TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   4 Pory Roku - proste pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63843)

Björk 13.08.2012 15:41

4 Pory Roku - proste pytania i odpowiedzi.

Temat służy do zadawania prostych pytań i udzielania na nie odpowiedzi.

Shattered 13.11.2012 06:57

Odp: 4 Pory Roku - proste pytania i odpowiedzi.

1. Jak głęboki może być śnieg?
2. Od jakiej pory zaczyna się gra?

Lady88 13.11.2012 08:52

Najgłębszy śnieg jest taki jak na zdjęciu gdzie rzucają się śnieżkami - po wpisaniu kodu ...cheatsenabled true (nie pamietam poczatku:P) możemy sami ustalać jaka chcemy pore roku, jaka temperature czy grubosc sniegu. Kazda gra rozpoczyna sie od lata.

Shattered 13.11.2012 09:20

Jejku, to strasznie niski ten śnieg, i taki płaski

Kicaj 13.11.2012 10:03

Nie mogę ustawić parceli z CPR, nawet jak mam ustawione odpowiednio na gruncie (np. Mały park, teren festiwalu).
Wie może ktoś jak temu zaradzić?

Fatumka 13.11.2012 16:21

Tak z ciekawości... Czy zimą, jeśli sim nie jest odpowiednio ubrany, ma jakiś negatywny nastrójnik? Albo może się przeziębić?

Kicaj 13.11.2012 16:25

Z tego co zauważyłam pojawia się nastrójnik, że jest mu za zimno. Potem zamarza i upada na ziemię i trzeba go ogrzać suszarką (tak bynajmniej było na trailerze). O przeziębieniu jeszcze nic nie wiem:D

Laselight 13.11.2012 16:26

Mam jedno głupie pytamnie:
Czy pogoda spowalnia mocno grę?

Kicaj 13.11.2012 16:33

Bardziej spowalniają śmieci z neta. Pogoda jest bardzo płynna, bynajmniej u mnie.

Shiver 13.11.2012 17:01

Czy w dodatku dochodzą do katalogu jakieś nowe parcele mieszkalne? Jeśli tak to mógłbym prosić o jakieś screeny (mogą być tylko miniaturki z kosza parcel)? ;)

Violet 13.11.2012 17:14

Jak wygląda szron na oknach z neta?

Kicaj 13.11.2012 17:36

Qwerty Jest jedna parcela _ Lexington (4 sypialnie, 2 łazienki)
Screeny:
http://i.imgur.com/8h1gk.jpg
http://i.imgur.com/5rasq.jpg
http://i.imgur.com/bItGP.jpg
http://i.imgur.com/XDgmm.jpg
(sorry za wysoką rozdzielczość)

Violet Nie mam żadnych okien z neta, więc nie mam jak sprawdzić. Podejrzewam jednak, że to bez różnicy. Postaram się coś ściągnąć i upewnić.

Shiver 13.11.2012 17:42

A to nie jest czasami parcela ze Zwierzaków? Żadnego nowego obiektu nie widzę, oprócz tego jest jeszcze stajnia i w sumie sporo rzeczy z tego dodatku. W każdym razie dziękuję za fatygę :).

Lady88 13.11.2012 17:44

wczoraj zarejestrowałam grę, a teraz na mojej stronie nie ma ikonki CPR a jak próbuję zarejestrować ponownie, to wyskakuje, że już ten kod został zarejestrowany :(

Kicaj 13.11.2012 17:44

@upup: Też mi wygląda podejrzanie ta parcela, ale ma znaczek z CPR. Możliwe, że gra mi robi psikusa, ręki uciąć nie dam.

@up: Możliwe, że jest to chwilowe. EA zawsze płata psikusy na początku, potem zazwyczaj jest lepiej.
Violet Okna z neta są u mnie oszronione jak wszystkie inne.

Lady88 13.11.2012 17:48

Kicaj a Ty po rejestracji dostałaś plik do pobrania? już nie pamietam co to było więc nie wiem czy nadal to mam :(

Kicaj 13.11.2012 17:51

Tak, dostałam. Ale u mnie jest ok... Nie wiem w czym może być problem:(

Lady88 13.11.2012 17:54

a w jakiej kategorii to znajdę?

Searle 13.11.2012 21:14

Ile dni trwają pory roku?

Spectrum 13.11.2012 21:24

Domyslnie trwaja siedem (bodajze), jednak mozna dowolnie zmieniac ich dlugosc ;)

nmin 13.11.2012 21:25

Ustawiasz dowolnie, każdą porą roku osobno. Minimum 3, maksymalnie chyba 28 :)

Kicaj 13.11.2012 21:35

Jak sprawić aby pojawiło się ufo?

Juhas 13.11.2012 21:42

Cytat:

Napisał Kicaj (Post 1601656)

Dodatku nie mam, ale czytałem że samo przylatuje :)
A może testingiem trzeba pokombinować? :)

Kicaj 13.11.2012 21:43

Kombinuję, czekam, nawet sim przeszukuje gwiazdy i nic:(

Searle 13.11.2012 22:18

Dziękuję za odpowiedzi :)

Jakie doszły nowe pragnienia życiowe?

Levkoni 13.11.2012 22:43

Czy niebo np. w SV nadal jest czyste, czy pojawiają się na nim chmury?

Kicaj 13.11.2012 22:54

Niebo jest zachmurzone, ale nie wiem czy występują np. obłoczki.
E: coś takiego np.

bambix 13.11.2012 23:47

Cytat:

Napisał Qwerty (Post 1601482)
Czy w dodatku dochodzą do katalogu jakieś nowe parcele mieszkalne? Jeśli tak to mógłbym prosić o jakieś screeny (mogą być tylko miniaturki z kosza parcel)? ;)

Jest tylko jedna chałupka, zrobiłam print screen ale wyszło trochę ciemno...Coś tam jednak widać :D:

http://img685.imageshack.us/img685/7266/beznazwy3wx.jpg

Co do nieba to pojawiają się chmurki/obłoczki np. podczas lata i słonecznego dnia - nie zakrywają one całego nieba.

Lady88 14.11.2012 06:24

Cytat:

Napisał Kicaj (Post 1601656)

u mnie samo się pojawiło pewnej letniej nocy. nie mam pojęcia od czego to jest uzależnione.

Spectrum 14.11.2012 08:51

Mam pytanko. Czy ufo pojawia sie w Waszych otoczeniach bardzo czesto, czy raczej pojawiaja sie sporadycznie? :)

Kicaj 14.11.2012 09:32

Grałam pięć dni simowych w MF i ani razu się nie pojawiły. Może to dlatego, że mam dom na odludziu?

bambix 14.11.2012 11:00

U mnie pojawilo się znikąd - po prostu jak moja Simka kąpała się w oceanie :D. Chyba nie da się go przyciągnąć w żaden sposób.

nmin 14.11.2012 11:05

Jak pływać na materacu? Nie mogę go znaleźć w trybie kupowania, na Simce też nie pojawia się żadna opcja, gdy pływa w basenie.

Kicaj 14.11.2012 11:25

Ja kupiłam materac za punkty festiwalowe. Potem normalnie kliknęłam na basen i była tam opcja pływania na materacu. Może jeszcze w sklepie gdzieś będzie?

bambix 14.11.2012 11:26

Może trzeba go kupić tak jak parasolkę w tych budkach z żarciem (za karnety festiwalowe) na placu festiwalowym? :D W sumie też gralam ale zapomniałam, że można pływać na materacu

Kicaj 14.11.2012 11:31

Materac znajduje się w trybie budowania/basen i tam gdzie są drabinki etc.:)

nmin 14.11.2012 11:43

Dzięki, właśnie sama znalazłam go w budce podczas festiwalu :) A tak się naszukałam... :P

zuzapets 14.11.2012 12:40

Mam do was pytanie jak rozpoznać że pojawi się ufo? =D pytam się bo jutro jadę po dodatek i chciałam wiedzieć w jakiej najczęściej okolicy może się pojawić itd =P

ShiinaLP 14.11.2012 12:46

Ja pograłam ok. 21 simowych dni i w tym czasie ufo pojawiło się raz. W pewnym momencie koło podjazdu na parceli pojawiła się taka migotliwa poświata, u sima automatycznie pojawiła się akcja 'zbadaj anomalie', podszedł tam i go porwali.
Wydarzenie nie było w żaden sposób powiązane z teleskopem czy przeszukiwaniem gwiazd.

Minus jaki zauważyłam był taki, że pojazd ufo wydawał się zachowywać jak samochód- wprawdzie przyleciał i odleciał, ale po powrocie mojego sima z tego talerza wyskoczył również ufoludek, pojawiła się taka animacja jak przy wysiadaniu z auta i po chwili ufoludek wrócił do swojego talerza i odleciał.

Niestety nie zaszedł mój sim w ciążę, bo mnie bardzo smuci, bo poluję na zielone potomstwo :)

nmin 14.11.2012 13:51

Na festiwalu letnim moja rodzina zrobiła sobie zdjęcie z palmami w tle. Czy sceneria zmienia się co porę roku?

Kędziorek 14.11.2012 15:06

Z tego co wiem to tak, na każdą porę roku jest inne tło. Ja z trochę innej beczki. Czy u Was tez tak jest, że na tym torze do jazdy na wrotkach wróżki latają, a wampiry biegną tym swoim szybkim tempem? Żadne z nich nie ma nawet założonych wrotek, trochę to wkurzające..

Kicaj 14.11.2012 15:09

Tak, u mnie też wróżki popierdzielają na skrzydłach zamiast na wrotkach. Bug zapewne.

nmin 14.11.2012 15:12

Cytat:

Napisał Kicaj (Post 1601744)
Tak, u mnie też wróżki popierdzielają na skrzydłach zamiast na wrotkach. Bug zapewne.

Niekoniecznie bug. Myślę, że to jest celowe, że nadprzyrodzeni "oszukują", ale twórcy tego pomysłu nie pomyśleli chyba o tym, że na dłuższą metę to będzie... nudne. Zwłaszcza w MF, gdzie połowa sąsiadów to stwory. Gdy w mojej rodzinie są trzy wróżki i dwóch wilkołaków, to połowy rodziny nie mam nawet po co wysyłać na tor, latać se mogą nad chodnikiem. Wilkołak jeździ normalnie, ale tylko w ludzkiej postaci, przemieniony skacze.

Meggie 14.11.2012 21:00

Czy u was też właściwie nikogo nie ma na festynach? -.-

Spectrum 14.11.2012 21:06

Cytat:

Napisał Meggie (Post 1601965)
Czy u was też właściwie nikogo nie ma na festynach? -.-

np u mnie jest dosc sporo. oczywiscie to zalezy od pory dnia, ale przewaznie jest okolo 5-7 simow, czyli nie az tak zle

Meggie 14.11.2012 21:10

No a jaka pora dnia najlepsza?
I są u Ciebie np. niezaleznie od pogody?

nmin 14.11.2012 21:32

U mnie zawsze znajdzie się w parku minimum z pięć osób, nawet w nocy da się spotkać jakiegoś zabłąkanego Sima, ale ja ogólnie ostatnio nie narzekam na ilość ludzi na parcelach publicznych, w klubach itp. Nie wiem, dlaczego, bo kiedyś kluby świeciły pustką. Obecnie nie używam nawet sposobu ze zmianą pliku grafiki, a i tak Simy są (obym nie wykrakała :P ).

Kicaj 14.11.2012 21:35

U mnie jest max trzech -.- I to w sumie około po 14 przychodzą. Pewnie będzie tak samo jak z imprezami w Po Zmroku.

Levkoni 14.11.2012 21:37

Z tym bywaniem na parcelach publicznych to skomplikowana sprawa. Jak większość miasta pracuje, albo się uczy w szkole to w godzinach ich pobytu tam będą pustki. Po pracy najczęściej simowie jadą do domu, a potem ewentualnie na parcelę publiczną, dlatego pewnie najwięcej ludzi na mieście można spotkać w simowe niedziele, bo większość karier ma wtedy wolne.

Meggie 14.11.2012 21:40

Moi byli w sobote od 10-17 i oprócz nich był paparazzi i tylko dwoje simów, którzy zaraz się zmyli, co bardzo mnie zdziwiło, bo w lokalach i na parcelach mam zazwyczaj sporo osób, ale może to tylko chwilowe, mam nadzieję ;)

anie_1981 14.11.2012 22:00

U mnie też mało ludu na festynach (byłam raptem na jednym). To się jednak może zmienić, bo od paru dni nie korzystam z NRaas Story Progression, a ten mod na siłę wysyła ludzi do pracy, także na co dzień to w mieście miałam pustki. Po długim czasie grania chochlikami stęskniłam się za "zwykłymi Simami"... :P

Chloé 14.11.2012 22:50

Czy deszcz podlewa rośliny na grządkach? Jak rośliny reagują na przymrozki i śnieg?

agatatoka 14.11.2012 23:45

Nie wiecie czemu po pewnym czasie gry, ona się wyłącza do pulpitu? Nie mam dodatków żadnych z netu. Proszę pomóżcie

Kędziorek 15.11.2012 00:03

Bindi, nie pamiętam czy podlewał (chyba tak), ale kiedy zaczęła się jesień i przymrozki to moje rośliny uległy 'uśpieniu'. Ich liście zblakły i nic nie można było z nimi zrobić, ani podlać ani nic. Nawet zaklęcie 'rozkwit' wróżki nie działało

Chloé 15.11.2012 01:39

Cytat:

Napisał kedziorek92 (Post 1602040)
Bindi, nie pamiętam czy podlewał (chyba tak), ale kiedy zaczęła się jesień i przymrozki to moje rośliny uległy 'uśpieniu'. Ich liście zblakły i nic nie można było z nimi zrobić, ani podlać ani nic. Nawet zaklęcie 'rozkwit' wróżki nie działało

Czyli tak jak w dwójce, nie jest źle. Ten deszcz podlewający byłby tylko nowością.

@agatatoka nie strasz! Jedną z rzeczy której najbardziej się obawiam to wywalanie do pulpitu, to plus błędy zapisu uniemożliwiają grę :( Zasadnicze pytanie przy tego typu przypadkach - czy posiadasz nadmiar dodatków z internetu bądź nieaktualne mody? Jeśli tak to wystarczy je usunąć, innych przyczyn już nie zlokalizuję.

Searle 15.11.2012 05:26

@agatatoka napisała, że nie ma dodatków, więc może przyczyną będzie zbyt mało miejsca na dysku?

Mrufka 15.11.2012 06:42

Cytat:

Napisał Bindi (Post 1602026)
Czy deszcz podlewa rośliny na grządkach? Jak rośliny reagują na przymrozki i śnieg?

Tak, deszcz podlewa roślinki :) Wiem, bo mam ogrodniczke simkę. W zimę rośliny są uśpione, jak już ktoś wspomniał.

Ilona 15.11.2012 08:43

Cytat:

Napisał Bindi (Post 1602073)
Zasadnicze pytanie przy tego typu przypadkach - czy posiadasz nadmiar dodatków z internetu bądź nieaktualne mody? Jeśli tak to wystarczy je usunąć, innych przyczyn już nie zlokalizuję.

wybacz,ale padłam po Twoim poście,

nie bierzecie pod uwagę faktu,ze w tym dodatku doszło masę nowych animacji,które gra musi odczytać i zamiast zwalać winę na mody,to wypadałoby zapytać o parametry komputera,bo jeżeli ktoś ma slaby sprzęt,to gra podczas padania śniegu lub deszczu będzie przycinać,dlatego polecam zjechać z ustawieniami grafiki i rozdzielczości monitora,sama nie posiadam jakiegoś tam wypasionego sprzętu i do tego gram na tv o przekątnej 107cm,mam wszytko ustawione na maksa+posiadam wszystkie dodatki i akcesoria+20gb dodatków z neta i gra mi śmiga,jedynie zmniejszyłam rozdzielczość na 16:10,a tak poza tym to tutaj jest dział o problemach z gra http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226

beata18ns 15.11.2012 10:04

Czy rozwieszał już ktoś lampki na domu w zimie ? mój sim ma pragnienie takie żeby rozwiesić ale niew iem jak to zrobić

agatatoka 15.11.2012 10:13

Miejsca na dysku mam dużo, wymagania sprzętowe mam większe, i czy mam ustawienia na maksa czy na minimum ta sytuacja się powtarza, a jak gram to gra chodzi dobrze i płynnie, tylko nie wiem czemu mi wywala na pulpit :(

agatatoka 15.11.2012 10:29

Czy park centralny w Sunset Valley zawsze się sam zmienia na inną porę roku?

Meggie 15.11.2012 10:40

Cytat:

Napisał beata18ns (Post 1602086)
Czy rozwieszał już ktoś lampki na domu w zimie ? mój sim ma pragnienie takie żeby rozwiesić ale niew iem jak to zrobić

na drzwiach wejściowych masz ta opcje

Sqiera 15.11.2012 11:10

na szczęście (póki co - od pukać) mnie ten problem nie dotyczy. też mam dodatki z neta i kilka modów. Może to dlatego, że przed wgraniem dodatku zrobiłam reinstalkę :)

beata18ns 15.11.2012 12:33

dzięki, a świecą te lampki czy tylko tak wiszą ?

dobra widze juz ze sweica;) chcialam jeszce apytac czy ktos probowal, robilam simke i zrobilam sima ale mieszka on osobno, chce aby sie poznali przez portal randkowy, obydwoje maja konta, ale ne widzi zarowno on jej u siebie jak i ona jego u siebie. ktos wie jak zrobic aby sie pojawily ich profile ?

ps świąteczne lampki można ustawiać na pobliskich domach !!! :) super robi sie nastrój swiateczny w okolicy :)

nmin 15.11.2012 13:29

Cytat:

Napisał agatatoka (Post 1602090)
Czy park centralny w Sunset Valley zawsze się sam zmienia na inną porę roku?

Po pierwszym wejściu do otoczenia dostajesz propozycję wymiany parku standardowego na wyglądający tak samo, ale zmieniający się o danej porze roku. Gdy to zaakceptujesz i wymienisz park, to tak, będzie zmieniał się sam :)

zuzapets 15.11.2012 14:28

Mam kolejne 2 pytania =D
1) Z kąt mogę wziąść parasolkę?
2)Co zrobić żeby simka pływała na dmuchanym materacu?

nmin 15.11.2012 14:31

1) Albo z trybu kupowania (dział rzeczy na dwór), albo z budki na festiwalu za karnety festiwalowe.
2) Jak już masz go w wyposażeniu Simki, klikasz na wodzie "Odpręż się". Materaca też nie mogłam znaleźć, teraz już wiem, że albo kupujesz go za karnety, albo znajdujesz w trybie budowania przy akcesoriach basenowych.

beata18ns 15.11.2012 15:52

kurcze a mi grze przycina ale nie tak że się ona tnie tylko przywiesa sie na chwile przycina na pare sekund potem puszcza i tak sie to powtarza. To nie wina dodatku ani sprzętu bo gra śmiga i sie nie przycina nawet jak śnieg pada płynnie chodzi przesuwanie obrazu itp, To wina dodatków z neta. Czeka mnie zgaduj zgadula który do dodatkula ;]

anie_1981 15.11.2012 17:04

Ja niczego nie zmieniałam w modach\dodatkach\Store... Gra funkcjonuje normalnie. Przycinki są czasami, ale rzadko.

beata18ns 15.11.2012 17:29

u mnie były juz przed instalacja tego dodatku ale nie zajelam sie tym wczesniej u mnie to niezaleznie od dodatku 4pory roku. ma ktos jakis pomysl jak usunac problem przycinania sie gry ?

vivien 15.11.2012 19:52

ja mam pytanie, bo jeszcze nie ogarnęłam - czy ludzie w randkach online zmieniają się co jakiś czas? bo gram już kilka simowych dni i ciągli Ci sami... ;p

Lady88 15.11.2012 19:58

a ja mam pytanie - czy ktoś testował No Mosaic 1.42 w CPR? działa? Nraas też?

