja tak miałam, spróbuj, nie zaszkodzi;) o żadnym kodzie na przywoływanie jednorożca jeszcze nie słyszałam |
Cytat:
|
spróbuję z tym gnomem.
poza tym ja też chce przygarnąć jakiegoś bezdomnego zwierzaka, wiec niech zaczną przychodzic :D |
Nie mam jeszcze gry, ale mam pytanie, które możliwe, że się już pojawiło, ale nie chcę przeglądać 59 stron po kolei ;p. Czy można spotkać więcej niż 1 jednorożca, a jeśli tak, to czy można je rozmnażać, a jeśli tak, to czy jednorożec może mieć dziecko z koniem?
|
@up W sensie czy można je spotkać kilka w jednym miejscu? Nie wiem, ja zazwyczaj spotykałam jednego, ale można mieć kilka jednorożców w rodzinie, można je rozmnażać i tak jednorożec może mieć dziecko z koniem.
|
Dzięki, Rosemarie. Chodziło mi o to, czy w ogóle jest tylko jeden na całe miasto, ale jeśli mówisz że można mieć kilka w rodzinie to znaczy, że jest więcej :]
|
Wie ktoś jak zakopać dziurę po psie który, wykopał?
|
U mnie zazwyczaj same znikają te dziury...
|
Nie da się zakopać tej dziury. Po jakimś czasie sama znika.
|
Hej mam kolejne pytanko:D dzisiaj mój sim przed wyjściem do pracy wykąpał kota ponieważ miał pchły ale jak zauważyłam te pchły nie zniknęły więc moja simka chciała wykąpać kota ale kot ją podrapał:/ i obecnie ma pchły i mam pytanie czy pchły po jakimś czasie znikną czy trzeba próbować go wykąpać? bardzo bym prosiła o pomoc:)
|
Pchły po jakimś czasie nikną. Nie jestem pewny, ale jeżeli chcesz usunąc pchły, musisz kliknąc na kocie i wybrać interakcje weź kapiel przeciwpchelną czy coś w ten deseń.
|
Einarr co do kąpieli to kliknęłam tą opcje moją simką ale kot ją podrapał ale dzięki za radę:)
|
A kot ma może cechę boi się wody? Jeśli bardzo zależy ci na kąpieli kota to zmień mu tę cechę lub zaprzyjaźnij simkę z kotem, bo może to też wina niewystarczających relacji.
|
Moja simka po wykąpaniu kota i tak miała nastrójnik, że ją podrapał. A wcale nie miał cechy agresywny albo boi się wody, no i oczywiście z kotem była zaprzyjaźniona. ;)
|
Bindi mój kot ma cechę schludny i ma max relacje ze wszystkimi domownikami;)
|
Koty mają humory po prostu ;)
Trzeba dać 'kąpiel na pchły' albo klikając Simką na kota, albo na wannę. Po 2 dniach pchły same znikną, iskanie chyba na nie nie pomaga... A wiecie co? U mnie jednorożec był w środę około 20.00, więc chyba nie jest przywiązany do niedzieli :) |
No chyba tak jest bo koty chodzą własnymi drogami. Ale sprawdziłam to teraz i kot podrapał Simkę (max kontakt) gdy chciała go wykąpać, ale dlatego że nie miał żadnego nastójnika zwiazanego z brudem czy pchłami. gdy nastrójnik się pojawił, kicia dała się wykąpać bez zadnego problemu.
Jednorożce też są nieprzewidywalne. Szukałam - nie mogłam znaleźć, nie szukałam - sam przylazł pod dom :) |
Mam takie wrażenie, że koty dopracowali lepiej niż psy i uważam to za dużą niesprawiedliwość ;)
|
Ja się z tego cieszę, bo kociara ze mnie ;) Ale psa też zamierzam 'przetestować' skoro on może wykopywać różne dziwne rzeczy... ;)
U mnie Simkę podrapał mimo pcheł, najlepszych przyjaciół na zawsze itd. Więc to jednak humory są ;) A jednorożec zazwyczaj mi się pod domem pokazuje - tyle, że ja gram w SV |
A ja mam pytanie związane z nasionami... W SV było ich pełno, gdzie się nie ruszyłam nasiona. Teraz mam simkę ogrodniczkę i nie mogę znaleźć żadnych nasion -.- Może ktoś wie co na to zaradzić?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
O tak kotki są świetne :D
I tak lubię wszystkie zwierzęta.. W pewnej rodzinie ściągnęłam jednorożca kodem ale utworzyłam nowy zapis i natchnęło mnie grać bez kodów.. ;) znalazłam jednorożca, zaprzyjaźniłam się z nim, miałam jeszcze psa i małe zwierzaki (bawiłam się sporo z nimi to powinny mieć dobre stosunki z moją simką), ale i tak jednorożec nie chciał dołączyć do rodziny :(( Z psem była najlepszym przyjacielem.. coś zrobiłam nie tak? :| |
A próbowałaś się zaprzyjaźnić z dzikimi końmi? Najlepiej z wszystkimi, bo jak z jednym się zaprzyjaźnisz, to nic ci to nie da ;)
|
A ja mam pytanie: Da się jakoś stworzyć rodzinę samych zwierząt bez sima, tak, jak to np. było w dwójce?
|
Dziękuję bardzo za odpowiedzi ;)
|
Helena, da się. Jak włączasz tryb tworzenia rodziny, pojawia się przykładowy Sim. Dodajesz nowego członka rodziny, zwierzę, a Sima możesz usunąć. Wystarczy kliknąć na przycisk opcji na jego zdjęciu.
|
Jak zapisać się na zawody? Oo
|
Jeździeckie? Musisz pojechać konno do ośrodka jeździeckiego, gdy będą się tam odbywać zawody. Tak jak np. do kina idziesz na godzinę wyświetlania filmu, tak jest też z zawodami.
|
Hejka :) Dzisiaj kupilam zwierzaki :D No i mam takie pytanie... Gdzie moge dostac gryzaki dla psow? Wszedzie szukalam ale tylko znalazlam pilke.
|
Jest takie pudełko z wielką ilością zabawek i trzeba je otworzyć simem w trakcie gry. Dorosłe psy mogą je same otwierać.
|
Mam Pytanie czy gdy rozmnoże jednorożca ze zwykłym koniem to urodzi się koń czy jednorożec .? czy może rodzi się losowo . ? :)
Dzięki bindi . :) |
Rodzi się losowo, acz są opinie że jednorożcem musi być samiec by to zostało przekazane w genach.
|
Słuchajcie, czy w Apaloosa Plains jest jakiś most? W tym wątki, w ostatnim poście na 1 stronie jest na zdjęciu jakiś most http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/445745.page jednak nie mam Zwierzaków i nie wiem skąd ten most jest. A bardzo mi się podoba :D
|
Czy tylko ja nie mam dostępu do strony z linka? "Ups Nie masz uprawnień bla bla bla".
|
Nie, nie ma go w Appalossa Plains (chyba, raz tylko byłem w tym mieście :P), ale most pojawia się w CAW właśnie po zainstalowaniu zwierzaków ;)
|
Gio dzięki, dobrze wiedzieć bo mi się bardzo podoba, pasowałby do mojej mieścinki zamiast tego z Bridgeport :D
|
Jak zapobiec masowemu rozmnażaniu się zwierzaków?
Dla przykładu: gram jakiś czas rodziną A, mają w domu jednego psa. Za chwilę przełączam na dom sąsiadów (rodzina B) i niedługo po tym dostaję telefon, że suka z sąsiedztwa urodziła szczenięta. Jest to dosyć męczące... Na dodatek wszystkie urodzone maluchy nie mają pokrewieństwa ze swą matką w drzewie genealogicznym. To jest normalne przy takim automatycznym porodzie? Całe szczęście, że posiadam Master Controllera, bo nie wiem, jak poradziłabym sobie z taką hałastrą... |
Ja wlasnie mam ten problem, ze zadne zwierzaki sasiadow sie nie rozmnazaja.
Gdy zaczynam gre w nowym miescie, to po jakims czasie pojawia sie opcja sasiedzkiej adopcji zwierzakow i dopoki nie zaadoptuje zwierzecia z tej rodziny, to wiecej szczeniakow, kociakow ani zrebakow w miescie nie ma. |
A ja marzę o modzie, który wyłączy tą sąsiedzką adopcję. Dlaczego? Bo najczęściej ten znaczek adopcji nie znika, za to ludzie się przeprowadzają, lub gra ich kasuje, a znaczek zostaje na pustym domu.
|
Cytat:
|
Witam, zamierzam swojej 8 letniej córce kupić sims 3 zwierzaki na konsolę ps3. Grała już na laptopie w Sims 3 ale laptop strasznie sie grzeje, mam pytanie czy ta gra jest odpowiednia dla 8 latki? czy jak kupię Sims 3 zwierzaki to bede musial też kupić podstawowe Sims 3? czy po prostu gra bedzie chodziła? czy dodatki potrzebują wersji podstawowej? Dziekuje za odpowiedzi.
