![]() |
The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi
Moje pytania:
1. Jak działają dmuchawki? 2. Jak jest z pszczelarstwem? 3. Jak ulepszone są wampiry? |
Odp: The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi
1. Czy na pewno zainstaluje simsy na komputerze bez internetu z ostatnim dodatkiem zwierzakami (instalowane z netem) ?:|:|
|
Cytat:
Cytat:
|
Annie trzecia opcja o której mówisz to preparowanie gazu któru otumania i uspokaja nasze pszczółki :D Widziałem to w filmikach i cieszę się, bo co to za ul bez kadzenia go dymem ;)
To i ja mam pytania: 1. Czy teoria że zombie mogą zjeść sima jest tylko teorią? 2. Jakie interakcje są podejmowane ze zwierciadłem, tym magicznym? 3. Czy dochodzi wkońcu tajemne przejście-regał i czy Kościlda potrafi go używać? 4. Czy rodzaj miotły wpływa na jej szybkość? 5. Czy można wysyłać eliksiry innym graczom przez simport? I to tyle ;) Ten kto odpowie dostanie czekoladę :D:P |
Ktos próbował juz wrzucić wersję pudełkową w origin? Próbowalam standardowo na http://www.origin.com/pl/activate i woła mi, że nie mogę tu użyć i żeby przejść na thesims3.com a przeciez zawsze trzeba bylo aktywowac w origin przed rejestracją. Mam najnowszą wersje origin.
Zaryzykowalam i zarjestrowałam gre, w origin jest. Jeszcze musze czekac 1,5 godziny :D |
Cytat:
1. Tak to tylko teoria, przynajmniej wg twórców. Myślę że to przenośnia a chodzi o ugryzienie. 2. Pogawędka, plotkuj, magiczna stylizacja, podziwiaj mnie, zapyaj o dzień, ćwicz bycie najbardziej charyzmatyczna osobą ze wszystkich. 3. Tajemne przejście regał jest w drzwiach, ale nie wiem czy Kościlda może używać. 4. Nic takiego nie zauważyłam. 5. Tak, można wysyłać nawet tym, którzy nie mają dodatku NZTŚ. Czekoladę z orzechami poproszę ;) |
Bindi, czuj mentalnie czekoladę gdzieś tam u siebie ;):D
Bardzo dziękuję za udzielenie odpowiedzi i proszę o odpowiedź czy Kościlda potrafi używać tego regału :) To dla mnie ważne, bo planuję ukryć jej pokój za takim właśnie przejściem :) |
gdzie moge dostać tą Panią sprzataczke z kości? :D
|
Rozrywka > różne
|
I jeszcze mam jedno pytanie, do czego służy ten pawilon wróżek? :)
Daje jakieś nowe inteakcje, czy działa na zasadzie mauzoleum? :) |
Podobnie jak mauzoleum, ale nie ma zombie-niedźwiedzia. Można zwiedzać sekretny ogród, szukać wróżek, mówić do łyszcza i wziąć udział w konkursie ogrodniczym.
|
O, zapowiada się fajnie, bez tego zombiaka będzie łatwiej coś znaleźć :)
A ten konkurs to jest na zasadzie wchodzisz, wygrywasz, wychodzisz? Czy może widać coś z tego? :) |
To jest królicza nora więc jest pewnie tak jak mówisz.
|
1. Przypadek: Wiedźma. Do czego służy fioletowy pasek pod jej wizerunkiem, portretem?
|
To jest jej moc, jeśli pasek jest pusty to nie może rzucać zaklęć a jeśli tylko trochę zapełniony to zaklęcia mogą być słabe. Potężne zaklęcie zdaje się zużywa całą moc, ale jeszcze to zweryfikuję. Taki sam pasek mają wróżki.
|
maxiuwa, to jej siła magiczna, tzw "mana".
|
Ok, dziękuuuuuuje :D Byłem bardzo ciekaw ^^
|
Mam pytanie?
Czy można sterować kościdlą? |
Cytat:
To teraz moje pytanie. Jak zmienić kolor mundurku Kościldy? |
A jakie to interakcje? :D
I czy wiedźmy itp. mają kolorowe ramki w znajomych, tak jak wampiry miały fioletowe? :) Bindi, gry nie posiadam ale czytałem że kolor jest losowy, a szkoda, bo myślałem że zależy od koloru trumny :( A ja chciałem różową! :D |
Porozmawiaj i odeślij.
Wiedźmy też mają kolorowe ramki, dokładnie żółte. |
mają żółte : ) wrozki maja chyba zielone, wilkolaki takie brunatne
|
Dziękuję :) Kurcze, a ja myślałem że można dowoli kolorować Kościldę, a tu taki klops :(
|
Moja ma ciągle czarny mundurek... Tutaj szerzej opisałam Kościldę:
http://forum.thesims.pl/showpost.php...&postcount=229 |
Nie lubię tworzyć własnych Simów, wolę wybierać rodziny z rozbudowaną siecią kontaktów i gotowym domem, więc pytanie - gdzie znajdę rodzinę z wróżkami? Widział ktoś? Na razie wypatrzyłam tylko małą dziewczynkę w rodzinie Rodgers, ale ona jest małym dzieckiem i nie chcę tego zmieniać, a wolałabym kogoś bardziej funkcjonalnego.
EDIT: Ok, ok... Już wypatrzyłam, na tej samej ulicy mieszka rodzina Goodfellow czy jakoś tak, a między nimi facet "wróżek" :) |
ja nie moge znalezc Krypty Staroci, gdzie ona jest ?
|
Krypta staroci to biblioteka, czyli niebieska ikonka książki na mapie (ale to chyba wiadomo ;))
|
I jeszcze mam pytanie :) Czy w EL jest oprócz dmuchawek taki ziemniak/blokada? :) Pochodzi z tej samej gry a był na kilku zdjęciach z limitowanej :)
Dokładniej chodzi mi o to: http://img88.imageshack.us/img88/6702/gt2q.png |
A moje pytanie brzmi: czy mogę stworzyć rodzinkę ludzi i przemienić ich w trakcie rozgrywki? Bez kodów, niczego. Zombie można eliksirem, ale co z resztą?
|
wampira i wilkołaka przez ugryzienie/eliksir również : )
co do wróżek i czarowników, to nie wiem; wydaję mi się, że nie, |
Co do kościldy: jak kupiłam jedną w jednej rodzinie to miała czerwony, a jak kupiłam taką samą w drugiej to ciągle ma czarno biały fartuszek.. nie wiem od czego to zależy
|
Juhas, to jest zestaw za zakup gry przez origin.
A co do koloru ubranka naszej kościstej pokojóweczki, to jest on losowy, ale losowanie nie odbywa się gdy Kościlda wychodzi z szafy, tylko w momencie kupna jej trumny. Moja się zbugowała i musiałam ją usunąć kodem, najpierw jak kupiłam to był czerwony strój, a następnie taki granatowy (czy ciemny fiolet, nie pamiętam), z żółtym fartuszkiem. Na razie mam taką. Zastanawia mnie jedna rzecz, bo ja zapisałam styl, no i czy Kościlda losując ubranie bierze styl pod uwagę... |
ludzie heeelp! jak wylaczyc te wstretne zombie w miescie?? Pol mojej famili zamienilo sie w zombie!! -_-....a nie idzie ich odmienic, albo nie wiem jak w CASIE? Nrass jeszcze nie jest dobrze rozbudowany....HELP QQ
|
Cytat:
|
tylko, ze tam nie ma zakladki zombie...
|
Bo Zombie to nie mutant, tylko przeklęty... to bardziej "stan ciała i umysłu". Aby uniemożliwić przemienianie Simów w Zombie, należy wyłączyć w opcjach pełnię księżyca. Ustawiasz sobie jedną z faz księżyca i ona jest stale i niezmiennie.
|
A, to przepraszam za wprowadzenie w błąd, byłam pewna, że jest tam taka opcja. :P
|
ewentualnie mozesz opracowac eliksir silnego uzdrowienia, czy cos takiego, gdy ktorys z Twoich simow jest biegly w alchemii :)
|
no chyba bede musiala...moja biedna Rossie i Leo sa zombie Q.Q....a nie chce rezygnowac z pelni bo jest super xD bede robila masowo eliksiry chyba haha ;D
|
znalazlam jeszcze cos takiego -
Chcesz pozbyć się wszystkich zombich — oto jeden ze sposobów, by tego dokonać. Ten kod służy do kontrolowania nadnaturalnej populacji poprzez dodawanie lub usuwanie istot nadnaturalnych. Najpierw otwórz tryb kodów, przytrzymując naciśnięte klawisze CTRL+SHIFT+C, i wpisz „testingcheatsenabled true”. Teraz przejdź na swoją parcelę i kliknij skrzynkę pocztową, przytrzymując naciśnięty klawisz SHIFT, aby uzyskać dostęp do różnych kodów. Wybierz opcję „Kontrola nadnaturalnej populacji”. Pozwala ona dodawać lub usuwać nadnaturalnych Simów z Twojej gry. Kliknięcie przycisku „Dodaj nadnaturalnych” pokaże różne typy, w które zamienić się mogą zwykli Simowie (nie dotyczy Simów z Twojej rodziny). Opcja „Usuń nadnaturalnych” działa tak samo, tyle że usuwa nadnaturalnych z kreowanego przez ciebie świata (poza nadnaturalnymi, którzy są członkami Twojej rodziny). (simy.pl) chociaz nie wiem, czy Ci coś da :> |
Zwykły eliksir uzdrowienia też leczy z zombifikacji, tylko że gra jest tak głupia że przy następnej pełni znów pozmienia simy w zombiaków. Mogliby dać możliwość wyłączenia zombie bez rezygnacji z pełni, co im szkodziło. Ta poświata w czasie pełni jest bardzo ładna ale chyba z niej zrezygnuję skoro ma być tyle zombiaków.
A dmuchawki też niedopracowane, bo nie atakują zombie automatycznie, trzeba im dopiero kazać i dmuchawka musi być ustawiona na przeciw by zadziałała... W zestawie z limitowanej nie ma niestety ziemniaka. Tylko dmuchawka i kilka ciuchów dla zombiaków z gry Plants vs zombies. |
Trzeba sprawdzić jak to działa w praktyce, bo obawiam się, że to nie leczy z nadnaturalności tylko kasuje nadnaturalnych. To dlatego na razie nie gram na żadnym z moich starych zapisów. Nie chcę, by kasując zombich skasowało też sąsiadów, na których mi zależy. Zanim nie przetestuję nowego dodatku na nowym zapisie, to nie ma mowy o tym, bym choćby załadowała jakiś swój stary zapis.
|
Ale przecież simowie zmieniają się w zombie tylko na czas pełni, potem są normalnymi simami? :P
I niech ktoś napisze, czy jest zaklęcie zamiany w kamień? Bo na trailerze tamta wiedźma zamieniła czarnoksiężnika w posąg, jestem ciekaw, czy jest to zaklęcie normalne czy tylko losowa akcja w pojedynkach? |
A ja znalazłam pierwszego buga Kościldy... :P Ciekawy, choć irytujący. Pisałam już wcześniej, że obudzona Kościlda będzie sama wchodziła i wychodziła z trumny, a żeby tak nie było, to ją trzeba odwołać. Wtedy... gaśnie świeczka na drzwiach trumny. Jest tylko jeden szkopuł. Jeśli w momencie odwoływania jej, jest w trumnie na przerwie, to nic odwołanie nie da, będzie już zawsze chodzić po domu.
|
"Matka przestrzegała małą Anie, aby nigdy nie odwoływała Kościldy w czasie przerwy, lecz mała Anie nie posłuchała i odwołała nieumarłą gosposię. Od tamtego dnia Kościlda już zawsze chodzi po domu, mieszkańcy miasta opowiadają niestworzone historie na temat posiadłości. KONIEC" :P
|
Cytat:
Przynajmniej możesz wyłączyć zombiaki jak wyłączysz pełnię, u mnie nie działa zupełnie nic, a do tego pojawią się codziennie i co noc i dobijają mi się do domu :/ |
Na jednym z forów użytkownik twierdzi, że niektóre obrazy z dodatku są magiczne i postaci na portretach zmieniają położenie czy miny. Ktoś się już przyjrzał temu? :)
|
Odp: The Sims 3 : Nie z Tego Świata - zdjęcia i filmy.
Kurcze, mam nadzieję że kiedyś powstanie mod na wyłączenie dźwięków tych skrzydeł, bo nie mogę grać chochlikami... :( Jak ma mnie łeb boleć po 10 minutach gry, to wolę nie grać tymi stworami. Ale są ładne. Szkoda tylko, że tak słabo latają i nigdzie nie mogła, się dopatrzyć takiej opcji, by zmieniły się w małą wersję... Jest coś takiego, że po prostu się zmieniają w to małe coś, czy też to musi być przy okazji używania jakiegoś obiektu?
|
Zauważyliście może jakieś ciekawe interakcje ze zwierzakami?
|
Ten obiekt to domek dla wróżek. Również przy okazji swawolnego psikusa wróżki zamieniają się w coś w rodzaju dużego świetlika.
Simy z cechą fan nadnaturalności mają dodatkowe interakcje z jednorożcem. |
Nie widziałam tu jeszcze takiego pytania (lub przeoczyłam) ale jeśli np. wampir ma dziecko z wróżką to co z tego wychodzi? losowo, czyj jakieś mieszańce?
|
Losowo, mieszańców nie ma. Tak jak np PZ ojciec wampir, matka człowiek to urodzi się albo człowiek, albo wampir.
