![]() |
Forumowa Mafia II - uwagi
Temat na uwagi, komentarze do ogłoszeń.
|
Odp: Forumowa Mafia II - ogłoszenia
Proponuję nadać miastu jakąś nazwę :) Będzie łatwiej nawet w niektórych opisach.
|
Odp: Forumowa Mafia II - uwagi
Ja chcę więcej fabuły, może nie 5 stron ale cooś więcej. :<
|
Mimo wszystko też wolałbym mieć trochę fabuły ;)
|
wlasnie to chyba dobrze ze nie ma fabuly. lepiej niech tak zostanie ;) ma to uchronic gre przed zrobieniem z niej rpg jak poprzednio :D
|
UP: W sumie racja ;) Po co robić niepotrzebne zamieszanie
|
wiem, że jestem nieogar, ale dzisiaj już głosujemy? Bo coś mi się kojarzy, że poprzednio pierwsze głosowanie było dopiero trzeciego dnia :P
Cieszę się, że nie ma fabuły :> Uważam, że to nam wszystkim wyjdzie na dobre :D |
Dzisiaj głosuje mafia, mieszkańcy natomiast pierwsze glosowanie mają jutro.
|
czy tylko ja nie orientuje się w czasie? dla jednych chyba jest wieczór, a dla drugich piękny poranek :| moglibyśmy coś ustalic... skoro czasy są mniej więcej realne, to chyba ta godzina i data też mogłyby się zgadzać.
|
Up: mam dokładnie to samo, ale z tego co wiem jest wieczór bo na razie jesteśmy w czasie teraźniejszym.
|
Ostatnio było tak, że kiedy w teraźniejszości był ranek/wieczór to w FM było tak samo :)
Umownie się przyjęło |
Ojoj, to czas się chyba zwijać do domu, w końcu jest już dosyć późno na przesiadywanie w banku. :D
|
Śledczy mogą tam siedzieć jeszcze kilka godzin nawet :D
|
Nie chcę nic mówić, ale to chyba nie jest takie normalne, że po napadzie sobie siedzicie za doniczką i rysujecie xD
|
Ktoś tam rysował? :D Ja tylko spekulowałem że bratnią duszę zobaczyłem! :D
|
Ale wszyscy się za jedną doniczką chowaliście? Co to była za donica? :D
|
To była donica z wielką palmą! Nie byle jaka xD
Chcę już rano, mam randkę z Cheyenne :love: :D |
Donice są okrągłe oraz podłużne. :D Z jedną palmą nie wyglądała pewnie zbyt okazale, ale... to nie moja postać projektowała wnętrza. xd
|
Cytat:
|
Looool, też mi się kojarzy XDD
Ale trochę nie fajnie, że wszyscy nie przestawiają się na grę tylko ciągle wałkują fabułe (tylko ja przestam o nią dbać). |
redmoon hehs, tez czulam ze tak bedzie :P no nic, poznniej zobaczymy...
|
Nie no, słuchajcie, można zrobić z tego fajną historię, nie musimy od razu dyskutować. Tzn. wiadomo, że trzeba zacząć typować, ale można to nadal utrzymać na torach opowiadania.
Tak mi się wydaje. |
no spoko :D
Tylko ja się obawiam, że zaraz znów wymknie się spod kontroli ta historia. I argumentem za tym, że ktoś był w mafii stanie się to, że napisał o spotkaniu z ofiarą :P Trzeba wyciągać wnioski z własnych porażek. Ja drugi raz nie zamierzam przegrać xD |
Ja myślę tak samo. Trochę RPGa musi zostać, żeby to się kupy trzymało. Można np. wybrać się na spacer po parku, iść do sklepu, ale w tym czasie typować ze znajomymi, kto jest w Mafii.
|
Fabułę się najfajniej tworzy i przy okazji sobie człowiek tworzy fundament znajomości z resztą graczy. :D
Szkoda motyczki, sobie nie popisał. ;c |
nie no, mozna. mimo wszystko, wy na razie nie gracie w mafie z elementami fabuly, tylko rozwijacie sama fabule, czyli poki co jest to samo co w poprzedniej edycji, prawie bez roznicy.
