![]() |
The Sims 2 Ultimate Collections - problemy
pomożecie mi z instalacją CC, pobrałem plik sims2pack i nie chce się zainstalować, próbwałem tam jakimś installerem i też nie dało rady :c
Jest to temat zbiorczy. Możecie tutaj zamieszczać swoje problemy z TS2 UC |
Odp: instalacja CC w ultimate collection
Mam ten sam problem.Prosiłabym kogoś o pomoc :/
|
Odp: instalacja CC w ultimate collection
Zacytuję sam siebie z innego tematu :)
Cytat:
Klikasz dwa razy na plik SIMS2PACK -> Więcej opcji -> Użyj aplikacji dla wszystkich plików -> Wyszukaj inną aplikacje na tym komputerze -> wybierasz gdzie, masz zainstalowany PackageInstaller W starszych Windowsach jest podobnie. |
Witam. Czy da się przenieść stare dane z the sims 2 do the sims 2 ultimate collection? Przekopiowałam już wszystkie pliki do folderu UC, ale żaden z nich nie pojawia się w grze. Mimo, iż pyta o zawartość zmodyfikowaną (została włączona) gra działa tylko i wyłącznie jak tuż po instalacji - żadnych rodzin, domów ani ściągniętych elementów, które przecież znajdują się w folderze.
Wie ktoś jak to z tym jest? |
Odp: Ultimate collection - stare dane z gry
Ale podmieniłaś foldery EA Games?
|
U mnie jest to tak:
Dokumenty->EA GAMES->The sims 2 Dokumenty->EA GAMES->The sims 2 ultimate collection Skopiowałam zawartość folderu the sims 2 i wkleiłam do folderu the sims 2 ultimate collection, a foldery których nazwy powtarzały się zostały scalone. |
Nieee, nie wolno scalać! Jeśli miałaś swoje otoczenie np. pod N003 i scaliłaś je z Weroną, to możesz mieć cyrk na kółkach, np. miastowych (dodatkowe pliki), których w życiu nie zobaczysz. Tak samo z domkami. Prawdopodobnie masz bałagan w plikach i po jakimś czasie otoczenie może zacząć wariować...
No chyba że otoczenie, w którym grałaś, masz pod innym numerem, a reszty nie ruszałaś - wtedy nic się złego nie stanie ;) |
W takim razie powinnam foldery typu Storytelling czy Downloads zastąpić w the sims 2 UC tymi z the sims 2, a w takich typu Neighbourhood pobawić się dłużej w zamienianie ich konretnych części? :P
Kopię oryginalnego folderu the sims 2 uc mam na pendrivie, więc wszystko da się jeszcze odkręcić ;) |
W nic nie musisz się bawić po prostu zamień foldery EA games to wszystko :).
|
Problem z Pełną Kolekcją
Ściągnęłam pełną kolekcję z Origina, dorastałam na drugich Simsach, więc czemu nie, warto sobie tą grę odświeżyć ;) Problem pojawił się już przy pierwszym uruchomieniu. Wyskoczyło mi okienko, mówiące, że zaczyna brakować pamięci na dysku. No dobrze, tyle tylko, że na dysku C mam jeszcze 60gb wolnego miejsca, a na D prawie 50gb. Trudno mi uwierzyć, że ta wersja potrzebuje aż takiej ilości wolnego miejsca do uruchomienia o.o Chyba, że tak właśnie jest i dlatego zwracam się do was ;)
Za pierwszym razem kliknęłam na "tak". Gra uruchomiła się normalnie, z tym że nie miałam żadnych otoczeń, jedynie wybór, by zrobić takie samemu. No nic, włączyłam samouczek, gra scrashowała przy ładowaniu i wyskoczył już słynny error "Działanie aplikacji zostało zakłócone". Pytanie brzmi: jak to naprawić? |
haha udało się
Dziękuję za pomoc, za bardzo chciałam mieszać, nie wiedziałam, że to prostsze niż myślałam. Teraz tylko rzeczy z Downloads mi się nie wyświetlają, spróbuję coś z tym zrobić |
Mi się nie wyświetlają te które niby mają błąd czyli m.in InSIMenator co jest mi bardzo nie na rękę..
|
Cześć. Zainstalowałam wczoraj simsy, wszystko pięknie poszło, dość szybko i problem pojawił się po uruchomieniu. W zasadzie się nie uruchamia, tzn pojawia się jak zawsze filmik na początku a później, gdy gra powinna się załadować nic się nie dzieje i pojawia się "brak odpowiedzi". Dodam, że sprawdziłam parametry swego kompa i wszystko gra i śpiewa, miejsce też jest, więc kompletnie nie rozumiem dlaczego tak się dzieje. Mógłby ktoś pomóc?
|
Odp: Ultimate Collections
mnie się wyłącza w trybie tworzenia sima : p
|
dzasta8282 musisz trochę poczekać ;) To wszystko (mam na myśli dodatki akcesoria itp.) musi się załadować :) Jak masz słaby trochę komputer to poczekasz trochę więcej :)
|
No dobra... Będę czekała, choć do najcierpliwszych nie należę ;) Mam nadzieję, że te czekanie się opłaci. Dzięki za odpowiedź ;)
|
A dużo masz CC? Przy moich prawie 11 GB downloadsu gra ładuje ok. 10 minut.
|
hmm... laik ze mnie i muszę przyznać, że nie mam pojęcia co to jest i jak to sprawdzić :P
|
CC to nieoficjalne dodatki z internetu, które znajdują się w folderze Downloads, który sam musisz do tych plików stworzyć. Jeśli nie masz tego folderu, to nie ma o czym mówić.
|
Mi też już się wyświetlają, chociaż nie wszystkie. Ale po tych moich wyczynach z the sims 2 uc dzisiaj, jestem bardzo zadowolona ;)
Mi simsy od zawsze się zawieszają nawet na ładnych parę minut zaraz po pojawieniu się okna, chociaż komputer nie jest taki kiepski. Też kiedyś myślałam, że gra po prostu nie działa, ale poczekałam i teraz za każdym razem trzeba trochę poczekać. |
Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra
Cześć, niedawno ściągnąłem darmowe the sims 2 pełna kolekcja z origina i mój problem polega na tym, że po uruchomieniu gry leci ten filmik i dalej pojawia sie ekran ładowania, tylko że nic się nie ładuje:/
|
A coś ty taki niecierpliwy? ;) Musisz zaczekać, u mnie "wisiało" z 15 minut, zanim cokolwiek się dalej włączyło. :)
|
hahaha, dzięki wielkie. Załadowało się po jakimś czasie :D
|
Gdzie w UC znajdują się pliki gry, w sensie savy, downloadsy itp?
Ahahaha, już mam, nieważne XD |
the sims 2
pobralam dzis pełna wersje simsow z origin posiadajac przy tym juz simsy i kilka dodatkow. zrobilam kopie zapasowa wszystko tak jak bylo opisane, wkleilam gdzie trzeba. wlaczam gre i oprocz fryzur czy ciuchow z neta nie mam nic co mialam wczesniej, ponadto gra po kilku minutach sie wylacza, ze niby jakis blad aplikacji. po kilku probach zrezygnowalam i odinstalowalam ta gre, bo juz lepiej grac na starych simsach w spokoju niz miec full pakiet i co 5 min wlaczac od nowa. ale jak usunelam gre (odinstalowalam w tym origin) to teraz nie moge tez wlaczyc moich simsow.. pokazuje sie ekran startowy gdzie jest informacja o dodatkach i paczkach, nie mam wedlug tego zadnych dodatkow i po chwili komunikat the sims 2 launcher przestał dzialac. da sie to jakos odkrecic? tylko bez instalowania od nowa bo prakuje mi dwóch płytek a nie chce juz chyba sciagac tego z origin.. same problemy z tego tytułu. ps mam viste
|
Odp: The Sims 2 Ultimate Collections - problemy
Fajnie usuwać post bez ostrzeżenia tylko dlatego bo powstał jeden ogólny? Całe szczęście, że zrobiłam kopię tego co napisałam. Może chociaż tu ktoś pomoże...
Wczoraj po zainstalowaniu od razu przeniosłam moje foldery z poprzedniej gry do folderu w Moich Dokumentach. Po odpaleniu gry wszystkie zapisy i CC działały więc byłam pełna szczęścia, jednak nie działało coś co może zrujnować moją "karierę" simowego reżysera (to jest jeszcze ktoś kto się w to bawi? :o), bowiem żadne pliki z folderu Cameras nie chcą współpracować. Postanowiłam zaryzykować i podczas uruchomionej gry usunęłam folder Cameras. Nic się nie stało. Spróbowałam z folderem Cofing. Również nic... Po wyłączeniu gry usunęłam cały folder The sims 2 ultimate Collections (zabezpieczając mój folder z zapisami) żeby przy uruchomieniu powstał nowy. Faktycznie utworzyły się wszystkie foldery, jednak pliki cameras nadal nie reagują... Mam podejrzenie iż folder Cameras może zwyczajnie nie współgrać z grą. Jakby był jeszcze jakiś inny którym posługuje się gra. Po wyszukaniu takowego folderu w folderze instalacyjnym (który jest nieźle pokręcony jak na mój gust), znalazło ich... tyle ile jest dodatków. W każdym były te pliki które znamy z naszego normalnego folderu z Moich Dokumentach. Mogłabym sprawdzić czy zmieniając parametry FirstPersonCamera w każdym z tych folderów coś by się zmieniło jednak uważam, że to idiotyczne i twórcy raczej nie utrudnili tak bardzo nam modyfikację tych plików. Może istnieje jeszcze jakiś folder z tymi plikami lub jest inny sposób na cameras? Czy ktoś z was orientuje się w tej sytuacji? Może nie jestem jedyną? Z tego co widzę były głównie wątki dotyczące folderu Downloads i Neighborhoods, czyli w sumie sąsiadów naszego Cameras... Myślicie, że da radę rozwiązać ten problem? Czy może zwrócić się z tym do samego źródła? Liczę na każdą odpowiedź. PS. Mam Windows 8.1 |
Cytat:
|
Oj ludzie, ludzie... ;) 99% przypadków słynnej zmory TS2, czyli "aplikacji" i wywalania gry, to ściągane z netu nieoficjalne dodatki. Przenieście wasze foldery Downloads w inne miejsce i wtedy sprawdźcie, czy gra działa. Jeśli tak, to nie zostaje nic innego, jak znaleźć wadliwy dodatek i go usunąć. Nie ma wyjścia ;)
|
Gorzej jest jeśli oprócz UC z Origina nie mam żadnych nieoficjalnych dodatków ani niczego innego do TS2 ;)
|
Mój problem jest zgoła inny :( Gra śmigała jak najlepiej, póki nie wyskoczył mi komunikat o słabej baterii w laptopie. Gdy podłączyłam ładowarkę i otworzyłam zminimalizowane okno z grą, ta przestała działać poprawnie- po obrazie skakały szerokie pasy granatowego tła.
Sprawdziłam, czy może coś stało się z kartą graficzną, ale w bardziej wymagających grach ten problem nie wystąpił. Po zaktualizowaniu sterowników karty i przeinstalowaniu gry problem był nadal ten sam. Po kolejnym zainstalowaniu- pokazuje się tylko logo EA(dalej miga) a później gra się wiesza i widać tylko granatowe tło i słychać muzykę. Siedzę już nad tym pół dnia, może ktoś miał podobny problem? Mam Windows 7. |
Hej, już po prostu opadają mi ręce :< Pobieram ultimate collection już drugi raz... Kiedy włączam grę pokazuje mi się komunikat: "Program The Sims 2 EP9 przestał działać" i tak cały czas. Zainstalowałam grę drugi raz, i znów to samo wyskoczyło.
Z kolei kiedy klikam na aktualizację wyskakuje " Gra The Sims 2 nie została zainstalowana albo została zainstalowana nieprawidłowo. Zainstaluj lub zainstaluj ponownie grę." Już nie ma siły, sama nie wiem co to jest ;_; Mam windowsa 7, procesor AMD E1-2100 APU + Radeon HD Graphics, dodam, że laptopa mam od niedawna, może coś w ustawieniach mam nie tak..? |
Moja koleżanka pobrała The Sims 2 z Origina Pełną Kolekcje :)
Gra włączyła się normalnie, ale przy tworzeniu simsa gra się zacina i wyłącza. Włączyła grę ponownie i kupiła dom przypadkową rodziną i to samo. Ma windows 8 :) |
A próbowaliście uruchamiać grę w trybie zgodności z XP?
|
Zaraz to zrobię :)
Dam znać jak działa lub jak nie działa :) EDIT: Jak zmienić zgodność w Windows 8? Ten system to dla mnie czarna magia :O |
A wiesz co, wpisz w google "tryb zgodnosci", na stronie instalki.pl jest fajny poradnik ze screenami, wszystko fajnie wyjaśnione. Niestety piszę z telefonu i nie chce mi się skopiować link ;/
|
Dziękuję Malin znalazłem :) Dam znać czy działa :)
Edit: Niestety nic to nie dało :( |
Kochani, mam problem. Jak wpakować nowo ściagniętych simów do gry? Kiedyś po ściągnięciu od razy pokazywała się ikonka to zainstalowania sima.. A teraz jest jakas inna.. Mowię od razy, ze jestem słaba w komputerowych sprawach. Proszę o pomoc :)
|
Musisz powiązać sims2packi z instalatorem. Klikasz prawym przyciskiem na ikonę pliku do pobrania, wybierasz "otwórz za pomocą...", wyszukujesz komputer>dysk, na którym masz zainstalowane UC>pliki programów albo pliki programów (x86) (zależy czy masz windows 32- czy 64-bitowy, względnie folder może się nazywać program files)>orgin games>TS2 UC>fun with pets>SP9>CSbin i wybierasz PackageInstaller (przy okazji możesz zaznaczyć żeby wszystkie pliki sims2pack były otwierane za jego pomocą).
|
To prawda, że można wszystkie pliki typu package złączyć w jeden i gra będzie szybciej chodzić? :) Jeśli tak, to jakim programem?
|
|
Dlaczego nie mogę stworzyć rodziny wThe Sims 2 Ultimate Collections?
Witam. Zainstalowałem darmową pełną wersję z serwisu Origin i nie mogę założyć rodziny. Albo jak gram rodzinami dostępnymi już z gry to jak wejdę zbuduję dom to gram normalnie. Wychodzę, wchodzę na 2 dzień a tu błąd wyskakuję.
Co się dzieję? Co się z tym stalo? |
Jesli by ktoś miał problem z cieniami, że pod simami są takie czarne kwadraty, to wystarczy zmienić w ustawieniach opcje cieni z wysokich na średnie. Ten błąd pojawia się na kartach graficznych Radeona.
|
@up, ja mam NVIDIĘ i u mnie ten problem również występuje, więc nie sądzę, że to dotyczy tylko kart Radeona.
|
Jakoż to mój pierwszy post witam wszystkich na forum :D
Proszę o pomoc w sprawie wgrywania modów do "The Sims 2 Ultimate Collections" Otóż nie wiem gdzie utworzyć folder "Downloads", prosiłbym uprzejmie kogoś kto to ogarnia o wyjaśnienie |
Dokumenty-Ea Games-The Sims 2 Ultimate Collection
|
Mam problem odnośnie screenów. Kiedy robię np. 20 zdjęć, w folderze poza screenami rodzin maxisowskich, jest tylko jeden, zrobiony przeze mnie. Mając wcześniej dwójkę nie miałam takiego problemu. :| Proszę o pomoc, będę wdzięczna :)
|
Chcąc sprawić prezencik siostrze, założyłam jej konto na Originie, wczoraj pobrałyśmy UE i tu pojawia się problem z poprzednimi simsami. U siebie najpierw odinstalowałam "zwykłe" dodatki, potem pobrałam UE. Teraz o tym zapomniałam. Siostra miała WB, CPR, Podróże i kilka akcesoriów. Wzięłam się za ich deinstalację i tu pojawił się problem. Odinstalowałam CPR i Podróże, przy reszcie dodatków pojawia się windowsowe okienko "ten program nie został odinstalowany poprawnie". Jakby tego było mało, po wejściu w UE nie ma CPR i Podróży... Nie mam pojęcia dlaczego, w plikach UE normalnie widnieją, poza tym przecież wersja z Origina i "zwykła" nie mają ze sobą nic wspólnego. Zastanawiam się nad ponownym pobraniem UE, jednak baaardzo wolny internet u niej, skutecznie mnie zniechęca. Jednak jeśli to jedyne wyjście, to trudno. Proszę o pomoc. :(
EDIT: Po włączeniu UE pojawił się komunikat "Dodatek Cztery Pory Roku został odinstalowany, [coś tam] związane z pogodą zostaną usunięte" i opcje "kontynuuj" i "wyjście". Zdecydowałam się jednak na deinstalację wszystkich simsów i pobranie od nowa tylko UE. EDIT 2: Po odinstalowaniu UE nadal nie mogę usunąć WB, Zwierzaków, Ikei, Młodzieżowego Stylu ani podstawy... Da się je jakoś inaczej usunąć niż poprzez panel sterowania i bezpośredni plik deinstalacyjny? |
Mam dwie problemy. Ściany mi się migają na czerwono, a dodatku jest ta "aplikacja zostaje zamknięta", ale mam poradnik do tego drugiego problemu.