Kicaj 15.11.2012 20:01

@up Nraas działa:)

beata18ns 15.11.2012 20:20

a ma ktoś pomysł na przycinającą się gre ? pomocy

Lady88 15.11.2012 20:25

@up
dużo masz dodatków? a może słabą kartę graficzną? bo cpr są wymagające, może zmniejsz detale w ustawieniach.

Hmm a ja nadal nie wiem dlaczego na moim profilu na stronie sims 3 nie mam w zarejestrowanych grach CPR a rejestrowałam :/

beata18ns 15.11.2012 20:40

nie chodzi tu o cpr bo wczesniej tez sie to dzialo. dodatków - średnio, bywało więcej na gorszym kompie. winie tu raczej gre niż kompa.
komp:
intel Core i7 2.3GHz
RAM 8GB
dysk 1 tera, na dyscku z zainstalowaną grą prawie 200 GB
karta graficzna: dwie: jedna zintegrowana a druga invidia Geforce 630 M 2GB
windows 7

sproboje przeniesc rodzine do innego miasta. moze sie miasto zepsulo. moze to jakis dodatek ale jak go wybadac. jakies pomysly jeszcze ?

Lady88 15.11.2012 20:52

ewentualnie postaraj się pozamykać jak najwięcej programów (one są często ukryte, musisz wcisnąć na raz ctrl + alt + del i następnie wybrać menadżer urządzeń i tam masz zakładkę Aplikacje i trzeba zakończyć procesy, wiele programów uruchamia się w tle podczas uruchamiania kompa)

beata18ns 15.11.2012 22:34

chyba chodziło o miasto bo zmienilam i jest dobrze a wtle dziala corel draw i sie nie tnie ;) przynajmniej narazie smiga

Spectrum 15.11.2012 23:22

tez tak mialem. sposobem u mnie na pozbycie sie scinek jest zapisywanie stanu gry za pomoca opcji 'zapisz jako' (za kazdym razem). przegralem na jednym zapisie okolo 90 simowych i nie bylo ani jednej scinki ;P

avenly 16.11.2012 09:14

Mam pytanie do tych co już posiadają grę, czy te parcele festiwalowe po prostu same się ustawiają jak przychodzi czas danego festiwalu, czy np. za pierwszym razem mamy możliwość poustawiania wszystkich obiektów na tym festiwalu tak jak chcemy i zapisania tego aby na przyszły raz również tak było? Wydaje mi się że była gdzieś poruszana ta kwestia, ale nie mogę tego znaleźć.

Kędziorek 16.11.2012 09:17

Wszystko od początku robi się automatycznie

beata18ns 16.11.2012 09:55

kurcze a niech mi ktoś powie bo zaraz oszaleje, wiecznie mam z tym problem. Musiałam zmienić otoczenie z tego takiego fajnego gdzie jest dużo scen itp na nudniejsze i chce poustawiać troche klubów itp i nie moge nic wstawić. Np chce ustawić klub taneczny mam pełno pustych parceli które są wystarczająco duże. Zmieniam typ parceli na klub taneczny ale i tak jak przyjdzie co do czego to nie da sie tam wstawić klubu tanecznego, kombinowałam różnie ale nic mi to nie daje. jak mam ustawiać żeby można było wstawić różne parcele, taki ma byc typ parceli jak pisze na klubach w gotowych parcelach publicznych ? bo jeśli tak to u mnie to nie działa.

kiedys miałam super okolice, z neta pobraną, super była ale zapomniałam jak się nazywała i z kąd ją pobralam i bardzo ubolewam bo mi odpowiadała w 100%, miała klimat nadmorski, fajne knajpki itp.. a teraz albo to albo tamto i musze kombinowac i wieczny problem z ustawianiem tych parceli

Chloé 16.11.2012 10:09

Mam identyczny problem, w otoczeniu którego zapis istniał przed dodatkiem nie mogę nic wstawić, ikonki parcel po prostu znikają gdy klikam na parcelę którą zamierzam umieścić. Podmienić parku na festiwalowy też nie można. Myślałam, że miasto mi się zbugowało ale tu ewidentnie błąd ze strony twórców, w całkiem nowym otoczeniu otwartym po instalacji nie ma żadnych problemów.
Może spróbuj ustawić budynek na parceli o identycznych wymiarach jakie podano a nie na większej?

beata18ns 16.11.2012 10:12

wnerwia mnie to.. ja mam otwarte otoczenie na nowo po instalacji dodatku i też nie moge.. nie wiem o co chodzi ale szkoda ze nie ma otoczenia w ktorym jest wszytsko a nie ze albo mam parcele z klubami nocnymi, albo ze scenami, albo z koniami i nie ma takiej różnorodności a jak chce sobie wstawić to albo sie wstawi nie od razu przy drodze parcela, tzn ze jest czesc trawy kolo drogi nie tak jak oryginalnie wstawione przez nich parcele co mnie wnerwia albo nie moge wstawic wcale.. a nie umiem tworzyć światów sama, żeby sobie zrobić taki jaki chce.

Searle 16.11.2012 11:51

A może ktoś z Was wie, gdzie ściągnąć Sunset Valley ze wszystkimi dotąd dodanymi budynkami, jakie dochodziły w kolejnych dodatkach?

Ja znalazłam puste Sunset i Riverview tu: http://www.modthesims.info/download.php?t=344655

Oraz Sunset z budynkami z Po Zmroku: http://www.modthesims.info/download.php?t=424192

@Ilona-od tego typu pytań jest ten dział http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=228 ,wiec zapytaj tam

EDIT: Ok :)

Chwalisława 16.11.2012 11:52

@up up
Czasami mam tak samo, ale radzę sobie tak, że jak mam parcele oznaczoną domkiem to klikam na nią interakcją "wyburz" i potem zmieniam ją na parcele publiczną i mam. Nie wiem czy u was to bedzie działac, ale u mnie to działa :D

Chloé 16.11.2012 12:02

Cytat:

Napisał avenly (Post 1602478)
Mam pytanie do tych co już posiadają grę, czy te parcele festiwalowe po prostu same się ustawiają jak przychodzi czas danego festiwalu, czy np. za pierwszym razem mamy możliwość poustawiania wszystkich obiektów na tym festiwalu tak jak chcemy i zapisania tego aby na przyszły raz również tak było? Wydaje mi się że była gdzieś poruszana ta kwestia, ale nie mogę tego znaleźć.

W otoczeniu nowo otwartym nie trzeba nic ustawiać, w istniejącym zapisie sprzed instalacji wystarczy podmienić o czym poinformuje komunia - gotowe zaktualizowane parcele są w skrzyni, a w miastach nieoficjalnych będzie trzeba samodzielnie ustawić wszystkie elementy i zapisać bądź też skorzystać z jednej z gotowych parcel z otoczeń oryginalnych.

beata18ns 16.11.2012 12:03

tak tylko że potem nie mam domków a pustych parceli których nie można wykorzystać pełno. O ! super by było jakby ktoś znalazł Sunset Valley ze wszystkimi dodatkami ! dołączam się do prośby.

Myrtek 16.11.2012 14:42

Myślicie, że dodatek będzie już marketach typu Carrefour?

Chloé 16.11.2012 14:57

Już po premierze więc powinien być w tych większych marketach.

Arisane 16.11.2012 15:48

Mam pytanie: właśnie chciałam zainstalować grę, a simsy ciągle mi się aktualizują :(( Dlaczego?

jaja 16.11.2012 16:21

to normalne, że przed instalacją dużego dodatku gra się najpierw aktualizuje, to trochę trwa zresztą. Cierpliwości:)

Lady88 16.11.2012 17:22

a czy ktoś z was miał może poparzenie słoneczne? Chciałam to wypróbować, siedzę w lecie simami poza domem i nic :P

>>>FiShIp<<< 16.11.2012 18:13

Moja simka ma pragnienie że chcę mieć jakaś skrzynie na kostiumy,co to jest i gdzie to zdobyć? szukam i znaleźć nie mogę ;/

nmin 16.11.2012 18:26

Cytat:

Napisał >>>FiShIp<<< (Post 1602575)
Moja simka ma pragnienie że chcę mieć jakaś skrzynie na kostiumy,co to jest i gdzie to zdobyć? szukam i znaleźć nie mogę ;/

Czy ta Simka jest dzieckiem? Masz "Pokolenia"? W tym dodatku dochodzi skrzynka z przebraniami dla dzieci.

beata18ns 16.11.2012 18:45

ktoś tam pytał o dodatek w sklepach, w realu jest za 79 zł jakby co

>>>FiShIp<<< 16.11.2012 19:04

Nie, to już emerytka ;p tak mam pokolenia A gdzie tą skrzynkę znajdę?

nmin 16.11.2012 19:11

Jeśli ma dzieci lub wnuki, to może chce dla nich :) Skrzynka będzie w dziale dziecięcym, pewnie w zabawkach, ze znaczkiem "Pokoleń".

anie_1981 16.11.2012 19:12

W rzeczach dla dzieci, w zabawkach bodajże. Ale emerytka i tak nie będzie tego używać. Tutaj na pewno chodzi o jakąś skrzynię z CRP. No chyba, że w domu jest też dziecko i ona chce to kupić dla dziecka. Tak właściwie to jeszcze nie przyglądałam się katalogowi budowania\kupowania.

To teraz ja mam pytanie, czy wam też Simy blokują się na lodowisku? Gdy włączę grę i idę Simką na lodowisko, to na początku jest OK, ale po jakimś czasie gry robi mi się tak, że Simka stoi w rozkroku na lodowisku i się nie porusza. Czas płynie, inne Simy coś tam robią, a ona tak stoi. Jedna z sąsiadek też tak raz miała. Obie stały w rozkroku i się nie ruszały.

>>>FiShIp<<< 16.11.2012 20:07

Dzięki za pomoc.To chodziło o tą skrzynię z pokoleń, jak się okazało dla dzieciaka chciała :P

BlackBerry 16.11.2012 20:21

Może mi ktoś powiedzieć jak w Halloween Simem chodzić po domach i zbierać cukierki ? Bo jakoś nigdzie nie mogę znaleźć takiej opcji :-/

nmin 16.11.2012 20:32

Klikasz na drzwi domu sąsiada :)

(chociaż u mnie był dziś jakiś błąd i parę razy Simom znikała ta czynność z kolejki... Ale w końcu się udało)

beata18ns 16.11.2012 20:37

ja jeszcze nie mialam jesieni :) już mnie boli całe ramie od grania !

jatomamx3 17.11.2012 06:55

Ja mam pytanie. Czytałam że wszystkie miasteczka w grze aktualizują się. Gram teraz w mieście z NZTŚ i zastanawiam się gdzie są te nowości.. -.-'

Gdzie ten dom strachów i ten kamienny pomnik z zielonymi oczami? :|

Vanitas 17.11.2012 07:08

Cytat:

Napisał jatomamx3 (Post 1602838)
Ja mam pytanie. Czytałam że wszystkie miasteczka w grze aktualizują się. Gram teraz w mieście z NZTŚ i zastanawiam się gdzie są te nowości.. -.-'

Pomnik pojawia się na losowej parceli publicznej, kiedy pierwszy raz uruchomisz savea powinna pojawić się informacja o tym. A co do aktualizacji parceli - u mnie te nowości pojawiają się zazwyczaj kilka dni po zmianie pory roku.

zuzapets 17.11.2012 07:29

Dom strachów jest dostępny jak chcesz ,,zmienić,, parcelę chyba w trybie kupowania =)

Chloé 17.11.2012 08:08

Cytat:

Napisał jatomamx3 (Post 1602838)

Aktualizują się otoczenia na nowo rozpoczęte, jeśli miałaś zapis przed instalacją to musisz to zrobić sama.
Dom strachów jest obiektem festiwalowym (konkretnie jesiennym) i właśnie w tym czasie się pojawi. W zakładce ze szkołą/pracą jest napisane ile dni zostało do festiwalu.

Kamień pogodowy łatwo odnaleźć na mapie, miejsce będzie oznaczone odpowiednią ikonką.

Searle 17.11.2012 08:11

Czy ktoś zauważył, czy doszły jakieś nowe pragnienia życiowe? Sprawdzałam, ale nic nowego nie zauważyłam.

Rosemarie 17.11.2012 10:46

Cytat:

Napisał vivien (Post 1602298)
ja mam pytanie, bo jeszcze nie ogarnęłam - czy ludzie w randkach online zmieniają się co jakiś czas? bo gram już kilka simowych dni i ciągli Ci sami... ;p

Nie tyle co sie zmieniają, a dodają nowych. :) Tez sprawdzałam codziennie i byli ci sami, a po paru dniach dodano parę innych osob.

Przechodził juz ktoś przez przeziębienie? Bo moja simka parę razy w jesień wyszła na dwór bez parasola i zaraz zachorowała, dostała pragnienie, żeby iść na zastrzyk do szpitala, poszła, no i nastrójnik zniknął. A teraz jestem ciekawa jak wygląda przebieg simowej choroby. :D

Lady88 17.11.2012 10:54

@up chroba? nic specjalnego. Z tego co zauwazylam to tylko kichaja itd i to trwa 2 dni i mozna wziac w pracy chorobowe i zostac w domu.

Rosemarie 17.11.2012 11:12

Cytat:

Napisał Lady88 (Post 1602868)
@up chroba? nic specjalnego. Z tego co zauwazylam to tylko kichaja itd i to trwa 2 dni i mozna wziac w pracy chorobowe i zostac w domu.

dzięki. ;) w sumie nie wiem czego sie spodziewalam. :P

Chwalisława 17.11.2012 11:14

Co z tymi świętami? Są w końcu czy nie? Ztego co wiem, to można ozdobić dom świątecznie i tyle?

Nadine 17.11.2012 11:43

mozna zrobic przyjecie z prezentami, gdzie zapraszasz znajomych, przynoszą jedzenie, na środku pokoju pojawiają się prezenty i wszyscy po kolei je otwierają :) prezenty są fajne, moja simka dostala stol szachowy (akurat ma ceche 'geniusz' i rozwijam logike, nie wiem, czy to ma zwiazek), z kolei sim papier toaletowy (no nie ucieszyl sie ;p) na pewno to bedzie mialo fajny klimat jak posciagasz jakies lampki, choinki i inne pierdoły.

Anastazja 17.11.2012 12:18

Są może wakacje dla dzieci? ;>

Nadine 17.11.2012 12:41

z tego co widzialam, tylko 1dzien wolny podczas Dnia Wypoczynku :)

Mrufka 17.11.2012 13:16

Cytat:

Napisał BlackBerry (Post 1602652)
Może mi ktoś powiedzieć jak w Halloween Simem chodzić po domach i zbierać cukierki ? Bo jakoś nigdzie nie mogę znaleźć takiej opcji :-/

Ponawiam pytanie wyżej.
Nie miałam żadnej opcji na drzwiach sąsiadów. Mam 3 dzieci w wieku szkolnym i chciałam ich wysłać po cukierki, i klikałam i nic. Zrobiłam to w "Dzień Straszenia", po południu. Czy to zależy od dnia i czasu? Na czym w ogole polega ten Dzien Straszenia?

Pyt2. Jak urzadzic przyjecie na basenie? (zawsze simy chca tego w lato).
Nie moge znalezc takiej opcji wsrod przyjęć, ani tez nie zalicza mi tego gdy robie standarowo przyjecie na parceli z basenem. Czy moze musze miec w domu basen by ta opcja sie pojawila?

Dzieki.

Lady88 17.11.2012 13:23

Cytat:

Napisał Mrufka (Post 1602898)

Pyt2. Jak urzadzic przyjecie na basenie? (zawsze simy chca tego w lato).
Nie moge znalezc takiej opcji wsrod przyjęć, ani tez nie zalicza mi tego gdy robie standarowo przyjecie na parceli z basenem. Czy moze musze miec w domu basen by ta opcja sie pojawila?

Dzieki.

No bez basenu jak chcesz zrobić takie przyjęcie? chyba to oczywiste i wtedy goście prawie non stop siedzą w basenie ;)

Mrufka 17.11.2012 13:27

Cytat:

Napisał Lady88 (Post 1602904)
No bez basenu jak chcesz zrobić takie przyjęcie? chyba to oczywiste i wtedy goście prawie non stop siedzą w basenie ;)

Dziekuje , biedna simka jest, nie ma jeszcze basenu, a takie party jej sie marzy ehh. Dlatego zorganizowalam przyjecie na basenie w miescie, ale nie zaliczono mi :P
Jeszcze tylko rozgryzc jak chodzic po domach za cukierkami i juz bede happy :D

Meggie 17.11.2012 13:33

Możesz to robić w przeddzień i dzień strasznie, najlepiej po południu, wcześniej ja nie miałam takiej opcji a później dzieci muszą wracać do domu bo jest za późno ;)

redmoon 17.11.2012 13:37

Mam problem, jak widziałem na zdjęciach w innym dziale, u was śnieg jest przepiękny. A u mnie na parcelach jest szary, a na pustych terenach krystalicznie biały, i to tak biały, że nie można odróżnić równiny od gór. Co mam robić ?

Lady88 17.11.2012 13:43

@up może coś z grafiką? Może masz słabą kartę graficzną? Lub niskie ustawienia?

Spectrum 17.11.2012 13:54

Cytat:

Napisał ymon40 (Post 1602920)
Mam problem, jak widziałem na zdjęciach w innym dziale, u was śnieg jest przepiękny. A u mnie na parcelach jest szary, a na pustych terenach krystalicznie biały, i to tak biały, że nie można odróżnić równiny od gór. Co mam robić ?

Wlacz renderowanie zaawansowane w opcjach graficznych w grze.

redmoon 17.11.2012 14:02

Lady88, karta graficzna jest na pewno wystarczająca. Z wysokimi ustawieniami próbowałem i nic nie dało.
Spectrum, spróbuję i dam znać za jakieś 20 min. EDIT : dzięki, śnieg jest przecudny !

