![]() |
Forumowa Mafia III
Forumowa Mafia III
Zasady gry: W tym temacie dyskutujecie o tym, kto może być mafiosem. Codziennie do 19:30 każdy z graczy wysyła mi pm’a z nickiem osoby, którą uważa za mafiosa. Po tej godzinie zostaną upublicznione wyniki głosowania i odbędzie się „egzekucja”. Po niej do 22:00 mafiosi wysyłają mi pm’a z ustalonym między sobą nickiem osoby, którą eliminują z gry. W tym samym czasie Cattani przesyła mi pm’a z nickiem osoby, którą sprawdza, czy jest w mafii. Jeśli mafiosi i Cattani wytypują tego samego gracza, to on przeżywa. Żeby uniknąć podglądania, czy ktoś do mnie pisze, reszta uczestników do tej 22:00 ma mi wysłać pm’a o treści: „miasto”. Osoba, która zginie, nie bierze udziału w dalszej zabawie i nie spekuluje z innymi na temat ról innych graczy. Cattani może sprawdzić samego siebie, jeśli z jakichś powodów boi się o własne życie. Choć prosiłabym o nienadużywanie tego . Jeśli w głosowaniu mieszkańców będzie remis, nikt nie ginie. Po śmierci z rąk miasta poinformuję, czy dana osoba była mafiosem, czy nie. W wypadku śmierci przez mafię nie będzie takiej informacji. Nie będę zdradzać również, czy ofiara miała jakąś inną rolę (w obu przypadkach). Absolutnie zakazane jest: 1. Zdradzanie innym, jaką dostało się rolę. Dopuszczalne jest przyznanie się do roli oraz blefowanie w tym temacie, ale trzeba się wtedy liczyć z możliwością wyeliminowania z gry przez mafię lub mieszkańców. 2. Plotki i spekulacje na temat ról innych uczestników poza tym tematem. Tylko mafiosi mogą się kontaktować między sobą poza grą. 3. Pisanie w tym temacie przez osoby spoza gry. Niech ktoś mi się wyłamie i spróbuje złamać któryś z powyższych punktów lub w jakikolwiek inny sposób oszukiwać, to dostanie miesięcznego bana . Nie, to nie był żart. Jeśli ktoś raz nie odda głosu w głosowaniu mieszkańców, to ok. W każdym kolejnym przypadku będzie to liczone jako głos na siebie. Pierwsze zabójstwo mafii jutro do 22:00, pierwsze głosowanie mieszkańców pojutrze do 19:30. W tym temacie mogą się wypowiadać jedynie gracze pozostali przy życiu (też grozi banem)! Realia: Miejsce: Silverlight City. Realia: Pretty Little Liars. Jesteście licealistami. Ktoś zabił Waszą przyjaciółkę a teraz Was szantażuje, przysyłając Wam smsy z pogróżkami. Musicie szybko dowiedzieć się, kto za tym stoi, zanim zginiecie jako następni. Aby jakoś zacząć grę, możecie opisać swoje postaci. Czas akcji: mniej więcej aktualny. Zebraliście się w domu Diany, żeby spróbować zgadnąć, kto może czyhać na Wasze życia. Nie zagłębiajcie się za bardzo w fabułę. Pamiętajcie, że głównym celem jest wyłapanie mafiosów!Nie róbcie z tego zwykłego RPGa. Będzie bardziej emocjonująco. Podział ról: - 3 mafiosów, - 1 Cattani. Głosujcie, blefujcie, eliminujcie, rzucajcie na innych podejrzenia i bawcie się dobrze! Oskarżajcie się, ale kulturalnie . Pamiętajcie: nieważne, jaką rolę dostaniecie. Każdy z uczestników jest tak samo ważny i ma wpływ na życie innych graczy! Powodzenia w przeżyciu ! Lista osób biorących udział w zabawie wg kolejności zgłoszeń: 1. Pink Panther 2. Laselight 3. Ktoś 4. Diana 5. Krewetka 6. Apocalypsa 7. Orka Helena Morgana 8. Everlasting 9. Cheeba 10. wieloryb 11. Björk 12. Privilege 13. Juliet 14. Redmoon 15. Kędziorek Jeśli macie jakieś pytania, to śmiało. Zaraz idę rozsyłać role. |
Odp: Forumowa Mafia III
Jestem Kuba, uczeń trzeciej klasy. Balansuję na krawędzi dobrego i przeciętnego ucznia. W klasie maturalnej nieco bardziej przykładam się do nauki niż do dobrej opinii wśród innych uczniów liceum, lecz nadal utrzymuję przeważnie dobre stosunki z kolegami z klasy. Aktywnie uczestniczę w życiu szkoły. Moim hobby jest doprowadzanie nielubianych przeze mnie osób do zamykania się w kiblu i gorzkiego płaczu oraz granie w gry strategiczne. :) Gdy tylko mam wolny moment pakuję walizkę i wyjeżdżam na plażę B)
Witam wszystkich! |
Mam na imię Joanna, jestem uczennicą drugiej klasy. Uczę się dobrze, ale nie uchodzę za kujona. Wręcz przeciwnie, jestem dosyć popularna. :D Angażuję się w życie szkoły i wszędzie mnie pełno. Lubię jeździć na rowerze i czytać, a także pływać i leniuchować. :P Udzielam korepetycji z języka angielskiego. Witajcie!
|
Cześć, jestem Kamil. Chodzę do drugiej klasy. Lubię naukę, ale bez przesady-nie jestem kujonem. Jestem dosyć zamknięty w sobie i nie interesuję się tyc co inni o mnie myślą, więc nie mam zbyt wielu przyjaciół. Wieczory spędzam samotnie, przy komputerze lub muzyce...lub tym i tym.
|
Jestem Alpherainn. Nie jest to moje prawdziwe imię, ale dość stary już pseudonim, przez co prawie każdy tak mnie nazywa. Jestem typowym humanistą, choć chemia, jako jedyna z nauk ścisłych nie sprawia mi dużych kłopotów. Niezbyt często się uczę, ale moje oceny są w miarę dobre. Nie lubię mówić o sobie, jestem samotnikiem, choć lubię czasami pogadać z przyjaciółmi. Uwielbiam oglądać seriale i słuchać muzyki. Kocham czytać powieści fantastyczne i pisać opowiadania oraz wiersze.
:D |
Jestem Diana, choć tak naprawdę mam na imię Aleksandra. :D W wolnym czasie lubię rysować, tworzyć grafikę, pisać jakieś opowiadania - kreatywnie. :P W szkole jestem najlepsza w językach obcych, lubię angielski i niemiecki.
Cytat:
|
Jestem Helena, największy kujon w szkole xd moim chłopakiem jest Dżony, jest moją jedyną i prawdziwą miłością <3 awww
|
Jestem Dżony, najpopularniejszy w szkole. Sportowiec. Każdy chce być taki jak ja. Chłopak Heleny, która zawsze pomaga mi w zaliczaniu przedmiotów. Kto wie, czy to prawdziwa miłość. Były chłopak zamordowanej dziewczyny.
(WGLE ŚWIETNE KLIMATY, KOCHAM CIĘ ZA TO AWWW) |
Moja ksywa to Kędziorek (Kędzia dla tych, co się śpieszą) choć sama nie wiem kto to wymyślił i dlaczego. Jestem w klasie maturalnej. Nauczyciele mają ze mną krzyż pański i wciąż bezskutecznie starają się mnie zmusić do nauki, ale to pewnie dlatego, że chcą się mnie jak najszybciej pozbyć z tej szkoły (groźba powtarzania klasy przez mnie pewnie im się śni po nocach). Nie lubię się uczyć, ale dla świętego spokoju raz na jakiś czas postaram się o dobrą ocenę. Uwielbiam słuchać muzyki, czytać kryminały i oglądać dobre filmy. Co weekend robię z przyjaciółmi serialowy wieczór, podczas którego opychamy się pizzą. A przynajmniej robiłabym tak jeszcze, gdyby kilka dni temu jakiś skurkowaniec nie zabił naszej kumpeli. Zebraliśmy się teraz w domu Diany. Niektórych ludzi kojarzę, z innymi się kumpluję.. Wciąż się tylko zastanawiam, co za psychol wysyła nam te zrąbane smsy?!
|
Jestem Lase, uczennica 2 lo. Las. Nie jest moim prawdziwym imieniem, lecz łatwiej jest mi się posługiwać pseudonimem. Jestem dobrym uczniem z fizyki i historii, lecz lubię także matmę. Uwielbiam język angielski, chciałabym jeszcze się uczyć rosyjskiego. Geografia i język polski należą do moich słabych stron. Do nauki nie przykladam wielkiej uwagi, ważne jest dla mnie tylko zdanie. W sumie nie wiem, co robię na biolchemie, przecież za tymi przedmiotami nie przepadam. Nie jestem zbyt towarzyską osobą, zwykłe podejście do kogoś jest dla mnie problemem. Jednak moim hobby jest kablowanie na osoby przeze mnie wybrane. No i cały czas słucham muzyki, jak mogłam o tym zapomnieć.
|
HELLo tHERE ;) Mam na imię Łucja, ale przyjaciele zwą mnie Łucyfera. Jestem wyjątkowa i nadzwyczajna. Słucham Metalliki, AC/DC, Nergala, Guns'n'Roses, Merlina Mensona oraz Britney Spears. Ave \m/
BARDZO WAŻNA INFORMACJA. Jestem Mroczna, ale NIE jestem w mafii. Znowu :( |
Heeejka :*
Jestem Tommy, ale wolę, jak mówią do mnie Tomato <3 Taki mój fetysz, hehehe <3 Ogólnie to jestem otwarty na wszelkie znajomości, szczególnie z chłopcami, if u know what I mean. Ogólnie to mieszkam w Śródmieściu ze swoim ukochanym przesłodkim chomiczkiem Mareczkiem <33 Boże, kocham go ponad życie <33 Mój mały włochaty przyjaciel, hehehe <3 Ogólnie to interesuję się modą, muzyką i śpiewem. Ooo tak! Nawet gram w zespole szkolnym, hihihi. Ogólnie to najlepiej idzie mi z muzyki, plastyki oraz wychowania do życia w rodzinie <33 Ogólnie to nie zdałem raz, ale to nic, hehe, muzyka moim życiem swag yolo <33 e: Ogólnie to szukam chłopaka. Dianka, mógłbym prosić o szklankę soku? (bawimy się w fabułę przed 1. zabójstwem?) |
Nie wiem. Może od razu zacznijmy normalną grę, bo potem będziemy się przestawiać z fabuły na grę. Lepiej sobie nie komplikować.
|
A jak zamierzasz zrobić normalną grę, skoro nic nie wiemy i nawet nie mamy podstaw do podejrzeń? ;)
|
No nwm. Strzelamy XD ? No chyba że w fabule wpleciemy podejrzenia.
|
No nie wiem, chyba trzeba się jakoś na początku poznać, co?
|
No dobra, skoro chcecie to możemy robić fabułę. Dostosuje się.
|
Zacznijmy od fabuły xD
Więc... Tajemnicze smsy mnie zamartwiają. Wczoraj otrzymałem takiego o treści "Widzę cię. Wiem gdzie jesteś. Szykuj się na koniec." Ciężko było mi potem zasnąć. - nawiązałem rozmowę. |
Inteligentny ja. Skoro Libby napisała, że jesteśmy u Diany w domu, to zaczęła fabułę ;P
Więc: - Diana, mogłabyś podać mi szklankę soku? - zapytałem. |
W końcu mafia głosuje jutro, a my pojutrze, więc będziemy mieć mnóstwo czasu na podejrzenia :D
I teoretycznie będą one miały jako taki sens (teoretycznie, bo w praktyce będzie totalne strzelanie jak zwykle :D) |
Nie przejmuję się za bardzo tymi sms'ami. To może być tylko głupi żart. Chociaż warto się dowiedzieć kto za tym stoi...
|
Słuchajcie Panowie! A może założymy klub męskich cheerleaderek? <33
Co do SMSów, to wydaje mi się, że to może być ktoś z naszej szkoły. |
Witaj.... Tak, ty.
Ja jestem... Nieważne kim jestem. Raczej się nie wychylam, jestem mało znana. I rzadko wyrażam emocje, więc nie spodziewaj się po mnie wiele. Cieszę się, że spotkaliśmy się u Diany, bo nie miałam daleko. To chyba tyle... Jeśli coś ode mnie chcesz - pytaj. |
Zadzwoniłem na numer, od którego owego smsa otrzymałem, lecz nikt się nie odezwał... Dokładniej mówiąc, po pierwszej sekundzie rozmowy rozłączyło.
|
Gdyby znalazła gościa, który wysyła nam te wszystkie wiadomości, nieźle bym mu skopała dupę. Nie ma to jak wykorzystywać czyjąś śmierć dla chorego żartu. Moja wiara w ludzkość zanika.
|
@Tomato - nie, dzięki. Ale Dżony może być zainteresowany
|
Spojrzałam na chłopaka z trzeciej klasy, który właśnie się odezwał.
-To nie brzmi zbyt ciekawie.- pokręciłam głową, nerwowo bawiąc się telefonem.- Jakiś psychol wysyła do nas takie wiadomości, a do tego prawdopodobnie jest jednym z nas. |
- Ktosiu, pierwszy raz Cię widzę :o Od dawna chodzisz do naszej szkoły?
|
Kędziorku, jak tam przygotowania do matury? :)
|
- Joanna, skąd wiesz, że jest jednym z nas? - spytałam podejrzliwie. Szkoła jest duża jakby nie było, a mordercą mógł być każdy.
- Do jakiej matury? - uśmiechnęłam się kpiąco do chłopaka. |
*szeptem*Ktoś wydaję się bardzo tajemnicza. Może mieć jakiś związek z ostatnimi wydarzeniami.
|
Jak mówiłam, nie wychylam się, ale często Was obserwuję :) Wy nic nie widzicie. Jesteście zwykle bardzo weseli... To pocieszające.... Że w tym chorym świecie ludzie potrafią się uśmiechać.
PS. jestem bardzo nieśmiała. Po prostu. |
Usłyszałem, że dwie osoby rozmawiają o Ktosiu i wtrąciłem się.
- Hej, Wy też uważacie, że ta laska jest dziwna? W ogóle widzieliście ją wcześniej w szkole? Musimy się jej bliżej przyjrzeć. Ogólnie to jestem Tomuś, dla przyjaciół Tomato. Co powiecie na loda w kawiarni? |
moze tak na poczatku wyprostuje o co chodzi z smsami. dostajecie je od zablokowanego numeru, na ktory nie mozecie oddzwonic. mafioza jest wszedzie, i nigdzie. ma dostep do wszystkiego, czego zechce. wie, kiedy, dzie i z kim jestescie. wie wszystko. i nie ma sumienia, wiec z latwoscia bawi sie wami, waszymi uczuciami. (tak bylo w serialu, a jako ze na tym wzoruja sie realia, wato byloby cos o tym wiedziec. wgle polecam obejzec pierwszy odcinek )
przyda sie klub dopingujacy, ale... skladajacy sie z kobiet, prosze |
- No tak... - schyliłem głowę, aby ukryć rozbawienie, po czym dodałem do Ktosia - Już nie trzeba tak dramatyzować. Poza tym, mogę wiedzieć, czemu uważasz ten świat za chory?
|
@Ktoś - Wybacz, ale twoje zachowanie daje mi poczucie, że nie możesz być jakąś zwykłą osobą.
|
- Bo ten świat jest chory, Kuba - wtrąciłam. Tu muszę przyznać Ktosiowi rację.
|
W sumie racja. Wybacz, po prostu sama nie wiem, co o tym myśleć. Zastanawiam się tylko, skąd miał numer telefonu do każdego z nas. Miał dostęp do dokumentów czy co?- przetarłam twarz dłonią.
|
dlaczego tak sadzisz redmondzie?
|
Dżony, sam nie umiem odpowiedzieć. Jest taka tajemnicza... i ponura....
|
- ... i nieśmiała - dodałam. Wtrącam się w co drugą rozmowę, nieźle. Nie wiem czemu tak bronię Ktosia, ale nie lubię uprzedzeń. Jest cicha i zaraz musi być tą złą? O rany...
|
ah, tajemnicz i ponura. to zaden powod. myslisz, ze ona miala by odwage napisac cookolwiek do kogos takiego jak JA?!
|
- Słuchajcie, zamówiłem pizzę. Zjecie? - zapytałem szczęśliwy. - Ogólnie to mnie też Ktoś wydaje się być dziwna. Zamknięta, ponura... Ogólnie to kompletne przeciwieństwo mojego chomiczka, chcecie go poznać? <3 - dodałem po chwili.
|
Coś każe mi się zgodzić z Kamilem.
|
- Pizzy nigdy nie odmówię - uśmiechnęłam się szeroko. - Nie ma co debatować z pustym żołądkiem.
|
Cóż. Ktoś... Nie wywołuje u mnie braku zaufania. To w sumie dziwne, bo zwykle nie ufam takim osobom i trzymam się z daleka, ale myślę, że Ktoś nie jest zła. Jest trochę inna, fakt, ale niekoniecznie zła.
|
(kto to kamil ? ;; )
pare dni wczesniej ktos zamordowal moja bardzo byla, a ty chcesz to swietowac w domu dziewczyny, na ktora nawet nie spagladam w szkole, zamawiajac pizze. moze jeszcze zamow cos dobrego do picia, bo bez tego NIE jestem w stanie swietowac smierci znajomej. |
Dżony,od czegoś trzeba zacząć. Masz jakiś inny potencjalny cel ?