W tym wypadku potomek będzie albo wróżkiem albo wampirem. |
a ja jestem całkiem nowa w temacie, mam w ręku płytę ale boję się instalować, bo nie wiem czy te wróżki czarownice i kudłacze nie rozprzestrzenią mi się i nie będę mogła już mieć normalnego życia? Powiedzcie mi czy sąsiedzi zmieniają się automatycznie w te stwory czy potrzeba ingerencji naszej? oprócz pełni którą można wyłączyć
|
Justyna, znając EA, mogą się rozprzestrzeniać... Ja zamierzam grać w ten sposób, że w Moonlight Falls zostawiam wszystkie stwory (poza systemem Osobistości) i niech się dzieje, co chce, a w pozostałych miastach, w których gram "zwykłymi ludźmi", powyłączam jak leci :)
|
Ludzie, mam mega ważne pytanie. Czy na tej płycie jest aktualizacja ? Bo kurde nie mam zamiaru pobierać jej z neta
|
Cytat:
|
nmin a można to wyłączyć ? te stwory?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
czy istnieje cos takiego, czym mozna odstraszyc zombi? tak zeby nie wchodzilly na podworko?
|
W EL są dmuchawki. Druga opcja to wyłączenie pełni lub ogrodzenie domu płotem [może być brama , zombie nie przejdą]
|
Moje pytanie: Czy wampiry nadal muszą prosić o ugryzienie ?
|
na czym polega śmierć od żelka-fasolki?
@Laselight - dzięki :) |
Dobra, mam już grę, pograłam parę minut wiedźmą i nie wiem, jak rzucać zaklęcia. Moja simka ma różdżkę i czy trzeba mieć jeszcze jakąś księgę czy coś w tym stylu? Jest jakaś umiejętność?
|
W TK jest do kupienia takie drzewko z fasolkami , może to musi pechowiec lub z niskimi potrzebami zjeść?
Mam pytanie: Czy tylko ja tak mam , że wampir nie kąsi ofiary tylko stoją i sekunde gadają i ma natrójnik z tym związany? |
Cytat:
Ejak nic się nie zmieniło w sposobach picia krwi z simów. Cytat:
|
Sim umiera od fasolki poprzez zaksztuszenie :) Godzinę realną prawie moje ofiary żarły te fasolki aż wkońcu chyba je zemdliło bo przyszedł Kosiarz-lekarz :D:P
Czy wiedzieliście że dochodzą obrazy które w nocy zmieniają się na obrazy widmo z upiorami zamiast dziennych zwykłych postaci? :) Fajny motyw :) Bindi właśnie to dziś odkryłem i musiałem dorobić drugie wejście :( |
Cytat:
|
Cytat:
Poznałam ze sobą wróżkę i czarodzieja. Może być ciekawie, wg mnie to bardzo fajna parka. :D Ładne dzieci będą, hihi |
Moja simka jadła fasolki-żelki i jedyne co się stało to kilka razy się zapaliła, ale wystarczyło wejść pod prysznic :D
po drodze zmieniała kolor skóry i pojawiały się jej różne dobre i złe nastroje |
Co się stanie gdy wynajęta pokojówka zobaczy kościldę?
(W jedynce chyba uciekała i pojawiał się komunikat że jest oburzona że zastąpił ją kościotrup (czy jakoś tak)). Interakcji zombie wobec simów jest kilka tak samo jak moich pytań: -jakie skutki ma interakcja mózgiiii, -jakie skutki ma interakcja Nrass, -jakie skutki ma interakcja Arrrrggg, -czy te wszyskie interakcje typu arrgg czymś się różnią. |
Cytat:
Następne pytanie, czy akcesoria ze Store związane z magią, mają coś ciekawego związanego z dodatkiem. |
Cytat:
|
Cytat:
Nraas - mam mody Nraas i to od nich opcje |
Mam pytanka: gdzie konkretnie znajduje się ten nawiedzony dom? I co to jest "luszczyc"? No i gdzie znaleźć magiczne lusterko?
|
Magiczne lustro jak sama nazwa wskazuje znajduje się w lustrach ;)
Pozostałych odpowiedzi nie znam. |
Jeśli chodzi o te zruinowane domy to są tylko ozdobnikami otoczenia, bez dodatkowych funkcji :) Lustro bez kupna znajdziesz w tawernie Verga (nie wiem czy dobrze napisałem), czyli w jednym z lokalnych klubów :)
|
Nie pomyślałam że to może być pytanie o miejscówkę z lustrem :P W klubie Czerwony Aksamit też jest takowe.
|
Bindi też nie wiem czy o to chodziło, ale przynajmniej wspólnie udzieliliśmy wyczerpującej odpowiedzi :P:)
|
Czy jest jakiś sposób by zmienić chochlika w tą małą wersję, i po prostu nim sterować? Chodzi mi o to, że nie chcę by chochlik był mini tylko na czas jakiejś interakcji, ale żeby można było go w to zmienić i po prostu sobie nim chodzić w takiej formie.
|
Anie niestety nie ma takiej możliwości, wróżki mogą być małe tylko przy tego typu interakcjach, ale może wyjdzie na to mod ;):)
|
A jak to jest w końcu z tymi wróżkami? Na niektórych filmach na yt ciągle poruszają się pieszo, a na innych normalnie latają z jednego punktu do drugiego. Czy to jest taka opcja na podłożu "podleć tutaj" czy po prostu na większe odległości zamiast biec to wróżka leci? A może to całkiem losowe?
|
Latanie u wróżek jest zamiennikiem biegania, ale nie tego joggingowego.
|
Ja testuję moda na wyłączenie Zombie, gdzieś tu chyba podawałam do niego linka, ale tak jakoś nie widzę teraz, może post został skasowany. Mod na razie działa, ale bawiłam się nim tylko przez pierwszą pełnię jak dotąd. Gdybym wiedziała, że nie będzie plag Zombie i nie będą się sąsiedzi na stałe w nie zmieniać, to mogłabym nawet je zostawić, bo to nie jest taki najtragiczniejszy element gry. Ale jak niektórym się robią plagi... no nie chcę by krewni moich rodzin tak skończyli...
|
Orientuje się ktoś ile czasu Edycja Limitowana będzie do zakupienie ? Edycja Limitowana do Zwierzaków długo była, natomiast od Zostań Gwiazdą nie, dlatego się zastanawiam jak będzie z NZTŚ.
|
Ja zabijam Zombie NRaasem jak mi niepotrzebne. Dziś było ich w AP trzech i tylko jedną roślinkę wygrzebali. Już ściągam dmuchawki.
EDIT. Mam pytania: 1. Gdzie jest wóz cygański? Moja Simka ma pragnienie , żeby jej przepowiedzieli przyszłość. 2. Gdzie jest pawilon wróżek? |
Laselight, wzięłam zdjęcie z Simspedii. Wóz cygański jest mniej więcej tam, gdzie zrobiłam niebieskie kółko, a pawilon znajdziesz na parceli oznaczonej czerwonym.
http://img40.imageshack.us/img40/1472/beztytuusyn.png Też miałam wczoraj problem ze znalezieniem pewnej wymarzonej przez moją wróżkę parceli, ale nie chciało mi się wchodzić na forum, a teraz nie pamiętam już nawet, jak się nazywała :( |
Jest takie pragnienie życiowe "Zieleńsze ogrody" i trzeba doprowadzić do wyrosniecia 100 roślin za pomocą Rozkwitu. Jak go użyć? Jest napisane, że potrzeba do tego wróżek. Tak samo - "Magiczna stylizacja". Obdarowanie 12 Simów Piękem wewnętrznym.
|
"Piękno wewnętrzne" to psikus wróżek, Dhalia Goodfellow potraktowała nim swoją teściową :P Babcia nie wyglądała wt5edy pięknie... A "Rozkwit" to czar wróżek, trzeba wróżką kliknąć na roślinę i wybrać rozkwit.
|
Oczywiście trzeba mieć odpowiednio wysoką umiejętność "wróżkowatości", podwyższa się je roztaczaniem aury i płataniem psikusów. Piękno wewnętrzne to opcja na najwyższym poziomie.
|
Które cechy powodują uciekanie przed Kościldą, a które nie? Mam dwoje Simów, wróżka jest odważna i inne, wilkołak był neurotyczny, nie wiem czy miało to znaczenie, bo potem zmieniłam tę cechę na odważnego - wyglądało to idiotycznie, gdy przemieniony wilkołak podczas pełni uciekał przed... własną pokojówką. Zastanawiam się, czy Sim musi być odważny, żeby nie uciekać? A może nie może być neurotyczny? Nie chce mi się sprawdzać wszystkich cech po kolei. Mam nadzieję, że wyjdzie mod usuwający ucieczkę przed Kościldą.
|
Nmin nie wiem od czego to zależy, ale mój neutralny wilkołak przed nikim nie ucieka :)
|
Coś nie tak z tymi cechami. U mnie wiedźma mająca cechę "odważna" mdleje ze strachu gdy wilkołak się przemienia, natomiast na z założenia eterycznej wróżce nie robi to najmniejszego wrażenia. Przed Kościldą póki co nikt jeszcze nie uciekał.
|
A u mnie pojawiała się akcja "Uciekaj" czy jakoś tak, i nic nie mogłam zrobić, facet uciekał za płotek własnego domu i tak do skutku, dopóki Kościlda była w tym samym pomieszczeniu. Wróżce była całkowicie obojętna.
Cechy wróżki: Odważna, Wygadana, Roztrzepana, Świetnie całuje, Uwielbia przyrodę Cechy wilkołaka wtedy: Neurotyczny, Stosowny, Ambitny, Schludny, Nieprzystępny No i zmieniłam Neurotycznego w Odważnego. Akurat na neurotycznym aż tak mi nie zależało, ale irytujący jest sam fakt, że mutant w tego typu otoczeniu miałby się bać jakiegoś szkieletu. Ciekawa jestem, czy to brak neurotyczności sprawił to nieuciekanie... EDIT: Ok, trochę się pobawiłam cechami. Neurotyczne Simy uciekają. Odważne nie muszą być, ale nie mogą być neurotyczne. |
Czesc,
Dla mnie to kompletnie nie przydatny dodatek niestety. Same magiczne rzeczy. Pewnie skorzystam z fryzury jakiejs czasem czy cos w tym stylu ale najchetniej hym wylaczyla opcje wilkolakow itp wrozek calych. Jestem jednak maniaczka simsowa, dopadla mnie choroba i kupilam aby przetrwac pare dni. Czy da sie wylaczyc te magiczne postacie lub np moze jest jakis mod na wylaczenie? |
W opcjach ostatnia zakładka - regulacja populacji. Tam wyłącza się wszystkie nadprzyrodzone postacie prócz zombie, które to generowane są przez pełnie. Jeśli nie chcesz mieć zombiaków to pełnię też trzeba wyłączyć w zakładce dotyczącej księżyca.
|
Zombie są wszędzie. Cały czas. Dostaję już kociokwiku, bo mi charczą i wyjadają ogródek, nawet gdy nie ma pełni. Wyłażą w trakcie nowiu, za dnia, normalnie cały czas ;| Jest tak odkąd wróżka wróciła z Chin. Miał ktoś podobną sytuację?
|
xMalwina ja miałam gdy wyszłam na zapisie w czasie pełni, bo gra resetuje fazę księżyca do wzrastającego sierpu po każdym załadowaniu i tak się zapis popsuł. A na wakacje już dawno nie jeżdżę bo to powoduje potem rozmaite błędy. Proponuję przenieść rodzinę do skrzyni i wprowadzić ją od nowa do czystego miasta a obecny zapis skasować. Ja tak zrobiłam i pomogło. Możesz ewentualnie ściągnąć moda na zombie o którym pisała Anie.
|
Cytat:
|
Hej mam pewne nurtujące mnie pytanie, bo nie wiem jak pojedynkować się z drugim czarodziejem nie wiem czemu, ale nigdzie nie znalazłam takiej opcji :|
|
Cytat:
EDIT. Ja mam w domu Kościldę i czarodzieja i on nic nie reaguje na nią. Ma cechę Nocny Marek , nie ma odważnego , tchórza i nic takiego |
Wiecie może, gdzie znajdę tę arenę do pojedynków dla czarodziejów? Chodzi mi dokładniej o nazwę parceli publicznej. Chyba wzrok już nie ten, bo nie mogę jej znaleźć :D
O! I podpinam się jeszcze pod pytanie BlackBerry: Cytat:
Bluszczyk, Bindi, Juhas dziękuję za odpowiedź :) |
Ultraviolence - żeby się pojedynkować musisz kliknąć czarodziejem na innego czarodzieja i wybrać opcję "magiczny pojedynek" lub coś w tym stylu
|
Cytat:
By pojedynkować się z czarodziejem trzeba mieć odpowiednio wysoki poziom umiejętności magicznych, pojawi się nawet komunikat że teraz sim może wyzwać kogoś na pojedynek czarodziejski. Wtedy też będzie dostępna odpowiednia interakcja na wszystkich czarownikach. Takie pojedynki mogą odbywać się wszędzie. |
Zombie zeżarły mi cały ogródek. jak ochronić moje roślinki ?
|
Dmuchawki, płot lub czarownica.
Płot nie zawsze chroni bo czasami zombie pojawia się na środku parceli. |
dodatek będę miała dopiero w następnym tygodniu chyba :(
czyli jak nie kupię (bo to chyba do kupienia?) dmuchawki to będę skazana tylko na czarownicę? a i mam pytanko.. nie wiem czy było już podobne, nie przeglądałam całego tematu. czy są te opcje na wyłączanie magicznych stworów? jakie są? można wyłączyć poszczególne stwory czy jest tylko opcja na wszystkie naraz? może przegapiłam coś w temacie o nowościach z dodatku :P |
Można wyłanczać wszyskie potwory z osobna np.wilkołaki ale nie moża wyłączyć zombie.