Ilona 17.11.2012 14:18

masz zbyt wysokie ustawione parametry na karcie graficznej w stosunku do gry,zjedz trochę z ustawieniami i sprawdź w grze,czy teraz śnieg wygląda dobrze

Laselight 17.11.2012 14:41

Do czego służy kamień pogodowy?

redmoon 17.11.2012 14:54

Dięki niemu istoty nadnaturalne z NZTŚ mogą wywoływać specjalne efekty pogodowe : wilkołaki-śnieżyca powodująca przypływ obiektów kolekcjonerskich, czarownice-ulewa powodująca szaleństwo simów, wróżki-tęcza i deszcz powodujący polepszenie jakości roślin, wampiry-mgła pomagająca w polowaniach

inseparable 17.11.2012 16:09

może mi ktoś powiedzieć co się wydarzy zimą? bo pokazał mi się komunikat o możliwości zaproszenia rodziny, znajomych i chciałabym wiedzieć jak to by wyglądało...

Spectrum 17.11.2012 16:14

Cytat:

Napisał ymon40 (Post 1602930)
Spectrum, spróbuję i dam znać za jakieś 20 min. EDIT : dzięki, śnieg jest przecudny !

Tak dla jasnosci, gdyby ktos inny mial podobny problem. Pomoglo ustawienie renderowania zaawansowanego, dobrze zrozumialem?

Bravurka 17.11.2012 17:11

jak wybrać strój na Halloween?

redmoon 17.11.2012 17:13

@Spectrum : tak, pomogło renderowanie zaawansowane. Gra się trochę tnie, ale da się grać.
@Bravurka : chyba musisz zmienić strój sima wybierając na komodzie opcję "zaplanuj strój"

FakeYourDeath 17.11.2012 17:54

u dziecka mozna zmienic klikajac na niego

nmin 17.11.2012 17:58

Opcja założenia kostiumu pojawia się na Simie jesienią przed Halloween, ale u moich Simów raz była, a raz nie, i nie mam pojęcia, dlaczego. Albo błąd, albo jakaś zależność, której nie zdążyłam odkryć. Generalnie jednak była (nie wiem, czy u dorosłych, bo nie sprawdzałam) i udało mi się przebrać wszystkie dzieciaki.

Katherine 17.11.2012 21:29

Nie mam jeszcze dodatku, ale pytam się ;)

Czy doszły nowe cechy/ ulubione rzeczy?

redmoon 17.11.2012 21:32

Dwie cechy : "uwielbia ciepło" i "uwielbia zimno". Dochodzi jedno danie, nie pamiętam jakie.

Chwalisława 17.11.2012 21:35

Czy u was jak jest Halloween to dzieci z innych domów przychodzą do was czy nie? Ja miałam Halloween i żadne dzieci nie przyszły.

Myrtek 17.11.2012 21:46

ymon: ciasto dyniowe

Gdzie można nabyć dynie?

Chwalisława 17.11.2012 21:51

@up
Na festiwalu jesiennym jest pole z dyniami. Bodajże koło domu strachów, ale nie jestem pewna.

nmin 17.11.2012 21:52

Cytat:

Napisał Sectumsempra (Post 1603144)
Czy u was jak jest Halloween to dzieci z innych domów przychodzą do was czy nie? Ja miałam Halloween i żadne dzieci nie przyszły.

Bardziej skupiałam się na własnych dzieciach, chodzących po cudzych domach, ale widziałam pod swoimi drzwiami dwie nastolatki. Nie było opcji dania im czegoś, ale obie były w przebraniach.

(nie wiem, czy ma to znaczenie, ale obie były znajomymi mojego Florka, może przypadek)

Kędziorek 17.11.2012 21:53

Cytat:

Napisał myrtek (Post 1603148)
Gdzie można nabyć dynie?

W sklepie spożywczym też są

Mrufka 17.11.2012 21:54

Cytat:

Napisał myrtek (Post 1603148)
ymon: ciasto dyniowe

Gdzie można nabyć dynie?

Dynie mozna zebrac na festiwalu albo kupic w sklepie, natomiast bardzo mnie interesuje jak nauczyc Sima robienia placka z dyni,gdyz w ksiegarni nie ma takiego przepisu. Wie ktos? Dzieki.

ametka 18.11.2012 06:50

a simowie mogą gdzieś sprawdzić prognozę pogody?

Chloé 18.11.2012 06:52

Mogą. W telewizorze, gazecie oraz komputerze.

Cytat:

Napisał Mrufka (Post 1603153)
Bardzo mnie interesuje jak nauczyc Sima robienia placka z dyni,gdyz w ksiegarni nie ma takiego przepisu. Wie ktos? Dzieki.

Nie trzeba znać przepisu, dochodzi automatycznie na 5 poziomie gotowania jako deser :)

ametka 18.11.2012 06:55

To fajnie:) pewnie zrodzi mi się więcej pytań, bo miałam okazję grać tylko jakieś 10 minut :)

Trykuu. 18.11.2012 10:19

Mam takie pytanie, bo gdzieś (na szybko!!) mniej więcej przeczytałem, że gdy wejdzie się do miasta pojawia się komunikat o wstawieniu, obiektów z gry. Dlaczego u mnie nic takiego nie wyskoczyło? Najpierw włączyłem BP i nic ale teraz gram w mieście ściągniętym z internetu i również nic.. żadnego komunikatu nie było

Vanitas 18.11.2012 10:21

Jeśli rozpoczynasz nową grę ten komunikat Ci się nie pojawi, a park zmienia się automatycznie. Jak wejdziesz na savea sprzed cpr to wyświetli Ci się komunikat. A w mieście z internetu zapewne trzeba wstawić ręcznie jakąs parcele.

Trykuu. 18.11.2012 10:31

Dzieeeki:)

Frezja 18.11.2012 11:45

Ja kupię sobie ten dodatek dopiero w piątek, ale pytam z ciekawości; dochodzi jakieś nowe miasto do tego dodatku?

Kosia 18.11.2012 11:47

@Frezja, tworcy wielokrotnie powtarzali, ze nie dochodzi zadne nowe miasto, poniewaz skupili sie na dostosowaniu do por roku miast, ktore juz byly w grze.

Edit: zbliza sie u mnie halloween i gdy kliknie sie na dynie, to jest wiele opcji wyciecia jej, potem moze wrzuce zdjecia, bo zapowiada sie ciekawie. :)

Spectrum 18.11.2012 11:47

@Frezja

W dodatku nie dochodzi zadne miasto.

Frezja 18.11.2012 11:52

Ok, dzięki za odpowiedź :)

anie_1981 18.11.2012 12:09

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1602616)
To teraz ja mam pytanie, czy wam też Simy blokują się na lodowisku? Gdy włączę grę i idę Simką na lodowisko, to na początku jest OK, ale po jakimś czasie gry robi mi się tak, że Simka stoi w rozkroku na lodowisku i się nie porusza. Czas płynie, inne Simy coś tam robią, a ona tak stoi. Jedna z sąsiadek też tak raz miała. Obie stały w rozkroku i się nie ruszały.

Ponawiam pytanie... Nikt nie odpowiedział, a mi zależy na odpowiedzi. Nie wiem czy tylko ja mam taki "przywilej", czy też jest to normalne.

Kosia 18.11.2012 12:18

U mnie wszystko jest ok, zarowno na torze wrotkarskim jak i na lodowisku - bez roznicy czy to staw, czy normalne lodowisko.
Ja mam za to pytanie, czy jesli kazecie simowi plywac w oceanie, to zanim on do niego wejdzie to biegnie gdzies bez sensu okrezna droga, do wody wchodzi parenascie metrow od miejsca, gdzie chcielibyscie zeby wszedl i dopiero doplywa do wskazanego miejsca?

Violet 18.11.2012 12:34

Gdzie ten strój pszczoły i ten drugi za rejestracje gry? Dostałam jakieś obrazki na ścianę :/

Ilona 18.11.2012 13:18

te kostiumy dostaje sie przy zakupie gry przez Origin,wejdź tutaj http://pl.thesims3.com/

Tom 18.11.2012 14:59

Czy ktoś wie jak działa ten znacznik sezonowy? Bo nie wiem jak to zrobić, żeby obiekty w danej porze roku się zmieniały.

Chwalisława 18.11.2012 15:10

Czy wam tez tak szybko topnieje śnieg podczas roztopów? Nie tak, że klka godzin, tylko tak prawie od razu caly topnieje?

olaawolaa 18.11.2012 15:10

Nie wiem czy takie pytanie już padło, ale możecie wymienić mi najciekawsze możliwości każdej pory roku? Np. w zimie to święto z prezętami itp. Nie mam jeszcze gry, dostane po 26 listopada, ale chce wiedzieć jak najwięcej :)

Simbelmyne 18.11.2012 15:14

Czy jeśli ma się kosmitę w rodzinie, ma on specjalne opcje?

Juhas 18.11.2012 15:15

Cytat:

Napisał olaawolaa (Post 1603334)
Nie wiem czy takie pytanie już padło, ale możecie wymienić mi najciekawsze możliwości każdej pory roku? Np. w zimie to święto z prezętami itp. Nie mam jeszcze gry, dostane po 26 listopada, ale chce wiedzieć jak najwięcej :)

Zima- święta i prezenty
Jesień- Halloween
Lato- Ferie letnie, imprezy letnie
Wiosna- Święto miłości i Wielkanoc :)

Właśnie całą serię od nowa wgrywam, może to coś da i gra zadziała :O

Kosia 18.11.2012 15:29

@Sectumsempra

Tak, u mnie tez snieg topnieje bardzo szybko, jakos tak w pol simowej godziny, a po sniegu czasem zostaja kaluze.

U was tez podczas burzy czasem az 'trzesie' sie ekran przy mocniejszym grzmocie? :)

Chwalisława 18.11.2012 16:37

@up
Tak. Kiedy miałam tak pierwszy raz myślałam, że jest trzęsienie ziemi :P

Chloé 18.11.2012 18:17

Tak,śnieg topnieje zdecydowanie za szybko, a szkoda bo dodaje to sporo realizmu wiośnie i fajnego klimatu.

Cytat:

Napisał Simbelmyne (Post 1603336)
Czy jeśli ma się kosmitę w rodzinie, ma on specjalne opcje?

Owszem. Zauważyłam takie cechy jak skanowanie obiektu i Simów, sondowanie Simów, przywracanie mocy mózgowej (w temacie ze zdjęciami można zobaczyć jak to wygląda), przywoływanie meteorytu, porywanie sąsiadów, podróżowanie statkiem kosmicznym, wywoływanie burzy, kradzież skał kosmicznych z ośrodka naukowego i spożywanie ich. Do tego rozwinięta maksymalnie logika i majsterkowanie na 7 poziomie.
U Simów usmolonych (pewnie mieli negatywny nastrójnik) pojawiają się dodatkowe opcje: biodrenuj, bioaktywuj i kontrola umysłu.

Kosia 18.11.2012 18:43

Mam pytanie odnosnie planow pomieszczen, przejrzalam w grze wszystko i czyzby nie bylo opcji dodania planu wlasnego pokoju?! Mozna uzywac tylko tych juz zaplanowanych przez panow z EA? Maskara, myslalam, ze to przyspieszy mi budowanie domu, a tymczasem w planach mamy byle jakie pomieszczenia o standardowej bryle... ;(

Chwalisława 18.11.2012 18:56

Mnie jakoś te zaplanowane pomieszczenia nie zaintrygowały, bo przecież nie będę robiła przez cały czas tych samych :P

Chloé 18.11.2012 19:00

Gracze niestety nie mogą zapisywać własnych planów pomieszczeń, co czyni tę opcję zupełnie nieprzydatną dla wielu osób. Z czasem ma się pojawić więcej stylów pomieszczeń, nie wiem czy do pobrania czy dojdą z kolejnymi dodatkami/akcesoriami.

Simbelmyne 18.11.2012 19:30

Cytat:

Napisał Bindi (Post 1603519)
Owszem. Zauważyłam takie cechy jak skanowanie obiektu i Simów, sondowanie Simów, przywracanie mocy mózgowej (w temacie ze zdjęciami można zobaczyć jak to wygląda), przywoływanie meteorytu, porywanie sąsiadów, podróżowanie statkiem kosmicznym, wywoływanie burzy, kradzież skał kosmicznych z ośrodka naukowego i spożywanie ich. Do tego rozwinięta maksymalnie logika i majsterkowanie na 7 poziomie.
U Simów usmolonych (pewnie mieli negatywny nastrójnik) pojawiają się dodatkowe opcje: biodrenuj, bioaktywuj i kontrola umysłu.

Dziękuję, gdy dostanę grę z niecierpliwością będę wyczekiwać kosmitów :3

Jeszcze jedno pytanie, jeśli nie mam dodatku kariera, to wciąż mogę przywołać meteoryt?

Kędziorek 18.11.2012 19:42

Według polskiej simspedii do wywołania meteoru trzeba mieć Karierę.

ametka 18.11.2012 21:46

Jak znaleźć letni festiwal, ten plac wrotkarski w mieście? Patrze i nie widzę..:(

operahouse13 18.11.2012 22:06

czy pranie wysycha podczas zimy, gdy simy je rozwieszą na dworze?

Björk 18.11.2012 22:30

Cytat:

Napisał ametka (Post 1603862)
Jak znaleźć letni festiwal, ten plac wrotkarski w mieście? Patrze i nie widzę..:(

Do każdego miasta w skrzyni parcel (tryb edycji miasta) są parcele publiczne (zazwyczaj parki), które należy podmienić i będą festiwale.

Mile 19.11.2012 00:32

Mam pytanie chociaż nie mam jeszcze dodatku, czy zamarza basen w zimę na parceli i można na nim jeździć na łyżwach?

Chloé 19.11.2012 04:59

Baseny nie zamarzają, chyba simy mają je podgrzewane.

Zielona Herbata 19.11.2012 05:51

Mam małe pytanko co do Kosmitów.. ;)

Grałam simką,i gdy pojawiła się 24:00,to pojawił mi się kosmita. Czy on mi coś zrobi ?
(Ja dostałam prawie zawału,i wykasowałam kosmitę brutalnie kodem :D)

Chloé 19.11.2012 05:55

Kosmici są tak rzadkim i niecodziennym zjawiskiem, a ty ich kasujesz? :O :P
Nie, kosmita stojący sobie nic ci nie zrobi, już prędzej znikąd pojawiające się ufo którym porywają simów na chwilkę jak im się chce.

Kędziorek 19.11.2012 09:17

Kosmita, który przychodzi do domu ma jakiś tam miernik i po prostu bada parcelę. Sim może do niego podejść i pogadać, dzięki czemu ma go później w znajomych i jest wtedy możliwość zadzwonienia do niego i zaproszenia na herbatkę ;) Do mnie przyszedł raz, kiedy simowie spali, był naprawdę świetny.

Ja mam inne pytanie, jak często w czasie jesieni pioruny uderzają w wasze simowe podwórko? Kiedy wczoraj grałam to miałam to w czasie każdej burzy. Niby nic ale to wkurzające kiedy osmala Ci leżak i trzeba go wymienić :) Przynajmniej nie wywołał pożaru.

I czy to normalne, że nagle na parceli pojawiło mi się z 7 dzikich wiewiórek? Zanim mnie wywaliło do pulpitu to miałam wcześniej wiewiórkę i wygrabione liście wewnątrz domu a na parceli pojawiały mi się owady i minerały to zebrania. I to wszystko tak samo z siebie..

Kosia 19.11.2012 13:12

@Kedziorek92

Nie widzialam zadnego pioruna, slysze tylko jak uderzaja gdzies w miescie niedaleko mnie, bo az mi sie ekran trzesie, nigdy zaden nie uderzyl w moje podworko, a troche szkoda. :P
Co do wiewiorek to ja wlasnie tez mam chyba ze trzy, nigdy nie mialam ich na swoich podworkach, karaluchy czy inne owady zdarzaly sie b. rzadko, jednak po zainstalowaniu CPR ciagle widze na swojej parceli jakies zyjatka.

A z tymi kosmitami to nie jest tak, ze gdy przychodza i badaja cos przed domem, to gdy jakis sim sie obudzi to kosmita ucieka i odlatuje? U mnie jest tak za kazdym razem.

redmoon 19.11.2012 13:16

@Kosia, widocznie ich wystraszyłaś.
@kędziorek92, według mnie to nie jest normalne. Normalne jest to, że cię wywala do pulpitu w takiej sytuacji.

Kędziorek 19.11.2012 14:02

@Kosia Nie wiem czy jest czego żałować, bo gdyby to się zdarzało raz na jakiś czas to ok, ale nie co burzę, którą jesienią mam co drugi dzień (jeśli nie częściej). Podczas jednej z tych burzy udało mi się dokładnie zobaczyć jak piorun uderza w ziemię. Huk jest niesamowity. W temacie ze zdjęciami wrzuciłam parę fotek z tych wydarzeń. A co do kosmitów to kiedy mój sim się obudził to mogli ze sobą normalnie rozmawiać. Pamiętam nawet, że jego cechy to zły, odważny, pracoholik i coś tam jeszcze ;)

@ymon Czyli wygląda na to, że to przez wiewióry trzy razy wywaliło mnie do pulpitu. Cóż kasuję save i gram od nowa, może będzie lepiej.. Dzięki:)

Chloé 19.11.2012 14:08

Cytat:

Napisał kedziorek92 (Post 1603922)

Ja mam inne pytanie, jak często w czasie jesieni pioruny uderzają w wasze simowe podwórko?

I czy to normalne, że nagle na parceli pojawiło mi się z 7 dzikich wiewiórek? Zanim mnie wywaliło do pulpitu to miałam wcześniej wiewiórkę i wygrabione liście wewnątrz domu a na parceli pojawiały mi się owady i minerały to zebrania. I to wszystko tak samo z siebie..

Wiewiórki jesienią zbierają zapasy na zimę, często można je spotkać w parkach, moim zdaniem to bardzo fajne, że twórcy wprowadzili ten element do gry (o ile to nie jakiś błąd) i jest wysyp wiewióreczek gdy grabimy liście, zupełnie jakby się tam pochowały a simy je stamtąd wypłoszyły, urocze ^^

Mi jeszcze żaden piorun nie walnął w ogródek a szkoda bo pewnie ciekawe są efekty.

Przygarnęłam do rodziny kosmitkę i teraz niemal co noc przylatuje mi pod dom inny kosmita, za każdym razem ten sam, myślałam że jakiś absztyfikant tej kosmitki ale nie mają siebie w kontaktach.

Kosia 19.11.2012 14:25

Cytat:

Napisał operahouse13 (Post 1603880)
czy pranie wysycha podczas zimy, gdy simy je rozwieszą na dworze?

Sprawdzilam - wysycha. Ciekawe czy schnie nawet, gdy pada...

Searle 19.11.2012 16:01

Moje simy zachorowały, jednak na szpitalu nie ma żadnej opcji dotyczącej szczepionki...

Ashley_Tisdale 19.11.2012 16:09

U mnie można było zaszczepić się na katar... ale żadnych innych opcji nie było. Głupio, że nie można iść do lekarza jak sim jest chory.....

avenly 19.11.2012 16:11

Jeżeli sim się przeziębi to na szpitalu powinna być opcja weź zastrzyk na katar. Chyba o to chodzi ?

