![]() |
czarne pole zamiast zdjecionka :(:(
Ratujcie !!!
Jak robię zdjęcie mojemu simowi to zamiast zdjęcia pojawia mi się czarne pole ;( Co mam zrobić i czy to jest normalne :( Mam nadzieje że ktoś mi pomoże :D A właśnie nie mogę także zapisać gry !! Help me please! :1smutny: |
jeżeli używasz pirata i masz cracka to się nie dziw.. to blokuje zapisywanie i kilka innych funkcji ( może także zdjęcia ) - budowanie też :P
ale nie mam zamiaru ci wyjaśniać co i jak :D |
Tak to rzeczywiście wina cracka :D :P .Pomogłabym ci ale durzo do wyjaśnienia jak mowił Xenon ;P
I'love the sims 2 :happy2: :mbounce: |
To wcale nie jest wina craka tylko sterowników do karty graficznej. Ja mam grę orginalną i miałam to samo. Przeinstalowałam sterownik i już jest dobrze. Córki mojej znajomej mają pirata i też ten problem. Pożyczyłam im moje sterowniki, wgrały je i też im działa. (Moja karta to GeForce MX440).
|
Cytat:
|
Jak masz GeForce4 to włóż do napędu orginalną płytkę od karty i zainstaluj ponownie sterownik. Powinno pomóc. U mnie zadziałało i jeszcze u paru innych osób. Spróbować nie zaszkodzi ;)
|
Cytat:
|
Przepraszam ze post pod postem ale mam teraz wazna wiadmosc ja mam GeForce2 MX 400 :( Czy moge sprubować zrobić jak radziłaś również z taką karta? Bo będe dopiero mieć lepsza pod koniec LIstopada :(
|
ja mam tez ten problem ale mam Gainward Geforce 3 Titanium 450 64MB
|
Myślę, że skoro u mnie (i paru innych osobach) był to problem sterowników, to chyba nie ma znaczenia, jaka to karta. Po prostu trzeba uaktualnić sterownik lub wgrać orginalny. Ja np. wgrałam najnowszy sterownik i nie działało, a potem wgrałam znowu ten starszy (z orginalnej płyty dołączonej do karty) i wtedy wszystko zaczęło działać :)
|
ja mam zaistalowany najnowszy sterownik i nie dziala
|
Mam to samo, mam najnowsze sterowniki ale nadal nic, poszukuje innych, zna ktoś jakaś strone? (ściągałam z Nvidi)
|
Cytat:
|
ja mam tez taki problem ze mi sie simy nie wyświetalją.... ściągnęłam najnowszy strownik---> nie zadziałało...zainstalowałam stary -----> bez efektów....zainstalowałm nowego directX ----> nie poskutkowało... może ma ktos jeszcze jakies linki do stron, z których ściągnięte sterowniki do geforca4 mx 440 :D działają u Was ?
|
pewnie macie ten problem dlatego ze macie karte GeForse hmm?? :O
|
Cytat:
|
Mam dokładnie ten sam problem... :(
|
na początku zawszwe instalka najnowszych dostępnych na www producenta (nvidia lub ati) sterów :), wześniej uninstalka starych, restart i instalka nowych :)
|
Cytat:
a skąd wzięłas te sterowniki....ja już chyba 10 sciągnęłam i zainstalowałam pod winows xp w co drugim występował komunikat ze sterownik nie jest kompaytybilny z windows xp :( :1smutny: :O a te pozostałe nic nie dają .... :\ Jakby ktos miał sprawdzony link do sterowników nvidii, po których TS2 działają poprawnie, to prosze wyslijcie mi na maila --->[email protected]<--- albo tu napiszcie....błagam.... Dzieki za odpowiedzi i maile :* |
Cytat:
|
Ohho...naprawde co za schizy ;) A co tu chodzi :> ? Mam lepszy komputer od moich gumpeli którym gra działa bez problemów. A mi albo zdjęcia wychodza czarne albo ikonki z postaciami są puste itd . :( .Komputer mam od roku więc sterowniki na karcie sa chyba w miare nowe.Czy powinam zainstalować starsze?Jak to zrobić?
