![]() |
Pytania i odpowiedzi
Cześć. Czy jeśli wprowadzę dwie rodziny, a będę grała tylko jedną to czy u tej drugiej czas stoi w miejscu czy toczy się równolegle ?
Tu możecie zadawać pytania dotyczące The Sims 4 :) |
Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów
Jak wyłączyć wskazówki? :(
|
Odp: Pytania i odpowiedzi
W sumie fajnie, że ten temat już się pojawił :D
Skąd wziąć tort ślubny? Muszę go najpierw upiec w domu i zabrać ze sobą, czy jak? :| |
W takim razie: czy ktoś coś poradzi na non stop crashującą się grę? Bo jedyne co moge robić to stać na dworze i patrzeć się w niebo. Jest rozwiązanie tego problemu jakieś? Czy trzeba czekać na patche?
|
Ciastko, mnie gra działa raczej płynnie :| Sprawdzałaś, czy spełniasz wymagania?
|
Nie mogę teraz tego znaleźć, ale wydaje mi się, że ktoś pytał co się stanie jak sim mający cechę "nie lubi dzieci" będzie miał takowe i przeglądając tumblra, znalazłam screena z gry: o proszę takiego. Więc pewnie jakaś reakcja będzie... może nie będzie zmieniał pieluch? :lol2:
|
Cytat:
|
A mi pomimo wielkiego strachu, że na moim lapku gra nie odpali nastąpiło wielkie zdziwienie, bo.. działa i to na najwyższych ustawieniach :), ale.. No właśnie to "ALE". Szczerze mówiąc byłam taką optymistką co do tej gry, a tu.. TAKIE ROZCZAROWANIE. Tak jak już inni pisali z trybu życia non stop wywala i ta pożal się Boże cenzura na cały dom, gdy każdy sim skorzysta z toalety/prysznica. No dajcie spokój. I gdzie jest niby ten automatyczny zapis gry co ponoć miał być? Nie ma. Gdybym sama co chwile nie zapisywała to bym g*wno miała za przeproszeniem. I ta minimalistyczna ilość wyboru podłóg/ścian. Jak budowałam to miałam wrażenie, że każdy mój dom będzie wyglądał tak samo. No chyba, że ogródek zrobię z tyłu bądź z przodu. Taka będzie diametralna różnica -,-. A wiecie co jest najlepsze? Simka zaszła w ciążę. Zrobiła test po czym wyszło, że to będą bliźniaki. Ok.. Rodzi i wyskakuje, że gratulują mi bliźniaków, a tu ku zaskoczeniu jest tylko jeden potworek. Bo dzieckiem bym tego nie nazwała. I jeszcze jak zadam dorosłemu x zadań z niemowlakiem to za każdym razem odkłada dzieciaka i bierze z powrotem. Gdzie tu logika? Jak można tak spartaczyć grę? Jest płynna, jest w ciul emocji i na tym się kończy. I jeszcze, że rozmawiając z kimś na dworze to podejdzie x osób żeby również pogawędzić. Pytam się po jaki kij -,-. Gdyby ta gry wyszła za rok czy za dwa to i tak byłby to wielki bubel. Twórcy lepiej by podali wszystkie kody na których grali żebyśmy my też mogli sobie w tą grę jakoś pograć. Skoro łatki już nie pomagają to strach pomyśleć co będzie dalej. Jestem ciekawa kiedy zapowiedzą nowy dodatek za równie pokaźną sumkę....
|
Dziękuje, a powiedź mi jeszcze jak zrobić by simowie się nie starzeli? :)
|
Ajkus - za te punktu, które się dostaje za spełnianie zachcianek simów, można kupić eliksir odmładzający. Znajdziesz go pod ikonką gwiazdki na dole, jeśli dobrze pamiętam :) Kosztuje 1500 punktów i resetuje wiek sima, tzn. sim znowu ma te swoje pełne 20 dni do stania się np. emerytem :)
|
Cytat:
|
Niech mi ktoś powie, co z pożarami? Z tego co widziałem na youtube nie można wezwać strażaków, ale alarmy przeciwpożarowe są. Czy po prostu strażak przychodzi sam czy sim musi gasić pożar własnoręcznie?
|
Cytat:
|
Ehhh to kijowo : P
|
Cytat:
Proponuję kupno oryginału, a tymczasem zmień nazwę pliku .par na nazwę identyczną z plikiem launchera. Bo błąd z cenzurą został naprawiony w patchu, stałe crashe i cenzura wysypująca się na całą scenę (tj dom, plac, rośliny etc) to już specyficzny błąd cracka. (nie ładuje mapy .PAR) |
Liv - dziękuje bardzo! :)
Pomysłowo zrobione. Żeby coś mieć to trzeba na to zapracować. :) |
Spełniam. Ba, mam lepsze niż minimalne wymagania.
|
Cytat:
AMD Radeon HD 6670 2GB DX11.1 (catalyst 14.7 rc3) AMD Phenom x3 2.31 GHz 4GB Ram Windows 7 x64 Oczywiście na tej konfiguracji gra działa jak najbardziej ok. |
Cytat:
|
Jak wyhodować krowokwiat? :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Intel Core 2 Quad 2.33GHz 4GB ram 1TB jeśli chodzi o dysk Windows 7, 32-bitowy NVIDIA GeForce 9800 Każda inna gra mi chodzi. BF4 chodzi, a przecież ma wieksze wymagania o ile się nie myle, takze nie rozumiem dlaczego takie gówno jak simsy się crashuje? |
Teraz ja potrzebuję odpowiedzi. Gdzie znajduje się (dokładnie) to specjalne drzewo w WC? :| Nie mogę go za nic znaleźć.
|
Cytat:
|
Cytat:
Zamieść Config.log z C:\Users\~~\Documents\Electronic Arts\The Sims 4 Gra oryginalna? w jakich momentach i jak często gra się wysypuje? |
Cytat:
Gra oryginalna. Cyfrowa Edycja Specjalna kupiona przez Origin. Wywala w różnych. Np. w czasie podróży, w czasie kiedy nawet chodzę simką przed domem, czasem kiedy wejde do domu, czasem kiedy z kimś rozmawiam. Praktycznie w ciągu 2-10 minut grania gra wywala z dopiskiem, że program przestał działać. Mój chłopak chociaż ma lepszy komputer bodajże to też mu wywala. Specjalnie sobie to wczoraj ode mnie ściągnął i sprawdził. Również mu wywala. |
Cytat:
|
No nie wydaje mi się. Bo jakoś o północy kiedy można było zagrać 4 września to grałam sobie dobrą godzinę i nic sie nie działo. 30 minut robiłam postać, a następnie 30 minut budowałam. I to na najwyższych ustawieniach. Jedynie co to w trybie życia mnie crashuje, właśnie kiedy podróżuje, czy cokolwiek innego robie.
Poza tym pragne zaznaczyć już chyba 20 raz z rzędu, że jeśli BF4 ma wyższe wymagania, a na nim mam wszystko na full ustawione, to czemu TS4 z mniejszymi wymaganiami się crashuje? To nie ma sensu, po prostu. |
Do wszysktich, którzy maja "błąd" z cenzura rozprzestrzeniająca sie na cały dom - http://polygamia.pl/Polygamia/1,1071...dzialanie.html
Proponuję następnym razem nie piracić ;) Co do crashowania gry - mi raz wywaliło, ale to ze względu an mój stary sprzęt, więc nie widzę tu winy samej gry. |
Proponuję zrezygnować z czytania Polygamii...
To nie DRM tylko błąd w cracku polegający na nieładowaniu pliku .par :rolleyes: Zresztą już jest na to prosty workaround. A błąd z cenzurą (jednak nie wylewającą się na scenę 3D) występuje też w oryginalnej wersji (załatany po 1 patchu) Cytat:
Jeszcze dxdiag. |
Zrób może defragmentacje dysku, przeskanuj pliki rejestrów. :(
|
boisz_sie_aes - zawsze online, gdyż mam internet włączony non stop. Nie próbowałam jeszcze bez internetu włączyć TS4.
|
Origin->Tryb offline
Pomaga na niektóre crashe. W momencie crasha masz dostępną opcję "Pokaż szczegóły problemu"? pomogłoby to bardzo w zlokalizowaniu przyczyny. No i zamieść dxdiag. |
W trybie offline nadal wywala.
Nie mam takiej opcji. A dxdiag był już sprawdzany przez mojego chłopaka, który zna się na komputerach, więc.. |
...Więc go zamieść. :rolleyes:
|
|
jak zrobić ten tort weselny? trzeba mieć konkretny poziom umiejętności czy jak? zaplanowałam wesele ale nie mogę znaleźć tortu :(
|
Cytat:
|
Lady88, pieczesz jakiekolwiek ciasto, a potem klikasz dodaj figurki weselne
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Powiem tak: miałam włączony menadżer zadań w pewnym momencie kiedy to sama myślałam, ze może RAMu mi brakuje. W menadżerze sprawdzałam jak sytuacja stoi z wydajnością i czy sobie tam radzi komputer i wszystko było dobrze. Dochodziło max do 2,5 gb pamięci wraz z włączonym frapsem, skypem itd (bez nich też wywala, uprzedzam wszelkie pytania tylko).
Powiedzieć "zainstaluj 64-bity" jest łatwo.. z tym ze nie każdy musi mieć na wszystko pieniądze. A ja i tak 2 tyg temu miałam czyszczony komputer i system stawiany od nowa, wiec nie mam ochoty na zabawe z takimi rzeczami. Zanim ktoś postawi mi system i bedzie komputer do użytku to miną 2-3 dni, a ja muszę mieć codziennie komputer, gdyż chodze do szkoły fototechnicznej, gdzie potrzebuje mieć w domu non stop photoshopa, non stop na nim coś robie, a nie mam w domu innego urządzenia na ktorym mogłabym na spokojnie wszystko zrobić. EDIT: jeszcze tylko dodam, że gdyby brakło mi RAMu to powinno wtedy chyba wyskoczyć okno z informacją o braku RAM, o ile się nie mylę. EDIT 2: Pozwole sobie jeszcze dodać, że gdyby TS4 były tylko na 64-bity to by w ogóle mi simsy nie odpaliły. A odpalają się. Zresztą, dodam jeszcze coś, gry 64-bitowe na Origin są u mnie na szaro, co ma oznaczać, że nawet nie pobierzesz gry jak nie spełniasz wymogów (tak podstawowych jak system). Jeśli bedzie trzeba to udowodnie to chociażby BF Hardline (czy jak on się tam zwie), który w becie był na 64-bity i jest u mnie na szaro, nawet nie mogłam go zainstalować. |
A próbowałaś się chociaż skontaktować z oficjalną pomocą EA Games..? Jeśli spełniasz minimalne wymagania i nikt na forum nie może ci pomóc, warto do nich zastukać.
|
Nie. Myślałam o tym i jeśli boisz_sie_aes nie zobaczy konkretnego powodu czemu mam crashe w TS4 z dxdiag to pewnie jutro będe do nich dzwonić jeśli starczy mi pieniędzy na karcie. Aczkolwiek liczyłam na to, że będą jakieś aktualizacje TS4 na Originie. Ale nic się nie pojawia, więc.. trzeba będzie dzwonić jak nic nikt nie zdziała i nie powie mi czemu tak się dzieje. Tak jak mówie - wszelkie gry mi działają, nawet z gorszymi wymaganiami. A w TS4 wywala mnie tylko w trybie życia, co jest dziwne.
|
Ewentualnie zawsze możesz spróbować reinstalki. Bór jeden wie, na ile problemów z grami jest odpowiedzią ;)
|
Cytat:
I jedziemy. tutorial |
Dobra, nie wiem czy to ja jestem jakimś nietrybem, czy nie da się zrobić tak jakby dwóch oddzielnych gier? Tzn. jak mam np. dwie rodziny w tej zielonej okolicy, to one zawsze będą widoczne, tzn umieszczane tak jakby na tej samej planszy?
I po drugie, gra chodzi mi na high mimo gtx'a 660 - jak zwiększę na ultra to się zacina ciąć. Nie wiem czemu :< Edit: jednak jestem nietrybem, przynajmniej jeśli chodzi o drugą kwestię - gra miała domyślnie ustawioną kartę zintegrowaną Intela ;P |
Na tym pasku gdzie jest "Wczytaj grę" gdzieś bardziej na prawo jest też "Nowa gra". Chyba taka ikonka z plusem.
|
Przypomniało mi się, że miały być jakieś ciekawe konsekwencje niepłacenia rachunków - ktoś z was coś takiego zaobserwował, czy się z tego wycofali?
|
Są, są - najpierw odcinają prąd, potem wodę.
|
A ktoś już może wie o jakichś cheatach? modach do gry? :) nraas by się przydał;)
|
Cytat:
|
Którą opcję wybrać, żeby Sim znajdujący się w innej dzielnicy zajmował się sam sobą, a nie "resetował"? Wysyłam Simkę do biblioteki i każę jej czytać książkę, wracam do Sima rozmawiającego akurat w parku i widzę go stojącego z powrotem pod domem. Idę znów do Simki, ona stoi pod biblioteką, jakby właśnie przyjechała... Oczywiście książka nieskończona.
I jeszcze jedno, może gdzieś ta informacja była, ale wieki nie było mnie na forum, nie grałam w TS3 ze dwa lata, nie czytałam newsów do czwórki i kupiłam ją dziś na spontanie podczas zakupów ;) Czy to normalne, że nie było do wyboru innych języków niż angielski? Grę kupiłam w Anglii. Nie przeszkadza mi to jakoś bardzo, że gram po angielsku, ale to dziwne. |
nmin, w Polsce jest dostępny polski język, więc nie wiem, dlaczego nie działa u Ciebie polski. :D
|
nmin - czasem może nie być opcji wybrania języka, ale jeśli dobrze pamiętam to wystarczy zmienić język w rejestrach i gra powinna być po polsku. Trzeba tylko zrobić to przed pierwszym uruchomieniem gry, inaczej mogą być kłopoty.
|
Hej, chciałam spytać tych, którzy grę już posiadają - jak wygląda to zdobywanie nowych cech w trakcie rozgrywki? Czy dość szybko się je zdobywa, czy trzeba się trochę pomęczyć? I czy są takie cechy, których nie można zdobyć w trakcie gry, ale jedynie je wybrać w CASie?
Mam nadzieję, że nie było to mówione wcześniej : ) |
Cytat:
(tak mi się przynajmniej zdaje) Dodam, że w każdej chwili można zmienić cel życiowy na jakiś inny. EDIT: niekoniecznie w kolejnych "etapach" celu życiowego są 2 zadania. Zależy od rodzaju. ;) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
umiejętności Cytat:
|
4 chodzi na razie tylko na windowsie ?
|
@up
Tak ;) a masz Mac Os? |
Ktoś może ogarnia Jak wyprowadzić sima z rodziny? Siostra grała dwójką rodzeństwa i chciała wyprowadzić jednego z simòw, ale nie znalazła opcji "wyprowadź się" i musiała posunąć się do jego zlikwidowania. Swoją drogą to śmieszne, że tak łatwo można usunąć sima na zawsze z gry, a z wyprowadzeniem jest już problem.
|
Cytat:
|
hej ;D mam może nietypowe pytanie (i pewnie WSZYSCY wiedzą jak to zrobić oprócz mnie lol :wall:) ale jak zrobić te małe i długie szafki? http://prntscr.com/4k9khb
dzięki z góry :blowkiss: |
Tam, gdzie zmieniasz kolor są takie koła zębate (ustawienia) :) Tam wybierasz rodzaj szafek wiszących (przy blatach oraz wysepkach jest tak samo)
|
Cytat:
|
Hej wszystkim, wiecie może jak się powiększa i zmniejsza przedmioty?
|
Cytat:
znakiznaki |
Jak adpotować dzieci?
|
Cytat:
|
Jak usunąć i zbudować tylko część podłogi, np taras powietrzny nad schodami?
|
Interesowały mnie głównie cheaty, mody te na wzrost umiejętności, ale wpisuje i niestety nic to nie zmienia. Nraas juz niestety zapowiedział że modów do The sims 4 robić nie bedzie. A szkoda
|
Cytat:
stats.set_skill_level Major_HomestyleCooking 5 |
Cytat:
|
Simy będą się tak resetować dopóki tego nie naprawią, podczas odwiedzin sąsiadów zdarza się że oni również tkwią przed domem. Można co najwyżej wybrać na nieaktywnym avatarze czynności.
Cytat:
|
Pytanie z kategorii "jestem idiotką". Jak obracać meble? Bo serio głowię się i głowię i nie wiem.
Z góry dzięki za odpowiedź. |
Cytat:
|
Jezu, dzięki. Nie wpadłabym na to. *skacze z radości*
|
Można gdzieś podejrzeć drzewo genealogiczne rodziny?
|
W TS4 nie ma drzew genealogicznych.
|
Witam ;)) Czy miał ktoś problemy z poprzednimi wersjami Simsów po zainstalowaniu The Sims 4 ?
Szukam powodu, dlaczego nagle padły mi The Sims 2 i 3, a instalacja czwórki mogła być jednym z nich. |
Cytat:
|
Mam takie pytanie, skąd wziąć Krowo-Kwiat? I jak zrobić poddasze?
Z góry dziękuję za odpowiedzi :) Pozdrawiam |
Cytat:
|
Można też wrócić z nasionem, jeśli się wyleci w podróż kosmiczną. Chyba krewetka o tym pisał :|
Co do poddasza, ponawiam pytanie, też mnie to ciekawi :) |
Nie wiem, czy to dobry temat, ale kilka osób miało problem rozpoznania czterech ostatnich grup wiekowych.