tylko zwracam uwage, wiadomo ze to dopiero poczatek gry I mysle ze ci, co tak sie zaangazowali w fabule, jeszcze sie rozkreca ;) mam nadzieje przyanjmniej :D |
Dokładnie. Fajnie, że chcecie fabułę, ale niech to będzie fabuła dotycząca mafii, a nie fabuła typu "hej, chodźmy na kawę" jako jeden post "rozwijający fabułę". Akurat myślę, ze od tego typu rozwijania fabuły moglibyśmy trzymać się z daleka.
|
Tak jak pisałem w temacie z Mafią - same suche posty typu "X jest w Mafii, bo.." "Nie, to Y, bo.." itd. są bez sensu. Lepiej typować mafiosów razem z fabułą, np.:
"Idąc do sklepi ujrzałem Cherre. Pogadaliśmy trochę. - Cherre, co myślisz o ostatnich sytuacjach? - zapytałem nagle. - Jak myślisz, kto może stać za zbrodniami?" itd. Będzie ciekawiej :) A i fabuła będzie tętniła życiem, bo ciągle coś się będzie działo :) |
no fabuła jest ok, ale jak jakoś fajnie to ułożycie, a nie na zasadzie ze każdy sobie. jedni siedzą w kostnicy, inni chowaja sie za donicami, jeszcze ktoś siedzi na kiblu :P wyjdzmy wszyscy na jakis masowy spacer czy cos xD moze grajmy tak, jakbyśmy się wszyscy znali [nie jak przyjaciele czy cos, ale sąsiedzi, cos w ten deseń] bo wtedy bedzie lepiej grać. bo tak to 30 osób musiało by sie spotykać, przedstawić i takie sranie w banie :P
|
Cytat:
|
mam nawet pomysł na zakończenie takiej imprezy, ale może zachowam dla siebie :D
mama nadzieję, że jakoś to zgrabniej wyjdzie :P Na razie nie ma jako takich "tropów", za to są już trupy, co oznacza, że czas zacząć myśleć :D |
Ok, dobra, mam taką propozycję. Kto chce pisać bez fabuły, niech pisze bez fabuły, a kto chce pisać z fabułą, nie może pisać postów typu "Chodźmy na kawę", a jedynie posty typu "Co sądzisz o mafii? Kto może w niej być?". Co wy na to?
|
To będzie sztuczne. Według mnie posty typu "Chodźmy na kawę są potrzebne", bo właśnie na tej kawie będzie świetna okazja żeby porozmawiać o Mafii.
|
W pełni popieram fabułę, oczywiście może bardziej okrojoną, bo fakt, posty typu "byłem w kibelku i się świetnie bawiłem" nie pasują do klimatu zabawy. :D
|
Tylko, że później wyjdzie, że rozmowy o byle czym będą zajmować 70% wyjścia na kawę, zamiast rozmowy o mafii...
|
Posty i tak nie są naliczane, więc cóż nam szkodzi troszkę się zabawić dalej trzymając się wyłapywania mafiosów? :P
Podpisuję się rękami i nogami za fabułą. |
Posty chyba są naliczane, bo odkąd napisałam jedynego posta poza tym działem to nabiło mi +20 postów.
Dla sprawdzenia - przed napisaniem tego posta mam 682 posty na koncie. EDIT: Teraz już 683 ;) Ale nie w tym rzecz. Chodzi o to, żeby nie pisać bezsensownych postów. Np. "dostałam sms'a od x, chce zebysmy sie spotkali". Jeśli już robić coś takiego, to od razu, w długim poście: "dostałam sms'a od x, chce zebysmy sie spotkali. poszlam wiec na spotkanie, gdzie zaczelismy omawiac ostatnie tragiczne wydarzenia". Boom. To jest cel. Omawianie wydarzeń. Nie tworzenie historyjek. |
Po prostu musimy sobie wyrobić nawyk gadania o sednie sprawy podczas spontanicznych wypadów. ;)
|
O, i wybaczcie, ale ja już mam idealny przykład tego, ze zamiast łapania mafiozów, to się bawicie w romansidła.