Trzeba wtedy wyłączyć całą pełnie. |
Ultraviolence, arena mioteł jest w parku obok sklepu z eliksirami ;):)
|
Jest duzo nowych interakcji dla wampirów? Nie wiem jeszcze kiedy dostanę ten dodatek, a wydaje się coraz ciekawszy :D
|
Easey, wampiry mogą teraz hipnotyzować, zastraszać i coś jeszcze, czego już nie pamiętam bo gram wilkołakami :)
|
Cytat:
Dmuchawka jest tylko w EL. Cytat:
|
Jak to jest ze zbieraniem grzybów? Bo kilka razy zobaczyłam grzyby, ale była tylko interakcja "oglądaj". A pisało, że są dojrzałe. I jeszcze jedno pytanie. Gdzie szukać tych składników potrzebnych do eliksirów, oprócz w sklepie z eliksirami, i gdzie mogę szukać grzybów?
|
Suomi, dojrzałe nie są do zbioru, ich stan musi zwać się "zbierz" ;):)
Składniki znajdziesz polując wilkołakiem, a im więcej ich w stadzie tym więcej zdobyczy :) |
Cytat:
|
Ja żeby nie szukać tych roślin zrobiłem sobie ładną polankę z tym mrocznym drzewem i wszystkimi nowymi i starymi roślinkami, bez drzew :)
|
|
Czekają cierpliwie na kolejny dodatek by wyskoczyć znienacka ;)
|
Gdzie w MF jest Krypta Staroci? Szukam od wczoraj i nie mogę znaleźć, a Simka chce ją odwiedzić...
|
Krypta Staroci jest koło biblioteki (dokładnie chyba za budynkiem, ale na pewno gdzieś w tych okolicach).
|
Czy można coś zrobić , aby grzyby.pojawiały się automatycznie w innych miastach ? Jakis mod?
|
chyba pojawiają się automatyczne, taj jak to było z małymi zwierzakami typu żółwie, ptaki i węże. Piszę "chyba" bo od kiedy kupiłem NZTŚ (czyli od 06.09) gram w Moonlight Falls.
|
Moja wiedźma strasznie rozwija swoje umiejętności czarowania. Można to jakoś przyspieszyć? Ile jest w ogóle zaklęć, jak się ma najwyższy poziom?
|
Nie wiem czy ktos juz o tym pisal, dla ciekawskich : Mod na zombiakow WKONCU! Mi dziala i jestem zadowolona...wreszcie sie od nich uwolnilam i miasto nie zapelnia mi sie zombie -_-
http://www.simscrossing.net/smf/inde...dc16&topic=898 |
Czy kościlda może bronić dom przed zombie?
|
Cytat:
|
Jak mogę mojego sima zamienić w zombie?
|
Znam 3 sposoby:
-eliksir zombifikacji - zamiana innym zombie - dmuchawka |
jesli masz edycje limitowana to zaatakuj dmuchawkę :) a jesli nie to wyjdz w pełnie przed dom a napewno zombiacz sie dobierze do ciebie :)
Ja mam zombie tylko w pełnie i to mi sie podoba - niewiem czemu chcecie to wyłaczac. Uwielbiam kiedy jest pelnia i nagle ziemia zaczyna swiecic i wychodza zombie ;P |
A ja mam takie pytanie
próbuje zmienić dziecko z czarodzieja na wróżka testingiem ale on i tak nie ma skrzydeł a w kontaktach ma kolor czarodzieja może ktoś pomorze :|:| |
Kapi, to pewnie błąd gry :) Wyjdź i wejdź do niej ponownie, jak nie pomoże to ja już nie wiem, chyba pomoże Ci tylko Nraas :)
|
Cytat:
i jakie ma opcje?:O:O |
Oj, z tym to musisz się zgłosić do Anie, Ona jest specem od modów :)
|
Cytat:
|
Anie, ja już testowałem tą sprawę na podstawie Babci Goodfellow :)
Nie przemieniałem jej dmuchawką, a po pełni odwiedzając tą rodzinę widziałem ją w postaci zwykłej wróżki, więc się nie martw o to :):) |
Tu się nie trzeba rejestrować
http://www.simscrossing.net/smf/inde...dc16&topic=898 Octavessens kilka osób łącznie ze mną miało już buga polegającego na plagach zombie o każdej porze dnia i nocy bez względu na fazę księżyca. Był też przypadek, że przemieniony przez grę zombiak nie wracał potem do ludzkiej postaci, więc mod jest bardzo przydatny. |
A wie ktoś, czy w pełnię ludzie z miasta zmieniają się w Zombie, czy też są klonowani jako Zombie? Pytam, bo nie wiem jak to jest, a ktoś wspominał, że jego Simka biega po mieście jako Zombie (sklonowało ją). Chciałabym więcej szczegółów na ten temat. Na razie bawię się dmuchawką, bo podoba mi się taka armatka :P
|
Być może są to klony które gra wprowadziła do miasta ze skrzyni rodzin...
U mnie zombiakami stawali się zarówno miastowi jak i generowani losowo przechodnie :P |
Mi się generują bylejacy nie miastowi.
|
Aww, zostałam w łapki ten dodatek i jest świetny! :D Długo nie pograłam, bo nawet nie dotrwałam do nocy xD (właściwie to musiałam kończyć)
A mam pytanie, zombie mogą jeść simów, czy nie bo jedni piszę, że nie a druzy, że tak. |
Zombie nie mogą jeść simów, co najwyżej ich ugryzą choć ja próbowałam zombiakiem ugryźć innego sima i się nie dało.
|
jak czarodziej uczy się magii ? jest dla niego jakaś specjalna umiejętność ?
|
Jest ukryta umiejętność dla magów. Sim się uczy "poprzez używanie"... Kupujesz różdżkę, i starasz się ją używać...
|
Jest jakiś sposób na te niesforne zombie? Wiem, że ponoć pomaga jakaś dmuchawa, ale nie posiadam edycji limitowanej, więc to odpada. Może jakiś czar, eliksir... Cokolwiek? Rzucałam na nich uropuchowienie(?) - to w pewnym sensie daje rezultaty. Zombie opuszczają parcelę w trybie natychmiastowym, jednak jest pewien szkopuł. Działa to tylko na te stwory, które poza pełnią są ludźmi (np. takie wróżki są uodpornione na tego typu magię). Wkurza mnie to, że non stop zżerają plony mojej wiedźmy. Ogrodzenie też nie pomaga, bo swobodnie sobie przechodzą przez bramkę - nawet wtedy, kiedy ją zablokuję.
|
Ultraviolence, a jaką opcją blokujesz furtki? :) Bo u mnie naprzykład nie działa opcja "wszyscy poza mną" ale "wszyscy poza moją rodziną" działa :)
Może to w tym tkwi problem, choć nie wiem czy ten błąd to tylko u mnie :) |
Zaklęcie zlodowacenia też sprawia, że zombiakom odechciewa się wyżerać ogródek. Ewentualnie potraktuj ich eliksirem uzdrowienia dostępnym już od 2 poziomu, nie trzeba nawet do tego kupować stacji alchemika, wystarczy książka.
|
Co do umiejętności magii
księga ze store też ją dodaje kociołek dodaje umiejętność alchemii a lalką vo-do można zamienić sima w zombie i go odmienić aha a kula jasnowidza podwyższa ocene pracy jasnowidza B) To takie info ;) |
a gdzie jest ten kociołek ?
Mi sie dzisiaj zbugowała czarownica ;/ ... kiedy kazałam jej przywołać Kościlde to zastygła w miejscu... wszystko czerwone...i nawet nie mogła omdleć ani się posiusiać ;/... musiałam ją sprzedać przez moveobjects on :(( :(( i już jej nie odzyskam.. Zombiaki mnie strasznie wkurzają. Nie chcę wyłączać pełni... oni są tacy natrętni że to aż niemożliwe ;/ |
Kociołek i reszta rzeczy wymienionych przez Kapi12 jest do kupienia w Store.
Nie lepsze byłoby resetsim albo wyjście z gry bez zapisu? Chyba, że ci na niej nie zależało. Jest już mod na wyłączenie zombie, link strona wcześniej. |
Ok dzięki :)
ehm. Miałam nie zapisaną grę.... -.-' w ogóle tego nie przemyślałam. :( A i jeszcze wcześniej coś jej się stało i nie chciała latać na miotle...;/ ani na odkurzaczu. Wszędzie taksówką. |
Mam pytanie o to zaklęcie uzdrawiania, bo moja czarownica go nie posiada. Uczy się też alchemii (chyba 7). Czy ta książka to tylko w store?
Jestem zawiedziona, że w trybie kupowania nie ma kategorii magia i przez to trudno cokolwiek znaleźć. Mam już dość zombiaków. Czy u was też urządzają imprezę w waszych ogródkach? Jak się ich więcej zbierze to wyciągają magnetofon, puszczają muzykę i tańczą. |
Cytat:
|
Zaklęcie uzdrawiania jest dostępne na dużo wyższym poziomie magii, jest to ukryta umiejętność i trudno stwierdzić ile poziomów jest opanowanych. Gram czarownicą od początku i jeszcze tego zaklęcia nie odkryła.
A jeśli chodzi o eliksir uzdrawiania to jest dostępny na 2 poziomie alchemii. Przedmioty magiczne doszły w kategorii rozrywka>umiejętności i zainteresowania i wystarczą by sim nauczył się wszystkiego, co niesie dodatek. Przedmioty ze Store też podwyższają umiejętności ale posiadanie ich wcale nie jest konieczne. Możesz użyć filtru dodatków w trybie kupowania lub skorzystać ze stylów, to ułatwia szukanie. |
Jak można zostać wampirem? Trzeba zaprzyjaźnić się z takim paskudem i poprosić o ugryzienie, czy jakoś inaczej? A innymi postaciami, np. wilkołakiem? Wiem tylko, że można odrzucić moc wróżki/wilkołaka, gdy poprosi o to zakochana osoba, co jest głupie, bo przecież cały "urok" wilkołaka w tym, że jest się nim, czy się chce, czy nie...
|
Wampirem można zostać poprzez ukąszenie. Na początek trzeba zaprzyjaźnić się z wampirem, a później wybrać opcję: 'poproś o przemianę w wampira'
Czytałem w pewnym artykule, że w inne stworzenia (np wilkołak) można przemienić się za pomocą specjalnych eliksirów. Niestety nie jestem tego pewny w 100% : ( |
Przez eliksir też można zostać wampirem jak i każdą postacią nadnaturalną, łącznie z mumią i simbotem.
Einarr to pewne na 100% bo moja wiedźma je już wyprodukowała ;) |
1. Jak można dołączyć do sfory wilkołaków i polować w grupie? Grałam ze trzy pełnie już wilkołakiem, ale nie widziałam nigdzie tej opcji.
2. Po ilu fasolkach-żelkach się umiera? Czy to losowe? 3. I nie wiem czy nie padło już pytanie, ale gdzie i czy jest publiczna arena do latania? Z góry dzięki za odpowiedzi :D |
1. Trzeba kliknąć na innym wilkołaku i wybrać opcję "zaproś do stada" a następnie na ziemi "poluj ze stadem". Nie musi być to w czasie pełni, ale sim musi być pod postacią wilkołaka.
2. Jak sim będzie jadł jedną za drugą to na pewno się przekręci. 3. Arena mioteł jest obok sklepu z eliksirami. |
1. Miałam plagę zombie każdego dnia i nocy. Wrzuciłam moda. Ok, zniknęły. Chciałam, żeby wróciły, moda usunęłam... A zombie nie ma i nie ma :( Sprawdzałam opcje, fazy księżyca domyślne. Co robić? :(
2. Widział ktoś jednorożce w Moonlight Falls? oO' 3. Ktoś kiedyś pytał o reakcję pokojówki na widok Kościldy: oświadcza, że ona się w kościotrupa nie da zamienić i się zwalnia ;D |
Bindi, dzięki za odpowiedzi :)
1. A na innych zapisach masz zombiaki? 2. Ja dotychczas nie, sprawdzę jeszcze jak jutro będę grać :P 3. Naprawdę? O.o Musze to wypróbować ;D Ja natomiast mam jeszcze jedno pytanie. Jak stworzę w CAS`ie czarodziejkę, to moge ją przemienić w wampira/zombie/wilkołaka? |
Cytat:
Cytat:
Owszem, dodałam nawet screeny do tematu ze zdjęciami. |
Simbelmyne, w innych zapisach też brak zombiaków. ;(
Bindi, dziękuję :) |
Ja zrobiłam sobie nową rodzinę w MF, są chochlikami (wróżki). Jestem w trakcie budowy domu. Chciałam by było naturalnie i mistycznie, ale jak na razie wszystko idzie w kierunku nowoczesności :P Jak już uporam się z budowaniem i chwilę pogram, to dam fotki do OJSG. Dałam im za dużą działkę, bo tą największą, ale co tam, najwyżej konie będą miały gdzie biegać :P Padniecie ze śmiechu jak ich zobaczycie.
|
Muszę ich zobaczyć. Pewnie będzie coś a'la Lady Maszkaron.
|
a ja mam również pytanie (jeśli ono gdzieś już padło to z góry przepraszam). Otóż właśnie nabyłam ten dodatek i chciałam grać na dwóch zapisach: jeden by był taki zwykły z normalną rodzinką, a drugi z tymi magicznymi stworami. Czy mogę jakoś tak ustawić grę żeby te stwory nie pojawiały się w tym mieście gdzie mam tą moją zwyczajną rodzinkę ?? pytam bo gdzieś przeczytałam, że mimo wszystko pojawiają się zombi, a ja jednak w tym savie wolałabym żeby wszystko zostało po staremu :)
|
Można. W opjach gry na przycisku z trzema kropkami każdorazowo przed wejście w inne otoczenie, w ostatniej zakładce wyłączasz/włączasz stwory a w przedostatniej pełnię. By zombie się nie pojawiało trzeba wyłączyć pełnię.
|
Właśnie też o tym czytałam. Czyli za każdym razem jak będę wchodzić w grę będę musiała ustawiać sobie tak jak chcę? Czy w danym zapisie będę miała to tak jak sobie ustawiłam.
|
Opcje będą ważne tak długo dopóki ich nie zmienisz, nie ma potrzeby ich ustawiania przed każdym wejściem w tę samą grę bo się nie resetują nawet w przypadku gry w nowym otoczeniu. Tylko jak ktoś chce grać na przemian w otoczeniu "normalnym" i "magicznym" to będzie je musiał pozmieniać przed załadowaniem zapisu, inaczej stwory automatycznie się pojawią. Przykładowo gdy mutanty będą wyłączone w otoczeniu "normalnym" to przy spontanicznej zmianie na to "magiczne" mogą zostać skasowane, jeśli przed załadowaniem nie zmieni się ustawień demograficznych.
|
Po wejściu w MC w opcji uśmiercenia Sima widziałam opcję "Klątwa nawiedzenia". Doprowadził ktoś do śmierci przez to zaklęcie? oO
|
Cytat:
Jest to śmierć czarownika po nieudanym zaklęciu klątwy nawiedzenia, innego sima nie da się zabić czarami. W temacie ze screenami jest nawet zdjęcie :P |
Przemieniłam simkę-czarodziejkę eliksirem w wampira.. I nie może czarować! O.o Wy też tak macie, to normalne?
