![]() |
Sims 3 Seasons- przedpremierowe dyskusje.
Witam.
Jako iż mamy coraz więcej przecieków dotyczących nowego dodatku, którego premiera ma odbyć się zaraz po Super Natural i który ma dotyczyć upragnionej pogody, sądzę że można założyć taki temat już teraz :) http://img839.imageshack.us/img839/8213/simsseasons.png A tutaj oficjalny zwiastun nowego dodatku http://www.youtube.com/watch?v=l8lVZ5CrniA |
Odp: Sims 3 Seasons- przedpremierowe dyskusje.
Cytat:
Cóż, powtórzę to raz jeszcze - dodatek jest świetny, ale szczerze wątpię, żeby naprawdę taki był. Na 90% coś spaprają :/ No i wymagania... Teraz Simsy mi się tną, kiedy długo gram - co dopiero z takim dodatkiem! :O |
Może i tak, ale zapowiedź jest odpowiednia do założenia takiego tematu :)
Ciesz się, ja jak dłużej pogram mogę się liczyć z tym że gra mnie wywali z komunikatem o problemach, a komputer mam dobry i szybki ;) |
Ja gram na laptopie, który się ciągle przegrzewa i najlepszym patentem jest.. wiatrak! :D
Żeby nie było offtopa, ciekawa jestem jak bardzo schrzanią ten cudowny dodatek.. |
Cytat:
Ja nie widzę pogody w the sims 3. Albo będą STRASZNE BUGI I NIEDOCIĄGNIĘCIA, albo będzie to idealny dodatek (wystarczy mi sama. dopracowana pogoda...) Coś czuję niewypał w powietrzu, ale mam cichą nadzieję , że wszystko będzie OK. <3 |
Lubie, dobrze czujesz.
EA nie potrafiło dopracować prostego "Zostań gwiazdą", a to im się uda? Chyba za 10 lat. Gdybym miał pewność, że dodatek będzie wykonany z perfekcją zegarmistrza - kupiłbym na 1000%, ale mam wątpliwości co do tej perfekcji... |
ja go kupie na pewno no cóż za pewne będą w nim jakieś błędy jak z każdym dodatkiem do the sims 3.
|
Ja nawet nie wiem czy mój komp to zniesie, od zwierzaków mi grę wywala po godzinie gry, przez co z częstotliwością 5 minut zapisuję grę :P
Maggie, mam wiatrak ;) To raczej wina gry, a nie chce mi się reinstalować. Co do pogody, mnie najbardziej kręci pływanie w oceanie, ale zimy już bym nie chciał, ja i moje simy jesteśmy istotami ciepłolubnymi :D:P |
mój obecny komp tego nie zniesie dlatego w grudniu zamierzam kupić laptopa i dlatego wtedy będę grała w ten dodatek ze wszystkimi pozostałymi. A mnie najbardziej zmiana pogody ;) i te różne święta ;).
|
ehh ;/ poczekajcie do listopada i dopiero później narzekajcie na błędy..
póki co mam nadzieję, że śnieg oraz deszcz będą dopracowane, bo to jest najważniejsze : ) |
Cytat:
|
Meggie, cytuję:
Cytat:
|
Uch.. To ładnie jestem doinformowana, a mam pisać w dziale o nowościach haha :D
|
Hahaha :D No to sobie poczytaj ;)
Co do świąt - kolędowanie u sąsiadów jest Bożonarodzeniowe :) |
no właśnie wiec ten dodatek zapowiada się ciekawie zwłaszcza że simy będą się, przebierać ;) no i te festiwale to bardzo fajny pomysł.
|
A skąd wzięliście te informacje? Albo jestem ślepa, albo po prostu nie mogę nigdzie ich znaleźć ani na naszym forum, ani nigdzie.. -.-
|
Oj Meggie ;) W dziale "Nowości ze świata Simów", 1 post w najnowszym temacie o 4 Porach Roku :P
|
http://simsvip.com/
Tutaj na tym EA’s Summer Showcase ma coś być na temat Seasons... Ale nie wiem na 100%. :> |
Czyli jestem ślepa, bo to wczoraj czytałam..
No nic, mam nadzieję, że faktycznie dodatek będzie tak świetny na jaki się zapowiada. Z niecierpliwością czekam na zwiastun. |
Ja tam czekam też na wymagania sprzętowe :P
|
ja też z niecierpliwością czekam na zwiastun i chyba po kupnie ten dodatek przetestuje bez pozostałych dodatków.
|
Jest o TS3 seasons!!! :D
|
super ;) więc po tej zapowiedzi mam nadzieję że za jakiś czas dostaniemy zwiastun tego dodatku ;)
|
To... Było... C-U-D-O-W-N-E! :O Pokazali nawet trailer. Wszystko jest takie piękne, dopracowane... Póki co. A ten zamek? Świetny!
Pokochałem ten dodatek! :O <3 Kojarzy mi się troszkę z TS1 Wakacje. |
No rzeczywiście masz racje dodatek jest świetny nic tylko czekać na więcej informacji ;) i więcej zdjęć.
|
Ale widzieliście ten zamek?! On był cudowny :O
|
Ludzie to może go pokaż?! :P
|
Haha, spoko xD Sorry, podjarany tym jestem i nie myślę :D
http://simsvip.com/ --> od 1 godziny 13 minuty 40 sekundy jest ;) |
No i ta piosenka w tym zwiastunie jest cudowna i w ogóle SV wygląda świetnie zimą ;) .
|
No, pięknie :) Ogólnie zimowy krajobraz jest ładny - a do tego Sunset Valley? Cud, miód malina ;)
|
Cicho tam. Już się błędami zajmujecie. Ja się jaram samym faktem, że się wreszcie pojawią. Na obrazku wygląda to naprawdę fajnie!
|
jahaha
pogoda pogodą... jak by wyglądała zima w SV? TAK: http://i.imgur.com/ajcbB.jpg (screen dostałem od koleżanki na GG. XD ) PALMY POKRYTE ŚNIEGIEM. XD Może zrobią coś takiego, jak było w ts2 na wakacjach... Były wyznaczone pory roku do każdej miejscowości wakacyjnej... oby było tak i teraz z miastami. :O |
Tak, i w tym dodatku raczej nowej okolicy nie będzie mam nadzieję tylko że ta zmiana pór roku będzie też możliwa w MF a nie tak jak z tymi fazami księżyca zrobili. Bo inaczej to się mocna zirytuję.
|
Oj nie narzekaj. I co, chcesz mieć zimę to musisz przeprowadzać rodzinę z, dajmy na to, Bridgeport do Twinbrook? A na wiosnę do SV? A jeśli ktoś nie ma danego dodatku?
Bo wątpie, żeby wprowadzili w Seasons kilka miast ;) |
Ale czy kiedyś widziałeś ośnieżone Palmy ? :O
No to mam nadzieję, że będzie można ustawiać, jakie mają być pozy roku. :O |
no ja myślę że wszystkie pory roku powinny być dostępne we wszystkich okolicach i tak, samo powinno być z fazami księżyca. No ale zobaczymy jak, na razie dodatek zapowiada się fajnie a jak będzie naprawdę to się okaże.
Ja też mam taka nadzieję że będzie taka możliwość. No i fajnie by było jakby dzieci też tak, jak w the sims 2 robiły np orła na śniegu ;) w the sims 2 fajna też była bitwa na balony z wodą. ;) No i ta zjeżdżalnia do basenu tez była fajna fajnie by było jakby ja do tego dodatku też dali. No i oczywiście dobrze by było jakby była sokowirówka.;) |
Jak obejrzałam te zdjęcia i zwiastun- wszem i wobec oświadczam, że się zakochałam <3 Nie mogę się doczekać!!!!
|
Lubie, to jest szczegół ;) Zresztą pewnie z pomocą przyjdą moderzy.
Meggie, ja też, ja też... :) Miłośniczka zwierząt - sokowirówka sokowirówką, szklarnia też mogłaby dojść :P |
|
ejnar, spóźniłeś się. :P
Już obejrzeliśmy na tym całym "czacie" ZAKOCHAŁEM SIĘ. TO AŻ NIEMOŻLIWE, ŻE ONI TAK WIELE OPCJI ZROBILI I AŻ TAK TO DOPRACOWALI. *.* |
Ludzie gdzie Wy widzieliście zwiastun? Ja mam tylko jakiś filmik, który jest "prywatny" i nie da się go obejrzeć. To jest to? Ma ktoś linka bezpośrednio do zwiastuna?
EDIT, już mam: http://www.savetubevideo.com/?v=yB5nTGm0j3Q |
|
Einarr podał - u mnie działa O.o
Ale racja, aż ciężko uwierzyć, że to takie... idealne *.* |
nom to czy dopracowali i czy błędów nie będzie to dowiemy się jak zagramy no szklarnia mogła by być żeby w zimie rośliny nie marzły może będzie ;). Wszystko się okaże jak dostaniemy więcej informacji. ach już sobie wyobrażam jak sim w bujanym fotelu siada przed kominkiem zimą ;).
|
Jeszcze do tego kakao, wnuki i album sprzed 50 lat, kiedy był młody... Chociaż nie, to bardziej pasowałoby do Pokoleń :D
Pokochałem to. I kropka ^.^ |
|
Obejrzałem zwiastun i stwierdzam że to jest świetne, nie jestem jakiś oryginalny :D *____*
Może jednak polubię tą zimę? :D:) |
tak, wygląda zachęcająco ale jak będzie naprawdę to się okaże.Bardzo się cieszę z powrotu kosmitów;-). I tak jak wszyscy czekam na więcej informacji.
|
Haha, świetne! :D Będzie UFO i będzie można używać jego statku kosmicznego! Dla mnie bomba! Świetne są te informacje, i nie mogę się doczekać! Podobnie było ze Zwierzakami, miały być Pokolenia, a po nich Zwierzaki, a ja bym wolała, żeby było odwrotnie. Tak samo jest teraz, niechby teraz dali Pogodę, a NZTŚ później... :P
|
Koleś hot-dog jest najlepszy xD ale zwiastun zarąbisty czekam na dodatek...z niecierpliwościa ;D
|
Anie, a skąd masz te info o używaniu statku? :o
Ogólnie jak coś znajdziecie to proszę o linki, chętnie poczytam :D:) |
Okładka, logo i artworki z Czterech pór roku:
http://www.simy.pl/news/okladka-logo...rki-z-seasons/ Edycja limitowana The Sims 3: Cztery pory roku: http://www.simy.pl/news/edycja-limit...ery-pory-roku/ |
Zwiastun jest genialny, tylko niepokoi mnie, że pokazali w nim tylko Sunset (liczyłem na takie wiejskie miasteczko jak Kwitnące Wzgórza, które uwielbiam, z TS2). No i mam nadzieję, że w grze będzie widać deszcz, nie tak jak tutaj.
|
Ciekawi mnie, czy porażenie przez pioruna będzie mogło zabić Sima. Jeśli tak, to mamy kolejny sposób na śmierć :P A na trailerze tylko "zwęgliło" Sima, więc...
|
no ale może będzie mógł sim umrzeć jak go kolejny piorun trafi. A mnie ciekawi jakie nowe potrawy dojdą w tym dodatku. No cóż edycja limitowana zapowiada się ciekawie może ją jednak kupię.:rolleyes:
|
Ja myślę, że kupię grę w Merlinie, tak jak teraz zrobiłam z NZTŚ, więc pewnie będę miała tą limitówkę. Przestawiam się na Merlina właśnie, bo jest taniej niż na Allegro i do tego mogę mieć edycję limitowaną, a na Allegro mi się nigdy nie udało na nią trafić.
Co do statku to czytałam gdzieś plotki, że mają być podróże statkiem, ale to było na pewno kłamstwo, bo dotyczyło dodatku o innej nazwie. Była nawet fanowska okładka, na której był jacht i skuter wodny. |
Ale będzie fajnie:) Podoba mi się Halloween, ciekawa tylko jestem czy będą święta. Oby, oby:)
|
Aaa, ja na pewno kupię ten dodatek. Zakochałam się *,,,* Nie mogę się już doczekać!! <3
|
Co do potraw ja wyczytałem o tym że będziemy mogli piec placek z dyni :)
A moje własne spekulacje mówią mi że możemy liczyć na nowe lody, gorącą czekoladę i kakao, jakieś przystawki z jajek na wielkanoc, ale to już moje własne domniemania bez potwierdzeń :) |
no to fajnie że będzie trochę nowych potraw ;) no ale trzeba czekać na więcej informacji.
|
http://sims.arhn.eu/2012/08/informac...atku-z-origin/
"Powitaj tajemniczych gości: Nowe zjawiska pogodowe to nie wszystko, co pojawia się na niebie! Zaprzyjaźnij się z kosmicznym przybyszem lub użyj jego UFO, by porwać sąsiada, najechać parcelę publiczną albo podróżować do gwiazd." ?? To nie jest kłamstwo, pisze a orginie . :P E: http://www.youtube.com/watch?v=d0Kmo...layer_embedded Polski zwiastun... Dodatek został oficjalnie potwierdzony, więc można by było już dział otworzyć. :> |
Haha fajnie będzie można porwać sąsiada statkiem to naprawdę super wiadomość. Ciekawa jestem na jakiej zasadzie to będzie działało.
|
Łał, jestem po wrażeniem i nie mogę się doczekać. :D Zapowiada się jeden z lepszych dodatków, zaraz, jak dla mnie, obok Pokoleń.
e: zaraz obejrzę zwiastun <3 PARASOLE. Halloween! <3 Będzie się można kąpać w morzu! NIE MOGĘ SIE DOCZEKAĆ <33 |
Można jeździć rolkami po ulicy! Zimą oczywiście łyżwami *-* I te igloo i kosmici <3 Już wiem, co chce na święta :D
|
No ten dodatek plus wszystkie pozostałe i to dopiero będzie ekstra rozrywka ;). Już sobie wyobrażam wróżki w MF zimą albo wampiry plus jeszcze zwierzaki które chodzą po okolicy zimą ;). Mam już nawet kilka pomysłów na rodzinki i ich historie .
|
Czytałem na DOT'cie, że nie będzie nowego miasta.
Gdyż twórcy pracowali nad tym, by w innych miastach była też pogoda. Albo to, albo nowe miasto. Chyba raczej postąpili dobrze, bo tak pogoda będzie we wszystkich miastach z dodatków (prócz wakacyjnych), tych ze store i z CAW. ;) |
W MF jest trochę mało parcel, pewnie specjalnie zostawili trochę wolnego miejsca na parcele z CPR :D
|
No ja tam we wszystkich miastach za pewne będę grać tak, jak to było do tej pory wszystko zależy jaką rodzinkę stworzę. Ale długi czas planuje grać w MF mam nadzieje że będzie można dać parcele z ZG do tej okolicy.
|
To ja teraz będę grał tylko w MF, a sumie to lepiej jak nie dadzą miasta z CPR, nie będę miał dylematów, a MF jest puste i powienienem tam wszystko poupychać ;) Tylko czemu nie dadzą tego najpierw? :(
Szczerze spadły mi ambicje na wilkołaka jak zobaczyłem kąpiele w morzu *_* I ciekawe czy na Halloween sąsiedzi będą sami wystawiali dynie czy trzeba będzie im pomagać ;) |
Cytat:
Oby to była prawda |
Z potraw się cieszę, lubię jak moi ludzie jedzą różnorodnie ;) A zwróciliście uwagę, że będzie się można przeziębić? Ktoś podawał linka do strony i było to tam wyszczególnione...
|
Trochę głupio, że animacje zamarznięcia oraz bitwy na śnieżki są zerżnięte z ts2... Na zwiastunie boska była scena jak wszyscy na raz rozłożyli parasole <3 Ciekawe ile osób kupi NZTŚ, bo w końcu wszyscy zachłysnęli się CPR :P
" Zmieniające się pory roku wprowadzą do życia Simów różne niespodziewane i zabawne sytuacje, jak opalenizna w paski, uderzenie pioruna czy złapanie grypy." Złapanie grypy? Będą choroby! :P |
będzie prawdopodobnie tylko grypa... I zaczyna się chat ts3 CPR i NZTŚ TU
|
Czekamy na to aż będzie coś z gry w tym chacie, bo narazie gadają :p
|
Oglądam ten chat i nie pokazali wiedźm! Po co te głupie wróżki machają skrzydłami jak stoją? Eh mozna było sie tego spodziewac.... Na dodatek nie pokazali jak lata :| I te ich skrzydła tak migają co chwile D: Ale za to bobaski mają skrzydła :D Juhas było już z gry.
EDIT: Śnieg piękny! I w końcu pada normalnie a nie tak jak w ts2 |
No to się spóźniłem :P
Teraz było z pogody, deszcz jest realny, a festyny i taniec wolny świetne! Istnieje też maszyna do kontroli pogody, a teraz czekam na UFO :P |
no w the sims 2 tez była maszyna do kontrolowania pogody i fajnie że tez w the sims 3 jest ;)
|
Mam nadzieję, że poprawią mechanizm funkcjonowania pogody, bo szczerze powiedziawszy ten w dwójce był do "D". Jak zaczęło padać (nieważne czy deszcz, czy śnieg), to lało\sypało kilka dni, aż w końcu kupowałam maszynę by wyłączyć opady.
|
a mi to tam w the sims 2 nie przeszkadzało . Ja mam nadzieję że ci kosmici będą często w okolicy.
|
W czacie pokazali, jak pada deszcz i śnieg.
To drugie ładnie opadało na ziemię. Deszczowe chmury powoli znikały z nieba i pojawiało się słońce. <3 |
Nie widziałam tego fragmentu czatu, bo się "spóźniłam", a jeszcze nie ma całości. W ogóle nie widziałam gameplaya, tylko część z pytaniami. Szkoda. Może wstawią całość. Na razie jest informacja, że z powodu problemów technicznych są ubytki w archiwum.
|
Nawet w trakcie czatu wyskoczył błąd i naprawiali go. Zamiast o simsach był czat o fifie. :>
Jak wejdą do parku, wtedy pozbędą się deszczy, a śnieg pokazali, jak tańczyli wolny taniec (*w*) ... Byle do końca roku. jahaha |
Mógłby ktoś podać stronę, gdzie można zobaczyć przynajmniej fragmenty czatu?
|
Ja nie kupuje NZŚ :) nie kręcą mnie granie wróżkami itp.. Chce żeby moi simowie byli realnymi jak najbardziej, a ten dodatek będzie moim 1. A zaraz po nim Pokolenia, Zwierzaki, Po zmorku, Zostań Gwiazdą, na ostatnim u mnie ( Kariera i Wymarzone Podróże) Może kiedyś kupie NZŚ ale z czystej fanowej woli..
|
https://www.thesims3.com/community/blog
LOLOLO nowe zdjkęcia... jak nie macie, to zmieńcie język na Stany Zjednoczone. |
Będzie można zbierać kwiatki! <3 I będą alergie ;o
Q: Will there be new romantic interactions? A: Yes, there are a variety of new romantic interactions in this expansion. Your Sims can ask for a kiss beneath the mistletoe, send love letters, use the love tester machine and even create online dating profiles! Będą listy miłosne!!!!! Wybaczcie, że się tak ekscytuję :D |
http://sims.arhn.eu/2012/08/qa-cztery-pory-roku/
WSZYSTKIE PYTANIA I ODPOWIEDZI PO POLSKU. !! e/ http://simsvip.com/?p=13878 Tu macie powtórkę czatu. :) Seasons zaczyna się od 55:00 części pierwszej. :P |
Za wiele to momentów z gry nie pokazali. Wczoraj już mi się nie chciało oglądać pytań i odpowiedzi, dzisiaj je obejrzę.
|
Niektórzy mieli wątpliwości - pory roku będą w każdym mieście!
W pytaniach i odpowiedziach od Lubie jest napisane, że: Cytat:
e: na tej samej stronie znalazłem jeszcze to, powiem szczerze, że mnie uspokoiło, ale jakoś ciężko mi uwierzyć: http://sims.arhn.eu/2012/08/wymagania-seasons/ |
To pewnie w tym dodatku dojdzie śmierć z choroby ? :) Tak myślę, choć może być też podobnie jak w dwójce, że jakieś porażenie błyskawicą (nawet na filmiku było choć sim nie umarł).
|
Wydaje mi się, że to będzie jak kopnięcie prądem. Albo cię osmali, albo death. +.+
|
Choroby będą (według pytań i odpowiedzi), ale mi się też wydaje, że ta błyskawica będzie zabójcza... :P
|
Już nie mogę się doczekać. Teraz tak się zastanwiam nad NZTŚ, a Seasons, bo nie wiem czy mól laptop wytrzyma jeszcze dwa dodatki. Ale chyba wybiorę Seasons
|
Ja wątpię, żeby mój komputer to wszystko przetrwał, więc odinstaluję sobi WP i Zwierzaki. Kariera i 4PR chyba pójdą, nie? :D
|
A to ilość dodatków wpływa na stabilność gry? Na dłuższe się ładowanie to możę bym powiedział, ale poza tym nie zauważyłem, żeby mi jakoś zamulała, no tyle, że miejsca na dysku coraz więcej trzeba mieć ;p
|
U mnie gra sie zcina, kiedy mam ich dużo (albo z jakiegoś innego powodu, tego nie wiem), dlatego tak martwię się o wymagania Seasons ;)
|
Ja się, o wymagania nie martwię bo i tak, w grudniu kupie laptopa ;) i dopiero wtedy zacznę grac w the sims 3 . Ja kupie i jeden i drugi dodatek. A 4 PR zapowiadają się świetnie.
|
Mi się gra zaczęła ścinać po instalacji Pokoleń, wcześniej chodziła płynnie jak marzenie. Mam tak, że co parę sekund gra się przytnie na sekundkę lub dwie. Przyzwyczaiłam się już jednak do tego, ostatecznie mi się zawsze Simsy cięły.