p.s.oczywiście sterowniki zainstalowane z tej płytki wcale mi nie pomogły w prawidłowym odbiorze gry TS2 :P |
wchodzisz na www.nvidia.pl jeżeli karta nvidi lub www.ati.com jeżeli ATI
tam downloads wybierasz karty graficzne, model i jaki system i masz najnowsze dostępne dla danego systemu :) ściągasz po scianieciu kasujesz poprzez dodaj/usuń stare stery i restart kompa, po restarcie wykrywa karte i chce szukac sterów(w 98, w xp normalnie wszystko wygląda). Odpalasz instalke nowych sterów, potem zaś restart lub 2(ja miałem 2) i jak nowe stery nie pomogą to znaczy że albo z grą albo z twoją kartą :) |
Cytat:
|
najlepiej mieć zainstalowane najnowsze, powtarzam, one obsługują wszystko :)
mi nowe gry p benchmarki zawieszały się z powodu sterów, z cd. zainstalowałem najnowsze dostępne dla mojego systemu (win 98) i wsie gry chodzą i benchmarki, zero błędów :) |
Cytat:
|
a ja mam jakoś najnowsze stery ( seria ForceWare 5.x ) i działa
|
Zgadzam sie że kazdy komputer jest inny :) Mój to chyba jakiś mutant :P
Ok.Zainstalowałam ponownie sterowniki z płytki.A figa!Nic sie nie stało. Mój problem pojawił sie mój dużo wczesniej.Postanowiłam zrobić reinstalacje mojego XP.Myślałam ze rozwiaze to wszystkie problemy.Nieprawda.Problemy pozostały w niezmienionej formie :P ech.marze o tym by wreszcie właczyć TS2 i krzyknąc z radości :,,Udało sie juz wszsytko działa''.Pózniej podziękowac wszytstkim za pomoc i grac całymi dniami!:D:D I co teraz?Czy mam szukać naj-najnowszej wersji sterowników?A moze raczej skompinowąć skąds płytke ze starszą wersją? :\ |
|
KOCHAM WAS WSZYSTKICH :D:D:D:D DZIAŁA!! :*
Mam Windows Xp i karte graficzną GeFOrce4 MX/Ti VGA . Na stronie nvidi sciagnełam odpowiedni sterownik.Pokazało mi sie ze nie przeszedł on prob prawdłowego działania z windowsem Xp.Ale to nic - nacisnełam ,,mimo to kontynuj instalecje''.Weszłam do gry.Domki nadal wygladały tak dziwnie(nie miały scian).Weszłam jednek do parceli...robie zdjecie - patrze!Udało się!UDało sie !Słyszycie! :D Storzyłam nową rodzine- widac ich wizerunki po lewej stronie! KOCHAM WAS !DZIEKUJE :* |
podązałam za waszymi wskazówkami tzn ... zainstalowalam stare stery z płyty, ściągnęłam nowe... itd....itp... jednak to nie poskutkowało... ///sim_dara marze o tym samym co ty ;) :D /// ja mam takie do Was pytanko jak wejdziecie we właściwosci ekranu ===>ustawienia===>zaawansowame====> geforce..............
to w tabelce "informacje o sterowniku" jaką macie napisaną wersję ?? 6.14.10.6177-----> to jest moja wersja .... PS: dodam jeszcze ze podczas instalacji niektórych sterowników wyskoczył mi komunikat o braku certyfikatu z windows xp... na stronie nvidii pisze zeby to zignorowac....no i zainstalowałam ale to też nic nie dało .... ;( :wacko: :\ :( |
Ja mam taką samą wersje jak ty kawka:)
Nie martw sie napewno w końcu Ci sie uda z tą grą :D:D Ja sama w to nie wierzyłam póki moje marzenia się nie ziściły :) Teraz tylko wydaje mi się że gra chodzi wolniej.Ale przecież nie mozna miec wszystkiego naraz :) I jeszcze jedno - bardzo dziwna sprawa.Po zainstalowaniu tych sterowników kiedy przesuwam kursor w prawo to nie zatrzymuje sie jakby to powiedziec na końcu ekranu tylko znika!I dzieje sie tak nie tylko w grze-w normalnej pracy kompa również!Czy ktoś już się czymś takim spotkał ? :\ |
JEST UDAŁO SIE :D:D:D:D:D !!!! DZIEKI ZA PODPOWIEDZI :D pogrzebałam troche w ustawieniach karty i sie "naprawiło" ...
a czy nie można przywrócic tych starych simów do "normalnosci"...tzn zeby były ich zdjęcia? Sim_Dara sprubuj zmienic rozdzielczosc w grze ... może to cos pomoże... w normalnej pracy kompa mam to samo...też mi z prawej strony znika kursor.... nie da sie jakos przypieszyc Simsów? ... bo jakos tako wolno chodzą....;) |
Zmieniłam rozdzielczość ,odinstalowałam i ponownie zainstalowałam gre!Wszytko chodzi jak w zegarku!:D:D Gra działa płynnie,w miare szybko ,nie ma żadnych problemów z grafiką :) I to chodzi!
Hmmm....czy da się ich przywrócić do normalności to nie wiem.Wątpie.No bo niby jak? Lepiej zainstaluj od nowa :) |
u mnie reinstalacja nic nie dała :\ :( :wacko: :1smutny: ;(
gra wlecze sie jak żółw .... |
hm.. do GeForce'a 2 MX polecam DETONATORY 41.09 (nie nowsze, bo sa gorsze dla tej karty).
|
A ja mam gorzej, bo mój wujek mi instalował sterowniki i gdzies walnął płytke i nie wiem gdzie jest :( (wujek, ja cie zabije :D). Zadzwonie do niego, a potem zdam relacje, czy udało mi sie zrobić zdjecie, itp :D
|
nie czytalem tego calego tylko kawalek 1 strony i odpowiem krotko i treszciwie NIE WYDAWAJ PIENIEDZY NA COLE,SHIPSY,GAZETY, tylko po protu zbieraj na upgrade pc sindara aw willi tez ci plynnie chodzi??x):P:D
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:20. |