![]() |
Odp: Modern house by distractme
Ogólnie jest super jednak dla mnie ten dom jest za duży (tak, do tej pory siedzę w apartamentach w Brigdepoint :P)
Niektóre pomieszczenia są zbyt małe a inne z kolei zbyt duże! 7/10 ;) |
Jakoś dziwnie urządzony, pomieszczenia są puste.
Na zewnątrz wygląda nieźle, ale tylko z jednej strony xD Moja ocena: 7/10. |
Ja bym dodał drzewa, krzaki, kwiaty, ławeczki, ścieżki, jakąś altankę. Zamiast pustego terenu z dwoma budynkami stworzy to taki ciepły, przyjemny, zaciszny ogród, Jest to największa parcela, więc masz duże pole do popisu ;)
Na jednym zdjęciu było też widać, że zrobiłaś dwa duże pokoje dla zwierząt. Wydaje mi się, że za duże. Popraw pare rzeczy i będzie super :D 5/10 |
Mi OKROPNIE nie podoba się ten taki dziwny kącik, gdzie jest ławka, fontanna, jakieś kwiatki i przewrócone koło. (?!)Ogólnie domek niezły, ale gdybyś zrobiła na parceli o rozmiar mniejszej nie byłoby chyba źle. Stajnia spok, tylko jakbyś robiła zdjęcia z podniesionymi ścianami i z poziomu oczu simów byłoby miodzio. : ) Pomieszczenia ok, pustawe i takie.. no proste. Ładne, ale nic specjalnego. No ale nie ukrywam, nie zdarza mi się robić dużo piękniejszych, haha. Aaaah, no i jest stokroć za duży, jak dla mnie. Ładniej wyglądają małe pomieszczenia, zwłaszcza z małą liczbą mebli. : ) Powodzenia.
Edit: o , i jeszcze: czemu tak dziwnie rozmieściłaś okna?! jest ich malutko, i są.. dziwnie dobrane, rozmieszczone.. |
Całkiem, całkiem :) Dom jest trochę zadurzy, ogródek warzywny nie podoba mi się. Parcela uwierz- mogła by być o połowę mniejsza... Nie rozumiem po co 2 łazienki, obok siebie??? Po co te dwa OGROMNE pokoje dla zwierząt? I ten pokój z samą pralką (chyba pralką ;))
Ogółem całkiem, całkiem, dodałbym tylko przytulny ogród i altanę. Nie martw się tym komentarzem, masz potencjał :D spójrz na mnie: pierwszy dom: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61464 a teraz: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=62234 Więc się tylko mi nie dołuj dziewczyno:) Widać że dom jest dopracowany, jednak narazie, powtarzam narazie (wszystko da się wyrobić :D) Ogółem 8/10 za starania. Spróbuj wybudować coś w TS2, kto wie może w dwójce będziesz drugim aniołkiem ;) |
dziekuje za komentarze, jak pisalam to moj pierwszy dom i chcialam go zrobic w stylu nowoczesnym jesli chodzi o wyglad zewnetrzny, wszystko jest takie duze bo lekkiej oddali ciezko dobrac odpowiedni rozmiar, ale kolejny dom bedzie mniejszy, obiecuje :P
|
Ścieżka prowadząca do fontanny - dobry pomysł.
Ściany od strony garażu trochę bez pomysłu, pusto. Od strony toru przeszkód też. Pomieszczenia "zimne". Gabinet - dobry początek. Zwłaszcza dywan. |
W ogrodzie trochę pusto, przydałoby się więcej drzew.
Podoba mi się zakątek z fontanna a także miejsce do siedzenia przed domem, blisko basenu, czepię się jednak krzeseł od stołu - powinny być bardziej nowoczesne. Wnętrza - efekt psują zdjęcia robione przy opuszczonych ścianach, w niektórych pomieszczeniach jest bardzo ciemno. Style ścian niekiedy nie pasują do nowoczesnych wnętrz. Najlepiej wyszła sypialnia i łazienka, fajnie, że zwierzątka mają swoje pokoje :) |
tamto puste miejsce mam juz zapelnione, co do krzesel.. nie wiem czemu ale podobaja mi sie one ;) fotki byly robione przy opuszczonych scianach bo przy wysokich nie dalo sie "normalnej" fotki zrobic co do tego ze jest ciemno.. fotki byly robione o simowej 3 rano ;)
|
W jedynm miejscu albo mam zwidy, albo ściana jest niedokończona. Odezwę się jeszcze na temat gościnnej ubieralni - skąd wiesz, jaki goście mają rozmiar? Mówili Ci? Wątpię :P Brak ścian sprawił, że zlew w pomieszczeniu z jacuzzi wygląda, jakby lewitował. Moja ocena - 8,5/10. Za te dziwy obniżyłam.
|
Ciut za duży i ciut zbyt klockowaty. Oddzielne pokoje dla każdego zwierzaka to lekka przesada. Z drugiej jednak strony bardzo mi się podoba, takie modernistyczne ranczo na miarę XXI wieku :D Pozdrawiam!
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:17. |