Nastolatka możemy poznać po tym, że ma dwie cechy. Dorosłego odróżnimy od młodego dorosłego tym, że dorosły sim ma lekkie zmarszczki. A z emerytem chyba nie musżę mówić. Więc jeśli to zły dział przepraszam. |
Cytat:
Nastolatki: o nastolatku wiadomo że nim jest ale już po poznaniu, a jak rozpoznać wiek przed? Ponadto w relacjach nastolatek-młody dorosły/dorosły/emeryt nie ma interakcji romantycznych, to szybszy sposób ocenienia wieku niż grzebanie po zakładkach w poszukiwaniu cech. Emeryci: to ich łatwo rozróżnić, serio? O.o Nie wpadłabym na to. Ponawiam pytanie - jak usunąć lub dobudować na piętrze tylko część podłogi? Nie znalazłam możliwości usunięcia pojedynczych kratek, bo kasuje się cała podłoga. |
Bindi - proponuję użyć narzędzia młotka. Można nim zrobić obrys obszaru, który chce się usunąć :) Świetnie sprawdza się też w parterowych domkach, gdzie rozpoznawanie pokojów jest pochrzanione :P
|
Dzięki za odp, Liv. Niestety w przypadku podłóg narzędzie młotka się nie sprawdziło. Ta gra jest skopana pod każdym względem, nie można nawet powiększyć przestrzeni nad schodami.
|
Próbowałaś część którą chcesz usunąć oddzielić ścianą? Tak żeby gra traktowała to jako oddzielne pomieszczenie (a potem oczywiście usunąć ścianę).
|
Działają wam ubrania CC? Gra je wykrywa, inne mody działają bez problemu, a ich nie mogę odnaleźć, mimo przejrzenia wszystkich ubrań i recolorów.
|
Cytat:
A to dołączam się do pytania, gdzie wrzucać CC. Do Mods? |
Tak są, np na modthesims czy simsresource. Nawet się natknęłam na mod No mosaic (cenzura). Ubrania i mody wrzucamy do Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 4> Mods a domy do Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 4> Tray
|
Cytat:
A poddasze, po prostu stawiasz odpowiedniej wysokości dach, stawiasz meble i schody. TADAM :) |
Cytat:
Swoją drogą, trzeba mieć jakiś wysoki poziom ogrodnictwa, żeby wyhodować krowo-kwiata? :P |
Znaczy ten, ja wiem gdzie je dodawać. Inne mody mi działają, one nie po prostu.
|
Czy gra pociagnie na : Asus f552cl-sx017h?
Z gory dziekuje za odpowiedz! |
Cytat:
Nie trzeba mieć umiejętności ogrodniczej, żeby go wyhodować :) |
jak zrobić pokoj ze skosnymi scianami na poddaszu?:(
u was tez simsy szybko robią sie głodne, spiące itp? |
Cytat:
|
Dziekuje za odpowiedz!
Tak tez myslalam bo ten laptop uzywam tylko do internetu a tak myslalam zeby sprobowac no ale nie warto :) |
Cytat:
U mnie wszystko idzie rośnie normalnie. (wystarczy spać całą noc, jeść 3 posiłki dziennie i jest ok) |
Cytat:
|
Ja mam pytanko z innej beczki - Czy można wrzucać swoją muzykę do gry jak w poprzednich częściach?
|
Tak, można wrzucać swoją muzykę. Wrzucasz do folderu Custom Music, podobnie jak to było w TS3. Jak już potem uruchomisz grę, sprawdź w opcjach gry, czy masz zaznaczone owe piosenki :)
|
Cytat:
łeeee a ja myślałam ze normalnie można budowac :lol2: a wiecie co zrobić żeby ubrania z neta pokazały sie w grze ? Mam zaznaczone w opcjach zeby udostępnić czy jakoś tak, dodałam je do folderu jak pisała tutaj koleżanka i nie mam :huh: |
te ubrania to rekolory, musisz dokładnie zlokalizować po fasonie, który to ciuch, a następnie szukać w kolorach :) działają, bo mam kilka :)
|
Zna ktoś może kod działający Jak "moveObjects on"?
|
chyba nie ma jeszcze tego kodu.
a ja mam pytanko - czy w trakcie budowania można wyłączyć siatkę? bywa czasami denerwująca :( |
Czy do TS4 była papierowa instrukcja?
|
Hej, takie małe pytanko - czy w TS4 można zostać porwanym przez kosmitów? Mam Sima - nauki kosmiczne i logika rozwinięta na maksa, lata w kosmos rakietą i przez całą noc ogląda niebo w obserwatorium (2 opcje - szukaj prawdy i patrz w gwiazdy) i nadal nic, dodam, że ten stan trwa już długo. Czy ktoś może wie, jak przywołać kosmitów?
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale czy kiedykolwiek było napisane gdziekolwiek, że będą kosmici? JEDYNE co było pokazane, to zieloni simowie, których można zrobić w CASie. |
podbijam pytanie z siatką - czy można ją wyłączyć?
a także mam kolejne pytanie - czy jest kod który umożliwia odblokowanie przedmiotów i pomieszczeń, które są do zdobycia tylko np po osiągnięciu konkretnego poziomu kariery? |
Cytat:
|
Cytat:
2. Nie, jeszcze takiego kodu nie ma. |
Cytat:
|
właśnie pobrała mi się nowa aktualizacja, ważąca nie całe 80 MB. Nie wiecie co tym razem mieli na celu poprawić?
EDIT: Cytat:
|
Czy ktoś już obczaił jak decydować o płci dziecka,co jeść itp? jak na razie urodziło mi się 6 chłopców, ani razu dziewczynka ;/
|
Ach te chromosomy. Puki co nie jest to obczajone, jeśli wogle coś może mieć wpływ na to w sims 4. Próbuj dalej, powodzenia :)
|
Ala, zazdroszczę, bo mi z kolei rodzą się same dziewczynki, a chciałabym chłopca :)
|
Cytat:
Cytat:
|
No wiem, wiem, czy w takim układzie jest jakaś możliwość żebym od nowa zainstalowała aktualizację?
|
Nie. Jeśli nic się nie dzieje z grą, to nic nie rób, następnym razem będziesz wiedzieć żeby przed aktualizowaniem to powyrzucać. Gdyby coś się jednak spierniczyło to zostaje reinstalka.
|
Cytat:
|
Czy dzieci w czwórce moga mieć różne sylwetki, tzn. mogą być chudsze/grubsze, czy jest tylko jedno ciało u dzieci?
|
Dzieci mogą mieć różne sylwetki. Domyślne widziałam przynajmniej trzy, nie wiem natomiast jak wyglądają możliwości ręcznej modyfikacji.
|
Czy jeśli usunę zapis bezpośrednio w grze, to w plikach i folderach już będzie czysto czy tam też muszę coś ręcznie usunąć? Na przykład w folderze saves?
|
Podejrzewam, że tak jak w poprzedniej części, po usunięciu zapisu z gry, w folderze pozostanie zapis z końcówką .backup (w TS4 może być inna), który musisz ręcznie usunąć.
|
Dziewczyny mam kolejny problem :((
sciagnełam sobie dom, chciałam Go zainstalowac w świecie i nie wiem jak :| i jeszcze jeden, jak usunac ze swiata dom na porceli ? :| |
Domy rozpakowuje się do folderu Tray.
|
Cytat:
|
Czy w TS4 można grać sieciowo z innymi użytkownikami? Mam kumpelę i nie wiem czy możemy grać w grę razem, czyli na przykład mieć obok siebie domy w TS4 :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
To ja też mam pytania:
1. Jak zrobić taki półokrągły blat kuchenny? 2. Jak zdobyć pocztówki? |
Jak chcesz półokrągły blat to tam gdzie wybierasz kolory blatu masz takie koła zębate, klikasz na to i wybierasz to co chcesz ;p
|
Kumpela pyta, czy jest jakiś sposób na edycję gotowego Sima w CAS, bo ten kod cas.fulledit true nie działa jej.
|
anie_1981 ona chyba źle wpisuje.
Najpierw wpisać trzeba Testingcheats true, a po nim cas.fulleditmode. Iliada115 ja widziałam jakąś opcję z pocztówkami, gdy sim ma przyjaciela korespondencyjnego, ale nie sprawdzałam co i jak. Pojawia się ona, gdy już z kimś piszemy, ale nie sprawdzałam co się dzieje jak się tą opcję wybierze więc, nic więcej powiedzieć nie mogę. |
Witam :)
Mam pytanie dotyczące dzieci, ponieważ od początku gdy gram jedną familią i w różnym odstępie czasowym rodzą się (niestety) sami chłopcy. Czy to błąd czy Wam też się to zdarza? |
@Ynk
Cześć! : ) Nie sprawdzałam u siebie, za to na oficjalnym forum natknęłam się na osoby, które również wspominały, że masowo rodzą im się sami chłopcy / same dziewczynki. Oraz na osoby, których simowie obsesyjnie rzucali się na... mleko. :D Forum TS4 to ciekawe miejsce. |
hm...czyli mam rozumieć że musze się męczyć z 3 facetami w rodzinie? No to świetnie-.-
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że w TS3 mogłam jeszcze, za pomocą kodów, zmieniać płeć i to jakoś ratowało sprawe, a teraz... |
A sprawdzałaś, czy nie możesz zmienić płci przez cas.fulleditmode? Osobiście nie korzystałam, ale może warto sprawdzić? ;)
|
Nie działa mi zmiana czasu "0", "1", "2", "3" tak samo jak i spacja. Nie pierwszy raz. Ktoś wie, jak to naprawić?
Ok, naprawiłam. Wystarczyło pokombinować ze zmianą pisowni. Z "z" na "y" |
Shift+crtl+c.
Zawsze działa. |
Wie ktoś jak dorosły ma przeczytać książkę dziecku? Za kija nie mogę doszukać się tej opcji. ;/
|
książka DLA DZIECI musi być umieszczona gdzieś w domu, np. na stole, następnie dorosły klika na książkę i jest opcja "Czytaj dziecku"
Cytat:
[IMG]http://i59.************/257mw5k.jpg[/IMG] |
Ktoś wie czy da się zrobić tatuaż już gotowemu simowi, czy tylko w trybie tworzenia można dodawać? Sprawdzałam już w lustrze opcje "zmienić wygląd" ale tam jest zablokowana opcja zmieniania sylwetki i tatuaży.
|
Cytat:
Spróbuje jeszcze raz, chociaż wątpię żeby coś się zmieniło. |
Co robię nie tak, że moje Simy tyją? Gdy tworzę je w CAS-ie mają sylwetkę taką jaką chcę, ale potem szybko przybierają na wadze, nawet pomimo tego, że nie przejadam ich. Dodam, że kiedy ćwiczą wcale od tego nie chudną. :p
|
Mi głównie simki tyją jak urodzą dziecko :) Teraz gram Larą croft która jest mega chuda i napakowana i urodziła ale figurę zatrzymała xd Śmiesznie sześciopak wygląda na brzuchu simki w ciąży.
|
jak moge mentorowac osobe z umiejetnosciami muzycznymi? znalazlam raz goscia, ktory tez gral na tym samym instrumencie, ale nie mialam zadnej opcji z tym zwiazanej ani w interakcjach personalnych, ani na skrzypcach.
|
Jak najłatwiej włączyć Simowi gniew?
|
1. W dwójce były takie fajne rodzinne portrety widoczne z podglądu miasta. W trójce też były, ale masakrycznie małe. Jak się ma z tym sprawa w czwórce?
2. W trójce przy zmianie aktywnej rodziny resetują się wszystkie obiecane pragnienia, co przy próbie grania całym miastem byłoby dosyć denerwujące. Czy w czwórce jest coś podobnego czy nic się nie traci próbując grać inną rodziną? 3. Czy wielozadaniowość objawia się jeszcze przy jakichś innych czynnościach poza rozmową z innymi Simami? |
Tworzyłam sima, a jak chciałam zaprojektować strój wieczorowy czy bieliznę to zmieniła mi się całkowicie twarz sima, w sensie inne włosy, oczy, kształt, wszystko. Jak zaprojektować oprócz ubrania codziennego np. bieliznę, żeby zachować twarz i sylwetkę, którą się zaprojektowało? A druga kwestia to mam dobry sprzęt procesor intel core i5 2,5 Gh Ram 8 Gb, win 7 64 bit grafika Geforce GT 740 M a gra zacina mi się przy budowaniu, ciężko obrócić obraz czy przesunąć, a ustawienia są na średnich. Proszę o pomoc
|
Cytat:
Effie, nie zauważyłam, żeby simom w ogóle można było obiecać pragnienia, one się rządzą chyba trochę innymi prawami niż to było w trójce. Jeśli chodzi o wielozadaniowość, oprócz rozmowy można np. równocześnie jeść i pić, albo czytać książkę na kiblu :D Cytat:
|
Effie Można odrabiać lekcje słuchając muzyki, czytać pijąc lub sikając, ćwiczyć rozmawiając lub słuchając muzyki albo to i to, grać na kompie rozmawiając lub słuchając muzyki, pić pijąc co innego, sim trzyma 2 szklanki w obu rękach xd, oglądać telewizje jedząc i gadając itp
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pokłócić się z innym simem. |
Czy znalazł już ktoś sposób na bug, kiedy to prysznic nie przestaje lać wody? Znowu mi się zdarzyło, sprzedaję go, przenoszę, nie jest zepsuty, a woda się leje, w powietrzu, jakby ktoś tam był. Wcześniej jedynym co mi pomogło to wyprowadzka z domu :( Może ktoś wpadł na lepszy pomysł?? Jakis kod może.
|
Cytat:
|
Jak dostawać napiwki za skecze lub granie na instrumencie? Simka kilka godzin mówiła skecze w barze i 0 napiwków... :(
|
Cytat:
|
Hej, jak się zapisuje pokoje? By je potem użyć.
|
W trybie budowania klikasz na pokój, a następnie na panelu u góry ekranu ikonkę z folderem i strzałką "zapisz w mojej bibliotece". Później wystarczy pobrać ze swojej biblioteki w galerii.
|
Ma ktoś problem z tym,że czasami przełączanie czasu za pomocą 0,1,2,3 nie działa?Raz gdy włącze grę działa,a drugim razem nie.Da się to jakoś naprawić?
|
Jakie warzywa i owoce oraz zioła udało Wam się wyhodować?
Bo mnie na razie z owoców : jabłka i banany, winogrona / widziałam jeszcze drzewa cytrynowe, wiśniowe i gruszkowe oraz krzaki jeżyn/ z warzyw : marchewka , szpinak , pietruszka i cebula natomiast z ziół : bazylię . Ciekawe czy są jeszcze jakieś inne ? |
Cytat:
|
Jak obliczane są rachunki? Bo za każdym razem przychodzi mi prawie 7 tysięcy rachunków, a moi simowie ledwio wiążą koniec z końcem, chociaż są na wysokim poziomie w pracy... i teraz znów mi przyszedł taki rachunek i chyba będę powoli wyprzedawała to co mam w domu, bo jak inaczej :huh:
|
Rachunki są obliczane na podstawie dzielnicy i wartości domu. Im większy dom z droższymi sprzętami, tym wyższe rachunki. Miejsce, w którym znajduje się dom - "sąsiedztwo" - też sprawia, że rachunki mogą być wyższe/niższe.
|
Macie jakies stronki z meblami ? :hihi:
|
Nie ma jeszcze żadnych mebli, jeszcze nie stworzono programu do tworzenia obiektów/rekolorów z trybu budowy/zakupów :(
|
wiecie jak wprowadzić stan rozbawienia? :)
|
Z tego co kojarzę to interakcje towarzyskie z grupy 'zabawne' mogą doprowadzić sima do rozbawienia :)
|
Cytat:
Ale chyba jeszcze tylko same rekolory albo same pokoje. Nie odczuwam jeszcze braku CASTa :) Mój sim ma kilka figurek z MySims na kominku i odczuwa rozbawienie jak tylko wchodzi do pokoju :P |
Cytat:
|
Cytat:
a ja mam takie pytanko - zeby zmieniac uplyw czasu w ts4 (w innych czesciach tez), tzn. czas normalny, czas szybki i superszybki mozna bylo wciskac klawisze 1, 2 i 3 na klawiaturze; mi po pewnym czasie te klawisze przestaly dzialac i nie wiem, czy da sie cos z tym zrobic... bylam juz przyzwyczajona ze ciagle przelaczalam ten uplyw czasu na klawiaturze i teraz mi sie niewygodnie gra, da sie to gdzies w ustawieniach zmienic, czy cus? |
Cytat:
|
dzieki za odpowiedz :)
strasznie sie tez mecze z przygotowan 5 wykwintnych dan podczas przyjecia.. daje rade z trzema.. :/ :D |
Wie ktoś może jak zmienić sylwetkę sima, twarz po stworzeniu? Wpisuję kod testingcheats true wchodzę w CAS i piszę, że nie da się zmienić sylwetki, twarzy gotowego sima. Są jakieś inne sposoby? :(
|
@Simsowa5 Kilka osób już podawało, że po wpisaniu testingcheats true wpisuje się kolejny: cas.fulleditmode
|
Ok dziękuję :)
|
Jest może jakieś zastępstwo kodu buyDebug? :|
|
Istnieje już jakiś kod/mod na ominięcie siatki?;>
|
Chodzi ci o ustawianie rzeczy bez pilnowanie się siatki? Bo jeśli tak, wystarcz przytrymać lewy Alt, gdy ustawiasz obiekt.
|
Tak! Dzięki, czas wrócić do budowania. :D
|
Odp: The Sims 4 - wrażenia z gry, recenzje
Witam! Mam dziecko nastoletnie i gdzie znajdę jego prace domową? Nie mam jej we własnym ekwipunku.
|
A nie leży gdzieś w domu? Jak nie masz, albo nie możesz znaleść,prace domową można kupić w komuterze albo półce na książki.