Edit: Do pierwszego też jest. :lol2: |
Filleable, spróbuj Revo Uninstallerem :)
|
Dziękuję, zadziałało! ^^
Na dodatek po reinstalacji UE wszystko z nimi w porządku. :) Bierzemy się za grę. :D |
Witam wszystkich!
Ostatnio zainstalowałam TS2 UC na komputerze z win8. Już wtedy miałam problem, ponieważ gra się kraszowała na ekranie ładowania bądź w tworzeniu sima, i mimo ustawiania kompatybilności z różnymi systemami, odpalaniu w trybie administratora, nic się nie poprawiało. Dopiero po zaktualizowaniu do win8.1 i ustawienia zgodności na win7 (co mnie dosyć mocno zaskoczyło, ponieważ widziałam że niektórym na 7 też nie działało) gra pięknie zaczęła chodzić. Niestety, do wczoraj. Nie jestem zbyt zaprzyjaźniona z techniką, więc kiedy asystent komputera mi mówi, że sterowniki (praktycznie wszystkie) są zbyt przestarzałe do zaktualizowanego systemu i każe je uaktualnić - po prostu to robię. Cóż, w tym przypadku moja uległość nie wyszła na dobre, bowiem Simsy zaczęły wyprawiać to samo co na samym początku, a nawet gorzej, ponieważ teraz "Aplikacja została zatrzymana" wyskakuje jak tylko pojawi się ekran ładowania (muszę zaznaczyć, że nie uruchamia się intro). Sądzę że jest to kwestia zbyt nowoczesnych sterowników, jednak nie mam pojęcia jak zmienić ich ustawienia (czy w ogóle można to zrobić) żeby można było grać. Byłabym ogromnie wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedź i pomoc. Pozdrawiam |
Problem z grafiką w The Sims 2 - czarne tekstury pod simem
Cześć mam problem w The Sims 2 z czarnym tłem pod moim simem, jest to trochę uciążliwe i nie ładnie wygląda, co mogę zrobić z tym problemem ?
Gra pochodzi z origin - ostatnio była dostępna tam za darmo. Screenshot obrazujący sytuację: http://s11.postimg.org/8tfakc22r/Th3...II_pr0blem.jpg @Kędziorek: Za duże zdjęcie |
Ustaw poziom zacienienia na średni i powinno zniknąć ;)
|
Hej, ja znowu z dodatkami
Zawsze w normalnych The Sims 2 po prostu rozpakowywałam dodatki Winrarem do folderu Downloads. Także stworzylam owy folder w Ultimate Collection i rozpakowałam ale dodatki nadal nie pojawiają się w grze. Co robię źle? |
@up : mam ten sam problem, nie wiem co jest grane, zawartość modyfikowana włączona, wszystko robię, tak jak zawsze i bum, nic nie ma.
EDIT: Jednak nie ma tylko domków, ani tych,które ściągałam dziś, ani tych które kopiowałam ze starego Downloads z TS2.. |
Witam :)
Otóż pojawił się u mnie problem nagle znikąd. Mam zainstalowane The Sims 2 Ultimate Collection i grałem kilka dni (2). Dziś po pobraniu dodatków umiejscowiłem je w grze i uruchomiłem grę. Gra niby się włączała, ale po pięciu sekundach wyskoczył błąd, że gra The Sims 2 jest odinstalowana, choć miała swoje pliki folderze, w którym się zainstalowała. W dokumentach natomiast stworzył się folder The Sims 2 i w nim znajdowały się foldery takie jak: -Teleport -Logs -i jakiś plik Ten błąd wyskoczył mi już 2 raz. Pierwszy to kiedy przywróciłem system, ale teraz mam nowy i pobrałem simsy i znowu to samo :( Odinstalowałem grę i własnie ją pobieram, ale boję się, że znowu będzie to samo :( Ma ktoś pomysł jak temu zaradzić? Byłbym wdzięczny bardzo :) Pozdrawiam |
Cytat:
|
Zielona Herbata - wejdź w Moje Dokumenty-Ea Games-The Sims 2 UC-Neighborhoods-Otoczenie w którym zrobiłaś zdjęcia-Storytelling
|
gra się wyłącza podczas tworzenia sima [nawet do mi się sim nie pokaże a już się wyłączy] i podczas ładowania rodziny w mieście :( mam windows 8 , nie instaluję nic z internetu do simsów [ nawet nie umiem :( ] . Jest jakiś sposób na tą zmorę ''aplikacja...'' ?
PS:gra nie działa nawet w trybie zgodności XP ;( |
Cytat:
|
|
Chciałabym podzielić się pewnymi spostrzeżeniami na temat problemów z TS2 UC.
1. Uwaga na program CCleaner jeśli macie zainstalowaną pełną kolekcję Sims 2 z Origin. CCleaner podczas użycia opcji skanowania i czyszczenia rejestru systemu wykrywa wpisy gry jako nieprawidłowe. Zignorujcie to, odznaczcie te wpisy zanim klikniecie "napraw problemy". Skasowanie wyżej wspomnianych wpisów zepsuje grę, pojawi się komunikat, że została odinstalowana i tak dalej. Inne programy do czyszczenia rejestru też mogą błędnie uznać wpisy Kolekcji za nieprawidłowe. Nie wiem jak to jest u innych ale u mnie właśnie taki problem miał miejsce. 2. Najlepiej wykluczyć folder gry i folder Origin pobierania gier z automatycznej ochrony antywirusowej, dlatego, że pewne pliki przez niektóre antywirusy mogą zostać uznane za wirus. U mnie tak się stało i w rezultacie wycięło mi między innymi akcesoria IKEA oraz Rozrywka Rodzinna. Muszę znowu pobrać całe 12 GB i instalować... już 3 raz. Na przyszłość zrobię kopię rejestru, mam nadzieję, że to wystarczy, ponieważ przywracanie systemu mam wyłączone. |
Mi akurat CCleaner nie wykazał wpisów gry jako nieprawidłowych, ale użyłam programu Glary Utilities i kliknęłam czyszczenie, nawet nie sprawdzając co mi usunie... No i program skasował pliki ważne dla poprawnego działania dwójki. Pojawił się komunikat o brakach i nie mogłam uruchomić gry. Konieczne było przywrócenie systemu. figa dobrze mówi: lepiej uważać z programami czyszczącymi system i pliki rejestru.
|
Cytat:
|
Z żadnym trybem zgodności nie zadziała , próbowałem ;(
|
Cytat:
Wejdź:Panel Sterowania-System I Zabezpieczenia-System-Zaawansowane Ustawienia Systemu-Wydajność Ustawiania-Zapobieganiu Wykonywaniu Danych I zaznacz tą opcje na dole i dodaj plik,którym odpalasz TS2.Potem daj Zastosuj i zresetuj kompa. Edit:Kurde przepraszam,nie przeczytałem tego tematu w linku powyżej,tam była ta opcja,ale napisałeś,że próbowałeś tylko tryb zgodności,jak to też próbowałeś to to Sorry. |
U mnie z kolei gra śmiga, aż miło, ale mam problem z ustawieniami gry. Otóż o ile udało mi się odblokować inną rozdzielczość niż 800x600, to nadal mam zablokowane opcje "wygładzanie krawędzi", a z opcji domu "wolną wolę". Czy ktoś kto miał z tym również problem wie jak go rozwiązać?
|
Cytat:
|
Mentosik57, też miałam problemy z grafiką w UC, ale to już przeszłość. :) Wystarczy pokombinować w pliku graphics rules, a jeśli sam nie wiesz jak to zrobić, to zrób tak jak zostało to ukazane w tym poradniku: http://simsvip.com/2014/07/20/the-si...solution-guide Powinno pomóc, ale na różnych komputerach mogą być potrzebne inne ustawienia, więc gwarancji nie daję. Po wykonaniu kolejnych kroków, daj znać czy Twój problem został rozwiązany.
|
Cytat:
A żeby zablokować wolną wolę musisz wejść na jakąś parcelę ;) |
Cytat:
|
hejka, jestem nowa i kompletnie zielona jeśli chodzi o CC i inne takie bajery zawsze grałam bez tego, ale zainspirowana pewną osobą, która wzbogaciła historię simów i przeniosła ich na kompletnie inny lewel, tworząc systemy polityczne itp. w jednej dosyć małej mieścinie, chciałam pójść w jej ślady i całkowicie wsiąkład w stronkę modthesims i kilka godzin na nią poświęciłam przeszukując i pobierając. Problem jest taki, że nie umiem tego wrzucić do gry... Ehhh trzeba było o tym pomyśleć wcześniej. Ale może ktoś by mi łopatologicznie powiedział gdzie utworzyć folder i czy to ma być folder 'downloads' coby tam wepchać CC itp. Ktoś pisał, że w w the sims ultimate collection i nie wiem właśnie czy tam? czy może gdzieś głębiej np. tam gdzie znalazłam body shop. Z góry dziękuję i pozdrawiam
|
W Moich Dokumentach powinnaś mieć folder EA Games. A w tym folderze folder The Sims 2, a potem pierdyliard innych folderów. Jeżeli będziesz miała tam folder Downloads, to okej. Jeżeli nie to po prostu go stwórz. Później wklej do tego folderu wszystko co ściągnęłaś, wypakuj jeżeli trzeba. Nie wiem czy masz włączoną w grze zawartość zmodyfikowaną, jeżeli nie, to po uruchomieniu gry powinno wyskoczyć Ci okienko z listą ściągniętych przez Ciebie rzeczy, a niżej będzie można zaznaczyć czy zawartość zmodyfikowana ma być włączona czy wyłączona. Zaznacz, że włączona i uruchom ponownie grę. :)
|
tyle, że mi akurat albo tak po prostu jest The Sims 2 Ultimate Collection nie pojawia się w moich dokumentach/EA Games itd. Jest w ścieżce Mój komputer/C/program files/Origin Games/The Sims 2 Ultimate Collection. Nie miałam The Sims 2 wcześniej, dopiero teraz skorzystałam z tej darmowej akcji i ściągnęłam z origina. także w EA mam tylko The sims 3.
Zdążyłam się już dowiedzieć, że muszę włączyć zawartość zmodyfikowaną w grze, utworzyć folder Downloads i wpychałam go do ścięzki Mój komputer/C/program files/Origin Games/The Sims 2 Ultimate Collection, jak również do Mój komputer/C/program files/Origin Games/The Sims 2 Ultimate Collection/Fun with Pets/SP9/TS Data/Res może powinnam wepchać głebiej i wepchać do UserData? Nic z tych rzeczy nie zadziałało, próbowałam też te wszystkie pliki zaprzyjaźnić z Package Installer przez kliknięcie na jednym z CC i otwórz za pomocą package Installer. Klikałam durna dwa razy tak jak pisało i nic :D Ręcę opadają, że takie cymbały jak ja mają tyle problemów z zainstalowaniem głupich oczu a co dopiero inne mody meshe i bóg wie co jeszcze i marzenia o prowadzeniu szkoły, banku itp. i zakończenie ery króliczych nor :( ni panimaju ludziska tego wszystkiego może komuś jednak się uda mi w tym pomóc |
Łap poradnik: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=35186
|
Tym razem ja mam problem. Nie całkiem z Ultimate Collection, z SimPE, ale problem dotyczy UC. Otóż po przeinstalowaniu windowsa i zainstalowaniu gry z Origina SimPE nie widzi obiektów z dodatków w Object Workshop. Dodałem ścieżki do wszystkich rozszerzeń ręcznie, resetowałem, wczytywałem ponownie i nic. Pokazuje tylko obiekty z podstawy i akcesoriów. Ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać?
|
Nie jest to związane z Simsami, ale jeśli nic się nie zrobi, to nie zagram. Udało mi się włączyć Origina na Linuxa dzięki WINE, jednak nie mogę ściągnąć Simsów. :(
|
Ech , czyli wychodzi na to że nie pogram w dwójeczkę :(
Funkcja DEP nie pomaga , tryb zgodności tym bardziej nie , nawet na live chat z EA nie wiedzą co zrobić :O No cóż . |
Tak gdzieś od przedwczoraj (wcześniej wszystko działało) zaczęła mi się pojawiać "aplikacja". Pojawia się w trybie życia, gdy włączę otoczenie, wybiorę rodzinkę i jakiś czas po tym mam ten błąd. Didawalam do DEP plik EP9 i dalej wyskakuje. Mam 2GB ramu i komp z vistą
|
Masz tak we wszystkich domach?
|
Dla osób, które chciałyby podkręcić swoją grafikę w TS2 - wypróbujcie program o nazwie Graphics Rules Maker. Na wszelki wypadek zróbcie sobie wcześniej kopię zapasową pliku Graphics Rules i Video Cards, bo program od razu sam je podmienia.
|
@Liv nie we wszystkich, w kilku da się normalnie grać
|
Witam wszystkich :) Pobrałam pełną wersję gry The Sims 2 z Origina i przez pół miesiąca grałam zapamiętale. Parę razy gra się zawieszała na amen i musiałam wyłączać ją poprzez menedżera zadań, ale nie było po tym problemów. Do czasu...
W poniedziałek znowu zawieszenie na amen. Menedżer zadań, gra zamknięta i już więcej jej tego wieczoru nie włączałam. We wtorek próbuję to zrobić -i nic. Wyskakuje to: [IMG]http://i61.************/2eck7dy.jpg[/IMG] Ani usunięcie folderu Downloads ani próba uruchomienia w trybie zgodności z XP nic nie dały. Nie zliczę już, ile razy próbowałam włączyć grę ;d Czy ktoś może ma jakiś pomysł czy niestety pozostaje mi tylko usunięcie i zainstalowanie od nowa? |
@up: usuń pliki cache :) One są w folderze "Moje dokumenty/EA Games/The sims 2
". To są te dwa pliki na samym końcu, usunięcie ich nic nie pasuje a chyba pomoże ;) |
Nie wiem czy już to pytanie było czy nie, za co przepraszam jeśli się powtarzam, aczkolwiek chciałabym się dowiedzieć gdzie mam wgrać wszelkie rzeczy z internetu (fryzury, itp)? Wiem że muszą być one w folderze downloads, ale gdzie go umieścić dokładnie by działało wszystko?
|
u mnie na Windows 7, ścieżka wygląda tak:
Biblioteki > Dokumenty > EA Games > The Sims 2 Ultimate Collection > Downloads Za pierwszym razem po uruchomieniu gry CC, hacków, modów nie będzie, w okienku pojawiającym się tuż po załadowaniu gry, należy kliknąć "Włącz zawartość zmodyfikowaną" (itp.) i uruchomić jeszcze raz grę. |
Znaczy.. ja nie mam jako takiego folderu EA Games. Mam za to Origin Games, w którym jest folder z TS2 UC, mam tam wszystko jak trzeba. W grze też wszystko poustawiane, ale mimo to nie widzi niczego chociaż mam bardzo duzo różnych dodatków ściągniętych.
|
Ponieważ wchodzisz w Program Files, a powinnaś wejść tak: "C: > Użytkownicy > Twoja nazwa > Moje dokumenty > EA Games > The Sims 2 Ultimate Collection > Downloads
:) |
Hej. Chciałam zapytać czy może ma ktoś problem z twarzami simów-mężczyzn? Kiedy tworzę sima wszystko jest w porządku: ma rysy twarzy, które mu dałam, ale po wprowadzeniu do domu twarz zmienia się na tę podstawową/bazową nr 2.