Tomato, tak zjem pizzę. Trochę zgłodniałem. E : ja jestem Kamil XD |
Czyj to kot? - Zapytałem podnosząc z podłogi rudego kocura już od dłuższego momentu przechadzającego się pomiędzy uczestnikami rozmowy.
|
- Więc zamierzasz głodować przez resztę życia? - Uniosłam brew. - Nikt tu nie mówi o świętowaniu - dodałam, przewracając oczami.
|
- Ah, Dżony, widzę, że rozumiemy się bez słów :3 Co powiesz na drinka z palemką?
|
Dżony, nie świętujemy jej śmierci, ale daj mi argument, dlaczego nie mamy czegoś zjeść, szukając sprawcy. Nie popdajmy w paranoję. Również nie pogardzę pizzą.
|
- Ja bym na razie zignorowała te SMSy. - wtrącam się do rozmowy - Sadze, że warto jeszcze trochę poczekać. Nie wiemy kto to zrobił, nie mamy podstaw do oskarżeń. A może nasz szantazysta się uspokoi i skończy z tym, bo to śmieszne nie jest. A skorzystając z okazji, mogłabym poprosić o filiżankę kawy?
|
- Hej, a wiecie może, co się stało z Aleksandrą? Zaprosiła nas do siebie i nagle wyszła ;oo
|
- Właśnie, gdzie się podziała nasza droga gospodyni? - spytałam, rozglądając się. - Kima?
|
Las, też uważam, że to może być żart,ale lepiej wiedzieć kto za tym stoi.
PP,może poszła siku ? |
Nie przejmować się? Przykro mi, nie potrafię.- uśmiechnęłam się blado, sprawdzając godzinę na wyświetlaczu telefonu.
|
- Pewnie jakiś świrus, który dobrze się bawi, widząc nas jak się nad tym zastanawiamy - mruknęłam.
|
Czekajcie! Coś drga mi w kieszeni.
Wyjąłem z owej kieszeni telefon. Dostałem nową wiadomość. Jej treść przeczytałem na głos: Spodziewaj się nieszczęścia niedługo... Widzę Cię. Widzę Was wszystkich. |
Dżony, lubisz krewetki może?
|
Kim trzeba być, żeby czerpać z tego satysfakcję?!- spojrzałam na Kędziorka ze zgrozą.
|
- Psychol jak nic.
|
- Red, w sumie to masz trochę racji. Warto się dowiedzieć, kto to może być. Jednak nikt nie sprawia wrażenia, jakby miał coś do ukrycia.
|
Rozległ się dźwięk dzwonka.
- Oho, to pizza! Chodźcie do kuchni :3 Otworzyłem pudełko i ujrzałem kartkę. Byłem przerażony. A jeśli to jakaś pogróżka? Zamarłem i delikatnie podniosłem ją. Był to paragon. - Sto dwanaście dolarów! Po ile zrzutka? Drinki z palemką gratis <3 |
A co jeśli on/ona nas naprawdę obserwuje?
Weź Tomasz z tą pizzą jesteś ostatnią osobą od której bym się czymś poczęstował! :( |
poderwałam się i podbiegłam do okna
Czy on jest gdzieś tu, do cholery?! |
- Sorka, Tomuś, ty stawiasz.
Spojrzałam na Kubę. - Ktokolwiek to jest, musi mu się naprawdę nudzić. |
-Nie, dziekuje- powiedzial- ale mozesz dac mi soku z pomaranczy.
|
Nie wiem, jak to możliwe, że Ty to tak na spokojnie przyjmujesz, Kędziorku.
|
A więc to jeden z nas ! To może Diana ? Zniknęła, miała dość czasu by podrzucić karteczkę...
|
;(
Ludzie mnie ignorują ;( |
Ja też nie. zgodziłam się z Kubą
|
- Nasz szantazysta pewnie lubi ryzyko, wiecie, jolo i te młodociane sprawy. Ktoś dzięki, ale jadłam.
|
- Bardzo chętnie, Kędziorek, hehehe, if u know what I mean ;>
Oh, come on. Poczęstuj się, Kuba. Otwieram drugie pudełko! W kolejnym pudełku pizzy również była kartka. Niestety moje obawy się ziściły. Było tam napisane: "Ja Was widzę. Zawsze. Wszędzie." - JEZU CHRUSTE, co robimy?! Co z moim chomiczkiem?! |
Ojj, obawiam się, że ta osoba to chomikożerca :(:(
Joanna, (mogę do Ciebie mówić "Asia"?) do której klasy chodzisz? |
Ktosiu, musisz się przełamać i dołączać. Jak ja. Też jestem na codzień zamknięty.
|
- Chyba po prostu nie biorę tego na poważnie - wzruszyłam ramionami. - No bo serio, kto normalny by tylu osobom naraz wysyłał wiadomości z pogróżkami? Pewnie ktoś mu przejechał kota i teraz odreagowuje. Mu, jej, ktokolwiek..
Spojrzałam na Tomka. - I know i nie wiem czy mnie to cieszy. |
-tak, bardzo je lubie- powiedzial do dziewczyny siedzacej w kacie
-pizza sie nie poczestuje, nie masz peenosci, kto mogl ja dotykac. moze ten psychol czegos tam dosypal? |
Tomato, Uspokój się. Prześladowca raczej nie jest zainteresowany twoim chomiczkiem.
|
Wyplułem pizzę.
- Masz rację, Dżony! Ale martwi mnie ta kartka. Skoro widzi nas ciągle... Może to ktoś z bloku obok? Miałby czas podrzucić kartkę. |
- chomiczek pewnie został zjedzony - spoglądam smutnym spojrzeniem na PP - albo jest składnikiem pizzy. "ja was widzę..." czyżby był tu szpieg? Idę szukać, czy są tu ukryte kamery
|
Ej. A co z moim pomysłem z Diana ? Miała dość czasu żeby podrzucić kartki które znalazł Tomato.
|
Kto mieszka w bloku obok?
Cytat:
|
(@Everlasting Możesz)
W drugiej. Czemu pytasz?- podniosłam wzrok, odgarniając włosy za ucho. |
A może ktoś po prostu uprowadził Dianę? Ktoś niepbecny
|
Everlasting, Ktoś mieszka niedaleko...
|
Cytat:
|
- O rany, Diana może gdzieś kima, a wy już dramatyzujecie. - Wzniosłam oczy ku niebu. Ale pizzy nie odważyłam się tknąć.
e: o, już się wyjaśniło xD |
Cytat:
Asiu, (:D) z ciekawości. Wyglądasz na studentkę... |
Diana, jednak żyjesz. Może to redmoon, ciągle kogoś podejrzewa.
|
Aleksandro, aha to wyjaśnia wiele
|
moim zdaniem, sms byl ustawiony czasowo. potencjalny psychol moze siefziec tu z nami, a smsa w cale nie musi wysylac wlasnorecznie. a karteczka, moze po prostu zaplacil dostawcy, zeby wsadzil ja po drodze, by nas przestraszyc? - stwoerdzil, po czym usmiechna sie szeroko, spogladna w oczy Tomkpwi i chwycil za kawalek pizzy.
|
Sprawdziłem telefon. Miałem nadzieję, że nie dostanę kolejnego podejrzanego esa. Faktycznie rzadko je dostawałem, ale być może teraz...
Zawsze byłem raczej przewrażliwiony. |
Dobre spostrzeżenie, LL...
|
- Myślę, że Kamil (redmoon) jest po prostu wystraszony. W sumie to mogę go pocieszyć :3 A gdzie uciekła Ktoś? Pewnie do domu pisać kolejne kartki! Eeej, a może znacie kogoś, kto pracuje w pizzerii?
|
Ola, a Ty do której klasy chodzisz? :o nie widziałem cię wcześniej
Tomasz, ja zatrudniłem się na staż ale dzisiaj miałem wolne :| Może któryś z współpracowników? |
(Boszszsz, jak ja nie cierpię tego imienia T^T)
Serio?- zmarszczyłam brwi, czerwieniąc się lekko- Postarzasz mnie czy to komplement? |
- Dżon, kto by sobie tyle trudu zadawał? - Sceptyk to moje drugie imię..
|
A może ktoś z was doniósł tą pizze? Na przykład ktoś?
|
Próbuje być po prostu aktywny. A może, LL, wytypowałem twoich kolegów-psychopatów i zdradź podejrzenia na mnie ?
|
A znacie może kogoś kto pracuje w pizzerii?
|
o, widze ze zabawa sie juz zaczęła :P a więc witajcie, let the game begin... :pimp:
|
Everlasting - do drugiej. ;3
|
- Odebrałem ją od wysokiego bruneta, całkiem przystojnego. Noo, nieziemsko przystojnego... Kuba, kojarzysz go ze stażu?
|
a moze sama to zrobilas, Lase?
|
Nie, to nie ja niestety. Nie trafiłeś.
|
Cytat:
|
Apo, spoko B) ja jak wszedlem na forum to nie ogarnialem o co cho :D
|
A tak z innej beczki (poza fabułą) możemy zrezygnować z tych wszystkich imion i mówić do siebie nickami? Bardziej ogarniam :D
|
Cytat:
|
Kedziorek, właśnie też jestem za, bo nie chce mi się cały czas patrzeć kto jest kim
|
alph ja dopiero jak zobaczyłam temat to sobie przypomniałam o FM :> ech no i sie nieco spóźniłam i teraz sie w fabułe nie wkręce :D
|
Cytat:
|
Jak się nie zgodzicie, to będzie MOCNO podejrzane, huehue :D
|
polac jej soku pomaranczowego - skomentowal pomysl Kedziorka
|
Cytat:
|
Jestem za ;)
- Everlasting, ale on był taaaaki przystojny! Nie jakiś zwykły brunet! Ah, jeśli to jest ten psychol, to ogólnie mógłby mnie porwać <3 |
Cytat:
|
obstawioam ze ten brunet otrul PP :P
|
- Na pewno czegoś mu wsypał niedozwolonego, ale Pinkiemu to chyba nie przeszkadza :D
|
Diana masz "coś mocniejszego" w domu?
Jezu Pink Panther skąd mam wiedzieć kogo uważasz za przystojnego. - powiedziałem zażenowany. |
klijent, nasz pan - powiedzial, po czym nawet nie zabral sie do nalewania soku... zazwyczaj ma od tego ludzi.
|
Nalej mi też, jeśli łaska.
|
Alph, nie, raczej nie. No chyba, że to jego przykrywka. Ok. Chyba coś mi odbija bo zaczynam podejrzewać kogo popadnie.
|
- Mi też, mi też. Nieważne, czy z łaską, czy bez - dodałam.
|
- A Ktoś znowu zniknęła. Jest dziwna.
|
chetnie napije sie tego soku - powiedzialem
|
Cytat:
|
- Dobra, samoobsługa rządzi! - I sama sobie nalałam "czegoś" mocniejszego.
|
Cytat:
dobra, daj ten sok |
po co sie odzywalem - powiedzial, po czym wstal i poszedl do kuchni
|
weszłam do srodka i rzucilam sie w ramiona dzonego
- misiaqczku!!! dostalam dziwnego sms, spojrz - pokazalam mu telefonix. |
Wklej mi też. Nie uważam, że ktoś jest powiązana z morderstwem, ale na pewno nie jest zwykłą uczennicą.
|
- Ale Ktoś, to dziewczyna - zaoponowałam. - Specjalnie by się przebierała? Poza tym była tu wtedy.
|
- W szafce coś chyba jest, Everlasting - powiedziałam zastanawiając się, co się będzie działo, jeśli to spotkanie dalej będzie tak wyglądać.
|
hej, nie tylko ty dostalas takiego smsa. nie przejmuj sie nimi. -pocalowal ja w policzek- zrobilas juz nasz projekt na jutrzejsze zajecia z chemii?
|
- Nie, nie, Ktoś nie może być tym brunetem. Nie spodobałaby mi się dziewczyna, heloł, o co Ty mnie oskarżasz, homofobie :|
|
Patrzyłam na wszystkich ze zdziwieniem.
|
ozywilem sie na temat zwiazany z chemia.
- jaki projekt? - |
Diana, to spotkanie jest OK. Konsultujemy podejrzenia z innymi,.pijemy soczek...
|
Spojrzałam na Cheyenne i podeszłam do niej z dwoma drinkami w dłoniach.
- Ty też nie do końca ogarniasz? - spytałam, podając jej jeden. |
costam z chemii, ja mam wazniejsze zajecia na glowie, od tego mam przeciez dziewczyne, nie?! - przytulil ja mocno (ta dziewczyne)
|
Usiadłem w kącie i sącząc drinka z palemką, patrzałem przerażony na telefon.
|
Przepraszam, byłam w kącie się wypłakać, a za chwilę będę musiała juz iść, jutro do szkoły, muszę się przygotować psychicznie (spotykanie sie z tak dużą ilością osób mnie przytłacza)
PS. Dżony, zazdroszczę ci ;( masz się do kogo przytulać ;( |
- Masz dziewczynę od robienia zadań z chemii? - spytałam krewetkę, a na mojej twarzy pojawił się kpiący uśmieszek. Poważnie?
|
oddalil sie gdzies dalej. podszedl do Kedziorka i Cheyenne. uslyszal cos z ich rozmowy
- mysle, ze ja tez nie ogarniam - |
(ps, przypomnial mi sie biosoczek, a ja znow zaczalem z soczkiem. przeznaczenie?)
spoglada na pinkiego |
Ja chyba też już idę.
|
Może włączę muzykę? - Mówiąc to skierowałem się do odtwarzacza stojącego na półce i do środka włożyłem przypadkową płytę.
Pink Panther? |
...i coś mocniejszego...- dokończyłam słowa redmoona ironicznym tonem.
|
tak, wlasnie od tego ona jest. od tego, i wielu wiecej rzeczy -powiedzial na ucho do kedziorka.
|
Spojrzałam na Kędziorka.- Trochę... Dzięki, nie piję.- uśmiechnęłam się przyjaźnie.
|
- Nie wiem, czego bać się bardziej. - powiedziałem, gdy zauważyłem spoglądających na mnie znajomych. - SMSa "Jutro ktoś z Was odpadnie", czy 34 nieodebranych połączeń z zastrzeżonego numeru... O, dzwoni znowu! Odebrać?!
|
- To jest nas troje - stwierdziłam, gdy podszedł do nas alph. - Już sama nie wiem, po co my się tu w ogóle spotkaliśmy.
Wzdrygnęłam się i odsunęłam od krewetki. Na ucho niech sobie gada do swojej panny. |
- Spoko, włącz coś. Mam kilka płyt na komodzie, wybierz jakąś.
