TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   czarne pole zamiast zdjecionka :(:( (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=9212)

Ana_7 12.10.2004 00:04

czarne pole zamiast zdjecionka :(:(

Ratujcie !!!

Jak robię zdjęcie mojemu simowi to zamiast zdjęcia pojawia mi się czarne pole ;( Co mam zrobić i czy to jest normalne :( Mam nadzieje że ktoś mi pomoże :D
A właśnie nie mogę także zapisać gry !!

Help me please! :1smutny:

XenoN 12.10.2004 07:34

jeżeli używasz pirata i masz cracka to się nie dziw.. to blokuje zapisywanie i kilka innych funkcji ( może także zdjęcia ) - budowanie też :P

ale nie mam zamiaru ci wyjaśniać co i jak :D

Shavonda 12.10.2004 15:18

Tak to rzeczywiście wina cracka :D :P .Pomogłabym ci ale durzo do wyjaśnienia jak mowił Xenon ;P

I'love the sims 2 :happy2: :mbounce:

Eveline 12.10.2004 15:45

To wcale nie jest wina craka tylko sterowników do karty graficznej. Ja mam grę orginalną i miałam to samo. Przeinstalowałam sterownik i już jest dobrze. Córki mojej znajomej mają pirata i też ten problem. Pożyczyłam im moje sterowniki, wgrały je i też im działa. (Moja karta to GeForce MX440).

Angeo 12.10.2004 20:17

Cytat:

Napisał Eveline
To wcale nie jest wina craka tylko sterowników do karty graficznej. Ja mam grę orginalną i miałam to samo. Przeinstalowałam sterownik i już jest dobrze. Córki mojej znajomej mają pirata i też ten problem. Pożyczyłam im moje sterowniki, wgrały je i też im działa. (Moja karta to GeForce MX440).

Prawda Eveline mam to samo i mam oryginał. Pod koniec Listopada sobie nową kupuje bo mam GeForce 4 i nie ma również simów w okienkach

Eveline 12.10.2004 22:13

Jak masz GeForce4 to włóż do napędu orginalną płytkę od karty i zainstaluj ponownie sterownik. Powinno pomóc. U mnie zadziałało i jeszcze u paru innych osób. Spróbować nie zaszkodzi ;)

Angeo 13.10.2004 12:47

Cytat:

Napisał Eveline
Jak masz GeForce4 to włóż do napędu orginalną płytkę od karty i zainstaluj ponownie sterownik. Powinno pomóc. U mnie zadziałało i jeszcze u paru innych osób. Spróbować nie zaszkodzi ;)

Dzięki sprubuje puzniej :) :* Moze pomoze

Angeo 13.10.2004 12:53

Przepraszam ze post pod postem ale mam teraz wazna wiadmosc ja mam GeForce2 MX 400 :( Czy moge sprubować zrobić jak radziłaś również z taką karta? Bo będe dopiero mieć lepsza pod koniec LIstopada :(

chiniek 13.10.2004 16:03

ja mam tez ten problem ale mam Gainward Geforce 3 Titanium 450 64MB

Eveline 13.10.2004 16:05

Myślę, że skoro u mnie (i paru innych osobach) był to problem sterowników, to chyba nie ma znaczenia, jaka to karta. Po prostu trzeba uaktualnić sterownik lub wgrać orginalny. Ja np. wgrałam najnowszy sterownik i nie działało, a potem wgrałam znowu ten starszy (z orginalnej płyty dołączonej do karty) i wtedy wszystko zaczęło działać :)

chiniek 13.10.2004 16:08

ja mam zaistalowany najnowszy sterownik i nie dziala

Hazza 15.10.2004 15:42

Mam to samo, mam najnowsze sterowniki ale nadal nic, poszukuje innych, zna ktoś jakaś strone? (ściągałam z Nvidi)

Eveline 15.10.2004 15:47

Cytat:

Napisał Hazza
Mam to samo, mam najnowsze sterowniki ale nadal nic, poszukuje innych, zna ktoś jakaś strone? (ściągałam z Nvidi)

Jak już wspominałam u mnie błąd powodowały właśnie NOWE sterowniki. Zadziałało dopiero wgranie starych (z płyty dołączonej do karty graficznej).

kawka_mk 15.10.2004 16:11

ja mam tez taki problem ze mi sie simy nie wyświetalją.... ściągnęłam najnowszy strownik---> nie zadziałało...zainstalowałam stary -----> bez efektów....zainstalowałm nowego directX ----> nie poskutkowało... może ma ktos jeszcze jakies linki do stron, z których ściągnięte sterowniki do geforca4 mx 440 :D działają u Was ?

donki 15.10.2004 16:56

pewnie macie ten problem dlatego ze macie karte GeForse hmm?? :O

Eveline 15.10.2004 17:05

Cytat:

Napisał donki
pewnie macie ten problem dlatego ze macie karte GeForse hmm?? :O

Na pewno NIE. Mam tę samą kartę. Córki mojej znajomej też. Zainstalowałam orginalne sterowniki i wszystko zadziałało. Im poradziłam to samo i też zadziałało. To na pewno nie wina karty GeForce MX440.