|
Cytat:
Mam pytanie, czy jak mam klacz (w rodzinie) i ona bardzo lubi dzikiego konia (ogier) to czy oni mogą mieć źrebięta? Moja Simka go nie zna bo gdy tylko próbuje podejść do jakiekolwiek dzikiego konia to one uciekają. I tu właśnie mam drugie pytanie, co zrobić, żeby oswoić dzikiego konia? Jak już napisałam, gdy tylko jakikolwiek Sim podchodzi do dzikiego konia to najpierw rży a później ucieka, ze zwierzętami nie mam problemu, moje konie i psy bardzo szybko się zaprzyjaźniają z dzikimi końmi. Jeśli da radę, żeby mieli źrebię to jak to zrobić? Ten koń musi iść na parcelę moich Simów do zagrody czy jak? |
Cytat:
Czytaj uważniej. @mar1712 Nie musisz kupować podstawki na konsole... Można powiedzieć że to jest oddzielna gra na PS3 Cytat:
|
Cytat:
|
@up, nawet tego nie zauważyłam O.O może dlatego, że tylko raz zaadoptowałam zwierzaka od sąsiadów. mnie też wkurza to, że adoptowane zwierzaki nie mają powiązań ze swoją matką, a na dodatek nie mają ojca XD
|
Cytat:
|
Mam jeszcze pytanie. Można adoptować dzikiego konia, psa, lub kota? Oczywiście poz zaprzyjaźnieniu się z nim itd.
|
Tak, można. Po zaprzyjaźnieniu się pojawia się opcja "Przygarnij", czy coś w ten deseń.
|
suomii możesz też adoptować bezpańskiego psa,kota lub dzikiego konia za pomocą kodu;)
|
Okej dzięki ;p . W ogóle , po opiniach, które czytam Zwierzaki to chyba najlepszy dodatek.. ;]
|
a u mnie nadal jak nie było bezpańskich zwierzaków to nadal ich nie ma :( postawiłam nawet te gnomy, dzięki którym powinny przychodzić.
|
hej mam do was kolejne pytanko?
jak mogę w inny sposób mieć sokoła? pytam się ponieważ chciałam żeby moja simka złapała sokoła ale jest tylko opcja oglądaj i czy jest jakiś mod czy inny sposób żeby mieć tego sokoła? |
Musisz łapać różne zwierzęta (ptaki\gady\gryzonie\żółwie\jaszczurki), aż wyszkolisz Sima w ukrytej umiejętności "WildLifeFriend".
|
anie 1981 dziękuję teraz wiem jak będę mogła złapać sokoła;)
|
Czy dwa simy mogą się jednocześnie bawić z jednym zwierzakiem? Czy jest opcja zabawy we troje?
|
Chyba nie ma :|, przynajmniej ja czegoś takiego nie zauważyłam
|
Do mnie znajdy przestały przychodzić właśnie po ustawieniu gnomów przed domem ...
|
Mam jedno pytaNKO.
The sims moja simka zaadoptowała konia. Nie za bardzo wiem gdzie ma spać. Mam mu zbudować specjalnie stajnie czy może na podwórku? |
W trybie kupowania pod ikonką łapki są przybory dla zwierząt, wchodzisz w rzeczy dla koni i tam będzie gotowy boks, który ustawiasz na parceli. Koń może też spać tam gdzie stoi ale lepiej mieć ten boks. Przydaje się potem przy rozmnażaniu :P
|
A to się różni czymś, jak śpi na podwórku czy w stajni?
|
czy ktos moze podpowiedziec ostatecznie czy da sie podrozowac ze zwierzakiem czyli wziasc ze soba zwierzaka do WP ? bo sa rozne odpowiedzi
probowalam na razie mam same szczeniaki i kocieta i sie nie dalo ale moze dlatego ze sa jeszcze za male ? dzieki za odpowiedz |
chyba nie ale spróbuje u siebie w grze
a i jeszcze jedno mam pytanie. gdzie moge kupić chomika? |
Cytat:
Cytat:
|
Dziękuje Bindi jesteś wspaniała
|
Pinchemgira - nie da się, sama o to pytała na forum. Chyba, że są na to mody i stąd się niektórym 'udawało' wziąć, w normalnej grze, jak jedziesz na wakacje, to nie masz możliwości wybrania zwierząt, żeby z tobą jechały, a jak już wszystko zaplanujesz i wyjeżdżasz, przychodzi do ciebie opiekunka z tekstem 'proszę się nie martwić zwierzętami, ja się nimi zajmę podczas twojej nieobecności' i przychodzi nawet, jak masz lokaja ;)
Nati, w ciągu 5 minut dodałaś kolejnego posta - na przyszłość w takich sytuacjach po prostu edytuj starszego posta... |
Kiedyś ktoś tu już to mówił, ale nie mam siły przedzierac się przez wszystkie strony tematu. :D
Co zrobic żeby The Sims 3 Zwierzaki działały bez płyty? Co trzeba, skąd ściągnąc i jak wgrac? Z góry dziękuję za odpowiedź. :) |
Mod N Raas No Cd albo ściągnąć grę za pomocą Origin :)
|
Przepraszam za moją ciemnotę, ale skąd ściągnąc tego N Raasa? :D
Simsy mam już zainstalowane na komputerze, teraz tylko chce żeby działały bez płytki. |
|
Ślicznie dziękuję. :)
|
Mam pytanie, otóż dochodzą jakieś nowe interakcje, muzyka, jedzenie i funkcje w trybie budowy?
|
Cytat:
|
Dochodzi muzyka autorska i country.
|
Helena, sumoii - dziękuję. Karma to nawet (co jest dziwne) doszła w aktualizacji, a nie miałem Zwierzaków.
|
A z tego co ja obserwuję, Simy urodzone, bądź stworzone po instalacji Zwierzaków mają możliwość upichcenia tej karmy, zaś te sprzed instalacji - nie. Tak to przynajmniej u mnie wygląda.
|
Cytat:
|
Ja jeszcze nie sięgnęłam po tą aktualizację - widać, był to błąd, który poprawili ;) Jednak nie tak źle z tym EA jest :D
|
Ale galop koni skopali... Moje konie miały 10 pkt wyścigów, i galopowały strasznie brzydko, tak chaotycznie i w przyśpieszonym tempie... Musiałam użyć NRaas'a, by im zabrać punkt galopu. Z 9 punktami galopują normalnie...
|
A ogólnie to wg Was, które ze zwierząt jest najlepiej ''zrobione''. Chodzi mi o wygląd, interakcje itd.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Małe zwierzęta im chyba najlepiej wyszły wizualnie, szczególnie ptaki.
|
hej mam kolejne pytanie?
czy jak sobie zainstaluję 2 mod do gry the sims 3 zwierzaki to czy gra będzie mi działać i czy nie będzie mi się strasznie bugować? pytam się ponieważ mam 1 mod zainstalowany jest ok ale chce jakiś 2 mod zainstalować i czy ogółem gra będzie chodzić itd? |
Cytat:
|
SunnySimmy, mi chodziło nie o prędkość galopu konia, tylko o to, jak chaotycznie i okropnie to wygląda po łacie 1.29, gdy koń ma 10 poziom wyścigów. Koń nawet na pierwszej prędkości biega tak szybko jak na trzeciej, szybko "przebierając nogami", do tego w trakcie tej animacji strasznie się tnie. Ale jak ma np. 9 punktów wyścigów (lub mniej), to galop wygląda normalnie... Moje konie dawno osiągnęły 10 poziom i biegały okropnie, ale dzięki NRaas Master Controllerowi, mogłam zmniejszyć ilość punktów, teraz mają po 8 i jest OK. Jednak teraz szybko mi się męczą podczas przejażdżek i skoków...
|
Searle to jest mod na to żeby wszystkie drobne zwierzątka i ptaki były dostępne;)
|
Cytat:
Właśnie mój też tak biega, masakra... Nie masz nimi osiągnięć? |
Osiągnięć? Nie startowały nigdy w zawodach, jeśli o to Ci chodzi...
|
Cytat:
|
Mój koń też tak dziwnie galopuje po uzyskaniu 10 pozionu.... masakra jakaś. Mam nadzieje, że szybko to naprawią.
|
Mam pytanie, jest jakiś kod, żeby przywołać jednorożca? Bo gram w Hidden Springs i ani razu go tam nie widziałam.
|
Cytat:
|
Przypominam, że przed Showtime będą jeszcze akcesoria, może ich łata coś da...
|
Rosemarie chyba nie ma takiego kodu ale jest kod na adopcję jednorożca:)
|
kuźde, mnie też wkurza, jak te konie galopują >.< aż się odechciewa grać... mam nadzieję, że w następnej łatce to naprawią...
|
Cytat:
|
Mam stłumienie okazji, nie podejmuję żadnych wyzwań.
|
hej a ma ktoś z was problem z dziećmi w TSZ ?? jak tylko dzieciak mi pojedzie na wycieczkę szkolną to od razu niestety coś sie blokuję i zawsze jak jest w szkole to wyświetla się ze jest na wycieczce. to dla mnie duzy błąd bo nie mogę w tedy dostawać wyzwań ani chodzić na zajęcia pozalekcyjne. A tak w ogóle to w nowym mieście jak sie zaczyna grać rodziną to zawsze dziecko nie ma wyzwań ani jednego. jak dorośnie tez, w innych miastach mi się udaje... az mi sie nie chce grać bo lubię tak grać aby sim wszystko zdobywał ( nagrody)
|
Wie ktoś może gdzie znaleźć krokodyla?
Do mojego Sima przed chwilą zadzwonił jakiś doktor i coś tam było napisane, że jego krokodl zdechł i czy mój sim mógłby mu znaleźć drugiego. Zgodziłam się na to ale nie mam pojęcie gdzie można znaleźć krokodyla. Pomożecie? |
Krokodyla znajdziesz w zbiorniku wodnym w Egipcie albo używając rozsiewacza w buydebugu.