Ale mniejsza, ja już kupiłam NZTŚ, mam nadzieję, że nie będzie to dla mnie taki niewypał, jak WP. Od wieków nie wysyłałam żadnego z moich Simów na wakacje. Z WP to korzystam tylko ze skrzyń do chowania drobnych obiektów i paru innych drobiazgów. No mam mimo wszystko nadzieję, że nie będę żałowała zakupu NZTŚ. Co do Pogody, to oczywiście nie mogę się jej doczekać. Najbardziej jak dotąd, podoba mi się pływanie w oceanie i pływanie na materacu. Może materaca da się też użyć w basenie... Moi ludzie mają zwykle duże baseny. |
anie w zapowiedzi czy jakiejś innej notce od EA była informacja, że będzie można pływać na materacu i w morzu i na basenie, a nawet na oceanie, ale nie wiem, czy z tym oceanem to EA po prostu poniosło, czy się szykuje cosik innego ;P
A co do cięcia to taka natura simów, zawsze się przytną to tu to tam. A przy Seasons faktycznie mogą być znacząco większe wymagania. |
no wymagania się podniosą jak ktoś ma dużo dodatków tak, więc dlatego też ja postanowiłam że kupię laptopa ;) żeby móc grać w the sims 3 .
|
Wymagania się podniosą, nawet jak się nie ma dużo dodatków ;)
|
Cytat:
matko ja się zakochałam :O Mam nadzieję, że nie będzie jakiś wielkich błędów, już wiem że to kupię :D |
No ja też mam nadzieję że błędów zbyt wielu nie będzie ale nigdy nic nie wiadomo.
|
A jeszcze co do tego, czy to ostatni dodatek - pamiętam jak pojawiło się dopiero co TS3, wtedy EA ogłaszało, że będzie 10 dodatków jak dobrze pamiętam, więc zgadzałoby się, jakoby Seasons był ostatnim.
|
No to zostało nam czekać na TS4, albo zapomnieć o kontynuacji Simsów...
|
Absolem ale to jest 8 dodatek a nie 10 więc nie sądzę żeby był ostatnim dodatkiem. No i jak na razie jest 7 pakietów akcesorii więc myślę że jeszcze z jeden pakiet wyjdzie i może z jeden dodatek . Zresztą zobaczymy jak już 4 pory roku wyjdą czy zapowiedzą jeszcze jakiś dodatek bądź akcesoria.
|
hmm, a ja proponuję, aby utworzyć już dział 'The Sims 3 - Seasons'
ciężko znaleźć ten temat, a kiedy będzie 'przypięty' na główną, więcej osób zacznie się udzielać. |
Teraz dopiero wypatrzyłem UFO w zwiastunie :)
Szkoda że i tutaj wygląda jak zwykły sim, liczyłem na takie jak ten dzieciak ma maskę :rolleyes: :D |
Cytat:
|
Ja muszę zrobić pauzę na momentach z kosmitami i się im przyjrzeć. Tęskniłam za nimi. Zabawne, ale dopiero teraz sobie zdałam sprawę, że naprawdę brakowało mi zielonych ludzików, ale nie w stylu mojej Lady Maszkaron http://forum.thesims.pl/images/smilies/cool.gif
|
no mi też i tylko się z powrotem przerzucenia na the ich brakowało ;-). Ale ja obecnie gram w the sims 2 jak tylko się się z powrotem przerzuce w grudniu albo w styczniu na the sims 3 to wtedy porównam kosmitów z the sims2. z tymi w the sims 3.
|
Cytat:
|
no cóż ja też się ciesze że kosmici powracają bo już zaczęłam wątpić w to że wrócą. Bo maja być podobno ulepszeni z tego co czytałam.
|
o to fajnie ja lubiłam kosmitów :D a jak mają być ulepszeni to miodzio. Mam nadzieję, że takiego ufoludka będzie się dało uwięzić w domu... chyba, że pójdzie po dobroci B)
te kwiatki do kolekcjonowania mi się spodobały. i wygląda na to, że wreszcie będzie można pływać w oceanie. halloween.. na pewno go kupię. musi być! a jak będą bugi.. to przeżyję. chyba, że nie będzie się dało grać to wtedy się naprawdę wku.. rzę :(( |
No ja też się, wkurzę jeśli nadal będą występować błędy które zmuszają do kasowania danej rodzinki . Bo nie raz miałam takie błędy, przez które co chwila musiałam tworzyć nowe rodzinki bo tamtymi się, grać nie dało bo albo simy się, zacięły i nic nie działało albo dzieci moich simów znikały po powrocie rodziców z podróży w Egipcie. Dlatego mam nadzieje że, ten dodatek będzie dobrze zrobiony chociaż znając twórców to możemy się, spodziewać jakichś błędów bo jeszcze się w the sims 3 nie zdarzyło by dodatek był bez błędów. :((
|
Ja niełatwo pozbywam się swoich rodzin, choć przyznaję, niektóre trzymam z sentymentu, bo raczej już nie będę nimi grać.
Ale wyobraźcie sobie Wymarzone Podróże.... Pojechaliście Simową rodziną do Egiptu i... klops, dla dzieciaków nie ma żadnej rozrywki, nudzą się. Jeden z dorosłych biega po piramidzie, drugi... nudzi się z dzieciakami. A teraz odwróćmy sytuację, mamy Pogodę. Jedziemy do Egiptu. Tatuś bawi się w Indianę Jonesa, a dzieciaki i mamusia leniuchują... Pływają w oceanie, zbierają kwiatki, grają w jakieś gry na plaży :P No i to jest właśnie powód, dla którego być może moi ludzie wreszcie pojadą na zasłużone wakacje ;) |
No cóż ja lubię wysyłać simów na wakacje do Egiptu ale zawsze albo 2 simów albo całą rodzinkę albo 1 sima. tylko że po powrocie tego jednego bądź 2 simów jak mają małe dzieci to jedno z nich znika i nigdzie go nie ma dosłownie. I ten błąd jest od dawna nie wiem czy już w końcu go naprawili. ja na pewno zima będę wysyłać simów albo do Chin albo do Egiptu albo do Francji i to całą rodzinką by znowu dzieci mi nie po znikały. Już sobie wyobrażam jak moje simy się, kąpią w Nilu w Egipcie ;). To będzie ciekawe ;).
|
Właśnie, ciekawe jak to będzie z wyjazdami... Czy pora roku w Egipcie będzie taka jak w mieście naszych ludzi..? Może będzie można wybrać.
|
Pór roku nie będzie w tych okolicach z WP niestety ;(. Będą tylko w otoczeniach z dodatków i ze Store.
|
Ja już do halloween pobrałem z internetu ładny zestaw ozdób z krukami :D
W połączeniu z tymi dyniami z CPR i ze store będę miał ładny domek :P Wy to chociaż możecie do Egiptu jeździć :P Ja jak pojadę w simsach za granicę mam pusty panel bez simów, pragnień i potrzeb i muszę od nowa włączyć grę ;) |
Strasznie się jaram tym dodatkiem! Do dwójki 4PR były moim ulubionym, zaraz po wakacjach, więc strasznie się cieszę! :) Zapowiedź wygląda epicko.
Co do dodatków, to wydaje mi się, że w 2013 wyjdą jeszcze 2, w 2014 jakieś akcesoria i gdzieś w połowie roku dostaniemy The Sims 4. Między drugą, a trzecią częścią było 5 lat przerwy, teraz też by tak było. |
no cóż sądzę że w the sims 3 się skończy gdzieś tak, w 2013 roku.
No ten dodatek będzie lepszy niż jego poprzednik z poprzedniej wersji ;) nie będzie szklarni ale zima będzie można przechowywać roślinki w doniczkach w domu które dojdą w NZTŚ . Ale też Rośliny będą Hibernować ;). |
A ja jestem ciekawy czy doniczki z roślinami z trybu zakupów będą się zmieniać zimą, bo zawsze mam ich pełno na tarasie, a nie chcem mieć zimą żywotnych roślin na dworzu :P Szkoda też że nie można się kąpać w domu w akwenach wodnych, fajnie by było :)
|
Świetny dodatek, tak długo wszyscy na niego czekali. No i właściwie poczekają jeszcze trochę, bo pojawi się dopiero pod koniec roku, tak? Strasznie się cieszę, pogoda w dwójce była trochę mało dopracowana, ale i tak ją kochałam, a co dopiero w trójce! Mam tylko nadzieję, że nie będzie żadnych wielkich błędów, bo te małe jeszcze przeżyje : p
Jedne zmartwienie to takie, że albo muszę mieć nowego laptopa do końca roku, albo tego z wyczyszczonym dyskiem, bo bez tego nawet nie mam po co kupować Seasons :c |
Będzie jednak jedno "ale"... Niektóre domy trzeba będzie przerobić. Nie wszyscy oczywiście budują domy moją techniką na "aby było", ale ja niektóre swoje będę musiała przebudować. Chodzi utaj o sytuację, gdy są schody do piwnicy z dworu, albo gdy można wyjść schodami na dach, bezpośrednio z domu. Jest dziura, przez którą deszcz i śnieg mogą wpadać do środka...
|
No cóż ja tego problemu mieć nie będę bo zagram ze wszystkimi dodatkami dopiero w grudniu także kupie jakimś tani domek moim simom a po jakimś czasie go przebuduje. Ja nie mam innego wyboru jak kupić sobie laptopa w grudniu ;) . Co prawda ten dodatek ja i pozostałe których mi brakuje kupie przed zakupem laptopa ;). Ja jak zacznę grac to ustawię sobie najpierw wiosnę potem lato , jesień i zimę . I ustawię je tak, może na 28 dni bo na tyle dni będzie można ustawiać pory roku ;) od 3 dni do 28 dni ;).
|
Trzeba to jakoś z głową ustalić, bo przecież pora roku nie może trwać całe dzieciństwo Sima :P Ja mam ustawiony wiek Simów na 90 dni, czyli tak powiedzmy 5 dni pora roku, to chyba będzie OK.
|
ja tam zawsze ustawiam na Epickie życie i ustawiam długości poszczególnych grup wiekowych. Więc sobie tak, ustawię żeby po 28 dniach w każdej porze dopiero simy zmieniły grupy wiekowe.
|
hm, ja mam ustawione na 150 dni, chociaż praktycznie co chwilę to zmieniam, bo albo jest za mało, albo za dużo. I tak dostosowuje długość życia indywidualnie do każdej rodziny, ale myślę, że kiedy jedna pora roku będzie trwała 6-8 dni to starczy, chociaż niemowlak urodzony wiosną lata się nie doczeka...: P
|
zobaczę jeszcze ile wytrzymam z jedną pora roku ale myślę że może jednak ustawie sobie na 7 dni i zobaczę czy tyle mi wystarczy a jak nie to zwiększę żeby wiosna była simowy miesiąc
|
No z porami roku to się nie da ustawić dobrze, chyba, że ktoś gra na epickim trybie. Ja mam ustawione 150 dni życia sima. 90 to dla mnie za mało bo nie zdążę się nimi nagrać i umierają, a epickie to... zanudziłbym się grając tyle jednym simem. Natomiast 190 dni to dla mnie też trochę za dużo.
PS: z tym, że nie będzie pór roku w lokacjach wakacyjnych to błąd czyjś. Czytając informację natknąłem się na wzmiankę, że w Egipcie, Chinach i Francji nie ma tych festiwali, a nie pór roku. PS2: "Czy będzie to nurkowanie niedaleko plaż Sunset Valley, czy pływanie łodzią po mętnych wodach Bridgeport" - fragment artykułu. Czyli będą łodzie? :D Ciekawe... A tu cały artykuł z blogu producentów przetłumaczony przez SimPress, chyba jeszcze tu go nie było, a jest już kilkudniowy: "Na oficjalnym blogu pojawiły się jak dotychczas już dwa wpisy o nowym, pogodowym dodatku. Pierwszy z nich to powitalny wpis od producenta rozszerzenia - Ryana Vaughana. Chociaż oba wpisy będą przetłumaczone zapewne przez polski oddział EA, już teraz dajemy Wam możliwość przeczytania pierwszego po polsku. Witajcie Simomaniacy! Jestem Ryan Vaughan, Główny Producent nad The Sims 3 Cztery pory roku. Mam nadzieję, że jesteście gotowi zabrać parasole i przygotować się na sztorm, ponieważ, jak już wiecie, przed chwilą zapowiedzieliśmy nowy dodatek, który pojawi się w listopadzie. Osobiście jestem bardzo podekscytowany pracą nad nim, nie tylko ze względu na całkowicie nową zawartość czy elementy rozgrywki, ale dlatego, że jest to jedno z najbardziej oczekiwanych przez graczy rozszerzeń. Dzięki tonom nowych opcji i dramatycznym zawirowaniom pogodowym czy sezonowym festiwalom, imprezom i eventom, The Sims 3 Cztery pory roku zmieni życie twoich Simów w takie, które nigdy wcześniej nie było możliwe. Oczywiście, pogoda i zmiany jej dotyczące są największą częścią gry. Czy jest to wiosenna ulewa, letnia fala upału, czy zimowa śnieżyca, zmieniająca się pogoda przez cały rok umożliwi Simom interakcję ze środowiskiem jak nigdy dotychczas. Nie martw się jednak - jeżeli przydarzy ci się mieszkać na Syberii i już nigdy nie będziesz chciał zobaczyć ani płatka śniegu, masz taką możliwość! Pogoda jest w pełni kontrolowana przez nowy panel w opcjach menu. Chcesz doświadczyć zimy tylko przez jeden dzień? Nie ma problemu! Pogoda to nie wszystko, co oferuje nowy dodatek - nawet nie w najmniejszym stopniu! Sprawdź kilka wspaniałych nowości, które zawarliśmy w pakiecie: OKAZJONALNE CELEBRACJE Po raz pierwszy, twoi Simowie mogą świętować zmianę pory roku poprzez nowe festiwale. Każdy świat, w którym grasz (za wyjątkiem wakacyjnych lokacji z Wymarzonych Podróży) ma unikalne święto, związane z mnóstwem nowych obiektów i aktywności, w których Simy będą brały udział. Mogą na przykład powitać lato konkursem na jedzenie hot dogów lub cieszyć się jesienią poprzez wycinanie dyń i odwiedzanie nawiedzonych domów! Wiosenne pocałunki w specjalnej budce lub epicka wojna na śnieżki w zimie - czeka was mnóstwo zabawy w lokalnych imprezach! PŁYWANIE W OCEANIE Również po raz pierwszy Simom będzie dane pływać w oceanie! Czy będzie to nurkowanie niedaleko plaż Sunset Valley, czy pływanie łodzią po mętnych wodach Bridgeport - Simy nie są już skazane na wieczny pobyt w przydomowym basenie. Odkrywaj poprzednio niezbadane terytoria w okolicy lub relaksuj się, leżakując na wodzie. Najdoważniejsi Simowie mogą zgłębić lodowate wody w czasie zimy, aby zdobyć Nastrójnik Polarnego Niedźwiedzia! SNOWBOARD Twoi Simowie mogą wziąć udział w zimowym festiwalu lub rozpocząć naukę snowboardu na specjalnym half-pipie w ich własnym ogródku! Praktyka czyni mistrza; im więcej czasu Simowie spędzą na tym obiekcie, tym lepsze będą ich tricki! PIŁKA NOŻNA Hmm, niektórzy zwą to pewnie futbolem? To prawda - prosiliście o to przez jakiś czas, więc wysłuchaliśmy Was i oto jest! Twój Sim może teraz zmierzyć się z innym, ćwiczyć w pojedynkę lub wziąć udział w turnieju! Po prostu umieść nowy obiekt z Trybu Kupowania i patrz, jak pusta do tej pory przestrzeń zmienia się w piłkarskie boisko! To był tylko zalążek nowych rzeczy, które ukażą się wraz z dodatkiem Cztery pory roku. Oczywiście, jak z każdym dodatkiem, pojawi się mnóstwo ubrań, mebli oraz zupełnie nowy sposób budowania domów na podstawie planu! Pozostań w oczekiwaniu na nowe detale, które będziemy ujawniać podczas transmisji na żywo w piątek 3 sierpnia o 22:00 lub poprzez odwiedzanie blogów naszych SimGuru. Planujemy ciągle postować oraz odpowiadać na wasze pytania, więc śmiało tweetujcie do nas na Twitterze. Jestem pewny, że macie miliony pytań, więc razem z innymi SimGuru zrobiliśmy listę pytań i odpowiedzi, które zapewne najczęściej byście zadawali. Nie widzisz swojego pytania? Napisz do mnie na twitterze @SimGuruRyan! P: O czym jest dodatek The Sims 3 Cztery Pory Roku? O: Dzięki The Sims 3 Cztery Pory Roku możesz grać w nowy sposób, doświadczając uroków wszystkich pór roku oraz cieszyć się duchem swojego ulubionego czasu w roku. Dzięki nowym doświadczeniom, sezonowym świętom i festiwalom, nowym rodzajom jedzenia, dekoracjom, modą i efektami pogodowymi, twoi Simowie mogą cieszyć się hojnością i pięknem zmieniających się pór jak nigdy dotychczas. P: Jakie są nowe cechy charakteru? O: Dodatek wprowadza cechy "uwielbia ziemno" oraz "uwielbia upał". Simowie z tymi cechami będą się cieszyć ekstremalnym natężeniem temperatur, więc chłód i ciepło będą dla nich raczej niekorzystne. Piłka nożna oraz snowboard to nowe umiejętności. Wraz z rozwojem, Simy nabywają nowych zdolności i poprawiają te posiadane. P: Jakich efektów pogodowych możemy się spodziewać? O: Dzięki zmieniającym się zjawiskom pogodowym w grze gracze zaobserwują mnóstwo zmian w świecie Simów. Od pokrytej śniegiem krainy, przez wiosenne mżawki i jasne promienie letniego słońca, aż do zmieniających kolor jesiennych liści, The Sims 3 Cztery Pory Roku przyniosą różnorodność możliwości. Przygotuj się na grad, mgłę, pioruny, grzmoty i więcej! P: Czy są nowe kariery? O: Nie ma żadnych nowych karier, jest nowa praca tymczasowa, którą mogą dostać kosmici poprzez bycie "Obiektem badań" w budynku naukowym. P: W jaki sposób obchodzone są sezonowe festiwale? O: Każda pora ma swoje własne aktywności, które simowie wykonują na różnych festiwalach, są różne dania, dekoracje i kostiumy. Simowie mogą jeździć na łyżwach, odwiedzić miejsce do bitew na śnieżki, zatrzymać się przy budce do całowania na czułe pożegnanie, szukać jajek, oglądać fajerwerki, nurkować po jabłka, przyłączyć się do konkursu na jedzenie ciasta i więcej... P: Czy możesz przyłączyć się do aktywności jak pływanie czy snowboarding o dowolnej porze roku? O: Tak, Simowie mogą dołączać do zabawnych aktywności jak pływanie w oceanie i łapanie powietrza na snowboardowym halfpipie bez znaczenia, jaką mamy porę roku. Dla przykładu, kiedy jest ciepło, Simowie idą na plażę i skaczą w fale. Podczas chłodniejszych dni zdobywają nastrójnik "Klubu Niedźwiedzia Polarnego" poprzez nurkowanie w lodowatej wodzie w środku zimy. Simy mogą także robić tricki na obiekcie do snowboardu, który pokryty jest sztucznym śniegiem w cieplejszych dniach roku. P: Jakie są twoje ulubione obiekty w grze? O: Jednym z zabawnych nowych obiektów w The Sims 3 Cztery Pory Roku jest trampolina, która pozwala zrobić duży plusk w basenie, zanurzyć się w nim jak kula armatnia lub znaleźć się na dole, wcześniej wykonując eleganckiego łabędzia. Dodatek wprowadza też parasole, które będą bardzo poręczne podczas wiosennych mżawek! P: Czy będzie nowa muzyka w dodatku, a zwłaszcza świąteczne piosenki? O: Będzie dużo nowej muzyki, którą Simowie będą mogli włączać. Nie ma świątecznych piosenek, za to są krótkie motywy muzyczne, które pojawią się, aby uczcić różne pory roku. P: Jaka jest nowa ciekawa funkcja, którą polecilibyście graczom? O: Jedną z ekscytujących nowości w Czterech porach roku jest "tryb planowania", w którym gracze mogą budować/kupować. Dzięki tej opcji gracze mogą umieszczać lub edytować wcześniej utworzone wyglądy pomieszczeń. Kiedy już umieszczą wzór, mogą go dowolnie zmieniać, redekorować czy meblować. P: Co jest nowym, tajemniczym zjawiskiem nie z tego świata? O: The Sims 3 Cztery pory roku wprowadza kosmitów - po raz pierwszy w tej serii gry. Powracają oni z dwójki z kilkoma nowymi usprawnieniami. Pozostań czujny do czasu, kiedy ujawnimy o nich nowe informacje! P: Czy pojawią się romantyczne interakcje? O: Tak, jest wiele romantycznych interkacji w tym dodatku. Twoi simowie mogą poprosić o pocałunek pod jemiołą, wysyłać listy miłosne, używać maszyny do testowania miłości lub stworzyć profil w serwisie randkowym online! P: Jakie są nowości trybu tworzenia Simów? O: Ten dodatek pozwala Ci stworzyć strój na każdą porę roku, włączając w to zimowe przybory, kostiumy kąpielowe, płaszcze przeciwdeszczowe i więcej. Są również nowe opcje dla niemowląt, dzieci, nastolatków i emerytów, włączając w to ubrania zimowe, akcesoria dla niemowląt czy kostiumy Halloweenowe dla wszystkich grup wiekowych. Znajdziemy również nowe fryzury, zimowe nakrycia głowy oraz opcję wybrania łysiny - pierwszy raz w The Sims 3!" Zainteresowała mnie wzmianka o budowie domów na podstawie planów :| |
Zapowiada się rewelacyjnie. Połączenie CPR z Czasem Wolnym (mówię tu o obiektach), oba dodatki bardzo lubiłam :)
Akcesoria dla niemowląt? Ubrania dla wszystkich grup wiekowych, a nie ciągle tylko dla młodych dorosłych? Byłoby super. Ciekawe, jak będzie z tymi portalami randkowymi, może skończy się wreszcie losowe wyłapywanie co ładniejszych Simek na ulicy, żeby znaleźć żonę dla Sima? Rzadko buduję domy, bo nie umiem, a chociaż ćwiczenie czyli mistrza, zwyczajnie nie chce mi się ćwiczyć. Jestem bardzo ciekawa tych nowych opcji budowy, może ułatwią mi życie ;) |
Jeśli chodzi o to że nie będzie pór roku w Egipcie Francji i Chinach to nie żaden błąd bo odpowiadali na pytanie które, tego dotyczyło i wyraźnie było napisane że, nie będzie w okolicach z the sims 3 wp pór roku. Wiem to bo czytałam.
|
miłośniczka, ja wolę poczekać na bardziej pewne info, to tak jak pisałaś o tym, że gdzieś wyczytałaś, że nie będzie faz księżyca w innych miasteczkach niż MF, a się ostatecznie okazało, że będą ;p aczkolwiek możesz mieć rację, jednak to, że nie będzie pór roku to jedno, ale warunku pogodowe na pewno będą, tak samo jak kąpiele w morzu itd więc co za różnica, przecież wiadomo, że w Egipcie śnieg nie spadnie ;p
|
Ja tak samo jestem ciekawa, jak będzie wyglądało to zapisywanie pomieszczeń. Już w ogóle będę leniem, jak będę mogła np. klonować łazienkę z innego domu.