Od zainstalowania gry nie tworzyłam zbyt wielu własnych rodzin, raptem trzy, bo jak wiadomo w UC jest kim grać. Problem zauważyłam dopiero jakiś czas temu i nie przejęłam się specjalnie, ale ostatnio zaczęło mnie to denerwować. Dodam, że w folderze Downloads mam tylko InSimenator i kilka modów autorstwa Cyjon które nie powinny się ze sobą "gryźć". Usunęłam je na próbę i nadal nie ma poprawy. Czy ktoś potrafi pomóc? |
Cytat:
|
Witam mam problem z UC mianowicie wgrałam dodatki (ubrania , meble , podłogi , fryzury itd) I tak Simy , ubrania , makijaże i włosymi działają , niektóre podłogi i ściany też ale meble wgl nie wczytują sie :/próbowałam wszystkiego i nic. Wcześniej mi działało wszystko zanim zainstalowałam UC , i teraz wgl nie mam mebli a na nich najbardziej mi zależy , może ktoś wie co z tym zrobić ? POMOCYYYY !
|
może być tak, że nie masz meshy mebli ;)
|
Mam wszystkie meshe , i mało tego Okna mi nie działają oraz drzwi . Tak jak napisałam , w poprzedniej wersji oryginalnej TS2 Miałam wszystko natomiast teraz nie
|
W takim razie nie jestem chyba w stanie Ci pomóc :c
Wybacz, ale nie wiem co jest źle. Ogólnie w TS2UC dosyć dziwne są błędy po zainstalowaniu tej gry.. |
Właśnie też to zauważyłam... Nie wiem.. może to wina mojej karty graficznej albo jeszcze innych rzeczy.
|
Wątpię, ja osobiście musiałam 3 razy instalować UC, żeby działało mi wszystko poprawie, więc radzę Ci zainstalować jeszcze raz. ;)
|
Maybeisthedream - aasz folder downloads czy Downloads? Powinno być to drugie.
aspiryna - ja też mam taki bug w grze, ale tylko wtedy, gdy każę simowi założyć ubranie robocze, tzn. gdy mam jakieś przedsiębiorstwo i wybiorę stój dla pracowników. |
Teraz wgl usuneła mi sie ta gra... nie wiem czemu.. , Ale Folder mam Downloads , na tyle głupia nie jestem , pozatym tak jak napisałam wszystko inne z simami zwiazane działało. Spróbuje ją jeszcze raz zainstalować może zadziała.
|
To ja też się dołączę mam problem z simsami już od jakiegoś czasu (ze 2 lata) Launcher się zepsuł i za h** nie mogę go naprawić najpierw w mojej płytowej wersji gry myślałam że ściągnęłam złe dodatki ale nie potem myślałam że może któraś z płyt nie działa że po prostu się zepsuła:/ ale ściągnęłam darmową wersje tej Kolekcji z origin i kurde to samo :/ gra w ogóle się nie uruchamia włącza się zapytanie o urucho9mienie a potem nic nie uruchamia się:/ nic mam ten problem od długiego czasu ale tak jakoś się potoczyło że myślałam że któraś z płyt padła nie chciałam tego sprawdzać ale nawet wersja internetowa nie działa pograłam ze 2 dni potem nic nie uruchamia sie raz udało mi się wywołać błąd który właśnie powiedział że launcher się zepsuł ale nie wiem jak go naprawić:/
Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić?? błagam ręce mi opadają nie wiem juz co mam robić>.> |
KAJA401 - uruchom grę z pliku Sims2EP9.exe. Jeśli zadziała, utwórz jego skrót na pulpicie i zmień nazwę, jeśli chcesz ;)
I usuń pliki *.cache z (Moich) Dokumentów (> EA GAames > The Sims 2 (UC)). |
Ewentualnie zrezygnuj z kilku/kilkunastu mebli.
Ja mam takie pytanie, czy Wam też się długo gra włącza? |
Nie wiem jak innym, ale u mnie zazwyczaj gra ładuję się około 10-15 minut. Więc niestety tak, długo się włącza. ;)
|
To zależy ile masz dodatków w Downloadsie, no i na jakim sprzęcie grasz.
Mój zapis do grania ładuje się 20 minut, a ten do budowania coś ponad 40. Niby dużej różnicy w ilości dodatków nie ma (oba ponad 4GB ), ale w tym pierwszym mam wszystko posegregowane i razem to daje 30 podfolderów zamiast kilku tysięcy, więc wydaje mi się, że to też ma znaczenie. Mam 6 GB RAM-u. |
Liv niestety te sposoby nie działają :( usunęłam te cache i próbowałam otworzyć je z tego pliku i nic:(
|
Spróbuj rozłączyć się od internetu i wtedy spróbować. Kiedy zamknęli oficjalną stronę dwójki też miałem podobny problem i pomogło.
|
Witam.
Jestem obserwatorem forum już od dawna, jednak musiałam się zarejestrować, by opisać swój problem, więc wszystkim serdeczne dobry wieczór c: Dostałam od rodziców ich komputer, bo kupili sobie nowy. Postanowiłam więc skorzystać z darmowych Simsów i je na nim zainstalować, bo na starym komputerze moja własna kolekcja nie chciała działać. I teraz do sedna - Mam problemy z grafiką. Chodzi o to, że od czasu do czasu, w różnych okoliczności cały obraz zaczyna jakby skakać, jakby dostał ataku padaczki. Tekstury się podmieniają, czasem zmieniają kolor. Dzieje się tak w otoczeniu, na parcelach, podczas tworzenia sima.. Zaczęło się od nagłego znikania przezroczystości, potem coraz gorzej, aż nie da się normalnie grać. Wysyłając sima na parcelę publiczną, wszystko zaczęło mrugać, tekstury oszalały, aż w końcu "wywaliło" mi blue screen'a i komputer się zresetował... Niestety nie mogę dołączyć żadnych zdjęć, gdyż podczas tych usterek screeny się nie zapisują.. Zrobiłam tylko kilka zdjęć telefonem podczas tworzenia sima. Jeśli będzie taka potrzeba, mogę spróbować zrobić więcej. Wszystko było w porządku, aż nie postanowiłam obrócić sima, by obejrzeć go z każdej strony. Wtedy zmienił się w TO: Spoiler: pokaż Potem wrócił do normy, ale przy kolejnym obrocie znowu całość oszalała. Tym razem uszkodziło się pomieszczenie: Spoiler: pokaż A na koniec oto, co pokazało mi się zamiast menu wyboru "co kręci, co odrzuca": Spoiler: pokaż Dodam, że posiadam Windows XP i kartę graficzną NVIDIA GeForce 9500 GT, oraz zainstalowane najnowsze sterowniki. I tu pytanie do was - mój tata twierdzi, że zmiana sterowników na starsze może pomóc. Co myślicie? |
Amaimono, kombinowanie ze sterownikami raczej bym odradzała. Nie znam się na kartach graficznych, ale chyba z systemem XP TS2 nie powinno mieć problemów? Spróbuj użyć programu Graphics Rules Maker. U mnie rozwiązał wszystkie problemy z szalejącą grafiką na nowym sprzęcie. A miałam skaczące paski, dziwne prześwity i inne cuda na kiju.
|
Myślałam już o tym, jednak ja to ja - boję się zawsze grzebać w plikach gry. Tak więc mam pewne obawy, że mogę coś namieszać.. Gdyby ktoś mógł mi jakoś wszystko wytłumaczyć, może bym się bardziej odważyła ^w^"
|
KAJA401 - wywal folder EA Games z (Moich) Dokumentów na pulpit i uruchom grę z tego pliku exe.
Launchera nie naprawisz - odkąd zdjęli oficjalną stronę TS2 jest on totalnie niepotrzebny. A rozruch gry blokują najczęściej te samotne pliki z folderu EA Games. Proponuję też prześledzić proces Sims2EP9.exe w menedżerze zadań - jak szybko znika itd. Amaimono - kabel łączący monitor i kartę graficzną nie jest poluzowany? Czy wnętrze kompa było niedawno czyszczone z kurzu? Masz trochę starą kartę graficzną, która pewnikiem jest w dodatku po przejściach. Na początek polecam odkurzyć wnętrze komputera (zapobiega to przegrzewaniu, to zaś powoduje takie artefakty). I tak, zmiana sterowników na starsze może pomóc. Ale nie musi ;) |
Dzisiaj przyszedł do mnie nowo zakupiony laptop ACER Aspire V5-573G z Windowsem 8.1. Zainstalowałem na nim The Sims 2 Ultimate Collection i mam pewien problem. Gdy grę uruchamiam z pomocą karty Intel wszystko działa ok, ale gra ma okropną grafikę i jest powolna. Z kolei gdy uruchamiam ją z pomocą Nvidia Geforce 850M gra pokazuje błąd:
Błąd DIRECT3D: E_INVALIDAR! Aplikacja zostanie zamknięta. Ktoś wie jak to naprawić? Opcje zgodności nie pomagają. |
Nie było mnie w domu podczas "montowania" komputera, więc nie wiem, czy był czyszczony. Na wszelki wypadek jeszcze go odkurzę, sprawdzę, czy wszystko jest dobrze zamocowane i zobaczę, czy coś to dało. Jeśli nie, pobawię się jeszcze ze sterownikami.
Dziękuję za rady :) |
Witam, ja mam trochę inny problem. Otóż, w płytkowej wersji The Sims 2 okienko konsoli kodów mi działa (mam windows Vista) ale po pobraniu The Sims 2 UC z Origin żadna opcja do włączania tegoż okienka mi nie działa. Przeczytałam już wszystkie posty na forach, w których inni gracze opisywali aby zmienić ustawienia myszy, klawiatury, itp. ale żadna z tych rzeczy nie funkcjonuje u mnie. Czy ktoś może wiedzieć jak to "naprawić"?
|
Wie ktoś ja spowolnić kamerkę w tej pełnej edycji? Zedytowany plik "FirstPersonCameras" po uruchomieniu gry, zachowuje się jakby nie były wprowadzone żadne zmiany.
|
ściągnęłam sobie dwójkę z Origina. pograłam dwa tygodnie, po czym miałam tydzien przerwy bo kompa wzięła siostra. jak mi go oddała i chciałam włączyć simy to się bardzo zawiodłam. kiedy klikam w ikonkę pojawiają się na zmianę takie oto komunikaty:
http://i.imgur.com/xcpog1g.jpg o co chodzi, bo na prawde juz nie mam pomysłow? :| w plikach nic nie grzebałam [patrzyłam tez czy cos nie znikło, ale na moje oko wszystko jest ok chyba], ze sterownikami tez nic nie robiłam [swoją drogą... chodziły simsy na tej karcie i sterownikach i nagle im sie nie podobają?], siorka nic nie robiła na kompie, a przed tą felerną tygodniową przerwą gra sobie śmigała, nie było żadnych errorów, wszystko pięknie. czy jest na to jakiś sposób? czy wie o tym któraś z osób? |
I problem tez u mnie występował, kiedy czyściłem rejestr komputera i kiedy czyścisz rejestr znikają pliki niektóre z the sims 2 uc i musisz grę ściągać od nowa.
|
Nie musi. Zrób kopię folderu z grą i odinstaluj, następnie przywróć kopię i zainstaluj. Origin automatycznie załapie pliki i doinstaluje brakujące rejestry.
|
Proszę jeszcze raz o pomoc. Mój post znajduje się wyżej. Jest to dla mnie ważne, ponieważ bez działającej konsolki kodu nawet nie mogę tworzyć bloków osiedlowych.
|
I ponownie ja.
Starsze sterowniki zadziały, jednak tu kolejny problem - są za stare, żeby działały inne gry i programy, na których mi zależy (i są potrzebne do "pracy")... Chciałabym móc korzystać i z Simsów, i z Dolphina (jeśli komuś to coś mówi), więc może ktoś ma inny pomysł na ten problem? Sprawdzałam ten Graphic Rules Maker, jednak nie widzę w nim żadnej opcji, która by rozwiązała mój problem.. |
bouffe - http://bootstrap.modthesims.info/wik...Won%27t_Appear - próbowałaś?
@dow: ale pod tym linkiem właśnie było rozwiązanie Twojego problemu :) Wystarczyło zjechać na dół. |
Liv - ja mam Vistę. Ale dziękuję za pomoc. Już rozwiązałam problem - Vista ma po prostu zupełnie inny kod do wpisywania. Jeśli ktoś w przyszłości też będzie miał taki problem, to u mnie działa kod Ctrl + Shift + Windows + C.
|
Witam jest to mój pierwszy post na tym forum, mam nadzieję że mi pomożecie. xP
Gra zacięła mi się już z dwa razy (pierwszy przy wczytywaniu dodatków, drugi przy tworzeniu postaci), wiem że to mało, jednak czytając tutaj komentarze innych użytkowników, zdałem sobie sprawę że problem może się powtórzyć. Jeżeli już ktoś podał rozwiązanie w temacie, to przepraszam. Mój system operacyjny to windows 8.1 Już sobie poradziłem, gdyby ktoś miał podobny problem to podaje tutaj link: http://zapytaj.onet.pl/Category/029,..._Co_robic.html (Pierwsza odpowiedź) |
Liv twój sposób pomógł tylko teraz jest inny problem XD
Gra otwiera się obie wersje płytowa i ta internetowa niestety nie ma w niej nic mojego a mówiąc mojego mam namyśli moje rodziny moje ubrania itp nie rozumiem czemu tego nie ma bo nic nie usuwałam z folderu>.> Próbowałam nawet wyciągać i wrzucać foldery ale to nic nie daje próbowałam ściągnąć jakiś nowy dodatek w formie włosów ale też nic nie daje;_; I znowu coś ja to normalnie mam pecha z tą grą:'( |
Witam,
Jestem tutaj pierwszy raz gdyż wystąpił mi problem i być może ktoś sobie z nim poradził. Skorzystałam z UC i działa wszystko ładniutko. Ale pewnego dnia postanowiłam wysłać Sima na wakacje i aby nie czuł się sam, wysłałam go z innym Simem no i BACH, drugi sim się zwiesił co niestety uniemożliwia mojemu Simowi wrócić do domu. Próbowałam go zabić (nie da się), specjalnie nie zapisuje tego buga ale nie chce stracić kolejnego sima :( ma wszystko ładnie porozwijane na maks i mi żal :( POMOCY :( |
Wpisz w okienko kodów
Cytat:
|
Filleable To co podpowiedziałaś próbowałam ale nie dało rady, w ten sposób bo to nie był mój Sim. Dodałam go do rodziny na kodach i wtedy sam się odwiesił. Następnie wróciłam i wywaliłam go z rodziny bo już go nie lubię :D
Dzięki za odpowiedź! :fun: |
Myślałam, że w ten sposób można resetować dowolnego sima. D: Właściwie to dziękuję za wyprowadzenie z błędu. :D
|
Ale w ten sposób resetuje się wszystko - własne obiekty, własnych simów, cudze obiekty i simów też ;) Generalnie "force error" jest dobre na wszystko!
Wyprowadzam Was z błędu ;) |
Witam forumowiczów, to mój pierwszy post, ale postaram się streścić. ;)
Jak wiele innych osób skorzystałem z możliwości darmowego pobrania The Sims 2 z Origin. Od dobrych kilku lat nie grałem w gry z tej serii, teraz wróciłem właściwie z sentymentu. Rozgrywka się rozwija, gram kilkoma rodzinami jednocześnie, co jak zapewne się domyślacie już doprowadziło do szeregu dziwnych błędów - The Sims 2 grą idealną nigdy nie było... Problem pierwszy dotyczy sprawy wydawałoby się prostej, ale skutecznie utrudnia mi dalsze kontynuowanie fabuły. Gram w otoczeniu Jaskini/Zatoki Pokrzyku (tyle lat gry, a tu błędne tłumaczenie! wstyd!) w których kilka prowadzonych przeze mnie rodzin zamieszkało w jednej z kamienic/osiedli/bloków. Ta na której najbardziej mi zależało zyskała odpowiednie środki i postanowiłem ich przeprowadzić do nowego domu przy plaży. W tym celu spakowałem im kilka rzeczy do wyposażenia (dyplomy, ich obrazy itd.), wróciłem do widoku otoczenia i za pomocą opcji przenosin przeprowadziłem do wspomnianego domu. Do tego momentu nie było problemów. Pojawiły się natomiast po powrocie do wspomnianego osiedla i grą inną rodziną, która mieszkała w mieszkaniu obok. Zapisu dokonałem w momencie gdy opisywana wcześniej przeprowadzająca się rodzina była u nich na zewnątrz i tam też pozostali mimo przeprowadzki. Widzę wszystkie rzeczy, które pozostały w mieszkaniu, ale jest ono puste, a mieszkająca tam wcześniej rodzina nie może tam wejść. Po jakimś czasie oczywiście robią się głodni, brudni, zamarzają itd., co ma wpływ na "prawidłową" rodzinę mieszkającą we wspomnianym domu na plaży. Oczywiście nie opuszczają też terenu danej kamienicy, nawet przy próbie przy użyciu u gości rodziny opcji "pożegnaj -> wszyscy". Powyższe sytuacje zdarzały się już w dwóch różnych kamienicach, w pierwszym przypadku aby uratować rodziny musiałem wszystkich poprzeprowadzać w inne miejsca, co samo w sobie było bezsensowne... Wybaczcie, że jednak nie udało się streścić, nigdy mi się to nie udawało. ;) Z góry dziękuje wytrwałym i będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi co można zrobić. Wiem, że mógłbym grać kilka godzin daną rodziną, zmienić na drugą i ją podleczyć, a potem wrócić do poprzedniej, ale to przecież irracjonalne i nie tak powinno to w grze funkcjonować. W skrócie: Czy można coś zrobić, aby nie pojawiały się problemy "dublowania się" rodzin po przeprowadzkach??? Może popełniam błąd przy sposobie przeprowadzania rodzin? ps: w opisywanym miejscu mieszkały 4 rodziny którymi grałem. Ta która się przeprowadziła, a także kolejne w których po wczytaniu ich mieszkania w jednej nastąpiło to czego się spodziewałem: w opuszczonym mieszkaniu od razu pojawił się nowy lokator i nie było poprzedników. W dwóch pozostałych pojawił się opisywany powyżej problem. |
Cytat:
Byłych mieszkańców zwyczajnie usuń z parceli mieszkalnej np. moveobjectsem. Nie powinni wrócić :P Jest jeszcze sposób z Lot Debuggerem (> Fix > Bad Apartment Residencies). |
Cytat:
|
Jestem pewna. Sama tak robię od niepamiętnych czasów ;] (tzn. ja akurat innym kodem - boolprop testingcheatsenabled true, ale efekt jest ten sam)
|
Witam!
