![]() |
Forumowa Mafia II - sonda i zgłoszenia
Zastanawiam się nad drugą edycją Forumowej Mafii. Dlatego też proszę o zagłosowanie w tej sondzie, czy mam ją zorganizować, czy nie. Głosowanie potrwa do 5.10.2013 r. do godz. 20:00. Następnie, jeśli większość zagłosuje pozytywnie, będę zbierać zgłoszenia do gry w tym temacie do 9.10.2013 r. do godz. 19:00.
Druga edycja Forumowej Mafii się odbędzie. Można zgłaszać się w tym temacie od teraz do 9.10.2013 r. do godz. 19:00. Po tym czasie zostaną rozlosowane i rozesłane do uczestników role. Komentarze, które do tej pory pojawiły się w tym temacie, się nie liczą. |
Odp: Forumowa Mafia II - sonda i zgłoszenia
Libby, jak to zobaczyłam, od razu się uśmiechnęłam! <333333
Organizuj to koniecznie *____* |
Ja z góry mówię, że jeśli będzie to się zgłaszam <3 Zaklepuję sobie miejscówkę :P
Tylko drobna prośba, niech będą trochę bardziej sprecyzowane zasady, bo w poprzedniej edycji było trochę chaotycznie :) No, ale od czego jest uczenie się na błędach :P :3333 Nie moge się doczekać :333 |
Taaak, chciałem w to kiedyś zagrać, bo niestety pierwsza edycja była podczas mojej nieobecności :D Trzy razy tak!
A czy miejsca są ograniczone? @ Libby: nie ;) @ Pinki: to dobrze, nie muszę się martwić, czy zdążę się zgłosić ^^ |
Jak najbardziej tak :P
Tylko mam nadzieję, że miejsce wydarzeń będzie nieco inne, nie w dalekiej przyszłości, dalekiej galaktyce i nie w asyście super nowoczesnego sprzętu :P |
Tak tak tak. Tylko licze na klimaty rodem z prawdziwej Mafii :D
|
Ano właśnie, może Włochy, Sycylia, 20 wiek :P
|
Albo USA, czasy prohibicji, lata 30 XX wieku? :)
|
Ja jestem za! :3
I też chętnie się zgłoszę ;) Ale według mnie to najlepsze będą współczesne czasy, bo w latach 30 nie było komórek i innych tego typu pierdół, a coś czuję, że to by skomplikowało sprawę ;) |
up, ale były telefony normalne, więc bez przesady z tymi komplikacjami ;)
Mnie, szczerze mówiąc, fabuła mało interesuje, bo obawiam się, że znów wszyscy skupią się na niej a nie na poszukiwaniu mafiozów. Mam nadzieję, że tym razem pójdzie nam lepiej :) I jedyne czego chcę, to miłej atmosfery, bo wtedy zabawa będzie świetna nawet jeśli sceneria nie wszystkim będzie odpowiadać ;) No i oczywiście jestem na tak :) |
Sęk w tym, że współczesna Mafia to już nie to samo co kilkadziesiąt lat temu. Wtedy Mafia miała tradycje i twarde zasady, których się trzymała. Dzisiaj to zwykłe gangi bez jakichkolwiek zasad.
|
No tak, w sumie to były zwykłe telefony :D
W poprzedniej edycji Mafią byli na dobrą sprawę kosmici, więc to niekoniecznie musi być taka 'klasyczna' mafia. Ale z pewnością powinna być trochę bliższa nam :3 |
A lata 50 XX wieku? Były już porządne samochody, więcej osób miało telefony, ogólnie świat "bliższy" nam, a mafijne zasady i tradycyjne wciąż zachowane.