|
Cytat:
Cytat:
|
Hello,
mam prośbę a raczej dwa pytania. Mianowicie: 1. Dlaczego sim po przeczytaniu tomu 1 nie rozumie tomu 2 w jakimkolwiek skillu? Staja sie tense i wściekają się? Co robię nie tak? 2. Jak usunąć stara tapetę ze ścian ? Zawsze było ctr i shift. U mnie nie działa! Coś z klawiaturą? Proszę o pomoc i info. |
Cytat:
czy wam tez znikaja obiekty z domu ? Miałam ekspres do kawy, radio i nagle nie ma :| nie wiem czy to jakis sims mi zabiera czy cos z grą :O |
Mi raz sim ukradł książkę :(
|
Cytat:
To coś z grą bo mi 2 razy wielka szafa zniknęła ale juz jak ją 3 raz kupiłem to już nie znika. |
Cytat:
|
Amba Fatima - było i nima :D
|
Cytat:
w wyposażeniu nie ma :D narazie wszystko jest w domu, ale nie wpuszczam żadnego sima do środka :D:fun: a da sie gdzieś zrobić tatuaz? Przy tworzeniu sima były a teraz nigdzie nie moge tego znalez :fun: |
Jestem ciekawa czym jeszcze mnie zaskoczą nowe simsy :D
btw. czy można zainstalować TS4 na 2 różnych komputerach z jednej płyty ? |
Mam 2 pytania
1. Jak wyprowadzić sima z domu (bez reszty domowników)? 2. Jak wpłynąć na płeć dziecka ( rodzą mi się sami chłopcy)? |
Ciekawi mnie, czy ktoś miał takie sytuacje jak ja w grze :P
1. Rodzą mi się same dziewczynki. Pomomo wykupienia za punkty cechy "płodna"w 3 ciążach same dziewczynki, bliźniaków brak.. 2.Simka ma cechę "koneksje" dzięki której powinna zaczynać karierę kilka stopi do przodu. Wybieram astronautę-poziom 1, kulinarną-też jest poziom 1. Zadnej różnicy :| 3.Po ślubie Simka jest określona jako "mąż", a Sim jako "żona" :D 4.Miałam karierę przestępczą i w pewnym momencie, aby przejść dajel trzeba było zhakować jakiś głowny serwer czy coś. Pisało, że ta opcja pojawia się wraz z awansem. U mnie tej opcji nie bylo ni huhu, mimo że Simka miała programowanie rozwiniete na 10, nie mogła awansować, bo nie pojawiła się ta opcja:|. Musiałam w polowie zmienic kariere :( 5. Po ślubie nie można zmienić nazwiska??? 6. Sim mi umarł ze wstydu... Simks odrzuciła jego oświadczyny, a ten zaraz umiera. Udało mi się przebłagać Mrocznego, zaprosiłam tę Simkę do domu i Sim znów umarł ze wstydu.. tym razem na amen :D Trochę mnie to zdziwiło, że taka sytuacja,a ten już umiera.. Cytat:
@Kędziorek: Nie pisz dwóch postów pod rząd |
Nie odpowiem na wszystkie pytanie, ale odnośnie znikających przedmiotów to tak, mi też zniknęły, ale odnalazłam je w wyposażeniu rodziny.
|
Cytat:
|
w sumie jakie sa sposoby na smierc i ktore sa najlatwiejsze?
probowalam zabic czlonka rodziny ciaglym opowiadaniem zartow i robieniem rzeczy, ktore wzmagaly stan rozbawienia (kapiel z babelkami, granie w modowane gry, miny przed lustrem, wesole zarcie) i udalo sie tylko do stanu "bardzo rozbawiona", nic wiecej :{ w koncu musialam ja zaglodzic, bo jakos nie mialam pomyslow na nic innego, nawet pozaru nigdy nie mialam. |
Cytat:
|
Cytat:
|
jak zainstalowac dodatki z internetu? ;)
(nie chodzi mi tu o galerie origin) |
wrzucasz do folderu moje dokumenty/the sims4/mods/packages ;) Jak nie masz folderu packages, to musisz stworzyć :)
Mam pytanie: ile, do diabła, trzeba pisać, żeby dostać blokady twórczej? Mój sim napisał 3 ksiazki z rzędu i jej nie dostał :(( |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czy może mi ktoś wrzucić zdjęcie kolejki 8 czynności?
|
Cytat:
|
@NaNiKo
U mnie max jest 6 + aktualnie wykonywane czynności: http://screenshu.com/static/uploads/.../z4/o1xl2e.jpg |
@up
super, dziękuję :) |
Nie ma jakiegoś sposobu by edytowac sima WRAZ Z RYSAMI TWARZY??
|
Cześć :D kupiłam już dosyć dawno the sims 4 ale mi jak to mi się szybko nudzi jeżeli nie ma dodatków takich z internetu jak włosy, makijaż itp.
Takie dodatki znalazłam z naprawdę niesamowitej strony (ściągałam z niej do the sims 3) o to ona: http://www.thesimsresource.com/ Jak pobieram z tej strony to wyskakuje mi plik package i nic już z tym nie moge zrobić :( PROSZĘ O ODPOWIEDŹ JAK MOGĘ Z TEJ STRONY DODAĆ DODATKI DO GRY :) |
Ale plik .package to jest plik z dodatkiem. Musisz go wrzucić do folderu z pobranymi obiektami:
http://forum.thesims.pl/showpost.php...6&postcount=92 |
Cytat:
ewentualnie po wpisaniu tego pierwszego kodu wpisz "cas.fulleditmode", wcisnąć shift i na sima, którego chcesz edytować :D nie gwarantuje, które w pełni działa, bo sama nieźle się nie raz nakombinuję:D |
O, dzięki Skylinn :D Tego szukałam :)
|
Czy Ktoś wie , gdzie można znaleźć nasiona pomidora ? :)
|
mi się rodzą sami chłopcy, a adoptowane dzieci znikają :/
|
Cytat:
1. Jak to jest z nauką gotowania? Bo po którymś tam już punkcie umiejętności, mój sim czyta książki i już się nie uczy... 2. Czy da się odchudzić stworzonego lub urodzonego grubszego sima? |
Cytat:
2. Jeśli chodzi o to, czy możesz odchudzić dziecko, które urodziła Twoja simka, to spróbuj kodów, które podałam kilka postów wyżej, to powinno Cię przenieść do CAS, a tam to już tylko suwaki i jazda :D |
Cytat:
I dzięki, właśnie skorzystałam z tych kodów :) |
Jak mam zrobić, żeby Sim jednocześnie jadł i oglądał Tv, chodzi o tą wielozadaniowość. Mój usiadł tyłem do tv zjadł i pomył, dopiero wtedy włączył tv, gram po godzince, bo nie mam tyle czasu nie mogę do końca tego rozgryźć.
|
Cytat:
|
ok... o co chodzi z tą adopcją? Dałam dwa razy żeby adoptować dziecko i... simka gdzieś pojechała, wróciła - dziecka nie ma :P
|
Ja nie mam problemu z rodzeniem samych chłopców - urodziła mi się najpierw dziewczynka, potem chłopiec - ale wszystkie dzieci w mieście to chłopcy! Córka mojej simki nie ma ani jednej koleżanki, mimo że ma już 5 przyjaciół-chłopców, nie udało mi się spotkać w miejscach publicznych żadnej dziewczynki :P
|
Cytat:
2. Tak ;) wystarcza dwa dni cwiczen :) |
Może mi ktoś napisać w etapach skutki nie płacenia rachunków? :D Ciekawi mnie to :D
|
@UP podbijam, też mnie to ciekawi :P
|
Simom jest odcinany prąd, gdzieś wyczytałam że również woda jak w dalszym ciągu nie uiszczą zaległości.
|
Da się w domu przyrządzić więcej drinków za jednym zamachem?
|
Ktoś się pytał o meble do TS4 - pierwszy zestaw już jest :D
http://thesimsresource.com/downloads...ff/id/1256190/ nie mogę się doczekać kolejnych :( |
A teraz takie pytanie z innej beczki. Jak umrzeć ze śmiechu? Mój sim był w nastroju "mocno rozbawionym", ale nic się nie działo przez te kilka godzin :rolleyes:
|
Mam dwa pytania.
Czy da się zrobić jakoś osobną grę? Czy da się zresetować mista? |
Herbata W menu głównym masz na górze po prawej taki plusik, nim zaczynasz nową grę/
|
Cytat:
|
Czy wy też macie problem z ciągle rodzącymi się chłopcami/dziewczynkami? U mnie sprawa wygląda tak, że na samym początku Simka urodziła bliźniaki (chłopcy), później udało się urodzić dziewczynkę, a teraz rodzą się tylko sami chłopcy! Czy to jest jakiś bug? Czy po prostu moja Simka ma szczęście do rodzenia płci męskiej :/ Jeszcze mogę dodać od siebie, że kiedy udało mi się osiągnąć 1 poziom umiejętności miksologii, Simka nie "potrafiła" uczyć się z 2 książki, w tej części Simsów kompletnie nie potrafię ogarnąć tych książek, i czy jest może jakaś książka, jak w 3, o ciąży? :D
|
Cytat:
|
Co do nauki umiejętności z książek to w 3 było tak, że kolejny tom można było czytać od bodajże 3 lub 5 poziomu danej umiejętności. W tej części może być podobnie.
|
Tylko różnica z tymi książkami jest taka, że w Trójce w zależności od poziomu umiejętności Sima pokazywała się tylko ta konkretna książka, którą może on zacząć czytać. Tutaj jest tak, że do wyboru mamy wszystkie książki i jeśli sim wybierze do czytania tą, której jeszcze nie powinien, pojawia mu się nastrójnik, że 'ta książka jest za trudna', czy coś podobnego. W każdym razie trzeba dobrze trafić z tą książką, żeby sim faktycznie zaczął ją czytać i coś z niej wynosić.
|
Hej mam pytanko, jestem nowa i nie wiem czy w dobrym miejscu zadaję to pytanie.
Czy w the sims 4 jest ufo ? Pozdrawiam |
Cytat:
|
A właśnie, co do rakiety to ona jest do kupienia, czy trzeba ją wybudować? Jeśli tak, to jak? :)
|
Rakieta jest do kupienia normalnie w sklepie, po osiągnięciu 10 poziomu w karierze astronauty.
|
Cytat:
|
Co się stanie po odcięciu simom prądu i wody?
|
Dlaczego jak wezmę opcję "zawołaj na posiłek" jeden Sim siada i je, a drugi stoi albo idzie do innego stolika np. na balkonie? Miejsce jest, a te Simy tak się dziwnie zachowują. Mam też wejście z tyłu od ogrodu i Simy tam idą pukać i wchodzą do domu, dlaczego skoro na froncie mam drzwi? No i jeszcze czy jest opcja zaproponowania wspólnego mieszkania? Gram Simami, są parą, ale tej opcji nie widzę, a ślubu narazie nie planuje. Dzięki
|
Cytat:
|
Opcja wprowadzenia jest, ostatnio korzystałam. Poszukaj w przyjaznych o ile dobrze pamiętam.
|
1. Jak podzielić rodzinę na oddzielnych członków i wyprowadzić do innego domu?
2. Jak umrzeć ze śmiechu? :( próbuje to zrobić już strasznie długo, pomocy |
Jeśli na jednym zapisie gry zacznę grać drugą rodziną, to po powrocie do pierwszej będzie ona w stanie jakim ją zostawiłam (ta sama godzina, kolejka czynności, potrzeby itd.)?
|
Cytat:
|
Jakie gry? Pytałam o jednego save'a :P Chodzi mi o grę dwoma rodzinami w jednym świecie.
|
Jak to jest z tymi umiejętnościami u dzieci ?
Po przejściu w nastolatka wszystkie się resetują tak ? Czy jeżeli mam wymaksowaną daną umiejętność np kreatywność albo inne to dają jakieś bonusy w etapie nastolatka ? |
Cytat:
i odświeżam moje pytanie, gdzie zrobic tatuaz? :rolleyes: i czy da sie cos zrobić żeby ubrania pokazywały sie normalnie jak w ts3? |
Hej mam takie pytanie a nie zauważyłam żeby ktoś już o to pytał :P a więc ktoś wie gdzie dokładnie znaleźć rośliny takie jak smoczy owoc i bodajże Bird of Paradise?:|
|
CO to jest
siemka od 2 dni jak chcę wbić z laską na parcele i tam zamieszkać to jest wszystko ok, tylko przychodzi co do czego to nie mogę gry zapisać a pisze mi błąd zapisywania gry. kod błędu: 0. Ktoś coś ogarnia ?
|
Odp: CO to jest
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
:( jak sciagac downloadsy do gry? badz wlasna muzyke ? ( troche nie kminie tego co dzieje sie w EA w Moich dokumentach :P )
|
A ja dopiszę jak można zabić sima, chociaż to chyba tylko przypadkiem. Miałam ogrodzony dom takim niskim płotkiem i jakiś randomowy sim wlazł jakoś za to ogrodzenie i już nie mógł wyjść i w końcu padł :p Drugi też prawie dokonałby swojego żywota ale z litości usunęłam kawałek płotka i sobie poszedł.
Jeszcze co do dzieci, miałam niemowlaka i w sumie dosyć długo był niemowlakiem bo nie chciało mi się go postarzać i jak w końcu sam się zmienił to do razu w takiego dużego dzieciaka. Myślałam że będą etapy jak w 3, że małe dziecko uczy się chodzić, mówić, itp. a tu tak od razu z niemowlaka w dziecko szkolne. |
Cytat:
aaa szkoda :(( |
Mam takie pytanko, jak rozroznic nastolatkow od doroslych? Jest tak, ze moj nastolatek nie ma ZADNEJ znajomosci ze swojej grupy wiekowej :/ Za kazdym razem gdy jakis Sim przechodzi obok mojego domu, klikam i nawiazuje kontakt ale okazuje sie, ze to dorosly. No nie moge jakos trafic na nastolatkow, czy u was tez tak jest? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak, dokładnie o to mi chodziło. Rozumiem, że dni tygodnia też się pozmieniały? Jeśli tak to wielka szkoda.
Podbijam również moje pytanie z drinkami: "Czy jest możliwość przyrządzenia naraz więcej niż jednego?" |
[QUOTE=Effie;1833004]Tak, dokładnie o to mi chodziło. Rozumiem, że dni tygodnia też się pozmieniały? Jeśli tak to wielka szkoda.
U mnie wszystko się zmieniło, Simka zyskała umiejętności, bo sobie u tamtego Sima ćwiczyła coś na komputerze czy gotowała, także czas ewidentnie płynął. |
Cytat:
|
Można zmienić upływ czasu dla rodzin, którymi się gra.
W Opcjach gry, w zakładce "rozgrywka" można zaznaczyć: - Automatyczne starzenie ("grani" Simowie): a) Tak (wszystkie rodziny, którymi się grało będą się starzeć) b) Nie (przypuszczam, że żadna "grana" rodzina nie będzie się starzeć ale tej opcji nie próbowałam więc nie gwarantuję) c) Aktualna rodzina (tylko rodzina, którą obecnie się steruje się starzeje, a inne "grane" się nie starzeją) Jest też opcja zmiany starzenia lub nie "niegranych" rodzin. Można zaznaczyć czy mają się starzeć czy nie :smile: |
Cytat:
z muzyka niestety nie pomoge bo nie wiem ;) Cytat:
Sciagał ktoś tatuaze do gry i fryzury ? Bo pobrałam dość dużo i ani jednej rzeczy nie mam:| |
Muzykę się wkleja do Elektronic Arts/The Sims 4/ Custom Music
|
dzieki wam wielkie :3 jakby cos bylo nie tak od razu bede pytac dalej :D
|
Waga
Słuchajcie. jak można odchudzić sima? Sim wraz z wiekiem tyje. Daje mu różne ćwiczenia a on zamiast chudnąć tylko nabiera mięśni.
|
Odp: Waga
Cytat:
|
Też na początku nie wiedziałam dlaczego moje Simy tyją mimo, że się nie przejadają. Okazało się, że nawet jedząc normalnie, ale nie ćwicząc dość szybko przybiorą na wadze. Sim schudnie uprawiając jogging i biegając na bieżni. :p Dopilnuj też, by częściej sięgał po jogurty i sałatkę niż po kaloryczne potrawy. :p
|
Ludzie, pomóżcie, bo głupieję. Skąd ja mam brać rośliny? Zamówiłam co było do zamówienia, obleciałam krok po kroku wszystkie dostępne tereny i dalej mam mniej niż połowę odkrytych roślin. Jeszcze mi przypadkiem śmieciowa roślina wyrosła i to tyle. Rozumiem że mogła bym jedną, dwie pominąć, ale aż tyle. Help?
|
Cytat:
|
Odp: CO to jest
Cytat:
|
Nie wiem, gdzie zadać to pytanie w dziale The Sims 4 ale chciałam się zapytać, czy ktoś się orientuje, czy w Empiku nadal jest The Sims 4 do kupienia za 139 zł?
|
Tak. Przynajmniej wszędzie wiszą plakaty (w salonach które widziałam w ciągu ostatnich 2 dni) "przekreślone 179,99 zł a na 159,99 naklejone 139,99" xD
|
Dziękuję za odpowiedź :D W takim razie jutro sobie kupię u siebie :)
|
bouffe zazdroszczę :P A czy gdy urodzi się dziecko, jest ono pokazane na interfejsie?
|
Jest, ale nie można na niego kliknąc i w ogóle to trzeba się domyślać czy jest głodne, bo nigdzie się nie wyświetla i czasem ryczy bez powodu :p
|
Jest, ale nie pamiętam czy przesuwa się na nie kamera po kliknięciu. Na pewno nie ma podglądu na potrzeby niemowlaka, a przynajmniej nie w tradycyjnym sensie. Po nasunięciu kursora na kołyskę jest tylko jeden pasek zadowolenia dziecka, chyba, że to jest pasek wieku, ale chyba to jednak potrzeby. Dawno nie grałam, więc już nie pamiętam tych moich dwóch godzin z grą dokładnie. Chociaż nadal lubię czytać opinie na forum, to do grania w czwórkę osobiście, w ogóle nie tęsknię...
|
witam, chcę się dowiedzieć na temat pewnego moda
otóż był kiedyś taki mod w simsach że jak się takiego misia wsadziło do wyposażenia danego sima ten mógł mordować innych simów. czy jest coś takiego w the sims 4? |
Czy w ogóle w katalogu mebli znajduje się jakiś telefon? Przeszukałam wszystko i nie znalazłam.
|
Cytat:
jak jest aktywny sim dziecko to nie można odebrać telefonu tylko trzeba przełączyć na dorosłego |
Cześć wam :)
Mam The Sims 4 i jak ściągnęłam domy do nich to gdzie mogę je w grze znaleźć żeby je postawić na pustą parcelę ??? POMOCY! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! |
Mam pytanie. Czy w The Sims 4 są nagrobki? Jeżeli tak to czy ktoś pokazałby mi ich ewentualne zdjęcie? :)
Dziękuję :) |
A co się dzieje z dzieckiem, kiedy straci rodziców?
|
Cytat:
|
Mam pytanie ;] Moja simka ma w jednym z zadań aspiracyjnych zdobyć 5 najlepszych przyjaciół. Już wcześniej w jednym z zadań było to do wykonania i wówczas po zdobyciu max relacji przyjacielskich z innym simem, opcja ta pojawiała się w 'przyjazne'. Coś na zasadzie 'poproś o bycie najlepszymi przyjaciółmi'. Przy innych simach już tej opcji nie ma. Zna ktoś rozwiązanie?
|
Jak wybrać płeć dziecka ? Moja simka urodziła już 4 chłopców i przydałaby się jakaś córeczka do kompletu.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
urodziła się dziewczynka ale nie wiem czy to ma jakiś związek |
Czy czwórka, ruszy bez płyty, lub zna ktoś sposób, by tak działała?
|
@up, ruszy bez płyty, ale trzeba mieć włączony orgin.
|
Płyta w czwórce jest potrzebna tylko do instalacji. Sama mam pudełkową wersję i gdy chcę pograć, wcale nie muszę wkładać płyty.
|
A to superancko. Dzięki za odpowiedź :D
|
Czy mi się wydaje, czy budując dom z fundamentami, nie można zrobić okrągłego płotu bez fundamentów? :(
|
Mam już nagrobek. Co teraz zrobić aby przyłączyć ducha do rodziny? :)
|
Też jestem ciekawa jak to zrobić. Przed aktualizacją umarł mąż mojej simki. Teraz pojawił się jako duch i chciałabym, żeby ponownie wzięli ślub, ale przy "oświadcz się" jest napis - "Można brać ślub tylko z duchami w swojej rodzinie".
|
Z tego co czytałem, gdy duch się pojawi, trzeba się z nim zaprzyjaźnić. Przy bardzo dobrych relacjach pojawi się opcja "zaproś do rodziny", czy coś w tym stylu.
|
a jak zbudować poddasze aby móc tam mieć jakies pomieszczenie?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
W jaki sposób można zdobyć krowokwiat?
|
Cytat:
łowisko jest na polanie do której wchodzi się przez drzewo |
Da się stworzyć ducha w CAS? :|
|
Kochani... gdzie te duchy? Grę mam aktualną (aktualizacje) i nie widzę duchów... Cmentarza nie ma, więc gdzie je znaleźć?
