![]() |
Forumowa Mafia V
Zasady gry:
W tym temacie dyskutujecie o tym, kto może być mafiosem. Codziennie do 18:30 każdy z graczy wysyła mi pm’a z nickiem osoby, którą uważa za mafiosa. Po tej godzinie zostaną upublicznione wyniki głosowania i odbędzie się „egzekucja”. Po niej do 21:30 mafiosi wysyłają mi pm’a z ustalonym między sobą nickiem osoby, którą eliminują z gry. W tym samym czasie Cattani przesyła mi pm’a z nickiem osoby, którą sprawdza, czy jest w mafii. Jeśli mafiosi i Cattani wytypują tego samego gracza, to on przeżywa. Żeby uniknąć podglądania, czy ktoś do mnie pisze, reszta uczestników do tej 21:30 ma mi wysłać pm’a o treści: „miasto”. Osoba, która zginie, nie bierze udziału w dalszej zabawie i nie spekuluje z innymi na temat ról innych graczy. Cattani może sprawdzić samego siebie, jeśli z jakichś powodów boi się o własne życie. Choć prosiłabym o nienadużywanie tego . Jeśli w głosowaniu mieszkańców będzie remis, nikt nie ginie. Po śmierci z rąk miasta poinformuję, czy dana osoba była mafiosem, czy nie. W wypadku śmierci przez mafię nie będzie takiej informacji. Nie będę zdradzać również, czy ofiara miała jakąś inną rolę (w obu przypadkach). Absolutnie zakazane jest: 1. Zdradzanie innym, jaką dostało się rolę. Dopuszczalne jest przyznanie się do roli oraz blefowanie w tym temacie, ale trzeba się wtedy liczyć z możliwością wyeliminowania z gry przez mafię lub mieszkańców. 2. Plotki i spekulacje na temat ról innych uczestników poza tym tematem. Tylko mafiosi mogą się kontaktować między sobą poza grą. 3. Pisanie w tym temacie przez osoby spoza gry. Niech ktoś mi się wyłamie i spróbuje złamać któryś z powyższych punktów lub w jakikolwiek inny sposób oszukiwać, to dostanie miesięcznego bana . Nie, to nie był żart. Jeśli ktoś raz nie odda głosu w głosowaniu mieszkańców, to ok. W każdym kolejnym przypadku będzie to liczone jako głos na siebie. Pierwsze zabójstwo mafii jutro do 21:30, pierwsze głosowanie mieszkańców pojutrze do 18:30. W tym temacie mogą się wypowiadać jedynie gracze pozostali przy życiu (też grozi banem)! Realia: Rozdanie Oscarów. Pracujecie w branży filmowej. Jednak ktoś chce pozbyć się konkurencji. Wśród Was są zdrajcy. Aby jakoś zacząć grę, możecie opisać swoje postaci. Czas akcji: mniej więcej aktualny. Zebraliście się na rozdaniu Oscarów. Nie zagłębiajcie się za bardzo w fabułę. Pamiętajcie, że głównym celem jest wyłapanie mafiosów! Nie róbcie z tego zwykłego RPGa. Będzie bardziej emocjonująco. Podział ról: - 3 mafiosów, - 1 Cattani. Głosujcie, blefujcie, eliminujcie, rzucajcie na innych podejrzenia i bawcie się dobrze! Oskarżajcie się, ale kulturalnie. Pamiętajcie: nieważne, jaką rolę dostaniecie. Każdy z uczestników jest tak samo ważny i ma wpływ na życie innych graczy! Powodzenia w przeżyciu ! Lista osób biorących udział w zabawie wg kolejności zgłoszeń: Diana 1. cheeba 2. alpherainn 3. Majestatyczny Pieseł Jeśli macie jakieś pytania, to śmiało. Zaraz idę rozsyłać role. |
Odp: Forumowa Mafia V
Witam wszystkich!
Nazywam się Lepki. Fotografuje zdjęcia różnego rodzaju. W wolnym czasie jeżdżę na rowerze i bardzo lubię słuchać muzyki. Mam nadzieję, że wspólnymi siłami odnajdziemy zdrajców :) EDIT: Dzięki Hebe. Poprawiłem :) |
Ahoj. Mówią na mnie Hebe (kto by pomyślał?). Jestem piosenkarką w zespole rockowym o nazwie Rye & Wheat (R&W w skrócie). I mam nadzieję na dobre afterparty.
Cytat:
EDIT: Bo z tego zdania wynika, że fotografujesz zdjęcia :P |
Witajcie!
Jestem Don Malfurion Genesis. Przybylem na gale Oscarow z wiadomych powodow- tyle nominacji!! :D |
Cytat:
|
Witajcie, jestem Rainbow Potato, ale mówią na mnie Ziemniak. Jestem Rainbow Potato bo jestem znana z filmu dla dzieci pt "Tęczowe Ziemniaki".
Zbieram zabawki z jajek niespodzianek i lubię bardzo Somersby. Rozgnieciemy zdrajców! Siła! |
Witam, nazywam się ddo bwayo i przybyłam tu w tym samym celu co wy. Mam nadzieję, że będzie to miła i uczciwa zabawa (gala znaczy się).
|
Witam wszystkich :) Mam na imię Diana i jestem początkującą reżyserką. Liczę na to, że mój najnowszy film zostanie doceniony! :D
PS. Głosowania mieszkańców tylko do 18.30? Kurde, nie wiem, czy zawsze zdołam się wyrobić do tej godziny D| |
Witam.
Jestem na tyle Majestatyczna, że nie mogło mnie zbraknąć na rozdaniu oskarów. Jestem Znana z tego, ze jestem znana. Majestatycznie, nieprawdaż? :wredny: |
Hallo, jestem die Panther und zostałem nominowany w kategorii najlepszego aktora pierwszoplanowego. Mam nadzieję, że cała ceremonia przebiegnie sehr gut, bo podobno jacyś spiskowcy i zdrajcy się tu gekręcili :|
|
Witajcie, jestem Cherrie -najlepsza stylistka i kostiumolożka. Jestem nominowana za kostiumy do filmu "Tańczący Szczypiorek", czuję, że wygram ;)
PS. Sukienka, której kolor każdy widzi inaczej to mój projekt (niewykorzystany w filmie, niestety) :D Konkurencji się nie boję! |
Dżem dobry. Ja jestem Alpher Rainn. Lubię spaghetti, herbatę z miodem, śpiewać pod prysznicem i ogólnie jestem wielkim leniem i domatorem, ohmy, mogę siedzieć cały czas w domu i jeść czekoladę.
Ale jestem nominowany w kategorii najlepszy aktor drugoplanowy za rolę wjakimśtamfilmie, już zresztą drugi raz (fejm), więc musiałem opuścić swoją pienkną rezydencję w Bel Air (nie wiem jak mnie bylo na to stac, ale nvm) i pojawić się na czerwonej wykładzinie i gali! |
Elo elo czy dwa zero, jestem Mery, dostałam nominację dla najlepszej aktorki pierwszoplanowej <3 Podobno jestem bardzo ekspresywna, ale paplam jak najęta i reżyser ostatniego filmu mnie nie lubi. Ale dostanę za niego Oscara, więc idgaf xD
Życze wszystkim powodzenia i udanej zabawy :D A tak serio to... http://www.google.pl/url?sa=i&source...25483943576811 |
Łohoho, widzę że wszyscy kontemplują w ciszy i czekają na ruch zdrajców:D
|
Dopiero wtedy rozkręci się zabawa :D
|
Wszyscy czekają na ruch bo na razie to nie ma nawet kogo typować xd
|
Jak myslicie, kto dzisiaj zginie? Ja mam przeczucie, ze padnie ktoras z administratorek, albo ja...
|
Znając moje szczęście, to ja odpadnę jako pierwsza :why:
|
Ja, poza pierwszą edycją, nie miałam szczęścia w FM więc nie zdziwię się jeśli i tym razem się nie uda:D
|
Według mnie ktoś nieaktywny, często tak bywało żeby nas zmylić.
Chociaż teraz każdy jest praktycznie nieaktywny :P Ale mam też złe przeczucia o mnie ;-; |
Pinki, kazdy czeka na ruch mafii, chodz dziwne ze nikt w RP nie gra xD
|
Ja pamiętam, że często w FM najpierw ginęły osoby uważane za najbardziej inteligentne i potrafiące wyciągać logiczne wnioski :P
|
Cytat:
|
w takim razie, to na pewno ja pierwsza zginę!
|
w tamtej edycji mafia wygrała, eliminujac najpierw nieaktywnych. Moze zrobi tak i tym razem?
|
Na pewno nas na początku zmylą. Jestem dzieckiem szczęścia i prędzej zginę jako pierwszy..
|
Przepraszam, ale jestem. Nie miałem czasu wejść. Przedstawiać się nie będę - po co :)
Myślę, że tak jak w tamtej edycji będą ginąć osoby, które... nie robią większego zamieszana i wrzuciły góra jednego posta. Nie chcą chyba robić na początku wielkiej dramy, prawda>? |
Usuwanie nieaktywnych jest dobrym sposobem... bo te osoby nic nie piszą, nie wzbudzają podejrzeń, ciężko wtedy wytypować mafiozów, skoro eliminują tych, którzy nie tworzą dla nich zagrożenia ;)
Z drugiej strony eliminowanie "tych inteligentnych" też jest dobre, ale wzbudza podejrzenia, bo te osoby nigdy nie siedzą cicho, a ich podejrzenia mogą być trafne ;) Poczekamy, zobaczymy, jaką mafia obierze taktykę :) |
Moim zdaniem zabijanie aktywnych i inteligentnych jest całkowitą katastrofą mafii ^^ Osoby, które sprytnie dedukują często same się wkopują i wpadają w podejrzenia mieszkańców (tak myślę) :)
Edit: sory post był edytowany :D |
z drugiej strony eliminowanie tych co cicho siedzą moze byc trochę o kant dupy bo w sumie w ostatecznosci zwalamy na nich winę [nie udzielają sie, siedzą cicho = nie chcą zwraca na siebie uwagi bo sa w mafii] ;p
|
Poza tym w obecnej sytuacji to najlepszy moment na pozbycie się kogoś sprytnego - jeszcze nie padły żadne podejrzenia. Pamiętam, jak byłam w drugiej edycji w mafii i za pierwszym razem zabiliśmy motyka bo uznaliśmy go za niebezpiecznego XDDD
|
Cytat:
|
nie rozumiem co ty do mnie rozmawiasz xD
|
SPC, to jest katastrofa mieszkancow, ze eliminuja tych, co maja nosa i dobrze zbieraja tropy ;)
pierwsza smierc moze cos nam powie co do taktyki mafii. btw. w tej edycji jest nas malo, wiec ciekawi mnie jak nam pojdzie :D |
mnie ciekawi jak Libby układa proporcje co do ilości mafiozów :P
|
Cytat:
Cytat:
|
No i jeszcze mafia chce wyeliminować cattaniego, który zazwyczaj siedzi cicho (a przynajmniej tak było w poprzedniej edycji). Dlatego mafia często eliminuje ciche osoby. (Ale chyba mówię rzecz oczywistą.)