Ok, na początku byłam za fabułą, ale jeśli to ma iść w takim kierunku, to wolę suche posty. |
Meryam, dokładnie tak samo uważam. Długie, konkretne posty, ale z fabułą. I wyłapywanie Mafii przede wszystkim.
|
tak na marginesie, to posty sa naliczane :D przynajmniej u mnie(no bo ciekawe skad bym miala nagle prawie 200 postow, jak wczesniej nawet 50 nie mialam? :D)
tak jak pisalam, fabula moze byc, jak kto chce. dla mnie to nic zlego. aczkowliek zgadzam sie z meryam I absolutnie nie jestem za tym, zeby ZNOWU tluc roleplay tak jak poprzednio. rozumiem, ze z fabula jest ciekawiej, etc. ale dobrze by bylo gdyby byla jakas granica dla niej... gra polega na spekulacjach, a nie na robieniu tasiemcowego dramatu, bo ktos kogos zabil, a wiec wszyscy sie nagle boja I umawiaja na kawe, bo w grupie razniej :D przynajmniej ja tak to widze. dla mnie taka gra jest conajmniej bezsensu, no ale tez nikomu niczego nie zabronie :D jesli wam to odpowiada, to robta jak chceta. heh, meryam mnie ju wyprzedzila w wyjasnieniach, ale mimo wszystko, zostawie tego posta ;) |
Cytat:
Właśnie widzę. |
Ale romansidło jest tylko dodatkiem. Napisałem, że idę na spotkanie z Qwerty'm, na którym obgadamy Mafię. Więc jest fabuła, ale jest też wyłapywanie Mafiosów. Nie rozumiem, w czym tkwi problem.
|
Szkoda tylko, że w tym wydaniu romansidło jest dodatkiem zajmującym dosłownie 6/7 całego posta.
No ale dobra, niech będzie tak jak jest. Róbta co chceta. |
Ale to ma znaczenie? Ważne, że jest to jedno, konkretne zdanie - idę na spotkanie. A to romansidło nawet za bardzo na nic nie wpływa...
|
Cytat:
Więc dlaczego jest większością posta? Dlaczego wokół romansidła skupiła się twoja uwaga, zamiast na rozwinięciu tego jednego, ważniejszego zdania? Przeczysz sam sobie, mój drogi. |
dobra, moim zdaniem nie ma co namawiac nikogo do gry w mafie tak na serio :P pozostaje poczekac az sie znudza tymi fabulami. kurde, a mialo jej nie byc, specjalnie po to, zebyscie znowu z gry glupiego tasiemca nie zrobili... no trudno :d
choc pewnei zanim to nastapi to predzej libby nie bedzie chciala juz w ogole niczego organizowac. |
Chodzi mi o to, że nie wpływa na życie innych graczy, tylko moje i Cheyenne ;) Zresztą powtórzę się - jest zdanie o spotkaniu, gdzie poruszymy wątek mafii. Fabuła nie stoi w miejscu. Rozumiem, gdybym napisał "Idę do toalety, biorę ze sobą gazetę", w następnym poście "Krzyżówka z super nagrodami! Muszę iść po długopis!" itd.
|
Pomysł z tym, że wszyscy się znają jest, moim zdaniem, trafiony. I rzeczywiście można by zrobić jakiegoś eventa, żeby zebrać wszystkich razem do kupy w jednym miejscu.
|
A tym eventem może być niedziela, wszyscy spotkają się w Kościele <333333333
Joke. Może jakiś koncert gwiazdy czy coś? |
Może zorganizować poprzez bohaterów powiązanych z policją jakieś spotkanie z nawołaniem do ostrożności itp.?