Agnieszka86 na wycieczkę jedzie się automatycznie, chyba że odrzucisz kominikat o pozwoleniu na nią, który pojawia się dzień przed planowaną wycieczką. W komunikacie pisze ze dziecko zostaje zwolnione ze wszystkich zajęć poza lekcyjnych w czasie wycieczki a więc po prostu nie wyrażaj na nią zgody gdy wyskoczy takie okienko, to wtedy dziecko będzie miało normalny dzień w szkole a potem zajęcia pozalekcyjne. |
wpisałam w wyszukiwarkę ale nic dokładnego nie wyskoczyło więc pytam:
Czy ktoś z was zajmuje się hodowlą koni?? Opłaca się kryć tymi końmi ze stadniny? Lepiej sprzedawać źrebaki, czy już dorosłe konie? Czy można sprawdzić jakiej rasy jest koń (wiem że przy zakupie, ale czy później się da?) czy pies? |
3kokolina
Gdy oddajesz zwierzaka do adopcji pojawia ci się okienko jakiego chcesz pupila oddać. Wszytko tam pisze, łącznie z rasą ^^ + Moje pytanie Jeśli takie coś istnieje [szukałam, nie mogę znaleźć] jak instrukcja zaawansowanego edytowania zwierzaków, byłabym wdzięczna za podrzucenie linku ^.^ A jeśli nie ma, to chociażby możecie powiedzieć jak się robi ..włosy. [?!] Chodzi mi u psów i kotów, bo nigdzie nie mogę znaleźć. No kurde, Cole [tak to się pisze?] mają na sobie jakiś dziwny puch, a nie włosy -.- Mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi xD |
Jeju, wczoraj po raz pierwszy od dłuższego czasu pograłam koniem (jednorożcem. :D) i się załamałam. Już rozumiem o co chodziło z tym 'dziwnym' galopem! Koń pędzi jak oszalały, zacina się, fłeee! Nie chcę tego. Czekam na nową łatkę, bo to ona powinna to poprawić, tak?
|
Niestety twórcy nie przyłożyli się do psów i mają one właśnie puch zamiast sierści, to samo z kotami długowłosymi. Możesz pokombinować z ustawieniami grafiki, gdzieś na forum widziałam screeny z trochę lepszą sierścią, może to kwestia karty graficznej.
Zaawansowane opcje tworzenia w CAP to taka mała ikonka zwierzaka gdzieś w rogu, chyba po prawej stronie ale pewna nie jestem. |
Stephenowa
Właśnie wiem! Wczoraj znalazłam jednoroga, przygarnęłam i zobaczyłam to czego wszyscy się czepiają. Straszny galop! :O Bindi To to wiem ^^ Chodzi mi co i jak tam się robi, bo tego nie pojmuję :< Chcę zmienić kolor sierści, zmieniam kolor kopyt Oo |
Cytat:
|
Cytat:
Jeszcze nie dobiłam 10 w skokach u zwykłego konia. |
Zmienić kolor sierści można nawet w trybie podstawowym, wchodzisz w edycję i szukasz łaty na całe ciało, potem zmieniasz kolor. A tryb zaawansowany to taka ikonka wyglądająca jak skóry zwierząt robiące za dywan, tyle że w formie kota (ta mała ikonka po prawej stronie w lewym okienku). Kolor zmieniasz w okienku po lewej stronie tak samo jak kolor ubrań.
Cytat:
|
Wszystkie konie po osiągnięciu 10 poziomu wyścigów tak mają, jednak myślę, że to naprawią.
|
Cytat:
|
Bindi
Powoli zaczynam rozumieć :3 Dzięki! |
Dwa pytania:
1. W Wodopoju czy jakoś tak leci mi ciągle muzyka klasyczna -.- Jak mogę to zmienić? 2. Czy można mając już rodzinę samemu stworzyć psa albo kota albo konia? Czy podczas gry to można już tylko zaadoptować? |
Meggie - ad. 1. W trybie budowania kliknij shift + ctrl na głośnik i wybierz rodzaj muzyki.
|
ad. 2
Możesz wejść w tryb tworzenia rodziny, stworzyć zwierzaka, usunąć sima, wyskoczy wtedy komunikat, że możesz go dołączyć do rodziny. |
Ja tam tworzę zwierzaki w CAP bez sima i normalnie da się zapisać w bibliotece, tylko jest komunikat że nie będzie można grać samym zwierzakiem, ale w zapisaniu to nic nie przeszkadza. Potem dodaję stworzonego zwierzaka do gotowej rodziny.
|
dziękuję bardzo;) ale mam pytanie, jak mam wejść do trybu budowania w trakcie gry w lokalu? bo przerzuca mnie od razu na dom simów
|
Kodem testingcheatsenabled true z wciśniętym shiftem>buduj na tej parceli. Możliwe że przerzuci cię jeśli sim jest w lokalu, jeśli tak to sprowadź go wpierw do domu.
|
Wiecie może ile jest ogólnie jednorożców?
Bo do mojej rodziny dołączył jeden (raczej dołączyła, to klacz). Ona sobie poszła nad jeziorko (często tam sama chodzi) a ja byłam na drugim końcu miasta, w domu mojej rodziny. I mi się nagle pojawił komunikat, że ,,Pera (od razu miała takie imię) po raz pierwszy zobaczyła jednorożca". To też była klacz, nie pamiętam jak się nazywała ale jakoś na K. Najpierw Pera ją błogosławiła, później ona Perę i uciekła. Ile ich jest? I czy jest samiec? Bo bym chciała małego jednorożca :P Mam jeszcze kilka pytań, np. jak oswoić dzikiego konia? Bo taki jeden ładny biega u mnie po mieście a jak tylko moja Simka się zjawia to on albo ucieka albo rży i nie daje się nawet dotknąć. I czy da się zrobić tak, żeby moja klacz miała źrebię z dzikim koniem? W jaki sposób? Bo wiem, że to samiec bo w kontaktach mam napisane ,,Najlepszy przyjaciel" więc jest to ogier. Nie chcę go już dołączać do rodziny bo mam już klacz, jednorożca, źrebię, dwa psy, sokoła, kilka jaszczurek i gryzoni, mrówki i jeszcze na dodatek moim Simom się urodziła córka. Ledwo sobie z tą rodziną daję radę a nie gram na kodach więc jest ciężko. Rozpisałam się trochę :D |
Cytat:
|
nie jestem w stanie tego ogarnac swoim malym rozumkiem. czy kon MUSI miec zagrode, czy moze byc po prostu zwykly budynek z wydzielona przestrzenia, z lukiem zamiast drzwi, zeby mogl wejsc? to jakas roznica?
|
Konia możesz trzymać bez zagród i budynków specjalnych, tylko zapewnij mu jedzenie i picie :)
|
mhm, dzieki za odpowiedz
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na początku trzeba dać Simowi interakcję 'oglądaj' na dzikim koniu. Zazwyczaj po pewnym czasie pojawia się u Sima pragnienie, że chce konia pogłaskać, albo dać mu produkty rolnicze - jak wtedy to zrobisz, to masz 70% szans, że koń się nie fochnie ;) W ogóle 'oglądanie' dzikich zwierząt sprawia, że zarazem masz z nimi większą 'znajomość' oraz wzrost umiejętności 'przyjaciel lasu' czy coś takiego. Umiejętność ta jest 'ukryta', więc nie sprawdzisz bez modów, na jakim poziomie ona jest. Dzięki niej można za to łatwiej zaprzyjaźniać się ze zwierzętami oraz łapać np. ptaki - masz większe prawdopodobieństwo na ich oswojenie ;) |
mam powazne pytanie. grajac w appoloosa plains, nie mam do dyspozycji zadnych parcel sprzedajacych ciuchy, w trybie edycji miasta tez nie ma ani jednej. gdzie w takim razie moge skombinowac konfekcje?
|
Ale w sims 3 ciuchy są niepotrzebne, skoro masz wszystkie na raz do dyspozycji w komodzie - dlatego też nie ma sklepu z ubraniami...
|
oooo, to by wiele wyjasnialo. trzeba bedzie zainwestowac w szafe w takim razie. dzieki!
|
Proszę bardzo ;)
Po zakupie szafy, jak na nią klikniesz, to dajesz interakcję 'zaplanuj strój' albo coś w tym stylu ;) Podobnie masz z lustrem, gdzie możesz zmienić fryzurę, makijaż i u facetów brodę bądź owłosienie. Tylko nazwy interakcji nie pamiętam, chyba 'zmień wygląd', ale nie jestem pewna. |
Co to jest ta sąsiedzka adopcja? Bo jedna rodzina ją miała, poszłam do nich i nie wiem o co chodzi? Może mi ktoś wyjaśnić, jak zaadoptować od kogoś zwierzaka?
|
suomii sąsiedzka adopcja to jest że jakiś sąsiad sprzedaje np szczeniaczki i jeśli chcesz adoptować zwierzaka od sąsiadów to kliknij na komputer lub niech twój sim poczyta w gazecie i ci powinien wyskoczyć komunikat że jakaś rodzina ma do oddania zwierzaki to klikasz na podgląd mapy i szukaj rodziny która ma do sprzedania zwierzaka to wtedy ich odwiedź i kliknij na sima który sprzedaje np pieska i już masz zwierzaczka;)
|
No właśnie jest ikona na mapie , ale nie ma opcji żadnych na simie.