Juhas 19.11.2012 16:29

Hej Żuczki :D:P

To i ja mam pytanko :P Bo simsy mi się zrypały, to sam nie sprawdzę, muszę kompa sobie sformatować aż :O
Ale wracając do tematu :) Ten kamień pogodowy to jakieś ten teges ważne i niesamowite zdobywa się przez kupno gry na origin, czy w necie, czy jest w normalnej wersji gry? :) Bo wyczytałem że jest normalnie, tak czy siak i działa tylko przy NZTŚ :) Proszę o odpowiedź :)

Pozdrawiam :)

Laselight 19.11.2012 16:42

Kamień jest w grze odrazu. Skąd masz i jaką edycję jest obojętne.

Czy dziny też mają jakieś interakcje w kamieniem?

Juhas 19.11.2012 16:47

Dżiny mogą tylko oglądać kamień, widziałem w filmiku :)

Chloé 19.11.2012 16:48

Dżiny doszły w ZG a kamienia mogą używać tylko postacie nadnaturalne z NZTŚ.

Juhas 19.11.2012 16:57

A ja mam pytanie, czy ten strach z dyniową głową który pojawia się na festiwalu jesiennym się porusza? :)
Bo widziałem screen na którym widać jakby żył własnym życiem :)
Chodzi mi oto zdjęcie :)
http://sims.arhn.eu/wp-content/uploads/2012/11/3.png

eyvee 19.11.2012 17:23

ja nie widzialam jeszcze, by ten strach na wroble sie ruszal jak w trailerze, przez cala jesien, jaka u mnie trwala ;/ pewnie to tylko na potrzeby trailera...

Anastazja 19.11.2012 17:37

Cytat:

Napisał Kosia (Post 1603249)
Ja mam za to pytanie, czy jesli kazecie simowi plywac w oceanie, to zanim on do niego wejdzie to biegnie gdzies bez sensu okrezna droga, do wody wchodzi parenascie metrow od miejsca, gdzie chcielibyscie zeby wszedl i dopiero doplywa do wskazanego miejsca?

Też tak mam! Kiedy pierwszy raz grałam w cztery pory roku, to kliknelam na ocean, żeby sim płynął. Zaczął biec. Biegnął po chodniku, a potem dopiero po plaży... Musiałam kilka razy kliknąć, aby od razu wszedł do wody.

Searle 19.11.2012 18:28

Cytat:

Napisał avenly (Post 1604008)
Jeżeli sim się przeziębi to na szpitalu powinna być opcja weź zastrzyk na katar. Chyba o to chodzi ?

Niestety nie mam takiej opcji.
A jakoś inaczej sim może szybciej wyzdrowieć? Może ma leżeć cały czas w łóżku?

Kosia 19.11.2012 18:36

Chyba to nic nie da, moj po prostu musial siedziec ciagle w domu, bo gdy wychodzil na dwor na dluzej to choroba sie tylko wydluzala, gdy juz zostal np 1 dzien choroby, to po wyjsciu na dwor z powrotem wracalo na dwa dni.
Zawsze mozesz usunac moodlet kodem, chyba to powinno zlikwidowac chorobe, tak samo jak dziala to w przypadku pchel u zwierzat.

nmin 19.11.2012 18:56

Czy Wasze Simy przebierają się automatycznie przed wyjściem na dwór zimą? U mnie jest chyba jakiś błąd, bo chociaż mogę tworzyć im stroje zimowe, Simy przed wyjściem z domu okręcają się, jakby się przebierały, i pozostają w swoich zwykłych ciuchach. Gdy każę przebrać małe dziecko, Sim podrzuca je i ono nadal ma na sobie sukienkę. Mimo to Simy nie marzną i nie upominają się o ciepłe ubrania. To chyba nie jest normalne?

anie_1981 19.11.2012 19:01

Ja mam najróżniejsze błędy, ostatnio na letnim festynie zbugowała się budka do pocztówek sezonowych, czy coś w ten deseń. Simka i jej kochaś siedzieli w niej długo i nie chcieli wyjść (ciekawe co robili :P ). Dopiero reset obiektu NRaasem i edycja parceli (wymiana budki na nową) pomogły. A co do lodowiska\toru wrotkarskiego, to była wina moda, NRaas Go Here. Uwielbiam ten mod, jest super i dlatego już zgłosiłam buga Twallanowi, mam nadzieję, że kolo się temu przyjrzy. Drugi błąd dotyczy konia, mam dwie identyczne furtki w płocie, dostęp do nich jest zapewniony, a koń z jednej furtki korzysta, a z drugiej nie chce. Dodam, że furtki są ustawione na zamknięte dwa wszystkich poza członkami rodziny. Zawsze to działało... :/ Do mnie też przyjeżdżają kosmici, w nocy, nie zauważyłam by coś skanowali. Raz był facet, a raz babka.

Kosia 19.11.2012 19:02

Raczej nie. U mnie sa drobne problemy z tym, ze simy nie zawsze sie przebieraja, gdy wychodza na dwor (nawet gdy temperatura jest na minusie) albo nie zawsze po powrocie do domu sciagaja zimowe ubrania. Nie wiem jak jest z malymi dziecmi, bo ich nie mam.
Prawdopodobnie Twoj przypadek to kolejny bug... Jak widac w nowym dodatku ich nie brakuje.

molly_k 19.11.2012 19:12

Też mam sporo błędów, ale dodatek mimo to jest genialny :D! Mam pytanie dotyczące przyjęcia z prezentami. Mimo, że miałam wolne miejsca na stołach, szafkach itp, wyskoczył napis, że przyjdą bez prezentów, bo nie mają gdzie kłaść :(. Co kupić, żeby mogli położyć prezenty?

Kosia 19.11.2012 19:17

Prezenty klada na podlodze... Na podlodze ukazuje sie taka okragla podstawka, dywanik, jakkolwiek to nazwac. Dlatego na podlodze potrzebuja duzo miejsca. :)

Simbelmyne 19.11.2012 20:00

U OJSG użytkowniczki eyvee zobaczyłam takie zdjęcie: http://i.imgur.com/SF4D2.jpg
Zastanawia mnie, czy jeśli UFO umrze np. poprzez spalenie lub utopienie to będą inne kolory duchów, czy może jest tylko ten jeden kolor? Z góry dziękuję za odpowiedź : )

Meggie 19.11.2012 20:36

U mnie ostatnio młody jak szedł robić psikusy, zbierać cukierki, kazałam mu się przebrać za tygrysa. Przebrał się, a jak wyszedł to przebrał się z powrotem w normalne ubranie -.-

Mrufka 19.11.2012 22:11

Cytat:

Napisał nmin (Post 1604070)
Czy Wasze Simy przebierają się automatycznie przed wyjściem na dwór zimą? U mnie jest chyba jakiś błąd, bo chociaż mogę tworzyć im stroje zimowe, Simy przed wyjściem z domu okręcają się, jakby się przebierały, i pozostają w swoich zwykłych ciuchach. Gdy każę przebrać małe dziecko, Sim podrzuca je i ono nadal ma na sobie sukienkę. Mimo to Simy nie marzną i nie upominają się o ciepłe ubrania. To chyba nie jest normalne?

To i tak niezle. Moje simsy sie przebieraja, ale zazwyczaj zajmuje im to ze 3 - 4 simowe godziny :) I tak stoja jak te słupy i zanim sie przebiora w pizame czy kurtke, czy w kostium to mijaja wieki. Nie zawsze ale baardzo czesto. Tak mysle, czy to moze byc wina tego ze mam dodatki Diesel i Luksusowy apartament? Strasznie to wkurza :(

Violet 20.11.2012 06:36

Pojawił się już jakiś mod na usunięcie kosmitów? Wkurza mnie to że codziennie o 2 w nocy przylatują i mi simkę zabierają x.x A potem nawet z nimi pogadać się nie da bo pisze "xxxx idzie do domu"

Kosia 20.11.2012 06:59

Cytat:

Napisał Mrufka (Post 1604200)
Tak mysle, czy to moze byc wina tego ze mam dodatki Diesel i Luksusowy apartament? Strasznie to wkurza :(

Mi tez sie tak robi, czasem stoja troche dluzej, czasem krocej, ale to chyba nie wina tych dwoch dodatkow, bo kiedys ich nie mialam i tez mi sie tak robilo.

ametka 20.11.2012 10:22

Jak wziąć urlop chorobowy, gdy sim jest chory? :)

Kosia 20.11.2012 12:42

Wystarczy nacisnac na telefon i bedzie taka opcja? Powinna byc, bo nawet jesli sim nie jest chory, to po nacisnieciu na telefon mam opcje 'symuluj chorobe i wez urlop' czy cos takiego.

Chwalisława 20.11.2012 13:01

A u mnie własnie tego nie ma. Mój sim miał nastrójnik "Rozsiewa zarazki" i nie miałam tej opcji tylko "Weź niepłatny urlop"

Vanitas 20.11.2012 13:04

U mnie taka opcja jest tylko na telefonie domowym, na komórce nie ma :(

Chwalisława 20.11.2012 13:05

A to może dlatego. U mnie nigdy nie ma domowych, bo poco?

Chloé 20.11.2012 13:34

Też nigdy nie używam domowych. Na telefonie komórkowym pojawia się zimą (czy jesienią nie jestem pewna) opcja "symuluj chorobę".

easey 20.11.2012 13:37

Ja miałam przed dodatkiem opcję symuluj chorobę. To znaczy moi simowie rzadko używają telefonów i widziałam tę opcję chyba tylko 2 czy 3 razy ;)

Arisane 20.11.2012 13:52

Ej, wie ktoś może, dlaczego gdy gram, po jakimś czasie gra mi się zwiesza i zamyka, przy czym wyskakuje komunikat "Wystąpił problem z aplikacją Sims 3... blablablabla". Dlaczego? :(

Nie mogę normalnie grać :((

Kosia 20.11.2012 13:54

http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59032&page=122 Arisane, odsylam do tego tematu, tam podalam pare wskazowek na te przypadlosci.

nmin 20.11.2012 16:23

Czy ktoś z Was miał problemy z organizacją przyjęcia z prezentami? Moja Simka zaplanowała przyjęcie. Ustawiłam stoły, choinkę, zaprosiłam gości. Dochodzi 17, a goście... siedzą w swoim domu! Dzwonię szybko jeszcze raz, zapraszam na 19. Mija 19, goście siedzą w domu. To nie to, że nie chcieli przyjść, bo to bliska rodzina i wysoki poziom przyjaźni. Po prostu zignorowali zaproszenie.

Świetnie, nie działają mi ani zimowe ciuchy, ani przyjęcie z prezentami. I jak tu lubić zimę, skoro nie mam tego, co najfajniejsze?

Kosia 20.11.2012 17:32

@nmin ja wlasnie teraz zrobilam przyjecie z prezentami, ale simowie nie przyniesli prezentow, bo nie mialam tego dywaniku na te prezenty, nie wiem czemu, nie pokazala m isie informacja, ze nie ma miejsca na parceli, przyniesli tylko jedzenie. :/ Znowuz buuug!

molly_k 20.11.2012 20:48

Nie wiem czy jest to bug czy nie, ale zbudowałam basen obok domu, patrzę, a tam kąpie się jakaś babka! Wygoniłam ją, wsiadła do auta, pojechała, wróciła i tak kilka razy. Aż ją ze złości pobiłam! Oby to coś dało ;) A z przyjęciami i z prezentami tak jest często :/

ametka 20.11.2012 21:15

Witam, gdzie znajdę w mieście te zimowe atrakcje typu łyżwy itp?

Kędziorek 20.11.2012 21:19

Zima w parku podczas festiwalu

ametka 20.11.2012 21:24

no właśnie;/ festiwal letni miałam, jesienny też, a zimowego w mieście nie widze;/

Mrufka 21.11.2012 00:12

Cytat:

Napisał molly_k (Post 1604724)
Nie wiem czy jest to bug czy nie, ale zbudowałam basen obok domu, patrzę, a tam kąpie się jakaś babka! Wygoniłam ją, wsiadła do auta, pojechała, wróciła i tak kilka razy. Aż ją ze złości pobiłam! Oby to coś dało ;) /

Powiem Ci, że nieźle się uśmiałam :D chyba wybuduje basen.

Chloé 21.11.2012 02:16

Cytat:

Napisał ametka (Post 1604772)
no właśnie;/ festiwal letni miałam, jesienny też, a zimowego w mieście nie widze;/

A był już dzień śnieżynki? Czytałam gdzieś że park się może zbugować, pomaga podmiana parceli na nową.

Zielona Herbata 21.11.2012 06:06

Bindi - Ja miałam normalnie dzień śnieżynki,i żadnego buga parku. To nie wiem,po prostu chyba zwykły błąd gry :|
Arisane - Nie martw się,ja też tak mam. ;) Są to przez zawieszenia lub pewne bugi gry.
Największe zawieszenie i wyłączenie gry jest przy zmianie stroju na wyjście (po dłuższym graniu,ja tak mam.)

Chloé 21.11.2012 06:16

Julia11 błąd gry=bug. U jednych występuje, u innych nie. Zaproponowałam jedynie rozwiązanie które już u kogoś się sprawdziło. Skoro masz normalnie Dzień Śnieżynki i żadnego buga w parku to możesz się cieszyć, to że u Ciebie ten błąd nie wystąpił nie znaczy że inni też nie będą go mieć, a mają o czym świadczy wpis ametki.

ajkus 21.11.2012 09:26

Przepraszam, to chyba nie w temacie, ale zarezykuje. Mam The Sims 3 (podstawe) i np. jak bym chciała mieć 4 Pory Roku to czym bym musiała mieć wszystkie części po kolei czy wystarczy mi tylko ten dodatek?

Chloé 21.11.2012 09:39

Ajkus nie musisz instalować poprzednich rozszerzeń (tak było tylko w pierwszej generacji The Sims), wystarczą same CPR, o czym świadczą chociażby specjalne pakiety gry podstawa+jakiś dodatek :)
Gdybym musiała zrezygnować ze wszystkich dodatków i wybrać tylko jeden który mogę zainstalować, to bez wątpienia byłyby to Cztery Pory Roku.

ajkus 21.11.2012 09:52

Okej, to teraz pytanie z innej działki co to jest łatka The Sims 3 (jakiś dodatek)?

Chloé 21.11.2012 10:08

Łatka jest to aktualizacja bez której nie da się zainstalować nowego dodatku, akcesoriów bądź nowych obiektów ze Store. Ale bez obaw, na każdej płytce jest łatka i gra zaktualizuje się sama, tak jak to było w TS2 (pojawi się komunikat o konieczności aktualizacji i czy chcesz to zrobić).

To teraz moje pytanie - da się zmienić położenie kamienia pogodowego?

beata18ns 21.11.2012 16:01

słuchajcie a jak zrobić dynię ? :) są jakieś specjalne akcje dla dorosłych na dzień straszenia ?

Meggie 21.11.2012 16:09

Kupujesz dynię w sklepie, masz ją w wyposażeniu i "wytnij lampion" czy coś takiego.

Na czym można dostać karnety na festynie zimowym? I powiedzcie mi, czy trzeba coś specjalnego robić/kupić żeby zrobić imprezę z prezentami?

Searle 21.11.2012 18:12

Cytat:

Napisał Meggie (Post 1605009)
Na czym można dostać karnety na festynie zimowym?

Dołączam się. I proszę o opis czynności również w innych porach roku. Wiem, że wiosną zbiera się pisanki.

Anastazja 21.11.2012 18:36

Na wiosnę wyświetla się jakiś komunikat o zbieraniu pisanek? Jeśli tak, to mi nic takiego nie wyskoczyło, a nie widziałam żadnego sima, który by je zbierał -_-

Meggie 21.11.2012 18:54

Cytat:

Napisał Searle (Post 1605036)
Dołączam się. I proszę o opis czynności również w innych porach roku. Wiem, że wiosną zbiera się pisanki.

Na jesień za łowienie jabłek i konkurs w jedzeniu ciasta, czy cokolwiek to jest :)

Kosia 21.11.2012 18:59

Cytat:

Napisał Anastazja (Post 1605053)
Na wiosnę wyświetla się jakiś komunikat o zbieraniu pisanek? Jeśli tak, to mi nic takiego nie wyskoczyło, a nie widziałam żadnego sima, który by je zbierał -_-

Pisanki zbiera sie na festiwalu wiosny, sa widoczne bo to naprawde duze jajka :P wystarczy ze nacisniesz simem na jedno takie, wyswietli sie opcja bodajze 'zbierz', a sim bedzie na parceli festiwalu szukal ich wiecej.

Charionette 21.11.2012 19:00

Cytat:

Napisał Meggie (Post 1605009)
I powiedzcie mi, czy trzeba coś specjalnego robić/kupić żeby zrobić imprezę z prezentami?

Nic nie musisz kupować. Klikasz urządź przyjęcie/przyjęcie z prezentami i zapraszasz gości. Wyświetla ci się komunikat, że jeśli masz miejsce to przyślą ci taki dywanik z prezentami, ale nie masz się martwić bo goście przyniosą swoje prezenty i dokładają do stosiku :P
Jakby co tu masz moje foto jak stosik wygląda ;D
http://i1040.photobucket.com/albums/...eenshot-68.jpg

Meggie 21.11.2012 19:02

No ale właśnie o ten dywanik mi chodziło :)

Charionette 21.11.2012 19:58

No tak :) i wyjaśniłam ci, że pojawia się automatycznie ;P

Tak w ogóle to jak chodzić do sąsiadów w Halloween i zbierać cukierki czy coś tam? :)
http://4.images.gametrailers.com/ima...roducer_wt.jpg

Meggie 21.11.2012 20:01

Wybacz, ale mam dziś podły humor i nie ogarniam.
W przeddzień i dzień straszenia klikasz na którykolwiek dom i będziesz miała coś o cukierku lub psikusie i dzieciak będzie łaził, aż dostanie taki "prezent" i wróci do domu.

beata18ns 22.11.2012 18:27

słuchajcie ! mam taki oto dom. Był on w którejś z okolic potem go przeniosłam do innej ale to nie ważne. Chce go rozbudować o piętro. Niestety ale ma on coś w rodzaju półpiętra na dachu czego nie da się usunąć ani jako fundament ani jako ściana. Czy ktoś się orientuje co to jest i jak uzyskać potem efekt takiego dachu jak jest teraz.
aha nie wiem jak wstawić zdjęcie ;] więc może ktos na sucho się ornetuje a jak nie to poprosze o porade jak dodać zdjęcie

Chwalisława 23.11.2012 09:35

nie wiem czy takie pytanie już było, ale zadam je :P
jak ulepszyć parasol?

Chloé 23.11.2012 09:39

Parasol trzeba położyć na podłodze i sim z umiejętnościami majsterkowania będzie miał do wyboru 2 opcje: niezniszczalność oraz blask.

Meona 23.11.2012 14:41

można zostać morsem? w jaki sposób? czy sim musi mieć cechę 'uwielbia zimno' ?