Artykuł jest świetny i wiele wyjaśnia. Ale jedno mnie zastanawia... Będzie można "nurkować"? Może to jakiś błąd w tłumaczeniu, bo boję się z tego ucieszyć na maksa! :D Nurkowanie bardzo by się przydało... No i pływanie łodziami...? Chcę to zobaczyć! |
wydaje mi się, że to błąd w tłumaczeniu. tłumacz nie mógł znaleźć odpowiedniego słowa i padło na 'nurkowanie' :D
chociaż, może twórcy nas zaskoczą? |
Dlaczego błąd? Raczej nie bo nurkowanie to po angielsku diving więc ciężko pomylić ;p Wiecie to pewnie będzie na takiej zasadzie, że karzesz nurkować simowi w wodzie, a on znika gdzieś pod wodą, pokazują się informacje w okienku że sim zrobił to czy siamto, będzie pewnie też w ten sposób znajdował jakieś przedmioty np. klejnoty, a może muszelki czy cosik ;p Może będzie to nowa umiejętność do uczenia się? W każdym bądź razie raczej nie będzie to rozbudowana czynność z podglądem dna morskiego itd ;p
|
Cytat:
Ten dodatek jest coraz ciekawszy! zamiast NZTŚ wolałabym seasons :D |
Bo pewnie nie macie aktualizacji jakiś, ja po zainstalowaniu aktualizacji mogłem swobodnie wyjeżdżać ;p
|
Cytat:
|
Ehhh, w dodatku nie pojawi się zjeżdżalnia basenowa, będzie jakaś trampolina nowa:
http://twitter.com/SimGuruMike/statu...65411271024640 Podejrzewam, że zjeżdżalnia będzie, ale w store ;] |
Wcale bym się nie zdziwiła, są bardzo chciwi.
|
Oj tam, nie narzekaj. Pokazali klasę w Seasons. Gdyby byli chciwi, podzieliliby ten dodatek na tysiące mniejszych, albo w ogóle sprzedawali pory roku i przedmioty w Store :P
|
Rózowa Pantero, nie bądź naiwna ;p EA jest chciwe tak jak każda korporacja. Nie produkują gier dla dobra ludzkości tylko dla pieniędzy :P Jakby zrobili tak jak piszesz to by nie zarobili w ogóle bo nawet oni znają granicę ;)
|
Przecież wiem ;) Nie pisałem dosłownie. Są chciwi, i to bardzo, ale porównując z innymi dodatkami to myślę, że z Seasons naprawdę pokazali klasę. Bo połączyli nam pory roku z różnymi świętami i spędzaniem czasu wolnego (igloo, śnieżki, ocean). Mogli tylko dostosować pogodę i cześć :P
|
No w każdym bądź razie jest to dodatek pełną gębą.
|
Cytat:
Będą te co się do basenu skacze? Fajnie ^^ |
A ja żałuję, że w tym roku nie rozłożyłam basenu... :P Jak tak patrze na moich Simów pławiących się w basenie, to aż mnie zazdrość bierze. A co do zjeżdżalni, to bardzo mi się podobały w dwójce i chcę je też do trójki, nawet jeśli miałyby być w Store.
|
Anie ja też je chce do the sims 3 bo fajne były i też je bardzo lubiłam ;) no ale nie można mieć wszystkiego.
|
Na Twitterze SimGuruMike napisał, że jedyną nową rośliną uprawną w dodatku będą dynie, co chyba nie jest zaskoczeniem, aczkolwiek niektórzy mogą czuć się zawiedzeni, że w dodatku o pogodzie i porach roku dochodzi tylko jedna nowa roślinka uprawna. Mi tam to w sumie wisi, tzn fajnie, że będzie dynia, ale ogólnie już tyle jest roślin do uprawiania, że mi wystarczy. Chciałbym tylko marchewki i może truskawki jeszcze, ale przeżyję. Natomiast szkoda, że nie poprawią wyglądu roślin, gdyż przydałoby się, żeby np. takie drzewka były bardziej zróżnicowane pod względem wizualnym ;p
|
Marchewki są :) Bodajże w zwierzakach doszły? Co do wyglądu roślin 100% racji. Beznadziejnie wyglądają marchewki rosną na tych krzaczkach jak płonące owoce a nie pod ziemią :| Drzewka jeszcze pół biedy...
|
Marchewki są doszły w zwierzakach w ZG chyba doszły banany o ile mnie pamięć nie myli i w NZTŚ sporo roślin nowych dojdzie ;). Także ja jestem zadowolona z ilości roślinek uprawnych ;). A dynie to na pewno moja simka czarownica je hodować będzie ;).
|
Ja właśnie bym chciała więcej roślin uprawnych, bo moje Simy prawie zawsze mają ogródki. Jak są małe, to pół biedy, ale przy dużych ogródkach to nieraz nie bardzo jest czym je obsadzić. Nie lubię mieć więcej niż jedną roślinkę danego typu. Chciałabym jeszcze ogórki, pietruszkę, kapustę włoską i pekińską... :P
|
Ilość roślin jest dla mnie wystarczająca, ale szkoda, że nie będzie szklarni, w dwójce dodawała uroku ogrodom. Ktoś gdzieś wspominał, że ma być jakiś sposób na hodowanie roślin pod dachem - wtedy to pół biedy, można użyć okien zajmujących całą ścianę i zaimprowizować szklarnię, chociaż bez dachu to nie to samo, no i podobno miałyby to być donice (?), więc nie wyglądałoby to tak ładnie.
|
moje simy zawsze z jednego typu maja czasami po kilka sadzonek więc te ogródki warzywne są spore i ciężko jest taki ogródek pielęgnować. Może w kolejnym dodatku dojdą nowe roślinki uprawne ;). Ja bym chciała truskawki, ogróki i pomarańcze . Tak, ale tu chodzi o donice które dojdą w NZTŚ więc jak nie kupisz NZTŚ to nie będziesz mogła roślin hodować w domu. Zresztą zimą maja podobno rośliny hibernować więc chyba im się nic nie stanie jak nie będą w domu w tych doniczkach.:|
|
nmin pozostaje ściągnąć takie dachy z internetu, gdzieś je widziałem, tylko, że układa się je jak obiekty, a nie jak dach ;)
|
albo można zrobić płaski dach . nałożyć taką nakładkę. : )
I są też takie płotki, które wyglądają jak dach, ale niestety tylko na 3 kratki. :O |
Ja mam cały zestaw elementów, z których można ułożyć szklany dach.
|
Anie, z jakiej strony? Bo ja już nie pamiętam gdzie to widziałem, a wiem, że układało się na zasadzie klocków :) W końcu trzeba przygotować grunt pod ulewy i śnieżyce w Seasons już teraz ;p
|
http://www.modthesims.info/download.php?t=470183
Niestety według Dashboard'a niektóre elementy mają ze sobą konflikt. Postanowiłam to jednak olać. Sporo moich obiektów ma ze sobą konflikt, ale niektórych szkoda mi się pozbyć. |
Cytat:
Te elementy przydatne do zrobienia szklarni chyba sobie pobiorę, gdy już będzie Seasons :) |
Cytat:
|
No cóż ja widziałam te donice które dojdą w NZTŚ nawet fajnie wyglądają . Zastanawiam się ile mebli,fryzur, ubrań dostaniemy w tym dodatku .
|
miłośniczka dajże te donice, tzn linki do nich bo ja kompletnie nie wiem o co z nimi chodzi, czytałem, że będą, ale nie wyobrażam sobie ich :D
|
Podejrzewam, że będę z nich korzystać nie tylko zimą, ale też np. w domach, gdzie nie da się mieć tradycyjnego ogródka. Np. W Bridgeport we wieżowcu, lub u moich Marzycieli na tym ich molo. Brakuje mi w grze możliwości posiadania drugiej działki na własność, ale nie na zasadzie posiadania szpitala, czy parku. Chcę móc tę działkę zamknąć dla obcych Simów i urządzić tam jakąś własną letnią działkę, właśnie jako ogródek lub stajnię dla konia, jeśli nie mam w domu miejsca.
Ja już się nie mogę doczekać CRP, ale nie tylko przez dodatek sam w sobie... Kiedyś wybudowałam altankę ślubną, w formie takiej piętrowej wieżyczki. Miała posłużyć tylko do jednego ślubu, ale mi się spodobała... Problem w tym, że wybudowałam ją na "dostawianej" do drogi działce, która nie była idealnie równa. Teraz gdzie bym tej altanki nie wstawiła, to stoi na nierównym terenie. Powinnam ją wybudować od nowa na innej działce, ale taak mi się nie chcę... Jak już będę miała to CRP to skorzystam z zapisywania pomieszczeń i sklonuję w ten sposób cały budynek. To się może naprawdę przydać, właśnie do tego, by móc przenosić na inne działki całe budynki, po kawałku... :P |
http://www.simcookie.com/dossiers-si...uper-pouvoirs/ tu masz zdjęcia tych doniczek ;). W sumie to zastanawia mnie to na jakiej zasadzie to będzie działać.
No i jeśli chodzi o pory roku to bardzo mnie interesuje to czy w jeden dzień sporo śniegu spadnie czy będzie to stopniowo tak, jak było w the sims 2 że czasami tego śniegu było mało a czasami dużo. I czy sim ze względu na nastrój będzie lepił albo takiego uśmiechniętego bałwana albo takiego złego bałwana. Bo w the sims 2 tak było ;). Ja wolę budować domy od podstaw bo nie lubię jak moje simy cały czas w jednym mieszkają . Ja lubię różnorodność i uważam że to narzędzie nas za bardzo rozleniwi. Dlatego też, ja nie zamierzam z niego korzystać bo wole być kreatywna .:D |
Mi też brakuje takich dodatkowych działek do posiadania. Wtedy nie trzeba by było kupować specjalnie ogromnej działki, żeby tylko móc postawić stajnię. Albo po prostu zbudować domek letniskowy w fajnym miejscu i urządzać tam libacje nastolatków ;D Hmmm szkoda w sumie, że nie będzie czegoś takiego właśnie teraz bo ten dodatek do idealna pora na takie usprawnienie.
A i muszę przyznać, że Kościlda jest bardzo uroczą damą! Ah te jej czerwone pantofelki :D Ciekawe, czy będzie dało się ją jakoś kodem przyłączyć do rodziny i przebierać :) No i te pasieki dla pszczół! Supeeeeeer :rolleyes: |
Mam nadzieję że niedługo więcej się dowiemy o CPR i dostaniemy więcej zdjęć z gry bo jak na razie cały czas te same zdjęcia się powtarzają.
|
KOŚCIDLA!!!
http://www.simcookie.com/wp-content/.../squelette.jpg To chyba będzie moja nowa służąca, no chyba, że jej zachowanie skopią. Zwróćcie uwagę na to, że nie ma jej na liście Simów sterowalnych :) |
No bo ona nie będzie sterowalna ;) . Ciekawe czy simy będą mogły grabić liście bo w zwiastunie widziałam jak sim chyba nastolatek bawił się w stercie liści więc może simy tak jak w the sims 2 będą mogły grabić liście jesienią.
|
A dzieciaki będą te liście rozwalać po całym podwórku.... :P Ach, te dzieci... ;) Moje ludzie będą miały tonę roboty z tymi liśćmi, bo ja zazwyczaj mam sporo drzewek na działce.
|
Ja natomiast nie mam żadnych oprócz owocowych drzewek ;). zazwyczaj mam właśnie na działce tylko te owocowe drzewka. więc moje simy za dużo roboty nie będą miały.
|
A mnie ciekawi sprawa kosmitów, w jaki sposób będa sterowalne... Hmmm, spadną nam z nieba po prostu albo przez długie spoglądanie przez teleskop, a może będzie możliwość stworzenia go w CASie. Interesujące :D
|
W NZTŚ najbardziej nie mogę się doczekać Kościldy i tych doniczek dla warzywek, a w Season Kosmitów i pływania w oceanie, pływania na materacu, a nawet gdzieś czytałam, że będzie też pływanie łodzią. Oczywiście wszystko jak dotąd w CRP mi się podoba, ale jednak wymienione wyżej rzeczy chciałabym najbardziej. Mignął mi się też tor wrotkarski. Wracają fajne obiekty z dwójki. Powolutku, ale jednak tak :D Się tak cieszę ;)
|
Ciekawi mnie, jak to będzie z tymi roślinami. Czy jak zrobimy "dziurę" w fundamentach (tak, jak jest w domu Ćwirów w SV) to czy tam napada śnieg, czy nie. (chodzi o dziurę zadaszoną) i czy tam normalnie będą mogły rosnąć owoce/warzywa.
|
Znając EA, nie da się posadzić roślin Pod dachem. Tak samo jak skopali połączenie z piwnicą. Nie da się wtawić schodów w obrębie fundamentów... Trzeba używać windy.
|
eh, jak się nie da naturalnie, tzn. normalnie, buydebug i moveobjects może podziałają... ale wolałbym tego normalnego sposobu, bo kodami nie bardzo lubię operować podczas grania (co innego podczas budowania)
|
Cytat:
Co do porywania simów, z filmiku wynika, że nie trzeba będzie patrzeć przez teleskop, chodź może po prostu tylko to było na potrzeby filmu. Wydaje mi się jednak, że teraz kosmici będą mogli porwać sima, jak będzie błąkał się w nocy po mieście, albo może będzie widać ufo na niebie i będzie można wejść z nim w interakcję np. "oglądaj" i wtedy sim może zostać porwany :D Fajnie by było, tak naturalnie plus dreszczyk emocji bo nigdy nie wiadomo, kiedy w nocy, wracając nawalony z imprezki zostaniesz obiektem badań kosmitów ;p |
Gdzieś czytałam, że nawet samemu będzie można sterować statkiem kosmicznym i porywać sąsiadów :P
|
Naprawdę?! :O
O Boże, ale wtedy byłoby cudownie :D I cieszę się, że ufo dochodzi w Seasons, a nie Supernatural, bo NZTŚ na pewno nie kupię :P |
Cytat:
|
Ja też już nie kupię NZTŚ. Ahh nie mogę się doczekać kosmitów <33 Jeśli to prawda z tymi sąsiadami to byłoby *****iście xD
|
To by wyjaśniało na trailerze tą końcówkę. Bo albo Kosmici porywają sami z siebie przypadkowych Simów, co byłoby dziwne, albo tego kolesia porywa sąsiad... :P Tylko co zrobić z takim porwanym sąsiadem... Wiem! Zamknąć w piwnicy! :P
|
ja oba dodatki kupie ;) bo oba sporo do mojej gry wprowadzą a ja uwielbiam kosmitów i inne fantastyczne postacie. Już się, nie mogę doczekać żeby się przekonać jak MF będzie wyglądało zimą.
|
Ja kupiłam NZTŚ dla obiektów tylko, wiedziałam wcześniej o doniczkach i pomyślałam, że mogą mi się przydać. Ale teraz, jak wiem o Kościldzie, to śmiało mogę powiedzieć, że kupiłam NZTŚ dla doniczek i Kościldy :P
A Pogodę kupię głównie dla... pogody! :P |
no ja CPR kupię że względu na pogodę i te festiwale ;). no i oczywiście kosmitów.
|
Cytat:
Pamiętaj, że im szybciej wychodzą, tym większy wyścig z czasem mają producenci. A wiadomo, że wtedy nie za bardzo można wszystko dopracować i wychodzą te błędy w grze... :/ |
I tak bez względu na to kiedy wyszedłby to by były bugi jak zawsze, u jednych więcej, u drugich mniej. Potem za niedługo będzie pełno aktualizacji naprawiających... Jak zawsze, więc jak dla mnie to bez różnicy czy wyjdą później, skoro gra nie będzie i tak perfekcyjna - takich nie ma, więc cieszmy się z łatek, które chociaż częściowa wynagradzają to, że dużymi pieniędzmi karmimy twórców ;) przedtem były własnie półroczne przerwy między dodatkami i nikt mi nie powie, że którys był tak świetnie zrobiony, że nic nie spaprano :D
|
No cóż ten dodatek może mieć najwięcej błędów ze wszystkich ale ja i tak, najpóźniej w lutym zagram jeżeli w styczniu lub grudniu nie wypali kupno laptopa. Więc do tej pory już łatki wyjdą i się, nie będę przejmowała błędami no chyba że, będą takie błędy które będą mnie zmuszały do kasowania moich rodzinek i tworzenia nowych wtedy to się, mocno zirytuje.
|
Takie błędy są najgorsze. Na przykład ja - wlepiam opowieści do "OJSG". Gdybym miał usuwać co chwilka rodzinki, to wolałbym chyba odinstalować dodatek. A byłoby mi bardzo szkoda, bo zapowiada się na najlepszy do tej pory :P
|
Co do domków letniskowych na osobnych działkach to też mi ich brakuje- w dwójce można było tak robić, chyba nawet napisałam o tym poradnik : D
A co do kosmitów to przyznam, że w dwójce ich nie lubiłam, więc moja radość będzie podwójna, jeśli w trójce mnie zadowolą. Wtedy Seasons będzie chyba moim najlepszym dodatkiem =D Plus to, że według mnie każdy dodatek w trójce się uzupełnia - przykład? Sim będąc stylistą w stylizacji simów będzie kierował się pogodą; jelenie zobaczone zimą na ośnieżonym wzgórzu będą robiły lepsze wrażenie; wyjazd na słoneczny urlop w środku imy dla sima z cechą " Uwielbia ciepło". Ekstra! <3 e: A no tak,zapisywanie pomieszczeń. Wydaję się ciekawe, ale nie mam pojęcia jak będzie działać. Myślicie, że przyda się w pracy projektanta wnętrz? |
Hmm... Teoretycznie w WP można mieć domek letniskowy... ;)
|
Cytat:
|
tak, pomarzyć wolno tylko zawsze jeśli chodzi o ilość błędów w the sims 3 to niestety ale zawsze ja się rozczarowuje i jak kilka razy pod rząd muszę kasować rodzinki to wtedy odechciewa mi się grać. no bo po co tworzyć rodzinki skoro pojawi się jakiś błąd i niestety, ale kod resetsim nie zadziała i trzeba będzie kasować zapis i grać od nowa i jak tu stworzyć wielopokoleniowa rodzinkę? Ja się obawiam że te pory roku mogą być nie dopracowane i np. jak spadnie dużo śniegu to się, okaże że sim się zatnie i nic nie pomoże i co wtedy kasowanie zapisu?
|
Ja w sumie jedyne błędy jakie pamiętam u siebie w grze, takie żeby przeszkadzały to odmładzanie simów po użyciu lustra, ale to naprawił jakiś patch i ten ostatnio co mi się zdarza z wyłączaniem gry, ale tu ewidentnie wina moda którego nie usunę bo mi za bardzo zależy, a ostatnio wszystko działa, więc na razie jest ok. Poza tym takie drobne błędy jak wymieniane już przeze mnie kiepskie stawianie własnych parcel czy inne tego typu bzdety. Ogólnie ja oprócz modów Twallana nie używam żadnych innych dodatków. Ostatnio tylko wgrałem skiny, bo już mnie denerwowało to, że wszystkie simy takie podobne do siebie. To wszystko, reszta dodatków pochodzi od EA.
Jeszcze wracając do domków letniskowych, fajnie by było, jakby można było kupować je w innych miejscowościach i wyjeżdżać tam na wakacje :D Dlaczego by nie? Byłoby to możliwe o ile miałoby się zapisaną grę na danej miejscowości. Skoro potrafili zrobić taki simport w ZG to cóż to dla nich stworzyć wymianę simów wewnątrzgrową ;p |
Chętnie wyjechałabym moją rodziną z BP, na wieś do AP na lato... Nauczyliby się jeździć na konikach, odetchnęli świeżym powietrzem... ;)
|
mi wystarczy jak simy wyślę zima do Egiptu latem do Chin a jesienią/wiosna do Francji. Tylko że, jak cały czas będę miała błąd że po powrocie simów z wakacji ich dziecko zniknie to się, zirytuje i to mocno bo już nie raz ten błąd miałam. Ostatnio go miałam jak grałam w marcu. Bo w marcu kupiłam LW i błąd się, znów pojawił a ten błąd mam odkąd zainstalowałam PZ. I pisałam już do pomocy EA ale chyba jeszcze nic z tym błędem nie zrobili.Więc jak po zainstalowaniu CPR nadal ten błąd będę miała plus jakieś nowe mi się, pojawią to się załamię. Bo tak, obszerny dodatek na pewno błędy będzie miał to nie ulega wątpliwości.
|
SimGuruGraham zdradził na twitterze, że wraz z premierą The Sims 3 Cztery Pory Roku dojdzie ciekawa możliwość dla fanów The Sims 3. Otóż będziemy mogli wyłączyć automatyczne wspomnienia.
Cieszycie się? Denerwowało Was to, czy raczej było potrzebne? Źródło: www.simy.pl |
Super, mnie ta opcja bardzo cieszy, tym bardziej że nie udaje mi się zainstalować moda na wyłączenie wspomnień, ale mam nadzieję, że będzie można dodawać swoje własne wspomnienia. Aczkolwiek ważne wspomnienia automatyczne mogłyby zostać, np. o wzięciu ślubu czy osiągnięciu szczytu kariery, ale już wolę je zupełnie wyłączyć niż się z nimi tak męczyć jak teraz. Już pomijam fakt, że nawał wspomnień w mieście bardzo spowalnia grę. Dotychczasowy system jest totalnie niedopracowany, szkoda że trzeba czekać aż do Seasons by EA zechciało łaskawie naprawić to co skopała od dodatku Pokolenia, przecież już szmat czasu minął, a wystarczyłaby łatka...
|
Cytat:
Miejmy nadzieję, że takich bugów nie będzie, bo ta też nie chcę usuwac rodzin :/ e: ta opcja z wyłączeniem wspomnień bardzo mi się przyda, bo te obrazki nad głowami simów psują zdjęcia :/ |
Toż anie to znana zamykaczka simów w piwnicy. ;)
A ja wolałbym ulepszony mechanizm wspomnień, nieszczególnie mi zależy na włączeniu-wyłączeniu ich, ważne, że można wyłączyć informacje o wspomnieniach, inaczej strasznie wkurzają. |
no a ja od PZ ciągle co jakiś czas usuwałam rodzinki ;/. Także ja nie wyłączę wspomnień w tym dodatku bo je lubię i mnie one nie denerwują. w the sims 2 tez były wspomnienia o awansie i takie tam więc, w the sims 3 mnie to nie irytuje wręcz przeciwnie podoba mi się to ;) .
|
Mi się nigdy system wspomnień nie podobał, ani w dwójce, ani w trójce. Dlatego ja wyłączę wspomnienia całkowicie. Muszę wybudować więcej cel w piwnicy, przecież gdzieś tych sąsiadów trzeba pomieścić... :D
|
ale ty się nad tymi simami biednymi znęcasz . Ja tam planuje tylko zapolować simką na kosmitę i ją w nim rozkochać jeśli to będzie możliwe.
|
Ciekawe czy kostmite będzie dało sie spalić..
dowń: z nudów :D |
No ja ich palić nie będę po co tak, uśmiercać kosmitów? Mnie najbardziej cieszy pogoda i nowe umiejętności których moje simy będą się mogły nauczyć ;) . Bo im jest więcej umiejętności do nauki tym jest więcej zabawy i frajdy. Bo jest co robić.
|
Dla mnie to tam zawsze w Simsach jest co robić :) A jak mi dojdzie pogoda, i kosmici... to już w ogóle będzie super.
|
Ja do dziś w simsach zbadałem ledwie ułamek tego, co dostępne :|
|
Jest tak wiele różnych rzeczy, jakie można robić w Simsach, że naprawdę żadna inna gra nie daje tylu możliwości. Ja np. lubię prowadzić ogródek i zbierać plony do skrzyń z WP :P
A ja chcę już pogodę, żebym mogła topić Simów w oceanie :P |
A ja chcę w końcu poprawioną animację wsiadania do samochodu!! Tak zaawansowana gra żeby nie miała tego to wstyd, ileż można czekać. Lenistwo EA nie zna granic.
|
Cytat:
|
Ja też na ten dodatek czekam z niecierpliwością bo sporo dojdzie mimo że dojdzie tylko jedna roślina do Hodowania to i tak, dojdzie kilka potraw ;) np kanapki z szynka które były w the sims 2 ;) teraz wracają do the sims 3 ;). Czyli będzie więcej przepisów a im więcej przepisów tym więcej moje simy będą miały do poznania no i miejmy nadzieje że jakieś nowe gatunki rybek też nam dadzą bo ja uwielbiam jak moje simy łowią ryby;).
