TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Inne gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Masz problem z przejściem jakieś gry? Napisz! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=6399)

Czerwone jabłuszko 13.07.2004 13:04

Masz problem z przejściem jakieś gry? Napisz!

Nie miesz przejść jakiejś gry?? Szukasz w necie solucji ale ich nie ma? Albo sa beznadziejne i nic z nich nei kapujesz?? No to ten temacik jest dla ciebie...

Piszcie jak macie problemy z jakas gra albo utkneliscie w jakims miejscu. :)

Heh .. ostatnio mam problemik z... Harry'm Potterem(3 cześć).. niby gra dla dzieci, banalna przeszlam ją już 4 razy ale za akzdym razem nie moge znaleść ani jednej tajemnicy w bibliotece.. :(.. 0/4 ...czy ktos moze ma ta gre i odkryl co nieco w bibliotece?? :huh:

moonlight 13.07.2004 14:50

Zacząłem grać 5 raz w Baldur`s Gate 2 Tron Bhaala, lecz zapomniałem jak się wychodzi z miasta Saradush? Mam coś zrobić z kanałami czy jak? Juz mi ręcę opadają... Wcześniej nie miałem problemu z ukończeniem tego zadania, a teraz kompletnie mi z głowy wyleciało... Wie ktoś? ;(

mała simka 13.07.2004 17:16

Ja gram w beach life i nie umiem przejśc 7 planszy o nazwie Sliczności. Wie ktoś jak to, przejsć?

Shawnee 13.07.2004 21:27

Cytat:

Originally posted by mała simka@Jul 13 2004, 05:16 PM
Ja gram w beach life i nie umiem przejśc 7 planszy o nazwie Sliczności. Wie ktoś jak to, przejsć?
a masz polska czy Angielską wersję? ;) Jesli Polską to tam ci wszystko pisze jak klikniesz na menu na puchar :P

mała simka 14.07.2004 08:03

Mam polską , i robię wszystko tak jak tam pisze ,a i tak nie mogę tego przejść! :( :(

Liop 14.07.2004 08:54

Cytat:

Originally posted by moonlight@Jul 13 2004, 03:50 PM
Zacząłem grać 5 raz w Baldur`s Gate 2 Tron Bhaala, lecz zapomniałem jak się wychodzi z miasta Saradush? Mam coś zrobić z kanałami czy jak? Juz mi ręcę opadają... Wcześniej nie miałem problemu z ukończeniem tego zadania, a teraz kompletnie mi z głowy wyleciało... Wie ktoś? ;(
To jest proste.Wchodzisz to garnizonu.zabijasz wszystkich.bierzesz ze skrzyni klucz do kanałów. znajdujesz wejście do kanałów wchodzisz.kanałami wchodzisz do zamku.idziesz do ostatniego piętra zamku. Zabijasz władce miasta zjawia sie Melisana i ci zleca zabicie olbrzyma

moonlight 14.07.2004 10:14

O dzisys, no dobra, przypomniałem sobie... ale, ale... nie... jak to garnizon? możesz mi wytłumaczyć co to jest ten garnizon? chodzi ci o zamek czy jak? bo tam są piętra to wiem...

Shawnee 14.07.2004 11:59

Cytat:

Originally posted by mała simka@Jul 14 2004, 08:03 AM
Mam polską , i robię wszystko tak jak tam pisze ,a i tak nie mogę tego przejść! :( :(
napisz co trzeba zrobić w tej misji to Ci powiem jak ja to zrobiłam ;)

mała simka 14.07.2004 12:05

Treba zrobic 3 rzeczy: zdobyc opinię o wyglądzie kurortu do 3 gwiazdek, opić 75 gości naraz, i przyciągnąc na wyspę 200 gości przed upływem 6 dnia.

Liop 14.07.2004 12:24

Cytat:

Originally posted by moonlight@Jul 14 2004, 11:14 AM
O dzisys, no dobra, przypomniałem sobie... ale, ale... nie... jak to garnizon? możesz mi wytłumaczyć co to jest ten garnizon? chodzi ci o zamek czy jak? bo tam są piętra to wiem...
wejdź na mape i tam musi być zaznaczony punkt gdzie jest garnizon. On jest na lewo od świątyni. w garnizonie nie ma pięter -jeden pokój ,pełno wrogów

Shawnee 14.07.2004 12:48

Cytat:

Originally posted by mała simka@Jul 14 2004, 12:05 PM
Treba zrobic 3 rzeczy: zdobyc opinię o wyglądzie kurortu do 3 gwiazdek, opić 75 gości naraz, i przyciągnąc na wyspę 200 gości przed upływem 6 dnia.
jeśli chodzi o opinie kurortu to musisz dawać duuuuzo kwiatów, ławeczek, lamp itp. Możesz także zatrudnić animatorów ;)
Jesli chodzi o upicie gości to musisz wybudować bardzo dużo (ale różnorodnych) budynków z alkoholem... I jakieś 2 dni przed końcem misji ustawić moc piwa na największe i ustawić piwo za darmo :) A o tych 200 gosci to poprostu zatrudnij Animatorów i speniaj proźby i oczekiwania gości :)

mała simka 14.07.2004 18:54

Cytat:

Originally posted by Karola001+Jul 14 2004, 01:48 PM-->
QUOTE (Karola001 @ Jul 14 2004, 01:48 PM)
QUOTE (Liop @ Jul 14 2004, 01:24 PM)
www.hmtown.prv.pl

EuleEule 19.05.2006 11:49

Gram w Beach Life i nie mogę przejść planszy pt. Baby, ach te baby! Co mam zrobić, żeby to przejść???

Aϊda 19.05.2006 11:55

Cytat:

Ja nie umiem w THE URBZ: Sims in the city dla GBA przejśćmisji w pierwszej dzielnicy. Mieszkam sobie w małym domku i siędze tu dosćdługo... Muszę zaprosić dziewczynę do ciekawego meijsca, zabieram jądo klubu który jest czynny od nocy, tam kupuję jej amciu, potem chce się zabawić - korzystamy z maty tanecznej, a potem chce iśćdo sklepu, a jedyny sklep w okolicy [aktualnie dalej do centrum przejść nie można - roboty drogowe] jest czynny dopiero od 10 rano, a wtedy mój sim jest jużwykończony i pada... Kiedy nawet dotrwa do zakupów to dziewczyna stwierdza że ten sklep jest nieodpowiedni zaliczając jeden punkt misji [zatem nie można tego pominać] i chce iść do sklepu bardziej "ulicznego" - mój sim jest już wtedy skonany i budzę się w szpitalu nawet gry przed misją wszystkie paski potrzeb są zielone. Ktoś wie jak to zrobić? xD
ojeju, nie kumam, mam ta gre, i takowej misji nie widzialam ^^

Poziomek 20.06.2006 16:11

mam problem w lionhercie

jestem aż przy krypcie wchodze do przedsionku zabijam kapki kości z pierwszej kaplicy(czy jakos tak) i potem walczę ze strażnikiem KRWAWIĄCEJ WŁÓCZNI ale on jest bardzo silny ja mam 21poziom postacie nawalam magia lodu w niego ale bardzoi mało to daje a on się regeneruje z moich obrazeń i takiie błędne koło zabija mnie w 50 sekund nie wiem co robić.
nie wiem spróbuje użyc mikstur wampiryzmu moze cos pomoże ale watpię w to
POMÓŻCIE :| :wacko: :O

kluseczka 24.06.2006 08:40

A ja z Icewind Dale: Heart of Winter. Nie daję rady zmorom z wyspy grobów, a metoda na chama nie przynosi skutków. POMOCY!

Monitkowa 06.02.2007 21:07

A ja utknęłam w:
- Larry 7 (przy rundzie z dzbanuszkami) <-- no niech se pisze +18lat :)
- Harry Potter Komnata Tajemnic (gdzi jest skóra Boomslanga?)
- Rayman 2 i love this game :laugh: (Zatoka wielorybów - runda z wielorybicą)
- Pizza Connection 2 (Rio De Janerio)
- I.G.I. Project 2 Counter Strike (Igi I'm going in mam w małym palcu ale druga częśc to przekleństwo)

Camerio 07.02.2007 14:22

Survey: Aby zdobyć składniki, w grze stworzone są "mini-poziomy". Na końcu każdego tego poziomu, znajduje się dany składnik.

emily 07.02.2007 21:37

A ja nie moge przejść drugiego zadania w turnieju trójmagicznym w grze Harry Potter i Czara Ognia. Ktoś mi pomoże????

SuRvEy : Kiedyś grałam w HPiKT i zdobyłam skórke ale nie pamiętam jak

Camerio 27.02.2007 14:14

Cytat:

Napisał emily
A ja nie moge przejść drugiego zadania w turnieju trójmagicznym w grze Harry Potter i Czara Ognia. Ktoś mi pomoże????