Laselight 23.11.2012 15:03

@meona chodzi ci o nastrójnik? jeśli tak , to sim musi zimą pływać w jeziorze.

jatomamx3 23.11.2012 17:30

Mnie zastanawia jeden fakt. Jak to jest że wy już macie kosmitów i nawet nimi gracie a u mnie nie pojawiło się nic :(

Chwalisława 23.11.2012 18:51

Na kaosmitów trzeba poczekać. Ja też się martwiłam, że ich ie mam, ale przyleciał. Nie przybył statkiem tylko jakimś kosmicznym pojazdem.

Ashley_Tisdale 23.11.2012 20:25

A mnie denerwują ci kosmici. Przylatuje jeden ufoludek średnio co dwa dni i chodzi mi cały czas po parceli... zawsze go wyganiam o.O A też macie taki błąd na festiwalu letnim, że ryby skaczą wszędzie? Bo w tym stawie ich nie ma tylko wyskakują z trawy i z chodnika xd

Frezja 23.11.2012 21:57

Kupiłam sobie dzisiaj CPR (nareszcie!) :D i mam pytanie, czy jest gdzieś napisane za ile dni odbędzie się festiwal, czy pojawia się jakiś komunikat o tym, że się właśnie zaczął festiwal? Czy nie ma nic?

avenly 23.11.2012 21:59

Jak zaczyna się festiwal to pojawia ci się komunikat że zaczął się festiwal i że go możesz odwiedzić itd. Ale przynajmniej u mnie festiwal zaczyna się na drugi dzień po tym jak zacznie się dana pora roku.

Frezja 23.11.2012 22:02

Dzięki :) gram dopiero od godziny, więc jeszcze nie miałam festiwalu. Mam nadzieję, że mi się spodoba :P

EDIT: właśnie mi się zaczął festiwal :)

beata18ns 23.11.2012 23:00

a ja wciaz nie moge usunac tego podestu co jest postawiony na pietrze aby dobudowac jedna kondygnacje wiecej ;/
tak co coś wygląda:

[img]http:/w617.wrzuta.pl/obraz/43ChTbH6imk/screenshot-40[/img]

Searle 24.11.2012 08:16

@up: próbowałaś kodem moveObjects On?

Kędziorek 24.11.2012 19:50

Hej, ja mam takie pytanie.. Ile rodzajów bałwanów zdołaliście odblokować? Bo ja mam tylko klasycznego i hokeistę, więc zastanawiałam się, czy jest ich więcej.

Myrtek 24.11.2012 19:52

Jak się przebrać na Halloween? :<

Chloé 24.11.2012 20:10

Cytat:

Napisał kedziorek92 (Post 1606210)
Hej, ja mam takie pytanie.. Ile rodzajów bałwanów zdołaliście odblokować? Bo ja mam tylko klasycznego i hokeistę, więc zastanawiałam się, czy jest ich więcej.

Moje simy tak samo ale może za krótko grałam. Na screenach widziałam bałwana mrocznego, kosmici potrafią lepić zielonego

Cytat:

Napisał myrtek (Post 1606212)
Jak się przebrać na Halloween? :<

Trzeba ustawić w szafie strój halloweenowy jako ubranie dzienne i potem przebrać w nie simów, sami tego nie zrobią. Tylko na maskaradę sami się przebierają.

Meggie 24.11.2012 22:01

Cytat:

Napisał Bindi (Post 1606247)
Moje simy tak samo ale może za krótko grałam. Na screenach widziałam bałwana mrocznego, kosmici potrafią lepić zielonego

Trzeba ustawić w szafie strój halloweenowy jako ubranie dzienne i potem przebrać w nie simów, sami tego nie zrobią. Tylko na maskaradę sami się przebierają.

Po 1. Moje simy miały klasycznego i mrocznego kosiarza.

Po 2. Kompletna bzdura. Klikasz na sima w halloween i masz opcję "załóż kostium".

Myrtek 25.11.2012 01:40

Meggie - niestety, mi ta opcja nie wyskoczyła!

Jak zrobić przyjęcie z prezentami? O co chodzi z jakimś dywanikiem?

Chloé 25.11.2012 05:43

Mi także opcja z przebraniem w halloween nie wyskoczyła, więc poradziłam sobie w inny sposób, który został uznany za kompletną bzdurę xD
W każdym razie plus tego sposobu jest taki, że można samodzielnie zdecydować w co przebrać sima, nie robi tego gra zamiast gracza jak w przypadku maskarady (u mnie przynajmniej bo są osoby u których te stroje także nie działają jak powinny).

Przyjecie z prezentami robisz przez telefon, w rozwijanym menu jest rodzaj przyjęcia do wyboru. Dywanik sam się pojawia.

Meggie 25.11.2012 10:08

Naprawdę? ;o W takim razie wybaczcie, zwracam honor, ponieważ u mnie była taka opcja i 20 opcji do wyboru kostiumu, a w dziennych strojach nie widziałam żadnego ;/

jatomamx3 25.11.2012 10:55

W końcu ! Kosmici przylecieli. Moja simka zrobiła sobie z nim dzidziusia, który jest zielonkawy :D Raz ją porwali ;p
Zauważyłam że gra mi się zacina gdy pada deszcz albo jest burza. Muszę grać na prędkości normalnej... tj 1. -.-

Dziewczyny mam też pytanie troche z tzw. "du*y" ale wybaczcie. Nie wiem gdzie sie zwrócić.

Chodzi mi o NRaas. Napisałam w wątku z tym związanym ale ostatnia odpowiedz tam jest chyba z kwietnia. Nie bardzo rozumiem pewne sprawy no ale cóż.

Jaką wersję w tym momencie musiałabym pobrać? Aktualizacja 16.0.136.019001
Oczywiście z CPR już.

Widziałam że nraas musi być aktalny z grą dlatego pytam. Poza tym nie ogarniam chyba ale ta oficjalna strona którą podajecie do ściągnięcia modu nie ma opcji "pobierz" -.- Jestem totalną sierota jesli chodzi o takie rzeczy.

Myrtek 25.11.2012 12:07

jatomamx3 - zapraszam w takim razie do działu o podstawce the sims 3 - pytania i odpowiedzi.

Czy jest coś takiego jak możliwość wstąpienia do klubu morsa?

Sweetie 25.11.2012 13:09

Cytat:

Napisał jatomamx3 (Post 1606527)
W końcu ! Kosmici przylecieli. Moja simka zrobiła sobie z nim dzidziusia, który jest zielonkawy :D Raz ją porwali ;p
Zauważyłam że gra mi się zacina gdy pada deszcz albo jest burza. Muszę grać na prędkości normalnej... tj 1. -.-

Dziewczyny mam też pytanie troche z tzw. "du*y" ale wybaczcie. Nie wiem gdzie sie zwrócić.

Chodzi mi o NRaas. Napisałam w wątku z tym związanym ale ostatnia odpowiedz tam jest chyba z kwietnia. Nie bardzo rozumiem pewne sprawy no ale cóż.

Jaką wersję w tym momencie musiałabym pobrać? Aktualizacja 16.0.136.019001
Oczywiście z CPR już.

Widziałam że nraas musi być aktalny z grą dlatego pytam. Poza tym nie ogarniam chyba ale ta oficjalna strona którą podajecie do ściągnięcia modu nie ma opcji "pobierz" -.- Jestem totalną sierota jesli chodzi o takie rzeczy.

Musisz pobrać wersję 1.42 (patch level)
W danym modzie masz kolumnę MODULE, w tej kolumnie klikasz powiedzmy na Base-Mod, otworzy się nowa strona, zjedź na sam dół strony i trochę pod napisem FILES masz taki kwadracik ze strzałką, klikasz na niego lub na Download i gotowe :)

jatomamx3 25.11.2012 15:28

Dziękuje za odpowiedzi i przepraszam za nieodpowiedni dział

ametka 25.11.2012 21:19

można jakoś ochronić rośliny przed zombie??

Myrtek 25.11.2012 21:43

Ogradzając ogród i zamykając furtkę. Wtedy jednak przez cała noc będą Ci jęczały pod drzwiami ;). Jeśli masz zaś edycję limitowaną, to wystarczy zakupić dmuchawkę.

anie_1981 26.11.2012 10:58

Zombie mogą też pojawić się w obrębie ogrodzenia, tak więc furtki za wiele nie dają. Można użyć tych doniczek i zbudować coś na kształt szklarni, wtedy nie wejda, bo nie mogą wejść do budynku.

agatatoka 26.11.2012 14:35

Mam takie pytanie chciałam urządzić przyjęcie z prezentami, ale okazało się że jest mało miejsca na dywanik i usunęłam większość rzeczy z domu i nie było nadal tego dywanika. nie wiecie czemu?

Chloé 26.11.2012 14:47

Przyjęcie z prezentami wymaga miejsca nie tylko na dywanik ze stosem prezentów ale przede wszystkim dla gości którzy będą siedzieć na kanapach i podłodze na przeciw stosu z prezentami i obserwować innych simów otwierających prezenty. Może masz za mały pokój w stosunku do ilości zaproszonych gości?

Zielona Herbata 26.11.2012 15:28

agatatoka - Jak właśnie Bindi mówiła,za mały pokój,a z resztą na te przyjęcie nie trzeba dużo rzeczy kupować. Wystarczy przestawić w jakieś miejsce fotele (możesz się dopomóc kodem Moveobjects on),i trochę przestrzeni do prezentów,ponieważ simowie stoją prawie wszędzie,i podchodzą po te prezenty z każdej strony. ;)

agatatoka 26.11.2012 17:05

Dzięki wam, poprzestawiałam wszystko i ten dywanik wrzuciło mi do najmniejszego pokoju, a nie tam gdzie planowałam, ale nie ważne. Fajnie że się udało :)

BlackBerry 26.11.2012 18:20

Mam takie pytanie, czy wy też macie problem z Klubem Lodowym ? Mianowicie pobieracie go, ale nie ma go w grze? Mnie to już wkurza bo za pierwszym razem jak go pobrałam to wszystko było okej, tylko później jak zrobiłam nowy save gry to nagle Klub Lodowy zniknął, a jak go jeszcze raz pobrałam to i tak go nie ma...

AiOtsuka 27.11.2012 21:13

Co się właściwie dzieje w ten specjalny dzień w zimę?

Levkoni 27.11.2012 22:39

A czy można zapisywać projekty swoich własnych pomieszczeń? Bo można oglądać i umieszczać gotowe już zaimplementowane, ale ja nie mam pojęcia czy i jak można własne pokoje zapisać i potem stawiać gotowe?

Frezja 28.11.2012 12:05

Absolem, niestety nie można zapisywać swoich pokoi. Można korzystać tylko z tych będących już w grze.

anie_1981 28.11.2012 12:09

Ja nie sprawdzałam po instalacji dodatku, ale po samej łatce nie było takiej opcji w ogóle. Jest to po prostu kolejny, bezużyteczny element gry. A wystarczyłoby dać jakiś obiekt w BuyDebug, albo po wpisaniu testinga kliknąć gdzieś na podłogę w pomieszczeniu i wybrać "dodaj do gotowych pomieszczeń". Ale nie... po co ułatwiać graczom życie...

Levkoni 28.11.2012 14:37

O masakra to w takim razie ogłaszam to najbardziej bezużytecznym elementem tej gry i chyba nigdy nie było czegoś równie bezużytecznego w tej serii...

intraitable 30.11.2012 22:58

Choinka i przyjecie z prezentami jest w limitowanej edycji ? Bo szukam i szukam tej choinki i nie mogę znaleźć..

Kędziorek 30.11.2012 23:04

Choinkę musisz sobie pobrać z internetu, natomiast żeby wydać przyjęcie z prezentami wystarczy mieć u siebie dużo wolnego miejsca na podłodze na dywanik do prezentów (który pojawia się automatycznie) no i żeby simy miały do niego swobodny dostęp.

Hallgerd 30.11.2012 23:04

Choinki nie ma. Można pobrać za darmo ze Store. http://store.thesims3.com/setsProduc...tegoryId=12238. Choinka będzie potem w oświetleniu. Przyjęcie z prezentami jest w normalnej edycji.

intraitable 01.12.2012 09:59

Dzieki za pomoc ;) troche mnie rozczarowali ze nie dali tej choinki no ale trudno ;)

Levkoni 01.12.2012 10:26

Nie czuj się rozczarowana bo choinki celowo nie dali. Jest to symbol chrześcijańskiego święta, a gra jest sprzedawana na całym świecie, więc trzeba zachować, jak to mówią, poprawność polityczną. Nawet samo święto w simach nazywa się Dniem Prezentów czy jakoś tak. A w store mogą dać bo jest to zawartość, którą każdy sam sobie dobiera :)

AiOtsuka 03.12.2012 19:56

Cytat:

Napisał Absolem (Post 1609701)
Nie czuj się rozczarowana bo choinki celowo nie dali. Jest to symbol chrześcijańskiego święta, a gra jest sprzedawana na całym świecie, więc trzeba zachować, jak to mówią, poprawność polityczną. Nawet samo święto w simach nazywa się Dniem Prezentów czy jakoś tak. A w store mogą dać bo jest to zawartość, którą każdy sam sobie dobiera :)

pogańskiego, nie chrześcijańskiego. Choinka to pogański zwyczaj. :)

anie_1981 03.12.2012 21:22

Cytat:

Napisał AiOtsuka (Post 1611064)
pogańskiego, nie chrześcijańskiego. Choinka to pogański zwyczaj. :)

Dokładnie :) Wiele świąt i wierzeń katolickich ma swoje korzenie w pogaństwie.

Wie ktoś może jak "w legalny sposób" stać się właścicielem kosmity? Jak ja się próbuję "zakumplować", to kosmita zazwyczaj ucieka... (mam straszną Simkę fakt, ale znowu bez przesady)... :P

ShiinaLP 04.12.2012 10:04

Cytat:

Napisał Absolem (Post 1608295)
O masakra to w takim razie ogłaszam to najbardziej bezużytecznym elementem tej gry i chyba nigdy nie było czegoś równie bezużytecznego w tej serii...

Ja sie Absolem z Tobą nie zgodzę. To, że coś jest bezużyteczne dla niektórych graczy, nie znaczy, że jest w ogóle bez sensu. W simsy grają tysiące ludzi i nie zawsze mają oni jednakowe potrzeby.

Mi np. w zupełności wystarczają te projekty, które są- zawsze zaczynam grać startowymi, najtańszymi pomieszczeniami, a potem, jak mój sim zarabia coraz więcej, rozbudowuję sobie dom.

Owszem, graczom, którzy lubią budować czy projektować pewnie brakuje możliwości zapisu własnych projektów, ale przecież nie wszyscy grają w simsy dla projektowania pokoi.

Tak czy inaczej jestem święcie przekonana, że wkrótce producenci albo wprowadzą możliwość zapisywania własnych projektów albo zasypią nas kupnymi projektami pokoi na store. Bo nie wierzę, że tak oczywista opcja, jak zapisywanie własnych projektów nie została nie wprowadzona umyślnie.

Levkoni 04.12.2012 10:56

Choinka wywodzi sięz pogaństwa jak wiele świąt, które zostały przystosowane na potrzeby chrześcijaństwa żeby szybciej poganom wybić z głowy ich bóstwa, ale mówimy o choince w czasie teraźniejszym, a dziś jest utożsamiana tylko i wyłącznie ze świętami BN :P

ShiinaLP no i masz prawo się nie zgadzać, to moje zdanie i je podtrzymuje, ta opcja jest bezużyteczna i tyle :P Ja też gram bez kodów i zawsze na początek kupuję gotowy dom, albo stawiam jakiś najmniejszy z gotowych w skrzynce, ewentalnie coś na szybko zbuduję ;] Poza tym te pomieszczenia w projektach nie są tanie, więc dla kogoś kto gra bez kodów jest tam zaledwie kilka pomieszczeń, które może sobie postawić :P

anie_1981 04.12.2012 15:08

Cytat:

Napisał Absolem (Post 1611145)
Poza tym te pomieszczenia w projektach nie są tanie, więc dla kogoś kto gra bez kodów jest tam zaledwie kilka pomieszczeń, które może sobie postawić :P

Zgadzam się. Jest może po jednym pomieszczeniu na każdą kategorię, które są tanie. Reszta jest droga. Jak mam ciułać moimi Simami kasę na jakieś konkretne pomieszczenie, z którego i tak połowę rzeczy sprzedam lub wymienię, to już wolę budować sama. Ten tryb nadaje się do czegoś tylko na początku rozgrywki, do szybkiego budowania w miarę używalnego domu. Do rozbudowy go już się raczej nie nadaje.

Chloé 04.12.2012 20:32

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1611112)

Wie ktoś może jak "w legalny sposób" stać się właścicielem kosmity? Jak ja się próbuję "zakumplować", to kosmita zazwyczaj ucieka... (mam straszną Simkę fakt, ale znowu bez przesady)... :P

Trzeba obserwować niebo i gdy pojawi się ta migotliwa poświata pod którą jest kosmita, należy szybko udać się w to miejsce. Strumień świetlny nie prowadzi aż do kosmity tak jak przypadku jednorożców a jedynie oznacza miejsce przebywania, a że obcy są w otoczeniu mniej więcej do godziny 2 w nocy (u mnie) to trzeba się pośpieszyć, najlepiej na czas namierzania poświaty i kosmity zapauzować grę. Kosmici znalezieni w ten sposób są bardziej skorzy do rozmowy niż przy porwaniu gdzie nawet nie będziemy mieć ich w kontaktach a jest to niezbędne by móc doń zadzwonić i zaprzyjaźnić się telefonicznie a potem zaprosić i zaproponować wprowadzenie się. Na żywo długo z nim nie pogadamy bo szybko się zwinie, grunt to złapać jakikolwiek kontakt a potem to już z górki.

Kędziorek 05.12.2012 11:07

Ja mam trochę inne pytanie. Gdzie znajduje się interakcja, która pozwala zrobić piruety na lodzie? Moja simka na pewno je odblokowała, ale ani na niej ani na lodzie żadnej interakcji nie mam z wyjątkiem jazdy przeciwną stronę i jazdy tyłem.

avenly 05.12.2012 14:32

Z tego co pamiętam to jak mój sim jeździł po zamarzniętym jeziorze to jak się kliknęło na to jezioro do była opcja Piruet z... i wyskakiwało okienko z simami do wyboru z którymi można zrobić piruet.

A właśnie, miał już ktoś porwanie kosmitów ? Sami kosmici już kilka razy mnie odwiedzili, ale chciałabym żeby porwali mojego sima. Można jakoś na to wpłynąć ?

Kędziorek 05.12.2012 14:39

No właśnie ta opcja jest kiedy nie ma nikogo na arenie, ale nie można jej zaznaczyć. A kiedy ktoś wjeżdża to znika ona całkowicie.