Muszę kogoś zabić? (tzn. Sima oczywiście :p) |
ja usmierciłam simke i wybralam opcje aby ja wywolac zza swiatow ale nie widze tego ducha :( a chcialabym sie z nia zaprzyjaznic i dodac do rodziny
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
a jak zrobic zeby sim umarl z rozbawienia? ogladac na okraglo kanal komediowy na przyklad?
|
czy ktoś wie jak moge odzyskać dziecko zabrane przez opiekę społeczną??
|
Witam, gra przyjdzie do mnie w tym tygodniu, w związku z tym mam kilka pytań:
- Czy ciężarna simka może zmieniać wygląd/przebierać się? - Są jakieś triki na zaplanowanie płci dziecka? (Tak jak w dwójce zapisywało się grę tuż przed porodem i ładowało aż do skutku a w trójce jadło się arbuzy/jabłka?) - Czy można edytować parcele publiczne? / Zbudować nowe parcele publiczne? |
tak, może, wystarczy kliknąć na komodę. Wszystkie ciuchy dostosowują sie do ciazy
|
Tak, można edytować i budować od podstaw parcele publiczne.
|
Dzięki za odpowiedzi. Boże, nareszcie koniec z tymi okropnymi ciuchami!
|
Witam, mam do Was 2 pytania. Gdzies przeczytalam, ze po slubie nie mozna miec kochankow, czy to prawda? I drugie pytanie, ogladajac filmiki budowanua i meblowania domow zauwazylam duzo drobnych dekoracji takich jak np. Przyprawy, ,,wieszaki'' z kubkami oraz rozne wieszaki z ubraniami do przedpokoju itp. Czy te dodatki sa w podstawie, czy mogly juz zostac sciagniete z internetu? Dziekuje za odp.
|
Co do drugiego pytania: tak, te wszystkie dodatki są w podstawie. Jest naprawę dużo dekoracji.
Co do posiadania kochanków po ślubie, nie sądzę, aby nie było to możliwe. Co prawda moje simy nie miały jeszcze kochanków, ale mają możliwość interakcji romantycznych ze wszystkimi dorosłymi simami. Poza tym moja niezamężna simka miała romans z żonatym simem. |
Witam, mam do Was dwa pytania:
- Mam nagrobek na parceli, gra jest zaktualizowana, a opcja wysłania ducha w zaświaty nieruszona. Minęło już kilka nocy. Czemu duch się nie pojawia? - Czy można jakoś wyłączyć równoległe życie w rodzinach? (Jeśli to pytanie już się pojawiło to przepraszam) |
Można mieć dziecko z duchem? Jeśli tak: jak ono wygląda: duch, zwykły sim?
|
Ja też mam pytanie i mam nadzieję, że jeszcze nie padło... Mam rodzinkę 4-osobową i chciałam przeprowadzić najstarszą córkę do innego domu.., a klikając "przenieś rodzinę" nie ma opcji wyboru simów.. Tylko jak już to wszyscy -,-. Wiecie jak wyprowadzić tylko jednego sima?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a ja mam takie pytanie... bo za "dodawanie" dodatkow z simsow 3 do konta orgin dostaje sie nagrody w czworce, tyle ze ja dawno temu dodalam wszystkie do innego konta do ktorego nie pamietam hasla i maila, czworke zarejestrowałam na nowym, daloby sie jeszcze jakos to przerejestrowac czy cus z tym zrobic? ;/ i do czego te nagrody sie przydaja?
|
Witam,
mam takie pytanie - czy da się w Sims 4 stworzyć drugi profil albo 'zamrozić' jakąś rodzinę? Tzn - kiedy mamy stworzone 2 rodziny i gramy jedną z nich u drugiej również mija czas, nawet jeżeli znajduje się w innej krainie, czy jest jakikolwiek sposób, żeby pierwsza rodzina nie rozwijała się automatycznie podczas gry tą drugą? |
Robisz nową grę, na górze w menu głównym przed wczytaniem save jest taki plusik.
|
Cytat:
Chociaż zawsze możesz zadzwonić/napisać do pomocy technicznej/obsługi klienta origin Tymi bonusikami są lampki nocne o kształcie plumboba, które tworzą aurę emocjonalną (?)... po polsku, każda wywołuje inne emocje. :) |
Czy można zmieniać strój do pracy?
|
Czy wyszła już aktualizacja naprawiająca problem, że jak żona bierze ślub to przejmuje nazwisko męża?
|
Cytat:
hmm... a daloby sie jakos odinstalowac czworke z mojego obecnego i zainstalowac na tamto? bo z tego co zrozumialam to nie ale wole sie upewnic... |
Cytat:
|
Od niedawna mam grę. Muszę przyznać, że całkiem mi się podoba. Mam jednak dwa pytania, jedno czysto teoretyczne:
Po co są zioła? Czy są potrzebne do przyrządzania jakichś potraw, czy sim może je sobie tak po prostu hodować? Oraz drugie: Jak mam kazać simowi robić pompki? Klikam na niego, ale nie ma nigdzie takiej opcji :( |
Klikasz na ziemie/podloge, nie na sima i nie jestem pewen czy sim nie musi mieć cechy aktywny
|
Ok, dzięki już wszystko wiem :)
|
Zioła są w wykwintnych potrawach.
Mam takie pytania odnośnie robienia rodzin wielopokoleniowych. Jak to jest ze starzeniem się simów w okolicy? Odnosi się to tylko do tych mieszkających w domach czy do wolnobiegających też? A jeśli wszyscy równo umierają to co z nowymi? I co z przyrostem naturalnym? Pojawia się jakaś nowa dzieciarnia? |
Cytat:
|
Mam pytanie, ściągnęłam sobie kilka ubrań do The sims 4 ale są one w rozszerzeniu Package, kiedy wyjdzie program który umożliwi instalowanie ich do the sims 4? czy może robi sie to teraz jakoś inaczej?
|
Wrzucasz wszystkie ciuchy, fryzury itp. do folderu mods w dokumentach
|
i tylko tyle? bez rozpakowania?
|
A czy mogłabyś dać ewentualnie zdjęcie jak wygląda ten pliczek? :)
|
|
Nierozpakowywuj. Zostaw i uruchom grę :)
|
zostawiłam to w ten sposób i nie mam tych ubrań
|
To może ktoś inny ci pomoże.
|
Jak postarzyć niemowlaka nie czekając do urodzin?
Czytałam gdzieś, że można to zrobić, ale nie mogę znaleźć odpowiedniej opcji. Czy trzeba do tego użyć tortu? |
Irbis, ja miałem taką opcję po kliknięciu na kołyskę, chyba że to nie o to Ci chodzi :|
|
Pink Panther dziękuję za odpowiedź. U mnie nie ma takiej opcji, ani jak klikam na kołyskę, ani jak na dzieciaka :hmm:
|
Cytat:
|
Mamełe tak, mam włączone starzenie się rodziny.
Edycja: Wyłączyłam starzenie się rodziny i znów włączyłam. Na kołysce pojawiła się opcja "postarz". Ja wcześniej wyłączałam i włączałam starzenie się rodziny kilkakrotnie w krótkim czasie i może coś się po prostu zamuliło. Tak czy inaczej problem rozwiązany. Dzięki :smile: |
Jak to jest z tym zbieraniem napiwków za granie... Mój sim musi uzbierac 100 simoleonów, a przez dwa dni grania na skrzypcach w lokalu tylko jedna osoba dała 10 simoleonów...Serio tak cięzko uzbierac te napiwki, czy mozna to jakos usprawnić? Dodam, że sim ma 6 poziom gry na tym instrumencie.
|
Lepiej jest wychodzić do lokalu wieczorem. Jest więcej simów i chyba są bardziej szczodrzy. Tak przynajmniej ja zauważyłam.
Wychodź simem, niech gra i może z czasem będzie zbierał większe napiwki. |
1. Ma ktoś z was stronke z fajnymi ciuchami i meblami ? :D ( thesimsresource znam ;) )
i 2 pytanie , nie pokazuja mi sie tatuaze :| da sie je jakoś wql zrobić simsowi ? Czy tylko jeśli tworzymy nowego simsa ? ;/ Cytat:
|
Czy wasi simowie też nie zmieniają po ślubie nazwisk? Ja mam Simkę, która poprosiła Sima, aby wprowadził się do jej domu i wtedy im urządziłam ślub, ale obydwoje mają nadal inne nazwiska.
Czy można przejść na emeryturę będąc seniorem? Ja w telefonie mam tylko opcję "znajdź pracę" lub "porzuć pracę". |
Tak, Simowie nie zmieniają nazwisk.
Można przejść na emeryturę, trzeba po prostu porzucić pracę. Od tej pory będzie otrzymywał trochę simleonów codziennie o 7:00. Niestety sam fakt bycia na emeryturze nie jest nigdzie odnotowany (w panelu pracy jest napisane po prostu, że jest bez pracy). |
Czy da się jakoś w CASie zmienić długość rzęs? Bo jakoś nie umiem.
|
Gdzie mogę pobrać mod, który potrafi wywołać śmierć z dowolnej przyczyny?
|
Jak zdobyć krowokwiata?
|
Cytat:
Czy mogę jakoś ustawić, że gdy zmieniam fryzurę albo makijaż to automatycznie ustawiają się do wszystkich strojów? Nie chce mi się zmieniać po kilka razy. Czy da się jakoś przy ustawianiu domu na parceli przesuwać go do przodu, do tyłu na, boki itp. (tak jak w the sims 3)? Bo postawiłam dom na zbyt dużej parceli, on ustawił się pośrodku i mogłam przesunąć tylko sam dom (z tej opcji przesuwania pokoi) bez płotków, kamieni, roślin (czyli wszystkiego co stało na zewnątrz), które zostały na starym miejscu. - czyli musiałabym robić wszystko ręcznie. Czy można jakoś przesuwać paski potrzeb/szybko je zaspokoić? |
co do dlugosci, tak jak by mozna. q gotowych oczach sa rozne tekstury rzes. ale niestety, jezeli chcesz zmienic rzesy, musisz zmienic cale oko.
co do krowokwiata polecam wylowienie go w źródle obok zakopanej kopalni (te zrodlo wyplywa ze skal, po prawej strnnie od kopalni) |
Cytat:
|
Automatycznego zmieniania fryzur i makijażu nie zaobserwowałam.
Do przemieszczania domu jest któraś z ikonek na pasku, na górze, w trybie budowania. Chyba ze strzałkami, ale nie dam sobie ręki uciąć, że tak wygląda. Rzęsy można spokojnie nadrobić eyelinerem. |
Właśnie z tej ikonki wybrałam, ale wszystko, co stało na zewnątrz domu zostało na starym miejscu.
A w tym konkretnym przypadku chodziło mi o skrócenie rzęs, bo wyglądają jak gruba krecha eyelinerem, ale dzięki :) Dobra, teraz już ostatnie pytanie z serii "omójbożejaksięwtogra?": Da się jakoś usunąć tę mniejszą kratkę, przerywanymi liniami? Bo jak urządzam dom to nic przez nią nie widzę XD W trójce pamiętam, że tak się dało. |
Tez nienawidzę siatki. Wystarczy kliknąć G.
|
Jak poradzić sobie z pożarem? Czy tylko i wyłącznie sam sim może ugasić pożar? W trybie kupowania, kupiłam panel kontroli sytemu przeciwpożarowego i jest uwaga, że wymagane są zraszacze. Moje pytanie skąd je wziąć? nie mogę ich nigdzie znaleźć w trybie kupowania:rolleyes:
|
witam czy da rade grac na tym sprzecie w the sims 4 ? http://www.amazon.co.uk/Sony-VAIO-VP...productDetails
|
Jak mam grać dla napiwków? Mojemu simowi potrzebne jest to zarówno do aspiracji, jak i do pracy. Na jakimś anglojęzycznym forum wyczytałam, że trzeba po prostu grać (bo nie ma konkretnej opcji "graj dla napiwków"), a jak innym się spodoba, to zaczną dawać napiwki. Ale co ja mam konkretnie grać? Improwizować, grać konkretne utwory, czy po prostu ćwiczyć? Pytam, bo poszłam specjalnie do baru grać, ale simy były bardziej zajęte drinkami, i mimo, że było ich pełno, to każdy go olał, to samo w publicznym ogródku i gdzieś na chodniku :| Tak samo jest z opowiadaniem dowcipów przy mikrofonie, nikt go nie słucha :|
|
W sims 4 dużo ciężej o widownie, największą szanse, że ktoś przyjdzie obejrzeć masz w ogrodzie, tak mi się wydaje ale ja tak miałem. Kup tam mikro i opowiadaj dowcipy czy rób kabarety tak długo, aż się ktoś zainteresuje, najlepiej tam gdzie największe skupienie simów czyli przy szachownicach.
|
Najlepiej napisać własne skecze lub utwory i je opowiadać/grać.
|
Czy szóstkowe oceny dziecka i nastolatka wpływają na późniejszą ocenę kariery zawodowej?
|
Mam problem z duchem, sim mi zmarł, nagrobek stoi w ogródku, a duch się nie pojawia :( co mam zrobić?
|
Jak zdobyć książki, które napisał nasz sim, ale sprzedał je wydawcy lub wydał własnym sumptem?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
widze nowy update. Co on wnosi? Nie mam nigdzie info.
|
Cytat:
http://sims.arhn.eu/2014/10/swiatla/ |
Można jakimś kodem/czymkolwiek zwiększyć poziom znajomości? Mój sim tym razem potrzebuje 7(!) przyjaciół do awansu (swoją drogą myślałam, że już dawno odeszło się od tego pomysłu) i zanim zaprzyjaźni się z nowymi, ze starymi traci kontakt.
|
Ja mam pytanie dotyczące ogrodnictwa. Próbuję wyhodować wszystkie możliwe rośliny i obecnie brakuje mi tylko jednej. Gdzieś przeczytałam, że powinnam mieć róże. Powinnam a nie mam. Wie ktoś gdzie ja je mogę znaleźć?
|
Problem ze znikającymi relacjami rozwiązany
http://modthesims.info/download.php?t=534925 Z tego co pamiętam róże rosną w dzielnicy z Ćwirami. Ta w lewym, górnym rogu Zatoczki. I chyba gdzieś w okolicy biblioteki w Zatoczce widziałam. |
Re: Pytania i odpowiedzi
Witam mam nastepujace pytanie jezeli np w simsach wybralem kariere Tajny agent (ścieżka agenta specjalnego i łotra) wybralem najpierw sciezke Łotra pozniej zmieniam prace i chcialbym ponownie pracowac jako tajny agent ale na sciezce Agenta Specjalnego jest mozliwosc zmiany sciezki?? Bo gdy chce zaczac prace od nowa jako Tajny Agent to mam tylko Łotra w mozliwosci wyboru nowej pracy juz nie jako tajny agent prosze o pomoc. To samo tyczy sie innych zawodow chodzi pozniej o odblokowania roznych rzeczy w grze sciezki nie bede mogl zmienic to nie odblokuje ich? ;/
|
Odp: Re: Pytania i odpowiedzi
Cytat:
|
Cytat:
modifyrelationship Imię twojego Sima Nazwisko twojego Sima Imię wybranego Sima Nazwisko wybranego Sima -liczba Friendship_Main/Romance_Main – maksymalnie do 50. Wybieramy „Friendship_Main” dla przyjaźni, lub „Romance_Main” dla romansu. (Przykład: modifyrelationship Mortimer Ćwir Bella Ćwir 50 Romance_Main). |
Czy można mieć więcej niż jednego najlepszego przyjaciela? Wiem, że był już taki problem, odpowiedź padła "może aktualizacja pomoże" i nie wiem, czy takowa się już pojawiła?
Maxistowska Summer wżeniła się w moją rodzinę, a jej aktualną aspiracją jest "przyjaciółka świata" - jest na ostatnim poziomie, gdzie trzeba zdobyć 5 najlepszych przyjaciół. Jednego ma - męża. Z innymi Simami pozostaje w dobrych relacjach, mam kilku, z którymi ma zielony pasek na 100%, ale opcji "Zostań najlepszym przyjacielem" nie ma. I to nie jest tak, że w ciągu jednego dnia zapełniam pasek i szukam tej opcji, bo zapraszałam tych przyjaciół w inne dni i dużo z nimi rozmawiałam (sądziłam, że może gra zakłada, że w jeden dzień najlepszego przyjaciela nie zdobędziesz, wiecie, "od zera do naj przyjaciela" i stąd ten problem), a opcji nadal nie ma. Czy jest jakieś ograniczenie do korespondencyjnych przyjaciół? Bo w tej chwili mam sytuację, że Simka może pisać posty na forach w poszukiwaniu znajomych, ale jak ją wybiorę, potem z powrotem kliknę na kompa, to ta opcja nadal się wyświetla a nie ma "sprawdź nowe wiadomości". Trwało to kilka dni i nadal nie ma tej opcji o sprawdzeniu korespondencji. Wysłałam ponownie do wszystkich przyjaciół list i prośbę o pocztówkę, bo myślałam, że wtedy się może gra 'odblokuje', ale i to nie pomogło... A wszystkich pocztówek jeszcze nie mam, więc nie chodzi o to, że przyjaciele się skończyli. I czy wy też tak macie, że przez parę minut (parenaście?) nie działają wam klawisze od szybkości? Jak ja mam świeżo uruchomioną grę, nie działają mi przyciski "`", "1", "2", "3", zadziałają dopiero po pewnym czasie gry. I to jest teraz standard, bo na początku nie działała mi tylko "`", a cyfrowe działały, za drugim uruchomieniem działały wszystkie, a za trzecim i każdym kolejnym - jak na początku napisałam. Mimo wszystko klawisz "p" działał, niezależnie, czy te od szybkości działały, czy nie. Oczywiście z tymi "klawiszami" na ekranie nie było problemu - kliknęłam je myszką, zadziały od razu. |
ginsei z pocztówkami mam to samo, ale mozna je tez znaleźć grzebiąc w śmietnikach na parceli publicznej.