|
suomii może to błąd gry
|
Nie wiem, może. A jaka opcja sie pojawia po kliknięciu na sima ?
|
suomii pojawia się adoptuj zwierzaka czy jakoś tak
|
A no dzięki :P To sprawdzę w innej rodzince, jak coś będzie.
|
A jak klikasz na ikonę, to niczego nie ma? Bo u mnie to często jest tak, że dom nad którym jest ten znaczek... jest pusty! Gra sobie np. przeprowadziła lub skasowała właścicieli domu, a znaczek został. Nawet burzenie domu wtedy nie pomaga...
|
Cytat:
|
Chyba nie. Można spróbować dom wyburzyć i zmienić mu typ parceli na publiczny, ewentualnie wyburzyć całą parcelę, ale miasta od EA, są głupio zrobione. Jak skasujesz parcelę, to nie zawsze da się ją postawić w tym samym miejscu.
|
Witam! Mam pytanie natury "ciekawczej". Otóż czy u was też tak jest, że gdy przychodzi na waszą parcelę bezpańskie zwierzę i Sim zaczyna z nim interakcje to ten zaraz ucieka? Stworzyłem Sima, który miał klacz i nie było problemów, lecz postawiłem skrzaty zwołujące dzikie zwierzęta i psy. Zaczęły przychodzić... Klacz zmarła ze starości i postanowiłem mieć psa. Wówczas, gdy tylko jakikolwiek do mnie zaglądał od razu nakazywałem zaproszenie do domu, opiekę, szczotkowanie itd. Mniej więcej po 3 może 4 interakcjach zwierzę ucieka i oczywiście jest bardzo zabawna informacja: "Bezpański pies idzie do domu". Nie wiem jak bezdomna istota może wracać do domu, ale to już szczegół. Jak to jest? Czy można dłużej zatrzymać na swojej parceli te zwierzęta? Proszę o odpowiedź i czekam. Pozdrawiam D_S :)
|
Możesz nieco podwyższyć poziom relacji kodem i wtedy zastować interakcję przygarnij czy tam adoptuj. Mnie chyba tylko raz udało się zaadoptować znajdę legalnie, reszta odchodziła zanim doszło do zaprzyjaźnienia się.
|
Ja nie potrzebuję kodów, u mnie bezpańskie zwierzaki zostają całą noc i cały dzień. To denerwujące.:((
|
Do mnie niektóre bezpańskie zwierzęta wracają, więc przy każdym takim spotkaniu można podwyższyć relacje ze znajdą i w końcu je zaadoptować. Niestety te bezpańskie stworzonka nie są takie ładne jak np. te z adopcji.
|
Czy w Sunset są jakieś bezdomne zwierzęta? Przed chwilą stworzyłam Sima z psem i nie ma żadnych zwierząt. Jednorożców, dzikich koni, szopów, psów, kotów. Nic, kompletnie nic.
|
A ja już nie raz i nie dwa wspominałam, że gram w SV i większych problemów ze zwierzakami nie zauważyłam. Tylko jedna mała (ale w dużej dawce) rada: CIERPLIWOŚĆ
;) |
Olanowiak jeśli niedawno zaczęłaś grę w mieście po instalacji dodatku to wierzaki muszą załadować, w góra kilka dni simowych miasto zaludni się od zwierząt (heh jak to brzmi :P )
|
Bindi - dodatek mam zainstalowany od początku grudnia ale rodzinę stworzyłam wczoraj. Tak w ogóle to już dzisiaj zobaczyłam szopa i dzikiego konia więc muszę cierpliwie poczekać ;)
Mam jeszcze jedno pytanie, chciałabym żeby mój Sim znalazł ptaka lub węża. Wpisałam kod buydebug on, wyświetlił mi się ten znak zapytania, wzięłam na parceli (jest dość duża) te rozsiewniki czy jak to tam się nazywa. Wzięłam ptaki o węże i ich nie ma. W mojej poprzedniej rodzinie też wzoęłam na parceli tylko ptaki, grałam nimi dość dużo i się nie pojawiają. Jest na to jakiś sposób? Nie chce mi się biegać po całym mieście żeby znaleźć ptaka którego i tak dość często nie ma. |
Cytat:
|
Możesz też zakupić za punkty życiowe Pomocnik Kolekcjonera, na podglądzie mapy będą się wyświetlać wszystkie drobne zwierzęta obecnie dostępne.
A rozsiewacze też zadziałają po kolejnym wczytaniu miasta. |
hehe i oczywiście mam syfa po zainstalowaniu zwierzaków; mam dodatek od początku i nic, ładnie działały, a ja naiwna się łudziłam... a się okazało dopiero w Wymarzonych Podróżach...najpierw się miło zaskoczyłam gdy odblokowały się wykopaliska, a potem ... jak złapane podczas wakacji stwory: ryby, robale, znikały z wyposażenia po powrocie. bylam juz 3 razy na wakacjach, więc to nie jednorazowy wybryk. tez to macie?
|
Fakt, u mnie zniknęły, ale same ryby. Owady były w wyposażeniu z 'małymi stworzeniami' nie próbowałam, zostawiłam je sobie w domku letniskowym. Pozostałe obiekty kolekcjonerskie też mi nie zniknęły :)
Mnie tylko dziwi to, że zwierząt nie można ze sobą wziąć na wakacje, a np. za granicą są te zakopane dziury dla psów... -.-' |
Czy często kupując działkę pojawia się Wam komunikat iż jest zarobaczona? Są wtedy dwie opcje, albo automatycznie gra usuwa nam to to z działki albo podejmujemy ryzyko.
Wchodząc na taką parcele są tam chwasty (na zwykłym podłożu) i pełno chrząszczy do rozdeptania. Wczopraj przed reinstalką zrobiło mi się tak pierwszy raz! A teraz głupie pytanie: po co są te aktualizacje? |
Cytat:
A co do tych chwastów... To takie urozmaicenie :) Takiej okazji, jak Twoja jeszcze nie miałam, ale za to zdarzyło mi się kupić parcelę, którą nawiedzały duchy. Trzeba było pozbyć się niechcianych lokatorów i ich nagrobków. |
Jeszcze mi się nie zdarzyło mieć zarobaczoną działkę.. O.O Z duchami tak (jeden jedyny raz), ale z robakami nigdy.
Ciekawe, czy inne dodatki też mają takie urozmaicenie odnoszące się do działki... |
czesc :)
mam dwa pytania 1. Udało mi sie zaprzyjaźnić- czyli złapać Kruka i Niebieską Arę ale gdy spotkałam Drozda i Sokoła mogłam je tylko oglądać? czy to znaczy że takich ptaków nie można mieć w domu czy trzeba mieć jakąś umiejętność by je schwytać/zaprzyjaźnić się ?? 2. Poznałam JEDNOROŻCA! Po wielu nocach z nim spędzonych (Pojawia sie tylko miedzy 22 a 5 rano) udało mi się ją zaprosić do rodziny, Jest to klacz, i już nie znika po 5 rano jest normalnie członkiem rodziny. Zastanawiam się czy teraz pojawiać sie bedzie kolejny jednorożec ? bo jeszcze nie widzialam kolejnego. i czy mogę ją rozmnażać ? |
Cytat:
|
Orlita co do 1 pytania to musisz mieć jakąś umiejętność chyba to jest umiejętność łapania czy coś;)
|
Ja mam pytanie . :D
Czy wiecie może ,czy za granicą mozna łapać jakieś zwierzaki ? Głównie chodzi mi o ptaki ,węże itp. |
Mam pytanie
Czy jak moje simy wyjadą na wakacje i żaden z nich nie będzie mógł się opiekować zwierzakami to mi je odbiorą? pytam się bo chcę moją 4 osobową rodzinę wysłać do Egiptu:) ale boję się że jak moje simy wrócą to moim simom zwierzaki odbiorą |
Cytat:
|
ultraviolence dziękuję:) teraz mogę być o nie spokojniejsza:)
|
a ja mam pytanie czy można wskrzesić zwierzaka ? jak ?
|
Kwoon - to działa tylko w przypadku simów na zwierzęta nie ;)
|
Mam małe pytanie dotyczące rozmnażania koni. Wie ktoś może, czy karmienie ich jabłkami/arbuzami zwiększa prawdopodobieństwo urodzenia odpowiednio ogiera albo klaczy, czy działa to tylko w przypadku simów? :3
Cytat:
|
takie pytanie dziwne...
ale czy simy moga uprawiac jogging razem ze zwierzetami? : D |
Mam pytanie. Otóż ściągnęłam ten sklep zoologiczne ze store i umieściłam w grze. Jednak nie mogę w nim nic kupić, bo jest ciągle zamknięty, o każdej porze. W ogóle nie ma w nim sprzedawcy. Da się jakoś sprawić, aby sprzedawca się w nim pojawił?
|
Może sprawdź czy nie masz ustawionego typu parceli na Zakaz wstępu dla odwiedzających.