SuRvEy : Kiedyś grałam w HPiKT i zdobyłam skórke ale nie pamiętam jak

Jak to nie możesz? Tzn., że nie umiesz dotrzeć do końca, bo giniesz, czy nie odblokowuje się następna lokacja? Jeżeli to pierwsze, to nie ma innego sposobu - musisz przynajmniej raz przepłynąć cały poziom. Cały czas trzymaj C i ciągle strzelaj urokami (X), gdy pojawiają się druzgotki nabijaj uroki właśnie w te wredne stworzenia. To bardzo proste, trzeba tylko odpowiednio w nie wycelować, co poznasz, gdy wokół druzgotka pojawi się koło. Gdy stworzenie wypluje już na ciebie to zielone coś, staraj się tego unikać. Jeżeli chcesz mieć dobry czas, radzę zbierać fasolki. Jak będziesz zbierać wszystkie fasolki, skrzeloziela i cały czas trzymać przycisk C (nie możesz też ani razu stracić przytomności), możliwe, że zdobędziesz nawet złoto, a razem z nim 3 tarcze! Jeżeli to drugie, to niestety, ale musisz zebrać 11 tarcz TT i przynajmniej raz przejść 2 zadanie. Tarcze TT porozrzucane są po wszystkich poziomach, bez problemu je zbierzesz. Pozdrawiam ;)

Edit: simek w temacie Harry Potter i Czara Ognia napisał coś, co może ci się przydać:
Cytat:

Jest karta na mniejsze obrażenia przy 2 zadaniu turnieju, ale wtedy musisz odkryć wszystkie statuetki smoków we wszystkich poziomach i ta karta podczas uruchomienia tego 2 zadania automatycznie się umieści, bo nie da się wybrać samemu

cysia 06.06.2007 13:47

Kody mi nie działają w Sacredzie. ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Dovelly 08.06.2007 19:23

A mi nie radze sobie z grą Hotel Giant

Darlene 08.06.2007 19:37

Cytat:

Napisał Dovelly
A mi nie radze sobie z grą Hotel Giant

W czym problem? o.O

Alatáriël 06.07.2007 20:34

Odp: buuuUUUuuu...nie umiem

Mógłby mi ktoś w punktach napisać prostą solucję do gry Harry Potter i Czara Ognia? Na razie chciałabym tylko do 3 planszy [chodzisz po wieżach Hogwartu (nie wiem, gdzie jest jedna statuetka smoka i jedna minitarcza ;()], 4 planszy [las(nie wiem, gdzie są wszystkie karty i te statuetki czy coś...)] i do 6 [łazienka prefektów(nie moge tego WOGÓLE przejść, całkowicie nie wiem, co robić)]. A do odblokowania kolejnego poziomu potrzebuje 3 tarcz : O Pomoże ktoś...? ;(

stagnacja 18.08.2007 21:49

Może ktoś wie, jak przejść w grze Harry Potter i Czara Ognia zadania Moody'ego pierwsze zadanie z błotoryjami? :( Mój czas to 4:13... nie mogę dobić do 3 minut! Może ktoś ma jakąś strategię? ;(
Z góry dziękuje za pomoc...
EDIT: I ktoś może wie jak w poziomie "Dachy Hogwartu" zdobyć Znikającą Kartę? I jak dostać się na środek tej wody z glonami... i wziąć tą dużą tarczę.

octavessens 03.08.2008 12:43

Fever trzeba zdobyć zaklęcie Herbiculus czy jakoś tak. ;D

Miyoki 17.11.2008 15:26

Ja mam problem z grą na x360 Lost Odyssey.
Gdy już się cieszyłam, że w końcu wiedziałam jak wyjść z tej głupiej fabryki (czy co to tam było), to musiałam iść do takiego miejsca, gdzie jest dużo śniegu. To tam, gdzie jest taki pingwinek - idę za nim, on poszedł do jakiegoś gniazda i se tam już siedział. Musiałam iść w lewo, uważać na szpary, przez które wlatuje powietrze, które może mnie strącić i doszłam na takie miejsce, które nie ma wyjścia - były tam dwie duże kule śnieżne, ale w żadną stronę nie mogę przejść dalej.
Dlatego ta gra mnie wkurza - jest jak labirynt i w dodatku, gdy się gubisz i próbujesz znaleźć wyjście, wciąż atakują cię potwory ;/

Ktoś wie co powinnam zrobić?
Widzę nikłe szanse...