EDIT: Jeszcze pytanie, jak można zostawić sobie na zawsze strój z magicznego lustra? Trzeba samemu zrobić? |
To normalne, moce nie mogą się kumulować.. :)
|
W TS3 nie ma hybryd. Albo jest wampirem albo czarodziejem.
|
Jestem świeżo po wyłączeniu gry. I mam kilka pytań. Na razie grałam tylko wróżką i czarodziejką.
1. Czy wróżki mogą latać tyko w tych Ogrodach Wróżek? Bo jak każe jej gdzieś pójść to ona nie lata tylko chodzi. 2. Czy może nauczyć się robić więcej psikusów i aur? Jak tak to jak? 3. Jak czarodziejka może nauczyć się zaklęć?(różdżka) 4. Co robią zombie podczas pełni oprócz tego, że wchodzą na parcelę mieszkalną? Wchodzą do domów itp? Jak tak to jak mogę ich od tego powstrzymać? Nie mam edycji limitowanej. 5. Co trzeba zrobić, żeby sim mógł zamienić się w zombie? |
Hm, trochę mnie to rozczarowało, ale trudno, zrobię sobie osobnego wampira :D
|
smallcherry99:
1. Musisz wybrać opcję "biegnij" i wtedy wróżka zacznie latać. 5. Musisz wyjść simem na dwór podczas pełni i wtedy jakiś zombie Cię dorwie i ugryzie, ale przemiana będzie trwała tylko do końca pełni. Możesz także wytworzyć eliksir "zombifikacji" ;) Na resztę pytań nie znam odpowiedzi :p |
1. opcja biegnij = lataj
2.niewiem, ale u mnie z czasem same sie pojawily 3. musi cwiczyc i same sie pojawiaja 4. tańczą, jedzą krzaki i stoją :) poproś jakąś czarownice o ochronę 5. Jak już ktoś napisał - dać się ugryźć lub skołuj eliksir zombifikacji :P |
5. Można też użyć armatki na groszek z edycji limitowanej, ale nie każdy ma edycję limitowaną.
|
nie przeglądałam całego tematu i mam pytania.
1. Gdzie znajduje się Krypta Staroci czy coś w tym stylu? Moja simka ma pragnienie tam pójść, a ja nie wiem gdzie to jest. 2. Którą szafę można ulepszyć tak by zmienić ją w teleport czy coś takiego? |
1. Krypta staroci jest w bibliotece.
2. Są to dwie szafy - Rodowa oraz Aurora. |
Cytat:
|
Cytat:
|
dzięki Bindi.
mam pytanie jeszcze. Czy aby wróżka nauczyła się więcej psikusów to musi ciągle płatać te dostępne czy kiedy rzuca różne aury również uczy się psikusów? pogmatwane mam nadzieję, że zrozumiecie. :D |
można to i to , aby się nauczyła
|
Mi raz włączyła aurę i nauczyła się nowych sztuczek, więc obojętnie co używa. Szkoda, że nie ma paska, w którym widać ile brakuje do następnych psikusów :D
|
Może troszeczke nie nie na temat, ale czy naprawde warto kupić Nie z tego świata, bo się właśnie zastanawiam czy na prawde warto kupować jak za rok ma już wyjść Sims 4.?
|
EFF, najpierw należy odpowiedzieć sobie na pytanie, czy naprawdę ma wyjść.
|
Cytat:
|
Ja uważam, że warto kupić ten dodatek. Nawet jak na kogoś takiego jak ja, kto raczej nie gra mutantami. Zombie idzie przeżyć, a pozostałe mutanty da się wyłączyć w opcjach. Nie testowałam jeszcze jak działają te opcje kontroli populacji, na zapisie z już istniejącymi mutantami, ale to też da się sprawdzić. W dodatku dochodzą nowe, fajne gadżety i to choćby dla nich warto kupić, i fazy księżyca są fajne. Fakt, klimat Simsów znacznie odbiega od tego z jedynki czy dwójki, ale tak naprawdę to każda seria miała swój klimat i trójka też go ma ;)
|
ja mam pytanie odnosnie kuli. Jak zostać medium...? czy w ogole sie da?
|
Mam pytanie odnośnie wyłączania gry.
To mnie trochę irytuje, ponieważ jak wyłączam zapisaną grę na np. 1 dniu po pełni to jak znów włączam grę(tą samą rodzinkę) to nie mam tego 1 dnia tylko znów sierp i tak ciągle. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Może postanie jakiś mod, który to poprawi, wiadomo, EA ma swoje muki. Mi jak dotąd udało się nie wychodzić z gry podczas pełni, więc mam fajnie.
|
Cytat:
|
Kolejne chyba głupie pytanie z mojej strony... co to są te fasolki żelki i gdzie one się znajdują ???
Odnośnie medium to już wiem. :p |
Cytat:
|
czy można zmienić czarownicę z powrotem w zwykłego sima?
|
Cytat:
|
Wybaczcie, jeśli powielę pytanie...
Czy jeżeli nie mam zainstalowanych "Po zmroku" to po zainstalowaniu "Nie z tego świata" będę miała wampiry, czy nie? Mam PZ, więc instalka to nie problem, jednak jak dotąd z wszystkich dużych dodatków(bo akcesoriów akurat nie kupuję) uważam, że PZ było najbardziej zbugowane. Wolałabym grać bez PZ, dlatego chciałabym wiedzieć, czy jest ono niezbędne do istnienia wampirów? |
Będziesz miała wampiry , ale bez opcji z Pz.
|
Hm... To w takim razie jakie opcje zostaną? Już sama nie pamiętam, co dawało PZ, ale było tam chyba ugryź i inne takie... To jak to tak? Wampir, co nie kąsa?
|
Fatumka, nie martw się, wampiry będziesz mieć normalnie z wszystkimi funkcjami z PZ i NZTŚ :)
|
Laselight, Juhas dzięki za odpowiedź :)
Jeszcze jedno pytanie z mojej strony: trochę zaspałam i nie kupiłam wcześniej Showtime, kupuję dwa dodatki na raz. I tak się zastanawiam, czy taki wampir, wilkołak albo czarownica mogą zostać gwiazdami? Tzn czy mogą występować na scenie, śpiewać, czy zostać akrobatą? Bo w sumie z tego, co na razie rozumiem, to wampiry i czarownice itp są raczej stanem, w którym znajduje się sim, a nie jego profesją, więc chyba nie powinno być problemu w zostaniu wampirzym akrobatą na przykład, co? :) Wiem, pokręciłam, przepraszam ^^" |
Nie ma ograniczeń co do wykonywania zawodów, każdy sim może zostać kim chce. Sama mam wróżkę piosenkarkę, gra wylosowała jej profesję ale nie zamierzam tego zmieniać.
Tylko na przykład taki wampir akrobata może się zacząć kopcić w czasie występu w parku wtedy zwieje, a niekontrolowane ucieczki z występów mogą powodować błędy w postaci znikania z wyposażenia sprzętu zawodowego, którego nie da się nabyć w buydebugu, więc może swojemu wampirowi zafunduj eliksir filtru słonecznego, tak na wszelki wypadek. |
O Bindi dziękuję bardzo! Akurat z tym wampirem akrobatą to był pierwszy przykład, jaki mi przyszedł do głowy, ale dzięki za przydatne wskazówki! Czy powinnam postąpić podobnie, gdyby wampir był piosenkarzem? :)
|
Ja też mam pytanie, co prawda dodatek bd miała za kilka dni...
Czy dodali coś w stylu żeby wampir nie kopcił się na słońcu? no nie wiem jakiś eliksir?? |
W każdej z profesji z ZG simowie dają występy sceniczne, jest też możliwość występowania w lokalach zamkniętych i tam nie grożą wampirom promienie słoneczne, najwyżej będziesz uważać ;) ten przykład z parkiem podałam bo akurat mój akrobata dawał najwięcej występów na arenie odkrytej, czasem sim ma też pragnienie by wystąpić właśnie w parku. A eliksir nie daje trwałego efektu więc Twój wampir nie straci nic ze swego niezwykłego stanu. Eliksir jest do zrobienia samodzielnego ale łatwiej kupić w sklepie z eliksirami właśnie na potrzeby takiego występu.
Katherine - tak są 2 metody, eliksir tymczasowy o którym już napisałam i nagroda życiowa dająca trwałą odporność przed słońcem. |
Mój sim nie umie rzucać zaklęć :( mianowicie,stworzyłem sobie sima czarodzieja i na początku dawałem mu cały czas opcje przyzwij jabłko aż w końcu wyskoczyło tam że nauczył się zaklęcia podmuch ognia i coś tam jeszcze ale nie wiem jak niby ma rzucać te zaklęcia jak nigdzie niema takiej opcji oprócz tego cholernego "przyzwij jabłko" i niema nawet mój sim tego wskaźnika do czarowania.Czy myślicie że to jakiś błąd w grze?
|
jak klikniesz na sima, tam jest 'baw się magią' cos podobnego, niech poczaruje, aż odkryje nowe zaklęcia :)
ja mam glupi dylemat, bo kupilam lampe nastroju, moje simy zrobili sie rozowe i chodza juz tak trzy dni, ani ich rozmnozyc, ani przebrac, ani wyglad zmienic :x jak pozbyc sie tych kolorow skory? (lampke skasowalam, kod 'resetsim' nie dziala w tym wypadku( |
W tym problem że nie ma takiej opcji na simie.Jest tylko "przyzwij jabłko"
|
Cytat:
Cytat:
|
Oczywiście że ma różdżkę, i te opcje podmuchu się nie pojawiają.Jedyną interakcją na innym simie jest chwalenie się lataniem na miotle i rozmawianie o magii...
|
A czy sim jest czarownicą od początku czy zmieniony był w CAS lub NRasem?
|
Nadine , wpisz w konsole kodów ( CTRL + SHIFT + C ) kod testingcheatsenbled true
potem klikasz z wciśniętym klawiszem SHIFT na nastrójnik. |
Przeczytałam kilka stron, ale nie znalazłam takiego pytania.
Mam wróżkę i wampira, no i jest taka sprawa, że ów wampir pragnie zmienić swą ukochaną w wampira i zastanawiam się, czy jeśli ją zmieni to będzie wampirem wróżką, czy straci moc wróżki? Ah i jeszcze zapytanie odniośnie obrony kogoś... co ona daje? |
Cytat:
|
U mnie z shiftem :P
|
a jak zdobyć ten eliksir sprawiający, że simka przestanie być czarodziejką? w sklepie z eliksirami sprawdzam co dzień.. jest jeszcze jakiś inny sposób poza eliksirem? niestety nie mam możliwości stworzyć go samemu, ponieważ nie chce mi się uczyć tej sismki specjalnie dla tego alchemii..
|
Cytat:
Interakcja obrony daje nastrójnik na 24h. Cytat:
|
Czy to prawda , że kolor ubrania kościldy zależy od koloru trumny?
|
Cytat:
@up: Nie, sprawdziłam, jest to całkowicie losowe |
Cytat:
Nie. Kolor odzieży Kościldy jest losowy. Jak ja chcę utrafić na ten niebieski z żółtym fartuszkiem, to kupuję kilka trumien (takiego samego koloru), i po prostu kasuję te z niewłaściwym kolorem ubranka. |
Zmieniony był w CAS-ie .Na podłodze również brak interakcji ;p
|
No więc wszystko jasne. Simowie muszą być nadnaturalni z "urodzenia" lub przez eliksir by wszystkie opcje były dostępne.
|
Aha,co za lipa ;p no ale cóż dziękuję za wyjaśnienie tego kłopotu ;)
|
Cytat:
|
Vipera, mój sim był najpierw wróżkiem, potem babcia zmieniła go eliksirem w dżina, a teraz jest wampirem. Więc śmiało, można ich zmieniać :)
Mam problem z pracą mojej Nadyi. :( Jest światowej sławy chirurgiem, ale nie dopilnowałam jej i ją zdegradowali do neurologa. Kłopot w tym, że praca teraz wymaga, żeby 24/7 była w pracy ;| Nie wiem co to za bug, ale jak tylko skończy pracę, natychmiast pojawia się informacja "Opuszcza pracę!". Nie wiem, co robić. :| |
Może spróbuj zmienić na chwilę aktywną rodzinę..
|
Moje pytanie brzmi: Jak odblokować taniec połamaniec? Może być z modem , bez , mi to obojętne.
|
Cytat:
EDIT: Chciałabym się na szybko zapytać, co daje zatrute jabłko (u czarownicy/ka), bo nie ogarniam? :P |
Jest okropnej jakości.
|
Aha :) Wolałam się zapytać, niż przez przypadek np. zabić jakiegos sima (a układam fabułę miasta, więc nie chce bezsensownie zabijać Simów ;))
@down - Dzięki za info :) |
Po zjedzeniu zatrutego jabłka sim mdleje i na 2 godziny ma negatywny nastrójnik -50, po czym wymiotuje.. Szkoda, że na serio nie otruwa;)
|
skąd wytrzasnąć rubin? potrzebny mi do eliksiru. (oprócz komisu)
|
1.Czy wilkołaki przemieniają się raz w sima raz w wilkołaka ?