|
spc, o tym mowie wlasnie, ze mieszkancy blednie interpretuja takie osoby :P
|
Ale spójrzcie na to też z drugiej strony - jak ktoś rzuca podejrzeniami (uzasadnionymi) na prawo i lewo, to też zaczyna się nabierać wobec niej podejrzeń, że może chce odwrócić od siebie uwagę albo chce kogoś umyślnie wkopać :P Ale na tym polega cała frajda z mafii, że w końcu nie wiadomo kto jest tym złym xD
|
Cytat:
|
Ja w jednej z poprzednich edycji byłam Cattanim i powiem z doświadczenia, że łatwe zadanie to nie jest. Z jednej strony jak siedzisz cicho, to spada na ciebie gniew mieszkańców, a jak rzucasz podejrzeniami, bo wiesz, kto jest bezpieczny a kto nie do końca, to wtedy dopada cię mafia ;)
|
wracam z basenu i widzę, że juz prowadzicie sledztwo B) yay, napisalbym cos blyskotliwego, ale nie mam pomyslu :derp:
|
Nie ma co tracić czasu, zdrajcy nie śpią :D
Chociaż jedyne co możemy robić to czekać na ruch mafii, po 21.30 znacznie się właściwe śledztwo ;) |
Chociaż trudno w tej chwili mówić o śledztwie, skoro mafia jeszcze nie wykonała żadnego kroku. Trzeba poczekać jeszcze te 40 minut...
|
Teraz tak mysle, ze sledztwo mialoby faktycznie jakis sens i PODSTAWY, gdybysmy jednak prowadzili RP, a kazdy musialby grac wedlug roli... Oczywiscie, mafia nie wylozyla by nam sie pieknie, zeby zbyt latwo nie bylo, ale tak jak teraz gramy, to nie mamy tak naprawde za co kogo oskarzac. A juz tym bardziej nie przy pierwszej smierci, gdy zaden z mieszkancow nie glosuje w eliminacji ;P
Chociaz zdaje sobie sprawe, ze polowa osob zaczela by pisac o romansach albo o innych biosoczkach, wiec moze lepiej jest tak, jak jest teraz :please: :D |
W sumie można z RP spróbować bo zawsze zauważy się jakieś dziwne zachowanie kogoś innego xD
|
Ja chętnie pobawiłabym się w fabułę, ale nie sądzę, żeby wyszło to nam na dobre. Przykład: Alcio, który miał postać sami wiecie o jakim charakterze :D, i na podstawie scenariusza został uznany za mafiosa.
|
Nie wydaje mi się, by pierwsze morderstwo dało nam jakiś trop, co prawda gram w mafie po raz pierwszy, jednak mimo wszystko wydaje mi się, że to za mało wskazówek by zgadywać kto może być zdrajcą. Chyba wszyscy którzy się zgłosili są mniej więcej tak samo aktywni więc ciężko będzie powiedzieć czy mafia wyeliminowała kogoś aktywnego czy kogoś nieaktywnego.
|
Na tym forum to nie zadziala, za duzo osob ucieka sie wlasnie w jakies romanse lub inne cuda ;P
Na innym forum widzialem cos takiego, ze byla jakby mapa miasta i kazdy musial pisac gdzie sie znajduje i wszystko bylo na tej mapie aktualizowane. Byly jakies safehouse'y/schrony, generalnie naprawde fajnie to wygladalo, jednak nie zaglebilem sie dokladnie w mechanike i regulamin tamtej gry. |
kurde to mogłeś tu linka podrzucić ;d
|
Cytat:
ale spoko, możemy grać. nudzę się, sooł ^^ |
Cytat:
ale mam juz kilka pomyslow co do zasad, mysle, ze mogloby to wypalic :D |
Btw to sorry, że mało się udzielam, ale czuję się jak padlina, jakieś grypopodobne świństwo mnie wzięło :/
|
Luz, mnie też. Wczoraj lał deszcz, ja szłam w deszczu.
A potem szłam pod wiatr. Jest cudownie. Polecam. |
Ja na szczęście chora nie jestem, ale aktualnie siedzę sobie uczę się historii a jak skończę to czeka na mnie biologia:wub:
|
mam jutro rekolekcje w szkole, nie ma historii, nie ma matmy, ohmy, tak <3333
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
e: Libby, nekrologi genialne xDDDDDDDDDD PRZEŻYŁEM <3 |
ZYJE ZYJE ZYJE
|
Teraz ciekawe dlaczego mafia wyeliminowała SPC. Może dlatego, że rozgryzłby mafiozów?
Ma ktoś jakieś jeszcze pomysły? Btw. Ładny obrazek Libby :D |
Libby, świetny nekrolog XD żyjeeee
@pp: biolchem pozdrawia! |
Buahahahaha, świetne nekrologi! XD
|
Tak. Hip hip hura i w ogóle. A tak poza tym myślę, że nadszedł czas na śledztwo :hmm:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie no, szczerze mówiąc mi ta śmierć niewiele mówi... Poza właśnie tym co pisał SPC na temat ich taktyki, ale jak widać się nie sprawdziła. |
Uuuu, żyję :D A nekrolog epicki :love:
Wyeliminowali kogoś, kto napisał dopiero dzisiaj czyli celowali w nieaktywnych. |
ja mysle, ze tym razem mafia po prostu wybrala pierwszego lepszego uzytkownika. wiecie, entliczek pentliczek, chyba ze mieli jakas taktyke, ale nie rozgryzlem jej jeszcze xD
|
Według mnie mafiosi po prostu chcieli nas zmylić, imo nie zabiliby SPC za jego poglądy, które mogłyby ich rozpracować, to byłoby zbyt oczywiste.
Pewnie myślą, że będziemy gdybać "czemu ciastek", a tak naprawdę wybrali go "bo tak". Według mnie. I zyskają dużo, bo kiedy my będziemy o nim dyskutować, nie będziemy rzucać na nikogo podejrzeń, a mafia łatwo nami zmanipuluje przenosząc szalę podejrzeń na kogoś niewinnego. #różowydetektyw |
Cytat:
|
Czyli my musimy kierować się tą samą taktyką "bo tak". Na obecnym etapie gry nie mamy żadnych poszlak, więc jutrzejsze głosowanie będzie jedną wielką strzelnicą.
Kto może być w mafii? Ten co udziela się najwięcej? |
Ja też nic wczoraj nie pisałam bo po prostu nie wchodziłam na forum... teoria o nieaktywnych tu chyba nie ma nic do rzeczy ;)
Ja poczekam z typowaniem mafiozów aż rozwinie się jakaś dyskusja większa, teraz możemy tylko gdybać ;) |
Nie mówię nic o tym jaką taktyką mamy się kierować a jaką nie, mówię po prostu, że nie wydaję mi się, by został on wyeliminowany za to, że nie udzielał się wczoraj, bądź był nieaktywny.
|
wiecie co? tak sie zastanawiam, co mafia zyskalaby zabiciem SPC.
SPC udzielal sie dzisiaj, mowil cos tam o mafii, o fabule, nic wiecej. moze mafia nas po prostu zmylila, chciala sie nami zabawic? i wlasciwie moze teraz gramy wedlug ich taktyki - zabijemy kogokolwiek, oni niech glowkuja i szukaja w tym sensu. |
W mafii jest ktoś, kto najbardziej uważa, co pisze, pilnuje się itd.
Wiem, odkrycie roku ;P Może porównamy styl pisania wszystkich ze stylem pisania z poprzednich edycji? Mało nas, więc dużo roboty nie będzie. Wtedy uzgodnimy, kto się zachowuje inaczej i na tę osobę zagłosujemy. |
porównuj, czekam :cool2:
|
A ja myślę, że mafia zabijając SPeCa (takiego szarego miastowego) miała jakiś cel. I to niekoniecznie zmylenie nas. Może po prostu pozbyła się potencjalnie aktywnego użytkownika?
@Różowy, tylko, że nie wszyscy uczestnicy tej edycji brali udział w poprzedniej ;) |
Cytat:
|
Ale zawsze możesz prześwietlić resztę ;)
|
Cytat:
A czemu SPC? Mysle, ze raczej randomowa smierc, w sumie kazda pierwsza ofiara jest randomowa. Dopiero kiedy dochodzi do oskarzen, glosow mieszkancow, mafia zaczyna jakos grac. |
Hebe, faktycznie. ale to ma też pewną właściwość: był aktywny, prawdopodobnie nie był w mafii*, więc był dobrą przykrywką dla mafiosów, więc dlaczego by eliminowali? mógł naprowadzić innych na strategię mafii, mógł przez przypadek wyjawić ich teorię...
* - chyba, że popełnił samobójstwo i był w mafii. w ten sposób nie zostałaby podana jego rola, mafia straciłaby członka i tak naprawę bylibyśmy w kropce, bo jak wyjśc z teorią. ale to jest takie nierealne, że hej xD |
Hmm, czy SPC był szczególnie aktywny? Myślę, że pisał mniej więcej tyle co inni uczestnicy.
|
Wyszłam wcześniej z forum, ale nie powstrzymałam się i musiałam sprawdzić z komórki, kto zginął :D Nie spodziewałam się, że to będzie SPC, dlatego popieram teorię Pinka o losowej osobie. Takie gry trudno się zaczyna, nawet nie wiem, na kogo głosować jutro. :| Wstrzymam się na razie z podejrzeniami.
Dobranoc :P |
Pierwsza śmierć nigdy nic nie mówi i zabójstwo miasta też przeważnie jest strzałem. Mafia mogła sobie losować numerki. Podoba mi się pomysł pinikiego ze sprawdzeniem charakteru z poprzedniej edycji. Chociaż.. Trochę dużo z tym roboty :c no i niekoniecznie musi podziałać xd
|
No i jak? Ktos cos ma jakies pomysly na temat dzisiejszego glosowania? Bo ja szczerze mowiac jestem w kropce, tym bardziej, ze nawet zadna dyskusja sie nie rozwinela na ten temat. Mysle, ze dopiero po pierwszym glosowaniu i dzisiejszym zabojstwie mafii, moze dostaniemy jakiegos przeblysku...eh... :P
|
Też żadnego pomysłu :/
Musimy strzelać. Może zabijmy dzisiaj osobę, która nam za dużo "nie daje", czyli za bardzo nie rzuca pomysłami itd. Strata byłaby mała, a może uda się trafić :P e: Dobra, zaryzykuję i jako pierwszy rzucę oskarżeniem, mam nadzieję, że nikt nie będzie chciał się mnie pozbyć "Oskarża to na pewno jest w mafii, głosujmy na Pinka!!!!!". I tak musimy na kogoś zagłosować. Idąc moim tokiem myślenia, żeby zlikwidować mało wnoszących do gry, według mnie można ustrzelić: Lepkiego, Majestatycznego Pieseła lub Ziemniaka. Patrzałem na ilość postów i jak dużo wnoszą do gry. e2: A najbardziej byłbym za Ziemniakiem. |
Cytat:
|
Fakt, jest nas strasznie mało, ale po prostu uznałem, że lepiej stracić kogoś, kto mało wnosi, niż kogoś, kto coś wnosi, bo i tak zabić musimy, a może trafimy. No chyba że zrobimy remis :| Ale chyba lepiej zaryzykować, bo skoro jest aż 3 mafiosów na 11 osób to szansa na trafienie jest spora ;)
|
albo nie głosujmy tylko raz, więc nie będzie problemu xDD
ale mafia wtedy zyska przewagę, bo w końcu zawsze jest możliwość, że trafimy mafiosa, a tak - mafia powoli by na wybijała i przegramy. ja rzucam dzisiaj podejrzenie na chybił trafił, bo tak naprawę dopiero po dzisiejszym zabójstwie mafii zacznie się gra. |
Cytat:
|
haha xD no śmieszne oskarżenie, co ci mam wnieść skoro tak naprawdę nikt jeszcze nic nie napisał, a i zabójstwo niewiele mówi?
pozatym są dwie opcje - ktoś coś wnosi bo może mieć dobry trop/być cattanim, albo wnosi coś i dużo gada bo jest w mafii i chce nam wodę z mózgu zrobić i nie oskarżę cię, Pink, że jesteś w mafii [o dziwo ;) ] bo byś się tak nie wybił jako pierwszy z oskarżeniami raczej ja bym głosowała na alpherainna bo jak ktoś mówi ze głosuje na chybił trafił to nie chce zwracać na siebie uwagi i chce się jakoś wmieszać w tłum, czeka jak inni glosują |
No dokladnie. O tym wlasnie mowie, ze dopiero po drugim zabojstwie cos moze nam zacznie switac.