Raczej nie można wpłynąć na porwanie przez kosmitów. Moją simkę porwali jak była w parku, samoistnie pojawiło się wtedy okienko: Zbadaj zjawiska na niebie czy jakoś tak, pojawił się statek i wcięło ich później na kilka simowych minut. Ciekawe jest to, że porywa ten sam kosmita, który cie odwiedza na parceli;)

Simbelmyne 05.12.2012 15:39

Ile trwa ciąża wywołana przez kosmitów?

Chloé 05.12.2012 17:15

Cytat:

Napisał avenly (Post 1611635)
A właśnie, miał już ktoś porwanie kosmitów ? Sami kosmici już kilka razy mnie odwiedzili, ale chciałabym żeby porwali mojego sima. Można jakoś na to wpłynąć ?

Skały kosmiczne w wyposażeniu sima i na parceli mieszkalnej oraz punkty logiki zwiększają prawdopodobieństwo porwania przez kosmitów.

Cytat:

Napisał Simbelmyne (Post 1611662)
Ile trwa ciąża wywołana przez kosmitów?

Tyle samo co zwykła.

RaspberryXD 05.12.2012 17:58

Ja mam pytanie; Jak dzieci zbierają cukierki w Halloween, to jak wracają do domu, to co z nimi robią? Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jak wampir ma parasolkę przeciwsłoneczną, to jak ją wyjmie na słońcu, to słońce już mu nie grozi?

Cytat:

Napisał RaspberryXD (Post 1611724)
Ja mam pytanie; Jak dzieci zbierają cukierki w Halloween, to jak wracają do domu, to co z nimi robią? Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jak wampir ma parasolkę przeciwsłoneczną, to jak ją wyjmie na słońcu, to słońce już mu nie grozi?

A i jeszcze jak na festiwalu jesieni, były zawody w jedzeniu, to jak po tym umyć twarz? To czerwone coś na twarzy mojej simki zaczyna mnie wkurzać ;/

Simbelmyne 05.12.2012 20:19

@RaspberryXD A zwykły prysznic, ew. kąpiel nie działa? Może zmień strój?

Chloé 05.12.2012 20:23

Zbieranie cukierków w halloween odbywa się przez interakcję z drzwiami - pojawi się na nich odpowiednia opcja. Cukierki będą potem w wyposażeniu, sim po zjedzeniu ich dostanie nastrójnik. Twarz simki "umyjesz" w lustrze przez usunięcie makijażu kostiumowego.

Kosia 06.12.2012 09:23

Sciagnelam pakiet prezentow swiatecznych ze store, jednak w grze dostrzeglam tylko ta kule z balwanem w srodku. Ktos moze mnie nakierowac w ktorym katalogu szukac choinki?
Przejrzalam chyba wszystkie, ale moze przeoczylam, bo mam dosc duzo dodatkow z internetu...

Edit: Ok, znalazlam. Z glupa weszlam w oswietlenie -> lampy stojace. O dziwo znalazlam tam choinke. A ja glupia szukalam w ozdobach... Nastepnym razem, gdy sciagne dywan ze store, to bede szukac go w obrazach.

Lexa 06.12.2012 19:22

Gdzieś widziałam zdjęcie, na którym Sim łapie do buzi płatki śniegu. Gdzie można znaleźć taką opcję i czy w ogóle można?

Kędziorek 06.12.2012 19:28

A simy nie robią tego przypadkiem automatycznie, jak postoją trochę na dworze kiedy pada śnieg?

Chloé 06.12.2012 19:29

Nie można, to działanie automatyczne podobnie jak przy deszczu wystawianie dłoni by sprawdzić czy kapie.

Laselight 08.12.2012 09:14

Jeśli gram z wyłączoną wolną wolą to nie łapią płatków śniegu ani nie wystawiają dłoni podczas deszczu?

Meona 08.12.2012 09:17

Ja także gram z wyłączoną wolną wolą, ale simka wystawiała samoistnie dłonie na deszczu. Nie było przy tym żadnej interakcji, nie wiem jak z płatkami śniegu, bo tego nie doświadczyłam.

10ola01 08.12.2012 20:08

Gram już kilka dobrych dni simowych, jest już jesień, lecz ani razu nie spotkałam kosmity/nie porwali mnie. Co musze robić, żeby ich spotkać?

anie_1981 08.12.2012 20:43

Oni się czasem pojawiają na parceli domowej, zazwyczaj w nocy. Zapewne oglądanie gwiazd teleskopem zwiększa szansę na porwanie, tak było w dwójce, ale czy w trójce też, to nie mam pojęcia. Ja dodałam sobie kosmitkę kodem jak pojawiła się na parceli mojej Simki i teraz sobie mieszkają we dwie :P Muszę załatwić kosmitce jakiegoś samca...

Anastazja 08.12.2012 22:29

U mnie właśnie pojawiają się co kilka simowych dni. Wkurza mnie to już, jak chcecie mogę wam ich oddać :P

Chloé 08.12.2012 23:13

Uściślając - punkty logiki zwiększają szansę na porwanie przez kosmitów, nie stanie się to podczas korzystania z teleskopu jak w dwójce. Skały kosmiczne w plecaku sima również zwiększają prawdopodobieństwo uprowadzenia. Obserwuj nocą niebo nad okolicą w poszukiwaniu grupy kolorowych gwiazdek, wskazują na obecność kosmity w tymże miejscu.

Lexa 09.12.2012 12:27

Dzięki za odpowiedź w sprawie płatków śniegu. (; Mam jeszcze jedno pytanie - czy Sim może wpaść do wody w czasie jeżdżenia na łyżwach po oceanie/stawie?

suomii 09.12.2012 12:35

@Bindi, ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tych kosmitów. Czy można ich znaleźć tak, jak jednorożca, czyli wchodzę w podgląd mapy i widzę te kolorowe gwiazdki ?

Chloé 09.12.2012 12:38

Tak, można. Powiedziałabym nawet, że w ten sposób łatwiej złapać kontakt niż gdy przylecą pod dom bo przy próbie zagadania uciekają, przynajmniej u mnie. Z tym że łatwiej te gwiazdki zauważyć z poziomu podłoża, nawet używając klawisza TAB, niż z widoku otoczenia.

Cytat:

Napisał Lexa (Post 1613574)
- czy Sim może wpaść do wody w czasie jeżdżenia na łyżwach po oceanie/stawie?

Nie może, opcja jazdy na łyżwach pojawia się tylko gdy lód jest gruby, próbowałam wejść simem na jezioro podczas roztopów jak był jeszcze lód i nie dało się. Po oceanie nie da się w ogóle jeździć gdyż nie zamarza, chyba że w jakiejś zatoczce ale nie sprawdzałam tego.

cypus85 10.12.2012 07:47

Mam pytanie moja simka miała w pragnieniach aby zawiesić światełka na domu gdzie je znaleźć bo szukam i nie widzę ich w żadnym katalogu.

Chloé 10.12.2012 08:36

Lampki zawieszają się same przez kliknięcie na drzwiach wyjściowych, pojawi się odpowiednia opcja.

cypus85 10.12.2012 11:04

Ahh takie buty dzięki.

RaspberryXD 10.12.2012 15:58

Czy jak wampir nosi na słońcu parasolkę słoneczną, to jest odporny na słońce?

suomii 11.12.2012 15:20

Cytat:

Napisał RaspberryXD (Post 1614102)

O właśnie, też mnie to nurtuje. I jeszcze jedno. Co zrobić, żeby parasolki się nie niszczyły? Bo strasznie mnie to zaczyna wkurzać.

Kędziorek 11.12.2012 15:33

Cytat:

Napisał suomii (Post 1614631)
O właśnie, też mnie to nurtuje. I jeszcze jedno. Co zrobić, żeby parasolki się nie niszczyły? Bo strasznie mnie to zaczyna wkurzać.

Można je ulepszyć, żeby były niezniszczalne

Simbelmyne 12.12.2012 18:50

Cytat:

Napisał kedziorek92 (Post 1614637)
Można je ulepszyć, żeby były niezniszczalne

Od którego poziomu majsterkowania?

RaspberryXD 12.12.2012 18:57

Ponawiam swoje pytanie. Czy jak wampir wyjmie parasolkę słoneczną, to jest odporny na słońce?

serek 15.12.2012 21:56

A ja mam takie troszkę głupie pytanie...
Czy jeśli nasz sim zachoruje, to ma prawo nie iść do szkoły/pracy? Wiem, że normalnie też się da, ale może jakiś urlop płatny? XD

Chwalisława 15.12.2012 22:26

Wiem, że do pracy może nie iść, bo sobie może chorobowe wziąć, ale co do szkoły to nie jestem pewna. Ze szkołą chyba nie ma takiej opcji.

Mile 16.12.2012 01:24

Mam pytanie czy u Was w lato ciągle pada deszcz? W tygodniu mam dosłownie jeden dzień słoneczny, w pozostałe dni ciągle pada i jest ciemno.

serek 16.12.2012 10:16

Cytat:

Napisał mile18 (Post 1616952)
Mam pytanie czy u Was w lato ciągle pada deszcz? W tygodniu mam dosłownie jeden dzień słoneczny, w pozostałe dni ciągle pada i jest ciemno.

Jeszcze nie mam gry, ale jak oglądałam filmiki z CPR, zauważyłam, że jest coś takiego jak "opcje pór roku". Wydaje mi się, że tam można zmieniać pogodę. Pewnie jest to tam, gdzie zmienia się długość życia Simów itp.

Mam jeszcze jedno pytanko. Jeśli zainstaluję dodatek, to będę musiała dodawać nowe rzeczy sama, czy będzie się to robiło automatycznie? Chodzi mi o festiwale i te sprawy.

Kosia 16.12.2012 11:13

@mile u mnie czesto pada i czesto sa burze, ale pogode mozna zmieniac za pomoca testingheatsenabled true

@serek wszystko dostosowuje sie automatycznie, czy to sunset valley, czy nawet w riverview dostosowano dodatek i festiwale sa juz 'wgrane'.

ametka 16.12.2012 17:57

ja w tym mieście ze zwierzaków musiałam sama wstawić park z festiwalem
..

Kosia 16.12.2012 18:40

W appaloosa nie gralam akurat, no ale to zaden problem przeciez, wystarczy tylko wstawic parcele bo nawet jesli nie ma takiej parceli w miescie juz zalaczonej to znajduje sie w katalogu dostosowana do CPR :)

Chloé 16.12.2012 18:41

Cytat:

Napisał serek (Post 1616975)
Jeśli zainstaluję dodatek, to będę musiała dodawać nowe rzeczy sama, czy będzie się to robiło automatycznie? Chodzi mi o festiwale i te sprawy.

W zapisie istniejącym przed instalacją CPR trzeba będzie samodzielnie podmienić parcelę festiwalową, gotowce dostosowane do poszczególnych otoczeń znajdziesz w skrzyni. Natomiast jeśli zaczynasz nową grę w otoczeniu otwartym po instalacji CPR to tam już wszystko będzie.

Co do chorób i dnia wolnego to nawet zdrowy sim może wziąć chorobowe, jeśli uda mu się symulacja.

ametka 16.12.2012 19:18

pytanie może nie na temat, ale nie wiedziałam gdzie je zadać.. czy istnieje możliwość ustawienia tej 'wielkiej wanny' sauny czy jak to się nazywa na piętrze?

Kędziorek 16.12.2012 19:32

Tak, ale piętro niżej musisz mieć odpowiednio dużo wolnego miejsca pod nią

gochi 16.12.2012 23:36

Czy to jest bug, czy normalne, że podczas deszczu wykonując interakcję rozmowy z innymi simami, chowają parasolki i mokną? Rozumiem, że np. podczas zbierania czegoś musi schować ją do plecaka, ale żeby podczas rozmów?

Chloé 16.12.2012 23:53

Nie jest to bug ale niedopracowanie, simowie mogą trzymać parasolki tylko podczas zwykłej rozmowy we dwójkę, przy innych opcjach "rozmawiających" już chowają parasole.

ametka 18.12.2012 14:23

W wyniku trafienia mojej simki piorunem wybuchł mi w domu pożar. Przejechała straż pożarna - dwóch strażaków. Jak wszystko ugasili jeden odjechał, a drugi został i stał przy drzwiach. Nie mogę przeprowadzić z nim żadnej interakcji, udało mi się zaprosić go do gry w piłkarzyki - teraz stoi w piwnicy Jak się go pozbyć?

Zielona Herbata 18.12.2012 14:42

ametka - W okno kodów (ctrl+shift+c) wpisz testingcheatsenabled on/off,po czym kliknij na strażaka trzymając ctrl i są tu dwie opcje :
1. usuniesz go,
2. dodasz go do rodziny i go wywalisz.

Mam nadzieję,że pomogłam :)

Kosia 18.12.2012 14:43

@ametka rozwiazan jest pare. Naciskasz ctrl + shift + c, wpisujesz testingcheatsenabled true, naciskasz shifta jednoczesnie naciskajac na sima, potem dajesz obiekt -> usun to.
Lub wpisujesz w konsole kodow resetsim imie i nazwisko sima lub sciagasz nraasa i usuwasz sima za pomoca niego.

ametka 18.12.2012 14:49

Dzięki Wam! Udało się :)

RaspberryXD 18.12.2012 19:00

Czy w The Sims 3 Cztery Pory Roku da się jakoś zbudować szklarnie? Zakupiłabym ją ze store, ale brakuje mi 1300-1500 simpoints ;(

Zielona Herbata 18.12.2012 19:16

RaspberryXD - nie można. :C Są chyba na to jakieś mody,nie wiem. :) Ja zbudowałam szklarnię w taki sposób,że normalnie pomieszczenie,z oknami dużymi i dach normalnie. ;)

zły chipsik wrogar 18.12.2012 20:39

Ej ludzie a skąd wiaśc ten ponton/tratwę/materac[niepotrzebne skreślic] do pływania po oceanie bo klikałem na ocean-nie było żadnej opcji w stylu pływaj na pontonie w trybie kupowania też nie było skąd wziasc ten materac?

MAM ORGINALNA WERSJE GRY!!!!!

Kędziorek 18.12.2012 20:50

Materac możesz kupić w trybie budowania, tam gdzie jest drabinka do basenu itp.

Mile 18.12.2012 23:09

Czy zauważyliście, że potrzeby szybko spadają? z całego zielonego paska w ciągu godziny simowej, pozostaje malutka kreseczka i sim jest ciągle głodny itp

zły chipsik wrogar 19.12.2012 12:48

Cytat:

Napisał kedziorek92 (Post 1618470)
Materac możesz kupić w trybie budowania, tam gdzie jest drabinka do basenu itp.

dzięki wielkie:) mam edycje limitowaną wiec sie bałem że w tej edycji tego nie ma ale jednak jest dzieki kendziu:P

Zielona Herbata 19.12.2012 16:48

mile18 - Mi potrzeby tak szybko nie spadają. Potrzeby są,jak są. To nie jest błąd gry.

Anastazja 20.12.2012 16:45

Cytat:

Napisał RaspberryXD (Post 1614102)

Przed chwilą mój wampir narzekał na Słońce. Miał pragnienie, aby wejść do środka... Po chwili sam (moi simowie nie mają wolnej woli) otworzył parasolkę "Słońce precz"(czy ja koś tak;p) i to pragnienie mu się spełniło, czyli parasolki chronią wampiry przed słońcem! Jak dla mnie bomba! :)

Simbelmyne 20.12.2012 19:44

A wiecie może czy zepsute parasolki też chronią przed słońcem? :D

Kosia 20.12.2012 19:55

Nie wiem na pewno, ale prawdopodobnie nie, skoro zepsute parasolki nie chronia przed deszczem, to czemu mialyby przed sloncem?

Chloé 20.12.2012 21:20

Nie chronią, zepsuta parasolka jest bezużyteczna. Na szczęście można je ulepszyć i stają się niezniszczalne.

ametka 21.12.2012 08:43

Denerwuje mnie jedna rzecz. Po zainstalowaniu tego dodatku, nawet jak moi simowie mają wolne w pracy to wyskakuje mi komunikat, że 'samochód dowożący do pracy będzie za godzinę' ;/ Wy też tak macie?

Anastazja 21.12.2012 11:52

Cytat:

Napisał ametka (Post 1619968)
Denerwuje mnie jedna rzecz. Po zainstalowaniu tego dodatku, nawet jak moi simowie mają wolne w pracy to wyskakuje mi komunikat, że 'samochód dowożący do pracy będzie za godzinę' ;/ Wy też tak macie?

Tak, mam dokładnie to samo. Na początku mi to bardzo przeszkadzało, ale teraz już się przyzwyczaiłam... Można z tym żyć :P Jest to jeden z najbardziej dokuczliwych błędów w CPR :(

RaspberryXD 22.12.2012 21:14

Jak zrobić kartkę okolicznościową w co najmniej trzy osoby?

avenly 22.12.2012 21:49

Kiedy klikniesz na festiwalową budkę jest opcja zrób zdjęcie na kartkę okolicznościową z.. wyskakuje okienko i zaznaczasz simów z którymi chcesz zdjęcie.

ametka 26.12.2012 18:16

Nie ogarniam co się dzieje... Miałam dwa dni aż nadejdzie lato, a zaczął sypać śnieg, a jeden dzień do nadejścia lata wszędzie jest szron, -1 stopień i rośliny są uśpione.. Ma ktoś podobny problem?

Zielona Herbata 26.12.2012 18:21

ametka - Pierwsze słyszę taką pogodę w wiosnę :| A czy zmieniałaś przypadkiem kodem (testingcheatsenabled on/off) porę roku lub pogodę ? A sprawdzałaś przypadkiem pogodę w gazecie czy komputerze ? Bo mógł wystąpić jaki dziwno-pogodo-cholizm :D

ametka 26.12.2012 19:15

nic nie zmieniałam... Nie używam kodów.. w takim razie sprawdzę w tv prognozę.. i ciekawa jestem czy lato normalnie przyjdzie.
a jeśli będę miała takie anomalie nadal, co robić?

Teraz jest lato. Rośliny nadal uśpione, liście z jesieni leżą i mogę je grabić... może po zimie wszystko wróci do normy, nie wiem.. zaczynam się zastanawiać, czy to nie od dodatków ściągniętych z neta - fryzury, ciuchy itp...

Zielona Herbata 26.12.2012 20:51

ametka - Wątpię,żeby od tego. Sama mam masę rzeczy zainstalowanych,i nic się nie dzieje. Żebyśmy nie dostały po warnie,proponuję,aby ten temat przeszedł na rozmowę prywatną miedzy nami. :)

psujka 27.12.2012 15:49

Czy zostały dodane nowe przepisy? Jeśli tak to jak można się ich nauczyć?

Chloé 27.12.2012 17:14

Chyba doszedł tylko jeden nowy przepis - placek dyniowy, sim uczy się go automatycznie po osiągnięciu bodaj 5 poziomu gotowania.

zły chipsik wrogar 31.12.2012 21:16

Jak zamrozić sima?bo simka która chce zamrozić chodzi w stroju kąpielowym [oczywiscie na dworzu]i ma nastrojnik szczekające zęby i jak mam nastrójnik o zamrożeniu to simka ma niebieską skóre ale nie upada na ziemię a jak sie konczy czas nastrójnika to simka ma normalna skóre i nie jest zamrożona jak te simke zamrozić nie ma cechy ''uwielbia zimno' a ni nic podobnego pomocy!