2.Czy wilkołak może przemienić innego sima w wilkołaka ? 3.Czy dziecko wilkołaków odziedziczy po nich wilkołactwo? Jeżeli są błędy to przepraszam. |
3. Jeśli oboje rodziców to wilkołaki, dzieciak też będzie wilkołakiem.
|
Angie60,
1. Można kontrolować przemiany, jednak podczas pełni lub gdy wilkołak ma zły nastrój ma wymuszoną przemianę 2. Tak |
Cytat:
|
musiałam przenieść rodzinę na nowy zapis (zapisanie gry w pełnię) i wybrałam AP, ponieważ MF mi się znudziło :P no ok wstawiam ich nowy dom, wprowadzam i gram. pech chciał, że nie zapisałam gry no i oczywiście musiała się wyłączyć. świetnie. robię wszystko od nowa.. zdążyłam przestawić dom tak jak należy i znów się wyłącza.. wcześniej(przed NZTŚ) też tak miałam przez jakiś czas, ale później się uspokoiło. a może AP mam zbugowane? ;/ no, bo ja głównie grałam na zapisie w SV (jeśli w ogóle grałam, bo przed NZTŚ strasznie rzadko.)... co zrobić żeby temu zapobiec? ja naprawdę nie mam cierpliwości ciągle robić tego od nowa, bo nawet nie zdążę wejść do edycji miasta, żeby to zapisać, a tu pyk i pulpit.
|
1. Dodaj grę do Dep (blog anie_1981)
2. Zamknij niepotrzebne procesy. 3. Wyczyść system Ccleanerem. |
Wadliwe dodatki z internetu?
|
Hej, ja też tak miałam w AP kiedyś! Dosłownie pograłam z 15 minut i wywalało mnie do pulpitu. No masakra. Był czas, że w ogóle w AP nie grałam, bo miałam już tego dosyć. Tak naprawdę to nie wiem dlaczego tak miałam, bo to było świeżo po instalacji Zwierzaków. Mogłam mieć niekompatybilne mody czy coś. Ale może to też być przez trasowanie. Ogólnie to polecam pobieranie poprawionych wersji miast z mts, bo mają poprawione łączenia ulic i trasowanie przede wszystkim. Zostawiamy sobie gdzieś na dysku oryginalne pliki miast, bo na czas instalacji łatek\dodatków TRZEBA mieć oryginalne pliki miast na miejscu.
http://www.modthesims.info/browse.ph...ll=1&u=1515002 Polecam pobieranie plików miast, bo wstawianie samodzielnie plików poprawek do swojego miasta jest raczej czynnością nudną i żmudną :) |
Takie mam pytanie dot. poprawek. Trzeba te pliki łączyć? Jak się je wgrywa?
|
Jeżeli pobierasz gotowy plik world, to niczego nie łączysz. Do wszystkich miast z podstawki i dodatków są gotowe pliki, poza MF, na razie same poprawki. Pliki World trzeba po prostu zastąpić tymi z poprawkami. Pamiętaj jednak, że oryginalne miasta trzeba sobie zatrzymać na wypadek instalacji nowego patcha czy dodatku.
|
nanana, jak zrobic, zeby czlowiek stal sie czarownikiem w trakcie gry? bo uznalam, ze moja staruszka by sie doskonale nadawala, a wnioskuje, ze taka opcja jest mozliwa - jak probuje rzucic nia zaklecie, pojawia sie komunikat w rodzaju "niezla proba, ale masz za malo talentu. moze x powinna stac sie czarownica i sprobowac ponownie?"
jakjakjak? prosi sie innego czarownika? jest jakis eliksir? cisne w alchemie, ale ma dopiero 5 poziom i nie widzialam nic takiego swoja droga, dziekuje za podanie moda na zombie wczesniej w tym temacie. tez mialam cudownego buga i wylazily non stop, to ich skrobanie i wycie doprowadzalo mnie do szalu : | |
Dzięki eliksirom można zostać każdą fantastyczną postacią, są one po prostu dostępne na wyższych poziomach alchemii
|
Gdzie są te dmuchawki na zombie? Bo mam limitowaną (dziwne, że kosztowała w empiku tyle samo co normalna) i nie wiem gdzie one są
|
U mnie w zakładce wg pomieszczeń>gry i zabawy na świeżym powietrzu i dmuchawka będzie tam gdzie wyświetlają się zestawy ze store w dodatkowej zakładce na boku.
|
w pudełku jest kartka z adresem strony i kodem. trzeba się tam zarejestrować i wpisać kod żeby ppbrac dmuchawki
|
Nie jestem pewna, czy w dobrym dziale zadaję pytanie, ale...
Mam PZ. Trochę już grałam i moja rodzina przeprowadziła się do nowego domu. Pierwsza pełnia w nowym domu, jaka miała nadejść, przeszła bez echa. W ogóle się nie odbyła, od razu przeskoczyło do fazy po pełni. To w zasadzie nie jest problem, bo zaraz na początku gry miałam to samo i następne pełnie już były ok, więc myślę, że teraz też będzie. Natomiast moje simy straciły możliwość bara-bara. Flirtują, mają status "simka myśli, że jesteś wyjątkowo atrakcyjny"(czy coś w ten deseń), a mimo to opcja bara-bara nie pojawia się. Kiedy kliknę np na prysznic opcja b-b jest niedostępna i pisze, że na parceli musi być romantycznie zainteresowana osoba, ale przecież oni oboje są i chcą. Czy to może być wina jakiegoś buga? Kościldy kręcącej się po domu? Nowego domu? |
Zaraz na Kocildę :P To, że nie żyje, jeszcze nie znaczy, że ma powodować błędy ;) Spróbuj na chwilę zmienić aktywną rodzinę, lub ich wyprowadzić z domu i wprowadzić z powrotem, ale w edycji miasta.
|
Oj, no bo może oni się jej wstydzą, czy coś? ;)
EDIT: Niestety, przeprowadzka wcale nie pomogła... :( |
Mam pytanko? jak się instaluje zawartość dodatkową Plants vs zombies? wiem że dziwne pytanie :P ale próbowałam i nie umiem xd
|
Wpisujesz w wyszukiwarkę link podany na ulotce, otworzy się strona gdzie podajesz kod i pobierasz. Nie trzeba być zalogowanym.
|
Dzięki Bindi :)
|
Mam problem następujący: nie mogę kupować niektórych rzeczy. Na przykład gdy klikam na księgarnię, to lista z książkami jest pusta, jakby nic nie było. To samo praktycznie jest w sklepie z eliksirami i składnikami. Jedyna różnica jest taka, że po kliknięciu opcji "Kup" nie dzieje się absolutnie nic, żadnego okna kupowania. Jakiś bug?
|
To może być odrobinę naiwne, ale sprawdź, czy nie masz przypadkiem klikniętej opcji "sprzedaj" zamiast "kup" u góry okna kupowania w księgarni ;)
Ja natomiast chciałabym wiedzieć co to jest: http://i217.photobucket.com/albums/c...psd12a27ef.png Mój sim wampir w swoich znajomościach miał coś takiego, ale tylko przez kilka godzin. EDIT: @down: dzięki :D |
To znaczy, że Twój sim po 'polowaniu' uznał tą simkę za.. posiadaczkę najbardziej atrakcyjnej plazmy? Coś w ten deseń. :) Po prostu chciałby z niej pić, ale nie wiem, czy dzięki temu dostanie więcej punktów do szczęścia, czy coś.. :)
|
Cytat:
|
To może być dziwne pytanie, ale... od kiedy simki w ciąży nie mogą się stylizować?
Przed zainstalowaniem tego dodatku zawsze stylizowałam simkę w ciąży, bo nie podobają mi się paskudne ciążowe ubrania wybierane przez grę. Kiedy grałam simką stylistką zawsze miałam tą stację do stylizacji w domu i używałam tego. Kiedy nie grałam stylistą używałam Master Controllera. Tak czy inaczej - działało. Czy od tego dodatku(lub poprzedniego, zainstalowałam dwa na raz) coś się zmieniło? :( |
Pierwszy raz słyszę , że tą stacją można stylizować ciężarne. Jeśli chodzi o MC to nic się nie zmieniło
|
W każdym razie idąc teraz do salonu nie mogę wystylizować simki a Master Controller nie działa. Kiedy klikam na opcję stylisty nic się nie dzieje. Mam aktualną wersję moda, pasującą do wersji gry. Kilka godzin wcześniej stylizowałam nim simkę zanim wzięła ślub, więc działał...
|
A jak dajesz edycję w Cas to co się dzieje?
|
Po włączeniu ponownie gry(wyłączyłam ją, żeby napisać pytanie) i kliknięciu w MC tak w CAS jak i w Stylistę, zaczął otwierać się pokój stylizacji/tworzenia rodziny, ale nigdy się do końca nie otworzył. Czekałam z pół godziny i na jedno i na drugie...
EDIT: Jeżeli to ma jakiekolwiek znaczenie - bez problemu mogę stylizować innych simów w mieście Master Controllerem, tylko tej ciężarnej simki nie... |
mam pytanie. zainstalowałam dodatek, gra działa ale jak chcę wejść w otoczenie pochodzące z dodatku Nie z tego świata, to chwilę się ładuje, a następnie wywala mi komunikat, że program przestał działać i gra się wyłącza. Z innymi otoczeniami jest wszystko ok. Proszę o pomoc.
|
Ok, udało mi się ustalić, w czym był problem, więc gdyby ktoś miał podobny to napiszę:
Simka dowiadując się o ciąży była w karierowym ubraniu. Wszystkie ciuszki zmieniły się na ciążowe i od tego momentu stylista z Master Controllera nie chciał się wczytać. Wystarczyło zmienić simce strój na dzienny - po tym stylista się włączył bez problemu :) Takie pytanie z ciekawości mam: Co to za akcja "histeria"? Czy jest związana bezpośrednio z ciążą? Simka mi się zrywa w środku nocy z łózka a potem ma nastrójnik całkowitego spokoju, spowodowany histerią... I co to jest "lunatyczny uścisk"? Nie można jej z oczu spuścić na minutę, bo się rzuca wszystkich lunatycznie ściskać ;) |
Mam sima neurotyka i mam możliwość sprawdzenia np. kranu czy wszystko w porządku i potem ma nastrójnik ulgi czy coś takiego. Albo na innej simce, czasem zaczyna krzyczeć na siebie albo innego sima, a potem ma nastrójnik taki jaki opisałaś, spokój dzięki histerii.
Podczas pełni automatycznie się robi zajęcie albo lunatyczny uścisk albo lunatyczne uderzenie. Mi pomaga jak na całą noc w pełnię kładę simów do łóżka [z duchem nie działa, ale trudno]. |
Hey, o co chodzi właściwie z tą donicą? Moi Simowie co jakiś czas chcą, bym kupiła tę blaszaną "miskę", ale w sumie nie wiem, po co? Właśnie się doczytałam, że ma to zastąpić szklarnię, ale jak próbuję na to kliknąć, to nic się nie dzieje, nie ma żadnego menu. Jak tę donicę w takim razie obsłużyć i czy ona służy do czegokolwiek?
Przejrzenie 27 stron tematu trochę mnie przerasta i mam nadzieję, że nikt o to jeszcze nie zapytał... ;) |
@up - może trzeba po prostu kliknąć na jakieś nasionko i jak przyjdzie do wyboru miejsca dla sadzonki, to włożyć je do tamtej donicy? Mam NZTŚ, ale dopiero od paru dni i nie zdążyłam jeszcze poznać wszystkich funkcji tego dodatku, więc snuję takie przypuszczenie :rolleyes:
|
Master of Disaster, dokładnie. Masz 100% racji.
|
Ha, znowu mam pytanie - zagadkę ;)
Dziecko w mojej rodzinie jest wampirem. Słyszałam, że wampirze dzieci też cierpią na słońcu, ale on sobie stał na balkonie cały dzień i nic mu nie było... Nic to, w sumie lepiej dla niego ;) ALE! Ma cechę artysta. Wiem, że powinien się szybko uczyć malarstwa. A w nocy to już w ogóle. Tyle, że miałam już simów artystów i żaden w ciągu jednego simowego dnia nie osiągnął 10 poziomu umiejętności... A on tak. Bug w grze? EDIT: Pojawił się kolejny problem, nie wiem, czy to nie ma czegoś wspólnego z aktualizacją... Nie mogę kliknąć na moją simkę. Klikam, ale nie wyświetlają się żadne opcje. Mogę kliknąć na nią innym simem, albo nią na rzeczy w otoczeniu, ale nie mogę kliknąć bezpośrednio na nią. Interakcja baw się magią czy śpiewaj dla napiwków niedostępna, bo się nie pojawia... Nawet nie wiem, jak miałabym nią sterować podczas występu na scenie....? Ktoś wie, jak to naprawić? |
Co do tych umiejętności to normalne, że wampir w ciągu jednej nocy osiąga 10 poziom, to nie jest bug
|
Ale to nie była noc... Poza tym mój dorosły wampir Umiejętność pisarstwa rozwijał bardzo długo w porównaniu do dziecka.
Bardziej martwi mnie jednak ten problem z klikaniem na simkę... :( |
Fatumko co do umiejętności, to dzieci wampirów znacznie szybciej rozwijają wszystkie umiejętności niż dorosłe osobniki. Lepiej się z tego ciesz, potem jest z górki. :D
A co do simki, to próbowałaś resetsim? Albo przeprowadzenia jej i ponownego wprowadzenia? Nie wiem, nigdy nie miałam takiego problemu. :< |
Stephenowa dzięki za odpowiedź :) co do dziecka wampirów to była tylko moja zwykła dociekliwość, oczywiście, że się cieszę ;)
Co do simki to próbowałam reset sim, ale nic nie dało. Spróbuje ją przeprowadzić w takim razie. A czy jeśli ją przeprowadzę to ona straci kontrakty na występy? Bo wydaje mi się, że przy przeprowadzce(w sensie takim ręcznym przeniesieniu jej do biblioteki i znowu do domu) traci się te obietnice, ale mam nadzieję, że na karierę to nie ma wpływu? EDIT: Niestety, przeprowadzka nie pomogła... Nie mam już zupełnie pomysłu, co to może być... :( |
To ja zadam pytanie, jak zdobyć kamień filozoficzny? :)
|
Juhas - nagrody szczęścia życiowego (bodajże 30tyś. punktów)
|
A co ten kamień robi?
|
Kamil, to akurat wiem :D
Przepraszam, cytat z Simspedii :) "Można wywoływać i dodawać do rodziny duchy zmarłych simów z miasta i zmienić każdy metal z wyposażenia w złoto. (40000 punktów szczęścia zyciowego)" Czyli przydatna zabawka ;) |
Nie wiem, czy u kogoś jeszcze tak było, ale kiedy miałam małżeństwo wróżkę i czarodzieja, to kiedy ona dawała mu prezent, miała w opcji wyboru kamień filozoficzny. Ważne, że nie wykupywała go wcześniej, nie miała go w wyposażeniu, nie odjęło jej też punktów życiowych. Sytuacja była jednorazowa, ale i tak mnie to zaskoczyło;)
|
A ja mam takie pytanie o ogrodnictwo... Nigdy nie grałam ogrodnikiem, bo jakoś mnie to nie bawi... Ale stwierdziłam, że wypróbuję wróżkę, to tak przy okazji ten ogrodnik wyszedł też. Sim(wróżek) zarejestrował samozatrudnienie jako ogrodnik i jedną z okazji, jaką dostał to wyhodować 20 roślin świetnej jakości. Tyle, że... Mój sim ma rośliny doskonałej jakości, wspaniałe, bardzo dobre itd. Jakieś świetne też się trafią.