Wtedy można by zostawić resztę samą sobie, ludzie by spekulowali co robić i przy okazji każdy by się z każdym poznał. Bo przy obecnym zgrywaniu nieznajomych jakoś kiepsko to będzie wyglądać, każdy z każdym nagle się zna. ;) |
A nie możemy po prostu wszyscy spokojnie porozmawiać, np. w parku. Od razu musimy wymyślać, że przy okazji swietnie się bawiliśmy obstawiając, kto mógbły nas zabić?
|
Trochę to bez sensu, coś powinno nas wszystkich łączyć.
Przykład: - Cześć, nie znamy się, ale kto próbuje nas wszystkich zabić? No nie. Albo sie wszyscy znamy, albo spotykamy się w jednym miejscu, żeby nadać temu trochę realności. |
Ok, przyjmijmy, że jutro policja organizuje jakiś taki alarm ostrzegawczy, coś w stylu tego, co napisał Juhas, i robi się kółko różańcowe wokół, i wszyscy jesteśmy ciekawi, co się tam dzieje. Może to by zadziałało?
|
Zobaczymy, może rzeczywiście to poskłada wszystko do kupy.
|
A jak w końcu z tą fabułą? :|
|
Fabuła niech będzie, ale taka żeby sprzyjała otoczce kryminalnej, a nie romansom z każdą kobietą w mieście. (Pink. :P)
|
Ja się przerzucam na 'suche' posty. Jest wygodniej i szybciej. Jak mam się z kimś spotkać i porozmawiać to zajmuje mi to 5 postów, a tak wszystko zmieszczę w 1.
|
A mi się podoba otoczka fabuły, nie brałam udziału w poprzedniej edycji, jednak z tego, co udało mi się przeczytać, to rzeczywiscie wynika, że nieco proporcje się niektórym pomieszały. :P
Z drugiej strony gra byłaby nudna bez chociażby najmniejszej fabuły, można co jakiś czas wplatać jakieś ogóle eventy, oczywiście kryminalne, na które każdy moze reagować w jakiś sposób i już inni mogą mieć podstawy do spekulacji na temat mafii oraz kto w niej jest. Właśnie coś takiego jak ten apel. Np. jeden post od organizatora: "Do miasta zjechało się FBI." albo "Każdy mieszkaniec ma obowiązek zjawić się na rewizji osobistej". To tylko luźny pomysł, nie wiem jak na niego zareagujecie. |
ja na przykład wyobrażałam to sobie zupełnie inaczej.. bez takiej ilości fabuły, czy wymyślania romansów (:|). pomyślałam sobie "ah, co mi tam, mogę spróbować", a muszę dodać, że jako takiego doświadczenia z gry praktycznej nie mam, bo nigdy nie brałam w takim czymś udziału, ale obserwowałam już dwie edycje mafii na innym forum i sama z ciekawości wyszukiwałam fora z mafia przez google. szczerze powiedziawszy, napisalam dwa trzy posty u nas i przestalam, bo po prostu sie pogubilam w tej masie waidomosci (ledwo zdazylam wymyslic zdanie, a tu juz piec wpisów), nie wiedzialam, kto i do kogo pisze - jak sie okazalo, wcielam sie nawet komus w rozmowe. :wall: sledzilam dalej temat, a tu nagle napad na bank! pomyslałam sobie "wtf!? moze pink ma role jakiejs szychy i dlatego to rozpaczal?"