Chyba że rzeczywiście pójdziemy w fantasy, to możemy grę obsadzić w jakimś galaktycznym imperium, Mafia napadałaby na całe planety, okradała księżyce z minerałów, podróżowała czarnymi dziurami, porywała mieszkańców planet o niższej inteligencji... Za dużo "Spore"... |
ja jestem za... ale osobiscie mysle ze trzeba cos zrobic z zasadami. poprzednia edycja byla fajna, ale umowmy sie - wcale nie gralismy w mafie, tylko userzy urzadzili sobie zwykle rpg. jesli znowu ma sie to powtorzyc, to moim zdaniem kolejna edycja nie ma sensu ;)
oczywiscie, jesli kazdy bawil sie swietnie, to nie trzeba tez nikomu odbierac rozrywki I narzucac zasad, tylko zwyczajnie inaczej podejsc do tego... moze nie rozbudowywac fabuly tak jak wczesniej, tylko dac jakis 'zarys', a roleplay zrobic kiedy indziej, jako oddzielna gre skoro w poprzedniej edycji tak bardzo sie przyjela? nie wiem, nic nie probuje tu wymusic, tylko tak sobie glosno mysle, bo niestety z mojego punktu widzenia poprzednia gra byla bezsensu - mafia eliminuje graczy, a oni siedza I opisuja jak pija biosoczki na stolowce ze znajomymi, kompletnie olewajac wszystko co sie dzieje dookola. tak jak pisalam wczesniej, moze I komus sie podoba taka forma. tylko wtedy nie powinno sie to nazywac mafia... sama nie wiem czy wezme udzial w nastepnej edycji, zastanowie sie nad tym. pewnie I tak sie zglosze, jak mi sie(paradoksalnie...) bedzie nudzilo, choc przyznaje, ze poprzednio kilka rzeczy bylo do poprawy wedlug mnie, mimo ze sama nie podjelabym sie organizacji takiej dopracowanej, szczegolowej zabawy, to absolutnie przeszkadzalo mi to ignoranckie podejscie userow. jako jeden z mafiosow nie czulam praktycznie zadnego 'zagrozenia' dla swojej postaci... a to chyba chodzilo, zeby bylo odwrotnie? nie wiem czy ktos zrozumial ta paplanine... |
zgłaszam się i jestem za, w poprzedniej edycji nie mogłam wziąc udziału, spróbuję w tej.
|
Cytat:
Chętnie bym się zgłosiła, pod warunkiem, że będzie miało to ręce i nogi, bo jak znowu się zrobi z tego tutaj RPG, to już wolę pisać na swoim i pomordować kilka osób ;) |
Ja się zgłoszę
może być śmiesznie, prawda? A takie zabawy nie mogą mnie ominąć :) |
ja też się zgłaszam, poprzednia edycja bardzo mi się podobała (pozdrawiam mafię <3) i liczę, że ta będzie jeszcze lepsza ;)
|
Strasznie się cieszę, że będzie organizowana druga edycja! Pierwszą śledziłam, ciągle plując sobie w brodę, że się nie zgłosiłam, także ZGŁASZAM SIĘ :D
|
Cytat:
(tak, mówię o tobie jakby ktoś miał wątpliwości) Ja również się zgłaszam :) @Maq - to takie smutnie i zakłamane, jak zawsze :c ale lepiej nie bede nic mowil bo jak zawsze dostaniesz warna -10 :/ albo bana za nic |
@UP: odezwał się człowiek, który ma czyste sumienie, pfu...
Stanę w obronie Rudzi, ponieważ osobiście nie wiem czy oszukiwała. (Jak mówię, nie wiem, bo takie rzeczy powinny być ogłaszane publicznie, a nie widziałem takiej informacji, chyba że szanowna administracja jest na tyle [każdy wstawia słowo jakie chce, bo jak coś palnę to warna na -10 dostanę :/], żeby trzymać takie rzeczy w tajemnicy...) Poza tym, jak Rudzielec miała oszukiwać? Proszę Cię, odpadła jako pierwsza i później pewnie zapierniczała duchem z motorkiem w dupie i gadała do wszystkich, że żyje iwg? Śmieszne ;) |
Rudzielec złamała jedną z reguł FM - obstawiała, kto jest w mafii poza tematem do tego przeznaczonym - i dostała za to warna.