Na forum jestem nowa :) Mam taki mały problem odnoście Simsów 2 UC. Podczas ładowania się rodziny oraz tworzenia simów gra wiesza się i pokazuje się komunikat, że gra została wstrzymana z niewiadomych powodów i aplikacja została zamknięta... Odnośnie posta od Kasztanka, który widnieje na samym początku tematu (cytuję) Cytat:
Z góry dziękuję za pomoc!! Dodam iż mam Windows 8.1 Pozdrawiam! :) |
u mnie niestety również problem ;/ sciagnelam gre juz dawno,dzialala bez dziwniejszych problemow. wczoraj skanowalam kompa CCleaner'em i dzis nie moge wlaczyc gry. wyskakakuje okienko: Gra the sims 2 nie jest zainstalowana,albo zostały usunięte niektóre wymagane pliki. Ten dodatek gry wymaga the sims 2.ZAinstaluj gre the sims 2 przed uruchomieniem tej aplikacji.
miał ktos taki problem?(jak problem juz był to sory i jak możecie to podeślijcie odpowiedz). nie wiem czy sciagac na nowo czy zainstalowac z plyty samo the sims 2(mam orginalna podstawke).szkoda mi tego co juz w grze przezylam ;( Liv błagam i tym razem bądź rozwiązaniem na moj kłopot! :lovers: |
Już było. CCleaner usuwa rejestry The Sims 2 Ultimate Edition. Wejdź w Origin, kliknij prawym przyciskiem myszki na ikonkę TS2 i kliknij "Napraw Grę". Powinno wystarczyć.
A gdy następnym razem będziesz czyścić CCleanerem dodaj rejestry simsów do wykluczeń. Wtedy nie będzie próbował ich usuwać. |
Caesum dziękuje bardzo za odpowiedź. już sie obawiałam kolejnego ściągania. nie wiedziałam ze w CC jest taka opcja,musiala mi umknąć :( przepraszam również że powieliłam pytanie.
Chwała forum.thesims!! |
Czy w The Sims 2 da się przenieść namalowany obraz przez naszego sima na parcelę publiczną?
|
Chyba tylko wtedy jeśli ten sim kupi parcelę i potem przywiezie obraz w wyposażeniu.
|
Dzięki za pomoc :)
|
Hej wszystkim :), jestem nowa na forum i przychodzę z dziwnym problemem. Ściągnęłam Sims 2 z Origin i nie działają prawidłowo. Pomijając to, że w otoczeniu, gdy np. jest woda, to u mnie wyświetla się tylko niebieska plama, za każdym razem, gdy wchodzę w CAS, by stworzyć sima, pojawia mi się okienko, które jest widoczne na załączonym obrazku: http://m.ocdn.eu/_m/4033f82ae18782dd...1a5e,62,37.jpg
Próbowałam już wielu rzeczy - otwierania owych Simów 2 przez administratora, zmieniania zgodności (by gra otwierała się w zgodności z Windowsem XP, a nawet wszystkimi innymi) oraz nawet grzebania według jednej z instrukcji znalezionej gdzieś w internecie w plikach gry. Po wszystkich nieudanych próbach stwierdziłam, że odinstaluję wszystko i zainstaluję ponownie. Oczywiście to NIC nie dało. Może mieliście podobny problem i jakoś go rozwiązaliście? |
The Sims 2 Ultimate Collection - brak pobranych mebli w grze
Witam, chciałam sobie pobrać meble do TS2UC i pobrałam, weszłam do gry, patrze, mebli nie ma. (tak, mam włączoną zawartość zmodyfikowaną) Fryzury działają, domy też, ale to co jest zaliczane do trybu kupowania (bo oprócz mebli pobrałam też perfumy i inne duperele) po prostu tego nie ma.
Mój problem zaczął się wtedy, gdy opróżniłam folder "downloads". Miałam za dużo niepotrzebnych akcesorii więc wyczyściłam i od tamtego momentu meble mi nie działają. Proszę o jak najszybszą pomoc. |
Kupiłem konto z ta grą na allegro zainstalowałem grę a tam wszystkie otoczenia oprócz Werony i Dziwnowa da się je jakoś odzyskać i jeszcze jedno pytanie przeniosłem rodzinę aspirant do skrzyni rodzin i wprowadziłem do ich domu moją rodzinę po wejściu do tego domu i po graniu zauważyłem że ta rodzina w sensie aspirant zniknęła ze skrzyni rodzin da się ich jakoś przywrócić prosiłbym o szybką odpowiedź
|
Odp: The Sims 2 Ultimate Collection - brak pobranych mebli w grze
Cytat:
Ja mam całkiem podobny problem. Zbliża się Halloween i z tej okazji postanowiłam poszerzyć swoją grę o The Sims2 Halloween pack. Niestety, gra nie widzi dodatków (mebli, ubrań, wszystkiego), wyświetla się tylko pusty folder w kolekcjach. Jak wgrać te dodatki? A może ten pack, który jest na mts2 już nie działa? Ciekawa sprawa, że wgrały się trzy obiekty w kategorii "ozdoby", ale nie ma ich w prezentowanych przez autora dodatkach;p |
Pobrałam już dwukrotnie The Sims 2 Pełna Kolekcja z Origin i za każdym razem gdy chcę stworzyć sima gra się wyłącza i wyskakuje błąd:
The Sims 2 EP5 - program przestał działać. Próbowałam przenieść folder Downloads w inne miejsce ale to nie pomogło nadal nie stworzę ani jednego simsa. Co mogę zrobić? Powiadomienie wyskakuje z tytułem Rezydencje i ogrody... czy to możliwe że ten dodatek jest wadliwy? można go w jakiś sposób odinstalować? Bardzo proszę o pomoc. Z Origina bardzo długo pobierałam tą grę za pierwszym i za drugim razem chciałabym rozwiązać ten problem. |
Mam taki problem, że jak włączam UC, to przez parę sekund jest w procesach, a potem znika i nie można uruchomić. Próbowałam trybu zgodności (choć raczej to potrzebne nie jest) i uruchomienia bez CC, ale nic to nie dało. I pozatym nie mam żadnego komunikatu
@down zadziałało, dziękuję :) |
@up - usuń pliki Groups.cache i Accessory.cache z folderu gry w Dokumentach i spróbuj jeszcze raz.
|
u mnie niestety wystapil powazny problem. gralam sobie,ale ze halloween sie zbliza chcialam zainstalowac okazjonalne dodatki.i tu wszystko sie posypalo.gra sie wlacza ale w koszu rodzin nikogo nie ma,okolica jesli chodzi o budynki zresetowala sie do podstawy,nie ma zadnego budynku ktory ja umiescilam,na lazurowej domy zamieszkane dotychczas sa puste a nad nimi jest taka walizka-neseser oznaczajacy chyba ze to wlansny biznes i kilka innych problemow. usunelam ten dodatek z halloween,uzylam ccleanera,pozniej naprawilam gre i nic,co gorsze jak usunelam ja i sciagnelam ponownie,wybralam inny dysk do pobrania to wszystko nadal jest! co robic?
edit: zauwazylam ze inne okolice dzialaja poprawnie,problemu(przedziwne) występują tylko z Jaskinią Pokrzyku. Kiedyś miałam już takie problemy ale wtedy czyszczenie rejestru pomoglo a teraz nic nei daje nie wiem czemu Proszę o pomoc !! |
Hej. Posiadam laptopa o procesorze Intel Core i3, karty graficzne: geforce gt 740m oraz Intel HD Graphics 4600. System operacyjny to Windows 8.1. Na geforce gra w ogóle nie startuje.
Po uruchomieniu gry Sims 2 na karcie Intela miałam dostępną rozdzielczość tylko 800x600. Z tym się jednak uporałam, modyfikując plik graphics rules. Został jednak problem, sama nie wiem jak nazwać- migających tekstur? Przy obracaniu ekranu i gdy np: kupie krzesło jest taki problem: http://oi57.************/1rpx92.jpg Proszę o pomoc |
up up
Pomocy ! |
Cytat:
Swoją drogą, mam taki sam procesor i kartę graficzną (Intela), tylko system inny. |
Dziękuję z całego serca! :D Pomogło.
|
moja kolezanka ma internet z limitem i nie moze sobie pozwolic na sciagniecie gry u siebie w domu. sciagnela ja na kompa stacjonarnego u swojego chlopaka, ale chciala tez grac u siebie w mieszkaniu. zanioslam jej dzialajaca gre na dysku i przenioslam ja dokladnie w te miejsce gdzie Origin umieszcza sciagniete gry. Niestety u niej Origin nie widzi gry tak aby przez niego mozna ją bylo odpalić ani nie utworzyl sie skrót na pulpicie skoro gra byla przeniesiona. Da rade ją uruchomić u niej?
|
Witam, zainstalowałam The Sims 2 Ultimate Collection z origina, gra się nie zacina, nie wyskakują żadne błędy podczas zapisu. Problem polega na tym, że postępy w grze się nie zapisują. Po ponownym uruchomieniu gry nie ma wybudowanych wcześniej domów i stworzonych rodzin. W folderze EA games brakowało folderu SavedSims, utworzyłam go, ale cały czas jest pusty. Próbowałam odpalania gry w zgodności z win xp (mam windows 7), ale to też nic nie daje. Reinstall gry też nie pomógł. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem? :)
|
Mam problem z niektórymi CC. Pobrałam jakieś obiekty do trybu budowania i są całe niebieskie. Słyszałam, że w takim przypadku trzeba zainstalować master mesha (czy jakiś tak :P). Skąd można go pobrać i o co w tym wszystkim chodzi?
|
Master mesh to praktycznie coś takiego jak zwykły mesh, taka "baza" dla obiektu. Różni się tylko tym, że korzysta z niego więcej niż jeden obiekt (zwykle w jednym secie), więc jak go nie masz to wszystkie obiekty z niego korzystające się wysypują. W związku z tym nie ma czegoś takiego jak uniwersalny master mesh ;) Każdy obiekt, który takiego potrzebuje ma swój własny. Musisz przejrzeć jeszcze raz strony, z których ściągałaś te rzeczy i sprawdzić co pominęłaś ;)
|
Hej! Mam problem z Ultimate Collection a mianowicie w grze (szczegolnie gdy probuje zmienic wyglad Simow, ich ubrania w "zaprojektuj ubranie" lub je kupic) ogromnie psuje sie grafika. Praktycznie caly ekran nagle zaczyna skakac, pokazuja sie rozne geometryczne ksztalty, nic nie widac, nie da sie grac. Zastanawialam sie czy to nie custom content ale jesli tak, nie wiem ktory konkretnie wiec nie wiem czego sie pozbyc. Czy moze byc tez jakas inna przyczyna?
|
Zgaduję, że dzieje się tak w przypadku simów przy kości? Jeśli tak, wystarczy ich odchudzić albo zmienić ciuch.
Jeśli zaś dotyczy to wszystkich simów, to załącz screena jak to dokładnie wygląda. |
Nie moglam zrobic screena bo chwilowo nie mam dostepu do swojego komputera ale problem wyglada mniej wiecej tak: (screen czyjegos innego autorstwa)
http://upload.lhurgoyf.net/gal/Other/messedup.JPG Co moze byc tego przyczyna? |
Też tak mam. W ustawieniach wyłącz odbicia światła i włącz jeszcze raz.
|
Ja też często tak miałam (do tego prostokąty pod Simami i błędy z cieniami) ale odkąd ustawiłam w Grafice cienie na średnie (wcześniej były wysokie), już mi się to nie dzieje.
|
Zrobilam to ale to chyba jednak inna przyczyna.
Pojawia sie tez takie cos (gdy projektuje ubrania simow albo je kupuje): Musialam zrobic zdjecie komputera bo nie wiem czemu print screen nie chcial mi sie zrobic... http://i61.************/1z2d4ls.jpg |
O, a dokładnie takie rzeczy to ja miałam, kiedy moja karta graficzna zdychała... i dziwne ale u mnie takie rzeczy miałam z grafiką tylko w Simsach, bo normalnie to nie, może tobie też psuje się karta graficzna?
|
Mozliwe bo nigdy tego nie sprawdzalam - jest jakis sposob zeby to sprawdzic?
|
Macie może jakieś pomysły dlaczego nie działa mi kod na edycję mieszkania w bloku? Mam na myśli kod, który pozwala wejść w tryb budowy, wymianę okien, drzwi, budowę ścian itp.
|
Cytat:
|
Mam takie pytanie, czy ktoś wie gdzie mogłabym pobrać The Sims 2 Ultimate Collection?
Na originie niestety nie mogę, bo nie wyświetla już dwójki. Bardzo mi na tym zależy, za pomoc dziękuję ;) |
Więc witam... Długo tu nie byłem :|
Pozwolę sobie przejść do problemu. Zmieniłem kartę graficzną na nową, po tym gra zaczęła mi "migotać". Pogrzebałem trochę w GraphicsRules i zmieniłem kilka wartości - problem zniknął. Pozostała jeszcze kaniciasta tekstura terenu. Ktoś może mi powiedzieć co zmienić w GraphicsRules, by tekstura terenu była normalna? EDIT: chodzi mi o TO |
hej moje pytanie jest dość szybkie i pewnie idiotyczne xd
bo muszę zrobić reinstalkę the sims 2 uc ale szkoda mi moich rodzinek i wszystkiego co zrobiłam bo mam już kilka pokoleń a reinstalkę robię bo nagle gra mi się nie chce włączać (wyświetla mi się komunikat że brakuje jakichś plików) więc zrobiłam kopię zapasową the sims 2 uc i odinstalowałam grę zaraz będę ściągać od nowa ale co muszę po ściągnięciu dokładnie wkleić z kopii zapasowej żeby wszystko normalnie działało ale żebym miała swoje rodziny? to w ogóle zadziała skoro stara gra się nie chciała włączać? Tylko piszcie dokładnie bo ja nawet nie wiem gdzie czego szukać a wydaje mi się że wklejenie całego ts2 uc nie załatwi sprawy tylko znowu się nie będzie chciało włączać ;/ |
Aby mieć swoje rodzinki musisz wkleić do folderu Moje Dokumenty/Ea GaMES/ The Sims 2 Ultimate Collection/ Neighborhoods i wklejasz cały folder Neighborhoods do The Sims 2 Ultimate Collection, albo samo miasto do folderu Neighborhoods
|
Cytat:
więc byłoby super gdyby odpowiedział ktoś kto ma ts2 uc albo robił kopię ;c |
Ja mam uc :)
Masz w moich dokumentach folder ea games? |
Cytat:
dalej The sims 2 Ultimate Collection (bo z origina na razie mam tylko to xd) no i w środku wiadomo co i mam stary folder (tej gry co już odinstalowałam, tej uszkodzonej) w moich dokumentach tak luzem no i nie wiem co ze starego foldera przekopiować do nowego żeby gra działała i były moje rodzinki xd Mam nadzieję że mnie rozumiesz, bo tylko Ty starasz mi się pomóc :c <3 |
Twoje rodzinki są tylko w folderze skopiowanym (o ile go skopiowałaś) ea games z moich dokumentów.