libby - masz smietny pomysl, mafia to super rozrywka, zmuszajaca do myslenia i pomaga w integracji forum, ale jak dla mnie to jeden wielki bajzel. teraz juz nie wiem, co robimy - ciagniemy fabułę, czy piszemy suche posty? przyznaję się, pogubiłam się i nawet teraz wolałabym zginąć - czy to z rąk mafii czy miasta - niż rezygnować, bo nie lubię się poddawać ;) jak ktos chce, mogę podać przykład jakiś innych for. naprawdę (wiem, powtarzam się) bardzo łatwo się jest tu zgubić (moim zdaniem, podkreślam), kiedy rozmowa dwoch obcych spotykajacych sie w kawiarni i przedstawianie się ciagnie się przez 10 czy 15 postów.. (wybaczcie, troche chaotycznie napisane, mam nadzieje, ze ogarniecie) Libby edit: Lubię to :)! |
Podsumowała wszystko, o czym właśnie tutaj dyskutujemy. ;)
Tylko trzeba znaleźć złoty środek, żeby rozgrywka była idealna. Aby nie było nudno, ale również nie przesadzic z fabułą. |
No to może niech organizatorka zadecyduje i się dostosujemy? Bo dyskutować to my tutaj możemy do końca gry :P
|
A ja tylko tak od siebie, że zgadzam się z muffindance. W tej powodzi postów znaleźć coś na temat graniczy z cudem. Zabawa w rpg jest fajna, ale tu nie o to chodzi. Jak dla mnie to chyba rzucę fabułę w diabły i piszę zwykłe, suche posty, przynajmniej się nie pogubię i nie będę podejrzewać ludzi po kreacjach postaci jakie stworzyli, ale po głosach jakie oddali itd. Sądzę, że to mi pomoże w obiektywnej analizie sytuacji i innym też to radzę. Nie mówiąc o tym, że początkowo miało nie być fabuły ;)
I nie przesadzajcie też z długością postów, żeby było łatwiej wyhaczyć ważne informacje, jak np. podejrzenia. W końcu nie wszystkim chce się czytać 20 stron postów, z których wynika tylko to, że ktoś oskarża wróżkę, bo zniknęła (nie wszyscy muszą siedzieć na forum 24 h :) ). @down ależ ja nikomu nie każę pisać suchych postów. Piszę tylko, że najprawdopodobniej JA tak zacznę robić, bo reszta uczestników spokojnie nadrobi fabułę za mnie. I tak w sumie nie ogarniam kto, z kim, gdzie i dlaczego :) Chodzi tylko o to, żeby tak jak mówi Libby, nie budować swoich podejrzeń na fabule i nie przywiązywać do niej zbytniej wagi, bo się skończy jak ostatnio. |
Czyli jak to sobie wyobrażacie? "Podejrzewam pana x, bo zagłosował na panią y"? I tyle?
W sumie na tym polega gra w mafię, ale w końcu to staje się nudne. Użytkownicy mogą przestać w ogóle pisać w temacie. Ale zdecydowanie jakoś trzeba ograniczyć ilość bezsensownych postów. EDIT Co do ogłoszenia Libby, mądrze, ale żeby doszło do tych konwersacji, to trzeba się najpierw z innym użytkownikiem spotkać w jednym miejscu. I tu uważam, ze dobrym wyjściem byłyby właśnie takie eventy, zebranie wszystkich do kupy. |
no, cieszę się, ze to jakos sensownie ujęłam :hihi:
to podforum jest zamknięte dla obcych z zewnątrz, prawda? (żeby nie było, że robię reklamę innym ;))) to co mi tam, podam wam link do jednego forum (moja kochana barca! :D :love:), które obserwuje i na którym mafia jest świetną rozrywką - a dodam, że tam w większości udzielają się osoby dorosłe, nie mające czasu pisać po 10 postów, jak wchodzą do kawiarni i nieśmiałe zagadują uroczą blondynkę - proszę bardzo. owszem, raz na jakiś czas pojawia się post o tematyce fabularnej, ale zwykle fajne kreowane, bo np. o tym, że po pierwszym linczu miasta (tam jest cos takiego) xyz drży o swoje życie :P ale dalej już spekulują, i to jest naprawdę fajnie i dobrze organizacyjne udane, a nie, że tu nagle zwykły mieszkaniec (bo nie wiemy przeciez kim jest) odwala napad na bank, giną ludzie, wtf!? z jakiej racji - w naszych oczach - zwykły mieszkaniec wszczyna takie wydarzenie w mieście? kurczę, toż to już jest w interesie mistrza gry! albo pink jest mistrzem gry, a ja gdzieś to pominęłam :) także zapraszam osoby za dalszą fabula do lektury, zresztą, zapraszam wszystkich. bo tak według mnie powinna wyglądać prawdziwa mafia. a jak chcecie fabułę i macie pisarskie dusze, to jest odpowiedni temat :) |
Ok, wszystko fajnie. Jeśli miałoby to tak wyglądać, to po co kreowanie postaci?