Hmmm, tak zastanawiam sie, czy znow w mafii jest ktos, z "kazdej grupy spolecznej" (admin/mod/redaktor/user(moda nie mamy zadnego juz XD)). W koncu w kazdej poprzedniej tak bylo, i zawezalo to krag podejrzanych. Jednak biorac pod uwage liczbe mafiozow w tej edycji, nie wiem czy ten sposob znow sie sprawdzi. Ehh... Kurcze, nie mam absolutnie zadnego typu, to az dziwne bo zawsze ktos sie wydawal chociaz minimalnie podejrzany, a teraz zupelnie nic o.O @down, ja az w taki przypadek nie wierze :please: ;P |
Cytat:
Malfurionie, z tego co wiem Libby losuje role i to jest niezależne od posady ;P |
możemy się zgadać, ale na tym etapie gry to raczej trochę niemożliwe. głosuje 10/11 osób, mało prawdopodobne jest to, że każdy zagłosuje na kogoś innego.
ale spoko, możemy się ugadać - ma ktoś jeszcze propozycje, poza Pinkim? @ziemniak - głosuj, spoko. ale będzie to głos stracony. a na chybił trafił kązdy teraz glosuje, sooł |
Myślę, że jeśli chodzi o mafiozów, to każdy może zachowywać się inaczej. Tzn. zdrajca nr 1 może być bardzo aktywny, nr 2 udzielać się, ale bez szału, a nr 3 siedzieć cicho.
|
|
ja mało się udzielam, a jeszcze rzadziej wchodzę na forum :P
w tamtym roku byłam forumoholikiem, a teraz po prostu wchodzę raz... na jakiś czas. Ale mafię lubię, więc się zgłosiłam (chociaż prawie przegapiłam :D) |
Cytat:
może zróbmy głosowanie: kto nie jest w mafii niech powie "ja nie" xD |
SKORO KRYSZTALOWA KULA MOWI ZE JESTEM W MAFII, TO CHYBA TAK JEST :why:
|
no nie, alpherainn, kula nas rozgryzła :|
|
zapytalem sie kuli, czy Libby jest w mafii i odpowiedziala mi "Wyglada na to, ze nie!"
Co do tego przynajmniej mozemy miec pewnosc xDDD :D |
podejrzewalem Libby, ze jest w tym calym przestepczym swiatku ALE ONA TO CHYBA NAWET KULE OSZUKALA :O
|
Ok, na moim nekrologu ma być to zdjęcie:
http://i.imgur.com/YyL2B79.jpg |
Cytat:
Cytat:
:please: |
Cytat:
Jeżeli każdy na chybił trafił, to moja intuicja podpowiada mi, ze w mafi jest Meryam. |
Cytat:
|
drogą losowania tak na dobrą sprawę można być w mafii w każdej edycji, no bo losowanie...
|
Jakoś Pinki uwierz, ale szczęścia to ja nie mam. Ile bym dał, żeby je mieć :(
|
Ej dobra, decyzja. Kto na kogo głosuje? Żeby była większość głosów.
Ja chyba jednak Ziemniak. No albo Lepki, zobaczę. |
Przepraszam... Kto jest ziemniakiem? xD
|
no to ja LepkiePaluszki chyba, albo ktos z mniej aktywnyych osob..., no zastanowie sie no xD
|
Cytat:
,..,,. |
Glosując na mnie stracicie mieszkańca. Pinki chcesz może się założyć, ze w mafii nie jestem? :)
|
Oo niee, już raz się założyłem xD
|
no to ja głosuje na Pinka, bo strasznie się na mnie uwziął. czyli jest w mafii = wie, ze ja nie jestem.
albo na alpherainna, jak mowiłam wcześniej. a tak w ogóle to niech każdy [KAŻDY] napisze na kogo głosuje, do 3 propozycji. bedzie potem łatwiej sprawdzić kto kogo broni, a w miare upływu czasu zobaczyć kogo mafia eliminuje z racji dobrego tropu. |
To po prostu o nic założysz się, że w mafii nie jestem? :)
Naprawdę. Głosując na mnie stracicie mieszkańca. To w końcu na kogo głosujemy, bo zgrać się trzeba! :) |
Hmmm, w sumie to na chwile obecna moze Mery? Nie wiem, musze sie zastanowic...
|
Cytat:
Lepki, no okej ;P e: Mery też może :| |
Mi intuicja również podpowiada, że Meryam jest w mafii. Innych typów nie mam.
|
popieram ziemniaka!
w kolejnosci priorytetu: LP23, Charionette (nie wiem dlaczego, ale w sumie CZEMU BY NIE) i Meryam |
Cytat:
|
a co sądzicie o cheebie? Ani razu się nie odezwała.
|
w sumie Mery może być faktycznie w mafii, bo po pierwsze dziś se nie odezwała, gdy rozmawialiśmy o typach, ale pewnie z powodu, że jej nie było. a poza tym - popatrzmy na jej posty w tym temacie, jakieś specyficzne mi się wydają, ale to też dupowy argument.
ale ja to głosue na LP23, Mery będzie w kolejce raczej xDD |
Hmm, nie wiem czemu, ale nie sadze by Lepki byl w mafii. Co do Charionette, to mam mieszane odczucia. Korci mnie Mery, ale no tez bedzie taki nie pewny glos z mojej strony.
Co myslicie o cheebie? W ogole sie chyba jeszcze nie odzywala, a na forum widzialem, ze postuje. @piesel, no wlasnie. teraz zerknalem na liste osob bioracych udzial i zwrocilem uwage wlasnie na chebbe, hmm... |
Ja się zastanawiam nad:
- alpherem - kula nie kłamie!, - Mery - co prawda coś tam pisała, ale nie było to nic konkretnego, może chce odwrócić uwagę od dyskusji?, - Piesełem - jak wyżej. Obserwowałam poprzednią edycję i zachowywała się podobnie, a była w mafii. |
Cytat:
Więc moje propozycje: Ziemniak, Lepki, Meryam. e: +cheeba, faktycznie, nic nie stracimy, może trafimy. |
można zagłosowąc na cheebę, jest w mafii - ustrzelimy mafiosa. jęsli nie jest- nic nie stracimy, bo nie pisze i nie wysuwa teorii, soł.
|
Może jest Cattani'm?
|
Cytat:
|
Hebe, to prawda, Mery pisała, ale tak jak wspomniałem w specyficzny sposób - może faktycznie chce odrzucić od siebie podejrzenia nie pisząc nic, kiedy o niej wspominamy? o ile przeglada temat...
|
głos na cheebę byłby bezpieczny. Nic byśmy nie stracili w sumie. Mery... no nie wiem, chcoaiz ona pasowałaby na mafię, ale tak bez żadnego powodu, po prostu xd
Cytat:
|
Hmm...tak przeglądam wasze typy i nie wiem czy bardziej Meryam czy cheeba.
Ale bardziej skłaniam się ku cheebie. |
no to dobra, ja pózniej się zastanowię nad LP lub cheebą, bo zaraz ide :3
|
@MP: No, bardzo logiczne! :D
Jeśli chodzi o cheebę, to pamiętajmy, że może też być cattanim. |
@up Też tak właśnie myślę :/
Robi się coraz mniej czasu :| Jeżeli ktoś zagłosuje, a się tu nie wypowiada już jest oznaką tego iż jest podejrzany według mnie. |
to niby dobra taktyka na cattaniego, ale żeby ie napisać NIC?
|
Cytat:
Kurcze, musze sie powaznie zastanowic nad glosem, waham sie miedzy cheeba a mery. Chcialbym aby nasz pierwszy strzal byl celny :okay: |
Nix w poprzedniej edycji też się nie odzywał. Dopiero pod koniec.
|
Cytat:
edit: w sensie zabezpieczylaby sie przed taka ewentualnoscia, piszac posta |
chodzi o to, że nawet sie nie przedstawiła, nie napisała jednego posta. CHociaz może po prostu nie ma czasu na grę...
|
alpher, przypominam, że cattani ma możliwość ratowania samego siebie ;) Choć nie wykluczam, że cheeba może być w mafii. Albo po prostu jest szarym mieszkańcem i nie ma czasu na zabawę.
|
Alph ma rację, cattani powinien coś napisać, żeby nie robić podejrzeń.
Ale nie rozpracowujmy cattaniego, bo pomagamy mafii xD |
No niby tak, ale z drugiej strony może też nie chce pisać, żeby od razu nie zginąć. Ciężko wyczuć :)
Dziś w sumie będzie lepiej widać jaką taktykę stosuje mafia: losowo eliminuje, tych, którzy mogą skojarzyć fakty czy tych, którzy milczą. |
no to kto głosuje na cheebę? ;p
bo piszę sobie na kartce obliczenia xD |
Ja nie jestem pewna winy cheeby. Myślę, że mój głos pójdzie na Mery.
|
Ja sie caly czas waham ;/
|
Cytat:
O to to to! Właaaśnie to chciałam zaproponować :D Cytat:
2. MAM ŻYCIE POZA FORUM I NIE PISZĘ BO MNIE NIE MA XD Ja rozumiem jakbym się przez dwa dni nie udzielała, ale nie ma mnie 12 godzin na forum (bo szkoła...) i już się zaczyna xD Jak chcecie to głosujcie na mnie, wolna wola, nie zabronię wam przecież ;) Jestem tylko ciekawa kto na tym skorzysta, miasto czy mafia... Ja szczerze mówiąc nadal nie wiem na kogo głosować, ale raczej zagłosuję na alpherainna. Rzuca oskarżeniami na prawo i lewo, odwraca od siebie uwagę, nie podoba mi się to :x (EDIT: Dopiero teraz zauważyłam, ze to jego zacytowałam xd) No ale, każdy głosuje za siebie, ja nikogo nie namawiam a za prądem też nie pójdę. Mam swoje typy i ich się trzymam. |
Ej to jak?