Co do klawiszy, to tez tak mam prawie za każdym razem. pomaga np. wciśnięcie klawisza z literą "O" czy wywołanie okienka do wpisania kodów. Pewnie dlatego ci sie odblokowuje po jakimś czasie, bo wykonasz którąś z tych czynności. |
Cytat:
|
Nie, kochani, ja nie używam kodów w grze. Z klawiszy funkcyjnych to jedynie "alt+tab" ;) Poza tym, użycie "ctrl+shift" zamienia przede wszystkim "y" z "z", a nie zmienia właściwości numerków.
Więc "ctrl+shift" definitywnie odpada, a co do "o" - fakt, może na początku wciskałam go, gdy chciałam trafić w "p" i to odblokowywało, ale ostatnimi czasy po prostu czekam, aż cyferki "powrócą" i nawet klawisza "p" nie używam. Męczę się z myszką ;) Ale nie mówię, że nie spróbuję obu tych rad :) Jak tylko sprawdzę, to dam znać, czy działają (bo może ja mam jakieś wredniejsze Simsy? ;) ) Mamełe - dziękuję za radę odnośnie pocztówek, czas na grzebanie w śmieciach ;) Ewentualnie innym Simem spróbuję szukać przyjaciół, może kolejność otrzymywania odpowiedzi jest losowa i się część pocztówek nie pokryje? ;) |
Zgadza się ctrl+shift niczego nie zmienia, jednak włączenie i wyłączenie konsoli kodów jak najbardziej. Nie wiem skąd ten błąd się wziął, na początku gry go u mnie nie było, a teraz praktycznie za każdym razem po włączeniu rodziny pierwszą czynnością, którą muszę zrobić jest ctrl+shift+c :P
|
Czy ktoś już próbował uruchomić grę jednocześnie na dwóch komputerach?
|
Cytat:
|
Jestem mocno zaskoczona, ale "o" (od wyświetlania potrzeb Simów) działa! Wcisnęłam na początku gry i od razu cyferki śmigają... Kurde, jakich oni tam programistów mają, że klawiaturowe otwarcie panelu potrzeb naprawia klawisze od czasu -.-'
Pocztówki "się naprawiły" - okazało się, że nie zaliczyło mi części pocztówek, jak poprosiłam o kolejny zestaw (i kartki dotarły) wyskoczyła mi informacja, że mam już wszystkie. Zajrzałam do kolekcji i rzeczywiście - wszystkie są. Zmyliło mnie to, że takiego Roaring Hills wśród korespondentów nie było (nie mówiąc o innych miejscowościach wakacyjnych), a to w końcu jest jedno z dodatkowych miast TS3. Tyle, że ona chyba wyszło, jak TS4 już było na rynku, nie? |
Czyli dopóki nie gra się jednocześnie, można zainstalować grę (wersja pudełkowa) i grać z tego samego konta na dwóch komputerach? Nic złego się nie stanie?
|
Cytat:
Nigdy jednak nie grałam jednocześnie na obu. Zastanawiam się, czy gdyby uruchomić komputery bez połączenia z internetem, można by grać na obu jednocześnie. Trochę boję się to sprawdzić, żeby mnie nie zablokowali czy coś, dlatego pytałam o to tutaj ;P |
Spokojnie mozna odpalić grę na dwóch komputerach jednocześnie, ale online da sie być tylko na jednym, bo automatycznie wyskakuje podwójne logowanie i pytanie, czy zalogować pomimo to (wtedy automatycznie wylogowuje drugi komputer). Ja mam origin cały czas odpalony więc mi to wyskakuje często
|
Można wgrać swoją muzykę do CAS/trybu budowania?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Imprezy
Witam.
Posiadam oryginalną wersje The Sims 4, lecz nie posiadam opcji zorganizowania imprezy kostiumowej i czarno-białej. Może mi ktoś powiedzieć dlaczego? :smile: Pozdrawiam ;)) |
Odp: Imprezy
Żeby zrobić taki imprezy trzeba mieć cyfrową edycje specjalną. Jeśli jej nie masz nie możesz zrobić takich imprez, bo nie masz do nich obiektów.
|
Odp: Imprezy
Można też mieć Edycję Premium. ;)
|
Mam problem z płcią dzieci. Mianowicie od kiedy kupiłam grę rodzą mi się tylko i wyłącznie chłopcy. Żadnych dziewczynek. Nie pomaga nawet metoda stosowana w TS2 (zapisanie przed porodem, poród, powrót do menu itd.).
Czy ktoś z was ma podobny problem? Wiecie może jak wpłynąć na płeć? |
Czy The Sims 4 można NIE podpinać do Origina, czy jest to obligatoryjne?
|
Gra wymaga aktywacji na Originie, bez tego nie można uruchomić gry :) w odróżnieniu od innych odsłon nie jest to opcjonalne.
|
Cytat:
|
mam problem. Jak usunąć simowi nagrodę satysfakcji.nieopatrznie dałem nagrodę "niezmordowany" . Sim teraz nie śpi, sądziłem że ta nagroda spowolni pasek energii a to się zatyrzymało i ani drgnie .
Cytat:
wchodzisz w budowanie u gory jest "i" info o parceli otwierasz i po prawej jest znaczek buldożera klikasz i parceli nie ma :) |
Cytat:
I w związku z powyższym otrzymujesz ode mnie złotą łopatę - nagrodę dla forumowego kopacza :P http://www.mysmurfsvillage.com/wp-co...vel_golden.png Charionette edit: eeej, nagradzanie Złotą Łopatą było moją działką :( Uups, pojęcia nie miałam, do tego stopnia tutaj nie kopałam :P - Effie @Kędziorek: Łopata łopatą, ale za hotlinki gryzę.. |
Ej mam problem z przesuwaniem/obracaniem domu na działce. Wszystkie znajdujace sie w nim obiekty zostaja na swoim miejscu :C
|
1. To mi coś się zacięło, czy ogólnie skałki nie odnawiają się w okolicach parku w Oazie?
2. Czy wpadniecie w blokadę twórczą w końcu stało się wykonalne? |
Moje Simy dostają podwójną emeryturę (pojawiają się dwa komunikaty, wpada dwa razy więcej $). To u mnie się coś sknociło czy to wszyscy tak mają?
|
Cytat:
Nie wiem, czy wszyscy tak, mają, ale ja bym się cieszyła na Twoim miejscu, sama bym chciała dostawać podwójną rentę ;) Ja sama też mam pytanie. Co prawda gry nie posiadam, ale jak się sprawdzają te baseny? Bo skoro już są, to mogłabym się powoli grą interesować. Tylko jeszcze jakieś tekstury zamienne, żeby nie było My Little Ponny i może dałoby się już grać... No i zdecydowanie przydałyby się jakieś ładniejsze skórki dla samych Simów, bo niezbyt ciekawie wyglądają na oryginalnych. |
Cytat:
|
wie ktoś może jak wywołać u sima gniew? oprócz interakcji "podłe"...w kolejnym etapie życiowej aspiracji mam punkt, że muszę wywołać 10 bójek w stanie gniewu i nie mam pojęcia jak to zrobić. moja simka po każdej podłej interakcji jest pewna siebie :P
|
Na osi wspomnień Sima (czy jak to tam zwą) możesz ustawić wspomnienie jako "wspomnienie gniewu". Wtedy każesz Simowi wspominać tą chwilę i wpada w odpowiedni nastrój. Tą oś wspomnień znajdziesz w zakładce z kamerką po prawej na górze.
|
W jaki sposób na przyjęciu urodzinowym zrealizować cel, dotyczący pochwalenia jubilatki? W interakcjach nie mam takiego wyboru :/
|
To jest interakcja "Pochwal". Powinno się tam chyba pojawić.
|
U mnie podobnie. Na kilku przyjęciach miałam to zadanie, ale odpowiedniej opcji nie znalazłam. Próbowałam "pochwal strój", ale nie zaliczało celu.
|
Wiecie może, czy jest jakiś logiczny powód, dla którego nie można szczepić roślin? Miałam bazylię (czystą, bez szczepki) - chciałam na niej zaszczepić szałwię, bo wtedy otrzymujemy pietruszkę przy okazji. Robiłam tak jak zawsze przy szczepieniu, a tu animacja wykonuje się poprawnie (to machanie rękami Sima), ale ani krzak nie maleje, ani nie ma informacji o zaszczepieniu innej rośliny, ani też szczepka nie znika z wyposażenia. Próbowałam potem z innymi oszczypkami, ale jest to samo (na bazylii). Podobnie miałam przy śmieciowym krzaku, ale stwierdziłam, że to widocznie specyfika tego krzaka nie pozwala na zaszczepieniu mu innych roślin, ale niby czym ma się bazylia wyróżniać?
Co ciekawsze - po simowym dniu, naokoło i nieco powyżej (ok, pół kratki) tej felernej bazylii, wyrosło kilka krzaków pietruszek (prawdopodobnie tyle, ile razy "zaszczepiłam" ją - inne oszczypki nie wyrosły). Nie mogę ich rozdzielić - podnoszę bazylię, podnoszę też te latające w powietrzu pietruszki. Bazylię, tak ozdobioną, mogę sprzedać za 150 simoleonów O.o mogę też ją pielić, podlewać itd., ale jeszcze nie sprawdziłam, czy pietruszkę z tych latających krzaków zerwę (jeszcze nie wydały "owoców"). I ponawiam pytanie - orientuje się ktoś z was, czy został naprawiony błąd z jednym najlepszym przyjacielem? Aspiracja "Przyjaciel świata (?)" wymaga posiadania 5 takich przyjaciół, a mimo zielonego paska na maksa, nie mam nadal możliwości poproszenia o bycie najlepszym przyjacielem... anie_1981 - a jak dokładnie mają się sprawdzać? Możesz je wstawić w ziemi, możesz na piętrze i je oszklić, mogą w nim Simowie pływać, ochlapywać się itd., nie zauważyłam, by były zawody we wstrzymywaniu oddechów (chyba, że wśród dzieci?), ale Simowie mogą za to rozmawiać w trakcie pływania (a przynajmniej moi nie wychodzili, żeby rozmowne interakcje wykonać). Berbeci dalej nie ma, ekrany wczytywania nadal są, gram bez "progresu", więc nie wiem, jak to się sprawdza (a pewnie kiepsko, skoro rodziny w zamyśle mają wymierać i być zastępowane nowymi), więc może się jeszcze zastanów? ;) |
ginsei jeśli chodzi o szczepienie roślin... miałam podobną sytuację, również nie mogłam zaszczepić rośliny (krzew śmieciowy). Okazało się, że stała zbyt blisko drzewa owocowego. Przestawiłam krzaczek w trybie budowania i mogłam bez problemu zaszczepić. Czasami też, gdy sim sadzi nowe rośliny, same przeskakują w inne miejsce, tak jakby miały go zbyt mało tam, gdzie zostały zasadzone. Zdarzało się również, że znikały mi całe krzewy (na szczęście były przenoszone do wyposażenia rodziny) i również przyczyną było nieodpowiednie miejsce. Gdy sadziłam rośliny w skrzyniach, nie było takich problemów. Choć u Ciebie sytuacja jest bardziej skomplikowana, to może przyczyna jest taka sama :)
|
Cytat:
|
Jak dla mnie, to dodanie samych basenów to jeszcze za mało, ale może małe dzieci też dodadzą w darmowej aktualizacji. Wydaje mi się jednak, że baseny łatwiej dodać niż nową grupę wiekową. Jak dla mnie to dużym udogodnieniem byłoby już odklejenie niemowlaka od kołyski. Pamiętam, że jak grałam u kumpeli to mnie bardzo denerwowało to odkładanie dziecka do kołyski, i branie znowu na ręce (żeby zrobić kolejną interakcję).
|
czy istnieje już jakiś mod na umiejętności i potrzeby??
|
|
Czy jest jakiś kod albo mod na potrzeby tak jak w the sims 3,że można sobie przesuwać pasek potrzeb??
|
MartaRut23, z tego co mi wiadomo - nie ma, ale ekspertem w tej dziedzinie nie jestem. Widziałam parę dni temu mod na brak potrzeb - wszystko cały czas na zielono. Rzuciło mi się w oczy na stronce z dodatkami tworzonymi przez gracz, podczas szukania modu na mozaikę
|
Czy można jakoś przenieść rodzinę razem z domem do pliku??Jak w the sims 3
Istnieje jakiś mod albo sposób,żeby moja simka urodziła córeczkę,bo cały czas rodzą mi się chłopcy,ona ma już 4 synów |
Dziwne, dużo osób pisze o problemach z płcią, a m się rodzi na zmianę chłopak i dziewczynka. A swoją drogą - jest jakiś sposób na bliźniaki? Bo moja simka zaszła w ciążę, nie miała cechy "płodna", jej mąż też nie, a tu bum, dwie dziewuchy ;___;. Może zjadła jakąś potrawę, która to powoduje, czy coś? Czy to jest losowe?
|
Jeszcze nikt nie wymyślił kodu ani moda na bliźniaki,ale ja za to wymyśliłam sposób na płeć dziecka i moja simka urodzi dziewczynkę. Natomiast chciałabym jakiś kod albo mod,który dodaje te punkty żebym mogła kupić superpłodny.
|
Napotkał ktoś może program do robienia recolorów obiektów?
Chodzi mi głównie o meble/obrazy, bo do ciuchów znalazłem. Będę wdzięczny za linka (a jak będzie jeszcze przy tym poradnik, wycałuję <3 ) EDIT: Chwilę poszukał i o, znalazł. Jak by kogoś to interesowało, TUTORIAL ;) |
Cześć cześć :)
Myślę nad zakupem The Sims 4, ale nie jestem pewna czy na moim laptopie wgl. pójdzie. I w związku z tym mam pytanie: czy na laptopie HP-Pavilion 17-e135sw będę mogła grać? Próbował ktoś? ;) Parametry laptopa: System: Windows 8.1 Procesor: 4-rdzeniowy procesor AMD A4-5000 APU z kartą graficzną Radeon HD 8330 (1,5 GHz, 2Mb pamięci podręcznej) Pamięć RAM: 4GB DDR3L ( 4x4GB ) Dysk twardy: 500GB SATA (5400 obr./min) Dźwięk: system DTS Sound+ |
Cytat:
Tutaj masz stronę,która wszystko sprawdzi za ciebie. http://www.systemrequirementslab.com/cyri Tam gdzie pisze:" Search for a game" wpisujesz the sims 4 i naciskasz:"Can you run it",zaznaczasz:"Automatic Detection"czekasz chwile i już masz |
MartaRut23 jeśli chodzi o wypełnienie wszystkich pasków potrzeb danego Sima to Ctrl+Shift+C i wpisujesz: sims.fill_all_commodities a dla całej rodziny: stats.fill_commodities_household
|
Cytat:
Nie do końca o to mi chodzi.Mam kod na potrzeby,ale mi chodzi o coś takiego jak w the sims 3,że można na pasku zwiększać albo zmniejszać potrzeby. |
Z tego co wiem, to w TS4 jest odpowiednik trójkowego testingcheatsenabled true, ale nie wiem do końca jak brzmi. Chyba testingcheats true? Ale nie wiem czy z jego pomocą można przeciągać paski potrzeb, tj. w TS3.
|
MartaRut23, dzięki :)
Cześć :) Z góry przepraszam, że post pod postem, ale to baaardzo ważne dla mnie, a edycji postu nikt nie zauważy :( Sprawdziłam na tej stronie, którą podała MartaRut23, czy simsy mi pójdą i wyszło, że na minimalnych ustawieniach tak, ale na wyższych już raczej nie, bo mam o 0,4GB RAMu za mało i kartę graficzną trochę za słabą. I w związku z tym, czy gra będzie się często i dużo zawieszać? i czy w ogóle jest sens ją kupić ? :( Proszę o możliwie jak najszybszą odpowiedź, ponieważ gra jest tańsza :P a tylko jutro będę mogła skorzystać z tej promocji :) Ogrooomne dzięki z góry. :* |
Jeżeli będziesz grała na niskich lub średnich ustawieniach gra nie powinna się zacinać ani wywalać do pulpitu. W moim przypadku (nvidia 9800 gtx) skończyło się na obniżeniu ustawień do minimalnych, bo wyskakiwal błąd. Teraz gra chodzi płynnie, a do gorszej grafiki idzie się przyzwyczaić (nieskompresowane tekstury pomagają:) )
|
Dzięki ogromne :*
Przede wszystkim chodzi o to, żeby chodziła w miarę płynnie :) Więc chyba się skuszę, bo już myślałam, że będę musiała zrezygnować :) |
Wczoraj aktualizował mi się Origin czy coś tam od tego i pozmieniały mi się wszystkie ustawienia gry, tryb okienkowy i ogólnie musiałam wszystko naprawiać. Też tak mieliście?
I drugie pytanie: jak macie ustawione opcje starzenia się? Chciałabym włączyć starzenie, bo mam dość ręcznego postarzania moich simów. Poza tym nie chcę, żeby simy z otoczenia żyły wieczność jak w dwójce, ale z drugiej strony boję się wioski emerytów jak to miałam w trójce. I co jak wszyscy simowie z miasta umrą? Wprowadzą się nowi? |
Czy idzie dodać więcej niż jedno ubranie codzienne??
|
Cytat:
|
Już wiem jak. Ostatnio znalazłam mod na ciążę u nastolatek,ale u mnie on
nie działa. Jest w simsach coś takiego jak w 2 i 3,że można pisać własną historię rodziny ze zdjęciami?? |
Na TSR zobaczyłam dom z TS4 i pytam się: jak zrobić takie fryzy (czyli niską ściankę na dachu) ???