|
ah, to już dopieszczanie szczegółów. ;) najpierw trzeba napisać sensowny regulamin, zasady co do udzielania się (np. pkt karne za wykroczenia lub coś w tym stylu), ustalić hierarchię, NIE DAWAĆ USEROM SAMOWOLKI... - czytaj: ustalić, kto jest Mistrzem Gry itp.
|
No ale jest to co jest, diametralnie wszystkiego nie da sie zmienic bo trzebaby było zaczynać wszytko od początku. Wiec trzeba wykombinowac jak ulepszyc to, co juz jest :-P.
|
zgadzam sie z muff. Dla mnie samowolka z bankiem byla juz przegieciem :P powinno byc mniej fabuly wiecej dedukcji, ale z drugiej strony ciezko na tym etapie rozgrywki kogos podejrzewac ;)
|
Na tym etapie zawsze jest rzucanie podejrzeń na ślepo.
Mistrzem Gry jestem ja a regulamin jest ok. Głównie chodzi o to, że wszyscy dostając fabułę, trzymają się tylko jej i zapominają o celu zabawy. |
jak dla mnie można byłoby zrobić wszystko od początku, bo kiedy pojawiają się posty typu
Cytat:
oczywiście nic tu nie mam privilege, wiele postów jest podobnych, za przeproszeniem, o dupie maryni... |
No dobrze libby, ale w tym momencie rzucamy oskarzenia na podstawie fabuly, nie? No bo musze miec jakas argumentacje. Z powietrza nikogo nie wytypuje. Z czasem to sie wynormuje, chociaz patrzac na fabule niektorych osob, wszyscy chyba skonczymy w lozku a nie w trumnie :P
|
No okej, ale fabułę trzeba tworzyć. Nie trzeba w każdym poście pisać o oskarżeniach i spekulacjach. Akcja powinna się rozwijać. Moja bohaterka dopiero poznaje ludzi i miasto. Ma dyskutować sama ze sobą w myślach? Uważam że fabularyzacja tej gry jest super i powinna być ona utrzymana. Suche posty typu oskarżam ble ble ble nie są aż tak ciekawe jak rozbudowany tekst. W filmach/ powieściach akcji też są wątki poboczne i wpływają one na wyobraźnię obserwatora/ czytelnika. A poza tym chyba lepiej tą fabułą też trochę pozwodzić bo gra będzie ciekawsza i trudniej w splocie wątków będzie się doszukać mafiozów. Nie wiem czy dobrze pojmuję tą grę ale powinna być ona chyba skomplikowana, zawiła, trudna, długa a przede wszystkim ciekawa..
|
up: ręcę mi opadają... :) za przeproszeniem, bo ja już powoli nie ogarniam paru ludzi tutaj. przecież ta gra ma już fabułe! jest nią mafia! san francisco i czasy realne to tylko otoczka, realia, w jakich mafia się dzieje! wcześniej było chyba coś fantasty; fabułą była mafia, reszta otoczką, aby fabuła miała sens...
don - :beer2: |
Cytat:
|
trzeba po prostu naszych userów odpowiednio wyedukować. przejrzałam trochę temat z pierwszej edycji - klikałam na pierwsze lepsze strony - i nie mogłam znaleźć jako takich spekulacji, typowych dla normalnej mafii.. bez urazy, ta dla mnie normalna nie jest, wszystko jest zagmatwane, fabula jest (mafia, i chyba to sobie walne w podpisie fabula = mafia), a użytkownicy na siłę ją wymyślają, rzadko spekulują, ba, mamy nawet samozwańczych mistrzów gry...