(@krewetka: biosoczki! <3) |
Odbieraj, chętnie pogadamy ;D
|
pewnie po to, aby o niczym sie nie dowiedziec - powiedzialem
|
- Chyba tak - stwierdziłam. - Robi się tutaj niezła impreza powolutku.
|
Podobno szukamy sprawcy. Nie zauważyłam- mruknęłam cicho.- To wygląda jak jakieś... Jakieś before party!
|
(on nigdy nie dzwoni)
jezeli mozna, poprosze o puszczenie Dawida Kwiatkowskiego. bylbym bardzo wdzieczny. |
alpherainn, najwyżej szantażyście ucieknie parę groszy z konta xD
|
- Rozwalę coś jak ktoś go puści - zagroziłam, słysząc słowa krewetki.
|
Nazywam się Juliet, pod koniec roku kończę 19lata. Aktualnie jestem w ostatniej klasie licealnej o profilu prawniczym. Człowiek ma wielki potencjał, każdy z nas go ma – niestety, nie każdy potrafi go wykorzystać. Ja właśnie postanowiłam to zrobić, zaczęłam swoją przechadzkę po nowej, nieznanej mi alei. Jestem brunetką, o brązowych oczach i zgrabnym ciele. Moją drugą mocną stroną jest aktorstwo – możecie kojarzyć mnie z piosenki, która nosi moje imię (‘’Lawson – Juliet”). Uważam, że odegrałam kawał dobrej roboty. Wieczorami zwykle siedzę przy sprawdzaniu statystyk i uczeniu na najbliższe egzaminy, jednak dwa razy w tygodniu wychodzę na miasto – każdy człowiek ma prawo się wyszaleć, prawda? Szczególnie w moim wieku! Jestem samotna, nie mam partnera. Uwielbiam słoneczne plaże, i egzotyczne morza przy których sprzedają dobre ananasowe drinki – kocham ananasy!
Podeszłam pod drewnianą ławkę i usiadlem na niej. |
- nie wiem. ja sie niczego nie dowiedzialem o sprawcy - powiedzialem do Cheyenne
|
- Halo? - zapytałem z przerażeniem.
- Zacznijcie się żegnać... - odpowiedział niski głos w słuchawce. Rozmowa zakończyła się. - Przepraszam, niedobrze mi... - powiedziałem i pobiegłem do toalety. (sorry, muszę się uczyć) |
Nie, nie Kwiatkowski! Może SOAD?
|
- Oprócz tego, że to psychol i nam przyniósł zatrutą pizzę - wtrąciłam się w wypowiedź alphrainna.
|
złapał za telefon pinkiego i zaczal cos w nim grzebac (zw?)
|
popatrzyl na swoj telefon.
- macie jakies smsy od psychola? - |
Zobaczmy, jakie tu mamy albumy. O! Avril Lavigne! :) No cóż, trzeba puścić!
Dobrze, że nie jadłem tego świństwa - zwróciłem się do Kędziorka. |
Ja też nie, Alph.- zasmuciłam się.
|
Spojrzałam na wyświetlacz.
- Jedynie "Nadchodzi dzień Apokalipsy dla was".. -Rozejrzałam się. - Apo już wyszła? Cytat:
|
Przysłuchując się w kącie rozmowom moich znajomych zaczynałam mieć wątpliwości, czy się śmiać, czy płakać.
Chociaż tyle, że nie puścili Kwiatkowskiego... Avril da się znieść. |
Wkopałaby się tak latwo? "Apokalipsa"?
|
- nie widzialem jej tak wlasciwie -
|
- Dostałem jednego smsa. Oj! sms z załączonym zdjęciem!
|
- Cheyenne, sądzę, że to tylko taka gra słów.. W końcu wiadomo co znaczy Apocalypsa.
|
- jakas informacja? -
|
Co?- zajrzałam Kubie przez ramię.
|
- Jakie zdjęcie?
|
-ależ nie musicie mnie o nic podejrzewać, siedzę z wami cały czas :>
|
- Ktoś Ci podjumał dzień - powiedziałam do Apo i pokazałam jej wiadomość.
|
to dlaczego cie nie widzimy? :D
dobra, zajmijmy sie ta sprawa. jak z tym smsem Everlasting? |
moze jednak mamy do tego powody-spoglada na jej twarz (awatra)
|
- Ja ją widzę - nie wiedziałam o co im chodzi.
|
-ech Kędzia, dlaczegóz zaraz podjumał? moze to tylko gra słów :D
- alph, moze nie chcecie na mnie patrzeć, w koncu wygladam jak wyglądam... :< |
Zdjęcie... przedstawia nieżywe zwierzę... leżące w kałuży krwi. To sarna, albo jeleń... Zdjęcie jest słabo oświetlone, w tle widać ciemny las... - Spojrzałem na zgromadzonych z przerażeniem i odczytałem treść smsa - "To ciebie niedługo czeka"
|
- Albo ktoś Ci zajumał dzień z życiorysu - uparłam się, ale trudno mi było ukrywać śmiech.
|
patrzylem to na Everlastinga to na jego telefon i zdjecie
|
C-co?- zbladłam, widząc zdjęcie.
|
pewnie czeka nas to wszystkich
|
- Co jest na tej fotce? - spytałam. Nie chciało mi się podchodzić i wyciągać szyi. Nie jestem żyrafą.
|
zabite zwierze z niezbyt zabawnym opisem Kedzia
|
-Kędziorek, na tej fotce tylko jakiśtam trup zwierzecia. Nic ciekawego, lepsze rzeczy widzialo sie na sadisticu... :devil:
|
- Aha... Słodko... Może miałam rację co do tego kota.. Tylko gatunki pomyliłam.. Sarna.. ugh..
|
- Niech żyje optymizm, alph - powiedziałam ponuro.
|
jakiego kota?
|
- Apo, chodzi o TAMTĄ sarnę? :D
|
Cytat:
|
Boże. - powiedziałem i wyjąłem baterię z telefonu. - Nie chcę już więcej dostawać takich rzeczy.
|
- Hahaha mozę to faktycznie tamta sarna, może ją rozsadziło... :D
|
aha. to faktycznie psychol :|
|
Może zabili mu sarnę.- zaśmiałam się ponuro.
|
a moze trzymal w domy sarne i sam ja zabil? dla efektu?
|
- Coś w tym jest, Apo - zaśmiałam się.
- Everlasting, nie wyłączaj komórki, jak Cię martwa sarna zacznie gonić, to nawet po pomoc nie zadzwonisz. Serio, to jakiś kompletny psychol.. |
zajrzalem do skrzynki. mialem nowego smsa.
balem sie otwAorzyc ta wiadomosc. |
Jest żałosny.- z rozmachem usiadłam na kanapie.
|
nie uciekniesz od tego, i tak znajdzie sposob, zeby cie gnebic?
|
Alph, sprawdź.- Spojrzałam na Alpherainna poważnym wzrokiem.
|
- Tym razem łoś? - spytałam alphrainna.
|
otworzylem wiadomosc.
przeczytalem i rzucilem telefon Cheyenne - sama zobacz |
Alpherainn, sprawdź. Kiedyś to trzeba będzie zrobić...
Cheyenne...? - Spojrzałem na nią niepewnym wzrokiem. |
Ej. Ile on ma na koncie, że ciągle wysyła takie wiadomości, co?
|
- z matmy odrobilam, jeszcze z chemii - odpowiedzialam dzonyemu, refleks nie jest moja mocna strona.
|
nie wiem, ale chyba bardzo mu sie nudzi
|
- Cheyenne, może ma darmowe?
Nagle mój telefon zawibrował. Otworzyłam wiadomość i skrzywiłam się. - Ferajna, mam rozczłonkowanego borsuka to kompletu! - zawołałam, pokazując im wyświetlacz. |
Spojrzałam na telefon i odrzuciłam go na kanapę niedaleko siebie
|
W jakiej jesteście sieci?
|
- Cheyenne, moze ma darmowe minuty i smsy do wszystkich sieci?
|
- Może ma darmowe do wszystkich? Plusa mam.
|
ukryłam twarz w dłoniach
|
- ja tez mam Plusa
|
No chyba że tak xD
Może zmieńmy temat? Wszystko rozwiąże się z biegiem wydarzeń.... Cheyenne? - zapytałem - z jakich przedmiotów jesteś dobra? Cheyenne...? Nie płacz... |
- Ja stawiam, że ma abonament. :D
|
- Ja mam TuBiedronka...
|
Nie płaczę- wymamrotałam, pociągając nosem.
|
Czesc, wybaczcie mi spoznienie. Musialam zalatwic kilka spraw... Jestem wolontariuszka w osiedlowym schronisku dla zwierzat. Zajmuje sie organizacja imprez, na ktorych zbieramy pieniadze na rzecz schroniska. Ciesza sie duzym powodzeniem, na nasze szczescie. Tak w ogole to mowia na mnie Cheeba. Nie przedstawilam sie, wybaczcie.
Martwi mnie smierc twj dziewczyny z naszej szkoly. Nie znalam jej w sumie, ale jeszcze ten sms... Wy tez go dostaliscie? Przerazajace... Nie wiem co o tym myslec. Mam nadzieje ze winnu szybko zostanie ukarany... |
Cytat:
|
cheeba, dostalas jakiegos smsa z jakims martwym zwierzem?
|
Niezręcznie. - pomyślałem i żeby czymś się zająć podałem Cheyenne chusteczkę.
|
- Witaj Cheeba, miło cię poznać - przywitałam nowego gościa.
|
ja mam z tego, jak to sie nazywa, aaa... z play
|
- Z tego co wiem, policja nie znalazła ani narzędzia zbrodni, ani odcisków palców. podejrzanych też mają niewielu. Krewetka, przesłuchiwali cię? - spytałam.
|
Nie... Cos w stylu ze jestem obserwowana. Nie rozumiem tylko dlaczego ja...
|
Wróciłem po mój soczek.
Ja mam abonament w t-mobile. |
Mnie nie przesłuchiwali... To w ogóle jakieś przesłuchania się odbywały?
|
mam wrzenie ze my wszyscy jestesmy obserwowani
[doobrea, ide spac. dobranoc :)] |
Ever, musieli, chyba nie strzelają jak teraz my ?
|
Dzięki, Kuba.- otarłam oczy chusteczką- Wiedziałam, że dzisiaj lepiej nie malować oczu, aha!
|
ja też idę, bo 1% w baterii
|
tak, ale nie rozmawialem bez prawnika.
|
Pewnie w najbliższych dniach też mnie wezmą pod lupę...
Pa wszystkim co idą xD |
Cytat:
|
Ja chyba niedługo znów znikam.
|
Przesłuchiwali głównie osoby z jej otoczenia. Nas pewnie też będą, jeśli nie znajdą poszlak- powiedziałam, mnąc chusteczkę w dłoni.
|
(wgle nie mamy imienia ofiary. niech ofiara bedzie libby? bedzie najlatwiej, bez wymyslania jakiegos imienia)
pytali sie, kiedy ostatni raz ja widzialem. |
Znów mam paranoję. Teraz dziwny wydaje mi się krewetka, bo miał motyw...
|
- Cheyenne, to normalna procedura, nie ma się co martwić - powiedziałam, starając się ją uspokoić. - Przesłuchują rodzinę, chłopaka, najbliższych przyjaciół. Ale jeśli te smsy mają związek ze sprawą, trzeba o tym zawiadomić gliny.
|
Nie jestem pewien, czy powinniśmy to zrobić.
|
Policja stwierdzi, że to szczeniacki żart i nic nie zrobi z tymi smsami- wzruszyłam ramionami.
|
wydaje mi sie, ze nie mozemy ufac policji. ani mowic im o tych smsach. moze sie to dla nas gorzej skonczyc.
jaki motyw? |
Przepraszam. Muszę się uspokoić- potrząsnęłam głową i uśmiechnęłam się blado.
|
- Mój stary to gliniarz - odparłam - i stąd to wszystko wiem. Ja mu ufam, róbcie co chcecie - wzruszyłam ramionami. - Ale sami raczej niczego nie załatwimy. Jesteśmy tylko bandą nastolatków, zapomnieliście?
|
Z drugiej strony... jeśli nie powiemy i nie zajmie się tym nikt profesjonalny, może być więcej ofiar śmiertelnych. Jeśli szantażysta zdecyduje sie spełnić swoje groźby. - powiedziałem patrząc na Cheyenne.
|
No bo twoja była. Może chciałeś być z orka, ale nie chciałeś zrywać z Lib, więc ja zabiłeś.
|
Zawsze są dwie strony medalu. Może faktycznie lepiej powiedzieć. Sami... Wiele nie zdziałamy, nie oszukujmy się.
|
- Dzisiaj pogadam z ojcem - stwierdziłam. Nie miałam ochoty pytać ich o zdanie, to dla ich dobra. - Powiem mu, żeby na razie sam się tym zajął, skoro tak się boicie mafijnej infiltracji w policji.
|
Ja wracam do domu. Do zobaczenia wszystkim ;)
|
Do zobaczenia- uśmiechnęłam się do Kuby.
|
- Na razie. I nie wyłączaj komórki - zastrzegłam.
|
redmundzie, nie jestem juz z libby od pol roku. ups?
ale nie zapominajcie, on moze wszystko. jezeli zauwazy, ze cos spiskujemy z policja, mozemy skonczyc gorzej. i skad masz pewnosc, ze nie ma nikogo w policji ze swoich ludzi? |
Dlatego ojciec Kędziorka zajmie się tym sam, tak?
|
- A ty skąd masz pewność, że ma tam kogoś? Powiedziałam: na razie tylko mój ojciec będzie trzymał rękę na pulsie, dla waszego świętego spokoju. I z góry oświadczam - jemu można ufać.
|
a jestescie pewni, ze on nie ma nic z tyk wspolnego? nie. nie jestescie. wiec moim zdaniem nie powinnismy ufac nilomu z zewnatrz. nawet wlasnej rodzinie.
|
- Ja jestem - odparłam, teraz już nieźle wkurzona. - Jak masz zamiar nikomu nie ufać to szczęścia ci życzę.
|
A kto zerwał ? Ona ? Możesz być tak mściwy,że po znalezieniu sobie nowej dziewczyny chciałeś zemsty za rzucenie tak popularnej i lubianej osoby.
|
Jeśli nie chcesz nikomu ufać, to co tu robisz? Prowadź "śledztwo" sam- pokręciłam głową z dezaprobatą.
|
- Libby nie była przypadkiem przewodniczącą szkoły? - spytałam, kojarząc coś niecoś. Skład rady uczniowskiej tyle mnie obchodzi co zeszłoroczny śnieg, więc średnio kojarzę
|
nie mowie, ze to on ja zabil, ale moze ta osoba tez mu grozic. chcesz na prawde mieszac w to swojego ojca? chcesz, by jego zycie bylo zagrozone, bo nie mozesz sama poradzic sobie ze swoimi problemami? jak wolisz, ale "szczesia zycze"
serio myslisz, ze jestem w stanie zabic osobe, ktora na prawde kochalem? |
Ja idę. Jutro szkoła. Trzeba wstać przed południem...
@up - kochałeś, ale ona cię odrzuciła. Nikt nie lubi odrzucenia, prawda ? Ale nie martw się, do tego można się przyzwyczaić... |
Dobranoc. :D
|
- no wiesz, z miłości robi sie rózne dziwne rzeczy, ona doprowadza do szaleństwa i potrafi wywołać takie emocje o których nie mielismy pojecia, wiec tak kreweta, to mogłeś byc ty!
|
Spojrzałam na Apocalypsę z podziwem
|
- Ale to zasugerowałeś - stwierdziłam. - Ktokolwiek nam grozi, zagraża naszym rodzinom tak czy siak. Mój ojciec zna się na swojej robocie i jeśli smsy są powiązane ze śmiercią Libby to i tak jest w to wplątany. I powiedz mi, jak ty sobie z tym poradzisz? Masz jakiś pomysł, poszlaki, cokolwiek? - spytałam, czując pulsującą żyłkę na moim czole. - I szczerze, to nie wiemy czy ją naprawdę kochałeś. W końcu zerwaliście.
- Apo, jestem pod wrażeniem twojej zdolności dedukcji - uśmiechnęłam się. |
nie znaliscie jej. jezeli ktos ja zabil, musiala sobie zasluzyc. robila wszystko, by dotrzec do celu. myslicie, dlaczego ze mna byla. dostala sie do sanorzadu, to zerwala.
moze i dobrze, ze umarla... ale i tak nie bylbym w stanie jej zabic. po co mialbym sobie niszczyc zycie jakas glupia dziewczyna? wiesz co moge zrobic przez 5 lat?? na prawde duzo. a nawet gdybym to zrobil, myslicie, ze bym sobie jeszcze szkodzil dreczeniem jakichs przypadkowych nastolatkow? szkoda zycia, mojego zycia. |
Kędzia, spokojnie- delikatnie dotknęłam jej ramienia- Zgadzam się z tobą, ale nie irytuj się przez kogoś, kto próbuje na siłę odepchnąć od siebie zarzuty.
|
Co ty powiedziałeś?! "Może i dobrze, że umarła"?! Jak śmiesz?!- podeszłam do krewetki i dałam mu z przysłowiowego liścia.
|
- A dziekuje wam, miło mi
|
- Jestem spokojna - warknęłam. No dobra, nie byłam. - Ale dzięki - westchnęłam głęboko, starając się wziąć w garść. - Okrutne słowa jak na kogoś, kto dopiero zapewniał nas o swojej miłości do niej. Nikt nie zasłużył sobie na taką śmierć - dodałam cicho.
