![]() |
Bitwa o Dom - wersja Simowa: ETAP II
[IMG]http://oi57.************/e6vmgo.jpg[/IMG] W tym etapie będziemy mogli zobaczyć zmagania: Daisy, krewetki, marandile, Shivera, forbidden i Koniec z prostym budowaniem i meblowaniem pokoju według opisu rodziny! W tym etapie każdy z uczestników będzie musiał wykazać się kreatywnością i dobrymi pomysłami. Nie będzie wielu ograniczeń... Nie będzie limitu w wielkości pomieszczenia... Nie będzie nawet opisu rodziny mieszkającej w danym domu. Uczestniku, przynieś sobie herbatę, kawę, miętę lub co lubisz. Zamknij drzwi. Zamknij okno. Załóż słuchawki lub włącz głośniki. Poniżej masz odnośniki do trzech utworów - wybierz jeden z nich, włącz i zamknij oczy. Słuchając, wyobraź sobie sypialnię dla dorosłych. Two Steps from Hell - Heart of Courage Susanne Vega - Tom's Diner Georges Bizet - "Les Toreadors" z Carmen Suite Nr 1 Twoim zadaniem jest zaprojektować taką sypialnię, jaka pojawi się przed Twoimi oczami podczas słuchania jednego z powyższych utworów. To trochę tak, jak malarze, którzy tworzą obrazy słuchając różnych utworów. Na prace czekam do 13 sierpnia 2014 roku do godziny 23:59. Po tym czasie jury rozpocznie obrady. Praca może zawierać maksymalnie 4 zdjęcia o wielkości maksymalnej 800x600 pikseli. Na początku należy także opisać w maksymalnie 200 słowach, jaki utwór się wybrało i dlaczego wzbudził w nas akurat takie emocje i jakie dokładnie one były, że w ten sposób przedstawiliśmy tę sypialnię. Do następnego etapu przejdą 4 osoby, odpadnie więc 2 uczestników. Powodzenia! :) |
Odp: Bitwa o Dom - wersja Simowa: ETAP II
te zadanie jest trudniejsze, niż wcześniej 3 Z chęcią się podejmę tego wyzwania :)
|
To żeś dowalił ;P
W drugim utworze jest tekst, czy mamy się nim ewentualnie sugerować, czy raczej skupiamy się na skojarzeniach z melodią? |
Cytat:
|
Czy ostatni utwór to żart, że tak spytam? :D
Sypialnia dla dorosłych... No kojarzy się chyba w dość oczywisty sposób. Wiem, są gusta i guściki, ale "Les Toreadors" w małżeńskiej sypialni? Taka luźna uwaga od osoby obserwującej konkurs ;) |
A gdzie napisałem, że to ma być sypialnia małżeńska? ;P Dla dorosłych - czyli bez jakichś pluszaków itd, ale może tam mieszkać emerytka, młode małżeństwo, studenci... :)
A jeśli chodzi o skojarzenia, to według mnie "Les Toreadors" dobrze opisuje sypialnię... :D |
No cóż, jak pisze się "dla dorosłych", to człowiek kojarzy to raczej w kierunku gazetek/filmów "dla dorosłych" niż "sypialnia dla emerytów" :P I znam osoby dorosłe, które mają pluszaki w sypialni ;)
|
Nie nie - to określenie jest pozbawione podtekstu :D
Chodzi po prostu o sypialnię dla studentów i wyżej (wiekowo), może tak to ujmę :) |
Czyli że dla pełnoletnich po prostu ;) Zabrakło tutaj trochę tego doprecyzowania, a skojarzeń jest ciężko uniknąć :) No i jest to dość szeroki wachlarz możliwości. Może zbyt szeroki, chociaż nie mi to oceniać.
|
Jest szeroki i o to chodzi. Od początku ten konkurs miał być nastawiony na kreatywność uczestników - żeby się mogli wykazać.
|
Sypialnia :D Urządzanie sypialni jest super :D
Ale, Pinky, żeś dowalił :P Pomysł ciekawy, aczkolwiek opisy rodzinek były fajniejsze (i łatwiejsze) :P A to to prawdziwe wyzwanie :D Nie jest łatwo (przynajmniej dla mnie) przenieść muzykę na wyobrażenie wnętrza :( W każdym razie zaczynam się obawiać o to co wymyślisz w kolejnych etapach (jeśli oczywiscie przejde) :P Mam w każdym razie nadzieje, że nie muzyki już nie będzie :D |
Słuchajcie sobie tej muzyki jak będziecie budować :D
Ostrzegam tych, którzy wybiorą sobie utwór nr 1, bo będzie trudno mnie przekonać do Waszej interpretacji - ostatnią rzeczą, z jaką on mi się może kojarzyć, jest sypialnia, a pierwszą jest scenka z pewnego filmiku :D I nie ma NIC wspólnego z tematem chyba że ktoś pójdzie w temat ucieczki, lasu i masek xD Pinki, zamiast trzech piosenek można było dać jedną... http://youtu.be/MH6aSfhsXWA xD |
Znam te pierwszy utwór! Jest świetny <3. Nie powiem trudne wyzwanie :P.
|
HAha, to zadanie wymysliles :D
Nie powiem, za pierwszy utwor zdobyles u mnie bonus do respektu xD Ciekaw tylko jestem, czy TSFH znales juz wczesniej, czy moze Reborn ci troche pomoglo w odnalezieniu ich... :P Zadanie fajne, kreatywne czyli teoretycznie cos dla mnie :D Tylko obawiam sie tego, ze jurorki beda inaczej "czuly" utwory, wiec automatycznie wizja sypialni u nich moze byc zupelnie inna, chociaz... Cytat:
|
W ogóle tak sobie myślę, że to będzie baaardzo trudne do ocenienia. Niby napiszemy dlaczego jest tak a nie inaczej, no ale mimo wszystko, każdy może mieć zupełnie inne skojarzenia...
|
Mnie też to zadanie przeraża. Owszem jakieś skojrzenia mam, ale prędzej namalowałam bym jakieś bohomazy na wielkim arkuszu papieru niż urządziła sypialnię w simsach:D I jeszcze ten krótki czas:P Już czuję że cięzko mi się bedziej wyrobić:(
|
Cytat:
|
Jurorki są obiektywne, możecie być pewni. Zadbam, żeby ocena była jak najbardziej sprawiedliwa.