|
A ja nie lubię nowych ryb, bo twórcy zmuszają do trzymania ich w kulach. Skoro mam Nowoczesny Apartament i Po Zmroku, to chcę trzymać ryby w dużych akwariach, nawet w grze nie będę męczyć ryb w kuli... Tymczasem ryb z PZ nie widać w akwarium z NA, a ryb z ZG nie widać ani w akwa z PZ, ani w Akwa z NA. Monitowałam kilka razy do Pomocy Technicznej, ale oni to olewają. Skoro poważniejszych błędów nie mają zamiaru naprawiać, to takich rybek też nie naprawią...
|
moje simy wykorzystują ryby do potraw a nie jako domowe zwierzaki ;) i w tym celu je łowią ;). Dlatego też mam nadzieję że, ich trochę dojdzie w CPR i NZTŚ.
|
Mordercy rybek... :P Ja uważam, że ryba lepiej się prezentuje w akwarium, niż na talerzu... W realu mam akwarium i to najlepszy "telewizor" z możliwych. Może cud się zdarzy i EA dopracuje choć raz dodatek na maksa, dbając o szczegóły, a nie tylko o "pierwsze wrażenie".
|
Tak , anie moje simy to mordercy rybek ;). Ale przynajmniej łazić do sklepu nie musza bo sami sobie łowią ;) jedynie po jajka ser i mięso chodzą ;). Gdzieś pisali że, simy będą mogły też parasoli używać w ochronie przed słońcem i się, zastanawiam czy wampiry w ten sposób nie mogły by się ochronić przed słońcem fajnie by było.
|
No tak, wyszło kilka nowych szczegółów, a co bulwersujące to zmobie nie będą powstawać z grobów tylko zamienią się w nie losowo wybrane simy :/ co za kaszana, czy tak trudno było zrobić, żeby zombi były generowane z grobów losowo, tak jak duchy? Wkurza mnie w EA to, że potrafią zrobić wiele skomplikowanych i fajnych rzeczy a podstawowe sprawy partolą.
|
Dokładnie... :( I powtarzam po raz tysiączny, nie wybaczę im wózków dziecięcych! A jak znowu dodadzą nowe ryby ale nie będą widoczne w dużych akwariach, to już ich chyba zbluzgam na twitterze!
|
ja tam się ciesze ze pory roku będę sobie mogła ustawiać ile maja trwać a nie tak jak w 2 że każda po 5 dni trwała ;).
|
Cytat:
|
miłośniczka zwierząt - w cpr do ts2 można było ustawic długośc pór roku tym zmieniaczem pogody :P
|
Oj już przestańcie marudzić i narzekać i tak, jest dobrze bo są te wózki są jakie są ale są.I to się liczy . A co do dodatku to na pewno te festiwale będą ciekawe.
|
Oj Miłośniczka, widać, że nie używasz wózków dziecięcych :P Jakby tak Sim przez 70 % spaceru z wózkiem niósł dziecko na rękach, a wózek w kieszeni, to też byś marudziła ;)
Mnie ciekawi jak to w zasadzie będzie z tymi festiwalami, co sezon się będą automatycznie zmieniały parcele publiczne? Tak same z siebie? |
Chyba tak , przynajmniej tak mi się wydaje no bo jakby inaczej ;). Ja używam wózków ale mi tam to nie przeszkadza że simy niosą dzieci na rękach. W MF może będzie lepiej z tymi wózkami ;).
|
Miłośniczka w ogóle strasznie broni wszelkich błędów simów, jakaś z Ciebie arcyfanka ;p
|
ten błąd nie jest aż tak, denerwujący już nie przesadzajcie zdarzają się, w the sims 3 bardziej denerwujące błędy. Oby ten dodatek nie wniósł jakichś poważniejszych błędów.
|
Dla mnie wózki dziecięce to jeden z najbardziej denerwujących błędów. Prawdę mówiąc, to niemalże przez te wózki kupiłam Pokolenia. Jedna z moich rodzin mieszka w takim punkcie miasta, że musiałabym spakować dzieciaka do samochodu i jechać do centrum miasta, żeby móc w ogóle zobaczyć ten wózek. Owszem, niektóre błędy nie są dla mnie jakieś strasznie denerwujące, ale ja "dbam o szczegóły". Wózki, galop koni, ryby w akwarium... Za to błędów zapisu i wyłączania się gry od dawna nie mam, więc nie jest to już dla mnie poważny błąd :P
Tematy o obydwu nowych dodatkach, zaczynają już mi się zlewać. Muszę zawsze zerknąć na nazwę tematu, żeby nie napisać czegoś nie w tym temacie co trzeba :P Nie mogę się już doczekać zmian atmosferycznych, pór roku, zapisywania pomieszczeń, pływania w oceanie, na materacu i chcę się czegoś dowiedzieć o pływaniu łodzią... Nie pokazali tego nigdzie, ciekawe jak to będzie. "Łódź" to pojęcie wieloznaczne, to może być mała łódka wiosłowa, ale jacht też :) |
To będą łodzie? fajnie :P No a co do tych wózków, to rzeczywiście przez połowę spaceru sim nosi dziecko na rękach :|...jak mu sie chce :P Ja też nie moge doczeakć <3 Szkoda, że dodatek nie wyjdzie, np...jutro? :D
|
No właśnie z tymi łodziami to zagadka bo w jednej z publikacji EA na temat dodatku w wymienionych rozrywkach padło tylko, wśród wielu innych rozrywek pogodowych, słowo "łodzie" i nic więcej. Nie wiadomo czy chodzi na pewno o takie łodzie jak nam się wydaje, może to jakiś błąd. Nic nikt nie mówi. Ja bym chciał, żeby to było pływanie łódkami na morzu i jeziorze, takie rozrywkowe, jak nieraz na filmach sobie jakaś parka łódeczką powoli płynie :) No i żeby, o ile będą te łodzie, można było łowić z nich ryby :)
|
mnie najbardziej ci ulepszeni kosmici interesują ;) i zmiana pogody i festiwale które mam nadzieję będą dopracowane.
|
Powinni zmienic nazwę dodatku na "Cztery festiwale roku", ponieważ ciągle tylko te festiwale i festiwale. Daliby szklarnie, sokowirówkę, ogrodnika itp zamiast tych durnych festiwali i by było ok.... O i jeszcze robienie konfitur by się przydało *-*
|
Ja wyślę moich ludzi tylko po razie, na każdy sezonowy festiwal, bo mnie tak jakoś spędy nigdy nie kręciły. Jestem domatorką i samotniczką, więc moi ludzie raczej mało wychodzą z domu, i nie utrzymują z nikim kontaktu. Może po prostu lata spędzone nad jedynką i dwójką sprawiły, że najlepiej mi się gra w domu moich ludzi. Teraz na moim kompie to jedynka i dwójka by śmigały aż miło, ale najczęściej grałam na słabych kompach, więc ekrany ładowania zajmowały masę czasu.
Marzę o jakimś dłuższym gameplayu, pokazującym CRP, mogliby pokazać kosmitów itd... Przecież skoro ten dodatek jest taki świetny i większość graczy zwłaszcza na niego czekało (ja tam czekałam bardziej na Zwierzaki, ale na pogodę oczywiście też), to taki gameplay tylko podniósłby sprzedaż. Sądzę jednak, że sporo, jeśli nie większość możliwości dodatku jeszcze nie na daje się do pokazania. |
Co do łodzi, to obawiam się, że będą takie jak ten statek w simsach Średniowieczu. Kawałek płynie i znika ;/
Ale z tymi parcelami to może być tak, że albo będzie kilka, na każdą porę roku, albo po prostu jedna duża parcela przedzielona na cztery części.. Chociaż mi to średnio wygląda. |
W ostatnich informacjach znowu jest o "wypływaniu na ocean i badaniu nieznanego". Nie mam pojęcia o co chodzi, twórcy ciągle wypowiadając się o tym dodatku mówią coś o morzu i oceanie. Albo to przeoczenie - stosują te słowa zamiennie, albo może zamiast nowych miast dojdzie jakaś niezbadana lokacja? Może będą to małe wyspy, które będą działać na zasadzie okolic podróżniczych i sim będzie mógł taką wyspę odkryć, a na niej będzie kilka lokacji, np. jakaś wioska dzikusów, albo skarb do odkopania :D
|
Myślę, że pływanie łodzią będzie się odbywać na zasadzie badania katakumb i że sim będzie niewidoczny, tylko komunikaty będą wyskakiwać, że coś wyłowił itp. Szkoda by było bo uprościliby maksymalnie jedną z fajniejszych stron dodatku, wolałabym zwykłe łódki, kajaki czy chociażby rowerki wodne.
|
Pozostaje czekać do wydania dodatku o cudakach, wtedy zajmą się szerszym promowaniem CRP. Obawiam się, że to pływanie łódkami, i na materacach, może być równie skopane jak szumnie nazwane, "spacery z wózkami".
|
Oj już nie snujcie czarnych wizji :P Będzie dobrze!
|
Aj tam, aj tam, jedna czarna wizja, to jeszcze nie snucie ich... :P Chcę już jakiś informacji, to wtedy nie będę musiała się zastanawiać jak to będzie!
|
W żadnej z oficjalnych informacji nie zauważyłam niczego o łódkach. Materace były w trailerze i nie wydaje mi się, żeby dało się je skopać, ale pewnie nie będzie to nic nadzwyczajnego - Sim będzie leżał i tyle, może drugi będzie miał opcję zrzucenia go albo ochlapania ;)
Wózki uwielbiam w dalszym ciągu, ale jakoś tak się złożyło, że rzadko mam problem z pochyłościami. Ostatnio gram głównie w centrum Lunar Lakes. |
"Promienie słonecznie nie będą powodować pożarów, gdyż byłoby to zbyt uciążliwe dla gracza" ja ich normalnie zaj****! Dla czego oni za wszelką cenę nie urealniają gry? Boże co za matoły... Do dupy taki dodatek.
|
No dziękuję bardzo, nie chciałabym, żeby promienie MOGŁY wywołać pożar, bo nie byłaby to tylko zabawa lupą czy lusterkiem, ale też przypadkowe pożary, w efekcie latem co drugi sąsiad kończyłby na cmentarzu.
|
nmin, była wzmianka o łodziach, to było zdanie typu, że "(...) czy pływasz na materacu w SV, czy płyniesz łodzią w Bridgeport (...)". Nie pamiętam dokładnie.
Z tymi pożarami to faktycznie nierealnie zrobili. Ja mam jednak takie wrażenie, że jak pomijają coś negatywnego z realnego życia, to jeszcze ujdzie... ;) Mogli jednak nawet o czymś takim nie wspominać. Zachwalając np. samochód, który chcemy sprzedać, nie mówimy, że nie ma klimatyzacji ani szyberdachu ;) Mówimy o tym, co ma (kółka, kierownicę, karoserię itp. :P ) |
Ten dodatek to beznadzieja. Nie kupię. Chciałem się przekonac do the sims 3 z dodatkami NZTŚ i CPR ale nic z tego. CPR jest głupie, twórcy też są głupi. Maxis wróć! Will wróć! Co oni bez Ciebie wyprawiają....
|
Cytat:
"Po raz pierwszy w historii serii The Sims na PC/Mac gracze mogą wybrać się ze swoimi Simami na ocean, relaksując się w dotychczas niedostępnych egzotycznych partiach świata lub szukając żeglarskiej przygody na wzburzonych wodach wielkich" Kamil, przeżywasz jak mucha okres :P Z powodu głupich promieni słonecznych od razu skrytykowałeś dwa dodatki do simsów, nawet w nie nie grając... a zapominasz o wielu innych fajnych elementach wprowadzanych do nich. A tu takie chyba małe podsumowanie tego, co już wiadomo: http://sims.arhn.eu/2012/08/wiecej-o...h-i-wampirach/ |
Za promienie? Sory, ale jesteś trzeźwy? A szklarnie, klub ogrodnika, ogrodnik, nowe roślinki (jedna dynia to mało) to co!? Albo ta przerwa w dostawie prądu... No ja nie moge! Wszyscy czekaliśmy na ten dodatek a tu takie... ekhem... Tylko pogoda i festiwale i tyle tam jest więcej nic. Zaraz tam pójdę i tak im nawtykam że już nigdy żadnej gry nie zrobią. Wstyd EA... wstyd.
|
Kurczę, jak tak czytam te wszystkie zapowiedzi to coraz bardziej mi się to podoba. Miałem okazję grać w dwójkowe CPR przez bardzo krótki okres czasu, więc nie miałem okazji dobrze go poznać, ale w sumie to wystarczyłoby mi gdyby pogoda w trójce była porządnie wykonana i wolna od bugów i byłbym szczęśliwy. Nie żal mi szklarni, pewnie internetowi twórcy zrobią jakąś jej atrapę, zresztą warto pamiętać, że w dwójce w CPR dodano w ogóle możliwość uprawy roślin, a szklarnia była jakby w ''pakiecie'', podczas gdy trójka rośliny daje na starcie. W połączeniu z dodatkami, które już mam to chyba żadnego więcej już nie będę potrzebował :).
Tak, na marginesie - Kamil, spokojnie złość piękności szkodzi ;). |
no właśnie złośc piękności szkodzi ;D
ja tam się bardzo cieszę, jeśli nie będzie jakichś wielkich bugów, to zapewne seasons będzie moim ulubionym dodatkiem. |
Ja chcę już ten dodatek! :D Zrobię słodkiego grubaska i upiekę go na słoneczku :P A tak zupełnie serio, to ja tylko chcę, by dopracowali system zmian atmosferycznych. W dwójce bywało tak, że ze 3, a nieraz więcej dni, padało bez przerwy. Najpierw nie było pogody wcale, a potem aż do znudzenia, leje deszcz, sypie śnieg, i pioruny palące co popadnie. Owszem, pioruny palące drzewo to coś ciekawego i realnego, ale jak palą Ci się ze 3 dziennie, to już mała przesada :P A szklarnię sama sobie zbuduję. Kto mi zabroni zbudować budynek i zamontować mu wielkie okna na całą ścianę, a potem ze ściągniętych z neta okien zbudować dach? Pytanie tylko jak się będzie gra zachowywała, bo może nie zareagować na taką "osłonę dla roślin", ale pożyjemy zobaczymy. Podejrzewam, że będzie to całkiem funkcjonująca szklarnia.
|
Cytat:
Co do tych promieni słonecznych to w informacji było napisane, że nie zrobią pożaru ale mogą spowodować inne szkody. Jestem ciekaw, czy chodziło tylko o nadmierną opaleniznę, czy coś więcej? No i dla mnie ten klub ogrodnika to niepotrzebny, ja w ogóle po raz pierwszy słyszę, że było coś takiego w dwójce :D A do warzyw już to pisałem i napiszę jeszcze raz - prawie w każdym dodatku jakieś dochodzą nowe, w podstawce było ich już sporo więc nie rozumiem skąd te okrzyki rozpaczy, że będzie tylko dynia :P |
No dobra trochę przesadziłem :P No ale skoro ts3 to kontynuacja gry to chyba dodatki powinny byc lepsze niż ich poprzednie odsłony w pozostałych częściach.
|
Że tak powiem, kurde maxis czasami nie pracuje nad tym dodatkiem. ? :|
Czytałem gdzieś o tym. ! A i co do łódek, na końcu zwiastunu było "pogrywaj z (...) tratwami" , a w tym zdaniu, co wymienili Absolem i Anie, jest coś o tratwach, czyli łódki będą... a raczej fajnie by było, gdyby były. : ) |
Po EA należy się spodziewać fajnych pomysłów, ale niedopracowanych ;p To ich domena jeśli chodzi o simsy :| Dobrze, że są modderzy, choć nie wszystko naprawią to wiele do gry wnoszą, jak np. mój kochany Nraas SP :)
|
Cytat:
|
Ultraviolence - mnie też to ucieszyło :) Fajnie jest zobaczyc coś z poprzednich części w ts3 :P
|
Z jednej strony bardzo dobrze, że wracają do korzeni, z drugiej strony dobrze, że próbują ulepszać dzieło Maxisa. Co z tego wyjdzie zobaczymy, jak dotąd pomysły mają świetne, tylko z wykonaniem bywa różnie. Jednak powrót znanych obiektów, nie powiem... cieszy, weźmy tor wrotkarski, czy ten do deskorolki\snowboardu. Gdyby jeszcze sięgnęli głębiej do korzeni i dodali obiekty z jedynki... Mam na myśli wielkie akwarium do nurkowania, komorę do "latania nad silnikiem odrzutowym", nie pamiętam jak się to nazywa. Parę jeszcze obiektów tam było...
|
Mnie tylko martwi co z moimi WP. ;C Chciałbym żeby była np. taka aktualizacja która dodaje hotele i nowe parcele do wakacyjnych światów. Byłoby ciekawie. :D
|
Na zwiastunie były pokazane fajerwerki. Dochodziły one przecież w dodatku "Wymarzone podróże".
|
Czemu najpierw nie wyjdzie seasons? Nie wiem czy wytrzymam :(
A jak będą duże bugi..?:( http://1.bp.blogspot.com/-2fUG48kjQo...umblr+(13).gif |
Ojjj jakby dodali możliwość budowania hoteli byłbym w niebo wzięty :)
|
maciu, sim będzie mógł teraz sam wykonać fajerwerki, czy coś takiego. To jest jedna z opcji festiwalów. : )
|
Kilka rzeczy które zauważyłem w zwiastunie.
Zauważyliście że ten kosmita w zwiastunie pojawia się cztery razy. Zimą robi orła w śniegu. Wiosną rozmawia z simką przy budkach do całowania. Latem na plaży. Jesienią przed nawiedzonym domem. Dzieci które przychodzą po słodycze do simki przebranej za: syrenę są przebrane za: magicznego gnoma, kosmitę i krowokwiat. Gdy sim rzuca się w stertę liści w tle inny sim sadzi dynie jest tam też taki strach na wróble, który przypomina mi tego z "Jeźdźca bez głowy" gdzieś na początku filmu. Bałwan ma nos zrobiony z marchewki dochodzą one w zwierzakach (nie wiem czy to ma jakiś związek). Gdy dzieci zbierają jajka w tle widać balon jest on bardzo nisko. Chwile potem tam gdzie ta dziewczynka podnosi jajko w tle za drzewem widać coś dziwnego. Gdy simy rozkładają parasole znowu pojawia się ten balon. Tam na plaży gdzie stoi ten gruby poparzony sim w oddali na oceanie widać zarys łodzi. W tej samej scenie na plaży stoi sim w dziwnym kombinezonie. Na pierwszym ujęciu strasznego domu coś błyska się z tego okna zabitego deskami. Gdy dziewczyna daje dzieciom cukierki (ujęcie z daleka) w jej domu pojawia się jakaś postać. Niestety okno jest częściowo zasłonięte. Popatrzcie na ten żyrandol z dyni nad tą dziewczyną jest ciekawy. Jest też tam dwójka chłopców jeden ubrany jakiś niebieski strój (nie wiem co to jest) a drugi jest chyba rzymskim żołnierzem. Tu spadają także liście z drzew. Gdy sim hod-dog niszczy dynie z drzew spadają liście. |
WoW, ja nie jestem taka spostrzegawcza. Muszę znowu obejrzeć ten zwiastun ;) Fajnie by było jakby można było latać balonem... Pomarzyć można.
|
ja widziałam kosmitę na śniegu :D
|
Ale mam ochotę zagrać w ten dodatek!!
@Kamil - Może to ty nie jesteś trzeźwy? Wszystko według ciebie do dupy w tym dodatku, ale nie każdy chce wysłuchiwać w kółko że wszystko do dupy. Sorry. A wiecie czy można będzie w tym dodatku surfować? :D |
ja nie wiem, ale było by super :P:P A te festiwale wydaja się fajne ^^ jak tak będzie moi simowe na pewno będą chodzić :P
|
Megan - nie prawda, nie mówiłem że wszystko jest do dupy. Są tam fajne rzeczy, ale mogli dac kilka obiektów więcej. A poza tym, "...w kółko że wszystko do dupy" - w kółko? Powiedziałem raz. A poza tym to jest forum i mam prawo wyrazic swoje zdanie :P
Haha będzie nowe miasto...ale w store :P |
Czytałem gdzieś że kosmitów nie będzie jeżeli w mieście nie ma: rozbitego ufo, wieży ciśnień lub simhenge.
|
O a to ciekawe. Zaskoczyli mnie takim rozwiązaniem. :D Ale to ma byc wszystko na raz czy może byc jedno z tych rzeczy?
|
Wystarczy tylko jedno.
|
Cytat:
Ogólnie na live fajnie pokazali jak sim pływa na materacu, śmiesznie go wyciąga, szkoda, że fale go nie znosiły. Poza tym ładnie padał śnieg - pojawiał się płynnie na trawie i obiektach więc o to nie ma co się martwić ;p |
Jak dla mnie trochę za szybko spadł ten śnieg... I drzewa nie były ośnieżone o.o Z tym materacem też dziwnie zrobili, ale da się przeżyć :)
|
Kamil bo ten śnieg dopiero padał więc drzewa nie zdążyły się pokryć, albo jakiś błąd, w końcu dodatek jest w trakcie tworzenia, a to było tylko demo ;p Na trailerze drzewa są ośnieżone, więc spoko. Poza tym ten śnieg został wywołany kodem (bo twórcy prezentowali lato) :)
|
Ale mimo wszystko za szybko spadł ten śnieg... W dwójce trzeba było dłużej poczekać zanim okolica zmieni się w zimową krainę. :P Ten sim opalony do połowy wyglądał komicznie :D
|
Czy ten straszny dom będzie jak np. SPA czy będzie można zobaczyć co się dzieje?
|
W tym dodatku ma nie być króliczych nor, tak jak to zapowiadali twórcy, więc nie wiadomo co to będzie ten straszny dom. Wygląda jak królicza nora, ale nią nie jest. Może będzie działać tak jak wieżowce w PZ? Na razie to jest niewiadoma.
|
Nareszcie dopłynę simem do tej wysepki z latarnią morską w Sunset Valley :D
|
Już zapowiedzieli nową okolicę w Store - Sunlit Tides. Oczywiście wzorowana na egzotyczną wyspę, specjalnie dostosowana do do CPR. A tak się tłumaczyli, że pogoda zabrała im tyle czasu, że nie będzie miasta :P Kłamcy.
|
Podobno w tym miasteczku będą wysepki na które będzie można tylko i wyłącznie dopłynąć, więc dlatego udostępnią pływanie w aktualizacji. :O
|
Ja chcę kolejnego gameplaya! A w ogóle, to podobno pokazywali już zimę bodajże, tak mówili na tym live'ie, że "pokazywaliśmy już zimę, a teraz pokażemy wiosnę". Tyle, że nie napotkałam innego gameplaya niż tego z wiosną, z live'a. Może coś przegapiłam...