Spojrzałam zaskoczona na Cheyenne. Ma charakter dziewczyna. |
dedukcja? po prostu mnie obwinia, bo mialem wspolna przeszlosc z ofiara.
moze wy tez macie wspolna przeszlosc z Libby? moze po prostu chcieliscie byc tak slawni jak ona, zazdrosciliscie jej tego, i po prostu ja zabiliscie? |
trzęsłam się, stojąc przed sporo wyższym chłopakiem Mówisz nam, że ją kochałeś, a potem, że to dobrze, że umarła?!- zacisnęłam dłonie w pięści.
|
- Krewetka, ty się dobrze czujesz? Mieliśmy jej czegoś zazdrościć?
Poważnie, nie mogłam sobie wyobrazić, że ktoś mógł zazdrościć stanowiska w samorządzie i przez to zabić. Co za ludzie.. - Cheyenne, teraz ty się uspokój - poradziłam łagodnie. |
Kim ty w ogóle jesteś, Krewetka, co?!- odsunęłam się i zgodnie z poradą Kędziorka próbowałam uspokoić, biorąc głęboki oddech.
|
Cytat:
|
Dzięki za niszczenie mojego budowania dramatyzmu. ;______; xD
|
nie znalas jej tak dobrze, jak ja. nie masz pewbosci, czy nie zasluzyla...
nie mamy wskazowek, dowodow. atakami na siebie nic nie wskoramy, jedynie narobimy sobie wrogow. nic tu po mnie - powiedzial, po czym zaatakowal kedziorka podejrzliwym spojrzeniem (dobrze napisalem?) (kedziorek, skislem. XD teraz to dowalilas ahahah ) |
Cytat:
Cytat:
(teraz już lepiej) /wraca do fabuły/ - Powtórzę: nikt nie zasługuje na taką śmierć, krewetko. |
Sayonara- Spojrzałam na Krewetkę z pogardą.
|
- Poszedł sobie? - wyszeptałam konspiracyjnie.
|
- Nie wiem, moze się na nas fochnął
|
Głowa mnie rozbolała, miałam już dość hałasu i zamieszania. Poinformowałam wszystkich, że idę na górę do swojego pokoju odpocząć przez chwilę w ciszy i przemyśleć sytuację.
(Zmykam już, bo jest zmiana czasu a do szkoły trzeba rano wstać... ;/) |
- Przeze mnie foszek?
Diana, zmiana była w nocy, nie wyspałaś się? :D |
- Możliwe ze przez ciebie, naskoczyłaś na niego i się chłopak zamknął w sobie.
|
- Jestem taka niedobra.. Chyba się załamię, będę łatwym celem i mnie martwa jeleniosarna zabije do spółki z borsukiem. Jak nic..
|
Tak mi przykro- zironizowałam, krzyżując ramiona- Drań.
To o Krewetce, nie Kędziorku. XD |
Cytat:
|
Dobra, chyba idę spać. Do zobaczenia! :3
|
Na razie :)
|
Erm...
Więc, chyba rozpoczynamy fabułę na kolejny dzień xD Ale raczej już nie w domu Diany, więc może w szkole? Nie wiem jak to zacząć ;_; |
Robimy ognicho u mnie na działce! :D
Ever, przynieś drewno ze składziku :D |
Już przynoszę :D Czekamy na zaproszonych?
|
Możemy zacząć bez nich. Dołączą się :D
|
Jestem :/. Spóźniłem się ?
|
Nie aż tak bardzo :)
|
Jesteś trzeci więc można uznać, że nie. Pomożesz przy przygotowaniach.
|
Cheyenne jesteś? :D
|
[dobra, niech mi ktos wyjasni jak teraz z fabula, bo znowu sie pogubilem]
|
Fabuła będzie do pierwszego głosowania mafii (czyli do 22:00). Później się bierzemy do roboty na poważnie.
A w tej chwili robimy ognicho u mnie na działce. Bez dyskusji :D |
Witajcie! Tak, wiem, tęskniliście. Mam kiełbaski, hihi. :D
|
Impreza składkowa! To rozumiem :D
|
Cytat:
Jest taka fajna :( |
*własnie przyszedł*
Siemaneczko wszystkim ;3 Wprosilem sie na imprezke ;3 |
Cytat:
Alpherainn, impreza otwarta, zapraszam wszystkich jak leci :D |
To korzystajmy z fabuły póki mamy :D Cześć alpherainn!
|
Fabułujmy, póki możemy. Zawsze możemy też po głosowaniu zrobić próbną fabułę i zobaczyć, jak ludzie będą się zachowywać. :3
|
Po pierwszej edycji jestem zdecydowanie przeciwna fabule po głosowaniu.. Wierzcie mi, to jak rzucanie sobie kłody pod nogi.
|
Cześć Cheyenne! Jak minął dzień w szkole? :)
|
W porządku. Sprawdzian z angielskiego, uch... A tobie, Ever? :)
|
ej, macie jakas muzyke? ;D
|
Podłączyłam laptopa z głośnikami do przedłużacza (dzięki Bogu mam na działce prąd) i spojrzałam na alpherainna.
- Co chcesz za muzę? |
nie wiem, może rock, ewentualnie punk?
|
Dzień był dziwny... dobrze, że już po szkole, ale odnoszę wrażenie, że jeszcze coś dziwnego może się zdarzyć...
|
- Chodziło mi o zespół - przewróciłam oczami i włączyłam pierwszą z brzegu piosenkę Led Zeppelin.
|
Dziwny? Cóż, mam nadzieję, że będzie dobrze- poklepałam Evera po ramieniu, chcąc dodać mu otuchy.
|
- Jeśli myślisz Ever o tym, że jeszcze ktoś dzisiaj zginie, to ja też uważam ten dzień za dziwny -
|
Wiesz o co mi chodzi. Smsy, zabójstwa. Obawiam się - powiedziałem patrząc Cheyenne w oczy.
|
- Przestańcie krakać. - Zmarszczyłam brwi.
|
Nie mów o tym! Mamy świadomość tego, co się dzieje, ale... Nie kraczmy. Proszę- odwzajemniłam(?) spojrzenie.
|
a tak z ciekawości, jak się skończyła wczoraj impreza u Diany? musiałem iśc, bo byłem już trochę zmęczony.
|
Kra kra znaki
|
- W sumie nic ciekawego. Ludzie się powoli zaczęli rozchodzić i tyle. Nikt z bronią nie wpadł by nas powystrzelać, a to już coś.
- Ever, bo w łeb dostaniesz. - Pogroziłam mu palcem z uśmiechem. |
Ever, jesteś okropny! - zaśmiałam się.
|
usiadlem na ławce, wziałem jakąś szklankę i wlałem sobie soku. taak, zdecydowanie musiałem się czegoś napic.
|
Też musiałam się czegoś napić i chwyciłam piwo *alkoholiczka*
|
Yhm. To ja wezmę Maltisa- otworzyłam puszkę.
|
- Ever, gdzie to drewno? Przygotujmy tu wszystko zanim się ferajna zbierze.
|
No już, już :(
|
- Sorka, mam dyktatorskie zapędy - uśmiechnęłam się przepraszająco.
|
Cóż, poddajmy się tyranii!- zachichotałam cicho.
|
Oj, Cheyenne. :D
|
dobra, przyszłam mocno spóźniona, ale najważniejsze, że jestem. całe szczęście, że nie ominęło mnie anjważniejsze.
|
Wiem, jestem cudowna. :D
O, cześć! |
Czesc :3 ..
|
Cześć Laselight
|
- Cześć, siadaj - powiedziałam i wskazałam na prowizoryczną ławkę z dwóch niskich pni i deski. Było ich kilka wokół paleniska. Włożyłam kiełbasę do turystycznej lodówki. W drugiej chłodziły się napoje. Na stoliku obok drzwi leżały plastikowe talerze, kubki i sztućce. - Częstujta się czym chceta.
|
super - powiedziałem z uśmiechem i dałem na "fulla" muzykę
|
-Na bogato!- zaśmiałam się i nalałam sobie soku, po czym usiadłam na ławce.
|
- Matura maturą, ale na imprezę zawsze jestem przygotowana - zaśmiałam się.
|
Wracając do tematu matury... Kompletnie to ignorujesz? - zapytałem Kędziorka, po czym dosiadłem się do Cheyenne.
|
Matura to bzdura!- zażartowałam i napiłam się soku.
|
Nie zdążyłam się przedstawić więc, Amelia klasa 2 liceum, szalona imprezowiczka i w Tulipanie bywam co piątek. Mimo wybuchowych wieczorów średnia raczej na poziomie przeciętnym. Tak w ogóle to cześć, gdzie kiedy i jaki melanż? :D
|
- ja się osobiście zbytnio tym nie przejmuję - powiedziałem
Cześc Privilege ;3 |
- Co ma być to będzie - wzruszyłam ramionami. - Może ewentualnie dzień przed otworzę jakąś książkę. W końcu materiał nie jest wcale aż taki trudny, a w ciągu kilku miesięcy kilkunastu lat nauki i tak nie ogarnę.
Priv, u mnie, teraz, ognicho z kiełbachą :D |
Yyyy matura to bzdura, wolę iść sobie gdzieś fajnie poruszać biodrami. Kto idzie na kiełbachę?
|
Cytat:
|
Może i bzdura, ale bez dobrego wyniku nie będzie dobrych studiów. - Powiedziałem do Cheyenne z uśmiechem.
|
Sorki, nie doczytałam, już idę do Ciebie na kiełbaskę!
|
obawiam sie, ze jeszcze o 21 wciaz bedzie gruby melanz u Kedziorka xD Ba, chyba sie rozkreci :D
|
To ja bd DJem Kędziorku!
https://www.youtube.com/watch?v=uP-3gCzqXiU Gruba vixa? W sumie to jakiś % by się przydał, w końcu jutro sprawdzian z chemii |
W sumie masz rację. Lepiej się przyłożyć- odwzajemniłam uśmiech.
|
Cytat:
Poszłam w końcu po to drewno, chwyciłam rozpałkę i wzięłam się za rozniecanie ogniska. - Kiełbasa w lodówce, patyki obok stołu, starczy dla wszystkich.. chyba. |
- Z procentów macie piwo w lodówce. - Spojrzałam na zapasy, a później przypomniało mi się ile ludu ma przyjść i pewnie nikt nic nie przyniesie. - Dobra, młodzieży, zadzieram kiecę i lecę do marketu, bo coś czuję, że za mało nam tu tego. Jakieś życzenia?
|
Nadziałam kiełbasę na patyk i usiadam przy ognisku, komary zaczęły kąsać mnie w nogi.
-SHIT! Brzydkie gule na nogach mi wyrosną! Czekałam aż ktoś do mnie zagada. To moja pierwsza impreza w tym towarzystwie. Zawsze kręciłam się ze studentami. Mam nadzieję że wpasuję się w towarzycho. |
Spojrzałam na Privilege.
- Czyli OFF - kiwnęłam głową. - Jeszcze coś? |
ode mnie nic - powiedzialem oprozniajac swoja szklanke z soku.
|
Może kiełbasy, Cheyenne? :)
|
- No to spadam. Niedługo wracam.
*Serio spadam na jakąś godzinkę, góra dwie* ;) |
Hm, miałam się odchudzać...- zawahałam się.
(Tekst na podryw XXI wieku- może kiełbasy? XD) *+lecę na rower, wrócę za jakiś czas* |
Zeżarłam szybko całą kiełbaskę i chyba połknęłam komara. UGH! Ognisko grzało mi bose stopy w sandałkach od Manolo. Zrobiłam sobie drinka i zamyślona spojrzałam w dal, nagle coś huknęło. Jakby burza! Jednak bardzo głośna
|
Wracam do domu, na chwilę. Przygotować projekt na biologię (?)
też idę, na angielski. pa i miłej zabawy |
czesc wszystkim co ida ;3
|
Jest ktoś?
|
Ja :3333333
|
Ja. I jeszcze jakieś 2 osoby.
|
Heloooł. :3
|
hejeczka :P
|
Heeeeeeej.
E : znikam na ok. godzinę |
czyli siedzę i czekam na smierć sama... :(
|
ja chyba tez czekam na smierc sam xD
|
o, to mozemy sobie poczekac razem :P
|
I ja, helooooł. ;-;
|
Czekajmy sami razem na smierc :D
|
sami razem... taak to ma sens :D
|
Forever alone. ;-;
|
to ja też poczekam (przypomniało mi się jak w II edycji codziennie czekaliśmy na śmierć Diany XD)
|
ahahah xDD
|
Ale to było w konfie mafiozów XD
|
nie wiem gdzie to bylo no ;D nie bylem wtedy aktywny na forum :P
|
no, póki co to czekamy na smierc jednego z mieszkanców :D
|
OMG, ja zupelnie nie mam pojecia kto to moze byc, czuje sie jak idiota :D
|
Pewnie pójdziemy na pierwszy ogień, chociaż jak się nie wychylimy to może nas oszczędzą.
|
moze strzelajmy haha :D
[a potem mafia zabije tą osobe, którą podejrzewalismy i mieszkancy nas zabija joł xD] |
istna masakra bedzie wtedy xD
|
Ej, cały urok FM polega na tym, że czujemy się jak Debile. XDD
|
@Apo - Tak jak było z Yuki ? W końcu to chyba jako mafia ją kropnęliśmy, czy jako miastowi ?
|
@2up: alpherainn approves! :D
|
@alfabet - to do mnie czy do Cheyenne ?
E : OK, już wiem ____________________________ Chyba trochę odbiegliśmy od fabuły. Obstawiam krewetkę, jest zbyt podejrzany. |
Cytat:
|
noo, codziennie robilismy Dianie pogrzeb i stypę :D
red - juz nie pamietam jak bylo z Yuki, poszukaj sobie XD |
nie wiem juz, chyba juz wszyscy zapomnieli o fabule >.>
|
ależ nie, przecież siedząc na kanapie i pijac [bio]soczek wspominamy stare, dobre czasy :P
|
Miastowi zabili Yuki (choć nie mieli powodów).
@up - jak Lib groziła lubiczowi banem za biosoczki (ah, te czasy XD) |
ej, dobre czasy niedlugo juz powroca xDD jejku, pewnie za kilka dni gra sie totalnie rozkreci :D
|
Jak dla mnie pierwsza edycja była najbardziej klimatyczna i już nic jej nie pobije, chociaż był wielki chaos :D
|
Nie, raczej będzie coraz ciszej, bo coraz mniej graczy będzie. Jakoś mało graczy w tej edycji, nie sądziecie ?
@up - tak, zgadzam się. Dobry też był ten samozwańczy napad na bank PP w II edycji XD |
nom, zdecydowanie za mało.
ale jak bedzie mniej graczy to bedzie bardziej emocjonujaco. |
ale szybciej się skończy
|
zabawa jest przednia :P
|
no zwykle był rzut na ta zabawe a teraz... :< a to taka fajna gra, ja tam sie juz nie mogłam doczekać.
mam nadzieje ze wlasnie nie bedzie ciszej, a gracze nie beda sie wstydzic :D @red - napad na bank i pięć osób schowanych za jedna doniczką :P |
tak, z drugiej strony jak jest za dużo osób to jest chaos. Najlepiej jest jak gra tak ok. 30 osób.