czekam na decyzje. szkoda to zmarnować, zrobić dwie nieudane edycje i mieć niesmak już do końca, czyż nie? ;) |
Ja proponuję, żeby ci, którzy chcą suchych postów sie zgadali ze sobą :D A jak reszta zmądrzeje, to do nas dołączy ;P
|
Ja nie chcę suchych postów, wszystkie postacie są w ratuszu i ze sobą gadamy. Koniec kropka, Pinki nie rób już krzywych akcji napadu na bank. o__O
Idziemy gadać do mafii, wszyscy siedzą w ratuszu. :D |
W ratuszu też jest sucho :D
|
Ja mam drobne pytanko - czy osoby, które się W OGÓLE nie udzielają w temacie z mafią zostaną w jakiś sposób ukarane...? Bo my tam myślimy, a oni sobie zrobią jak chcą...
|
jesli nie beda sie udzielac w ogole, tzn. nie beda tez glosowac, to pewnie tak. tak bylo poprzednio przynajmniej ;)
|
Może by po każdym zabójstwie, wytypowaniu skreślić taką osobę z listy w pierwszym poście? Będzie chyba łatwiej już na późniejszym etapie gry
Libby edit: Zawsze skreślam plus podaję wyniki głosowań w ogłoszeniach. |
LIBBY. ! Dlaczego nie dajesz ogłoszeń o głosowaniach/zabójstwach w ogłoszeniach, tylko w temacie z grą. Ciężko je odnaleźć :ccc
|
Przecież dałam :/...
|
Cytat:
|
Boże sorry, nie pokazało mi w nowych poistach :c
|
moglibysmy wprowadzic cos takiego jak testament? wtedy gracz po swojej smierci moglby jeszcze napisac kilka slow od siebie, kogo podejrzewa, lub po prostu zasiać zamęt :D fajnie by sie to sprawdzilo i przydalo w czasie dalszej rozgrywki.
|
Ooo, fajne :D
Na pewno wprowadziłoby to więcej poszlak. |
Mógłbym wyznać pośmiertnie Cheyenne, że zaszła ze mną w ciąże <3
Jestem za :D |
Po pocałunku? Tak, na pewno xD
|
Nie ma testamentu.
|
Cytat:
|
dobra proponuje zrobic tak: ci, którzy chcą bawić się w fabułę i te pierdy niech najpierw na początku napiszą spekulacje dotyczace tego kto jest w mafii, a potem niech oddziela czymś posta i piszą sobie co robią. i wilk syty i owca cała ;d
|
Czy tylko mnie zaczyna irytować odnoszenie się do poprzedniej edycji? To już było. Teraz jest nowa gra, nowe strategie, zaczynamy od nowa z czystym kontem i nowymi rolami. I przestańmy spekulować "bo w poprzedniej edycji była aktywna, a teraz nie" bo to do niczego nie prowadzi.
|
charrie, nie rozumiem twojego oburzenia szczerze mowiac. Spekulujemy, a porownywanie stylu gry z poprzedniej edycji moze dac jakies wskazowki.
|
W sumie to styl gry można zmienić i to wcale nie musi oznaczać zmiany roli. Chodzi mi o to, żeby się tym nie sugerować i nie eliminować mieszkańców.
|
Cytat:
|
Libby, nie mogę wysłać do Ciebie wiadomości "Libby has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space."
|
Libby - czy mogłabyś jeszcze dopisywać, kto odpadł z rąk mafii w poście z głosowaniami? :) Ułatwiłoby to trochę analizę glosowań itd.
|
@ up: dopisałam ;)
|
Mówiłam, że nie potrafię kłamać :D
To nie jest testament, po prostu chciałam podziękować Wam wszystkim za fajną zabawę i mile spędzony czas :) Zgłaszam się do następnej edycji. |
Gratuluję, że w końcu wam się udało mnie ubić :D Połowa mafii za wami xD
|
przykro mi że zostałam zabita :( MAM NADZIEJĘ ŻE MNIE POMŚCICIE I MOJA KREW NIE PÓJDZIE NA MARNE! Bawcie się dobrze będę zaglądała i trzymam kciuki :D BYŁAM NIEWINNA! ŹLI MAFIOZI!
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:01. |