Ciekawe, czy będą jakieś interakcje z tą latarnią. Na mój gust, to kroją się poprawki do miast, przecież teraz na odleglejszych miejscach miast jest położona specjalna farba, że Simy nie mogą tam pójść. Nawet kamerą nie wszędzie da się wjechać (i bardzo dobrze, gdybym mogła zobaczyć czarną plamę dookoła mapy, to byłaby to fuszerka twórców gry). |
Annie myślę, że raczej aż takich poprawek nie będzie. Po prostu nie będziesz mogła simem płynąć dalej niż wyznacza strefa i tyle ;p
|
No właśnie, nie wymagajmy aż tyle :P Zapewne kąpiel będzie możliwa jedynie bardzo blisko plaży, gdzie widać dno, a potem - niewidzialna ściana ;)
|
no tak, ale 'daleki teren' musi byc zaśnieżony, kiedy w mieście spadnie śnieg, więc jakieś poprawki zapewne zostaną wprowadzone :P
|
To tylko drobne zmiany graficzne. Założę się, że tam nawet nie ma kolizji i Simy wpadałyby do nicości :P
|
nicość :O ee to trochę głupio, ale cóż :/ i tak kocham ten dodatek<3
|
Pamiętam, że zawsze mnie kręciło odnajdywanie w grach "nicości", czarna plama.... niczego... NFS 5 Porshe, Tomb Raider 2... ech to były gierki.
|
Dynia będzie chyba pierwszą rośliną, z której będzie można robić coś innego niż tylko jedzenie.
|
Cytat:
|
Biedna simka porwali jej chłopaka.
|
Obejrzałam dzisiaj drugą połowę czatu, całkiem fajne to CRP. Podobała mi się maszynka do solarium i ta połowiczna opalenizna. Sposób, w jaki chłopak wyciąga materac też jest bardzo ładnie zrobiony. Tor wrotkarski jest super, tak samo jak boisko do piłki. Ogólnie wszystko mi się podoba w tym dodatku. Tylko czekać do listopada... Część pytań i odpowiedzi wniosła jeszcze więcej. Nie będzie żadnych łodzi :( Co do pogody w lokacjach wakacyjnych, to nie zrozumiałam tego dokładnie. Angielski rozumiem całkiem dobrze, ale koleś zagmatwał odpowiedź na pytanie z czata, tak że "sensu zdania" nie rozumiem. Chyba w ogóle nic nie będzie w lokacjach wakacyjnych, pór roku na 100% nie, ale zmian atmosferycznych też chyba nie będzie. Nie jestem jednak tego pewna.
Pytanie z czata brzmiało: "Czy będzie pogoda w miastach wakacyjnych?" Odpowiedź: "Nie, nie będzie, z prostej przyczyny, przecież w Egipcie nie może padać śnieg. Ale pogoda będzie we wszystkich miastach z dodatków i Store." Tak niedokładnie pamiętam słowo w słowo ale mniej więcej taki był tego wydźwięk. Gdyby oni jakoś ściślej rozgraniczyli Zmienność Pór Roku od Zmian atmosferycznych, byłoby to łatwiej zrozumieć. |
Jak to nie będzie łodzi.
W takim razie w jaki sposób będzie można popłynąć na tą wyspę z latarnią? |
Wpław... Bo inaczej sobie nie wyobrażam. Ewentualnie na tych materacach.
|
Żeby tylko nie zrobili tak że łodzie będą dostępne tylko w Store.
|
Najpierw chwalą się łodziami a teraz mówią że nie ma :x
|
Cytat:
A nie, tfu, co ja mówię - przecież od dawna nie używam podróży... ;) Cytat:
|
Cytat:
|
Lokacjom wakacyjnym przydały by się elementy typowo wypoczynkowe.
Bardzo lubię badanie grobowców ale na wakacje przyjeżdża się po to aby wypocząć. |
Bo to nie był dodatek o wakacjach tylko o podróżach w sensie poznawanie innych kultur, takie wakacje są teraz bardzo modne, nie spanie w hotelach tylko podróżowanie po kraju i zadawanie się z tubylcami ;p
Z tą łódką to mnie wkurzyli! |
ja tez liczylem na lodzie. swietnym motywem byloby plywanie jachtem po zatoce w sunset, czy bridgeport. wielka szkoda.
|
Nie kumam - czyli co, jednak nie będzie łodzi, czy będą ze Store?
|
Nie będzie wcale :P
|
Lol :/ To po co zapowiadali, że będą?
@down Coś w tym jest :D |
Bo to bałwany :P Nie no żart... nie wiem po co...
|
Dosłownie padło pytanie na czacie o łodzie i koleś powiedział że będą materace (nazwał je "tratwami", szczur lądowy i się nie zna na prawdziwych tratwach), ale łodzi nie będzie. Mam nadzieję, że na jakiejś uczynnej simsowej witrynie podadzą te pytania i odpowiedzi w wersji drukowanej, bo takie słowo (czy to polskie, czy angielskie), jakoś lepiej do mnie przemawia.
|
Swoją drogą, na TSR będzie jutro możliwość pobrania za darmo szklarni właśnie, jednak nie wiem, czy działa poprawnie. To tak a propos braku owego elementu w najnowszym dodatku.
|
Szklarni nie ma w tym dodatku chyba dlatego że w NZTŚ dochodzą doniczki które będzie można trzymać w domu.
|
O rany już tyle razy mowa była o tym, że szklarni NIE BĘDZIE W DODATKU. A w necie jest kilka rodzajów szklarni i nie mają żadnego dodatkowego działania. Są po prostu ozdobnikami. Możecie sobie nawet teraz z kodem posadzić roślinki w domu nawet na podłodze, a i tak Wam urosną, nie ma pomieszczenie tu nic do rzeczy, z tego co pamiętam.
Łodzi w Store nie będzie, ktoś tak tylko rzucił luźno pomysł, a już robią się plotki :P No i na twitterze potwierdzono - ogrodnika nie ma, nie było i nie będzie :P |
Jeśli was to interesuje-został opublikowany kolejny wpis na blogu producenta. Jak pamiętacie lub nie ostatnio została przedstawiona nam wiosna i jej możliwości. Tym razem przenosimy się w lato. Macie linka: http://www.thesims3.com/community/bl...?blogid=448168 niestety po angielsku ale cóż :D Mam nadzieje że pomogłem :D
|
Dzięki, fajny artykuł. Chyba pojadę moimi ludźmi do Egiptu i każę im popływać... Ciekawe czy da się nurkować, ale wątpię, nawet w dwójce się nie nurkowało... Może nawet zbuduję w końcu własny świat... Nigdy nie miałam pomysłu na świat. Nie znam się też na tworzeniu efektów, a chciałabym dużo wodospadów. Marzy mi się taka wysepka w klimacie irlandzkim, raczej chłodno, deszczowo i baaardzo zielono :P
|
Ale piękne to zdjęcie na którym Simowie kąpią się przy wodospadzie w Chinach *-* .
Annie mi właśnie też się marzy taka okolica z dużą ilością wodospadów :P. A jeśli chodzi o sam dodatek to z tymi łodziami niezły żart.. było też chyba pytanie o surfing skoro nie będzie łodzi to raczej wątpię aby dali surfing.. chociaż snowboard jest. |
Cytat:
http://awesims.sixty-ten.net/2012/07...or-the-sims-3/ Co prawda nie jest to wzorowane Irlandią, a Nową Zelandią, ale może Ci przypadnie do gustu ;) Tym bardziej, że jest to jeden z kilku tylko światów zrobionych przez użytkowników na wysokim poziomie. A tych światów jest może z 5-6 sztuk, reszta nie nadaje się moim zdaniem do użytkowania ;p A co do kąpiących się w Chinach - ja nie wiem mnie to zdjęcie nie rusza, ot dwóch simów w wodzie ;p |
Surfingu pewnie nie będzie. :< Cóż, zostaje nam się cieszyć z tego, co już oficjalnie potwierdzone, jak np. sam fakt kąpieli w jeziorach/rzekach/morzach.
Świetnie wygląda proces opalania się :D Już nie mogę się doczekać <3 |
Cytat:
Cytat:
|
To może jest jeszcze jakieś inne zdjęcie kąpieli w Chinach?? Ale ja widziałem tylko to w tym jeziorku dwóch simów i kamera tak z oddali na nich patrzy, no i nijak nie potrafię tym zdjęciem się zajarać :P
A domy z giełdy wymiany itp pewnie Ci się tną dlatego, że często są po prostu napstrzone wieloma różnymi gadżetami, tak mi się wydaje :) |
Cytat:
: o e: Nie mogę znaleźć tego artykułu o wiośnie, pomocy, muszę to zobaczyć! e2: Dobra, już mam XD Co do tej wiosny, to strasznie podoba mi sie ten fragment artykułu: Cytat:
<3 |
Jejciu jestem taka podekscytowana tym dodatkiem że chyba się zsiusiam..
Mam nadzieję że ubrania i fryzury dochodzące w dodatku będą ładne. Szkoda że nie będzie szklarni ani ogrodnika. Aczkolwiek cieszę się że wreszcie dodadzą chorobę.. szkoda że tylko jedną. No ale będzie też alergia na kwiaty |
Z tego co czytałem nie będzie można umrzeć przez zamarznięcie. Gdy sim przewraca się z zimna podchodzi do niego inny i go przytula.
|
CPR będzie świetne. Tak chciałam , żeby był dodatek pogodowy z chorobami. :)
Ciekawi mnie jak będzie wyglądać BP , KJ , AP , TB zimą i latem. Już sobie wyobrażam jak w KJ pływają w tej sztucznej wodzie :P. Albo śnieg w BP. Niezłe to będzie. Już chcę listopad. |
choroba? fajnie ^^ dziwiło mnie to, że w podstawce nie było chorób :| tylko zatrucie pokarmowe? może to tylko u mnie ich nie ma :p
|
Tylko przeziębienie będzie
|
ale to zawsze coś! :3
|
Ja tylko mam nadzieję, że nie będzie jak w dwójce. Przeziębić się można było, ale leków żadnych nie dali. Sim miał "odpoczywać i ciepło się trzymać"... Ja chcę antybiotyków! :D
|
Haa, dokładnie! I jeszcze przydałyby się kontrolne wizyty u lekarza =D
ahhh, marzenia 3 |
Oo to by było fajne :D Jeszcze astmę, zawały, choroby genetyczne itp mogliby dać *-*
|
ooo, tak tak <33 to by było fajnie ^^
|
No jasne! Może niech jeszcze raki i białaczki mają... Brrr... Nie cierpię chorób... Może nawet bardziej niż wampirów. Owszem alergia, czy przeziębienie, są spoko, urealniają rozgrywkę, o ile dadzą też leki, bo leżenie w łóżku to dla mnie żadne leczenie. Jednak w moim otoczeniu jest dużo chorób i znam te paskudy od podszewki, nawet wampirom ich nie życzę :P
|
Będzie tylko przeziębienie i alergie.. Nie będzie żadnych białaczek, raków, wirusów HIV ani nic innego..
Fajnie że niebo przed burzą będzie się robiło takie ciemne.. doda to grze realizmu |
oooojaa, HIV by był fajny ^^ XDD czasem fajnie pomęczyć sima :P w tym dodatku ma dojść jakas nowa praca/profesja?
|
Dojdzie tylko zawód dla kosmitów..
Będą mogli być obiektem testowym A poza tym żadnej nowej kariery nie będzie |
Co do leków, to jak nasz sim będzie przeziębiony, to trzeba będzie odpoczywać, a jak będzie alergia, albo zacieszasz się z kichających simów , albo idziesz do szpitala i ją wyleczysz... JA WOLĘ ZACIESZ. <3
|
Jak nie będzie leków to wtopa. Jak znam siebie, to po prostu z kodem usunę nastrójnik i z głowy :P Tak robię z kryzysem wieku średniego.
|
http://www.simy.pl/news/o-czym-pisza...rech-por-roku/ - ciekawy artykuł, poczytajcie sobie ;)
Naprawdę zapowiada się świetny dodatek! Nie podoba mi się to, że sprzęty są wodoodporne i nie psują się przez deszcz :/ To rdzy pewnie też nie będzie. No i to: "Śnieg pokrywa zima drzewa, które wciąż mają liście" jest już kompletnie beznadziejne :/ Ale cóż, tak czy siak kupię, bo to chyba będzie najlepszy dodatek do trójki! :D |
Nie pojmuję, to liście nie będą znikać z drzew na zimę..? Rozumiem, że takie cyrki będą się działy z roślinami ogrodowymi, będącymi nieoficjalnym dodatkiem, ale żeby niedopracować takiego szczegółu...
|
Ja to zrozumiałem tak, anie - niektórym drzewom po prostu liście nie spadną lub nie zdążą spaść. Ale do kitu takie rozwiązanie, jeśli miało dodać realizmu, to troszkę twórcom nie wyszło.
|
Ja z przykrością stwierdzam że to najgorszy dodatek.
Już teraz można powiedzieć o wielu niedoróbkach. W końcu jak coś ma być dobre jak robi się to w tempie ekspresowym. Ciekawi mnie jak będzie wyglądać piękny zielony las w środku zimy. |
Maciu, to logiczne, że są teraz jakieś błędy i niedociągnięcia, skoro to wersja beta - mają jeszcze mnóstwo czasu na poprawienie wszystkiego ;)
|
Gra jest juz dawno zapewne skonczona, a egzemplarze z grą leżą sobie w jakimś magazynie w Teksasie i czekają na listopad. TS3 to jest zbyt popularna gra, żeby robic ją na ostatnią chwilę. Z resztą producenci z pewnoscią wymagają, aby gra zostala wydana w tym miesiącu, i tego dnia. Wszystko kręci się wokół pieniędzy.
A drzewa, które nie gubią liści, to zapewne iglaki, oraz krzewy. Liście z normalnych drzew będą opadac jesienią, a odrastac zimą. EA nie jest az takie glupie. edit: a zresztą wszystko widac na trailerze. |
Wyolbrzymiłeś, Einarr. Mogę się założyć, że grę wciąż dopracowują - albo przynajmniej jeszcze nie jest spakowana... 3 miesiące przed premierą to zdecydowanie za wcześnie.
|
Cóż.. Oboje mamy swoje zdanie i zapewne nigdy się nie dowiemy jak się mają sprawy z tą nieistotną rzeczą :P
a mnie najbardziej ucieszyła ta informacja:'Wiosną, tuż po zimie wciąż można poczuć przymrozek o poranku' <3 mały smaczek, a cieszy :D |
Czyli skoro nie dojdą żadne nowe królicze nory, to ten jesienny Nawiedzony Dom też nią nie będzie, hmm. Troszkę zawiodłam się, że nie będzie interakcji dla małych dzieci... Tym bardziej, że to mój ulubiony 'dziecinny' okres.
Zaś bardzo cieszy i ciekawi mnie ten podpunkt: Temperatura kontroluje to jak szybko topnieje śnieg, zamarza ziemia czy pada śnieg. Jeśli zaś chodzi o te drzewa, to ja zrozumiałam to tak, że gdy jesień będzie za krótka, bądź liście nie zdążą opaść, to śnieg je pokryje, zaś liście nie opadną wtedy automatycznie. Masło maślane, pardon. |
co? :| przecież liście spadają z drzew na jesień, widać to na zwiastunie, to zdążą jeszcze urosnąć? :P e...nie kapuje :|
|
Xhyba chodzi o to, że jak ktoś sobie ustawi jesień na 1 dzień, to nie zdążą opaść i tyle :P
|
Ja tam lubię jesień i u mnie będzie długa :P a co do portalu randkowego, to simy będą się mogły się umówić na tym portalu na randkę? :D takie, takie
|
U mnie wszystkie pory roku będą trwały po 5 dni każda. 5, to dobra liczba :P
|
A u mnie wyjdzie to w praniu. Na początku zostawię domyślną długość i "przeżyję" Simami cały rok, ale potem będę pewnie dostosowywać i przedłużać te, które mi się spodobają, nie mam pojęcia, która przypadnie mi do gustu najbardziej :)
|
Cytat:
'Śnieg pokrywa zima drzewa, które wciąż mają liście' - osobie, ktora to mowila, chodzilo o to, ze snieg pokryje wszystkiego rosliny, z których liscie nie spadają jesienią (palmy, choinki, ) |
Ktoś wspominał o jakimś nawiedzonym domu, a żadne królicze nory nie dojdą, więc zapewne będzie można go odwiedzić. Ma ktoś jakieś screeny, albo więcej informacji o nim? :)
Mam nadzieję zresztą, że będzie dostępny dla wszystkich, a nie tylko tych, którzy mają NZTŚ (cytat z tego linku, który podałem stronę wcześniej: "Po zainstalowaniu Cztery Pory Roku pojawią się nowe typy duchów w CAS (mając zainstalowane Nie z tego świata)") - denerwuje mnie takie robienie mini dodatku do dodatku zawartego w innym dodatku :/ To powinno być dla wszystkich. Tak samo było z dżinem z ZG. :/ "Można postawić namiot na jednej z wysp w Zatoce Skorupiaków (przykład)" - czyli jednak będą wyspy... :rolleyes: @down A, chyba że tak, dzięki :D |
Cytat:
|
Pinki, BB to był przykład. Jak w jakimś mieście są wysepki to na razie tam nie można chodzić, bo są tak jak by "zakazane", ale po wyjściu dodatku "usuną zakaz" i będzie można po nich się poruszać.
@down, a kto to wymyślił.? >o< |
@up Sam nie wiem :|
Dobra, ogarniam. Dzięki za wyjaśnieni ;) A tak w ogóle to podoba mi się skrót Pinki, wiecie? :> :D |
ej, a namioty też dojdą w Seasons? :|
|
Namioty są już w WP, ale pewnie jakieś nowe dodadzą. ;)
Oby tylko nie zrobili dodatku do dodatku wpadając na świetny pomysł, że z namiotów mogą korzystać tylko posiadacze Wymarzonych Podróży, bo by się już twórcy kompletnie ośmieszyli :/ |
Aż tak komplikować raczej nie będą. Przecież pralkami też mogą cieszyć się nie posiadający dodatku Kariera, dzięki Miejskiemu Życiu czy nawet Store.
|
No tak, ale to znowu problem dla tych, którzy mają 0 simpoints, czyli na przykład mnie XD
Chyba że będą za darmo, jeśli w ogóle w Store, a nie od razu w grze. |
A skoro mowa o Store, ciekawe, czy w Seasons dostaniemy gratisowe SimPoints za zarejestrowanie gry :rolleyes:
|
Może i dadzą, w sumie to fajnie by było, bo mam tylko 200 sp a kilka rzeczy upatrzyłem sobie :D:D
Ciekawe co zrobią ze store po zakończeniu serii sims 3? |
Dalej będą prowadzić. Przecież wtedy ludzie i tak będą grać.
Ale to inna całkiem sprawa, OT się robi :P |
Cytat:
|
Będą jeszcze wędrówki po księżycu z kosmitami i bakłażany w filiżankach, teraz mamy temat na kilka stron :D:P
Ale fajnieby było z nowymi namiotami, te z WP są brzydkie :( |
Mówcie co chcecie, ale mnie przede wszystkim jara portal randkowy xD
|
A wiecie jak już przy biwaku jesteśmy, to jeszcze ani razu nie użyłam w grze śpiworka z Pokoleń... :P No na serio. Muszę to nadrobić ;) Chętnie bym popłynęła Simami na taką osobną wysepkę i spędziła weekend na "Obcowaniu z Naturą"...
|
Idealne miejsce na pierwszą randkę, anie :D
Oj tak, te osobne wyspy są niezłe. Gorzej, jeśli roiłoby się tam od Simów, którzy też postanowili obcować z naturą akurat wtedy, kiedy my już rozbiliśmy namiot :P |
Stonka jest wszędzie... ;) Ci upierdliwi turyści... :P
|
Ja śpiwora użyłem raz, kiedyś miałem domówkę z bałaganem w willi rodziców synka który ją urządził i wtedy goście spali w śpiworach :)
Ale pomysł z biwakiem przy gołym niebie jest świetny :) |
A do tego opcja patrzenia w gwiazdy z "Pokoleń"... Ahhh :rolleyes: Szykują się nieziemskie OJSG (dosłownie, bo kosmici :D).
|
Cytat:
A co do tych bakłażanów w filiżankach to nie wiem co to jest. |
Cytat:
Co do biwaków, przydałaby się opcja załatwiania się w krzakach, bo raczej simy nie będą mogły zabrać ze sobą kibelka. I jeszcze przenoszona loduweczka + przenoszona kuchenka. |
Cytat:
No jak to o co?! Będzie nowa potrawa z użyciem bakłażanów, najlepiej jeść z filiżanki ;) Ciekawe czy rozwinę fabułę ;):D |
Juhas i coś narobił! Mówiłem, że się robią plotki buahahaha, ale tego się nie spodziewałem :D
Coś ostatnio mało PRAWDZIWYCH informacji. Co do tych festiwali to w AP będę musiał zrobić porządki bo tam nawet nie ma dobrego miejsca na nowe parki, trzeba chyba usunąć psi i koci na rzecz normalnych ;p Nie wiem po co w ogóle te psiokocie. |
Jak się ma urok to i istnieje takie coś jak siła przebicia i przekonania :D:D
Muszę się do tej budki z CPR zapisać, może się czegoś dorobię :P Jak ktoś zna jakąś stronkę gdzie można pobrać dekorację-stojak na parasole to proszę poważnie, lubię takie szczegóły a tego mi brak :) |
ej, a myślicie że te wszystkie parcele itd będą w miastach pobranych z neta? oby tak, by chyba nie wyrobie : o
|
Mnie się wydaje, że nie będą robić wersji z parcelami i bez nich, jeśli chodzi o miasta ze Store, bo nigdy tak nie robili :P Będziesz musiała sama ustawić :<
|
Myślę że dużo będzie przy tym roboty :)
Raczej nie umieszczą nam tych parceli, jedynie te z kariery trafiają wszędzie automatycznie :) A festiwale będą pewnie na podstawie losowego rozstawiania pól pod budki i inne atrakcje w parkach :) |
E, nie. Ja tam myślę, że do miast wprowadzą poprawki i parcele, budki itd. się pojawią automatycznie i zawsze w tym samym miejscu. ;) Gdyby losowo się pojawiały, to np. budka do całowania się albo z hot dogami nagle znalazłaby się w kiblu :|
Szkoda, że nie dodają nowego miasta, bo dotychczasowe mnie znudziły. Znaczy dodają, ale ze Store :D I w nim pewnie parcele będą :P Nie dodadzą do tych wcześniejszych, jak np. Riverview albo BB ;) |
Dzisiaj jest u mnie taak gorąco, że aż normalnie by mi się to pływanie w oceanie przydało... A tu kawał do morza, a co dopiero do oceanu :P Czy moje Simy też będą latem tak cierpieć? (pytanie retoryczne... oczywiście, że tak! :P ).
|
Pinki, chodzi mi o to że dodadzą do parków coś w stylu rozsiewaczy czyli POLA pod budynki, że w tym miejscu mają być ;)
Losowość byłaby głupia i z opisanymi przez Ciebie skutkami ;):) |
Pewnie tak będzie, bo nie chce mi się jakoś wierzyć, że co sezon gra będzie zmieniała całe parcele...
|
A może EA pokusi się o kreatywność, i wymyśli jeszcze coś innego? XD
|
Zobaczymy co to z tego będzie, ale te rozsiewacze budynków wydają mi się dosyć realnym rozwiązaniem. EA ma różne pomysły, mniej lub bardziej dziwne...
|
WYDAJE MI SIĘ, że gdzieś było napisane coś w stylu "to, jakie będą się odbywały festiwale, zależy od tego, jakie parcele sezonowe wstawisz do miasta". I że tych parceli będzie kilka, czyli pewnie po jednej na porę roku. Pewna nie jestem...
|
Tak, było coś takiego, nmin ;)
|
To jak, będziemy wciskać cztery duże parcele do miasta czy może będzie jedna w czterech wersjach i co kilka dni trzeba będzie wymienić park?
|
Chyba 4 duże parcele... :| Już się gubię :D
|
Nie no bez przesady. To będzie pewnie coś na zasadzie budowania sceny w ZG. Po prostu jest jedna parcela, a przy zmianach sezonu zmienia się wystrój tej parceli. Tak jak można było zmienić wystrój sceny przed występem lub skorzystać z zapisanego wzoru i obiekty pojawiały się na swoim miejscu.
|
To by miało duży sens, zwłaszcza, że będzie można zapisywać pomieszczenia, by móc ich później użyć.
|
No i widzicie, Absie zawsze wie co dobre i co ma sens ;p
Przydałoby się już zrobić nowy dział dla CPR. Zapowiedź byłą już dawno, gra jest promowana prawie na równi z NZTŚ więc trochę lipa, że jeszcze nie ma działu ;p |
Zgadzam się ;) Absie znowu ma rację, chcemy nowy dział i wrzucenia do niego tematów o CRP...