[IMG]http://i59.************/2vrzfjd.jpg[/IMG] |
Prawdopodobnie jest to taras, a wysokość ścian jest podwyższona. Dzięki temu można sobie ustawić fryzy w trybie budowania i dodawać do "pokoi", w tym wypadku tarasu. Mam nadzieję, że mnie zrozumiałaś :D
|
moze to byc rowniez dach :)
|
Cytat:
|
nie. dach jednospadzisty (?), skierowany spadem w inna strone domu.
|
Cytat:
|
Pobrałam sobie kilka domów z galerii i w grze pojawiły mi się różne nowe obiekty typu wanna narożna itp, mniemam że to od ea, bo opisy są po polsku i tak dalej, moje pytanie skąd to można osobno pobierać? Jest jakiś odpowiednik store czy coś?
|
A jak jest z płcią nienarodzonych dzieci, da się nią sterować, czy nie?
|
Cytat:
nie da :) czy jest jakiś program do sprawdzania dodatków z neta? tak jak było do the sims 3/2? Chyba mam jakiś wadliwy bo co chwile mnie z gry wywala :wredny: |
witam, mam pytanie odnośnie starzenia się simów... czy da się jakoś włączyć grę żeby te działki, co mam na nich domy znów były puste, a rodziny stworzone przez twórców znów były młode? bo u mnie wszyscy się zestarzeli ;/
|
Jak będziesz w menu głównym kliknij w plus na górze, po prawej. Zrobisz tym nową grę. Wszystkie zapisy można wczytać w dowolnym momencie wybierając ikonkę w kształcie dyskietki.
|
Mam pytanie czy jest jakiś mod dzięki któremu sim nie będzie potrzebował części do ulepszeń tylko będzie ulepszał bez tych części??
|
Czy można bez użycia kodów zmienić cechy Sima? :| Wiem, że przy użyciu testingcheats on i cas.fulleditmode mogę edytować w CAS i zmieniać wszystko ale jest mały problem przy tym sposobie - czasami Sim przypomina sobie o swoich dawnych cechach i miewa związane z nimi nastrójniki... :rolleyes:
|
wyszla juz ta aktualizacja z nowymi karierami?
|
We wtorek ma być, ale nie wiem o której godzinie
|
Wiem,że to nie ten dział,ale nie wiem gdzie zadać pytanie. Zauważyłam,że w the sims 4 mogę stworzyć historię rodziny,ale jest bardzo mało miejsca do pisania pod zdjęciem,a ja lubie tworzyć historie danej rodziny.Otóż moje pytanie jest takie czy jest jakiś mod,który to naprawia,że jest więcej miejsca do pisania pod obrazkiem??
A jak nie ma to czy jest jakiś program graficzny dzięki któremu mogę wstawić zdjęcie i opis pod nim. |
Marta, dość często przeglądam mody i jeszcze nigdzie takiego nie widziałem. Również żadnym programem tego nie zrobisz, tak więc niestety musisz korzystać z tego co jest w grze, z ograniczoną liczbą miejsca pod wpisy.
|
Dzięki za odpowiedź,ale mi chodzi o jakikolwiek program graficzny nie połaczony z grą.
|
No to w zasadzie w każdym programie graficznym możesz sobie zrobić opis rodziny, paint, photoshop, gimp. Tyle, że nie wrzucisz tego do gry w żaden sposób.
|
Wiem o tym.Ale chcę,żeby było jak w the sims 2,że dodaje zdjęcie z gry pod zdjęciem daje napisy,a z boku widać zdjęcia z napisami które już zrobiłam i moge je obejrzeć w każdej chwili.
|
to może machnąć prezentację w programie typu PowerPoint? :P
|
Jest już może mod,który pozwala edytować relacje rodzinne w stworzonych już simach?? Tak jak to było w the sims 3.
|
MartaRut23, nie ma modu. Jest tylko kod, który pozwala na zwiększenie paska przyjaźni i romansu. Nie chce mi się dokładnie go opisywać, ale tu masz jakiś poradnik: http://sims.arhn.eu/2014/09/poprawienie-znajomosci/
|
Znam ten kod i nie o to mi chodzi
|
Są już jakieś znane sposoby na piwnicę lub półpiętro?
|
gdzie znajdę drzewo genealogiczne mojego Sima? :)
|
nie znajdziesz, bo go nie ma :P seria TS4 w tej chwili cierpi na brak drzewa genealogicznego. Moze kiedys dodadza. Moze... :P
|
jest jakiś kod albo sposób na usunięcie kryształka nad głową sima?
|
Wie ktoś kiedy pojawi się nowy dodatek ucieczka w plener??
|
Cytat:
http://i.imgur.com/wH3ekar.png wszędzie gdzie są miejsca podkreślone 0.00 muszą takie być, ponieważ przy instalacji gra dała tam 1.00, co dodaje kolor kryształków @down: nie ma sprawy ;) |
Dziękuję! Przyda się :D
|
kontrowersyjna kaczuszka, dzięki za informację. szkoda trochę, ale trudno ;)
a czy jest możliwość wyprowadzenia jednego Sima z rodziny? |
Cytat:
ja podbijam pytanie, jest jakis program do sprawdzania dodatków ? |
PO raz pierwszy urodziły mi się bliźnięta :o
Komuś jeszcze się udało? Wiadomo coś więcej o sterowaniu płcią? |
mi się wczoraj udało w jednej rodzinie mieć dwie pary bliźniąt, niestety :v
|
Cytat:
|
wie ktoś może co ile (po ilu) dni urlopu się przywracają/powiększają?
|
Jak zdobyć ten nowe gnomy?
Ja miałam już raz bliźniaki :) Wielki szok. |
jest gdzieś opcja wyproś? jakaś babka wbiła mi się do domu i siedzi tam drugi dzień :( chyba ją zabije :c
|
Jest jakiś mod lub kod na przyspieszenie ciąży simki??
|
A wie może ktoś gdzie instalować podłogi i pokrycia ścian, bo żadne z pobranych i wrzuconych do Mods nie pokazują mi się w grze?
|
A czy to na pewno podłogi do TS4? Czasem można omyłkowo pobrać np. do innych Simsów. Sądzę, że mody do TS4 wrzuca się po prostu do katalogu Mods. Sprawdź dokładnie opcje gry, może masz wyłączoną zawartość zmodyfikowaną.
|
Hej hej, mam pytanie! Jak wygląda czas w Simsach 4? Czy tak jak w 2 - grasz jedną rodziną, to u reszty nic się nie dzieje, czy wszystko rozgrywa się w czasie rzeczywistym i tak jak w 3 grasz jedną rodziną, a u pozostałych mija czas?
Nie wiedziałam, gdzie to pytanie zadać, także wybaczcie :) |
Grasz jedna rodziną, a czas płynie u wszystkich, z tym, że poza takimi drobnymi sprawami jak przemieszczenie/kontakty/potrzeby (opcjonalnie starzenie się) nic się u nich nie dzieje.
|
A ja mam pytanie co do działania TS4 i Origin'a.
Mikołaj przyniósł mi grę pod choinkę :D i jako dobra siostra chce, żeby moje rodzeństwo też sobie mogło pograć. Wiem, że trzeba zarejestrować grę przez Orgin i jest ona przypisana do konta itd., ale byłabym wdzięczna, gdyby ktoś napisał czy jest możliwość grania na 2 komputerach? Czy można mieć 2 oddzielne konta *naiwność*, czy np. będę musiała udostępnić swoje hasło? Nigdy nie miałam tego problemu, bo gram z siostrą w zupełnie inne gry. Także proszę o łopatologiczne wytłumaczenie ;) |
Grę można przypisać tylko do jednego konta. Tylko nie wiem, czy jest dozwolone instalowanie tej samej kopii na kilku komputerach.
|
Skoro grać można w trybie offline, to chyba nie ma problemu, żeby zainstalować siostrze z Twojego konta, a potem się wylogować i wejść w tryb offline... Ale to takie moje gdybanie, nie wiem czy jest to dozwolone i technicznie wykonalne...
|
Mam wrażenie że EA zapomniało że wśród graczy są osoby posiadające komputery apple, a wersja na mac miała rzekomo wyjść do końca 2014, wie ktoś coś ?
|
Mam pytanie. Jak zrobić na 1 piętrze podłogę,ale nie na ścianach z dołu??
|
Cytat:
|
Wiceprezes Prowadzenie Negocjacji
Ktoś mi podpowie jak prowadzić negocjacje w codziennych zadaniach w karierze BIZNES w 6 poziomie pracy? Stoję w miejscu a pewnie rozwiązanie banalne.
|
Odp: Wiceprezes Prowadzenie Negocjacji
Za pomocą komputera - w zakładce "Sieć.."
|
czy (i jak) mozna mentorowac ogrodnictwo?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@up, ja nie mam folderu packages, a wszystko mi działa. Więc nie wiem, czy jest w ogóle potrzebny :|
|
Czy w folderze Mods mają znaleźć się tylko dodatki ( pliki packages), czy potrzebny jest jeszcze jakiś plik z rozszerzeniem?
|
Nie, plik sam się tworzy.
|
Czy jest jakiś mod na to,żeby niemowlaki zamknęły się,bo prawie cały czas płaczą.
|
Hej, mam pytanie co do tworzenia samego miasta i wprowadzania do niego swoich simów. Gram sobie simką w jednej zapisanej grze, po czym wychodzę z niej i tworzę w nowej grze simów, których chcę wprowadzić do tego miasta, w którym mam już swoją simkę. I nie potrafię tego zrobić :/ W "zarządzaniu światami" też nie umiem tego zrobić.. Wie ktoś jak to rozwiązać? :(
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czy ktoś wie jak zrobić zdjęcie simki w CAS od razu mówię,że print screan nie działa
|
MartaRut23 - możesz pobrać program fraps, wybierasz w nim klawisz, którym chcesz robić zdjęcia i miejsce, gdzie chcesz je zapisywać. Przed odpaleniem gry po prostu włączasz ten program.
|
czy ktoś wie, jak można utrzymać znajomość z kimś, kto z nami nie mieszka? trochę to wkurzające...moja simka miała już chłopaka, miałam go zwabić do domu, a tu patrzę - nie mam go w ogóle w znajomych O.o i tak jest z każdą znajomością! czy tylko ja tak mam, bo robię jakiś błąd, czy tak po prostu wymyślili twórcy? pomocy :(
|
Cytat:
Tutaj masz kod na to: https://www.youtube.com/watch?v=Z-NVKik6Cms |
Czy wie ktoś,którego stycznia ma wyjść dodatek ucieczka w plener i czy to będzie dodatek do kupienia czy coś takiego jak aktualizacje??
|
Cytat:
|
MartaRut23, pakiet ten ukaże się w przyszłym tygodniu. Jak włączasz grę i masz połączenie z netem to zapowiedź pokazuje się bezpośrednio w menu głównym ;)
|
Cytat:
Czy może mi ktoś powiedzieć gdzie mam wgrywać różne kolory skóry?? Bo chcę to wgrać,a mi tego nie widzi. http://elys-simsalabim.tumblr.com/po...cement-since-i |
jak pisać artykuły?
Jaki poziom umiejętności jest potrzebny?
|
Czy żeby grać w dodatek ucieczka w plener oryginalną trzeba też mieć podstawke oryginalną??
|
Mam takie szybkie pytanie. Jak upamiętnić sima?
Naczytałam się o tym, a w grze nie widzę możliwości. Można ponoć namalować portret, napisać piosenkę albo napisać biografie. Po jednej osobie z rodziny.. mają pomaksowane i malarstwo i muzycznie wszystkie instrumenty, a nie mam opcji że by kogoś upamiętnić.. pisarz może napisać biografię, ale bez wyboru czyją... |
MartaRut23, słyszałam, że jak oryginalne łączy się z nieoryginalnym w przypadku simsów, to po grze... i reinstal albo format zostaje. Aczkolwiek nie wiem na 100% i dołączam się do pytania.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jest tylko opcja na każdym instrumencie wykonaj serenadę. |
jak gram w sims 4 to chcę ściągnąć dom z galerii i pisze że to nie jest dostępne w tym trybie gry
o co w tym chodzi? w jakim trybie gry? jak trzeba uzyskać ten tryb gry? |
Cytat:
|
Czy jest już pose player??
|
Jako że dopiero zaczęłam grać w TS4 i nic nie wiem, postanowiłam tu zapytać. Czy ktoś może mnie oświecić, w jaki sposób najszybciej osiągnąć nastrój "zainspirowany"? Mój sim musi przygotować 2 posiłki w tym właśnie nastroju, a ja nie wiem, jak go wywołać. Ktoś, coś? ;) Będę wdzięczna. |
Cytat:
|
Dokładnie tak! Dziękuję bardzo! :)
|
Jak szybko doprowadzić sima do płaczu??
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie zdarzyło mi się jednak, żeby dzieci płakały z powodu nowego rodzeństwa. Być może to zależy od osobowości tych dzieci, lub po prostu to kwestia przypadku. |
Cytat:
Bo robię teledysk do piosenki Taylor Swift - White horse. A jakie cechy miały dzieci,że płakały jak urodziło im się rodzeństwo?? |
Czy wie ktoś czy są do zbudowania toalety publiczne,bo robię park??
|
Podeśle ktoś link do ściągnięcia naturalnych rzęs? Z podpowiedzią gdzie je potem znaleźć.
|
|
Czy jest jakiś mod dzięki,któremu mogę edytować relacje między simami,ale mieszkającymi w osobnych domach??
|
Również potrzebowałabym jakiś mod/kod dotyczący relacji... Coś mi się chyba w tej grze psuje.
Moi simowie poznają innych simów, zaprzyjaźniają się... a potem dupa - nie ma tych osób w znajomych, nie mogę do nich zadzwonić itd. |
Kody na ustalenie stopnia przyjaźni i/lub romansu
TestingCheats True modifyrelationship imienazwisko1 imienazwisko2 liczba Friendship_Main - na przyjaźń modifyrelationship imienazwisko1 imienazwisko2 liczba Romance_Main - na romans Prawidłowo wpisany kod w grze dla przykładowych simów będzie wyglądał tak: modifyrelationship Misza Domagarow Bella Ćwir 75 Friendship_Main - pasek przyjaźni naładowany w 75% Kody przetestowałam i działają. |
Czy ktoś wie jak wywołać konkretny nastrój sima,bo potrzebuję nastrój smutny
|
Cytat:
|
nie da sie kupować warzyw? musze hodować lub biegać po miastach i kraść z ogródków?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Gram w angielską wersję TS4 i w związku z tym mam raczej nietypowe pytanie - jak przetłumaczona na polski została opcja 'mess around' (bara-bara nastolatków)?
|
^ figluj... Tak została przetłumaczona
|
Mam pytanie jak zmienić cechy Sima aby nie pojawiały się nastrójniki związane z jego poprzednimi (zastąpionymi już innymi) cechami? Skorzystałam z kodu cas.fulleditmode i w cas zmieniłam jego cechy, może jest na to jakiś lepszy sposób?
|
Jak zrobić żeby były chłopak simki do niej wrócił? :v próbuję z nim romansować, ale nic z tego nie wychodzi
|
Zapytam tutaj bo to pilne ! Wczoraj po 15 kupilam Ucieczka w plener i nic nie przyszło tzn mam potwierdzenie zakupu i coś tam że paypal zabrał mi kase dla nich ale nie mam nr kodu produktu itd, pierwszy raz kupiłam przez paypal wytłumaczy mi ktoś coś o co chodzi czemu tego nie mam ? Patrze dzisiaj meila i nic nie mam :(
|
Jest jakiś sposób, żeby Simce zablokować ciążę, żeby nie rodziła gdy ja gram akurat w innej rodzinie?
@anjanka Kupowałaś przez Origin czy w jakimś sklepie internetowym? |
@Effie Origin :( ja nie wiem czy oni muszą zaksięgować kase jak u Nas? Nie znam się nigdy nie kupowałam przez paypal...
|
Poza darmowymi prezentami nic nie kupowałam dotąd bezpośrednio przez Origin, ale...
- sprawdź historię zamówień (Pomoc->Historia zamówień), tam wyświetla się status zamówienia, - może nie musisz czekać na żaden kod tylko dodatek masz już w swojej bibliotece gier? |
Patrzałam wczoraj historię i jest że zrealizowane czy coś takiego, w biblioteczce nie mam odświeżałam z trylion razy :( po pracy zobacze jeszcze raz jak nie bedzie to napiszę do nich....
|
Cytat:
Mam jeszcze jedno pytanie - podczas przyjęcia urodzinowego jeden z celów to wzniesienie toastów przez dorosłego, jak to zrobić? Sprawdzałam na swoim Simie, na innych Simach, ale nigdzie nie ma takiej opcji. |
Ja miałam taką opcję tylko raz. W razie co - szukaj w prywatnych.
Aha i był to sterowalny sim z rodziny, którą grałam. Kliknęłam nim na jubilata i była to opcja. |
Oba simy muszą pić drinki, wtedy jednym pijącym klikasz na drugiego i jest opcja wznieś toast.
|
Mam pytanie, jak nauczyć sima umiejętności koszenia i co ona daje? Dla niedowiarków http://pl.sims.wikia.com/wiki/Plik:Koszenie.jpg
|
Cytat:
|
Cytat:
Później stats.set_skill_level AdultMajor_Reaping 10 |
Cytat:
|
@Sweet rabbit, zabij Sima w innej rodzinie, kto wie, może teraz to ona przyjdzie po jego duszę :P
|
Hej, mam takie pytanie, jeśli już było, to przepraszam :) Chciałabym kupić używaną 4, jednak zastanawia mnie, jak to jest z tym kontem orgin. Czytałam, że posiadanie tam konta jest niezbędne do ukończenia procesu instalacji (?). A co w przypadku, gdy ktoś zainstalował simsy na swoim orginie, uznał, że to nie to i chce je sprzedać? Czy kupując taką używkę będę mogła bez problemu zainstalować ją na moim komputerze i przypisać do mojego konta, czy trzeba jednak kupić nówkę?
|
^ Obawiam się, że musisz kupić nowy egzemplarz. Do instalacji TS4 potrzebne jest konto Orgin, a nie da się przypisać jednego kodu gry na dwóch kontach. Poprzedni właściciel musiałby ci dać dostęp do swojego Orginu, a wątpię żeby chciał to zrobić.