|
Hej, dawno nie wchodziłam, bo przestałam grać, bo gra odmówiła współpracy... Mam pytanie i problem zarazem - po instalacji Zwierzaków wszystkie meble z netu przestały mi działać... czy teraz po nowych łatkach itd coś się zmieniło i dodatki już działają czy dalej trzeba je w jakiś sposób naprawiać itd? Simsów nie mam jeszcze zainstalowanych, bo nie wiem, co mam zrobić z dodatkami... Proszę o jakąś podpowiedź, co mam zrobić, żeby mi te dodatki zaczęły działać na nowo :)
Pozdrawiam PS. mam nadzieje, że wyraziłam się dosyć jasno ^^ |
Jak oceniacie opieke nad zwierzakami w trzeciej częsci? Są one bardziej jak w jedynce czyli ze mozna sie z nimi pobawic, ale ogólnie żyją same sobie, czy raczej jak w dwójce ze zajmuja mase czasu i trzeba im podporządkować życie?
|
Przede wszystkim są sterowalne, więc i bardziej samodzielne, można im anulować jakąś akcję. Uczyć ich trzeba czystości i nieniszczenia obiektów, jak w TS2, ale moim zdaniem szybciej to idzie (są też cechy charakteru jak "nie niszczy" np). Najmniej pracochłonne wydają się koty, potem psy, ale konie są niesamowicie absorbujące... Czyli tak jak w życiu... Nie da się mieć konia i nie spędzać na opiece nad nim kilku godzin dziennie. Czyszczenie kopyt, szczotkowanie, itd...
|
Mam pytanie, jak zbudować taki dach stajni jak na zdjęciu poniżej?
http://farm7.static.flickr.com/6064/...2eb2741010.jpg |
Witam! Mam pewien problem, a może tylko tak mi się wydaje. Otóż po zainstalowaniu Zwierzaków od razu zacząłem grać w AP, ale ostatnio znudziło mi się tam grać, więc postanowiłem założyć nową rodzinę w innym mieście. Wybrałem Riverview jako ich miejsce zamieszkania. Przed wprowadzeniem do domu, stwierdziłem, że zmodyfikuję nieco otoczenie - dodam złomowisko, komis itd. Zaciekawiła mnie rodzina Ivanov, którą gram, ale pojawił się problem. Zaadoptowali kota, lecz nadal nie ma na lodówce opcji przyrządzania wybornego jedzenia, która jest w AP nawet, gdy nie ma się zwierząt. W całym mieście jeszcze ani razu nie spotkałem ptaka, węża itp. Dlaczego tak jest? Chciałbym mieć także korzyści z tego dodatku, ale w Riverview. Proszę o pomoc jak rozwiązać ten problem. Z góry dziękuję za odpowiedź. D_S
|
A dużo dni simowych już grasz? Te zwierzęta muszą się najpierw wygenerować.
A co do karmy. Sporo ludzi miało ten problem. Ogólnie rozchodzi się o to, że rodziny, które zostały stworzone przed instalacją Zwierzaków nie mają tej opcji, dopiero te, które są z okresu, kiedy dodatek już był. Nie wiem, może jakaś łatka to naprawiała, ja dawno w Zwierzaki nie grałam, ale też kilka razy miałam ten problem. |
Ja słyszałem, że nie chodzi o datę stworzenia rodziny, tylko o zapis gry czy przed instalacją. czy po. Mam rodzinę, która jest na zapisie z czerwca 2009 - tam nie mogę przyrządzać specjalnej karmy, ale nie przeszkadza mi to, lecz tworząc nową rodzinę chciałbym tą opcję wykorzystać. Gram już 4/5 dni simowych tą rodziną Ivanov. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. :)
|
Może to coś pomoże, ale można nauczyć się przygotowywać karmę dla zwierząt oglądając kanał kucharski w TV.
Przynajmniej moi simowie sprzed Zwierzaków w ten sposób się nauczyli. |
To znaczy, że od razu po oglądaniu tego kanału Sim się nauczy - czy losowo przepisy są wybierane? Nawet nie ma przepisu na karmę w księgarni. Co mam zrobić? Ma ktoś podobną sytuację? Proszę o pomoc. :)
|
Cytat:
|
Dzięki, ale nie ma żadnego sposobu? Słyszałem, że w starych zapisach miast, które zostały "uruchomione" jeszcze przed dodatkiem - w pliku usuwało się backup lub jakoś tak - to miało odświeżyć zapis i zaktualizować nowe opcje. Proszę o pomoc, bo nie rozumiem, dlaczego mam oglądać Simem program kulinarny żeby nauczyć się przepisu, którego nie można kupić, a normalnie każdy Sim - nie mający nawet umiejętności kulinarnych, może przyrządzić wyborną karmę dla zwierząt. D_S
|
Cytat:
|
Cytat:
EDIT: Mam grę od dawna, ale mam pytanie: Czy możliwe jest, żeby zwierzęta innej rasy (np. dalmatyńczyk i husky) mogły mieć ze sobą dzieci??? |
Cytat:
To samo tyczy się koni i kotów. |
Mam pytanko?
Ostatnio jak grałam w mojej ulubionej rodzince w the sims 3 to wpisałam kod moveobjects on i dla jaj wstawiłam mojego konia do salonu:p i wtedy wszedł złodziej policjant i simowie przegrali z nim walkę i jak jakoś weszłam w tryb kupowania żeby przestawić konia na dwór to mi zniknęło wszystko czyli pasek potrzeb itd i moi 2 simowie Don i Nina też gdzieś zniknęli i co mogło to spowodować? co ja wpisuje ten kod w innej rodzince to on nie działa co mogę w tej sytuacji zrobić? proszę pomóżcie mi to moja ulubiona rodzina i nie chcę jej stracić |
Przywróć ostatni zapis gry - Wyjdź bez zapisu, wejdź w saves, wyrzuć zapis gry na którym grasz np. Miasto.sims3 i zmień nazwę plikowi zapasowemu Miasto.sims3.backup na Miasto.sims3. Następnie odpal na nowo grę. Niestety ten sposób zadziała tylko jeśli nie zapisałaś aktualnego stanu gry.
@down no tak pomyłka :P sposób zadziała jeśli zapisało się grę najwyżej raz. |
@Bindi, ale jeśli nie zapisała, to nie ma potrzeby odpalania z backupa. Wystarczy na nowo odpalić grę. :P Zuzapets, właśnie jeśli zapisałaś, to robisz sposób Bindi. Bo ten plik xxx.sims3.backup to poprzedni zapis gry.
|
ok dziękuję wam:)
|
dobra, wiem ze powinnam to wiedziec, ale..
nigdzie nie moge znalezc malych zwierzat, typi te slodkie ptaszki, weze itd. gdzie i kiedy je zobacze? |
omega małe zwierzęta węże ptaki jaszczurki itp możesz spotkać wszędzie o każdej porze dnia i nocy trzeba poprostu starannie szukać;)
|
Jest też inny sposób kup sobie za punkty życiowe pomocnik kolekcjonera i ustaw sobie na co chcesz.
|
Mam problem, moi simowie kiedy jadą do centrum jeździeckiego ( w sensie tam gdzie można trenować ) i próbują skakać to koń kręci głową i pojawia mu się dymek, że nie może przejść :|. I jedzie wtedy z drugiej strony, robi to samo i tak prze cały dzień. Problem zaczął się od instalacji 'Zostań gwiazdą'.
O, albo robi coś takiego. to znaczy skacze przez tą ostatnią odosobnioną przeszkodę. http://imageshack.us/clip/my-videos/542/8d6.mp4/ |
o, pomocnik kolekcjonera wyszukuje tez zwierzeta? dzieki! :D
|
Mam dosyć dziwne pytanie. Do niedawna nie korzystałam w ogóle z gnomów, które mają zachęcać\odstraszać bezpańskie zwierzęta. Powód jest dosyć prosty, nie wiedziałam, że mogą też odstraszać. Dowiedziałam się zupełnym przypadkiem. Tak więc chciałam to u siebie przetestować. Nie mam nic do zwierząt, po prostu tak się składa, że jak pojawiają się na mojej parceli, to gra się mocno muli. No i... klapa. Do tej pory psy i koty były rzadkością... po zakupie gnomów i ustawieniu ich na odstraszanie, psy i koty są prawie codziennie... Jeśli chodzi o tego trzeciego gnoma, to nie mam w ogóle jeleni i szopów, ale za to konie mam dosyć często. Uwielbiam koniki, ale zamulają grę. Ustawiłam gnoma i kazałam mu odstraszać konie, na razie żaden nie przyszedł. No i mam trzy pytania:
1. Czy u Was odstraszanie zwierząt w ogóle działa? 2. Czy mogę mieć więcej niż jednego gnoma dla dzikich zwierząt? Chodzi mi o to, że chciałabym zapraszać jelenie i szopy, ale odstraszać konie, jednym gnomem nie da się tego zrobić. 3. Czy wiecie o istnieniu jakiegoś moda, który poprawia funkcjonalność tych gnomów? |
1. Tak
2. Tak 3. Ja nie EDIT : Mam 2 pytanka 1.Jeśli oddam jednorożca do reprodukcji to źrebię będzie jednorożcem czy zwyczajnym koniem ? 2.Trochę nie na temat ale i tak napiszę : Czy jest jakiś sposób na zmianę płci jednorożna ( testingCheatsEnabled true nie działa ) |
Dzięki. No u mnie odstraszanie nie działa, przynajmniej nie na psy i koty. Co do koni, to miałam je rzadko, a gnomy wstawiłam niedawno, więc jeszcze nie potrafię stwierdzić czy to działa czy nie.
|
Ja ma jedno pytanko?