@up - taaaa. ja nigdy jakoś nie mogę się wkręcić w fabułę |
wróciłem, hej :)
|
spoko red, ja też. a wtedy wszyscy twierdzą, że skoro siedzę cicho, to znaczy ze jestem w mafii i wlasnie spiskuję ;D
|
@Apo - raz to się sprawdziło XD
@ever - hej :) |
ale tylko raz :D
witaj Everlasting ;) |
Hejo Ever, rozkręcamy fabułę? :D
|
:D :D
Tak! |
no jakoś jej nie rozkręcacie XD (pisząc to XD przypomniało mi się jak zginęła Apo...)
|
hejka Ever
|
I jak tam projekt, Ever?- uśmiechnęłam się.
|
wzialem kolejna szklanke soku.
|
Cytat:
|
Jakoś sobie poradziłem - odwzajemniłem uśmiech. - mam nadzieję, że chociaż czwórka będzie :)
|
Cytat:
|
Wierzę w ciebie! :D
|
dzięki. a jak tam u Ciebie w szkole? :)
|
ej, dlaczego nas tak malo? - powiedzialem pijac sok
[sok <33333] |
Reszta chyba zajęta. Pewnie rozsyłają smsy z pogróżkami. - zażartowałem.
|
Hm, w porządku. Tylko rosyjski mnie niszczy. Mam dosyć- powiedzialam, po czym zwróciłam się do Alpha- też się zastanawiam.
|
- Moze niektórzy nie wrócili jeszcze z lekcji. - stwierdziłam gryząc ciastko czekoladowo-orzechowe
|
- taa, a teraz planuja na nas morderstwo - powiedzialem z usmiechem na twarzy
|
@ever - Ha, ha. Fajny żart.
|
Ja wybrałem hiszpański i nie mam problemów z cyrylicą oraz dwukilometrowymi niemieckimi wyrazami - odpowiedziałem.
redmoon, no a nie? xD |
Wreszcie wyszedłem z toalety, zdziwiony, że impreza wciąż trwa.
- Wróciłem! - krzyknąłem uradowany. - Coś nowego? |
Pięć zabójstw :)
|
nabilem jakas wieksza kielbase na patyk i probowalem sobie przygotowac jakis posilek. mialem nadzieje, zeby ta kielbasa sie nie spalila albo niew wpadla do ognia, jak mi sie to czesto zdazalo
|
Ja nie miałam wyboru. Żałuję, że nie trafił mi się francuski. Ale i tak lepszy rosyjski niż niemiecki. Tam nawet wyznanie miłości brzmi jak rozkaz rozstrzelania!- zażartowałam.
|
@up - przegapiłeś wspominanie starych czasów przy szklance biosoczku
|
Pinki, jestemy u Kedziorka na ognisku :P
|
- Pink Panther, co tak długo robiłeś w tej toalecie? To chyba nie po tej kiełbasie, bo jeśli tak, to ja jej nie jem...
|
Biosoczek. <3
|
Pinki zatkal sie w toalecie jeszcze u Diany xD
|
- Moze to kolejny znak ostrzegawczy od tych, co wysyłają te smsy z pogrózkami? Teraz beda zamykać nas na klucz w kiblach...
|
Ja to bym najchętniej na żaden nie chodził! I tak matury z hiszpańskiego pisać nie będę - powiedziałem. - A co do smsów... ktoś z Was jakiegoś od tego czasu dostał?
|
@alfabet - może Diana ma tajne przejście na działkę Kędzi w łazience ?
|
Szkoda, że nie można sobie odpuścić, co?- przeciągnęłam się- SMSy? Ja dostałam- zbladłam trochę.
|
- ja rowniez dostalem -
|
-oj... o jakiej treści?
|
- ze niby nasz czas sie juz konczy, czy cos -
|
-"Nie bawcie się za dobrze. Widzę was. Nie zapominajcie."- szepnęłam.
|
- nie martw się. - poklepałem cheyenne po ramieniu. - ty, alpherainn też.
|
- ten facet czy kobieta ma naprawde nie po kolei w głowie, ze takie cos wysyla - powiedzialem z odrazą
|
To męczące- skuliłam się lekko.
|
- Ja tez dostalam smsa z pogrozkami...
|
- co ci napisal? - zapytalem Apo
|
Apocalypsa...?
|
*pippip* Też dostałem "Wyrzucę wasze poćwiartowane i rozczłonkowane ciała do śmietnika"
|
Jaki sympatyczny...- uśmiechnęłam się ironicznie.
|
- ta, bardzo miły. jak go znajdziemy, wyslemy go do psychiatryka - powiedzialem z malo wyczuwalna zloscia.
|
Aaa, my na ognisku xDD
No dobra - Ej słuchajcie! Musimy się rozerwać. Ogólnie to czasem sobie śpiewam z moim chomiczkiem, come on, staniemy wokół ogniska i pośpiewamy. "Przyybyylii ułaaaanii pood okieeenkooo" |
Wydawało mi się, że ta piosenka była bardziej skoczna.
|
- Jeden ze jak nie wysle smsa o tresci 'start', to nie wygram mercedesa... a drugi, ze za 2 godziny ktos podzieli los tej zanordowanej dziewczyny
|
Taaa.... tutaj juz widze rozwinal sie niezly rpg, a ja dopiero przedstawie postac... no dobra, trudno, jedziemy!:
Mam na imie Hailie Ann Rodriguez, chodze do szkoly sredniej. Jestem zwykla, szara I malomowna uczennica, ktora nie zawsze przyklada sie do nauki I czasem sprowadza na siebie problemy. Mimo ze nauczyciele mnei lubia, to rowiesnicy juz nie bardzo. Ostatnio zaczelam dostawac dziwne sms'y, mimo ze nikt w szkole nie ma mojego numeru. Olewam je, bo wydaje mi sie ze ktos po prostu robi sobie jakies durne zarty, ale chwilami mam zle przeczucia... tymbardziej ze ten ktos czasem naprawde przegina... |
na pomysl PP zakztusilem sie ze smiechu sokiem pomaranczowym.
|
Może później, Pantero :)
Cheyenne? |
- Haha podzielam pomysl PP - zaspiewajmy!
|
- skoro chcecie - powiedzialem i sciszylem muzyke z laptopa
|
o spoko jestesmy na ognisku xd
powiedzmy ze teleportowałam sie nagle ok i usiadlam sobie w kacie xd |
@Apo - a nie za 3 godziny ?
|
Jestem, jestem. Ja może lepiej nie będę śpiewać.
|
- red nie bo ja po zmianie czasu zyje jeszccze w innej czasoprzestrzeni
|
- Apo, czyżby pomyliły Ci się godziny? Może już masz pewność, kto zginie? Ogólnie to już sam nie wiem, ale może to Ty wysyłasz te SMSy?
"Oo móóóój roozmaaryyynieeee" |
rooooooozwijaaaaaj sięęęęęęęęęęę !
|
(ej serio nie wiem ktora godzina)
- Maszeruja strzelcy, maszeruja, karabiny blyszcza, szary stroj... |
*dobra, ja za jakies 15 minut bede.*
|
Hej sokoły...
|
Cheyenne ;_;
|
- Więc może nie pij już soku?
"Niee rzucim zieeemiii skąd naasz róóód" |
Lampa nad progiem, krzesło i drzwi ! Wszystko mi mówi, że mnie ktoś pokochał dziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiś !
|
- aj kejm in lajk e Łrekin' boool!
|
Słucham, Ever? ;-;
|
|
A nic piszę żeby było że coś piszemy i żeby zachować fabułę xD
Nie będzie niemiec pluł nam w twarz, ni dzieci nam germaaanił! |
- Choco choco, slap slap! Choco choco, clap clap! Everybody in the world like chocolaaateee!
Redmoon! Polejże mi soku pomarańczowego skarbie! Niech mnie kopnie! |
Alesz łoczywiście, Tomaszu !
|
Darmowy koncert!- zaśmiałam się. :D
|
- Bo szyyscyyy Polaasy to jeeedna roozinaa, starszy szy muodszyyy, chooop szy dziewucha!
Skąd eeeesteś, redmoon? Klasy znaszy której. |
ja wychodze lol o.O
|
- uprdxufxxxbkjfdoehai chaccaroon maccaroon
hohoo polejcie i mnie soku! przednia zabawa! |
Znalazłem swoje ulubione włoski do sims 2 :love:
http://www.thesimsresource.com/scaled/804/804141.jpg |
Do drugjej tomciu. Apusiu, proszę tfuj soczek.
Bendziejsz mojom paniom ! Bendom ci grauy skszypce lipowe, bendom ci grały jarzenbinowe ! |
Ej, ja też bym się napiła. Taka delikatna sugestia. :P
|
- A ja to estem z trzeciej. Podobasz mi się, wiesz? Ah, chypa się schlauem... Coś mosny ten truunek.
|
Nie dzienki, tomciu, nie jestem zajneteresowany. Schlaues sję ? To nie jest soczeq malinkofffy ? Tfuj drinczek, Chey.
|
- Allesh panofie, mloda ghodzina a my juz po tym soczku jacys nietego, moozhe soczek siem skfasil?
|
Jak tam przygotowania do matury, Tomaszu? :)
|
Dzięki. Co się dzieie?
|
@Apo - Nie ta muodość...
|
- A so tam. Chomyczek mię kocha tylko. Apola... Akopaa... Apopa... A-po-ka-lipsa! Udao sie! Chodź w tany!
Kjuba, walić maturę! |
To ja morze... napije sie wiencej soczku.
|
Boże, ale się wariaty schlały!
Cheyenne chodź pogadamy xD |
- choo, pinky, idziemy na densyyy
|
Jake warjaty ? Z rzyća sie korzysta !
|
Cytat:
|
- Apo, i pamieaj. Bo to nie est tak, że sie szeba smucić. Co nas nie zabyje, to nas zmocni. Te SMSy to szarty. Jak myślisz?
|
Toć to soczek malinowy ? Ty, ty łapus i pinki a morze krewetka nam coś dolała tam ? Jak fczoraj !
|
- A bo to pefnie ten morderca! Dolewa syjanku!
|
Więc, Cheyenne... Jak tam Ci mija wieczór? - zapytałem, pewniejszy siebie dzięki oddaleniu się od upitych kolegów.
|
Dopsz ! Leje, leje !
Goszka wudka, goszka wudka ! Czeba jo posuodzić ! |
W porządku. Zabawnie jest na nich popatrzeć, samemu będąc... W normalnym stanie- zachichotałam cicho- A tobie?
|
- Niepewnie. Niedługo ktoś z nas może umrzeć... Nie wiem czemu, ale te ostrzeżenia bardzo mnie poruszyły.
|
Jake umrzeć sie pytam ?Z rzycia nalerzy korzystać ! Zwuaszcza teras !
|
-Staram się myśleć o tym jak najmniej, bo... Bo tak naprawdę strasznie się boję. A przy tym nie chcę siać paniki.
|
No to włączamy 6obcy i trollujemy! :D
- Cheyenne. Chciałbym Ci powiedzieć, że nie ma czego się bać, ale nie jestem w stanie. :( |
Te, chopaki i dziewoje ! Oczymaem kolejnego łesemesa ! To zdjencie poćfjartowanej krowy !
|
Hahaha, 6obcy, big love. XD
-To byłoby bez sensu. Trzeba wziąć się w garść- Spojrzałam na rozmówcę ze smutnym uśmiechem. |
Będzie obiad
- Wszystko będzie... ok... |
a oni już nachlani. Ja to bym chciał zapamiętać, jak umrę, a nie kurde, tylko urywki :c
|
Heloooou ? Łapuś ? Pjinki ? Jusz padli ? A noc taka młoooooda ! No chyba rze to krewetka, ten psychłol !!!
|
- Ja nie paduem! Ja estem marynaszem!
|
To czego sie nie łodzywasz ?
|
- A bo sterowauem uajbą!
|
A Łapokalipsa ? Co z niom ? Krewetko, co z niom zrobiłeś ?
|
- A krewetki to ja zjadam na obiad. Albo na śiadańe.
|
Nie wiem, czy będzie- szepnęłam ze smutkiem.
|
Ja zazfyczaj na łobiat.
|
- Redmoon, a co myślisz o tych sauych esemesach?
|
To raczej gupi wygup gupiego gimbusa. Ale warto wiedzieć kim ten gupi gimbus jest (rzeby jakby co sie z nim rosprafić)
|
Jeszcze nic z nią nie zrobiłem :*
(mimo, że się napiliście, piszcie proszę normalnie :C ) |
- Ja Cię pocieszam a Ty mi tak odpowiadasz :( Tak czy inaczej, co zrobię, jeśli to na Ciebie trafi i umrzesz z rąk szantażysty? :(
|
Uwarzaj, bo ci uwjerze ty owocu morza jeden !
|
Zacny pocisk, redmondzie - odpadł z zażenowaniem.
|
Alesz dzienkuje.
|
- Dobra. Co mnie ominęło oprócz świetnej zabawy? - spytałam, taszcząc reklamówki, z czipsami i innym śmieciowym jedzeniem. Położyłam na stoliku OFF w spreyu dla tych, których komary kochają bez wzajemności, kolejną porcję kiełbachy wsadziłam do lodówki i wzięłam kolejne piwo. - Mam nadzieję, że nie rozrabiacie za bardzo - dodałam, patrząc wymownie na Pinkiego.
|
- Panowie, otrzeźwiałem trochę.
(Tomek błyskawiczny :D ) Dostałem kolejnego SMSa. |
Pifo ? To nje byu soczek malinowy ?
|
- Jakiego znowu? Znów coś w stylu: Nie bawcie się, i tak was dopadnę?
|
-Mogę Ci zadać takie samo pytanie, wiesz? ;_;
|
No nie trzymaj nas w napięciu ! Gadaj !
(łał ! Umiem się wysłowić !) |
- "Przygotujcie się na widowiskową egzekucję." Kręcił się w pobliżu ktoś podejrzany?
|
Nie, nie zauważyłem. A wy ? - powiedziałem spoglądając na resztę.
|
- Myślisz, że ktoś by zwracał na to uwagę, mając w czubie jak wy? - spytałam, unosząc brew.
|
Jakie ty piwo kupujesz jak nam sie z soczkiem myli ?
|
- Może było smakowe?
|
Cytat:
|
- Nie wiem kto to kupił. - Spojrzałam na puste butelki i kartony. - Ktoś z was, bo ja na pewno nie.
|
Może ? Ale grunt, że zabawa była. I śpiewy XD. Ale mówię wam, że to na pewno krewetka. Na pewno on podrzucił ten napój
|
- O, śpiewy to wam się udały. Z daleka was było słychać.
|
- Cheyenne, bardzo Cię lubię - wypaliłem i z zakłopotaniem schyliłem głowę. Co ona sobie teraz pomyśli?
|
Hej...- delikatnie uniosłam jego podbródek i uśmiechnęłam się- Ja ciebie też.
|
Taka krótka a jakże owocna znajomość xD
- Więc... może wrócimy do naszych znajomych? :) |
- Zdrowie młodej pary! - krzyknęłam za śmiechem, słysząc ich rozmowę i wzniosłam butelkę z piwem w ramach toastu.
|
- Piwskiem się nie wznosi toastów! - powiedziałem, podnosząc francuskie wino z 1745 roku.
|
Uważaj bo skończysz jak Apo. Też się napiła i teraz zniknęła. - powiedziałem z lekkim smutkiem do Kędzi
|
Jasne- uśmiechnęłam się nieśmiało.