sushina 15.10.2004 18:01

Mam dokładnie ten sam problem... :(

Pingwin 15.10.2004 18:05

na początku zawszwe instalka najnowszych dostępnych na www producenta (nvidia lub ati) sterów :), wześniej uninstalka starych, restart i instalka nowych :)

kawka_mk 16.10.2004 10:59

Cytat:

Napisał Eveline
Zainstalowałam orginalne sterowniki i wszystko zadziałało. Im poradziłam to samo i też zadziałało.

a skąd wzięłas te sterowniki....ja już chyba 10 sciągnęłam i zainstalowałam pod winows xp w co drugim występował komunikat ze sterownik nie jest kompaytybilny z windows xp :( :1smutny: :O a te pozostałe nic nie dają .... :\
Jakby ktos miał sprawdzony link do sterowników nvidii, po których TS2 działają poprawnie, to prosze wyslijcie mi na maila --->[email protected]<--- albo tu napiszcie....błagam....

Dzieki za odpowiedzi i maile :*

Eveline 16.10.2004 12:12

Cytat:

Napisał kawka_mk
a skąd wzięłas te sterowniki....

Jak już mówiłam, to były orginalne sterowniki, czyli te, znajdujące się na płycie dołączonej do karty graficznej.

Sim_Dara 16.10.2004 12:14

Ohho...naprawde co za schizy ;) A co tu chodzi :> ? Mam lepszy komputer od moich gumpeli którym gra działa bez problemów. A mi albo zdjęcia wychodza czarne albo ikonki z postaciami są puste itd . :( .Komputer mam od roku więc sterowniki na karcie sa chyba w miare nowe.Czy powinam zainstalować starsze?Jak to zrobić?
p.s.oczywiście sterowniki zainstalowane z tej płytki wcale mi nie pomogły w prawidłowym odbiorze gry TS2 :P

Pingwin 16.10.2004 12:20

wchodzisz na www.nvidia.pl jeżeli karta nvidi lub www.ati.com jeżeli ATI
tam downloads wybierasz karty graficzne, model i jaki system i masz najnowsze dostępne dla danego systemu :)
ściągasz
po scianieciu kasujesz poprzez dodaj/usuń stare stery i restart kompa, po restarcie wykrywa karte i chce szukac sterów(w 98, w xp normalnie wszystko wygląda). Odpalasz instalke nowych sterów, potem zaś restart lub 2(ja miałem 2) i jak nowe stery nie pomogą to znaczy że albo z grą albo z twoją kartą :)

Eveline 16.10.2004 12:46

Cytat:

Napisał Sim_Dara
p.s.oczywiście sterowniki zainstalowane z tej płytki wcale mi nie pomogły w prawidłowym odbiorze gry TS2 :P

A zainstalowałaś je jeszcze raz? Bo ja też miałam z tej płyty, a po zainstalowaniu gry zainstalowałam je jeszcze raz. Dopiero wtedy zadziałało. Ale nie gwarantuję, że tak będzie u wszystkich, mówię tylko, jak było u mnie :)

Pingwin 16.10.2004 12:55

najlepiej mieć zainstalowane najnowsze, powtarzam, one obsługują wszystko :)
mi nowe gry p benchmarki zawieszały się z powodu sterów, z cd. zainstalowałem najnowsze dostępne dla mojego systemu (win 98) i wsie gry chodzą i benchmarki, zero błędów :)

Eveline 16.10.2004 12:59

Cytat:

Napisał Pingwin
najlepiej mieć zainstalowane najnowsze, powtarzam, one obsługują wszystko :)
mi nowe gry p benchmarki zawieszały się z powodu sterów, z cd. zainstalowałem najnowsze dostępne dla mojego systemu (win 98) i wsie gry chodzą i benchmarki, zero błędów :)

A widzisz mi akurat właśnie najnowsze sprawiały, że zamiast zdięć w simach miałam czarne pole i nie widziałam simów w tych okienkach. Dopiero kiedy znowu wgrałam stare to wszystko było ok. A u córek mojej znajomej było tak, że miały stare sterowniki z płyty, wgrały grę i im nie działało, zainstalowały jeszcze rzaz te z płyty i już było ok. One mają Win 98, ja mam XP. jak widać każdy komp jest inny :P

XenoN 16.10.2004 13:05

a ja mam jakoś najnowsze stery ( seria ForceWare 5.x ) i działa

Sim_Dara 16.10.2004 13:15

Zgadzam sie że kazdy komputer jest inny :) Mój to chyba jakiś mutant :P
Ok.Zainstalowałam ponownie sterowniki z płytki.A figa!Nic sie nie stało.
Mój problem pojawił sie mój dużo wczesniej.Postanowiłam zrobić reinstalacje mojego XP.Myślałam ze rozwiaze to wszystkie problemy.Nieprawda.Problemy pozostały w niezmienionej formie :P ech.marze o tym by wreszcie właczyć TS2 i krzyknąc z radości :,,Udało sie juz wszsytko działa''.Pózniej podziękowac wszytstkim za pomoc i grac całymi dniami!:D:D
I co teraz?Czy mam szukać naj-najnowszej wersji sterowników?A moze raczej skompinowąć skąds płytke ze starszą wersją? :\