Czy the sims 3 zwierzaki na xbox 360 to w jakiej wersji otrzymam tego psa-pandę,kota skunksa i psa tygrysa? czy w zwykłej czy w limitowanej będą? |
zwierzak zestarzal mi sie do takiego poziomu ze dzien temu powinien juz zdechnac. czemu dalej zyje?
|
Prawdopodobnie dlatego, że zwierzak był zawsze bardzo szczęśliwy, że karmiłeś go domową karmą i ogólnie niczego mu nie brakowało.
|
to co, teraz nie zamierza umrzec w ogole? :P
|
To go traktuj trochę gorzej nie dawaj jeść tak często i nie baw się z nim to może zdechnie :P Zwierzęta nie umierają a zdychają. xD Umierają to ludzie ;)
|
nie chce mi sie przekopywac calego tematu :) jesli mam cztery szczeniaki i w ogole dzialaja mi juz kompletnie na nerwy, moge sama otworzyc sasiedzka adopcje? zeby ludzie mi przychodzili i je adoptowali, zamiast oddawac je po prostu do adopcji
|
Ludzie, mam pytanie.
Czy pieniądze z reprodukcji ogiera i że sprzedaży koni idą w pulę pieniędzy do celu życiowego? Bo mnie nalicza tylko z wygranych zawodów.. A bym miała ponad 20000 za sprzedaż koni... To jak to działa ? |
Ktoś miał tu problem z koniem, który nie chciał skakać przez przeszkody. Tak chyba jest od samego początku, niech zgadnę, grasz w Starlight Shores? W grze jest taki bug, że jeśli ustawiasz (albo gra sama ustawia przy tworzeniu nowego miasta) parcelę z przeszkodami, to tak właśnie jest. Nieważne czy przeniosło się tą parcelę z innego końca miasta, czy po prostu wzięło się ją ze schowka na parcele.
Rozwiązanie jest tylko jedno: Wchodzisz na tą parcelę spod edycji miasta i ustawiasz przeszkody od nowa. Nie musisz ich kupować od nowa. Wystarczy, że je poprzestawiasz, tak by dały się postawić legalnie, bez kodu. Zauważysz też, że jeśli masz 3 przeszkody w jednym rzędzie i podniesiesz środkową, to już jej z powrotem nie odstawisz w to samo miejsce, bo one muszą być stawiane po kolei. To cały sekret :P |
u zwierzaków bardzo denerwują mnie kreski przy uszach i ogonie, wyglądają jak doczepiane, czy jest na to jakaś rada?
|
Szczerze to ja tam żadnych kresek nie zauważyłam... Fakt, mało gram psami, a kotami w ogóle, więc może się po prostu nie przyglądałam. Za to mnie denerwuje galop w pełni wyszkolonych koni i przyłażące na moją działkę bezpańskie i dzikie zwierzęta... Czy mam gnomy, czy nie, jest to samo. Szczerze, to z gnomami ustawionymi na odstraszanie jest nawet gorzej niż w ogóle bez gnomów, więc u mnie nie działają gnomy kompletnie.
|
Ja też nie widzę kresek... Może masz słabą grafę, albo niską szczegółowość ustawioną? Renderowanie zaawansowane masz włączone? Nie wiem czy to coś da ale można sprawdzić ;)
|
Cytat:
Najczęściej przychodzą do mnie bezdomne zwierzęta małych rozmiarów, koty, małe psy, czasem szopy. Kupiłam dużego psa i wybierałam opcję ,,Strzeż domu" czy jakoś tak. Jak się pojawiało jakieś zwierzę to albo uciekało albo mój pies zaczynał szczekać/biec za zwierzęciem i też uciekały. |
Ja mam w zasadzie tylko zwierzaki klatkowo-akwariowe w domu ludzi którymi teraz gram. Jakoś tak psy wydają mi się zbyt absorbujące, kotów nie lubię, ale tam gdzie tylko się da mam konie. Bo konie to moje najukochańsze zwierzęta :P W domu Agnieszki Zadek nie ma jednak miejsca na konia, zwłaszcza, że ja od razu kupuję 2, bo konie są stadne :P
|
do-cholery. mowiac o koniach, troche chyba za dobrze swojego traktowalam i teraz, mimo ze juz sie powinien na tamten swiat wybierac, jakos mu sie nie spieszy. on tak w nieskonczonosc bedzie sobie egzystowal jako emeryt czy w koncu raczy zdechnac kiedys? wolalabym sie nie uciekac do zabijania go kodem.
|
Cytat:
|
hm, a idzie jakoś " wywołać" śmierć? mam taki sam problem z konikiem, nie żebym była sadystą jakimś, ale jest mi to potrzebne :P
|
Cytat:
|
okejka, dzięki violcia : D
|
jak zwierzęta w grze mogą mieć małe ,raczej za pomocą czego ? XD
|
Na parceli musi być buda ( w przypadku kotów i psów), lub boks dla koni (w przypadku koni ofc xD). Zwierzaki muszą mieć ze sobą dobre relacje. Kiedy te dwa czynniki zostaną spełnione pojawi się opcja postaraj się o potomstwo, lub coś podobnego.
|
Jakie kariery doszły w dodatku Zwierzaki, bo nie mogę, żadnej pracy z owego dodatku znaleźć ?
EDIT: Poza samozatrudnieniem koniarz |
No właśnie żadna nie doszła poza owym samozatrudnieniem.
|
mam pytanko?
Czy są jakieś kody lub mody na wielkość zwierząt? typu jakieś suwaki? Wiem pytanie może być do nie tego działu ale nie mogłam znaleźć odpowiedniego działu do tego pytania :P proszę o szybką odpowiedź :) |
Kodów nie ma. Jeżeli chodzi o mody, to są suwaki. Na razie jednak jest ich mało, a nic innego nie udało mi się znaleźć.
|
ok dziękuję ci :)
|
Odp: Macie pytania? Zadawajcie je tu!
Mam takie pytanie - czy jeśli zainstaluję sobie "Zwierzaki", ale będę grał w Twinbrook, moje Simy będą mogły adoptować zwierzaka ze schroniska? Kiedyś zainstalowałem sobie ten dodatek i w Bridgeport w ogóle nie było zwierząt :/
|
To widocznie musiał być błąd, ja nie mam problemów z adopcją zwierzaków w żadnym mieście o.O
|
A jelenie itd. będą sobie spokojnie chodzić po ulicy? ;)
e: mam jeszcze jedną sprawę - w jaki sposób samica może zajść w ciąże? Mój pies robił kiedyś bara-bara z jakąś psinką (innego gatunku), ale szczeniaczków nigdy nie miałem :/ |
Raczej tak. Wszystko powinno pałętać Ci się tak samo jak w AP.
Klikasz na psiaka (albo budę?) "postaraj się o szczeniaki" czy coś takiego. Zwierzęta muszą się dobrze znać:) |
Okej, spoko, bardzo dziękuję ;)
|
jaki jest limit zwierzaków trzymanych w domu?
bo mam już 2 psy i nie moge sobie np. konia wziąć... |
Limit zwierzaków wynosi 6 sztuk ale widocznie masz za dużo Simów - maksymalnie w rodzinie może być 10 postaci razem ze zwierzętami.
Jeśli chcesz mieć 6 zwierząt to Simów może być maksymalnie 4. |
Mam 2 pytania:
1)Gdzie się instaluje pose packi w the sims 3 2)Gdzie się instaluje suwaki na rozmiar zwierząt w the sims 3? bo u mnie nie ma folderu mods itp więc z tąd to pytanko :D |
|
dziękuję anie :)
|
Mam pytanie dotyczące edycji ogólnej miasta.
Mianowicie po wspisaniu Testigcheatsenabled true i buydebug on mam ten cały znak zapytania są tam rozsiewacze roślin, nasion i ryb ale nigdzie nie mogę znaleść jakiś rozsiewaczy małych zwierząt (węże, jeże, wiewiórki), czy jest na to jakiś osobny kod ? czy są gdzieś indziej? szukałam już w zakłądce zwierzaki po prostu .. ale nic nie znalazłam ... chciałam np. stworzyć parcelę z wodospadem, i to poszło mi całkiem spoko ... i chcialam y tam były jakieś żółwie... a tu kicha ... |
Wszystko wpisujesz dobrze, musisz tylko dobrze poszukać. Jak wejdziesz w "?", to są tam różne zakładki, i będzie coś w stylu "Rozsiewacze zwierząt". Później najeżdżasz na wszystkie, i szukasz tego który cię interesuje. Musisz po prostu poszukać ; )
A jeśli nadal nie ma, to ja już ci nie pomogę, bo nie wiem : D |
Dziękuję, ale niestety przeszukałam cały "?" i z rozsiewaczy dalej są tyle te co już wymieniałam, przejrzałam też wszystkie "różne" czy tam "pozostałe" i też nie znalazłam,
czy to możliwe w takim razie że mam jakiś błąd w grze skoro nie mam rozsiewaczy małych zwierząt podorze wpisanych kodach ? |
Ja te rozsiewacze mam w "?" , i to wszystkie. :O
|
Bo nie ma osobnej zakładki na rozsiewacze zwierzątek. One są dodane do zakładki z rybami bodajże.