Cicho bądź, Kędzia- zaśmiałam się, czerwieniąc. |
- Cicho! To moja impreza i wznoszę czym chcę. Poza tym nie mamy tu wina z XVIII wieku - stwierdziłam stanowczo. - Nie wiem co bierzesz, ale bierz tego mniej - zaśmiałam się.
|
- Cheyenne, ja po prostu cieszę się waszym szczęściem. - Mrugnęłam do niej.
|
-Oczywiście, Kędziorku!- odmrugnęłam ze śmiechem.
|
Na ślub jeszcze trochę za wcześnie - roześmiałem się
|
-Wróciłem z łazienki. Coś mnie ominęło ?
|
- Nie psuj chwili, Ever - znów się zaśmiałam.
|
-Ah, OK. - odparłem z lekka zakłopotany
|
N-nic takiego, Red- uśmiechnęłam się, delikatnie ujmując dłoń Evera.
|
- Redmoon, nic cię nie ominęło, oprócz tego, że własnie jesteśmy świadkami rozkwitu nowej miłości - rzekłam wzniośle, a potem nie wytrzymałam i parsknęłam śmiechem. Powaga nie leży w mojej naturze.
|
-Ooooo, rozumiem.
|
Kędzia!- znowu się zaśmiałam.
|
- No co - udałam, że nie wiem o co chodzi. - A nie jest tak?
|
- A ja nadal nie znalazłem chłopaka, ech... Został mi tylko mój chomiczek... Ogólnie to go kocham.
|
-No to kiedy wesele ? - zapytałem rozbawiony
|
On ciebie też- rzuciłam pocieszająco.
|
- Nie martw się, Pinky - poklepałam go po plecach. - Tego kwiatu jest pół światu. Znajdziesz kogoś swojego gatunku.
|
-warto by było gdyby ten kwiat odwzjaemniał jego uczucia.
|
Cytat:
|
-O co ci chodzi ? - udałem, że nie wiem
|
- Macie listę gości? I prezentów? Co się teraz daje na ślubny prezent? - spytałam zakłopotana.
|
Cheyenne <3 :D
|
Cytat:
|
-Może jakieś AGD ? - zażartowałem
|
- Ogólnie to ode mnie dostaną chomiczka.
|
Cytat:
|
Ja. <3 :D
Sialala. |
- Ever! Cheyenne! Nie przy ludziach! - zaśmiałam się.
|
@PP -Zwierząt się nie daje na prezent.
|
- Czemu nie?
|
No co :( :P
|
Ja się poddaję. Wszyscy jesteście niereformowalni. T^T
|
- Nic nie mówiłam - podniosłam ręce w geście poddania.
|
@K3dzia -Bo ktoś może mieć alergię i co potem zrobi z takich chomiczkiem
|
Cytat:
|
Nieładnie się jest z kogoś śmiać!
|
Cytat:
|
-Ale wtedy nie b3dzie niespodzianki. Z resztą mogą mieć inne powody
|
- A kto tu się śmieje? Mówiłam: cieszymy się waszym szczęściem. Cheyenne, znasz kogoś, kto je chomiczki?
|
-moja ciocia zjadła świnkę morską
|
- CHOMICZKÓW SIĘ NIE JE! - wtrąciłem się zbulwersowany.
|
Nie, w sumie nie. Ale ludzie mają różne upodobania...
|
Cytat:
|
nO NIE NO! DOBRA, DLUZEJ MNIE NIE BYLO A JUZ WESELA :P
|
-No co ? Moja ciocia nie wiedziała, że to świnka morska. Dowiedziała się już po fakcie.
|
- Alph, tylko że główni zainteresowani nie są... no właśnie, zainteresowani.
|
- Kędziorek, dokładnie! Musimy zorganizować taką kampanię! Mój chomiczek może być jej twarzą. Ryjkiem ;o
|
No ale tak nie można! Najpierw muszą być oświadczyny a nie wesele! :(!
|
sie nie znaja ci zainteresowani! weselny kliimat!
|
Ej. Czuję się pominięta przy omawianiu własnego wesela. :'(
|
-Mówimy nie zjadaniu gryzoni przez Chińczyków...i innych Azjatów
|
- Pewnie, że tak, PP! I zrobimy nadruki na koszulkach i tematyczne festyny i.. i... Jakieś pomysły?
|
Jedziemy do Pekinu i protest robimy ! Głodowy najlepiej !
|
Cytat:
|
Niestety muszę przerwać ten radosny nastrój. Dostałem esemesa. "Za pół godziny kolejna osoba starcie życie".
|
Koniec gadania o ślubach, weselach i prezentach!- potrząsnęłam głową, śmiejąc się.
|
Cytat:
|
Tylko kto to bedzie :<
|
It mejks ju łana kraaaaj :hmmm::hmmm::hmmm:
|
Przyszłam na imprezę do Kędzi. Od progu usłyszałam głośne krzyki i śmiechy. Zaczęłam się zastanawiać, czy warto wchodzić do środka...
|
Nie wiem. I na tym polega jego/jej przewaga.
|
Spojrzałam na wyświetlacz swojej komórki. Ten sam sms. Zmarszczyłam czoło. Co za...
- Cheyenne, my dopiero zaczynamy - odparłam, by odwrócić swoja uwagę od tych chorych wiadomości. |
dobra, boje sie ze teraz skoncze swojo zabawe no xD
|
Nie lękajcie się ! Czy coś... - krzyknąłem by pocieszyć innych
|
To dzisiaj pierwsze zabójstwo? :o
Ale ten czas leci! |
- A mnie obroni chomiczek, prawda? <3
|
-Tak, tak. Oczywiście. Chomiczek...
|
- redmoon, to dziwnie zabrzmiało. Jakbyś... Jakbyś miał coś wspólnego z tymi morderstwami.
|
-Czekajcie chwilę. Słyszałam pukanie do drzwi, tak mi się zdaje...
|
- Ale siedzimy w ogródku chyba :O
|
To pizza! :)
|
- Może znowu przyniesie ten przystojny brunet?! <3
|
Aaaaa, kwas. No to...
Chyba ktoś stoi przy furtce. |
- Możemy na chwilę nie zwracać uwagę na te wszystkie podejrzenia i w ogóle i po prostu dobrze się bawmy może, co?
|
-Ja ? Skądże ? Ja muchy bym nie skrzywdził !
|
ale jest pizza!
|
Cytat:
|
Chodziło mi o Dianę. XD
|
Cytat:
Pizza na ognisku? |
przez błotko B)
|
Przykro mi, przyniosła dziewczyna :facepalm2:
|
CZYLI pp NIEZAINTERESOWANY?
|
Mam biegunkępo tym piwie. Idę do kibelka *wracam za20 min.*
|
Alph, nie mów caps lockiem :D
|
Ja też wrócę za pewien okres czasu :)
|
Cheyenne mnie zauważyła, postanowiłam więc wejść i przywitałam się krótkim "Dzień dobry", po czym obejrzałam się wokół.
|
Papaty. ;___; Wróćcie przed 22.
|
Cześć Diana!- uśmiechnęłam się szeroko.
|
zrelaksujcie sie na tym kibelku, bo to moze byc wasz ostatni w zyciu XD
|
- Siemka - przywitałam się.
|
Czesc Diana :>
|
- Cześć wszystkim. Ostra impreza, co?
|
- Cześć Diana! Chciałabyś przyłączyć się do klubu walki z Chomiczkożercami?
|
- Nie jest najgorzej. Częstuj się.
|
Czy ostra...?- zachichotałam, patrząc dookoła.
|
wlalem sobie soku do szklanki. to juz moja 3 porcja B)
|
Zara się upijesz i będzie. :/
|
jak mi dolalas czegos to sie upije xD
|
- Sokiem?
|
Spojrzałam na Pinkiego jak na wariata O.o
|
(Pinki to troszkę wariat, ale cicho. :D)
|
Cytat:
|
- Ja to słyszę! I tak będę walczył o życie chomiczków!
|
Powodzenia, Pink :like: - uśmiechnęłam się szeroko.
|
*Jeszcze 10 minut, omg*
|
*Ani mi nie mów :/*
|
- Hmm, a może napiszemy w Internecie, że chomiczkowe mięso i futerko jest groźne dla zdrowia? - zastanawiałem się na głos.
|
Spamujmy na potęgę, to mogą być nasze ostatnie posty tutaj! :D
|
Cytat:
|
wina wina wina dajcie, a jak umrę pochowajcie. przy kochanej mej dziewczynie, na zielonej ukrainie! :(
może lepiej nie na ukrainie, bo jak putin przyjdzie to nie będę wąchał kwiatków od dołu tylko jądro ziemi :( wrócę za jakiś czas... znowu :D cheyenne, już tęsknię! :( |
Weź, wciągnęłam się w fabułę. Pusto będzie bez niej, chyba, że się ogarniemy i będziemy zgrabnie wplatać podejrzenia. ;______;
Ever, ja też! :( |
W poprzedniej edycji było spoko bez fabuły... O dziwo :D
|
Ale w tej nie będzie :/
|
Diana, sami ją sobie stworzyliśmy :D
|
Brałam udział, pamiętam. Ale po prostu trzeba się będzie przestawić. :c
|
Może spróbujemy z fabułą chociaż trochę?
|
noo dobra. boje sie.
|
Ja właśnie też coraz bardziej. A chomiczek to już w ogóle drży.
Oszczędźcie go! :C |
Jakoś nie widzę tej fabuły... :/
Teraz jest fajnie, ale doświadczenie z pierwszej edycji daje mi o sobie znać.. W drugiej ją porzuciliśmy po głosowaniach i było dobrze. |
to go przytul :3
|
Cytat:
|
Ktora to mamy godzine juz¿
|
Jeszcze minuta
|
dobra ludzie, wytrzymamy bez fabuly...
bo sie pogubimy w tym wszystkim |
Zobaczy się, wyjdzie w praniu. :D
|
to ja sie pozegnam w razie czego haha
|
Nie będziemy sobie rzucać kłód pod nogi tą fabułą. No jest ok i chciałbym się jeszcze kilka razy wirtualnej upic, ale z fabułą na pewno przegramy.
|
LIBBY! dawaj kto umarl no :(
|
Cytat:
Nawet nie raczej :D |
ja tez bede gral bez fabuly
|
Strona 69 pszypadeg nie sondze yolo
|
Libby noo! ;__;
Jakby co to dziękuję za grę. Było fajnie. Chomiczkowi też się podobało. |
przytul go, trzesie sie :3
|
Libby zawsze nas tak trzyma w napięciu. xD
|
Mi też się fajnie z Wami pisało :D
|
Mi też, ech. ;c
|
to ja sie jeszcze wpisze w historie 69 strony :P
napiecie jak w milionerach |
Libby! :((
|
w trakcie mojej krotkiej kariery w FM bardzo mi sie fajnie i przyjemnie gralo. AHOJ! :D
Libby, dawaj! |
Było bardzo miło z wami ;_;
|
zrobmy stype moze :d
|
Ognicho zamienione w stypę :D
|
Tylko czyją ?
|
Od wesela do stypy. Ładnie, ładnie.
|
AHahahhahaha xDD
Ej a gdyby mnie zabili... Chomika przekazuję Kędziorkowej. Ona się nim dobrze zaopiekuje :) |
PRZYTUL GO :p
|
Cytat:
|
;( ;( ;( Przyjaciele! Czajniczku, żono moja!
|
Libcia chyba o nas zapomniała :(
|
Czo? ;_______;
|
jak to czyja? kazdego, bo nie wiadomo kto zginie :D
albo libby albo mafia o nas zapomniqla :P |
Libby to robi specjalnie :(
|
Libby, nie trolluj, bo za to są bany! :(
|
Lib nie jest nawet zalogowana na forum XD. Pocieszmy się życiem zanim się ogarniętej!
|
Temat czytają: Cheyenne, Apocalypsa, Everlasting, Kędziorek, redmoon. Pozdrawiam. ;-;
|
Czajniczku. Żono! :( :( :(
|
A ja pozdrawiam userów-widmo, którzy są na niewidoku xD
|
Ale obwieszczenie o śmierci będzie w temacie z ogłoszenia i.
|
Mężu no! :(
|
Mi się wydaje, że będzie tutaj, bo skoro jest fabuła to będą też sceny śmierci, wpasują się.
|
Korzystając z okazji, chciałam dodać, że my, mieszkańcy i tak wygramy. Wierzę w to. :(
|
dobra, ja ide spac. dobranoc
|
A moim zdaniem ogłoszenie będzie i tu i tu, bo zawsze tak było :P
|
Tak, spamujcie więcej, to na pewno zdążę wszystko nadrobić i jeszcze kogoś wyeliminować... :P
Zabawa trwała w najlepsze, gdy nagle coś zaniepokoiło Dianę. - Gdzie jest Apo?! - wrzasnęła. Wszyscy zaczęli się rozglądać wokół przestraszeni nie na żarty. - Chyba... chyba mówiła, że idzie do sklepu po coś mocniejszego... - wymamrotał Pinki. - Musimy ją... hik... znaleźć! - czknął krewetka. Wszyscy ruszyli na poszukiwania. Stwierdzili, że nie będą siedzieć spokojnie, gdy jej nie ma. Po dłuższym czasie, gdy jednak ruszyli w stronę sklepu, spotkali Apo taszczącą siatki. Na całe szczęście była cała... - Ej, gdzie jest redmoon? - wrzasnęła Diana, gdy wrócili na działkę. - Mówił, że idzie się wysikać... - wtrąciła Laselight. Wszyscy mieli już takiego pietra, że postanowili go jednak poszukać. Przetrząsnęli pół działki, gdy w końcu go znaleźli... Leżał w krzakach jakichś kwiatów uduszony paskiem od spodni. W tym momencie rozległy się dźwięki wszystkich komórek. Każdy z uczestników zabawy dostał smsa: "Raz, dwa, trzy, jutro to możesz być ty..." |
to moze jeszcze pospiewajmy przed smiercia:
|
W ogłoszeniach najpewniej będzie lista ocalałych i w ogóle, ale tutaj będzie scenka pewnie.
|
C-co?!- uklękłam przy ciele redmoona- Może da się coś jeszcze zrobić? Dlaczego on?
|
- Żegnaj redmoon ;_; Chyba soczek Ci zaszkodził ;c - wymamrotałem nad jego ciałem, a chomiczek wyskoczył mi z kieszeni.
|
Tradycja z drugiej edycji -[*] dla reda :c
|
[*], redmoon. :(
|
- żegnaj redmoon. Czemu akurat ty?
|
- O nie... nieee... takie piekne róże, ktoś pogniótł uduszonymi zwłokami... ale red? dlaczego on? byl najmniej grozny
[*] juz to sobie wyobrazam - ktoś rzuca trupa w krzaki, a wszyscy zbieraja sie dookoła i kładą koło zwłok znicze |
- Pamiętacie, kto ostatnio narzekał, że redmoon się spił?! Krewetka! - wrzasnąłem rzucając oskarżenie.
|
- Facet nie ma poczucia rytmu - wymamrotałam, czytając sms, ale nie było mi za bardzo do śmiechu. Wygląda na to, że ten psychol zamierza nas powybijać, grając w jakąś durną grę. A jeśli nie jest sam? Cholera... Zadzwoniłam do ojca i powiedziałam mu co się stało.
- Policja zaraz tu będzie - powiedziałam i przykucnęłam przy zwłokach. - Ej, to nie jest jego pasek, nie? *Dobra, rezygnujemy z fabuły?* |
zegnaj! :(
|
Nie... Nie mogę na to patrzeć...- podniosłam się i odwróciłam.
|
Cytat:
|
przytuliłem cheyenne
|
*Ale melanż też może być, jeśli będą w nim oskarżenia. Z fabuły można wywnioskować, kto jest kim.*
|
Za dużo spamu! To Wasza wina!
Wszyscy zebrali się wokół redmoona. - To nie może być prawda! - krzyczała Ktoś, odpinając pasek z szyi chłopaka. - Ma puls... Słabo wyczuwalny, ale ma! - wrzasnął podekscytowany Pinki. Po chwili redmoon zaczął się krztusić, aż w końcu otworzył niepewnie oczy. - Co... co się dzieje? - rozejrzał się niezbyt przytomny po pochylających się nad nim ludziach. |
Tak, a ja będę prowadziła notatnik, kto na kogo głosuje, to zwycięzcę głosowania utopimy jutro w wannie.
|
Libby, tym razem naprawdę zasłużyłaś na kopa :rant:
|
- Żyje! Żyje! - krzyknąłem i podałem redowi wody.
|
Co się dzieje?!- spojrzałam spoza ramion Evera- Redmoon? Żyjesz?- zawołałam uszczęśliwiona.
|
- Czyli fałszywy alarm? - ulżyło mi.
|
Milczcie, niech Libby dokończy! :D
|
Cytat:
|
- Co sie stalo, wrocil do zywych?
|
kto umarrrrr
|
Mowilam, sprawdzcie czy oddycha, bo jego oczy sa tak miekkie...
|
Cytat:
serio mówię, żeby nie było :P Gramy dalej :yeaah: |
Cytat:
|
Ale przynajmniej wiemy, że chcieli zabić redmoona.. Czyli on nie jest w mafii raczej. Zawsze to jakiś punkt zaczepienia :D
|
Nie wiadomo, czy chcieli, czy to tylko pomysł Libby, żeby zbudować napięcie.
|
Albo zmyłka. To je Forumowa Mafia.
|
Dobra, ja już idę, dobranoc. Jutro wieczorem wejdę. :D
|
Moze Cattani go uratowal ;p
|
Dobranoc, będziemy jutro czekać. :D
|
Apo, też o tym myślałam, ale z drugiej strony PP ma trochę racji.. Libby się strasznie złośliwa zrobiła w tej edycji..
|
Jutro już głosujemy, prawda?
|
O Jeżu i chomiku ! Ja żyje ! A zdążyłem się pożegnać z gra XD.