Ja się waham między alphem a Mery. To znaczy wolałbym na Ziemniaka/Lepkiego, ale nikt nie głosuje chyba na nich soł. |
dopsz Mery, ja chcę tylko zauważyć, że rzuciłem tylko trzy podejrzenia, ty byłąs jedynie osobą, na którą zagłosowałbym, gdyby inni też tak zrobili. poza tym kilka stron tematu wcześniej powiedziałem - BYĆ MOŻE MERY nie pisze dlatego, że jej nie ma.
rzucam oskarżeniami na prawo i na lewo? jedyną osobą, której samej wysunąłem podejrzenie była Charionette, która, po przeanalizowaniu faktów, w mafii nie jest. reszta podejrzanych, między innymi ty, było propozycją innych, nie mnie. ale spoko, głosujcie jak chcecie. ale nie zdziwcie się, gdy okaże sie, że nie jestem w mafii. |
Ja zagłosowałbym na Mery. Intuicja mnie nie zawodzi.
|
Cytat:
Albo ją dobrze kryjesz. Tak czy siak, mój głos leci na ciebie. Tyle w tej kwestii. |
Cytat:
Ja już nie wiem kto na kogo głosuje, ale mój głos idzie na cheebę. |
Ja chyba zagłosuję na cheebe, trudno mi teraz powiedzieć kto może być w mafii a kto nie, a jej śmierć jeśli nie jest mafiozo będzie najmniej dotkliwa dla nas. Czytając wasze posty zastanawiałam się nad Meryam, jednak coś się wypowiada i jeśli nie jest w mafii to może nam pomóc. Mam podejrzenia co do osób które wypowiadają się bardzo dużo, być może chcą wprowadzić zamieszanie by nas zmylić. Nie wiem, ja raczej głosuję na cheebe może nam się uda, a jeśli nie, to zaboli nas najmniej.
|
czeka was miłe zaskoczenie ^^
głosuję na cheebę. |
sorka za post pod postem//
tak napisałem, gdz Cherrie nie napisała nic konkretnego, więc nie mam prawa sądzić, że jest w mafii. a tak btw. w 3 edycji byłem w mafii i odpadłem w trzeciej kolejce. zdemaskowałem sie w ten sam sposób co teraz, według Mery. naprawę myślicie, że popełnibym ten sam błąd? ;) ale nvm, zrobicie jak chcecie. |
Na tę chwilę po przeanalizowaniu postów podejrzani według mnie są:
-alpherainn -Charionette -Meryam Nie każdy musi się zgadzać z moim zdaniem. Pewnie teraz się narażam, ale jak to mówią "Raz się żyje" :) |
a wiecie co? wysłałem głos na cheebę, a o ile przezyje, w nastepnym glosowaniu miasta zaglosuje na LP23.
dlaczego? panicznie bal sie oskarzenia pinkiego, wczesniej byl 100% za Mery, a teraz ja i Charionette, ktora nic szczegolnego nie pisala (TAK TAK, pewnie ja kryje albo jestem w mafii). to nie jest dziwne, ze tak szybko zmienia podejrzanych? |
@up: Głosuj, a zdziwisz się, że to nie ja jestem w mafii ;)
EDIT: Jeżeli mi nie wierzycie to proszę bardzo głosujcie :) Nawet sam na siebie mogę zagłosować, oczywiście jeżeli większość będzie za tym, aby to na mnie głos oddać :D |
Cytat:
|
z checia sie jutro przekonam, o ile bedzie mozliwosc ;)
|
ja też szybko zmieniam podejrzanych xD pewnie działa to u niego na podobnej zasadzie co u mnie, że ktoś napisze coś podejrzanego i już innego tropu się łapie :D
|
Szczególnie na tak wczesnym etapie gry, gdzie w sumie nikt nie napisał nic na tyle podejrzanego by dało się go zdemaskować. Nie będę was super przekonywać, że nie jestem w mafii (bo nie jestem). Zapraszam do pierwszej edycji, porównajcie jak się zachowywałam (szczególnie przy głosowaniach :) )
|
Cytat:
Wiec na kogo oddajemy głos, aby wynik był dla mieszkańców korzystny? |
w sumie to macie racje, ze teraz sie szybko zmienia podejrzanych. i mozliwe ze LP jest lub nie jest w mafii, na tym etapie ciezko to okreslic. jednak jutro, o ile nie zdazy sie cos podejrzanego B), to moj glos idzie na LP23. chyba, ze mafia go dzis wykonczy, wtedy to sie zastanowie xD
// glos polecial na cheebę |
ja jak już mówiłam, zagłosowałam na cheebe.
|
Zagłosowałem na Meryam.
|
no to czekamy niecierpliwie co z tego zamieszania wynikło :D
Libby robi napięcie jak w Milionerach xD |
Pewnie nekrolog pisze XD
|
głosowałam na meryam
cheeba juz kiedyś tak zrobiła, ze grała i nie miała czasu na grę, no bo gdyby była w mafii, to moze chociaż troskę by się zaangażowała. Chyba, ze od 2 dni nie była na forum :| |
kurczę Libby bo ci zwłoki gniją, pisz ten nekrolog szybciej XD
|
|
Ale to w końcu winna, czy niewinna? ;P
|
Czyli nie była w mafii Mery? :O
|
ehh, co prawda miałam co do niej podejrzenia, ale skoro okazało się, że była niewinna to szkoda... tylko ona i Diana zagłosowały na kogoś innego niż reszta, co o tym myślicie?
|
Skąd wniosek, że nie była, Lepki? Chyba że jestem ślepy, ale Libby chyba ani nie potwierdziła, ani nie zaprzeczyła xD
Zastanawia mnie to: Diana - Malfurion :| |
ja nie uważałem , że w mafii była Mery, nie głosowałem też na nią, głosowałbym, gdyby jasne było wcześniej, że większość jest za nią. to tak przy okazji.
w sumie, teraz to nie wiem - cheeba lub LP23. interesuje mnie, kogo zabije dziś mafia. |
Cytat:
|
Sorka, to przez pośpiech! mery była niewinna. W grze nadal 3 mafiosów!
|
@upup: włąsnie chciałem to samo napisać.
zastanawia mnie właśnie Diana i jej głos. ale czy w tak jawny sposób by się wydała? hmm |
ah, rzeczywiście, przeoczyłam.
|
Hm... Głos Diany mnie zastanawia (cheeba rzeczywiście chyba będzie duchem edycji, no i Genesis...[nie mogę zapamietac tego nowego nicka :V])
ale co do Diany... Teraz malo pisze i wyszła przed grupę... Diano, co nam powiesz? xd |
Diano Diano, czekamy na wyjasnienia xDD
|
A nie uważacie, że ddo jest trochę podejrzana? Pewnie powiecie, że jestem wyczulony i że przesadzam, ale pisze dość dużo, a w sumie to o niczym, tak mi się wydaje przynajmniej, że chce, żeby było jej pełno, żeby nikt jej nie podejrzewał ;P A miałaś mieć szkołę, ddo :D Chociaż już sam nie wiem.
|
Cytat:
|
ale dlaczego akurat Genesis? miała przecież z jedenaście innych osób do wyboru.
|
pinky, a myślisz, że czemu przyszłam dzisiaj tak późno? jestem tu od godziny, zrobiłam sobie dłuższą przerwę. Czemu piszę o niczym? Wyjaśniłam czemu zagłosowałam na cheebe, pisałam co myślę o eleminowaniu przez mafie "nieaktywnych". Jeśli zaraz zniknę bo pójdę się uczyć to też będę podejrzana bo się nie udzielam?
|
Cytat:
|
Kurcze, wahalem sie w glosowaniu i odkladalem to na ostatnia chwile a pozniej mi cos wyskoczylo i w efekcie nie oddalem glosu....
Mery niewinna.. A diana zaglosowala na mnie niby czym sobie zasluzylem co? :P |
Cytat:
Kto najbardziej chciał głosować na Mery? Albo ktoś chciał na kogoś innego, ale w końcu zmienił zdanie idąc za głosem tłumu? Bo to może świadczyć o działalności w tej przestępczej organizacji :| |
LepkiePaluszki. mial glosowac na mnie chyba, a potem glos na Mery, bo wiekszosc tak napisala. ja obstawiam, ze to on.
|
Hmm...czyli to nie Meryam. Ja obstaję przy cheebie, chociaż Diana i jej glosowanie na Malfuriona jest podejrzane. Póki co nie mam innych typów, czekam na zabójstwo mafii.
|
Cytat:
Nie wiem jak Wy, ale ja chyba zagłosuję jutro na Lepkiego. O ile mnie nie zabiją dzisiaj :D |
ja obstawiam kilka ruchow mafii.
a) zabija kogos, aby rozwalic nasze teorie b) zabija kogos z tych, ktorzy teraz rzucaja podejrzenia c) zabija cheebę, o ile nie jest w mafii. bedziemy miec problem, jesli jest cattanim. |
Cytat:
|
Cytat:
to tak odnośnie posta pinkiego |
Cytat:
Głosujcie, a oczy wam wyjdą na wierzch jak się okaże, że mieszkańcem jestem :) |
@ddo, to odnosnie podejrzenia LP23? xDD
|
Cytat:
|
W razie, gdybym został zabity przez lud lub mafię, to weźcie pod uwagę go. Ty też szybko zmieniasz zdanie alpherain. Niby chciałeś na Mery głosować, a głos poleciał od Ciebie na cheebe. Czyżby wmieszanie się w tłum? ;)
|
Myślę, że zachowanie alphera rzeczywiście jest trochę podejrzane i może być mafiozem. Udziela się sporo, ale połowa jego postów niewiele wnosi. No i jego oskarżenia są oparte na dość, hmm, ciekawych obserwacjach. Jeszcze dochodzi sprawa z nagłą zmianą poglądów na temat mafioza.
Poza tym, to kula nie może się mylić :P |
Cytat:
|
czyżby fakt, że podbiłem podejrzenie cheeby i to na nią zagłosowałem, nie na Mery, gdyż była ona jedynie ewentualnym podejrzeniem?
gdy wszyscy napisali, że głosują na Mery, ja już zagłosowałem wcześniej ;) |
Jeżeli dzis zginie Diana, to to tylko potwierdzi moje przypuszczenia.
|
Cytat:
|
O mamo, jaka fala pytań.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak przy okazji, podejrzani wydają mi się też alpher i LP23. |
Cytat:
|
Nie chciałeś tego mówić, bo...?
Bo jesteś w mafii, czy inny powód? :derp: |
Cytat:
Nie no, żeby nie było, nie jestem Cattanim. Tylko mnie ta teoria zaciekawiła :| |
Mnie też :3
poza tym " To napiszę to tutaj. " a gdzie mógłbyś indziej? na gg/skype z innymi z mafii? :> bo mnie ten post trochę zdziwił |
Bo mogłem to napisać, po egzekucji Diany tutaj, ale napisałem teraz. To co? Głosujemy jutro na mnie? :) Ja chętnie też zagłosuje. I będę miał więcej czasu na matematykę :love:
EDIT: Czemu nagle wszyscy ucichli? |
Czekamy w napięciu na ruch mafii :D
|
Albo odniosę się jeszcze do mojego posta wyżej.