|
O matko!! tego się nie spdziewała, by szukać w rybach gryzoni ;p
ale faktycznie są ;p dziękuję :) umieściłam je już ... i teraz mam inny problem ... Umieszczałam różnie małe ptaki duże, gryzonie, na wielu parcelach publicznych, praktycznie na każdej coś tam sobie dołożyłam by zobaczyć czy działa ... no i minął już simsowy tydzień... a te rozsiewacze ani rusz ... zapisałam grę na pewno ... sprawdzałam nawet czy rozsiewacze są jak znowu wchodzę na parcelę z poziomu budowy... no i są... komuś jeszcze tak się działo, czy to przypadek i mam czekać po prostu ? |
U mnie zwierzęta z rozsiewaczy pojawiły się dopiero po restarcie gry.
|
A u mnie się pojawiają po 4 dniach simowych ? Ha, ale może Bindi ma rację, bo ja często gęsto grę wyłączam. : )
|
Czy da się odzyskać odebrane przez opiekę zwierzaki?
|
Kiedyś nie zauważyłam, że mój pies był samotny zbyt długo i przyjechała opieka. Oczywiście nie da się adoptować zwierzaka tą sama rodziną, bo przychodzi komunikat, że nie dbaliśmy o zwierzaka, czy coś w tym guście. Wyszłam więc do edycji miasta, weszłam do innej rodziny. Ta rodzina adoptowała zwierzaka (mój zabrany piesek pojawił się tam) Potem w edycji miasta przeniosłam pieska z powrotem do mojej rodziny. Chyba nawet kontakty miał zachowane.
|
Hallgerd - dziękuję za odpowiedź. Niemniej jest to trochę skomplikowane. A może ktoś za pomocą kodów tego dokonał?
EDIT: Niestety w ośrodku adopcyjnym nie ma już moich zwierzaczków. Czyżby ktoś ich adoptował? Szukam opcji w Nraasie jak ich dodać do rodziny, ale jakoś mi to nie idzie ;/ |
Mam pytanie, czy w trakcie gry można stworzyć psa czy kota, czy tylko istnieje możliwość adopcji 'gotowego' zwierzaka?
|
W rodzinie, w której grasz nie stworzysz zwierzaka. Trzeba pokombinować. Wyjdź do edycji miasta, stwórz rodzinę, tam stwórz sobie zwierzaczka jakiego chcesz i bylejakiego sima (wydaje mi się, że zwierzaki podobnie jak dzieci nie mogą same tworzyć rodziny). Potem wprowadź ich swojej rodziny. Dalej w edycji miasta kliknij na swój dom, wybierz przycisk podziel rodzinę (czy jakoś podobnie on się nazywa) wyprowadź tego niepotrzebnego sima i skasuj.
|
A jak wprowadzić inną rodzinę do swojej? nie spowoduje to żadnego upływu czasu, czy innych niepożądanych efektów?
|
Nic z tych rzeczy. Wprowadzasz rodzinę z okienka do wybranego domu, tak, jak na początku gry. Wyskoczy pytanie, czy chcesz połączyć rodziny, czy jakoś tak i już. Nie ma żadnych komplikacji więc luzik;)
|
A jak wywalę tego sima z rodziny (podziel rodzinę) on będzie widoczny na moim drzewie genologicznym?
|
Nie, przecież nie będzie spokrewniony. Po wprowadzeniu wybierz podziel rodzinę i go wyprowadź. Pojawi się z lewej strony w schowku. Kliknij na niego a później na kosz. Nie będzie go ani w drzewie ani w kontaktach, jakby nigdy nie istniał.
|
Chyba można stworzyć rodzinkę, gdzie są same zwierzaki, ale nie można tylko nią grać - trzeba ją wprowadzić tam, gdzie żyją Simy...
Przynajmniej ja kojarzę, że po instalacji Zwierzaków, w bibliotece była rodzinka składająca się tylko z dwóch piesków (opis był, że są bezdomne, spotkały się przypadkowo i związały ze sobą), chyba, że tylko EA potrafi takie cuda - w końcu u mnie jakoś gra się skończyła jak zmarła mi dorosła simka, mimo, że w rodzinie była też nastolatka, a taka rodzina (w sensie, że głową rodziny jest nastolatek, reszta jest młodsza) funkcjonuje w którymś z miast EA. |
Mam pytanko?
Chciałam aby mój koń miał potomstwo ze swoją partnerką i chyba z 4 razy się starali o źrebię a klacz nie zaszła w ciążę i pytanko moje jest takie czy to błąd gry czy muszę jeszcze poczekać? proszę o pomoc :) |
Poczekaj jeszcze trochę i spróbuj jeszcze raz. Jeśli się nie uda, to kup któremuś z koni nagrodę na to, żeby mogli mieć liczniejsze potomstwo. Nie pamiętam tylko jak ta nagroda się nazywała, ale na pewno ją znajdziesz ;)
|
letki odkop ale ok.skąd będe wiedział że moja suczka jest w ciąży? 2 razy zrobila intereakcja ''postaraj sie o szczeniaki''
|
Czy jest możliwość, że jakiś tam sim siedzi na koniu, drugi jakiś tam sim będzie konia prowadził za pomocą interakcji "prowadź konia", (o ile będzie) to będzie również prowadził tego sima który siedzi na koniu? (zachciało mi się szkółki jeździeckiej :D)
|
Cytat:
|
Mam pytanie odnośnie biszkoptowej piłki dla psa. Kupiłam ją ulokowałam, ale jak pies ma jej użyć pokazuje się niebieski dymek, taki jakby nie mógł wykonać polecenia. Miejsca jest dość, więc to nie o to chodzi. Dodam, że piłka jest w domu, bo Sim mieszka w wysokościowcu. Miał ktoś podobny problem?
|
Cytat:
|
Pies jest dorosłym...
|
A może po prostu tą piłką można bawić się tylko na zewnątrz? :)
|
|
A to jest standardowa rasa w grze? :|
|
Jak zdobyć jednorożca?
Zaprzyjaźniłem się z dziki Koniami, a chcę mieć jednorożca? |
Jednorożec pojawia się w środku nocy najczęściej w okolicy zbiorników wodnych (głównie stawy) i znika o 5 rano. Najłatwiej go wypatrzyć na podglądzie mapy, gdzie powinna pojawić się mała zorza nad miejscem gdzie przebywa.
|
Znalazłem,zaprzyjaźniłem się, zaprzyjaźniłem się dzikimi końmi, a gdy chcę,żeby jednorożec dołączył do rodziny to mówi,żeby udowodnił coś.
|
Bo trzeba się zaprzyjaźnić przynajmiej z jednym psem, jednym kotem i jednym koniem :|
Same konie nie wystarczą... |
Cytat:
anizali to z tym jednym koniem, kotem i psem to mit, u mnie nigdy tego jednorożec nie wymagał, po prostu trzeba było się zaprzyjaźnić z trzema zwierzętami, niekoniecznie różnej rasy, najlepiej niech to będzie przyjaźń 'na zawsze'. |
Dobrze dzięki za pomoc.
|
Mam problem z adoptowaniem jednorożca. Nie mogę mieć trzech najlepszych przyjaciół na zawsze. Gdy jeden zwierzak jest najlepszym przyjacielem na zawsze, a drugi się nim staje to automatycznie ten pierwszy jest już tylko najlepszym przyjacielem. Wtedy jednorożec nie chce przyjąć mojej prośby. Czy miał ktoś podobny problem?
|
Kiedyś RaspberryXD zadała pytanie na temat pewnej interakcji. Chodzi o to, czy gdy jeden z simów siedzi na koniu, to czy inny sim może tego konia prowadzić. Sprawdziłam i u mnie nie ma takiej opcji :| jest na to jakiś kod czy mod? Wiecie może?
|
muffinka Ja jestem uparta, i nie spocznę dopóki nie wykombinuje jak to zrobić :P
Czy jak koń ma rozwinięte umiejętności skakania i wyścigów na 10 poziom, to sim będzie się uczył szybciej jeździectwa? E: Koń ma 10 poziom wyścigów. Przejażdżka galopem, biega tak, jakby gra była przyśpieszona. Denerwuje mnie to :(( |
Czy w zwierzakach granica ośmiu simów w jednym domu dotyczy też zwierzaków, tzn. może być tylko osiem łącznie simów i zwierzaków? Czy nie można np. mieć 6 simów i 8 zwierzaków?? :|
|
Z tego co wiem można mieć 8 simów i 8 zwierzaków.
|
Nie ma takiej opcji, żeby łącznie ich było 16 w rodzinie :)
Z tego co ja się orientuję, to można mieć w rodzinie chyba najwyżej 6 zwierzaków. A razem z simami rodzina nie może mieć więcej niż 9 albo 10 członków. Bez zwierząt simów może być tylko 8. |
Aha. Dzięki. :)
|
Cytat:
|
mila287 wystarczy przytrzymać tylko shift ;)
|
Witajcie kochani. Mam pewien prboelm...
Otóż, nie działa mi kod testingcheatsenabled true/on (tak?). Wpisuję go, kilkam enter i wyskakuje mi informacja, że kod jest niewłasciwy (czy jakos tak). Może napiszę dokłądnie: chciałabym dać na full potrzeby simce, czy ktoś byłby tak dobry i napisałby mi krok po kroku jak to zrobić? Z góry bardzo dziękuję! : ) |
Cytat:
Teoretycznie kod wygląda poprawnie, ale z tego co pamiętam w podstawowej wersji The Sims 3 instalowanej z płyty bez aktualizacji - nie działał. U mnie działa true, ale podobnież zdarzały się osoby, które musiały wpisywać on. |
Bjork, mam karierę, wymarzone podróże i własnie zwierzaki.