Lubie 31.12.2012 21:18

ja sima mroziłem przez jakiś simowy dzień. NAWET MU PŁYWAĆ KAZAŁEM NA DWORZE. Spokojnie, kiedyś zamarznie. xd

zły chipsik wrogar 31.12.2012 21:20

ale ja już simke ok 11h męcze z zimnem i ta idiotka nie zamarzła nawet w oceanie pływa a u jednego użytkownika simka zamarazłą odrazu po wyjściu z oceanu

suomii 02.01.2013 18:21

Da się jakoś zainicjować porwanie przez kosmitów? Mój sim ma logikę na maksa, kilka skał w swoim wyposażeniu i nic :(

ginsei 02.01.2013 21:03

Wiesz co... chyba tylko łut szczęścia, bo mnie porwano sima, który logiki w ogóle się nie uczył, ani też nie zbiera żadnych kamieni/skał itp.

kalafjor 02.01.2013 21:04

Na yt widziałem, że te skały kosmiczne trzeba w ogrodzie ustawić. :|

Kędziorek 02.01.2013 21:13

Ja uważam, że to jest losowo. Mam dwóch simów i obydwóch kosmici porwali (faceta nawet dwa razy, ale nie zaciążył), brak logiki, żadnych skał kosmicznych, nie gapią się przez teleskop, nic.

Simka2013 03.01.2013 12:13

Hej wiem że tu tego nie powinam pisać ale bardzo potrzebuje pomocy i nie wiem gdzie jest taki temat co bym mogła to napisać
A więc mam the sims 3 i niedawno kupiłam windows 8 i podstawa gry chodzi normalnie ale pisze że jest aktualizacja nie robię jej gdy instaluje obojęntnie jaki dodatek to wymusza robienie aktualizacji 1.42 i potem gdy włączam ten taki okienko od simsów (the sims3luchner) czy jakoś tak to pisze błąd podczas uruchamiania co mam zrobić? wiem ze to wina aktualizacji bo jak instaluje ją na podstawie mam to samo i w ten sposób nie mogę grać z dodatkami a i gra mi się przetwarza na wersje 0.0.0.0 nie wiem czemu proszę pomuście bo z ea nikt nie odpowiada proszę (dałam bym zdjęcie ale nie wiem jak jestem tu nowa)

Taida 04.01.2013 09:20

Mam pytanie: Jak zbudować własny park festiwalowy, tak aby wszystkie budynki się podmieniały zgodnie z porami roku? Czy jest ktoś w stanie mi to opisać krok po kroku?

Hallgerd 04.01.2013 09:31

Opisałam to krok po kroku w tym temacie ----->http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=64555

Czyniąca_Hałas 05.01.2013 14:04

Czy zwierzęta odczuwają temperaturę tak jak Simowie, czy też jest im to obojętne?

suomii 05.01.2013 17:42

Nie, zwierzęta nie odczuwają temperatury. Jedynie psy mogą się zamoczyć.

Nadine 06.01.2013 01:32

i tak mi smutno jak moje konie stoja w takim sniegu na dworze :<

Simbelmyne 06.01.2013 15:24

Co do zwierząt, czy konie mogą pić wodę z kałuży?

zły chipsik wrogar 09.01.2013 12:43

czy można na profilu randkowym dostac bana czy czegoś w tym stylu za np.dluga nieaktywnosć?[nie przegladanie wiadomosci i profili itp.]?

Kędziorek 09.01.2013 14:15

Cytat:

Napisał wrogarian (Post 1634843)
czy można na profilu randkowym dostac bana czy czegoś w tym stylu za np.dluga nieaktywnosć?[nie przegladanie wiadomosci i profili itp.]?

Żadnego bana nie dostaniesz i nawet jeśli usuniesz tam konto ludzie będą do ciebie wydzwaniać i przysyłać prezenty

Levkoni 27.01.2013 22:58

Mam dwa problemy od zainstalowania dodatku i chciałbym wiedzieć, czy znacie rozwiązanie jakieś?

Pierwszy to zdjęcia okolicznościowe. Wisza sobie na ścianie ale przy okazji jak gdyby blokują pole, które zajmują, a przecież nie powinny. Przykładowo kiedy zdjęcie okolicznościowe stoi na komodzie, simowie nie mogą z niej skorzystac bo pokazują, że im przeszkadza. Albo jak wisi sobie taka ramka przy łóżku, to wtedy to samo - nie położą się bi im zdjęcie blokuje. Co to ma być???

I drugi problem. Moi simowie mieli psa i wszystko było ok, ale po jakimś czasie nie mogłem z psem wykonać żadnej interakcji. Jak kazałem simowi go czy to głaskać, czy przytulić czy aportować to interakcja od razu znikała, przez co nie mogłem zaspokajać kontaktów psa inaczej niż kodem. Nie pomógł kod resetSim ani nic innego więc w końcu musiałem nraasem psa usmiercić. Wiecie coś na ten temat?

RaspberryXD 28.01.2013 13:48

Cytat:

Napisał Absolem (Post 1645696)

Pierwszy to zdjęcia okolicznościowe. Wisza sobie na ścianie ale przy okazji jak gdyby blokują pole, które zajmują, a przecież nie powinny. Przykładowo kiedy zdjęcie okolicznościowe stoi na komodzie, simowie nie mogą z niej skorzystac bo pokazują, że im przeszkadza. Albo jak wisi sobie taka ramka przy łóżku, to wtedy to samo - nie położą się bi im zdjęcie blokuje. Co to ma być???

Ten problem ma każdy. Może będzie jakaś łatka, która to naprawi, a jak nie - wystarczy czekać na mod, który to naprawi. (albo już jest, nie wiem)

pixidixxi 29.01.2013 14:15

Kiedyś mój sim miał pragnienie, żeby kupić obiekt o nazwie zsyp na ubrania. Szczerze mówiąć trochę się zdziwiłam, bo nigdy o tym nie słyszałam, odnośnie simsów. Szukałam tego, ale jakoś nie znalazłam. Wiecie gdzie można to znaleźć??

ginsei 30.01.2013 10:57

Zsyp na ubrania? Że na śmieci, to ok, ale ubrania? Musieliby połączyć Karierę (pralki) z PZ (życie w blokach), ale i tak mi się nie widzi.

Absolem - jak masz taką możliwość, to po prostu kładź te zdjęcia na półkach. O ile taka półka nie będzie za nisko, to nie ma problemu, by skorzystać z przedmiotu znajdującego się pod nią. Mogę cię jeszcze pocieszyć, że takie zdjęcie nie blokuje biurka, więc tam można je spokojnie stawiać ;)
Mnie najbardziej boli to, że nie można tych zdjęć okolicznościowych w elektroniczną ramkę wsadzić... No, ale można powiedzieć, że to jest wytłumaczalne.

Levkoni 30.01.2013 12:41

Cytat:

Napisał pixidixxi (Post 1646536)
Kiedyś mój sim miał pragnienie, żeby kupić obiekt o nazwie zsyp na ubrania. Szczerze mówiąć trochę się zdziwiłam, bo nigdy o tym nie słyszałam, odnośnie simsów. Szukałam tego, ale jakoś nie znalazłam. Wiecie gdzie można to znaleźć??

Zsyp na ubrania to nic innego jak kosz na brudne ubrania. Możesz go kupić w kategorii łazienka => pralnia. Te kosze doszły w dodatku Kariera ;p Najlepiej postaw go w łazience i sypialni bo jak simowie zmieniają ubranie to wtedy automatycznie ląduj w tym koszu zamiast na ziemi.

Ginsei, dzięki za radę :)

Kędziorek 30.01.2013 12:48

Ja też mam małe pytanie. Jest jakiś sposób, żeby obcy simowie nie wydzwaniali do mojego simowego małżeństwa z propozycją randki? Fajnie, że przysyłają prezenty, bo zawsze można je sprzedać, ale niekiedy dostaję po 5 telefonów dziennie na każdego sima, to trochę denerwujące:((

Levkoni 30.01.2013 21:54

Na modthesims jest mod, który to wyłącza, ale w tej chwili nie mogę go znaleźć, a jeszcze ostatnio widziałem. Ewentualnie poszukaj tutaj: http://mysims3blog.blogspot.com/search/label/Mods bo jeśli było na modthesims to tu też powinno być.

pixidixxi 31.01.2013 16:58

Cytat:

Napisał Absolem (Post 1647260)
Zsyp na ubrania to nic innego jak kosz na brudne ubrania. Możesz go kupić w kategorii łazienka => pralnia. Te kosze doszły w dodatku Kariera ;p Najlepiej postaw go w łazience i sypialni bo jak simowie zmieniają ubranie to wtedy automatycznie ląduj w tym koszu zamiast na ziemi.

Ginsei, dzięki za radę :)

To mogli napisać kosz na ubrania, bo ja ten zsyp skojarzyłam z takim między piętrami bo mam taki w domu, ale dzięki :)
Mam jeszcze jedno pytanie, wiecie czy można w Bridgeport umieścić parcelę festiwalu? Bo próbowałam, ale ciągle za mało miejsca :(( Może ktoś zna na to sposób?

Kędziorek 31.01.2013 17:12

W edycji do każdego miasta przypisany jest park festiwalowy, wyglądający tak samo jak ten, który już jest w mieście. Musisz po prostu zobaczyć, która to parcela i zamienić je ze sobą. Powinno pasować w tym samym miejscu..

@Absolem dzięki za link:)

Levkoni 31.01.2013 23:09

Cytat:

Napisał pixidixxi (Post 1648479)
To mogli napisać kosz na ubrania, bo ja ten zsyp skojarzyłam z takim między piętrami bo mam taki w domu, ale dzięki :)
Mam jeszcze jedno pytanie, wiecie czy można w Bridgeport umieścić parcelę festiwalu? Bo próbowałam, ale ciągle za mało miejsca :(( Może ktoś zna na to sposób?

Szkoda, że nie miałeś zapisu w Bridgeport przed dodatkiem, bo wtedy po wgraniu CPR gra sama się pyta czy podmienić park na parcelę festiwalową, Ty tylko klikasz tak i gra automatycznie podmienia.

ginsei 01.02.2013 13:26

Proszę bardzo Absolem. Sama się sporo nadenerwowałam na te zdjęcia ;) Niestety na długą półkę można tylko dwa umieścić, więc nadal zajmują jakby jedną kratkę, ale zawsze coś można wcisnąć pomiędzy nie ;)

Nigdy bym się nie domyśliła, że zsyp=kosz :D

Violet 05.02.2013 13:53

Jak szukać jajek na festiwalu wiosny? Proszę o odpowiedzieć :)

Kędziorek 05.02.2013 14:04

Klikasz na ziemię w parku i tam jest opcja "szukaj jajek", możesz też kliknąć bezpośrednio na jajko i tam też będzie ta opcja.

ginsei 06.02.2013 10:50

Tylko gdzieś tak po godzinie 5 rano, bo się chyba wtedy 'rozkładają' po placu festiwalu. Jak przyjdziesz za późno, to inni simowie mogą przed tobą zdążyć je zebrać.

olusiak 20.02.2013 11:29

Hej mam kilka problemów w grze :(
1. Co jakiś czas gdy klikam na łóżko, żeby sim poszedł spać akcja kasuje się i nie kładzie się mimo, że ma energię już na czerwono :( muszę za każdym razem sprzedawać i kupować nowe łóżko. Czym to jest spowodowane?
2. Moim simowie w ogóle się nie starzeją i gra robi się już trochę nudna, dodam, że w opcjach mam włączone starzenie się.
3. Co zrobić gdy simowie z otoczenia zablokowali się na parceli publicznej? Moja simka podjęła profesję detektywa i musi przesłuchać jedną simkę, która właśnie się zablokowała na parceli restauracji i nie mogę tego zrobić.

Kędziorek 20.02.2013 11:39

Co do trzeciego pytania to wpisz kod resetsim imię nazwisko simki która ci się zablokowała, przeniesie się do swojego domu, ale powinno już być z nią ok..

ginsei 22.02.2013 10:02

Ja tak z łóżkiem miałam przed wgraniem modów. Nic na to nie wymyśliłam, kupowałam regularnie nowe łóżko.

Co do drugiego - nie zmienia się ich wiek w ogóle?

olusiak 23.02.2013 10:09

Samoczynnie nie w ogóle na pasku wieku się nie zmienia muszę wywoływać zmianę wieku kodem bo inaczej nie da rady :/
Teraz doszedł mi problem taki, że moja simka jako, że ma profesję detektywa musi zebrać odciski palców z komody ale za nic nie chcę tego zrobić :/ jak klikam to ciągle jej wskakuje akcja "wróć do domu" lub ciągle się teleportuje przed dom, w którym ma te odciski pobrać. :((

Fatumka 01.03.2013 21:13

Takie pytania mam dwa...
1. Ile to jest "odpowiednia ilość miejsca na stos prezentów"?
Simka chciała przyjęcie z prezentami, poprzestawiałam cały salon do tego, w sumie wolnych kratek na podłodze było 15... Ale okazało się, że to nie dość. Czy dywany w tym przeszkadzają?
2. Czy tylko u mnie wzrosła umieralność simów w tym dodatku? Gdzie nie pójdę, ktoś umiera! Kilka razy byłam świadkiem śmierci na zawodach w jedzeniu(chyba z przejedzenia padli), a na wspomnianym wyżej przyjęciu umarły dwie simki, po prostu bez widocznej przyczyny nagle padły na ziemię(jedna już wychodząc z imprezy swoją drogą). Oba duchy były czerwone. Co mogło być przyczyną śmierci tych simek z przyjęcia?
Tak a propo są gdzieś opisane kolory duchów? Tak myślę, że rodzaj śmierci chyba wpływa na kolor...

Lady88 01.03.2013 21:51

@up myślę, że dywany też robią swoje. U mnie na przykład za każdym razem ustawia się ten dywanik z prezentami w przedpokoju, ale wchodzę w tryb kupowania i przenoszę go do salonu, ustawiam dookoła kanapy gdyż podczas otwierania prezentów simowie siedzą, a tylko wstaje ta osoba, która w danym momencie będzie otwierać prezent.

Mam pytanie - jak zrobić żeby kosmici porwali mojego sima? cały czas patrzy przez lunetę i nic :/

Fatumka 02.03.2013 07:59

Lady88 dziękuję za odpowiedź, spróbuję coś wykombinować w kolejną zimę :)
Co do kosmitów to ja jeszcze żadnego nie widziałam...

zły chipsik wrogar 02.03.2013 15:28

lady88-możesz tylko zwiększyć prawdopodbienśtwo poprzez:[stanie się najlepszymi przyjaciółmi z kostmitą i mieć w wyposażenu DUŻOOOOOOOOOOOO skał kosmicznych

JBronkar 03.03.2013 02:56

Mam problem, że moja simka zaczęła pisać listy miłosne do sima i są najlepszymi przyjaciółmi, lecz piszą do siebie sprośne rzeczy. Natomiast chciałam kliknąć do niego np. zaproś go, albo zadzwoń itp. a nigdzie nie widzę. :|

Stephenowa 03.03.2013 13:05

@up: Takie interakcje są dostępne po kliknięciu na telefon/na zdjęcie danego sima w znajomych Twojej simki. :)
Chyba, że źle rozumiem. :o

@down: a, to przepraszam. :D chciałam dobrze.

JBronkar 03.03.2013 23:30

up@ tak, nie zrozumiałaś. Sprawdzałam na pasku sima, telefonie stacjonarnym i komórkowym, ale jej nie widzę. :O może jakiś błąd gry czy coś.

Fatumka 09.03.2013 14:45

Znów mam dwa pytania :)
1) Co znaczy czerwony kolor ducha? Ale nie taki pomarańczowawo-czerwony jak przy pożarze, tylko taki... Cały duch jest krwisto czerwony, no.
Zastanawiam się, bo dwie simki na przyjęciu u mojej rodziny padły po prostu na ziemię, Kosiarz je zabrał i ich duchy były mocno czerwone, a nie potrafię dojść przyczyny śmierci...

2) Czy do Waszych simów też dzwonią z pytaniami o randkę o 3-4 w nocy?
Oboje moich simów miało przez krótki czas profile na portalu randkowym, bo chciałam zobaczyć jak to wygląda... Ale usunęłam im te profile dość szybko, zostali parą, już są małżeństwem w ogóle, a do sima wciąż wydzwaniają z propozycjami randek, nie rozumiem tylko, czemu to jest środek nocy...?

Kędziorek 09.03.2013 15:30

1) Duch zmarłego wampira emituje czerwona poświatę a wraz z dodatkiem o studiach pojawił się czerwony duch od śmierci przez uderzenie (np. łóżko składane się na niego przewróciło)

2) To chyba jest normalne bo moi simowie nigdy nie mieli takich profilów a wydzwaniają do nich o randkę 24 godziny na dobę. Dziennie jest co najmniej 5 telefonów. Gdzieś jest chyba mod na to, żeby nie wydzwaniali

Fatumka 09.03.2013 18:50

Kędziorek92 dzięki za odpowiedź :) . Co do tego ducha to ja widziałam zdjęcia ducha-wampira i duch był czarny z czerwoną poświatą około serca, ale to nie to o czym mówię... Tamte dwa duchy były całe krwistoczerwone.

agnieszka130187 12.03.2013 22:37

Jak pada deszcz Simy chodzą pod parasolami, ale mój nie. Klikam na Sima, ale nie ma opcji parasola. Jak zrobić, aby mój Sim też w deszczu chodził pod parasolem?

Kędziorek 12.03.2013 22:43

A ma ten parasol w wyposażeniu? wtedy jakby nie było chodzi z nim automatycznie

agnieszka130187 12.03.2013 23:05

Cytat:

Napisał kedziorek92 (Post 1671137)
A ma ten parasol w wyposażeniu? wtedy jakby nie było chodzi z nim automatycznie

No nie ma, ale nie wiem skąd mam go wziąć. Oki, już wiem, można go kupić w trybie kupowania. :)

anizali 13.03.2013 16:20

Albo za karnety festiwalowe ;)

Olson 14.03.2013 16:54

Jak znaleźć dynie, które sim może potem wyciąć i ustawić koło domu?

Kędziorek 14.03.2013 17:08

Cytat:

Napisał Olson (Post 1672111)
Jak znaleźć dynie, które sim może potem wyciąć i ustawić koło domu?

w sklepie spożywczym można kupić lub zebrać na jesiennym festiwalu

Czyniąca_Hałas 22.03.2013 15:49

Mam Simkę, którą od ponad dnia trzymam na zewnątrz podczas zimy (-10 stopni) w samym stroju kąpielowym. Skamieniała, jest niebieska, ma nastrójnik "zamarznięta" czy coś i nie chce umrzeć. Po ilu dniach zginie?