Adamsims 18.11.2008 20:05

Najłatwiej w Harego i Czara Ognia grać na 2 tak jak ja z bratem

legolas 21.11.2008 09:24

Poległem w Grze Black Mirror :(
Ma ktoś opis do niej??
Nie moge sie dostać do wieży

Mostilia 24.06.2009 15:05

Gram w mój wymarzony chłopak i nie umiem kupic ciuszków są pod ? co zrobic by je kupic

Master of Disaster 25.06.2009 15:18

Mógłby mi ktoś powiedzieć, gdzie znaleźć wszystkie 24 karty czarodziejów w pierwszej części Harry'ego Pottera? Moja nieznośna młodsza siostra ostatnio w to gra (a w praktyce ja przechodzę za nią część etapów) i ciągle brakuje jej ze 3 kart.

PS. Jeśli ktoś ma problemy z grą Gothic II Noc Kruka, może do mnie pisać; dobrze znam tę grę i myślę, że jestem w stanie odpowiedzieć na większość, jeśli nie wszystkie pytania dotyczące przechodzenia gry (nie modów); znam też sporo sztuczek. Chętnie pomogę, tylko odpowiedź może trwać (muszę dorwać się do komputera z dostępem do internetu :D, jest jeden na... cóż, sporo osób - 8)

Raven 25.06.2009 15:24

dokładnie tego nie pamiętam ale w poszukiwaniu patrzyłam czy gdzieś tekstura się nie przemieszcza. Zazwyczaj był tam ukryty poziom z kartą.

shezza 02.07.2009 21:06

kto umie obslugiwac konia w last chaos?

Raven 02.07.2009 22:39

no grałam w toto. A o co dokładniej chodzi?

shezza 03.07.2009 01:18

takie mmorpg. chodzi mi konkretniej o to, ze kon teoretycznie jest 'zalozony', a jednak go nie widac, to raz. dwa, nie mam pojecia gdzie szukac zarcia dla niego, mimo ze wiem, co ma jesc. trzy - nie wiem jak sie wykorzystuje wyuczone skille u konia.

Raven 03.07.2009 09:21

ani konia ani smoka nie widać w mieście. Jeśli poza miastem go też nie widać: zdejmij i załóż go jeszcze raz.
Żarcie to kamień, musisz mieć kilof i znaleźć kopalnię. Jak z Yuno wychodzisz na północ to kopalnię masz na północny wschód. Zresztą miejsca zbierania idą w jednej linii: magiczne zioła, na prawo głazy energodajne i na końcu rudy minerałów. Ale gwarantuję ci: bez boostera na kilofie nawet się tam nie wybieraj. Stracisz tylko czas i nerwy na próbie wydobycia czegokolwiek a booster wylatuje z potworów. No chyba, że ktoś sprzedaje ale mało jest takich. No i nie ładuj w żadne skille związane z górnictwem, zielarstwem i łapaniem energii. To tylko strata PU (punktów umiejętności) a wcale szybciej i skuteczniej się tych rzeczy nie zbiera.
Umiejętność zwierzaka najlepiej władować do dolnego paska i mieć na zawołanie. Chyba, że jest to umiejętność pasywna, wtedy samo działa.

shezza 03.07.2009 23:33

@trauma - dzięki ogromne, wreszcie cos zrozumialam

znowu problem, ktory w sumie opisalam juz w temacie o grze, ale nei zaszkodzi, jesli tutaj tez wspomnie. mianowicie - brakuje mi opcji w menu tworzenia postaci opcji 'addones' a co za tym idzie - na mapie brakuje mi map helpera, co jest dosc uciazliwe, bo zeby wykonywac questy, musze ganiac jak glupia i szukac recznie. wie ktos, co zrobic, zeby tego map helpera uaktywnic?

ok nieaktualne, wystarczylo sciagnac addonsy odpowiednie.