Oczywiście jeśli poprzedni właściciel nie przypisał gry do swojego konta, to instalacja jest możliwa. |
Pyszczki, mam trzy pytanka!
Pierwsze: co zrobić, żeby kamera przewijała się w dół ekranu? Drugie: mam wersję pudełkową, czy jest możliwe zainstalowanie gry na innym komputerze i przelogowanie się na mój origin? Chciałabym pograć czasem nie u siebie w domu i taka opcja byłaby cudowna. Wcześniej grałam tak w nowe SimCity (ale w wersji elektronicznej), które zapisuje gre na swoich serwerach. W simsach nie zależy mi na zapisanych grach itp, ale czy samą kopię mogę zainstalować gdzieś indziej? Trzecie: Czy znalazła się na forum już jakaś dobra dusza, która spisała wszystkie kody w jednym miejscu? Szukałam i nic konkretnego nie znalazłam, same pojedyncze porady. |
Cytat:
|
Jaki jest kod na ukrycie kryształka i dymków? Wydawało mi się, że hideheadlineeffects on/off, ale wpisuję i wpisuję, a nie działa :/
|
Tak, jest ale nie hideheadlineeffects on/off , tylko headlineeffects on/off, ale działa on chyba tylko na dymki, na plumboba chyba nie.
|
Aaa, wszystko jasne :D Dziękuję ;)
|
Ostatnio nawrzucałam do simsów dosyć dużo dodatków typu włosy, ubrania. Część z nich prezentuje się fajne, a druga cześć to tragedia, ale głównie chodzi o to, że te randomowe simsy co się pojawiają w mieście nie mają nic przeciwko CC. I tak powstała mi fala dziwnych simów o dziwnych brwiach, włosach (kolor zielony, różowy itd.) i ubraniach. Nie wiecie czy jest jakaś możliwość coś z tym zrobić? Bo jednak chciałoby się by to wyglądało jakoś estetycznie ;p
|
Jedyny sposób, jaki teraz przychodzi mi do głowy, to zmiana tego ręcznie. Wpisujesz testingcheats true, a potem cas.fulleditmode. Klikasz z shiftem na danego sima i wybierasz opcję edytuj w stwórz sima.
|
Jak do diaska wYprosić gości? Po przyjęciu sobie dalej siedzą i nie zamierzają wyjść. Nigdzie nie ma opcji wyproś czy pożegnaj, a opcja odejdź nic nie daje
|
Orzechowo dzięki za wskazówkę, jednak nie odczuwam narazie takiej desperacji by przerabiać każdego z osobna ;) Wpadł mi sumie teraz do głowy pomysł by pousuwać tych dziwnych simów w tej skrzyni rodzin (czy jak to nazwać). Co prawda pojawią się nowi, ale może bardziej normalnie wyglądający.
|
Sovillian, niestety nie spotkałam żadnego moda który sprawia, że cc jest pomijane przy tworzeniu nowych simów, w sumie też by mi się przydał :D
Shattered, wejdź w tryb budowania i sprawdź informacje o parceli. Jak w miejscu informacji dot. typu parceli jest niebieski kwadrat, będziesz musiała wyprowadzić rodzinę, zmienić to na mieszkalne i wprowadzić rodzinę od nowa. Miałam ten problem kiedyś. |
Jest już może pose player i fajne pozy,bo potrzebuje kilku??
Czy simka może odmówić jak inny sim ją całuje??Bo jakoś mi to nie wychodzi,a potrzebuje tego do filmiku.Zrobiłam nawet tak,że on ją kocha,a ona go nienawidzi i dalej on ją może pocałować. |
Czy ktos wie, gdzie moge znalezc ksiazki , ktore moj sim napisal i opublikowal poprzez skrzynke pocztowa? Nie mam ich w biblioteczce ani nie moge zamowic przez komputer ani nie ma ich u sima w plecaku... Chciclabym kopie dla jego rodziny, a gdy jakas opublikuje, to juz nie mam mozliwosci. Czy zna ktos rozwiazanie??
|
Mam the sims 4 i jak chcę ją uruchomić to włącza mi się origin i wersja testowa,a tego nie chcę.Jak to usunąć??
|
To jakiś błąd u mnie czy to aktualizacja spowodowała, że martwe simy znikają z drzewa genealogicznego. Nie mam nic przeciwko zniknięciu umarłych z listy znajomych, ale jednak miło by było widzieć wszystkie pokolenia, a nie tylko te żywe.
|
@Iliada115 Z tego co czytałam to większość ludzi skarży się na burdel w drzewach genealogicznych. U siebie nic nie zauważyłam, ale to tylko dlatego, że zaczęłam grę zupełnie od nowa.
Poza tym, jak to jest z tymi jajkami? Bo mam już prawie wszystkie i z tego co zauważyłam dostajemy je ze zbierania roślin, kamieni. I moje pytanie brzmi czy będę zbierać te cholerne jajka zamiast minerałów itd. aż do końca eventu? Czy wraz ze zebraniem wszystkich jajek już więcej się nie będą pokazywać? |
Czy jest jakiś sposób na usunięcie dodatków z netu, ale tak, żeby widzieć co się usuwa? Mam po kilka razy te same szminki, cienie do powiek, miały tylko inne nazwy. Niestety nie wiek, które to, żeby wywalić je po prostu z folderu...
|
@Sovillian
Jajek nie zbiera się "zamiast" minerałów itp. tylko wpadają dodatkowo, więc to tylko taki miły upominek, po zebraniu kolekcji poza zaśmiecaniem wyposażenia nie wpływają na grę. Lecieć będą zdaje się do końca kwietnia. |
@Effie Uff, a już myślałam, że są one zamiast minerałów. Dzięki Ci za rozwianie moich wątpliwości, bo już się bałam, że będę w nieskończoność zbierać tylko jajka :D
|
Za zebranie 10 jajek dostajemy do wyposażenia rodziny pluszowego dużego królika Hopka, ale czy jajka z wyposażenia znikną po evencie?
|
Może mi ktoś napisać czy powstał już jakiś mod na zamianę imion i nazwisk w grze/dodanie nowych do puli? Jakiś czas temu miałam okazję zagrać w angielską wersję 4 i porównując z liczbą nazwisk/imion, które są generowane przez grę w polskiej wersji, simy po angielsku wypadają lepiej. Zazwyczaj nie gram miastowymi, ale wkurza mnie, że połowa mieszkańców nazywa się Piosenka, a druga połowa Maluch ^^
|
Ja mam troszkę pytanie z innej beczki (i proszę o jak najszybszą odpowiedź).
Otóż jest okazja (jak pewnie niektórzy wiedzą), że można zakupić za pośrednictwem Origin The sims za okazyjną cenę 89 PLN (bodaj). W zasadzie zastanawiam się czy warto. Czy The Sims 4 to dobry powót do dawnego klimatu serii czy może przepełnione błędami i pazdernością nieudane dziecko. Czy opłaca się kupić przez Origin (później nie ma możliwości sprzedania chyba, prawda?). Jestem w tym zielona. :P Czy znajdzie się jakaś dobra dusza, która chętnie odpowie mi na to pytanie... chociażby do końca tygodnia? :okay: |
Niestey raz zakupionej gry nie odsprzedasz tak łatwo ;)
Mogłabyś zakupić ją na jakieś konto, które później będziesz mogła odsprzedać ewentualnie. The Sims 4 wg mnie jest skierowane raczej do dość młodych użytkowników. Według mnie kimatu poprzednich części w niej nie uświadczysz. Ale to musiałabyś przeczytać recenzje. |
Origin ma możliwość oddania gry jeśli się nie spodoba, szczegóły tutaj: https://www.origin.com/pl-pl/great-game-guarantee
Hmm...co do The Sims 4, może poczytaj recenzje, obejrzyj let's play i sama zadecyduj. Jak dla mnie gra fajna, ale ma dużo wkurzających błędów i niedociągnięć. |
Klimat jest zupełnie inny, tak samo jak inny jest w dwójce albo trójce. Przynajmniej ja grając w każdą z tych gier miałam zupełnie inne odczucia. Powiedziałabym, że te wszystkie części to zupełnie inne gry.
Tak jak już wszędzie powtarzam - pojawia się wiele przydatnych opcji, których nie ma w poprzednich częściach, budowanie jest super, wielozadaniowość, swobodne tworzenie simów, którzy swoją drogą nie są tacy tępi jak w 2 i 3, gra chodzi bardzo płynnie. Jest też wiele niedopracowań i bugów, brakuje otwartego świata (przez co ja rzadko kiedy wyjeżdżam gdzieś z moimi simami, bo nie mogę kontrolować wszystkich na raz), CAST, tworzenia własnych miast, małych dzieci, ciągłe ekrany ładowania są męczące (i pewnie im więcej będzie dodatków, tym dłużej ładowanie będzie trwać)... Generalnie podstawa czwórki wydaje się mocno okrojona w porównaniu z podstawami poprzednich części. Tak jak poprzednicy uważam, że powinnaś przeczytać kilka recenzji, obejrzeć jakieś let's playe i sama wyrobić sobie opinię. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Serio myślałam, by zwrócić, bo za bardzo do gustu mi nie przypadło. Ale wywnioskowałam, z tej listy, że nie można. |
Czy da się zarabiać na swoim sklepie , siedząc simsem w domu :| :|
|
ja mam takie pytanko - kiedy pobieram domek ze strony maxis, to pojawia się w bibliotece, a kiedy z innej i wrzucam pliki do folderu Tray to go nie widzę :( proszę o pomoc dlaczego tak się dzieje? wcześniej działało normalnie i widziałam w Mojej Bibliotece domki pobrane z innych stron.
|
Chciałabym zacząć nową grę w czystym, niepozmienianym przeze mnie mieście.
Czy mogę jakoś rozpocząć grę na nowym save, w nowym świecie, nie tracąc poprzedniego? Gdy na ekranie głównym nacisnę "nowa gra", po prostu mogę zacząć grę nową rodziną, ale w starym świecie :| Czy muszę w związku z tym bawić się w wywalanie plików z moich dokumentów na pulpit? Jak tak, to słabo... |
Na górze ekranu startowego masz taki plusik (chyba plusik), na niego kliknij, będzie to nowy świat. Potem sobie tylko ogarnij nazwy save'ów, żeby ich nie mylić :)
|
Aaaaargh, a ja myślałam, że sprawdziłam już wszystko. Wielkie dzięki :D Jednak mój kolor włosów coś o mnie mówi.
Jeszcze jedno pytanie, może trochę głupie, ale po co dzieciom strój sportowy? Zawsze się męczę z wyborem ładnego, a one go do niczego nie używają. No chyba, że o czymś nie wiem (jak zawsze :D)? |
Też nie znalazłam zastosowania. Czasem im go na siłę ubieram jak wysyłam na drabinki, ale równie dobrze mogłoby go nie być ;/
|
Jeśli robię imprezę na parceli publicznej, to czy mogę w jakiś sposób zakazać wstępu niezaproszonym simom? Robię imprezy i wesela w eleganckich strojach a przychodzą takie gamonie w dresie, zaczepiają simów, zabierają jedzenie i robią sztuczny tłok :/ No i najgorsze, psują zdjęcia!
W TS3 płaciło się za wynajęcie lokalu na wyłączność, ale tu raczej czegoś takiego nie ma:( |
Ja to obeszłam tak, że jedni z mieszkańców mieszkają po prostu w domu weselnym, który sama zrobiłam. I jak robię śluby, to ich zapraszam, a potem robię wesele w ich domu - nie ma problemu z dostępem do lodówki, a i łóżko jest na noc poślubną dla małżonków ;)
|
Mam takie pytanko jak zdobyć wszystkie jajka ozdobne i ile ich jest? (nigdzie się nie dopatrzyłam rozmowy na ten temat)
|
Jest 10 jaj, wypadają losowo podczas zbierania plonów z roślin, otwierania skamielin(?) i kapsuł. Moim zdaniem najszybszą drogą jest właśnie przejście się po sąsiedztwach i pozbieranie gotowych już plonów.
|
Ja po prostu kazałam simom kopać skałki. Są kolekcjonerami to i tak musieli kopać te skamieliny i szukać żab. Nie mają ogródka ani nie zbierali plonów. (Myślałam, że część jajek wypada tylko przy zbieraniu plonów, część przy skałkach itp., więc specjalnie nie nastawiałam się, że wszystko znajdę). No i pewnego dnia wyskoczyło mi, że zebrałam już wszystko :)
|
Już po raz n-ty wchodzę do którejś rodziny, a tu pod moją nieobecność Sim zatrudnił się (a w jednym przypadku nawet zmienił aktualną karierę). Da się to jakoś wyłączyć dla "granych" rodzin?
|
gdzie wrzucić dodatki z neta (fryzury, ciuchy itd itp)?
|
Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 4\Mods
|
dzięki! :)
|
Czy tylko w moim mieście inni Simowie nie zakładają rodzin i nie mają dzieci? :|
Mój Sim miał 8 dzieci (z różnymi Simkami), jednym z nich gram do tej pory - resztę wyprowadziłam, wszyscy są dorosłymi lub młodymi dorosłymi, jeden już nawet senior - nikt z nich nie ma dziewczyny/narzeczonej/żony/męża/narzeczonego/chłopaka. Z całej ósemki tylko mój Sim ma dwóch synów. Może mam nie zaznaczoną jakąś opcję w grze?? W trójce miałam moda na to, jest coś takiego do czwórki? |
Olson, w czwórce nie ma postępu historii - simowie się starzeją i umierają, ale poza tym nic, tak jak w dwójce (z tą różnicą, że tam simowie się nie starzeli).
|
Mnie ciekawi, czy jest jakiś mod na postęp historii w czwórce... Podejrzewam, że nie, bo moderzy musieliby podpiąć się pod coś istniejącego w grze, jakąś szczątkową namiastkę postępu historii, ale ponieważ niczego takiego nie ma, to raczej mało możliwe by powstał taki mod. Może kiedyś EA wpadnie na to by ten postęp przywrócić, gra wygląda na tyle słabo, że postęp historii nie powinien jej za bardzo nadwyrężyć.
|
Dzięki wielkie za odpowedź, w takim razie pozostaje mi chyba wyrzucić TS4. Dla mnie to jedna z najwazniejszych opcji w grze...
|
Czy ktoś z was wie co dzieje się z niemowlęciem kiedy simowie idą do pracy? Zawsze robiłam tak, że matka dziecka zwalniała się i siedziała po prostu z dzieckiem w domu, ale teraz jest na 8 szczeblu kariery malarskiej i chciałaby, żeby doszła jednak do tego 10. :D
|
Kiedy nikogo nie ma w domu, niemowlę jest automatycznie przenoszone do żłobka.
|
Cytat:
|
Ile dokładnie odmładza eliksir młodości ze sklepu z nagrodami? Trochę cykam się go użyć:D
|
Cytat:
|
Mam pytanie odnośnie poz w the sims 4.Otóż słyszałam,że pozy już są,ale nie mam pojęcia jak ich używać.Może mi ktoś pomoże??
|
@MartaRut23 Tak są już pozy, ale większość z nich działa tylko w trybie tworzenia sima. Pojawiają się one np. po wybraniu konkretnej cechy sima. To już zależy od twórcy pozy.
|
Czy wam też przed każdym uruchomieniem gry aktualizuje się Origin? Niby te 2 minuty aktualizacji można przeczekać, ale na dłuższą metę to wkurza :/
|
Cytat:
Ktoś pomoże? |
Czy w TS4 będą wprowadzone samochody oraz złodzieje ?
|
Orzechowo, Rose miałam kiedyś taki problem z Origin, że w ogóle nie chciało się zaktualizować. Pobrałam wtedy plik instalacyjny i uruchomiłam go bez usuwania starego Origina. Wszystko się naprawiło. Może spróbujcie tak zrobić u siebie. Powodzenia :)
|
Mój Sim ma pragnienie, żeby poczytać dziecku, ale nigdzie nie mogę znaleźć tej opcji, ktoś pomoże?
|
Teoretycznie powinna ta opcja być po kliknięciu na książkę dorosłym Simem (tylko na domowej parceli). Jeśli tak nie jest to odsyłam do mojego posta.
|
Co z samochodami oraz złodziejami, będą takie zmiany ?
|
Ja na razie nic nie słyszałam o tym. A znając EA, to jeśli miałyby być takie zmiany, to na pewno zrobiliby wielki szum dookoła tego :rolleyes:
|
Natknęłam się w ostatnich dniach na wypowiedzi kilku graczy (no, dwójki konkretnie :P ), że w nieaktywnych rodzinach Simki zaszły same w ciążę. U mnie się takie coś jeszcze nie zdarzyło. Może przez to, że mam wyłączone starzenie wszędzie poza aktywną rodziną, może przez to, że nie mam dodatku. A może po prostu coś im się pokićkało i nie zauważyli/zapomnieli wybrania tej opcji przed przełączeniem się na inną rodzinę. Jak jest u Was? Mieliście też takie przypadki?
|
Pierwsze słyszę, żeby jakaś simka poza aktywną rodziną mogła być w ciąży, interesujące o.O
U mnie jedynym sposobem bylo wejsc do rodziny i sama musiałam im w tym pomóc.. |
Zna ktoś może kod na "Punkty Bonusowe" do "Bonusów Handlowych" [w dodatku witaj w pracy] ?
+ kod na podwyższenie oceny w pracy ? |
Czy jeśli zapiszę moją aktualną rodzinę u siebie w bibliotece, to będą ci simowie posiadać w wyposażeniu to co mają, czyli jajka, figurki, skamieliny itp ?
Jeśli tak się nie da, to jeśli przekazałabym nowym simom te właśnie rzeczy z wyposażenia w tym jajka, to odblokuje się ten wielki pluszowy królik? |
Czy w czwórce jest straż pożarna,policja,komornik,złodziej,opieka społeczna?
|
w dodatku "witaj w pracy" możesz zostać policjantem, ale tak to nie ma żadnego z powyższych
|
Hej. Czy ktoś wie jak usunąć ciąże ewentualnie oddać o adopcji? Czy w the sims 4 jest opieka społeczna?
|
Opcji jako takiej chyba nie ma... Jeśli chodzi o kosmitów to możesz na kołysce kliknąć odesłanie na statek macierzysty czy coś w tym stylu. Jeśli będziesz głodzić niemowlę to opieka też je prawdopodobnie zabierze. Zawsze jednak możesz poprzez zarządzanie rodzinami po prostu przerzucić dzieciaka do innej, żeby miało jakąś "rodzinę zastępczą" :)
|
Skąd wziąć strój wędkarza? Bo strasznie mi się podoba jak simowie idą w nim na ryby, a nigdzie nie mogę go znaleźć... (chodzi o ogrodniczki, koszulę, kalosze i kapelusz) ;)
|
Może głupie pytanie, ale... Po co mikrofalówki mają w statystykach różną jakość jedzenia, skoro i tak nie ważne jaką kupię, sim dostaje nastrójnik, że zimne w środku?
|
Może w różnym stopniu się tym najada? Pojęcia nie mam, bo korzystałam z niej może ze trzy razy, bo niedobre było :P
|
Kurczę, nie wpadłam na to. Myślałam, że jakość jedzenia określa jego smaczność XD No ale moim zdaniem trochę bez sensu, że za każdym razem jedzenie jest "zimne w środku", jakby pojawiało się raz na jakiś czas to by było lepiej, a tak to w ogóle nie opłaca się mieć mikrofalówki.