Miscellaneous 28.03.2013 00:56

Mam kilka pytań...
Czy do CPR dochodzą nowe cechy, i czy gra jest jakimś sposobem bardziej rozwinięta niż Cztery Pork Roku do TS2?

redmoon 28.03.2013 06:41

Tak, gra jest bardziej dopracowana. Festiwale są ciekawe, można pływać w oceanie. Dochodzą dwie cechy : uwielbia zimno i uwielbia upał

Zielona Herbata 03.04.2013 17:24

Miscellaneous - Ja ci powiem jedno : CPR jest moim zdaniem świetne. Bardzo urozmaica grę. Pory roku są bardzo ciekawe, zawsze jest jakieś zajęcie, możesz ręcznie ustawiać długość pór roku oraz pogodę, jaka ma występować. Festiwale są również ciekawe, tylko czasem jest mało simów, ale zawsze dużo jest w Sunset Valley, więc jeśli lubisz miasta z dużą ilością osób na festiwalu, to polecam ci te miasto. Niestety, nie dochodzi żadne miasto, uboga ilość włosów i ubrań, meble są bardzo ciekawe, w różnych stylach. Gra detalicznie dopracowana, w debugach to makabra. Wróżki, wampiry i wilkołaki np. na lodowisku biegają, a nie jeżdżą. I to są takie minusy. Ale ogółem fajny dodatek, więc polecam. ;)

A ja mam do reszty pytanie. Mam problem z kobietami w ciąży. Moje simki bugują mi się podczas porodu, kiedy jest burza. Czy każdy też tak ma ?

Meggie 03.04.2013 18:48

Ja tak nie mam ;>

Paka 13.04.2013 15:58

Ale z tymi wróżkami, wampirami i wilkołakami to chodzi o te, które dochodzą w dodatku "nie z tego świata", tak?
I jeszcze jedno - można ustawiać kolejność albo czy w ogóle dana pora roku wystąpi? Jak to było w TS2, że można sobie było ustawić 3 lata pod rząd i jedną wiosnę

Kędziorek 13.04.2013 16:06

Cytat:

Napisał Cholerny Vlad (Post 1685542)
Ale z tymi wróżkami, wampirami i wilkołakami to chodzi o te, które dochodzą w dodatku "nie z tego świata", tak?
I jeszcze jedno - można ustawiać kolejność albo czy w ogóle dana pora roku wystąpi? Jak to było w TS2, że można sobie było ustawić 3 lata pod rząd i jedną wiosnę

Tak, te stworki dochodzą w dodatku NZTŚ.
W opcjach można odhaczyć pory roku, których nie chcesz, aby występowały, ponadto można ustalić dla każdej pory inną ich długość, od 3 dni do 28. Możesz więc np. ustalić, że wiosna ma 3 dni, lato 28, a jesieni i zimy nie będzie w ogóle.

Mamełe 08.06.2013 07:13

Jak nauczyc sie przepisu na placek z dyni, jeśli przed dodatkiem CPR mój sim mial juz 10 poziom umiejętnosci a ten przepis dochodzi automatycznie na poziomie 5?

Twinbrook 08.06.2013 11:45

Ja tez mam pytanie. Da się skasowac UFO? Tak jak dało się wyłaczyc inne istoty: wrózki, wiedźmy itd.?

ajditia 08.06.2013 12:52

Nie, raczej się nie da. Ale UFO nie pojawia się tak często :)

Zielona Herbata 09.06.2013 09:21

Ja mam takie malutkie pytanie, co do UFO.... ; ) Jak mogę najszybciej sprawić, by mojego sima porwała anomalia? Od dawna staram się bardzo, przeszukiwanie teleskopem nie pomaga, znalezione meteoryty też nie pomagają. (dla ciekawostki powiem, iż kiedyś moja simka znalazła jakiś mały rzadki meteoryt, i porwano ją.) Z góry już dziękuję za odpowiedź! : )

scavo 10.06.2013 10:43

Nic na siłę, mojego sima UFO porwało bo bardzo długim czasie gry. Musisz czekać ;)

octavessens 24.06.2013 19:28

noś meteoryty i skały kosmiczne w wyposażeniu, często spoglądaj w teleskop i rozwijaj logikę wtedy to kwestia paru dni, ąż nastąpi porwanie :)

TheSett16 01.07.2013 09:19

a skąd skały kosmiczne w wyposażeniu ? ;)
też chcę żeby mojego sima porwał kosmita ;D

anizali 01.07.2013 10:32

Trza po mieście pochodzić i poszukać ;)

ABC3003 10.07.2013 20:52

Nie wiem, czy ten temat był już poruszany, ale czy jeśli mam zainstalowane CPR i dopiero potem zainstaluję NzTŚ to pojawi mi się ten magiczny kamienny posąg? Był on pokazany w tym filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=2aJPJ_rWZJM (od fragmentu 4:00).

Kędziorek 10.07.2013 20:53

Tak, zaraz po tym jak załadujesz swój zapis powinien się pojawić komunikat o pojawieniu się tego posągu :)

anizali 10.07.2013 21:04

Aczkolwiek miejsce jest czysto losowe, gdzie powstaje.
Na szczęście, na podglądzie mapy, jest wskaźnik jego położenia :)

ABC3003 10.07.2013 21:12

Bardzo wam dziękuję. :)

Poskacper 11.07.2013 09:01

A ja powiem , że do mnie UFO przylatuje prawie codziennie w nocy , nie że porywa , tylko tak po mieście łazi , a czy ktoś zauważył , że tam gdzie się pojawia ufo tam i ze 2 , 3 skały? :)

Ako 19.07.2013 18:04

Do mojej simki ufo przyleciało 5 razy. Dwa razy ją porwało a trzy po prostu kosmita badał moje przedmioty w ogródku.

Violet 20.07.2013 17:58

Orientuje się ktoś co mam zrobić jeśli dzień po premierze CPR zarejestrowałam grę a nadal nie mam ikonki na profilu? :(

Searle 01.08.2013 22:13

Czy da się ustawić pory roku dla każdego otoczenia osobno, np. by w Isla Paradisio było wieczne lato, ale w Sunset Valley normalnie były 4 pory roku?

scavo 02.08.2013 06:04

@up: Niestety to nie możliwe :c

ajditia 02.08.2013 15:50

Można! U mnie na różnych save'ach jest różna długość pór roku, więc co do samych pór roku - da się :DD

Olson 02.08.2013 18:19

Cytat:

Napisał Searle (Post 1741446)
Czy da się ustawić pory roku dla każdego otoczenia osobno, np. by w Isla Paradisio było wieczne lato, ale w Sunset Valley normalnie były 4 pory roku?

Podobno Traveler daje taką opcję - http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=64509 :)

Searle 02.08.2013 18:24

Podobno daje, ale nawet w tym temacie, co podałaś, nikt nie odpowiedział mi jak to zrobić.

Electric Shabet 02.08.2013 22:37

Jak to jest z kosmitami? Czy sim kosmita może być jednocześnie simoroślą, czarodziejem, czy syreną? Czy kosmita jest traktowany jako istota nadnaturalna i może być też np. wróżką tylko i wyłącznie dzięki nraasowi?

Chloé 03.08.2013 15:19

Cytat:

Napisał Voícé (Post 1742151)
Jak to jest z kosmitami? Czy sim kosmita może być jednocześnie simoroślą, czarodziejem, czy syreną? Czy kosmita jest traktowany jako istota nadnaturalna i może być też np. wróżką tylko i wyłącznie dzięki nraasowi?

Kosmici mogą stać się inną postacią nadnaturalną tylko dzięki nraasowi niestety.

Cytat:

Napisał Searle (Post 1741446)

Nie można wybrać tylko 1 pory roku ale wydłużyć lato do maksimum a pozostałe pory roku skrócić do minimum. Sama stosuję ten sposób a jak przychodzi jesień to zmieniam kodem porę roku na lato. Można też skorzystać z maszyny do zmian pór roku jeśli ktoś lubi grać bez kodów. Ustawienia zapisują się dla danego save'a.

Lexa 10.08.2013 13:42

1. Czy kosmici mogą robić coś jeszcze oprócz 'porwania' Sima (które i tak nie ma żadnego efektu oprócz nastrójnika)? Mogą np. zaciążyć Sima jak w Dwójce?
2. Kiedyś, podczas gry, w parku w Sunset Valley (tym centralnym) spadł mi meteoryt. Czy można go jakoś wywołać albo chociaż stworzyć warunki, w których jest większa szansa, aby spadł?

Vanitas 10.08.2013 14:05

2. Ten mod to umożliwia. Instalujesz go, klikasz gdzieś na ziemię, nraas, debugowanie, ściągnij meteoryt (? nie pamiętam dokładnie). Tylko, że z tym modem należy uważać gdyż używając niektórych opcji można zepsuć sobie zapis - po prostu nie trzeba wybierać opcji których się nie zna.
No i meteoryty doszły w karierze, nie w cpr.

Myrtek 30.08.2013 14:06

Dlaczego nie mogę urządzić przyjęcia z prezentami?

Zrobiłam w mieszkaniu simów ogromny pokój, w którym nie ma w ogóle mebli. Naprawdę - jest wielki, a ciagle wyskakuje mi komunikat, że jest zbyt mało miejsca. :/

Damian 30.08.2013 21:26

Musisz powiększyć dom, lub usunąć meble potrzeba na prawdę bardzo dużo miejsca...

Marcysia 23.12.2013 16:00

Cytat:

Napisał Damian (Post 1751819)
Musisz powiększyć dom, lub usunąć meble potrzeba na prawdę bardzo dużo miejsca...

Naprawde:O Ja takie przyjęcie zrobiłam w zapchanym BEZCENNYMI pamiątkami:fun: i wszystko było fajnie, ładnie, pięknie i wogule:yeaah: Więc nie wiem o co chodzi:rofl:

mystically_mad 12.02.2014 10:00

Mam problem z grą.. Otóż mam postawę, karierę, po zmroku, pokolenia i właśnie cztery pory roku, które normalnie instaluję. Wszystko ładnie pięknie. Kiedy odpalam gierkę to wyskakuje mi ekran ładowania z pokoleń. Nic nie ma z CPR. Ani pór roku ani żadnych interakcji. Co może być przyczyną?

Searle 12.02.2014 10:42

Wszystkie dodatki instalowałaś na tym samym dysku?

mystically_mad 12.02.2014 12:26

Searle - tak.

Searle 12.02.2014 14:41

Hm... dziwne. Zakładam, że odpalasz z płyty CPR :)
CPR instalowałaś jako ostatnie? Nie zapomniałaś przenieść folderu Mods podczas instalacji (o ile posiadasz mody itp).?

mystically_mad 12.02.2014 17:45

no wlasnie, zawsze na czas instalacji wyrzucam mody. no tak, odpalam z płytki a tu du... ;/ :(
reinstalka nic nie pomogła
instalowalam jako ostatnie

Meggie 13.02.2014 09:04

Jedyne co mi się tu nasuwa to piracka wersja gry CPR... Nie chce mi się wierzyć, żeby był taki problem z oryginalną płytą prosto ze sklepu, jednak nie chcę Ci tutaj nic absolutnie zarzucać, może spróbuj reinstalować całość, a nie tylko CPR?

mystically_mad 13.02.2014 17:37

Meggie - mam oryginalną płytę.
Problem rozwiązany :) Zreinstalowałam wszystko i pomogło.

Anna 24.03.2014 19:22

Gdzie moge kupić luk weselny i tort na ślub?

anie_1981 24.03.2014 20:56

Jest w trybie kupowania, chyba w zakładce z rozrywką, ale teraz na szybko nie umiem powiedzieć.

Björk 25.03.2014 06:05

Cytat:

Napisał Anna (Post 1809366)
Gdzie moge kupić luk weselny i tort na ślub?

Jest też w trybie kupowania > ogród > ozdoby ogrodu. A tort jest w trybie ogrodu, w grillach.

kacperprze 25.03.2014 14:31

Tort i łuk weselny dochodzi przecież w pokoleniach :)

Jakly 19.04.2014 12:08

A mi się coś porobiło z dniem festiwalu w rodzince którą od dłuższego czasu gram. Na początku było normalnie, ale od jakiegoś czasu tak jakby rozdzielił się na dwa dni: wolne od pracy z jego okazji jest w niedzielę, a informacja o nadejściu owego dnia, a także pragnienia simów z nim związane, pojawiają się w poniedziałek. Da radę to jakoś naprawić?

Beep 20.04.2014 23:18

Próbuję zaprzyjaźnić się z jakimś kosmitą i wprowadzić go do rodziny, jednak za każdym razem kiedy mnie odwiedzają (bez zaproszenia) lub porywają jest to jeden z tych samych trzech kosmitów, i wszyscy z nich są emerytami z wypełnionym paskiem życia. Chciałabym wprowadzić kogoś, kto jeszcze trochę pożyje. ;) Czy Was odwiedzają młodsi kosmici?

Marcysia 21.04.2014 20:40

Mnie nie... Ale ja używam kodu TestingCheatsEnabled True i zmieniam w CAS'ie ich wiek na młodych dorosłych:D.

Beep 22.04.2014 23:15

Po wielu tygodniach spotykania tych samych trzech staruszków kosmitów wczoraj odwiedził mnie nowy, i to w dodatku dorosły! No popatrz ;)

Jakly 19.05.2014 19:44

Nikt nie wie jak rozwiązać mój problem? :< Może da się jakimś kodem zmienić dzień festiwalu? Przypuszczam, że to by pomogło.

Searle 20.05.2014 16:31

Jakly,a może ustaw inną porę roku, to i te dni festiwsali się zresetują?

Jakly 21.05.2014 09:34

Cytat:

Napisał Searle (Post 1814430)
Jakly,a może ustaw inną porę roku, to i te dni festiwsali się zresetują?

Ale jak? Dokładne instrukcje proszę :P

Kędziorek 21.05.2014 11:22

O ile dobrze pamiętam to wpisujesz kod testingcheatsenabled true (false, aby go później wyłączyć) i klikasz na ziemię, trzymając SHIFT. Tam powinna być opcja zmiany pory roku.

Jakly 22.05.2014 14:24

Zadziałało :D Dzięki wam wielkie ^_^

pati90 03.07.2014 15:34

Hej,

a ja mam pytanie czy wiecie czemu jak robię przyjecie z prezentami nie dostaje maty na prezenty? Mam masę wolnego miejsca (tyle, ze spokojnie zmieściłoby się małe lodowisko) a mimo to jej nie otrzymuje :(
Czy ma znaczenie fakt, że mój sim to nastolatek?

Miyoki 30.06.2015 12:52

Ja mam pytanie:
Czy bardzo będzie mi gra lagować przy takim śniegu, deszczu, wietrze etc?
Bo już i tak obchodzę się z moją grą delikatnie, bo lubi mi się wyłączać z powodu "wystąpienia problemu" albo włącza mi się BSOD.

I zapisuję grę co jakiś krótki czas, staram się nie wykonywać zbyt raptownych ruchów, żeby się nie zacięła.

I chcę kupić ten dodatek, bo sobie gram w simsy na razie i promocja w MM jest i kosztują 50zł.
Kupiłabym sobie, ale nie wiem czy jest sens instalować jak potem wszystko miałoby mi się popsuć xd

(chodziła Wam gra wolniej?)

Pewnie bez sensu pytam, bo forum opustoszało i zanim odpowiedź dostanę to będzie już będzie po promocji.

Hebe 30.06.2015 14:07

Miyoki, pewnie już się zorientowałaś, że TS3 to kapryśna i nieprzewidywalna gra, więc odpowiedź na twoje pytanie brzmi: kto to wie? Trudno stwierdzić jak gra będzie się zachowywała na twoim komputerze, bo nawet na dobrym sprzęcie ta gra może się ciąć. Może zajrzyj sobie do działu z wrażeniami z gry, tam masz opisane ewentualne problemy z grą.

Miyoki 30.06.2015 14:53

No właśnie sobie patrzę ^^
Bo nie wierzyłam, że ktoś odpisze.
Żadnych dodatków nie mam, ale zobaczymy.
I tak już gra czeka chyba na mnie w sklepie, bo jak się czegoś uczepię, to nie podaruję.

Dzięki za odpowiedź ;)

x3Kitty 30.06.2015 14:55

Na moim komputerze chodzą bardziej wymagające gry a z Simsami jest problem, ale ten komputer mam dopiero od 3 miesięcy. A w simsy 3 gram od samego początku, a co do czterech pór roku mogę powiedzieć, że czasem przycinało na tym starszym kiedy padał śnieg ale tak to nie było problemu :)

Miyoki 30.06.2015 15:03

Ok.
Trochę się obawiam, bo rzadko grałam w simsy (mam je od paru lat, a grałam może 4 rodzinami tylko - i to krótko, bez wnuków), właśnie z powodu tego, że zawsze mi je wywalało do pulpitu lub jeszczwe gorzej.

A czytam o tych kosmitach i niezbyt mi się to podoba. Czy jest w grze opcja, żeby kosmici nie nachodzili i nie porywali simów? Nie chcę grać kosmitami D:

Hebe 30.06.2015 15:38

Cytat:

Napisał Miyoki (Post 1855814)
A czytam o tych kosmitach i niezbyt mi się to podoba. Czy jest w grze opcja, żeby kosmici nie nachodzili i nie porywali simów? Nie chcę grać kosmitami D:

Można pobrać mod, który sprawia, że nawet jeśli kosmici porwą sima, to nie zajdzie w ciążę: http://modthesims.info/d/493379

x3Kitty 30.06.2015 20:23

Uwierz mi, że porwania kosmitów, to rzadkość.. w mojej rodzinie zdarzyło się raz i porwali kobietę.. więc nie miałam kosmicznego dziecka..

zjemcikota 01.07.2015 12:03

U mnie kosmici porwali kogokolwiek baaardzo dawno i z ciekawości zostawiłam dziecko, bo jeśli dobrze pamiętam to można zdecydować czy oddać dziecko na tę ichniejszą planetę, czy zostawić u siebie.:D

Kędziorek 01.07.2015 12:13

U mnie tego samego faceta porwali ze 4 razy i ani razu nie zaciążył, więc to też nie jest schemat. Najlepszy chyba będzie tamten mod, w drzewie genealogicznym nie będziesz mieć przynajmniej śladu po kosmitach :)

Miyoki 12.07.2015 12:12

Czytałam o jakichś dekoracjach świątecznych.
Czy poza lampkami są jakieś?
Bo nic nie znalazłam ._.

zjemcikota 12.07.2015 12:36

Są są. http://pl.store.thesims3.com/setsPro...tegoryId=12238 Tutaj masz kilka darmowych zestawów. Nie są jakieś super, ale ładnie dopełniają wystrój.:D

Miyoki 12.07.2015 13:18

Ooo, dzięki :D
Wiesz, nie muszą być super, bo każde darmowe przedmioty, które mi powiększą kolekcję się przydadzą :)
(bo ja nie ściągam z neta raczej nic, w obawie przed zepsuciem się gry - bo o to łatwo).

Dzięki jeszcze raz.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:06.