Do rzeczy : teraz każdy głosuje według własnego uznania, czy mówimy otwarcie o swoich podejrzeniach i Konsultujemy je z innymi ? Według mnie lepiej to drugie :) |
Witamy wśród żywych!- zaśmiałam się, ehehehe. xD
|
witaj ponownie w swiecie zywych, redmoonie :D co do wskrzeszenia, obstawiam catani... libby nie jest zlosliwa :D :P
|
Cytat:
|
dlaczego katana (czy jak mu tam) mialby sprawdzac reda? ja bym zaczal od Apo albo Kedziorka. noale oks
wydaje mi sie, ze to sprawka Libby. (ps. mialem pisac, ze dobrze mowilem, ze to jego ostatnia wizyta w toalecie XD) teraz tylko czekac do jutra do glosowania i dwuch ofiar. bo co teraz zrobisz, nic nie zrobisz. |
DwÓch, na litość boską. ;-;
I również jestem za konsultowaniem. |
Cytat:
|
Może Cattani miał taki kaprys, że sprawdzi Reda i tyle. xD
|
W sumie teraz wszyscy strzelali, Cattani, mafia, my jutro też, bo na czym można teraz bazować :D Pierwsze głosowania zawsze takie są.
|
Możemy bazować co najwyżej na fabule, a to bez sensu. :P
|
Poprzez fabułę łatwiej nami manipulować :/
|
Zależy kim, hehe. :D
|
Wystarczy większość ;)
|
Wiem. Fabuła zawsze jednak trochę mąci. Fajnie byłoby zrobić jakieś osobne RPG i tam fabułować, co nie?
|
Ale całkowicie osobne czy na czas FM nawiązujące do tego co się dzieje?
|
To też niezły pomysł. Oba mi się podobają, heh.
|
Bo o RPG mówi się w sumie już od pierwszej edycji :D
|
I nic. Rzaleg. >:(
|
No niestety.. Poczekamy do następnej edycji :D
|
Ktoś wyżej mówił, że mafia strzela. A właśnie nie prawda. Wiem czemu miałem zginąć, ale nie powiem bo się nie chcę wychylać. I to na pewno cattani mnie ocalił (tak swoją drogą - dziękuję cattani). Obstawiałbym, że to Ktoś mnie uratowała i, że to Krewetka chciał mnie zabić, bo go podejrzewam. I zresztą - nie pogram zbyt długo, bo się na mnie uwzięli i dziś znów mnie zabiją, ale już skutecznie :-(
|
Miałam być wieczorem, ale nie mogłam się powstrzymać i weszłam jeszcze teraz :D
Właśnie, red dobrze mówi. Mafia nie może zabić pierwszej lepszej osoby, bo tym sposobem mogliby się łatwo wydać. Przynajmniej w poprzedniej edycji decyzje naszej mafii były dobrze przemyślane. :D Od razu zapytam, kogo podejrzewacie? Ja muszę to przemyśleć, bo ciężko tak rzucać oskarżenia na samym początku gry... |
wieloryb czy ty nas szpiegujesz
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
HEHEHEHEHEHEHE Ja to podejrzewam, że redmoon jest cattanim. |
Tak sobie myślę, że nie ma co się zastanawiać kto jest Cattanim, bo tylko ułatwiamy sprawę mafii. Chyba, że kogoś takiego wytypujemy do odstrzału, to lepiej powiedzieć coś w stylu: hej, ludzie, ale to chyba Cattani, kurka no :D
|
wydaje mi sie, ze to PP rzucil pierwsze ostrzezenie na reda, chyba nawet krotko przed 22. a co potem? red prawie kopie w kalendarz.
|
Mam wątpliwości by na początku gry mafia pisała tu, że kogoś podejrzewa i później tego kogoś by zaraz zabijali.. Równie dobrze PP mógłby napisać: JESTEM Z MAFII, ZABIJCIE MNIE!
Poza tym, to "niby" podejrzenie PP wyglądało bardziej na żart niż poważne oskarżenie ;) |
wiesz, nigdy nic nie wiadomo :P
okej, udzielil mi sie trochę nastój FM xD |
No i krewetka też coś pisał o ostatnim kibelku w życiu, kiedy redmoon akurat dostał biegunki po piwie..
Boże, jak to brzmi :lol2: |
ahahah :D
nie wiem w sumie na kogo głosować :D |
Śmieszne i słuszne podejrzenie zarazem :hmmm:
|
ej, czyli wycofaliśmy się z fabuły?
|
Cytat:
|
Papa, fabuło, już tęsknię... :(
Ale możliwe, że ja też zagłosuję na krewetkę. Zgadzam się z powyższymi podejrzeniami. c: |
ja poprzeglądam sobie poprzednie strony i pomyślę...
|
Szkoda fabuły.
Cheyenne na zawsze w moim sercu :cry: |
Oooo. :cry: <3
|
I widzicie? Trzeba było wziąć ten ślub. Zawsze to jakieś wspomnienia :D
|
Pff. No ja się oświadczać nie będę. Pff.
|
oświadczam ci się cheyenne!!!1
Kto odprawi ślub? |
Ło matko, dawaj pierścionek! ;___;
|
Na moc praw nadanych mi przez Snickersa bez zbędnych ceregieli i pytania Was o zdanie ogłaszam Was mężem i żoną!
Wiecie co macie robić :D |
Nie mam! Musi ci wystarczyć guma do żucia! :(
|
Guma do żucia też spoko. Fajnie, mam męża. ^^
|
Zapomniałabym! Muzyka!
|
Mam żone :look:
|
*Romantycznie*
|
Umie się robić śluby, co nie? :cool2:
|
Brawo, brawo! ;-;
|
Gratulacje xD Od teraz będziesz panią księdzową na moich wszystkich ślubach!
|
Cytat:
|
Ale nie idźmy do Krainy Grzybów. ;__;
|
Boje sie teufla :( :( :( :( :(
|
A ja mamy Agatki. Muszę obejrzeć 2 część. :cry:
|
A właśnie! Podróż poślubna! Cóż, skoro Kraina Grzybów Wam nie pasi, to może Was gdzieś upchnę w wycieczce do Krainy Czarów (UWAGA! Firma nie bierze odpowiedzialności za wszelkie szkody wynikające z konfliktu z królową Kier!)
:D |
Niech Ever wybierze. :3
|
Panie mają pierwszeństwo B)
|
No ewentualnie Kraina Lodu, ale ostrzegam, nie spodziewajcie się ciepłego powitania :P
spamspamspamspamspamspamspamspamspam :D |
No nie, ja nie wiem. .__.
|
Cheyenne roztopi krainę lodu swoim serduszkiem!
|
czekajcie!
*niesie czekoladki* DLA MŁODEJ PARY :3 |
Cytat:
Alph, ja się poczęstuję *ciamk, ciamk* |
SPADAJ! weź ślub to też ci przyniose! :D
|
halo cheyenne
|
Cytat:
Panna młoda chyba zemdlała z nadmiaru wrażeń :O :P |
skoro zemdleli to wcinajmy *zjada czekoladki wraz z Kędzią* :D
|
Żyję, ale jestem pod wrażeniem. :o
|
*omnomnom*
Pycha :D |
@Cheyenne - to fajnie, że żyjesz, ale boli cię głowa i coś ci śmiga przed oczami i to na pewno nie czekoladki xD
|
W każdym razie na pewno takich nie lubisz :D
|
Jestem fajna i oddam wam czekoladki. Żryjcie. :)
|
i tak byśmy wzieli :D
|
W sumie to nigdy ich nie dostałaś, więc nie możesz nam ich oddać.. Ale co tam :D
*mlask, mlask* |
Jak będziecie tyle jedli to się w drzwiach nie zmieścicie :(
|
Ale my się zmieścimy, hehe. ;-;
|
Mamy dobrą przemianę materii, nie bójta się :P
|
Hehe, no to ok. :D
Kto czeka ze mną na forumowe RPG? ;-; |
niee, nie róbmy już fa-bułki :D
|
Nie chce forumowego rpg tylko rpg w forumowej mafii :(
To takie fajne połączenie. |
Albo forumowej mafii fabulary version. No kurde. :(
|
To był tylko mały bonus, nie wracamy do fabuły :D
Chociaż pisze się fajnie, nie powiem :P |
To głosujemy na krewetke?
|
Wiem, wiem, mi chodzi o oddzielny wątek, jak gadałam z tobą wczoraj. :)
|
nom, ja bym głosował na krewetekę.
|
Tylko żeby ludzie w tym oddzielnym nie pisali częściej niż tutaj :D
Nie wiem czy na krewetkę.. Trzeba na innych poczekać.. No i w sumie czemu na krewetkę :D |
Argumentujmy krewetkę. :D
|
noo, może na krewetkę lub na PP, lub na Helenę.
teraz chyba musimy strzelać. |
Ja tam jestem za krewetką, chociaż zaczynam mieć wątpliwości. Zobaczcie - kreuje postać, która ewidentnie ma motyw by być mordercą, a potem mówi o moim "ostatnim siku". Ocieram się o śmierć półtorej godz. później. To tak jakby mówił, że jest w mafii. To by chyba było za mało przenyślane, co nie ? Ale wciąż czuję jakąś potrzebę upewnienia się, czu to on. Czyli - głosuje na krewetkę.
|
Argumenty! :P
|
argument: bo tak! :P
|
Bo ma motyw, by zamrdować tą dziewczynę.
|
To mi trochę przypomina Altcia z pierwszej edycji.. Też się kreował na mafiosa i w ogóle, a tu zonk.. Tyle miał z mafią wspólnego, co ja z baletem :D
|
Cytat:
I właśnie dlatego nie chcę fabuły. Bo ludzie patrzą na to co inni wymyślają o sobie i swoich powiązaniach z innymi, a to nie ma żadnego znaczenia. |
Ejej, ale może on dostał od Libby rolę mafiosa, który zabił swoją ex? B/
|
no bezsensu jest patrzenie na fabułę.
jak cos to było do reda |
Cytat:
|
Nie mamy nikogo ciekawszego do zagłosowania, więc wybierzmy go.
|
Pszeciesz wiem, jejku. Dżołk taki. -.------
|
Sorka, ale nie takie rzeczy się widziało :D
|
Obserwowałam obie edycje, wiem. XD
|
MIAUUUUUUUUUUUUUUUU ;333333333333333333333 ;p
...... czyli glosujemy na krewetkę, ekhm? |
Mieszkańców jest 15, pozwólcie wypowiedzieć się reszcie :D
|
Ja w sumie nie wiem na kogo głosowac bo akcja się tu tak szybko rozwinęła i nie ogarniam połowy XD Jakoż, że nie mam własnych argumentów jestem skłonna głosować z większością
|
reszto! prosimy odpowiedzieć! o reszto! czemuż nie odpowiadasz!
* posłuchają <333 |
Ja pewnie, jako że to pierwsze głosowanie, pójdę za większością, bo nie mam żadnych podstaw, no ej. ;____;
|
Do której głosujemy bo nie mogę znaleźć?
|
chyba do 19.30 ale nie jestem pewny
|
ja już dałam głos na krewetkę jbc
|
Lase, ty buntowniczko. :o
|
Tak, głosujemy do 19:30..
|
Też oddam już głos na krewetkę bo wychodzę uczyć się jeździć :( (żeby nie było podejrzeń jak w ostatniej edycji, że kogoś nie ma to jest w mafii hehe...) Więc jeśli jesteście z Gdyni to strzeżcie się eLek! :*
|
Boże. Ta fabuła jest po to, żebyśmy mieli jakiekolwiek podstawy do okarżeń. Wolelibyście strzelać kompletnie na oślep ? Macie jakieś inne pomysły niż krewetka ?
|
ja na niego nie glosuje. bo tak jak mowi kedzia, znow wszyscy go sobie ubzdzili a bedzie jak z alciem. pozatym cos mi tu nie gra.
|
Na kogoś musimy głosować.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Poza tym mafia będzie robiła co w ich mocy, aby odsunąć od siebie podejrzenia, a krewetka robi coś wręcz przeciwnego, jakby mnie kto pytał.. Też wolę na niego nie głosować, przynajmniej na razie ;)
|
Zapytam jeszcze raz - macie jakieś inne pomysły na ofiarę ?
|
Cytat:
|
Może kogoś, kto ciągle obserwuje co się tu dzieje, ale nic nie pisze? Fajnie tak patrzeć jak strzelamy na oślep i wymyślamy kolejne teorie spiskowe, więc po co się mieszać :D
|
haha jestem tego samego zdania co kedzia tylko nie chcialam mowic bo od razu bym sie podsunela mafii jako kolejna ofiara zabojstwa. :D powiem tak- glosujcie teraz na kogo chcecie ale patrzcie potem na wyniki glosowania ;)
|
Ktoś paczy i nic nie pisze ;3
|
Już chyba wiem o kogo wam chodzi, ale coś mi mówi, że ta osoba jest niewinna.
|
Cytat:
|
O Ktosia znakiznaki
E : ja spadam na jakąś godzinkę |
z tej listy na początku tematu to ja celowalbym w te osoby które coś piszą, ale mało czyli krewetka, Ktoś, Diana, Laselight, wieloryb lub Helena.
Myślę, że do tych osób możemy ograniczyć poszukiwania. |
alphe, ja w mafii nie jestem, albo jestem i nic o tym mi nie wiadomo. ja nie mam tak dużo czasu, żeby być no-lfe, mam przecież jeszcze szkołę na głowie :P Ale okej, trafiaj, ale ten głos będzie stracony na 100%
|
a moze pisza malo, bo maja co do roboty a nie spamienie w fabule. ;p
powiem tylko tyle, ze na prawde licze na wasze glosy. wiecie dlaczego? zeby udowodnic, jak łatwo mozna was zmanipulowac fabułą. niby kazdy wie, ze to błąd, ale dalej go popełniacie. dawajcie, wysyłajcie na mnie głosy, chcę się trochę pośmiać :p dzięki kędziorek, ze mnie tak jak by bronisz. milo mi :) ja na razie poczekam z glosowaniem do ostatniej godziny :) |
albo wiecie co? ja zaglosuje na alfabeta. chce zmniejszyc obszar poszukiwan do minimum wyznaczajac pare osob, a wy bedziecie slepo na nie glosowac, w czasie, kiedy on po kolei bedzie was eliminowal. dziekuje dobranoc
|
ej, ale ja tylko powiedzialem, ze na pierwszy raz ograniczam sie do tych osob :D bo jak niby mam wybierac, skoro dopiero teraz jest pierwsze glosowanie? fabula to kiepska podstawa do oskarzen ^^
|
Krewetko, po prostu uważam, że kierowanie się fabułą to strata głosu i tyle :) No i serio nie uważam byś był w mafii, bo nie rzucałbyś tekstami typu: ostatni kibelek w waszym życiu :D
|
no i dobrze uważasz ;)
|
Cytat:
fajnie, tylko jakbys nie wiedzial, to ja akurat wysunalem oskarzenie na PP. i potem kilka osob wysunelo taka propozycje, ze niby ty. i co, poprzegladalem temat i zastanowilem sie bardziej nad twoja rola. wiesz, nie mowie ze na 100% jestes w mafii, ale jestes podejrzany. a to, ze zmniejszam obszar poszukiwan, to tylko dlatego, zeby sobie ulatwic eliminacje. |
Skończmy z tymi oskarżeniami, kłótniami, obronami i Bóg wie czym jeszcze.