Potrzebujecie więcej czasu? Genesis, znałem już wcześniej :P |
W takim zadaniu chyba nie da się być obiektywnym bo każdy ocenia przez pryzmat własnych skojarzeń (a te mogą być diametralnie różne) i gustów co potem rzutuje na ocenie. Czas brać się do roboty xd
|
Narazie jeszcze nie proszę o przedłużanie czasu, bo postaram się wyrobić, ale możliwe, że jednak się nie wyrobię (ja albo ktoś inny) i wtedy fajnie by było przedłużyć tak jak ostatnio do końca niedzieli bo wtedy można coś zdziałać w weekend właśnie.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pinki, gdybyś w następnej edycji zdecydował się na powtórkę tego zadnia to proponuję, żeby userzy sami sobie wybrali "inspirację" :) (sama brałam kiedyś udział w takim konkursie - była lista piosenek i do jednej/dwóch wybranych trzeba było zrobić zdjęcie, które wpasowałoby się w "klimat" :D dostałam wyróżnienie wtedy ^^) |
Cytat:
|
Haha, zapomniałam to zmienić ; o
No ale tak - można się pokusić o dłuższą listę piosenek LUB dać każdemu uczestnikowi wolny wybór co do utworu :) To będzie prostsze w ocenie. Chciałam uniknąć porównywania prac do siebie, ale w tym wypadku bez tego się nie obejdzie :( |
Szczerze mówiąc myślałem też o tym, żeby każdy uczestnik sam sobie utwór wybierał, ale w końcu jest tak, jak jest. Następnym razem dam wolny wybór :D
|
Można znów poprosić o zwiększenie limitu zdjęć do 4?
|
Ja bym dała jeszcze przynajmniej ze dwa/trzy utwory do tej listy. Brakuje mi tutaj mocnego uderzenia i takiej typowej "pościelówki". Nie zazdroszczę uczestnikom, oceniającym zresztą też nie ;)
|
Zwiększam do 4 :)
Co do utworów... Według mnie jest ok. "Les Toreadors" jest dosyć szybkie, a już np. "Tom's diner" spokojniejsze, jest więc w czym wybierać. Tak myślę. Niech zostanie tak, jak jest - następnym razem zorganizuję to inaczej :P |
Nie wiem, czy coś mnie ominęło, ale. Termin końcowy jest dzisiaj o 22, tak? Czy przedłużałeś czas ?
|
W pierwszym poście jest napisane, że termin jest do 8 sierpnia, godz. 22 :)
|
Cytat:
Ewentualnie poproszę którąś z jurorek, żeby przejęła konkurs na czas mojej nieobecności. Wtedy prace zostaną opublikowane, jury ogłosi wyniki i po moim powrocie ogłoszę zadanie półfinałowe :) |
Ja jestem za przedłużeniem terminu:P Jedź sobie spokojnie i nie myśl o nas:P
|
oboże, no tak, dzisiaj jest 2014-08-06 i sobie myślę, że jest 8smy :D
|
Ja bym raczej nie przedłużał sztucznie terminu, jeśli nikt o to specjalnie nie prosi. Potem są tylko takie zastoje. Myślę też, że dobrze byłoby żeby zamknąć konkurs do połowy września powiedzmy bo potem, wiadomo, zaczyna się szkoła i różnie bywa.
|
Też bym wolała szybciej to wszystko skończyć bo już trochę to ciągniemy, ale tak strasznie się boje że nie skończę.
|
Na razie po prostu rób swoje i ewentualnie poproś w piątek o przedłużenie terminu jeśli się nie wyrobisz ;)
|
Do połowy września raczej spokojnie konkurs się zakończy ;)
|
No to ja juz mowie, ze sie nie wyrobie bo czeka mnie format komputera. Wiec prosilbym o wydluzenie terminu :)
|
Okej, więc jutro lub pojutrze poinformuję o nowym terminie, bo muszę ogarnąć ten mój spontaniczny wyjazd i podpytam jurorki, która może mnie zastąpić, żeby nie było zastoju.
|
To jak z nowym terminem? Jest przedłużony bo ani widu, ani słychu...
|
Oczywiście, że jest :D
Póki co przedłużam do wtorku 12 sierpnia do godziny 12:00. Tyle wystarczy? |
Super, dzięki za przedłużenie bo jestem dopiero w połowie:)
|
Moglbys dac na Srode tak do wieczora? Teraz bede zajety w ten weekend, plus komputer jest dopiero po formacie wiec dopiero w Poniedzialek zaczne instalowac wszystko.Raczej nie dam rady do Wtorku skonczyc ;P
|
Okej, środa do 23:59 ;P Zmieniam już w regulaminie.
|
Informacja.
Genesis musiał zrezygnować z konkursu ze względu na problemy techniczne, wobec tego w tym etapie odpadnie tylko jeden z uczestników. W półfinale bez zmian wezmą udział 4 osoby ;)) |
Informacja.
Z powodu nieobecności jednej z jurorek wyniki tego etapu wstawię na forum najpóźniej 21 sierpnia, czyli w najbliższy czwartek. Przepraszamy za kłopot ;)) |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:01. |