MAFIO! Jeżeli mnie słyszysz zabij mnie, bo te niedowiarki mi nie wierzą, że mieszkańcem jestem! Błagam! |
Cytat:
|
proszę wybaczyć, ale LP23, w moim mniemaniu coraz bardziej się pogrążasz, bo z każdym razem chcesz odrzucić podejrzenia od swojej osoby.
|
Cytat:
Cytat:
Jeżeli dożyje, to zagłosuję na alpherainna. Tak wiem ściągam na siebie podejrzenia. Ubijcie mnie dziś proszę :cry: |
Lepki, nie dziw się, że mamy do Ciebie takie podejście jakie mamy. Faktycznie zachowujesz się bardzo dziwnie :| Nie twierdzę, że na 100% będę głosowała jutro na Ciebie, ale zastanowię się nad tym.
|
Możesz głosować.
Takie pytanko Lepki. Zagłosujesz na mnie, tylko dlatego, że wciąz mam cię za podejrzanego? Ok, jeśli tak i dodatkowo, w kązdym poście wspominasz, że jesteś mieszkańcem, to moje podejrzenia są według mnie wystarczająco uzasadnione. |
Wydajesz mi się podejrzany tak jak wy to lubicie mówić. A po drugie magia nie kłamie ;)
|
Cytat:
[IMG]http://i60.************/wkiyi0.png[/IMG] @down: i tak samo Ci wyszło? XD @down2: to jeszcze bardziej niż ja się przyłożyłeś, wpisałam tylko raz. :fun: |
hahah, Diana, tak samo sprawdziłem xDDD
edit: było prawdopodobnie, na to wygląda i w swoim czasie xDD wpisywałem z małych liter, skrótem i dużymi literami :D edit2: musiałem się upewnić xD |
Niebawem egzekucja.
Jakbym zginął, pomścijcie mnie głosując na alhpera albo Lepkiego, pls :D A na nekrologu chcę panterkę xd |
Cytat:
alpherainna, alpha, lub cos, ale nie alhpera :< |
Tak w razie mojej śmierci: miło się z wami grało.
|
Cytat:
|
jak zgine, to na nekrologu chce Oscara jak by co Libby, nie zlota maline! :derp:
gdyby kogos kreatywnosc poniosla >.> |
|
A gdybym ja zginął, to wiedzcie, ze niesłusznie mnie oskarżaliście :)
|
|
ALE STRES O.O
PP? ALE CO?! |
Coo ?? :O Pinki?
Mnie mafio miałaś zabić :( |
tak czułam ze on jednak nie jest w mafii :P
|
Zapalmy Pinkiemu wirtualnego znicza: [*]
|
Zabili Pinkiego.
Tak. W sumie to trochę się dziwię. Dlaczego akurat on? Podejrzewał wiele osób, więc powinniśmy im się przyjrzeć. Jednakże, dla mnie wciąż wątpliwe jest to, czy mafia idzie taką taktyką. Bo w końcu - bardzo łatwa do rozgryzienia. |
biedny Pinki, a chciał Pinkową statuetkę na rozdaniu nagród otrzymać... :(
Cytat:
|
zabijcie ^^
fajnie byłoby, gdybyście podali powód dlaczego :3 ja głosuję na lepkiego, gdyż jego posty, zwłaszcza na ostatnich stronach są mega dziwne i dają do myślenia |
skoro pinky zginął, przeczytałam parę jego postów typował jako ostatnich alpherainna i lepkiego, lepki przez ostatnie posty zachowuje się dziwnie, na alpherainna za wiele nie mamy, jednak jego zmiana decyzji i pójście za tłumem podczas głosowania może być niepokojąca. pinky był jedną z osób które podejrzewałam, bardzo dużo się udzielał, robił zamęt, podejrzewał wszystkich po kolei, a tu psikus, bo raczej mafia swojego nie zabiła. muszę wszystko jutro przeanalizować jeszcze raz. tymczasem hasta la vista lece uczyc sie angielskiego
|
powiem raz jescze- nie zmienilem decyzji. bylem przekonany, ze glosujemy na cheebę, wiec na nia zaglosowalem, przed tym jak wszyscy powiedzieli, ze glosuja na Mery.
|
witajcie i wybaczcie mi moje spóźnienie!
jak na każdą imprezę musiałam się spóźnić... eh. ale widzę że w sumie dobrze że się spóźniłam bo na Gali grasuje mafia i były już dwa trupy:o jak to w ogóle możliwe? jak można było do tego dopuścić? nie możemy nawet tutaj czuć się bezpiecznie, gdzie ludzi jest naprawdę wiele a i tak ktoś ginie... podejrzewacie kogoś? |
spokojnie, powiedziałam przecież, że oprócz tego nic na Ciebie nie mamy (chyba), jak dla mnie najbardziej podejrzany teraz jest lepki przez swoje dziwne zachowanie (+pinky go podejrzewał). z drugiej strony, czy będąc w mafii tak by się podstawiał? teraz już naprawdę lecę XD
|
cheeba weszla na gale bez zaproszenia, jak A. Kulesza B)
|
zawsze ktoś taki się zdarzy, akurat padło na mnie:>
ale widzę że jestem w kręgu podejrzanych :o. nie wiem dlaczego, skoro mnie tutaj nawet nie było i nie wiedziałam co się dzieje:o |
Pinki chyba nie ma szczęścia, za każdym razem szybko kończy żywot w FM :O[*]
Pewnie też go pomszczę głosem na LP23/alpha :P Skłaniam się ku temu pierwszemu, no ale nadal nie wiem. Może jeszcze coś innego wyjdzie do jutra i w ogóle wybiorę kogo innego. |
wyszlismy z teorii, ze jak wyeliminujemy nieaktywnych - moze trafimy mafioza, jesli nie - nic nie stracimy.
teraz na podstawie tych smierci, chyba staramy sie cos opracowac, jakas teorie czy cus. |
Jak dla mnie mafia jeszcze nie ma taktyki. SPC był pierwszy strzałem, bo kogoś wyeliminować trzeba, natomiast Pink Panther za dużo kombinował, rzucał pomysłami, mafia obawiała się, że na coś wpadnie (przypadkiem lub nie) i przekona do tego innych.
I wykluczyłabym tych, których podejrzewał: nie rzuciliby na siebie aż takiego światła. Cytat:
|
to kogo bierzemy teraz na tapetę? nieaktywnych, czy osoby, ktorych nominował/nie nominował PP?
|
Cytat:
|
Boze... mialem dzisiaj staff meeting w pracy i myslalem, ze zdaze wrocic przed wynikami z zabojstwem mafii, ale oczywiscie moj przelozony musial sie rozgadac... A ja nerwowo czekalem na moment, az w koncu zerkne na forum xD
Anyway, mialem przeczucie, ze zginie albo PP, Charrionette lub Diana. Diane mogliby wyeliminowac z tego wzgledu, ze jako jedyna sie wylamala i na mnie oddala swoj glos i jej smierc, mogla by rzucic podejrzenia na mnie (chociaz z drugiej strony slusznie ktos zauwazyl, chyba Szarionetka, ze taka analogia bylaby zbyt prosta i juz raczej na takie rzeczy sie nie nabierzemy). Co do Charr i PP mialem zwyczajnie jakies przeczucie ;P Trzeba przejrzec posty Pinkiego, moze jest cos co nam umknelo, a co przewazylo o jego smierci? |
Ja bym chyba została przy pomyśle głosowania na LP23. Nawet nie dlatego, że PP go podejrzewał, bo przecież Lepkiego podejrzewali prawie wszyscy. :| Jego zachowanie jest bardzo dziwne i naprawdę zdziwiłabym się, gdyby nie był w mafii. Chyba, że jest zwykłym mieszkańcem i tak niezbyt dobrze broni się przed zarzutami?
Na razie wstępnie zagłosuję na LP23, gdybym później weszła na forum i namawialibyśmy się na kogoś innego to zmienię głos. |
może Pinki zginął tylko dlatego, że pierwszy zerwał się z podejrzeniami i miał kilka faktycznych teorii, więc może mafii zaświeciła się lampka "awaryjna" xD
co powiecie na to, żebyśmy sprawdzili osoby, których nie podejrzewał lub tylko raz to zrobił, Pinki? nie byli teoretycznie zagrożeni, więc nie rzucili by takiego światła na swoją osobę. dodatkowo - w tym temacie panuje czasami chaos, więc uznali, że podejrzenie umknęło naszej uwadze. w takim razie - my byśmy się nie domyślili, zaś oni zabiliby problemową dla mafii osobę. |
Ja głosuję na alpherainn. Wydaję mi się on podejrzany od kilku dni.
|
Ja bym wypełniła ostatnią wolę zmarłego : (
Tylko że Pinki podejrzewał wszystkich po trochu... Tak mi sie przynajmniej zdaje :P tj. dużo pisał, a to tu o kimś wpsomniał, a to tam.... a tak w ogóle to sądziłam, ze zginie Diana. Bo głosowała inaczej niż wszyscy i to mogłoby zwrócić uwagę na Genesisa... Który stałby się podejrzany.... nie dobra sama sie w tym gubię powinnam nauczyć się nowych nicków ;-; wybaczcie |
ja jestem podejrzany, napisałem kartkówkę z fizyki na 5 :please:
|
Cytat:
jako, ze "ostatnią wolą" zmarłego było zabić Lepkiego albo ciebie, to ty próbujesz twoim argumentem odwrócić od tego uwagę, zwracając ją na osoby, które były podejrzane przez PP na początku. sprytne, ale mafia nie byłaby taka głupia chyba, bo prędzej czy później ktoś by właśnie zwrócił na to uwagę ;) co do lepkiego to jakiegoś takiego przeczucia nie mam, z reszta był poprzednim razem mafiozem, drugi raz by chyba nie miał takiego szczęścia ;d ja głosuje na alpherainna dzisiaj I NIE MA BOLA, ON MUSI BYĆ W MAFII XD |
Pink upierał się przy alpherainnie, jeśli on rzeczywiście jest w mafii to dał się zdemaskować zbyt łatwo. Nie nie bronię go, tylko zobaczcie: ostatnia wola to Lepki lub alph, wcześniej Pinki też już podejrzewał alpha i teraz nagle Pantera ginie? Jak dla mnie to strzał w kolano, zbyt oczywisty, więc nie wydaje mi się, żeby to był dobry trop.