Pingwin 16.10.2004 13:18

spróbuj najnowsze, one mają obsługe dx9.0b a w wersji dl xp 9.0c
www.nvidia.pl lub www.ati.com

Sim_Dara 16.10.2004 14:17

KOCHAM WAS WSZYSTKICH :D:D:D:D DZIAŁA!! :*
Mam Windows Xp i karte graficzną GeFOrce4 MX/Ti VGA . Na stronie nvidi sciagnełam odpowiedni sterownik.Pokazało mi sie ze nie przeszedł on prob prawdłowego działania z windowsem Xp.Ale to nic - nacisnełam ,,mimo to kontynuj instalecje''.Weszłam do gry.Domki nadal wygladały tak dziwnie(nie miały scian).Weszłam jednek do parceli...robie zdjecie - patrze!Udało się!UDało sie !Słyszycie! :D Storzyłam nową rodzine- widac ich wizerunki po lewej stronie!
KOCHAM WAS !DZIEKUJE :*

kawka_mk 16.10.2004 14:18

podązałam za waszymi wskazówkami tzn ... zainstalowalam stare stery z płyty, ściągnęłam nowe... itd....itp... jednak to nie poskutkowało... ///sim_dara marze o tym samym co ty ;) :D /// ja mam takie do Was pytanko jak wejdziecie we właściwosci ekranu ===>ustawienia===>zaawansowame====> geforce..............
to w tabelce "informacje o sterowniku" jaką macie napisaną wersję ??
6.14.10.6177-----> to jest moja wersja ....

PS: dodam jeszcze ze podczas instalacji niektórych sterowników wyskoczył mi komunikat o braku certyfikatu z windows xp... na stronie nvidii pisze zeby to zignorowac....no i zainstalowałam ale to też nic nie dało .... ;( :wacko: :\ :(

Sim_Dara 16.10.2004 17:06

Ja mam taką samą wersje jak ty kawka:)
Nie martw sie napewno w końcu Ci sie uda z tą grą :D:D Ja sama w to nie wierzyłam póki moje marzenia się nie ziściły :)
Teraz tylko wydaje mi się że gra chodzi wolniej.Ale przecież nie mozna miec wszystkiego naraz :) I jeszcze jedno - bardzo dziwna sprawa.Po zainstalowaniu tych sterowników kiedy przesuwam kursor w prawo to nie zatrzymuje sie jakby to powiedziec na końcu ekranu tylko znika!I dzieje sie tak nie tylko w grze-w normalnej pracy kompa również!Czy ktoś już się czymś takim spotkał ? :\

kawka_mk 16.10.2004 19:17

JEST UDAŁO SIE :D:D:D:D:D !!!! DZIEKI ZA PODPOWIEDZI :D pogrzebałam troche w ustawieniach karty i sie "naprawiło" ...

a czy nie można przywrócic tych starych simów do "normalnosci"...tzn zeby były ich zdjęcia?

Sim_Dara sprubuj zmienic rozdzielczosc w grze ... może to cos pomoże...
w normalnej pracy kompa mam to samo...też mi z prawej strony znika kursor....

nie da sie jakos przypieszyc Simsów? ... bo jakos tako wolno chodzą....;)

Sim_Dara 16.10.2004 19:44

Zmieniłam rozdzielczość ,odinstalowałam i ponownie zainstalowałam gre!Wszytko chodzi jak w zegarku!:D:D Gra działa płynnie,w miare szybko ,nie ma żadnych problemów z grafiką :) I to chodzi!
Hmmm....czy da się ich przywrócić do normalności to nie wiem.Wątpie.No bo niby jak?
Lepiej zainstaluj od nowa :)

kawka_mk 16.10.2004 20:57

u mnie reinstalacja nic nie dała :\ :( :wacko: :1smutny: ;(
gra wlecze sie jak żółw ....

nikifor 12.12.2004 23:34

hm.. do GeForce'a 2 MX polecam DETONATORY 41.09 (nie nowsze, bo sa gorsze dla tej karty).

mar(tunia) 31.03.2005 15:14

A ja mam gorzej, bo mój wujek mi instalował sterowniki i gdzies walnął płytke i nie wiem gdzie jest :( (wujek, ja cie zabije :D). Zadzwonie do niego, a potem zdam relacje, czy udało mi sie zrobić zdjecie, itp :D

Trunks 01.04.2005 17:52

nie czytalem tego calego tylko kawalek 1 strony i odpowiem krotko i treszciwie NIE WYDAWAJ PIENIEDZY NA COLE,SHIPSY,GAZETY, tylko po protu zbieraj na upgrade pc sindara aw willi tez ci plynnie chodzi??x):P:D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:20.