Ale czy rośliny wspaniałe czy doskonałe nie są lepsze od świetnych? A jeżeli tak, to czy nie powinny się kwalifikować do wykonywanego zadania? Drugi problem mam taki, że sim ma np. 5 tych świetnych roślin, a potem nagle ma tylko 3. Jak tak dalej pójdzie to nigdy nie zbiorę 20stu... Poradźcie coś... EDIT: @down: Dziękuję za odpowiedzi, pomogły :) |
@up - to jest chyba tak z jakością (potraw, sadzonek, zebranego miodu i wosku), w kolejności od najniższej:
Przerażająca Okropna Podła Zła Normalna Dobra Bardzo dobra Wspaniała Świetna Wyjątkowa i Doskonała Kolory mogą się nieco różnić, ale jestem pewna, że poza tym pomyłek tu ni ma. A zatem - jakość Wspaniała jest w Sims 3 niższa niż Świetna, zatem plon tej jakości nie spełnia wymogów. Za to jestem pewna, że wyższa jakość - owszem. Oraz że plony tych roślin muszą być w wyposażeniu Sima, wtedy będzie mógł je zanieść gdzie trzeba żeby ukończyć okazję. |
Aby w łatwy sposób wyhodować rośliny wyższych jakości zrób tak:
Jeżeli masz roślinę normalną, dbasz o nią, nawozisz, powstanie z niej plon: dobry, wtedy sadzisz plon: dobry, dbasz, urośnie: bardzo dobry. Wtedy sadzisz bdb, dbasz, masz wspaniały. Rozumiesz? U mnie to się zawsze sprawdza. Jeżeli klikasz w opcję: "użyźnij ogród najlepszymi nawozami", gra automatycznie dobiera ryby, plony, o najwyższej jakości, dlatego ubywa Ci tych owoców/warzyw. Czasem jeżeli masz włączoną wolną wolę, Sim sam coś przekąsi. ;) (a gdy chcesz troszeczkę przechytrzyć grę, gdy masz już plon o jakości jaka Cię interesuje - wsadź go do lodówki, bo Sim ich nie wykorzysta do użyźniania, a żeby jej nie zjadł w potrawie, używaj opcji: zjedz coś na szybko. Gdy uzbierasz właściwą liczbę, weź je z lodówki do własnego wyposażenia.) |
Pytanie dla szczęśliwych posiadaczy dodatku: czy opcja "kontrolowania populacji" w mieście daje możliwość całkowitego wyłączenia stworów z gry..?
|
Ja osobiście korzystam z moda NRaas Story Progression, który z natury uniemożliwia zmienianie się Simów w mutanty. Jednak z tego co mówili twórcy gry, to działa to w ten sposób, że żaden nowy mutant nie pojawi się w mieście, ani przez postęp historii, ani przez narodziny. Czyli teoretycznie para wampirów u sąsiadów albo nie będzie się w ogóle rozmnażać, albo będą mieli zwykłe, Simowe dzieci.
|
Cytat:
|
Hmm chociażby dla tej opcji warto mieć dodatek...;) sorki, nie jestem miłośniczką takiej tematyki ;)
Skusiły mnie zresztą nowe obiekty kolekcjonerskie, bo ponoć sporo dochodzi?? Nigdzie nie znalazłam co dokładnie i w jakiej ilości, jedynie wyliczone nowe roślinki do uprawy (ale to chyba tylko w alchemii do wykorzystania, nie w kuchni?) no i grzyby, i pszczelarstwo... hmmmm;D |
"Szerzyć klątwę wilkołactwa" - o co chodzi w tym pragnieniu? By kogoś przemienić w wilkołaka?
|
Searle , o to chodzi w tym pragnieniu.
|
W takim razie, jak to zrobić? Nie widziałam odpowiedniej opcji. Trzeba być zaprzyjaźnionym z simem, czy jak?
|
Czy te niektóre upiory nie działają jak włamywacze? (czyli nie przychodzą z zaskoczenia, niosąc straszną muzyczkę? :D)
|
gdzie sa te jakies magiczne fasolki czy cos takiego? kiedys mi sie obilo o galki oczne i chce sprobowac nowego sposobu zabijania tych skurczybykow
czy tylko mi nie dziala biala skora? w CAS podczas tworzenia jest chyba taka szara do wyboru i tam jest skala od czystej bieli do zupelnej czerni. chcialam zrobic taka wrozke, bo jej ojciec jest wampirem, wiec by pasowalo. niby w grze byla faktycznie bialawo-szarawa, ale wszedzie indziej miala normalny, zdrowy kolor skory. w sensie w relacjach, w ikonce, jej glowa podczas wyboru interakcji :< i czy czarodzieje moga sie uczyc umiejetnosci tylko poprzez baw sie magia, pojedynki i rzucanie zaklec? bo to wydaje sie totalnie niesprawiedliwe, wrozki mega szybko dostaja kolejne czary i zdolnosci. z czarodziejami to jest jakas tragedia, tak potwornie wolno sie rozwijaja :[ |
Magiczne fasolki można kupić w trybie kupowania, rozrywka, różne (sortowanie według przeznaczenia) lub salon, rośliny (według pomieszczeń).
|
@stinkfist modem Nraas MC możesz podwyższyć magię.
|
Czy u was zombie też są tacy wkurzający? Kiedy moi simowie są w domu to pojawiają się ciągle koło apartamentu, raz było ich czterech x_X Moja simka pracuje jako projektantka wnętrz i jak stoi przed domem do renowacji to zawsze, ale to zawsze pojawia się koło niej zombie i to o każdej porze, zarówno w czasie pełni i zarówno kiedy jej nie ma. Da się jakoś wyłączyć tych zombie, ale coś?
|
Musisz albo wyłączyć pełnię albo użyć moda..
|
Jeśli włączę opcję kontrolowania populacji w moim mieście, nie pojawią się żadne nowe wampiry, nie mówiąc o reszcie...ok. A może ktoś ogranął już dodatek i wie, czy jeśli będę chciała zrobić z sima z mojej rodzinki wampira, jednego jedynego, nie mam wyjścia, i muszę zezwolić na wszelkie dziwadła w mieścinie...? Na 3 min zezwolę, i będę miała miasto pełne wróżek i tej całej ferajny..?
ehh ciągle się zastanawiam nad tą grą, obawiam się, że przez te nowości, potwory itp, gra mi ostro zmuli... a przecież pogodę zamawiam na bank;) Jak sądzicie? warto? W końcu nie będę korzystać z większości tego, co oferuje to rozszerzenie. Chcę 'tylko' miodek, przepisy, kamienie, robale i inne :D:D:DB) |
Ale dlaczego przez pozwolenie na wampira miałabyś mieć miasto pełne wróżek, skoro każdego stwora zaznaczasz osobno? Zresztą możesz wprowadzić swojego wampira, a w całym mieście mieć je wyłączone. Widać to w Bridgeport, gdy wyłączy się wszystkie istoty nadprzyrodzone w opcjach. Te wampiry, które istnieją tam jeszcze od Po Zmroku, nadal są wampirami i wyłączenie ich w opcjach nic nie da, po prostu nie pojawią się nowe.
Ja zarzekałam się, że nie będę grała stworami, a mam w tej chwili niezły ubaw z mojej poplątanej rodziny żyjącej w MF. Poza tym dodatkowe rzeczy, jak choćby ul czy fotele bujane, są naprawdę fajne. |
Ja właśnie nie wiem jak to wygląda, bo też i nie mam dodatku :P tak więc wdzięczna jestem za wyjaśnienia.
jeśli każde dziwo wyłącza się osobno, to to rozwiązuje mój dylemat dot. wampira w rodzinie; wprowadzać kogoś spoza mojej prehistorycznej rodzinki nie chcę, ma być krew z krwi protoplasta rodu, użarta przez wampira z sąsiedztwa:D nie wiedziałam też o bujanym fotelu, przekonałaś mnie:P dziękuję Ci bardzo za odpowiedź! |
Nie wiem czy daję pytanie w dobrym temacie, ale chyba po zainstalowaniu NZTŚ ("chyba" bo wcześniej nie zauważyłam nic takiego) moja simka cały czas przebiera się w strój wizytowy. Kiedy każę jej chodzić w stroju codziennym, to i tak po jakimś czasie się znowu przebiera. Ostatnio przyuważyłam, że miała tą akcję w okienku "ubierz się stylowo" (czy jakoś tak). Jest jakiś sposób żeby to zatrzymać lub wyłączyć? Nie zawsze uda mi się zauważyć tą czynność, a denerwujące jest to, że ciągle muszę ją przebierać.
|
Frezjo , Simka pewnie ma w cechach "stosowny" . usuń ta cechę testingiem
|
Owszem, ma tę cechę, sama jej wybrałam. :D Nie wiedziałam, że to przez tą cechę. Chyba ją zmienię bo troche irytujące są te przebieranki. :P
|
Frezja, masz włączoną wolną wolę? Ponieważ, ja też posiadam tą cechę, ale moja simka się nie przebiera. Gram bez wolnej woli.
|
Cytat:
|
Mam wrażenie,że ta gra ma sporo błędów, jakby pospieszyli się z jej wypuszczeniem.
Ale nie o to mi się rozchodzi,bo chcialam spytać,czy ktoś miał problem z oświadczaniem się w tym dodatku? Kombinowałam moją wróżką,by ją wydać ja kogokolwiek i nawet ta opcja nie wyskakuje. Ledwo w końcu przy którymś delikwencie wyskoczyło mi wprowadzenie się. |
nmin: O! Nie wiedziałam... Czego to człowiek się dowiaduje... :D
Jean: Ogólnie, aby Sim mógł się oświadczyć lub nawet zaproponować stały związek w chmurce, tam gdzie masz pokazany pasek znajomości (chodzi mi o ten w lewym górnym rogu, nie wiem jak to wyjaśnić/jak się nazywa) musi być napisane "(Imię Sima) uważa, że (Imię drugiego Sima) jest niezwykle atrakcyjny." |
Wiesz, nigdy nie miałam problemów z grą do momentu zainstalowania tego dodatku =.=
i mam inny problem - Moja wróżka nie chce chodzić do pracy. Kiedy jest czas, klikam pracuj,a ta akcja po prostu znika a ona nie idzie i już... |
Samoczynne znikanie działań nie musi być winą akurat tego dodatku, przy wcześniejszych również bywały tego typu akcje. Z reguły pomaga zmiana aktywnej rodziny, ale miałam przypadek, że nawet reset miasta nie pomógł, dopiero łatka naprawiła problem.
|
Cytat:
|
Aby sim mógł się oświadczyć musi przebyć przez rodzaje więzi:
Zauroczenie->związek->zaręczyny Może Twoja simka spłatała Ci figla podczas wolnej woli i ma już partnera? Spróbuj zresetować simkę albo zmienić rodzinę :| |
i jeszcze jedno pytanie - w tym nowym mieście to wszyscy macie tak,że w klubach nie ma barmanów, sami się muszą obsługiwać? dlaczego tak? to tak trochę bez sensu -.-
|
W MF cały czas mam zachmurzone niebo w nocy. Przeszkadza mi to, bo jeszcze nigdy nie widziałam pełni... Wy też tak macie? To wina gry?
|
Jean - z tego co mi się wydaje, to w knajpach w MF są zwykle barki. By był barman, potrzebne są te "profesjonalne".
|
dzięki za wszystkie odpowiedzi :)
|
Gdzie w Sunset Valley znajdę Wóz cygański?
|
Sama musisz go chyba wstawić...
|
Mam nastolatka-czarownika. Jak sprawić by stał się człowiekiem?
