![]() |
Bitwa o Dom - wersja Simowa: PÓŁFINAŁ - GŁOSOWANIE I OGŁOSZENIE WYNIKÓW
Oczywiście głosowanie na swoją pracę oraz ujawnianie autorów jest zabronione ;) Praca nr 1 Praca nr 2 Praca nr 3 Wyniki zostaną ogłoszone po zamknięciu ankiety. Do finału przejdzie 2 uczestników - odpadnie więc autor 1 pracy z najmniejszą ilością głosów. W przypadku remisu decyzję podejmie jury. |
Odp: Bitwa o Dom - wersja Simowa: PÓŁFINAŁ - GŁOSOWANIE I OGŁOSZENIE WYNIKÓW
Moje serce podbiła pracą numer 2, świetna interpretacja słowa "magia". Trzymam za Ciebie kciuki, mam nadzieję, że wygrasz. ;)
|
mój faworyt to praca numer 3! Doskonale rozumiem co autor miał na myśli. Mam w pokoju te lampki na choinkę i za każdym razem, gdy je włączam czuję magię wokół siebie! Do tego ta roślinność i idealny kolor ścian. Podziwia i trzymam kciuki! :)
|
W każdej pracy brakuje mi magii. Dlaczego nie można było stworzyć przytulnego kącika dla kościdli, czy przywieźć pamiątek ze starożytnego Egiptu? Albo obrazy ze starożytności - procesty palenia czarownic :D Najwięcej "magii" było w pracy trzeciej, ale tam w ogóle nie widziałam kamienia xD nie mam pojęcia gdzie jest ta ściana :| poza tym w uproszczeniu był tam tylko telewizor i kanapa. Ostatecznie wybrałam pracę numer dwa, bo jest zieleń, kamień i na upartego ciekawie zinterpretowana magia
|
Głosuję na pracę numer dwa, bo jest zieleń, kamień, od biedy magia, a przy tym wszystko jest w miarę przytulne i ciekawe. Uwielbiam w niej również dobór mebli, biel i jasne drewno świetnie tu pasują.
Praca numer jeden ciekawa, ale strasznie zimna, a te czarne meble to pomyłka. Praca numer trzy bardzo fajna, ale nie widzę w niej zieleni. Jakieś tam roślinki, okej, ale głównym motywem tutaj jest raczej fiolet. Do tego w obu pracach nie czuć magii w ogóle. Klimacik mają, owszem, ale nie magii. |
Zdecydowanie trójka <3 Chyba jako jedyna praca zawiera w sobie "magię". Ale wszystkie prace na niesamowitym poziomie <3
|
Mnie najbardziej urzekła praca nr 1. Po prostu przepiękna! - oczarowała mnie od razu, wspaniałe meble, połączenie kolorów, ten wspaniale zrobiony kominek z kamienia, dekoracje, to "coś", jakby ktoś mi strzelił w głowę :D. Z chęcią chciałabym pomieszkać w takim przytulnym, rodzinnym i magicznym dla mnie domku <3
|
Widzę, że prace idą łeb w łeb, ale co się dziwić, sama miałam problem z wybraniem najlepszej, ale ostatecznie moje serce podbiła praca numer 1. :)
|
Dwójka <333 Wspaniałe zdjęcia, klimat, dodatki... No miodzio ogólnie.
Numer 1 też nieźle, ale brakuje mi jakiegoś dopieszczenia, nastrojowego oswietlenia, no i usuniecia swiecenia bialych elementow. I jakos brak mu charakteru :( Z kolei 3 wyróżnia się od reszty prac, jest ciekawa, ale ściany i ozdoby ścienne, do tego te lampki i łoś... trochę się to gryzie moim zdaniem i burzy spójność, wprowadza chaos. No i ta rzekomo kamienna sciana... no w zyciu bym nie zgadla ze to kamien... Ogólnie troche sie rozczarowałam, że nikt nie urządził podziemnej, nastrojowej, pełnej zakurzonych ksiąg i antyków pracowni czarownicy :D |
Wybór był bardzo ciężki ;o
Pierwsza praca jest rewelacyjna, elegancka, dopracowana - mieszkałbym :D Słowa "Kamień" i "Zieleń" pasują tu jak ulał, gorzej jest jednak z magią :< Dwójka - ideał :love: Zrobione tak dobrze, że fotele z stylizowanego na starocie zestawu nie gryzą się z modernistycznymi kanapami :) Bardzo ciekawa interpretacja słowa magia ;) Trzecia praca mi się średnio podoba :( Zieleni oprócz kilku kwiatków w ogóle nie ma, tak samo z kamieniem :( Jednak zdjęcia robione w nocy są bardzo nastrojowe :D Wszystkie prace są reprezentatywne i estetyczne, ale z trzech profesjonalnych pomieszczeń moje serce zdobyła praca numer 2. |
Cytat:
Ale ja też oczekiwałam czegoś trochę bardziej nastrojowego. Chyba wszyscy wyszli z założenia, że ich konkurenci zrobią "salon czarownicy" i chcieli być oryginalni, co zaowocowało tym, że w ostatecznym efekcie nikt takiego salonu czarownicy nie stworzył. Trochę szkoda. Zagłosowałam na pracę nr 2. |
Wybór był naprawdę bardzo ciężki.
Po przemyśleniu i ustawieniu siebie w tych domach. Wybrałam prace numer 3. Jest to miejsce, w których chciałabym spędzać wieczory. Tak po prostu mnie zainspirowała. Wszystkie pracę są na prawdę świetne :) -dobra robota- |
Dwójka! Cudowna, podbiła moje zmysły, wygranej!;)
|
Praca nr 2. Uwielbiam starocie :)
|
Też zagłosowałam na pracę numer 2.
Żałuję że musiałam zrezygnować, no ale siła wyższa:) Życzę wszystkim powodzenia, Wasze prace są naprawdę śliczne! Wszystkie! Wybrałam 2 ze względu na stare meble. |
Dla mnie najlepsza jest trójka. W nocy ten pokój rzeczywiście wygląda magicznie. Świetna robota.
|
Serdecznie gratuluję Shiverowi (praca nr 2) oraz krewetce (praca nr 3) dostania się do finału! :D Niestety mam też przykrą wiadomość. Nie spodziewałem się, że ktoś zagłosuje na swoją pracę, ale jednak. Jest to bardzo nie fair wobec innych uczestników, a także zabroniłem tego w regulaminie konkursu. Ale mimo to forbidden zdecydował się zagłosować na pracę właśnie swojego autorstwa. W związku z tym dyskwalifikuję go z konkursu (fakt, że jego salon otrzymał najmniej głosów nie ma przy dyskwalifikacji znaczenia) oraz informuję, że zgodnie z pkt. 15. regulaminu Bitwy o Dom forbidden otrzymuje dwumiesięcznego bana. Zadanie finałowe pojawi się w weekend ;) |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:33. |