Ellie 13.08.2009 11:57

musisz mocno przywalic dzwignia w ta krate, ona sie rozwali, potem przenosisz ja na druga strone (w kawalkach sie da) i potem reparo

cala sztuczka w tym, zeby to rozwalic, mi sie udalo przypadkiem XD

FakeYourDeath 13.08.2009 13:05

hmm

spróbuje . =d

Ellie 13.08.2009 19:22

mam nadzieje, ze zrozumialas o co kaman xD

shyshek 09.09.2009 16:29

Witam mam problem z grą Helldorado a mianowicie z drugą misją.
Dałem inżynierowi pierwszą flaszkę potem drugą a później ogłuszyłem.A teraz mam zabrać broń z tego budynku,i tu pojawia się właśnie ten problem nie wiem jak tam dojść gdy idę środkiem planszy to zaraz mnie wykrywają i zaczynają strzelać.Mógłby mi ktoś napisać jak to przejść byłbym bardzo wdzięczny :D

sephora 02.10.2009 20:55

mam problem z saperem. nie potrafie przejsc ostatniego poziomu, ekspert haha ;p

psychickid 02.10.2009 20:57

sephora - ja tylko raz przeszłam experta. strasznie trudno się nie pogubić na końcu :D

sephora 03.10.2009 23:43

no bez jaj. juz tyle lat sie mecze z tym :D

Raven 04.10.2009 09:57

moja metoda na eksperta to nie spieszyć się :D ale i tak na 128 rozegranych wygrałam 1 raz :D

s'éteindra 06.10.2009 14:01

A ja nie umiem w tomb raider legend przejść poziomu w afryce. to jest po misji w Japonii. Jest taki mechanizm, że taka jakby kobieta ma na srodku cos do przekrecenia, a po bokach sa plytki i jak sie cos postawi na tych plytkach to jej sie takie cus w rekach przekreca. Co tam trzeba zrobic? XDD

Panna Lawenda 09.10.2009 19:49

no dobra. przeszlam cale trl, ale nie pamietam takiego momentu. moglbys mnie bardziej oswiecic?
albo daj jakiegos screena, co?

s'éteindra 13.10.2009 19:36

Nie wazne, juz sobie poradziłem. XD

Charionette 28.02.2010 18:49

[IMG]http://i46.************/23jpy06.jpg[/IMG]
[IMG]http://i50.************/155lag1.jpg[/IMG]

Wie ktoś jak tam się dostać? To gra Kirikou: Afrykańska Przygoda, poziom Sawanna :)

Miyoki 02.04.2010 21:34

Kurde, wnerwiłam się, bo nie wiem o co chodzi.
Nie wiem gdzie to napisać, więc mimo, że z samym przejściem gry nie mam problemu, to piszę to tu.

Gram w Dreamfall: The Longest Journey i nagle przestał mi działać przycisk działania (PPM/Spacja). Mimo, że ogólnie działa mi mysz, bo nawet (co dziwne) mogę jej używać nawet w grze, ale nie jako przycisk działania.

W ustawieniach mam wszystko tak jak powinno być - przycisk działania: spacja/ppm.

Wie ktoś może (ktokolwiek) co bym mogła z tym zrobić? :|:|

Edit: Już nieważne. Wczytałam autosave i zaczęło działać. Na szczęście :)

Starlight 18.04.2010 17:02

O co chodzi w HPiKT z Wyzwaniem złotej karty?

Master of Disaster 06.07.2010 15:47

Starlight, jeśli problem nadal aktualny... aby uzyskać dostęp do Wyzwania Złotej Karty, trzeba najpierw zebrać wszystkie Srebrne Karty Czasodzieja. Jest ich 40, za każde 10 dostaje się jeden klucz. Wyzwanie to jedyne miejsce, w którym można zdobyć Złote Karty, jest ich 11. Wyzwanie jest na czas, ale nie ma tam chyba sekretów ani fasolek, no i można je chyba odwiedzać wielokrotnie.

NedaPL 31.10.2010 09:18

Cytat:

Napisał mała simka (Post 197870)
Ja mam problem w shreku 2. Pomożecie? A więć w tej planszy gdzie Shrek ratuje Osła z zasadzki, jest taka ogromna dyna, i nie wiem co mam zrobić żeby przejść dalej! Pomóżcie!

Ja wiem jeśli myśle o tym to musisz ją podnieść i rzucić gdzieś.

Aperlaxive 17.09.2011 16:50

Odp: Masz problem z przejściem jakieś gry? Napisz!

Oki jestem głupia ale jak przejść rycerza z tej gry?
http://www.gry.pl/gra/Fafu-the-Ostrich-RPG.html

Michaello 25.12.2011 13:53

Otóz tyczy się to gry Return To Castle Wolfenstein. Misja 3 part 4. Zabijam wszystkich spadochroniarzy, uruchamiam to czerwone kółko na górze. Nie wiem co dalej. Pomóżcie

marandile 01.05.2012 05:36

Czy ktos wie, jak w Restaurant Empire szkolic pracownikow?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:20.