Ja już nie wiem na kogo głosować :hmm: |
Charionette tez jest w mafii bo go broni
TO TEŻ CZUJĘ XD |
Ahahah, czekałam na to :love: Jestem bossem w tej mafii, mówię Wam :smiech:
A tak poważniej to jak ma się głosowanie na dzień dzisiejszy? |
nie wiem czemu, ale nie sadze by lepki byl w mafii. co do alpha mam pewne podejrzenia, ale intuicja w tej edycji jakos mi nie chce pomoc ;P
caly czas natomiast zastanawia mnie cheeba. no i ostatnimi czasy pod lupe wzialem rowniez hebe. kurde, sam juz nie wiem na kogo glosowac xD |
proponuje na alpherainna, a jak on w mafii nie będzie to ja sie już nie odzywam kurde :d
|
Cytat:
|
Szczerze mówiąc, to na samym początku (przed pierwszym głosowaniem) alpher wydawał mi się podejrzany. Jego posty były dość specyficzne. Ale jak teraz się nad tym zastanawiam, to wydaje mi się dość dziwne, że a) najpierw ginie Mery, która go również podejrzewała i głosowała na niego wczoraj, b) Pinki, który też go podejrzewał, a został zabity przez mafię. Tak jakby mafiozi specjalnie próbowali zwrócić mieszkańców przeciwko niemu.
Co do Lepkiego... Nie jestem pewna jego winy. Jego posty, w których się bronił były za dziwne. Sądzę, że gdyby był w mafii, to by próbował nie zwracać na siebie uwagi w ten sposób. Ogólnie rzecz biorąc: myślę, że mafiozi siedzą cicho i odwracają od siebie uwagę, by mieszkańcy wyeliminowali kogoś gadatliwego, a niewinnego. I w sumie nie mam pojęcia na kogo głosować. Chyba jeszcze się poprzyglądam uczestnikom i wtedy zdecyduję. EDIT: Po przejrzeniu kilku poprzednich stron zaczynam się zastanawiać nad zachowaniem Chari, Ziemniaka i Malfuriona. Nie jestem co do nich jeszcze pewna, ale sądzę, że zagłosuję na jedno z nich. |
Cytat:
Jeśli natomiast chodzi o alpherainna to część Twojego postu mnie przekonuje tylko, że a) Meryam zgineła z rąk mieszkańców czyli jeśli mafia chce go wrobić to w mafii są osoby, które na nią zagłosowały b) dlaczego chciałaby wrobić jego? tak bez powodu? a może dlatego, że jego typami byli Lepki, cheeba i Meryam. Meryam wiemy, że była niewinna. Czyli zostaje cheeba i Lepki. I tym tokiem rozumowania dochodzimy do tego, że być może Lepki jest w mafii? Więc co robi on, by odwrócić od siebie zarzuty? Robi wielkie zamieszanie przez które wydaje nam się, że nie jest na tyle głupi by się wyróżnić (+głosował na Meryam). Ale z drugiej strony, może w mafii nie jest? Może chodzi o cheebe (chociaż wątpie, bo alpehrainn zagłosował na nia dopiero później a nie podejrzewał ją, wtedy mafia mogla by wybrać każdego innego)? A może o jeszcze coś innego? Ja chyba zagłosuję mimo wszystko na Lepkiego... |
Dobra, ja obstaję przy moim wczorajszym typie, czyli dziś też głosuję na cheebę.
|
Ja póki co zostawiam głos na Lepkiego. To prawda, zwraca na siebie uwagę aż za bardzo, ale czy będąc mieszkańcem by się tak bronił? Dla mnie to wygląda na akt desperacji :| Poza tym Malfurion, który od początku gry wydaje mi się podejrzany, zdaje się delikatnie odwodzić nas od pomysłu głosowania na LP23. To mi się składa w jedną całość.
|
ddo, nie wykluczam takiej możliwości. Ale mimo wszystko to wydaje mi się dziwne. Z resztą wkrótce zobaczymy czy alpher jest winny czy nie. Z tego co widzę, to pewnie będzie miał większość głosów.
|
Cytat:
zwyczajnie wydaje mi sie, ze nie jest w mafii. moge sie mylic, wiadomo, ale wole sie sugerowac swoja intuicja, niz innymi, bo wiadomo, ze trojka z nas tutaj chce namieszac ;) dlatego, ja oddaje glos na cheebe :smile: |
Cytat:
Cytat:
|
Pewnie zginę, więc żegnam wszystkich i życzę powodzenia.
PS: Alpherainn jest w mafii na bank. Czekam tylko na nekrolog :) I mieszkańcem byłem i jestem. Zdziwicie się :) |
bardziej sie chyba zdziwimy jak NIE będziesz mieszkańcem :D
|
|
czyli był mieszkańcem? :P
edit: a, ok :derp: |
Libby, Lepki byl mieszkancem? xD
|
masakra, mówiłam xD
|
tak myslalem.... ;P
|
Lepki mieszkańcem @.# Cóż, na przyszłość może będzie wiedział, żeby zachowywać się trochę... spokojniej.
Zaczynam się zastanawiać nad moją teorią z Malfurionem, chyba tylko mnie się on wydaje dziwny. Przemyślę to jeszcze, teraz lepiej przyjrzeć się alpherainnowi. Może jest w mafii i podczas wczorajszej dyskusji z LP23 chciał w prosty sposób zrzucić na niego winę? |
Nie powiem, że się nie spodziewałam, ale jednak miałam nadzieję, że to on...
|
Ej wiecie, ze po dzisiejszej drugiej smierci, zostanie nas tylko osemka. Musimy sie zmobilizowac, bo inaczej mafia nas wykosi
|
Nie powiem, że niewinność Lepkiego jest dla mnie zaskoczeniem, bo tak nie jest. Zachowywał się za dziwnie. Jakby był mafiozem, to by nie robił takiego cyrku.
Wirtualny znicz dla Lepkiego [^] |
mnie dziwi bardziej, ze Hebe wyłamałaś się ze wszystkich i nagle tak z dupy zagłosowałaś na mnie... jaki był tego powód? :P
|
Zagłosowałam na ciebie, ponieważ:
a) od pewnego czasu zastanawia mnie twoje zachowanie (wspominałam kilka postów temu), b) jakoś nie wyobrażam sobie cheeby jako mafioza, Lepkiego tym bardziej (z resztą okazał się niewinny!), co do alphera nie jestem pewna, c) mam nieco inne przekonania na temat taktyki mafii od innych mieszkańców, d) lubię się wyłamywać!, e) kula nie może się mylić. :D |
ja mam takie samo zachowanie od kilku edycji mafii już :D
|
Pragnę zauważyć, że pierwszy raz zgłosiłam się do FM i nie mam pojęcia jakie był o twoje zachowanie w poprzednich edycjach ;) W każdym razie nadal do końca ci nie ufam :huh:
|
spoko, spoko :P myślałam, że ty też analizujesz poprzednie edycje :D
|
jestem nieco zdziwiony, ze LP23 nie jest w mafii. jego zachowanie było dość dziwne, nawet bardzo.
mogę się też domyślić, że wszystkie podejrzenia teraz padną na mnie, prawda? xDD |
alpherainn, dlatego ja przypuszczalem, ze Lepki nie jest w mafii wlasnie z wzgledu na jego zachowanie. Co do ciebie jednak nie mam az takiej pewnosci, jednak do jutra jest jeszcze sporo czasu.
Ciagle mnie przesladuje ta cheeba :| |
Cytat:
|
Wiem wiem, to co piszesz ma sens, ale jednak... Cos mnie swierzbi z ta cheeba cholerna XD
Niedlugo wyniki, mam przeczucie, ze padne :P |
jak nie umrę i dotrwam do końca, to wrzucę swoje zdjęcie!!! xD
|
Ej, to nie fair! Ja nie mam takiej karty przetargowej... :okay: ;P :D
|
tik tak tik tak, zaczynam sie denerwowac XD
|
Spoiler: pokaż |
ale że Chari? :O ja myślałam, ze ona jest w mafii :(
|
...ale czemu ona? pisała coś specjalnego?[*]
|
Charionette? :O Troche sie nie spodziewalem :|
Kurde, to burzy moja pewna teorie. fuken XD @Libby, napraw link w spojlerze, bo foto sie nie wyswietla :P Dobra sluchajcie, sprawy nie maja sie rozowo (pozdro Pinki[*]). Obecnie zostala nas osemka, jutro, jezeli zabijemy mieszkanca, to po morderstwie mafii, zostanie nas tylko 6. Czyli mafia bedzie stanowic polowe populacji (!!!). Musimy teraz oddac celny strzal, bo inaczej pozniej moze byc ciezko. |
nie wiem na kogo zagłosuje. teraz się waham pomiędzy kilkoma osobami, tylko nie wiem czy to wszystko ma jakis sens :/
|
Mam wrażenie, że póki co mafia wybiera raczej losowe osoby - chyba, że w ten sposób chcieli zwrócić uwagę na cheebę (Char na nią głosowała). Albo po prostu szukają Cattaniego, a do takiej roli mi Cherrie pasowała - mało pisała, więcej obserwowała.
Po przemyśleniu dochodzę do wniosku, że wolę na razie zostawić alpherainna w spokoju. Też się trochę wychylił w tej dyskusji z Lepkim, obawiam się, że byłby kolejny chybiony strzał. Ja bym ciągle obstawiała Malfuriona. Pamiętam, jak raz byłam w mafii, i jakie posty wtedy pisałam - niby normalne, ale aż za normalne. Drugą moją podejrzaną jest Hebe, też takie jakieś ostrożne jej posty. Ale ciężko mi więcej powiedzieć, bo nigdy nie grała wcześniej w FM. |
ale musimy sie teraz zgrac, bo jak kazdy odda strzal od dupy, to tez bedziemy udupieni. a tak, to chociaz mamy jakas szanse
@up jestem podejrzny, bo pisze normalne posty? aha :please: |
nie wiem dlaczego ale chcę zagłosować na ziemniaka. nie z tego powodu, że mnie ciśnie w podejrzeniach, ale...
- kiedy pinki rzucił na nią podejrzenie, ona na początku też zaczęła go podejrzewać, zaś potem wszystko zamiotła pod dywan, potem nie padło podejrzenie pod jej osobę od PP - wieczorem, pinki jest wyeliminowany - dodatkowo, chciała glosować na mnie, potem na cheebę, potem głosuje na mnie, dziś także. - kiedy piszę, że Cherrie nie jest w mafii, głośno protestuje (albo Mery, która błędnie wytypowaliśmy - nie wiem, nie chce mi się sprawdzać, net mi muli strasznie :/) zasadniczo, zastanowiłbym się tez nad Hebe. |
@Malfurion: Za normalne. Takie spokojne, takie wywarzone... że to aż podejrzane :| Czemu się tak dziwisz na każdą wzmiankę o sobie? Nie mam pewności, że jesteś w mafii. Tylko podejrzewam, jak każdy ;)
@alph: Z Rainbow może masz rację, nie myślałam o niej. |
Dziwisz mi sie? Jak ktos mnie podejrzewa, to chcialbym wiedziec za co, to raczej oczywiste :D
A moje wypowiedzi sa jakie sa, bo wlasnie pozniej wychodzi jak sprawa z lepkim np. Wiec wole nie robic z siebie furiata i rzucac oskarzeniami na prawo i lewo, tylko w miare racjonalnie (o ile mozna uzyc tego slowa w kontekscie tej gry xD) powiedziec co mysle w danej chwili. Jezeli chodzi o glosowanie, to musze sie przespac z ta mysla, bo eliminacja Szarionetki troche mi namieszala w glowie. |
ja na razie się nie wypowiadam, jutro po szkole siądę i ponownie przeanalizuje fakty, bo dzisiejsze śmierci namieszały mi w głowie...:|
|
Wow. Nie spodziewałam się, że Chari odpadnie. Chyba się zbytnio nie wychylała. Choć miała jakieś swoje teorie, może to było powodem egzekucji?