Mam jeszcze jedno pytanie. Moja rodzina ma na koncie 60 tys. simoleonów (swoją drogą - mieli 10, a simowi w pracy trafiła się okazja i zgarnął 50 :D). Chcę wyprowadzić najstarsze dziecko, ale przy wyprowadzaniu ono dostaje tylko te 20 tys. na start "z nikąd", a wolałabym, żeby po prostu z funduszy rodziny przelać jej część pieniędzy. Da się tak zrobić/jakoś to obejść bez kodów? No niby można wpisać motherlode, kupić lepszy dom a potem kupić jakieś drogie rzeźby, no ale to słabe bardzo. Dziwię się, że jeszcze nie wprowadzili takiej opcji zarządzania pieniędzmi. No bo po co mam tworzyć rodzinę, iść na szczyt, zdobywać pieniądze, jak i tak ich dzieci będą zaczynać samodzielne życie jak biedaki? ;-; Powinni to już dawno wprowadzić imho. |
Też nad tym ubolewam. Jeśli nadal brać pod uwagę kody, to lepszym rozwiązaniem będzie użycie kodu money (tutaj w 1:25 Pograjmerka wyjaśnia jak on działa). Możesz nim zarówno dodawać fundusze jak i odejmować.
|
Cytat:
Trochę się na tym traci, ale skoro sim dostaje 20000 znikąd, to strata paru tysięcy z finansów rodziny jest nawet wskazana. Np. kupując "skrzypce wirtuoza" za 15000, sprzedaje się je za 12000. Robię tak chyba od zawsze :smile: |
Irbis - to wręcz wygląda tak, jakby dzieci posag od rodziców otrzymywały :D
Innym dobrym rozwiązaniem byłaby możliwość kupna domu, jak w Rajskiej Wyspie było. Tylko przydałaby się dodatkowa opcja "odsprzedania" domu dzieciom. Pewnie te 20tys. są z akcji "rodzina na swoim", takie becikowe dla wszystkich :P Orzechowo - a może twórcom przyświecał inny cel? Rodzice się starzeją, trzeba im pomóc w ostatnich chwilach - dzieci powinny mieszkać z rodzicami do końca, a potem majątek po nich przejmować - i wtedy nie ma problemu z pieniędzmi! Gorzej, jak trzeba kilkoro dzieci gdzieś umieścić ;) Więc te "tylko" 20tys na start jest za karę, że rodziców na pastwę starości zostawiają - idealne pokazanie - jesteś z rodzicami, jesteś ok, uciekasz od rodziców, jesteś "be" :D |
Jest możliwość jakimś kodem/modem wymazać drzewo genealogiczne?
|
Wie ktos moze dlaczego za kazdym razem gdy simka zachodzi w ciaze, sim takze? to niby jest na zasadzie ze sim rodzi kosmite.. ale to jest centralnie w tym samym czasie, po urodzeniu tego dziecka "niby kosmity" jest ze urodzil sie maly kosmita, ale nie mozna go odeslac oraz takze w drzewie genealogicznym simki, "dziecko-kosmita" jest jako potomek. Do tego simy zachodza obydowoje w ciaze, nawet czy interakcji "bara bara"
|
Czy jeśli kupię dodatek kariery do sims 4 na płycie to czy będę go mogła zainstalować na więcej niż tylko jednym koncie origin ?
|
Grę można przypisać tylko do jednego konta Origin. Nie można inaczej.
|
w takim razie czwórka to strata pieniędzy :)
Dziekuje za odpowiedz ! |
juda z tego co wiem, the sims 3 też można przypisać tylko do jednego konta origin
|
^ Z tego co pamiętam w przypadku TS3 nie jest to obowiązkowe. Grę miałam przypisaną do mojego konta, a mimo to pożyczałam ją 4356465653 osobom i mogli ją u siebie zainstalować i grać bez problemu bez Origina.
W przypadku TS4, jeśli chcesz uruchomić grę, trzeba też włączyć Origin. Co za tym idzie, jak np. chcesz pożyczyć komuś grę, to jej nie włączy bez dostępu do twojego konta. |
Czy jeśli usunę z sąsiedztwa mojego chłopaka i ogólnie z tej skrzynki, to nasz związek i znajomość też zniknie?
|
Też macie problem z upieczeniem trzech hot-dogów podczas przyjęcia towarzyskiego "pieczenie kiełbasek"? Wychodzi mi, że jeden sim (tylko gospodarzowi się udało) musi ciągle to robić, żeby zdążyć, a i tak nie zdąża, bo jak już kończy piec... czynność się anuluje i żadnego talerza z hot-dogiem nie ma :/
|
Cytat:
|
Dziękuję x3Kitty - zrobiłam, jak napisałaś i już na pierwszej imprezie się udało złotko złapać :) Nadal zdarzają się "zgubione" hot-dogi, ale raz - jest ich stanowczo mniej i dwa - w końcu udało się hot-doga zrobić za pomocą innego członka rodziny :)
Tylko się tego naprawiania naszukałam jak głupia, więc ku pamięci - żeby naprawić grę na Origin, należy kliknąć prawym przyciskiem myszy i z menu kontekstowego wybrać "napraw grę". I trzeba trochę poczekać, bo zanim Origin się za to zabierze, to musi trochę pomyśleć. Naprawiana gra ma niebieski pasek postępu pod swoją okładką. Jak się gra skończy naprawiać, wyświetli się raport. I "już" można grę włączyć :) |
Mam pytanie.
Czy Sim może sprzedawać w swoim sklepie obrazy, które sam namalował? |
Cytat:
|
Mam takie małe pytanko, mam nadzieję, że ktoś miły udzieli mi na nie odpowiedzi :).
Otóż tak: mam dwa konta Origin - jedno na którym grałam dotychczas i drugie, ledwo kupione ze wszystkimi dodatkami. Czy dało by się jakoś wykombinować,tak aby jakby połączyć w ten sposób oba konta, aby wszystkie zakupione dodatki działały, ale tak żeby nie stracić tego wszystkiego, co stworzyłam na tym pierwszym koncie bez dodatków? Mam nadzieję, że przedstawiłam swój problem w miarę przejrzyście, i że ktoś mi pomoże :). |
SmileLikeaKimi - czy ja dobrze rozumiem, że kupiłaś, np. na Allegro, jakieś współdzielone konto z Simsami z dodatkami? Masz wszystkie informacje do tego konta? Chodzi mi tu przede wszystkim o pytanie dodatkowe i odpowiedź na nie.
I co dokładnie chcesz przenieść? Dodatki z nowego konta na stare konto z samymi Simsami? Czy przedmioty z Galerii, bądź save'y? |
Czy jest już jakiś mod do TS4, który pozwala dorosłym być w związku z młodzieżą? Chcę aby Bella Ćwir zostawiła Mortiego dla mojego nastoletniego syna..
|
Możesz spróbować ten.
|
Witam a ja mam takie pytanie.... Zainstalowałam gre, wszystko ładnie, pięknie ale nie licząc paska zadań to reszte mam zamazaną tzn.. dom, sima, otoczenie widze jakbym miala ostrość obrazu spieprzona... czy idzie to jakoś ustawić? bo jak widze to wam nawet jak zrobicie zdjecia to wszystko macie ostre a u mnie nawet zdjecia zamazane wychodza :/
|
Wyłącz opcję "efekty postprocessingu", to prawdopodobnie to :)
|
A ja mam takie pytanie - założyłam klub, dodałam członków, a następnie ustawiłam strój dla kobiet i dla mężczyzn żeby na spotkaniach mieli takie samo i co? simki w ogóle nie zmieniają na te strój, a mężczyźni owszem poza liderem (mężczyzną). Jak zrobić aby wszyscy zakładali takie ubrania jakie ustawiłam?
|
Lady88 sprawdziłam to i u mnie po wybraniu stroju wszyscy członkowie klubu od razu się przebrali. Ustaliłam strój wybierając trzecią opcję "niestandardowe" dla dorosłych płci męskiej i żeńskiej. Ja to zrobiłam w trakcie spotkania klubu. Może spróbuj w ten sposób?
|
no wlasnie tak robilam i wszyscy wykonuja ten ruch przebierania sie (szybki obrot) ale stroje sie zmieniaja tylko mezczyznom, a kobietom nie :(
|
Czyli simy przebierają się skoro wykonują obrót, tyle że nie zmieniają im się stroje, a to chyba wskazuje na jakiś błąd gry. Tak myślę. Chcą się przebrać, ale nie mogą biedactwa :noexpression:
Nie wiem co Ci radzić. Może w folderze mods masz coś, co powoduje ten błąd? |
poza fryzurami, ubraniami, akcesoriami, meblami, to z takich innych modow to tylko mam moda na cenzure :(
teraz jeszcze inaczej sie gra zachowuje - mam w tym klubie 2 moich simow z mojej rodziny (kobieta i mezczyzna) i 4 spoza rodziny (2 kobiety i 2 mezczyzn). I jak zaczynam spotkanie to wszyscy wykonuja ruch przebierania, ale stroj zmienia sie tylko simom spoza rodziny, natomiast mojej dwojce nie :( |
Wiesz co, ja nie mam zupełnie nic w folderze mods. Być może to właśnie któreś z ubrań, jakie tam masz powodują błąd. Wyrzuć wszystko, uruchom grę i sprawdź czy wtedy simy będą przebierały się normalnie. Jeśli tak, to będziesz miała pewność, że to przez coś z tego katalogu.
|
jednak to nie wina modsow, a samej gry. Dzisiaj wyszla aktualizacja i po zainstalowaniu jej wszytsko dziala, simowie sie przebieraja, a nie wywalalam modow z gry. Jednak dziekuje za rady :)
http://imagizer.imageshack.us/v2/640...910/0CtJat.png |
Cześć,
mam pytanie dotyczące kariery.(oraz kolejne z serii jestem lamą:fun:) Mianowicie moja simka awansowała na dziennikarkę (kariera literacka) no i nie wiem jak pisać artykuły. |
Musisz zaczepić jakiegoś sima i w przyjaznych powinna być interakcja "Przeprowadź wywiad do artykułu".
A potem na komputerze pojawi się opcja napisania pozytywnego lub krytycznego artykułu. Mam nadzieję,że pomogłam :) |
takie pytanie dotyczące forum: czy ono juz całkiem zdechło?
Ponad rok od premiery 4, wchodzę w poradniki, a tam pustki! To było nie do pomyślenia za czasów 2! Czy dzisiejsza młodzież już mniej kreatywna? Czy dawni autorzy nie tworzą już własnych poradników? Forum zawsze stanowiło dla mnie bazę inspiracji, mogłam godzinami czytać poradniki i jeszcze bardziej wkręcać się w 2, trochę w 3, a że nic przez rok nie napisano o 4? Nie wierze! |
No wiesz, jeśli chodzi o poradniki do poprzednich części gry, to połowa z nich to porady typu "przemiana w postać nadnaturalną: kup se eliksir!" ;)
|
no nie wiem, jest cały dział poradników o budowaniu w TS2 i innych ciakawostek wykorzystujących mody
|
Da się jakoś zapanować nad generowaniem losowych Simów przez grę? Albo przynajmniej jakoś to zablokować?
|
Czesc.
Chcialabym moc kontrolowac ciaze - decydowac o plci, o dacie urodzenia. Jest tu poradnik jak Krok po kroku to zrobic? ehhh... weszlam na dwie rodzinki oby dwa noworodki okazaly sie chlopcami (choc zatrzymalam starzenie sie w rodzinach ktorymi nie gram to dzieci sie urodzily. kurcze). wiec bardzo chcialabym tych chlopakow zamienic na dziewczeta... :< coś ktoś ??????? |
Fantagasia, jedyny sposób jaki znam, to gdy dziecko wyskoczy z kołyski, wpisujesz kod "cas.fulleditmode, wchodzisz do trybu tworzenia sima i tam zmieniasz jego płeć.
|
Przed narodzinami możesz wpływać jedzeniem i muzyką (oczywiście nie zawsze musi to dać efekt, to są wciąż procentowe szanse):
[qoute]Simowie mogą teraz wpływać na płeć swojego potomstwa! Wydaje się, że jedzenie truskawek i słuchanie muzyki pop (jedno lub drugie albo obie te rzeczy) zwiększa prawdopodobieństwo narodzin dziewczynek. Jedzenie marchewek i słuchanie muzyki alternatywnej najwyraźniej zwiększa prawdopodobieństwo narodzin chłopców.[/quote] Co do daty narodzin... Niestety ciąża jest tak skonstruowana, że jest nastrójnkiem, a im czas upływa nawet jak rodziną z danym simem nie gramy (chociaż też nie zawsze). Ogólnie ciąża trwa 3 simowe doby (doba na każdy trymestr), jednak przez to, że ten czas nie zawsze płynie, to może się lekko wydłużyć. Jeśli chce się złapać moment narodzin, to trzeba po prostu pilnować (wchodzić co jakiś czas do danej rodziny) w jakim stanie czasowym jest ten nastrójnik. |
Cytat:
Czy to wplyw tego cheata?? Dziekuje za odpowiedz :) sprobuje z tymi truskawkami. Co do uplywu czasu w grze zauwazylam jeszcze inna rzecz, utworzylam rodzine zlozona z 6 osob, i kazda z nich jest jako "Mlody dorosly", tymczasem jedna z nich jakos sie odmlodzila o kilka dni bo nie obchodzi urodzin wtedy kiedy pozostale... Ta simka byla w ciazy, ok. Ale jeszcze jedna byla i jej wiek sie nie ukrocil... Czemu? @K: Nie pisz posta pod postem |
Jak mam powstrzymać "miastowe" rodziny przed tworzeniem się? Co chwilę jak usunę parę tych "miastowych" rodzin, na ich miejsce pojawiają się kolejne. Gdzieś to jest w ustawieniach, czy może jakiś mod na to? Znacie coś?
Mam już dosyć kolejnych Sosen, Wichur, Kul, Much i tym podobne poubieranych w najgorsze ciuchy świata. (To był jednak plus dwójki, każdy był ubrany jak człowiek.) |
@up Dołączam się do pytania. Nie dość, że mają jakieś głupie nazwiska, randomowe ciuchy, to na dodatek, jeśli się ma CC, to mają wybrane bezsensowne kolory włosów (emeryci z czarnymi brwiami i czerwonymi włosami itd.), a na dodatek przez to, że jest ich za dużo, psuje się nam drzewo genealogiczne i znikają duchy.
|
Hej :) Mam właściwie dwa pytania (wybaczcie, jeśli już się tu gdzieś pojawiły).
1) sim jest muzykiem i ma w aspiracjach polecenie, żeby napisał 3 utwory. Jest informacja, że trzeba kliknąć na instrument i wybrać opcję "napisz utwór", tylko że ja nie mam takiego polecenia. Sim ma 7 poziom gitary. Czy musi mieć jeszcze wyższy, żeby pisać piosenki? 2) dlaczego dorośli simowie, którzy odwiedzają moją rodzinę, z uporem maniaka niszczą domek dla lalek? :/ serio naprawianie go co chwilę robi się nudne, a nawet nie mam możliwości skrzyczeć ich za to ani w żaden sposób powstrzymać (w 3ce była chociaż opcja "przestań to robić"). Macie na to jakieś "lekarstwo"? |
@Fatumka
Nie jestem ekspertem w The Sims 4 i właściwie mogę jedynie zasugerować potencjalne rozwiązanie problemu z punktu drugiego. Nie pamiętam w tym momencie na 100%, ale w TS4 da się zamykać/blokować drzwi, prawda? Może wystarczy zablokować drzwi do pokoju, w którym jest ów domek, z zastrzeżeniem wstępu dla domowników? :) Mam nadzieję, że jest taka możliwość, lecz mogę się mylić, bo już nieco dłuższy czas nie miałem styczności z tą częścią serii. |
Dzięki, Łezka, to zadziałało :)
Niestety dalej pozostał problem niemożliwości wyboru pisania utworów :( |
:) Nie ma za co, cieszę się, że pomogłem. No, takie rozwiązanie nasunęło się od razu, bo odkąd pamiętam, czyli od TS2 można było właśnie blokować drzwi i zdawało to egzamin. Szczęście, że w TS4 twórcy pozostawili możliwość blokady drzwi. :P
|
[IMG]http://i65.************/fdbo8k.png[/IMG]
W mojej grze miastowa simka pomyka sobie w tej bluzie. Z ciekawości sprawdziłam ją w edytorze sima. Tą bluzę ma ustawioną w stroju codziennym.Zastanawiam się dlaczego. Nie pobierałam żadnej zawartości zmodyfikowanej.Ponadto gra ''nie widzi'' tej bluzy. Wie ktoś o co chodzi? |
Hej ja mam pytanie natury czysto technicznej :)
Otóż nie łapię się w tych zasadach, że gra działa na konkretnym koncie Origin i jednym jedynym kodzie... Trójkę kupowałam jeszcze jak nie było takich idiotycznych zasad i nie łapię. Mam pytanie odnoście czysto hipotetycznej sytuacji, żeby nie wkopać się w maliny.. Jeśli odkupię od kogoś THE SIMS 4 to już wiem, że musi mi je odsprzedać razem ze swoim kontem na origin, okej to łapię. Ale teraz tak - załóżmy, że kupiłam od kogoś podstawę TS4 razem z kontem i wszystko jest pięknie ładnie. A jak jest z dodatkami? Czy mogę też odkupić od kogoś, kto dodatek miał na innym koncie origin ? Czy nie pójdzie mi to na komputerze? Może mi ktoś to rozjaśnić, bo jestem ciemna w tej sprawie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:14. |