Jakbyś mogła dać zdjęcia, tutaj, albo na pw folderu moich dokumentów byłbym wdzięczny :) |
Cytat:
grałam uc, zepsuło się to robię reinstalkę ale mam kopię uc teraz rozumiesz? ;) |
Masz po prostu kopię UC gdzie jest masa folderów typu University life, Seanson itp.?
|
Cytat:
i co mam z niego wziąć do nowego takiego folderu żeby mieć wszystkie save'y, rodzinki, domki itd? |
Czyli nie masz kopii folderu z moich dokumentów?
Chcę się upewnić :) |
Cytat:
moje dokumenty -> ea games -> the sims 2 czy cos w tym stylu? nie mam , bo nigdy nie mialam pudelkowej wersji na tym komputerze :) |
Ale nawet przy UC tworzy się taki folder w moich dokumentach. Jeżeli go nie skopiowałaś stamtąd przed reinstalką, to obawiam się, że możesz pożegnać się ze swoja rodzina. Rodziny zawsze znajdują się w tym folderze. Więcej znajdziesz w tym poradniku na temat kopii zapasowej.
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=65388 |
Cytat:
z tym ze jak ja odinstalowalam gre a tego nie skopiowalam wczesniej to to mi cos da teraz ? ;/ |
To w końcu skopiowałaś ten folder z moich dokumentów ea games czy nie? :)
|
Cytat:
i co teraz? |
hej hej, sprawa zamknięta, dzisiaj gierka się ściągnęła, weszłam, a wszystko było na swoim miejscu, tak, jakbym nie robiła reinstalki :D
ale i tak dzięki że mnie uświadomiłeś bo bym pewnie coś nie tak pobebrała i robota na marne xd ale za to w mojej rodzince totalnie wolno czas leci, jedna minuta simowa to unas z 4 sekundy a zawsze gora 2 , simowie nie mają energii juz o 14 co z tym robić? ;/ |
U mnie tez to występowało. Tyko ja grałem na większej parceli, więc przeprowadziłem simów na mniejsza parcele i czas już leci normalnie.
Może wina słabego komputera? |
Cytat:
czyli wystarczy że przeprowadzę na inną parcelę, czy mogę na przyklad ich wyprowadzić i wprowadzić znowu w to samo, czy to nic nie da? :) |
Spróbuj przeprowadzić i zobacz jak gra chodzi.
|
Cytat:
w sensie w tą samą parcelkę? czy i tak czas będzie wolno chodził? bo troszkę mi zależy na tym domku, długo go budowałam XD |
Ja mam po prostu za słaby komputer i parcele teraz umieszczam na małych parcelach i gra szybciej chodzi. Nie wiem niestety jak jest w twoim przypadku.
|
Cytat:
wybudowałam nowy dom bo tamten plik starego domku widocznie miał jakiś błąd bo wszystkie rodzinki miały w nim wolny czas jak na próbę wprowadzałam ;) ale teraz śmiga :D |
Witam użytkowników,
mam problem, i to strasznie wkurzający. Jakiś czas temu, doszłam do wniosku, że mam zbyt dużo wolnego czasu, zapragnęłam więc przypomnieć sobie czasy, kiedy namiętnie grałam w The Sims 2. Początkowo zaopatrzyłam się w UC ze słynnego Origin. Po kilku godzinach gra zainstalowała się bez problemu, a nawet uruchomienie jej przebiegło bezboleśnie. Będąc pod wielkim wrażeniem, że gra działa bez zarzutu, rzuciłam się do tworzenia rodziny, otoczenia, nawaliłam kilka tysięcy nieoficjalnych dodatków i rozpoczęłam prawdziwe, pełne wzruszeń i emocji - simowe życie. Jak się okazało, moja radość nie potrwała długo. Zabawa skończyła się już przy chęci uruchomienia gry po raz kolejny ( po wyłączeniu komputera, kilka dni później ). Podirytowana klikałam w ikonę aplikacji ale gra nie reagowała, nie wyświetlał się nawet żaden komunikat. Zasugerowałam się więc odpowiedzią jednego z użytkowników i zaczęłam uruchamiać grę w trybie zgodności ze wszystkimi dostępnymi na moim komputerze systemami. Gra zadziałała w systemie zgodności z windows 95 - uruchomiła się, ale po stworzeniu rodziny, i chwili zabawy, już przy następnym uruchomieniu gry znów była ta sama sytuacja. Nie znam się na komputerach, nie wiem co jest grane, ale wkurza mnie to bo straciłam już na to kilka dni. Jeśli ktoś wie jak to błagam, niech mi coś zasugeruje, jakoś pomoże bo mnie krew zaleje :(. |
Usuń z dokumentów (ea games -> the sims 2 uc) pliki .cache, wydaje mi się, że o to chodzi.
|
ddo bwayo, jasne spróbuję, jeśli tylko będę wiedziała, które to są :D. Czy to chodzi o rozszerzenia aplikacji? Bo są w lokalizacji pliku dwa niezidentyfikowane elementy.. może to o nie chodzi?
|
|
Nie wierzę... po prostu nie wierzę, że dwa małe, zbędne pliki były powodem mojej kilkudniowej frustracji. Dziękuję Ci dobra kobieto, że zadbałaś o stan mojego zdrowia psychicznego <3 :D!
|
Wcześniej grałam na moim starym komputerze i wszystko działało, ale komputer mi się popsuł (nie przez simsy jakby co). Teraz mam nowy i chciałam dzisiaj pobrać simsy z origin tak jak wcześniej jednak gdy wchodzę w zakładkę "Moje gry" nie ma tam śladu po The sims 2 ultimate collection :( Dlaczego to się usunęło ? Czy mogę to jakoś przywrócić ?
|
A czy sprawdzałaś czy nie ma tej gry w "ukrytych" w zakładce "Moje gry"? Albo gdzieś indziej?
|
Tak wszędzie sprawdzałam i jej nie ma (z tego co mówił mój brat to kilku innych też nie ma). Szukałam w internecie czy ktoś miał tak jak ja i znalazły się takie osoby ale nigdzie nie było żadnej odpowiedzi dlatego pytam tutaj :(
|
A czy sprawdziłaś na innym komputerze czy masz wszystkie gry na Originie? Wyczytałam gdzieś, że u pewnej osoby na swoim komputerze Origin nie wyświetlał gier, ale na innym już tak.
Znalazłam też sposób EA na znikające gry: https://help.ea.com/pl/article/origi...list-is-blank/ Zawsze też możesz się z nimi skontaktować :) |
Jest możliwość zduplikowania miasta? Mam ochotę pograć w Miłowie, a nie chcę psuć oryginału. Próbowałam sposobu z kopiowaniem folderu miasta i zmienianiem nazwy wszystkich plików przez wiersz polecenia (tutaj), ale za każdym razem wyświetla mi się błąd. Ktoś? Coś?
|
Można przenieść folder dotyczący sąsiedztwa np. na pulpit i mieć kopię zapasową, a gra utworzy nowy :)
|
Cytat:
|
Hej!
Mam podobny problem jak milena182. Skopiowałam pliki z folderu C:\Program Files (x86)\Origin Games\The Sims 2 Ultimate Collection\ u koleżanki do siebie do folderu o identycznej nazwie w identycznej lokalizacji. Próbowałam odpalić grę przez plik Sims2Launcher.exe z folderu TSBin i pokazuje mi się panel z szarymi ikonkami dodatków i przyciskiem PLAY. http://zapodaj.net/6051a4eafbefe.png.html Gdy naciskam PLAY, nic się nie dzieje. Następnie próbowałam odpalić Sims2EP8.exe, ale pokazuje mi się informacja brak płyty w napędzie. Przy próbie dezinstalacji wyświetla się komunikat, że gra nie jest zainstalowana lub zainstalowana niepoprawnie. Próbowałam również odpalić plik PackageInstaller.exe z folderu CSBin, ale pokazuje mi się tylko puste okno na środku ekranu z jednym przyciskiem, również pustym, po naciśnięciu nic się nie dzieje. http://zapodaj.net/bc0ea79c69e97.png.html Bardzo proszę o pomoc co zrobić, żeby gra działała. Aha, ja mam Windows 8.1, koleżanka 7. |
Czyli skopiowałaś po prostu folder? Nie instalowałaś gry na swoim komputerze? :)
|
No niestety chyba nie możemy Ci pomóc, bo masz nielegalną kopię gry. Nawet jeśli koleżanka skorzystała z tej promocji kiedy rozdawano ją za darmo ;)
Aczkolwiek w taki sposób żadna gra Ci nie będzie działała, bo istalacja to nie tylko wypakowanie plików - tworzą się też wpisy w rejestrze i inne takie. (Poprawcie mnie jak jakieś głupoty piszę :|) |
Tak, po prostu skopiowałam folder.
Kilka miesięcy temu zrobiłam to samo ze Skyrimem i działał bez problemu. Tylko nie pamiętam czy jeszcze coś instalowałam, ale nawet jeżeli tak, to było to coś zawarte w tym folderze. A w przypadku Simsów niestety nic nie chce działać, jak opisałam powyżej. |
Czy ktoś miał podobny problem z mrugającą grafiką? Odkąd zaktualizowałam system do wersji 8.1 gra działa ok (nie wywala mnie do pulpitu i nie pokazuje się komunikat o błędzie), ale za to pojawiły się irytujące mignięcia:
https://www.youtube.com/watch?v=_apO...ature=youtu.be (ok 2 i 4 sekundy; niestety trzeba obejrzeć ok. dwa razy, bo niestety za pierwszym to się może nie rzucać w oczy :blink: ) |
AbbyKath95 - w plikach rejestru masz ustawiony m.in. język gry oraz jakie dodatki gra ma Ci załadować, dlatego się nie obejdziesz bez normalnej instalacji a przynajmniej "przegrania" plików rejestru. Ale jak to zrobić i czy w ogóle jest to możliwe i zarazem bezpieczne, nie wiem.
apiryna - zmień ustawiania wygładzania krawędzi. Jeśli nie możesz (a na to wygląda): http://www.leefish.nl/mybb/showthread.php?tid=5446 |
Dzięki, Liv.
A wiesz może gdzie szukać tych plików i jak je skopiować? |
AbbyKath95- musisz zainstalować grę, aby pliki wpisane zostały w rejestr. Wytłumaczyłbym jak to zrobić ale trochę tego będzie do wytłumaczenia.
|
Dziękuję Liv. Gra śmiga jak nigdy :D:D
|
LepkiePaluszki23 - Proszę Cię, wytłumacz mi! Bardzo mi na tym zależy.
|
Otóż pojawił mi się dziwny problem :/
Kiedy moje simy robią zdjęcie w budce fotograficznej, to zdjęcia, a raczej ich twarze są czarne. W załączonym zdjęciu widać tę sytuacje. Czy ktoś wie od czego to zależy lub czym zostało spowodowane? http://i.imgur.com/aO4814g.png |
Postaw budkę w inne miejsce i sprawdź.
|
Próbowałem i nadal tak samo :/
|
Na innych parcelach to samo?
|
Zaraz sprawdzę :)
EDIT:To samo :( |
Przeinstaluj mod na oświetlenie.
|
Właśnie wczoraj przez przypadek zainstalował mi się na Gun Mod oświetlenie oświetlenie maxisa. Wiec jak to teraz przeinstalować? Zainstalować po prostu Gun Mod ?
|
Jak chcesz mieć moda na oświetlenie, to zainstaluj go jeszcze raz.
Jeśli nie chcesz mieć moda na oświetlenie, przywróć oryginalne pliki z instalacji. Do ściągnięcia pod tym samym linkiem co mod (backup maxis lighting). |
Dzięki. O efektach dam znać w edycji posta :)
EDIT: Działa. Dziękuję :) |
Re: The Sims 2 Ultimate Collections - problemy
Mam problem z nagrywaniem w the sims 2. Gram w oknie w rozdzielczości 1280x768 mimo to nagrywane filmy są niestety w 4:3 i rozciągają się. Ma ktoś jakiś pomysł ?
PS. Nie posiadam panoramicznego monitora, a chce by filmy były w 16:9 dlatego gram w oknie. :| |
A nagrywasz programem do nagrywania czy kamerą w the sims 2? :)
|
Kamerą w The Sims. Dla przykładu ten sam sposób używam w The Sims 4 i nagrywane filmy są 16:9. Może po prostu TS2 nie ma możliwości nagrywania w takiej rozdzielczości, ale widziałem często seriale w ts2 16:9 więc już nie wiem.
|
Po prostu wchodzisz w ustawienia simsów te trzy kropki, klikasz aparat. Kiedy wyświetli ci się po prawej stronie zakładka to zrób jej screen za pomocą klawisza printscreen. Na zdjęciu, gdy je tu wrzucisz zaznaczę ci co masz zaznaczyć w simsach, aby nagrywać ładne filmy :)
|
Ustawienia ma na najwyższe, ale nie w tym problem. Ogólnie chodzi o to:
Screen z gry: http://i.imgur.com/kUJwPk0.png A tak nagrywa się film są czarne paski po bokach i ściśnięty obraz. http://i.imgur.com/8HzTwnI.png @CH: Za duże zdjęcia! |
Po pierwsze zmniejsz zdjęcia do 800, ponieważ są nieregulaminowe :).
Po drugie próbowałaś nagrywać frapsem? :) |
Nie nagrywam frapsem, jest to tylko przerobiony screen, ale właśnie tak wyglądają nagrywane filmy.
|
To niestety nie wiem jak ci pomóc. Moim zdaniem fraps bądź inny program do nagrywania wyeliminowałby te czarne psaki
|
Spróbuję jakimś programem . Dzięki za pomoc ;)
|
Cytat:
Nie mam pojęcia o co chodzi :( pobrałam plik, podmienilam go w folderze ale cos jest nie tak bo grafika nadal szaleje ;/ |
milena182
-sprawdź czy ściągnęłaś plik do swojej karty graficznej -czy wkleiłaś do dwóch podfolderów : \EA\The Sims 2 - Origin Games\Fun with Pets\TSData\Res\Config\ \EA\The Sims 2 - Origin Games\Fun with Pets\TSData\Res\CSConfig\ |
karte graficzną mam NVIDIA GeForce 820M i nie mam bladego pojęcia który plik ściągnąć (GraphicsRules-NVIDIA.rar i GraphicRules-nvidia-TextureFix.rar nie działa ). wklejam w \Origin Games\The Sims 2 Ultimate Collection\Fun with Pets\SP9\TSData\Res\Config\
\Origin GamesThe Sims 2 Ultimate Collection\\Fun with Pets\SP9\TSData\Res\CsConfig\ |
Czy zna ktoś sposób na zainstalowanie modów na oświetlenie w UC? Bo chciałam pobrać mod Gunmoda, ale wymaga on podmienienia plików wszystkich rozszerzeń, ale niektóre dodatki są połączone ze sobą (tj. wersje deluxe), a w pliku do pobrania są oddzielnie.
@up, (trochę głupie pytanie, no ale...) jesteś pewna, że nie masz zintegrowanej karty graficznej? |
Nie mam UC, ale np. u mnie w folderze Double Deluxe są podfoldery do każdego z dodatków osobno, więc myślę, że tutaj jest podobnie ;)
|
ja ostatnio zdecydowalam powrócic do ts2, tylko grafika jest męczarnią. Chodzi mi o to że jak np buduje co pare sekund zacina mi się, tzn pokazuje sie taki kwadracik gdzies na srodku ekranu, na ktorym jest tylko podłoga, zadnych mebli ani scian. Po chwili, naprawde krotkiej chwili wraca do normy, ale to jest cos czestego i utrudnia troszke gre ;/ zna ktos rozwiazanie? Mam dodatki wgrane, ale nawet gdy gra jest 'czysta" tak też się dzieje. Reinstalka nie pomogła, macie jakies pomysły?
|
monika masz zapewne ten sam problem co ja, win8?
|
tak, win8
czyli gra sie przycina przez windowsa? ach, win7 byl najlepszy, nic sie nie cieło, a teraz.. a udalo ci sie jakos naprawic ten problem? |
Cytat:
|
dziekuje bardzo! :) zaraz pobiorę program i zobacze czy podziałało
edit zrobilam tak jak bylo na tej stronie i pojawił mi się taki komunikat, przy próbie włączenia gry http://iv.pl/images/57242779150947510718.png co robić? teraz wgl nie moge uruchomić gry ;/ |
Diano czy ten program nadaje się również do mojej kart graficznej? mam NVIDIA GeForce 820M i na razie sciągnęłam go ale jeszcze nie instaluje bo boje się ze wyskoczy mi błąd jak u koleżanki powyżej.