EDIT: Okej. Nie ważne. Potrzebny jest Silny Eliksir Uzdrawiający. |
A ja mam pytanie natury prokreacyjnej :D
Zachciało mi się moim simom sprezentować trojaczki. Aby ta zachcianka miała moc, kupiłem żonie niejakiego Oscara S. nagrodę szczęścia życiowego "wzmożona płodność". Jakby tego było mało, pan Oscar S. przygotował również dwie fiolki mikstury prokreacyjnej, która zwiększa szanse na bliźniaki i trojaczki. Małżonkowie zażyli specyfiku przed małym bara-bara no i po trzech dniach żonka wylądowała w szpitalu na oddziale położniczym... i powiła jednego tylko syna -_- Tak więc ja się pytam. Czy coś zrobiłem źle? Czy może te mikstury trzeba wypić jak simka jest w ciąży, a nie przed bara-bara? Czy po prostu taka jest kiepska jakość tych mikstur prokreacyjnych? |
Cytat:
Cytat:
|
Jest w Edycji miasta. Musisz zmienić typ parceli na publiczną i w kroliczych norach będzie wóz.
|
Ponawiam pytanie:
Zachciało mi się moim simom sprezentować trojaczki. Aby ta zachcianka miała moc, kupiłem żonie niejakiego Oscara S. nagrodę szczęścia życiowego "wzmożona płodność". Jakby tego było mało, pan Oscar S. przygotował również dwie fiolki mikstury prokreacyjnej, która zwiększa szanse na bliźniaki i trojaczki. Małżonkowie zażyli specyfiku przed małym bara-bara no i po trzech dniach żonka wylądowała w szpitalu na oddziale położniczym... i powiła jednego tylko syna -_- Tak więc ja się pytam. Czy coś zrobiłem źle? Czy może te mikstury trzeba wypić jak simka jest w ciąży, a nie przed bara-bara? Czy po prostu taka jest kiepska jakość tych mikstur prokreacyjnych? I mam nowe. Czy też wraz z dodatkiem macie taki bug, że czasem niby jest jakiś sim, ale go nie widać i tylko widać chmurki pojawiające się nad jego głową? Ja już miałem tak z jednym simem w parku i z duchem na cmentarzu. |
Co do drugiego pytania, raz pojechałam całą nadnaturalną rodziną na wakacje do Egiptu i po jakimś czasie znikły mi simy. Coś klikałam, to pojawiało się w pasku zadań na ułamek sekundy, a potem się wyłączało..
|
Okej, a teraz pytanie dotyczące eliksirów. Ostatnio mój sim nauczył się dotyku midasa i tam jednym z potrzebnych składników jest salamandra świetlista. Opis przy niej jest, że ryby można złowić itd itp, więc mam rozumieć, że ta salamandra to ryba, a nie jaszczurka z dodatku Zwierzaki?
|
Ta jaszczurka doszła z dodatkiem NZTŚ. Z całą pewnością nie jest to ryba ;)
e: A jeśli chodzi o bug o którym wspomniałeś, to miałam tak jeszcze na długo przed tym dodatkiem, zdarza się.. |
Salamandra świetlista jest rybą, w dziale ze zdjęciami widać jak pływa w kuli.
|
O masz, a weź teraz tą salamandrę wyłów... ciężkie życie alchemika, trzeba dodatkowo uczyć się ogrodnictwa i wędkowania, bo jak inaczej zdobywać składniki :P Przecież nie da się wiecznie szukać dziko rosnących np. muchomorów bo to masę czasu zajmuje, a w sklepie alchemicznym pojawia się jeden egzemplarz i to tylko czasem... :P A salamandrę i tak trzeba wyłowić... ktoś wie, gdzie ją znajdę w Moonlight Falls?
|
Jeśli masz w rodzinie czarodzieja (a chyba masz) to łatwiej zastosować zaklęcie konwersji na pustej nawet kuli lub jakimkolwiek stworzeniu w niej pływającym, w końcu trafisz na salamandrę.
Jeśli chodzi o miejsce do wyłowienia to zdaje się będzie przy wodospadzie kamiennego trolla, dostępna na wyższym poziomie umiejętności. Masa grzybów rośnie na parceli elfiej rodziny (niepamiętam nazwiska), zawsze tam się zaopatrywałam gdy potrzebowałam jakiegoś grzyba :D |
No tak, zapomniałem o rytuale konwersji, ostatnio wyczarowałem rybę śmierci, codo grzybów - dobrze znać miejscówkę, bo na dziko to jakoś ich mało, a pomocnik kolekcjonera nie jest z grzybami kompatybilny :D
Dobra udało mi się stworzyć Dotyk Midasa (a nawet trzy fiolki na raz bo mam odblokowane osiągnięcie), świetne to jest! No i można na tym zbić majątek - każda zamieniona w złoto rzecz jest dwa razy więcej warta. Kupiłem sobie rzeźbę za ponad 12 tysięcy i zarobiłem dzięki temu kolejne 12 tys :D Ale mam pytanie do tych, którzy wiedzą. Ponieważ sim zamieniony w złoty posąg może umrzeć przez ten czar (jest taki typ ducha w CAW) to jak można doprowadzić do takiej śmierci sima? Czy to jest losowane przez grę, kiedy sim zamieniony w posąg umiera? Bo zamieniłem jedną simkę w złoty posąg, ale ona po kilku godzinach powróciła do normalnej postaci. |
Co ile pojawiają się nowe rzeczy do kupienia w sklepie tym w Moonlight Falls? Bo szukam jednej książki do alchemii, nie pamiętam jakiej i ciągle nie ma :(
|
Cytat:
|
Po prostu tam przedmioty pojawiają się losowo. Raz znajdziesz tą książkę, a raz nie i nie ma tutaj jakiegoś konkretnego odstępu czasowego. U mnie jedyne co się zawsze pojawia to tojad i mandragora o jednej sztuce i chyba jeszcze jakiś podstawowy składnik, reszta rzeczy losowo.
|
Hm, dziękuję, poszukam jeszcze w księgarni, może będzie.
|
Hej! Mam dwa pytania: moją simkę ugryzł wilkołak przez co nim się stała, i tu pojawia się moje pytanie, w jaki sposób mam ją ponownie zmienić w człowieka? I drugie pytanie: w jaki sposób (nie korzystając z cas) zamienić ją w czarownice?
|
@Cuddly09 - możesz to zrobić za pomocą eliksiru. Naucz swoją simkę umiejętności alchemii i każ jej zrobić eliksir silnego uzdrowienia, a następnie użyj go na niej. Jeśli chcesz by była czarownicą stwórz eliksir butelkowany wywar czarowników. Jeśli nie chcesz tracić czasu na naukę umiejętności, pójdź do sklepu z eliksirami. Może nie być tych, których potrzebujesz, ale co jakiś czas pojawiają się nowe, więc trzeba poczekać.
|
suomii - dziękuję bardzo:) chciałam zrobić eliksir, ale nie mam pojęcia, gdzie znaleźć ropuchę, a w sklepie tego eliksiru trafić nie mogę, cały czas tylko są na wampiryzm :|
|
Ropuchy można łowić w jeziorach. Czasem trzeba niestety trochę poczekać, zanim trafi się w sklepie na to, czego się chce ;)
|
Też właśnie nigdy nie mogłam znaleźć ropuchy i zawsze szukam eliksiru w komisie.
|
Jak czarownica może odzyskać swoją moc? Chodzi o ten fioletowy pasek pod portretem, aby się powiększył.
|
Za pomocą eliksiru o nazwie esencja płynnej magii, dostępny bodaj od 4 poziomu alchemii. Ja jednak miałam w grze błąd i pasek mocy czarownicy był pusty nawet po uzupełnieniu eliksirem, z rzucaniem czarów było ok dopóki moc się nie wyczerpała i nie pojawił się nastrójnik o tym informujący. Tylko że zobaczyć poziomu zapełnienia paska się nie dało, dla odmiany pasek many wróżki w tej samej rodzinie działał normalnie.
Można też odczekać aż pasek samoistnie się uzupełni ale to za długo trwa. |
A można go gdzieś kupić? (ten eliksir)
|
Hej! Szczerze powiedziawszy nigdy nie spotkałem tego eliksiru w komisie Aleistera, ale możesz wybrać się tam Simem i sama sprawdzić. Zapewne najszybszym sposobem na zdobycie tej mikstury jest uczenie Sima alchemii przy stacji alchemicznej oraz późniejsze, własnoręczne przyrządzenie eliksiru. Pozdrawiam D_S
|
Witam, moja simka mieszka w Bridgeport. Jej życiowym marzeniem jest zostać wróżbitką ( ścieżka kariery mistyczki ). Na forach wyczytałam, że ta profesja związana jest z wozem cygańskim. Więc wiecie może gdzie ten wóz jest, bo nie mogę go namierzyć w tym mieście. A może ktoś z Was również wybrał tę karierę i podzieli się jakimiś radami ;-).
|
wejdz do moonlight falls, spakuj woz do biblioteki (jak klikniesz na niego w trybie 'edytuj miasto' to powinna byc taka opcja), wtedy pojawi sie on do wyboru w gotowych parcelach publicznych. nastepnie wroc do bridgeport i gdzies go wrzuc :)
btw. nie mialam nigdy wrozbity na maksymalnym poziomie kariery, ale chyba sa dwie sciezki, 'oszusta' i 'mistyka' + rozwijasz Alchemia, Logika i Charyzma. |
Ew. możesz edytować jakąś parcelę publiczną i stamtąd dodać ten wóz tak jak dodaje się np. ratusz czy szkołę.
|
Cytat:
:) |
Wejdź w edycję miasta i wybraną parcelę zamień na publiczną (klikasz na tę niebieską ikonkę parceli i tam się wyświetli). Następnie wychodzisz z edycji, wpisujesz kod testingcheatsenabled true i klikasz na tę parcelę lewym przyciskiem myszy przytrzymując SHIFT i klikasz na "buduj na tej parceli". Pojawia się normalne okno budowania, z tym że po prawej stronie od piwnicy jest jeszcze jeden obrazek, wejdź tam i pojawią się obiekty publiczne z miast, które posiadasz. Znajdź wóz, ustaw go i już.
|
help, moj sim zamienil sie w zloto - jak go z powrotem zmienic w normalnego sima QQ ?jedyna opcja to sprzedaj.....:(
|
Wraca do normalności po jakiś 8h, ew. można usunąć nastrójnik "złoto" kodem testingcheatsenabled true. A tak w ogóle - za ile można sprzedać?
|
Nieodnawiająca się magia.
Witam z moim pierwszym postem na forum. Nie jestem pewna czy były już wcześniej takie tematy, jeśli tak to najmocniej przepraszam :P
Przechodząc do problemu : Od dwóch dni mam dodatek Nie z Tego Świata i wszystko niby działa dobrze, ale kiedy tworzę czarownika, wprowadzam go do domu, nagle cała jego magia schodzi do zera i nie da się jej niczym zregenerować. Nie pomagają eliksiry, arena mioteł ani kody (potrzeby statyczne). Miał ktoś może kiedyś taki problem? Da się temu zaradzić? Jest to błąd gry czy może ja coś źle robię? Zaznaczam, że próbowałam jeszcze sprawdzić wróżki i u nich z magią wszystko dzieje się normalnie. Z góry dziękuję za odpowiedź :) |
Cytat:
Cytat:
Ten pasek mocy jest tak naprawdę pełny ale tego nie widać. Dopóki wiedźmie wychodzą zaklęcia to pasek jest zapełniony. Całkowite wyczerpanie mocy sygnalizuje nastrójnik "moc wyczerpana". Przez ten niewidoczny pasek uśmierciłam niechcący wiedźmę podczas rzucania klątwy bo many było za mało na dane zaklęcie, a nie można było sprawdzić poziomu paska. Jedyne rozwiązanie to mieć w ekwipunku sima eliksiry uzupełniające magię i popijać między dłuższymi seriami rzucania zaklęć, rzuceniem silniejszego czaru, czy pojedynkiem. Przyda się też kwiat śmierci na wypadek nieudanego zaklęcia klątwy nawiedzenia. Ewentualnie mod usuwający błędy, ale nie korzystam z niego od dłuższego czasu, więc nie wiem czy usunie ten bug. |
Ja mam za to problem z roślinami, przez co nie mogłem też wykonać zadania dla alchemika, bo nie było składniku. Chodzi mi o ostrogłowiec czerwony. Taka roślina występuje w grze, ale jej nie ma realnie u mnie. Kiedy karzę simowi zebrać kwiaty ostrogłowca, to owszem zrywa je, ale w wyposażeniu pokazuje się tojad (albo kozłek lekarski, już nie pamiętam). Krzak normalnie jest podpisany jako ostrogłowiec, wyrastają z niego czerwone kwiaty, ale realni nie jest przez grę odbierany jako ostrogłowiec. Ktoś ma taki bug czy to tylko u mnie?
|
Absolem nie jesteś sam. Ja już zauważyłem "dwunazwowość" tej rośliny we wrześniu. Ostrogłowiec czerwony to kozłek lekarski. Sadząc kozłek wyrasta Ci ostrogłowiec. :)
|
Dziurawiec no właśnie posadziłem wczoraj ten kozłek, ale wyrósł z tego kozłek, mimo że krzak popisany jest ostrogłowiec czerwony i kwiaty na nim też są od ostrgołowca to sim nadal zbiera kozłek. Tak ma być czy jak?
|
Tak ma być, roślina nazywa się ostrogłowiec czerwony ale jego plony to kozłek lekarski, to nie jest błąd
|
A no to okej. Bo kiedyś dostałem zadanie że mam przynieść ostrogłowca czerwonego i jeszcze jakieś składniki i z tego co pamiętam to nie mogłem go zaliczyć bo nie miałem ostrogłowca, ale wydaje mi się że kozłek posiadałem i mi tego nie akceptowało. No ale jak trafi mi się to zadanie ponownie to sprawdzę to jeszcze raz.
|
A czy usunięcie kodem zombie działa?(testingcheatsenabled true>shift>skrzynka pocztowa>kontrola istot nadnaturalnych>usuń ze świata simów nadnaturalnych>"ZOOBMIII")
|
to działa na zasadzie "o jednego zombiaka mniej", ile razy klikniesz, tyle zombie stanie się na powrót normalnym simem
|
Chyba mały odkop robię, ale muszę się spytać. Jest jakiś sposób (oprócz modów) aby czarownica szybko nauczyła się ukrytej umiejętności - magii? Zależy mi na zaklęciu słonecznym.
|
Bez modów to się chyba nie da...
Jak ma umiętność alchemii to niech uwarzy "dopalacz umiejętności" czy jakoś tak... |
miał ktoś z was może taki problem ?
simka podchodzi mi do stacji alchemicznej, ja każę jej robić eliksir a ona tego nie robi. W lewym górnym rogu pojawia się ikonka interakcji ale za chwilę znika :/ Myślałam że może w ciąży simy nie mogą robić eliksirów ale po porodzie problem jest ten sam. Ktoś coś cokolwiek ? |
Ja mam pytanie odnośnie taboru wróżbitki- gdzie moge go znalezc bo chciałam wstawić go do SV.
A żeby nie skakć już po działach to odrazu mam pytanie odnośnie pewnie PR -gdzie znajde to "stoisko",gdzie Simy mogą dawac buziaki na festynach? |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Z pomocą może przyjść też kod buyDebug (wpisuje się go dopiero po testingcheatsenabled true) :) |
Jeśli było takie pytanie to przepraszam.