Zagłosujmy na Czarnucha2323! |
ale Czarnuch2323 to teraz Juliet...
|
ja na krewetke nie glosuje, ups ;d
poza tym jestem orka a nie mafiozem, wasz argument jest inwalidą |
Cytat:
|
poprzegladalem kilkanascie stron tematu i mysle ze... ja sie do tej gry nie nadaje xDDD
matko, nie moge sie normalnie zdecydowac. kilka osob wydaje mi sie podejrzanych, ale z drugiej strony to niektorzy nie zachowuja sie tak, jakby byli mafia. nie wiem juz sam co o tym myslec. albo pojde za glosem wiekszosci, albo nie oddam glosu w 1. glosowaniu >.> |
Alfabecie, ta gra na tym polega, że czujesz się jak tępak na samym początku XD. Dobra, krewetka to jednak rzeczywiście słaby pomysł (choć wciąż czuję jakoś potrzebę zabicia go, tak czasem mam :p). Co powiecie na kogoś kto się nie udziela na sam początek ? Może Czarnuch, znany jako Juliet ?
|
myślę tak: morgana i juliet nie są mafiozami. nie to, że nie wchodzą do tematu, ale rzadko wchodzą w ogóle na forum. gdyby dostały jakąś ważniejszą rolę, sądzę, że by się przejeły.
|
Albo dostały ważną rolę, ale nie wiedzą o tym bo nie weszły na forum XD
|
Cytat:
Morgana jest na niewidoku, więc nie bardzo raczej wiemy, kiedy jest na forum, a kiedy nie.. Ale fakt faktem, chyba by nas wprowadzała w błąd niż siedziała cicho ;) |
Nie chce mi się przeglądać tylu stron, wybaczcie. Powie mi ktoś, na kogo dzisiaj wydajemy wyrok? :)
|
Ej. Bjork często przegląda temat i nic nie pisze. Pewnie spiskuje, jak by tu nas wszystkich zamordować!
|
@PP - Jeszcze nie wiemy
|
Cytat:
|
Bjork chyba kontroluje czy nie piszemy nic zakazanego. Nawet się nie przedstawiła. A nie, jednak się przedstawiła XD
|
Cytat:
|
Przedstawiła na początku.. Bjork jest takim fenomenem, że nigdy nie wiem, co jej chodzi akurat po głowie :D
Alph, szkoda głosu. |
A ja myślę, że taki mafioso póki co na bank nie będzie wychylał się z tłumu. Nie będzie dawał zbyt wielu oskarżeń, nie będzie się dziwnie zachowywał, tylko będzie taki... normalny, jak każdy inny gracz, niczym się nie wyróżniający. Kędziorek? Przyjaciółko od chomików? Jaka jest Twoja druga twarz? Alfabet? Krewetka? Bjork? Apo? To są moje propozycje.
e: Poza tym kto najbardziej trzymał się przychodzących SMSów? Kędziorek i krewetka, o ile dobrze pamiętam ;P |
Musimy strzelać. No dajecie, menska decyzja - kogo zabijamy ?
@up - nie zapomnij o mnie. No chyba, że specjalnie mnie nie wymieniasz, żeby po moim zgonie cię nie powiązali ze mną ! |
Sądząc po poście, jaki wyskrobał krewetka nie mogę uwierzyć, że to on jest mafiozą... tzn wnioskuję to po sposobie pisania. Tak jak mówi PP, kogoś niewychylającego się z tłumu.
|
Więc Kędzior, Bjork, Apo lub Alfabet. Ktoś z nich. Albo nawet parę osób.
|
Pomyślmy - jak się zachowywaliśmy jak byliśmy w mafii i na podstawie tego wzorca zidentyfikujmy kto jest mafiosem. Niby proste...
|
Z drugiej strony ktoś w mafii może przeciwnie wręcz zbyt wychylać się z tłumu. Wtedy też nie byłoby oskarżeń. Jak krewetka czy orka Helena.
|
ja bym sie sklanial ku Ktosiowi, Kędzi, Bjork lub Apo. cd. krewetki to się zastanawiam, nie wiem - może Cattani?
|
Ktoś nie jest w mafii, to byłoby zbyt oczywiste, nie zrobiłaby tego ;P
|
Chociaż Apo i Kędziorka możemy wykluczyć, praktycznie mieliśmy szans, żeby dostać się do mafii. Tym bardziej, że teraz mafiosów jest trzech.
No dobra, może max. 1 osoba z wymienionych jest w mafii (ja, Kędzior i Apuś) |
Myślę, że musimy szukać mafiosów wokół takich osób, które:
a) odwiedzają temat b) za bardzo kręcą się wokół fabuły |
ja to bym dzisiaj głosowała na Alfabeta, wydaje mi się podejrzany.
|
c) nie wychylają się z tłumu
lub d) wychylają się aż za bardzo |
@wieloryb - na jakiej podstawie tak myślisz? B)
|
Cytat:
Cytat:
A mówiąc poważnie.. Jak mafia widzi, że idziemy w złym kierunku to milczy (mówię na podstawie doświadczenia z poprzedniej edycji) lub ewentualnie zgadza się ze wszystkimi. |
wielorybie, wątpię, żeby alfabet był w mafii. Ma zbyt dobre pomysły.
Kędziu, ta teza z aktywnością jest dobra, ale jeśli mamy jakoś wykorzystać to, to musimy mieć jakichś podejrzanych |
Ale wielorybie, też teraz się podejrzanie zachowałaś - nagle wbijasz do tematu i ni z gruchy ni z pietruchy od razu walisz oskarżeniem pisząc "jest podejrzany". Myślę, że wieloryb może być mafioso. Ale nie była już ostatnio? :|
|
Wszyscy siebie nawzajem pozabijajmy od razu xDD
|
ale skąd wiemy w jaki sposób Libby dobierała mafiosów? nie zdziwiłbym się, gdyby mafiosami byli niektórzy mafiosi z poprzedniej edycji.
|
Cytat:
Cytat:
1. Pink Panther 2. Laselight 3. Ktoś 4. Diana 5. krewetka 6. Apocalypsa 7. Orka Helena 8. alpherainn 9. Morgana 10. Everlasting 11. cheeba 12. wieloryb 13. Björk 14. Privilege 15. Czarnuch2323 16. redmoon 17. Cheyenne 18. Kędziorek |
Chyba coś wspominała o losowaniu, albo mi się wydaje ;o
|
więc drogą losowania może mafiosem zostać każdy.
|
@alfabet - Ty, redmoon i jeszcze kilka osób jesteście strasznie aktywni i zrzucacie winę na ludzi, których bym nie podejrzewała (jak np. krewetka), dlatego właśnie głosowałabym na Ciebie xD
@Pinki - byłam mafiosem, byłam cattanim - trochę dziwnie, jakbym znowu była którymś z nich xD a walnęłam prosto z mostu, bo nie mam zbytnio czasu siedzieć tutaj przez cały czas i komentować/czytać na bieżąco. |
No niby tak, ale możliwe, że jeśli wylosowało kogoś na mafioso znowu, to losowała mu rolę ponownie.
e: I jeszcze wieloryb broni krewetki! :D Pewnie maja podwodną mafię. |
To niedorzeczne, żeby trzej mafiozi z II edycji byli jedynymi mafiosami w III edycji. Ruszcie głową !
|
Libby losuje, więc ktoś może być Cattanim albo mafiosem 3 razy z rzędu. Nie ma reguły.
|
faktycznie, to byłoby głupie. ale jeden mafios z poprzednich edycji - czemu nie. tak jak mówiłem, jeśli było losowanie to wszystko może się zdarzyć.
|
Dobra, moje ostateczne podejrzenia - wieloryb, Kędziorek, Apo, Bjork, redmoon. Czy ktoś wydaje się Wam podejrzany?
|
Libby kilkukrotnie mowila juz ze Mafiosi sa wybierani droga losowania...
btw. widze ze juz nawet mnie typowaliscie xD spoko, mozecie. aczkolwiek jedyny powod dla ktorego prawie tu nie pisze, to to ze nie mam czasu odpisywac w temacie/na pm'y a nawet na dluzsze posiedzenie sobie na forum... rzadko tu jestem, niemniej jednak postaram sie glosowac codziennie ;) dzisiaj glosowalam na alpherainn'a. nie wiem czemu, ale on ma w sobie cos takiego, ze zawsze przychodzi mi na mysl pierwszy, w kazdej edycji ;o |
Jezu, wystarczy, że Restless była dwa razy z rzędu mafiosem i na historie tej gry wystarczy zbiegów okoliczności. Mieliśmy typować ludzi do egzekucji, anie zastanawiać się jak Lib losuje role.
|
Wybaczcie cicho siedzenie, pisałam wiersz. Czyli nadal nie mamy kandydata?
|
Cytat:
Kędziorek - 60% Apo - 50% Bjork - 30% redmoon - pewnie zginie, skoro nie udało się za pierwszym razem, więc 0%. nie jest w mafii, bo mafia nie chciałaby zabić mafiosa. Być może jest Cattanim, lub mieszkańcem ale nie mafiosem. |
@redmoon, co tak się bulwersujesz? :O Przecież to właśnie jest typowanie i zastanawianie się, to jest w mafii. Sorki, ale Twoje zachowanie mówi mi "redmoon to mafioso!". A ja z Tobą piłem sok pomarańczowy! xD
|
redmoon jest niewinny, przecież zabiła go mafia. To logiczne xD
|
To nad moim ciałem Apo kazała wam sprawdzić czy oddycham, bo mam mjentkie oczy xd
|
Cytat:
|
taka zagrywka Libby nie miałaby sensu. chyba jeszcze nigdy się tak nie zdarzało.
|
Ale to już III edycja, może uznała, że jesteśmy na tyle ogarnięci w tej grze, że może nam podkładać kłody pod nogi? Sam już nie wiem, ale red jest podejrzany :|
|
@PP - Ja tam uważam, że jesteś niewinny. Ale po mojej śmierci prosiłbym, żebyście zastanowili się nad krewetką. *koniec testamentu*
|
Ale wczoraj mafia głosowała! Więc zapewne wybrali redmoona, bo gdyby Libby go na chwilę zabiła "dla beki", oni nie mieliby jeszcze żadnej ofiary!
|
ja myślę że redmoon jest niewinny i PP też.
|
Żeby nie było - zmieniłem sygnę nie po to, żeby jakoś "utożsamić" się z PP i to miało niby zmienić jego zdanie co do mojej winy. Po prostu hasło mi się spodobało :P
E : Dzisiaj chyba nie zgłosuję, może wieloryb, krewetka raczej nie |
No dobra! Przyznaję się! To ja jestem w mafii, to ja rozsyłam Wam smsy! Nie będziecie się gniewać, jeśli narysuję Wam laurkę...? :( :( :(
|
a ja chyba zagłosuję na Bjork lub Apo, ewentualnie Kędzię.
|
Mężu! :o :(
|
z laurkami to nie żarty, gdyby nie moja to byśmy wygralibyśmy II edycję XD
E : Kędzię bym zostawił na póżniej, Bjork lub wieloryb raczej |
To ja też na Bjork... nie wiem, na kogo innego mogę
|
chociaż... Bjork rzadko tutaj zagląda, a jak już to na bardzo krótko. Gdyby była mafiosem to by chyba częściej zaglądała.
|
ciężko się przebić przez to wszystko... Kto wczoraj zginął?
|
miał zginąc redmoon, ale mafii się nie udało.
|
ja miałem umrzeć, ale żyję
|
ktoś moze przybliżyć? :P
|
:|
To na apocalypsę! |
ja myśle, że jeśli zginalby redmoon dzisiaj to ja bym obstawiał mafię tę osoby które go podejrzewają.
|
@Ktoś - bo Lib napisała, że zostałem uduszony paskiem. A 10 min. później napisała, że mam puls i że się budzę
|
aaa, spoko, już wszystko wiem :P
jej, odpięłam ci pasek <3 |
trochę szkoda mi Bjork, bo zawsze umiera na początku, ja głosuję na wieloryba.
|
jejku, dobra. ja podjalem decyzje.... entliczek, pentliczek xDD
|
Fajnie.. Od samego początku staram się was jakoś naprowadzić na mafię, wykorzystując doświadczenie z poprzedniej edycji, namawiałam, żeby nie było fabuły, cobyśmy łatwiej mieli, a teraz się okazuje, że jestem w mafii? Ok, głosujcie na mnie jak chcecie, ale niewiele Wam to da.. (w poprzednich edycjach mało pisałam - podejrzane, teraz dużo piszę - też podejrzane :|)..
*Patrzcie, co Kędzia napisała. Broni się. Podejrzane..* I co jest dziwne? Idąc Waszym tokiem myślenia: Alph typował konkretnych userów - podejrzane i na pewno chce odwrócić od siebie uwagę. PP typuje konkretnych userów - olśnienie! on ma rację, skupmy się na nich.. Weźcie mi to wytłumaczcie, bo naprawdę nie ogarniam.. |
Jezu... xD Już nie wiem na kogo zagłosować. Powiedzcie mi później kogo wybraliście ;)
|
Niezbadane są ścieżki ludzkiego umysłu ....XD
|
Pf, jak tak patrzeć, to PP na początku oskarżał redmoona. Na pewno jest w mafii. :)))
|
Cytat:
Ja oficjalnie mówie, ze kieruję się teraz drogą losowania. |
@Chey - Po prostu strzelał.
|
No właśnie, ale ja opisuję sposób dedukcji niektórych osób.
|
A może Cheyenne? Od początku była za fabułą, teraz oskarża PP (który moim zdaniem nie jest w mafii - nie rzucałby oskarżeń na redmoona nawet żartem, jeśli wiedziałby, że mafia chce go zabić), a teraz się nagle rzuca kandydaturą..
sorka, jeśli się mylę :P |
Moja żona nie jest w mafii :((
|
A moim zdaniem PP nie jest w mafii, a to, że mnie oskarża to po prostu pomyłka.
|
A może Ty, bo jej bronisz :D
Rzucać tak oskarżeniami można bez końca :P |
a może po prostu wyślijmy pm do Libby z tymi osobami, które podejrzewamy, nie piszmy tutaj nic o naszych wyborach i przy egzekucji wyjdzie. Później możemy się zastanawiać, bo widzicie - do niczego nie doszliśmy.
|
Cytat:
|
Cytat:
Chyba, że ryzykujemy, co Wy na to? :D |
ryzykujmy... w sensie? :D
|
Tak, ryzykujmy - żyje się raz
|
Cytat:
Kogo NIE podejrzewam: redmoon, PP i krewetka. Cała reszta to mafia jak dla mnie :D |
To jak z alciem, nic z tego. Gdyby to była prawda to Lib już by mu wlepiła bana
|
Cytat:
Ban jest za dyskutowanie o FM poza tym tematem (nie dot. mafii) ;) I na potwierdzenie: Cytat:
|
Ooooo. jak większość głosuje na evera to ja też mogę
|
dobra, ja glosuje na everlastinga. kto wie, może to on, ale to pewnie blef.
|
alph - to wiele mówi
|
chodzi ci o te kropki? zedytowalem bo nie ogarnialem tego ryzykowania, o co chodzilo.
|
No ej :( A co z laurką? ;(
|
jaka laurka?
|
ah, Ok. Oddaję głos na Evera. Muszę odrobić lekcje, nie wiem kiedy wracam. Baj baj !
|
czesc :) ....
|
Dopuszczalne jest przyznanie się do roli oraz blefowanie w tym temacie, ale trzeba się wtedy liczyć z możliwością wyeliminowania z gry przez mafię lub mieszkańców.
No nie :( Ratujcie mnie jestem niewinny |
aha, no to w pore xDD
|
Nie wierzę, że jesteście tacy zdesperowani żeby na mnie zagłosować xDD
|
Moim zdaniem to Ever napisał tak dla beki. Nie wiem, po prostu nie pasuje mi do mafii. :| Zresztą ja bałabym się takich rzeczy pisać w żartach, a co dopiero jakbym była w mafii. :O
Myślę, że mafię trzeba typować spośród osób, które są raczej aktywne, ale nie tylko w temacie, a ogólnie na forum. Libby losuje role, ale podejrzewam, że może je losować z węższej grupy jedynie aktywnych userów. Co by było, jakby trafili się w mafii sami tacy, co prawie nie wchodzą na forum? W poprzednich edycjach były takie osoby, a mafie składały się głównie z tych aktywnych użytkowników. Nie wiem, kogo mam podejrzewać, ale jestem skłonna oddać głos na alpherraina. |
ej, ja przeciez wiem, ze Ever napisal to dla beki. ja jeszcze nawet nie zaglosowalem xD
|
Diana, Libby losuje spośród WSZYSTKICH, którzy się zgłosili.. Ostatnio Restless była drugi raz z rzędu mafiosem, ale odpadła, bo się nie udzielała.
Ja już nic nie wiem... Nie mam pojęcia na kogo głosować, bo prawdę powiedziawszy każdy jest teraz podejrzany.. |
Nie wiem, ja trochę podejrzewam Pinkiego. :|
|
Diana :love:
|
Ej to jak :|
Ever NA BANK napisał to dla beki, Diana już to wyjaśniła, czemu tak jest. redmoon? |
Wy jesteście małżeństwem, kryjecie się nawzajem :D
A ty PP na kogo oddajesz głos? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
fajnie. moja nastepna zmiana bedzie JasnaGwiazda B)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:57. |