Moniko czy próbowałaś odinstalować ten program? |
odinstalowalam programem total unistall - problem nadal występuje ;/
ja mam Intel(R) HD Graphics |
milena182, przy karcie nvidii nie powinno być problemów (a przynajmniej ja nie mam kłopotów z tym programem).
|
przywróciłam system i zainstalowałam grę ponownie, uruchamia się normalnie, lecz problem z grafiką nadal jest. Wie ktoś dlaczego tak się stało? Może cos zle zrobilam? wypelnilam te okienko dokladnie tak jak bylo na tej stronie
|
A mogłabyś zrobić screen'a zaznaczonych przez ciebie opcji (w "settings")?
|
|
Hmm, chyba źle zrozumiałaś opis GRM. Nie miałaś zaznaczać dokładnie to, co jest na obrazku, tylko te opcje, które są odpowiednie do twojego komputera.
1. Odznacz punkt "fix AMD Radeon...". Skoro masz kartę graficzną Intela, to ta opcja ci nie jest potrzebna. 2. Zaznacz punkt "support VSync...". 3. W "default resolution" i "maximum resolution" wybierz rozdzielczość swojego monitora/ekranu. 4. Jeśli to nic nie da, to spróbuj odznaczyć punkt "High Quality...". |
zainstalowałąm program na C tak jak jest na screnie mimo ze gra jest na dysku D. niestety program nie widzi gry nawet kiedy ustawiam tak jak jest na screnie (SP9), nadal je nie znajduje.
|
Więc spróbuj zainstalować GRM na dysku D.
|
problem już się rozwiązał :) nie zauwazylam na samej gorze ze nie byla wybrana gra the sims 2 :) dziękuje za pomoc :)
|
u mnie takze problem rozwiazany :D
w prawdzie czasami sie przycina gdy obracam kamerą, ale mozna juz normalnie budowac i grac dziekuje bardzo za pomoc :) |
no u mnie jest spokój jak gram bez przyspieszania czasu, niestety kiedy to robię a także obracam kamerę i w szczególności coś kupuję nadal pojawia się ten "błąd" grafiki :(
|
Pobrałam rekolory sztalugi z podstawy gry, ale nie działają. Zainstalowałam kilka różnych wersji z różnych "miejsc" i od różnych twórców. Dodam jeszcze, że pobrałam ten mod i tylko do dodatkowych sztalug się wyświetliły, do tej oryginalnej już nie. Ktoś wie czy da się coś z tym zrobić? :|
|
Zainstaluj go w wersji instalacyjnej i masz recolory wszystkich obiektów maxisa :) http://modthesims.info/d/92541
|
Gdy spadnie śnieg, to parcela, na której gram wygląda tak:
http://i.imgur.com/7DbrCCR.jpg A kiedy najadę na jakiś kawałek terenu na zewnątrz, gdy spadnie głęboki śnieg, to pojawia się niebieski, migający prostopadłościan. Dodam jeszcze, że to mnie doprowadza do szewskiej pasji, bo jedynie przy wyłączonym śniegu mogę normalnie grać. Może ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić (poza przeinstalowaniem gry)? Poza tym, to bardzo często z nieba pada ognisty grad (?). I tu nie jestem pewna czy to błąd, czy tak powinno być. |
Zaczęło się to dziać nagle czy było tak od samego początku kiedy zainstalowałaś grę?
Spróbuj uaktualnić sterowniki swojej karty graficznej, może to coś pomoże... |
Wyczytałam, że to może być spowodowane shaderami (np. te nakładki na podłogę od Murano) albo tzw. pond water hack.
Jeśli okaże się, że to wina moda, to stąd można ściągnąć jego "dobrą" wersję :) |
Cytat:
|
Cześć, gram właśnie w Sims 2 (edycja oryginalna z origin, ze wszystkimi dodatkami) wprowadziłem się na osiedle, poznałem kobiete, zaręczyłem się i tak nagle nie mogę żadnej akcji z nią przeprowadzić, jest w uczuciach, że zaręczony bla bla, ale nie mam jej w telefonie a jak wchodze do jej domu to jest ze nie moge z nią przeprowadzić żadnej akcji... co robić?! pomocy!
|
Próbowałeś resetować?
Czy po ponownym uruchomieniu też tak jest? |
Po resecie dalej nie można nic zrobić z nią.
|
Jak jestem u niej w domu to mogę robić co chce, ona stoi w miejscu jedyne co robi to czasem obraca głową i nie mogę ciągle nic robić z nią...
poszedłem pod jej mieszkanie drugim simem i wziąłem przywitaj się z sąsiadami i ona tak jakby otworzyła drzwi, ale ciągle stoi w tym samym miejscu co wtedy tak jakby ją wmurowało w ziemie... POMOCY SZYBKO :_: |
Używasz jakichś modów w grze?
P.S. Nie pisz posta pod postem |
Cytat:
Może zrób tak: 1. Wpisz boolProp testingCheatsEnabled on i zatwierdź 2.Kliknij na tę dziewczynę z shiftem i znajdź Make Selectable (czy jakoś tak) masz ją w rodzinie. 3.Wydaj jej polecenie i zobacz czy się ruszy:). Jeśli tak to kliknij na nią i znajdź make unselectable (lub podobnie) 4. Teraz nie masz jej w rodzinie i powinna się naprawić:) A jeśli nie to: 1.Spraw żeby umarła ( z włączonym boolPropem Musisz ją przyłączyć do rodziny). 2. Kliknij z shiftem na gazetę i poszukaj zwrotu Career Rewards potem paranormalna. 3,Odblokuje Ci się wskrzeszeniomat (najlepiej wtedy wpisać motherlode) Wskrzesz ją(zapłać mrocznemu najwyższą kwotę) I odłącz od rodziny:) A jak to nie pomoże to ja niewiem:| |
Ten kod to boolprop testingcheatsenabled true, nie "on". Radzę go później wyłączyć. Przepisujesz kod, a zamiast true wpisujesz false
Co do pierwszego sposobu powyżej, kiedy będziesz ją miał w rodzinie, a nie będzie chciała wciąż się ruszyć, wciśnij SHIFT i kliknij na dowolne miejsce na podłodze, by wybrać opcję 'teleportuj'. Może to coś da.. |
Cytat:
A u mnie właśnie działa tylko ,,on" a nie ,,true" Widocznie są dwie opcje:) Masz rację co do tej teleportacji |
Cytat:
ps. nie, nie mam żadnych modów. gdzie wtedy jak kliknę shift jest opcja zabicia jej? musi być w rodzinie? @K: Nie pisz posta pod postem |
Sim chyba nie musi być w rodzinie. Pow pisaniu kodu "testing..." klikasz na sima i szukasz opcji "Spawn", a później "Rodney's Death Creator". Powinien się pojawić nagrobek. Klikasz na niego i wybierasz rodzaj śmierci.
|
odrodziłem ją za 3k i pojawiła się w postaci zombie, wyszedłem bez zapisu ale jakimś dziwnym cudem się samo zapisało, zabiłem ją jeszcze raz, dałem 10k i dalej jest zombie... chyba muszę ją zabić i grać tylko swoją rodziną :_:
|
Cytat:
U to niedobrze, procesu zombifikacji (bez modòw) nie odwròcisz, więc chyba straciłeś simkę. Przykro mi:( No ale mòwię są jeszcze mody. |
nie da się nic zrobić moim zdaniem
|
Matko i córko, a najprawdopodobniej wystarczyło wyprowadzić któreś z nich...
No ale na tym etapie to rzeczywiście nie będzie się dało uratować jej inaczej niż za pomocą modów/SimPe. W Insimentaorze jest taka część - Mortality Adjustor. Po kliknięciu na nią, a później Mortality Stage > Zombiism > Cure zombiism jest możliwość powrócenia do wyglądu "simowego". |
Dzień dobry!
Miałem zainstalowane wszystkie dodatki TS2 osobno i później doinstalowałem UC. Po jakimś czasie stwierdziłem, że te osobno zainstalowane tylko zajmują niepotrzebnie miejsce, więc je wywaliłem. Niestety, UC przestało się uruchamiać, pojawia się komunikat "Gra TS2 nie jest zainstalowana, albo zostały usunięte niektóre wymagane pliki. Ten dodatek wymaga gry TS2. Zainstaluj grę TS2 przed uruchomieniem tej aplikacji". Ech dobra, zachowałem folder EA Games i przeinstalowałem UC. Działało wszystko dobrze, wracam po tygodniowym wyjeździe i ponownie pojawia się ten komunikat... Dodam jeszcze, że po przeinstalowaniu UC uruchamiałem grę jakąś nową ikonką. W menu Start pozostała mi ta z logo Rezydencji i Ogrodów i pojawiła się z pomarańczową podstawą i jakimiś gwiazdkami. Gra uruchamiała się za pomocą tej drugiej, a ta pierwsza cały czas poazywała komunikat. |
Używałeś programu CCleaner?
|
No właśnie doszedłem do tego wczoraj. :)
Czyściłem rejestr, na szczęście zachowałem poprzedni, więc jest ok. Przy okazji odświeżę stary problem ze skrzynką na listy. W blokach i apartamentach (nie ma znaczenia Maxis, czy cc) skrzynka wygląda jak ta tradycyjna. Niby działa normalnie, ale boję się, że coś jest zepsute. Szukałem 'mailboxów' w download, ale brak. |
Siemanko :)
Na laptopie miałam TS: UC i wgrane dodatki z neta, wszystko było ok. Później prawie rok nie miałam dostępu do tego lapka, po tym czasie puszczam simsy, a gra jest całkowicie zresetowana, plików z Downloads nigdzie nie ma. Myślę sobie - no dobra trudno, wgram sobie jakieś pliki z neta i będzie ok. Problem w tym, że nigdzie nie ma folderu Downloads. Utworzyłam go w C:\Users\Admin\Documents\EA Games\The Sims™ 2 Ultimate Collection\Downloads mam tam parę dodatków z neta, ale po uruchomieniu gry nie pojawiają się, nie ma nawet okna o zawartości modyfikowanej. Wie ktoś gdzie zrobić folder i wgrać dodatki?? Pozdrawiam ^^ _____________________________ edit: Alarm odwołany, wszystko działa jak należy :3 |
@kalafjor Też miałam taki problem - ten plik w dziale "Downloads" nazywa się inaczej (co ciekawe, miałam tę sytuację dwukrotnie i za każdym razem plik miał inną nazwę). Przejrzyj zawartość zmodyfikowaną w grze - tam znajdziesz ;)
|
Nie wyświetlają mi się powiadomienia w prawym górnym rogu. Słyszę dźwięk pojawiania się, ale niestety ich nie widać.
|
Ja też ostatnio wyczyściłam niechcąco rejestr w ccleanerze i zrobiłam tak jak tu napisali:
http://www.reddit.com/r/thesims/comm...collection_be/ Gra niby działa, ale zaczęły mi migać na jaskrawo niebiesko tekstury jakichśtam roślin. Jak to naprawić? O ile rozumiecie o co mi chodzi... |
wrócił mój problem
czas w simsach leci strasznie wolno miedzy np 7:53 a 7:54 mijaja 4 nasze sekundy czy usunięcie plików cache pomoże czy w tym przypadku zepsuje mi grę? nigdy ich nie usuwałam a nie chce psuć sobie gry |
Usunięcie plików cache nie psuje gry, wręcz przeciwnie. Usuwanie ich jest raczej zalecane :)
|
Usunięcie na pewno nie zaszkodzi, ale nie wiem czy pomoże na wolne upływanie czasu :|
|
ale czy akurat w tym przypadku pomoże?
bo już raz musiałam budować nowy dom a nie chce znowu tego robić żeby sie pozbyć wolnego czasu... |
A na szybszej prędkości gry nie możesz grać? :|
Pliki cache można usunąć, ale to nie one są tu problemem. I co ma dom do czasu w grze? :| |
Może zmniejsz ustawienia graficzne? :)
Jak zrobić za pomocą tego programu parcelę 1x1? :( http://modthesims.info/d/384656 |
Włączasz program, wybierasz otoczenie, potem parcelę. Klikasz przycisk Advanced... na dole. Na liście, która się pojawi po prawej zaznaczasz ptaszkiem kwadracik Enable shrinking. Potem zmniejszasz wymiary parceli po lewej stronie. Możesz zmniejszać z prawej, lewej, przodu i tyłu (tak jakbyś patrzył na parcelę od frontu). Weź pod uwagę, że wymiary są liczone razem z drogą, więc w programie parcela będzie miała wymiary 10x20, a nie 10x10. No i lepiej chyba nie zmniejszać parceli od frontu, bo mogą być problemy z drogą.
Jak wejdziesz do gry to parcela może dziwnie wyglądać w widoku otoczenia, wejdź w nią, potem z powrotem do otoczenia i pewnie będziesz musiał ją przestawić (potem możesz umieścić z powrotem w tym samym miejscu). Jeśli dom jest duży, ma kilka pięter i stoi na dużej parceli to na pewno wpływa to na płynność gry (a tym samym na szybkość z jaką biegnie czas) ale wtedy dzieje się tak na konkretnej parceli a nie "globalnie". |
Dziękuje Shiver :)
|
Cytat:
2.tak myslalam ale tonacy brzytwy sie chwyta... 3.no widocznie cos ma skoro w innych domach czas plynie normalnie a w tym nie. +popróbuje coś z grafika mam nadzieje ze magicznie "przyspieszy" i powiadomie o efekcie |
1. No moja gra - po uśrednieniu - to jest 2. prędkość :|
3. Trzeba było mówić od razu, że tak jest w jednym domu... Podejrzewam, że przeładowany CC/na dużej parceli/coś się w nim zbugowało i laguje. Lot debugger, opcje pod Fix... oprócz global urnstone... (?) i Rerandomize sim generator. Doraźnie pomaga też gra w trybie okienkowym :) A najlepszym z najlepszych rozwiązaniem jest zrobienie porządku w Downloads. |
Mam problem! Dopóki gram rodzinkami na parceli rodzinnej, to jest ok. Kiedy chcę z nimi wyjść na miasto, to pojawia się problem. Otóż pewnego razu wybrałam się z simami do spożywczaka, a potem do butiku - było ok. Kiedy w innym mieście chciałam tak zrobić, to podczas ładowania pojawił się jakiś problem i mogłam anulować, resetować,. albo usunąć (delete). Działało tylko delete, więc to kliknęłam. Potem parcela ładowała mi się kilkanaście minut, po czym gdy simka tam dotarła, to minął tydzień od wyruszenia z domu, a jej potrzeby było na czerwono! Tak się działo z dwoma typami parceli - ze spożywczakiem i butikiem. Reszta parceli wczytywała się normalnie. Po jakimś czasie ich również nie dało się szybko wczytać. Po zrestartowaniu gry parcele wczytywały mi się normalnie - z małą (a nawet dużą) wadą. Czas był ustalony na najszybszy i nie mogłam go zmienić na żaden inny - automatycznie zmieniał swój bieg na najszybszy. Mogłam jedynie zapauzować. Po dotarciu do domu wszystko było ok. I tak ciągle się dzieje :( Mam ściągnięte dużo cc i tylko kilka modów - notownieregen, antireducancy, nodormiespawns, nostrayspawn i nochildrenspawn (czy jakoś tak). Do tego mam jakiegoś jednego moda (takiego, żeby dzieci mogły korzystać z maszynki do soków). Co mam zrobić, żeby moja gra się ogarnęła? :( Errory występowały również na laptopie, ale bez tego przyspieszania. Gra się tak nie zachowywała bez Ultimate..
|
Witam. Mam problem z zarobkami w ts2. Problem ? zauważyłam od czasów pogrywania w uc, i tutaj pojawia się pytanie dlaczego sim dostaje mniejszą płacę?. W powiadomieniu pisze, że przykładowo posłanka ma dostawać 1050$, natomiast moja simka dostaje 840$. Czy to zależy od umiejętności, czy po prostu może to jakiś bug związany z uc?. Normalnie już sama nie wiem:|. Szlag jasny mnie trafia. Jeśli ktoś wie co z tym zrobić to proszę o pomoc. Poniżej dodaję zdjęcie w linku, ponieważ nie chcę zaśmiecać forum screenami.
http://imgur.com/L8cD0DG |
Archaical, w tekście jest napisane, że simka zarabia dzisiaj 1050$, a to oznacza, że zarobiła tyle na dany dzień, a nie, że ma tyle dostawać za posadę. Poza tym, chyba pomyliłaś się, bo posłanka ma zarabiać 840$,a nie 1050$. Myślę, że dobrze mówię.
|
Mam dziwny problem.