Poza tym zgłoszenia do zabawy będą później. Na razie jest sonda, czy zabawa w ogóle powstanie. |
Cytat:
|
Cytat:
jeśli chodzi o samą mafię to jestem jak najbardziej za, mimo że nie wiem czy będę mogła wziąć w niej udział. coś się dzieje wtedy, użytkownicy się udzielają, dużo osób niebiorących udziału zaglądało do tego tematu i śledziło przebieg gry. chociaż gracze odbiegli praktycznie całkowicie od koncepcji poprzedniej edycji, teraz już wiadomo 'jak to się je', wiec powinno (a przynajmniej mam taką nadzieję) być lepiej : ) |
Jestem za mimo, że nie do końca wiem o co chodzi, ale kojażę i się zgłaszam
|
Cytat:
(tak, piszę o tobie jakby ktoś miał wątpliwości) Czekamy w takim razie na temat ze zgłoszeniami. Ode mnie to tyle. |
Druga edycja Forumowej Mafii się odbędzie. Można zgłaszać się w tym temacie od teraz do 09.10.2013 r. do godz. 19:00. Po tym czasie zostaną rozlosowane i rozesłane do uczestników role.
Komentarze, które do tej pory pojawiły się w tym temacie, się nie liczą. |
W takim razie zgłaszam się i już nie mogę się doczekać :love:
|
Zgłaszam się oczywiście! :)
|
Ja chyba też bym chciała spróbować... Proszę.
|
Ja się zgłaszam! :D
|
Zgłaszam się xD
|
Ja też się zgłaszam. ;)
|
Ja również się zgłaszam ;33
|
Zgłaszam się!
|
zgłaszam się :fun:
|
to ja się zgłaszam :yeaah:
|
Zgłaszam się :ike:
|
Zgłaszam się! :wink2:
|
Również się zgłaszam.
|
zgłaszam się !
hehehe |
Zgłaszam się
|
no dobra, matura sama się napisze :P
zgłaszam się :) |
Ok, zglaszam sie ;p
|
a ja się zgłaszam nie jako uczestnik,ale jako obserwator, ponieważ kompletnie nie znam się na tego typu grach,wiec chętnie się czegoś od Was nauczę,mam nadzieje,ze mi na to pozwolicie :D
|
zgłaszam się
|
Zgłaaaszam się! <3
|
zgłaszam się.
|
I'm totally in :)
|
Mən təqdim :)
azerski jest fajny! zgłaszam się ;) |
Zgłaszam się :)
|
W sumie, czemu nie :)
Zgłaszam swój udział :) |
Zrobiłam listę osó biorących udział w FM II. Doliczyłam jednak osoby, które głosowały w sondzie. Osoby zaznaczone na czerwono to osoby zbanowane.
Jeśli ktoś chce się dopisać lub wykreślić z listy, bo tylko głosował, a nie chce brać udziału, to niech tu napisze. Nabór zamykam 9.10.2013 r. o godz. 19:00. Lista uczestników Forumowej Mafii: 1. Pink Panther 2. Diana 3. Björk 4. Kędziorek 5. Charionette 6. Fallen 7. Lubie 8. Kjalvör 9. Apocalypsa 10. Ladrón 11. Restless 12. Słodki Pan Ciastek 13. Yuki 14. redmoon 15. Everlasting. 16. Mroczny Pan Skromności 17. Morgana 18. Muffindance 19. Meryam 20. Flo 21. motyka kubuss 22. Privilege 23. Anizali 24. Alexandra 25. cheeba 26. Cheyenne 27. Emallie 28. fromyesterday 29. Gingers 30. Juhas 31. KarolinaJ KennyMcKormick 32. Luflee Maqryll Perplexite 33. Qwerty 34. Valerie 35. Volturia 36. Zielona Herbata |
Re: Forumowa Mafia II - sonda i zgłoszenia
LOOLz pomysle, bo nie wiem jak ja leniwa zorganizuje sobie czas :c
|
Póki jeszcze termin, to się zgłaszam. :D
|
Aktualna lista uczestników Forumowej Mafii:
1. Pink Panther 2. Diana 3. Björk 4. Kędziorek 5. Charionette 6. Fallen 7. Lubie 8. Kjalvör 9. Apocalypsa 10. Ladrón 11. Restless 12. Słodki Pan Ciastek 13. Yuki 14. redmoon 15. Everlasting. 16. Mroczny Pan Skromności 17. Morgana 18. Muffindance 19. Meryam 20. Flo 21. motyka 22. Privilege 23. Anizali 24. Alexandra 25. cheeba 26. Cheyenne 27. Emallie 28. fromyesterday 29. Gingers 30. Juhas 31. KarolinaJ 32. Qwerty 33. Valerie 34. Volturia 35. Zielona Herbata |
no dobra, you can count me in ;)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:07. |