Jest tylko jedna rzecz, której nie rozumiem... Te festyny będą trwały cały sezon? Bo to by było nieco głupie. |
Znając minimalny realizm i krótkotrwałość pór roku pewnie będziemy uczestniczyć w festynach całe sezony, bo gdyby trwały tyle ile obecne festiwale z ZG byłoby za krótko, choć jakby można było ustalić czas w jakim się pojawiają i ile trwają to było by ok :)
|
Może to będzie coś w stylu sąsiedzkiego grillowania, na przykład w środku pory roku pokaże się komunikat "w parku odbywa się dziś festyn letni" albo "przygotuj dom na Halloween" i kto chce, ten dołączy? Nie wyobrażam sobie festynu trwającego całą porę roku, bo byłoby to zabawne przez pierwszy rok życia Sima (mówię o minięciu czterech pór roku), a potem komu by się chciało całymi dniami robić to samo?
|
Fajnie by było, ale ja i tak olewam te wszystkie festyny... Wiem, wiem, może pójdę na taki po razie na każdą porę roku, ale moje Simy prowadzą raczej domowy tryb życia. Tylko latem będę je zabierała nad wodę... O ile najpierw nie każę im pójść do własnej piwnicy popływać z rekinami... ;) Najbardziej nie mogę się doczekać, oprócz samej zmiennej pogody, właśnie tego pływania w oceanie... Planuję zbudować jakąś małą wysepkę w CAW na zasadzie takiej, że będzie to świat podzielony na wysepki...
|
Przecież już dawno było mówione, że festyn odbędzie się w ostatni piątek każdej pory roku... Ja z pewnością będę odwiedzac festyny :P
|
Wiesz Kamil, my to trochę starsi i przez to nam wzrok szwankuje :D:P
|
Cytat:
Ja uważam, że wybór dni festynu jest bardzo nieprzemyślany ;p Bo chyba raczej ostatnia pora roku na jej świętowanie to nie jest dobry pomysł? No chyba, że w ostatni dzień zimy będzie się świętować wiosnę... ale to też głupie :P No i jeden dzień to za mało, dwa byłyby w sam raz. |
Cytat:
|
Może to będzie losowo , albo w pierwszy/ostatni dzień pory roku? Takie rozwiązanie byłoby sensowne
|
Lepiej by było gdyby festyny przypadały pośrodku pór roku kiedy dana pora jest w pełni, bo na przełomach sezonów pory roku lubią się jeszcze przenikać, zmiany chyba będą przechodzić płynnie, a nie ciach nagle koniec lata i nagle wszystkie drzewa z czerwonymi liśćmi. Nie ma to jak festyn wiosenny w pierwszy dzień wiosny świętować w odzieniu zimowym i zorganizować bitwę na śnieżki :D
Choć w sumie nie takie istotne jak będą wyglądać te festyny bo moi Simowie wezmą w nich udział najwyżej kilka razy. Do parku na występy też już nie chodzą, znudziły im się. |
Domyślnie pora roku ma trwac 7 dni, 5 dni było w dwójce.
|
Ja czytałam, że pięć dni. Może jak zwykle ktoś pisał to, co mu się wydawało, a inni powtarzali to jako prawdę.
|
Przecież twórcy mówili, że 7 dni, wiec nie ma sie co kłucic :P
|
Nikt się nie kłóci... Długość pór roku i tak będzie można ustalić jak się chce. Ja pisałam, że ustawię sobie na 5 dni, ale nie wnikam w to jak jest "domyślnie". Już się nie mogę doczekać, a tu jeszcze po drodze to całe NZTŚ... i jeszcze jakieś akcesoria, które też trzeba będzie kupić... No tylko się za portfel trzymać z tymi Simsami. Ja już na pewno nie będę ładowała kasy w 4.
|
Anie, powiedziałem o tej kłótni tak na wszelki wypadek :P
Trochę szkoda, że twórcy aż tak skupiają się na festiwalach... Nie każdemu to przypadnie do gustu, a poza tym to zabawa na jeden dzień... EDIT: Nowe nowe nowe! "Będą w akcesoriach okulary do nurkowania (tzn nie będą miały żadnych funkcji, jak zwykłe okulary). Im grubsi simowie, tym wiekszy plusk jak wskoczą do basenu, przez co mogą pomoczyć simów znajdujących się obok basenu XD Simowie będą mogli daleko wypłynąć w morze (czy gdzieś tam) ale muszą mieć wysokie umiejętności sportowe, inaczej się zmęczą i będą chcieli wrócić na brzeg, ale jeśli nie zdążą mogą utonąć. Będzie tor wrotkowo-łyżwiowy (jak wszyscy wiedzą). lato, jesień, wiosna bedzie to tor wrotkowy, zimą automatycznie się zamieni w tor łyżwiowy. śnieg będzie jeśli temperatura będzie 0 lub niższa. Zwierzaki mogą "zginąć" w śniegu, będzie można widzieć ich ruszające się ogony, albo jak będą od czasu do czasu wyskakiwać ze śniegu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Zwierzaki będą miały nowe opcje po zainstalowaniu dodatku. jeziora moga zamarzać, oceany częściowo. Łyżwiarstwo to nowa umiejętność, będzie można się nauczyć różnych sztuczek. będzie kombinezon do nurkowania. solaruim może opalić twojego sima nawet na fioletowo na parę dni. Gdy śnieg będzie leżał, bedą widoczne ślady np. simów na nim." B) |
Cytat:
Szkoda że w zime skoro ma wszysko zamarznąć nie będzie można łowić ryb. Może za pomocą jakiegoś przedmiotu będzie można wywiercić dziure w lodzie. |
Coś za coś. Gdyby woda nie zamarzała na zimę, to znowu byśmy marudzili, że to fuszerka. A ryby, można hodować na ominoroślach.
|
Super z tym pluskiem! No i pojawią się jednak interakcje dla zwierząt, a ktoś pisał jakiś czas temu, że nie będzie i tak oto plotka zniwelowana :P
|
Jeśli o moich Simów chodzi, z głodu nie umrą, gdy przez jedną porę roku nie złowią ryb :P
|
Ryby i warzywa\owoce mogłyby być droższe w sklepie przez zimę, byłoby tak naturalnie... :P
|
Mmm, super że woda będzie zamarzać, i ten plusk.. Świetny : D
Cytat:
|
O przepraszam, ja nie topię ludzi, tylko ich głodzę! :D Topienie jest takie okrutne...
|
Coś czuję, że u mnie też ktoś utonie od czasu do czasu. Cwaniaczki nauczyły się w trójce wychodzić z basenu bez drabinki, ale co komu przeznaczone... :D
|
Ale wiesz co mówią, co ma wisieć... Hey, kiedy dadzą szubienicę w Store? :D A tak na serio, to w jedynce i w dwójce zabijałam Simów żeby mieć duże cmentarze, w trójce nie muszę, bo sąsiedzi się starzeją i umierają i bez mojej ingerencji...
|
anie to tak jak ja, uwielbiam w simach robić cmentarze :P Zazwyczaj nie wystarczy mi ten, który już jest w mieście i zawsze buduję drugi (mam nraas SP który pozwala na umieszczenie grobów każdego zmarłego sima w mieście), a moja główna rodzina zawsze ma oddzielną parcelę z mauzoleum i grobami wokół niego ;p W NZTŚ ten cmentarz mi się podoba bo wygląda tak... klasycznie i mrocznie ;p
Jak zwykle pomyliłem tematy, ale żeby ten post nie robił offtopu to się pytam o losie, czy w CPR będzie nowy cmentarz? Nie, bo nie będzie nowej okolicy durniu! - odpowiada los... |
Też uwielbiam cmentarze, w dwójce niejednego Sima załatwiłam, żeby jakoś to wyglądało... :P
|
Kiedy ja ostatnio topiłam moich simów ?
http://i1151.photobucket.com/albums/...t/ba0cf10c.jpg Ten obrazek (żródło - google)najlepiej oddaje moje emocje po tym , jak przypomniałam sobie o tym. |
Topienie było najszybsze, głodzenie trwało trochę dłużej... Ale nie zapomnę, jak moja ciężarna Simka z dwójki zeszła mi w łazience... Nie zapisałam tego oczywiście, ale to było takie groteskowo śmieszne :P Obudziła się rano głodna, ale chciało jej się też siusiu. Nie chciałam, żeby zsikała się podczas posiłku, więc kazałam jej skorzystać z toalety. A ona mi w tej toalecie umarła z głodu.... :P Była zdolna, to jej trzeba przyznać.
A co do cmentarzy, to ja wybudowałam w trójce własny i jest na działce 40x40, płaska działka, bez żadnych udziwnień, wzorowana na typowych cmentarzach komunalnych. Do tego ma... 4 poziomy piwnicy z etażerkami z WP (te kamienne w stylu egipskim, lubię je ;) ), żeby było na czym stawiać urny z prochami... W moim starym zapisie z SV (mam dwa), to mam pełno nagrobków na górze, na płycie cmentarza, i 1,5 piętra piwnicy w urnach... Tona ludu :P Dobrze, że nie wszyscy się stają duchami co noc, bo byłby Sajgon dla kompa. A wracając do tematu, mam nadzieję, że w wodach dookoła lądu (miasto dowolne), nie utopi się nikt ważny... :P |
OMG, ja swoich cmentarzy nie robię... Ale zawsze lubię chodzić tam, jak umrze jakiś sim w rodzinie, znajduję skrawek ziemi i zaklepuje sobie miejsce do następnych członków rodziny :D
A tak btw, jak miejscowy umiera, to automatycznie przenosi sie ejgo grób na cmentarzz, czy trzeba to zrobić samemu? : o Dobra, koniec offa... Z niecierpliwością czekam na wpis na blogu producenta o jesieni : ) |
Cytat:
EOT |
Omega, odnośnie umierających sąsiadów, to jeśli Twoja rodzina nie znała denata, to gra kasuje jego nagrobek. Jeśli rodzina znała zmarłego, to gra umieszcza jego nagrobek w mauzoleum. Wtedy klikasz na mauzoleum i wybierasz "zajmuj się zmarłymi". Otwiera się okienko z zawartością mauzoleum. Możesz wtedy ustawić nagrobek gdzie zechcesz, a nawet możesz zabrać nagrobek do domu ;) Zawsze chciałam mieć czyjąś urnę nad kominkiem... :P No dobra ściemniam.
Ale off-topujemy! Bany się posypią! :D No może nie będzie aż tak źle... Tak w ogóle, to cała ta dyskusja zaczęła się od stwierdzenia, że można utopić się w jeziorze\rzece\morzu\oceanie, a mi się właśnie obiło o uszy, że nie można. Na którymś czacie z twórcami ktoś tam z EA mówił, że nie można, ale od razu mówię, że pewna nie jestem, bo mój angielski płata czasem figle. Na wszelki wypadek będę pilnowała moich Simów (gra niech swoich sama pilnuje :P ). |
Ja się kiedyś bawiłem w przydomowe cmentarze :) Pamiętam że to było w Sunset i że zawsze kradłem kleptomanem nagrobki Landgrabów na swój :D
Teraz jestem grzeczny i zostawiam zmarłych na swoim miejscu ;):D A co do tematu też czekam na notkę o jesieni :) Ciekawe o co chodzi z tymi nawiedzonymi domami :) Bo sobie ich nie wyobrażam jako coś innego niż królicze nory :) |
Cytat:
|
Ja zawsze robiłam znaj wszystkich i potem ręcznie przesuwałam paski znajomości. Teraz pomaga mi NRaas Master Controller, nim szybciej i wygodniej można poznać i zaprzyjaźnić się z sąsiadami. Mam też NRaas Story Progression i on nawet bez znania sąsiadów podobno nie kasuje nagrobków. Osobiście nigdy tego nie sprawdzałam, bo moi ludzie i tak zawsze znają wszystkich, stare przyzwyczajenia :P
|
Cytat:
Ja chcę info o kosmitach bo nic jeszcze nie wspomnieli, a jestem ciekaw ich działania :| |
Nieraz kusił mnie Nraas Story Progression, ale niestety mój angielski jest na tyle słaby, że nie łapię opisu tego moda, a nie lubię używać takich rzeczy intuicyjnie...
|
Oooo, anie, powiem ci szczerze że tyle gram w trójkę i nigdy o tym nie słyszałam -dziękuję, wypróbuje! :D
Absolem, też jestem tego ciekawa, w końcu to jedna i jedyna nowa rasa dochodząca w Seasons : P |
No ja czekam na info o kosmitach może na sam koniec to chcą zostawić. Ale te nawiedzone domy to pewnie będą królicze nory.
|
Mogliby pokazać w końcu te małe zielone ludziki. Tęsknię za nimi, bo zrobienie zielonego Sima, to nie to samo... Wreszcie będą powody by bać się teleskopów! :D
A tak przy okazji, nmin, Story Progression już od dłuższego czasu jest po polsku. |
Cytat:
Ktoś narzekał, że nie będzie koszykówki w CPR. Otóż w store niedługo pojawi się kosz do koszykówki taki klasyczny oraz wersja domowa :) link http://www.simy.pl/news/koszykowka-n...-sims-3-sklep/ |
Jak fajnie! W trójce jest mało sportów, świetnie że dochodzą nowe : 3
|
A ja nie mogę przeczytać, bo mi się tamta strona nie ładuje... :(
|
Już można przedpremierowo na empik.com zamówić the sims 3 cztery pory roku edycję limitowaną.
|
Ja mam już zamówione obydwa nowe dodatki (NZTŚ i CRP), na merlin.pl. Obydwa w wersji limitowanej. Z dostawą do domu ;)
|
Ja pójdę kupić. NŚ pewnie w limitowanej (jak z Zg) , 4PR może też. Kosz w Store - żenada.
|
Ja zazwyczaj kupuję wszystkie gry jakiś czas po premierze na różnych atrakcyjnych ofertach ;p Choć w przypadku pór chyba się skuszę od razu. A mam dobry sklep na allegro, gdzie dodatki są po 59 zł, zobaczę, czy CPR też będzie w atrakcyjnej cenie.
|
Ja zazwyczaj kupowałam długo po premierze ale teraz chyba będzie inaczej. No i na pewno dodatek umili życie simom szkoda tylko że, w tym dodatku dojdzie tylko jedna roślina. No i czekam dalej na więcej informacji o tym dodatku.
|
Ja chyba poproszę na święta, ale co mi to da jeśli nie będe miała nowego laptopa? :
No coż, pożyjemy, zobaczymy. edit: Ale koszykówka w store, hmmm, smutno, bo już nie kupię. |
Ja liczę na jakieś darmowe simpoints, może nie są aż tacy chciwi, bo jak będą to wiem na co je przeznaczyć ;)
|
Eeeej skoro dali w NZTŚ opcję wyłączenia zombiaków to mogliby tutaj dać opcję kontrolowania simów na parcelach... wszyscy by byli happy bo jak ktoś ma słabszego kompa to by sobie ustawił mniej, jak ktoś ma mocniejszego to sobie ustawi więcej :|
|
Dokładnie. Ja ostatnio mam w miastach takie pustki, że czasem się czuję jakbym grała w dwójkę... Masakra. Jak już się ktoś pojawi, to jedna, dwie osoby. Aż trudno uwierzyć, że według NRaas'a mam w mieście 100 -120 Simów. Gdzie oni się pochowali? :P
|
Powinni dać. Mam z 200 simów w mieście , a nikt nie przychodzi. Mam SP , ludzi do pilnowania. I jaka tu przyjemność z gry , jak tak mało ludzi na parcelach? Boję się tego sposobu z modyfikacją pliku.
|
A może by tak stworzyć już nowe forum odnośnie nowego dodatku ? Bo mamy rozsypane 2 tematy w Uwagach na temat gry i Nowościach ze świata ? ;)
@down Wiem, że było wspominane, ale dalej nie wdrożone w życie... |
Już dawno była o tym mowa... Niby daleko do dodatku, ale już prawie wszystko o nim wiadomo...
|
Cytat:
|
No niby z czegoś trzeba żyć... :P Ale moi Simowie to chyba jedyni bezrobotni w mieście... ;)
|
Muszę zabrać pracę niektórym , niech się nie męczą. Niech poimprezują , pozwiedzają świeże powietrze. Zrobię zaraz eksperyment i podzielę się rezultatem
EDIT. Już przeprowadziłam eksperyment. W mieście już więcej ludzi chodzi , etc. Więc trzeba zabrać im pracę |
Ja chyba na jakiś czas zwolnię wszystkich, i zablokuję NRaasem znajdowanie pracy... Ale na razie muszę czekać na wznowienie NRaasów... Któryś z modów,które mam, nie NRaasów, bo z nimi nawet gra się nie chce uruchomić, jest niekompatybilny z wersją 1.38 i muszę sprawdzać który... To potrwa... Mam sporo tego :P
No a póki co, to czekam na więcej informacji o CRP, bo o NZTŚ to wiem już prawie wszystko... Chciałabym już popływać Simem w oceanie, i przenieść Wieżę Ślubów na inną parcelę, bo jest trochę źle zbudowana... Mam nadzieję, że ta nowa opcja w trybie budowy mi w tym pomoże, ale prawdopodobnie będzie to jedyny raz gdy jej użyję. |
Ja tam czekam z utęsknieniem na ten dodatek bo brakuje mi zabawy w śniegu i w liściach .
Ja narzędzia używać nie będę i wiem że, na festiwalach u mnie dużo simów nie będzie ale mi to nie będzie przeszkadzało bo ja się, już do tego akurat przyzwyczaiłam. I już zamówiłam edycje limitowana tej gry.:rolleyes: |
Cytat:
No i z niecierpliwością czekam na ten artykuł o jesieni! |
Ja się zastanawiam, czy będą chmury? Obecnie nie ma chmur, tzn chyba tylko w niektórych miastach, ale to jest odgórnie ustawione (mozna np. to zrobić w CAW). A bardzo mnie to interesuję, bo nie wiem, czy w świecie, który robię mam ustawić chmury czy nie, bo to jest ful roboty w CAW, a jakby się okazało, że w CPR będą i tak to wtedy bym się nie przejmował ;p
|
Nie mam pojęcia, ale chyba powinny być chmury... No bo jak ma padać deszcz, a da się przecież w grze spojrzeć w niebo, to byłoby to fuszerką, gdyby nie było chmur...
|
Ja bym chciała podlewanie kwiatów. O ile dobrze pamiętam było coś takiego w jedynce. I żeby rosły , zrywanie...
|
Kwiaty będzie można zrywać, pisała o tym w wiosennym artykule ; )
A co d chmur, to też mam nadzieję, że będą... |
Oprócz tego będzie alergia, z czego się baardzo cieszę :)
Szczerze powiem że obecnie bardziej czekam na NZTŚ, ale to pewnie dlatego że za tydzień już u mnie będzie :) Zawsze dodatki traktuję obojętnie, ale jak już dużo o nich wiem i premiera jest za parę tygodni zaczynam za nimi tupać :D:P |
Cytat:
Kurde, a mnie ciekawi ten nawiedzony dom. <3 |
Lubie daj linka bo nigdzie nie widzę ich :O Choć to i tak mnie nie urządzi bo mi one potrzebne są w CAS ;p Ale poprosiłbym :)
|
Chmur jako takich chyba nie będzie, mówili tylko coś o tym że niebo ciemnieje, ale o chmurach nie wspominali ;)
|
@up nie wiem jak w innych miastach , ale w Tb podczas pełni widziałam chmury.
I czekam na kwiatki. |
A ja na kwiatki nie czekam, jeśli mają wyglądać tak jak na niektórych screenach zapowiedziowych. Były brzydkie, jakieś badyle. Mogliby dać w tym dodatku taki stół kwiaciarski podobny do tego z TS2, ale pewnie układanie w doniczkach sprowadzi się do kliknięcia na kwiatek i wybrania opcji "pokaż w doniczce" i bum gotowe :P
|
Absolem, na mini-gierkę w układanie bukietów też by wszyscy narzekali :]
Mnie zastanawia ten nawiedzony dom, napisze ktoś coś o nim, są screeny w sieci? No i nie mogę się doczekać portalu randkowego! :D Btw. mogliby dodać łyżwy, narty itd. :/ Teoretycznie jest snowboard, ale na tej takiej półokrągłej zjeżdżalni (nie wiem, jak to się nazywa :P), a wyobraźcie sobie zjeżdżanie z górki :rolleyes: |
Pinki, łyżwy są, tam gdzie rolki wiosną ;):)
|
Mogliby dodać inne sporty lub chociaż maszyny do ćwiczeń.
|
A ja czytałem coś (na innym forum, ale tylko wzmianka, konkretów nie mogłem znaleźć...) o jakimś domu starców. O co chodzi. Czytał ktoś ?
|
Chyba dom strachów a nie dom starców.
|
Pierwszy raz słyszę o domu starców w simsach. Szczerze wątpię w takie rozwiązanie bo jest ono różnie przez ludzi odbierane ;p
Ja bym chciał aby dali kort tenisowy. Zawsze brakowało mi w domach moich bogatych simów prywatnego kortu, a to mi się własnie kojarzy z luksusem :P |
A może to właśnie chodziło o ten dom strachów. <3
Sorry za wprowadzenie w błąd. XD A kort tenisowy. Hm. Przydałby się. I do tego taka wielka kopuła, jak by deszcz padał. |
Ojj tak, kort by się przydał :D Jakby miał się pojawić, to na pewno w store :/
|
Cytat:
|
nmin u mnie to samo, zawsze wszyscy w rodzinie pod jednym dachem się kiszą łącznie z seniorami ;p Domy starców ostatni raz robiłem w TS2 bodajże, a w TS1 na pewno robiłem ;p
|
Ja ich nie lubię , bo nie ma ich w co ubrać . Błahy powód , wiem. Dom spokojnej starośći mi by się przydał na zasadzie internatu.
|
Czemu wciąż nie ma działu poświęconego dodatkowi? :)
jeszcze długo :( .. do premiery |
Widzę że działu wciąż nie mamy ;)
Oj nieładnie :D:p A kort tenisowy to coś czego mi brakuje od dawna, kosza też, dlatego zbieram simki ;):) |
Chyba admini mogą dodawać działy. Trzeba im przypomnieć.