Wczoraj ściągnęłam nowe uniwersalne skiny (default) dla simów, dwa warianty mi się nie spodobały więc wymieszałam je z poprzednimi. Jak miałam te dwa zestawy osobno to nic się nie działo. Jednak kiedy odpaliłam grę po zamianie to w rodzinie mam problem z jedną, konkretną simką. Otóż jak przebywa w domu to jest cała czarna. Dosłownie czarna, nie przypalona przez ogień, jak pomalowana w paincie sylwetka. Kiedy wychodzi z domu na dwór wygląda normalnie. Nie mam pojęcia skąd to się wzięło, nie testowałam jeszcze innych rodzin i dziwi mnie, że to może być przez skiny, bo przecież normalnie działały.. Ma ktoś pomysł? :( |
Cytat:
czyli powinnam sciagnac ten "ffsdebugger.zip"? nie mam zadnych downloadsow bo kiedys zepsulam gre i byla do wywalenia wiec teraz boje sie w to bawic :C EDIT: troche poczytalam, czyli sciagam ten pliczek, wkladam do downloadsow, i robie wszystkie opcje pod fix, tylko nie robie global umstone (znalazłam RESPAWN TOMBSTONE tylko, chodziło o to?) i nie robie rerandomize sim generator? to mi nie zepsuje gry i moze pomoc czy na pewno pomoze? :D EDIT2: no i jeszcze jedno pytanie, mam to postawic w zbugowanym domku i ktorym simem powinnam to zrobic? mam dwoch. to obojetne czy obydwoma czy jak? nie robie nic w grze dopoki ktos mi nie odpisze, bo sie na tym nie znam i nie chce zepsuc:( |
Podejrzewam, że jeśli zainstaluję na swoim laptopie Windows 10, to nie będę mogła grać w The Sims 2? Ktoś się orientuje?
|
już na ósemce były problemy, więc podejrzewam, że teraz nie będzie lepiej :/
czy ktoś mi pomoże? bo nie gram w moją rodzinę przez brak odpowiedzi :c |
Cytat:
EDIT: Polecam zapoznać się z tym artykułem: http://www.howtogeek.com/219782/is-w...ting-software/ |
Cytat:
|
CademZoe - na jedno uruchomienie wywal te mody z Downloads (oprócz tego do maszynki do soków ;) ). Sprawdź, czy nadal jest problem z tymi parcelami.
Jeśli to nie pomoże, to poproszę screenshota z gry z tym niebieksim okienkiem z błędem. Archaical - czy ta simcia ma wybraną pogoń za bogactwem jako aspirację drugorzędna? Jeśli tak, to masz odpowiedź ;) caille - musisz się zdecydować na jeden rodzaj defaultów. Jeśli chcesz mieć różne, to musisz tekstury tych "niefajnych" podmienić na te "fajne". Jak już to zrobisz, każ simci zmienić wygląd w lustrze. kopiejka33 - Cytat:
Gwoli ścisłości - w każdym domku i w każdej grze pojawiają się inne opcje do wyboru. W najgorszym wypadku będziesz musiała usunąć ten dom i tyle z psucia gry :| Cytat:
Jak się boisz, że coś zepsujesz, to zrób kopię zapasową otoczenia i szalej :D |
Liv, te skiny właśnie były podmienione, dla każdego odcienia był jeden default. Jak na razie sytuacja sama się poprawiła i mam nadzieję, że tak zostanie ;)
|
Hejo mam pytanko odnośnie przenoszenia plików TS2UC na dysk przenośny.
Mam zamiar pobrać sobie Windows 10 a zaraz po tym zrobić format dysku. Niestety brat zeżarł strasznie dużo GB i rodzic zablokował nam internet.Zastanawiam się co zrobić skoro nawet po błaganiu nie udało mi się wynegocjować ponownego pobrania TS2UC. Gdzie znaleść wszystkie pliki gry (w Dokumentach folder UC waży ledwo 4 GB) i jak je ponownie wpakować na komputer tak by gra się uruchomiła (i ewentualnie była możliwość grania na Origin?)?? |
Chyba masz na myśli formatowanie komputera a nie dysku? Bo po co formatowac sformatowany dysk to nie wiem :/
W każdym bądź razie, wiesz że po formacie czy to dysku, czy ogólnie komputera, aktualizacja do 10 i tak się odinstaluje i będzie trzeba ją przeprowadzać od nowa? |
Ach znowu sobie poplątałam język
W każym czy innym razie muszę wywalić wszystko z kompa i poinstalować od nowa,bo komp zaczyna świrować a pozatym nie wiem czemu 100 GB znikło z kompa... |
No dobra, ale to nie musisz robić formatu, tak? Więc nie rób nic z simsami, bo przenoszenie całej gry na dysk zewnętrzny graniczy z cudem i ustawienie jej potem tak, żeby działała. I czego 100GB zniknęło - miejsca na dysku, tak? No to odinstaluj to, czego nie potrzebujesz, ale simsów wcale ruszać nie musisz skoro chcesz je potem mieć z powrotem. :)
|
O tym całym miejscu które zniknęło pisałam w innym temacie na forum.I nie sądzę żeby w skład tych 284GB (z czego 150 to miejsce zajęte +jakieś 10GB wolnego) wchodziła ukryta partycja,bo jej zawartość została wykasowana przez osobę która wcześniej naprawiła mi lapka.
|
A mogłabyś zapodać linkiem do tematu w którym to opisałaś, bo jakoś nie mogę znaleźć?
Tak czy siak jeżeli Twój informatyk podzielił dysk czy cokolwiek tam zrobił to formatowanie komputera nie pomoże, tylko faktycznie już dysku. Ale nie jestem pewien czy Ty jesteś w stanie to sama zrobić :rolleyes: |
To jest dokładnie tutaj.
Ale bez screenów bo nie zdążyłam ich dodać. |
Gdzie w plikach The Sims 2 Ulitmate Collection znajdę folder ,,Saved Sims"?
Nie mam go w ,,głównym folderze" gry (czyli w moich dokumentach->Ea Games->The Sims 2 Ultimate Collection) a chyba powinien tam być. |
Jeżeli nie masz tego folderu, to go utwórz lub wejdź w warsztat, zrób byle jakiego sima, zapisz i automatycznie utworzy ci się folder :)
|
Kochani, strasznie mi się tną simsy kiedy przesuwam widok... Tak jakby połowa była normalna, a połowa to ujęcie z jakiegoś innego miejsca... Cała gra chodzi normalnie, tylko to jest nie tak :( Pomocy
EDIT: Jeszcze mi się przypomniało, że nie mam pojęcia gdzie w TS2UC zapisują się zdjęcia z gry... |
Co do zdjęć to folder EAgames->Ts2UC->neighbroods->miasto,z którego chcesz screeny->storytelling
Albo: EAgames->TS2UC->i niedaleko folderu sc4terrains jest sam folder Storytelling. Ale zależność kiedy co się zapisuje w którym z tych dwóch nie jest mi znana,więc sprawdź obydwa. |
jak wlaczyc wygladzanie krawedzi w ts2? opcja w grze totalnie mi nie dziala, probowalam z graphics rules ale nadal nie dziala, ktos wie moze co mozna na to poradzic?
|
Rozumiem, że w grze masz suwak ustawiony na "wysokie" (czy jak to tam się nazywa)? Jeśli tak, to ustaw na najniższe ustawienie, w dwójce jest w tym miejscu błąd i jest na odwrót.
|
Witam sciągnełam dodatek Valentine's day , Hollywood Pack gdzie to wypakować ? wypakowałam do EA-> the sims 2-> downloads jednak nadal nie pojawiają sie te dodatki w grze :/ czy powinnam je wrzucic do Collection ?
|
Hej ja mam problem ze znikającymi chmurkami czynności, nie zdążę nawet kliknąc i znikają. Reinstalowałam gre, system i dalej to samo.
|
Pomożecie mi rozwiązać pewien problem? Proszę :(
Otóż kilka dni temu postanowiłem wybudować nowy cmentarz dla moich simów. po skończeniu budowy wybrałem się pewnym simem na stary cmentarz i przeniosłem za jego pomocą wszystkie nagrobki do jego domu, po czym wróciłem na parcelę domową, a z parceli domowej przeniosłem groby na nowy cmentarz. Zapisałem grę i wczytałem ten nowy cmentarz. Poustawiałem groby i wczytałem stary, aby zobaczyć, czy groby się nie zdublowały. Stary cmentarz był pusty, więc go usunąłem tzn. wyburzyłem i wyłączyłem grę. Po kilku dniach grałem rodziną Por i zmarła Iwona. Przeniosłem jej grób na nowy cmentarz i zapisałem dom. Po wczytaniu nowego cmentarza grobów przeniesionych nie ma, tylko Iwony czyli ten nowy. Wchodząc w SimPe tła portretów zmarłych są na niebiesko, choć przed przeniesieniem były na szaro. Co mam zrobić teraz? Bardzo chciałbym odzyskać te groby :( |
Jedno jest pewne - tych grobów już nie odzyskasz. Chyba że jesteś na tyle zdesperowany, żeby wskrzesić wszystkich tych zmarłych i zabić ich jeszcze raz ;)
|
A jeżeli ich wskrzeszę i zabiję ponownie, to to wpłynie jakoś na kondycje otoczenia?
|
Poza tym że będziesz miał dodatkowe wspomnienia o śmierci tych simów, to nie sądzę.
Przede wszystkim jednak radzę nie stresować się podczas gry w simsy i zamiast tego cieszyć się rozgrywką ;) Nawet teraz znikają mi groby simów, a Nzn nadal działa i ma się świetnie ;] |
Niestety, ale nie da się wskrzesić simów za pomocą wrzeszenimiota (?) i nawet tym grobem z Insima. Co w takiej sytuacji zrobić?
|
Ach, wyleciało mi z głowy, że przecież w SimPe masz ich na niebiesko...
Spróbowałabym jeszcze odpalić HoodCheckera i "Remove". Jeśli i to nie pomoże, to zgodnie z resztą wskazówek z tamtego poradnika zaopatrz się w "nounlinkondelete" (i resztę modów, jeśli ich nie masz) i graj dalej jak gdyby nic. Groby i simowie są nie do odzyskania. |
Hej. Macie pomysł na te znikające dymki? Proszę. Bez tego gra kończy się na meblowaniu :(
|
Ja nie mam, a jeśli ja nie mam, to wiedz, że jest wysoce prawdopodobne, że nikt inny na tym forum też nie ma.
|
Od jakiegoś czasu próbuję włączyć grę The Sims 2 Ultimate Collection pobrane z Origin, niestety, gdy jestem przy wybieraniu miasta pojawia się komunikat typu ''Dodatek The Sims 2 Na Studiach został odinstalowany. Możesz kontynuować, jednak wszystko lokacje studiów zostaną usunięte, a simowie w wieku studenckim wrócą do rodzinnego miasta jako dorośli. Jeżeli chcesz zachować swoje dane, zainstaluj panownie The Sims 2 na studiach'' :( Jeszcze mi gorzej, bo miałam kiedyś (przed wersją z Origin) płytę University, ale zostawiłam w innym domu, tzn. nie mam do niej już więcej dostępu. Pomyślałam, że jeżeli nawet pobiorę grę z internetu to nie będzie to przestępstwo (mam gdzieś płytę, nie?) i już je wypakowałam, ale nie mam opcji setup, więc kicha. W ogóle jestem w tej instalacji zielona :( Pomocy, proszę! Nie mam pojęcia co ze sobą zrobić, i jak odzyskać moje studia,bo przecież nie kontrolowałam ich odinstalacji i nie rozumiem, jak to naprawić :cry:
|
Cytat:
|
No właśnie nie mam już gry na Originie :/
|
Co chcesz przez to powiedzieć? Gry przypisane na Origin nie powinny znikać :P
|
Może kupiła dostęp do konta z tą grą na allegro i miała czasu na korzystanie z niego przez 24h? Takie aukcje niestety są, a The Sims 2 NADAL SĄ ZA DARMO. Wystarczy porozmawiać z angielskim konsultantem EA :)
|
gdzie jest Warsztat w tej wersji gry?
|
Cytat:
|
Ja dopiero w lipcu '15 nabyłam - więc z pewnością Tobie by też się udało :)
Mam pytanie - może ktoś się orientuje. Czy można podmienić pliki sąsiedztw z Ultimate Collection na pliki sąsiedztw z Simsów zainstalowanych w "sposób naturalny" (tj. po kolei, z płyty) - teraz mam UC, a brakuje mi moich rodzinek z Simsów instalowanych z płyty :( |
myślę, ze można, ja tak zrobiłam i nie było problemu :P
|
O, to świetnie! :) Dziękuje za odpowiedź :)
|
Nie mam, ani nie kupiłam the sims 2 na allegro, wszystko przez ''i-love-the-sims'' kod.
|
Czyli jeśli masz konto na Origin, to gra w dalszym ciągu powinna się na nim znajdywać ;)
|
Słuchajcie ciągle mi wywala taki błąd. Simka mi gotowała i pod koniec gotowania kiedy ściąga danie z kuchenki wywala mi to okienko. Cancel nic nie daje, delete boję się kliknąć, więc klikam reset i znika moje jedzonko. Więc każę jej znowu ugotować i tak w kółko. Próbowałam innym simem i tak samo. Miałam w kuchni lodówkę, kuchenkę, ladę, stół i krzesła cc, wszystko zmieniłam na oryginalne z gry, ale problem nie zniknął. HELP.
https://vpx.pl/i/2016/01/25/20160125_220859.jpg |
Czy jedzenie, które gotowała pobrałaś z internetu?
|
Nie, jedzenie nie było pobierane z neta.
|
Przemebluj kuchnię. Mówię serio. Postaw kuchenkę i blat w innych miejscach niż stały.
Jeśli to nie pomoże, to albo będziesz musiała przeinstalować grę, albo dojść do tego, który stół/blat tak skrzywdził Ci EAxisowe meble. |
Kurde tylko, że ja mam akurat tam bardzo małą tą kuchnię i nie wiem jak ją przemeblować, chyba , że zdemoluję cały dom :D Wieczorem wejdę i zobaczę w innych domach, czy się normalnie gotuje. A wracając do tego domu, to nic nowego nie wgrywałam, więc te dodatki mam już jakiś czas, chociaż nie używałam ich jeszcze.
|
Cytat:
|
Witam!
Mam mały problem z nastolatkiem. Otóż kiedy taki jeden wraca ze szkoły,wychodzi z autobusu i zaczyna przeglądać wykaz ocen (czy co to jest) po pewnym czasie jakby resetuje się,przez co nie dostaje prac domowych (a z tego co pamiętam to powinien takowe mieć).Nie wiem jak to jest z innymi ale zaraz to sprawdzę... Co z tym fantem zrobić? Jakby co nie robiłam niczego co psuje otoczenie wg. poradnika Liv. |
A używasz boolPropa? Bo u mnie to było coś takiego, że Simowie się resetowali podczas wykonywania jakieś czynności. Używałam wtedy boolPropa jak typowy użytkownik, który zachłysnął się "nowością" :D. Tzn wpisałam go w konsolę.
|
Zacznijmy od tego,że od czasu zainstalowania (czyli tak de facto od wczoraj) w konsoli w masowych ilościach pojawiały się ,,exit" oraz ,,moveobjects on/off" do zrobienia podwójnych kolumienek,więc nie :D
|
Gra wyłącza się, gdy sim chce zadzwonić do innej osoby. Może być to spowodowane dużą ilością znajomych?
|
Ile masz simów w otoczeniu?
|
Cytat:
|
Gra nie pokazuje mi rzeczy dodanych przeze mnie ale tylko do trybu rodziny, w sensie makijaży, włosów itd. Wszystko pobrane do trybu kupowania działa, miał tak ktoś? Mam zainstalowany CEP, simy oryginalne z Origina :D
|
Ale się nie znajduje. A gdybym zainstalowałaThe Sims Na Studiach z płyty, wszystko by się rozwiązało, czy byłby to osobny plik? Gra z Origin odpada, bo jednak wiem, co mówię.
|
Mam taki problem, że Warsztat mi się nie chce włączyć. Można to jakoś naprawić bez reinstalki?
|
Usuń pliki Accessory.cache i Groups.cache w folderze, który znajduje się w moich dokumenatch.
|
Dopiero zauważyłam odpowiedź, no i to działa tylko w przypadku gry, w przypadku Warsztatu już nie.