Znicz dla Chari: [^] |
Cytat:
|
gdybym była w mafii, to byśmy nie zabili Cherrie, która i przy tym i poprzednim głosowaniu oddała swoj głos właśnie na mnie
just sayin:p podejrzewacie złą osobę |
Dobra, musimy sie poważnie zastanowić
bo to głosowanie będzie dosyć ważne jak chybimy to do jutra zostanie nas 6 3 z mafii będzie naprawdę źle nie dajmy wygrać mafii drugi raz z rzędu :D tym razem przecież pewnie nie ma tam tak majestatycznego składu 3 ja... wzięłabym jeszcze raz pod uwage alpa tak trochę zamiótł swoją sprawę pod dywan... chyba, ze ominął mnie jakiś niepodważalny dowód jego niewinności, wybaczcie ;| |
ja tez bym głosowała na alpherainna. (juz samo to, że ciągle była o nim mowa, a jakoś tak się wywijał, że w ostateczności nikt na niego nie głosował) a potem na Malfuriona, w sumie mi też się wydaje być dziwny ;p jak alph nie będzie w mafii to możecie głosować na mnie xD (ale tym samym nie będzie foty... XD )
|
przeglądnęłam posty Charionette, i nie znalazłam tam nic, co skierowałoby moje podejrzenia na kogokolwiek. do 18 coraz mniej czasu a ja nie mam pojęcia na kogo głosować, chyba postawię na alpherainna, ma bardzo dużo postów a niewiele z nich cokolwiek wnosi. naprawdę nie mam pojęcia na kogo głosować, wcześniej byłam pewna oddanych przez siebie głosów, a teraz jestem w kropce.
|
według was jestem w mafii, ok.
w takim razie- skoro uważacie, że tak się wywijałem że nikt na mnie nie głosował, to sorka - to moja wina? ;) czy to jest dowód na bycie mafiozem? każdy decyduje na kogo głosuje, to jest jego własna decyzja. można pisać wiele o podejrzeniach, lub ich zaprzeczeniach, ale decyzja należy do danego uzytkownika. |
Ja moge zaglosowac na alpha, jednak sklanial bym sie bardziej ku Hebe. Nie wiem, ostatnio wydaje sie byc dziwna imo
|
tak alph, bo tak dobrze się wykręciłeś od oskarżeń ze wszyscy o tobie zapomnieli, a o to chyba chodzi, no nie? :P
|
dobrze, głosujcie. ale wiedzcie, że jeśli dzisiaj zginę ja, stracicie kolejnego mieszkańca, później kolejnego, jutro będzie tylko sześć osób, z czego połowa to będą mafiosi.
więc sugeruję lepiej sie zastanowić nad glosowaniem na mnie, chyba, że kierujecie się tym, że wykręciłem się od oskarżeń, co teoretycznie potrafi każdy - lepiej lub gorzej, a można zrobić to podając dobre zaprzeczenia podejrzeń, które takowych nie wzbudzą. tak wiem, myślenie jak na mafie, ale nie zdemaskowałbym sie, gdybym w niej był. zabito Cherrie, o której mówiłem że nie jest w mafii, zabito PP, który mnie podejrzewał. o ile LP23 był mieszkańcem, to wskutek tego wszystkie podejrzenia przechodzą na mnie. ALE CZY W TAKI SPOSÓB BYM SIĘ ZDEMASKOWAŁ? nie, trochę tego mózgu jeszze posiadam :derp: decyzja należy do was, ja już zagłosowałem ;333 |
Z tego co zauważyłam, to mafia eliminuje osoby, które mieszkańcy w ogóle podejrzewają o bycie w mafii (Pinki i Chari). Co jest chyba logiczne - po co zabijać kogoś, kogo podejrzewają uczestnicy skoro pewnie i tak zginie z rąk mieszkańców? #zseriikolejneoczywistefakty
Aha, i nie mam zamiaru rozpaczliwie się bronić przed zarzutami (tak zrobił Lepki i wiadomo jak skończył). Powiem tylko tyle: gdybym była w mafii raczej nie wychylałabym się z własnymi teoriami ani nie głosowałabym na randomowe osoby ;) A ludzie, którzy mnie podejrzewają nawet nie mają konkretnych powodów ku temu (teksty z serii "Zachowuje się dziwnie!" nie są dla mnie szczególnie przekonujące, przykro mi!). |
Ja zagłosowałam na Hebe. Nie jestem co do niej tak bardzo pewna, ale trochę mnie zastanawia. Co prawda mniej niż Malfurion, na którego chyba nikt dziś nie głosuje, więc na razie sobie odpuściłam.
I zanim ktoś powie, że przecież Don podejrzewa Hebe - my w mafii z drugiej edycji też takie rzeczy robiliśmy. Ba, nawet Kędziorek raz głosowała na Mrocznego. |
dooobra, ludzie wypowiadajcie się bo czasu mało i jak faktycznie alpherainn będzie nasz to jesteśmy w dupie.
jeszcze się skłaniam ku Malfurionowi bo w porównaniu do poprzednich edycji strasznie ostrożne posty pisze (jak juz ktoś wspomnial) :| waham się :| |
Powtorze sie, przez te kilka edycji wyciagnalem pare wnioskow, dlatego pisze w tak stonowany sposob.
Teraz nagle chcecie przezucic wine na mnie, moze razem jestescie w trojeczke w mafii i w taki sposob macicie, hmmm? Diana, nie wiem czemu ciagle porownujesz mnie do siebie, nie jestem toba :| A z reszta robcie jak chcecie, tylko potem nie przychodzic do mnie z placzem ;P |
Cytat:
Jeśli ktoś deklaruje głosowanie na Malfuriona to też mogę zmienić głos - jest chyba większe prawdopodobieństwo, że w mafii będzie on, nie Hebe. |
Ja już swój głos oddałam na Malfuriona, przyglądam mu się od trzech dni i uważam, że może być mafiozem.
Jeśli odpadnę, to proszę o zapalenie mi wirtualnego znicza. |
na kogo głosujemy? mogę zmienić głos jakby co
edit: jednak nie, ale wydaje mi sie, że mój jeden glos w tą czy w tamtą nic nie zmieni xd |
2 razy to i tak za duzo ;) :P
Nie bede was odwodzil od decyzji, ale prawdziwi mafiozi poczuli ulge, tyle tylko powiem |
Też zmieniłam na Malfuriona. Jeśli dziś umrze w głosowaniu miasta i okaże się być niewinny, pozwalam potem głosować na mnie, bo widocznie nie nadaję się do tej gry XDD
|
kto jeszcze na niego głosuje? bo jak będzie za dużo osób to znaczy ze nie jest w mafii, przyznać się ;d
|
|
HA DOBRZE WYCZUŁAM XD
a miałam zmienić głos, ale mi się telefon przyciął, coś w tym musiało być haha to teraz alpherainn, na bank! |
Od początku się domyśliłam... Chyba bym padła, gdyby to nie był on XD
A alpherainn? Może. Nie wiem. EDIT: Po przeanalizowaniu m.in. najnowszych sond nastawiałabym się teraz na ddo bwayo. Chyba tylko raz Pink o niej napisał, nie? |
Huehuehuehue, trafiony! :naughty:
Ja się zaczynam zastanawiać nad ddo bwayo. Odkąd zaczęliśmy podejrzewać Malfuriona nieco ucichła, a jak już napisała jakiś post, to jego treść była głownie o tym, że nie wie na kogo głosować albo że próbuje rozgryźć mafię, a nie dzieliła się z nami swoimi podejrzeniami... :huh: EDIT: MP z resztą zachowuje się podobne do ddo. W dodatku dzisiaj obie głosowały na alphera. Możliwe, że ona też jest w mafii. |
mieliśmy głosować na alpa :P
ale najwidoczniej się opłaciło! :D:D |
mafia powinna zamiast oscara mieć złotą malinę, naprawdę! ;c
WAU! nie spodziewałem sie, nawet go nie podejrzewałem! faktycznie, teraz możemy przyjrzeć się ddo bwayo, z powodów podanych przez Hebe. |
Jeśli odpadnę, to pamiętacjie co powiedziałam o ddo.
|
Spoiler: pokaż |
Uuu, no to ładnie. Chyba pozostali mafiozi nie chcą zwracać na siebie uwagi...
|
haha Cattani widzę maczał w tym palce :D
|
juz myslalem, ze dzisiaj ja sie pozegnam z gra! dzieki cattani ^^
|
:O
Cattani się spisał czy mafia zapomniała zagłosować? :P Tak pytam, bo w tym pierwszym wypadku zawsze Libby pisała, kto był wytypowany. |
Cytat:
Na poparcie tego co piszę: http://forum.thesims.pl/showpost.php...&postcount=305 - około 17:30, wy zaczeliście rozmawiać o Malfurionie o 18:30 więc proszę, nie zarzucaj mi, że "nagle" ucichłam gdy zaczeliście o nim pisać. O 18:30 to ja już dawno siedziałam z koleżanką. Przed moim postem, nikt nie napisał nic konkretnego co mogłoby mi pomóc, starałam się przeanalizować posty zmarłych, jednak nic z tego nie wyciągnęłam, przepraszam, że nie jestem na tyle sprytna. Wy zaczeliście być aktywni gdy mnie już przypominam, nie było. Musiałam na kogoś oddać głos, dlatego wybrałam alpherainna. Następnie przyznaje następuje parę nic nie wnoszących postów ale są też takie w których dzieliłam się z wami moimi przemyśleniami: tu tu tu i pare innych ale nie będę tu wklejać wszystkich moich postów. Powiem tyle: byłam przez was podejrzana 2 razy, 2 razy przez to, że mnie w konkretnym czasie nie było na forum, bez przesady, mam życie inne niż forum więc na 100% jestem mafią. |
Powyższy post tylko pogłębia moje podejrzenia. Myślę, że ddo była mieszkańcem nie napisałaby takiej przemyślanej i wyczerpującej odpowiedzi. Poza tym wczoraj napisała tylko jeden post, który do sprawy nic nie wnosi. A dopiero wczoraj zaczęliśmy zastanawiać się na poważnie czy głosować na Malfuriona.
|
Napisałam taki długi post, bo ciągle zarzucacie mi to samo, i nie docierają do was moje argumenty, normalnie mówienie jak do ściany. Tak napisałam jednego posta bo wyobraź sobie, że mam znajomych i chcę się z nimi spotkać po szkole i nie miałam czasu na ta grę wczoraj (co zresztą napisałam we wcześniejszym poście ale przecież po co go przeczytać ze zrozumieniem prawda? Lepiej zarzucać coś komuś!). W takim razie ja myślę, że napewno Ty jestes w mafii bo nie było Cię o 11:45 i napisałaś to dopiero o 13:33, mafia nie śpi a pozatym musiałaś się zastanowić nad odpowiedzią - dokładnie tak jak mafia! Tak samo z kosmosu argument jak Twój.
|
Tak gdyby ktos chcial mnie podejrzewać - nie jestem w mafii. Malfurion podejrzewał mnie, w czasie kiedy bylo modne xd podejrzewanie mnie. Czy wkopałby kogoś z mafii sam w niej będąc, gdy odkrycie mafioza byloby bardzo mozliwe? Chyba nie. Mysle, ze moglibysmy zastanowic sie nad podejrzanymi z grupy tych, co w ostatnin glosowaniu oddali swój głos na Malfuriona. Wczoraj jasne bylo, ze odpadnie, więc wtopili sie w tłum, glosując na innego mafioza.