No więc, grałam sobie w SV (wyłączyłam te różne postacie) itd. no i nadeszła pełnia. OK. wkrótce dookoła mojego domku w takim niebieskim jakby portalu zaczęły teleportowac się co jakiś czas zombie. Nie przeszkadzało mi to (latało to w kółko i jęczało). Mniej więcej w środku nocy z pełnią wyszłam z gry i zapisałam. kiedy wróciłam z powrotem był sierp. Nie obchodziło mnie to zbytnio. Gram przez kolejne simowe dni, a te Zombiaki zaczęły mnie wkurzac. Kasuję je testingiem, ale to syzyfowa praca bo one cały czas przychodzą, nawet w dzien. Minął tydzień, a one nadal pojawiają się. To się zrobiło mega wkurzające. Ma ktoś pomysł, co można z tym fantem zrobic? |
Tak jest zawsze niestety przy zapisie gry podczas pełni :/
Trzeba zapisywać po lub wgrać moda usuwającego całkowicie zombie z gry... |
Cytat:
|
mam pytanie odnośnie wampirów... jak pozbyć się ich mocy, żeby już nie miały ziemistej skóry fioletowych potrzeb (na stałe) probowałam w tym instytucie naukowym ale tam nie mam opcji żeby wykupić jakiś eliksir..
|
Lek na wampiryzm kosztuje 3000 simoleonów i powinien być w ośrodku naukowym, jeśli nie ma to powinien zadziałać silny eliksir uzdrowienia stworzony przy stole alchemicznym lub kupiony w sklepie z eliksirami.
|
no kurczę probowalam już z tym eliksirem uzdrowienia też i nic no dobra bede myslec dalej dzięki:)
|
Cytat:
|
Jak pozbyć się tego świecenia simów podczas tworzenia w CAS? Przez chwilę jest normalnie, lecz jak zmienię ubranie, to postać sima robi się taka blada... :( Szukałem, lecz nie znalazłem takiego wątku, albo jestem ślepy. Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?
|
Robisz śmiertelnika czy jakiegoś nadprzyrodzonego? :|
Może w tym rzecz. |
Nie spotkałam się jeszcze z czymś takim... Może masz skina z neta?
|
Tworze zwyklego czlowieka i nie uzywam zadnych skinow :(
|
To nie wiem :(
A może to ciuszek jest pobrany z neta i tak zrobiony, że bladzi Simy... |
A spróbuj włączyć bez zawartości importowanej grę, może rzeczywiście, tak jak mówi anizali jakiś dodatek?
|
Daj może screena jak to wygląda.
|
Jak zorganizować zlot parapsychiczny jako słynne medium?
Szukałam w telefonie i na wozie cygańskim, nie znalazłam takiej opcji. edit: Dobra, już znalazlam, w teatrze. |
Chcę ustawić w Sunset Valley Arenę mioteł. Jak (oprócz wchodzenia w Moonlight Falls, kopiowania do skrzynki, wchodzenia do Sunset i umieszczania jej z biblioteki - zanim mi się to załaduje, to wyzionę ducha) mogę ją zdobyć?
|
Z tego co pamiętam , można było ją kupić na parceli publicznej i zwyczajnie postawić.
|
No właśnie nie widzę jej w bibliotece parcel.
|
Arenę mioteł (przedmiot, nie parcela!) można kupić normalnie w trybie kupowania, ale nie pamiętam w której zakładce, pewnie w rozrywce. Postawisz ją na parceli, dodasz to i owo, jakieś lampy czy coś i już :)
|
Dzięki kedziorek - zawsze jakieś rozwiązanie, ale jeśli ktoś miałby jeszcze pomysł skąd wstawić parcelę, to byłabym wdzięczna.
|
Parcele wstawiasz w edycji miasta. Powinien przy tym takim czymś do obracania znaczek takiego notesiku. Tam wybierasz parcele i ją po prostu kładziesz. O to chodzi?
|
ajditia - poszukuję gotowej parceli o nazwie Arena Mioteł - chcę ją wstawić do Sunset Valley.
|
Mam pytanie odnośnie wampirów. Czy da się jakoś zmienic wampira spowrotem w zwykłego sima? jakiś eliksir lub coś podobnego? Bo nigdzie nie mogę znaleźc o tym informacji.. :( Bardzo proszę o pomoc..
|
O ile dobrze pamiętam to w ośrodku naukowym można kupić jakąś miksturę po której wypiciu wampir stanie się normalnym simem.
|
Eliksir silnego uzdrowienia wyprodukowany przez sima-alchemika również eliminuje wampiryzm jak i resztę zdolności nadprzyrodzonych. Niestety trzeba mieć wysoki poziom tej umiejętności, czasem można kupić flakonik w sklepie z eliksirami ale występuje on losowo.
|
Bindi i Gingers - dziękuję za odpowiedzi. :)
|
mam pytanię, jeśli piszę to w złym dziale to przepraszam. Czy w nowym mieście Isla Paradiso jest Sklep z Eliksirami?
|
Z tego co kojarzę to nie, musisz sam go wstawić (jest gotowy w skrzyni parcel) :)
|
Powiedzmy, że mam mamę wampira i tatę człowieka + wyłączony wampiryzm w ustawieniach, gdzie moge wylaczyc np. wróżki i wilkołaki, postęp historii, to czy urodzi mi się mały wampajer czy nie ? :p
|
Jak masz wyłączony wampiryzm, to raczej nie :|
|
Mam pytanie. Czy jeśli teraz kupię NZTŚ, to zainstaluje mi się najnowsza łatka, czy będzie ta, która była w dniu wydania dodatku?
|
Wydaje mi się że ta z dnia wydania, ale nie jestem pewna :)
|
Cytat:
|
Tak, Bindi odkryłam to sama, miałam wylaczony wampiryzm, a wampirek i tak się urodził. Jednak dzięki :)
|
Herba jeżeli masz nowszy dodatek niż NZTŚ to pozostanie ta łatka którą aktualnie masz, ale jeżeli nie posiadasz nowszego dodatku to się zainstaluje ta z NZTŚ :)
|
W dzienniku producenta dot. NZTŚ producent wybudował dom dla swoich 4 nadnaturalnych simów, widziałem kiedyś ten dom, ale teraz nie mogę go znależć. Czy ktoś jeszcze ma link do tego domu?
|
cześć, mam taki problem z ową grą, moi simowie, gdy chcę zrobić wróżkę/wróżka nie mają skrzydeł i nie wiem o co chodzi, grę pożyczyła mi koleżanka
|
Czy wie ktoś jak zostać dżinem?
|
Klamra, nie ten dział. Dżin doszedł w zostań gwiazdą. Lecz w nie z tego świata można go stworzyć od podstaw, ale musisz mieć doinstalowany dodatek zostań gwiazdą, w którym on doszedł.
|
I można jeszcze nim zostać poprzez wypicie eliksiru, niestety, nie pamiętam nazwy..
Dział jest dobry :) w końcu to w tym dodatku doszła możliwość stania się dżinem. |
mam problem, nie mogę robić pojedynku na czary :( to chyba jakiś bug, gdy kupiłem nie z tego świata to raz zrobiłem, potem zaktualizowałem i dupa, nie mam tej opcji, a czarodziej rozwinął magię wystarczająco bo już mi się pojawiło okienko, że może robić pojedynki.
|
up@ A może ten drugi czarodziej ma niewystarczające umiejętności?
down@ Dokładnie, lepiej bym tego nie ujęła. |
Słowem dopowiedzenia mojej przedmówczyni dodam, iż jakich nie miałbyś dobrych chęci oraz jakich Twój czarodziej nie miałby umiejętności magicznych, to bez poziomu przeciwnika uprawniającego go do pojedynków - nic nie wskórasz. W takiej sytuacji jeśli chcesz owy pojedynek przeprowadzić - należy przenieść się do rodziny przeciwnika i podszkolić jego umiejętność czarowania. :) Pozdrawiam D_S
|
Mam kłopot z nastrojnikiem Ścigany (czy jakoś tak, związany z przebywaniem w pobliżu nieznanego wampira), który nie chce zniknąć- pomimo, że mój sim jest sam w domu.
Ostatnio nęka mnie również problem z Simami, którzy ni stąd ni zowąd stają w płomieniach. Po chwili ogień gaśnie i pozostawia ich osmolonych. Nie wiem czy to błąd, ale powoli zaczyna mnie to denerwować. |
Re: The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi
Spróbuj wywalić wszystkie mody :)
|
a czy czarownicy których generuje gra samoczynnie poprawiają swoją umiejętność magii?
|
Niby powinni, ale różnie bywa :P
|
Ja nie wiem, chyba raczej nie. Ale co ja tam wiem :P
|
Cytat:
|
W jaki sposób można przestać być wampirem? Bo nie mogę znaleźć żadnego eliksiru w komisie ani opcji na laboratorium naukowym :|
|
Pink, zawsze możesz nauczyć swojego sima alchemii i sam go stworzyć.
|
Ale jest taki eliksir w ogóle? ;P
|
Tak, nazywa się chyba silny eliksir uzdrowienia (lub coś w ten deseń) i zmienia każdego nadnaturalnego w człowieka.
|
Dziękuję bardzo! :)
|
Teraz ja mam swoje pytanko:flowers: Czy kiedy wilkołak jest w przemianie to ma z psem jakieś dotatkowe interakcje albo/i nie ma niektórych?:dog: Nie mam tej gry, ale dostane ją na gwiazdke:santa:.
|
Witam. Mam pytanie, dlaczego włącza mi się usuwanie gry gdy ją włączam? [pytanie może wyda się być dziwne, ale kiedy to się cały czas robi to już jest nieco denerwujące]
|
Hej mam pytanie ;)
Jak można zrobić wróżkę w simsach nie z tego świata? Bo zawsze interakcje z nadprzyrodzonymi stworzeniami kończą się możliwością przemiany, a wróżkę można poprosić jedynie o wrozkowy pył ??? :| |
Możesz zrobić ją w CASie albo przemienić sima za pomocą eliksiru, można go kupić w komisie z eliksirami (nie zawsze jest dostępny) albo zrobić samemu.
|
Musisz wytworzyć lub kupić w sklepie z eliksirami Butelkowane Błogosławieństwo Wróżek. Jeśli chcesz go sama wytworzyć to jest dostępny dopiero na 10 poziomie alchemii, a w sklepie możesz trochę poczekać zanim się tam pojawi.
W Moonlight Falls w Arboretum można chyba dostać okazję w wyniku której sim staje się wróżką, ale to raczej rzadkość. |
Dzięki @kędziorek :P
Jeszcze mam jedno pytanie. Pokazuje mi się czasami w pragnieniach u sima Zatańczyć w okół domu wróżek'. Możesz mnie oświecić co to jest i gdzie to się znajduje? Wspomniałaś o Moonlight Falls, co to konkretnie jest? Wnoszę że to jakaś kraina, Ale jak tam się dostać?? :D |
Moonlight Falls to świat, możesz go załadować w menu albo przeprowadzić tam simów, a dom wróżek można kupić w trybie kupowania (jest kilka wariantów).
|
Spoczko dzięki
|
Przybywam z kolejnym pytaniem :D
Czy można zmienić zwykłego Sima w czarownika bez używania kodu? W sensie, jakiś eliksir, zaklęcie od innej czarownicy czy coś? |
Jest na to "Butelkowany Wywar Czarowników" dostępny w sklepie z eliksirami lub przy stole alchemicznym (bodajże przy 10 poziomie odblokowany, ew. 9).
|
Bardzo dziękuję! <3
|
Cytat:
Czy ta okazja wyskoczy tylko w Moonlight Falls? To znaczy, dodałam sobie te Ogrody Wróżek do biblioteki, aktualnie gram w Hidden Springs i tam je umieściłam - czy w innym mieście też ona może się pojawić? I czy wiesz może, której interakcji trzeba użyć, by mieć szansę na tę okazję - zabawę z wróżkami czy szukanie wróżek? Liczyłam, że jak znajdę jakąś wróżkę (bo sporo podejść mi to zajęło) to w nagrodę właśnie dostanę jakąś okazję czy propozycję, ale dało mi to tyle, że znaleziona wróżka została moją przyjaciółką i mogę ją tylko o pył prosić, jak każdą inną. |
Nie sądzę, by tylko w MF ta okazja wyskakiwała, ale głowy nie dam, bo ten sposób znalazłam na jakiejś innej stronie opisany, a sama nie mam już niestety możliwości tego sprawdzić. W Arboretum trzeba szukać wróżek i wtedy otrzymuje się okazję w wyniku której zostaje się wróżką. Nie wiem jednak jakie zadanie trzeba wypełnić. Od istniejących wróżek można jedynie otrzymać wróżkowy pył, nie mogą one przemienić sima.
|
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź, w takim razie będę próbować do skutku. :)
|
To ja zapytam - jest może mod na wyrównanie długości życia wszystkich nadnaturalnych ras? Albo inny sposób, żeby niezależnie od bycia wróżką/wampirem/inną innością obowiązywała simów długość życia ustawiona w opcjach, bez tracenia nadnaturalnych mocy. Szukałam już na modthesims ale nie znalazłam, bo przyznam że na początku to jest fajne, a potem nie da się grać, jak się okazuje że praprababka mojej simki flirtowała z tym samym wróżkiem... :hmm:
Ok, znalazłam, jakby ktoś jeszcze szukał wklejam link Mod na zmianę starzenia simów nadnaturalnych |
Czesc, ktos moze wie jak naprawic blad, przez ktory wrozki nie mają skrzydel? Dodam ze same wrozki w miescie mam. Nawet jak w casie probuje zrobic wrozke to jest prawie jak normalny czlowiek (z wygladu). Ktos cos wie? bylabym wdzieczna :)
|
Witam
Mam pytanie dotyczące obiektów kolekcjonerskich (klejnoty, metale). Czy istnieje w grze maszyna do przetapiania metali ? Coś podobnego jak szlifierka do klejnotów. Przeglądnąłem cały tryb kupowania włącznie z trybem debugowania i nic takiego nie znalazłem, może ktoś wie gdzie mogę coś takiego znaleźć, może w store ? |
Klejnoty przetapia się klikając na nie w wyposażeniu. Funkcja nazywa się chyba "Wyślij do oszlifowania", czy coś w ten deseń.
@down: Pomylić przetapianie ze szlifowaniem. Brawo ja. <3 |
Wydaje mi się, że maszyna z tego zestawu ma funkcję przetapiania metali. Niestety, maszyny nie można kupić osobno, trzeba wykupić cały warsztat, a kosztuje 1900 simpoints'ów.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:41. |