Ale mam kolejny problem, tym razem nie mogę uruchomić UC, bo nie wykrywa zainstalowanego The Sims 2, a winowajca chyba jest czyszczenie rejestru. Czy można coś zrobić innego oprócz przywracania rejestru? |
Nie sądzę. Następnym razem przy czyszczeniu rejestrów pamiętaj, aby dodać pliki TS2 do wykluczonych.
Co do bodyshopa: usuwanie plików cache na pewno pomaga, może po prostu masz tyle CC, że program długo się uruchamia? Spróbuj wywalić CC i sprawdzić czy bodyshop się załaduje. Możesz ewentualnie jeszcze usunąć stare projekty z folderów "projects" i "savedsims". |
Czym czyścisz rejestr? Ja korzystałam z ccleaner i też potem miałam problem z UC, ale w googlach jest taki plik do pobrania i wtedy będzie Ci znowu działać gra bez reinstalu.
|
Dzisiaj stworzyłem 4 simów w warsztacie, po czym od razu chciałem włączyć dwójkę, ale nie działa. Po prostu klikam i nic. Teraz warsztat także nie chce się włączyć :/
Jak próbuje uruchamiać simsy przez Game Boostera to program włącza tryb gracza i za kilka sekund przechodzi do normalnego. EDIT: Dziękuje ;P |
Usuń pliki Accessory.cache i Groups.cache w folderze, który znajduje się w moich dokumenatch.
|
Na niektórych większych parcelach moi simowie nic nie robią. W sensie mam włączoną wolną wole, ale simowie i goście zachowują się tak jakby jej nie mieli, po prostu stoją przed domem, co psuje rozgrywkę w większych rodzinach.
|
Hm, jeśli masz więcej niż 2GB pamięci i 64-bitowy system możesz spróbować tego sposobu: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67037
|
Jeżeli nie mam 64-bitowego systemu to mogę to zrobić?
|
Z tego co wyczytałam, to możesz, tylko wtedy gra będzie wykorzystywała mniej pamięci niż przy systemie 64-bitowym (ale zawsze to o 1.5 GB pamięci więcej) :)
|
Hej, chciałam sobie pobrać jakieś dodatkowe uniwesytety/przedmieścia/dzielnice handlowe.
Tylko jest jeden problem - nie wiem gdzie to wypakować. Na przykład w przypadku przedmieścia, w instrukcji jest napisane, żeby wypakować do folderu: \The Sims 2 Nightlife\TSData\Res\NeighborhoodTemplate Ale w związku z tym, że mam Ultimate Collection, to nie mam folderu "Nightlife". (Analogicznie jest z dzielnicami handlowymi czy uniwersytetami - nie mam folderu "Open For Business" albo "University".) Ktoś wie, gdzie w związku z tym mam wypakować takie otoczenie? W przypadku "głównych" otoczeń to po prostu wrzucam do "Neighborhoods" i tyle. Ale co z innymi, które są "przyłączone" do tych głównych? |
Wszystkie te foldery są w plikach UC, tylko w nieco innych lokalizacjach:
dla Nocnego życia: /Double Deluxe/EP2/TSData/Res/NeighborhoodTemplate dla Na studiach: /University life/EP1/... dla Własny biznes: /Best of Business/EP3/... |
Hej, przywróciłam w końcu swoją grę po tak długim czasie! Zastanawiam się, dlaczego czasami twarz simów znika i zostają tylko włosy, albo skóra wygląda jak trawa, ulica i chodnik. Czy to przez tysiące CC? Nie przeszkadza mi to za bardzo, ale jako perfekcjonistka wolałabym się tego pozbyć.
|
Cytat:
Czyli gdzie to mam wypakować? Nie mam nigdzie nic o takich nazwach. Czy to w ogóle jest w jakimś innym folderze a nie w Dokumentach? (Przepraszam jak napisałam coś idiotycznego, bo zgłupiałam już całkiem XD) @K: Za duże zdjęcie |
Cytat:
|
Cytat:
* albo inny dysk, zależy gdzie masz zainstalowaną grę, |
O matko, ale ze mnie janusz :D Wielkie dzięki!
|
Witam mam problem z grą z tytułu tematu. Instalowalam już i użyłam narzędzi zaprojektowanych przez simsnetwork żeby edycja działała ale dalej mam z nią problem. Otóż polega on na tym że w trakcie rozgrywki pojawiają się przeswity tekstury. Np buduje ścianę i nagle kwadrat z tłem miga lub np kratka w trybie budowania też znika na chwilę w teksturze i inne tego typu przypadki. Czy ktoś ma pomysł jak to rozwiązać?
|
A mogłabyś pokazać screena swoich ustawień Graphics Rulesd Makera?
|
http://ifotos.pl/zobacz/Beztytulu_sqenprs.jpg
Mam też problem z najmniejszą rozdzielczością ale to już sprawdziłam w necie jak zrobić. Problem stanowią prześwity przez które nie da się grać (estetyczny walor). |
Wygląda na to, że ustawienia są ok, więc może spróbuj tego sposobu:
1. Znajdź plik Graphics Rules swojej gry (zazwyczaj to: C:/Program files (x86)/Origin games/The Sims 2 Ultimate Collection/fun with pets/sp9/TSData/res/config), zrób kopię zapasową i otwórz go (oryginał) w notatniku. 2. Zmień liczby w pliku na te z tego zdjęcia i zapisz. Oryginalna instrukcja tutaj. |
Niestety nie pomogło, inne pomysły?
|
Witam, nie mogę uruchomić warsztatu. Wyskakuje 'Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta'. Wcześniej działał normalnie. Gra natomiast działa cały czas. Reinstalacja nie pomogła. Proszę o pomoc.
|
Usuń pliki cache, czyli plik Accessory.cache i Groups.cache z: Dokumenty/EA games/The Sims 2 UC. Jeśli nie pomoże, to spróbuj odpalić warsztat bez CC.
|
Działa bez CC, ale bez dodatków to się mija z celem, ponieważ ich potrzebuję. Czy to wina jakiegoś wadliwego CC? Jak mogę się dowiedzieć czy któryś zaszkodził?
|
Musiałabyś je jakoś pogrupować i sprawdzać z którą "grupą" CC warsztat nie działa.
|
Ponawiam prośbę o pomoc w stosunku do mojego problemu ~~
|
Może w takim razie wina leży po stronie komputera? W takim wypadku musiałabyś opisać swój problem na jakimś forum dla "komputerowców". Zazwyczaj problem z "migającą" grafiką występuje na sprzęcie z systemem Win 8, ale Graphics Rules Maker lub podana przeze mnie wcześniej metoda zazwyczaj działa.
|
Cytat:
|
1. Możesz mieć jakieś wadliwe CC. Zobacz jak gra wygląda bez nich.
2. Możesz spróbować te użyć tego programu (jeśli problem z grafiką to wina gry, to może pomóc). 3. Zaopatrz się też w batboxa - jeśli twój sim będzie wyglądał jak nie powinien, umieść batboxa (znajdziesz go w trybie kupowania, w kategorii "różne>różne") na parceli naciśnij na niego "fix>invisible sims". |
Wydaje mi się, że przed zainstalowaniem cc gra i tak sprawiała mi takie psikusy. Ale chyba tylko na uc, gdy miałam tylko podstawę czy dodatki takiego problemu nie było.
|
Niestety to, co poradziła mi Hebe, nie pomogło. Mój problem polega na tym, że simowie mimo włączonej wolnej woli nic nie robią, stoją w jednym miejscu i się obracają. Tego problemu nigdy nie miałem i pojawił się on tak nagle, czy to może być wina jakiegoś modu?
EDIT: Poradziłem sobie z problemem w jednym domu, wystarczyło usunąć fontannę, która była zapisana w błędach, jakie wyskakiwały z boolpropem. |
Czy ktoś wie może, w jaki sposób mógłbym sobie uruchomić Ultimate Collection na komputerze Mac? Wyświetla się w Originie jako gra dostępna tylko na Windows. :C
|
Cytat:
LINK: https://itunes.apple.com/us/app/the-...83782620?mt=12 |
I tak jest to nieopłacalne, bo nawet nie ma wszystkich dodatków. Lepiej zainstalować windowsa na macu, chociażby dla samych simsów.
|
Witam zwracam się z prośbą do osób które miały następujące problemy z UC i je rozwiązały aby wstawiły screen ze swoimi ustawieniami to może mi to coś pomoże. Czarne tekstury pod simami, dziwna trawa, pikselowe krawędzie, dziwna woda. Ogólnie ja miała rozwiązane te problemy ale mam migającą teksturę i może mam coś źle. Ewentualnie przyjmę jakiś plik do podmiany w folderze. (Pytałam na forum komputerowców, bez odzewu)
|
migania ekranu nie zlikwidujesz. chyba że cienie wylaczysz w ustawieniach to nieco pomoze, problem po jakims czasie sam zniknie przynajmniej tak bylo w moim przypadku. Sama mam win8 do tego gram na laptopie wiec po GRM miganie sie zmniejszylo a teraz prawie nie wystepuje :)
|
Cytat:
2. Na resztę problemów powinno pomóc to: http://www.leefish.nl/mybb/showthread.php?tid=5446 3. Możesz też spróbować skorzystać z tego programu: http://www.simsnetwork.com/simpedia/...atibility-with |
witam
nie wiem czy to problem, czy jakiś bug; simka rozwinęła karierę badacza natury na maksa; niestety ostatni awans zamiast korzyści finansowej poskutkował odjęciem kasy z domowego budżetu :( straciłem 32 tys simoleonów; czy ktoś się z tym spotkał? |
Czy simka ma wykupione z Czasu Wolnego coś z giełdami, inwestowanie na giełdzie?
|
posiada aspirację drugorzędną fortuna (zdolny negocjator, wolniejsze zanikanie zabawy i komfortu oraz doradca finansowy); fakt, że w trakcie gdy studiowała straciła może ze 2-3 razy troszkę kasy, ale zawsze był komunikat z czym to się wiązało; tutaj tego komunikatu zabrakło, stąd moje zapytanie
|
Podczas włączania warsztatu pokazuje się komunikat "The app has crashed. The app will now terminate", ktoś wie jak temu zaradzić?
|
Może to banał, ale nie wgrywałeś ostatnio jakichś dodatków z internetu? Albo nie robiłeś czegoś innego, co mogło zaszkodzić grze?
|
Teraz nie mogę nawet włączyć gry :( Spróbuję odinstalować dodatki, które wgrywałem dzisiaj i zobaczę czy zadziała.
|
W takim razie to na jakieś 90% wina nowych dodatków. U mnie też się tak czasem działo, jak pobrałam coś wadliwego.
Daj znać, jak ci poszło! |
Usunąłem wszystko i nadal nie działało. Jednak usunąłem pliki groups cache i accessory cache, i gra się włączyła. Często muszę je usuwać, by gra działała, ale wcześniej nie było żadnych komunikatów.
Czasami się zastanawiam po co w ogóle gram w simsy, więcej czasu spędzam szukając rozwiązania problemów, niż na samym graniu eh... |
Cóż, wybaczcie że nie przejrzałam wszystkich 40tu stron, bo pewnie znalazłabym odpowiedź, ale ...
Mocno się spóźniłam z możliwością pobrania TS2 z Origin, czy jest jeszcze możliwość jej pobrania? Jeśli tak, to w jaki sposób? : ) |
Możesz trochę ponękać Pomoc w Origin na chacie. Może któryś z pracowników da się przekonać. Ale wymagana jest dość dobra znajomość angielskiego.
|
Zapytaj się znajomych czy ktoś nie ma, ja mam od mojego chłopaka, potem dzwoniliśmy do Origina i przenieśli simy na moje konto ;)
|
Witam, ostatnio ściągnęłam kilka modów do moich simsów, i zaniepokoiło mnie to, że przy niektórych mam takie znaki ostrzegawcze. Co to oznacza? Domyślam się, że coś typu mod nie został zainstalowany, ale w takim razie... Jak zainstalować? Dodam że sporo pobranych obiektów typu fryzury czy ciuchy mi nie działają.
Aa, i zdjęcie, może pomoże. Wybaczcie że zdjęcie ekranu zamiast screena ale screen się za nic zrobić nie chciał. [IMG]http://i68.************/wn1cp.jpg[/IMG] |
To chyba oznacza, że mod zmienia coś w grze, ale dokładnie nie pamiętam niestety. W każdym razie raczej nie trzeba się martwić.
|
Cytat:
@K: Nie cytuj z obrazkiem :) |
Cytat:
Cytat:
Póki co zainstalowałam to co mam, bo "świerzbiły mnie ręce do grania" ; ) |
A może to oznaczać, że mod po prostu nie działa? Mam wrażenie, że właśnie wszystkie z tym znakiem mi nie zadziałały.
|
Nie sądzę. Te znaki zawsze występują przy modach. Poza tym, to często te mody są nieco "ukryte", np. mod na brak konieczności posiadania przyjaciół do awansu działa tak, że w tej zakładce z pracą liczba wymaganych przyjaciół nadal się wyświetla, ale nawet gdy ich nie masz, to awans jest możliwy.
|
Dziękuję Hebe, miałaś rację. Właśnie to budziło takie moje wątpliwości, bo ten mod też sobie pobrałam i właśnie ta liczba też się wyświetlała.
Właściwie to dziękuję wszystkim za odpowiedzi. ;) |
Cześć!
Od pewnego czasu mam problem ponieważ gdy pobrałam Ultimate Collections nie zapisuje mi ani rodzin ani ustawień np. jeżeli chodzi o rozdzielczość ekranu. Usunęłam je, pousuwałam także pliki związane z TS2 i problem nadal występował. Czy ktoś się z tym już spotkał? |
Tak wiem, że odkopuję itp, ale problemów z UC inaczej nie rozwiążę.
A mianowicie coś takiego: http://i.imgur.com/rAoSZQb.png Coś, że TS2 nie jest zainstalowane (jest tylko UC) lub jakieś pliki. Ale Orygin jest, wpisy w rejestrze są itp. No przyznaję, że ten UC został skopiowany z drugiego komputera (Dokumenty/EA Games, folder z Program Files i wpisy w rejestrze odnoszące się do Dwójki UC), a wszystko po to, by uniknąć ściągania 12-16 GB, bo z moim internetem to po prostu będzie katorga. Oczywiście UC oryginalne i to wszystko co mogę powiedzieć na ten temat. |
Obawiam się, że grę trzeba po prostu normalnie pobrać i zainstalować, nic innego raczej się z tym nie zrobi.
|
Troszkę odkop, ale naprawdę nie mam się gdzie z tym zwrócić.
Nagła ochota zagrania znowu w simsy. Nowe otoczenie, nowiutkie trzy rodzinki, jeden blok mieszkalny z nimi wszystkimi razem. Wolna wola pierwszy raz od wieków włączona i niech się dzieje wola nieba - ot taki sposób na przed wakacyjną nudę. Prawie wszyscy z ów rodzin bawią się w ogodzie, czwórka zażywa relaksu w jacuzzi, kiedy zaczyna padać deszcz. Wszystko super, aż nagle piorun uderzył prosto w jedną z simek w kąpieli! Gra mocno zlagowała (jakieś 2 fpmy polecam), a gdy w końcu dotarła do frame'u, gdzie zmienia się wygląd sima na "upieczonego", zawiesiła się. Czekam, klikam, czekam, jęczę, 20 minut minęło; no nic, trzeba wyłączyć menedżerem zadań. Po chwili uruchamiam grę ponownie i gdy w końcu po tym pół godziny się wszystko załadowało (13GB CC, też polecam), wybieram mój blok mieszkalny i... Zawiesiła się znowu. I tak jest za każdym razem, gdy próbuje kliknąć na tę parcele. Próbowałam już: - wejść: zawiesza się - przenieść rodzinę do skrzyni: zawiesza się - przenieść parcele do skrzyni: zawiesza się Wygląda to trochę tak, jakby gra nie trawiła upieczonych simów, ale mogę się mylić. Szukałam w SimPE czegoś, żeby przywrócić simkę do normy bez wchodzenia w rodzinę, ale chyba się nie da. Jakiś sposób żeby to naprawić, lub uratować resztę mieszkańców/pozostałe dwie rodziny z tego bloku, żeby nie musieć robić nowych? Ps. Nie przypominam sobie, żebym ściągała jakiekolwiek CC czy mody integrujące w simów po spotkaniu z prądem, więc chyba ta opcja odpada? |
Kiedy chcę bara bara, simowie wejdą do łóżka, zaczną się całować i nagle się zresetują zaraz przed bara bara. To samo na kanapie (acr)
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:09. |