//pisanie z telefonu :why: |
czyli Hebe, Diana i Rainbow Potato, Hebe nie wydaje mi się by była w mafii ponieważ Malfurion na nią głosował, wątpię też by z mafii była Diana bo to ona wskazywała na Malfuriona od początku więc tym tokiem rozumowania zostaje Rainbow Potato.
|
Glosuje na RD. Czuje ze jest w mafii, a jesli nie, to juz totalnie nie mam pomyslu, nie mam lepszego jak na ta chwile :<
Ew. Moge zmienic glos, na korzysc wiekszosci. |
RD w sensie Rainbow Potato?
|
Ja zastanawiam się między Rainbow a ddo (nie, nie dlatego, że przez jakiś czas Cię nie było - wiem, jak wkurzające są oskarżenia tylko na takiej podstawie. Przy prawie każdej edycji mafii podejrzewano mnie "bo sobie poszłam", a miałam po prostu ważniejsze rzeczy do roboty). Mało czasu zostało, a nie wiem, kogo wybrać :/
PS. Libby, nie powiesz nam, kto był wczoraj wybrany przez mafię? To mogłoby ułatwić sytuację. D: |
ja swój głos oddałam na alpha. nie wiem, zawsze mi powtarzano że pierwsza myśl jest najlepsza i tym się kierowałam
|
Ja się zastanawiam między Rainbow Potato a alpherainnem, mają między sobą taką cichą wojnę już od samego początku, podejrzewałam cały czas alpherainna, ale ostatni jego post dał mi do myślenia i jestem w trakcie przeglądania postów Potato i nie widzę żadnych postów które by przedstawiały jakiekolwiek jej teorie, dodatkowo przed każdym głosowaniem pyta kto na kogo głosuję tak jakby chciała się dzięki temu wtopić w tłum.
|
Nie jestem przekonana co do RP. Przecież tylko jeden głos zadecydował o śmierci Malfuriona, nie sądzę, żeby Rainbow będąc w mafii głosowała na niego. Chyba, że to tak dla niepoznaki, ale...
EDIT: W końcu oddałam głos na Ziemniaka. Bez przekonania, bo miałam głosować na ddo, ale boję się, że zrobię przez to remis ;/ |
Zgadzam się z Dianą, przy takiej małej różnicy w ilości głosów raczej Ziemniak nie zagłosowałaby na Mala jeśli byłaby w mafii. Ja swój głos oddałam na ddo.
|
Booooojeeeee sieeeee ;oooo
|
|
Czemu mnie to nie dziwi? :(
[^] |
tak żem czuła.
|
Nie nadaje sie do tej gry, jestem lama ://////
jutro mozecie mnie wyeliminowac, pozwalam :cccc |
Kurcze... no to jeśli mafia mnie dzisiaj nie zabiję, to zrobicie to wy jutro.
@up: nie ma szans, umrę ja XD |
Tak myślałam, że niewinna x.x Jeden głos i znowu remis byłby...
Jutro głosuję na ddo. :hmm: Chyba, że Majestatyczny Pieseł, jakoś nigdy nikt jej nie podejrzewał i w ogóle, cicho siedzi... :| |
|
[*][*][*]
A jednak dożyłem ;oooo Jutro głosuję na ddo bwayo, ale mam przeczucie, że będzie to chybiony strzał. Musimy to wygrać, jutro odpadną dwie osoby, pozostana trzy. jeśli nie trafimy ani jednego mafioza, dwie trzecie graczy to będzie mafia, więc przegramy definitywnie |
Ja również jutro zagłosuję na ddo. Ale w takim razie jeszcze jedna osoba musi na nią zagłosować...
|
jeden dzień życia więcej dzięki jesteście wspaniali! w takim razie raczej nie ma znaczenia na kogo ja zagłosuję
|
kurde, nie zdążyłam zagłosować, dopiero teraz na forum weszłam, a takie rzeczy się dzieją :okay:
dobra, póki jestem sądzę, ze w mafii są jeszcze alp i ddo. No bo alp był bardzo blisko odpadnięcia, ale mimo to udało mi się zamieść sprawę pod dywan i już nie jest podejrzany, ale ja wciąż o tym myślę ddoo... może rzeczywiście nie ma czasu, a może jest w mafii... w sumie to jakie argumenty przeciwko niej mamy? |
powtórzę się. uniknąć podejrzen może każdy, mieszkaniec, mafia, cattani. wiec to kiepski argument.
poza tym, w 3 edycji byłem mega aktywny i byłem mafiozem. teraz tez jestem, i myślicie, że nie wyciągnąłbym wniosków i działal tak samo, znowu będąc w mafii? ;) |
|
czyli ilu mafiozów nam zostało? jeden?
|
przepraszam, że nie głosowałem, ale dopiero wróciłem z miasta, a nie miałem jak z fona zagłosować.
uu, ok! trafiliśmy, tylko kto będzie tym ostatnim WINNYM? XDD z jednej strony mafia znowu mogła wtopić się w tłum i głosować tak jak reszta, jeśli juz pod koniec gry chce się wyłamać - Pieseł, co masz na swoją obronę? xdddd |
chyba raczej co Ty masz na swoje usprawiedliwienie? :P
ani Ty ani ddo nie głosowaliście teraz - mieliście nadzieję na to, że będzie remis i żadne z was nie zginie:P |
nie głosowalem teraz ponieważ nie miałem możliwości, noo :/
|
na swoją obronę mam, że teraz dużo bardziej zajmuje mnie inna rzecz (no dobra inna gra xd)
wy nic nie pisaliście i jestem pewna, ze jesteś ostatnim mafiosem, alpie :P |
|
|
Spoiler: pokaż Zaskoczeni? :sarcastic: Gratuluję mafii wygranej i dziękuję wszystkim za fajną zabawę! :) Mam nadzieję, że mimo mniejszej liczby osób dobrze się bawiliście i dostrzegliście w tej edycji jakieś pozytywy. ;) Cattanim była Diana i tej nocy kiedy nikt nie zginął, to mafia "spudłowała", bo Dianie udało się ocalić siebie ;). Chciałam w tej edycji dodać nowe role, ale było za mało osób. Może następnym razem, jeśli jeszcze będzie FM, je dodam. Jeszcze raz dzięki za fajną zabawę! :) |
DUM DUM DUM! :D
Niewykryta do końca! :D Czuję się zaszczycona :D :piesel::piesel::piesel::piesel::piesel::piesel::p iesel::piesel::piesel::piesel::piesel::piesel::pie sel::piesel::piesel: Dziękuję za świetną grę (chociaż trochę mało nad było :() no i pozdrawiam Dona i ddo :lovers: |
cieszę się, że nasza ostateczna taktyka zadziałała, dziękuje wszystkim za grę!!
Diano, od początku wiedzieliśmy, że jesteś cattinim, za bardzo się wychyliłaś podczas pierwszego głosowania :D |
Będzie, że teraz tak gadam po grze, ale od początku z wszystkich mafiozo podejrzewałem tylko ciebie (MP). O pozostałej dwójce nie miałem pojęcia :D
|
Dzięki za grę, było fajnie, ale krótko...mafio powiedz mi dlaczego ja? :hmm:
Ogólnie pomyliłam się do co cheeby (wybacz :D), ale jak później obserwowałam grę to prawie dobrze wytypowałam mafiozów (zaskoczył mnie tylko Malfurion xD). Mam nadzieję, że w następnej edycji uda się dodać nowe role ;) |
I jeszcze raz ktoś kiedyś napisze w uwagach podczas trwającej gry, żeby pamiętać, co się mówiło o kimś lub żeby zabić kogoś tam itd. itp. to naprawdę polecą bany. Mówiłam, że nie wolno dyskutować poza tym tematem! :P
|
MÓWIŁEM MÓWIŁEM, A WY WY MI NIE WIERZYLIŚCIE, NIE WYBACZĘ, NIE WYBACZĘ! :<<<<
dziękuję wszystkim za grę, było naprawdę emocjonująco i wreszcie wytrwałem do końca! nie odpadłem na początku, yey! xDD |
COOOOOOOOOOOOOOOOOO
oja,ale się głupia czuję teraz xd ale przysięgam, za każdym razem gdy alp pisał to autentycznie miałam ochotę napisać to i tamto, że jest winny, ZAWSZE xD Niby słaba taktyka, bo podejrzenia spadały na niego często, a jednak utrzymał się do końca :D A Pieseła zaczęłam podejrzewać po jednym z głosowań, ale niewystarczająco by podważyć to, co napisałam wyżej :P Ale dzięki za świetną zabawę, gratuluję mafii taktyki (o ile takowa w ogóle była), iii do następnego razu :D |
Wreszcie mogę napisać, że moje podejrzenia co do ddo były słuszne, słucha się pantery! :D
Dzięki za świetną grę ;P A mogę wiedzieć, czy mafia zabiła mnie za coś konkretnego, czy tak po prostu dla beki? :D |
ja chcę wiedzieć, dlaczego zostałem zostawiony na koniec! B)
|
aaa czyli mój głos nic by nie zmienił, mafia i tak by wygrała, bo głosowałabym na alpherainna ;d
|
Diana miala juz na poczatku wyleciec, ale zdecydowalismy, ze zginie SPC a potem Diana. Jednak jej pierwszy glos pokrzyzowal plany i gra sie potoczyla, jak sie potoczyla :D
Dziekuje wszystkim za gre, fajnie bylo :D No i mafio, dzisiaj swietujemy :yeaah: :awesome: |
Pink Pantherze, umarłeś tak stosunkowo szybko, gdyż nie zrobiłeś tego w poprzedniej edycji
oszukałes przeznaczenie, al śmierć i tak cię dopadła :piesel: Charionette odpadłaś, bo wszyscy o obie pomyśleliśmy xD alp.... Tak wyszło xD a tak w ogóle to gratuluję Dianie celności :D |
Cytat:
A alpherainna też sprawdziłam, nie raz później pisałam, że moim zdaniem nie jest on w mafii :P Bawiłam się wyjątkowo dobrze podczas tej edycji gry, pozdrawiam wszystkich (nieocenioną Kryształową Kulę także :D) i czekam na FM VI. :) |
alph w sumie nie odpadł bo były na niego podejrzenia co nas dobrze chroniło jak widać, do samego końca XD
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:02. |