Gra powinna być aktualna, gry oczywiście oryginalne... ale za to gram bez płyty (zajerestrowałam się w EA - Origin i tam mam zapisane gry). Próbowałam też wspisywać z dużymi literami i wszystko 'z małej'... i pupa - nie działa. : / |
Mam jeszcze jeden gupi pomysł
A wpisz TestingCheat(BEZ S)Enabled true / on |
Też nie działa. : /
|
Ja wpisuję testingCheatsEnabled true i mi działa. Czy taką kombinację też użyłaś?
|
Kochani, działa mi ten kod! : )
Nie wiem dlaczego wcześniej nie działał, ale zainstalowałam dodatek po zmroku i... zaczęło działać! : ) Tak czy owak - bardzo dziękuję za odpowiedzi! ; ) Mam jeszcze jedno pytanie... (chyba dział nie ten... chociaż w sumie też pasuje, bo zwiarzaków się tyczy : p ) Gram przez program Origin. Zastanawiam się czy podać hasło do mojego konta koleżance, która także chciałaby grać w the sims. W zwiazku z tym dwa (pewnie głupie) pytania: 1. Czy możemy grać jednoczesnie (ona u siebie na kompie, ja u siebie)? I czy wtedy gra nie będzie się zacinać itp.? 2. Czy jak koleżanka będzie grała - modyfikowała otoczenie, zapisywała grę, tworzyła nowe rodziny itp... to czy u mnie to wszystko będzie widać? Z góry dziękuję za pomoc! : ) |
1. Raczej nie
2. Nie, wasze gry będą zupełnie niezależne. Tak btw to rejstrowanie gier w Origin służy m.in. do tego, żeby móc grać na kilku komputerach ;) |
Mam pytanko odnośnie "rozmnażania się" zwierzaków - celowo napisałam to w cudzysłowie bo kiedy sprawdzam drzewo genealogiczne danego zwierzaka np. pewnej kotki to ma ona PIĄTKĘ kociąt które nie są z nią spokrewnione mimo, że będąc w innej rodzinie wyskoczył komunikat w stylu "nasza kotka właśnie urodziła..." i że są kocięta do adopcji. Kocięta te nie mają matki, ojca czy rodzeństwa.
W tej rodzinie miałam trójkę Simów i dorosłą kotkę. Zostawiłam tę familię na jakiś czas a po pewnym czasie pojawiły się trzy kocięta... później jeszcze dwa. Teraz mam w tym domu jeden wielki uroczy chaos ;) Byłam też u Kawalerów i zaadoptowali oni źrebaczka, później Fortunka podrosła, wyszłam z rodziny, zajrzałam do innej i znów komunikat, że "właśnie urodziła" i jest źrebak bez matki i ojca... Powiedzcie proszę jak ustawić te opcje żeby zwierzaków nie przybywało w magiczny sposób podczas mojej nieobecności u tych rodzin? Kombinowałam w opcjach i powinno być ok ale ciągle zwierzaków przybywa i wyskakują te komunikaty o możliwości adopcji... |
Jejku jak mnie tu dawno nie było.. :D
Pytanie dotyczy parkurów dla koni. Wygrzebałam skądś filmik na youtube, że koń skacze wyznaczony mu parkur. Tylko, że parkur był: a) niepołączony ze sobą w żaden sposób; b) złożony z wielu przeszkód; Zawsze chciałam coś takiego stworzyć, ale byłam pewna, że się nie da. :c |
to ja mam takie pytanko - jak zapisać nową rasę?
|
Według mnie nie można,:( Ja zawsze zapisywałam wygląd i kształt śierści u zwierzaka;)
|
Czy są jamniki? Ale faktycznie jamniki podobne do jamników? :)
|
Jak mieć wiecej niż 6 zwierząt w sims 3
|
Pobrałam mod,który ma odblokować elementy jednorożca w Sims 3 Zwierzaki.
Jest róg,bródka i ogon. Jednak chciałam go usunąć,bo zauważyłam,że wszystkie jednorożce nie mają teraz rogów. Nie było tego w folderze Mods,nawet pobrałam (chyba) to samo,żeby sprawdzić czy już mam. Usunęłam kilka rzeczy,a zawartość folderu Mods schowałam na pulpicie w innym folderze. Usunęłam cały folder The Sims 3-tylko save'y i zdjęcia skopiowałam na pulpit. Gdy zaczęłam robić rodzinę,zauważyłam,że róg,bródka i ogon dalej tu są! Serio,już nie wiem co mam robić,czy reinstalacja gry pomoże(albo przywracanie systemu)? Mod to (chyba) http://modthesims.info/d/459984 albo ewentualnie ,,tail fixy". Chciałabym w sumie zachować tylko ogon,czy to możliwe(potrzebny mi do robienia zebr)? POMOCY! :cry: Zdjęcie tych obiektów w CAP: https://imageshack.com/i/f03Bhpe5p beata-Adoptuj i wpisz kod testingcheatsenabled true. Kliknij z Shiftem i jest jakaś opcja z edycją. Jak to jest małe zwierzę (szczeniak,kociak,źrebię)to po edycji może się bugować...(będzie zdeformowany czasami).:look: o sorki,nie zauważyłam,że ty już to wiesz :/ @Kędziorek: Nie pisz posta pod postem |
Hej. :) Chciałabym pobrać moda na suwaki z S-Club, mam wersję gry 1.62, a na stronie jest mod tylko do gry 1.57 a później to już 1.63 (są jeszcze oczywiście dużo starsze, ale tego nie biorę pod uwagę). Spróbowałam uruchomić grę z modem 1.57, ale wyświetlał się komunikat o nieoficjalnych modyfikacjach. Trochę się zdziwiłam, bo z wersjami HQ moda jest podobna sytuacja i 1.57 działa idealnie. Nie próbowałam uruchamiać gry ze slider modem po tym komunikacie.
Chodzi teraz o to, że chciałabym zaktualizować grę do wersji 1.63, bo do tej najnowszej nie ma slider moda od S-Club (niby jest ten alternatywny mod na MTS, ale nie chcę go pobierać bo dodaje kilka niepotrzebnych mi opcji). Znalazłam już na internecie łatkę do pobrania i zainstalowania ręcznie. Teraz pytanie - jak się za to zabrać? Powinnam odinstalować wszystkie nieoficjalne dodatki przed takim aktualizowaniem gry? Może coś jeszcze? Nigdy nie aktualizowałam simsów, a na polskiej simspedii piszą jeszcze żeby resetować miasto Master Controllerem czy coś. O.o |
Ogólnie podczas aktualizacji powinno się tymczasowo pozbyć modyfikacji:
1. Jeśli chodzi o pliki packages sprawa jest prosta, na czas aktualizacji przenosi się folder Mods w inne miejsce, np. na pulpit. 2. Podobnie jest w przypadku sims3pack, w dokumenty>EA>TS3 trzeba znaleźć folder o nazwie DCCache, jego zawartość (pliki rozpoczynające się na dcdb) na czas aktualizacji przenieść w inne miejsce. Po aktualizacji można je przenieść na poprzednie miejsce. Co do resetu miasta, to nigdy o czymś takim nie słyszałam i nie wydaje mi się to konieczne, ale kto wie? W każdym razie nigdy tego nie robiłam i potem nie miałam z grą kłopotów. Co do slider hacka z MTS, to można zainstalować tylko te opcje, które się chce, tzn. w twoim przypadku można pobrać wersję basics i wrzucić tylko plik o nazwie "[...]corebasics67" i "[...]TuningSlidersX[2, 3 albo 4]" do gry. W ten sposób będziesz miała tylko slider hacka bez dodatkowych modyfikacji. |
Dzięki za odpowiedź. :) Faktycznie z tym modem z MTS jest jak piszesz, wcześniej myślałam, że to dzieli się na basic i full a wszystkie dodatkowe opcje z basic są obowiązkowe. Wersja 1.57 tego moda też nie działa z moją grą, jutro będę więc aktualizować, może nawet do najnowszej wersji a nie do tego 1.63.
|
Da się gać multiplayer, słyszałem, że jest jakiś mod :)
|
Nie, nie ma takiego modu.
|
Czy w The Sims 3 zwierzaki można tak jak w The Sims 2 zwierzaki sprzedawać psy/koty/konie czy tylko oddawać do schroniska?
|
W trójce można sprzedawać tylko konie(w ośrodku jeździeckim)i małą zwierzynę (przez ekwipunek).Koty i psy możesz tylko oddać do schroniska :)
|
Czy można komuś oddać zwierzę?
|
x3Kitty, nie da się... :/ Sprawdzałem to u siebie, ponieważ znajduję się w takiej sytuacji, że sąsiad mojego Sima ma śliczne, maleńkie kocię, które chętnie przygarnąłbym. No, ale to nie jest sąsiedzka adopcja, więc się nie da. Brak opcji na zasadzie przekaż, sprzedaj, oddaj, itd. : ( Ostatecznie żeby mieć tego kota, musiałem sąsiada o to, by się wprowadził wspólnie z kotem, który został już ze mną, a sąsiad został kulturalnie wyrzucony na bruk. :P Szkoda, że nie ma takiej opcji, jak w The Sims 2 - właśnie względem powierzenia zwierzaka drugiemu Simowi. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:40. |