Co do dodatku to szkoda braku kortu tenisowego. |
A może nas jeszcze czymś pozytywnym zaskoczą ;) Wszak do premiery "kupa czasu" :P Ja osobiście chciałabym wszystkie te czaderskie obiekty z poprzednich serii, ale czy się doczekam... wątpię. Muszę iść zbudować moim chochlasom dom, a taaak mi się nieee chce :P
|
Ja nie umiem budować ładnie , tylko na odwal to robię. Zaskoczą nas na pewno. Negatywnie.
|
Laselight - pierwsza dama pesymizmu VI Rzeczypospolitej xD Z tego co czytam Twoje posty, to zawsze jest w nich więcej, niż nuta pesymizmu :P
19 września ukarzą się nowe screeny z dodatku. Jako, że ostatnio był zjazd w Kolonii z twórcami TS3, wiem to z innego forum. Uczestnicy, w tym i Polacy dostali screeny z gry, ale mogą je dopiero publikować od 19 września. Oczywiście ze screenami prawdopodobnie zostaną opublikowane nowe informacje :P |
@up niestety , jak znam EA dojdą nowe bugi.
|
Aj tam, aj tam. W Simsach zawsze były bugi, one idą w parze z nowymi opcjami, taka jest cena za postęp, a postępu nie zatrzymasz :) Nie ma gry\programu bez bugów. Ja tam wolę widzieć pozytywne rzeczy, a bugami będę się martwić jak już będę miała grę w łapkach.
A tak w zasadzie to od wydania Supernatural mało się dzieje w tematach CRP... Może faktycznie od tego 19-stego coś się ruszy, bo już nie muszą promować Supernatural. Już się nie mogę doczekać :) Mam już zamówione CRP na Merlinie, przy NZTŚ pozytywnie mnie zaskoczyli i miałam grę na drugi dzień po premierze światowej, a chyba pierwszy raz mi się tak zdarzyło. Off-top: Inkubowałam kurczaki dla ciotki i mam je teraz pod żarówką koło biurka, kichnęłam, a one biedne się wystraszyły i o mało nie rozniosły pudełka :P Popłoch w kurniku. |
Tylko narzekanie na te bugi.. A w życiu codziennym nie popełniamy błędów? Czy w podręcznikach szkolnych nie ma albo byków ortograficznych albo innych rażących pomyłek? Programy komputerowe tworzy człowiek. Komputery stworzył człowiek. Czyli nie ma na tym świecie niczego co nie byłoby choć odrobinę obarczone błędami :D. Nawet sama natura płata figle. W niej też zdarzają się "błędy". Mnie też denerwują bugi w grze. Ale niestety albo rybki albo akwarium.
|
A ja mam i rybki, i akwarium :P Już się nie mogę doczekać tego dodatku, a niby pogoda mnie w Simsach jakoś szczególnie nie kręci. Zawsze to jakaś odmiana od zwyczajnej rozgrywki, no i urealnienie. A bugami, tak jak już pisałam, będę się martwić jak przyjdzie na to czas. W NZTŚ jakoś szczególnie bugów nie zauważyłam, poza bugiem Kościldy, który łatwo obejść.
|
Cytat:
a nie robić wszysko jak najszybciej i wyciągać kase. (To naprawde można by lepiej zrobić.) |
Ej ale rozróżniajcie błędy od "nie błędów"... bo błędów w TS3 jest bardzo mało, ja nie wiem o co Wam chodzi. Czasem jakiś sim się zetnie, al to się zdarzało nawet w jedynce. A rzeczy typu brak animacji przy samochodzie czy tym podobne rzeczy nie kwalifikują się do bugów tylko są to zamierzone i świadome twory. Ja przynajmniej sobie nie przypominam, żebym miał jakieś większe bugi niż przycięcie się gdzieś sima. No lokaj jest zbugowany, fakt. Jakoś więcej nie dostrzegam za bardzo : P
|
Ja też właśnie nie mam jakiś wielkich błędów, nie ostatnio. Miewałam poważne błędy, np. błędy zapisu, wywalanie gry do pulpitu, niewidzialni\znikający Simowie itd. Ostatnio jednak jest spokój. Owszem, Kościlda jest trochę zbugowana, ale idzie przeżyć. Wkurzające jest też to resetowanie się faz księżyca.
Ja już chcę nowy dodatek, bo NZTŚ już mi się znudziło ;) |
Cytat:
Chcę już pory roku ze wszystkimi tego konsekwencjami. Zniosę każdy bug prócz błędów zapisu, znikania simów i wywalania do pulpitu, a tak to mogą być :P taki wspaniały dodatek przyćmi drobne błędy. |
Znikania jeszcze nie miałam. Bugow mam niewiele , wywalanie i 12 miałam po Zg. Nzts mi się w ogóle nie znudziło jeszcze , ale chce Cpr.
|
Błędu zapisów nie miałem, a wywalanie zdarza mi się czasem, ale to wina Master Controllera bo wywala mnie za każdym razem, kiedy użyję jego opcji typu edycja w cas lub zmiana relacji miastowych simów. Więc tutaj akurat nic gra nie ma do rzeczy tylko mod u mnie, więc się nie liczy :P
|
No patrz, a ja mam tonę modów (w tym kilka NRaasów), nieoficjalnych dodatków i Store, a od wieków mi się gra nie wywaliła do pulpitu :) Tnie się za to, ale idzie przeżyć.
|
No to jest właśnie dziwne, że u mnie nigdy te mody nie powodowały czegoś takiego, dopiero zrobiło się to od zwierzaków. No i poważny błąd, który mam nadal i zauważyłem go ponownie to taki, że jak idę na kurs jakiejś umiejętności to nie zdobywam żadnego punktu...
|
|
OMG <3 Sunset Valley wygląda nieziemsko jesienią.
Wydaje mi się, że to będzie moja ulubiona pora roku. Dzisiaj EA zniosło embargo na newsy z pokazów, które odbywały się jakiś czas temu w różnych krajach, wiec napływ informacji się zwiększy ;3 |
Cytat:
Cytat:
Jestem nastawiona pozytywnie, czekam na więcej informacji :P |
Hmm, wydawało mi się, że w jednym z wcześniejszych newsów była mowa o tym, że sim może utopić się w oceanie :| Dziwne :|
|
Szkoda , że nie będzie poparzenia :c ja tak chciałam zrobić sobie różową pannę i ja spalić na słońcu
|
|
Czy tylko mi się zdaje , że ikonka jest zrobiona w Paint'cie ?
|
Laselight, to tylko jest prawdopodobny wzór ikony. NIE JEST OFICJALNA.
(to tyle.) |
Ikonka nie jest taka zła, mi bardzo się podoba.
Natomiast czytając te wszystkie niusy wyrabiam sobie coraz lepszą opinię o tym rozszerzeniu. Wydaje się bardzo dopracowane! |
Szczególnie podoba mi się grad.
Zombie już chciał zjeść trochę cebuli a tu zostaje zbombardowany przez tysiące lodowych kul. Tak na marginesie: o co chodzi z tymi syrenami? |
"gracze nie mogą zapisywać własnych stylizacji pokoju, nowe stylizacje pojawiać się będą wraz z aktualizacjami gry"...
Co to ma niby oznaczać !? To wolno zapisywać pokoje, czy nie?! Ja mam wieżę ślubną to przeniesienia! ^&^^%^$ EA Games! Co mi niby po ich stylizacjach pomieszczeń, są do bani... |
Aj tam, mnie się strasznie podobają nie newsy, szczególnie te zdjęcia <3 Doczekałam się artykułu o mojej kochanej jesieni, ach ach =3
|
To w końcu będzie można utopić się w tym morzu czy nie? Wcześniej była mowa, że można i jestem prawie pewien na chwilę obecną, że informacja pochodziła bezpośrednio od EA, teraz w nowych info jest napisane, że nie będzie można utopić się w morzu...
|
A mnie wkurzyli tymi stylizacjami pokojów, tak na to czekałam...
|
Anie a ja myślę, że to jest coś źle przetłumaczone bo ten fragment ze stylizacjami brzmi totalnie bez sensu dla mnie. Oryginału tekstu nie widziałem i nie chce mi się szukać ;p
|
Cytat:
|
To o tych stylizacjach pokojów było tutaj:
http://sims.arhn.eu/2012/09/gorace-i...e-przyklejony/ A co do ewentualnych błędów w tekście, tu chodzi nie tyle o to, że twórca artykułu źle coś zrozumiał czy coś, a o tłumaczenie. Nie raz już tak było, że tekst był zwyczajnie źle przetłumaczony. Przypomnę też, że według jakiegoś artykułu, fazy księżyca rzekomo miały być tylko w Moonlight Falls, a jak wiadomo, są wszędzie. Dlatego też czasem łatwo o pomyłkę w tekście. Jeżeli jednak się okaże, że nie można będzie samemu zapisywać pokojów, to będzie to jak dla mnie duży minus dodatku. |
Szkoda że CPR nie mają swojego działu bo tak trochę trudno się połapać..
Mam nadzieję że będzie naprawdę gęsty śnieg padał i wielki deszcz a nie tak jak w dwójce kilka kropel deszczu i kilka płatków śniegu Jejku, nie mogę się już doczekać |
Cytat:
no wlasnie czemu nie ma dzialu? o.O ja chcę listopad T.T |
Jeszcze tylko 7 tygodni. Oczywiście żadnych nowych informacji o dodatku nie znalazłam ;(
|
Mają jeszcze embargo na dawanie niektórych informacji. Nie rozumiem dlaczego. Może EA Games boi się, że ich "dziecko" się samo nie obroni i chcą "stopniować emocje"..?
|
A jakoś na dniach ma być konferencja (9 października chyba) poświęcona nowemu dodatkowi, przyszłości simsów i nowemu SimCity, tzn to chyba live będzie z producentami? Jakoś tak.
|
Wie ktoś może, czy będzie możliwość sterowania kosmitami i posiadania z nimi potomstwa? ;o
|
A więc jak ktoś potrzebuje informacji na temat pór roku niech obejrzy powtórkę z live http://www.origin.com/maxis-live
Jak widać można sterować kosmitami, można również zrobić nalot ich pojazdem na miasto. Co do potomstwa twórcy nie mówią wprost, ale pewnie można ;) |
Na DOTSim pojawił się news o potomstwie - kosmici NIE BĘDĄ istotami okultystycznymi (!) takimi jak wampiry, wróżki itd. - będą zwykłymi Simami z innym DNA. A więc np. wróżka będzie mogła być kosmitką, czyli mieć cechy kosmity i wróżki (np. skrzydła i zielona skóra). Będzie można mieć z nimi dzieci, a szansa, że potomek stanie się kosmitą to 50/50. Kolejni potomkowie kosmitów półkrwi (czyli połączenia kosmitów i Simów) będą mieć coraz mniej tego DNA, aż wreszcie kompletnie ono zaniknie i Sim stanie się normalny.
To jest świetne <3 |
Ciekawe czy można mieć wampiro-kosmito-zombie-ducha. To by było naprawde ciekawe. Zamiast wampira podstawcie sobie inną rasę.
|
Nie, nie można ;) ,ale ciekawie brzmi :)
|
Tu cię robaczku zasmucę, ale istnieje taki mod (hybrid bodajże) , który umożliwia tworzenie hybryd.
EA nie dało ci możliwości zrobienia wróżko-czarodziejo-wampira ? Zmienia to NRaas. <3 Haha, więc polecam. Sam stosuję. : ) |
Pytanie, czy będzie on działał z kosmitami ;)
Chociaż pewnie zrobią aktualizację do CPR :P |
Powiem szczerze, że z tego gameplaya to mi się tylko ci kosmici podobali, zwłaszcza ich statek. Co do reszty, to jest to takie "masło maślane", powtarzają w kółko to samo, tylko innymi słowami. Nie chciało mi się oglądać czata, czekam aż w necie pojawi się lista pytań i odpowiedzi w wersji tekstowej. Ciekawi mnie bardzo ta funkcja pokojów, ale odpowiedzieli zdawkowo na pytanie, można wstawiać gotowe pomieszczenia, ale nie wiadomo czy można je też samemu zapisywać. Chyba jednak nie przeniosę tej mojej wieży ślubnej na inną działkę...
|
anie, live był ogólnie totalnie nudny, zwykła szopka i te tandetne tańczące przebierańce... o simcity też wiele ciekawego się nie dowiedziałem.
|
a mi się bardzo kosmici podobają już się, nie mogę doczekać tej inwazji kosmitów w spokojnym SV ;). No i moje simy w reszcie będą mogły zostać porwane przez ufo:) . A te statki kosmiczne są fajne takie malutkie.
|
Nie wiem czy ktoś to już pisał, ale czemu statki latają dość wysoko a wróżki i wiedźmy na miotle nie? -.-
|
Ja rowniez czekam na kosmitow. Zapowiadaja sie swietnie! Bardzo mi sie podoba to, ze sporadycznie w nocy beda przylatywac na ziemie, pobierac probki, badac srodowisko, a pozniej odlatywac :)
Coraz bardziej nie moge doczekac sie dodatku <3 |
http://www.youtube.com/watch?feature...v=bgSDxJKiE9Y#!
tutaj macie filmik opisujący dokładnie każdą porę roku po polsku ;) Mi się, opcja planowania budowy domu bardzo podoba ;) i chyba będę z niej korzystać.:D |
O.O Ten filmik mnie Zaskoczył! Te magiczne deszczyki z kamienia pogodowego są ekstra zrobione *-*
|
wow, ten filmik jest NIESAMOWITY. pory roku zapowiadaja sie naprawde nieziemsko! beda sople zwisajace z dachu i lampki na swieta <3 tyle mi wystarczy, zeby polubic najnowszy dodatek :P
Apalosssa Plains wyglada pieknie w sniegu, a jesien w Sunset Valley niesamowicie klimatyczna <3 |
Filmik dosyć ciekawy. Znowu powtarzają te same informacje, jedynie to układanie pokojów jest nowe i już wiem, że to nie to co chciałam. Nie przeniosę mojej Wieży Ślubnej na inną działkę...
|
A mnie się układanie pokoi bardzo podoba. Wreszcie zbuduję moim Simom dom! :D Oby to działało na wieżowcach w Bridgeport i na wyższych piętrach domu...
I... Są... Święęęętaaaaa <3 Kocham, kocham, kocham <3333 |
Ja miałam nadzieję, że da się zapisać własny układ pomieszczeń, zbuduję jakąś swoją łazienkę i mogę ją zapisać i użyć w innym domu. Ale z tego co widać na filmiku, to tak się nie da.
|
No, niestety :< Też miałem nadzieję na takie rozwiązanie. Ale z drugiej strony pewnie nie pokazali wszystkiego, może gdzieś tam czai się taka opcja? :P Niekoniecznie idealnie taka, o jakiej mówisz, ale podobna.
|
No mi też się, ten filmik podoba i ja go już kilka razy oglądałam. I na pewno ten dodatek kupię .
|
Ale przecież skądś się biorą te pokoje w schowku... Może zdjęcia jakimś cudem przedstawiają to, co sami zapiszemy? Niemożliwe, żeby opcja polegała na umieszczaniu wyłącznie przygotowanych przez EA pomieszczeń, bo każdy dom wyglądałby tak samo.
|
No ba, ja też :P Nawet nad grą z przedsprzedaży się zastanawiam... :D
Ah... Święta są naprawdę cudne <3 Szkoda, że nie pokazali kolędowania u sąsiadów. Swoją drogą ciekawe, czy dojdą jakieś nowe piosenki w tej takiej wieży ;) |
Jestem ciekaw jak wygląda Bridgeport pod śniegiem <3...
|
Ja też jestem ciekawa jak różne miasta będą się prezentowały przy różnej pogodzie. Zwłaszcza ciekawi mi jak to będzie wyglądało pod względem technicznym, czy przypadkiem gra nie zacznie ciąć się na potęgę. Już teraz jest u mnie ciężko grać, bo gra jest okropnie powolna. Nieraz mi się nie chce jej włączać, jak sobie pomyślę ile to trwa i jak wlecze się ten moloch.
Już za trzy tygodnie z hakiem premiera, a tutaj zero informacji o akcesoriach, czyżby EA zrezygnowało z rutyny "dodatek, akcesoria"..? |
Już po prostu kocham ten dodatek. Też się zastanawiam czy nie zacznie mi gra wariować od tego śniegu czy deszczu.. Moje simsy nie chodzą na najwyższych obrotach (tj szybko i bez żadnej ściny), a też z drugiej strony nie mam ustawień danych na "full" tylko tak średnio - a jakości obrazu nie chcę sobie obniżać bo to się mija z celem.. Jakbym chciała beznadziejną grafikę to mam w dwójce/jedynce taką :P bez ustawiania wszystkiego na najniższe ;).. Ja jak mi gra zastrajkuje czasem to już jej nie odpalam drugi raz bo nie mam siły :/. Aż się boję tych zmian pogody. No ale mam nadzieję, że nie będzie tragedii..
Filmik jest genialny no nie mogłam oczu oderwać :). Te kolory na jesień... Świątecznie przystrojone domy <3 ahh rozmarzyłam się. Co do tego układu pomieszczeń to też nie sądzę, aby nie było można zapisać własnych - bo po cholerę komu taka opcja skoro nie można nic swojego wymyślić i zapisać. Wg mnie mijało by to się z celem. No ale pożyjemy zobaczymy. W sumie i tak tego nie będę używała notorycznie ale raz na ruski rok się może przydać :D. Jej gdzie tam do listopada - chyba zwariuję z niecierpliwości, jeszcze na żaden dodatek tak nie czekałam jak na ten :) Dawać już listopad!! |
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=-uP_9ejlzXY
Ekran ładowania ;) |
Co do filmiku o poszczególnych porach roku:
w-wooow :O Nie wiem co powiedzieć, mowę mi odebrało! Zakochałam się szczególnie w świętach i lampkach na każdym domu (które mają pojawiać się automatycznie! :3) oraz pokazie pór roku w poszczególnych miastach. Najpiękniej wypadło Appoloosa Plains - najlepsze zresztą miasto, nie licząc Bridgeport. Ach... <3 @up: wygląda jakby był to fake :/ |
Mnie też ten ekran wydaje się podejrzany. Pomysł z podzieleniem ekranu na cztery części jest fajny, ale grafika drzew itp jakoś mi nie pasuje, zdziwię się chyba, jeśli okaże się, że to prawdziwy ekran...
|
A ja tam jestem na 100% pewny, że jest prawdziwy. Intuicja ;)
Może najzwyczajniej w świecie im nie wyszedł? |
To byłby najbrzydszy ekran ładowania w trójce, choć nie widziałam ekranu ładowania "Kiczu Perry".
|
Fakt faktem, podzielam zdanie, że wygląda nieco dziwnie i tak... dziecinnie. Mogli się bardziej wysilić, ale cóż. W końcu to tylko głupi ekran poczekalni ;p
|
Rany już się nie mogę doczekać. To chyba będzie najlepszy dodatek do Trójki <3. Miasta w różnych porach roku są magiczne niemalże. Jak ja wytrzymam te 3 tygodnie? ;)
A co do tego ekranu to straszny jest. Wątpię, żeby był prawdziwy. Btw. to jestem ciekawy jak mój komp wytrzyma jeszcze jeden dodatek... -.- |
Aaahhh <33 Clark <33 :D
Filmik świetny! Już nie mogę się doczekać! Coraz bliżej listopada :P e: też mi się nie podoba ten ekran ładowania... a to jest słodkich niespodzianek: http://www.simy.pl/typo3temp/pics/714734fb9a.jpg |
trzy nowe filmiki
jeszcze te znalazlam http://www.simprograms.com/44133/sea...contest-video/ tak sie tworzy kartki z pozdrowieniami http://translate.google.es/translate...ires%26id%3D84 Demo piosenki promującej dodatek i pare ciekawostek http://www.simprograms.com/44142/sim...eason-preview/ oraz jakie zmiany wniesie do gry nowa aktualizacja 1.42 http://sims-soul.blogspot.com.es/201...on-142-de.html |
Odp: The Sims 3: Cztery Pory Roku - pierwsze informacje wyciekły do internetu!
a wiadomo już może czym będzie się różnić edycja limitowana od podstawy?
|
w edycji limitowanej dostaje się lokal lodowy,czy jak go tam zwą
|
Wciąż zastanawiam się kiedy powstanie dział CPR..
Bo są dwa tematy o CPR i niewiadomo gdzie pisać.. http://www.youtube.com/watch?v=s036Y...feature=g-like Ten filmik jest niesamowity... I ta grafika, chciałbym mieć taki komputer jaki mają oni.. Wszystko jest świetne. Mam tylko pewne obawy co do kosmitów. Już nie mogę się doczekać premiery. Mam tylko nadzieję że gra nie będzie mi wywalała do pulpitu jak Zwierzaki bo chyba się zabije... |
|
Boskie te bałwany, mam nadzieję, że prawdziwe :D
(plaga internetu - teraz wszystko jest "pewnie fake!") |
Bardzo mnie interesuje, na czym konkretnie będą wyglądać te Festiwale Simowe, czy jakoś tak :D
|
znalazłam na DOTSim nowe zdjęcia z CPR
http://sims.arhn.eu/2012/11/zima-atakuje/ ED: strasznie podoba mi się Brigdeport w śniegu<3 |
Świetne zdjęcia!
Od premiery 'Po zmroku', mianowałam Bridgeport najlepszym miastem. Po obejrzeniu zdjęć z owego miasta w zimowym krajobrazie...zakochałam się jeszcze bardziej. Teraz wygląda jak pokazywany nam w filmach Nowy Jork. No po prostu magia! :3 Chyba tylko mi nie podobają się te bałwany. Uważam, że ich 'ciała' powinny być białe a nie np. Zielone :/ to wyglada bardzo nienaturalnie. Mogli dać tylko kolorowe dodatki. I jeszcze raz - zima i światełka świąteczne miażdżą! :D |
pobawiłem się planowaniem i na początku było super, ale jak zobaczyłem, że nie można dodawać nowych pomieszczeń to pomyślałem sobie : po co to komu ?
przetestuję dziś kartki i pływanie w oceanie |
Mnie to planowanie domu solidnie wkurzyło właśnie tym, że nie da się zapisywać własnych pomieszczeń. Może ktoś odkryje na to jeszcze sposób, bo inaczej to jest to duża porażka. Ja zbudowałam mojej testowej lasce (Gertrudzie Perez :P ) taką chatę z najtańszych pomieszczeń. No przynajmniej dolne piętro, bo na górne nie miała kasy i trzeba było budować na raty :P Czasem mam ochotę pograć bez kodów, ale zazwyczaj szybko mi się to nudzi, bo nie lubię ograniczeń. O żadnych kartkach nie miałam pojęcia, o co w nich chodzi? Wysyła się kartki Simom czy do neta? Jak do neta to nie skorzystam, jestem radykalnie przeciwna wciskaniu w Simsy opcji gry internetowej.
|
a wie Ktoś może jak będzie z tymi specjlanymi parcelami na festiwale czy będą osobne na każdą porę ROku czy jak to będzie???
|
Za 10 dni ;)
Muszę to mieć! :P I teraz NIE, siostra nie będzie cały czas grać! Ja wydałam tony kasy na simy, ona kupiła znacznie mniej, a tylko dlatego, że ma więcej czasu, gra dłużej... już ja znajdę czas, i jej pokażę, kto tu rządzi :(( |
Przyjrzyjcie się zdjęciom zimy.. Czy nie wydaje wam się że tego śniegu jest tak mało i że jest taki płaski.. Ja to w ogóle nie czuje tego klimatu zimy.. W dwójce były takie zaspy pod fundamentami budynków i jak simowie chodzili to tak ten śnieg się rozrzucał.. a w trójce jak simowie chodzą w śniegu to nic się nie dzieje i tch zasp też nie ma, śnieg przy fundamentach jest równy z nimi..
No nie wiem, jak tak będzie to będę lekko zawiedziona . A może tylko mi się wydaje http://i1162.photobucket.com/albums/...psa9735495.jpg Spójrzcie... Ciekawe kiedy będzie polski ekran ładowania |
Cytat:
Eee... to jest jakieś planowanie ??? O co z tym chodzi? Bo jestem kompletnie zacofana :( |
arisane, planowanie to opcja stawiana gotwowych pomieszczeń, to ma być sposób na szybkie zbudowanie domu, ale jest mało stylów, a poza tym nie można dodawać nowych pomieszczeń więc WPADKA. Funkcja dochodzi z aktualizacją 1.42.
|
Nie kumam :( Dobra, dam se spokój :P
|
Shattered, przy fundamentach ten śnieg rzeczywiście wygląda na płaski, ale z kolei nie wydaje mi się, żeby sztachetki tego płotu z tyłu stykały się bezpośrednio z ziemią, wyglądają jakby były przysypane (albo tylko mi się zdaje O.o).
|
a może z tym śniegiem będzie tak, że raz spadnie go malutko, a raz spadnie go tyle, że wszystko zasypane, paraliż miasta. O ile dobrze pamiętam w TS2 chyba właśnie tak było, dzieci często z tego powodu nie szły do szkoły
|
Snieg bedzie normalny, widac to bylo na jednym z filmikow lub zdjec promujacych dodatek, gdy maly pies chodzil pod pokrywa sniezna ;3
|
No po prostu cudowne
http://i1162.photobucket.com/albums/...ps48d61578.jpg http://i1162.photobucket.com/albums/...ps34b3712a.jpg http://i1162.photobucket.com/albums/...ps2be3a9ec.jpg http://i1162.photobucket.com/albums/...psc196c1c4.jpg http://i1162.photobucket.com/albums/...ps63b1b909.jpg http://i1162.photobucket.com/albums/...psaef547aa.jpg http://i1162.photobucket.com/albums/...ps552fbe33.jpg ŹRÓDŁO: http://www.forum.gamesims.sk/viewtopic.php?p=146866 Jejku jeszcze cały tydzień trzeba czekać.. :( |
to już niedługo :)
a z tym planowaniem to rzeczywiście skopali |
Festiwale będą trwały od 8 do 21...
Czy dobrze mi się wydaje że przeczytałam że opalenizna będzie się trzymać tylko.. jedeń dzień? Te zdjęcia z tych wersji BETA są w takim dziwnym języku, że też nie mogą być po angielsku EDIT: Simka ma nową bluzkę?? Piękna :D Z tego wychodzi że ten taniec to tylko na tej wielkiej płycie :( http://i1162.photobucket.com/albums/...ps8c78c317.jpg |
Bridgeport wygląda w zimie przepięknie ! :D
http://2.bp.blogspot.com/-BzMYEk-zgO...er_blog_16.jpg http://4.bp.blogspot.com/-eP7RF8OtgK...597aa1c0_o.jpg http://2.bp.blogspot.com/-mRNHZ4kWcw...ter_blog_1.jpg Źródło: TS Bridgeport moim zdaniem najlepiej wypada na tle innych miast :D hotlink |
@Shattered - piekne zdjecia, ale podaj link do strony, z ktorej je skopiowalas, gdyz ktos moze sie do Ciebie o to przyczepic ;D chodzi mi o te zdjecia na poprzedniej stronie, tak dla jasnosci ;P
|
Ten piorun w Bridgeport wygląda obłędnie..
Już nie mogę się doczekać.. A jeszcze trzeba tyle czekać, chodzić do szkoły, się uczyć podczas gdy myślę sobie o simach i porach roku :O Tak czy siak, jak dla mnie to mało śniegu :( W czwartek chyba będzie ostatni pokaz gry |
|
O jejku ale śliczny ekran wczytywania <3
|
76 nowych zdjęć https://www.facebook.com/media/set/?...5761079&type=1
|
Świetne zdjęcia :)
No to wiem już, że moje Simy nie będą malowały sobie twarzy - wszystkie, którymi gram, noszą soczewki nondefault :P |
Jeju, zaparowane, albo w tym przypadku oszronione szyby, a na zewnątrz na podłodze, widać lekki osad śniegu, czy czegoś w tym rodzaju. Co do sopli lodu, myślałam, że będą wyglądać bardziej naturalnie, ale dobrze, że w ogóle są. Poza tym miasto wygląda fantastycznie ;)
|
Gra będzie się zaczynać od lata
Gdy jest zimno, simom leci para z ust W zimie dużo trudno będzie odróżnić dzień i noc Można zaszczepić się przeciw grypie i alergii |
To szczepienie się przeciw grypie i alergii to ciekawe urozmaicenie. Może wypróbuję, ale brak mi w simsach chorób więc raczej nie będę często używać tych szczepień.
|
no mi też brakuje w the sims 3 chorób ja w the sims 2 bardzo lubiłam jak simy czasami dostawały katar albo były przeziębione . Więc zobaczymy jak to będzie w the sims 3 pewnie żeby sim się, wyleczył trzeba będzie iść się udać do szpitala.
|
Wszędzie jest tylko zdjęcie okładki edycji limitowanej.. Czyżby nie było normalnej wersji gry??
Jak myślicie gra jest już ukończona i teraz ją pakują do pudełek, czy może jeszcze jakieś ostatnie poprawki nanoszą?? |
Napewno nie nanoszą poprawek, muszą być bugi do wykrycia przez graczy, nie zrobią nam tego, nie możemy się nudzić ;):P
|
Jestem ciekawa jakie doszły nowe buty.. Liczę na piękne kozaki na obcasiku.. :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
czemu skoro wychodzi dodatek pogodowy to i nowe byty dojdą nie ma innej opcji a jakie to się przekonamy.
|
Osobiście jestem ciekawa czy w zimie jeśli jakieś dziecko ubierze się cienko to będzie opcja dla rodzica: Ubierz się cieplej :D
|
Jutro chyba o 10 rano jest ostatni czat o CPR... i o tych akcesoriach nowych
Tak się sobie zastanawiałam, skoro w Ameryce są huragany, to czy nie zakłóci to premiery CPR?? |
U nas pewnie jak zwykle o 18 będzie ;)
|
Jakość efektów pogodowych można ustawić w opcjach
Nie rozumiem, tzn. że będzie można ustawić jakość.. deszczu, śniegu :? Czat jest o 19 |
Cytat:
a w opcjach będzie można ustawić długość danej pory roku,natomiast nie będzie można ustawiać kolejności por roku ps. czy w tym dodatku dojdzie jakaś nowa okolica? |
Cytat:
Ale kompletnie tego nie rozumiem, dlaczego nie mogli zrobić tego i tego. Przecież wejdzie niedługo te nowe miasto (ze store) i jakoś na to znaleźli czas |
Bo na mieście ze store zarobią dodatkowo, a na nowym mieście w CPR by nie zarobili ;P
|
A ja niewiem na co wam za każdym dodatkiem nowe miasto... Za każdym nowym dodatkiem macie zamiar robić nową rodzinę?
Moim zdaniem wystarczyłyby 3 miasta |
Lubie - mnie się natomiast wydaje, że nad miastami i dodatkami ze sklepu stoi osobna grupa twórców. I dlatego w store wychodzi nowy świat.
Z resztą co do tych okolic... To wolałabym jedną (no góra ze 2 - chodzi mi o dochodzące z dodatkami), a porządnie dopracowaną w każdym szczególe niż tysiąc nowych albo z błędami, albo niedopracowanymi albo zrobionymi w części fajnie a w części na odwal się bądź w całości nie za bardzo :/ |
http://www.origin.com/sims-3-seasons-chat
Tutaj chyba będzie ten chat o 19 Ilona, ale żeś mnie zdołowała.. |
już nie moge się doczekać na Ten nowy dodatek. :D:) kiedy jest premiera dokładnie.????
|
13 listopad na świecie
15 listopad w Polsce |
Widzieliście ten nowy zwiastun? Jest niesamowity
|
Łapcie link to zwiastuna premierowego:http://www.youtube.com/watch?v=uWFR4...&feature=g-u-u
Mi sie nie podoba. Prawie nic z CPR tam nie ma, tylko rzeczy z innych dodatków. |
|
Ale fajnie, nie wiedziałam, że facet może jednak rodzić dziecko kosmity! Coś czuję, że moja dziwna rodzina z Moonlight Falls stanie się dzięki temu jeszcze dziwniejsza :D
|
Zima wygląda obłędnie..
Szkoda że mam słaby komputer i pewnie nici z radości z gry.. Tak czy siak, oglądając zimę miałam wielką ochotę sama pograć.. Przyjęcie z prezentami też fajnie wygląda, a te lampki świąteczne.. no cudo |
Graham przebrany w hot-doga xD Biedak
|
Uwielbia fragment gdze zamarza. To chyba będzie mój ulubiony sposób męczenia Simów.
oprócz podpaleń O , nawet w liściach można robić BB O.o Będą święta czy mi się zdaje? Ten facio w ciąży śmiesznie chodzi hahaha. I podoba mi się ten taniec śmierci czy co to jest:| |
Jaki ten Graham jest wstrętny.
Szkoda że takie brzydkie fryzury dla kobiet.. |
@Kamil, przecież świetnie wygląda XD
nie mogę napatrzeć się na zimę, chcę już śniegu *.* |
Czy ktoś wyłapał czy można usunąć kosmitów?
|
ja mam pytanie czy ktoś widział jakieś ciuchy dla berbeci :|
czy jak to tam się nazywa (pomiędzy niemowlęciem a dzieckiem) |
Nie pokazywali ubrań dla małych dzieci.. Tylko dla dzieci i młodych dorosłych
No chyba że przeoczyłam |
Rzućcie link jak będzie do obejrzenia potem, albo przeczytania "sprawozdania". ;)
|
Meggie, tutaj możesz obejrzeć czat ;).
http://simsvip.com/2012/11/08/season...e-chat-sticky/ |
Dzięki wielkie :)
|
Cytat:
|
Z wampirami też tak miało być, że można ignorować..
|
Dodatek zaraz wychodzi, a działu o nim wciąż nie ma, oj nieładnie ;)
|
Mam nadzieję że ciężarne simki też będą miały ubrania wierzchnie..
Jejku nie mogę się już doczekać.. aby tylko gra poszła na moim komputerze i się nie zacinała ani nie wyłączała jak Zwierzaki |
@ juhas 13/15 listopada dział będzie
Ja bym chciała żeby doszło coś dla emerytów , bo nie mam ich w co ubrać. Tylko na 3 stronach znajdę ciuchy. :angry: I ciekawe co z pomieszczeniami. Może w dodatku będzie zapisywanie... |
|
Gdy zobaczyłam zdjęcia z portalem randkowym dla simów, żałuję że mam za słabego kompa na trójkę. Moim zdaniem świetna opcja, fajnie wygląda też przegląd pogody i festyny. Myślę że dodatek sprosta oczekiwaniom fanów.:)
|
Nie mam pojęcia jak przeżyję te kilka dni, nawet już wiem jak zacznę. Zrobię małżeństwo, z jednym dzieckiem i kosmitą (którego pobiorę z giełdy wymiany, jakaś francuska strona już wstawiała, macie link : http://www.thesims3.com/assetDetail....ssetId=6578673). Ustawię tak żeby była tyko zima i żeby padał tylko śnieg, pobawię się zimą i śniegiem. A potem włączę deszcz i grad i inne pory roku.
|
Ja tam musze sie zastanowic w jakim miescie zagrac, jak juz bede miala ten dodatek...minusem jest to, ze pokazuja zdjecia por roku tylko w SV, a ja chcialabym np widziec jak sie w MF :/ Jak co to chyba przeniose rodzine i juz ^^
|
U:p z tym, że to chyba nie kosmita.. Zwykły sim z zielonym skinem i poprzesuwaną twarzą. Kosmici mają czarne oczy.. Nie tak?
A co do dodatku samego w sobie, to oglądając zdjęcia nieźle się nakręciłam! Zapowiada się na prawdę fajnie i niesamowicie cieszę się, że nie dochodzi nowe miasto, bo wtedy porzuciłabym moje aktualne rodzinki na jego cześć. >.< Tak czy siak nie mogę się doczekać! :D |
To co rzuciło mi się w oczy w ciągu ostatnich tygodni, a co mi przeszkadza to to, że np. krzewy nie gubią liści na zimę i pozostają wiecznie zielone, choć efekt okrycia śniegu na nich oczywiście jest. Druga sprawa to taka, że trochę problematyczne są tekstury, bo patrząc na skaliste fragmenty Sunset Valley to nawet pionowe ściany skalne jak choćby na prawym brzegu miasta są okryte śniegiem, co jest trochę nienaturalne, bo przecież śnieg z takich ścian normalnie by spadał. No już nie mówię o tym, że trawa nie żółknie na jesień, ale w sumie tak było też w dwójce, a raczej byłoby to bardzo trudne do rozwiązania, ponieważ gra nie rozróżnia tekstur wg kategorii, tylko dźwięki, które są im nadane, ale równie dobrze w CAW można nadać skałom dźwięk traw...
Poza tym wygląda to wszystko świetnie, a ośnieżone drogi zimą są po prostu cudowne! |
na te krzewy to ja mam swoje wytłumaczenie: jest dużo krzewów które nie gubią liści na zimę i widocznie takie właśnie krzewy są w Simsach :P
|
Mnie interesują te festiwale. No nie wiem, czy samemu trzeba będzie wybraną parcelę dekorować, gra zrobi to automatycznie, a może będzie to wyglądać jak dekorowanie sceny w ZG?
To samo się tyczy świąt. Jestem ciekawa, czy wszystkie dzieciaki z okolicy będą biegać po domach. No i moja główna obawa: czy wszyscy simowie z okolicy będą przebierać się pod wpływem pogody :| Widziałam na yt filmik, gdzie simka sterowana przez gracza, opatulona buduję igloo, a obok niej przechadza się facet w krótkim rękawie... |
myrtku, gdzieś widziałam, że twórcy dla każdego miasta wybrali miejsce tych festiwali.
|
Ale te parcele będzie można udekorować chyba samemu, po prostu z nastaniem każdej pory roku automatycznie dana parcela festiwalowa zmieni się tak, jak ją wcześniej udekorowaliśmy, ale nie będzie potrzeby za każdym razem dekorować jej od nowa bo gra zapamięta ustawienia.
|
tak jeszcze odnośnie tych miejsc festiwali to czytałąm o tym tutaj: http://sims.arhn.eu/2012/10/miejsca-festiwali/
|
po prostu się nie mogę doczekać. zapowiada się fantastycznie i oby tylko nie było dużo bugów. Podobają mi się festiwale i te konkurencje np. w jedzeniu czegoś albo wyławianie jabłek z wody bez pomocy rąk lub te budki z całusami. No i podobają mi się portale randkowe. Fajny pomysł z alergią i przeziębieniem, dobre i to. Już się nie mogę doczekać premiery.
|
Gra zapowiada się super. :)
Powiedźcie mi tylko - gdzie zamawialiście w przedsprzedaży? Empik? |
ja zamówiłam z Empiku. Czemu pytasz?
|
a ja zakupiłam dzisiaj w Saturnie :) nie mieli jeszcze na półkach, ale na magazynie owszem i miły Pan przyniósł mi ją :) w empiku będą już jutro, bo pytałam. Właśnie się instaluje :) później wrzucę co nie co :)
|
Ale fajnie! W takim razie od jutra też się rozglądam :)
|
chyba zartujesz : |||| tez chce dzisiaj :(
|
nie, nie żartuję. jak trochę pogram to wrzucę zdjęcia.
|
zazdroszcze,ja mam troche do saturna,nie oplaca mi sie jechac. bede musiala czekac do jutra :s
|
ona ma racje nawet już zarejestrowała grę..
Ale zazdroszczę :( Czekam na fotki i relacje.. A szczególnie, jak Ci się uda na zdjęcie tyłu opakowania, mam słabość do tyłów okładek dodatków |
proszę bardzo, tył okładki
http://img194.imageshack.us/img194/2739/img1257ny.jpg |
Fajnie masz. Mi już entuzjazm Simsowy opadł na tyle, że spokojnie i bez nerwów poczekam na swoją grę. Merlin w miarę sprawnie wysyła, także mogę mieć grę, o dziwo, w dniu premiery... Może się powtarzam, ale w dwójce nie byłam jakąś mega-fanką pogody. Zobaczymy co też EA Games sknocili tym razem... :P
|
Ach baardzo dziękuję :D
WYGLĄDA ŚLICZNIE :d Zapewne pierwsze zdjęcie tyłu okładki w sieci :) Jak dobrze widzę, wymagania na okładce takie same.. Wiem, wiem było podane że się nie zmieniają, ale ja jestem przewrażliwiona .. |
Lady88 też bym tak chciała. Ale dopiero 15 uda mi się zdobyć grę. Chyba jednak pojadę do Saturna po grę. Czekam na fotki.
@Admini już czas na dział Ja nawet nie gram już tylko czekam na CPR .Tylko robię simke już ktorystam dzień. |
jednak zanim cokolwiek wam pokażę, czeka mnie reinstalka simów ;/ to samo było z NZŚ, bo pojawia się komunikat, że program przestał działać... eh
|
Lady88 - może masz nieaktualne wersje modów?
|
miałam no mosaic i nraas w wersji 1.42 ale nawet jak je wywaliłam,to dalej to samo. nie mam innych modów wprowadzających zmiany w grze tak jak te dwa wyżej wymienione. reinstaluję...
|
To ja czekam na fotki! :)
Można już składać zamówienia co do tematyki takowych? :D:D:P |
Lady88 - skąd masz?! :O
|
myrtek, z Saturna :P
|
Super :<
Ja czekam aż będzie w carefourze, choć ponoć lepiej w marketach gier nie kupować, ale czy to prawda? |
myrtek , w marketach trzeba czekać , dopiero parę dni po premierze mają. w takich jak empik czy saturn jest przed premiera nawet
|
Nie prawda:P U mnie w mieście w dzień premiery jest wszędzie- Tesco, Carrefour, Empik, Media Expert, ale oczywiście w Empiku już mi się ze dwa razy udało przyjść 1-2 dni przed premierą, ładnie się uśmiechnąć i dostać z magazynku ;)
myrtek, nie wiem dlaczego w marketach mieliby mieć gorsze gry, takie same jak wszędzie. Ja na ogół kupuję w Empiku, ale którąś część zdarzyło mi się kupić w Tesco lub Carrefour, nie pamiętam i niczym się nie różniła;) |
Jejku, chciałbym mieć u siebie w mieście Empik.. Nawet nie wiem gdzie najbliżej go ma..
|
póki co prezentuję wam zimowe zdjęcia ;)
Patrzenie na pogodę http://img248.imageshack.us/img248/3...t34640x480.jpg Bridgeport nocą http://img717.imageshack.us/img717/9...t33640x480.jpg Piruety http://img819.imageshack.us/img819/4...t31640x480.jpg Jazda tyłem http://img94.imageshack.us/img94/692...t29640x480.jpg Zaszronione szyby <3 http://img41.imageshack.us/img41/785...t19640x480.jpg Snowboard http://img87.imageshack.us/img87/853...t18640x480.jpg Bitwa na śnieżki http://img543.imageshack.us/img543/7...t14640x480.jpg Zaraz polecę! :P http://img7.imageshack.us/img7/5401/...ot4640x480.jpg UWAGI - kiedy sim buduje iglo to stoi w 1 miejscu, niby stawia kolejne klocki w jedno miejsce a iglo powstaje okrągłe ;/ - nie mogę mieć zbyt wielu dodatków z neta, bo przy ładowaniu miasta wywala z gry ;/ - śliczne ubrania i meble tyle na razie kochani :) |
Zamieszczam tutaj,jako ze nie mam jeszcze gry. To mozliwosc z nowego patcha 1.42. Chce tylko powiedziec, ze bardzo podoba mi sie pomysl z kartkami okolicznosciowymi. Zdjecie moze sobie zrobic sobie calutka rodzina i powiesic na scianie. Do tej pory nie bylo to mozliwe, zawsze ktos musial to zdjecie robic aparatem i nie bylo go na fotce rodzinnej. Zauwazylam, ze mozna takie zdjecie zrobic w szkole, w ratuszu i w ośrodku naukowym. Czy sa tez inne miejsca?
http://imageshack.us/photo/my-images...nshot195i.jpg/ |
Jejku, skoro wywala z gry, to jak ja mam słaby komputer to pewnie nawet bez dodatków będzie mnie wywalać... :( : (
Ale lipa, simowie z miasta w zimę nie ubrali ubrań wierzchnich tylko sobie w krótkim łążą Czyi grę możemy zacząć od jakiej pory roku? Można sobie wybrać czy jest już ustalona? Udało Ci się może zobaczyć ile najwięcej śniegu może spaść? Np do kostek simowych czy kolan? |
O masz, to już premiera? A ja dopiero się zaopatrzyłem w NZTŚ... -__-
|
Chwile pograłam i oto moje odczucia:
- Niby dużo tych ciuchów, ale w sumie nic konkretnego; - Mało fryzur. Panom nie dano ani jednej! - Małe dzieci jak zwykle najuboższe. Dwie kurtki i parę czapek; - Mebli jest jak zwykle za mało i wielkiego szału nie robią; - Mnie nie wywala, choć mam dużo dodatków, ale nie chcą mi się parcele ustawić -.- Grałam w lecie i w sumie jakiegoś wow nie ma. Może jak zacznie padać... No nic, pogram jeszcze, dam znać:D |
Ja wiem, ze jak dorwe dodatek to ustawie zime i jesien an najdluzszy okres czasu a lato najkrocej xD Uwielbiam snieg <3 Juz nie moge sie doczekac, az sama pogram w CPR :)
|
Po pierwsze, bardzo fajnie, że jest już dział tego dodatku! :D Ślicznie dziękuję. Po drugie, ja jeszcze dodatku nie mam i mnie jakoś nie ciągnie. Może to źle, że go kupiłam jak tak :P Po instalacji łatki jakiegoś szału nie ma. EA niby naprawili galop koni, a nie naprawili, wspomnienia wtryniają się nawet jak się je całkowicie wyłączy. Co do pływania, to ktoś napisał, że Simy wchodzą po szyję i dalej nic. Ja też tak mam, ale w Apaloolsa Plains, bo tamtejsza rzeka płynie na granicy świata (ale mi się powiedziało). We wszystkich innych miastach Simy pływają normalnie. Sprawdzałam Sunset Valley, Lunar Lakes, Sunlit Tides, Lucky Palms. Muszę jeszcze sprawdzić Bridgeport i Moonlight Falls. To tyle. Osobiście upraszam się o zdjęcia kosmitów.
|
Simowie mogą świętować rocznicę ślubu .. ale nie wiem jak
Jak nie zgrabimy liście to one juz zawsze będą.. aż je zgrabimy |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:24. |